PDA

View Full Version : τι μηχανακι εχω τελος παντων?

Σελίδες : 1 [2]

giorgos95
11/11/2013, 16:43
ενας αχταρμας με μια λεξη
κυριολεκτικα ομως

giorgos95
11/11/2013, 16:48
Αφου το παπι δουλευε ετσι καλα για καιρο οπως ειπες, αστο με αυτη τη μπαταρια αλλα φροντισε να δουλευουν φωτα, στοπ και φλας. Ενας γνησιος ανορθωτης θα εχει ακριβα...?τι επαθε ο ανορθωτης εισαι σιγουρος οτι καηκε?

Η μπαταρια σου ειναι οκ? μηπως ταχει ψιλοπαιξει και εχει αρχισει να τις καιει τις λαμπες?

ακριβως,παντα με 6v μπαταρια ηταν και τουλαχιστον για δυο χρονια που το ειχα εγω δουλευαν ολα τζιτζι . ο μπαταρια την ειχα φορτισει σε μια φαση για να δω τι παιζει και δουλευαν τα φλας τοτε,μετα ξεφορτιστηκε παλι και δεν αναβουν.τωρα ο ανορθωτης γνησιος παει κανενα 20-25.(δεν με νοιαζει βασικα ποσο παει αλλα να λειτουργει)οταν τον εβαλα πριν λιγες μερες ως καινουργιο δουλευε το κολοφαναρα και στις δυο σκαλες,τωρα μονο η σκαλα νυκτος δουλευει χωρις να εχει καει η λαμπα(εβαλα απο φορτιγο στα 24v :P)οποτε σε δυο μερες κατι πεχτηκε με τον διακοπτη και την σκαλα του στοπ

giorgos95
11/11/2013, 16:50
συχνο φενομαινο απο ελληνεσ μηχανικους να βαζουνε 12v λαμπες οτανκαιγοταν αυτη η αντιστασουλα στο αριστερο καπακι
οσο για την ηλεκτρονικη νομοιζω (χωρισ να ειμαι σιγουρος) οτι δεν εχει διαφορα

ναι και εβγαλα μια προιστορικη λαμπα που δινει φως στο κοντερ που παιζει να εχει χρονια και χρονια να αλλαζτει και ηταν 6v και φυσικα εγω θα βαλω αυριο μια 12v για να μην καει(αφου μια χαρα αναβουν η μεγαλυτερες λαμπες γτ να μην εβαζαν μονο τετοιες να ειναι και πιο αντοχης :/ ? )

gsman
11/11/2013, 20:15
ανοιξε το αριστερο καπακι
δες τα πηνια σου
μετρα τα τι ρευματα εχουν αν ειναι 6v εχεις εξαβολτο μην το κουραζουμε
ξηλωσε οτι παπαρια 12v εχεις βαλει επανω
απο φλασερ μεχρι λαμπες και ασφαλεια
και βαλε 6v και τελος
αν το θες 12v αλλαξε μοτερ-κομπλε με πλεξουδα και ολα τα παραπανω

Γιωργο αυτα κανε και μαλλον παρε και μια νεα μπαταρια---δεν εχει νοημα νομιζω να πειραματίζεσαι με 24v ή 12v λαμπες. Δεν λυνεις ετσι το προβλημα, το ''φασκιώνεις...''.

Μια πιο ''μεγαλη'' λαμπα εχει και πιο πολλα watt αν δεν κανω λαθος, ειναι λογικο λοιπον η ΄'σκαλα'' του στοπ που ειναι απαιτητική σε ρευμα να μην αναβει, αφου μαλιστα λες οτι η μπαταρια ήδη ψυχομανάει, αν δεν εχει κιόλας πεθάνει...δεν νομιζω να φταιει καποιος διακοπτης στοπ...το να βαζουμε μεγαλες λαμπες που δεν καιγονται δεν εχει νοημα αν το ηλεκτρικο μας συστημα δεν μπορει να τις κανει να αναψουν...

αυτοι που σχεδιασαν το ηλεκτρικο συστημα ξερουν καλυτερα από μας... Η ασφαλεια της μπαταριας για 6v ειναι 15Α.

Φτιαξε το καλωδιακι που περισσευει...

giorgos95
11/11/2013, 21:30
Γιωργο αυτα κανε και μαλλον παρε και μια νεα μπαταρια---δεν εχει νοημα νομιζω να πειραματίζεσαι με 24v ή 12v λαμπες. Δεν λυνεις ετσι το προβλημα, το ''φασκιώνεις...''.

Μια πιο ''μεγαλη'' λαμπα εχει και πιο πολλα watt αν δεν κανω λαθος, ειναι λογικο λοιπον η ΄'σκαλα'' του στοπ που ειναι απαιτητική σε ρευμα να μην αναβει, αφου μαλιστα λες οτι η μπαταρια ήδη ψυχομανάει, αν δεν εχει κιόλας πεθάνει...δεν νομιζω να φταιει καποιος διακοπτης στοπ...το να βαζουμε μεγαλες λαμπες που δεν καιγονται δεν εχει νοημα αν το ηλεκτρικο μας συστημα δεν μπορει να τις κανει να αναψουν...

αυτοι που σχεδιασαν το ηλεκτρικο συστημα ξερουν καλυτερα από μας... Η ασφαλεια της μπαταριας για 6v ειναι 15Α.

Φτιαξε το καλωδιακι που περισσευει...

αυτη η ασφαλεις που ειχα ηταν 7A
εχεις δικιο ,θα το παω σε εκεινο το παλικαρι που ειχε σκοπο να μου αλλαξει ολα τα ηλεκτρικα και να του πω για το καλωδιακι.
τα ρευματα πως να μετρησω?που να βαλω το βολτομετρο ρε παιδια?
παντως οντως εχετε δικιο πρεπει να το παρω σιγα σιγα και να βαλω τα σωστα πανω του.δεν θελω να κρυβω το προβλημα απλως το βρηκα ως καλη λυση στο προβλημα με το καψιμο της λαμπας που οτι και να γινει και να φτιαχτει δλδ το μηχανακι , οι λαμπες παλι θα καιγοντε που και που και ελεγα με την 24v μπας και υσηχαζα

gsman
11/11/2013, 21:54
εχεις δικιο μπορει να ειναι και η σωστη ασφαλεια 7Α.

πηνια ειχα μετρησει αρκετα χρονια πριν στο 12v αλλα δε θυμαμαι να σου πω λεπτομερειες τωρα, δλδ ποια καλωδια μετρησα και τι τιμες επρεπε να βρω κτλ...καπου ειχα βρει μια πηγη στο net για το πως γινεται αυτο...

το μονο που θυμαμαι ειναι τα ειχα μετρησει απο τη φυσσα που παει στον ανορθωτη γιατι ειχα θεματα με τα φωτα και γω...

αλλα δεν εχω και διαγραμμα ηλεκτρικο να σε βοηθησω... αν βρω θα στο δωσω.

giorgos95
11/11/2013, 22:29
εχεις δικιο μπορει να ειναι και η σωστη ασφαλεια 7Α.

πηνια ειχα μετρησει αρκετα χρονια πριν στο 12v αλλα δε θυμαμαι να σου πω λεπτομερειες τωρα, δλδ ποια καλωδια μετρησα και τι τιμες επρεπε να βρω κτλ...καπου ειχα βρει μια πηγη στο net για το πως γινεται αυτο...

το μονο που θυμαμαι ειναι τα ειχα μετρησει απο τη φυσσα που παει στον ανορθωτη γιατι ειχα θεματα με τα φωτα και γω...

αλλα δεν εχω και διαγραμμα ηλεκτρικο να σε βοηθησω... αν βρω θα στο δωσω.

καλος,λογικα μπορει να πω στο παλικαρι που θα παω αυριο για το καλωδιακι να το μετρησουμε εκεινη την στιγμη ,θα ξερει αυτος
σε ευχαριστω παντως

giorgos95
12/11/2013, 12:59
λοιπον λοιπον :) εβρεθει λυση :)
αλλαξα την αντισταση που του ειχα πανω και ηταν για 12v με μια για 6v ,ενα τετοιο δηλαδη https://www.google.gr/search?q=%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%82+%CF%84 %CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B9&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=2xOCUp3lJOS24ATp0IHgDw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=876#q=%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7+%CF%86%CF%89%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE% B3%CE%B9%CE%B1+honda+c50+6v&tbm=isch&facrc=_&imgrc=BMosqLJybsT11M%3A%3BHzsR9nG4qR3XaM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.motomixas.gr%252Fproducts_img%252F images%252FANTISTASEIS%252520FWTWN%252FANTISTASH%252520FWTWN%252520HONDA%252520C50%2525206V%252520RO C.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.motomixas.gr%252Findex.php%253Fid%253D2%2526productid%253D9587%2526ca tid%253D131%2526subcatid%253D%2526lang%253Dgr%3B640%3B640

και ολα καλα πλεον.βασικα αναβει κανονικα το μπροστινο φαναρι(η μικρη λαμπουλα και οι δυο σκαλες της μεγαλης χωρις να καιγοντε) αναβει το φως νυκτος του κοντερ το πισω θα αλλαξω λαμπα γτ ειναι οπως ειπα αρκετα μεγαλη (24v ) και ισως γιάυτο να μην την αναβει την μεγαλη σκαλα αλλα τωρα με τα φλας τι να παιζει αραγε?δεν αναβουν νομιζω.περιμενω να νυκτοσει ωστε να το τρεξω και να τα αναψω για να δω.η μπαταρια ειναι σχετικα καινουργια.καπου στους 3 μηνες ,εχει υγρα αλλ ειναι ξεφορτιστει.λετε να εχει χαλασει ή αυτη ή ο ηλεκτρολυτης?το λεω αυτο γτ δεν φορτιζει πλεον.αλλα εχω ακομα πολλα να κανω.και κυριος το καλωδιακη που λεγαμε ;)

SHOOTER045
12/11/2013, 13:09
οσταθεροποιητης σου δουλευει?
υπαρχει?
στο νεκρο αναβει το λαμπακι?
αν ναι γκαζωσε το τερμα
αν αναβει εντονα και μετα καιγεται εισαι για σταθεροποιητη
αν ειναι ενταξει
καπου εχει λοξοδρομησει το καλωδιο του

το γιατι δεν φορτιζει η μπαταρια σου εχει και αλλες παραμετρους

στο ειχα πει...
τωρα βρες φλασερ 6v και θα δουλεψουν και τα φλας(εκτος αν βραχυκυκλωνουν πουθενα)
α που σαι και 6βολτη μπαταρια
οχι να κανει 6 βολτες...

giorgos95
12/11/2013, 14:03
στο ειχα πει...
τωρα βρες φλασερ 6v και θα δουλεψουν και τα φλας(εκτος αν βραχυκυκλωνουν πουθενα)
α που σαι και 6βολτη μπαταρια
οχι να κανει 6 βολτες...

θα δω τι θα κανω με τα φλας γτ και ο φλασερ ειχε αλαχτει πριν κανα δυο χρονια και δεν νομιζω να καηκε γτ οταν σταματησαν να δουλευουν τα φλας ,σταματουσαν σιγα σιγα οταν ηταν στα τελειωματα η μπαταρια και δεν εδινε αλλο ρευμα.η μπαταρια 6v ειναι αλλα με προβληματιζει το οτι την πηρα 8ευρω,μηπως παραειναι μουφα?να βρω καμια καλυτερη?αν γνωριζετε καμια καλη μαρκα μπαταριας πειτε μου.να ειναι αντοχης δλδ

gsman
12/11/2013, 17:42
Ωραια το λυνεις σιγα σιγα το θεμα...

Eιναι και λιγο πιο φθηνες οι 6v μπαταριες για τα παπια γενικα... ενταξει υπαρχουν διαφορες μαρκες, εγω για το 12V παιρνω yuasa indonesia ή οτι αλλο βρω, τελευταια μου δωσανε μια Gk(κινεζικη κι αυτη?, δεν εγραφε...)

τι να σου πω,οτι και να εχω παρει μεχρι 2 χρονια το πολυ κρατανε, τις φορτιζω 2-3 φορες και πεταμα σιγα σιγα γιατι καινε λαμπες οταν αρχισουν να χαλανε... και το ξερεις, ακομα και μια καλη μαρκα εχει και αυτη διαφορες ποιοτητες...αναλογα που φτιαχνεται κιολας.

Παντως απο δικη μου εμπειρια, οσες φορες πηρα μπαταριες για παπι ή μηχανή made in china δε δουλεψανε πολυ. Από ινδονησια και πανω κατι γινεται... τωρα μπορει να εχουν αλλαξει τα πραματα...

giorgos95
12/11/2013, 18:00
Ωραια το λυνεις σιγα σιγα το θεμα...

Eιναι και λιγο πιο φθηνες οι 6v μπαταριες για τα παπια γενικα... ενταξει υπαρχουν διαφορες μαρκες, εγω για το 12V παιρνω yuasa indonesia ή οτι αλλο βρω, τελευταια μου δωσανε μια Gk(κινεζικη κι αυτη?, δεν εγραφε...)

τι να σου πω,οτι και να εχω παρει μεχρι 2 χρονια το πολυ κρατανε, τις φορτιζω 2-3 φορες και πεταμα σιγα σιγα γιατι καινε λαμπες οταν αρχισουν να χαλανε... και το ξερεις, ακομα και μια καλη μαρκα εχει και αυτη διαφορες ποιοτητες...αναλογα που φτιαχνεται κιολας.

Παντως απο δικη μου εμπειρια, οσες φορες πηρα μπαταριες για παπι ή μηχανή made in china δε δουλεψανε πολυ. Από ινδονησια και πανω κατι γινεται... τωρα μπορει να εχουν αλλαξει τα πραματα...

καλως,θα το εχω υποψην μου.εμενα ειναι china και σκεφτομαι μηπως φταει αυτη που δεν φορτιζει.θα το κοιταξω σιγα σιγα να γινει ολο το παπι περδικι

gsman
12/11/2013, 18:43
καλως,θα το εχω υποψην μου.εμενα ειναι china και σκεφτομαι μηπως φταει αυτη που δεν φορτιζει.θα το κοιταξω σιγα σιγα να γινει ολο το παπι περδικι

χαχαχα ωραιος--παπι περδικι... εγραψες.

giorgos95
12/11/2013, 22:00
χαχαχα ωραιος--παπι περδικι... εγραψες.

ειμαι στοιχουργος εγω ρε συ,οχι παιζουμε :P

giorgos95
14/11/2013, 14:42
οπως ειπα και πιο πανω μια χαρα με τις λαμπες πλεον.να κανω μια ερωτηση ακομα ομως?αν η μπαταρια οπως λεω εχει προβλημα ή υπαρχει προβλημα κατα την φορτιση της κανονικα δεν θα επρεπε, με ανοιχτο μονο τον διακοπτη και σβιστη δηλαδη την μηχανη , να αναβει το πισω φαναρι,σωστα?
εμενα ομως αν κανω κανα δυο χιλιομετρα και μ ετα το σβισω κραταει λιγακι ρευμα.ειναι λογικο αυτο αν εχει προβλημα η μπαταρια?και αν κραταει λιγο γτ δεν φορτιζει ολη την μπαταρια?

SHOOTER045
14/11/2013, 15:31
κανενα φαναρι δεν πρεπει να αναβει,αν γινεται αυτο καπου βραχυκυκλωνει
ισως και ο διακοπτης του στοπ στο ποδοφρενο η στο εμπρος ψαξτο λιγο
με σβηστο μοτερ στο παπι σου και διακοπτη στο ΟΝ πρεπει να αναβει μονο το λαμπακι της νεκρας

giorgos95
14/11/2013, 16:59
κανενα φαναρι δεν πρεπει να αναβει,αν γινεται αυτο καπου βραχυκυκλωνει
ισως και ο διακοπτης του στοπ στο ποδοφρενο η στο εμπρος ψαξτο λιγο
με σβηστο μοτερ στο παπι σου και διακοπτη στο ΟΝ πρεπει να αναβει μονο το λαμπακι της νεκρας

οχι οχι.απο παντα με σβιστο μηχανακι και διακοπτη στο on αναβαν φλας και πισω φαναρι(σκαλα φρενου μονο)
απλως τωρα δεν κραταει ρευμα ενω κανω αποστασεις μεγαλες η μπαταρια ισα που καταφερνει και αναβει λιγο το νεκρο και ισα που ξεχωριζει το φως του φρενου
τι λετε να φταιεει γι΄αυτο?η μπαταρια? (τα φλας δεν τα υπολογιζω γτ εχει χαλασει ,λογικα, ο φλασερ αφου δεν αναβουν ουτε εν κινηση)

gsman
14/11/2013, 18:46
οχι οχι.απο παντα με σβιστο μηχανακι και διακοπτη στο on αναβαν φλας και πισω φαναρι(σκαλα φρενου μονο)
απλως τωρα δεν κραταει ρευμα ενω κανω αποστασεις μεγαλες η μπαταρια ισα που καταφερνει και αναβει λιγο το νεκρο και ισα που ξεχωριζει το φως του φρενου
τι λετε να φταιεει γι΄αυτο?η μπαταρια? (τα φλας δεν τα υπολογιζω γτ εχει χαλασει ,λογικα, ο φλασερ αφου δεν αναβουν ουτε εν κινηση)

Οχι ειναι λαθος να αναβει η σκαλα του στοπ...αυτο που σου ειπε ο σουτερ...ψαχτο...

ειναι σημαντικο κιολας και για λογους ασφαλείας...ΠΟΛΥ σημαντικο...

εμενα αναβε συνεχεια οταν μου ειχε χαλασει ο διακοπτης του εμπρος φρενου, που βρισκεται στο τιμονι, στη βαση της μανετας του φρενου---και μου αδειαζε τη μπαταρια σε 1-2 μερες διοτι αυτη η λαμπα ειναι καμποσα βατ αν δεν κανω λαθος και συνεχως ανοιχτη την ξελιγωνει την μπαταρια, σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες λαμπες.

Δες και το διακοπτη του πισου φρενου, στο ποδοφρενο...μηπως ειναι ανοιχτος και δεν κλεινει, μηπως το ελατηριο λειπει ή θελει αλλαγή κτλ

giorgos95
14/11/2013, 18:55
Οχι ειναι λαθος να αναβει η σκαλα του στοπ...αυτο που σου ειπε ο σουτερ...ψαχτο...

ειναι σημαντικο κιολας και για λογους ασφαλείας...ΠΟΛΥ σημαντικο...

εμενα αναβε συνεχεια οταν μου ειχε χαλασει ο διακοπτης του εμπρος φρενου, που βρισκεται στο τιμονι, στη βαση της μανετας του φρενου---και μου αδειαζε τη μπαταρια σε 1-2 μερες διοτι αυτη η λαμπα ειναι καμποσα βατ αν δεν κανω λαθος και συνεχως ανοιχτη την ξελιγωνει την μπαταρια, σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες λαμπες.

Δες και το διακοπτη του πισου φρενου, στο ποδοφρενο...μηπως ειναι ανοιχτος και δεν κλεινει, μηπως το ελατηριο λειπει ή θελει αλλαγή κτλ

δεν με καταλαβατε μαλλον ;) η λαμπα αυτη με σβιστο το μηχανακι αναβει κανονικα,οταν δηλαδη παταω τα φρενα, οχι ολη την ωρα αλλα αυτο δεν ειναι καποιο προβλημα(το οτι δηλαδη αναβει με σβιστο το μηχανακι) ετσι ειναι και του πατερα μου δηλαδη.γυρναω μονο τον διακοπτη και αν πατησω καποιο φρενο αναβει η πισω λαμπα.εμενα ομως αλλη ειναι η απορια μου,σχετικα με την μπαταρια.τι λετε και εσεις να φταει που δεν κραταει πολυ ρευμα?

gsman
14/11/2013, 20:48
δεν με καταλαβατε μαλλον ;) η λαμπα αυτη με σβιστο το μηχανακι αναβει κανονικα,οταν δηλαδη παταω τα φρενα, οχι ολη την ωρα αλλα αυτο δεν ειναι καποιο προβλημα(το οτι δηλαδη αναβει με σβιστο το μηχανακι) ετσι ειναι και του πατερα μου δηλαδη.γυρναω μονο τον διακοπτη και αν πατησω καποιο φρενο αναβει η πισω λαμπα.εμενα ομως αλλη ειναι η απορια μου,σχετικα με την μπαταρια.τι λετε και εσεις να φταει που δεν κραταει πολυ ρευμα?

Ε τωρα καταλαβα... επομενως μαλλον εχεις προβλημα με την μπαταρια... αλλα μπορει να φταιει το συστημα φορτισης και οχι η ιδια η μπαταρια, η οποία να μην εφταιγε αλλα με την ταλαιπωρια που εχει υποστει να ειναι εχει τελειωσει κιολας...

αρα δες πρωτα τα πηνιο σου αν ειναι οκ...αν φερνει τα volt που πρεπει στον ανορθωτη κτλ. Η ασφαλεια της μπαταριας οκ?
το καλωδιακι το εφτιαξες?

SHOOTER045
14/11/2013, 21:38
Ε τωρα καταλαβα... επομενως μαλλον εχεις προβλημα με την μπαταρια... αλλα μπορει να φταιει το συστημα φορτισης και οχι η ιδια η μπαταρια, η οποία να μην εφταιγε αλλα με την ταλαιπωρια που εχει υποστει να ειναι εχει τελειωσει κιολας...

αρα δες πρωτα τα πηνιο σου αν ειναι οκ...αν φερνει τα volt που πρεπει στον ανορθωτη κτλ. Η ασφαλεια της μπαταριας οκ?
το καλωδιακι το εφτιαξες?

κανε οτι σου περιγραφει,να τελειωνουμε και μ αυτο
περιμενουν και αλλοι....:lol:

giorgos95
16/11/2013, 09:55
λοιπον το καλωδιακι θα το φτιαξω μονος μου. μου ειπε το ενα παλικαρι οτι ειναι τις νεκρας .γι'άυτο μερικες φορες μου τρεμοπαιζε το λαμπακι της νεκρας.δεν ειναι τπτ δλδ.οσο για την μπαταρια αρχιζει και γεμιζει σιγα σιγα.ηταν επειδη πριν ειχα λαθος ανορθωτη.τον σωστο τον εχω καμια εβδομαδα τωρα και πλεον φτιαζνει η μπαταρια.μονο ο φλασερ μου λειπει και κατι σκατουλια ακομα για να γινει ωραιο(κορνα και καινουργια γραβατα)

gsman
16/11/2013, 12:04
λοιπον το καλωδιακι θα το φτιαξω μονος μου. μου ειπε το ενα παλικαρι οτι ειναι τις νεκρας .γι'άυτο μερικες φορες μου τρεμοπαιζε το λαμπακι της νεκρας.δεν ειναι τπτ δλδ.οσο για την μπαταρια αρχιζει και γεμιζει σιγα σιγα.ηταν επειδη πριν ειχα λαθος ανορθωτη.τον σωστο τον εχω καμια εβδομαδα τωρα και πλεον φτιαζνει η μπαταρια.μονο ο φλασερ μου λειπει και κατι σκατουλια ακομα για να γινει ωραιο(κορνα και καινουργια γραβατα)

oτι σε φωτισει ο Θεός...!