Σύνδεση

View Full Version : ktm smc 660... αξίζει???

timos180
23/10/2013, 20:59
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα του moto.gr και καλώς σας βρήκα σαν νέο μέλος της, αν και έχω φάει ώρες και ώρες διαβάζοντας διάφορα θεματάκια... Ιδού ο προβληματισμός μου, σκεφτόμουν να αλλάξω μηχανή η μάλλον να πάρω μια δικιά μου γιατί αυτή που οδηγώ τώρα (kawa kle) είναι του πατέρα μου αν και την χρησιμοποιώ αποκλειστικά εγώ τα 4 τελευταία χρόνια. Αρχικά σκεφτόμουν κάτι σε γυμνό και είχα καταλήξει στο z750 και στο fz6n μοντέλα του 04-05 στα 2000 συν πλην. Τα είχα οδηγήσει και τα 2 και τα θεωρούσα αξιοσέβαστα μηχανάκια, επομένως όποιο έβρισκα κοντά στα χρήματα που ήθελα να ξοδέψω με καλύτερα χαρακτηριστικά χλμ, κατάσταση, service, λάστιχα κπλ κπλ.. θα το έπαιρνα
Έλα που έκανα το λάθος να οδηγήσω ενα ktm smc 660 του '05 και ερωτεύτηκα (βασικά ερωτευμένος απο παιδί ήμουν με τα ktm)... Την οδήγησα για πολύ λίγα μέτρα αλλά κατάλαβα το κτήνος που κρύβει μέσα της και τρελάαααααααθηκα.. Ένιωσα σαν να οδηγώ πρώτη φορά.. τέτοια πόρωση!!!!
Και τώρα σκέφτομαι τι να κάνω... εκεί που τα είχα όλα κανονισμένα στο μυαλό μου ήρθαν τα πάνω κάτω... Για το z και το fz6 τα είχα δει όλα.. καταναλώσεις-service-ανταλλακτικά και ήξερα περίπου σε τι έξοδα θα μπω... Για το ktm δεν ξέρω τίποτα, το μόνο που ξέρω είναι οτι θέλει απόλυτο σεβασμό στα service και την συντήρηση του...
Περιμένω λοιπόν τους εμπειρότερους και γνώστες του θέματος να μου λύσουν τα χέρια και να βρω μια άκρη για να πάρω ένα μηχανάκι που να το γουστάρω και να μην με πονάει και η τσέπη μου αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να είναι και αξιόπιστο... Η χρήση που κάνω είναι πόλη (αθήνα) και κανα δυό ταξίδια το χρόνο και κανα νησάκι καλοκαίρι!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Allst@rf
23/10/2013, 21:06
Γεια σου φίλε και καλωσηλθες...

Ωραίο μηχανακι το smc ...
Σου κάνει και οικονομία μπροστινό λάστιχο... :D

endopandou
23/10/2013, 21:13
Σου κάνει και οικονομία μπροστινό λάστιχο... :D

:a39:

hornettrela
23/10/2013, 21:22
Οδηγησα το ΚΤΜ και ............

http://www.youtube.com/watch?v=zUReJstJYl0

timos180
23/10/2013, 21:31
ξέρει ο κοντόπας... ;)

MiltiadisK.D
24/10/2013, 08:19
Αν αξιζει λεει!Βρες καποιο καθαρο,πηγαινε το σε μαστορα που δουλευει ΚΤΜ(εχετε αρκετους στην Αθηνα)να το τσεκαρει.Προσωπικα θα απεφευγα τα καγκουριστικα και με πολλα χλμ μηχανακια.Επισης smc original ειναι περιορισμενα στην αγορα οποτε κοιτα παραλληλα και για lc-4(διαφορες ειχαν στο καρμυρατερ,fcr για το smc και αλλα τελικα εξατμισεων).Σωστη συντηρηση,στην ωρα τους,προβληματακια με συμπλεκτη μονο,απιστευτα μοτερακια,αξιοπιστα και θα σε βλεπουν με τα κυαλια τα υπολοιπα μονοκυλινδρα της κατηγοριας;)

yiannis172
24/10/2013, 08:28
Το καλυτερο oldschool μονοκυλινδρο,απλα....Στα μειον του η απουσια μιζας και το βασικοτερο οτι ειναι πολυ μακρυα σε φιλοσοφια απο τα αλλα δυο που κοιτας.Ξεκαθαρισε τι θες και προχωρα....Μια καλη εναλλακτικη ειναι το 625SMC που φοραει κι αυτο FCR και εχει και μιζα.Σε γκαζια δεν ειναι το ιδιο απολυτο αλλα ειναι ενα οπλο κι αυτο. ;)

catmaster
24/10/2013, 14:54
Το μηχανάκι είναι πιστόλι απλά ... τώρα για το αν θα βγάλει ζημιά το πας οπωσδήποτε μια από το Χελιώτη να το δει...

πελάτης μου (το έχει όμως μόνο για βόλτες ΣΚ και στροφιλίκια - ποτέ τέρμα γκάζι εθνική , του πίνει το αίμα εδώ και 30000 χλμ και δεν εχει κάνει κιχ ... με σωστή συντήρηση όμως δεν είναι Xt)
:)

SHOOTER045
24/10/2013, 16:44
αν αξιζει ε??????
χμμμμμμμμμμμ
ειχα για ενα σ/κ ενος φιλου
μια γκαζια του αξιζει οσο χιλιες με αλλο μηχανακι....:smokin:

mtsop
25/10/2013, 07:27
...(διαφορες ειχαν στο καρμυρατερ,fcr για το smc και αλλα τελικα εξατμισεων).

Ακόμα έχουν μικρότερο ντεπόζιτο (8άρι), διαφορετική σέλα, αλουμινένιο υποπλαίσιο και αν θυμάμαι καλά δεν είχε κλειδαριά τιμονιού

Ktm.Prestige
25/10/2013, 08:49
Πρώτον καλως ήρθες στη μεγάλη φαμίλια μας.
Δεύτερον , με το 625 θα είσαι απο τα 50-130χλμ με ενα μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη σου!!!
Απίστευτο ζύγισμα , μπροστινό σύστημα που σε διορθώνει σε "εξόδους" και πολλά λεφτά για πίσω λάστιχο!
Λαδάκια-φιλτράκια ΠΑΝΤΑ στην ώρα τους μη σου πω και 500χλμ πιο πίσω και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο!

ΥΓ.Πάρε μπλούζες με πιο μακριά μανίκια.....θα δείς τα χέρια σου να μεγαλώνουν κάποιους πόντους παραπάνω και ας έχει σταματήσει η ανάπτυξή σου!!:D

Ktm.Prestige
25/10/2013, 08:54
:eyepop::eyepop:

302191

devil's animal
25/10/2013, 09:22
παρ'το αλλα προσεχε πολυ την συντηρηση του...
βεβαια το μεταχειρισμενο σ'αυτα τα μοτο ειναι απο μονο του ρισκο...φανταζομαι καταλαβαινεις το γιατι...

οποτε πολυ εξονυχιστικος ελεγχος ΠΡΙΝ το παρεις και μετα να εισαι κατι παραπανω απο τυπικος...
:wave2:

sapila racing
25/10/2013, 09:37
Αν το πάρεις το σημαντικότερο είναι να ξέρεις τις δυνατότητες του κινητήρα για να μην μπλέξεις άσχημα και να το ευχαριστηθείς όπως πρέπει.

Ποτέ μα ποτέ δεν πας με παρατεταμένο τερμα γκάζι.
πχ ακόμα και με μια Αθηνα Χαλκίδα απο ΕΟ με τερμα γκάζι συνέχεια μπορεί να το πάρεις στο χέρι.
Ο κινητηρας έχει αγωνιστικές καταβολές και γι αυτό και ειναι γρήγορο και απολαυστικό, όμως δεν φτιάχτηκε για παρατεταμένο τερμα γκάζι. :nono:
Πολλοί την έχουν πατήσει νομίζοντας οτι δεν τρεχει τιποτα και μετα οταν βροντήξει φταίει η ΚΤΜ που φτιάχνει αναξιόπιστα μηχανάκια.

Black Mamba
25/10/2013, 09:55
Αν δεν κανω λαθος δεν εχει αντικραδασμικο αξονα οπως και 625,
που σημαινει οτι θα εχει πολλους κραδασμους.

Αυτο στο λεω οχι για να τρομαξεις αλλα για μια στο τοσο
να στεκαρεις παξιμαδια και βιδες για τυχοντα λασκαρισματα...:D

Και φυσικα θα μαθεις την σημαινουν τα αρχικα Κατεβαζε Την Μανιβελα :wave2:

panos_zip
25/10/2013, 10:47
Επίσης υπάρχει και το 640 Prestige.
Δεν ειναι το ίδιο με το 660 φυσικά, αλλά είναι και αυτό πολύ όμορφο κι γρήγορο.

302198

zannisvel
25/10/2013, 11:01
Για every day beater, δεν ξερω αν θα το διαλεγα. Αλλα αν ειχα τη δυνατοτητα να εχω και ενα μονο για ΣΚ και βολτιτσες θα το ειχα στο γκαραζ και θα το γυαλιζα μερα παρα μερα.

Αξιολατρευτο ειναι....

:cry::cry:

stiffler
26/10/2013, 13:42
Σαν κάτοχος σου λέω παρτο και δεν θα το μετανιώσεις

a.fil
26/10/2013, 14:25
Εξαρταται παντα απο το τι ζητας,αν θες μηχανακι ξελασπωστρα ή ξεκ@υλωστρα :P εχωντας το 750 θεωρω ο,τι σε μεγαλο βαθμο στα παρεχει και τα 2.. Ο αυστριακος θεωρω πως παρεχει κυριως το 2ο σκελος (ξεκ@υλωμα).Οποιο και να επιλεξεις το ενα συμπληρωνει το αλλο θα ελεγα κατα καποιο τροπο παντα κατα προσωπικη μου αποψη για αυτο αλλωστε εχω και ενα funduro για μπαλαντερ οχι για θεματα ξεκ@υλωματος αλλα για αυτο που λεμε να κανω τη δουλεια μου(σε τετοια περιπτωση βεβαια ξεχνας το KTM).. Δυσκολο πολυ βεβαια να εχεις 2 μηχανακια. Οποτε γιατι δεν κοιτας και για κατι αλλο αρκετα πιο χρηστικο απο αυτα που περιγραφεις και να γλυτωσεις και το ''ξυλο'' απο τον αερα? Κατι π.χ σε TDM 900 ισως?

timos180
26/10/2013, 16:46
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Η αλήθεια είναι ότι το θέλω για καθημερινή χρήση, έχω και αμάξι αλλά πολύ δύσκολα θα το προτιμήσω αντί της μηχανής. Είδα και το 625 το παλιό του 2003 με μανιβέλα και αυτό. Αυτά που σκέφτομαι είναι οτι δεν έχουν καμία αντικλεπτική προστασία, δηλαδή θα θέλω να το αφήσω κάπου (εκτός του σπιτιού μου που έχω κλειστό πάρκινγκ) και θα είναι ένα μόνιμο άγχος.. Η σχετικά ακριβότερη συντήρηση την θεωρώ λογική γι αυτά που σου δίνει! Απλά θα έχω μόνο αυτό και σκέφτομαι οτι και θα ταλαιπωρούμε και θα το ταλαιπωρώ. Ειδικά αν κινούμε στο κέντρο και μπλέκω κάπου στην κίνηση.. το θέμα είναι οτι σκέφτομαι οτι μπορεί να είναι δικό μου χαμογελάω μόνο στη σκέψη.. Και το 640 prestige θα αρχίσω να κοιτάζω αλλά ποιές είναι οι διαφορές του με 660 και 625; και κάτι τελευταίο, τα μηχανάκια αυτά λειτουργούν με εργατοώρες;;

timos180
26/10/2013, 16:49
Το σκεφτομαι πάρα πολύ για την χρηστικότητα αφου θα είναι το μόνον που θα έχω... το tdm πολύ καλό μηχανάκι αλλα προσωπικά δεν με τρελαίνει!!

yiannis172
26/10/2013, 16:56
Για τη χρηση που το θες ενα απλο 640 ή ενας Δουκας ειναι οτι πρεπει.Κοιτα προς τα εκει ;)

MiltiadisK.D
27/10/2013, 07:17
Τις διαφορες τις γραφει ενα παληκαρι πιο πανω και αυτες που σου εγραψα εγω.Θα σου προτεινα αν παρεις smc παρε μοντελο με μιζα(και μανιβελα εννοειται)μην χτυπιεσαι με μανιβελα τωρα.Προσωπικη μου αποψη παρε lc-4 η duke 640(απο 2003 και μετα με high flow μοτερ),εξισου καλα οσο τα smc(παιχνιδιαρικα,ευχαριστα,αξιοπιστα)οπως σου ξαναειπα,κλειδαριες και τιμονιου και μην νομιζεις οτι δεν εχει γκαζι σε σχεση με τα smc,εμφανησιακα επισης ειναι σχεδον τα ιδια;)

timos180
27/10/2013, 19:07
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!! Αρχίζω να κοιτάζω το lc4 prestige του '05 μοντ. αφού πρώτα το περάσω μια βόλτα από τον Χελιώτη!

MiltiadisK.D
27/10/2013, 19:13
Και πολυ καλα θα κανεις,δεν ανεφερα ονοματα μηχανικων πιο πανω(μην κανω διαφημηση και τετοια)αλλα ο συγκεκριμενος ειναι πολυ καλος και για μενα κορυφη στα ευρωπαικα μηχανακια,επισης ωραιος τυπος.Το prestige γιαμενα μακραν το πιο ωραιο lc-4,περασα αρκετα χλμ πανω στη σελα του,αμα σου κατσει κανενα με acrapovic ακομα καλυτερα και αν φοραει και απο λαιμους θα τρελαθεις!!!!!!:a2::a015:;)

timos180
27/10/2013, 19:20
Εχω βρει ένα που είναι όλο μαμά εκτός απο ζάντες που είναι του δούκα οπότε λεω να κοιτάξω αυτο.. Και γω το θεωρώ κουκλί το μηχανάκι:.

indianos950
28/10/2013, 20:03
Εγω θα έλεγα να κοιτάξεις και ενα 950sm με 500€ Περισσότερα

Aggelos_SV
28/10/2013, 20:16
Επίσης υπάρχει και το 640 Prestige.
Δεν ειναι το ίδιο με το 660 φυσικά, αλλά είναι και αυτό πολύ όμορφο κι γρήγορο.

302198

Ύπαγε οπίσω μου σοτανά!!! :a8:

Allst@rf
28/10/2013, 23:20
KTM...

Τα μόνα μηχανακια που αρέσουν σε όλους ,άλλα ελάχιστοι από αυτούς θα ήθελαν να είχαν ένα...

:tooth:

SHOOTER045
28/10/2013, 23:26
KTM...

Τα μόνα μηχανακια που αρέσουν σε όλους ,άλλα ελάχιστοι από αυτούς θα ήθελαν να είχαν ένα...

:tooth:

οντως ετσι ειναι
αλλα υπαρχει εξηγηση
τις τριτες δουλευουν πρωι-απογευμα
και δεν εχουν χρονο για μαστορα:bawl::bawl::bawl: