PDA

View Full Version : ktm950 sm,πιθανώς καμμένη φλατζα κεφαλής???

aiwnios
30/09/2013, 19:18
Το ιστορικό έχει ως εξής, πριν μερικές μέρες άρχισε να μου ανεβάζει θερμοκρασία(συνήθως λειτουργεί στα 4 κουτάκια, στο 5 ανάβει βεντιλατερ κ πέφτει στο 4) κράταγε πολύ ώρα αναμμένο το βεντιλατερ, έπεφτε για λίγο στο 4 κ ξανά 5.
Πάω στο μηχανικό μου στη Φραντζή, μου λέει έχεις αλλάξει τρόμπα νερού που βγάζει θέμα. Η τρόμπα είναι αλλαγμένη αφενός, στα λάδια δεν βλέπω μαγιονέζα αφετέρου. Αλλάζω κ μια τάπα ψυγείου να αποκλείσουμε κ αυτό το ενδεχόμενο που επίσης βγάζουν τα 950, οπότε δια της ατοπου μας μένει το χειρότερο σενάριο..φλατζα κεφαλής

Τα νερά αδειάζουν από το δοχείο διαστολής κ μετά αδειάζουν κ του ψυγείου.συμπληρώσαμε κοντά 300ml παράφλου κ μετά από βόλτα 50 χλμ ήθελε αλλά τόσα συμπλήρωμα. Το χω κοιτάξει μήπως τα βγάζει από κάποια υπερχείλιση αλλά δυστυχώς για μένα όλα είναι πεντακάθαρα.

Όποτε αν σκέφτομαι σωστά πρέπει να είναι φλατζα κεφαλής κ να τα καιει. Για πείτε καμία γνώμη ρε παιδιά μήπως είναι κάτι που δεν έχω προσέξει γιατί το κουστούμι στο συνεργειο πιάνει το 600άρι γιατί χρειάζεται κατέβασμα κινητήρα για να ανοιχτεί η κεφαλή.

Επειδή τα χέρια μου πιάνουν γενικά, εχω κ μια σχετική ιδέα μήπως γνωρίζει κανείς, αν εχει δει,σε κανα συνεργειο, είναι δύσκολο να κατέβει ο κινητήρας κ να τον πάω στο μάστορα? Το λέω μήπως γλυτώσω τα πολλά εργατικά. Τ ανταλλακτικά δε πιάνουν τα 2 κατοστάρικα.

gefr
01/10/2013, 22:41
Κινητήρα έχω κατεβάσει-ανεβάσει σε Adventure. Θέλει κανένα δεύτερο χέρι για να κρατάει-βοηθάει στο τελικό στάδιο, πολλούς τάκους να κατεβαίνει σιγά-σιγά, αποσύνδεση όλων των καλωδιώσεων-τροφοδοσίας-εξατμίσεις-νερά-λάδια. Δέν έχω τίποτα ιδιαίτερες γνώσεις, μόνο παρατηρώντας και προχωρώντας σιγά σιγά.
Τώρα να τα καίει τα νερά πολύ απίθανο. Νομίζω οτι το συνιθισμένο είναι να περνάνε καυσαέρια μέσα στο σύστημα ψύξης και να σπρώχνει τα νερά από την υπερχείλιση, ή να βγαίνουν από την κυλινδροκεφαλή έξω. Στη φραντζή σου είπαν οτι είναι από φλάντζα κεφαλής;

typhoon
03/10/2013, 00:25
Χθες μελετουσα το manual,που είναι πολύ αναλυτικό,κ δε μπορώ να πω πως είναι αδύνατο να το κάνω, απλά όπως λες σίγουρα θα χρειαστώ δεύτερο άτομο σε κάποια σημεία.
Ο μηχανικός επιμένει ότι είναι από τρόμπα νερούπαρότι είναι αλλαγμένη. Τελοσπαντων καταλήξαμε να αλλάξουμε πρώτα κάποια τσιμουχακια στη τρόμπα μήπωςκ είναι αυτό το πρόβλημα τελικά κ γλυτώσω το κατέβασμα.
Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω που πάνε τα υγρά??? Όσο κ να το αφήσω ρελαντί δεν τα βγάζει από το σωληνάκι υπέρχειλισης..
Στη βόλτα εξαφανίζονται, αλλά πάλι το σωληνάκι δεν έχει δείγματα από παράφλου...
Τι να πω..
Με βλέπω να ετοιμάζομαι για αγορές ροποκλειδων!

gefr
03/10/2013, 07:36
Στο ρελαντί δεν ανεβάζει αρκετή πίεση για να περάσουν τα αέρια στο σύστημα ψύξης και να σπρώξει τα υγρά έξω. Σιγούρεψε οτι έχει γίνει η ανάκληση για τα παξιμάδια στις κεφαλές των κυλίνδρων, μήπως φταίει αυτό:

300449

Πρόκειται για αντικατάσταση των παξιμαδιών που σφίγγουν τις κεφαλές καί στους δύο κυλίνδρους, τα βελτιωμένα είναι αυτά με τη ροδέλα
300451

από εδώ:

http://www.ktm950.info/how/Orange%20Garage/Valves/cpmodem_method/valve_adjust.html

εδώ κάνουν την ανάκληση παράλληλα με ρύθμισμα βαλβίδων, προληπτικά. Εσένα, αφού έχει παρατηρηθεί διαροή, ίσως να χρειάζεται και η αντικατάσταση φλάντζας, γιατί καίγεται όταν περνάνε τα αέρια;;;
καλή τύχη

Black Mamba
03/10/2013, 09:36
Πριν κανενα μηνα ειχα ανοιξει threadaki με προβλημα στο συστημα ψυξης το οποιο
εξαφανιστηκε μυστηριωδως....:confused:

Αναβαζε τρελλα θερμοκρασια και το ψυκτικο υγρο εξαφανιζοτανε.
Το προβλημα, τελικα ητανε χαλασμενη φλατζα τρομπας νερου και περναγε το νερο
μεσα στα λαδια...
Για ψαξε το:rolleyes:

typhoon
03/10/2013, 17:35
Ειναι ηδη στο συνεργειο για φλατζα τρομπας νερου..

ευχαριστω παντως παιδια!

karellen
03/10/2013, 18:28
Για κοίτα κι εδώ:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=130477