View Full Version : street racing
endopandou
13/09/2013, 08:35
Με αφορμή αυτό
F@CK!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=nfntLhKw0WY
Έχω την εντύπωση πως μόνο ένας εξαιρετικός οδηγός σαν αυτόν (εννοώ το πως αντέδρασε) με ένα πολύ καλά στημένο μοτό σαν αυτό και αρκετή δόση τύχης θα τη γλύτωνε.
Επίσης έπαιξε ρόλο το ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου κατάλαβε νωρίς τι έγινε και πάτησε γκάζι να βοηθήσει.
Μπράβο του και χαίρομαι που την γλύτωσε.
Όμως...
1) Τέτοια videos δείχνουν πως οι άλλοι οδηγοί δεν μπορούν να αντιληφθούν τόσο μεγάλη διαφορά ταχύτητας που έχει η μοτό.
Δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ''κοίτα τον μαλάκα τον κουτάκια τι έκανε'' Δεν μπορεί να την καταλάβει τέτοια διαφορά ταχύτητας κανείς μέσος οδηγός και δεν είναι υποχρεωμένος να την καταλάβει.
2) Ο αναβάτης αν και καλός έκανε τραγικά λάθη. Καταρχήν όταν σε μια συστάδα αυτοκινήτων που κινούνται δεξιά προσπεράσει κάποιος όπως έκανε ο πρώτος, δηλαδή προσπέρασε και εξαφανίστηκε με ένα κοινό αυτοκίνητο, δείχνει πως η ταχύτητα που αρχικά είχαν ήταν μικρή.
Είναι πιθανό λοιπόν εκείνη τη στιγμή να αναθαρρέψει, ξυπνήσει, πείτε το όπως θέλετε και ο πίσω και να επιχειρήσει κι αυτός προσπέραση. Πολύ πιθανό. Και να που έγινε.
Ο αναβάτης θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένος γι αυτό και να έχει κόψει ή να έχει φέρει τη μοτό σε τέτοια θέση που να μπορεί να αποφύγει. Δεν κάνεις ελιγμό με 240, προπονείς απο πριν ώστε να έχεις διέξοδο. Θα έπρεπε λοιπόν να έχει φέρει το μοτό αριστερά λαμβάνοντας υπ όψιν πως τα αυτοκίνητα που κινούνται σε αυτοκινητόδρομους ΔΕΝ πάνε πολύ αριστερά ώστε να πατήσουν άσπρη γραμμή.
Αφού την έκανε που την έκανε την πρώτη βλακεία ο αναβάτης, θα ήταν προτιμότερο να φιλεριάσει απο το να φρενάρει πανικόβλητος και να κάνει τάματα.
Το όλο σκεπτικό πάντως είναι πως όσοι αρέσκονται σε τέτοια αθλήματα θα πρέπει να προβλέπουν το τι θα γίνει και να φροντίζουν να έχουν διεξόδους. Μην μου αρχίσετε πάλι τα μπαμπά μην τρέχεις ε ...
AristidisZ
13/09/2013, 08:38
μπαμπά μη τρέχεις
....
1) Τέτοια videos δείχνουν πως οι άλλοι οδηγοί δεν μπορούν να αντιληφθούν τόσο μεγάλη διαφορά ταχύτητας που έχει η μοτό.
Δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ''κοίτα τον μαλάκα τον κουτάκια τι έκανε'' Δεν μπορεί να την καταλάβει τέτοια διαφορά ταχύτητας κανείς μέσος οδηγός και δεν είναι υποχρεωμένος να την καταλάβει.
....... ...
:beer:
το αυτό
Το ότι είναι κάλος οδηγός φαίνεται από το αριστο φρενάρισμα.Το ότι δεν είναι κάλος οδηγός φαίνεται από την αδυναμία 1)πρόβλεψης και 2) αποφυγής.Είχε καθαροτατη αποφυγή και από αριστερά άλλα και φιλερ ανάμεσά στα 2 αυτοκίνητά.
+1000 στον endopandou
Να συνοψίσουμε λοιπόν πως ο συγκεκριμένος είναι πολύ καλός χειριστής (ψυχραιμία, πολύ καλό φρενάρισμα), αλλά στη συγκεκριμένη τουλάχιστον περίπτωση δεν φάνηκε και τόσο καλός οδηγός.
Αυτό που θέλω να πω με το ποστ, είναι πως οι ιδιότητες του οδηγού και του χειριστή είναι ξεχωριστές και δεν συνδέονται. Μπορείς να είσαι το ένα από τα δύο χωρίς απαραίτητα να είσαι και το άλλο.
Και μαζί με αυτά, χρειάζεται και λίγη τύχη. Αν ήταν 5 μέτρα μπροστά το μηχανάκι όταν μπήκε το αυτοκίνητο αριστερά, ακόμα και το καλύτερο φρενάρισμα δεν θα ήταν αρκετό.
devil's animal
13/09/2013, 09:25
Το όλο σκεπτικό πάντως είναι πως όσοι αρέσκονται σε τέτοια αθλήματα θα πρέπει να προβλέπουν το τι θα γίνει και να φροντίζουν να έχουν διεξόδους. Μην μου αρχίσετε πάλι τα μπαμπά μην τρέχεις ε ...
:beer::beer::beer:
... θα ήταν προτιμότερο να φιλεριάσει απο το να φρενάρει πανικόβλητος και να κάνει τάματα...
έχεις δίκιο.
είχε το χώρο και τον χρόνο να πάει λίγο πιο αριστερά
endopandou
13/09/2013, 10:54
έχεις δίκιο.
είχε το χώρο και τον χρόνο να πάει λίγο πιο αριστερά
Ναι και αντι γι αυτό πήγε δεξιά πάνω στο αυτοκίνητο. Target fixation ακριβείας.
1.αυτα τα ''οι οδηγοι δεν μπορουν να καταλαβουν την ταχυτητα'' τα ακουω βερεσε. το '' και δεν εχουνε την υποχρεωση να το κανουνε'' εμενα μου προκαλει γελιο. αν δεν μπορουν να αντιληφθουν ας κατσουν στη λωριδα τους για να ειναι σιγουροι και μολις περασει το οχημα του οποιου την ταχυτητα δεν μπορουν να αντιληφθουν ας βγουνε και αυτοι με τη σειρα τους να προσπερασουνε.
2.το να πηγαινεις με 300 γιατι μπορεις ειναι λογαριασμος του καθενος. το να κινεισαι ομως με τοσα χλμ θεωρωντας οτι οι αλλοι θα σε υπολογισουνε ειναι εξ' ισου αστειο. οποτε πριν πλησιασεις το προπορευομενο οχημα στην δεξια λωριδα, μετριαζεις ταχυτητα, μπαινεις στον καθρευτη του, παιζεις τα φωτα, εχεις αναμενο αριστερο φλας, μελετας το προπορευομενο οχημα και τις εναλακτικες εξοδους διαφυγης και μετα περνας γρηγορα φροντιζοντας να μην τρομαξεις κανεναν.
τα καραγκιοζιλικια τυπου ''ειμαι αριστερα παω με ολα και αι γαμηθειτε'' για μενα ειναι ισα με τα πουτσιλικια του τυπου ''μα δεν μπορω και δεν ειμαι και υποχρεωμενος να αντιληφθω την ταχυτητα''.
φιλια και προσοχη στους δρομους.
DimChios
13/09/2013, 11:19
ασφαλώς θα παρατηρησατε οτι ο "δικός" μας ούτε καν μπήκε στη διαδικασία "διαμάχης" ε?
;)
Υπαρχει καποιος απο εμας που θα κρατιοταν?
ασφαλώς θα παρατηρησατε οτι ο "δικός" μας ούτε καν μπήκε στη διαδικασία "διαμάχης" ε?
;)
Να πει τι αυτός ρε Μήτσε; είναι όπως το είπε Τρούπερ, ο τύπος έκανε χοντρομ@λακία (όπως και αυτός που βγήκε στην λωρίδα του) άρα για ισοπαλία το κόβω εγώ ;)
DimChios
13/09/2013, 13:19
Να πει τι αυτός ρε Μήτσε; είναι όπως το είπε Τρούπερ, ο τύπος έκανε χοντρομ@λακία (όπως και αυτός που βγήκε στην λωρίδα του) άρα για ισοπαλία το κόβω εγώ ;)
Ναι... ετσι... ΑΛΛΑ ΕΣΥ πιστευεις οτι σε αντιστοιχο περιστατικο δε θα γινοταν της π00τανας μετα?
Βαζω και τον εαυτο μου μεσα, ειλικρινα, δε ξερω αν θα κρατιομουνα τη στιγμη που θα ειχε παει το σκ@το στην καλτσα και η αδρεναλινη στα κοκκινα!
iliasfyntanidis
13/09/2013, 13:35
Εγω θα άναβα μια λαμπάδα.
endopandou
13/09/2013, 13:36
Ναι... ετσι... ΑΛΛΑ ΕΣΥ πιστευεις οτι σε αντιστοιχο περιστατικο δε θα γινοταν της π00τανας μετα?
Βαζω και τον εαυτο μου μεσα, ειλικρινα, δε ξερω αν θα κρατιομουνα τη στιγμη που θα ειχε παει το σκ@το στην καλτσα και η αδρεναλινη στα κοκκινα!
Όχι αν κρίνω απο εμένα που παρότι με το αυτοκίνητο δεν υπάρχει διαδρομή που στα στραβά να μην σιχτιρίσω, σε τέτοιες καταστάσεις με τη μοτό είμαι σε εντελώς άλλο μόουντ.
Δεν θα κάτσω να ''δείρω'' (ναι οκ η δύναμη του δίκαιου μας έκανε όλους παλαιστές...) κανέναν άμοιρο ανθρωπάκο που πάει με 120 και δεν κατάλαβε τον μπαγκόσμιο που ερχόταν με όσα. Εντελώς ειλικρινά.
1.αυτα τα ''οι οδηγοι δεν μπορουν να καταλαβουν την ταχυτητα'' τα ακουω βερεσε. το '' και δεν εχουνε την υποχρεωση να το κανουνε'' εμενα μου προκαλει γελιο. αν δεν μπορουν να αντιληφθουν ας κατσουν στη λωριδα τους για να ειναι σιγουροι και μολις περασει το οχημα του οποιου την ταχυτητα δεν μπορουν να αντιληφθουν ας βγουνε και αυτοι με τη σειρα τους να προσπερασουνε.
2.το να πηγαινεις με 300 γιατι μπορεις ειναι λογαριασμος του καθενος. το να κινεισαι ομως με τοσα χλμ θεωρωντας οτι οι αλλοι θα σε υπολογισουνε ειναι εξ' ισου αστειο. οποτε πριν πλησιασεις το προπορευομενο οχημα στην δεξια λωριδα, μετριαζεις ταχυτητα, μπαινεις στον καθρευτη του, παιζεις τα φωτα, εχεις αναμενο αριστερο φλας, μελετας το προπορευομενο οχημα και τις εναλακτικες εξοδους διαφυγης και μετα περνας γρηγορα φροντιζοντας να μην τρομαξεις κανεναν.
τα καραγκιοζιλικια τυπου ''ειμαι αριστερα παω με ολα και αι γαμηθειτε'' για μενα ειναι ισα με τα πουτσιλικια του τυπου ''μα δεν μπορω και δεν ειμαι και υποχρεωμενος να αντιληφθω την ταχυτητα''.
:beer::beer:
+πολλά...
Κακώς τα ακούς βερεσέ. Σε δημόσιο δρόμο ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος ο άλλος να υπολογίζει οτι τα φώτα που βλέπει στου διάολου τη μάνα, θα είναι σε 5 sec δίπλα του.
Στην ΕΟ σημαίνει ότι κάποιος με 250 απέχει πάνω από 1 χλμ από σένα αν κινείσαι με τα μισά και τσεκάρεις καθρέφτη κάθε μισό λεπτό.
Αν μπορείς να υπολογίσεις ταχύτητα οχήματος σε απόσταση +1 χλμ, ή τσεκάρεις καθρέφτη κάθε 5sec...respect my man.
Κακώς τα ακούς βερεσέ. Σε δημόσιο δρόμο ΔΕΝ είναι υποχρεωμένος ο άλλος να υπολογίζει οτι τα φώτα που βλέπει στου διάολου τη μάνα, θα είναι σε 5 sec δίπλα του.
Στην ΕΟ σημαίνει ότι κάποιος με 250 απέχει πάνω από 1 χλμ από σένα αν κινείσαι με τα μισά και τσεκάρεις καθρέφτη κάθε μισό λεπτό.
Αν μπορείς να υπολογίσεις ταχύτητα οχήματος σε απόσταση +1 χλμ, ή τσεκάρεις καθρέφτη κάθε 5sec...respect my man.
Τσεκάρεις καθρέφτη σίγουρα όμως οταν αλλάζεις λωρίδα για να προσπεράσεις.Απο τη στιγμή που βλεπεις ένα όχημα (γιατι το είχε στους καθρέφτες,δεν ήταν 10χλμ πίσω) του οποίου την ταχύτητα δε μπορείς να προσδιορίσεις απλά Δ Ε Ν αλλάζεις λωρίδα μέχρι να σιγουρευτείς.
Απο τη άλλη όπως λεεί και ο Τρουπης κι ο δικός μας έπρεπε να την ψιλιαστεί την ιστορία και απο τον μπροστινό που προσπέρασε πρίν αλλα και απο το πόσο "προφυλακτήρα" πήγαινε το Swift τον μπροστινό.
δε θα πρεπε να γίνει της πουτάνας μετά. και ναι μετα θα πρεπε να μη κάνεις τίποτα
εάν επιλέγεις να πάς με 240 σε ένα δρόμο που το όριο είναι 120 με γεια σου με χαρά σου. η επιλογή του ρίσκου είναι προσωπική σου υπόθεση. Αλλά δε μπορει να έχεις το θράσος να πιστευεις οτι μόνο εσύ έχεις επιλογή στη μαλακία. Του αλλουνου η μαλακία δεν δίνει άφεση στη δική σου.
εάν εσύ είσαι σωστός και ο άλλος κάνει μαλακία που σε βάζει σε κίνδυνο να το συζητήσουμε τότε για το αν πρέπει να πέσει και καμια ψιλή
τι σημαίνει "οκ ο άλλος έκανε μαλακία την ώρα που έκανα εγώ μαλακία οπότε να του τα χώσουμε γιατί δε με προσέχει αρκετά την ώρα που κάνω εγώ τη δικιά μου"
:rolleyes:
DimChios
13/09/2013, 14:07
δε θα πρεπε να γίνει της πουτάνας μετά. και ναι μετα θα πρεπε να μη κάνεις τίποτα
εάν επιλέγεις να πάς με 240 σε ένα δρόμο που το όριο είναι 120 με γεια σου με χαρά σου. η επιλογή του ρίσκου είναι προσωπική σου υπόθεση. Αλλά δε μπορει να έχεις το θράσος να πιστευεις οτι μόνο εσύ έχεις επιλογή στη μαλακία. Του αλλουνου η μαλακία δεν δίνει άφεση στη δική σου.
εάν εσύ είσαι σωστός και ο άλλος κάνει μαλακία που σε βάζει σε κίνδυνο να το συζητήσουμε τότε για το αν πρέπει να πέσει και καμια ψιλή
τι σημαίνει "οκ ο άλλος έκανε μαλακία την ώρα που έκανα εγώ μαλακία οπότε να του τα χώσουμε γιατί δε με προσέχει αρκετά την ώρα που κάνω εγώ τη δικιά μου"
:rolleyes:
δε διαβασατε την αρχικη μου ερωτηση :D
Ένα δίκιο το έχεις ΑΛΛΑ εγώ κάνω ακριβώς αυτό που είπε παραπάνω ο τρούπης, οπότε ανάλογη με του βίντεο περίπτωση ΠΟΛΥ δύσκολα θα παίξει.
Τώρα αν ο τρόμπας μου βγει στην λωρίδα μου στα 10 μέτρα που λέει ο λόγος, ε, ένα τουλούμιασμα θα το φάει :D
EDIT: με κάλυψε απόλυτα ο spyro :beer:
Τσεκάρεις καθρέφτη σίγουρα όμως οταν αλλάζεις λωρίδα για να προσπεράσεις.Απο τη στιγμή που βλεπεις ένα όχημα (γιατι το είχε στους καθρέφτες,δεν ήταν 10χλμ πίσω) του οποίου την ταχύτητα δε μπορείς να προσδιορίσεις απλά Δ Ε Ν αλλάζεις λωρίδα μέχρι να σιγουρευτείς.
Απο τη άλλη όπως λεεί και ο Τρουπης κι ο δικός μας έπρεπε να την ψιλιαστεί την ιστορία και απο τον μπροστινό που προσπέρασε πρίν αλλα και απο το πόσο "προφυλακτήρα" πήγαινε το Swift τον μπροστινό.
Και γιατί ρε Teo το ΔΕΝ με κεφαλαία ισχύει στην αλλαγή λωρίδας και το πηγαίνεις με 250-280 είναι με δεν?
LogOutGoRide
13/09/2013, 14:20
Ο οδηγός της μοτο περίμενε σίγουρα την στραβή. Αυτό το δείχνει το πόσο γρήγορα πάτησε φρένο. Ήταν τόσο δυνατό το φρενάρισμα που έκανε σχεδόν endo και η μηχανή "έστριψε" δεξιά.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν πήρε μυρωδιά από αυτό που έγινε. Η απόσταση που είχε όταν βγήκε για προσπέρασμα δεν ήταν μεγάλη και έπρεπε να περιμένει.
Δεν έβγαλε ούτε φλας, άρα ή έγραψε την μηχανή στα @@του ή δεν τον είδε καν.
Πιστεύω πως έκανε και τα δύο τελευταία.
Και γιατί ρε Teo το ΔΕΝ με κεφαλαία ισχύει στην αλλαγή λωρίδας και το πηγαίνεις με 250-280 είναι με δεν?
Γιατι το πρώτο ΔΕΝ σημαίνει το θάνατο του μοτοσυκλετιστή ένω το δεύτερο δεν απολύτως τίποτα (στη συγκεκριμένη περίπτωση,μη το γενικευσουμε)
Γιατι το πρώτο ΔΕΝ σημαίνει το θάνατο του μοτοσυκλετιστή ένω το δεύτερο δεν απολύτως τίποτα (στη συγκεκριμένη περίπτωση,μη το γενικευσουμε)
As μην το γενικεύσουμε όντως. Απλά να ξαναπώ, οτι στις ευθείες της Λάρισας Κατερίνης όταν με πέρασε φίλερ μεταξύ αυτοκινήτου και μπαριέρας ένα busa, δεν υπήρχε τίποτα στο οπτικό μου πεδίο πριν ξεκινήσω την προσπέραση.
Τώρα να θεωρήσω το εαυτό μου μαλάκα για το λάθος ΜΟΥ, αλλά να δείξω ανοχή στον μαλάκα για το λάθος ΤΟΥ εξαιτίας των συνεπειών, sorry αλλά ....
Με την ίδια λογική θα έπρεπε να γαμήσουμε τον κουτάκια που περνάει με κόκκινο επειδή το πολύ πολύ να το κάνει τροπέτο το κουτί του, αλλά να δείξουμε κατανόηση στο κόκκινο του μοτοσυκλετιστή επειδή μπορεί να σκοτωθεί.
endopandou
13/09/2013, 14:47
Ο οδηγός της μοτο ...
Εντελώς άλλα πράγματα βλέπω εγώ αλλά δεν με απασχολεί ποιος έχει δίκιο.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως αν κάποιο βίντεο κάποιου άγνωστου στο οποίο είμαστε αρκετά αποστασιοποιημένοι και που μπορούμε να το ξαναδούμε όσες φορές θέλουμε το αποκωδικοποιούμε τόσο διαφορετικά, φαντάσου πως θα αποκωδικοποιήσουμε την ίδια κατάσταση αν τυχόν βρεθούμε εμείς στη θέση του μοτοσικλετιστή. Και ακόμα παραπέρα πόσο διαφορετικά θα αντιδράσουμε.
Να μας βοηθάει η τύχη όλους μας να τη βγάζουμε καθαρή καταλήγω. :beer: :beer:
Αυτό και μόνο. Τα υπόλοιπα είναι να έχουμε να λέμε :beer:
LogOutGoRide
13/09/2013, 15:24
Εντελώς άλλα πράγματα βλέπω εγώ αλλά δεν με απασχολεί ποιος έχει δίκιο.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως αν κάποιο βίντεο κάποιου άγνωστου στο οποίο είμαστε αρκετά αποστασιοποιημένοι και που μπορούμε να το ξαναδούμε όσες φορές θέλουμε το αποκωδικοποιούμε τόσο διαφορετικά, φαντάσου πως θα αποκωδικοποιήσουμε την ίδια κατάσταση αν τυχόν βρεθούμε εμείς στη θέση του μοτοσικλετιστή. Και ακόμα παραπέρα πόσο διαφορετικά θα αντιδράσουμε.
Μαζί με την τύχη θα ήταν καλύτερα να μην τρέχουμε τόσο πολύ, ιδίως όταν έχει κάποια κίνηση ο δρόμος και μερικοί να ρίχνουν και καμία μάτια σε κάνα καθρέφτη.
Εγώ είδα στο βίντεο του αγνώστου από τον καναπέ, ότι το αμάξι δεν έβγαλε φλας και μερικοί είδαν ακόμη και διαφυγή όταν είχε 200 στο κοντέρ και 30 μέτρα από το αμάξι που ήταν μπροστά.
Καλούς δρόμους
As μην το γενικεύσουμε όντως. Απλά να ξαναπώ, οτι στις ευθείες της Λάρισας Κατερίνης όταν με πέρασε φίλερ μεταξύ αυτοκινήτου και μπαριέρας ένα busa, δεν υπήρχε τίποτα στο οπτικό μου πεδίο πριν ξεκινήσω την προσπέραση.
Σωστότατος.Στην περίπτωση του βίντεο όμως νομίζω τον είχε στο οπτικό του πεδίο.Οπως και να χει γενικώς συμφωνώ στη λογική του οτι αυτος που θέλει (και πάει) γρήγορα πρέπει να προσχέχει και να περιμένει αντίστοιχες συμεριφορές.Γενικά δεν θα υπήρχε καν το βίντεο αν έκανε μια ωραιότατη αποφυγη (aka φιλερ) για την οποια είχε και το χώρο και το χρόνο.
kostaspetrou
14/09/2013, 18:50
Όμως...
2) Ο αναβάτης αν και καλός έκανε τραγικά λάθη. Καταρχήν όταν σε μια συστάδα αυτοκινήτων που κινούνται δεξιά προσπεράσει κάποιος όπως έκανε ο πρώτος, δηλαδή προσπέρασε και εξαφανίστηκε με ένα κοινό αυτοκίνητο, δείχνει πως η ταχύτητα που αρχικά είχαν ήταν μικρή.
Είναι πιθανό λοιπόν εκείνη τη στιγμή να αναθαρρέψει, ξυπνήσει, πείτε το όπως θέλετε και ο πίσω και να επιχειρήσει κι αυτός προσπέραση. Πολύ πιθανό. Και να που έγινε.
Ο αναβάτης θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένος γι αυτό και να έχει κόψει ή να έχει φέρει τη μοτό σε τέτοια θέση που να μπορεί να αποφύγει. Δεν κάνεις ελιγμό με 240, προπονείς απο πριν ώστε να έχεις διέξοδο. Θα έπρεπε λοιπόν να έχει φέρει το μοτό αριστερά λαμβάνοντας υπ όψιν πως τα αυτοκίνητα που κινούνται σε αυτοκινητόδρομους ΔΕΝ πάνε πολύ αριστερά ώστε να πατήσουν άσπρη γραμμή.
Αφού την έκανε που την έκανε την πρώτη βλακεία ο αναβάτης, θα ήταν προτιμότερο να φιλεριάσει απο το να φρενάρει πανικόβλητος και να κάνει τάματα.
Απολύτως σωστό,φταίξιμο αναβάτη 100%.
Μακάρι να του'γινε μάθημα και να μην πλησιάζει αμάξια όταν έχει τόσο μεγάλη διαφορά ταχύτητας μ'αυτά.
notakos600
15/09/2013, 07:58
Αυτό που δεν ανέφερε κανείς είναι το γεγονός πως η εκτίμηση της απόστασης ενός αντικειμένου εκτιμάται από τον εγκέφαλο σωστά εάν και τα δύο μάτια του παρατηρητή βρίσκονται στην ίδια καλή κατάσταση. Εάν υπάρχει βαθμός μυωπίας σε κάποιο από τα δύο μάτια και ο παρατηρητής δεν φοράει γυαλιά μυωπίας τότε η εκτίμηση της απόστασης είναι ότι νά'ναι.
Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με trooper.
Εγώ θα έλεγα παν μέτρον άριστον.
Δηλαδή πηγαίνει και προσπερνάει αβέρτα ότι κινείται και προσπερνάει με 200+ ενώ η ροή κινείται με 120-130 απο ότι βλέπω στο κοντέρ την ώρα που φρενάρισε.
Αν η μηχανή του δεν είχε τόσο δυνατά φρένα ή το στοιχειώδες ABS (γιατί αυτό τον έσωσε) θα έκοβε τόσο πολύ ή θα τον είχε περάσει σουβλάκι τον swift?
Έχω δεί δυνατά τιμόνια που έγιναν καντηλάκια σε στροφές, έχω δεί επίσης άσχετους και κάφρους να γλυτώνουν απο θανατηφόρα ατυχήματα.
Απλά όλο αυτό το ονομάζω τύχη.
RaGe_Raptor
15/09/2013, 15:36
πολύ μεγάλος τρόμπας ο "δικός" μας που περνάει όλα τα αυτοκίνητα στη σειρά με +100km/h...είναι σίγουρο ότι θα σου πεταχτεί ένας και δεν έχει καμία ευθύνη...δε σου φταίει κανείς αν αποφάσισες να αποδημήσεις εις κύριον κάνοντας αυτό που αγαπάς...:uplate:
dimmie_72
15/09/2013, 15:42
Η εμπέδωση της αμυντικής οδήγησης και η διαρκής προπόνηση θεωρητικά και πρακτικά για αύξηση των ικανοτήτων μας σ'αυτό τον τρόπο οδήγησης, μας έχει κάνει όλους να αντιδρούμε στωικά σε τέτοιες καταστάσεις πιο πολύ αναλύοντας και εκμεταλλευόμενοι τα συμπεράσματα, παρά επιτιθέμενοι στον ούτως η άλλως "εν δυνάμει αντίπαλο" που εξ άλλου χρησιμοποιούμε για την βελτίωση των αντιδράσεών μας.
Οι Ελληνικοί δρόμοι θυμίζουν κάτι σκηνές από Αμερικάνικες ταινίες όπου εκπαιδευόμενοι οι πράκτορες πριν την αποστολή, κυκλoφορούν σε εγκαταλειμμένο χωριό όπου πετάγονται ανδρείκελα φιλικά και εχθρικά για σκότωμα και μάζεμα πόντων...
Ποιος ξέρει, ίσως άμα ο μηχανόβιος τον κοπάναγε, νάβγαινε και το κυκλάκι με τον ήχο 30 points!!!
Die Hard
Billymuse
15/09/2013, 18:42
πολύ μεγάλος τρόμπας ο "δικός" μας που περνάει όλα τα αυτοκίνητα στη σειρά με +100km/h...είναι σίγουρο ότι θα σου πεταχτεί ένας και δεν έχει καμία ευθύνη...δε σου φταίει κανείς αν αποφάσισες να αποδημήσεις εις κύριον κάνοντας αυτό που αγαπάς...:uplate:
και αυτό που λες αλλά το σημαντικότερο είναι να έχεις κατα νου τα χειρότερα σενάρια που μπορεί να συμβουν όταν θα πλησιάσεις το πρώτο αυτοκίνητο πουθα έχεις στο οπτικό σου πεδίο.. Η μισή αρχή είναι να κλείσεις το γκάζι..τα υπολοιπα είναι βάση μυαλού,εμπιρείας,ικανότητας να διαβάσεις τις κινήσεις των άλλων και φυσικά θα παίξει ρόλο να δείς τον οδηγό που κοιτάει και τη ηλικια μπορεί να έχει π.χ παππούς με LADA καλύτερα να μπεις στο άλλο ρεύμα...
να πω και εγω την παπαρα μου γιατι στην ουσια χεστικα για τον κολοφαρδο.. αμα δεν εχεις μυαλο ή αισθημα αυτοσυντηρησης τι να λεμε ?? παρε τανκ και περνα πανω απο τα αυτοκίνητα .
οταν ενα όχημα κινείται με 280 και ενα αλλο με 120 η διαφορα ειναι 160χμλ . μια βολτα στην εθνικη σε ενα παρκινγκ στην ευθια και βλεπεις τα αυτοκίνητα που πανε με 160-170.. απο τα 10χλμ μακρυά τουλάχιστον. το βιντεο δειχνει μια τεράστια ευθεια και εναν μ@λ@κ@ να βγαίνει χωρις φλας ενω υπάρχει όχημα (με αλλον μ@λ@κ@ που παει σαν μ@λ@κ@ς) και τον αγνόησε στην αριστερη λωρίδα και επισης δειχνει εναν αλλο μ@λ@κ@ που δεν μπορει να καταλάβει οτι υπάρχουν μ@λ@κες που αδιαφορούν ή δεν νιώθουν. ο ενας ειναι πιο χαζός απο τον άλλον .. αντε με τους μ@λ@κες :p απο μ@λ@κες με πατίνια μεχρι μ@λ@κες με διαστημοπλοια .
SHOOTER045
15/09/2013, 22:51
<δυο πραγματα δεν εχουν ορια.το συμπαν,και η ανθρωπινη βλακεια.αν και για το πρωτο εχω υπονοιες οτι εχει ορια>
a.einstein
endopandou
16/09/2013, 07:43
Παίδες ξέρει κάποιος ποιο μοτό είναι?
<δυο πραγματα δεν εχουν ορια.το συμπαν,και η ανθρωπινη βλακεια.αν και για το πρωτο εχω υπονοιες οτι εχει ορια>
a.einstein
Μην τα βάζεις ποτέ με ένα βλάκα.Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω εμπειρίας
(δεν ξερω ποιος το ειπε :P )
pipe_smoker
16/09/2013, 11:15
Γνώμη μου είναι ότι το πράγμα είναι ξεκάθαρο και ούτε κουβέντα δε χωράει.
Τη μαλακία την έκανε ο οδηγός αυτοκινήτου, δεν πα να πήγαινε και με 400 ο άλλος.
Άλλαξες λωρίδα χωρίς να ανάψεις πρώτα φλας και να κοιτάξεις? Γ@μιέσαι.-
Τώρα εάν ο μοτοσυκλετιστής έπρεπε να πηγαίνει πιο σιγά, πιο προσεκτικά, να έχει το νου του και να προβλέπει τη μαλακία που θα κάνει ο άλλος, σαφώς, αλλά αυτά αφορούν τη σωματική ακεραιότητα του ιδίου και τους άγραφους νόμους τους οποίους εμείς "σκαρφιζόμαστε" προκειμένου να τη βγάζουμε καθαρή εκεί έξω. Δεν έχουν να κάνουν με τον ΚΟΚ.
Πινακίδα με όριο ταχύτητας δεν είδα. Αν ήταν πχ σε καμιά autobahn ελευθέρας θα φταίγαν τα 200βάλε του μοτοσυκλετιστή? Αν αντί για μηχανή ήταν ένα Μ6? Που ούτε να φιλεριάσει μπορεί ούτε να χωθεί και να αποφύγει, και τράβαγε ένα σούβλισμα στο swiftάκι κι έκανε ανάσταση?
Το βίντεο για μένα αποτελεί μία ακόμη απόδειξη του "προσέχουμε για να έχουμε γιατί κυκλοφορούν πολλοί μαλάκες εκεί έξω".
Σωστό κι αυτό.
;)
Μετά από κάτι τέτοιο νομίζω έχεις "αδειάσει" ολόκληρος.
Δεν προσωποποιείς το ποιός σου το έκανε. Σκέφτεσαι τί πήγες να πάθεις.
Εγώ τουλάχιστον όσες φορές έχω "χαροπαλέψει" (για τα δικά μου δεδομένα) έτσι λειτουργώ.
Antonisss
16/09/2013, 11:23
299463
Ρε παιδιά σεβαστά όλα αυτά που λέτε, αλλά δείτε στα πόσα μέτρα απόσταση αποφασίζει ο οδηγός του αυτοκινήτου να κάνει το προσπέρασμα... Χωρίς να γνωρίζω πόσα δευτερόλεπτα πριν κοίταξε τον καθρέφτη του και για πόση ώρα(ώστε να μπορέσει να εκτιμήσει την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας), ίσως να βιάστηκε, ίσως να έριξε μια κλεφτή ματιά, αλλά κατ'εμέ δεν νομίζω ότι ήταν τόσο προσεκτικός όσο έπρεπε...
endopandou
16/09/2013, 11:32
You αναμάρτητος?
Βασικα απο την στιγμη που κινειτε με τα οσα ο δικος μας και θεωρουμε οτι παρανομει ,ολα τ αλλα ειναι μαλακιες.Απο κει και περα ενα γαμημενο φλας ο καθενας θα μπορουσε να αναψει οταν αλλαζει λωριδα,αλλα ειπαμε αμα θεωρουμε τον αναβατη εγκληματια,ολα τ αλλα ειναι ανωφελα.
endopandou
16/09/2013, 11:57
Προσπάθησα να πω κάτι περί ασφάλειας βάση προσωπικής εμπειρίας, αλλά βλέπω πως ο καθένας αναθεματίζει κατά τα δικά του μέτρα και προσπαθεί να φέρει το δίκιο όσο το δυνατόν κοντύτερα στην δική του σοφή οπτική περί οδήγησης. Συνεχίστε το ρόλο του καλού και του κακού... :p
stefanos
16/09/2013, 12:02
Βασικα απο την στιγμη που κινειτε με τα οσα ο δικος μας και θεωρουμε οτι παρανομει ,ολα τ αλλα ειναι μαλακιες.Απο κει και περα ενα γαμημενο φλας ο καθενας θα μπορουσε να αναψει οταν αλλαζει λωριδα,αλλα ειπαμε αμα θεωρουμε τον αναβατη εγκληματια,ολα τ αλλα ειναι ανωφελα.
Εάν βγεί λοιπόν ο κουτάκιας με φλάς, ενώ εσύ πάς με +160 αλλάζει κάτι σημαντικά?
Προσπάθησα να πω κάτι περί ασφάλειας βάση προσωπικής εμπειρίας, αλλά βλέπω πως ο καθένας αναθεματίζει κατά τα δικά του μέτρα και προσπαθεί να φέρει το δίκιο όσο το δυνατόν κοντύτερα στην δική του σοφή οπτική περί οδήγησης. Συνεχίστε το ρόλο του καλού και του κακού... :p
Κοιτα, απο ασφαλεια μπορουμε να πουμε τα χιλια μυρια για την προστασια του αναβατη και γενικοτερα των οχηματων στους δρομους που κινειτε.Δεν καβαλαμε μηχανακια ομως γι αυτο,οπως επισης δεν θα χε καμια σημασια αν πρωτοι εμεις δεν τηρουσαμε αυτο που λεμε.
Θα σου πω κατι,στο μελλον μπορει (νομιζω το ειχε αναφερει ο κτηνος),να μπουνε παντου καμερες και να μην μπορεις να καταπατησεις ουτε ενα οριο,ή να μπορεις να καταπατησεις μεχρι να αντιληφθεις οτι δεν μπορεις.Ε τοτε φιλε μου ξεκαβαλαω και παω στα βουνα με αλογο,δεν νομιζω να καβαλαει κανεις για την μαγεια της χελωνας μοτοσυκλετας,μπαινω και στο αμαξι και τελειωνει το πανυγηρι.
Αυτο θα ειναι το μαξιμουμ της προστασιας σε οχηματα, και βασικα το τελος της μοτοσυκλετας.
....
Αυτο θα ειναι το μαξιμουμ της προστασιας σε οχηματα, και βασικα το τελος της μοτοσυκλετας.
ΟΚ, είσαι υπερβολικός.
Θα έχουμε την εναλλακτική των Χάρλεϋ.
endopandou
16/09/2013, 12:14
...
Ας βάλλουν όσες κάμερες θένε. Εμείς θα γίνουμε εντουράδες :beer:
Εάν βγεί λοιπόν ο κουτάκιας με φλάς, ενώ εσύ πάς με +160 αλλάζει κάτι σημαντικά?
Δεν θα σου πω για 160+,θα σου πω για πολυ λιγοτερα χλμ. μεσα στην κινηση των πολεων.Ενα φλασακι ειναι ικανο να σε βγαλει απο πολλους μπελαδες,ειδικα αμα κινεισαι καθε μερα και εισαι στην τσιλια, εισαι ετοιμος να αντιμετωπισεις καταστασεις ,φτανει να δεις καποιο σημα και αυτο ειναι το φλας.
Οποτε ναι ,για μενα θα αλλαξει πολυ σημαντικα την τελικη εκβαση του σκηνικου.
pipe_smoker
16/09/2013, 12:17
You αναμάρτητος?
Ειδικά για το συγκεκριμένο (κεντρική/εθνική οδός, πολλά χιλιόμετρα) θα μπορούσα να σου απαντήσω και "ναι αναμάρτητος".
Αλλά και πάλι δεν είναι εκεί το θέμα ρε Μάνο. Σίγουρα έχω αλλάξει λωρίδα κάποια στιγμή στην Αλεξάνδρας πχ και ξέχασα να ελέγξω "νεκρή γωνία".
Το tu quoque δεν αποτελεί επιχείρημα όμως.
Το
ισχύει και γι'αυτόν στο βίντεο, και για μένα, και για όλους.
Κι εγώ αν το κάνω "γ@μιέμαι" για να σ'το πω έτσι.
Ο αναβάτης γιατί εγκληματίας ρε zephyr?
Παρανομεί? Οκ.
Γράφει πουθενά "Άμα δείτε κάποιον να προσπερνά με υπερβολική ταχύτητα μπείτε μπροστά του να του κλείσετε το δρόμο να βάλει μυαλό"?
Η παραβίαση stop, κόκκινου, αλλαγή λωρίδας χωρίς φλας και χωρίς να "σε παίρνει" κλπ, όπως και άλλα πολλά, αποτελούν παραβίαση προτεραιότητας. Τώρα το τί έκανε ο άλλος με την προτεραιότητά του και με πόσα πήγαινε είναι ένα θέμα, αλλά είναι άλλο θέμα.
Για να πιάσουμε και πιο "δύσκολες" περιπτώσεις, υπάρχουν και οι τύποι που πάνε με 80 στα στενάκια (που τους κράζει ο έντο και καλά κάνει).
Όταν εσύ έχεις στοπ, κι ο άλλος έρχεται με τόσα (γιατί έχει προτεραιότητα:moutza:), όσο και σιγά σιγά να βγαίνεις, ανάλογα το μούτρο του κουτιού και τη γωνία της στροφής μπορεί να μην προλάβεις να τον δεις.
Ε, και πάλι, "υποχρεωμένος" είσαι να φροντίσεις να τον δεις.
Κοίτα ρε που βρέθηκα να υποστηρίζω τον "πάω δίχως αύριο" type of guy:lol:
ΟΚ, είσαι υπερβολικός.
:lol::moutza::lol:
Βεβαια ,δεν αποκλειω τπτ,εδω cbr πηρα.:p
spyrakos35
16/09/2013, 12:18
θα μου επιτρέψετε να σας επισημάνω (για να το έχετε κατά νου έτσι????) οτι στην γερμανία (και στην γαλλία νομίζω) βγάζεις φλας και βγαίνεις να προσπεράσεις.....
ο εξ αριστερών επερχόμενος (και ενδεχομένως και γρήγορος) έχει την ευθύνη σε τυχόν εμπλοκή.....
όχι τίποτις αλλά μην βγείτε έξω και την πατήσετε...... :wave2:
pipe_smoker
16/09/2013, 12:20
Το καταλάβαμε.
Φίλερ από αριστερά:D
ΟΚ, είσαι υπερβολικός.
Και θα πάρεις επιτέλους το ρημάδι το V rod που χαλβαδιάζεις έχοντας τη συνείδησή σου καθαρή:lol:
pipe_smoker
16/09/2013, 12:22
στην γερμανία βγάζεις φλας και βγαίνεις να προσπεράσεις.....
ο εξ αριστερών επερχόμενος έχει την ευθύνη σε τυχόν εμπλοκή.....
Είσαι πολύ σίγουρος γι'αυτό που λες?
....
Και θα πάρεις επιτέλους το ρημάδι το V rod που χαλβαδιάζεις έχοντας τη συνείδησή σου καθαρή:lol:
Kάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό. Η συνείδησή μου ήταν, είναι και θα παραμείνει καθαρή.
:smokin:
endopandou
16/09/2013, 12:24
:tooth:
Παίδες δεν είναι τώρα να συζητάμε για το αν έκανε διαφορά το φλάς, φυσικά και θα έκανε αν το είχε ανάψει. Εννοείται πως θα είχε κερδίσει 1 δευτερόλεπτο ο αναβάτης.
Το θέμα μου ξαναλέω είναι πως ο αναβάτης που κινείται έτσι πρέπει να κινείται λαμβάνοντας υπ όψιν πως για τον α ή τον β λόγο κάποιος θα αλλάξει λωρίδα χωρίς να ανάψει φλάς.
spyrakos35
16/09/2013, 12:24
τον κόβω φέτες με πλαστικό μαχαιράκι :lol:
Ο αναβάτης γιατί εγκληματίας ρε zephyr?
Παρανομεί? Οκ.
Γράφει πουθενά "Άμα δείτε κάποιον να προσπερνά με υπερβολική ταχύτητα μπείτε μπροστά του να του κλείσετε το δρόμο να βάλει μυαλό"?
Η παραβίαση stop, κόκκινου, αλλαγή λωρίδας χωρίς φλας και χωρίς να "σε παίρνει" κλπ, όπως και άλλα πολλά, αποτελούν παραβίαση προτεραιότητας. Τώρα το τί έκανε ο άλλος με την προτεραιότητά του και με πόσα πήγαινε είναι ένα θέμα, αλλά είναι άλλο θέμα.
Για να πιάσουμε και πιο "δύσκολες" περιπτώσεις, υπάρχουν και οι τύποι που πάνε με 80 στα στενάκια (που τους κράζει ο έντο και καλά κάνει).
Όταν εσύ έχεις στοπ, κι ο άλλος έρχεται με τόσα (γιατί έχει προτεραιότητα:moutza:), όσο και σιγά σιγά να βγαίνεις, ανάλογα το μούτρο του κουτιού και τη γωνία της στροφής μπορεί να μην προλάβεις να τον δεις.
Ε, και πάλι, "υποχρεωμένος" είσαι να φροντίσεις να τον δεις.
Υποθετουμε ειπαμε οτι φταιει απ οτι βλεπουμε και απο της αντιδρασεις η υπερβολικη ταχυτητα του μοτοσυκλετιστη.
Κλασσικο παραδειγμα λογου οτι ειναι ''εγκληματιας'' ,ειναι η επεξηγηση του Byron,και εχει και δικιο κιολας.
Τωρα οσων αφορα τι κανει ο αλλος και τι ειναι υποχρεωμενος να κανει, ειναι αλλο καπελο ειδικα στην χειροτερη αμα ο μοτοσυκλετιστης κοιταει αναποδα τα ραδικια, ή στην καλυτερη ,ειναι στο κρεβατι του πονου πολυ καιρο.
AristidisZ
16/09/2013, 12:25
:a027:
endopandou
16/09/2013, 12:26
Το καταλάβαμε.
Φίλερ από αριστερά:D
α μα να γεια σου :a10:
pipe_smoker
16/09/2013, 12:34
Αν δεν έχει αλλάξει ο γερμανικός ΚΟΚ τα τελευταία 6-7 χρόνια, στην επόμενη μπυροσυνάντηση φέρε
1. πλαστικό μαχαιράκι
2. τουρνικέ μη μας πάθεις τίποτα από την αιμορραγία
και
3. ψυγειάκι (αν θα σου τον κολλήσουν μετά δεν ξέρω, αλλά μη μείνει να σπαρταράει στο τραπέζι και τον μπερδέψει κανείς με κανά λουκάνικο κι έχουμε άλλα):lol:
AristidisZ
16/09/2013, 12:36
Αν δεν έχει αλλάξει ο γερμανικός ΚΟΚ τα τελευταία 6-7 χρόνια, στην επόμενη μπυροσυνάντηση φέρε
1. πλαστικό μαχαιράκι
και
3. ψυγειάκι (αν θα σου τον κολλήσουν μετά δεν ξέρω, αλλά μη μείνει να σπαρταράει στο τραπέζι και τον μπερδέψει κανείς με κανά λουκάνικο κι έχουμε άλλα):lol:
τουρνικέ ;;;;;;;
τα υπόλοιπα κάνω πως δε τα διάβασα...
stefanos
16/09/2013, 12:39
θα μου επιτρέψετε να σας επισημάνω (για να το έχετε κατά νου έτσι????) οτι στην γερμανία (και στην γαλλία νομίζω) βγάζεις φλας και βγαίνεις να προσπεράσεις.....
ο εξ αριστερών επερχόμενος (και ενδεχομένως και γρήγορος) έχει την ευθύνη σε τυχόν εμπλοκή.....
όχι τίποτις αλλά μην βγείτε έξω και την πατήσετε...... :wave2:
Στην Ελλάδα?
pipe_smoker
16/09/2013, 12:41
Υποθετουμε ειπαμε οτι φταιει απ οτι βλεπουμε και απο της αντιδρασεις η υπερβολικη ταχυτητα του μοτοσυκλετιστη.
Κλασσικο παραδειγμα λογου οτι ειναι ''εγκληματιας'' ,ειναι η επεξηγηση του Byron,και εχει και δικιο κιολας.
Τωρα οσων αφορα τι κανει ο αλλος και τι ειναι υποχρεωμενος να κανει, ειναι αλλο καπελο ειδικα στην χειροτερη αμα ο μοτοσυκλετιστης κοιταει αναποδα τα ραδικια, ή στην καλυτερη ,ειναι στο κρεβατι του πονου πολυ καιρο.
Γι'αυτό ξεχώρισα κι εγώ και είπα
1ον. Τί λέει ο ΚΟΚ (περί φλας, αλλαγής λωρίδας, ταχύτητας προσπέρασης, υπερβολικής ταχύτητας κλπ)
και
2ον. Τί λένε οι "δικοί μας" άγραφοι νόμοι προκειμένου να μη φτάσουμε να δούμε τα ραδίκια ανάποδα επειδή κάποιος δεν έμαθε καλά τον ΚΟΚ.
Ο κουτάκιας έκανε μαλακία στο 1.
Ο αναβάτης στο 2.
(μην πέσει κανείς και με φάει. Δεν εννοώ πουθενά ότι "we are above the law και για μας δεν υπάρχει ΚΟΚ αλλά μόνο οι δικοί μας νόμοι της άγριας στήσης" και τα ρέστα.)
pipe_smoker
16/09/2013, 12:44
τουρνικέ ;;;;;;;
299464
Άμα δεν τονε κόψει από τη ρίζα κάτι θα μείνει να δέσει.
AristidisZ
16/09/2013, 12:46
τουρνικέ
299465
pipe_smoker
16/09/2013, 12:49
τουρνικέ
Ωραία.
Ας δέσει το πουλί του μ'αυτό.
Ωραία.
Τι μλκσ....:bawl:
Ωραία.
Είσαι αισχρός ρε φίλε, τι εικόνες έβαλες στο κεφάλι μας, Δευτεριάτικα...
pipe_smoker
16/09/2013, 12:58
Είσαι αισχρός ρε φίλε, τι εικόνες έβαλες στο κεφάλι μας, Δευτεριάτικα...
Εκεί είναι ο πόνος.
Άμα ήταν Παρασκευή, στο κεφάλι σου η εικόνα του τουρνικέ του Αρίστου θα έμοιαζε με κλουβί και το πουλί του Σπύρου καρδερίνα.:bawl:
spyrakos35
16/09/2013, 13:00
1. πλαστικό μαχαιράκι
και
κοίτα να δεις....
γερμανικό ΚΟΚ, δεν έχω ούτε δύναμαι να διαβάσω....
αυτό που ξέρω είναι οτι αυτό που ανέφερα το είδα να συμβαίνει σε μένα αλλά και με τα μάτια μου πολλάκις σε άλλους.... μ@λ@κες θα μου πεις, υπάρχουν πολλοί και παντού.... δεν μπορεί όμως να ήταν όλοι.... επιπλέον, κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε για αυτή την ξαφνική αλλαγή κατεύθυνσης (να δεις καγιεν να σταματάνε από τα 200 στα 120 [και αν] και να μην βγάζουν κιχ, να σου φύγει η μαγκιά)
στην δε γαλλία, αυτοί που μπαίνουν εθνική από έξοδο, έχουν προτεραιότητα.... κουλό? ισχύει
pipe_smoker
16/09/2013, 13:15
κοίτα να δεις....
γερμανικό ΚΟΚ, δεν έχω ούτε δύναμαι να διαβάσω....
αυτό που ξέρω είναι οτι αυτό που ανέφερα το είδα να συμβαίνει σε μένα αλλά και με τα μάτια μου πολλάκις σε άλλους.... μ@λ@κες θα μου πεις, υπάρχουν πολλοί και παντού.... δεν μπορεί όμως να ήταν όλοι.... επιπλέον, κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε για αυτή την ξαφνική αλλαγή κατεύθυνσης (να δεις καγιεν να σταματάνε από τα 200 στα 120 [και αν] και να μην βγάζουν κιχ, να σου φύγει η μαγκιά)
Όταν είχα πάει Γερμανία (είπα προ 6-7 ετών) κάθε άλλο παρά αυτό που περιγράφεις συνέβαινε.
Ήμουν μέσα σε μια Μ6 που πήγαινε μαλλιά (βάρεσε μερικά 320άρια, και όπου δεν είχε όριο κάτω από 270 σπάνια έπεφτε. Διαδρομή Νυρεμβέργη-Μόναχο αν θυμάμαι καλά).
Ούτε που διανοήθηκε κανείς να μπει από μεσαία αριστερή, ούτε και να ΜΗΝ μπει από αριστερή μεσαία μόλις έβλεπε τα φώτα να πλησιάζουν.
Στα "ελεύθερα" κομμάτια αυτό.
Μόλις άρχιζαν τα όρια, κατευθείαν φρένα.
Εκεί έτυχε πολλές φορές να ξετρυπώσουν από μεσαία λωρίδα αριστερά για να προσπεράσουν πολλοί και διάφοροι.
Δε θυμάμαι να το έκανε κανείς χωρίς να προσέξει, χωρίς φλας, να μας "χωθεί" κλπ.
Και γενικώς μπατσαρία κυκλοφορούσε στο δρόμο και όταν πηγαίναμε κουβάρια και στα εντός ορίων.
spyrakos35
16/09/2013, 13:26
επειδή στην διαδρομή που πήγαινα εγώ, μία χαρά όρια είχε (120), ίσως γι αυτό να τύχαμε διαφορετικής συμπεριφοράς....
επομένως, το πουλί μου μπορεί να μείνει στην θέση του και να μείνεις με την γλύκα.... :p
edit
http://www.youtube.com/watch?v=yPybFsZKgAc
σε αυτό ακριβώς αναφέρομαι.... μιλάμε πολλάκις.....
κοίτα στον καθρέφτη να δεις οτι ξαναγίνεται με άλλα οχήματα σε πολύ χειρότερο βαθμό και ο "παθών" δεν παραπονιέται
Bladerunner
16/09/2013, 13:58
Κύριοι,
Το αν το φλας προειδοποιεί ή υποχρεώνει, λίγο έχει να κάνει με το θέμα. Κρατήστε τα μαχαίρια και τα πουλιά εκτός θέματος παρακαλώ. :)
kostaspetrou
16/09/2013, 14:35
Γνώμη μου είναι ότι το πράγμα είναι ξεκάθαρο και ούτε κουβέντα δε χωράει.
Τη μαλακία την έκανε ο οδηγός αυτοκινήτου, δεν πα να πήγαινε και με 400 ο άλλος.
:cry:
Πώς είναι δυνατόν κάποιος να εκτιμήσει ότι ο πίσω έρχεται με 400 ή 300 απ'τη στιγμή που ο ίδιος δεν έχει πιάσει αυτές τις ταχύτητες ούτε έχει βρεθεί σε περιβάλλον με "400άρηδες";
Πώς απαιτείς από κάποιον που κινείται βάσει ορίων-ή λίγο πάνω- να ξέρει να εκτιμήσει ότι ένα αντικείμενο που είδε στον καθρέφτη στου διαόλου τη μάνα ενδέχεται να πέσει μετά 0,2sec πάνω του επειδή ο οδηγός την είχε δει Τομ Κρούζ στο τοπ γκαν;
Πώς ξέρεις επίσης ότι στο βίντεο ο οδηγός κοίταξε αλλά το gsxr τη στιγμή που κοίταξε δεν ήταν εκτός πεδίου καθρέφτη;
Αν πρόσεξες ήταν αρκετά αριστερά,υπάρχει ενδεχόμενο να μην φαίνοταν καν στον καθρέφτη!
Αν πάλι το πας με το γράμμα του νόμου απαγορεύεται το συνεχόμενο προσπέρασμα,ακριβώς για το λόγο που μόλις ανέφερα!
Φταίει ο αναβάτης και δε δικαιούται να παραπονιέται.
RaGe_Raptor
16/09/2013, 16:32
:cry:
Πώς είναι δυνατόν κάποιος να εκτιμήσει ότι ο πίσω έρχεται με 400 ή 300 απ'τη στιγμή που ο ίδιος δεν έχει πιάσει αυτές τις ταχύτητες ούτε έχει βρεθεί σε περιβάλλον με "400άρηδες";
Πώς απαιτείς από κάποιον που κινείται βάσει ορίων-ή λίγο πάνω- να ξέρει να εκτιμήσει ότι ένα αντικείμενο που είδε στον καθρέφτη στου διαόλου τη μάνα ενδέχεται να πέσει μετά 0,2sec πάνω του επειδή ο οδηγός την είχε δει Τομ Κρούζ στο τοπ γκαν;
Πώς ξέρεις επίσης ότι στο βίντεο ο οδηγός κοίταξε αλλά το gsxr τη στιγμή που κοίταξε δεν ήταν εκτός πεδίου καθρέφτη;
Αν πρόσεξες ήταν αρκετά αριστερά,υπάρχει ενδεχόμενο να μην φαίνοταν καν στον καθρέφτη!
Αν πάλι το πας με το γράμμα του νόμου απαγορεύεται το συνεχόμενο προσπέρασμα,ακριβώς για το λόγο που μόλις ανέφερα!
Φταίει ο αναβάτης και δε δικαιούται να παραπονιέται.
αυτής της λογικής είμαι κι εγώ και συμφωνώ 100% μαζί σου...:beer:
άλλωστε το πρόβλημα το έχουμε εμείς,αν θες να πάμε και στο δια ταύτα...τα δικά μας κόκκαλα θα σπάσουν,στην καλύτερη των περιπτώσεων...αμυντική οδήγηση και φυλαγόμαστε απ'όλους λες και θέλουν να μας σκοτώσουν...έτσι το βλέπω εγώ κι αυτό το στυλ οδήγησης προσπαθώ να υιοθετώ...
Billymuse
16/09/2013, 18:19
αμυντική οδήγηση και φυλαγόμαστε απ'όλους λες και θέλουν να μας σκοτώσουν...έτσι το βλέπω εγώ κι αυτό το στυλ οδήγησης προσπαθώ να υιοθετώ...
εδώ τα πες όλα :beer: οι Έλληνες οδηγοί εκτός το ότι όλοι ειναι τουλάχιστον Σουμάχερ τους καθρέπτες τους έχουν διακοσμητικούς και τα φλας είναι μια απλή πρόταση του κ.ο.κ για αυτους αν είναι να αλλάξουν λωρίδα....εντάξει μη το χροντρίνω και πω για το να γυρίσει κάποιος κεφάλι για τη νεκρή γωνία του καθρέπτη..:a12:
Κύριοι,
Το αν το φλας προειδοποιεί ή υποχρεώνει, λίγο έχει να κάνει με το θέμα. Κρατήστε τα μαχαίρια και τα πουλιά εκτός θέματος παρακαλώ. :)
Σωστη η παρατηρηση.
Και για να παμε και εντος του θεματος, κατι σελιδες πριν διαβασα οτι ο τυπος δε το χειριστηκε καλα, φανηκε λιγος κτλ κτλ επειδη δε το χειριστηκε σωστα. Οτι μπορουσε λεει να περασει απο αριστερα, απο δεξια, απο πανω....
.
.
.
.
.
.
ναι.... αν παιζεις playstation
Γιατι στη πραγματικη ζωη, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ απο εδω μεσα δε θα εκανε κατι διαφορετικο απο αυτο που ειδαμε να κανει ο οδηγος στο βιντεο.
Αντιθετα, οι πιο πολλοι θα ειχαμε γινει χαλκομανια στο πορτπαγκαζ του αυτοκινητου
spyrakos35
16/09/2013, 18:36
Η παρεμβαση μου ηταν απλα κ μονο ενημερωτικη επειδη το θεμα φλας τεθηκε πριν απο μενα...... οποιος θελει το κραταει κατα νου οποιος θελει οχι......
Αν τωρα μπλεξανε πουλια στην μεση αλλος καταλαβαινει το χιουμορ της υποθεσης και εστιαζει στο ζουμι και αλλος κολλαει εκει....
Ολα καλα ολα ανθηρα
Αυτό που δεν ανέφερε κανείς είναι το γεγονός πως η εκτίμηση της απόστασης ενός αντικειμένου εκτιμάται από τον εγκέφαλο σωστά εάν και τα δύο μάτια του παρατηρητή βρίσκονται στην ίδια καλή κατάσταση. Εάν υπάρχει βαθμός μυωπίας σε κάποιο από τα δύο μάτια και ο παρατηρητής δεν φοράει γυαλιά μυωπίας τότε η εκτίμηση της απόστασης είναι ότι νά'ναι.
Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα με trooper.
Δεν ειναι ακριβως ετσι.
Δεν θα επεκταθω, αλλα μετρα και η προτερη εμπειρια.
stefanos
16/09/2013, 18:48
Γιατι στη πραγματικη ζωη, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ απο εδω μεσα δε θα εκανε κατι διαφορετικο απο αυτο που ειδαμε να κανει ο οδηγος στο βιντεο.
Αντιθετα, οι πιο πολλοι θα ειχαμε γινει χαλκομανια στο πορτπαγκαζ του αυτοκινητου
Εγώ πάλι αυτόματα θα το έκοβα αριστερά.
Για να αντιδρούσα έτσι όπως ο τύπος θα πρέπει να ήμουν πολύ σίγουρος.
Για να το έκοβα δεξιά απλά δεν παίζει.
Billymuse
16/09/2013, 18:51
αριστερά άντε να έχεις κανα 80-90 εκατοστά χώρο να περάσεις....θα πέρναγες με 280?
Δε θα το εκαβες, ουτε αριστερα ουτε δεξιο ;)
Απο τη στιγμη που ενστικτωδως θα τσαρουχωνες το φρενο, ουδεμια δυνατοτητα για ελιγμο. Ευθεια και μονο ευθεια ελπιζοντας να μη κολλησεις απο πισω :wave2:
endopandou
16/09/2013, 19:01
αριστερά άντε να έχεις κανα 80-90 εκατοστά χώρο να περάσεις....θα πέρναγες με 280?
Όχι με 280 ντάρλινγκ. Με ελάχιστα παραπάνω απο το τουτού αφού ήδη θα είχες πλακωθεί στα φρένα και η διαφορά ταχύτητας θα είχε μειωθεί δραματικά.
σημ. Επειδή κάποιος φίλος προτυτερότερα μίλησε για abs, ο μοτοσακός είναι κ1 τούμπανο απο ανάρτηση (το στηρίζω στο ότι βύθισε ελάχιστα) και πιθανά και απο φρένα. abs αυτό το μοτό δεν έχει και εκτός αυτού το έκανε και το εντάκι του στο τέλος. Αν δεν ήταν τόσο έμπειρος στα φρένα μάλλον θα είχε γίνει σπλατς απάνου στον ποπό του σουίφτ. Πιστεύω πως ο μέσος οδηγός δεν είναι τόσο καλός στα φρένα και θα το κάρφωνε.
stefanos
16/09/2013, 19:17
Δε θα το εκαβες, ουτε αριστερα ουτε δεξιο ;)
Απο τη στιγμη που ενστικτωδως θα τσαρουχωνες το φρενο, ουδεμια δυνατοτητα για ελιγμο. Ευθεια και μονο ευθεια ελπιζοντας να μη κολλησεις απο πισω :wave2:
Δεν είπα ότι θα ήταν σωστό (εξάλλου κατέληξα πάνω στο καπό αφού οι κοπελιές προσπαθούσαν να στρίψουν στο στενό και όχι να προσπεράσουν) είπα ότι αυτό μου βγαίνει ενστικτωδώς άρα σε κάθε καθημερινό οδηγό.
Δεν είπα ότι θα ήταν σωστό ..........
..........είπα ότι αυτό μου βγαίνει ενστικτωδώς άρα σε κάθε καθημερινό οδηγό.
Oσον αφορα το πρωτο, πολυ σωστα το ειπες. ;) Αν (λεμε, αν) υπηρχε πιθανοτητα καποιος να προβλεψει το τι θα γινοταν, θα εκοβε, σε καμια περιπτωση φρενα πανικου (γιατι εκει ξεχνας καθε ελιγμο) και περνας απο αριστερα με αναμνηστικο πολλες νεες ασπρες τριχες στη κεφαλΗ
Φυσικα για να γινει αυτο, ειτε θα επρεπε ο μοτοσικλετιστης να πηγαινε με -100χλμ η μα ηταν πχ 200 μετρα πιο πισω
Για το αλλο ομως θα διαφωνησω. Εντστικτωδως ο μεσος οδηγος τσαρουχωνει τα φρενα. Τοσο απλα.
georgeIII
16/09/2013, 22:09
για Γαλλια δεν ξερω αλλα για γερμανια το 2003 που ειχα παει ισχυε αυτο! και μας ειχαν πει οτι η αριστερη λωριδα που ηταν χωρις οριο ηταν μονο για προσπεραση, Οτι και να περναγε απο αριστερα μετα εμαπινε στην αμεσως δεξιοτερη...
ότι νά'ναι
ακόμα και εδώ "τι θα έπρεπε να κάνει ο πρωταγωνιστής...?"
κριτική εκ του ασφαλούς
Μια χαρά το αντιμετώπισε για τις συνθήκες και με τον τρόπο που ενστικτωδώς επέλεξε
Να είμαστε όλοι καλά και μακριά από τέτοια
*εάν θέτε συνεχίστε την κριτική στο γήπεδο και βεβαίως-βεβαίως σε παρτούζα σε τσόντα :tooth:
"τους άσχετους.....ε, ρε τι θα έκανα εάν ήμουν εγώ στο έργο..... :a2: "
:a23::a23::a23::a23::a23::a23::a23:
spyrakos35
17/09/2013, 10:16
*εάν θέτε συνεχίστε την κριτική στο γήπεδο και βεβαίως-βεβαίως σε παρτούζα σε τσόντα :tooth:
"τους άσχετους.....ε, ρε τι θα έκανα εάν ήμουν εγώ στο έργο..... :a2: "
πάλι με πουλιά μπλέξαμε..... :cry: :lol:
απορία....
στους όποιους συλλογισμούς κάνατε,
υπολόγισε κανείς, την απόσταση που καλύπτει το κάθε όχημα??? την διαφορά τους??? (μοτό 240, αυτοκίνητο περίπου 130 - αυθαίρετα)
είδε κανείς οτι το όλο σκηνικό κρατάει μόλις 2 δευτερόλεπτα??? (όπως φαίνεται από την κάμερα.... 0:18 - 0:20)
υπολόγισε κανείς σε τι αντιστοιχεί σε μέτρα, ένα (1) χιλιοστό του δευτερολέπτου???
μήπως τελικά, εκτός από πιθανά ικανός στο φρενάρισμα, είναι και τραγικά τυχερός ο τύπος???
endopandou
17/09/2013, 10:34
Το είπαμε Σπύρο, είναι και τυχερός.
Νίκο πλάκα έχει έτσι ποιητικά που το έγραψες αλλά σε θρεντ με θέμα ''οδήγηση tips and tricks'' μόνο εκ του ασφαλούς κουβέντα και κριτική μπορεί να γίνει.
spyrakos35
17/09/2013, 10:48
Το είπαμε Σπύρο, είναι και τυχερός.
όχι, πρώτα είναι τυχερός και κατά δεύτερον είτε το έχει είτε είναι παλι τυχερός.
αν δεν καταλαβαίνεις το γιατί, κάνε τους υπολογισμούς που γράφω και θα το καταλάβεις.
endopandou
17/09/2013, 10:55
όχι, πρώτα είναι τυχερός και κατά δεύτερον είτε το έχει είτε είναι παλι τυχερός.
αν δεν καταλαβαίνεις το γιατί, κάνε τους υπολογισμούς που γράφω και θα το καταλάβεις.
Μλκ πίνεις στη δουλειά; :tooth:
spyrakos35
17/09/2013, 10:57
Μλκ πίνεις στη δουλειά; :tooth:
μλκ, παραδέξου το
δεν έχεις κομπιουτεράκι εεεε? :lol:
pipe_smoker
17/09/2013, 10:57
Μπορείς να εξηγήσεις λίγο πώς το εννοείς το τυχερός?
Πώς εννοείς τον βοήθησε η τύχη?
Σόρρυ αλλά δε σε πιάνω.
Το μόνο που μπορώ να θεωρήσω σαν τυχαίο συμβάν και σύμπτωση είναι να "μυρίστηκε" ότι θα γινόταν η στραβή (απλά να το μυρίστηκε κάπως αργά) και να είχε ήδη αποφασίσει να φρενάρει. Οπότε μειώθηκε ο χρόνος αντίληψης αντίδρασης. Πιο απλά, ταυτόχρονα με το "ας κόψω", βγήκε και ο άλλος από τη λωρίδα του. Οπότε δε χρειάστηκε αυτός ο χρόνος που τρώμε από την ώρα που βλέπουμε κάτι μέχρι να το επεξεργαστούμε και να αντιδράσουμε.
Αν εννοείς κάτι τέτοιο οκ.
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς αλλιώς μπορεί να εννοείς την τύχη.
εγω νομιζω εχει γινει editing στο βιντεο...η ροη του τουτου προς τ'αριστερα δεν ειναι συνεχης.
spyrakos35
17/09/2013, 11:06
από το βίντεο δεν μπορεί να γίνει κατανοητό αν την είχε μυριστεί ή όχι
μάλλον όχι γιατί δεν φαίνεται να κόβει....
αν πάλι την είχε μυριστεί και δεν έκοψε, δεν το σχολιάζω....
αν η αντίδρασή του ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργή (ή αν θες η αλλαγή λωρίδας του αυτοκινήτου) το αποτέλεσμα θα ήταν άλλο.....
σε ότι αφορά στο φρενάρισμα
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς αλλιώς μπορεί να εννοείς την τύχη.
γιατί πολύ απλά, στα φρένα θα μπορούσε να του έχει μπλοκάρει ο τροχός και να χάσει μέτρα....
πρόσεχε,
δεν αμφισβητώ οτι φρέναρε με ικανότητα ή επιδέξια, είχε όμως και πάλι τύχη που δεν του μπλόκαρε (από παράγοντα άλλον από την πίεση στην μανέτα, πχ οδόστρωμα, σκόνη)
μήπως τελικά, εκτός από πιθανά ικανός στο φρενάρισμα, είναι και τραγικά τυχερός ο τύπος???
Aν ειναι λεει? Δε νομιζω να πει κανεις οτι δεν ειχε Χριστα-Παναγια μαζι (τρικαβαλο πηγαινε :lol: )
Μπορείς να εξηγήσεις λίγο πώς το εννοείς το τυχερός?
Πώς εννοείς τον βοήθησε η τύχη?
Λιγο πιο γρηγορα να πηγαινε----> χαλκομανια3
Λιγο πιο μετα να εβγαινε το αμαξι----> χαλκομανια
;)
pipe_smoker
17/09/2013, 11:31
αν πάλι την είχε μυριστεί και δεν έκοψε, δεν το σχολιάζω....
Το αντίθετο λέω.
Ότι παίζει να το μυρίστηκε, απλά κάπως αργά για να το δούμε εμείς.
Για να το πω απλά, την ώρα που το αυτοκίνητο αποφάσισε να αλλάξει λωρίδα, σκέφτηκε κι ο δικός μας "δεν κόβω μη γίνει καμιά μαλακία γιατί ο μπροστά τον πάει τον άλλον προφυλακτήρα?". Να έγινε κάπως ταυτόχρονα το όλο πράγμα. (Αλλά φυσικά στο βίντεο δεν μπορούμε να δούμε τη σκέψη του αναβάτη.)
Αν συνέβει αυτό εκμηδενίστηκε ο χρόνος αντίληψης-αντίδρασης, γιατί (απο κωλοφαρδία) τη διεργασία αυτή την είχε ήδη ολοκληρώσει πριν βγει ο άλλος.
Αυτό μπορεί να του χάρισε μισό ή ένα δευτερόλεπτο, εξαιρετικά πολύτιμο.
Κουλό σενάριο δε λέω, απλά μου φαίνεται τρομερά συγχρονισμένο όλο αυτό και η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι αυτή.
(μου έχει τύχει να πηγαίνω σε δρόμο και να πω από μέσα μου "χωράφια τριγύρω, κόψε ρε κόπανε μη σου πεταχτεί κανά γατόσκυλο", και με το που ακούμπησα τη μανέτα πετάχτηκε ο κόπρος από το πουθενά. Ήμουν ήδη σε mode "φρενάρω" πριν δω τον κόπρο.)
γιατί πολύ απλά, στα φρένα θα μπορούσε να του έχει μπλοκάρει ο τροχός και να χάσει μέτρα....
πρόσεχε,
δεν αμφισβητώ οτι φρέναρε με ικανότητα ή επιδέξια, είχε όμως και πάλι τύχη που δεν του μπλόκαρε (από παράγοντα άλλον από την πίεση στην μανέτα, πχ οδόστρωμα, σκόνη)
Οκ, ναι. Συμφωνώ.
Αυτά που αντιμετωπίζουμε όλοι μας σε καταστάσεις περίεργες. Νόμιζα ότι αναφερόσουν σε κάτι πιο συγκεκριμένο που αφορούσε μόνο την περίπτωση που κουβεντιάζουμε.