PDA

View Full Version : Επισκευή αμορτισέρ ohlins.

Σελίδες : 1 [2]

borgiriadis1
05/04/2019, 10:44
Χθες επιτέλους την παρέλαβα από το μάστορα ο οποίος τλκ είναι αρκετά αισιόδοξος με το αποτέλεσμα που πέτυχε για τη ζωή του μπροστινού μου. Ο τελικός απολογισμός για το θέμα μου είναι 170 ευρώ (120 πλήρες σέρβις μπροστινού + 50 ευρώ τακάκια που επειδή είχε τρέξει λάδι πάνω τους ήταν αναγκαία η αλλαγή). Κάπως έτσι το θέμα των ελατηρίων λύθηκε και ευτυχώς δεν αγόρασα ελατήρια πριν ανοιχτεί γτ τλκ φοράει hyperpro.

YΓ: Θα τη βγάλω φώτο να χαρείτε μαζί μου.:beer::beer:

billyka
25/02/2025, 17:35
Καλησπερα σε ολους.Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα,πηρα σημερα τηλεφωνο τον Γεωργακοπουλο για να ρωτησω για σερβις στο πισω αμορτισερ ohlins που εχω.Μου ειπε τιμη για σερβις και τιμη για επισκευη και με ρωτησε αν ειναι για σερβις η επισκευη.Αν εχει πολυμεριστει το bumper(αυτο το λαστιχο που εχει στο κατω μερος) παμε για επισκευη.Ετσι που το βλεπω νομιζω ειναι για επισκευη,εχει ρωγμες το λαστιχο κατω.Παραθετω φωτο ποιο κατω.Το θεμα μου ειναι τωρα,μιας και θα το στειλω,πως μπορω να ξερω αν το ελατηριο που εχει πανω ειναι για το δικο μου βαρος.Το ελατηριο ειναι 95Ν.Σε τι κιλα αναβατη αντιστοιχει αυτο?Η ειναι ποιο συνθετο και παει αναλογα και για ποια μοτοσυκλετα προοριζεται?
460328460329460330

basilis_k6
25/02/2025, 20:53
Καλησπερα σε ολους.Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα,πηρα σημερα τηλεφωνο τον Γεωργακοπουλο για να ρωτησω για σερβις στο πισω αμορτισερ ohlins που εχω.Μου ειπε τιμη για σερβις και τιμη για επισκευη και με ρωτησε αν ειναι για σερβις η επισκευη.Αν εχει πολυμεριστει το bumper(αυτο το λαστιχο που εχει στο κατω μερος) παμε για επισκευη.Ετσι που το βλεπω νομιζω ειναι για επισκευη,εχει ρωγμες το λαστιχο κατω.Παραθετω φωτο ποιο κατω.Το θεμα μου ειναι τωρα,μιας και θα το στειλω,πως μπορω να ξερω αν το ελατηριο που εχει πανω ειναι για το δικο μου βαρος.Το ελατηριο ειναι 95Ν.Σε τι κιλα αναβατη αντιστοιχει αυτο?Η ειναι ποιο συνθετο και παει αναλογα και για ποια μοτοσυκλετα προοριζεται?
460328460329460330

νομιζω παει και με τον τυπο του αμορτισερ. πρεπει να ρωτησεις τον αντιπροσωπο καλυτερα.

DoctoR_k6
25/02/2025, 22:49
Μίλα και με τον Τασουλή.
Αυτοί οι 2 απ όσο ξέρω ασχολούνται με τα ωχλινς.

billyka
26/02/2025, 07:01
Θα τον παρω κι αυτον σημερα τηλεφωνο

doctor_john
26/02/2025, 07:37
460335

Βάζω τον πίνακα να υπάρχει, τα κιλά του ελατηρίου περιγράφουν την ικανότητα του αλλά αυτή εφαρμόζει ανάλογα το πώς χρησιμοποιείται στην κατασκευή.
Με μοχλικό χρειαζόμαστε κλάσμα των κιλών που χρειαζόμαστε όταν είναι χωρίς, δεμένο κατευθείαν στο ψαλίδι.
Κάθε μοχλικό και κάθε θέση χωρίς αυτό χρησιμοποιεί λίγο διαφορετικά το ελατήριο.
Πχ σε εμένα οι 550lbs με καλύπτουν σε μοχλικό ενώ σε απευθείας στις 40 μοίρες χρειάζομαι 1000lbs.

Το πιο σίγουρο είναι να ρυθμιστεί σωστά για τον καθένα και να δουμε αν καλύπτει την ρύθμιση ή αν χρειαζόμαστε μεγαλύτερο.

telegonos
26/02/2025, 08:45
460328460329460330

Αποπολυμεριστει.

Πολυμερισμός είναι η δημιουργία του πλαστικού, από μικρότερες χημικές ενώσεις που ενώνονται (υπό πίεση και θερμοκρασία) και σχηματίζουν μια πολύ μεγαλύτερη ένωση=το πλαστικό.

Αποπολυμερισμός είναι το χάλασμα του πλαστικού, που σπάει το πλαστικό, σε μικρότερες ενώσεις.

Στην περίπτωσή σου βέβαια, δεν έχουμε πλαστικό, έχουμε ελαστικό, που είναι άλλη ιστορία και δεν έχει ακριβώς σχέση με πολυμερισμούς-αποπολυμερισμούς, έχουμε καταστροφή των δεσμών θείου, αλλά ας μάθουμε πρώτα τον αποπολυμερισμό, και βλέπουμε και για τους δεσμούς θείου στις ανθρακικές αλυσίδες.

DoctoR_k6
26/02/2025, 09:11
Αποπολυμεριστει.

Πολυμερισμός είναι η δημιουργία του πλαστικού, από μικρότερες χημικές ενώσεις που ενώνονται (υπό πίεση και θερμοκρασία) και σχηματίζουν μια πολύ μεγαλύτερη ένωση=το πλαστικό.

Αποπολυμερισμός είναι το χάλασμα του πλαστικού, που σπάει το πλαστικό, σε μικρότερες ενώσεις.

Στην περίπτωσή σου βέβαια, δεν έχουμε πλαστικό, έχουμε ελαστικό, που είναι άλλη ιστορία και δεν έχει ακριβώς σχέση με πολυμερισμούς-αποπολυμερισμούς, έχουμε καταστροφή των δεσμών θείου, αλλά ας μάθουμε πρώτα τον αποπολυμερισμό, και βλέπουμε και για τους δεσμούς θείου στις ανθρακικές αλυσίδες.

Αυριο τι ωρα ειναι το μαθημα?

Εργοστασιακες ρυθμισεις παλι...

Volpad
26/02/2025, 09:59
Αποπολυμεριστει.

Το ύφος σου δεν είναι ωραίο και έχεις κουράσει πολύ.

Ή κόβεις την ειρωνεία, ή θα στη κόψω εγώ.

billyka
26/02/2025, 11:25
Ναι ρε συ Τελεγονος.Λιγο ποιο χαλαρά.Δεν είμαστε εδώ του Μπαμπινιώτη όλοι.Επισης, υπάρχουν άλλα θέματα πολύ ποιο σοβαρά από ορθογραφία ή λάθος διατυπώσεις

BLiTzER
26/02/2025, 11:29
Ναι ρε συ Τελεγονος.Λιγο ποιο χαλαρά.Δεν είμαστε εδώ του Μπαμπινιώτη όλοι.Επισης, υπάρχουν άλλα θέματα πολύ ποιο σοβαρά από ορθογραφία ή λάθος διατυπώσεις

Τίποτα ποιο σοβαρό από την ορθογραφία.

DoctoR_k6
26/02/2025, 12:06
Τίποτα ποιο σοβαρό από την ορθογραφία.

Πιος το λεει...? :tooth:

grinderx
26/02/2025, 13:36
Πιος το λεει...? :tooth:
Πχιος είναι το σωστό! :p

billyka
26/02/2025, 14:01
Καλησπέρα σε όλους και πάλι.Μετά από επικοινωνία με 3 καταστήματα,τα δύο μου είπανε τιμή 170-180€ και το ένα κατάστημα 120€.. Δεν είναι μεγάλη διαφορά στην τιμή για την ίδια εργασία?

BLiTzER
26/02/2025, 14:05
Καλησπέρα σε όλους και πάλι.Μετά από επικοινωνία με 3 καταστήματα,τα δύο μου είπανε τιμή 170-180€ και το ένα κατάστημα 120€.. Δεν είναι μεγάλη διαφορά στην τιμή για την ίδια εργασία?

Όχι, είναι μόλις 50-60€.

Πέρα από την πλάκα, η διαφορά είναι σημαντική, αλλά το ότι τα 2 καταστήματα σου έδωσαν παρόμοιες τιμές πιθανότατα πρέπει να σε υποψιάσει για το 3ο. Εκτός αν είναι κάποιο που γνωρίζεις ότι είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστο.

billyka
26/02/2025, 14:45
Όχι, είναι μόλις 50-60€.

Πέρα από την πλάκα, η διαφορά είναι σημαντική, αλλά το ότι τα 2 καταστήματα σου έδωσαν παρόμοιες τιμές πιθανότατα πρέπει να σε υποψιάσει για το 3ο. Εκτός αν είναι κάποιο που γνωρίζεις ότι είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστο.

Το τρίτο καταστήμα με την χαμηλότερη τιμή νομίζω ότι είναι και ο αντιπρόσωπος,ο Τασσούλης

peterTHErider
26/02/2025, 14:54
Το τρίτο καταστήμα με την χαμηλότερη τιμή νομίζω ότι είναι και ο αντιπρόσωπος,ο Τασσούλης

Νομίζω εκεί θα έπρεπε να πας ακόμα και αν ήταν από τα 2 ακριβά.

billyka
26/02/2025, 15:15
Εκεί θα το στείλω μάλλον.Απλα ρωτάω από δω και από κει και οι γνώμες είναι εντελώς διαφορετικές.Αλλος με λέει με τίποτα σε αυτόν,πανε το σε κείνον,άλλος τα ανάποδα.Τι να πω.Θα το στείλω στον Τασσούλη και βλέπουμε

BLiTzER
26/02/2025, 17:15
Εκεί θα το στείλω μάλλον.Απλα ρωτάω από δω και από κει και οι γνώμες είναι εντελώς διαφορετικές.Αλλος με λέει με τίποτα σε αυτόν,πανε το σε κείνον,άλλος τα ανάποδα.Τι να πω.Θα το στείλω στον Τασσούλη και βλέπουμε

Ο Τασούλης είναι όντως ο επίσημος αντιπρόσωπος. Δεν ξέρω γιατί διαφέρει τόσο η τιμή. Σίγουρα κατάλαβε ακριβώς για τι εργασία πρόκειται; Σε κάθε περίπτωση, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας.

billyka
26/02/2025, 17:19
Ναι blitzer,του εξηγησα οτι το bumper ειναι ξεραμενο.Και μου ειπε οτι τοτε πρεπει να λυθει ολο το αμορτισερ και οτι το κοστος του bumper ειναι 8-12 ευρω πανω κατω.Τι να πω,λες να μην καταλαβε?Οπως και να εχει παντως αυριο το πακεταρω και το στελνω.Ειδωμεν!

basilis_k6
26/02/2025, 17:22
ο τασουλης πιο φθηνος??!?!? λολ μαλλον δεν καταλαβε...

Volpad
26/02/2025, 18:06
Ναι blitzer,του εξηγησα οτι το bumper ειναι ξεραμενο.Και μου ειπε οτι τοτε πρεπει να λυθει ολο το αμορτισερ και οτι το κοστος του bumper ειναι 8-12 ευρω πανω κατω.Τι να πω,λες να μην καταλαβε?Οπως και να εχει παντως αυριο το πακεταρω και το στελνω.Ειδωμεν!

Δεν θα είπες αποπολυμεριστεί και δεν κατάλαβε...

peterTHErider
26/02/2025, 18:40
Δεν θα είπες αποπολυμεριστεί και δεν κατάλαβε...

Έχεις δίκιο...οι επαγγελματίες θέλουν σωστές πληροφορίες για να κοστολογήσουν σωστά...
Αλλά όπως μας έμαθε ο τελεγονος αυτό που έγινε στο ελαστικό της ανάρτησης δεν ονομάζεται αποπολυμερισμος αλλά καταστροφή δεσμών θείου.

zephyr1
26/02/2025, 18:47

Μοιαζει οτι και τα τρια καταστηματα στο τελος θα χουν την ιδια τιμη.:lol:

doctor_john
26/02/2025, 19:02
Όπως και να έχει, ψάξε και δες ένα βίντεο με service της συγκεκριμένης να ξέρεις τα στάδια και γιατί πράγμα μιλάς.
Έτσι θα μπορείς να κρατήσεις ιστορικό της ανάρτησης και να κατανοήσεις αν όντως κόστισε αντίστοιχα με την φθορά της.

Ζητάμε λεπτομερή περιγραφή πριν αποφασίσουμε να την αφήσουμε. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα βλέπουμε πως θα το ξεπεράσουμε.

peterTHErider
26/02/2025, 19:09
Στον τασουλη είχα πάει αναρτήσεις μπρος-πισω για γενικό γλυστρες κλπ πριν 2 χρόνια και αν θυμάμαι είχα πληρώσει περίπου 3 κατοσταρικα.
Πολύ καλή δουλειά πάντως.
Τους άλλους δεν τους ξέρω.

billyka
08/04/2025, 18:51
Ενα μηνα μετα την αποστολη του αμορτισερ..Ακομα περιμενω...Τοσο πολυ δουλεια εχουν ρε γμτ?Το μονο που με παρηγορει ειναι οτι ακομα ο καιρος εχει σκαμπανεβασματα και δεν θα πηγαινα βολτα ετσι κι αλλιως

doctor_john
08/04/2025, 19:18
Δεν έχετε μιλήσει στο τηλέφωνο;
Αν όχι κάνε ένα σύντομο, καλό Πάσχα, περίπου ποτέ την περιμένω και τέτοια.

billyka
08/04/2025, 20:17
Πήρα πριν κάνα δυο βδομάδες για να δω εάν το παλαβανε."Ναι το παραλάβαμε,μόλις είναι έτοιμο θα σας ενημερώσει ο τεχνικός.":cry: Τα ίδια και το μηχανουργείο που έδωσα τον άξονα ψαλιδιου και τα "δαχτυλίδια/αποστάτες" που βιδώνουν στο πλαίσιο και περνάει ο άξονας..Τι γίνεται ρε γμτ

billyka
09/04/2025, 10:16
Με πήρανε σήμερα τηλέφωνο.Θα χρειαστεί και αντικατάσταση ο άξονας..:(

Λευκάδιος
09/04/2025, 10:53
Με πήρανε σήμερα τηλέφωνο.Θα χρειαστεί και αντικατάσταση ο άξονας..:(

Πόσο ο άξονας και πόσο το συνολικό κόστος επισκευής;

billyka
09/04/2025, 20:30
+90 ευρω.210 συνολο.Παλι καλα βγαινει,180 θα με επερναν οι αλλοι χωρις τον αξονα