PDA

View Full Version : μπήκαν τα κρύα... μπουφάν

archi
03/10/2013, 23:42
κρυώσαμε και ψάχνουμε μπουφανάκι. Το πρώτο μου χειμερινό μπουφάν οπότε θέλω βοήθεια. Καλοκαιρινό έχω ένα Dainese αλλά δεν κολλάω σε αυτό.
Σήμερα δοκίμασα αυτό (http://www.coloriposto.gr/web/?ProductID=1244&id=1&sub=89) της Colori. Καλό μου φάνηκε και το βρήκα στα 200€. Αύριο και το Σάββατο θα προσπαθήσω να δοκιμάσω όσα πιο πολλά μπορέσω.
Θέλω κάτι για μέσα στη πόλη κυρίως αλλά και για ταξίδι.
Μακρύ 3/4.
Ανθεκτικό στο χρόνο.
Αδιάβροχο όσο πιο πολύ γίνετε (υπάρχουν και αδιάβροχα για σκληρές καταστάσεις). Το μπάτζετ είναι στα 200€ άντε 250€.
Μάρκες, από αυτά που έχω διαβάσει εδώ, έχω κυρίως στο μυαλό μου Revit, Macna, Colori. Αν θέλετε μου λέτε συγκεκριμένα μοντέλα να δω.

ερώτηση : τα colori σε σχέση με τα υπόλοιπα πως τα βλέπετε?
+ για μένα ότι είναι Ελληνικά, και η πολύ καλή after sale εξυπηρέτηση για ότι πάθει.
τα υπόλοιπα πως πάνε από after sale?

SHOOTER045
03/10/2013, 23:46
αν παθει κατι απο πτωση(φτου σκορδα)στο κανουν καινουργιο
πιστεψε με
ειχα καποτε colori

AUFGEBRACHT
03/10/2013, 23:47
Από aftersales νομίζω η Colori είναι μπροστά, γνωστός μου έχει ένα χειμερινό καμιά 10αριά χρόνια και μόλις του χάλασε κάτι το έφτιαξαν χωρίς κόστος. Η Revit παίζει να έχει τον χειρότερο αντιπρόσωπο (από προσωπική πείρα μιλάω)...

archi
03/10/2013, 23:58
άλλοι εδώ γράφαν τα dainese για χειρότερο σε afte sale.
Πιστεύω και εγώ ότι το after sale της Colori δεν παίζετε, για αυτό ρωτάω αν και ποιοτικά είναι εφάμιλλα με τα υπόλοιπα μιας και στα χρήματα δεν παίζουν μεγάλες διαφορές. και επίσης πως τα πάνε στη βροχή
Πάντως είναι τεράστιο συν, να σε καλύπτουν σε παραδείγματα ακραία όπως αυτά που λέτε

AUFGEBRACHT
04/10/2013, 00:01
άλλοι εδώ γράφαν τα dainese για χειρότερο σε afte sale.

O χειρότερος εννοώ σαν άτομο, σαν πρόσωπο... Πάντως ο γνωστός μου που ορκίζεται στην Colori το avatar ψήνεται να αγοράσει.

SHOOTER045
04/10/2013, 00:02
ειναι και εφαμιλλα
και καλυτερα πολλες φορες
απο καποια επωνυμα του εξωτερικου

spyrakos35
04/10/2013, 00:12
τα revit έχουν καλό after sales εφόσον απευθυνθεις στην εταιρεία με mail (ως γνωστόν οι έλληνες αντιπροσωπέοι έχουν ενα θέμα).... την δουλειά σου την κάνεις πάντως

Giorgos19
04/10/2013, 00:55
Έχω το Colori. Ήταν και εμένα το πρώτο αμιγώς χειμερινό μπουφάν (πριν κυκλοφορούσα μόνιμα με δερμάτινο).
Κοντά 2 χρόνια που το χρησιμοποιώ, δεν θυμάμαι να έχω νιώσει παγωμένος σε κορμό-χέρια. Και τον χειμώνα είμαι βρέξει χιονίσει πάνω στο μηχανάκι. Η αδιαβροχοποίησή του είναι πάρα πολύ καλή. Σε 15λεπτη βρόχα δεν είχε περάσει υγρασία στο εσωτερικό.
Σε ταξίδι δεν συγκρίνεται με ένα δερμάτινο αλλά τουλάχιστον εμένα, με γυμνό μηχανάκι και ταχύτητες μέχρι 150, δεν με είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα. Θα το πρότεινα αβίαστα.
Αν θες να ρωτήσεις κάτι άλλο για το συγκεκριμένο, shoot!

stynikop
04/10/2013, 01:38
Κι εμένα το υφασμάτινο χειμερινό μου colori είναι. Είναι μάλλον το προηγούμενο μοντέλο γιατί το έχω 3-4 χρόνια και είναι σχεδόν ολόιδιο με αυτό. Με γυμνή μηχανή και καθημερινή χρήση και ταξίδια. Από κρύο δεν καταλαβαίνω τίποτα, όταν ζεστάνει βγάζω επένδυση και ανοίγω αεραγωγούς, το καλοκαίρι βέβαια χρειάζεσαι καλοκαιρινό (που έχεις) γιατί δεν παλεύεται.
Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα για σχέση τιμής-απόδοσης και after sales.

vaska
04/10/2013, 03:14
Πάρε colori για πολλούς λόγους: α) αξίζουν τα λεφτά τους β) αφτερ σειλς πολύ καλό γ) βοηθάς μια Ελληνική επιχείρηση να διατηρήσει μερικές θέσεις εργασίας. Και στην τελική γιατί όχι μιας και συναγωνίζονται στα ίσια οίκους του εξωτερικού.

notakos600
04/10/2013, 05:45
Πάρε colori για πολλούς λόγους: α) αξίζουν τα λεφτά τους β) αφτερ σειλς πολύ καλό γ) βοηθάς μια Ελληνική επιχείρηση να διατηρήσει μερικές θέσεις εργασίας. Και στην τελική γιατί όχι μιας και συναγωνίζονται στα ίσια οίκους του εξωτερικού.

:beer:

vaska
04/10/2013, 07:00
Το δικό μου μετά την μεγάλη απώλεια βάρους μου, είναι σαν σακί επάνω μου. Πάλι colori θα πάρω.

golis
04/10/2013, 07:46
+1 για Colori.

zannisvel
04/10/2013, 07:49
Εγω ορκιζομαι στο first gear και για 3/4 το kilimanjaro απλα τα σπαει. Το εχω φορεσει και στους -10. Απλα στην Ελλαδα δε πρεπει να το ξερει κανενας.:(

AristidisZ
04/10/2013, 07:53
αν φέτος πάρω ένα πιο καθημερινό μπουφάν, λέω να πάω και εγώ σε colori, ακριβώς για τους λόγους που έγραψε και ο Vaska
πάντως ημι-άσχετο, αλλά προσωπικά, πίνω νερό στο όνομα της dainese...
9 χρόνια το tsunami, μονοφόρι 8~9 μήνες το χρόνο, και 9η σαιζόν φέτος βγήκε έξω με μόνη απώλεια την στεγανότητα στις μπροστά τσέπες...
μέχρι και πέρυσι δε πέρναγε σταγόνα νερού στον κορμό, τα τσιγάρα βγαίνουν λίγο νωπά, αλλά δε βαριέσαι :p

BabisStinson
04/10/2013, 07:57
Επειδή κοιτάω κι εγώ αυτές τις μέρες για μπουφάν, είδα το Avatar της Colori, ωραίο είναι και φαίνεται καλή επιλογή. Συν ότι είναι ελληνική εταιρεία. Το μόνο που θα κοιτούσα είναι τι προστασία έχει ή μπορεί να λάβει στην πλάτη ως έξτρα. Στην Dainese παίρνεις ένα G2 πχ ή σε Revit ένα Seesoft.
Για μένα αυτά τα 2 πράγματα πρέπει να βελτιώσουν: Κυρίως το design τους και το επίπεδο προστασίας. Γιατί απ' ότι διαβάζω από όλους η ποιότητα και το after sales είναι ήδη σε εξαιρετικό επίπεδο.

Στο budget που κοιτάς και σε 3/4 δες κι αυτό της Revit: http://www.motoraid.eu/rider/jackets/revit-outback-jacket-colors
Αν κάνεις και την υπέρβαση ίσως αξίζει ένα ωραίο μπουφάν με Gore-Tex, σε πολύ καλή προσφορά. Dainese Ice Sheet: http://www.motorparts.com.gr/eshop/eksoplismos-anavati/boufan/boufan-dainese/boufan-yfasmatina-synthetika-dainese/g-ice-sheet-gtx-detail.html

Sapadak
04/10/2013, 08:29
Επειδή κοιτάω κι εγώ αυτές τις μέρες για μπουφάν, είδα το Avatar της Colori, ωραίο είναι και φαίνεται καλή επιλογή. Συν ότι είναι ελληνική εταιρεία. Το μόνο που θα κοιτούσα είναι τι προστασία έχει ή μπορεί να λάβει στην πλάτη ως έξτρα. Στην Dainese παίρνεις ένα G2 πχ ή σε Revit ένα Seesoft.
Για μένα αυτά τα 2 πράγματα πρέπει να βελτιώσουν: Κυρίως το design τους και το επίπεδο προστασίας. Γιατί απ' ότι διαβάζω από όλους η ποιότητα και το after sales είναι ήδη σε εξαιρετικό επίπεδο.

Δε ξέρω τι προστασίες φοράει στο Avatar αλλα στο LENNON στο BRUTAL και στο STORM απο προσωπική εμπειρία η προστασίες τους ειναι εξαιρετικές ΕΙΔΙΚΑ η προστασία της πλάτης

BabisStinson
04/10/2013, 09:41
Δε ξέρω τι προστασίες φοράει στο Avatar αλλα στο LENNON στο BRUTAL και στο STORM απο προσωπική εμπειρία η προστασίες τους ειναι εξαιρετικές ΕΙΔΙΚΑ η προστασία της πλάτης

Ευχαριστώ για την ενημέρωση. ;)

archi
04/10/2013, 12:48
Χαίρομαι που ακούω καλά λόγια για την Colori και ειδικά για το avatar. Προτιμά να το δώσω σε αυτούς παρά σε άλλες εταιρείες, αλλά θα πάω να δω και κανένα άλλο να έχω μέτρο σύγκρισης.

Έχω ένα προβληματισμό σχετικά με τις εσωτερικές επενδύσεις! Τα μανίκια ενώνονται με ένα κουμπί μόνο το καθένα. Προσωπικά μου φαίνεται εκνευριστικό αυτό στο βγάλε. Σε όλες τις εταιρείες παίζει ακριβώς το ίδιο ή παίζει και καμιά άλλη εναλλακτική? Δίνω σημασία σε αυτό, από την άποψη πως κατά ένα 70% φαντάζομαι πως θα φοριέται με την επένδυση.

Sapadak
04/10/2013, 12:51
Έχω ένα προβληματισμό σχετικά με τις εσωτερικές επενδύσεις! Τα μανίκια ενώνονται με ένα κουμπί μόνο το καθένα. Προσωπικά μου φαίνεται εκνευριστικό αυτό στο βγάλε. Σε όλες τις εταιρείες παίζει ακριβώς το ίδιο ή παίζει και καμιά άλλη εναλλακτική? Δίνω σημασία σε αυτό, από την άποψη πως κατά ένα 70% φαντάζομαι πως θα φοριέται με την επένδυση.

Όλα ειναι θέμα συνήθειας...
Προσπαθώ να θυμηθώ αλλα νομίζω πως σε οτι εχω φορέσει ειναι ετσι

spyrakos35
04/10/2013, 13:09
Όλα ειναι θέμα συνήθειας...
Προσπαθώ να θυμηθώ αλλα νομίζω πως σε οτι εχω φορέσει ειναι ετσι

ή με δύο το πολύ

nicket456
04/10/2013, 13:14
Παιδια τα colori κατασκευαζονται στην Ελλαδα ή απλα η εταιρια ειναι ελληνικη -ελληνικων συμφεροντων?

Εγω που τα κοιταξα καποια στιγμη δεν μπορω να πω οτι τρελαθηκα ........αλλα οι προσφορες τους ειναι οντως value for money και μαλλον αξιζει να τα επιλεξει καποιος.

Τελικα κατεληξα στο revit sand απο το οποιο σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος.

Yianniss
04/10/2013, 13:26
Μαγαζι για να δοκιμασουμε τα Revit σε Αθηνα-Πειραια που εχει;

spyrakos35
04/10/2013, 13:29
Μαγαζι για να δοκιμασουμε τα Revit σε Αθηνα-Πειραια που εχει;

γιάσσαρης στην πειραιώς

stynikop
04/10/2013, 13:50
Παιδια τα colori κατασκευαζονται στην Ελλαδα ή απλα η εταιρια ειναι ελληνικη -ελληνικων συμφεροντων?

Made in Greece.

archi
04/10/2013, 20:26
Λοιπόν...
Δωκίμασα διάφορα μπουφανάκια.
με εντυπωσίασε ένα Bering αλλά πολύ ακριβό οπότε το ξέχασα ήδη. Από όλα κρατάω 2.
1. το Colori που ήδη έχω αναφέρει. Avatar. πολύ καλή ποιότητα. Πολύ καλό κλείσιμο. Τέλεια φερμουάρ που δείχνουν πολύ ανθεκτικά. Μεγάλο + η εσωτερική του επένδυση. Η πιο ποιοτική από όλα όσα είδα και ποιοτικά αλλά φαίνεται και η πιο ζεστή. τιμή 200€
2. Macna Oasis (https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/secdfb4649536/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/%22Macna-Oasis%20-Textile-Jacket%22/SubProducts/%22Macna-Oasis%20-Textile-Jacket-0001%22) το είδα στα 230 αλλά τώρα το είδα στο νετ στην αποθήκη στα 210€. Με εντυπωσίασε σε όλα. Σχεδιασμός. Έξυπνες πατέντες. Φοβερή ποιότητα. 3 layers (Cordura, αδιάβροχο, εσωτερική επένδυση) ξεχωριστά. και το ΜΕΓΆΛΟ +....
Είναι το μόνο όπου τα layers ενώνονται και στα μανίκια με φερμουάρ. Ψηνόμουν στα 230 τώρα που το είδα και 210€ ακόμα καλύτερα.

έχει κανείς άποψη για το OASIS? από after sale και από θέμα αδιαβροχοποίησης έχει κανείς άποψη.

Τέλος, για όποιον ενδιαφέρετε είδα και 2 ωραία IXS, διακριτικά που δεν φαίνονται για μοτοσυκλετικά και αρκετά μακριά. Ότι πρέπει για κάποιον που ψάχνει κάτι διακριτικό για την πόλη (στη τιμή δεν με εντυπωσίασαν)

AristidisZ
04/10/2013, 21:06
ποιο Bering είδες ;
μήπως να το ψαχνες απο νετ ;

archi
04/10/2013, 21:48
το Bering Odyssee, αλλά ξεφεύγει πολύ από όσα είδα.

κόλλησα με το Macna που γενικά όσα είδα ήταν πολύ μπροστά

daz
04/10/2013, 23:49
Εγω ορκιζομαι στο first gear και για 3/4 το kilimanjaro απλα τα σπαει. Το εχω φορεσει και στους -10. Απλα στην Ελλαδα δε πρεπει να το ξερει κανενας.:(

Μην παίρνεις όρκο. :D Για πες εντυπώσεις.

Από aftersales νομίζω η Colori είναι μπροστά, γνωστός μου έχει ένα χειμερινό καμιά 10αριά χρόνια και μόλις του χάλασε κάτι το έφτιαξαν χωρίς κόστος. Η Revit παίζει να έχει τον χειρότερο αντιπρόσωπο (από προσωπική πείρα μιλάω)...

+1 για την colori -1 γιαν την revit αποτέλεσμα 0. :lol:

Colori είχα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Κάπου πρέπει να υπάρχει ακόμα αν δεν το χάρισα σε κανένα φίλο.
Τον Έλληνα αντιπρόσωπο δεν τον ξέρω αλλά είχε αναφερθεί παλαιότερα εδώ στο φόρουμ ένα πρόβλημα σε κάποια προστατευτικά νομίζω τα οποία αντικαταστάθηκαν άμεσα. Και άλλοι είχαν γράψει τότε για το πολύ καλό after sales. Και εδώ σταματούν οι γνώσεις μου. Στα 2 που έχω ως τώρα δεν έχω χρειαστεί τίποτα.

το Bering Odyssee, αλλά ξεφεύγει πολύ από όσα είδα.

κόλλησα με το Macna που γενικά όσα είδα ήταν πολύ μπροστά

Το macna oasis φαίνεται όντως πολύ καλή επιλογή ενώ είναι και όμορφο.

daz
04/10/2013, 23:54
Τελικα κατεληξα στο revit sand απο το οποιο σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος.

Υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει?

MG-KTiNoS
05/10/2013, 08:11

+1.

vaska
05/10/2013, 09:06
+1.

Σήμερα πηγαίνοντας ν' ανοίξω το μαγαζί, σταμάτησα στην κολόρι και δοκίμασα το στορμ. Οι άνθρωποι ευγενέστατοι, το μπουφάν απίστευτο, η τιμή ίδια με του ιντερνετ και μάλιστα μιας και πιάσαμε κουβέντα για το ατύχημα που είχα και τα λεφτά που έφυγαν στο νοσοκομείο, μόνοι τους μου πρότειναν να σπάσουμε το ποσό στα 2.
Να γιατί τοπικό μαγαζί και προσωπική επαφή.

Καλορίζικο να το χαίρομαι.

AristidisZ
05/10/2013, 09:11
stock να είχαν μόνο καλά θα ήταν...
στον Πειραιά π.χ. το καλοκαίρι είχαν μόνο (καλοκαιρινά) γάντια small
σε ερώτηση πότε θα ξαναφέρετε, εισέπραξα την epic απάντηση:
από μέσα Σεπτέμβρη...
(και είχα πάει μέσα Ιουλίου)

ψάχναμε XXS κράνος, υποτίθεται ότι το FG 15 έβγαινε σε XXS, πουθενά στοκ σε όλη την Αθήνα...

ενώ όντως είναι εξυπηρετικοί, δεν έχουν με τι να σε εξυπηρετήσουν τις περισσότερες φορές

vaska
05/10/2013, 09:20
stock να είχαν μόνο καλά θα ήταν...
στον Πειραιά π.χ. το καλοκαίρι είχαν μόνο (καλοκαιρινά) γάντια small
σε ερώτηση πότε θα ξαναφέρετε, εισέπραξα την epic απάντηση:
από μέσα Σεπτέμβρη...
(και είχα πάει μέσα Ιουλίου)

Μην κατηγορείς τους εμπόρους γι' αυτό. Είναι άρρωστη η Ελληνική αγορά και ο καθένας προσπαθεί να τα βολέψει όπως μπορεί.

Εγώ ήμουν τυχερός που το είχε, το φόρεσα, μου άρεσε και το πήρα.

AristidisZ
05/10/2013, 09:22
καταλαβαίνω πως το λες, αλλά από κει και πέρα αν θες να κρατηθείς, πρέπει να μπορείς να τραβάς πελάτες
έχω κάθε καλή διάθεση να τους στηρίξω, αλλά πως να το κάνω αν δε με βοηθάνε αυτοί ;

Corki
05/10/2013, 09:23
REVIT SAND

Λοιπον....δεν ειναι τοσο ζεστο και δεν ειναι τοσο αδιαβροχο.

Τσιμπαει λιγο στα μανικια η βροχη και οι εξωτερικες τσεπες ολα μουσκεμα μεσα με λιγη βροχη ..........

....γιατι με πολλη βροχη μια φορα που με επιασε στην αθηνα μεχρι να σταματησω ειχα γινει κWλος. Τοσο πολυ που νομισα οτι μου πουλησαν μαιμου μπουφαν!! Το πηρα απο μαγαζι στην Αθηνα .

Τελος εχει λιγο μλκισμενο συστημα στα φερμουαρ στα μανικια χωρις κουμπακι και στην εθνικη αν σηκωθει λιγο το φερμουαρ (ο μοχλος του) ανοιγει απο τα χιλιομετρα το φερμουαρ.

Βεβαια 2 χρονια χρησης ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ φθινοπορο-χειμωνα-ανοιξη + μια τουμπα για δυο μετρα ρολαριστη + ενα 5-κιλο πλαστικο πρασινο χρωμα πανω μου καπακι δεν εχει αλλαξει χρωμα σημαδια μηδεν φθορα μηδεν . Ειναι κυριολεκτικα σαν καινουργιο , ουτε ποντος δεν εχει φυγει ....μα την παναγια !!!

AristidisZ
05/10/2013, 12:21
ήθελα να πάρω μια μπαλακλάβα, και πετάχτηκα μέχρι την colori σήμερα (6,5€ παρακαλώ)
είδα το wolf (http://www.coloriposto.gr/web/?ProductID=1247&id=1&sub=89), το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ αλλά
δεν έχει τσέπες ρε παιδιά
και συνειδητοποίησα ότι κανένα δεν έχει
μεγάλο μειονέκτημα αυτό, ειδικά για το χειμώνα
έχω συνηθίσει στο μπουφάν να έχω:

κινητό
χαρτιά (άδεια/δίπλωμα/ασφάλεια/ταυτότητα)
τσιγάρα
και ενίοτε το πορτοφόλι

οι τσέπες όλων των colori δεν χωράνε επ ουδενί ούτε τα χαρτιά, ούτε πορτοφόλια

μεγάλο -, δυστυχώς

SHOOTER045
05/10/2013, 14:34
εχω ενα της uvex με 4 μεγαλες τσεπες μπροστα 2 εσωτερικες
θηκη χαρτη στο μανικι
με επενδυση πληρως αδιαβροχο
και το εχω απο 2004 και ακομα αδιαβροχο ειναι
α και πολυ ζεστο
τωρα ποσο το ειχα παρει.......
δεν θυμαμαι,σε προσφατη συζητηση με τα παιδια του μ μαρκετ-θεσ/νικης εχει σταματησει να παραγεται το συγκεκριμενο

stynikop
05/10/2013, 23:31
ήθελα να πάρω μια μπαλακλάβα, και πετάχτηκα μέχρι την colori σήμερα (6,5€ παρακαλώ)
είδα το wolf (http://www.coloriposto.gr/web/?ProductID=1247&id=1&sub=89), το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ αλλά
δεν έχει τσέπες ρε παιδιά
και συνειδητοποίησα ότι κανένα δεν έχει
μεγάλο μειονέκτημα αυτό, ειδικά για το χειμώνα
έχω συνηθίσει στο μπουφάν να έχω:

κινητό
χαρτιά (άδεια/δίπλωμα/ασφάλεια/ταυτότητα)
τσιγάρα
και ενίοτε το πορτοφόλι

οι τσέπες όλων των colori δεν χωράνε επ ουδενί ούτε τα χαρτιά, ούτε πορτοφόλια

μεγάλο -, δυστυχώς

Παράξενο, το δικό μου colori έχει 5 εξωτερικές τσέπες, 4 μπροστά και μία πίσω. Η πίσω είναι μεγάλη, όπως και οι 2 από τις μπροστά, για γάντια και εκεί είναι που βάζω τα χαρτιά μου. Το ίδιο και στο γιλέκο μου.
Σχετικά με αυτό που αναφέρεις με τα hjc, η colori τα φέρνει προφανώς από έξω, ενώ τα προϊόντα colori τα κατασκευάζει. Αν έχει λοιπόν κάποιο ατού σαν επιχείρηση δεν είναι τα κράνη ή οι μπότες που μπορείς να πάρεις κι από αλλού, αλλά τα προϊόντα που κατασκευάζει και είναι εφάμιλλα των άλλων εταιριών και που μπορεί να διορθώσει φροντίσει όταν υπάρχει ένα θέμα, όπως πολλάκις έχει κάνει για πολλούς από μας στο παρελθόν, μέρος του άριστου customer service τους.

daz
06/10/2013, 10:24
REVIT SAND

Λοιπον....δεν ειναι τοσο ζεστο και δεν ειναι τοσο αδιαβροχο.

Τσιμπαει λιγο στα μανικια η βροχη και οι εξωτερικες τσεπες ολα μουσκεμα μεσα με λιγη βροχη ..........

....γιατι με πολλη βροχη μια φορα που με επιασε στην αθηνα μεχρι να σταματησω ειχα γινει κWλος. Τοσο πολυ που νομισα οτι μου πουλησαν μαιμου μπουφαν!! Το πηρα απο μαγαζι στην Αθηνα .

Τελος εχει λιγο μλκισμενο συστημα στα φερμουαρ στα μανικια χωρις κουμπακι και στην εθνικη αν σηκωθει λιγο το φερμουαρ (ο μοχλος του) ανοιγει απο τα χιλιομετρα το φερμουαρ.

Βεβαια 2 χρονια χρησης ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ φθινοπορο-χειμωνα-ανοιξη + μια τουμπα για δυο μετρα ρολαριστη + ενα 5-κιλο πλαστικο πρασινο χρωμα πανω μου καπακι δεν εχει αλλαξει χρωμα σημαδια μηδεν φθορα μηδεν . Ειναι κυριολεκτικα σαν καινουργιο , ουτε ποντος δεν εχει φυγει ....μα την παναγια !!!

Ευχαριστώ για το review.

Κάποια χαρακτηριστικά έχουν βελτιωθεί στο sand 2 όπως αυτό που ανέφερες για το φερμουαρ στα μανίκια.

Το ήξερα πως δεν είναι απ' τα πιο ζεστά γιατί υποτίθεται πως είναι για adv χρήση.

Για την αδιαβροχοποίηση με προβλημάτισες λίγο. Αν και το σωστότερο είναι να φοράμε αδιάβροχα, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό γιατί σε καλοκαιρινες μπόρες εγώ δεν τα παίρνω μαζί μου.
Στα μανίκια τσιμπάνε τα περισσότερα γιατί δεν φτιάχνουμε σωστά την αδιάβροχη επένδυση από μέσα ή επειδή αυτή είναι συνήθως λίγο κοντύτερη απ' το μανίκι και αφήνει κενό με το γάντι. Σε αυτή την περίπτωση το νερό θα φτάσει μέχρι τον αγγόνα.
Το δικό μου μετά από 4 χρόνια δεν βάζει σταγόνα και μόνο στην πολύ βροχή μπορεί να ανοίξει δίοδο το νερό από κάποιο σημείο στο φερμουάρ. Αλλά όταν βρέχει με το τσουβάλι φοράω αδιάβροχα.

Δε γμτ θα πάρω το gtx που είναι gordex. :lol:

Thanks again. :beer:

ggs
06/10/2013, 10:37
πρόσφατα πήρα το BERING ODYSSEE αλλα ακόμη δεν το έχω δοκιμάσει σε όλες τις συνθήκες...
οι πρωτες εντυπωσεις ειναι οτι εχει πολυ καλη ποιότητα κατασκευης και πολη καλη εφαρμογη και εργονομία...
δείχνει ακόμη καλύτερο στις λεπτομέρειες απο τον αριστο προκάτοχο του BERING EXPLORER...
μολις φτiαξει ο ωμος (και χαλασει ο καιρος) θα κανω αναλυτικο review

AristidisZ
06/10/2013, 11:22
Παράξενο, το δικό μου colori έχει 5 εξωτερικές τσέπες, 4 μπροστά και μία πίσω. Η πίσω είναι μεγάλη, όπως και οι 2 από τις μπροστά, για γάντια και εκεί είναι που βάζω τα χαρτιά μου. Το ίδιο και στο γιλέκο μου.
Σχετικά με αυτό που αναφέρεις με τα hjc, η colori τα φέρνει προφανώς από έξω, ενώ τα προϊόντα colori τα κατασκευάζει. Αν έχει λοιπόν κάποιο ατού σαν επιχείρηση δεν είναι τα κράνη ή οι μπότες που μπορείς να πάρεις κι από αλλού, αλλά τα προϊόντα που κατασκευάζει και είναι εφάμιλλα των άλλων εταιριών και που μπορεί να διορθώσει φροντίσει όταν υπάρχει ένα θέμα, όπως πολλάκις έχει κάνει για πολλούς από μας στο παρελθόν, μέρος του άριστου customer service τους.

μου το πε και η κοπελιά που με εξυπηρέτησε, ότι παλιά βάζανε μεγαλύτερες τσέπες...
τσέπες έχει (2 στο στήθος, 2 χαμηλά), απλά χωράνε μετά βίας ένα πακέτο τσιγάρα όπως τις έκοψα...

Corki
06/10/2013, 12:13
Δε γμτ θα πάρω το gtx που είναι gordex. :lol:

Thanks again. :beer:

Επειδη γυρνας με το μηχανακι υπο ολες τις συνθηκες ισως να ειναι πιο σοφο να επενδυσεις σε ενα Rukka.

Ξερω ειναι πολλα τα χρηματα και λιγο περιεργα τα κοψιματα τους αλλα πραγματικα δεν εχω ακουσει-διαβασει κανενα παραπονο απο τους (ομολογομενως λιγους) χρηστες τους.

Οταν πηρα το SAND κοιταγα και το VENTURE της Spidi αλλα προτιμησα το REVIT γιατι ολοι τοτε περναν REVIT και θεωρησα οτι κατι παραπανω θα υπαρχει που δεν μπορουσα να δω ως νουμπας που ειμαι!!!

Αλλα τελικα το επομενο (κοιταω αυτον τον καιρο) θα ειναι μεταξυ Spidi-Macna-Colori...αναλογα ποσα € θα καταφερω να μαζεψω!

daz
06/10/2013, 12:34
Επειδη γυρνας με το μηχανακι υπο ολες τις συνθηκες ισως να ειναι πιο σοφο να επενδυσεις σε ενα Rukka.

Ξερω ειναι πολλα τα χρηματα και λιγο περιεργα τα κοψιματα τους αλλα πραγματικα δεν εχω ακουσει-διαβασει κανενα παραπονο απο τους (ομολογομενως λιγους) χρηστες τους.

Οταν πηρα το SAND κοιταγα και το VENTURE της Spidi αλλα προτιμησα το REVIT γιατι ολοι τοτε περναν REVIT και θεωρησα οτι κατι παραπανω θα υπαρχει που δεν μπορουσα να δω ως νουμπας που ειμαι!!!

Αλλα τελικα το επομενο (κοιταω αυτον τον καιρο) θα ειναι μεταξυ Spidi-Macna-Colori...αναλογα ποσα € θα καταφερω να μαζεψω!

Ή Rukka θα παίξει ή Revit. Το θέμα είναι πως και στις δύο μάρκες τα μοντέλα που με ενδιαφέρουν είναι πανάκριβα, πρέπει να περιμένω να βγει ο αντικαταστάτης του ώστε να πέσει η τιμή.

chrisdoum
06/10/2013, 22:32
εγώ είχα το d-dry 500 της dainese και ήμουνα απόλυτα ικανοποιημένος ...aftersale δεν χρειάστηκε γιατί δεν έπαθε τίποτα:D τόοοσα χρόνια που το είχα

pektis
06/10/2013, 22:57
Εγω εχω αυτο
http://www.no-limits.gr/50791-bering-jacket-freeway
κανα χρονο τωρα & ειμαι πολυ ευχαριστημενος... Ειναι πολυ ζεστο και απο βροχη δεν περναει τιποτα, ακομα και με πολυ νερο...;)
Αν θυμαμαι καλα πρεπει να το πηρα 230€(οχι απο το συγκεκριμενο site)

LOUKILOUK
07/10/2013, 19:31
Colori ήταν το πρώτο μπουφάν μοτοσυκλετας που αγόρασα το 1996...ζεστό και "γερό" δεν έπαθε τίποτε όσο το φορούσα καθημερινά και ολημερίς αλλά όταν έβρεχε τραγουδούσα το "σε ένοιωσα μέσα μου παντού..." Από τότε η κολόρι βελτιώθηκε αλλά και πάλι για μένα δεν είναι στις προτημίσεις μου. Δηλώνω ευθαρσώς Daineseάκιας λόγω ποιότητας, εμφάνισης και πρακτικότητας... το πρώτο μου G-400 d-dry(2002) δεν έχει πάθει τίποτε ακόμα, φερμουάρ, κουμπιά κτλ όλα σαν καινούρια και μόνο η αδιβροχοποιήση έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό...Φορέθηκε καθημερινά για πάνω από 8 χρόνια... Το επόμενο Gator goretex είναι απλά σε άλο επίπεδο..., αρκούδα στο κρύο, δεν "νοιώθει" κρύο/βροχή/χιόνι... δοκιμασμένο κυριολεκτικά σε όλα...Το μόνο του μειονέκτημα είναι ίσως ότι είναι υπερβολή για το κλίμα της Ελάδας...αλλά όχι της Σκωτίας...Ααα... και η τιμή του είναι λίγο θέμα αλλά αυτό δεν με ενόχλησε, το τσίμπισα για 300ευρό αντί για 600...
Τα Rukka τα θεωρώ κορυφαία αλλά ακριβά, σπάνια βρίσκεις προσφορές και μερικά δεν είναι και του γούστου μου.
Γενικά αν οδηγείς πολλές ώρες καθημερινά πρέπει να δεις τον εξοπλισμό σαν μια επένδυση...καλύτερα να πληρώσεις κάτι παραπάνω τώρα, παρά να το διπλοπληρώσεις επειδή το "οικονομικό" μοντέλο που διάλεξες αρχικά, δεν ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις σου.
Επίσης επειδή εγώ είμαι και ψώνιο με ενδιαφέρει και η εμφάνιση του εξοπλισμού σαν ρούχο και εκεί η dainese δεν πιάνετε...
Γενικά το "ότι πληρώνεις παίρνεις" ισχυει σε μεγάλο βαθμό στον εξοπλισμό μοτοσυκλέτας;)