View Full Version : Αναζήτηση scooter 50cc
Γεια σας, τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να αγοράσω ένα 50ρακι τετράχρονο για να πάω στην δουλεία , 12 χιλιόμετρα την ημέρα(χωρίς ανηφόρες).
Είμαι 50 κιλά, πιστεύω να τραβάει. Θα είναι το πρώτο μου δίτροχο για αυτό ψάχνω κάτι με μικρό σκάφος, να μην με δυσκολέψει.
Έχω δίπλωμα για 125cc και επίσης έχω ήδη κράνος, μπουφάν και γάντια, μάλλον θα πρέπει να πάρω και μια ποδιά για το κρύο και την βροχή.
Θα χρειαστώ κάτι άλλο για να το χρησιμοποιώ όλο το χρόνο με όλες τις καιρικές συνθήκες?
Θέλω 50ρι για να είναι οικονομικό από κατανάλωση και συντήρηση (τέλη, ασφάλεια και φυσικά service) Πόσο περίπου κοστίζουν αυτά τον χρόνο?
Πόσο κοστίζει η μεταβίβαση και ποία είναι η διαδικασία?
Διαθέτω 600 με 800 ευρό περίπου, και ψάχνω για μεταχειρισμένο λίγων ετών με λίγα χιλιόμετρα.
Έχω κοιτάξει
piaggio zip
peugeot kisbee
kymco agility
sym symply
Ποια είναι η γνώμη σας? Τι άλλο αξίζει να δω?
Είμαι στην Θεσσαλονίκη, μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο μηχανικό για να πάω να το ελέγξω πριν κάνω την αγορά?
Πολλοί μου λένε ότι δεν έχει ασφάλεια και ότι δεν μπορούν να το πάνε μακριά για να το δω, πρέπει να πάω εκεί που το έχουν,
Πως όμως θα βρω μηχανικό σε κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης και πως θα εμπιστευτώ ότι είναι καλός αν δεν έχω ακούσει ποτέ για την δουλειά του?
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Κάθε βοήθεια θα είναι πολύτιμη.
angelosxf650
10/10/2013, 18:14
Γεια σας, τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να αγοράσω ένα 50ρακι τετράχρονο για να πάω στην δουλεία , 12 χιλιόμετρα την ημέρα(χωρίς ανηφόρες).
Είμαι 50 κιλά, πιστεύω να τραβάει. Θα είναι το πρώτο μου δίτροχο για αυτό ψάχνω κάτι με μικρό σκάφος, να μην με δυσκολέψει.
Έχω δίπλωμα για 125cc και επίσης έχω ήδη κράνος, μπουφάν και γάντια, μάλλον θα πρέπει να πάρω και μια ποδιά για το κρύο και την βροχή.
Θα χρειαστώ κάτι άλλο για να το χρησιμοποιώ όλο το χρόνο με όλες τις καιρικές συνθήκες?
Θέλω 50ρι για να είναι οικονομικό από κατανάλωση και συντήρηση (τέλη, ασφάλεια και φυσικά service) Πόσο περίπου κοστίζουν αυτά τον χρόνο?
Πόσο κοστίζει η μεταβίβαση και ποία είναι η διαδικασία?
Διαθέτω 600 με 800 ευρό περίπου, και ψάχνω για μεταχειρισμένο λίγων ετών με λίγα χιλιόμετρα.
Έχω κοιτάξει
piaggio zip
peugeot kisbee
kymco agility
sym symply
Ποια είναι η γνώμη σας? Τι άλλο αξίζει να δω?
Είμαι στην Θεσσαλονίκη, μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο μηχανικό για να πάω να το ελέγξω πριν κάνω την αγορά?
Πολλοί μου λένε ότι δεν έχει ασφάλεια και ότι δεν μπορούν να το πάνε μακριά για να το δω, πρέπει να πάω εκεί που το έχουν,
Πως όμως θα βρω μηχανικό σε κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης και πως θα εμπιστευτώ ότι είναι καλός αν δεν έχω ακούσει ποτέ για την δουλειά του?
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Κάθε βοήθεια θα είναι πολύτιμη.
θα παρεις παπακι οχι σκουτερ και για οικονομια και σερβις και ολα!!!!τα σκουτερ ειναι βασανο και τα 50αρακια τα τετραχρονα ειναι πολυ αργα πραγματικα....ενα 50αρι παπακι θα σου αντεξει μια ζωη να το δωσεις και στο παιδι σου οχι κινεζικο ομως!!!μπορεις και παραπανω κυβικα kazer astrea innova οτι βρεις ειναι ολα πολυ καλα!!
peugeot v-click! λενε οτι ειναι κινεζια με σηματα peugeot, αλλα το εχει ενας θειος μου στο χωριο 4 χρονια τωρα, εχει τραβηξει τα πανδεινα και το ρημαδι ειναι ασπαστο! δε χαμπαριαζει ντιπ!! αν δεν κανω λαθος 9 κατοσταρικα εχει καινουριο!
αλλα ρε κοπελια... το 50αρι μη νομιζεις οτι θα ειναι πιο οικονομικο! εχει σχεδον το ιδιο βαρος με ενα 125αρι αρα θα τραβαει μεγαλυτερο ζορι να σε μεταφερει, πραγμα που σημαινει οτι υπο προυποθεσεις μπορει να εισαι και ακριβοτερη στο καυσιμο απο το 125! σερβις δεν θα εχεις διαφορα, ενα κιλο λαδι και ενα μπουζι παιρνουν ολα, οποτε τα λεφτα ειναι τα ιδια! η ασφαλεια ειναι λιιιιιγο ακριβοτερη και τα τελη που στο 125 ειναι 22 ευρω!
το 50αρι για μενα ειναι πεταμενα λεφτα, εφ'οσον εχεις διπλωμα για παραπανω
Lioulios
10/10/2013, 22:00
Με 50αρι εσυ στην ανηφορα και εγω με τα ποδια παω πιο γρηγορα .
Αφου εχεις διπλωμα για 125 ,παρε 125 .
Ειτε παπι ειτε σκουτερ.
Υπαρχουν και τα 100αρια παπια .
Μπορει το ενα να καιει παραπανω απο τα αλλα ,αλλα μην τρελαθουμε κιολας .σιγα τις μεγαλες διαφορες..
Εκει που θα δεις διαφορα ,θα ειναι αν παρεις σκουτερ με ιντζεκσιον 200αρι ενω ειχες καρμπυραυερατο 125-150αρι .
Οτι και να παρεις ,με προσοχη σιγα σιγα την αρχη και ολα θα πανε καλα.
Άμα θες σώνει και καλά 50αρι σκούτερ κοίτα και κανένα δίχρονο Gilera Runner.Δε βάζει φωτιά στην άσφαλτο άλλα πάει σίγουρα καλύτερά από τα τετραχρονα.
Αλλιώς όπως σου είπαν και τα παιδιά πάρε παπί 100αρι άσπαστο και Σούπερ οικονομικό.
Θελω σιγουρα 50ρι, τουλαχιστον για την αρχη, μετα αν δω οτι δεν με καλύπτει και αγαπησω τους δυο τροχους, μπορω
να το αλλαξω, αυτος ειναι και ο λογος που ψαχνω μεταχειρισμένο για να μην χασω πολλα από την πώλησει.
Το θέλω μονο για να κανω 6 χιλιομετρα μεχρι την δουλεια και πισω.
Το scooter καλυπτει τα ποδια απο νερα και κρυο , μαζι με μια ποδια πιστευω οτι θα μπορω να το χρησιμοποιω και τις δυσκολες μερες του χειμώνα.
Με το παπι μονο ο δρομος να ειναι βρεγμένος θα μου σηκωνει νερα στα ποδια. Ακόμα και την ποδια να μην έχω μαζι , καπως σε καλύπτει στα ποδια
το scooter πιστευω οτι και αυτο το λιγο θα κανει την διαφορα και στο κρυο και στα νερα.
Γενικα αν μπορουσα θα έπαιρνα ενα μικρο αυτοκινητακι (αφου πουλησα ηδη το δικο μου ) αλλα δεν φτανει ο μισθος και για σπιτι και για μεταφορικο μέσο.
Πηγα και είδα ένα Agility, σαν υψος σελας μου φάνηκε μεγαλο , δεν πατουσαν κατω να ποδια μου με άνεση (δεν ειμαι και πρώτο μπόι ).
Έχω οδηγήσει runner, αυτό είναι αρκετά πιο ψιλό απο το agility.
Ανέβηκα σε ένα peugeot kisbee και ηταν ιδανικο, απο την πρώτη βόλτα ένιωσα ανετα πάνω του, αυτο το μεγεθος θέλω τελικα .
Είδα και ένα honda vision και αυτό είναι καλό ύψος αν και φαίνεται πολύ μεγαλύτερο απο το kisbee.
Ήταν πολυ ωραίο αλλα ήταν καινούργιο και είχε κοντα 2000 , δεν θέλω να δώσω τοσα και να το αλλάξω μετά.
Το πρώτο μου το θέλω μεταχειρισμένο, να μην το κλαίω αν το καταστρέψω.
Χωρις να το έχω δοκιμάσει, πιστευω και το piaggio zip θα μου είναι καλό.
Γενικα αναφέρω αυτά τα μοντέλα για μόνο αυτά έχω βρει μέχρι στιγμής σε μεταχειρισμένα.
Από 50ακια , ποια αλλα να κοιταξω , ποιες εταιριες θεωρούνται πιο αξιόπιστες?
Για το peugeot kisbee του 2012 , έχετε ακούσει κάτι?
notakos600
11/10/2013, 08:20
Το μεταχειρισμένο δίχρονο σκουτεράκι που ψάχνεις θα θέλει λεφτά να (ξανα)γίνει μηχανάκι.
Αν αυτά τα 6 χλμ δε απαιτουν μέγαλες ταχύτητες για την ασφάλεια σου, τότε χτύπα το 50αρι.
Μια χαρά πάει (διχρονο) και δε θέλει και τπτ τρομερο απο συντήρηση (ακομα λιγοτερα απο 4χρονο)
Παντως για τα 100αρια που σου λενε παραπανω, μη νομιζεις οτι θα χασεις περισσοτερα αν πεις να το πουλησεις.
Το 50αρι γενικοτερα εχει μικροτερο κοινό και πουλιεται ή δυσκολοτερα ή φθηνοτερα.
Τα κόστη τελών και ασφάλειας ειναι παρομοια και δεν υπαρχει λόγος να τα συγκρινουμε.
Εν τέλη θα σε καλύψει το 50αρι (εκτος αν χρειαζετε να βγαίνεις στο περιφεριακό) αλλα να προτιμήσεις ενα μεταχειρισμένο 100αρι
AristidisZ
11/10/2013, 08:37
νομίζω αυτό που πρότεινε ο motomike είναι πολύ καλή λύση
Το μεταχειρισμένο δίχρονο σκουτεράκι που ψάχνεις θα θέλει λεφτά να (ξανα)γίνει μηχανάκι.
Βασικά τετράχρονο ψάχνω ..
Ούτε λόγος για δίχρονο.
Αν είναι μέχρι 3-4 χρόνων το πολύ με λίγα χιλιόμετρα, τι θα θέλει ?
Εννοείτε ότι θα το πάω σε μηχανικό μου πει ότι είναι άθικτο μηχανικά.
Βασικά τετράχρονο ψάχνω ..
Ούτε λόγος για δίχρονο.
Αν είναι μέχρι 3-4 χρόνων το πολύ με λίγα χιλιόμετρα, τι θα θέλει ?
Εννοείτε ότι θα το πάω σε μηχανικό μου πει ότι είναι άθικτο μηχανικά.
4t και 50αρι, πλησιαζει τα όρια του επικινδυνου
Αν αυτά τα 6 χλμ δε απαιτουν μέγαλες ταχύτητες για την ασφάλεια σου, τότε χτύπα το 50αρι.
Εν τέλη θα σε καλύψει το 50αρι (εκτος αν χρειαζετε να βγαίνεις στο περιφεριακό) αλλα να προτιμήσεις ενα μεταχειρισμένο 100αρι
Φυσικά και ο δρόμος δεν απαιτεί μεγαλές ταχύτητες , και δεν γίνεται καν λόγος για περιφερειακό.
Από δυτικά θα πηγαίνω μέχρι το κέντρο. Μόνο για λίγο θα βγαίνω στην Μοναστηρίου και για λίγο στην Εγνατία,
ούτε 2 χιλιόμετρα , και δεν είναι και πολύ γρήγοροι δρόμοι , από φανάρι σε φανάρι πάει.
νομίζω αυτό που πρότεινε ο motomike είναι πολύ καλή λύση
Το peugeot v-click το έχω δει από μακριά , πρέπει να είναι σαν το peugeot kisbee σε μέγεθος , αλλα δεν έχω βρεί κανένα μεταχειρισμένο.
Άκουσα ότι τα τελευταία χρόνια η peugeot βάζει κινητήρες piaggio , ισχύει κατι τέτοιο και αν ναι από πότε γίνετε , ποια μοντέλα να κοιτάω?
AristidisZ
11/10/2013, 09:02
800 κάτι κάνει καινούριο...
τώρα για μοτέρ κτλ δε ξέρω να σου πω :)
4t και 50αρι, πλησιαζει τα όρια του επικινδυνου
Γιατί επικίνδυνο? Αν μιλάμε για νορμάλ δρόμους χωρις μεγάλες ταχύτητες ? Από φανάρι σε φανάρι θα πάω.Και ας μην είμαι και η πρώτη στην εκκίνηση, τι έγινε ?
Αυτή την διαδρομή σχεδόν τη κάνω τακτικά με το ποδήλατο για βόλτα, εκτός από το τελευταίο κομμάτι που μπαίνω στην Εγνατία.
Γιατι το 50αρι τετράχρονο να είναι χειρότερο απο την μυική δύναμη μιας κοπέλας?
Όταν λέω το κάνω με το ποδήλατο, εννοώ χωρίς κίνδυνο.
Και είναι και ποδήλατο , δεν σε βλέπουν και να σε δουν δεν σε υπολογίζουν. Δεν έχεις θέση στην άσφαλτο.
800 κάτι κάνει καινούριο...
τώρα για μοτέρ κτλ δε ξέρω να σου πω :)
Εννοείς κινέζικο ?
AristidisZ
11/10/2013, 09:09
Εννοείς κινέζικο ?
εννοώ δε ξέρω τίποτα :lol:
Γιατί επικίνδυνο? Αν μιλάμε για νορμάλ δρόμους χωρις μεγάλες ταχύτητες ? Από φανάρι σε φανάρι θα πάω.Και ας μην είμαι και η πρώτη στην εκκίνηση, τι έγινε ?
Αυτή την διαδρομή σχεδόν τη κάνω τακτικά με το ποδήλατο για βόλτα, εκτός από το τελευταίο κομμάτι που μπαίνω στην Εγνατία.
Γιατι το 50αρι τετράχρονο να είναι χειρότερο απο την μυική δύναμη μιας κοπέλας?
Όταν λέω το κάνω με το ποδήλατο, εννοώ χωρίς κίνδυνο.
Και είναι και ποδήλατο , δεν σε βλέπουν και να σε δουν δεν σε υπολογίζουν. Δεν έχεις θέση στην άσφαλτο.
Εσυ ξέρεις καλύτερα τους δρομους που θα κυκλοφορείς, αλλα προσωπικά και ζώντας και μικροτερη πολη απο τη θεσ/νικη με 50αρι 4τ δε θα κυκλοφορουσα.
Το προβλημα με το 50 κυβικών 4τ ειναι η ενεργητικη του ασφάλεια, θα ανοιγεις το γκάζι και δε θα πηγαινεις πουθενα για να αποφύγεις καταστάσεις
zannisvel
11/10/2013, 09:24
Εχω μια φιλη με vespaki 50cc(2009) δίχρονο μεν άλλα μια χαρα την πηγαινο-φερνει πειραια- αθηνα- καφεδακι και γλυφαδα εχει φτασει. Εφτασε οταν φευγαμε μεν αλλα εφτασε.
Εσυ ξέρεις καλύτερα τους δρομους που θα κυκλοφορείς, αλλα προσωπικά και ζώντας και μικροτερη πολη απο τη θεσ/νικη με 50αρι 4τ δε θα κυκλοφορουσα.
Το προβλημα με το 50 κυβικών 4τ ειναι η ενεργητικη του ασφάλεια, θα ανοιγεις το γκάζι και δε θα πηγαινεις πουθενα για να αποφύγεις καταστάσεις
Πιστευω ότι θα πηγαίνω τόσο αργά (μέχρι 30-40 το πολύ ) που για να αποφύγω κάτι θα προτιμήσω να σταματήσω, αφου δεν θα έχω και αλλη επιλογή.
Εχω μια φιλη με vespaki 50cc(2009) δίχρονο μεν άλλα μια χαρα την πηγαινο-φερνει πειραια- αθηνα- καφεδακι και γλυφαδα εχει φτασει. Εφτασε οταν φευγαμε μεν αλλα εφτασε.
Ξέρω ότι θα ξεκινάω λίγο νωρίτερα από ότι θα χρειαζόταν για να φτάσω στην ώρα μου και να μην βιάζομαι.
Μέχρι τώρα μου λέτε για τα κυβικά και αν είναι τετράχρονο η δίχρονο, αυτά δεν με προβληματίζουν καθόλου ,
δεν το σκέφτομαι καθόλου , 50αρι τετράχρονο ψάχνω με χαμηλό ύψος σελας για να πατάω καλά όλο το πόδι μου κάτω.
Οι προβληματισμοί και οι απορίες μου είναι σχετικά με τις εταιρίες και τα μοντέλα του. ΑΝ κάποιο μοντέλο καποια χρονια εβγαζε προβλήματα.
Σε ποια σημεία να δώσω βαρύτητα, τι να προσέξω σε ένα μεταχειρισμένο?
zannisvel
11/10/2013, 09:49
Αν μεινεις σε γνωστη μαρκα, ολα ενταξει θα ειναι. Απλα σιγουρα να σου συστησουν ενα μηχανικο και να το κοιταξει σχολαστικα. Απο ζημιες δε μπορω να ξερω γιατι ποτε δεν ειχα κανενα απο αυτα, ενα καλοκαιρι ειχα νοικιασει ενα zip στη Παρο και δεν μπορω να πω οτι το ευχαριστηθηκα.
Ποια ειναι η γνώμησας για τα Daytona?
Βρήκα το DY-R 50 καινούργιο του 2010 750 ευρό
Αξίζει να το σκεφτώ η όχι?
Ποια ειναι η γνώμησας για τα Daytona?
Βρήκα το DY-R 50 καινούργιο του 2010 750 ευρό
Αξίζει να το σκεφτώ η όχι?
τα daytona ειναι γενικα πολυ καλα και αξιοπιστα μηχανακια για τα λεφτα τους! νομιζω πως αυτο που βρηκες ειναι το αδερφακι του v-click που σου προτεινα! το οποιο v-click εχει οπως αναφερθηκε καινουριο 800κατι ευρα!!!
angelosxf650
11/10/2013, 20:17
αννυ σορρυ που θα στο πω αληθεια.....πιστευω οτι φοβασε τα μηχανακια....το runner σου φενετε μεγαλο και εχω δει κοπελα να το οδηγαει που ηταν1,50 το πολυ.....θες οτι πιο μικρο πιο χαμηλο και πιο αργο υπαρχει θες να πηγαινεις με 30-40 να σου πω κατι πριν παρεις οτιδηποτε ξεκινα με καποιον φιλο σου φιλη σου να κανεις εξασκηση στα δικυκλα γιατι ο δρομος δεν ειναι παιχνιδι και ειναι πολυ επικυνδος και μου θυμιζεις κατι παππουδες που πανε με 20 και ειναι το πιο επικυνδινο πραγμα για μενα προσωπικα αυτο το σκηνικο....σορρυ λεω την γνωμη μου καλοπροαιρετα και για να σε προστατευσω......ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗ!!!
αννυ σορρυ που θα στο πω αληθεια.....πιστευω οτι φοβασε τα μηχανακια....το runner σου φενετε μεγαλο και εχω δει κοπελα να το οδηγαει που ηταν1,50 το πολυ.....θες οτι πιο μικρο πιο χαμηλο και πιο αργο υπαρχει θες να πηγαινεις με 30-40 να σου πω κατι πριν παρεις οτιδηποτε ξεκινα με καποιον φιλο σου φιλη σου να κανεις εξασκηση στα δικυκλα γιατι ο δρομος δεν ειναι παιχνιδι και ειναι πολυ επικυνδος και μου θυμιζεις κατι παππουδες που πανε με 20 και ειναι το πιο επικυνδινο πραγμα για μενα προσωπικα αυτο το σκηνικο....σορρυ λεω την γνωμη μου καλοπροαιρετα και για να σε προστατευσω......ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗ!!!
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου , το εκτιμώ. Έχω δει κοπέλες να οδηγούν mega scooter και απορώ πως τα καταφέρνουν, αν τους πλαγιάσει πως το σηκώνουν? Οδηγούσα runer ενός φίλου 100 κιλά με αυτον πάντα πάνω, όταν πλάγιαζε, σε κάποια σημεία με κλήση του δρόμου , έβαζε τα πόδια κάτω και το κρατούσε, πατούσα με τις μύτες, πραγματικά δεν μπορούσα. Οδηγώ 7 χρόνια αυτοκίνητο και μπορώ να σου πω σύμφωνα με τα σχόλια τον γύρο μου , που δεν μου χάιδευαν τα αυτιά , ότι ήμουν πολύ καλή οδηγός. Με το αυτοκίνητο δεν φοβόμουν, είχα σίδερο γύρο μου να με προστατεύει, στο μηχανάκι είμαι εκτεθειμένη από παντού, τι να μου κάνει το μπρουφαν με τα προστατευτικά και το κράνος , αν γίνει κάτι έγινε. Αυτό που λέω είναι ότι δεν θα τρέχω , θα προσέχω και θα είμαι η μεγαλύτερη κότα στον δρόμο για να μην μπορέσει να γίνει κάτι. Ξέρω την κυκλοφορία, ξέρω να βλέπω αρκετές κινήσεις μπροστά όταν οδηγό και έχω αποφύγει πάρα πολλές καταστάσεις όλα αυτα τα χρόνια. Στην Ελλάδα οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι, όταν μου κλείσει κάποιος τον δρόμο θα πρέπει να μπορώ να σταματήσω έγκαιρα , όχι πάνω του, όσο μικρότερη ταχυτητα τοσο ευκολότερα θα το κάνω. Μιλάω απο την δική μου εμπειρία με το αυτοκίνητο, και τον φίλων μου που οδηγούν χρονια μηχανακι. Το μονο που μου είπαν ειναι μην παρεις μηχανακι , τα ζω καθε μερα ειναι επικίνδυνο, δεν σε υπολογίζει κανεις.
Τελικά βρήκα ένα Piaggio Fly 4T 50αρι μεταχειρισμένο, μάλλον σε αυτο θα καταλήξω.
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
Ποια είναι η διαδικασία της μεταβίβασης για τα 50αρια?
Ποια είναι η διαδικασία της μεταβίβασης για τα 50αρια?
Μια βόλτα στο ΑΤ της περιοχής σου μαζί με τον ιδιοκτήτη της μοτο
stefanos
12/10/2013, 21:44
Αυτό που λέω είναι ότι δεν θα τρέχω , θα προσέχω και θα είμαι η μεγαλύτερη κότα στον δρόμο για να μην μπορέσει να γίνει κάτι. Ξέρω την κυκλοφορία, ξέρω να βλέπω αρκετές κινήσεις μπροστά όταν οδηγό και έχω αποφύγει πάρα πολλές καταστάσεις όλα αυτα τα χρόνια. Στην Ελλάδα οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι, όταν μου κλείσει κάποιος τον δρόμο θα πρέπει να μπορώ να σταματήσω έγκαιρα , όχι πάνω του, όσο μικρότερη ταχυτητα τοσο ευκολότερα θα το κάνω.
Το δρόμο δεν θα στον κλείσει κανένας.Χρειάζεσαι αρκετή δύναμη για να φεύγεις μπροστά από την κυκλοφορία.
Αλλιώς κάποιος που θα επιλέξει να σε προσπεράσει στην λωρίδα σου θα σε πατήσει απλά ή θα σε ρίξει στο κράσπεδο.
Το σιγά δεν υτπάρχει με το μηχανάκι.
Πάς όπως πάνε τα αυτοκίνητα κατ ελάχιστο.
Τα "πώς τα σηκώνουν εάν πλαγιάσουν" ξέχνα τα είναι απλά χαζομάρες.
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου , το εκτιμώ. Έχω δει κοπέλες να οδηγούν mega scooter και απορώ πως τα καταφέρνουν, αν τους πλαγιάσει πως το σηκώνουν? Οδηγούσα runer ενός φίλου 100 κιλά με αυτον πάντα πάνω, όταν πλάγιαζε, σε κάποια σημεία με κλήση του δρόμου , έβαζε τα πόδια κάτω και το κρατούσε, πατούσα με τις μύτες, πραγματικά δεν μπορούσα. Οδηγώ 7 χρόνια αυτοκίνητο και μπορώ να σου πω σύμφωνα με τα σχόλια τον γύρο μου , που δεν μου χάιδευαν τα αυτιά , ότι ήμουν πολύ καλή οδηγός. Με το αυτοκίνητο δεν φοβόμουν, είχα σίδερο γύρο μου να με προστατεύει, στο μηχανάκι είμαι εκτεθειμένη από παντού, τι να μου κάνει το μπρουφαν με τα προστατευτικά και το κράνος , αν γίνει κάτι έγινε. Αυτό που λέω είναι ότι δεν θα τρέχω , θα προσέχω και θα είμαι η μεγαλύτερη κότα στον δρόμο για να μην μπορέσει να γίνει κάτι. Ξέρω την κυκλοφορία, ξέρω να βλέπω αρκετές κινήσεις μπροστά όταν οδηγό και έχω αποφύγει πάρα πολλές καταστάσεις όλα αυτα τα χρόνια. Στην Ελλάδα οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι, όταν μου κλείσει κάποιος τον δρόμο θα πρέπει να μπορώ να σταματήσω έγκαιρα , όχι πάνω του, όσο μικρότερη ταχυτητα τοσο ευκολότερα θα το κάνω. Μιλάω απο την δική μου εμπειρία με το αυτοκίνητο, και τον φίλων μου που οδηγούν χρονια μηχανακι. Το μονο που μου είπαν ειναι μην παρεις μηχανακι , τα ζω καθε μερα ειναι επικίνδυνο, δεν σε υπολογίζει κανεις.
διατρεχεις πολυ μεγαλυτερο κινδυνο με το 50αρι παντως, παρα με ενα μεγαλυτερο! μην κοιτας μονο τι θα εχεις μπροστα σου απο κινηση! πιο σημαντικο ειναι τι θα εχεις πισω σου! και εκει με το 50αρακι ειναι πολυ ζορικα τα πραγματα!
Φιλική συμβουλή (με βάση αυτά που γράφεις)
Μ Η Ν πάρεις μηχανάκι.Ειλικρινά δεν είσαι έτοιμη ακόμη.Όταν λες ότι θες να έχεις 50 αρι για να πηγαίνεις αργά και να μπορείς να φρεναρεις δεν έχεις συναισθηση του κίνδυνου που θα διατρεχεις.Επίσης όταν λες ότι δεν μπορείς να διαχειριστεις την κλίση που περνάει το μηχανάκι στη στροφή,τι εννοείς;;;Έτσι στρίβουν όλα τα δίτροχα ανά τον κόσμο.Αν δε μπορείς να το κάνεις καλύτερά μείνει με το αυτοκίνητο.
Σκεψου επίσης ότι όταν οι φίλοι σου (οι μηχανοβιοι) σου λένε να μην πάρεις μηχανάκι μπορεί να έχουν διαγνώσει κι αυτοί την "ανετοιμότητα" σου.
SHOOTER045
13/10/2013, 00:44
οτι σου ειπαν ολοι
εξασκηση-εξοικειωση και μετα αγορα
ενα κρανακι και προσεκτικα
πολυ προσεκτικα
και εγω θα σου προτεινω παπι
αλλα η αποφαση δικη σου
Μέχρι τώρα μου λέτε για τα κυβικά και αν είναι τετράχρονο η δίχρονο, αυτά δεν με προβληματίζουν καθόλου ,
δεν το σκέφτομαι καθόλου , 50αρι τετράχρονο ψάχνω με χαμηλό ύψος σελας για να πατάω καλά όλο το πόδι μου κάτω.
Οι προβληματισμοί και οι απορίες μου είναι σχετικά με τις εταιρίες και τα μοντέλα του. ΑΝ κάποιο μοντέλο καποια χρονια εβγαζε προβλήματα.
Σε ποια σημεία να δώσω βαρύτητα, τι να προσέξω σε ένα μεταχειρισμένο?
Ειναι πολυ σημαντικο να μπορεις να πατας και τα 2 ποδια σου κατω ακομα και οταν δεν ειναι εντελως επιπεδο το εδαφος στο σημειο που θα βρισκεσαι..Εγω θα σου προτεινα να παρεις ενα scarabeo 50(πενταετιας μοντελο περι τα 1000 ευρω μεταχειρο..) που εχει πολυ χαμηλο υψος σελας στενο πατωμα και δεν χρειαζεται να σου ανοιγει τα ποδια οποτε να μην φτανεις κατω κια ειναι αξιοπιστοκαι εχει και μεγαλους τροχους πολυ σημαντικο...
Υ.γ.Εχω προσωπικη εμπειρια απο την γυναικα μου που το ειχαμε ψαξει πολυ το θεμα(ειχαμε παρει το 100αρι εμεις..) και αποτι καταλαβαινω εχετε ιδιο μποι..;)
301290
301289
angelosxf650
14/10/2013, 21:03
οπως και με τα αυτοκινητα ετσι και τα μηχανακια δεν ειναι για ολους καλα!!!εμεις τις συμβουλες μας στις δωσαμε απο εκει και περα κανε οτι νομιζεις εσυ δεν προκαλει ατυχηματα μονο η ταχυτητα αννυ δυστηχως....ατυχηματα γινονται απο τους απειρους οδηγους οσο και προσεκτικος να εισαι αμα φοβασε και δεν το εχεις δεν ειναι καλο να ασχολησε με δικυκλα.....μακαρι να βρεις αυτο που θες αλλα το μηχανακι δεν ειναι μονο μια οικονομικη λυση και τελειωσαμε εχει κινδυνους και απροοπτα που πρεπει να τα προβλεπεις εσυ και να προσεχεις εσυ και δεν γινετε αυτο με το να πηγαινεις 30-40 χιλιομετρα την ωρα ισα ισα ετσι προκαλεις την τυχη σου και τους κινδυνους επανω σου.....η ταχυτητα των 40 χιλιομετρων δεν υπαρχει για αυτοκινουμενο οχημα...περιμενουμε νεα σου!!!φιλικα παντα!!!
notakos600
15/10/2013, 05:28
Επίσης τώρα πιά θα φοράς κράνος και θα οδηγείς με τα δύο χέρια (αυτοκίνητο, κινητό με το ένα και τιμόνι με το άλλο ανήκουν στο παρελθόν).
Σας ευχαριστω όλους για την βοήθεια!
Από χθες είμαι μια περήφανη κάτοχος ενός Fly 50 4T , μου αρέσει πάρα πολύ και το έχω ήδη αγαπήσει.
Τα πρώτα ,μου χιλιόμετρα έγιναν στο κέντρο με αρκετή κίνηση και δεν ήταν τόσο δύσκολα, το ύψος και το βάρος του είναι ιδανικό, δεν με δυσκολεύει.
Για να ξεκινήσω να σταματήσω και να κάνω πορεία είναι όλα απλά, χρειάζομαι αρκετό χρόνο και πάρα πολλά χιλιόμετρα για να το κάνω δικό μου και να το πηγαίνω εγώ , στην αρχή με πάει αυτό.
Και φυσικά πολύ τύχη να μην συμβεί κάτι μέχρι να το συνηθίσω και να το ελέγχω απόλυτα.
Το έζησα με το αυτοκίνητο, η πρώτη μέρα ήταν δύσκολή όλα μου φαινόντουσαν περίεργα και μετά από μια εβδομάδα ένιωθα ότι το έχω μάθει , μετά από ένα μήνα , μετά από ένα χρόνο έλεγα ότι δεν ήξερα τίποτα, τότε το είχα μάθει. Μετά τα 2 χρόνια και όσο περνούσε ο καιρός , μέχρι και τα 6 χρόνια που το είχα έβλεπα διαφορά. Δεν το καταλαβαίνεις μέχρι να μάθεις κάτι καινούργιο, νομίζεις ότι έχεις φτάσει στο μέγιστο αλλά πάντα στην ζωή έχει κάτι παραπάνω αρκεί να το εξασκείς καθημερινά. Το αυτοκίνητο ήταν η ζωή μου , δεν το άφηνα στιγμή , ήθελα συνέχεια να μαθαίνω τα όρια του, τις αντιδράσεις του με ασφάλεια πάντα , ποτέ δεν μου συνέβη τίποτα, ποτέ δεν ξεπέρασα τα όρια, απλώς τα πλησίαζα μέρα με την μέρα. Και όποτε χρειάστηκε έκανα ακριβός αυτό που έπρεπε , χωρίς να το σκεφτώ, χωρίς να το καταλάβω. Μετά βέβαια κοβόντουσαν τα πόδια μου και δεν πίστευα τι γλύτωσα.
Με το μηχανάκι δεν θέλω να φτάσω σε τέτοιες καταστάσεις, όταν λέω ότι φοβάμαι είναι γιατί δεν έχω σίδερα γύρο μου να με καλύπτουν, οδηγώ κανονικά, μπαίνω μεσα στην ροή του δρόμου, δεν είμαι κάπου στην άκρη και εμποδίζω την κυκλοφορία . Πάντα και όχι μόνο επειδή είναι αρχή, θα προσέχω δεκαπλά, και για μένα και για όποιον άλλο κινείτε γύρο μου , δεν θα διεκδικώ την προτεραιότητα και το δίκιο μου. Αν θέλει να χωθεί κάποιος ας το κάνει, θα τον περάσω στο επόμενο κόκκινο και τι έγινε. Αν είναι κανένας παππούς, καμία γυναίκα, θα απομακρύνομαι, είναι πραγματικά απρόβλεπτοι. Προσέχω ακόμα και όταν είναι πράσινο μην περάσει κανένας με κόκκινο.Προσέχω τα πάντα για να έχω.
Έτσι όπως οδηγούν εδώ, καλό είναι να φοβόμαστε όλοι για να προσέχουμε περισσότερο.
Φυσικά και φοράω πάντα κράνος και μπουφάν και όταν το συνηθίσω λίγο θα φοράω και τα γάντια.
AristidisZ
15/10/2013, 09:03
σιδερένια :beer:
Με το καλό να κάνεις τη δουλειά σου
Φυσικά και φοράω πάντα κράνος και μπουφάν και όταν το συνηθίσω λίγο θα φοράω και τα γάντια.
:beer:
Αν μπορείς προσθεσε και μποτες/μποτακια που να πιανουν τον αστραγαλο
SHOOTER045
15/10/2013, 09:20
καπου εδω μεσα λενε για την σωστη θεση στο δρομο
ψαξτο λιγο
σιδερενια και παντα ορθια
angelosxf650
15/10/2013, 09:23
καλοριζικο καλοταξιδο και πολλες βολτες!!!!
zannisvel
15/10/2013, 09:40
καλο-ταξιδο!!! Welcome to the club!!
harris_x
15/10/2013, 09:48
Από χθες είμαι μια περήφανη κάτοχος ενός Fly 50 4T , μου αρέσει πάρα πολύ και το έχω ήδη αγαπήσει.
Καλορίζικο :beer:
Αν μπορείς προσθεσε και μποτες/μποτακια που να πιανουν τον αστραγαλο
Οπωσδήποτε
καπου εδω μεσα λενε για την σωστη θεση στο δρομο
ψαξτο λιγο
σιδερενια και παντα ορθιαΤο θέμα που αναφέρει ο SHOOTER045, είναι αυτό: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137763
Διάβασέ το θα σε βοηθήσει αρκετά.
ΚΑλοριζικο και παντα ορθια!!:D
καλοβολτο και παντα ορθια!
καποιος καποτε ειχε πει οτι η καταλληλη στιγμη για να σταματησεις να καβαλας, ειναι οταν σταματησεις να φοβασαι..
αντε παρτου γρηγορα τον αερα και συντομα να βρεθεις με ενα μεγαλυτερο, και γιατι οχι, με μεγαλη μηχανη να ταξιδευεις παντου!
καλοβολτο και παντα ορθια!
καποιος καποτε ειχε πει οτι η καταλληλη στιγμη για να σταματησεις να καβαλας, ειναι οταν σταματησεις να φοβασαι..
αντε παρτου γρηγορα τον αερα και συντομα να βρεθεις με ενα μεγαλυτερο, και γιατι οχι, με μεγαλη μηχανη να ταξιδευεις παντου!
Για να μη χαθεί το ενδιαφέρον ξεκινάμε από τώρα? Να πάρεις GS 650 γιατί θα πατάς άνετα κάτω και η δύναμη δε θα σε τρομάξει (μη σου πω ότι το 50άρι θα σου φαίνεται δυνατότερο).
Καλορίζικο κοπελιά!
Lioulios
16/10/2013, 00:17
Κοπελιά .... Εδώ μέσα όποιος παίρνει μοτό , βάζει φωτό .
Καλορίζικο :beer:
Το θέμα που αναφέρει ο SHOOTER045, είναι αυτό: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137763
Διάβασέ το θα σε βοηθήσει αρκετά.
Το διάβασα και μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον , σίγουρα θα μου φανεί πολύ χρήσιμο !!!
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας!!
Για μεγαλύτερο ίσος να το σκεφτώ κάποια στιγμή, όμως για εκτός πόλης δεν αλλάζω το αυτοκίνητο ...
Θα ανοίξω νέο θέμα γιατι το καλό μου ζητάει λάστιχα ...
Ακόμα δεν το πήρα και άρχισε να ζητάει το άτιμο ...
makaros33
16/10/2013, 20:02
καλορίζικο και καλοτάξιδο (αν και μικρο) :beer:
Africaptan
17/10/2013, 13:02
Σας ευχαριστω όλους για την βοήθεια!
Τα πρώτα ,μου χιλιόμετρα έγιναν στο κέντρο με αρκετή κίνηση και δεν ήταν τόσο δύσκολα, το ύψος και το βάρος του είναι ιδανικό, δεν με δυσκολεύει.
Για να ξεκινήσω να σταματήσω και να κάνω πορεία είναι όλα απλά, χρειάζομαι αρκετό χρόνο και πάρα πολλά χιλιόμετρα για να το κάνω δικό μου και να το πηγαίνω εγώ , στην αρχή με πάει αυτό.
Και φυσικά πολύ τύχη να μην συμβεί κάτι μέχρι να το συνηθίσω και να το ελέγχω απόλυτα.
Το έζησα με το αυτοκίνητο, η πρώτη μέρα ήταν δύσκολή όλα μου φαινόντουσαν περίεργα και μετά από μια εβδομάδα ένιωθα ότι το έχω μάθει , μετά από ένα μήνα , μετά από ένα χρόνο έλεγα ότι δεν ήξερα τίποτα, τότε το είχα μάθει. Μετά τα 2 χρόνια και όσο περνούσε ο καιρός , μέχρι και τα 6 χρόνια που το είχα έβλεπα διαφορά. Δεν το καταλαβαίνεις μέχρι να μάθεις κάτι καινούργιο, νομίζεις ότι έχεις φτάσει στο μέγιστο αλλά πάντα στην ζωή έχει κάτι παραπάνω αρκεί να το εξασκείς καθημερινά. Το αυτοκίνητο ήταν η ζωή μου , δεν το άφηνα στιγμή , ήθελα συνέχεια να μαθαίνω τα όρια του, τις αντιδράσεις του με ασφάλεια πάντα , ποτέ δεν μου συνέβη τίποτα, ποτέ δεν ξεπέρασα τα όρια, απλώς τα πλησίαζα μέρα με την μέρα. Και όποτε χρειάστηκε έκανα ακριβός αυτό που έπρεπε , χωρίς να το σκεφτώ, χωρίς να το καταλάβω. Μετά βέβαια κοβόντουσαν τα πόδια μου και δεν πίστευα τι γλύτωσα.
Με το μηχανάκι δεν θέλω να φτάσω σε τέτοιες καταστάσεις, όταν λέω ότι φοβάμαι είναι γιατί δεν έχω σίδερα γύρο μου να με καλύπτουν, οδηγώ κανονικά, μπαίνω μεσα στην ροή του δρόμου, δεν είμαι κάπου στην άκρη και εμποδίζω την κυκλοφορία . Πάντα και όχι μόνο επειδή είναι αρχή, θα προσέχω δεκαπλά, και για μένα και για όποιον άλλο κινείτε γύρο μου , δεν θα διεκδικώ την προτεραιότητα και το δίκιο μου. Αν θέλει να χωθεί κάποιος ας το κάνει, θα τον περάσω στο επόμενο κόκκινο και τι έγινε. Αν είναι κανένας παππούς, καμία γυναίκα, θα απομακρύνομαι, είναι πραγματικά απρόβλεπτοι. Χα, χα, χα !!! Προσέχω ακόμα και όταν είναι πράσινο μην περάσει κανένας με κόκκινο.Προσέχω τα πάντα για να έχω.
Έτσι όπως οδηγούν εδώ, καλό είναι να φοβόμαστε όλοι για να προσέχουμε περισσότερο.
Καλοταξιδο και καλη απολαυση με το μηχανακι σου.