View Full Version : Επιλογή κράνους μέχρι 200€
Κατ´ αρχήν,πολλές καλημέρες..
Έχω βγει εδώ και μια βδομάδα στη γύρα για αγορά κράνους και το ταβάνι που έχω ορίσει είναι όπως λέει και ο τίτλος στα διακόσια ευρώ. Έχω δοκιμάσει αρκετά κράνη που βρίσκονται κοντά στο όριο όπως HJC (IS 17,FG 15, RPHA), AGV K4 & Horizon, Nolan N86, Suomy Vandal, Shark S900 & Vision R, Nexx R1R, Bell M1 & M4..και ίσως κανά δυο ακόμα που μου ξεφεύγουν.
Από όλα αυτά λοιπόν, αυτά που μου κάθονται καλύτερα στο καυκάλι μου είναι με σειρά άνεσης και εφαρμογής:
1) Suomy Vandal στα 195€
2) Nolan N86 στα 170€
3) Shark Vision R στα 220€
(Όλες οι τιμές είναι από Ελλάδα)
Τα υπόλοιπα κάπου με "χτυπάνε"..κάπου δε με βολεύουν ..είτε στο κούτελο, είτε στο πίσω μέρος του κεφαλιού,είτε στην τσέπη.
Από αυτά τώρα μόνο το Suomy είναι ανώτερο σε υλικό κατασκευής με αρνητικό όμως ότι μιλάμε για ένα παλιό μοντέλο(δεν μιλάω για κατασκευή..η κατασκευή είναι του 2012).
Τα τσιτσιφλίκια του τύπου εσωτερικό γυαλί ηλίου δεν μου λένε και πολλά.
Το Nolan έκατσε καλά επίσης και η τιμή του είναι η καλύτερη όλων. Στα συν ότι μιλάμε για φρέσκο μοντέλο και το ίδιο ισχύει για το Shark.
Τελικά να πω ότι μάλλον κλίνω προς το Nolan, σκεπτόμενος ότι θα με βγάλει 4-5 χρόνια και ό,τι κι αν χρειαστώ από ανταλλακτικά σε αυτό το διάστημα θα το βρω.
Όποιος λοιπόν κάθησε και διάβασε το σεντονάκι και έχει κάτι να πει/προτείνει, θα το εκτιμόυσα και ευχαρίστως να το ακούσω.
stynikop
29/10/2013, 13:58
Σε τι μηχανή θα το χρησιμοποιήσεις;
pipe_smoker
29/10/2013, 14:01
Όποιος λοιπόν κάθησε και διάβασε το σεντονάκι και έχει κάτι να πει/προτείνει, θα το εκτιμόυσα και ευχαρίστως να το ακούσω.
Μια χαρά κρανάκια είναι και το nolan και το shark. Για το suomy δεν έχω άποψη.
Με μια πρόχειρη ματιά που έριξα νομίζω θα προτιμούσα το shark.
1) Μεγαλύτερο οπτικό πεδίο (όχι απλά επειδή πλασάρει το panoramic κάτι, αλλά γιατί είδα πρώτα το nolan και τρόμαξα. Μου φάνηκε πολύ "μικρή" η ζελατίνα του).
2) Νομίζω ότι έχει DD ring ενώ το nolan όχι.
Εσύ τα φόρεσες και ξέρεις, αλλά προσωπικά, αν όντως έχουν διαφορά στο οπτικό πεδίο και κατά τα άλλα μου κάθονταν το ίδιο καλά, θα διάλεγα το shark χωρίς δεύτερη σκέψη.
Η μοτό είναι τση κατηγορίας ον-οφ και συγκεκριμένα της συνομοταξίας απιστεύτιους γρηγόριους τρανσαλπίδιους!:D
Σαν αίσθηση,πιο σωστά και σταθερά ήμουν μέσα στο Nolan παρά στο Shark.(μεταξύ των δυο μιλάω..αλλιώς ισχύει η ανωτέρω κατάταξη..)
Οκ το οπτικό πεδίο ήταν σαφώς διευρυμένο στο Vision, αλλά για μένα δεν φτάνει αυτό ώστε να με κάνει να ξεχάσω/υποβαθμίσω την αίσθηση εφαρμογής της κεφάλας μου.
Σε μεγέθη είμαι στο small για Nolan & Shark και στο medium στο Suomy.
Billymuse
29/10/2013, 15:37
AGV k-4 Evo
www.fc-moto.de
www.louis.de
www.helmetcity.co.uk
Με 200 euros παίρνεις πολύ καλό κράνος. Αφού δοκίμασες το νούμερο σου σε διάφορες εταιρείες, δες τιμές από έξω και πράξε ανάλογα.
Nolan N86 λόγω πινλοκ. Που το βρήκες σε αυτή τη τιμή;
Προτείνω κι αυτό σαν εναλλακτικη: http://www.lidsdirect.co.uk/clearance-sale/clearance-helmets/caberg-v2rr-hi-vizion-yellow-fluo.html
165ε με μεταφορικά
Χμ..έχω κοιτάξει στις σελίδες του εξωτερικού και πραγματικά αν έβλεπα κάτι σε Shoei,Arai,X-Lite ή κάτι από τις πιο ακριβές/καινούριες σειρές των Suomy στα λεφτά μου θα προχωρούσα στην αγορά από εκεί. Αλλά δεν..
Το μόνο που βλέπω με καλό μάτι για αγορά από έξω είναι της Lazer το Falcon ή το Kite. Αλλά δεν ξέρω που να πάω για να τα δοκιμάσω.
Έντιτ: Σε Caberg δοκίμασα το Ego με το οποίο δεν έβγαλα άκρη.. Στο small δεν είχα εφαρμογή και στο xs εννοείται ότι δεν έμπαινα καν. Το μοντέλο που λες ο συγκεκριμένος το είχε μόνο σε XL αλλά σε πολύ καλύτερη τιμή από αυτή που λες.
Την τιμή στα Nolan μου την έχουν κάνει 2..ένας στη Μιχαλακοπούλου και ένας στην Καλλιρρόης.
George_M.
29/10/2013, 16:59
καθοτι φανατικος της Lazer σου λεω οτι αυτην την εποχη το στοκ τοσο της αντιπροσωπειας οσο κ των μαγαζιων που εμπορευονται την εν λογω εταιρεια ειναι απολυτα μικρο!ενα 2μηνο τωρα ειχα στο ψαξιμο κ γω....
ειχαν αλλαγες δοιηκησης/λειτουργιας στην Lazer τον Αυγουστο κ δυστηχως αυτο αφησε την αγορα χωρις προιοντα.
δυσκολα θα βρεις αυτα που λες,ισως κανενα Osprey η' Kestrel να εχουν.
εχεις πμ
AGV k-4 Evo
Δεν κάθεται με τίποτα σωστά.. το small πιέζει παντού, το med αφήνει μεγάλο κενό στο πάνω μέρος του κεφαλιού.
Το ίδιο ισχύει και για το Κ3 και το Skyline.
Αύριο-μεθαύριο θα κάνω άλλη μια δοκιμή στο Shark.
Έχω ξεχάσει βέβαια να αναφέρω ότι το κεφάλι μου είναι κάπως έτσι..
302481
:D
skylaros
29/10/2013, 19:47
Φίλε μου βρες ένα τέτοιο τότε και προσάρμοσε το
http://www.sideshowtoy.com/mas_assets/jpg/2903_press02-001.jpg
Δοκίμασε το Shark και ρίξε καμιά ματιά και σε κάνα Bell
....
Το μόνο που βλέπω με καλό μάτι για αγορά από έξω είναι της Lazer το Falcon ....
Ως κατοχος 2 χρονια ....δεν θα στο προτεινα σε καμια περιπτωση! Το εσωτερικο φθειρετε πολυ ευκολα ...ειμαι στο 4ο σετ μαξιλαρακια στα 2 χρονια!
Επισης η εφαρμογη .......ενω ξεκινησε πολυ "σφιχτο" σε βαθμο να πιστευω οτι το πηρα μικρο ......μεσα σε 6 μηνες καθημερινης βεβαια χρησης εγινε πλεον "κατσαρολα" ακομα και με καινουργια μαξιλαρακια!
Αν μπορεις χτυπα SHOEI ή ARAI ειναι η μερα με την νυχτα κατασκευαστικα. Αλλιως το μονο που με επεισε ειναι τα HJC...πολυ ωραια κρανακια
Eγω θα προτεινα,SCORPION EXO, πιστευω τιμια κρανακια τουλαχιστον αυτα που εχα δει περσι,μοντελα τιμες δεν θυμαμαι.Στα + οτι εχει τα φουσκωτα μαγουλα με την βαλβιδα.
zannisvel
30/10/2013, 07:37
+1 για τα scorpion exo. Ειμαι μεγαλος fun της συγκεκριμενης μαρκας. Εχω αλλαξει 2 και και το πρωτο περασε και crash test.
αναμεσα στα 3 εγω θα πηγαινα μαλλον στο σουομυ
Φίλε μου εγώ πήρα προσφατα το Nexx XR1R. Επειδή και γω έχω μυστήριο κεφάλι, κάνε ένα κόπο και πέρνα από το Τζωρτζόπουλο στη Καλλιρόης να τα δεις. Είναι τα μόνα, νομίζω που έχουν πρόσθετα αυτοκόλλητα pads που μεταβάλλουν το εσωτερικό του κράνους. Έχω γράψει για το κράνος και μερικά πράγματα σε διπλανό φόρουμ.
www.vstromhellasforum.com/t26605-topic?highlight=nexx
Το δοκίμασα το Nexx και μάλιστα δύο φορές. Με έψηνε το υλικό κατασκευής,το βάρος και οι επιδόσεις του στα διάφορα τεστ που διάβασα..αλλά η εφαρμογή του δεν έκανε για μένα.
Σήμερα δεν προλαβαίνω για δοκιμή..αύριο πάω για Shark και ίσως για Scorpion. Σύντομα θα καταλήξω γιατί το ήδη υπάρχον θέλει να πάει να ξεκουραστεί.
petros1972
30/10/2013, 12:03
+1 για τα scorpion exo. Ειμαι μεγαλος fun της συγκεκριμενης μαρκας. Εχω αλλαξει 2 και και το πρωτο περασε και crash test.
εχω το scorpion exo1000 το μονο που με χαλαει ειναι η antifog ζελατινα που δεν ειναι antifog.κατα τα αλλα καλο ειναι.
Επειδή έχω κι εγώ περίεργη κεφάλα , η φόρμα των Scorpion μου έχει κάτσει καλύτερα…
Είχα το EXO750 και τώρα έχω το ΕΧΟ1000..
Στο 750 όντως η ζελατίνα στα κρύα θάμπωνε , όμως το 1000 εχει Pinlock και δεν έχει τέτοιο πρόβλημα…. (είναι όμως και ακριβότερο…)
Γενικα , θεωρω ότι τα scorpion έχουν μια πολύ καλή σχέση απόδοσης / τιμής ….
Billymuse
30/10/2013, 13:54
Δεν κάθεται με τίποτα σωστά.. το small πιέζει παντού, το med αφήνει μεγάλο κενό στο πάνω μέρος του κεφαλιού.
Το ίδιο ισχύει και για το Κ3 και το Skyline.
Αύριο-μεθαύριο θα κάνω άλλη μια δοκιμή στο Shark.
Έχω ξεχάσει βέβαια να αναφέρω ότι το κεφάλι μου είναι κάπως έτσι..
302481
:D
ααα οκ τότε φυσικά παίζει και ρόλο πως σου κάθεται στο κεφάλι, ειδικά εσύ που βλέπω οτι είσαι μαλί κλαρίνο και fredo capucino :lol:
τότε αμα σου κάθεται το suomy είναι καλή επιλογή να ουμ
ειδικά εσύ που βλέπω οτι είσαι μαλί κλαρίνο και fredo capucino :lol:
:lol::rotflmao:
Έλιωσα!!
Πέρα από την πλάκα τώρα..ξέρει κανείς που θα βρω Premier στην Αθήνα;
Angel & Monza δείχνουν να είναι εντός budget.
Ok για το Angel μάλλον απ´έξω μιας κι εδώ τα δυομισάρια πάνε κι έρχονται..
Πρεμιερ όσο κι αν έψαξα δε βρήκα..ο αντιπρόσωπος ούτε που σήκωσε τον τηλ 2-3 φορές που πήρα.
Τελικά κατέληξα στο Νόλαν Ν86 σε χρωματάκι άσπρο φωτεινό που φαίνεται κι από μακριά..
Πρώτες εντυπώσεις μετά από μια μικρή στα πέριξ βόλτα, θετικές.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις, καλές βόλτες να έχουμε κι αχρείαστο να'ναι.
:beer:
Billymuse
04/11/2013, 18:17
Πρεμιερ όσο κι αν έψαξα δε βρήκα..ο αντιπρόσωπος ούτε που σήκωσε τον τηλ 2-3 φορές που πήρα.
Τελικά κατέληξα στο Νόλαν Ν86 σε χρωματάκι άσπρο φωτεινό που φαίνεται κι από μακριά..
Πρώτες εντυπώσεις μετά από μια μικρή στα πέριξ βόλτα, θετικές.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις, καλές βόλτες να έχουμε κι αχρείαστο να'ναι.
:beer:
Στην αρχή θα στρώσιμο λιγο στα μαξιλαράκια μέσα να πάρει το σχήμα του κεφαλιού σου φαντάζομαι θα το ξέρεις ήδη,αντε καλοφόρετο και αχρείαστο
βάλε και καμια φώτο να δούμε τι πήρες