View Full Version : άσχετο αλλά έχω την υποψία ότι θα αρέσει (όπλα)
Lioulios
28/09/2013, 16:32
Άμα είσαι βουλευτής;...
Πας μέσα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
AUFGEBRACHT
28/09/2013, 16:38
Πάντως ΕΝΑΣ ήταν Ο υπουργός Άμυνας... ο ίδιος ο Mikhail Kalashnikov αυτόν επέλεξε να κρατήσει το θρυλικό όπλο που σχεδίασε.
300184
AUFGEBRACHT
28/09/2013, 16:40
Άσε που ήταν και γνώστης όλων των τεχνικών ανορθόδοξου πολέμου, όχι βάλαμε το σακάκι και ποζάρουμε σαν τον Αβραμόπουλο... Καταδρομέας από τους λίγους!!! Δεν είχε ανάγκη να φωτογραφίζεται με όπλα, γιατί αυτά ήταν τα γυμνά του χέρια.
300185
Lioulios
28/09/2013, 16:54
Ο Μικές είναι από πίσω ? Ρεεεε το λαμόγιο το Μικέ
Ο Μικές είναι από πίσω ? Ρεεεε το λαμόγιο το Μικέ
ήμαρτον ρε ήμαρτον. Μικέ πρέπει να καθαρίσεις ή το όνομά σου ή τον μάγειρα (προτιμώ το όνομά σου).
:bawl::bawl:
soter3gm
29/09/2013, 06:31
Μεγάλο Πεύκο '86..:wave2:
Σειρά ήμαστε ? 86' Α?
καλά δεν συζητάμε το τι γίνεται στην ΕΛΑΣ που τα κουβαλάνε μέρα νύχτα μαζί τους - άλλο θαύμα εκεί
Είμαι εκπαιδευτής σκοποβολής και το τι έχω ακούσει και δει από ένστολους δεν μπορείτε να φανταστείτε και το λέω με κάθε σεβασμό προς τους σωστούς , ως προς τον εξοπλισμό τους, αστυνομικούς. Έχω δει και από αυτούς κάμποσους.
Το κορυφαίο όλων:
Έρχεται να κάνει βολή σταθερού στόχου (25μ) ΔΙΑΣ που μόλις γράφτηκε στο σύλλογο. Ο έτερος εκπαιδευτής τον ρωτάει "Θα ρίξεις με το δικό σου ή με του συλλόγου?, με την έννοια ότι μπορεί να βαριέται να καθαρίζει μετά, ενώ τα δικά μας θα τα καθαρίσουμε έτσι κι αλλιώς.
"Με δικό σας", του λέει, "το δικό μου που να φτάσει στα 25 μέτρα..."
:uplate:
Προφανώς τους λέγαν στη σχολή να μην ρίχνουν σε αποστάσεις άνω των (πχ., δεν ξέρω πόσο ακριβώς) 10 μέτρων για τον κίνδυνο τραυματισμών πολιτών και αυτός κατάλαβε ότι τα δικά τους όπλα δεν ρίχνουν μακριά.
Είμαι εκπαιδευτής σκοποβολής και το τι έχω ακούσει και δει από ένστολους δεν μπορείτε να φανταστείτε και το λέω με κάθε σεβασμό προς τους σωστούς , ως προς τον εξοπλισμό τους, αστυνομικούς. Έχω δει και από αυτούς κάμποσους.
Το κορυφαίο όλων:
Έρχεται να κάνει βολή σταθερού στόχου (25μ) ΔΙΑΣ που μόλις γράφτηκε στο σύλλογο. Ο έτερος εκπαιδευτής τον ρωτάει "Θα ρίξεις με το δικό σου ή με του συλλόγου?, με την έννοια ότι μπορεί να βαριέται να καθαρίζει μετά, ενώ τα δικά μας θα τα καθαρίσουμε έτσι κι αλλιώς.
Προφανώς τους λέγαν στη σχολή να μην ρίχνουν σε αποστάσεις άνω των (πχ., δεν ξέρω πόσο ακριβώς) 10 μέτρων για τον κίνδυνο τραυματισμών πολιτών και αυτός κατάλαβε ότι τα δικά τους όπλα δεν ρίχνουν μακριά.
Ούτε αυτοί κατάλαβαν, ούτε εσύ προφανώς.
Σε ποιο σύλλογο είσαι; Με ΠΜ παρακαλώ.
Edit : ΠΡΟΦΑΝΩΣ εννούσαν ότι τα παπ@ράκια που τους χρεώνουν τα compact με 2,5" κάννη, δεν είναι φτιαγμένα για να σκοπεύουν με ακρίβεια (με χρήση των σταθερών σκοπευτικών που εχουν) πάνω από τα 10μ. Εδώ τα g17 στα 25μ και πρέπει να κάνεις διόρθωση. ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ και στα 7μ να σημαδεύσεις, αν ρίξεις η σφαίρα μάλλον θα περάσει τα 7μ και θα πάει πιο κάτω..
Το κορυφαίο όλων:
Σκαει Διας και στο δικο μας το σκοπευτηριο και εφου πετυχε ολο το σκοπευτιριο (χορτο-ντουβαρια-αναχωματα)εκτος απο τον στοχο
τον βαλαμε σε αποσταση περιπου 3μετρων και παλι αστοχησε!
Σε ερωτηση που του εγινε για το αν ειχε κανει καποια βολη στην σχολη μας ειπε οτι πυροβολουσαν δικαβαλοι εν κινηση στοχους αλλα ποτε δεν
πηγαν να δουν τα αποτελεσματα της βολης!
Τραγικο.....
Αυτό φίλτατε δεν θα μπορούσε να μου είναι προφανές γιατί δεν είχε είχε compact αλλά Glock 17 gen4 και δεν ξέρω τι τους χρεώνουν. Με compact USP έχει έρθει συνάδελφος τους ασφαλίτης για πρακτική με άριστα αποτελέσματα, αλλά δεν ξέρω αν ήταν χρεωμένο από την υπηρεσία ή δικό του.
Αυτό φίλτατε δεν θα μπορούσε να μου είναι προφανές γιατί δεν είχε είχε compact αλλά Glock 17 gen4 και δεν ξέρω τι τους χρεώνουν. Με compact USP έχει έρθει συνάδελφος τους ασφαλίτης για πρακτική με άριστα αποτελέσματα, αλλά δεν ξέρω αν ήταν χρεωμένο από την υπηρεσία ή δικό του.
Nαι φυσικά και τα αποτελέσματα είναι άριστα αν ασχοληθείς. Αυτό λέω και πιο πάνω... Αλλά αγριεύεις χωρίς λόγο.
Και ναι... USP Compact τους χρεώνουν (3.000€ έχω ακούσει αλλά δεν το πιστεύω, ειναι τραγικό το ποσό).
Δική μου εμπειρία στο θέμα λέει ότι σκοπός με σημάδευε με το mp5, και σε παρατήρησή μου (ευγενική μάλλον) να μην το έχει πάνω μου, με πληροφόρησε ότι το όπλο είναι άδειο...
Απλά, ελεύθερα, συναρπαστικά.
Ας αλλάξουμε θέμα όμως.
Usp τους χρεωνουν.Αλλα ειναι τραγικο το επιπεδο εκπαιδευσης στα σωματα ασφαλειας.
Και ναι με το Usp μπορει να πηγαινε πολυ καλυτερα ο τυπος, το Glock θελει λιγο δουλεια για να το καταφερεις
Usp τους χρεωνουν.Αλλα ειναι τραγικο το επιπεδο εκπαιδευσης στα σωματα ασφαλειας.
Και ναι με το Usp μπορει να πηγαινε πολυ καλυτερα ο τυπος, το Glock θελει λιγο δουλεια για να το καταφερεις
Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, διαγώνια και τρισδιάστατα κλπ.
Αλλά αγριεύεις χωρίς λόγο.
:smokin:
Δεν αγριευω! Για μένα το λέω, γιατί όντως αν ήταν με compact αυτή θα ήταν η πιο λογική εξήγηση...
Σειρά ήμαστε ? 86' Α?
Δεν θυμάμαι γμτ..
Μάλλον Β, αλλά δεν ορκίζομαι..
Δεν θυμάμαι γμτ..
Μάλλον Β, αλλά δεν ορκίζομαι..
Κάποια στιγμή θέλω να σε ρωτήσω για κάποια πράγματα για το '87 και τη Μάχη του Βελεστίνου...
Δεξιά διακρίνεται έφιππος ο Captain.
300322
Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, διαγώνια και τρισδιάστατα κλπ.
Λογο οτι εχει και μονης ενεργειας σκανδαλη (ελαφρυτερη και κοντυτερη διαδρομη) αλλα νταξ δεν κανει το οπλο τον
σκοπευτη....εχεις τα δίκια σου...
Κάποια στιγμή θέλω να σε ρωτήσω για κάποια πράγματα για το '87 και τη Μάχη του Βελεστίνου...
Στην συγκεκριμένη μάχη ήμουν διαβιβαστής (αγγελιοφόρος) αλλά, λίγο τα τσίπουρα - λίγο η κουφαμαρά μου δεν υπήρξε καλή συνεννόηση..
skylaros
30/09/2013, 11:53
Η χρέωση στα όπλα της ΕΛ.ΑΣ είναι αρκετά παραπάνω από την αξία του όπλου (τριπλάσια και σε περιπτώσεις τετραπλάσια) για ευνόητους λόγους.
Η χρέωση στα όπλα της ΕΛ.ΑΣ είναι αρκετά παραπάνω από την αξία του όπλου (τριπλάσια και σε περιπτώσεις τετραπλάσια) για ευνόητους λόγους.
Με αποτέλεσμα να παίρνουν σχεδόν όλοι (πλην των τρυφερών ποδιών αλλά κι συτοι μόλις μεγαλώσουν λιγο καταλαβαίνουν) ένα δικό τους με 300-500€ και να κλειδώνουν τα υπηρεσιακά τους κάπου μην τους τα φάνε και τρέχουν να βρουν τα χρήματα... Άρα, ξοδεύει το κράτος ένα σκασμό χρηματα για κάτι που μένει σ' ενα ντουλάπι...
Ευνόητοι λόγοι και μ@λακίες... λες και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι.
skylaros
30/09/2013, 12:06
Το κράτος αγοράζει σε μεγάλους αριθμούς όπλα λογικά (που ίσως να μην είναι και λογικό στο κράτος που ζούμε αν κρίνω από άλλες μαζικές αγορές από υπηρεσίες) σε καλές τιμές. Πράγμα που κάνει χαρούμενες πολλές εταιρείες. Αν τα κλειδώνουν στα τα όπλα αυτά ένστολοι και πάλι βολεύει όχι το κράτος αλλά τις εταιρίες γιατί πάλι από αυτές αγοράζουν τα αλλότρια, άρα πιο πολλά λεφτάκια άρα περισσότερο ευχαριστημένες οι εταιρίες.
Σαφώς και υπάρχουν τρόποι, με πρώτο και καλύτερο τη μη χρήση όπλων από την αστυνομία (όχι εν μια νυκτί αλλά με την κατάλληλη υποδομή και προεργασία) Μακάρι όπλα να υπήρχαν μόνο για σκοποβολή γενικά στη ζωή μας.
Το κράτος αγοράζει σε μεγάλους αριθμούς όπλα λογικά (που ίσως να μην είναι και λογικό στο κράτος που ζούμε αν κρίνω από άλλες μαζικές αγορές από υπηρεσίες) σε καλές τιμές. Πράγμα που κάνει χαρούμενες πολλές εταιρείες. Αν τα κλειδώνουν στα τα όπλα αυτά ένστολοι και πάλι βολεύει όχι το κράτος αλλά τις εταιρίες γιατί πάλι από αυτές αγοράζουν τα αλλότρια, άρα πιο πολλά λεφτάκια άρα περισσότερο ευχαριστημένες οι εταιρίες.
Σαφώς και υπάρχουν τρόποι, με πρώτο και καλύτερο τη μη χρήση όπλων από την αστυνομία (όχι εν μια νυκτί αλλά με την κατάλληλη υποδομή και προεργασία) Μακάρι όπλα να υπήρχαν μόνο για σκοποβολή γενικά στη ζωή μας.
Kαι ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα..
stefanos
30/09/2013, 19:33
Kαι ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα..
Πώς γίνεται αυτό όταν το g3 είναι για κλάματα?
Πώς γίνεται αυτό όταν το g3 είναι για κλάματα?
Tι είναι το q3;
Tι είναι το q3;
Αν δείς οτι το q έχει και γυριστή ουρίτσα, θα καταλάβεις τι λέει.
Bradipous
30/09/2013, 20:41
Tι είναι το q3;
300347
AUFGEBRACHT
30/09/2013, 20:47
Σε συνέχεια της φωτό του ατσαλάκωτου άνθρωπου με το blazer σακάκι, κυκλοφορεί και βίντεο που του κάνει κι εντύπωση πως το G-3 δεν κλωτσάει καθόλου :bawl:
Αν δείς οτι το q έχει και γυριστή ουρίτσα, θα καταλάβεις τι λέει.
Tώρα εσύ κάνεις τον εξυπνακια; :moutza:
Αν εννοούσε το g3 τότε το σχόλιο ήταν ασχετο. Για την ΕΛΑΣ μιλούσαμε.
Σε συνέχεια της φωτό του ατσαλάκωτου άνθρωπου με το blazer σακάκι, κυκλοφορεί και βίντεο που του κάνει κι εντύπωση πως το G-3 δεν κλωτσάει καθόλου :bawl:
Ναι, αλλά κανένας δεν θα του είπε ότι έριχνε αβολιδωτα.... :bawl:
AUFGEBRACHT
30/09/2013, 21:11
Ναι, αλλά κανένας δεν θα του είπε ότι έριχνε αβολιδωτα.... :bawl:
Εάν δεις πως κρατάει το γερμανικής προελεύσεως και ελληνικής κατασκευής τυφέκιο εφόδου που μας έλεγαν και στο στρατό και πως ρίχνει, θα καταλάβεις πως και αβολίδωτα που έριξε επικίνδυνο ήταν, κανονικά έπρεπε να του βγάλουν και τη γεμιστήρα...
AUFGEBRACHT
30/09/2013, 21:16
Ιδού το ντοκουμέντο :bawl:
http://www.kalimera-arkadia.gr/~kalimark/arkadia/tripoli/33154-o-ypourgos-ethnikis-amynas-dimitris-avramopoulos-pyrovolei-apo-tin-tripoli-vd
Εάν δεις πως κρατάει το γερμανικής προελεύσεως και ελληνικής κατασκευής τυφέκιο εφόδου που μας έλεγαν και στο στρατό και πως ρίχνει, θα καταλάβεις πως και αβολίδωτα που έριξε επικίνδυνο ήταν, κανονικά έπρεπε να του βγάλουν και τη γεμιστήρα...
Εχω δει και χειρότερα. Μια χαρα για πολιτικό.
Ο καλύτερος βέβαια ήταν ο Άκης (και δεν αστειεύομαι).
SHOOTER045
01/10/2013, 01:02
τα υπηρεσιακα usp τα χρεωνουν για 1300 ευρο-το ξερω απο συναδελφο που του το εκλεψαν
αλλα ακολουθει και η Ε.Δ.Ε σε περιπτωση κλοπης απωλειας
ενας ασυρματος που στο εμποριο εχει 150 ευρο εχει χρεωση 800(νομιζω)
το οπλο δεν κανει τον σκοπευτη αλλα η εξασκηση και με μια εκπαιδευση ανα ετος και 50 σφαιρες μαξιμουμ μην περιμενετε αποτελεσματα
σκοπευτηριο πανε ελαχιστοι.ειτε γιατι το γουσταρουν ειτε γιατι τους περισευουν,ειτε γιατι αγαπανε την ζωουλα τους και αυτο που κανουν
οι υπολοιποι μαλλον με την συντηρητικη εκαπιδευση ανα ετος και τις 50 σφαιρες μαλλον ειναι αριστοι γνωστες και δεν θα τους χρειαστει ποτε
στην αρχη τοτε μου ειχαν δωσει 32αρι περιστροφο με 12 σφαιρες δεν υπηρχαν αλλες
συντομα αγορασα δικο μου απο τοτε εχω αγορασει και αλλαξει 5 πιστολια
dimmie_72
01/10/2013, 04:31
Δυστυχώς υπερεκτιμούμε την εκπαίδευση στη σκόπευση με πιστόλια (που δεν είναι και το σημαντικό) και παραβλέπουμε τη σοβαρή εκπαίδευση για αγώνα στις πόλεις που μόνο σοβαροί θεσμικοί Κρατικοί Οργανισμοί μπορούν να παρέξουν και όχι συλλογικά σκοπευτήρια. Ρίξε-ρίξε με το πιστόλι ακόμα και ο Κουφοντίνας και τα αντιεξουσιαστικά παιδάκια στις ληστείες Τραπεζών κάτι θα πετύχουν στα 15-20μ.
Τι κι αν δεν έδειξαν στον Αβραμόπουλο τη σωστή διαδικασία Ανεση-Αναπνοή-Σκόπευση-Εκπυρσοκρότηση, ακόμα και να μη πιάσει 100/100, τον αντίπαλο δεδομένης και της μικρής απόστασης του στόχου τον ξέσκιζε.......:(
Είδα όμως πως χειρίζεται ο εκπαιδευτής το όπλο και ένοιωσα για άλλη μια φορά περήφανος και ασφαλής.;)
Το έλλειμμα στην εκπαίδευση είναι
ο αρχηγός της Αστυνομίας που πάει με το κοστούμι και χωρίς αλεξίσφαιρο να συνδιαλλαχτεί με το Σορίν Ματέϊ,
το παιδάκι της ΔΙΑΣ και μετέπειτα θύμα που αποκόπτεται απ την ομάδα του καταδιώκοντας κακοποιούς που απλώς σένα STOP το κάνουν αναλώσιμο,
η παραδοχή έλλειψης εκπαίδευσης να ενεργήσει στα Ζωνιανά χωρίς να γίνει ρεζίλι ολόκληρη η δύναμη της Αστυνομίας Κρήτης (βρακιά κατεβασμένα), αν δεν έστελναν το Ραχωβίτσα που ούτε καν στην Αθήνα υπηρετούσε τότε......
...δεκάδες καθημερινά παραδείγματα.
Κακά τα ψέματα. Ο Έλληνας αστυνομικός από Σχολή από ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ, άλφα, ψί και δε συμμαζεύεται δεν ξέρει ούτε καν να προσεγγίσει για έλεγχο αυτοκίνητο που διέταξε να σταματήσει για έλεγχο είτε είναι Τροχαίος είτε της Αντιτρομοκρατικής. Οι χαμηλόβαθμοι δεν τρέφουν καμία εμπιστοσύνη προς τους γαλονάδες ότι θα τους καλύψουν σε μία κατάσταση και οι γαλονάδες κάνουν waiste of time στην καριέρα τους για να ανέλθουν όσο τους κάτσει :(
dimmie_72
01/10/2013, 04:43
... και τώρα μου λέτε για αξία "μπιστολιών" και σκοπευτήρια και πόσες φορές το χρόνο ρίχνω... και βολίδες και ευρά ....και υπηρεσιακό και ιδιόκτητο οπλισμό και μηχανάκια με φαγωμένα λάστιχα και θήκες φραπέ ελλατωματικές....
Μακάρι νάταν εκεί το 'έλλειμμα, αλλά είμαστε ποοοοολύ μακρυά νυχτωμένοι :(
... και τώρα μου λέτε ....
Aφενός δεν τα λέμε τώρα, αφετέρου δεν ήταν αυτός ο σκοπός της κουβέντας.
Δεν μιλήσαμε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα αλλά για την εκπαίδευση και την Δοικ. Μέριμνα.
@Shooter: το 3.000 μου το είπε γνωστη που πήγε και πήρε (επιτέλους, της ειχα φάει το κεφάλι) g17.. Το ότι χρειάστηκαν 6 μήνες για να εκδοθεί άδεια οπλοφορείας σε αστυνομικό που οπλοφορεί έτσι κι αλλιώς, το αφήνω εντελώς ασχολίαστο.
dimmie_72
01/10/2013, 10:30
Δεν μιλήσαμε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα αλλά για την εκπαίδευση και την Δοικ. Μέριμνα
Για την εκπαίδευση μιλάω και γω ..
και δηλώνω προκλητικά και απερίφραστα ότι έχουμε μια από τις πιο ανεκπαίδευτες Αστυνομίες προηγμένων Κρατών.
Οι ίδιοι δε οι Αστυνομικοί, χωρίς να φταίνε στο ελάχιστο για το γεγονός, προσπαθούν διαφαίνεται να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, είναι όμως σε λάθος δρόμο. Ελάχιστα συμβάλει η καλή σκόπευση στην εκτέλεση του Αστυνομικού έργου.
Για την εκπαίδευση μιλάω και γω ..
και δηλώνω προκλητικά και απερίφραστα ότι έχουμε μια από τις πιο ανεκπαίδευτες Αστυνομίες προηγμένων Κρατών.
Οι ίδιοι δε οι Αστυνομικοί, χωρίς να φταίνε στο ελάχιστο για το γεγονός, προσπαθούν διαφαίνεται να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, είναι όμως σε λάθος δρόμο. Ελάχιστα συμβάλει η καλή σκόπευση στην εκτέλεση του Αστυνομικού έργου.
Ναι, ελάχιστες εξαιρέσεις κι αυτές με ιδία μέσα.
Και ο στρατός δεν παει πίσω, αλλά είναι τεράστια κουβέντα και καλά θα ήταν να μην την ανοίξουμε εδώ μέσα... ούτε ο χώρος είναι και θα πικραθούμε.
dimmie_72
01/10/2013, 10:53
ούτε ο χώρος είναι και θα πικραθούμε.
Σωστά.
Ας υποθέσουμε ότι το ατομ. τυφέκιο έχει οριστικοποιηθεί σύμφωνα και με τις ΝΑΤΟικές προδιαγραφές στα 7.65.
Στο πιστόλι που προορίζεται για συνήθεις συμπλοκές εντός πόλης...
"Μεγάλο η μικρό διαμέτρημα"; :hmm:
Σωστά.
Ας υποθέσουμε ότι το ατομ. τυφέκιο έχει οριστικοποιηθεί σύμφωνα και με τις ΝΑΤΟικές προδιαγραφές στα 7.65.
Στο πιστόλι που προορίζεται για συνήθεις συμπλοκές εντός πόλης...
"Μεγάλο η μικρό διαμέτρημα"; :hmm:
Δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σου... Γίνε λίγο πιο σαφής.
Α, κι 7.62 ειναι το διαμέτρημα, αλλά δεν ειναι το standard του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ έχει κάποια διαμετρήματα "πιστοποιημένα"... Οι αμερικανοί φίλοι μας χρησιμοποιούν από το Βιετνάμ 5,56 (πριν 30.06) και ποτέ 7.62, σε κανένα τυφέκιο εφόδο τους.
FotisFz1
01/10/2013, 11:00
9mm απο 4αρα καννη ειναι μια χαρα
9mm απο 4αρα καννη ειναι μια χαρα
Να κάνει τι;
Κια γιατί όχι .45 από 5";
Επειδη ο καθενας εχει και καποιοα προτιμηση σε διαμετρημα η και πιστολι,οταν μιλαμε
για επιχειρησιακο πιστολι θετουμε καποιοα στανταρ.
Για εμενα προσωπικα μιλαω θελω χαμηλη ανακρουση αξιοπιστια,υψηλη χωρητικοτητα,χαμηλο βαρος,ευκολοσυντηρητο
αρα G17 οσο μαλακια και αν το θεωρω για σκοπευτηκο οπλο.
KotsosDR
01/10/2013, 11:39
υπαρχει το 7,62 σε συγκεκριμενες Αμερικανικες μοναδες , για συγκεκριμενο σκοπο. ( ευθυβολια απο αποσταση κυριως ... ) οχι ομως στα Μ-16 / M-4
Υ.Γ. το 5,56 σε αρκετες των περιστασεων κριθηκε αναποτελεσματικο σε πεδιο μαχης ... (ειδικα ταν αυτο δεν περιοριζοταν στα 100 μετρα ...)
Επειδη ο καθενας εχει και καποιοα προτιμηση σε διαμετρημα η και πιστολι,οταν μιλαμε
για επιχειρησιακο πιστολι θετουμε καποιοα στανταρ.
Για εμενα προσωπικα μιλαω θελω χαμηλη ανακρουση αξιοπιστια,υψηλη χωρητικοτητα,χαμηλο βαρος,ευκολοσυντηρητο
αρα G17 οσο μαλακια και αν το θεωρω για σκοπευτηκο οπλο.
Συμφωνώ στο τι θες από ένα τέτοιο.... Θα προσθέσω το P226 στα 9mm και το P14 sta .45 αν το χωράει το χέρι (για υψηλη χωρητικότητα) αλλιώς οποιοδήποτε 1911...
Άλλωστε σε συμπλοκες παραπάνω απο 5-6 αποκλείεται να ρίξεις... Αν ρίξεις θα καταλήξεις σαν το τάγμα μηχανικού στο Κόσσοβο.
υπαρχει το 7,62 σε συγκεκριμενες Αμερικανικες μοναδες , για συγκεκριμενο σκοπο. ( ευθυβολια απο αποσταση κυριως ... ) οχι ομως στα Μ-16 / M-4
Υ.Γ. το 5,56 σε αρκετες των περιστασεων κριθηκε αναποτελεσματικο σε πεδιο μαχης ... (ειδικα ταν αυτο δεν περιοριζοταν στα 100 μετρα ...)
Τώρα κάτι μας είπες. ΟΛΑ τα διαμετρήματα τα χρησιμοποιούν οι αμερικανοί ανάλογα τις ανάγκες τους. Μιλάμε όμως για το διαμέτρημα του πεζικάριου.
Το 5.56 κριθηκε μη αποτελεσματικό όχι για το βεληνεκές του αλλά λόγω των όπλων που το χρησιμοποιούσαν και πάντα σε συγκριση με τον αντίπαλό του, ΑΚ47 που ειναι αξεπέραστο ακόμα και σήμερα.
Στα 100 βία 200 μετρα που θα ρίξει ένας φαντάρος, το 5.56 είναι πολύ καλό.. άλλωστε πολλοί κυνηγοί χρησιμοποιούν χρόνια το 222 Remington που είναι η εμπορική ονομασία του 5.56
KotsosDR
01/10/2013, 12:13
Τώρα κάτι μας είπες. ΟΛΑ τα διαμετρήματα τα χρησιμοποιούν οι αμερικανοί ανάλογα τις ανάγκες τους. Μιλάμε όμως για το διαμέτρημα του πεζικάριου.
Το 5.56 κριθηκε μη αποτελεσματικό όχι για το βεληνεκές του αλλά λόγω των όπλων που το χρησιμοποιούσαν και πάντα σε συγκριση με τον αντίπαλό του, ΑΚ47 που ειναι αξεπέραστο ακόμα και σήμερα.
Στα 100 βία 200 μετρα που θα ρίξει ένας φαντάρος, το 5.56 είναι πολύ καλό.. άλλωστε πολλοί κυνηγοί χρησιμοποιούν χρόνια το 222 Remington που είναι η εμπορική ονομασία του 5.56
Εν μερη θα συμφωνησω ... ναι .
για τον πεζικαριο πιστευω οτι εχει μεγαλη σημασια το πεδιο μαχης , αν ειναι πολη πχ.. ανοιχτη ερημος η βουνα κτλ...
και για του λογου το αληθες ... 300357
rangers με FN scar 17s
Εν μερη θα συμφωνησω ... ναι .
για τον πεζικαριο πιστευω οτι εχει μεγαλη σημασια το πεδιο μαχης , αν ειναι πολη πχ.. ανοιχτη ερημος η βουνα κτλ...
και για του λογου το αληθες ... 300357
rangers με FN scar 17s
Αντε πάλι... τι σχέση έχουν οι rangers με τον απλό πεζικάριο; Οι US ARMY Rangers είναι οι ΕΔ τους...
Επίσης πέρασε η εποχή των μαχών σε λιβάδια...
KotsosDR
01/10/2013, 12:26
[/QUOTE] Δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σου... Γίνε λίγο πιο σαφής.
Α, κι 7.62 ειναι το διαμέτρημα, αλλά δεν ειναι το standard του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ έχει κάποια διαμετρήματα "πιστοποιημένα"... Οι αμερικανοί φίλοι μας χρησιμοποιούν από το Βιετνάμ 5,56 (πριν 30.06) και ποτέ 7.62, σε κανένα τυφέκιο εφόδο τους.[/QUOTE]
sorry .. βιαστηκα εδω δεν ειδα πεζικο και νομιζαοτι αναφερεσαι γενικα στα τυφεκια εφοδου τους ... μετα καταλαβα οτι αναφερεσαι σε πεζικο :beer:
(ξερω πολυ καλα τι ειναι οι rangers ... )
Άλλωστε σε συμπλοκες παραπάνω απο 5-6 αποκλείεται να ρίξεις... Αν ρίξεις θα καταλήξεις σαν το τάγμα μηχανικού στο Κόσσοβο.
not enough data...
Για το οποιοδήποτε 1911, πάντως θυμάμαι οτι όποτε είχα κάνει βολές απλά μπλόκαρε πάντα και όχι το ίδιο όπλο. Ίσως να ήταν όντως του 1911 αυτά που είχαν στο ΠΝ.
Εδώ είχαν τα Lee Enfield στην προπαίδευση...:moutza:
not enough data...
Δεν γίνονται οι συμπλοκές όπως στις ταινίες.
Για το οποιοδήποτε 1911, πάντως θυμάμαι οτι όποτε είχα κάνει βολές απλά μπλόκαρε πάντα και όχι το ίδιο όπλο. Ίσως να ήταν όντως του 1911 αυτά που είχαν στο ΠΝ.
Ναι γιατί ποτέ κανένας δεν σας είπε πως το κρατάς. Φυσικά και θα μπλοκάρει αν το κρατας σαν γαρδένια που πετάς στον Φλωρινιώτη. Ta 1911 θέλουν άλλη λαβή... αλλά ειναι καταπληκτικά... εμένα μου έχει μπλοκάρει 1-2 φορές ακικ μόνο στη πρώτη γεμιστήρα. Μετά που έμαθα έχω ρίξει 1000δες 45ρες χωρις να μπλοκάρει ποτέ... (ψέματα, καποιες φορές μπλοκάρει απο μαλακίες πυρομαχικά όπως και πολλά 9ρια).
Τα οποία είναι εκπληκτικά όπλα...
stefanos
01/10/2013, 12:54
Τα οποία είναι εκπληκτικά όπλα...
Σίγουρα όχι 5.56 :D
not enough data...
Βυρωνα δες τι ειναι Limp wrist στο γουγλη(οχι το συγκροτημα)και θα καταλαβεις τι εννοει ο Sniper.
Φυσικά κι όχι... .303 και κινητού ουραίου αλλά ήταν όπλο χαρακώματος... ήθελες δύναμη και βεληνεκές.
Aσε που εμένα το αγαπημένο μου είναι το 30-06 και το garand... Έρωτας....
300364
Pan (dvs)
01/10/2013, 13:32
Αυτα μετρανε?:)
300365
KotsosDR
01/10/2013, 13:36
αληθεια .. εχει κανενας εμπειρια βολης με desert eagle 0.50 ?
αληθεια .. εχει κανενας εμπειρια βολης με desert eagle 0.50 ?
Όχι, δεν έτυχε να ρίξω ποτέ... Θα θελα ετσι για την εμπειρία αλλά δεν θα θελα ποτέ να το 'χω...
(δεν ρίχνει 50 BMG έτσι; :bawl: )
Εδω μιλαμε για φορητο οπλισμο.
Για Howitzer ανοιξε αλλο νημα.:D
Αυτα μετρανε?:)
300365
Ναι, μέχρι το 1500 μχ κάτι έκανες....
Pan (dvs)
01/10/2013, 13:46
Εδω μιλαμε για φορητο οπλισμο.
Για Howitzer ανοιξε αλλο νημα.:D
Ειπα να σας απροσανατολισω αλλα μαλλον δεν τα καταφερα.:D
KotsosDR
01/10/2013, 13:57
Όχι, δεν έτυχε να ρίξω ποτέ... Θα θελα ετσι για την εμπειρία αλλά δεν θα θελα ποτέ να το 'χω...
(δεν ρίχνει 50 BMG έτσι; :bawl: )
300366 :lol:
300366 :lol:
Nαι αλλά το παρακάτω τι σου λέει;
300367
300368
KotsosDR
01/10/2013, 14:07
Nαι αλλά το παρακάτω τι σου λέει;
300367
300368
Παιζει και το thunder ... σα κανονι ειναι ...
Aσε που εμένα το αγαπημένο μου είναι το 30-06 και το garand... Έρωτας....
300364
πολύ ωραίο το καραμπινάκι!
πολύ ωραίο το καραμπινάκι!
Δεν είναι καραμπινάκι.... είναι rifle, όχι carbine...
Μ1 Carbine
300370
Κοίτα το αριστούργημα όμως....
300371
Κοίτα το αριστούργημα όμως...
Τα αλφάδια τι τα θέλουν ρε μάστορα..??
Τα αλφάδια τι τα θέλουν ρε μάστορα..??
Τωρα που το είπες τα ειδα.. :bawl: :tooth:
No idea.
SHOOTER045
01/10/2013, 14:50
αυτην την στιγμη φερω glock 21c 300372
και αυτο για back up 300373
αλλα αφου μιλησατε για εκπαιδευσεις ας πω και εγω την γνωμη μου
για να γινεις Ζ εκανες αιτηση σε δοκιμαζαν παλιοι Ζ σε οδηγηση-αντιδρασεις-σε περιστατικα και αν ελεγαν οκ στον διοικητη ξεκιναγες παλι δοκιμαστικα
οι ΔΙ.ΑΣ σε μια μερα-νυχτα ανεβηκαν σε μηχανακια
στα χρονια που υπηρετω εμαθα ποιο πολλα απο συναδελφους που ηξεραν και ειχαν ορεξη να δειξουν και να μαθουν
παρα απο τον οποιοδηποτε που κανουν τους εκπαιδευτες με το εγχειριδιο στο χερι και μηδεν εμπειρια στον δρομο
αυτην την στιγμη φερω glock 21c
Βρώμικο τόχεις, μάστορα...
(ή μαδαει η θήκη του..)
....
αλλα αφου μιλησατε για εκπαιδευσεις ας πω και εγω την γνωμη μου
για να γινεις Ζ εκανες αιτηση σε δοκιμαζαν παλιοι Ζ σε οδηγηση-αντιδρασεις-σε περιστατικα και αν ελεγαν οκ στον διοικητη ξεκιναγες παλι δοκιμαστικα
οι ΔΙ.ΑΣ σε μια μερα-νυχτα ανεβηκαν σε μηχανακια
στα χρονια που υπηρετω εμαθα ποιο πολλα απο συναδελφους που ηξεραν και ειχαν ορεξη να δειξουν και να μαθουν
παρα απο τον οποιοδηποτε που κανουν τους εκπαιδευτες με το εγχειριδιο στο χερι και μηδεν εμπειρια στον δρομο
Μιλάμε για εκπαίδευση, όχι αστεία δλδ, και τότε και τώρα....
Edit : OK, για να είμαστε δίκαιοι, διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για το επιπεδο της εκπαίδευσης των ΕΚΑΜ.
Το backup είναι BHP ή FEG; Aν ειναι ΒΗΡ, είναι Πορτογαλικό ή Βέλγικο;
SHOOTER045
01/10/2013, 14:58
Βρώμικο τόχεις, μάστορα...
(ή μαδαει η θήκη του..)
μυγακια και διαφορα αλλα ζουζουνια που αυτοκτονησαν πανω του κινουμενος με την μηχανη
και μετα λενε οτι τα οπλα δεν σκοτωνουν
SHOOTER045
01/10/2013, 14:59
Μιλάμε για εκπαίδευση, όχι αστεία δλδ, και τότε και τώρα....
Edit : OK, για να είμαστε δίκαιοι, διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για το επιπεδο της εκπαίδευσης των ΕΚΑΜ.
Το backup είναι BHP ή FEG; Aν ειναι ΒΗΡ, είναι Πορτογαλικό ή Βέλγικο;
FEG 9mm MADE IN HUNGARY
κατσε να το δεις μετα που θα το νικελωσω...........
Eτοιμος...
Κάποτε στην αγρια δύση, ξανα και πάλι μαζί...
Ότι και να κάνεις πέταξε αυτα τα ΑΘΛΙΑ μαγουλα και βαλ' του pacmyer
300374
SHOOTER045
01/10/2013, 15:18
βαριεμαι να βγαλω καινουργια φωτο απ το feg
γιατι ηδη εχω παρει pacmyer
με την διαφορα οτι το δικο μου ειναι διαφορετικο απ το δικο σου
και δεν βρηκα ακριβως για αυτο
ταιριαξα ομως μαγουλα pacmyer απο cz 75
θα ανεβασω φωτο οταν το νικελωσω
ακομα και η θηκη που πηρα απο Cz 75 ειναι και με ψιλοπατεντα ταιριαξε γαντι
SHOOTER045
01/10/2013, 15:25
η θηκη μου ειναι αυτη(για το feg)http://www.ebay.com/itm/IMI-Z1330-Polimer-Roto-BELT-Holster-CZ-75-75B-/111163263181
η θηκη μου ειναι αυτη(για το feg)http://www.ebay.com/itm/IMI-Z1330-Polimer-Roto-BELT-Holster-CZ-75-75B-/111163263181
Πλαστικούρες....
Η δικιά μου http://www.vegaholster.com/prodotto/290/quick-release-belt-leather-holster
Πλαστικό ό ένας, δέρμα ό άλλος...
Τα όπλα αισθάνονται άνετα μόνο σε ύφασμα: http://www.winners.gr/men-fabric-Groin-Guards
Πλαστικό ό ένας, δέρμα ό άλλος...
Τα όπλα αισθάνονται άνετα μόνο σε ύφασμα: http://www.winners.gr/men-fabric-Groin-Guards
Φίλε είπαμε, για τα κανόνια θα ανοίξουμε άλλο θρεντ.
SHOOTER045
01/10/2013, 15:38
Πλαστικούρες....
Η δικιά μου http://www.vegaholster.com/prodotto/290/quick-release-belt-leather-holster
vega cordura φοραω στο glock
και τριπλη θηκη γεμιστηρων blackhawk
επισης ενα σετ μηρου και για τα δυο ποδια της blackhawk :D-απο τον καιρο που ειχα ατυχημα και κατεβηκα απο τις μοτο
αλλα ημουν σε Ο.Π.Κ.Ε
SHOOTER045
01/10/2013, 15:41
απο συνταξιουχο ψωνισα ενα σετ-θηκη&ζωνη S&W δερμα μαυρο με γυαλιστερη χρηση αγκραφα
αν ψηνεσαι πες μου
η θηκη βεβαια ειναι για 1911
αλλα η ζωνη ειναι μπανικια και την λυπαμαι να την κοψω(μου πεφτει καπως μεγαλη)
Blackhawk 2πλή έχω εγώ... οι θήκες μηρού δεν μου αρέσουν :bawl:
Τι μέση εχεις είπαμε; (δεν τις κόβουμε αυτες τις ζώνες, ειναι ιεροσυλία) αν κι εχω ζώνη με εσωτερικό κατά μήκος έλασμα
SHOOTER045
01/10/2013, 15:52
M μεγεθος
αν δεν κανω λαθος τζιν 29-32
(το εσωσα ????????0
M μεγεθος
αν δεν κανω λαθος τζιν 29-32
48.... αν δεν ζυγίζεις πάνω απο 120 κιλά έχουμε θέμα... :bawl:
SHOOTER045
01/10/2013, 15:55
μισο να παω στην ντουλαπα μου
SHOOTER045
01/10/2013, 15:58
κοιτα απο πανω..............:D
AristidisZ
01/10/2013, 15:59
κανονίστε να μας πάνε μέσα όλους μαζί (είναι και περίεργες οι μέρες)
SHOOTER045
01/10/2013, 16:02
γιατι ρε αριστειδη?
ουτε λαθρεμποριο κανουμε ουτε τπτ παρανομο
συζητηση γινεται
κοιτα απο πανω..............:D
A αδυνατούλης είσαι... όταν κατέβεις, αν χωράει πουθενά φέρτη να τη δω.... λογικά θα μου κάνει οριακά...
Ρε άντε τράβα να ταΐσεις κανένα γλάρο... Τα πάντα εδώ είναι τελείως νόμιμα.
AristidisZ
01/10/2013, 16:08
και ο άλλος που του βρήκαν τις σημαίες και το mein kampf έτσι ακριβώς λέει :D
(προφανώς κάνω πλάκα)
SHOOTER045
01/10/2013, 16:08
A αδυνατούλης είσαι... όταν κατέβεις, αν χωράει πουθενά φέρτη να τη δω.... λογικά θα μου κάνει οριακά...
Ρε άντε τράβα να ταΐσεις κανένα γλάρο... Τα πάντα εδώ είναι τελείως νόμιμα.
77-80(αναλογως την εποχη)μου στελνεις ον/μο και στην στελνω
αν σου κανει την κρατας και τα βρισκουμε
αν οχι μου την στελνεις
πρεπει να του τελειωσε και το τσιπουρο που του εστειλα του αριστειδη για αυτο τα λεει
αλλα οπου να ναι θα βγαλω το φετινο
και ο άλλος που του βρήκαν τις σημαίες και το mein kampf έτσι ακριβώς λέει :D
(προφανώς κάνω πλάκα)
Στα @@ μας.
Βρήκαν λεει ένα luger στου Παπά....
ιδού: 300376
κι ένα 6σφαιρο περίστροφο .38 spl, ιδού : 300377
Εχω χεστεί πάνω μου από το φόβο μου λέμε....
77-80(αναλογως την εποχη)μου στελνεις ον/μο και στην στελνω
αν σου κανει την κρατας και τα βρισκουμε
αν οχι μου την στελνεις
πρεπει να του τελειωσε και το τσιπουρο που του εστειλα του αριστειδη για αυτο τα λεει
αλλα οπου να ναι θα βγαλω το φετινο
Αφου θα κατέβεις εδώ, όχι;
SHOOTER045
01/10/2013, 16:17
να κρυωσει καλα ο καιρος για να πετυχει το προγραμμα στο τουτου μου-turbo γαρ
να κρυωσει καλα ο καιρος για να πετυχει το προγραμμα στο τουτου μου-turbo γαρ
Ε οκ. Θα εχει περασει κι ο καιρός να σταθεροποιηθώ κι εγώ σε κάποια κιλάκια να δούμε....
AristidisZ
01/10/2013, 16:33
Βρήκαν λεει ένα luger στου Παπά....
το luger πάντως εμένα μου θυμίζει το band of brothers
(εξαιρετική σειρά, ειδικά για εσάς που σας αρέσουν τα πίου πίου)
δε ξαναγράφω, γιατί θα φάω καμιά ξώφαλτση :tooth:
AUFGEBRACHT
01/10/2013, 21:15
στην αρχη τοτε μου ειχαν δωσει 32αρι περιστροφο με 12 σφαιρες δεν υπηρχαν αλλες συντομα αγορασα δικο μου απο τοτε εχω αγορασει και αλλαξει 5 πιστολια
Enemy at the gates φάση δηλαδή... Δε με λες, έχεις κανα περισσευούμενο με τόσα πιστόλια που αλλάζεις; Καμιά Beretta F92 θα ήταν ευπρόσδεκτη...
Enemy at the gates φάση δηλαδή... Δε με λες, έχεις κανα περισσευούμενο με τόσα πιστόλια που αλλάζεις; Καμιά Beretta F92 θα ήταν ευπρόσδεκτη...
Eχμμμμ 92F εννοείς και δεν υπήρξε χειρότερη μ@λακία στον πλανήτη... τα Μ9 οι αμερικανοί τα πετάγανε στο Κουβέιτ από τις εμπλοκές πoυ πάθεναν από την άμμο...
Κι ασε μην πυροβολήσεις κανένα πόδι. :bawl:
AUFGEBRACHT
01/10/2013, 21:32
Eχμμμμ 92F εννοείς και δεν υπήρξε χειρότερη μ@λακία στον πλανήτη... τα Μ9 οι αμερικανοί τα πετάγανε στο Κουβέιτ από τις εμπλοκές πoυ πάθεναν από την άμμο...
Κι ασε μην πυροβολήσεις κανένα πόδι. :bawl:
Βεβαίως 92F εννοώ, το είδα μετά αλλά βαρέθηκα να το αλλάξω... Κλασσικό ιταλικό μαραφέτι δηλαδή, μόνο μόστρα :lol: Παρ' όλα αυτά εμφανησιακά μ' αρέσει και δεν έχω σκοπό να πάω στο Κουβέϊτ ή στο Σίμο στην Ελαφόνησο, οπότε δεν με πειράζει η άμμος.
re sniper, στα 17.200$ είναι καλό αυτό? http://www.gunbroker.com/Auction/ViewItem.aspx?Item=361306677
re sniper, στα 17.200$ είναι καλό αυτό? http://www.gunbroker.com/Auction/ViewItem.aspx?Item=361306677
δεν θες να δεις δικαννο πολύ ακριβότερο... εξωφρενικά ακριβότερα... αν ναι, ψαξε με holland and holland... εγω δεν το κάνω, ποναει.