View Full Version : Έχει κάνει κάποιο λάθος η αριστερά ?
nicksior
22/09/2013, 17:38
Έχει κάνει κάποιο λάθος η αριστερά ?
13% (λίγο περισσότερο ή λιγότερο δεν έχει σημασία) είναι πολύ!
Με δεδομένο ότι ο σκληρός πυρήνας και η πρώτη «στοιβάδα» οπαδών δεν ξεπερνά τις μερικές χιλιάδες .
Με δεύτερο δεδομένο ότι αυτό το 13% δεν απαρτίζεται από παραδοσιακούς αντιπάλους της αριστεράς , κεφαλαιοκράτες , συστημικούς κλπ , αλλά από ανθρώπους της εργατικής ή και μεσαίας τάξης …
Γιατί η αριστερά «έχασε» αυτόν τον κόσμο ?
Πιστεύετε πως έχει κάνει κάποιο λάθος ?
Υγ. Σκόπιμα δεν αναφέρω το σε ποιους αναφέρομαι , αφού όλοι αντιλαμβάνεσθε ποιους εννοώ , Μην παρασυρθείτε σε κριτική της ιδεολογίας του «τίποτα» ας μείνουμε μόνο στο αρχικό ερώτημα
AristidisZ
22/09/2013, 17:40
ξεχνάς πόσοι απογοητευμένοι από τα κόμματα εξουσίας είναι "αντι - αριστεροί", πολύ απλά
nicksior
22/09/2013, 17:55
ξεχνάς πόσοι απογοητευμένοι από τα κόμματα εξουσίας είναι "αντι - αριστεροί", πολύ απλά
Τα κόμματα εξουσίας όμως , είναι μέρος του Συστήματος , η Αριστερά όχι (μέχρι στιγμής τουλάχιστον)
AristidisZ
22/09/2013, 18:00
Τα κόμματα εξουσίας όμως , είναι μέρος του Συστήματος , η Αριστερά όχι (μέχρι στιγμής τουλάχιστον)
αυτό τι σημαίνει δηλαδή ;
άλλο σου λέω εγώ, άλλο μου λες εσύ :)
Nostradamus
22/09/2013, 18:05
Αυτό το ποσοστό για μένα (το μεγαλύτερο μέρος του μάλλον), σε μεγάλο βαθμό ήταν "ανένταχτο" ανέκαθεν. Θεωρώ πως το απορροφούσαν πρόσωπα και όχι κόμματα η απλά δεν συμμετείχε. Επειδή όμως δεν είναι αυτό το θέμα του πόστ.
Καταρχήν σε ποια αριστερά αναφέρεσαι?? Με τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός ή εντός?? Εκτός και αν αναφέρεσαι στον ευρύτερο χώρο της αριστερας και στην αριστερά σαν έννοια οπότε πάμε θεωρητικά και πάμε αλλού.
(θα μου φανεί περίεργο αν μείνει ανοιχτό αυτό το θέμα για πολύ πάντως μιας και έχουμε ήδη ένα να τα λέμε).
Εμενα με βολευει η αριστερα(στροφη) παντως γιατι ειναι τεντωμενο το χερι μου και μπορω να χω ελαφρα επιταχυνομενο γκαζι οπως οριζει ο κανονας σε αντιθεση με την δεξια.:beer:
Pan (dvs)
22/09/2013, 18:19
Η Αριστερα στην Ελλαδα ειναι ολοκληρη ενα λαθος.
Έκλεισαν τα κεντρικά και δουλεύει το υποκατάστημα.
δεν θεωρείται αντισυστημική σε μια εποχή που ο κόσμος πεινάει
nikonian
22/09/2013, 18:57
Είσαι σίγουρος ότι η αριστερά ΔΕΝ είναι μέρος του συστήματος; Οι ποσοστώσεις επί των προσλήψεων και οι απολαβές που έχουν όλοι οι επαγγελματίες συνδικαληστές, άλλα λένε.
manosamos
22/09/2013, 18:59
Φιλε η αριστερα δεν εχει κυβερνησει,ομως εχει σε τοπικο επιπεδο διαχειριστει εξουσια(δήμοι) και πιστεψε με οτι ηταν το ιδιο παρακμιακοι με αυτους που αβασανιστα κατηγορουν.
Περαμα-Πατσιλινακος.
Ποτε δεν εδιωξε ''τα καζανια του θανατου''.Οχι μονο αυτο,αλλα εδωσε και αδεια λειτουργια δεξαμενων σε νεοσυστατη(προ 20ετιας) εταιριας πετρελαιοειδων.
Πολλοι παρατρεχαμενοι ''αγωνιστες'' συμβουλοι του βρεθηκαν με καντινες στα φερυ-μποουτ και με νεοδμητες οικοδομες..............
Σαραφογλου-Κερατσινι.
Ξεκινησε σαν ''αγωνιστης'' και βρεθηκε με μεγαλη ακινητη περιουσια αφου σε συνεργασια με το ''μωρο'' ανεβασαν τον συντελεστη δομησης στην Β Πειραια και εγινε με καμποσα διαμερισματα.:smokin:
Σκατα στα μουτρα τους λοιπον σε ολους αυτους που θελουν την ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη νεκρη,μπας και σκυλευσουν τις ψηφους μας.
Χωρτασαμε ''αγωνιστες'' εδω στον Πειραια........οππτε μην σου κανει κάπως το οτι ο κοσμος ψηφιζει οτι να'ναι,ακομη και αυτους που αποφευγεις να αναφερεις.
Οτι να'ναι για εμενα ειναι και ο Τσιπρας.........ο νεος Ανδρεας ντε.............εξω οι βασεις του θανατου,εξω η εοκ.................εξω η τροικα,οι δανειστες,οι τραβεστι κλπ κλπ
nicksior
22/09/2013, 19:58
Λίγο ως πολύ , όλοι δίκιο έχετε..
Να μιλήσουμε λοιπόν για διάψευση των προσδοκιών , έλλειμμα πειστικών σύγχρονων συνθημάτων , απογοήτευση από την δράση πρώην συντρόφων , υπερβολή στις διεκδικήσεις με κομματική σκοπιμότητα , διάσπαση και επιθετικότητα μεταξύ των πρώην συνιστωσών ενός ενιαίου χώρου , το «όχι» σε όλα.. , ο λαϊκισμός ενίοτε , η άρνηση αντιμετώπισης σύγχρονων προβλημάτων πχ παράνομη μετανάστευση κλπ οδήγησαν μερίδα του κόσμου στην αντίπερα όχθη , στον ναζισμό?
Ακούγεται λογικό..
Φυσικά ώριμο Δεν είναι!
Καταλήγουμε πως είναι θέμα παιδείας ?
Διεκδικήσαμε περισσότερα υλικά – καπιταλιστικά αγαθά και λιγότερα – καθόλου πνευματικά ?
νομιζω το πιανεις λαθος το θεμα ηδη απο την αρχη του.ο τιτλος για παραδειγμα.
ρωτας αν εχει κανει καποιο λαθος η αριστερα.εσυ τι πιστευεις,ειναι δυνατον να μην εχει κανει?τι εχει,το αλαθητο του Παπα?καλυτερα να ρωτησεις ποια λαθη εχει κανει,απο ποτε και πως μπορει/ουμε να τα διορθωσουμε
επισης,οπως σωστα ρωτησε καποιος,τι εννοεις εσυ πρωτα απολα αριστερα??
nicksior
22/09/2013, 21:11
νομιζω το πιανεις λαθος το θεμα ηδη απο την αρχη του.ο τιτλος για παραδειγμα.
ρωτας αν εχει κανει καποιο λαθος η αριστερα.εσυ τι πιστευεις,ειναι δυνατον να μην εχει κανει?τι εχει,το αλαθητο του Παπα?καλυτερα να ρωτησεις ποια λαθη εχει κανει,απο ποτε και πως μπορει/ουμε να τα διορθωσουμε
επισης,οπως σωστα ρωτησε καποιος,τι εννοεις εσυ πρωτα απολα αριστερα??
Ναι !
Ρώτησε κι ο (Mostra)damoS πιο πάνω το ίδιο πράγμα ποιον πολιτικό χώρο εννοώ λέγοντας «αριστερά» .
Σκόπιμα απέφυγα να προσδιορίσω γιατί ξέρω πως θα προκαλούσα αντιδράσεις .
Τι θέλεις να γράψω για έλεγχο μέσων παραγωγής , κοινωνική πρόνοια , οικονομία κλπ ? Θα ξεφεύγαμε..
Ας αντικαταστήσουμε τον όρο «αριστερά» με τον όρο «προοδευτικός χώρος» και ας συμφωνήσουμε πως προοδευτικός είναι αυτός που δίνει προτεραιότητα στις ανθρωπιστικές αξίες.
Αυτό που με απασχολεί βασικά είναι το πως και γιατί ξύπνησα μια μέρα στη χώρα μου με 13% ναζιστές τι οδήγησε αυτούς τους ανθρώπους να υποστηρίξουν μια ομάδα με ξυρισμένα κεφάλια , αγκυλωτούς σταυρούς , ντυμενους με στρατιωτικά άρβυλα και ρούχα που υπακούουν τυφλά σε εντολές του "αρχηγού" και δεν διστάζουν να δολοφονήσουν όποιον τους υποδειχθεί ..
Σε κάλυψα?
ειλικρινα πιστευεις οτι ξυπνησες μια μερα στη χωρα σου και βρεθηκες με 13 τοις εκατο ναζιστες? δεν νομιζω οτι εγιναν ετσι ακριβως τα πραγματα.
πρεπει να ψαξεις πολυ πιο πριν για να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα.πηγαινε στο 99 για παραδειγμα οπου (αποτι γραφεται) μελος της χ.α. σκοτωσε 2 μεταναστες και τραυματισε αλλους 7...πηγαινε ακομα πιο πισω αν θες και δες τι γινοτανε τοτε...
Pan (dvs)
22/09/2013, 21:30
Δεν πληρωνεται σε ευρω απο το συστημα?Απο τους φορους που πληρωνουμε ολοι μας.
Επισης οι παλαιοτεροι ισως να θυμουνται οτι κυβερνησε καποτε παρεα με τον Μητσοτακη.Στο συντομο αυτο διαστημα απο το 50% του Α.Ε.Π.που χρωστουσαμε φτασαμε στο 80%.Περασανε τα χρονια και ισως κατι να μην το θυμαμαι καλα.Οι γηρεοτεροι ας με διορθωσουνε.:D
Α.δεν μιλαω για τους συνδικαλιστες της ,θελει πολυ χρονο και αυριο εγω δουλευω,αντιθετα με αυτους.
AUFGEBRACHT
22/09/2013, 21:37
Ναι !
Ρώτησε κι ο (Mostra)damoS πιο πάνω το ίδιο πράγμα ποιον πολιτικό χώρο εννοώ λέγοντας «αριστερά» .
Σκόπιμα απέφυγα να προσδιορίσω γιατί ξέρω πως θα προκαλούσα αντιδράσεις .
Τι θέλεις να γράψω για έλεγχο μέσων παραγωγής , κοινωνική πρόνοια , οικονομία κλπ ? Θα ξεφεύγαμε..
Ας αντικαταστήσουμε τον όρο «αριστερά» με τον όρο «προοδευτικός χώρος» και ας συμφωνήσουμε πως προοδευτικός είναι αυτός που δίνει προτεραιότητα στις ανθρωπιστικές αξίες.
Αυτό που με απασχολεί βασικά είναι το πως και γιατί ξύπνησα μια μέρα στη χώρα μου με 13% ναζιστές τι οδήγησε αυτούς τους ανθρώπους να υποστηρίξουν μια ομάδα με ξυρισμένα κεφάλια , αγκυλωτούς σταυρούς , ντυμενους με στρατιωτικά άρβυλα και ρούχα που υπακούουν τυφλά σε εντολές του "αρχηγού" και δεν διστάζουν να δολοφονήσουν όποιον τους υποδειχθεί ..
Σε κάλυψα?
Ξεκινάς από μια λάθος παραδοχή, ότι επειδή η Χ.Α. έχει ένα ποσοστό ψηφοφόρων 13% στη χώρα το 13% είναι συνειδητοποιημένοι ναζιστές. ΛΑΘΟΣ!!! Μη συγχέεις τον συνηδειτοποιημένο ναζιστή και τυφλό οπαδό του κόμματος με τον ψηφοφόρο του κόμματος. Όλοι ξέρουμε κάποιον που ψήφισε Χ.Α. και προφανώς δεν είναι ναζιστής, ούτε έχει το Mein Kampf στο κομοδίνο του, ούτε αρνείται τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε έχει σβάστικες και ρουνικά σύμβολα τατουάζ στο σώμα του.
Δεύτερη λάθος παραδοχή και γενίκευση: Αριστερός=αυτός που δίνει προτεραιότητα στις ανθρωπιστικές αξίες. Δηλαδή εγώ εάν είμαι ψηφοφόρος της Ν.Δ. αποκλείει να δίνω προτεραιότητα στις ανθρωπιστικές αξίες; Ποιές είναι οι ανθρωπιστικές αξίες; Εάν είμαι αριστερός και δίνω ας πούμε κάθε μήνα συνδρομή στο κόμμα μου αντί να δώσω το ποσό στη Unicef, στην Action Aid, στους Γιατρούς χωρίς σύνορα που είναι η προτεραιότητα στην ανθρωπιστική αξία; Ξέρεις πόσους "αριστερούς" με δεξιά τσέπη ξέρω;
Για να σου απαντήσω πάντως χωρίς να κάνω αναγωγή στο παρελθόν και κοινωνιολογική ανάλυση του πότε και σε ποιες περιόδους εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα, όταν εγώ πεινάω και είμαι άνεργος έχω ανάγκη να φάω. Μεταξύ ενός που μου δίνει (με αναμφισβήτητο δόλο) φαγητό και ρούχα κι ενός που μου μιλάει για ανάγκη συστράτευσης στον ταξικό αγώνα και για πάλη ενάντια στο διεθνές κεφάλαιο που με εκμεταλλεύεται μάλλον στον πρώτο θα πάω.
Το ερώτημα λοιπόν δεν πρέπει να είναι τι οδήγησε ανθρώπους να υποστηρίξουν αγκυώτούς σταυρούς και να δολοφονούν/βιαιοπραγούν, το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ όσοι δεν δολοφονούν/βιαιοπραγούν επικρότησαν με την ψήφο τους τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και συμπεριφορές. Το θέμα δεν είναι να κηρυχθεί παράνομη η Χ.Α. κι να εκδιωχθεί από τη βουλή με νομικές διαδικασίες, το θέμα είναι να μη μπει πάλι όπως μπήκε, επειδή κάποιοι την ψήφισαν.
Nostradamus
22/09/2013, 21:43
Να δω πως θα αποφύγω το σεντόνι. Λοιπόν το πραγματικό ποσοστό των συνειδητά ψηφοφόρων του συγκεκριμένου κόμματος ΘΕΩΡΩ πως ήταν σημαντικά μικρότερο. Σε μια εποχή όμως που η πολιτική σκηνή της χώρας είναι εντελώς απαξιωμένη, και οι πολίτες σε μεγάλο βαθμό κουρασμένοι /απογοητευμένοι/ αδιάφοροι εκτιμώ ότι οι λοιποί πλην των προαναφερθέντων δεν κατάλαβαν τι κάνανε ρίχνοντας την ψήφο τους εκεί.
Όσο όμως τα πράγματα δεν αλλάζουν, οι "νέες" φωνές δεν είναι τελικά τόσο νέες και αδιάφθορες, ο λόγος παραμένει ξύλινος, στο σύνολο τους λαικίζουν, και ας μην κοροϊδευόμαστε όσο οι τσέπες συνεχίζουν να αδειάζουν, τότε πραγματικά τέτοια μορφώματα θα παραμένουν και θα διογκώνονται.
ίσως, γιατί απλά ο θυμός περισσεύει μέσα μας και κάποιοι αναλαμβάνουν με τις πράξεις τους να κάνουν αυτό που ενώ δεν θέλουμε πραγματικά, ευχόμαστε ώρες ώρες μέσα μας.
Nostradamus
22/09/2013, 21:46
Ξεκινάς από μια λάθος παραδοχή.....
Τσάμπα έγραφα. Με καλυψες..:lol:
εχει να κανει με την πυραμιδα των βασικων αναγκων, νομιζω "πυραμιδα του Maslow"λεγεται ( http://en.wikipedia.org/wiki/Maslow%27s_hierarchy_of_needs )
οπου οταν ο ανθρωπος δεν μπορει καλα καλα να ικανοποιησει τις βασικες αναγκες (φαι- στεγη - ασφαλεια κτλ) δεν μπορει να "ασχοληθει" με ιδανικα φιλοσοφιες και γενικα ολα αυτα τα κουλτουριαρικα.
πανω σε αυτο πατησανε οι αποπανω και δωσανε φαι σε φτωχους (πατριωτες), πηρανε και κανα δυο γριουλες (πατριωτισες παντα) απο το χερακι και τις πηγανε στην τραπεζα και πισω παλι και ετσι ηρθε το 13% απλα τα πραματα
stefanos
22/09/2013, 22:02
Έχει κάνει κάποιο λάθος η αριστερά ?
13% (λίγο περισσότερο ή λιγότερο δεν έχει σημασία) είναι πολύ!
Γιατί να φταίει η αριστερά για το 13%?
AUFGEBRACHT
22/09/2013, 22:03
πανω σε αυτο πατησανε οι αποπανω και δωσανε φαι σε φτωχους (πατριωτες), πηρανε και κανα δυο γριουλες (πατριωτισες παντα) απο το χερακι και τις πηγανε στην τραπεζα και πισω παλι και ετσι ηρθε το 13% απλα τα πραματα
:nono: Το έγραψα κι αλλού, τη μάνα υποψήφιου βουλευτή πήραν, τα οποία κανάλια κι εφημερίδες παρουσίασαν ως ανήμπορη και φοβισμένη από την εγκληματικότητα γριούλα.
Κάθε στρατόπεδο που πέρασα και σεβόταν τον εαυτό του είχε μια ιστορία με κάποιον τρελλό που περνάει τη νύχτα και πετάει πέτρες ή την παραλλαγή με κάποιο στρατιώτη που έχει αυτοκτονήσει σε κάποια σκοπιά και το βράδυα ο πατέρας του έρχεται επειδή τα έχει χάσει και πετάει πέτρες στους σκοπούς. Έτσι και σε κάθε πόλη της Ελλάδας υπήρχε μια ανήλικη μαθήτρια που 10-15 Πακιστανοί είχαν βιάσει ομαδικά και επειδή η αστυνομία αδιαφόρησε τους βρήκε η Χ.Α. και τους σάπισε στο ξύλο και τους έδιωξε από την πόλη. Κι έμπαιναν μετά τα πιτσιρίκια στις τάξεις και τα φροντιστήρια (έχω συγγενείς εκαπιδευτικούς) κι έλεγαν "τα ακούσατε κύριε που βίασαν μια μαθήτρια αλλά τους πλάκωσε η Χ.Α.; Εμείς Χ.Α. θα ψηφίσουμε". Όπως είχε πει κι ο μέντοράς τους κι υπουργός Προπαγάνδας "ρίξε λάσπη, ρίξε λάσπη, στο τέλος κάτι θα μείνει".
manosamos
22/09/2013, 22:30
Ναι !
ας συμφωνήσουμε πως προοδευτικός είναι αυτός που δίνει προτεραιότητα στις ανθρωπιστικές αξίες.
Με εκανες να γελασω βραδυατικα.
Εαν προοδευτικος ειναι ο αριστερος δηλαδη ο κομμουνιστης,απο που και ως που ειδες στην ιστορια οτι δεινει προυεραιωτητα στην ανθρωπινη αξια?
Η ιστορια του λοιμου της Ουκρανιας (Thanks to Stalin)με τα 10 εκατομμυρια νεκρους σε ενα χειμωνα,το ''μεγαλο αλμα'' του Μαο που κοστισε την ζωη σε 50 εκατομμυρια κινεζους,οι εκτελεσεις στο Κατιν,τα γκουλαγκ,η εξοριες της Ματζουριας ειναι δειγματα ανθρωπισμου?
Ανθρωπια ειναι να ταζεις 1400 βασικο μισθο και εσυ να πληρωνεις τους εργαζωμενους σου με 700 ευρω ''επειδη στον Ριζοσπαστη δεν πας για κερριερα''?
Ειναι δυνατον να εισαι κομμουνιστικο κομμα και σε περιοδους παχιων αγελαδων να καρπωνεσε τα κερδη του καπιταλισμου,ενω σε περιοδους κρισης να απολυεις τους εργαζωμενους του 902?
Λιγο ντροπη δεν βλαπτει.......................
Αντε και ενα βιντεακι να μαθουν και οι νεοτεροι ..........:wave2: http://www.youtube.com/watch?v=nAQFxDJNCsM&list=PLdl-l6a6-RiVGkvs-1LKG4Kvamh7xVHJw
nicksior
22/09/2013, 22:33
Δεν έγραψα ποτέ ότι το 13% είναι συνειδητοποιημένοι ναζιστές όμως χρησιμοποιούνται απο τον πυρήνα της οργάνωσης σαν να είναι .
(Και πώς είσαι σίγουρος ότι δεν θα γίνουν 15% ή 25% ?)
Αναλύουμε την ερώτηση λοιπόν χωρίς να βρίσκουμε απάντηση στο τι θα μπορούσαμε να κάνουμε και δεν κάναμε ώστε αυτό το 13% να μην συνταχθεί με τους ναζιστές.
Γενικά στην ανάλυση είμαστε πρώτοι , στην σύνθεση υστερούμε κάπως..
Φυσικά και κάποιος που ανήκει στην ΝΔ (δημοκρατικό κόμμα είναι) μπορεί στην ουσία να είναι πιο προοδευτικός απο κάποιον που ψηφίζει οποιοδήποτε αριστερό κόμμα , γιαυτό αντικατέστησα τον όρο "αριστερος" με τον όρο "προοδευτικός" , όσο για το ποιες είναι οι ανθρωπιστικές αξίες δεν μπορούμε να το αναλύσουμε τώρα (πάλι η ανάλυση) .
Απαντάτε στο γιατι συνέβει αυτό , η ερώτηση είναι αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι και δεν το κάναμε , ώστε να μην συμβεί.
Εχετε διαβάσει για την άνοδο του ναζισμού στην Γερμανία ? Κάτι για το οποίο ντρέπονται οι σύγχρονοι Γερμανοί ? (παρακαλώ μη μου γράψετε πως δεν ντρέπονται κλπ θα ξεφύγουμε πάλι)
akis_trevor
22/09/2013, 22:42
Εαν προοδευτικος ειναι ο αριστερος δηλαδη ο κομμουνιστης
αριστερος δεν σημαινει κομμουνιστης.
manosamos
22/09/2013, 22:44
αριστερος δεν σημαινει κομμουνιστης.
Τοτε τι?
Θα το παμε πιο περα για να καλυψουμε τις κτηνωδιες του κομμουνισμου?
Δηλαδη τι ειναι αριστερος..................ο συριζαιος?
Πρωην ΚΚΕ εσωτερικου ειναι και αυτος.........................ο Κουβελης ο μνημονιακος μηπως?:lol:
akis_trevor
22/09/2013, 22:48
δεν θελω ουτε να δικαιολογησω ουτε να καλυψω κανεναν.ο συριζα,φιλοπασοκικο κομμα ειναι χρονια τωρα.οσο για τον κουβελη ουδεν σχολιο.
απλα αριστερος δεν σημαινει συριζα ή κκε.δεν υπαρχουν μονο αυτα τα 2 κομματα και ουτε ντε και καλα πρεπει να ψηφιζει κατι συγκεκριμενο.εμενα ας πουμε σαν ιδεολογια απτα μεγαλα κομματα(αυτα της βουλης εννοω)δεν με πλησιαζει κανενα.
MG-KTiNoS
22/09/2013, 22:48
Η Αριστερα στην Ελλαδα ειναι ολοκληρη ενα λαθος.
Πράγματι η αριστερά είναι ένα λάθος
Το είπανε στο Στάλιν να μην υπογράψει στη Γιάλτα αλλά αυτός δεν τους άκουσε.
Κι όμως ε ?
Εκεί!
Ξεροκέφαλοι μωρ αδερφέ μου
Δεν πήγαιναν λίγο πιο δεξιά να βολεΦτούν κι αυτοί?
Τι κακό είναι αυτό?
Μια ζωή το μεροκάματο, το μεροκάματο...
Η εργατική τάξη ρε είναι ντεμοντέ πάρτετο χαμπάρι.
Πούλα οικολογία ρε αδερφέ που πιάνει τόπο.
Ποιός τοv γαμεί τον εργάτη?
Το άλλο πάλι που το βάζεις??
Ήρθαν οι σκυλάραπες εδώ και πήραν τις δουλείες(σωστά διάβασες)κι αυτοί αντί να τους πετάξουν έξω θέλουν να τους περιθάλψουν...
Να τους βάλουν στο ΙΚΑ
Ρε που ζείτε ρε κατακαημένοι????
Το ποιό τραγικό όμως ξέρεται ποιό είναι???
Είναι και κάτι ζώα που πιστεύουν ότι θα ζουν σοσιαλιστικά σε καπιταληστική κοινωνία...
Εκεί να δεις γέλιο...
Τέσπα υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που τα ξέρουν ΟΛΑ οπότε τι να πω κι εγώ?
Η αριστερά όμως πράγματι έκανε ένα λάθος...
Το παραδέχομαι.
Δεν είπε την αλήθεια !
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι AN η γη έφτιαχνε ΜΙΑ κυβέρνηση τον ΟΗΕ ας πούμε ( Ω ναι ρε αυτή τη παγκοσμιοποίηση που ζαλίσανε τ @@)
και η κυβέρνηση αυτή αποφάσιζε να ταΐσει το 3ο κόσμο, και να εξασφαλίσει τα προς το ζεις σε κάθε άνθρωπο....
Θα ήμασταν όλοι φτωχοί!
Φτωχοί αλλά τίμιοι !
Θέλουμε?
Συνεχίστε τώρα με τα λάθη της αριστεράς, της δεξιάς και δεν ξέρω κι εγώ ποιανού...
Για τα δικά μας λάθη και την δική μας ηθική να δούμε πότε θα μιλήσουμε???
υγ
Αν και τελικά δεν έχει καμία σημασία, αν λες πως είσαι αριστερός δεξιός ή δεν ξέρω κι εγώ τι.
Οι δυνατοί θα κάνουν ότι θέλουν στο τέλος.
Κασιδιάρης ρουλς...
Και τι ταιριαστό όνομα... Ο κασιδιάρης στη ψυχή !
nicksior
22/09/2013, 22:49
.......Ανθρωπια ειναι να ταζεις 1400 βασικο μισθο και εσυ να πληρωνεις τους εργαζωμενους σου με 700 ευρω ''επειδη στον Ριζοσπαστη δεν πας για κερριερα''?
Ειναι δυνατον να εισαι κομμουνιστικο κομμα και σε περιοδους παχιων αγελαδων να καρπωνεσε τα κερδη του καπιταλισμου,ενω σε περιοδους κρισης να απολυεις τους εργαζωμενους του 902?
ΟΚ ! Βρήκαμε ένα λάθος που έγινε , κάτι που δεν έπρεπε να γίνει ! .
Ψάχνουμε για άλλα τώρα..
MG-KTiNoS
22/09/2013, 23:06
ΟΚ ! Βρήκαμε ένα λάθος που έγινε , κάτι που δεν έπρεπε να γίνει ! .
Ψάχνουμε για άλλα τώρα..
Αααααα
μα αυτό είναι τρομερό λάθος !!!
Τόσα χρόνια ο 902 έσφιζε από διαφημίσεις...
Κονομάγανε !
Πχ τα σουπερ μάρκερτ.
Από τη μία τους έκλεινε τις πόρτες το ΠΑΜΕ από την άλλη ουρά έκαναν
στον 902 να πάρουν χρόνο για διαφήμηση.
Το ίδιο και το κράτος.
ΟΠΑΠ, μετρό κλπ κλπ κρατική διαφήμιση εεε???
Όλοι στον 902 !
Αλλά κι εμείς τους βάλαμε πλάτη όμως ε?
Κάθε μέρα ένα κουπόνι.... ε?
Αλλά κάθε μέρα !!!
:rolleyes:
akis_trevor
22/09/2013, 23:07
+779
nicksior
22/09/2013, 23:10
......Οι δυνατοί θα κάνουν ότι θέλουν στο τέλος.
Κασιδιάρης ρουλς...
Δεν μίλησαν εγκαίρως οι «δυνατοί» της διανόησης , η μόνη δύναμη που αντιμετωπίζει την ωμή – κτηνώδη δύναμη της βίας.
Νομίζω πως αυτό είναι ένα σημαντικό λάθος που έγινε.
Cpt. Haddock
22/09/2013, 23:13
Κορυφαιο θρεντ.
Ουτε συνεδριο του ΚΚΕ Εσ να εισαστε.
Δεν πατε να αρθρογραφησετε στην "Αυγη" καλυτερα που μου θελετε και προβληματισμους για την αριστερα σε μοτοσυκλετιστικο φορουμ?
Παμε μια "Καφενειο" και βλέπουμε...
nicksior
22/09/2013, 23:16
Για αυτά θέλω να μιλήσουμε , τα λάθη που οδήγησαν στη γέννηση του τέρατος
MG-KTiNoS
22/09/2013, 23:17
Δεν μίλησαν εγκαίρως οι «δυνατοί» της διανόησης , η μόνη δύναμη που αντιμετωπίζει την ωμή – κτηνώδη δύναμη της βίας.
Νομίζω πως αυτό είναι ένα σημαντικό λάθος που έγινε.
Για αυτά θέλω να μιλήσουμε , τα λάθη που οδήγησαν στη γέννηση του τέρατος
Νικόλα σόρι έτσι...
Κατ αρχήν στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δυνατοί της διανόησης.
Αλλά με το μπαρδόν, είσαι Έλληνας και δεν ξέρεις τι ήταν ο Χίτλερ?
Πρέπει να βρεθεί κάποιος για να στο πει αυτό?
Ρε συ έλεος !
Είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε την οποιαδήποτε σαχλαμάρα προκειμένου
να βολευτούμε !
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ !!!!
-και μετά μας φταίει η αριστερά και ο Χατζιπετρής-
:wave2:
nicksior
22/09/2013, 23:37
Νικόλα σόρι έτσι...
Ρε συ έλεος !
να βολευτούμε !
Δηλ γουστάρεις να ξαναδούμε το έργο? Δεν νομίζω!
"Κατ αρχήν στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δυνατοί της διανόησης."
Υπάρχουν ! Το ξέρεις Αλλά σιώπησαν -σιωπούν και ακούγονταν μόνο οι φελοί , όχι μονο τώρα αλλά την περίοδο των παχιών αγελάδων.
Τέλος πάντων τώρα πέσαμε σε επίπεδο "καφενείου"
Μαλακία μου που άνοιξα το θέμα.
el_hymador
23/09/2013, 00:02
Από ποιους εκπροσωπείτε η αριστερά σήμερα δηλαδή για να καταλάβω; :confused:
AristidisZ
23/09/2013, 00:20
εγώ δε καταλαβαίνω το νόημα του νήματος
ποτέ δεν υπήρχε στην Ελλάδα "δυνατή" αριστερά, ένα 7~8% ήταν ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ μια ζωή...
ο δικομματισμός στα καλά του έφτανε 85%
ο κόσμος απογοητεύτηκε από το δίπολο (μη κάνουμε ανάλυση γιατί συνέβη αυτό) και το έφτασε στο 40% (βαριά βαριά)
που πήγε λοιπόν το άλλο 40% άραγε ;
ένα σημαντικό κομμάτι το καρπώθηκε η "αριστερά", ε και άλλο ένα, πήγε στα αυγά
εξακολουθώ να εμμένω στη θέση μου ότι αυτό το 13% (για το οποίο γίνεται και λόγος) είναι άνθρωποι που πολύ απλά ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
δηλαδή δεν υπάρχουν αντίστοιχα άνθρωποι που λένε ότι "ότι και να γίνει, εγώ δε ψηφίζω δεξιά" ;;;
MG-KTiNoS
23/09/2013, 00:25
Δηλ γουστάρεις να ξαναδούμε το έργο? Δεν νομίζω!
"Κατ αρχήν στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δυνατοί της διανόησης."
Υπάρχουν ! Το ξέρεις Αλλά σιώπησαν -σιωπούν και ακούγονταν μόνο οι φελοί , όχι μονο τώρα αλλά την περίοδο των παχιών αγελάδων.
Τέλος πάντων τώρα πέσαμε σε επίπεδο "καφενείου"
Μαλακία μου που άνοιξα το θέμα.
ένα ταξίδι είναι όλα...
;)
AristidisZ
23/09/2013, 00:39
Νικόλα σόρι έτσι...
Ρε συ έλεος !
να βολευτούμε !
Αυτό ήθελα να πω και εγώ, και το πάω λάου λάου, αλλά δεν...
το 13% δεν είναι φταίξιμο της αριστεράς
το 13% είναι γιατί γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι αμόρφωτοι και με πλήρη έλλειψη παιδείας
και δεν εννοώ μόρφωση με την έννοια της εκπαίδευσης απαραίτητα
άσχετο υ.γ., αλλά απόψε στον Βύρωνα ήταν ένας άνθρωπος που τα λέει χρόνια τώρα, και κατά τη ταπεινή μου γνώμη ανήκει στους δυνατούς της διανόησης
εκεί ήταν πάντα, άλλο που μερικοί κλείνουν ματάκια και αυτιά :wave2:
Εαν προοδευτικος ειναι ο αριστερος δηλαδη ο κομμουνιστης,απο που και ως που ειδες στην ιστορια οτι δεινει προυεραιωτητα στην ανθρωπινη αξια?
Η ιστορια του λοιμου της Ουκρανιας (Thanks to Stalin)με τα 10 εκατομμυρια νεκρους σε ενα χειμωνα,το ''μεγαλο αλμα'' του Μαο που κοστισε την ζωη σε 50 εκατομμυρια κινεζους,οι εκτελεσεις στο Κατιν,τα γκουλαγκ,η εξοριες της Ματζουριας ειναι δειγματα ανθρωπισμου?
Ανθρωπια ειναι να ταζεις 1400 βασικο μισθο και εσυ να πληρωνεις τους εργαζωμενους σου με 700 ευρω ''επειδη στον Ριζοσπαστη δεν πας για κερριερα''?
Αντε και ενα βιντεακι να μαθουν και οι νεοτεροι ..........:wave2: http://www.youtube.com/watch?v=nAQFxDJNCsM&list=PLdl-l6a6-RiVGkvs-1LKG4Kvamh7xVHJw
Απολύτως σωστός.
Αριστεροί μόνο κατ' όνομα, διαπλεκόμενοι κατ' επάγγελμα. Κομπίνες με Γερμανό, ΟΤΕ υπό την σκέπη και προστασία του κόμματος. Χρήμα από δεξιές τσέπες κάτω από τραπέζι για να στηθεί το ειδικό δικαστήριο και άλλα πολλά.
notakos600
23/09/2013, 06:27
299854
MG-KTiNoS
23/09/2013, 07:36
Απολύτως σωστός.
Αριστεροί μόνο κατ' όνομα, διαπλεκόμενοι κατ' επάγγελμα. Κομπίνες με Γερμανό, ΟΤΕ υπό την σκέπη και προστασία του κόμματος. Χρήμα από δεξιές τσέπες κάτω από τραπέζι για να στηθεί το ειδικό δικαστήριο και άλλα πολλά.
Τώρα με το μπαρδόν αλλά η αριστερά στην Ελλάδα σε σχέχη με τη δεξία πχ είναι Άγιοι...
και πριν αρχίζεις να σχίζεις τα ρούχα σου ΜΟΝΟ η σίμενς πατσίζει ΟΛΕΣ τις "λαμογιές" τους που δεν έφτασαν ποτέ σε εξεταστική στη βουλή.
Κι αυτή είναι η αλήθεια που δεν θέλει να ακούει κανένα σκάι...
MG-KTiNoS
23/09/2013, 07:38
299854
α + β ΠΠ...
Pan (dvs)
23/09/2013, 08:08
Αριστερος και κουμουνιστης ειναι το ιδιο πραγμα?
Αυτοι που κανανε αυτα τα αισχη ητανε κομουνιστες επειδη ητανε οντως, η επειδη το λεγανε αυτοι?Και επειδη το λεγανε αυτοι εμεις θα το δεχτουμε?Γιατι να μην τους πουμε αριστερους φασιστες?
δεν θελω ουτε να δικαιολογησω ουτε να καλυψω κανεναν.ο συριζα,φιλοπασοκικο κομμα ειναι χρονια τωρα.οσο για τον κουβελη ουδεν σχολιο.
απλα αριστερος δεν σημαινει συριζα ή κκε.δεν υπαρχουν μονο αυτα τα 2 κομματα και ουτε ντε και καλα πρεπει να ψηφιζει κατι συγκεκριμενο.εμενα ας πουμε σαν ιδεολογια απτα μεγαλα κομματα(αυτα της βουλης εννοω)δεν με πλησιαζει κανενα.
Και τελικα ποιους θα θεωρησουμε αριστερους για να κρινουμε τις πραξεις της αριστερας?Ειναι τα κομματα που βρισκονται στη βουλη αριστερα γιατι το λενε η γιατι ειναι?Μηπως οι πραγματικη αριστερα ειναι εκτος της βουλης?
Ρωταω πολλα?Πρεπει ομως για να μαθαινω.
MG-KTiNoS
23/09/2013, 08:28
Αριστερος και κουμουνιστης ειναι το ιδιο πραγμα?
Αυτοι που κανανε αυτα τα αισχη ητανε κομουνιστες επειδη ητανε οντως, η επειδη το λεγανε αυτοι?Και επειδη το λεγανε αυτοι εμεις θα το δεχτουμε?Γιατι να μην τους πουμε αριστερους φασιστες?
Και τελικα ποιους θα θεωρησουμε αριστερους για να κρινουμε τις πραξεις της αριστερας?Ειναι τα κομματα που βρισκονται στη βουλη αριστερα γιατι το λενε η γιατι ειναι?Μηπως οι πραγματικη αριστερα ειναι εκτος της βουλης?
κάτσε τώρα που ήρθε η Τρόικα και θα σου πω ποιός είναι αριστερός ποιός είναι κουμουνιστης, ποιός έκανε λάθη, ποιός φταίει και ποιός δε φταίει.
Τώρα με το μπαρδόν αλλά η αριστερά στην Ελλάδα σε σχέχη με τη δεξία πχ είναι Άγιοι...
και πριν αρχίζεις να σχίζεις τα ρούχα σου ΜΟΝΟ η σίμενς πατσίζει ΟΛΕΣ τις "λαμογιές" τους που δεν έφτασαν ποτέ σε εξεταστική στη βουλή.
Κι αυτή είναι η αλήθεια που δεν θέλει να ακούει κανένα σκάι...
Και αυτό τι σημαίνει άραγε???? Από όλους τους κλέφτες να διαλέξουμε τους λιγότερο κλέφτες, δίνοντας συγχωροχάρτι στην αριστερά έτσι όπως εκπροσωπείται από το ΚΚΕ της Παπαρήγας και του Κουτσούμπα???
ΥΓ
Τα ρούχα μου θα τα σκίσω έτσι κι αλλιώς (δεν μου πάνε πια λέμε)
el_hymador
23/09/2013, 08:59
Με εξαίρεση την δημοκρατική Αθήνα, όλες οι υπόλοιπες προσπάθειες εφαρμογής οποιουδήποτε πολιτικοκοινωνικοοικονομικού συστήματος απέτυχαν παταγωδώς στην πράξη, καθότι προϋποθέτουν βαθιά επίγνωση και παιδεία τόσο σε αυτούς που τις εφαρμόζουν όσο και σε αυτούς που τις αποδέχονται. Θέλει να το έχεις φιλοσοφήσει το πράγμα που λέμε, δεν γίνεται επι πάραδείγματι να πεις οκ, 1,2,3,4 πράγματα είναι η δημοκρατία, ο κομμουνισμός, ο σοσιαλισμός, αυτές είναι οι οδηγίες χρήσεως, πάμε να τις εφαρμόσουμε. Για αυτό και τελικά επικράτησε το πλεόν ζωώδες και απηλαγμέμνο από κάθε πνευματικό / φιλοσοφικό υπόβαθρο σύστημα, αυτό που ζούμε σήμερα. Εν ολίγοις, ο κομμουνισμός είναι πολύ περισσότερα πράγματα από το "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" και τα χιλιοειπωμένα τσιτάτα.
Takata Dome
23/09/2013, 09:06
Από ποιους εκπροσωπείτε η αριστερά σήμερα δηλαδή για να καταλάβω; :confused:
Στη Βουλή,απο κάτι τύπους που ακόμα να αποκυρήξουν τον Στάλιν.
MG-KTiNoS
23/09/2013, 09:24
Και αυτό τι σημαίνει άραγε???? Από όλους τους κλέφτες να διαλέξουμε τους λιγότερο κλέφτες, δίνοντας συγχωροχάρτι στην αριστερά έτσι όπως εκπροσωπείται από το ΚΚΕ της Παπαρήγας και του Κουτσούμπα???
ΥΓ
Τα ρούχα μου θα τα σκίσω έτσι κι αλλιώς (δεν μου πάνε πια λέμε)
Αυτό σημαίνει κατ αρχήν κατ αρχήν ότι κανένας δεν προσπάθησε ΚΑΝ να αποδείξει ότι είναι κλέφτες
Σημαίνει ακόμα ότι η κουβέντα του τι ΘΑ είχε γίνει ΑΝ είχαν έρθει αυτοί στην εξουσία είναι άκυρη.
Το ζητούμενο σήμερα είναι ότι αυτοί που κυβερνούν έχουν ΑΠΟΤΥΧΕΙ (τραγικά)
και τη θέση τους πάνε να πάρουν ψυχοπαθής.
Κι εμείς τι κουβεντιάζουμε?
Τα λάθη της αριστεράς...
akis_trevor
23/09/2013, 10:24
ειναι πως το βλεπει ο καθενας.εσυ πχ κατατασεις τον συριζα στην αριστερα,εγω τον κατατασω ΚΕΝΤΡΟαριστερα.κλπ κλπ.
ενα ανεκδοτακι πολυ πετυχημενο που εχω ακουσει εδω και χρονια:
μαζευει ο λοχαγος τους φανταρους για να εξηγησει τα πολιτευματα.αφου τους κανει ενα προλογο,τους λεει:
μητσο σηκω πανω,γαμα ολο τον λοχο, αυτο ειναι μοναρχεια.
κωστας γιαννης νικολας και βασιλης,σηκωθειτε πανω και γαμηστε τους υπολοιπους.αυτο ειναι ολιγαρχεια.
ολοι οι υπολοιποι σηκωθειτε και γαμηστε αυτους τους 4,αυτο ειναι κομμουνισμος
και τ ωρα η δημοκρατια:εμπρος μαρς,οποιος προλαβει γαμει τον αλλον!
pipe_smoker
23/09/2013, 10:47
Με εξαίρεση την δημοκρατική Αθήνα, όλες οι υπόλοιπες προσπάθειες εφαρμογής οποιουδήποτε πολιτικοκοινωνικοοικονομικού συστήματος απέτυχαν παταγωδώς στην πράξη, καθότι προϋποθέτουν βαθιά επίγνωση και παιδεία τόσο σε αυτούς που τις εφαρμόζουν όσο και σε αυτούς που τις αποδέχονται. Θέλει να το έχεις φιλοσοφήσει το πράγμα που λέμε, δεν γίνεται επι πάραδείγματι να πεις οκ, 1,2,3,4 πράγματα είναι η δημοκρατία, ο κομμουνισμός, ο σοσιαλισμός, αυτές είναι οι οδηγίες χρήσεως, πάμε να τις εφαρμόσουμε. Για αυτό και τελικά επικράτησε το πλεόν ζωώδες και απηλαγμέμνο από κάθε πνευματικό / φιλοσοφικό υπόβαθρο σύστημα, αυτό που ζούμε σήμερα. Εν ολίγοις, ο κομμουνισμός είναι πολύ περισσότερα πράγματα από το "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" και τα χιλιοειπωμένα τσιτάτα.
Συμφωνώ απόλυτα.
(το μόνο που φοβάμαι είναι μη μου το χαλάσεις σε επόμενο ποστ:lol:)
pipe_smoker
23/09/2013, 10:48
Κατά τα λοιπά:
Την αριστερά πώς την εννοείτε ορισμένοι? (γιατί να την εννοείτε όλοι με τον ίδιο τρόπο και να την έχετε στο μυαλό σας ως το ίδιο πράγμα αποκλείεται)
Τί είναι η αριστερά?
Οι τύποι που κάθονται στο ρδέλο δεξιά (όπως μπαίνουμε), κι αριστερά (όπως βγαίνουμε)?
Τα εργατικά κόμματα? (δε μιλάω μόνο για Ελλάδα)
Αν χωρίσουμε σε δυο κομμάτια (που δεν είναι δυο, πενηνταδυο είναι αλλά τέσπα) το όλο θέμα: κοινωνικό και οικονομικο. Σε ποιό από τα δύο εστιάζετε? Ποια είναι η αριστερά?
Αυτή που κινείται προς τις κοινωνικές ελευθερίες (αλλά ουπς, υπάρχει ένα κώλυμα στη διαχείριση του οικονομικού θέματος, γιατί δεν τρεφόμαστε με καρπούς κι ούτε είμαστε "ώριμοι" ώστε να φροντίσουμε για το δικό μας το "φαΐ" χωρίς όμως να στερήσουμε και του διπλανού μας)?
Ή αυτή που προτείνει "θα σας πάρουμε τις περιουσίες και "From each according to his ability, to each according to his needs!" ώστε κανείς να μην πεινάει" (αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί οι κοινωνικές/ατομικές ελευθερίες, ανάλογα και το πώς τις ορίζει ο καθένας, πάνε περίπατο)?
Για ποιά αριστερά μιλάμε?
Την εντός βουλής (κουκουέδες, βουλευτές, σταλινικοί, και σαφώς και κάποιοι αξιόλογοι)? Την εκτός βουλής από την πλευρά του ακτιβισμού (γιατί οι ανάρχες αντί να σπάνε δεν κάνουν μία ωραία μάζωξη να κάτσουν να μας μιλήσουν για τον Μπακούνιν)? Την εκτός βουλής από την πλευρά λογίων κι ακαδημαϊκών (αντί να φεύγουν στα εξωτερικά, μορφωμένοι αθρώποι, να κάτσουν εδώ να μορφώσουν κι εμάς)?
Η "αριστερά" σκέτη σαν έννοια είναι πολύ απλοϊκή για να μπορέσει κανείς να την κουβεντιάσει γιατί ο καθένας την έχει διαφορετικά μέσα στο κεφάλι του.
Για κάποιον Χ, αριστερά σημαίνει πρόοδος, σημαίνει αξιοκρατία, σημαίνει ισότητα, σημαίνει ανθρωπισμός και άλλες τέτοιες όμορφες αξίες και ιδανικά. (Για μένα πχ όπως και για αυτόν τον κάποιον Χ, ο Στάλιν δεν ήταν αριστερός. Πολλά ήταν. Κάποια καλά. Κάποια κακά (τα περισσότερα). Αριστερός όμως δεν ήταν.)
Για κάποιον Υ, αριστερά είναι το ΚΚΕ και οι διάφορες μορφές σοσιαλισμού/κομμουνισμού που έχει δει να εφαρμόζονται μέχρι σήμερα και του φέρνουν αηδία και με το δίκιο του ίσως. (Αυτός πχ ακούει "αριστερός" και του έρχεται στο μυαλό ο Στάλιν και οι θηριωδίες που διέπραξε.)
Τέλος, για να απαντήσω και στο ερώτημα του νήματος, τα κόμματα της υποτιθέμενης αριστεράς (γιατί έτσι νομίζω ότι εννοείται η αριστερά εδώ) έκαναν διάφορα "λάθη", που άλλος μπορεί να τα πει λάθη κι άλλος σωστά. (μιλάμε για τα σύγχρονα υποθέτω. Όχι για το αν πρόδωσαν τους αγωνιστές τους κλπ.)
Το ότι το ΚΚΕ πιπιλάει την ίδια καραμέλα 60 χρόνια τώρα, είναι λάθος από πλευράς μάρκετινγκ (δεν τράβηξε ανθρώπους προς το μέρος του), αλλά είναι σωστό απο πλευράς ακεραιότητας. Ακόμα κι αν διαφωνεί κανείς με αυτά που λέει το ΚΚΕ και τα θεωρεί αρλούμπες (και θα συμφωνήσω μαζί του εν μέρει), τουλάχιστον για κωλοτούμπες και αλλαγές στάσης ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος δεν μπορεί να του προσάψει κανείς τίποτα. Μία φορά την έκανε τη μαλακία ('89) κι ακόμα την πληρώνει.
Για σκάνδαλα και ιστορίες τα είπε κι ο Κτήνος. Τα κόμματα της δεξιάς έχουν πέσει all together στο καζάνι και στάζουνε λαρδί από την κορφή μέχρι τα νύχια, κι επειδή γι'αυτούς το θεωρούμε κάτι το δεδομένο ότι θα το κάνουν, κοιτάμε μία μία τις τσέπες κάθε βουλευτή της αριστεράς να δούμε μπας κι έχει πέσει κανά σουσάμι από κουλούρι (και πάλι μόνο λόγια βρίσκουμε).
Το αν η αριστερά θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι για να μην έχει πάει αυτό το 13% στα αυγά είναι (σόρι προς το νικσιορ, δεν το λέω με κακία) ανούσια ερώτηση.
Ναι θα μπορούσε (με τεράστιο κόστος όχι μόνο για την ίδια, κι αν είχε αλλάξει τακτική χρόνια πριν, και πάλι δε θα ήξερε αν θα έβγαινε σε καλό, και και και).
Κοινώς και κατ'ουσίαν, όχι. Δε θα μπορούσε.
Ο απαίδευτος άνθρωπος μπροστά στις δυσκολίες δε βγάζει από μέσα του αρετές (δεν τις έχει καν).
Κακίες βγάζει και στρέφεται εκεί που πιστεύει ότι θα πάρει κάτι απτό, έστω και πρόσκαιρο.
Ένα χαστούκι στο βουλευτή που τον κλέβει τόσα χρόνια, μια λύση, ΟΠΟΙΑ κι αν είναι αυτή, στο μετανάστη που τον απειλεί (σε ένα βαθμό όντως τον απειλεί, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό τον έχουν κάνει να πιστεύει ότι έτσι και ξεμυτήσει από το σπίτι του μετά τις 7 το απόγευμα θα τον βιάσουν 47 φορές και θα τον σκοτώσουν άλλες 62) και άλλα πολλά τέτοια.
Τις λύσεις αυτές τις έφεραν τα χρυσαύγουλα (και καλά).
Και χέστηκε ο παραπάνω απαίδευτος, αν αυτοί γράφουν ύμνους για το Χίτλερ, χύνουν δάκρυα για τους ταγματασφαλίτες (λες και ξέρει τί είναι), αν οι μισοί είναι "ιδεολόγοι φασίστες", οι άλλοι μισοί "μπράβοι φασίστες" και δε συμμαζεύεται.
Αυτά τα ολίγα.
ΥΓ. Και μιας και μιλάμε για Ελλάδα, όπως και σκατά να ορίσουμε τη δεξιά και την αριστερά, δε χωράει καμία σύγκριση για το τί έχει τραβήξει αυτός ο τόπος από τους μεν σε σχέση με τους δε.
Κάποια στιγμή θα μεγαλώσετε και θα καταλάβετε ότι τουλάχιστον τα τελευταία 30-40 χρόνια στην Ελλάδα δεν υπάρχουν "δεξιοί" και "αριστεροί"
Υπάρχουν απλά βολεμένοι που φοράνε όποια μάσκα χρειαστεί προκειμένου να μην ξεβολευτούν και ει δυνατόν να βολέψουν και το υπόλοιπο σόι, και ξεβολεμένοι οι οποίοι επίσης φοράνε όποια μάσκα χρειαστεί προκειμένου να εισχωρήσουν κι αυτοί στον μαγικό κόσμο των βολεμένων...
Η αλήθεια είναι ότι με το στέγνωμα της κάνουλας τα 4 τελευταία χρόνια υπήρξε μια σύγχυση για το ποια μάσκα είναι πλέον η πιο κατάλληλη - σύγχυση που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας...Αλλού που θα πάει ...σιγά-σιγά θα το ξεδιαλύνουμε το κουβάρι... :wave2:
blackbusa
23/09/2013, 11:29
Κάποια στιγμή θα μεγαλώσετε και θα καταλάβετε ότι τουλάχιστον τα τελευταία 30-40 χρόνια στην Ελλάδα δεν υπάρχουν "δεξιοί" και "αριστεροί"
Υπάρχουν απλά βολεμένοι που φοράνε όποια μάσκα χρειαστεί προκειμένου να μην ξεβολευτούν και ει δυνατόν να βολέψουν και το υπόλοιπο σόι, και ξεβολεμένοι οι οποίοι επίσης φοράνε όποια μάσκα χρειαστεί προκειμένου να εισχωρήσουν κι αυτοί στον μαγικό κόσμο των βολεμένων...
Η αλήθεια είναι ότι με το στέγνωμα της κάνουλας τα 4 τελευταία χρόνια υπήρξε μια σύγχυση για το ποια μάσκα είναι πλέον η πιο κατάλληλη - σύγχυση που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας...Αλλού που θα πάει ...σιγά-σιγά θα το ξεδιαλύνουμε το κουβάρι... :wave2:
+ 1299
to kouvari den tha allaksei pote...
Στη Βουλή,απο κάτι τύπους που ακόμα να αποκυρήξουν τον Στάλιν.
Απεκατέστησαν όμως τον σύντροφο (αιωνία του η μνήμη) Ζαχαρειάδη...:a014:
stefanos
23/09/2013, 11:50
+τα ρέστα μου
+ το ίδιο βλέπω να ισχύει και από την πλευρά των κομμάτων.
nikos_abel
23/09/2013, 12:03
Κατά τα λοιπά:
klp klp klp
Αυτό, το να απλώνεις τη πραγματικότητα σε 5 παραγράφους, στο έχω πει ότι μου αρέσει πολύ (ακόμη κι αν δε συμφωνώ 100% σε όλα).
:beer:
Μωσαϊκό απόψεων η συζήτηση, μωσαϊκό ανθρώπων η κοινωνία μας...
Όμως κοινός παρονομαστής στο ανθρώπινο κλάσμα είναι η Πατρίδα. Κουμουνιστής, Σοσιαλιστής, Δεξιός Αριστερός, δεν υπάρχει. Δεν υπήρχε ποτε. Δεν ήταν στη φύση του Έλληνα ποτε να μοιράζεται ή να δουλεύει σαν το μυρμήγκι χωρίς να του ανήκει τίποτα... και σίγουρα δεν ήταν ποτέ στη φύση του Έλληνα να είναι φασίστας, ξενόφοβος, ναζιστής ή οτιδήποτε άλλο. Μιλάω για την πλειοψηφία πάντοτε.
Ας μη μιλάμε άλλο για δεξιά ή αριστερά, σκύλα ή χάρυβδη, μπλέ ή κόκκινους... Ένας είναι ο στόχος, να πάει μπροστά η πατρίδα και μαζί της κι εμείς...
Τη ΧΑ δεν την φοβήθηκα και δεν με ανησύχησε ποτέ. Γιατί ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα φτάσουμε σε γεγονότα όπως του Φύσσα. Και τότε ο λύκος που παριστάνει το πρόβατο θα εμφανίσει τον αληθινό του εαυτό. Και ο κόσμος θα τον ξαναστείλει εκεί που ανήκει, στο περιθώριο... Αυτό που με προβληματίζει λιιίγο περισσότερο είναι η ύπαρξη των λεγόμενων αντιεξουσιαστών οι οποίοι έχουν επίσης μεγάλη ιστορία πίσω τους απλά ονομαζόντουσαν διαφορετικά κατα περιόδους... κουκουλοφόροι, γνωστοί άγνωστοι κλπ κλπ... γι' αυτούς δεν άκουσα ποτέ να γίνονται βαθυστόχαστες συζητήσεις, μάλλον αυτοί δεν είναι φασίστες ούτε δολοφόνοι ούτε κινδυνεύει ο απλός κόσμος από αυτούς και δεν ανήκουν σε κόμμα(?).. φτάνει το μαγαζάκι μας να μη βρεθεί στην πορεία τους... Φτάνει να μην ενοχλήσουμε κάποιον από αυτούς την ώρα που βανδαλίζει το αυτοκίνητο του γείτονα... Τέλος αυτούς που ειλικρινά και βαθύτατα φοβάμαι, και από τους οποίους μάλλον δεν θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε ποτέ, είναι τους χαμελαίοντες της πολιτικής. Αυτούς που άλλοτε φοράνε πράσσινα, άλλοτε γαλάζια, άλλοτε ροζ, κίτρινα κλπ και οι οποίοι υπήρχαν, υπάρχουν αλλά ελπίζω μια μέρα να σταματήσουν να υπάρχουν. Το βαθύ κράτος, ο πολιτικός της διπλανής πόρτας, ο θείος του μπατζανάκη μας, αυτός που μπορεί να κινήσει τα νήματα για μια θεσούλα κάπου...
αυτός,
ο κακός μας εαυτός που μας κυβερνάει και ας μην τον θέλουμε,
που είναι οότι πιο άσχημο και από το οποίο θέλουμε να απαλλαγούμε,
κι όμως το ταίζουμε και ασχημαίνει παραπάνω, ως ένα άλλο πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ....
ποιό λάθος έκανε η αριστερά....? δεν ξέρω.
ποιό λάθος κάναμε εμείς...... το ψάχνω ακόμα....
AristidisZ
23/09/2013, 12:40
stam, αν πιστεύεις ότι οι "αντιεξουσιαστές" και οι "αναρχικοί" που βλέπεις στην τηλεόραση να καίνε το πολυτεχνείο και να πετάνε μάρμαρα στο Σύνταγμα είναι "αριστεροί", μάλλον κάπου έχεις κάνει λάθος :beer:
φίλε Αριστείδη ξαναδιάβασα όλο το κείμενο που έχω γράψει μήπως εκ παραδρομής έκανα κάποια λάθος διατύπωση που μπορούσε να οδηγήσει κάποιον σε αυτή την εντύπωση αλλά δεν βλέπω κάτι σχετικό... Επιπροσθέτως, δεν το πιστεύω ούτως ή άλλως αυτό που λες...
Βέβαια θα άνοιγε μία νέα κουβέντα παράλληλη σε αυτή που κάνουμε (και η οποία ήδη θίχτηκε ξώφαλτσα παραπάνω), περί του τι ορίζουμε "αριστερά"...
Αριστερά του κομμουνισμού, του σοσιαλισμού..?
Αριστερά του ιδεατού, ή αριστερά των κομματων που ντύνονται με το όνομά της...?
Αριστερά της ιδέας και της συζήτησης, αριστερά του "Πάμε", αριστερά του φεστιβάλ ΚΝΕ, αριστερά του "πόλεμος ενάντια στην αστική τάξη", αριστερά ενάντια σε όλα, αριστερά της αντίδρασης και της πλήρους εναντίωσης....?
Αριστερά εις την νιοστή...?
Μήπως το ένα από τα λάθη της αριστεράς είναι ότι δεν έχει σαφή υπόσταση και εκφραστή...?
AristidisZ
23/09/2013, 13:21
σαφώς και είναι τεράστιο λάθος της αριστεράς (η μη ύπαρξη σαφούς ταυτότητας)
από την άλλη θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η πολυφωνία, ενώ είναι η καταδίκη του χώρου (δε μιλάω για ΚΚΕ), είναι και εκ των θεμέλιων λίθων της εν γένει ιδεολογίας
άσε τι σημαίνει αριστερά
εγώ σε άλλο πράμα απάντησα
έχεις την εντύπωση ότι όσοι τα σπάνε στις πορείες ανήκουν στον χώρο της αριστεράς ; (όπως κι αν ορίζεται αυτή)
akis_trevor
23/09/2013, 13:22
Μήπως το ένα από τα λάθη της αριστεράς είναι ότι δεν έχει σαφή υπόσταση και εκφραστή...?
ενω εχει το κεντρο,η δεξια,η κοινωνια μας,η αστικη ταξη,εσυ,εγω;
δεν ξερουμε τι μας γινεται.ψηφισανε χ.α χωρις να ξερουν τι εστι αυτο το πραγμα.ουτε καν την παραμικρη ιδεα.ψηφιζουν νδ πασοκ γιατι "τι να ψηφισουμε;"
οπως ειπε και ο κτηνος,ας κανουμε μια αυτοκριτικη πρωτα και μετα ας κρινουμε την αριστερα και τα λαθη της,την δεξια και τα δικα της λαθη τους οικολογους και τον βεργη.
Pan (dvs)
23/09/2013, 13:34
μαζευει ο λοχαγος τους φανταρους για να εξηγησει τα πολιτευματα.αφου τους κανει ενα προλογο,τους λεει:
μητσο σηκω πανω,γαμα ολο τον λοχο, αυτο ειναι μοναρχεια.
κωστας γιαννης νικολας και βασιλης,σηκωθειτε πανω και γαμηστε τους υπολοιπους.αυτο ειναι ολιγαρχεια.
ολοι οι υπολοιποι σηκωθειτε και γαμηστε αυτους τους 4,αυτο ειναι κομμουνισμος
και τωρα η δημοκρατια:εμπρος μαρς,οποιος προλαβει γαμει τον αλλον!
Εγω απο ολη τη συζητηση ,θα μου επιτρεψεται να κρατησω το παραπανω.:D
Η αριστερά αν δεν είχε κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια την στάση "όχι σε όλα", αν πρότεινε λύσεις αντί απλά να κατακρίνει τα λάθη και αν δεν είχε καταντήσει να είναι ανθελληνική σε όλα τα θέματα εξωτερικής αλλά και εσωτερικής πολιτικής θα είχε μεγάλη άνοδο!
Αντ'αυτού έχει καταντήσει να είναι γραφική και σε καμία περίπτωση να μην εμπνέει σαν λύση!
pipe_smoker
23/09/2013, 13:45
φίλε Αριστείδη...
Αυτό που σου λέει ο φίλος Αριστείδης είναι ότι η πλειοψηφία κουκουλοφόρων και λοιπών γνωστών αγνώστων my ass, που βλέπεις (κι εσύ κι εγώ και όλοι μας) να τα σπάνε στις ειδήσεις, είναι πλέον γνωστό και στις πέτρες ότι είτε σε οργανώσεις τύπου ΧΑ ανήκουν και τα κάνουν σε συννενόηση με τους τσέους, είτε είναι οι ίδιοι τσέοι.
Έχει πήξει ο τόπος από βίντεο και φωτογραφίες που είναι μαζεμένα τα ματ και κάμποσοι από δαύτους βγάζουν τις στολές, φοράνε κουκούλες, τους δίνουν οι συνάδελφοι μαδέρια και πέτρες και την κάνουν από το δίπλα στενάκι.
Κι όσοι κατεβαίνουν τα βλέπουν και με τα ματάκια τους τα ίδια. Καλά κι ωραία τα βίντεα και οι φωτό αλλά άλλο πράμα να βλέπεις τον κουκουλοφόρο που πριν είχε κάψει 3 περίπτερα να περνάει τις γραμμές των ματατζήδων σα να μή συμβαίνει τίποτα, να βγάζει την κουκούλα και να την αράζει έξω από την κλούβα για τσιγαράκι και να τα λέει με τους συναδέλφους.
Δε λέω ότι δεν υπάρχουν ανάρχες που να σπάνε ή να καίνε. Σαφώς και υπάρχουν. Αλλά ανάλογα το τί βλέπεις σπασμένο ή καμμένο, καταλαβαίνεις πιθανότατα και ποιός το εκανε.
Αυτό που σου λέει ο φίλος Αριστείδης είναι ότι η πλειοψηφία κουκουλοφόρων και λοιπών γνωστών αγνώστων my ass, που βλέπεις (κι εσύ κι εγώ και όλοι μας) να τα σπάνε στις ειδήσεις, είναι πλέον γνωστό και στις πέτρες ότι είτε σε οργανώσεις τύπου ΧΑ ανήκουν και τα κάνουν σε συννενόηση με τους τσέους, είτε είναι οι ίδιοι τσέοι.
Έχει πήξει ο τόπος από βίντεο και φωτογραφίες που είναι μαζεμένα τα ματ και κάμποσοι από δαύτους βγάζουν τις στολές, φοράνε κουκούλες, τους δίνουν οι συνάδελφοι μαδέρια και πέτρες και την κάνουν από το δίπλα στενάκι.
Κι όσοι κατεβαίνουν τα βλέπουν και με τα ματάκια τους τα ίδια. Καλά κι ωραία τα βίντεα και οι φωτό αλλά άλλο πράμα να βλέπεις τον κουκουλοφόρο που πριν είχε κάψει 3 περίπτερα να περνάει τις γραμμές των ματατζήδων σα να μή συμβαίνει τίποτα, να βγάζει την κουκούλα και να την αράζει έξω από την κλούβα για τσιγαράκι και να τα λέει με τους συναδέλφους.
Δε λέω ότι δεν υπάρχουν ανάρχες που να σπάνε ή να καίνε. Σαφώς και υπάρχουν. Αλλά ανάλογα το τί βλέπεις σπασμένο ή καμμένο, καταλαβαίνεις πιθανότατα και ποιός το εκανε.
Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να γίνονται και προβοκάτσια.. αλλά ας μην κρυβόμαστε και πίσω από το δάχτυλο μας όμως. Όσοι έχετε πάει σε Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ σίγουρα θα ξέρετε άτομα αναρχικούς που τα σπάνε... Εγώ προσωπικά γνωρίζω αρκετούς και τους έχω αναγνωρίσει και σε βίντεο επεισοδίων από τα ρούχα που φοράνε όταν πετούσαν τις μολότωφ...
Τους έχω δει να φτιάχνουν μολότωφ στην σχολή μου... Φοιτητές ήταν μέλη αναρχικών παρατάξεων και όχι "τσαίοι"...
ρε παιδιά από τα όσα είπα, κρατήσατε το αν οι κουκουλοφόροι είναι ΧΑτες ή αριστεροί....?
προσωπικά λοιπόν για να πάρω θέση σε αυτόν τον προβληματισμό, πιστεύω ότι δεν είναι ούτε ΧΑτες ούτε αριστεροί μόνον.
είναι ένα συνοθήλευμα ατόμων που προσδιορίζεται
από αληταρία που ψάχνει να σπάσει και να κάνει ζημιές,
από πράκτορες του συστήματος που υποκινούν ή πρωταγωνιστούν,
από ΧΑτες, ΑΝΤΑΡΣΥΡΙΖΟΚΟΥΚΟΥεδες,
λευκούς κυρίως αλλοδαπούς (διαπιστωμένο αυτό)
και ίσως και άλλους που μου διαφεύγουν...
αλλά πραγματικά δεν έχει σημασία! όλο αυτό το ασκέρι είναι ένα εργαλείο του συστήματος που μας επιβάλλεται...
Η λύση κατά την άποψή μου είναι κάπου στη μέση.... Στην αληθινή μέση.
Να αφήσουμε στην άκρη τη διχόνοια που ΑΥΤΟΙ μας επιβάλλουν, να σταματήσουμε να λέμε φταίνε οι αριστεροί, ή οι δεξιοι, να αρχίσουμε να αφυπνίζουμε τους διπλανούς μας, όχι για να τους πείσουμε ότι η δική μας η ομάδα είναι καλύτερη (δεξιά, αριστερά) αλλά δείχνοντάς τους αυτό που ίσως βλέπουμε εμείς και δεν το βλέπουν οι άλλοι, τα κόλπα που το σύστημα μεταχειρίζεται για να μας υποδουλώνει.
Κανάλια ενημέρωσης, πελατειακή πολιτική, μισαλλοδοξία, μπαχαλάκηδες, ψεύτικους δαίμονες (ΧΑ, ΣΥΡΙΖΑ, κλπ)...
Τη στιγμή που δεις τα σχέδια του εχθρού, η μισή μάχη έχει κερδηθεί....
+990.
α) Το πεινασμένο σκυλί θα γλύψει το χέρι που του δίνει φαΐ ανεξαρτήτως χρώματος. Έτσι προκύπτουν τα 13 χρυσά αυγά (κακώς, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
β) Σε έναν αγώνα "φταίνε" και οι δύο για το αποτέλεσμα. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
γ) Το "διαίρει και βασίλευε" κάνει δουλειά τελικά... χιλιο-αποδεδειγμένο.
ΥΓ. δικό σας :a014:
Αριστερός και μάλιστα πρώην μέλος της ΚΝΕ είναι ο Στουρνάρας.
Ακόμα ψάχνετε αν έχει γίνει κάποιο λάθος;
Pan (dvs)
23/09/2013, 14:17
Ελα ρε:confused:
Φυτωριο .....
pipe_smoker
23/09/2013, 14:19
Το λάθος είναι που τον αφήσανε να φύγει.
Δεν το δίνεις μεταγραφή τέτοιο στέλεχος:lol:
AristidisZ
23/09/2013, 14:21
Αυτό που με προβληματίζει λιιίγο περισσότερο είναι η ύπαρξη των λεγόμενων αντιεξουσιαστών οι οποίοι έχουν επίσης μεγάλη ιστορία πίσω τους απλά ονομαζόντουσαν διαφορετικά κατα περιόδους... κουκουλοφόροι, γνωστοί άγνωστοι κλπ κλπ... γι' αυτούς δεν άκουσα ποτέ να γίνονται βαθυστόχαστες συζητήσεις, μάλλον αυτοί δεν είναι φασίστες ούτε δολοφόνοι ούτε κινδυνεύει ο απλός κόσμος από αυτούς και δεν ανήκουν σε κόμμα(?)
τι βαθυστόχαστη συζήτηση να γίνει για τον μπάτσο που διαλύει μια πορεία δηλαδή ;
Η λύση κατά την άποψή μου είναι κάπου στη μέση.... Στην αληθινή μέση.
η αλήθεια βρίσκεται αλλού (http://www.youtube.com/watch?v=tw8yhxf5CLs)
notakos600
23/09/2013, 14:36
Όσο και να επιμένεις με ληγμένα συστατικά να φτιάξεις κάτι καινούργιο και συναρπαστικό, σύντομα θα ανακαλύψεις ότι απλώς ανακυκλώνεις τα ληγμένα...
τα λαθη της αριστερας εχουν ονοματεπωνυμο
γιωργος σιαντος
ηλιας τσιριμωκος
δημητρης παρτσαλιδης
στεφανος σαραφης.
:smokin:
τα λαθη της αριστερας εχουν ονοματεπωνυμο
γιωργος σιαντος
ηλιας τσιριμωκος
δημητρης παρτσαλιδης
στεφανος σαραφης.
:smokin:
Λογκαρες πουλακιμ ε? :lol:
menelaos46
25/09/2013, 16:21
http://www.youtube.com/watch?v=cXd155v8Z5U
MG-KTiNoS
25/09/2013, 23:10
έρε λάθη η αριστερά....
:lol:
http://www.koutipandoras.gr/43449/%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%BF-%CE%B5%CE%B3%CF%8E-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%AD%CF%87%CF%89-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%81.html
Pan (dvs)
26/09/2013, 14:04
Το μεγαλυτερο λαθος της Αριστερας ισως να ειναι οτι ποτε δεν παραδεχτηκεκαι δεν εμαθε απο τα λαθη της.
Το μεγαλυτερο λαθος της Αριστερας ισως να ειναι οτι ποτε δεν παραδεχτηκεκαι δεν εμαθε απο τα λαθη της.
Λάθη η αριστερά;; σε παρακαλώ πολύ... τι είναι αυτά που λες! Ωσ γνωστόν η αριστερά έχει το αλάθητο! σαν τον Πάπα ένα πράγμα αλλά χωρίς τον Θεό, καθώς είναι και άθεη...
Η αριστερά είναι εξαιρετικά χρήσιμη, γιατί κάποιος πρέπει να θυμίζει/φωνάζει/διεκδικεί τα "δικαιώματα" γενικώς. Είτε είναι τα δικαιώματα των δημοσιογράφων, δασκάλων, ΔΥ, ΙΥ, οικοδόμων, αρτοποιών, μεταναστών, μειονοτήτων, αναξιοπαθούντων, δασών, χλωρίδας-πανίδας ή ότι θέλετε βάλτε, ως φωνή-αντίστασης στην καταπίεση του ισχυρού.
Δυστυχώς, δεν έχει σοβαρές προτάσεις για βασικά θέματα όπως η οικονομία (ή τέλος πάντων είναι υπό συζήτηση) ενώ ξεχνάει οτι ο μέσος πολίτης το μόνο που θέλει είναι ο καναπές του και να του μαζεύουν τα σκουπίδια απ΄τους δρόμους.
Κακώς μιλάμε για την αριστερά γενικά και αόριστα πάντως. Μεταξύ τους, οι διαφορές που υπάρχουν είναι τόσο μεγάλες που θα μπορούσαν κάλλιστα να ανακαλύφθούν και άλλα χρώματα στην πολιτική παλέττα χρωμάτων.
....
Δυστυχώς, δεν έχει σοβαρές προτάσεις για βασικά θέματα όπως η οικονομία ....
Και πολύ φοβάμαι ότι κι αυτοί που έχουν δεν είναι δικές τους αλλά τους τις πασάρουν οι ίδιες οι αγορές.... νες πα;
MG-KTiNoS
01/10/2013, 16:19
Και πολύ φοβάμαι ότι κι αυτοί που έχουν δεν είναι δικές τους αλλά τους τις πασάρουν οι ίδιες οι αγορές.... νες πα;
+1
na rotiso kati?
ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ
η αριστερά έπαιρνε 95% στις εκλογές κομουνισμό θα έκανε?
πχ το ΑΚΕΛ τόλμισε κάτι τέοιο?
Μην είμαστε αφελείς, ότι θέλουν μας κάνουν από το 21 και μετά...
Άρα?
Άρα αν θέλουμε κάποτε να γίνουμε μια χώρα ανεξάρτητη, γιατί μπορεί και να μην θέλουμε εν τέλει και ο ρόλος του ΡΑΓΙΑ να μας πάει πιο καλά, θα πρέπει να δουλέψουμε, σταθερά και μεθοδικά.
Πριν απ όλα στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική.
Αν και ίσως είναι αργά πια γιατί έχουμε υπογράψει την παράδοση των πάντων κι αυτά δεν αλλάζουν εύκολα.
Άσε που έχουμε μάθει να βλέπουμε και τους πάντες αυ υψηλού
+1
na rotiso kati?
ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ
η αριστερά έπαιρνε 95% στις εκλογές κομουνισμό θα έκανε?
πχ το ΑΚΕΛ τόλμισε κάτι τέοιο?
Μην είμαστε αφελείς, ότι θέλουν μας κάνουν από το 21 και μετά...
Άρα?
Άρα αν θέλουμε κάποτε να γίνουμε μια χώρα ανεξάρτητη, γιατί μπορεί και να μην θέλουμε εν τέλει και ο ρόλος του ΡΑΓΙΑ να μας πάει πιο καλά, θα πρέπει να δουλέψουμε, σταθερά και μεθοδικά.
Πριν απ όλα στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική.
Αν και ίσως είναι αργά πια γιατί έχουμε υπογράψει την παράδοση των πάντων κι αυτά δεν αλλάζουν εύκολα.
Άσε που έχουμε μάθει να βλέπουμε και τους πάντες αυ υψηλού
Κι εσυ ΝΔ ψήφισες ρε κι άσε τις μ@λακίες.... σαν ν' ακουω τον Σαμαρά είσαι... :bawl:
MG-KTiNoS
01/10/2013, 16:45
Κι εσυ ΝΔ ψήφισες ρε κι άσε τις μ@λακίες.... σαν ν' ακουω τον Σαμαρά είσαι... :bawl:
βαστιστήρι Mitsotak...
είμαι ρε τρέχει τίποτα?
:D