Σύνδεση

View Full Version : agv vs suomy vs shoei

ariscbr600f4
05/10/2013, 03:39
καλησπερα...
εχει ερθει η ωρα να αλλαξω το κρανος μου (ενα aplo nolan)...
βρισκομαι σε διλημα, μαλλον σε τριλημα..
να δωσω γυρο στα 250ε και να παω προς agv (skyline - k4 evo)??? προς suomy (plain - replica)???
η να ανεβασω μπατζετ 400+ε και να παω για xr 1100??...
με το nolan ενιωθα καλυμμενος εντος πολης και εφοσων (ευτυχως) δεν ειχα καποιο ατυχημα μεχρι τωρα...
αλλα σιγα σιγα οι αποστασεις μεγαλωνουν και παω και κανενα ταξιδακι συν τα 3-4 χρονακια του nolan...
Υ.Γ αποφευγω τις ηλεκτρονικες παραγγελειες...
τελικη ερωτηση: ασφαλιζω σε καποιο σεβαστω ποσοστο την ζωη μου με 250 ευρο σε agv-suomy (αυτα μαρεσουν)
η να παω για το shoei???
περιμενω συγκρισεις.
ευχαριστω...

teogtp
05/10/2013, 08:38
καλησπερα...
να δωσω γυρο στα 250ε και να παω προς agv (skyline - k4 evo)??? προς suomy (plain - replica)???
με το nolan ενιωθα καλυμμενος εντος πολης και εφοσων (ευτυχως) δεν ειχα καποιο ατυχημα μεχρι τωρα...
αλλα σιγα σιγα οι αποστασεις μεγαλωνουν και παω και κανενα ταξιδακι συν τα 3-4 χρονακια του nolan...
τελικη ερωτηση: ασφαλιζω σε καποιο σεβαστω ποσοστο την ζωη μου με 250 ευρο σε agv-suomy (αυτα μαρεσουν)
η να παω για το shoei???
περιμενω συγκρισεις.
ευχαριστω...
Αυτο φιλε μου μονο ο μεγαλοδυναμος το ξερει.
Τα κρανακια που αναφερες τα εχεις δοκιμασει πανω σου?
Εχω ενα AGV NUMO "σπαστο"και σε πληροφορω οτι ειναι για τον Φουτσο.Ποιοτητα κατασκευης κινεζικου και υποστηριξη μηδεν!
Με πατεντες δικες μου δουλευει ο μηχανισμος ανοιγματος της μουσουδας!
Suomy ξερω δεν απαντω....
Shoei δεν "καθεται" στην κεφαλα μου σωστα οποτε ........
Schuberth Sr1 φαινετε ποιοτικο(ο χρονος θα δειξει)ειναι ελαφρυ ΔΕΝ ειναι αθορυβο οπως ισχυριζονται αλλα εχει πολυ καλο αερισμο στο κελυφος.

MG-KTiNoS
05/10/2013, 08:45
ΟΛΑ τα κράνη σε προστατεύουν αλλα ΚΑΝΕΝΑ δεν σε κάνει ΑΘΑΝΑΤΟ
(μιλάμε για κράνη όχι μλκιες από το Λιντλ)

Από εκεί και μετά παίζει τι θες να κάνεις με το κράνος και τι μηχανάκι έχεις.
Άλλο πίστα, άλλο τουρισμός, άλλο βόλτα.
Άλλο ον οφ άλλο σούπερ σπορτ

Αυτά...
βασικό ρόλο παίζει και η κεφάλα σου !
:D

akis_trevor
05/10/2013, 08:47
αν κανεις ταξιδακια οπως λες,μην πας σε agv.πριν 2 μηνες πηρε γνωστος μου το Horizon( η πως σκ@τ@ το λενε)και του κανει τρελη φασαρια.και κατ'εμε πιο ακριβα απο αυτα που σου προσφερουν...τσεκαρε και hjc.

ariscbr600f4
05/10/2013, 19:19
δεν βρηκα κατι ενδιαφερον σε hjc σε τιμη 250 ευρο... και αν ειναι ανεβω σε χρηματα παω για το shoei οπως ειπα, που και μου αρεσει και καλα μου στεκεται και μια χαρα κρανος ειναι...
για suomy καμια γνωμη??

teo yzf r6
06/10/2013, 10:41
τα suomy μια χαρα κρανακια ειναι ειχα ενα για 4 χρονια τα εβγαλε τα λεφτα του,και σε εναν γνωστο μου suomy του συνεστησα να παρει και δεν μου εχει κανει καποιο παραπονο ,ενας στο φορυμ εδω πουλαει ενα ωραιο suomy ενα 150αρι.
Τεπειδη εχω βαλει και shoei ειναι οντως απο τα ποιο αεροδυναμικα κρανοι αλλα απο λεφτα ειναι ακριβα,400-500-600-700 ευρο,agv ενα φθηνο που ειχα παρει απο την σειρα που εχει γυρω στα 200 ευρο εκανε οντως αρκετο θορυβο,παντως ψαξου και θα την βρεισ την ακρη.ζηγισε τα λεφτα σου,τι μηχανη εχεις ,για τι το θες...
:wave2:

ariscbr600f4
06/10/2013, 11:44
cbr 600f, για κανενα μικρο ταξιδακι κυριως, οχι πιστες και τρελα γκαζια..
και το nolan που εχω 4 χρονια τωρα, εχει βγαλει και με το παραπανω τα λεφτα του, το κυκλοφορουσα με ενα tl1000, ελαφρυ, αθορυβο, ωραιο, μια χαρα, αλλα νιωθω οτι αν πεσει κατω θα ανοιξει στα 2...
παντως ναι, για κανενα suomy με βλεπω....

TROOPER
07/10/2013, 09:51
σοει

harris_x
07/10/2013, 10:26
σοει

Ή αραι.

p@nos
07/10/2013, 12:51
ολα τα κρανη μια χαρα προστασια θα σου προσφερουν...

μη δωσεις παραπανω λεφτα για το σοει ειναι ενας κουβας και μισος...η πραγματικη του αξια ειναι κανα 200ευρω και πολυ...εχει ωραια γραφικα ομως...

αμα εχεις μηχανακι που βγαινεις εθνικες με 160+ η αεροδυναμικη του αραι δεν υπαρχει χτυπα το το σοει ειναι σα τουβλο μπροστα του θα παθεις αυχενικο...το προβλημα των αραι ειναι πως ολα τα αξεσουαρ ειναι πανακριβα τα αυτακια σπανε και ειναι επισηης ακριβα και η ζελατινα θα σου βγαλει την πιστη για να την αλλαζεις
σουομι δε ξερω δεν ειχα νολαν ενα απο τις λιγο πιο φτηνες σειρες που ειχα παρει ηταν καλο και απο αεροδυναμικη

πολυ καλα κρανη σε καλα λεφτα ειναι σαρκ και hjc...προσωπικα θα επαιρνα το rsr2 αλλα δε μου καθοταν με τιποτα στο κεφαλι...το θεμα με τα κρανη των 700+ευρω ειναι κοροιδια οταν υπηρχαν λεφτα παραμυθιαζομασταν για την ασφαλεια τους αλλα στηνπραγματικοτητα το πουλ μουρ πληρωνεις στο 70% και στο 30% κρανος

delrules
07/10/2013, 13:01
Η εμπειρια που εχω ειναι μονο σε shoei & arai. Προτιμω σιγουρα το arai. Τα προβληματα με βγαλε-βαλε ζελατινες κτλ δεν τα παρατηρησα. 2 μοχλακια εχει που τα σηκωνεις και η ζελατινα μπαινοβαινει βουτηρο. Τα ανταλακτικα τους ειναι οντως ακριβα, αλλα το ιδιο ισχυει και το shoei. Επισης την ηλεκτρονικη παραγγελεια μην την αποκλειεις καθως οι τιμες ειναι πολυ καλυτερες. To shoei (xr-1100) το πηρα 345 μαζι με μεταφορικα και εξτρα σκουρη ζελατινα. Εδω τοτε ειχε γυρω στα 450 μονο το κρανος + 100 περιπου για την 2η ζελατινα...Εναλλακτικα θα πηγαινα σε hjc ή shark. To agv απο πολλους εχω ακουσει οτι ειναι μουφες...

Black Diamond
07/10/2013, 13:19
ακόμα και αν υπάρχει κάποιος που να έχει δοκιμάσει και τα 3 που αναφέρεις, πάλι αυτό που θα σου πει ίσως δεν κάνει για σένα....
το πιο βασικό χαρακτηριστικό πριν όλα τα άλλα (αεροδυναμική κλ.π.) είναι το κεφάλι σου και με αυτό εννοώ το μέγεθος και το σχήμα. Κάποια εταιρεία μπορεί να ταιριάζει γάντι στη κούτρα μας και κάποια άλλη (αν και φοβερή σε κράνη) να μας ενοχλεί.
Γνώμη μου να δοκιμάσεις τις εταιρείες και τα κελύφη στο μέγεθος σου και από αυτήν που σου κάθεται πιο σωστά να πάρεις από την πιο "ανθεκτική" τους σειρά (ίσως μια replica και όχι μόνο)
Προσωπικά η shoei που έχω δοκιμάσει όντως αεροδυναμική,ελαφρύ κράνος αλλά με θόρυβο
Να βάλω στο παιχνίδι την shark και την HJC που είπε κάποιος φίλος ήδη.
καλές αγορές

OlKa
07/10/2013, 13:41
Καλησπέρα κι από μενα! Εγώ έχω πάρει εδώ και 3-4 μήνες το AGV το Horizon κι είμαι πολύ ικανοποιημένη...Δυστυχώς δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για κάποιο άλλο κράνος, αλλά με θυμάμαι να με τρώει να δώσω κι άλλα για να πάρω SHOEI... Ό,τι κι αν αποφασίσεις. αχρείαστο να 'ναι!

sniper
07/10/2013, 13:57
καλησπερα...
η να παω για το shoei???
περιμενω συγκρισεις.
ευχαριστω...

Δες και τα Xlite - το Χ601 είναι πολύ καλό.

Γενικά πήγαινε και δοκίμασετα στο κεφάλι σου.

ariscbr600f4
07/10/2013, 14:06
για τα suomy ομως καμια γνωμη δν ειπατε.... σε shark παντως τα τελευταια χρονια δεν υπαρχει μεγαλη ποικιλια...

bros400pgm
07/10/2013, 14:07
μη δωσεις παραπανω λεφτα για το σοει ειναι ενας κουβας και μισος...η πραγματικη του αξια ειναι κανα 200ευρω και πολυ...

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Τι λες ρε βλαμενε?

p@nos
07/10/2013, 14:11
Τι λες ρε βλαμενε?

τι τι λεω ρε επειδη εσεις ειστε θυματα και παρασυρετε και αλλους με τις μαρκες...θα στο χαριζα αμα δε μαρεσε το σχεδιακι του ειναι το μονο κρανος που αγορασα και μετα απο την πρωτη βολτα το βαλα για πουλημα... :moutza:

περιττο το οτι καθε φορα που το βγαζω απο το κεφαλι μου το κατω μαξιλαρακι που ειναι πισω στο σβερκο ξεκουμπωνει απο τη μια μερια...ειναι και η ποιοτητα συναρμολογισης κορυφαια οχι μονο η αεροδυναμικη τουβλου που πασχισαν να του δωσουν :rotflmao::cry:

Yianniss
07/10/2013, 14:18
Τα Suomy εκτος απο τα καλυτερα γραφικα της αγορας, εχουν κ ποιοτικο εσωτερικο. Αεροδυναμικα ειναι μια χαρα με μονο τους μειον ο θορυβος. Για την ακριβεια, μιλαω για τα μοντελα Vandal και Excel.
Arai RX7 φοραω τωρα αλλα δεν θα ξαναεπαιρνα.
Παντως οπως ειπαν κ πιο πανω με online αγορα μπορει να κερδισεις πολλα χρηματα.

bros400pgm
07/10/2013, 14:20
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Κλαιω ρε με αυτα που λες. Το οτι ολα τα κορυφαια κρανη εχουν μεσα τιμη "μουρης" ειναι γνωστο. Οχι ομως οτι μονο το σοει ειναι ετσι.
Το μαξιλαρακι βγαινει γιατι εισαι κεφαλας ρε :moutza::lol:

Φιλια :beer:

p@nos
07/10/2013, 14:26
πολυ γλωσσα βγαζεις τελευταια ετοιμασου για μπαν :lol:

daz
07/10/2013, 14:27
Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει κάμποσα. Arai δεν είχα ποτέ. Το Shoei είναι να σου κάτσει στην κεφάλα. Αν σου κάτσει είναι μια χαρά. Βέβαια η εμπειρία που έχει ο καθένας εξαρτάται από το μοντέλο του κράνους, απ' την μηχανή που οδηγεί και απ' τον τρόπο που οδηγεί. Οπότε μόνο γενικά μπορούμε να μιλήσουμε.
Στην δική μου μηχανή (όρθια θέση οδήγησης) έχω δοκιμάσει και το xr1000 το 1100 και 2 διαφορετικά μοντέλα hjc. Τα ίδια περίπου τα έχω φορέσει και σε άλλες μηχανές κυρίως σε ταξίδια ή βόλτες (όπως gsxr600).

Τα shoei είναι καλύτερα όσον αφορά την αεροδυναμική. Στα hjc ακούς κάποιους στροβιλισμούς. Ακόμα και το Ben Spies κουνούσε σε hayabousa (η πρώτη ρεπλικα που βγήκε). Απ την shoei μέχρι και το hornet έχει φοβερή αεροδυναμική για το είδος του.
Τα Shoei είναι καλύτερα στον εξαερισμό.
Τα hjc έχουν φοβερό εσωτερικό, πάρα πολύ ποιοτικό, άνετο και ανθεκτικό. Μ' αρέσει περισσότερο απ' των shoei.
Τα hjc έχουν πολύ καλή ζελατίνα αλλά δεν παίρνουν όλα τα μοντέλα pin lock.
Τα hjc έχουν πολύ καλό σύστημα αλλαγής της ζελατίνας. Και των shoei καλό είναι.
Η ποιότητα βαφής στα shoei είναι ένα επίπεδο πάνω απ' τα καλά μοντέλα της hjc.
Τα Hjc έχουν φθηνότερα ανταλλακτικά.
Για περιφερειακή όραση δεν θυμάμαι να σου πω. Κανένα πάντως δεν με απασχόλησε.

Οπότε σύμφωνα με τις εμπειρίες τις δικές μου τα shoei είναι καλύτερα συνολικά αλλά ακριβότερα. Τα Hjc στην φθηνή κατηγορία είναι αξιοπρεπέστατα. Όσο η τιμή αυξάνεται τα shoei είναι καλύτερη επιλογή χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα hjc είναι κακά.

κρας τεστ δεν έκανα σε κανένα.

Η πιο αντικειμενική γνώμη που θα πάρεις είναι μόνο από κάποιον που θα έχει το ίδιο μοντέλο κράνους με αυτό που έχεις σκοπό να αγοράσεις και οδηγεί μηχανή παρόμοιας φιλοσοφίας. Και πάλι όχι στο 100%.

Απόψεις του στιλ τα agv έχουν χάλια αεροδυναμική κτλ είναι για γέλια. Ποιο μοντέλο? Όλα? Σε τι μηχανή? Στα πόσα χλμ? Ναι με ένα bousa όλα τα agv έχουν χάλια αεροδυναμική. Αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό.

Την ασφάλεια που μας προσφέρει ένα κράνος την χρειαζόμαστε πιο πολύ μέσα στην πόλη απ' ότι στο ταξίδι. Στο ταξίδι συνήθως χρειαζόμαστε όλα τα υπόλοιπα.

Καλές αγορές.

ariscbr600f4
07/10/2013, 14:31
http://www.xmoto.gr/gr/ProductView.aspx?Prod_Id=6216&cat=796

http://www.xmoto.gr/gr/ProductView.aspx?Prod_Id=1806&cat=195

http://www.xmoto.gr/gr/ProductView.aspx?Prod_Id=727&cat=73

http://www.xmoto.gr/gr/ProductView.aspx?Prod_Id=5031&cat=666

καποια απο αυτα που εχω βαλει στο ματι...

daz
07/10/2013, 14:36
A ναι, ξέχασα! Τα Hjc έχουν μεγάλο κέλυφος, ογκώδες.
Παρ' όλα τα 3 διαφορετικά μεγέθη κελύφους.

akis_trevor
07/10/2013, 14:48
A ναι, ξέχασα! Τα Hjc έχουν μεγάλο κέλυφος, ογκώδες.
Παρ' όλα τα 3 διαφορετικά μεγέθη κελύφους.

συμφωνω αλλα οχι σε ολα τα μοντελα.πχ το fg15 δεν συγκρινεται με το rpha 10

skylos mauros
07/10/2013, 15:20
εχω το agv stealth sv. κλασικο σχημα με τους 4 συρματινους αεραγωγους μπροστα και την κουμπωτη αεροτομή πισω ..... ελαφρυ, για κράνος με εσωτερικο visor, καλη αεροδυναμικη αλλα πολυ σφυριγμα..... γενικα θα ήθελα καλυτερη ζελατίνα (πιο χοντρη οπως της bell). το εσωτερικό του αρκούντως καλό. οδηγώ gsf650 sa με ψηλή ζελατινα σε νορμαλ ταχυτητες ταξιδιου (130 - 150 χαω)

skylos mauros
07/10/2013, 15:24
το suomy vandal το εχει η γυναικα μου. η επιτομη της απλης κατασκευής. παναλαφρο, καλη αεροδυναμική αλλα απο εσωτερική επενδυση κλαφτα χαραλαμπε..... τελειως ξεβρακωτο. δεν ειναι να φορεθει χωρις ωτοασπιδες σε ταξίδι. γενικα παντως εχει πολυ ελαφρια αισθηση. οι αεραγωγοι του στο μετωπο περιστροφικοι με παραπονα απο καποιους..

ariscbr600f4
07/10/2013, 16:49
απο τα 4 που σας εδειξα??? προτεινεται καποιο??

ilikeyourbike
07/10/2013, 17:00
Μεχρι τωρα ειχα hjc των 150 - 180 ευρω και agv των 230 (k4). Πολυ ανωτερο κρανος το ιταλικο (agv). Πιο ελαφρυ, πιο ομορφο, τα πλαστικα του εχουν μεινει σχεδον ιδια 2 χρονια μετα, σου δινει πολυ περισσοτερο την αισθηση της ποιοτητας σε σχεση με το -συγκεκριμενο τουλαχιστον- hjc που εχω. Επειδη το προσεχω, το χρωμα του εχει αντεξει και μοιαζει σαν καινουργιο 2 χρονια μετα.

ariscbr600f4
07/10/2013, 17:30
και τα skyline και horizon βλεπω εχουν καλη ποιοτητα κελυφους... αλλα δεν τα πολυ εμπιστευομαι τα agv...

devil's animal
07/10/2013, 17:34
shoei σαφως ανωτερα σε σχεση με suomy και agv με την σειρα να πηγαινει ετσι:

1. shoei
2. suomy
3. agv

για την περιπτωση σου ομως μπορεις να δεις τα OGK Kabuto FF5 τα οποια υπαρχουν καποια stock (σε ΤΡΟΜΕΡΗ τιμη) στην αντιπροσωπεια της Pro Ride (στον Πειραια)...
Ιαπωνικα με πολυ καλη αεροδυναμικη και φοβερη ποιοτητα κατασκευης...
αρνητικο: η πλαστικη αεροτομη που αν δεν την προσεξεις, σπαει για πλακα...

τελος, μην αποκλειεις τις αγορες απο το εξωτερικο...
ευκολα, γρηγορα και πολυ φθηνοτερα
:wave2:

BabisStinson
08/10/2013, 08:02

Το RSR2 το έχει ο κολλητός μου. Πολύ ωραίο, racing look, λίγο πιο αγωνιστικό από το δικό μου Race-R. Έχει καλή αεροδυναμική, αλλάζει ζελατίνες σχετικά εύκολα (όχι όσο εύκολα αλλάζει το Race-R) και εσωτερικά πολύ ποιοτικό. Δεν έχω ακούσει να παραπονιέται για θόρυβο, αυτό βέβαια είναι και στον καθένα. Ο φίλος οδηγάει Suzuki Bandit, το αναφέρω για τον τρόπο οδήγησης.
Γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτά τα Shark.

Το καλύτερο πάντως που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις αυτά που σκέφτεσαι. Χθες για παράδειγμα δοκίμασα το Shoei X-Spirit II, το καλύτερο και πιο race-ready Shoei. Ε δεν καθόταν καλά στο κεφάλι μου, ίσως με άλλα μαξιλαράκια στο πλάι να ήταν οκ, αλλά το Μ όπως ήταν, δεν.. Αντίστοιχα το Qwest της Shoei που είχα δοκιμάσει ήταν ότι πιο άνετο έχω φορέσει σε κράνος.

Αν έπαιρνα τώρα θα κοιτούσα και κάποιο Suomy μόνο και μόνο για τα απίστευτα γραφικά που έχουν! Φυσικά διαβάζω και πολύ καλά σχόλια από όλους τους ιδιοκτήτες τους.

nickald
08/10/2013, 08:18
χτες εκανα μια βολτα και δοκιμασα το shoei 1100..... Ειναι απιστευτο το πως απλα ταιριαζει στο κεφαλι... δυστυχως δεν μπορω να πω το ιδιο για το RSR... γι αυτο πηγα αλλα απλα δεν μου εκατσε.... ποιοτικα παντως ειναι κοντα.

TROOPER
09/10/2013, 09:39

το hjc

teo_g7
10/10/2013, 06:43
Εγώ θα σου πρότεινα να ρίξεις μια μάτια στο Ίντερνετ για το Qwest.Εγώ το είχα πάρει πριν 1.5 χρόνο από Αμερική 230€.

petros1972
10/10/2013, 07:59
εγω εχω ενα scorpion 1000 .σε γενικες γραμμες καλο κρανος.μειον του δεν εχει και τοσο αντιθαμβωτικη ζελατινα και ειναι λιγο βαρυ.