View Full Version : Γύρος Τουρκίας.....με απ' όλα
Μπράβο παιδιά !! :beer::beer:
Φαίνεται να έχει πολύ ψωμί ταξιδιωτικό η Τουρκία τελικά .
Juohmaru!
30/10/2013, 20:15
Μπράβο Παντελή! Πραγματικά ωραίο ταξίδι.... μεστό ταξιδιωτικό... σούπερ φωτος....
Αντε και στο επόμενο...
Δήλωσες... συμμετοχή για Ρουμανία την άνοιξη...;;; :a013:
Στην αρχή του καλοκαιριού μου είχε πει ο Παντελής για να ενα μεγάλο ταξίδι που ετοίμαζε προς ανατολάς. Ετυχε να γνωρίζω και τα παιδιά που θα συνταξίδευε οπότε ρώτησα λεπτομέρειες αλλά ήξερα οτι 20+ μέρες δεν μπορούσα να λείψω από το σπίτι. Ασε που τα οικονομικά μου αυτό τον καιρό είναι χάλια. Του απάντησα ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα για μενα να κάνω ενα τέτοιο ταξίδι.
Ομως κάπου εκεί στις αρχές του Αυγούστου, με ενημέρωσε ο Παντελής ότι τα υπόλοιπα παιδιά αδυνατούσαν τελικά να συνταξιδέψουν μαζί του. Κι ετσι επεσε από τον Παντελή η ιδέα της Τουρκίας. Ενα ταξίδι στην Τουρκία, με χαμηλό κόστος και για καμιά 10ρια μέρες μακριά από τις οικογενειακές υποχρεώσεις ήταν κάτι εφικτό για μένα. Το σημαντικό και ιδιαίτερα θετικό σημάδι για το μέλλον, ήταν ότι η γυναίκα μου συμφώνησε αμέσως χωρίς να αρχίσει τις ερωτήσεις, τις απειλές, συμφωνίες για μελλοντικά ανταλλάγματα και τα σχετικά κατινίστικα γυναικεία. Με ξέρει και την ξέρω και κατάλαβε πόσο ήθελα να ταξιδέψω στην Τουρκία. Τα υπόλοιπα ήταν ευκολα.
Μαστόρεψα λίγο το μηχανάκι μου, ενα άφρικα του 96, αλλαξα όλα τα αναλώσιμα, ντίζες κτλ και ξεκίνησα με λάστιχα (anakee 2) που είχαν κάνει ήδη 15000 km και στο τέλος του ταξιδιού 21500 και τα οποία δεν τα εχω αλλάξει αφού ακόμα αντέχουν παρότι εχουν φαγωθεί αρκετά. Δεν με επαιρνε να βάλω καινούργια και τελικά καλά εκανα αφού οι δρόμοι της τουρκίας είναι πολύ καλύτεροι από τους δικούς μας και δεν είχα πουθενά πρόβλημα με την πρόσφυση.
Ετσι κάπου εκεί στις αρχές του Σεπτέμβρη αποχαιρέτησα γυναίκα και γιο και την εκανα για πρώτη φορά μετά από καιρό για 11 ημέρες μακριά τους. Οσοι εχουν μικρό παιδί καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο. Ηταν και αυτό μια εμπειρία όπως και η στιγμή της επιστροφής όταν τους συνάντησα μετά το ταξίδι. Τους ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου.
Ωραιο ταξιδιωτικο... Μπραβο σας!:beer::beer:
Που είναι η φωλιά που τα κανονίζεται αυτά τα tour ρε παιδιά , να ρίχνουμε καμιά ματιά και μεις ? :D
Το ταξίδι το είχε σχεδιάσει ο Παντελής. Εγώ δεν είχα ιδέα απ' όλα αυτά που είδαμε. Γι' αυτό φρόντισα να ακολουθήσω το πρόγραμμα του Παντελή αφού με είχε ενημερώσει, μου είχε δείξει φωτογραφίες απο αυτά που θα βλέπαμε πριν ξεκινήσουμε και το πρόγραμμα μου αρεσε πολύ.
Σαν οδηγός ο Παντελής ήταν άψογος, ενημερωμένος και διαβασμένος και εμαθα πολλά για τα μνημεία που επισκεφτήκαμε. Ηταν ευκολο να κρατάμε ρυθμό και ετσι τα χιλιόμετρα εβγαιναν καθημερινά ευχάριστα. Πραγματικά απόλαυσα την κάθε μέρα.
Και η Τουρκία είναι απίστευτη χώρα, μια χώρα με τρελές αντιθέσεις, από την μια ερημο από την αλλη ελατα, από τους 35 βαθμούς ξαφνικά πέφταμε στους 5. Εχει ατελείωτους ορεινούς όγκους αλλά παράλληλα εχει και ατελείωτους κάμπους. Οδηγούσαμε στο πουθενα και ξαφνικά εμφανιζόταν μπροστά μας μια πολη από το πουθενά.
Την αγάπησα την Τουρκία και από κοντά αλλά την είχα αγαπήσει και από διάφορα βιβλία που είχα διαβάσει πριν το ταξίδι. Δυστυχώς δεν περάσαμε από το Σαλιχλί, μια μικρή πόλη που γνώρισα μέσα από το βιβλίο "Τα παιδιά την Νιόβης", δεν είδαμε την Σμύρνη πολύ σημαντική πόλη για μενα λόγω καταγωγής αλλά δεν είναι δυνατόν σε 10 μέρες να γυρίσεις την απέραντη Τουρκία. Θα την επισκευτώ ξανά σίγουρα στο μέλλον, θέλω να περπατήσω στο Μποζ Νταγκ, θέλω να πάω στη Τροία να μείνω μερικές μέρες στην Πόλη και πολλά άλλα.
...και ενώ όλοι με απέτρεπαν από ενα τέτοιο ταξίδι τελικά δεν είχαμε το παραμικρό ευτράπελο. Οχι δεν μας την επεσαν ούτε γκρίζοι λύκοι, ούτε μας τρόμαξε κάποιος, ούτε μας κλέψανε, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα.
Ισα-ίσα που όταν οι ντόπιοι ακουγαν ότι είμαστε Ελληνες, Γιουναν μας λένε, χαιρόντουσαν διπλά και είχαμε spesial περιποίηση. Το μονο που με τρόμαξε ήταν ο κακός μου εαυτός όταν καποια στιγμή εκανα μια λάθος προσπέραση. Αν και οι Τούρκοι δεν οδηγούσαν πολύ καλά με λίγο προσοχή και τηρώντας τα όρια δεν είχαμε το παραμικρό θέμα. Αλλά ήθελε προσοχή ειδικα στους στενούς επαρχιακούς.
Γυναίκες απλά δεν υπάρχουν... Οταν μπήκα στην Ελλάδα στα πρώτα διόδια την ομολογουμένως όμορφη κοπελίτσα που περιμενε τα ψηλά από μενα, την κοίταγα σα χαζός για κάμποση ώρα :):look:. Μου εκανε εντύπωση η ομορφιά που αντίκρυσα κάτι που στην ενδοχώρα της Τουρκίας δεν "παίζει".
Παντελή ευχαριστώ για το ταξίδι. :wave2::beer:
Απολαυστικότατη η γυρόπιτα :)
Ευχαριστούμε για την ωραία περιγραφή και τις φωτό !
Και εις άλλα με υγεία :beer:
Bravo ρε παιδιά.... Το περίμενα πως και πως το ταξιδιωτικό σας...
Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες, ταξίδεψα μαζί σας νοερά αφού δυστυχώς δεν κατάφερα να το κάνω στη πραγματικότητα.
Να μαστε καλά να ταξιδεύουμε όλοι μας και πάνω από όλα να γουστάρουμε.
Ελπίζω σε επόμενη
:beer:
Uriah Heep
30/10/2013, 22:59
Εξαιρετικό ταξίδι! Με άποψη και επιλογές ώριμου ταξιδευτή... Μακριά από το αγεληδόν πορεύεσθαι...
Άφεριμ guys!
:)
KostasV2
30/10/2013, 23:59
Ευχαριστούμε που μοιράστηκες την εμπειρία σου μαζί μας. Με το καλό και στο επόμενο ταξίδι! :beer:
ωραία βόλτα!Διαφορετικές εικόνες και τόσο κοντά μας....
christof40
31/10/2013, 09:17
πολυ ωραιο ταξιδι παντελη και κωστα.παντα τετοια:beer::beer:
audioslave
31/10/2013, 09:27
πολυ ωραιο!Μπραβο σας
ευχαριστούμε για το πολυ ωραιο ταξιδι....:beer::beer:
να ειστε παντα καλα να ταξιδευετε..
jpapagelis
31/10/2013, 11:03
Πανέμορφα.
Περιμένω τη συνέχεια και εύχομαι τάχιστα στο επόμενο !!!
μπράβο παιδιά!!!
ευχαριστούμε που μοιραστήκατε μαζι μας τις εμπειρίες σας!
Με το που το άρχισες περίμενα πως και πως να ολοκληρωθεί για να το διαβάσω όλο. Ένα παρόμοιο ταξίδι είναι κάτι που εδώ και 3 χρόνια δεν έχω καταφέρει να το πραγματοποιήσω. Φέτος ήμουν ΠΟΛΥ κοντά να αδιαφορήσω για όλα τα θέματα που μου το απαγόρευαν και να την κάνω αλλά τελικά κυριάρχησε η λογική.
Κώστα, σύντομα θα σε πρήξω για καφέ για να φέρω χάρτη και να κρατήσω σημειώσεις. Παντελή αν θυμάμαι καλά μένεις στην Καβάλα αλλιώς θα πρήξω κι εσένα!
Καλούς δρόμους να έχετε και εμπρός για τα επόμενα!
:beer::beer::beer::beer::beer::beer:
stavrouliasp
31/10/2013, 23:34
Ευχαριστούμε παιδιά για τα καλά σας λόγια! Πληροφορίες για ο,τι ξέρουμε, ειναι μεγάλη χαρά να τις μοιραζόμαστε με κάποιον που θέλει να κάνει μια παραπλήσια εκδρομή.
(Και εγώ τα τελευταία δυο χρόνια Αθήνα είμαι οπότε Qspec αν κανονίσετε καφέ με τον Κώστα πείτε και εμένα!)
vassilis79
01/11/2013, 09:27
Μπραβο . Ωραιο ταξιδι . Αντε και στα επομενα .
Κώστα :beer: Παντελή :beer:
ammoulianiotis
01/11/2013, 21:04
Μπραβο σας παλικαρια! Εγω διαβαζα το ταξιδιωτικο σας και η μανα μου απο διπλα εβλεπε (στο περιπου) τα μερη οπου εζησε ο πατερας της πριν τον διωγμο!
Παντα τετοια και καλυτερα!
Με το που το άρχισες περίμενα πως και πως να ολοκληρωθεί για να το διαβάσω όλο. Ένα παρόμοιο ταξίδι είναι κάτι που εδώ και 3 χρόνια δεν έχω καταφέρει να το πραγματοποιήσω. Φέτος ήμουν ΠΟΛΥ κοντά να αδιαφορήσω για όλα τα θέματα που μου το απαγόρευαν και να την κάνω αλλά τελικά κυριάρχησε η λογική.
Κώστα, σύντομα θα σε πρήξω για καφέ για να φέρω χάρτη και να κρατήσω σημειώσεις. Παντελή αν θυμάμαι καλά μένεις στην Καβάλα αλλιώς θα πρήξω κι εσένα!
Καλούς δρόμους να έχετε και εμπρός για τα επόμενα!
:beer::beer::beer::beer::beer::beer:
Βασίλη και Παντελή κανονίζουμε καφεδάκι να τα πούμε από κοντά :wave2:
Να βάλω μερικές φωτό ακόμα από το ταξίδι.
Στην ατμοσφαιρική, ιδιαίτερη, τουριστική αλλά μοναδική Καππαδοκία...
302766
302767
302768
κατοικήται κανονικά, κάποιος Καππαδόκης μάλιστα είχε σκάψει στον βράχο και είχε φτιάξει γκαράζ για το ΙΧ του.
302769
302770
Αυτοί οι βράχοι είναι το "σήμα κατατεθέν" της περιοχής.
302771
al_tzamp
02/11/2013, 07:07
Πολύ όμορφα μέρη..!
Ευχαριστούμε για την περιγραφη, και καλοτάξιδοι πάντα!
Ευχαριστώ για το ταξίδι,σας θαυμάζω και σας ζηλεύω.μεγαλα ψυχικά και σωματικά αποθέματα.:beer:
white angel
02/11/2013, 19:06
:beer: ...
tzoelass
05/11/2013, 12:03
Από τα πολύ ωραία ταξιδιωτικά...Περιεκτικότατο και με ωραίες φωτογραφίες...Μπράβο παιδιά!!!Μας ταξιδέψατε...
guzzistas
05/11/2013, 16:47
Πραγματικά μαγευτικές εικόνες! Μπράβο και εις ανώτερα!
πολλα μπραβο κ στους 2 σας τοσο για το εγχειρημα σας οσο κ για τον τροπο που μας ''στειλατε'' κ εμας απο εδω ενα μινι ταξιδακι μεσα απο τις περιγραφες σας κ τις απιστευτες φωτο σας....
Υ.Γ. κ μετα λεω οτι εκανα κ εγω ταξιδι...ειμαι ακομα πολυ μακρυα..
μπραβο παιδια παντα τετοια..ωραιες φωτο ,δυνατες περιγραφες ..
intruder
06/11/2013, 14:36
παιδες χιλια μπραβο για τα μερη που πηγατε κ ειχαμε την τιμη να τα δουμε κ μεις.εντυπωσιακη ενναλαγη τοπιων με τοπ την παναγια σουμελα ,την καππαδακια κ την αλπικη λιμνη που καλα κανατε κ την ανεβηκατε περπατωντας(μεγαλη εμπειρια).υψομετρα,ελατοδαση,λιμνες,νεκροπολεις,ερημο ι ,ενα ταξιδι οπως λεει κ ο τιτλος με απο ολα.χιλια μπραβο με βαλατε σε σκεψεις ρε παιδες:beer:
έξοχο ταξίδι,απολαστικότατες οι φωτογραφίες σας κ εξαιρετική επιλογή των μνημείων τα οποία μας παρουσιάσατε.
και στα επόμενά σας παίδες!
Ήταν φοβερό ταξιδιωτικό. Μπήκα να δω φωτογραφίες από το αφρικανάκι που είχα τότε και κόλλησα.
Μετά από αρκετά ταξιδιωτικά στα αγαπημένα Βαλκάνια, έχω πεθυμήσει την Ανατολή. Ακούει το παρεάκι?
:a013::vroum:
stavrouliasp
16/06/2019, 19:34
Ήταν φοβερό ταξιδιωτικό. Μπήκα να δω φωτογραφίες από το αφρικανάκι που είχα τότε και κόλλησα.
Μετά από αρκετά ταξιδιωτικά στα αγαπημένα Βαλκάνια, έχω πεθυμήσει την Ανατολή. Ακούει το παρεάκι?
:a013::vroum:
Θεωρώ ότι στις ημέρες αυτές δε θα μπορούσε κάποιος να μαζέψει περισσότερες εικόνες από τη γείτονα χώρα. Ήταν και το παρεακι πολύ δυνατό βλέπεις..
Εξαιρετικο ταξιδιωτικο! Πολυ καλες επιλογες και πανεμορφες φωτο. Ειχα περασει απο τα μισα μερη που πηγατε εσεις το 2014. Επειδη σχεδιαζω ενα ταξιδι προς τα εκει και λιγο παρακατω, το ταξιδιωτικο σας ειναι μια πολυ καλη μαγια για το σχεδιασμο μου.
Ευχαριστουμε πολυ που μας ταξιδεψατε. Να ειστε καλα και να ταξιδευετε!
Μαγευτικό οδοιπορικό.
Τέλεια περιγραφή, πανέμορφες εικόνες.
Ταξιδέψαμε μαζί σας.
Εύχομαι πάντα τέτοια και καλύτερα.
ΥΓ. Δεν αναφέρατε πουθενά για τα καύσιμα.
Βρίσκατε εύκολα? Ποιότητα καλή?
stavrouliasp
02/02/2024, 22:04
Με τη βενζίνη δεν αντιμετωπισαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Βενζιναδικα υπάρχουν πολλά σε όλη τη χώρα και η ποιότητα του καυσίμου είναι αισθητά καλύτερη από ότι στην Ελλάδα.