Σύνδεση

View Full Version : Ελαστικά για αυτοκίνητο

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10

buckley
22/06/2018, 10:08
καλύτερα μ' αρ ες :p

"Συνοδό" ?

Panos76
22/06/2018, 10:11
"Συνοδό" ?

ας ήτανε και

396685

buckley
22/06/2018, 10:12
ας ήτανε και

396685

Αναλογίσου γιατί τα συγκεκριμένα έχουν εξαφανιστεί πάντως...

teogtp
22/06/2018, 10:14
Πέραν πλάκας, σκιζουν από θεμα οδικής συμπεριφοράς.

teogtp
22/06/2018, 10:15
Αναλογίσου γιατί τα συγκεκριμένα έχουν εξαφανιστεί πάντως...

Γιατί γίναν τροπετα όλα.
Όλοι θέλαν να γίνουν Τοηβονεν....

BLiTzER
22/06/2018, 11:40
Τελικά τι αμάξι έχει ο πΛιτς, clio, fiesta ή τάπερ;

Ο πλιτς πλέον έχει μια ΜΟΥΝΑΡΑ ST180.

devil's animal
22/06/2018, 11:43

μουσκεψαμε...:blush:

buckley
22/06/2018, 12:17

Κρατήστε μια θέση για το παιδί με τη μουνάρα.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=141957&p=2489890&viewfull=1#post2489890
Ώρες ώρες έχεις πολύ γούστο ρε αδερφάκι μου ,όπως τότε που προσπαθούσα να σε επιμορφώσω για τα παλιά alfa romeo και απαντούσες "εγώ για ένα τέτοιο τριψήφιο ποσό δεν δίνω" ...
Τουλάχιστον σου κατσε η μουνάρα ρε.

Panos76
22/06/2018, 12:28
Τουλάχιστον σου κατσε η μουνάρα ρε.

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε

396687

396686

buckley
22/06/2018, 14:44
Μηδένα προ του τέλους μακάριζε

396687

396686

Στην αριστερή στήλη του μικρού, πάνω το drz και κάτω η μουνάρα*...

*Νέος ,στο πίσω καπώ στη μουνάρα σου κουρδιστήρι είναι αυτό ?
Τα κόκκινα μου ξέφυγαν να μαστε ξηγημένοι ε...

georgemark
22/06/2018, 14:59
Νέο πατουμενο για το lancia ,hankook ventus prime 3 k125 πριν από λίγες μέρες, εντυπώσεις σε λίγο καιρό όταν θα έχω κάνει χιλιόμετρα.

nassosxlvbros
22/06/2018, 15:17
Νέο πατουμενο για το lancia ,hankook ventus prime 3 k125 πριν από λίγες μέρες, εντυπώσεις σε λίγο καιρό όταν θα έχω κάνει χιλιόμετρα.

Τα είχαμε στο εταιρικό βγάλαν 65000 δύσκολα χιλιόμετρα,αλλά στη βροχή....άστα.... μου θύμισαν ...ΜΤ21....
Στο Fiestaρο φοράω κάτι Cooper Zeon σε διάσταση 195/50/15 και μέχρι στιγμής (12000 κμ) είναι μια χαρά... Όλο το χειμώνα με τις βροχές στον παράδρομο και δεν έκαναν κιχ ακόμα και σε τσαρουχώματα.Οπτικά δε οι φθορά-ειδικά εμπρός-είναι μηδαμινή.Να δούμε πόσο θα αντέξουν...

liospi
02/08/2018, 08:00
Καλησπέρα στην παρέα
ήρθε και η δική μου σειρά να αλλάξω ελαστικά στο jazz hybrid
αυτή την στιγμή φοράω bridgestone και θέλω να τα αλλάξω με κάτι άλλο
είμαι μεταξύ Continental PremiumContact 5 και Yokohama BluEarth
το αυτοκίνητο δεν τρέχει πάνω από 140 χλμ/ώρα (και πολλά έβαλα) γιατί φοράει μπαγκαζιέρα οροφής και στο 90% των διαδρομών κουβαλάει όλη την οικογένεια (2+2 μικρά παιδιά)
είτε για παιδίατρο, είτε για εκδρομές ή διακοπές
ακούω γνώμες/απόψεις από ναυτιλλομένους :roll:

*από παλιό μου αυτοκίνητο είχα yokohama s-drive και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος, αν και με τα bluearth δεν έχουν καμία σχέση

S705
02/08/2018, 08:28
Το conti το βάζω χρόνια. Δεν έχω παράπονο. Δεν το κυνηγάω γενικά αλλά άμα το κάνω δεν γλιστρά. Πολύ μαλακό λάστιχο σε όλα του (και γόμα και σκελετό, θα πάθεις πλάκα σε σχέση με το bridg) δεν θέλει ζέσταμα και κράτα, απορροφά πολλές λακκούβα αλλά μάγουλιαζει στις στροφές εάν πιέσεις.
Έτσι όπως λες ότι χρησιμοποιείς το αμάξι θα διάλεγα το eco contact. Το φοράω τώρα σε μεγαλύτερο αμάξι και είναι μια χαρά.

nikos_abel
02/08/2018, 08:29
Καλησπέρα στην παρέα
ήρθε και η δική μου σειρά να αλλάξω ελαστικά στο jazz hybrid
αυτή την στιγμή φοράω bridgestone και θέλω να τα αλλάξω με κάτι άλλο
είμαι μεταξύ Continental PremiumContact 5 και Yokohama BluEarth
το αυτοκίνητο δεν τρέχει πάνω από 140 χλμ/ώρα (και πολλά έβαλα) γιατί φοράει μπαγκαζιέρα οροφής και στο 90% των διαδρομών κουβαλάει όλη την οικογένεια (2+2 μικρά παιδιά)
είτε για παιδίατρο, είτε για εκδρομές ή διακοπές
ακούω γνώμες/απόψεις από ναυτιλλομένους :roll:

*από παλιό μου αυτοκίνητο είχα yokohama s-drive και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος, αν και με τα bluearth δεν έχουν καμία σχέση

Προτείνω να δεις τα barum (θυγατρική continental) γενικότερα. Στο insight μου, τα επέλεξα λόγω τιμής ειδικής διάστασης και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.

mallias1
05/08/2018, 13:02
Καλησπέρα παιδιά, θελω την γνώμη σας για τι ελαστικά να βάλω γιατί απο το πολυ ψάξιμο δεν βγαζω ακρη! Το βασικό μου δίλημμα ειναι αν πρεπει να βαλω θερινα-χειμερινα ή 4 εποχων! Μένω Κοζάνη (συνήθως βαρύ χειμώνα) αλλά το αυτοκίνητο δεν το χρησιμοποιώ πολυ μεσα στην πόλη γιατί έχω μηχανή, τα περισσότερα χιλιόμετρα τα κάνω έκτος(περίπου 15χιλ το χρόνο).Εχω το i30 diesel με 195/65/15 διάσταση, φτηνη σχετικα... Θέλω καλό ελαστικό σε θέμα ασφάλειας, δεν με πολυενδιαφερει το πόσο γρήγορα θα φαγωθεί....

BLiTzER
15/12/2020, 00:50
185/55R15. Αυτοκίνητο πόλης 1.4l, με 1-2 ταξιδάκια των ~1000 χλμ τον χρόνο και ελάχιστη χρήση γενικότερα (~5.000 χλμ/έτος). Προφανώς δεν υπάρχει λόγος για ακριβό ελαστικό, αλλά δε θέλω και να βάλω κάτι φθηνιάρικο, πλας μου αρέσει η "σπορ" - όσο γίνεται με τέτοιο αυτοκίνητο - οδήγηση. Απαραίτητο να κρατάει καλά και στο βρεγμένο. Για προτείνετε.

o teos
15/12/2020, 01:59
185/55R15. Αυτοκίνητο πόλης 1.4l, με 1-2 ταξιδάκια των ~1000 χλμ τον χρόνο και ελάχιστη χρήση γενικότερα (~5.000 χλμ/έτος). Προφανώς δεν υπάρχει λόγος για ακριβό ελαστικό, αλλά δε θέλω και να βάλω κάτι φθηνιάρικο, πλας μου αρέσει η "σπορ" - όσο γίνεται με τέτοιο αυτοκίνητο - οδήγηση. Απαραίτητο να κρατάει καλά και στο βρεγμένο. Για προτείνετε.

Φεύγα ρε χορχοδειλε μη σε πάρουνε με τις ντομάτες..αντε και στο fiesta το σου του να σου έδιναν καμία συμβουλή ήταν γληγορο...θες Και σπορ οδήγηση...καγκουρα....
.
.
.
Spam off

.
.
.
.Μπορείτε να τον τρελάνετε στην καζούρα η να του πείτε τι λάστιχα να βάλει γιατί είναι ο πλιτσερινης της καρδιάς μας.........εγω ψηφίζω κουρτίνα A:D:evil:

νεοσσός
15/12/2020, 08:48
To 1.4L πλέον δεν λέει πολλά για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, γιατί οι δεν είναι όπως πριν από 20 χρόνια που οι κινητήρες αυτής της κατηγορίας ήταν σχεδόν όλοι τετρακύλινδροι ατμοσφαιρικοί βενζίνης.

Πλέον μπορείς να βρεις σε 1.4 L, από ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο με 75 ίππους μέχρι τρικύλινδρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο με 200 ίππους, ακόμα και υβριδικό με ηλεκτρική ενίσχυση, καθώς και με παραλλαγές υγραερίου και diesel.

Ύστερα έχει να κάνει και με το στήσιμο του αυτοκινήτου και τη μετάδοση (προσθιοκίνητο; ), οπότε το "πόλης" δε λέει πολλά, ώστε να καταλάβουμε τι μπορεί να ορίσει με αυτό κανείς ως σπορ οδήγηση*.

*Έχω δει χερά με Skoda pickup να πηγαίνει σε ορεινό στροφυλίκι, καλύτερα από το μέσο οδηγό 106 Rallye.

Όπως έχω γράψει πολλάκις, το σημαντικότερο είναι η συχνή αλλαγή ελαστικών. Καλύτερα ένα καλούτσικο λάστιχο που θα αλλάζεις κάθε δύο χρόνια, παρά ένα κορυφαίο λάστιχο που θα αλλάζεις κάθε 4 χρόνια, ακόμα κι αν κάνεις λίγα χιλιόμετρα. Προσωπικά καταλαβαίνω τη διαφορά στην πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα, ακόμα και στον 1,5 χρόνο.

o teos
15/12/2020, 09:23
To 1.4L πλέον δεν λέει πολλά για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, γιατί οι δεν είναι όπως πριν από 20 χρόνια που οι κινητήρες αυτής της κατηγορίας ήταν σχεδόν όλοι τετρακύλινδροι ατμοσφαιρικοί βενζίνης.

Πλέον μπορείς να βρεις σε 1.4 L, από ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο με 75 ίππους μέχρι τρικύλινδρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο με 200 ίππους, ακόμα και υβριδικό με ηλεκτρική ενίσχυση, καθώς και με παραλλαγές υγραερίου και diesel.

Ύστερα έχει να κάνει και με το στήσιμο του αυτοκινήτου και τη μετάδοση (προσθιοκίνητο; ), οπότε το "πόλης" δε λέει πολλά, ώστε να καταλάβουμε τι μπορεί να ορίσει με αυτό κανείς ως σπορ οδήγηση*.

*Έχω δει χερά με Skoda pickup να πηγαίνει σε ορεινό στροφυλίκι, καλύτερα από το μέσο οδηγό 106 Rallye.

Όπως έχω γράψει πολλάκις, το σημαντικότερο είναι η συχνή αλλαγή ελαστικών. Καλύτερα ένα καλούτσικο λάστιχο που θα αλλάζεις κάθε δύο χρόνια, παρά ένα κορυφαίο λάστιχο που θα αλλάζεις κάθε 4 χρόνια, ακόμα κι αν κάνεις λίγα χιλιόμετρα. Προσωπικά καταλαβαίνω τη διαφορά στην πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα, ακόμα και στον 1,5 χρόνο.

Ασε να γνωριζω κατι παραπνω μικρο πτηνο μας,ο τυπος θελει καζουρα να ουμε...:a05::a01:
Εξαλλου τα παντα ειναι και θεμα οπτικης,οτι βλεπεις εσυ γρηγορο για τον valentino rossi ειναι μια μαουνα που παει σε slow motion..;)

panavour
15/12/2020, 09:31
Ασε να γνωριζω κατι παραπνω μικρο πτηνο μας,ο τυπος θελει καζουρα να ουμε...:a05::a01:
Εξαλλου τα παντα ειναι και θεμα οπτικης,οτι βλεπεις εσυ γρηγορο για τον valentino rossi ειναι μια μαουνα που παει σε slow motion..;)

Εγω παντως γρηγορο τον ειδα (σε σχεση με τον νεοσσο:lol:)σε κεινο το ιστορικο βιντεο με το μπεβερλυ που το κρατησε μια εβδομαδα,που πηγαινε πισω απο την μηχανη στην επιδαυρο.

BLiTzER
15/12/2020, 09:36

Ρε νεοσσέ απαράταμας ναπούμε. :lol: Όταν γράφω ένα ξερό "1.4 πόλης", εννοώ ένα απλό, ατμοσφαιρικό, τετρακύλινδρο, προσθιοκίνητο, αργό, 1.4, πόλης. Αν ήταν οτιδήποτε άλλο, θα το έθετα διαφορετικά.

Γράφεις για καλούτσικα και κορυφαία λάστιχα, αλλά δε βλέπω να προτείνεις κάτι. :smokin:

DoctoR_k6
15/12/2020, 09:55
Εβαλα πριν κανα 6 μηνο το Primacy 4 σε 185/65/15 (ακομα πιο καυτη διασταση). :lol:
Σε ενα ψαξιμο που εκανα επαιζαν κ τα Bridgestone Turanza t005 κ goodyear efficient perfomance.

BLiTzER
15/12/2020, 10:01
Bridgestone είχα στο μυαλό μου κι εγώ, αλλά τα Turanza νομίζω είναι πιο "τουριστικά", πιο σκληρά. Εγώ μάλλον θα επωφεληθώ από σχετικά μαλακό λάστιχο, λόγω ελάχιστης χρήσης. Τα Primacy 4 δεν τα βλέπω στη διάστασή μου... Τα CrossClimate+ υπάρχουν, αλλά είναι σημαντικά ακριβότερα. Φυσικά, δεν έχω θέμα με την τιμή αν κάτι πραγματικά αξίζει, αρκεί να μην είναι τελείως περιττό.

Ένα άλλο ελαστικό που έχω στο μυαλό μου είναι το Toyo Proxes CF2, αλλά δεν είχα ποτέ εμπειρία με αυτό.

Κωλοδιάσταση είναι κι αυτή που έχω, πολύ πιο ακριβή από 195/50/15 πχ...

DoctoR_k6
15/12/2020, 10:11
Bridgestone είχα στο μυαλό μου κι εγώ, αλλά τα Turanza νομίζω είναι πιο "τουριστικά", πιο σκληρά. Εγώ μάλλον θα επωφεληθώ από σχετικά μαλακό λάστιχο, λόγω ελάχιστης χρήσης. Τα Primacy 4 δεν τα βλέπω στη διάστασή μου... Τα CrossClimate+ υπάρχουν, αλλά είναι σημαντικά ακριβότερα. Φυσικά, δεν έχω θέμα με την τιμή αν κάτι πραγματικά αξίζει, αρκεί να μην είναι τελείως περιττό.

Ένα άλλο ελαστικό που έχω στο μυαλό μου είναι το Toyo Proxes CF2, αλλά δεν είχα ποτέ εμπειρία με αυτό.

Κωλοδιάσταση είναι κι αυτή που έχω, πολύ πιο ακριβή από 195/50/15 πχ...

Βαλε 195/50/15 κ διαλεξε κατι αλλο.
Θα κοντυνει πολυ λιγο.
Το Goodyear ειναι μαλακο.
To Crossclimate αξιζει αν πατας κ λιγο χιονακι κ γενικα κινεισαι σε περιοχες με κατω των 10 βαθμων.

Bladerunner
15/12/2020, 10:21

Το φοράμε στο peugeot 207 gt της γυναίκας μου. Στρίβει, φρενάρει (και στο βρεγμένο) ένα κλικ πιο κάτω από τα proxes tr1* που φόραγε πριν. Κάνουν, όμως, λιγότερο θόρυβο και δεν αισθάνεσαι ότι έσπασε το αυτοκίνητο στην παραμικρή λακκούβα, ούτε αν το κέρμα που πάτησες είναι στην κορώνα ή στα γράμματα. Αυτά σε διάσταση 205/45-17. Από αντοχή σε χιλιομετρική απόσταση δεν έχουμε αρκετά δεδομένα. Το αυτοκίνητο κινείται συνήθως σε μεγάλες βόλτες και ταξίδια.

*Τα οποία proxes tr1 είναι απίστευτα λάστιχα!

GogosLux
15/12/2020, 10:23
Απο προσωπική εμπειρία, τίμιο value for money λαστιχάκι ειναι το Hankook ventus v12 evo2

Για τα λεφτα του ειναι πολύ καλο και πιστεύω οτι αξιζει με το παραπάνω.

BLiTzER
15/12/2020, 10:33
Βαλε 195/50/15 κ διαλεξε κατι αλλο.
Θα κοντυνει πολυ λιγο.

Θα ήθελα αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι θα δουλέψει, γιατί έχω ανέβει ήδη μια διάσταση σε ζάντα. Και φοβάμαι ότι ίσως χάσει σε συμπεριφορά, ειδικά εφόσον πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό αυτοκίνητο.

AUFGEBRACHT
15/12/2020, 10:34
Bridgestone είχα στο μυαλό μου κι εγώ, αλλά τα Turanza νομίζω είναι πιο "τουριστικά", πιο σκληρά. Εγώ μάλλον θα επωφεληθώ από σχετικά μαλακό λάστιχο, λόγω ελάχιστης χρήσης.

Μακρυά από Turanza, χειρότερα και από αβρααμική θρησκεία, γενικότερα ό,τι Bridgestone έχω βάλει σε δίτροχο-τετράτροχο, το πέταξα πάνω στο 6μηνο λόγω κατασκευαστικής παπαριάς. Σε ολοκαίνουρια Turanza 2 εβδομάδων, πέταξε ένα καρούμπαλο που σταδιακά μεγάλωνε σε διάμετρο και ο εξυπνάκιας ο απατεώνας που τα έβαλα, προσπαθούσε να με πείσει ότι είχα πέσει σε λακούβα και δεν τα είχα προσέξει, μόνο που το αυτοκίνητο δεν είχε κινηθεί... και τον λέω απατεώνα, επειδή του είχα πει να μου βάλει οποιαδήποτε μάρκα εκτός από Bridgestone, αλλά πήγε κι έκανε του κεφαλιού του και με πήρε στο λαιμό του. Επίσης, τότε που τα είχα βάλει, παράλογα ακριβά για αυτό που πρόσφεραν, προσωπικά εγώ έχω μείνει ευχαριστημένος με Dunlop κι έχω κάνει και χρήση της εγγύησης που πρόσφεραν σε περίπτωση κλαταρίσματος χωρίς μα και μου.

DoctoR_k6
15/12/2020, 10:43
Θα ήθελα αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι θα δουλέψει, γιατί έχω ανέβει ήδη μια διάσταση σε ζάντα. Και φοβάμαι ότι ίσως χάσει σε συμπεριφορά, ειδικά εφόσον πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό αυτοκίνητο.

Αν ειναι ετσι οκ. Απλα σε περιοριζει πολυ.
Εγω θα εβαζα Goodyear η Dunlop (αδελφες εταιριες αν δεν κανω λαθος).

Aν δεν βαριεσαι χαζεψε κ tyrereviews.co.uk για ελαστικα κ τεστ/βαθμολογιες.
Βεβαια με το σκεπτικο των Αγγλων κ τους εκει δρομους/θερμοκρασιες κλπ κλπ

AUFGEBRACHT
15/12/2020, 10:50
Αν ειναι ετσι οκ. Απλα σε περιοριζει πολυ.
Εγω θα εβαζα Goodyear η Dunlop (αδελφες εταιριες αν δεν κανω λαθος).

Δεν κάνεις λάθος, η Dunlop ανήκει στη Goodyear.

giorgos.boun
15/12/2020, 11:23

εγω θα του απαντησω σοβαρα.

Δες για Hankook Ventus Prime 3 ή Uniroyal RainSport 5. Τελεια λαστιχακια και τα δυο με σωστη τιμη.

BLiTzER
15/12/2020, 13:05
Θα πάω σε 195/50 τελικά. Περισσότερες επιλογές, καλύτερες τιμές.

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις. Τις κοιτάζω όλες, εννοείται.

Πού είναι ο ΜΙΚΕΣ ο ΕΙΔΙΚΟΣ;!

νεοσσός
15/12/2020, 13:21
Τελικά είσαι εκτός του εύρους που ορίζει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου για διαστάσεις τροχών; Αν ναι, θα κοιτούσα να επιστρέψω εντός προδιαγραφών.

Οι δοκιμές που κάνουν οι κατασκευαστές είναι εκτενείς, οπότε ρισκάρεις αλλάζοντας ακόμα και προς κάτι που φαντάζει καλύτερο.

panavour
15/12/2020, 13:22
Τελικά είσαι εκτός του εύρους που ορίζει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου για διαστάσεις τροχών; Αν ναι, θα κοιτούσα να επιστρέψω εντός προδιαγραφών.

σιγα το ζορι,τα αγοραζει και τα πουλαει την επομενη .:a014:

νεοσσός
15/12/2020, 13:42
σιγα το ζορι,τα αγοραζει και τα πουλαει την επομενη .:a014:
Μόνο τα λάστιχα ή και το αμάξι μαζί;

BLiTzER
15/12/2020, 14:07

Οι δοκιμές που κάνουν οι κατασκευαστές είναι εκτενείς, οπότε ρισκάρεις αλλάζοντας ακόμα και προς κάτι που φαντάζει καλύτερο.

Φίλε, με έχεις για κάναν τυχαίο; :D

Το συγκεκριμένο μοντέλο φοράει 14'' από το εργοστάσιο, αλλά βγαίνει και σε έκδοση με 15''. Ωστόσο στις 15'' προτείνει 185/55, όπου προκύπτει μια διαφορά μόλις 0,2%, δηλαδή αμελητέα. Με 195/50 έχεις διαφορά της τάξεως του 1,2%, μεγαλύτερη μεν, αλλά εντός προδιαγραφών δε (ο "κανόνας" είναι να μην ξεπερνάς το 2%). Πολύς κόσμος προτείνει 195/50, ωστόσο, και είναι δοκιμασμένη διάσταση και δουλεύει (ρώτησα και τον μηχανικό μου).

Και τώρα που χάσαμε 10 λεπτά χρόνου για κανένα λόγο, έχεις να προτείνεις κάνα καλό λάστιχο; :p

νεοσσός
15/12/2020, 14:31
Δυστυχώς όχι, δεν έχω να προτείνω. Αλλά είναι τόσο χάλια οι δρόμοι μας, που πραγματικά είναι σχεδόν αδύνατο να γλιτώσεις όλες τις λακκούβες, ειδικά υπό βροχή που δεν φαίνονται, άσε που θα το έχεις και άγχος. Οπότε δεν προτείνω μαλακά λάστιχα κι ας έχουν καλύτερη πρόσφυση.

Βέβαια, τα σύγχρονα λάστιχα έχουν πολλαπλές στρώσεις και λωρίδες, ώστε να έχουν σκληρό εσωτερικό και μαλακό εξωτερικό περίβλημα, οπότε συνδυάζεται καλά η πρόσφυση με την ανθεκτικότητα.

Επιμένω στη συχνή αντικατάσταση, που είναι σημαντικότερη από τον τύπο του ελαστικού.

Έχασες άλλο ένα λεπτό. :p

DoctoR_k6
15/12/2020, 14:39
Δυστυχώς όχι, δεν έχω να προτείνω. Αλλά είναι τόσο χάλια οι δρόμοι μας, που πραγματικά είναι σχεδόν αδύνατο να γλιτώσεις όλες τις λακκούβες, ειδικά υπό βροχή που δεν φαίνονται, άσε που θα το έχεις και άγχος. Οπότε δεν προτείνω μαλακά λάστιχα κι ας έχουν καλύτερη πρόσφυση.

Βέβαια, τα σύγχρονα λάστιχα έχουν πολλαπλές στρώσεις και λωρίδες, ώστε να έχουν σκληρό εσωτερικό και μαλακό εξωτερικό περίβλημα, οπότε συνδυάζεται καλά η πρόσφυση με την ανθεκτικότητα.

Επιμένω στη συχνή αντικατάσταση, που είναι σημαντικότερη από τον τύπο του ελαστικού.

Έχασες άλλο ένα λεπτό. :p

Νεοσσε οταν βρεχει κοιτα να αποφευγεις τις λιμνουλες... εκει κρυβοντε οι λακουβες.
Πατα στην ασφαλτο που φαινεται. :p

Τοσες απαντησεις αλλα ουτε μια προταση...? Πολυ θεωρια ρε παιδι μου. :lol:

BLiTzER
15/12/2020, 14:40

Σίγουρα δε θέλω τελείως μαλακά λάστιχα, γιατί το πιέζω και λίγο το αυτοκίνητο, όσο πιέζεται. Αλλά δε θέλω και κάτι που χρειάζεται 200 Nm ροπής για να ζεσταθεί (τα T1R ήταν τέτοιου τύπου, δεν απέδιδαν σε πιο αδύναμο αυτοκίνητο).

Οπότε προς το παρόν κοιτάζω αυτά:

* Uniroyal RainSport 5 195/50R15 82V -> ~210€
* Toyo Proxes CF2 195/50R15 82H -> ~200€
* Hankook Ventus V12 Evo2 K120 195/50R15 82V -> ~210€
* Hankook Ventus Prime 3 K125 195/50R15 82H -> ~200€
* Goodyear EfficientGrip Performance 195/50R15 82H FP -> ~220€

Προτιμώ δείκτη ταχύτητας "Η" όπου είναι δυνατό.

toyar
15/12/2020, 14:49
για falken ακουω καλα λογια γενικα
τα sincera με εξεπληξαν ευχαριστα αλλα ειναι μια κατηγορια κατω απο αυτο που ψαχνεις

DoctoR_k6
15/12/2020, 14:57
Σίγουρα δε θέλω τελείως μαλακά λάστιχα, γιατί το πιέζω και λίγο το αυτοκίνητο, όσο πιέζεται. Αλλά δε θέλω και κάτι που χρειάζεται 200 Nm ροπής για να ζεσταθεί (τα T1R ήταν τέτοιου τύπου, δεν απέδιδαν σε πιο αδύναμο αυτοκίνητο).

Δεν ξερω μηπως εβαζες στη λιστα κ τα michelin pilot sport 3...

BLiTzER
15/12/2020, 14:59
Τα είχα κι αυτά, αλλά με γύρω στα 250€ κόστος και πιο σπορ καταβολές, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος σε τέτοιο αυτοκίνητο. Αν θεωρείς ότι αξίζει, να τα βάλω. :D

giorgosb
15/12/2020, 15:05
Continental EcoContact 6; Δεν έχω προσωπική εμπειρία. Τα είδα ψάχνοντας την διάσταση και νομίζω τα έχει φίλος σε Polo..

DoctoR_k6
15/12/2020, 15:06
Τα είχα κι αυτά, αλλά με γύρω στα 250€ κόστος και πιο σπορ καταβολές, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος σε τέτοιο αυτοκίνητο. Αν θεωρείς ότι αξίζει, να τα βάλω. :D

Δεν ξερουμε το αμαξι...
Το θεμα ειναι αν το κυνηγας οπως λες θες κατι σπορτιφ.
Πηγαινε σε ενα λαστιχα δες κανα 2 απο κοντα, ρωτα κ προχωρα.
Ουτως η αλλως ειναι αμαξι...who gives a fuck? :lol:

doctor_john
15/12/2020, 15:08
Eίχα toyo σε αντίστοιχο βάρος αυτοκινήτου και δύναμη, σε σχέση με τα brigestone που έκανα 2 εναλλαγές τα προτιμώ.
Ίσως φθείρονται λίγο πιο σύντομα.

BLiTzER
15/12/2020, 15:10
Ουτως η αλλως ειναι αμαξι...who gives a fuck? :lol:

Αυτό είναι αλήθεια. Κουβέντα να γίνεται. :lol:

Acacius
15/12/2020, 15:15
για falken ακουω καλα λογια γενικα

Μία από τα ίδια, μάλλον θα τα έχω υπ'όψιν όταν αντικαταστήσω τα υπερ-αγωνιάρικα Petlas που έχω τώρα :lol:

Blitz με τι αντικατέστησες (https://www.wheel-size.com/tire/185/55R15/) την (αιωνία η μνήμη της) μουνάρα ST, έτσι από περιέργεια;

BLiTzER
15/12/2020, 15:24
Blitz με τι αντικατέστησες (https://www.wheel-size.com/tire/185/55R15/) την (αιωνία η μνήμη της) μουνάρα ST, έτσι από περιέργεια;

Μη μου το θυμίζεις. :( Δεν το αντικατέστησα, ούτε πρόκειται να αντικατασταθεί ποτέ τέτοιο αυτοκίνητο.

Αλλά βρέθηκε στα χέρια μου ένα Jazz φίλου και το περιποιούμαι. :D

Acacius
15/12/2020, 15:31
Μη μου το θυμίζεις. :( Δεν το αντικατέστησα, ούτε πρόκειται να αντικατασταθεί ποτέ τέτοιο αυτοκίνητο.

Δενκακό, αν και δεν είναι τόσο για να βγάζεις γούστα, περισσότερο για να πηγαίνεις με την οικογένεια στο Σκλαβενίτη ή μέχρι το ΑΤΜ για να σηκώσεις τη σύνταξη :lol:

Ανήκει πάντως σε εκείνα τα γιαπωνέζικα που μπαίνεις μέσα και απορείς πού κατάφεραν και βρήκαν τόσο χώρο (έχω παρεμφερές αλλά ακόμα πιο ντεκαυλέ Mazda).

BLiTzER
15/12/2020, 15:34
Mazda 2, το προηγούμενο μοντέλο; Είναι και δύο εξαιρετικά αυτοκίνητα πόλης, θεωρώ. Ειδικά η φάση που έχουν κάνει με το πίσω κάθισμα του Jazz δεν υπάρχει. Οδηγικά είναι πολύ κοντά στο 0, αλλά θέλω να το διορθώσω όσο γίνεται. Και πιστεύω ότι με την αναβάθμιση των τροχών θα αλλάξει αρκετά. Δε θα κάνω κόντρες στα Λιμανάκια, δε με νοιάζει κάτι τέτοιο, αλλά δε θέλω και να στρίβει σαν βάρκα. Η χρήση που κάνω σε αυτοκίνητο είναι αστεία έτσι κι αλλιώς. Θα σου πω μόνο ότι τελευταία φορά έβαλα βενζίνη 50€ τον Αύγουστο. :lol:

katsar
15/12/2020, 15:35
Ούτε με κάτι που τελειώνει σε RS ;;;

S705
15/12/2020, 15:37
μια εμπειρία και αν θες την ακούς blitzer.
πέρυσι τέτοια εποχή αγόρασα ένα μεταχειρισμένο clio το οποίο φορούσε michelin saver +, ότι πιο απλό έχει η εταιρία και μάλιστα ήταν 5 ετών.
οκ λέω αμέσως θα θέλω λάστιχα. σε πληροφορώ ότι ακόμα είναι πάνω στο αμάξι !!!! ποιος εγώ που άλλαζα τα continetal κάθε 3 χρονιά γιατί γλιστρούσαν. τα michelin δεν με έχουν προβληματίσει πουθενά!!!!!!! και τα έχω πιέσει σε ένα βουνό. και το πιο ωραίο είναι ότι δεν έχουν ξεραθεί.

κράξτε ελεύθερα άλλα θα τα βγάλω του χρόνου για να περάσω κτεο εάν δεν αρχίσουν να γλιστράνε. εξάλλου δεν το κουνάω και πολύ.

νεοσσός
15/12/2020, 15:50
Το ξεραμένο λάστιχο φαίνεται εκεί που δεν θέλεις να φανεί. Όταν διαπιστώνεις ότι σου λείπει η πρόσφυση που χρειάζεσαι. Κυρίως σε βρεγμένο δρόμο, αλλά μέχρι και σε πάγο μπορεί να κάνουν διαφορά, από εκεί που η πρόσφυση είναι στο 5% με καινούρια λάστιχα, να βρεθείς στο 1%. Δεν είναι τυχαίο που σε κάποιες χώρες αλλάζουν λάστιχα ανά δύο χρόνια (και τα εισάγουμε εμείς ως άφθαρτα μεταχειρισμένα).

cityfly
15/12/2020, 15:52

Έτσι από περιέργεια, αυτές οι τιμές είναι τοποθετημένα;

BLiTzER
15/12/2020, 15:53
Έτσι από περιέργεια, αυτές οι τιμές είναι τοποθετημένα;

Νομίζω όχι. Είναι τιμές skroutz. Λογικά έχει +20-25€ για τοποθέτηση, βαλβίδες, ζυγοστάθμιση. Δεν το έψαξα ιδιαίτερα. Η σχέση μεταξύ τους με ένοιαζε, όχι οι απόλυτες τιμές.

cityfly
15/12/2020, 16:03
Νομίζω όχι. Είναι τιμές skroutz. Λογικά έχει +20-25€ για τοποθέτηση, βαλβίδες, ζυγοστάθμιση. Δεν το έψαξα ιδιαίτερα. Η σχέση μεταξύ τους με ένοιαζε, όχι οι απόλυτες τιμές.

Οκ ευχαριστώ. Ήθελα από περιέργεια να συγκρίνω με εδώ πάνω,

https://www.pneus-online.lu/pneu-auto-195-50-15.html#

Κάποια τα βρίσκεις 10% φθηνότερα κάποια σχεδόν τα ίδια.
Πάντως το συγκεκριμένο σάιτ δύσκολα να βρεις κάτω από 7-8 μηνών λάστιχο.
Εδώ θες μίνιμουμ 15 ευρώ το λάστιχο αν πάρεις από αυτόν που θα τα βάλει.
Αλλά συνήθως, ειδικά από αντιπροσωπεία είναι λίγο παραπάνω αλλά τα λάστιχα ήταν ούτε μήνα.

Δες το λινκ αν θες να πάρεις κι άλλες ιδέες για μάρκες (ή να σε μπερδεύσει κι άλλο)
Πρόταση δεν έχω σε μοντέλο αλλά εδώ φοράω τα michelin crossclimate που είναι και για χιόνι και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Κάνει πολύ καλά λάστιχα η michelin, για το δρόμο μόνο στο motogp τα κάνει σκατά

Edit: το γυρίζει αυτόματα σε χειμερινά και παντός καιρού, πρέπει να το αλλάξεις σε καλοκαιρινά για να βρεις αυτά που κοιτάζεις

Acacius
15/12/2020, 16:08
Mazda 2, το προηγούμενο μοντέλο; Είναι και δύο εξαιρετικά αυτοκίνητα πόλης, θεωρώ. Ειδικά η φάση που έχουν κάνει με το πίσω κάθισμα του Jazz δεν υπάρχει. Οδηγικά είναι πολύ κοντά στο 0, αλλά θέλω να το διορθώσω όσο γίνεται. Και πιστεύω ότι με την αναβάθμιση των τροχών θα αλλάξει αρκετά. Δε θα κάνω κόντρες στα Λιμανάκια, δε με νοιάζει κάτι τέτοιο, αλλά δε θέλω και να στρίβει σαν βάρκα. Η χρήση που κάνω σε αυτοκίνητο είναι αστεία έτσι κι αλλιώς. Θα σου πω μόνο ότι τελευταία φορά έβαλα βενζίνη 50€ τον Αύγουστο. :lol:

Ως αρκετά τσίπης και αρκούντως άπορος όταν χρειάστηκε να πάρω -μεταχειρισμένο- αμάξι, το Mazda 2 μου έπεφτε πολύ μονΔέρνο... κυκλοφορώ Demio του 2000 σε British Racing Green :lol: . Εντυπωσιακοί χώροι για το μέγεθος πάντως, ειδικά για την εποχή. Ουδέτερα οδηγικά χαρακτηριστικά για να ταιριάζουν με την εμφάνιση αλλά δεν έχω παράπονο, μετά το Land Rover όλα μοιάζουν με Porsche.

Το Jazz είναι τέρας αξιοπιστίας και γενικά εξαιρετικό τα-κάνω-όλα όχημα. Δεν είναι φτιαγμένο για στρίψιμο αλλά δε νομίζω ότι είναι και βάρκα. Το βασικό σου πρόβλημα υποθέτω ότι θα είναι το κέντρο βάρους που λογικά είναι σχετικά ψηλά και ίσως αναρτήσεις

GogosLux
15/12/2020, 16:15
Οκ ευχαριστώ. Ήθελα από περιέργεια να συγκρίνω με εδώ πάνω,

https://www.pneus-online.lu/pneu-auto-195-50-15.html#

Κάποια τα βρίσκεις 10% φθηνότερα κάποια σχεδόν τα ίδια.

Παρε και τιμες απο εγγυημένα φθηνό λαστιχα "εδω πάνω" τοποθετημένα ;)

423643

o teos
15/12/2020, 16:16
Τι έχουμε φτάσει να συζητάμε εν ετη σχεδόν 2021....αν το τζαζ είναι στριφτερο όχημα και τι λάστιχα θα κάνουν αυτή τη δουλειά....και που???σε μοτοφορουμ.....ατιμο κορονοβιρουσι τι μας έχει κάνει :bawl:

giorgos.boun
15/12/2020, 16:44

οποιο και να βαλεις απο αυτα τα λαστιχα πιστεψε με δεν θα δεις και τεραστια διαφορα μεταξυ τους.
με εξαιρεση το toyo που δεν εχω γνωμη.

Μην το σκευτεσαι και πολυ τζαμπα τρως την ωρα σου. Βαλε ενα απο αυτα που κοιτας, οποιο βολευει και σε καλη τιμη και θα εισαι σουπερ.

mikes
15/12/2020, 19:18

μη λες οτι να ναι σε θεματα που δε κατεχεις.. οι κατασκευαστες σε πολλους τομεις κανουν ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ κυριως για λογους κοστους..

φωτεινο παραδειγμα το δικο μου αυτοκινητο.. hyundai i30 '07 το μεγαλυτερο σε διαστασεις στη κατηγορια του 1230 κιλα αδειο
και η hyundai ειχε τη φαεινη ιδεα να το εξοπλισει με λαστιχα 185/65-15 σε ζαντα 5,5" με offset 46..
το αμαξι απλα δε στεκονταν στο δρομο... αλλαγη σε 17αρες ζαντες με λαστιχα 205/50 και offset 38...
το αμαξι απλα μεταμορφωθηκε σε πιο αμεσο, πιο απολυτο, πιο ανετο, και γενικα σε ενα αμαξι που στο
δρομο το κανω οτι θελω χωρις να με τρομαζει..

νεοσσός
15/12/2020, 19:59
μη λες οτι να ναι σε θεματα που δε κατεχεις.. οι κατασκευαστες σε πολλους τομεις κανουν ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ κυριως για λογους κοστους..
Δεν ισχυρίστηκα ότι κατέχω ο ίδιος. Ισχυρίστηκα ότι οι κατασκευαστές γνωρίζουν καλύτερα, ύστερα από εκτενείς δοκιμές. Εσύ θεωρείς ότι ξέρεις καλύτερα από τους κατασκευαστές τι είναι καλό για τους πελάτες τους;

Θεωρώ ότι οι συμβουλές που δίνουμε πρέπει να έχουν κάποιο επίπεδο υπευθυνότητας και όχι να βασίζονται σε προσωπικές εκτιμήσεις.

o teos
15/12/2020, 20:39
Νεοσσος.. φάουλ είσαι...ειναι η δουλειά του του παιδιού και ναι έχει δίκιο...θες ένα καλό παράδειγμα...παρε το μηχανάκι που καβαλας...εχει απ τις πιο άθλιες αναρτήσεις εβερ σε καινούριο μηχανάκι...οσοι τις αναβαθμίζουν βλέπουν άλλο μηχανάκι...ναι το λες ακριβώς λάθος του κατασκευαστή για απλη μείωση κόστους για να βγει μπάτζετ το μότο..αλλα ενώ θα μπορούσε να έχει ένα καλύτερο σύνολο με 1000ευρω παραπάνω στο κόστος πώλησης προτίμησε να πάρει άλλη οδό..

Οπότε σα λαστιχας αυτοκινήτων νομίζω κάτι θα λέει πιο υπεύθυνα από έναν τυχαίο νεοσσο η τεο η ότι θες πες τον

doctor_john
15/12/2020, 20:49
Νομίζω υπερεκτιμάς το επίπεδο υπευθυνότητας ή το πόσο εστιάζουν στον πελάτη.
πχ εκτενείς δοκιμές στο i30 το δίνουν 205/50-17, το εργοστάσιο ελαστικών του ομίλου δίνει καλύτερη τιμή μονάδας στα 185/65-15
η EU λέει ότι με 185 καις ένα μύδι λιγότερο και κερδίζουν μερικούς τόνους αλουμινίου απο τους τροχούς που τους κάνουν 17" και τους
πουλάνε έξτρα σαν αξεσουάρ...

'Αρπα offset και καλές διαδρομές.

toyar
15/12/2020, 20:50
δεν ειναι θεμα λαθους αλλα θεμα συμβιβασμων
ο κατασκευαστης θελει να πουλησει το ιδιο προιον σε εκατομυρια διαφορετικους πελατες για να μην μπει μεσα
εγω μπορει να το αλλαξω για να το φερω στα μετρα μου αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα το πετυχω

panavour
15/12/2020, 21:00
δεν ειναι θεμα λαθους αλλα θεμα συμβιβασμων
ο κατασκευαστης θελει να πουλησει το ιδιο προιον σε εκατομυρια ΜΕΣΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ διαφορετικους πελατες για να μην μπει μεσα
εγω μπορει να το αλλαξω για να το φερω στα μετρα μου αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα το πετυχω

ΦΙΞΕΝΤ

McGyver
15/12/2020, 21:01

Δε σου έφτανε ένα NC750 και πήρες δύο, ε;

:bawl:

Road Pirat
15/12/2020, 21:01

Τα ps3 τα είχα στο fiesta, τώρα έχω toyo cf2, τα ps3 είναι καλύτερα αλλά και τα toyo είναι πολύ καλά λάστιχα ειδικά για την διαφορά στα χρήματα, τα toyo τα έβαλα 220 πριν ένα χρόνο και για τα ps3 μου ζηταγαν τότε 280 ( το 2015 τα είχα βάλει με 240)

νεοσσός
15/12/2020, 21:11
Η σύγκριση με τις αναρτήσεις έχει να κάνει με την ποιότητα απόσβεσης, όχι με τη διάσταση της ανάρτησης. Όταν αλλάζουμε ανάρτηση προς καλύτερο μοντέλο, δε βάζουμε αμορτισέρ μεγαλύτερου μήκους. Αυτό ισχύει και στα ελαστικά. Αν μπει η ίδια διάσταση, αλλά καλύτερης ποιότητας ελαστικό, προφανώς πρόκειται για θεμιτή βελτίωση.

Όμως, η αλλαγή διάστασης ζαντών και ελαστικών, αλλάζει δυναμικά χαρακτηριστικά στο αυτοκίνητο. Αν η διάσταση δεν εμπίπτει στο εύρος των δοκιμασμένων και προτεινόμενων διαστάσεων τροχών και ελαστικών, τότε κινούμαστε με κάποιο ρίσκο και προσωπικές επιλογές που μπορούν να φέρουν αβέβαιο αποτέλεσμα, είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο.

Θεωρώ ότι για να γνωρίζει κάποιος καλύτερα από το εργοστάσιο τη δυναμική συμπεριφορά ενός οχήματος, προτείνοντας αλλαγές εκτός των ορίων του κατασκευαστή, θα πρέπει να έχει κάνει εκτενείς δοκιμές, σαν του εργοστασίου, κάτι το οποίο προφανώς δεν συμφέρει να γίνει, εκτός αν μιλάμε για βελτιωτικό οίκο. Οπότε ναι, μπορείς να έχεις τη θεώρηση ότι αγοράζοντας κάτι ακριβότερο σε διαφορετικές διαστάσεις (όχι μόνο διαφορετική ποιότητα) από το προτεινόμενο, μπορεί να σου κάτσει καλύτερο, μπορεί όμως και να αποβεί μοιραίο. Δηλαδή θέλεις και να πληρώσεις επιπλέον και να ρισκάρεις επειδή στο λέει κάποιος με γνώμονα "ο κατασκευαστής κάνει οικονομία";

Επιπλέον, η απόλυτη συμπεριφορά, δεν είναι πάντοτε επιθυμητή. Συνεπάγεται λιγότερη προοδευτικότητα, που σημαίνει ότι φθάνεις πιο αργά στο όριο, αλλά χωρίς να το καταλάβεις, αν δεν είσαι πολύ έμπειρος και με μικρότερα περιθώρια διόρθωσης. Ακόμα και έμπειροι οδηγοί αυτοκινήτων προτιμούν πιο μαλακή συμπεριφορά σε δημόσιο δρόμο, ώστε να υπάρχει ανεκτικότητα στις ατέλειες.

Ως προς τις ζάντες, αν θέλεις να έχεις ίδια διάσταση τροχού, αυξάνοντας τη διάμετρο της ζάντας, αναγκάζεσαι να μειώσεις το προφίλ του ελαστικού. Κι αυτό το θεωρώ λανθασμένη κίνηση, διότι αυξάνει την πιθανότητα φθοράς από κακοτεχνίες του δρόμου, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την απόσβεση που παρέχει το ελαστικό. Μιλάμε για αμάξι που κινείται σε δημόσιο δρόμο, όχι σε πίστα. Αν κάνεις επιλογές πίστας, χάνεις σε καίρια σημεία ως προς την οδήγηση σε δημόσιο δρόμο.

Με θεωρίες περί βελτιώσεων αυτοκινήτων πριν από μερικά χρόνια, είχε γεμίσει ο δρόμος χαμηλωμένα αμάξια, με λάστιχα φλούδες. Η χαρά του φαναρτζή και του βουλκανιζατερά με τις ζημιές που πάθαιναν.

o teos
15/12/2020, 21:28
Πάω να χασμουρηθω κάπου παραπέρα...και που γράφω σε αυτοκινητιστικό θρεντ έχω υπερβεί τα μέγιστα...τωρα αν εσύ θεωρείς την αναβάθμιση των αναρτήσεων σε μότο όπως την παρουσιασες παραπάνω ως μη αλλαγής δυναμικών χαρακτηριστικών τότε έχεις ελλιπείς γνωσεις και εκεί...προχωραμε...οβερ εντ άουτ...δεν προχώρησα παρακάτω στο σεντόνι γιατί τόση θεωρία δεν την πάλευα ούτε στο σχολείο...:wave2:

BLiTzER
15/12/2020, 21:33
Παρακαλώ μη σπαμάρετε οι μηχανόβιοι. Αν θέλετε να μιλήσετε για τις σκοτώστρες σας, πηγαίνετε στο δικό σας φόρουμ.

o teos
15/12/2020, 21:36
Παρακαλώ μη σπαμάρετε οι μηχανόβιοι. Αν θέλετε να μιλήσετε για τις σκοτώστρες σας, πηγαίνετε στο δικό σας φόρουμ.

Α ναι ξέχασα...κρατας τα κλειδιά της πόλης...φακ...μας βλέπω να ανοίγουμε άλλο φόρουμ σιγά σιγά..:lol:

BLiTzER
15/12/2020, 21:38
:lol:

S705
15/12/2020, 21:58
ρε νεοσσέ!!!! θα στο δώσω με παράδειγμα.
Reanult laguna 1.6 ερχόταν με 15 ιντσών ζάντες και κατά παραγγελία με 16.
η 2,0cc φορούσε και 17!! με μονή διάφορα λίγο πιο σκληρό ελατήριο (λόγο βαρύτερου μοτέρ) και 0,5 μοίρα διάφορα στο camper. ΌΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ ΊΔΙΑ!!!

όσοι λαστιχαδες ήξεραν την δουλειά τους όταν σου έβαζαν 17αρες ζάντες σου έλεγαν ότι έπρεπε να αλλάξεις και το camper.

mikes
15/12/2020, 22:10
Η σύγκριση με τις αναρτήσεις έχει να κάνει με την ποιότητα απόσβεσης, όχι με τη διάσταση της ανάρτησης. Όταν αλλάζουμε ανάρτηση προς καλύτερο μοντέλο, δε βάζουμε αμορτισέρ μεγαλύτερου μήκους. Αυτό ισχύει και στα ελαστικά. Αν μπει η ίδια διάσταση, αλλά καλύτερης ποιότητας ελαστικό, προφανώς πρόκειται για θεμιτή βελτίωση.

Όμως, η αλλαγή διάστασης ζαντών και ελαστικών, αλλάζει δυναμικά χαρακτηριστικά στο αυτοκίνητο. Αν η διάσταση δεν εμπίπτει στο εύρος των δοκιμασμένων και προτεινόμενων διαστάσεων τροχών και ελαστικών, τότε κινούμαστε με κάποιο ρίσκο και προσωπικές επιλογές που μπορούν να φέρουν αβέβαιο αποτέλεσμα, είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο.

Θεωρώ ότι για να γνωρίζει κάποιος καλύτερα από το εργοστάσιο τη δυναμική συμπεριφορά ενός οχήματος, προτείνοντας αλλαγές εκτός των ορίων του κατασκευαστή, θα πρέπει να έχει κάνει εκτενείς δοκιμές, σαν του εργοστασίου, κάτι το οποίο προφανώς δεν συμφέρει να γίνει, εκτός αν μιλάμε για βελτιωτικό οίκο. Οπότε ναι, μπορείς να έχεις τη θεώρηση ότι αγοράζοντας κάτι ακριβότερο σε διαφορετικές διαστάσεις (όχι μόνο διαφορετική ποιότητα) από το προτεινόμενο, μπορεί να σου κάτσει καλύτερο, μπορεί όμως και να αποβεί μοιραίο. Δηλαδή θέλεις και να πληρώσεις επιπλέον και να ρισκάρεις επειδή στο λέει κάποιος με γνώμονα "ο κατασκευαστής κάνει οικονομία";

Επιπλέον, η απόλυτη συμπεριφορά, δεν είναι πάντοτε επιθυμητή. Συνεπάγεται λιγότερη προοδευτικότητα, που σημαίνει ότι φθάνεις πιο αργά στο όριο, αλλά χωρίς να το καταλάβεις, αν δεν είσαι πολύ έμπειρος και με μικρότερα περιθώρια διόρθωσης. Ακόμα και έμπειροι οδηγοί αυτοκινήτων προτιμούν πιο μαλακή συμπεριφορά σε δημόσιο δρόμο, ώστε να υπάρχει ανεκτικότητα στις ατέλειες.

Ως προς τις ζάντες, αν θέλεις να έχεις ίδια διάσταση τροχού, αυξάνοντας τη διάμετρο της ζάντας, αναγκάζεσαι να μειώσεις το προφίλ του ελαστικού. Κι αυτό το θεωρώ λανθασμένη κίνηση, διότι αυξάνει την πιθανότητα φθοράς από κακοτεχνίες του δρόμου, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την απόσβεση που παρέχει το ελαστικό. Μιλάμε για αμάξι που κινείται σε δημόσιο δρόμο, όχι σε πίστα. Αν κάνεις επιλογές πίστας, χάνεις σε καίρια σημεία ως προς την οδήγηση σε δημόσιο δρόμο.

Με θεωρίες περί βελτιώσεων αυτοκινήτων πριν από μερικά χρόνια, είχε γεμίσει ο δρόμος χαμηλωμένα αμάξια, με λάστιχα φλούδες. Η χαρά του φαναρτζή και του βουλκανιζατερά με τις ζημιές που πάθαιναν.

αμα ερθεις μια μερα στο μαγαζι που δουλευω, ειδικα αν εχω αυτοκινητα για αλλαγη αμορτισερ, θα σου δειξω και μαλιστα με τεκμηρια τουλαχιστον
5 κατασκευαστικα λαθη στο καθε αμαξι.. δεν ειναι θεμα αν ξερω καλυτερα απο τον κατασκευαστη.. ειναι θεμα τεχνικης αντιληψης, και ναι οσο και αν
σου φαινεται περιεργο σε καποια θεματα ο κατασκευαστης ΔΕΝ την εχει, η απλα ΔΕΝ ενδιαφερθηκε να το κανει πιο πρακτικο...
ενα απλο παραδειγμα.. γιατι ας πουμε στο auris του 2007 θα πρεπει να ξηλωσω οτι υπαρχει σε ταπετσαρια και επενδυση στο πορτ μπαγκαζ για να αλλαξω
πισω αμορτισερ ενω θα μπορουσε ανετοτατα η τογιοτα να εχει απο μια θυριδα με καπακι σε καθε μερια, για να σου δινει αμεση προσβαση?
η γιατι στη κορολα του 02 θα πρεπει παλι να ξηλωσω ολο το πορτ μπαγκαζ για να λυσω δυο βιδες απο τη βαση του πισω απορτισερ ενω θα μπορουσε η τογιοτα
να την βαλει απο κατω στο θολο οπως εκανε με την τριτη?
η γιατι στα περισσοτερα συγχρονα αυτοκινητα πρεπει για τα μπροστινα να ξηλωσω οτι υπαρχει κατω απ'το παρμπριζ ενω το θεμα παλι θα μπορουσε πρακτικοτατα
να λυθει επισης με ενα πλαστικο κουμπωτο καπακι σε καθε ακρη πανω απ'το καθε top mount?
η γιατι ξερω γω στα peugeot citroen οταν λυσεις ακρο για αλλαγη αμορτισερ, μπαλακια, ψαλιδια να ξεκουμπωνουν με τοση ευκολια τα ημιαξονα απο το διαφορικο
με αποτελεσμα να χυνεται η βαλβολινη ενω μπορουσαν ανετοτατα να τα κανουν να ασφαλιζουν οπως εχουν κανοι ΟΛΟΙ οι υπολοιποι κατασκευαστες?
θες να μου πεις δλδ οτι μετα απο χρονια δοκιμων, ερευνας και εξελιξης αποφασισαν οτι ο καλυτερος τροπος να φτιαξουν κατι ειναι ετσι ωστε να μην ειναι καθολου
πρακτικο και να ταλαιπωρουν τους μαστορους?
φαινεσαι ατομο με καλη αντιληψη.. γι αυτο και μονο τον λογο, δε θα επρεπε να βαζεις το χερι σου στη φωτια οτι οι κατασκευαστες τα κανουν ολα σωστα..
ΔΕΝ τα κανουν..

BLiTzER
15/12/2020, 22:12
Στο Clio 3 πρέπει να κόψεις την εξάτμιση για να αλλάξεις τρόμπα βενζίνης. :lol:

νεοσσός
15/12/2020, 22:27
Το θέμα της επιλογής μερικών κατασκευαστών να μη δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ευκολία του service, είναι βαθύ. Από σπίτι και αμάξι, μέχρι τοστιέρα, δεν ασχολούνται με το πώς θα έχει πρόσβαση ο τεχνικός σε μέρη που είναι (ή νοούνται από κάποιους) ως αναλώσιμα. Περισσότερη αξία δίνεται στην εμφάνιση και στην ευκολία κατασκευής, παρά σε παραμέτρους συντήρησης. Οπότε δεν είναι θέμα γνώσης, αλλά ζήτημα επιλογής, να μην αφιερώσει πόρους σχεδιάζοντας προς όφελος της ευκολίας πρόσβασης του μάστορα.

Για το Laguna ξαναπάω πάσο. Αν όμως θέλεις να εξάγεις συμπέρασμα από αυτή την ομολογουμένως χρήσιμη διαπίστωση, μπορείς να διευρύνεις τις προτεινόμενες διαστάσεις, με εκείνες ίδιου μοντέλου, αλλά σε άλλη έκδοση εξοπλισμού (π.χ. άλλος κινητήρας). Αναφέρομαι όμως σε όμοια λάστιχα. Διότι αν μιλάμε για αμάξι με διαφορετικά ελαστικά μπροστά-πίσω, ακόμα και η αλλαγή του βάρους του κινητήρα σε άλλη έκδοση, μπορεί να καθιστά αναγκαία διαφορετική απόκλιση στη διάσταση των ελαστικών. Όμως, το γεγονός ότι βρήκες τέτοια περίπτωση, δεν έχει λογική συνεπαγωγή "οι κατασκευαστές δεν ξέρουν ή δεν λένε άλλες κατάλληλες διαστάσεις" και να επιλέξεις ό,τι κρίνεις με το μάτι, 10 δοκιμές στο δρόμο και μία επίλυση τριγώνου πως σου φαίνεται σωστό.

Δε φαντάζεστε πόσες δοκιμές κάνουν τα εργοστάσια για να βγει κάτι στην παραγωγή. Ακόμα και μικρή αλλαγή στη συνολική διάμετρο του τροχού, μπορεί να ασκεί διαφορετικές τάσεις στο σύστημα μετάδοσης και να οδηγήσει σε πρόωρη φθορά ή σε απρόβλεπτη συμπεριφορά στο όριο με την αλλαγή της γεωμετρίας. Μπορεί όμως να σου κάτσει σαν το τζόκερ η αλλαγή και να πετύχεις κάτι που δεν είχε δοκιμάσει το εργοστάσιο (π.χ. για μείωση κόστους που είπατε) και να σου βγει καλύτερο από εργοστασιακό. Όταν έρθει όμως η ώρα να πληρώσεις για την αλλαγή ελαστικών ή ζαντών, θα επιλέξεις την πεπατημένη του εργοστασίου ή την πρόχειρη εκτίμηση του μάστορα που θα σου πει "εγώ ξέρω καλύτερα από αυτούς τους τσιγκούνηδες";

S705
15/12/2020, 22:45
Νεοσσε, ξέρεις γιατί δεν κάνει να ξεφύγεις πολύ σε διάμετρο από την υπολογισμενη και εφαρμόσιμη από το εργοστάσιο?
Γιατί απλά θα πρέπει 2 νοητες ευθείες 2 εξαρτήματων της ανάρτησης να τέμνονται στο σημείο επαφής ελαστικού - ασφάλτου. Σου κρατάω κρυφό τα δύο αυτά εξαρτήματα για να το ψάξεις...

mikes
15/12/2020, 23:05
Όταν έρθει όμως η ώρα να πληρώσεις για την αλλαγή ελαστικών ή ζαντών, θα επιλέξεις την πεπατημένη του εργοστασίου ή την πρόχειρη εκτίμηση του μάστορα που θα σου πει "εγώ ξέρω καλύτερα από αυτούς τους τσιγκούνηδες";
ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρος μαστορας δεν κανει προχειρες εκτιμησεις... και κανενας ΣΟΒΑΡΟΣ μαστορας δε θα σου προτεινει κατι περαν των προδιαγραφων του οχηματος..
οταν λοιπον λεμε οτι αντι για 185/55-15 βαλε 195/50-15, δε το λεμε επειδη καταληξαμε εκει βαση προχειρων εκτιμησεων, αλλα επειδη το προτεινουν σαν
αντιστοιχια οι ιδιοι κατασκευαστες ελαστικων καθως εχουν το ιδιο υψος αλλα το 195 ειναι απλα ελαφρως φαρδυτερο και αρα παταει καλυτερα..
εμεις που ειμαστε ειδικοι γνωριζουμε πολυ καλα οτι οσο χαμηλωνει το προφιλ η αυξανεται το φαρδος του ελαστικου διατηρωντας ομως τη συνολικη διαμετρο
(αποφευγοντας παντα τις υπερβολες εννοειται) τοσο πιο ασφαλες γινεται το αυτοκινητο καθως κερδιζει σε συμπεριφορα, με αμελητεο κοστος στην ανεση
και απειροελαχιστο στην καταναλωση.. οποτε οσο οι διαστασεις που παιζεις ειναι εντος πλαισιων , τοτε ΜΟΝΟ προς το καλυτερο πας και ΠΟΤΕ προς το χειροτερο..
ειναι φυση αδυνατον να χειροτερεψει η συμπεριφορα ενος αυτοκινητου επειδη θα του βαλεις λαστιχο με μικροτερες στρεβλωσεις (λογο χαμηλου προφιλ)
και καλυτερη προσφυση (λογο μεγαλυτερου πλατους) οποτε ενα αυτοκινητο που φοραει λαστιχα 225/45-17 ειναι πολυ πιο ασφαλες απο το ιδιο ακριβως αυτοκινητο
(πχ vw golf 1,4 tsi) με διασταση 195/65-15

νεοσσός
15/12/2020, 23:50
ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρος μαστορας δεν κανει προχειρες εκτιμησεις... και κανενας ΣΟΒΑΡΟΣ μαστορας δε θα σου προτεινει κατι περαν των προδιαγραφων του οχηματος..
οταν λοιπον λεμε οτι αντι για 185/55-15 βαλε 195/50-15, δε το λεμε επειδη καταληξαμε εκει βαση προχειρων εκτιμησεων, αλλα επειδη το προτεινουν σαν
αντιστοιχια οι ιδιοι κατασκευαστες ελαστικων καθως εχουν το ιδιο υψος αλλα το 195 ειναι απλα ελαφρως φαρδυτερο και αρα παταει καλυτερα..
Το προφίλ ή αλλιώς το ύψος του ελαστικού μετριέται ως ποσοστό επί του πλάτους του. Η εξίσωση δείχνει ότι 185*0,55 != 195*0,5 , αλλά ανέφερε πριν ο Blitzer ότι η διαφορά είναι μέσα στα υποτιθέμενα ανεκτά όρια.

Ως προς τα άλλα που λες περί οδικής συμπεριφοράς, δεν είναι αυτοσκοπός η μείωση της ακαμψίας ενός ελαστικού, μειώνοντας το μέγεθός του και αυξάνοντας τη διάσταση της ζάντας. Διαφορετικά θα κινούμασταν σε ρόδες κάρων με ένα φιλμ ελαστικής επίστρωσης. Η ελαστικότητα έχει τη σπουδαιότητά της. Έχει τα μειονεκτήματα της ταλάντωσης, αλλά έχει πολλαπλά άλλα οφέλη που φαίνονται όσο ο δρόμος απέχει από τον ιδανικό.

Όσοι έχουν σπορ αμάξια με ελαστικά πολύ χαμηλού προφίλ (π.χ. 225/40), τρέχουν για επισκευές σε λάστιχο ή ζάντα όταν πέσουν σε λακκούβα, όπου λάστιχα μεγαλύτερου προφίλ περνούν αγόγγυστα.

motojojo
16/12/2020, 00:06
195/50/15 μόνο. Τετοια είχα βάλει σε κλιο2 κάποτε, μια χαρά. Κανένα θέμα.

Μπορεί να ακουστεί λίγο αστείο, δε ρίχνεις μια ματιά και προς Nakang? Τα έβαζαν αρκετοί πιστάδες και έλεγαν καλά λόγια. Τα σκεφτομαι για αντικατάσταση των εκπληκτικών potenza που φοράω τώρα.
potenza θα ξαναέβαζα με κλειστά μάτια αλλά δυστηχώς δεν υπάρχουν πλέον στην αγορά.

andreaspetr
16/12/2020, 03:10
σε 195-50-15 πηγα απο turanza σε continental premium contact και μπορω να πω οτι ηταν πολυ καλη κινηση.
λιγακι πιο ακριβα τα πληρωσα γιατι ηταν σε ελλειψη αλλα κατα 95% οταν ερθει η ωρα για αλλαγη παλι σε conti θα παω.

mikes
16/12/2020, 07:10
Το προφίλ ή αλλιώς το ύψος του ελαστικού μετριέται ως ποσοστό επί του πλάτους του. Η εξίσωση δείχνει ότι 185*0,55 != 195*0,5 , αλλά ανέφερε πριν ο Blitzer ότι η διαφορά είναι μέσα στα υποτιθέμενα ανεκτά όρια.

Ως προς τα άλλα που λες περί οδικής συμπεριφοράς, δεν είναι αυτοσκοπός η μείωση της ακαμψίας ενός ελαστικού, μειώνοντας το μέγεθός του και αυξάνοντας τη διάσταση της ζάντας. Διαφορετικά θα κινούμασταν σε ρόδες κάρων με ένα φιλμ ελαστικής επίστρωσης. Η ελαστικότητα έχει τη σπουδαιότητά της. Έχει τα μειονεκτήματα της ταλάντωσης, αλλά έχει πολλαπλά άλλα οφέλη που φαίνονται όσο ο δρόμος απέχει από τον ιδανικό.

Όσοι έχουν σπορ αμάξια με ελαστικά πολύ χαμηλού προφίλ (π.χ. 225/40), τρέχουν για επισκευές σε λάστιχο ή ζάντα όταν πέσουν σε λακκούβα, όπου λάστιχα μεγαλύτερου προφίλ περνούν αγόγγυστα.

νταξ, εσυ ξερεις καλυτερα... κι ας δουλευω 25 χρονια..

(και μετα μου λετε γιατι εχω σταματησει να δινω τα φωτα μου... να γιατι.. υπαρχουν μαραγκοι, κομπιουτεραδες, μαναβηδες, ζαχαροπλαστες κτλ εδω μεσα
που γνωριζουν τη δουλεια μου σαφως καλυτερα απο εμενα.. )

DoctoR_k6
16/12/2020, 11:03
...

Κατι λεωφορεια, τρακτερ κλπ κλπ... :p
Νεοσσε πολλοι τα οχηματα τους τα χρησιμοποιουν κ λιιγο διαφορετικα σε σχεση με τον δικο σου τροπο.
Αν δεις 225 λαστιχο με 70αρι προφιλ μαλλον δεν θα ειναι για ταρζανιες.

toyar
16/12/2020, 13:30
εγω συμφωνω με τον νεοσσο
εχω ενα μικρο αμαξι 1000 κιλων και 87 αλογων με 175/65-14 εργοστασιακα
να βαλω 195/50-15 για να το κανω ασφαλεστερο;
οχι βεβαια και εξηγω τους λογους:
-μεγαλυτερο μη αναρτωμενο βαρος
-περισσοτερες τριβες
-περισσοτερος θορυβος κυλισης
-αυξημενη υδρολισθηση
-καταπονηση απο λακουβες σε λαστιχα ρουλεμαν ψαλιδια κλπ
-μειωμενη ανεση
-πιθανοτητα να μη ζεσταινονται επαρκως τα λαστιχα
-πιθανοτητα να βρισκουν στους θολους οι τροχοι
-αναγκη αναζητησης νεων πιεσεων για σωστη λειτουργια

motojojo
16/12/2020, 13:56
Είναι και θέμα χρήσης. Για καθημερινη μετακινηση μια χαρά ειναι και τα 175. Για κάποιον που το κυνηγάει, μπαινει φέτες και βγαίνει τρίματα το 175 (ειδικά σε 14αρα ζάντα) μπορει να αποδειχθεί επικίνδυνο.

Σε κάθε χρήση υπάρχουν συμβιβασμοί.

νεοσσός
16/12/2020, 14:11
Μήπως να του προτείνουμε αναγόμωση ελαστικών (https://www.youtube.com/watch?v=r0vW7bngBCc); Όχι από τις εργοστασιακές, αλλά από τις από εκείνες που κάνουν στις νταλίκες και μετά αφήνουν τις φλούδες στις εθνικές οδούς. :p

Παρεμπιπτόντως, πολλή προσοχή τα βράδια στους αυτοκινητόδρομους, διότι οι αναγομώσεις δεν φαίνονται και είναι ικανές να σε ρίξουν κάτω. Κείτονται κυρίως στη δεξιά λωρίδα.

DoctoR_k6
16/12/2020, 15:03
εγω συμφωνω με τον νεοσσο
εχω ενα μικρο αμαξι 1000 κιλων και 87 αλογων με 175/65-14 εργοστασιακα
να βαλω 195/50-15 για να το κανω ασφαλεστερο;
οχι βεβαια και εξηγω τους λογους:
-μεγαλυτερο μη αναρτωμενο βαρος
-περισσοτερες τριβες
-περισσοτερος θορυβος κυλισης
-αυξημενη υδρολισθηση
-καταπονηση απο λακουβες σε λαστιχα ρουλεμαν ψαλιδια κλπ
-μειωμενη ανεση
-πιθανοτητα να μη ζεσταινονται επαρκως τα λαστιχα
-πιθανοτητα να βρισκουν στους θολους οι τροχοι
-αναγκη αναζητησης νεων πιεσεων για σωστη λειτουργια

Οτι ειπε ο motojojo.
Ειναι θεμα χρησης. Εσυ εχεις ενα αμαξι πολης να κανεις την δουλειας σου.
Ουτε θα το πιεσεις να στριψει ουτε με τις πορτες σκοπευεις να πας.
Ο αλλος ομως που οδηγει πιο γρηγορα σιγουρα ειναι ασφαλεστερο να βαλει φαρδυτερο ελαστικο με χαμηλοτερο προφιλ απο το να στριβει το 65αρι κ την 14αρα.

AUFGEBRACHT
16/12/2020, 17:34
Δεν ισχυρίστηκα ότι κατέχω ο ίδιος. Ισχυρίστηκα ότι οι κατασκευαστές γνωρίζουν καλύτερα, ύστερα από εκτενείς δοκιμές. Εσύ θεωρείς ότι ξέρεις καλύτερα από τους κατασκευαστές τι είναι καλό για τους πελάτες τους;

Πριν 4-5 χρόνια είχα πάει για αλλαγή λαδιών το αυτοκίνητο σε επίσημη αντιπροσωπεία κι είχα πάει τα δικά μου λάδια (1ο φάουλ μου...). Τελειώνουν, πληρώνω, πάω να φύγω, θυμάμαι ότι δεν πήρα το περίσσευμα και γυρνάω πίσω, είχα πάρει 5lt και έπαιρνε λάδι 4,3lt. Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

-Ξέχασα το περίσσευμα, μπορεί να χρειαστεί για κάποιο λόγο να συμπληρώσω, οπότε να το έχω πρόχειρο.
-Μα δεν περίσσεψε, το πήρε όλο.
-Τι εννοείτε το πήρε όλο, πως χωρέσατε 5 λίτρα λάδι ενώ παίρνει 4,3 λίτρα;
-Ποιος λέει ότι παίρνει 4,3;
-Το manual από το εργοστάσιο.
-Έχουν κάνει λάθος, τόσο παίρνει αν δεν αλλάξεις φίλτρο.
-Με την αλλαγή παίρνει 4,6 λίτρα, το γράφει κι αυτό.
-Λάθος έχουν κάνει, δεν ξέρουν.
-Σοβαρά τώρα, δεν ξέρει το εργοστάσιο που έχει φτιάξει τον κινητήρα;
-Τόσα αμάξια έχω κάνει service, λες να μην ξέρω;
-Βγάλτε το παραπάνω λάδι, κι αφήστε μου όσο πρέπει, θα γίνει καμιά ζημιά.
-Αν αφαιρέσω λάδι, τότε είναι που θα πάθει ζημιά.

Στο σημείο εκείνο ήρθε ο υπεύθυνος, ο οποίος προσπάθησε να παρέμβει, πήγε κάτω στο συνεργείο, μίλησε με κάποιους, ανεβαίνει και μου λέει: -Εντάξει, όλα σωστά, είχαν βάλει όσο πρέπει.
Ρωτάω που είναι το περίσσευμα, και μου απαντάει: -Πρόλαβε και πέταξε ο πιτσιρικάς το πλαστικό κατά λάθος και πέρασε το σκουπιδιάρικο μόλις πριν λίγο και το πήρε...

(ΔΕΝ παίρνω θέση, ούτε αμφισβητώ κανέναν, απλά το αναφέρω για την ατάκα "δεν ξέρει το εργοστάσιο").

toyar
16/12/2020, 18:05
εννοειται οτι το σκουπιδιαρικο την ειχε στησει απεξω και περιμενε το μπουκαλι σου:bawl:

AUFGEBRACHT
16/12/2020, 18:07
εννοειται οτι το σκουπιδιαρικο την ειχε στησει απεξω και περιμενε το μπουκαλι σου:bawl:

Χαχαχαχα, καλό!!! Το πιθανότερο είναι ότι το κράτησαν για πάρτη τους κι έβαλαν από το δικό τους λάδι, ελπίζω βασικά να είχαν αλλάξει και τα λάδια...

cityfly
16/12/2020, 18:50
Χαχαχαχα, καλό!!! Το πιθανότερο είναι ότι το κράτησαν για πάρτη τους κι έβαλαν από το δικό τους λάδι, ελπίζω βασικά να είχαν αλλάξει και τα λάδια...

Θα το χες καταλάβει μετά από τόσα χρόνια :D

BLiTzER
17/12/2020, 08:22
Έτσι για την ιστορία, ήμουν μεταξύ Toyo CF2 και Goodyear EfficientGrip, αλλά θα επιλέξω τα τελευταία, αφού το λαστιχάδικο κοντά στο σπίτι μου δε φέρνει Toyo, οπότε με έβγαλε από το δίλημμα. :D

giorgos.boun
17/12/2020, 09:15
Έτσι για την ιστορία, ήμουν μεταξύ Toyo CF2 και Goodyear EfficientGrip, αλλά θα επιλέξω τα τελευταία, αφού το λαστιχάδικο κοντά στο σπίτι μου δε φέρνει Toyo, οπότε με έβγαλε από το δίλημμα. :D

ασχετο-σχετικο με το θεμα.
Με αφορμη την επιλόγη του blitzer, εχω βαλει το συγκεκριμενο.
Εχει βγει το καινουργιο. EfficientGrip Performance 2. Ελεγα να ειναι τα επομενα μου.
Απλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσο μεγαλες διαφορες στο ιδιο ελαστκο.
https://www.tyrereviews.co.uk/Article/2020-Latest-17-Summer-Tyre-Test.htm
https://www.tyrereviews.co.uk/Article/2020-Teknikens-17-Inch-Summer-Tyre-Test.htm

Μπορει να μου το εξηγησει καποιος σχετικος?

DoctoR_k6
17/12/2020, 11:02
Αυτο παρατηρειται σε πολλα ελαστικα.
Δεν εχουν τις ιδιες επιδοσεις/αποδοσεις σε ολες τις διαστασεις.
Παντως αν κοιτας σε 225/45/17 για εμενα ενα ειναι ΤΟ λαστιχο.
Michelin Pilot Sport 4...

Acacius
17/12/2020, 15:01
Να ρωτήσω κάτι άλλο: Ζώντας στην Κρήτη, θεωρώ ότι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η τοποθέτηση ελαστικών τεσσάρων εποχών - εκτός ίσως αν ζεις σε βουνό. Δεδομένου ότι οι δρόμοι εδώ έχουν μηδενικό συντελεστή πρόσφυσης και ότι κάνω σχετικά λίγα χιλιόμετρα, ελαστικά αλλάζω λόγω παλαιότητας και όχι φθοράς στο πέλμα. Υπάρχει πιθανότητα τα τεσσάρων εποχών να μου προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες λόγω π.χ. μαλακότερης γόμας, ή θα τα φτύσουν στην καυτή άσφαλτο του καλοκαιριού;

doctoras
17/12/2020, 15:25
Να ρωτήσω κάτι άλλο: Ζώντας στην Κρήτη, θεωρώ ότι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η τοποθέτηση ελαστικών τεσσάρων εποχών - εκτός ίσως αν ζεις σε βουνό. Δεδομένου ότι οι δρόμοι εδώ έχουν μηδενικό συντελεστή πρόσφυσης και ότι κάνω σχετικά λίγα χιλιόμετρα, ελαστικά αλλάζω λόγω παλαιότητας και όχι φθοράς στο πέλμα. Υπάρχει πιθανότητα τα τεσσάρων εποχών να μου προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες λόγω π.χ. μαλακότερης γόμας, ή θα τα φτύσουν στην καυτή άσφαλτο του καλοκαιριού;

καλοκαιρινά μόνο, με έμφαση σε ποιοτικό brand και μοντέλο
αυτό το site έχει καλό review για να σου δώσει ένα μπουσουλα
https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Size/14-Inch-Tyres/175-65-14-Tyres.htm

GogosLux
17/12/2020, 15:31

Tα all weather λαστιχα ειναι ενας συμβιβασμός μεταξυ καλοκαιρινων και χειμερινών ελαστικών.

Για να τα καταλαβεις πρεπει να καταλάβεις τα 2 ακρα που πάνε να συμβιβάσουν.

Η διαφορα καλοκαιρινών και χειμερινών εχει να κανει με την γομα και την θερμοκρασια λειτουργιας αλλα και την δομη και αυλακώσεις του ελαστικου.

Το χειμερινό εχει πολλές μικρες αυλακιές για να εχει πιασιμο στο χιόντι/παγο ενω εχει γομα που μπορει να δουλεψει σε θερμοκρασίες κατω απο 5 βαθμούς. Απο την αλλη ειναι απλα χαλια σε βροχή. Προσωπικά σε βρεγμενο οδοστρωμα ευρωπαικής τοπ ποιότητας με 1-2 βαθμους παω ταπα και με 7-8 γλυστραω σα π@υτάνα :lol:

Τα καλοκαιρινά δουλευουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες + εχουν μακραν την καλυτερη χαραξη για νερα και αποφυγη του φαινομενου υδρολίσθυσης.

Επίσης τα χειμερινά αλλα και τα all weather εχουν πιο πολύ θορυβο λογο χάραξης.

Στην Κρήτη δεν θα εβαζα τιποτε άλλο απο καλοκαιρινα !

Δες και μια σύγκριση :

423706

GogosLux
17/12/2020, 15:33
Αυτο παρατηρειται σε πολλα ελαστικα.
Δεν εχουν τις ιδιες επιδοσεις/αποδοσεις σε ολες τις διαστασεις.
Παντως αν κοιτας σε 225/45/17 για εμενα ενα ειναι ΤΟ λαστιχο.
Michelin Pilot Sport 4...

Το επομενο που θα δοκιμάσω αλλα σε 205/45/17