Σύνδεση

View Full Version : Προβληματισμός για αγορά πρώτης μηχανής!

steve_m
07/11/2013, 03:44
Καλησπέρα σε όλους τους λάτρεις των 2 τροχών!

Πρόσφατα αποφάσισα να μπω και εγώ στον κόσμο της μηχανής και να αγοράσω την πρώτη μου μηχανή. Ως φοιτητής το budget μου είναι ενοχλητικά χαμηλό (1000-1500 €), ενώ οι δικοί μου ΠΛΗΡΩΣ αρνητικοί στο ζήτημα, με αποτέλεσμα να διστάζω να κοιτάξω μηχανές άνω των 125 κυβικών. Τουλάχιστον όχι ακόμα (σημ. είμαι 21 ετών). Επιπλέον ΔΕΝ μου αρέσουν τα παπιά/σκούτερ, ενώ έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στα εντουράκια/on-off/super motard κλπ κλπ.
Έχοντας ψάξει χιλιάδες αναρτήσεις στο ιντερνετ και ρωτώντας φίλους έχω σχηματίσει μια γνώμη για το τι παίζει πάνω κάτω. Καταρχάς εγώ ενδιαφέρομαι για μετακινήσεις στην πόλη, για διακοπές (να πάμε και σε καμιά παραλιούλα ;) ), αλλά και για μικρά ταξιδάκια (τύπου αθήνα-χαλκίδα). το ξέρω ότι το 125 είναι αδύναμο για τέτοια χρήση, ωστόσο δε θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις κοιτώντας μεγαλύτερες μηχανές.

Τώρα: τι έχω βρει ως τώρα:
Κοίταξα καινούρια -αν και μου είπαν να μην πάρω καινούριο γιατί θα το φθείρω ως νέος οδηγός- στα 2000 € υπάρχει το derbi cross city (δώρο και κράνος), δεν άκουσα όμως και τα καλύτερα λόγια (κινητήρας αντίγραφο XR '90, αργό και ελαττωματικό). α και δεν το έχω δει και ποτέ στο δρόμο!
Κοίταξα το YBR 125, επίσης 2000, αλλά φέρνει σε παπί, και δε μου αρέσει το μικρό ψευτο στρητάκι. το ίδιο ισχύει και για τα cbf-cbr που τα αποκαλούν "σχολεία" για νέο οδηγό. δε με τρελαίνουν.

Έτσι άρχισα να κοιτάζω μεταχειρισμένα και εκεί πελάγωσα.
Yamaha XT 125X και XT 125R. Όμορφα και τα 2. πάντα είχα μια αγάπη στο ΧΤ. αλλά πολύ ακριβά για αυτό που είναι. με αρκετά χιλιόμετρα, τα βρίσκω σε τιμές 1500+ και φοβούμαι πως δεν αξίζει τόσα.
Honda XR. σε λογικές τιμές είναι μόνο τα μοντέλα '04, και φαίνονται υπερ φθαρμένα. Είδα και το suzuki dr, αλλά δε με τρέλανε.
κοίταξα και λίγο πιο μεγάλα. Είδα το ΑΧ-1 που μου άρεσε πολύ αλλά είναι παλιό και φοβάμαι ότι θα μου κοστίσει πολλά και θα μου βγάλει πολλά προβλήματα. Το ίδιο και για το XT 225 serow. καλό αλλά παλιό. αντίστοιχα και το KLX kawa.
Μετά από πολύ ψάξιμο, νιώθω πως πλέον έχω χάσει τη μπάλα, και απευθύνομαι σε εσάς για μια μικρή βοήθεια. τι προτείνετε εσείς για την περίπτωσή μου; Που να ψάξω για να βρω αυτό που θέλω; γνωρίζετε κάτι εσείς; Που είναι τα φτηνά XT? Βοήθεια!!

ΥΓ. Συγγνώμη αν σας κούρασα με το μέγεθος της ανάρτησης!
ΥΓ 2. εκτός από το κόστος της μηχανής και του εξοπλισμού, τι άλλο έξοδο θα χρειαστεί? (πχ μεταβίβαση-τέλη κυκλοφορίας-ασφάλεια κλπ)

paramedic
07/11/2013, 04:41
Καλημέρα και καλώς όρισες στο φόρουμ.
Γνώμη μου είναι οτι καλό θα είναι να κοιτάξεις τα 250άρια που θα σε μάθουν να οδηγείς αλλά δεν θα σε τρομάξουν. Ενα CBF 250 πχ θα το έκανε αυτό άνετα. Εχει γκάζι αρκετό για αρχάριο αλλά όχι τρομακτικό, πάει μέσα και εκτός πόλης ανετα, εχει μεγάλο ντεπόζιτο, παει ταξιδάκι, μικρή κατανάλωση, ελαφρύ και ευέλικτο και φτηνή συντήρηση. Είναι πράγματι σχολείο αλλά και κάτι παραπάνω. Και γενικά καλό θα είναι να κοιτάξεις τέτοιας κατηγορίας μηχανάκια για αυτά που θές.
Τα εντουράκια καλά και χρυσά αλλά στα 125 είναι αδύναμα και αρκετά ξεσκισμένα απο τους άλλους αρχάριους. Αν μιλάγαμε για παραπάνω κυβικά θα άλλαζε το ζήτημα.
Πέρα απο τον απαραιτητο εξοπλισμό(σοβαρό κράνος, μπουφαν, γάντια, μπότες) θές και κάπου 150€ - 200€ για μεταβίβαση και ασφάλεια για εξάμηνο. Τέλη αν πας σε μετάχειρο θα είναι πληρωμένα. Αν πας σε καινούργιο νομίζω 25€ είναι στην μικρή κατηγορία.

yiannis172
07/11/2013, 06:56
D Tracker....στα λεφτα που εχεις ειναι το μονο αξιοπρεπες,που εχει να σου μαθει πραγματα.Κλασεις ανωτερο απο CBF κτλ,τα οποια μονο για να κανουν τη δουλεια σου κανουν.Με αυτο θα μαθεις και θα διασκεδασεις αρκετα.

yiannis172
07/11/2013, 07:14
Δε διευκρινησα....το παλιο το 250 εννοω.

TROOPER
07/11/2013, 07:18
αρα μιλαμε για μπατζετ 1000-1500, με προτιμιση τα εντουρακια

για δες.....
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4193801/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3680030/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4148410/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4209338/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4201096/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3946372/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4218782/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3695887/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4154866/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4114431/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3840860/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3616104/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2638428/

καλωσηρθες στους 2 τροχους και στο φορουμ :beer:

notakos600
07/11/2013, 07:42
+600 για τις επιλογές του trooper :beer:

zannisvel
07/11/2013, 08:12
+225 και απο μενα!! Το serow einai πολυ καλη επιλογη! :beer:

DgSensei
07/11/2013, 12:44
Κοίτα και το ax-1 !

steve_m
07/11/2013, 13:01
Καλημέρα και καλώς όρισες στο φόρουμ.
Γνώμη μου είναι οτι καλό θα είναι να κοιτάξεις τα 250άρια που θα σε μάθουν να οδηγείς αλλά δεν θα σε τρομάξουν. Ενα CBF 250 πχ θα το έκανε αυτό άνετα. Εχει γκάζι αρκετό για αρχάριο αλλά όχι τρομακτικό, πάει μέσα και εκτός πόλης ανετα, εχει μεγάλο ντεπόζιτο, παει ταξιδάκι, μικρή κατανάλωση, ελαφρύ και ευέλικτο και φτηνή συντήρηση. Είναι πράγματι σχολείο αλλά και κάτι παραπάνω. Και γενικά καλό θα είναι να κοιτάξεις τέτοιας κατηγορίας μηχανάκια για αυτά που θές.
Τα εντουράκια καλά και χρυσά αλλά στα 125 είναι αδύναμα και αρκετά ξεσκισμένα απο τους άλλους αρχάριους. Αν μιλάγαμε για παραπάνω κυβικά θα άλλαζε το ζήτημα.
Πέρα απο τον απαραιτητο εξοπλισμό(σοβαρό κράνος, μπουφαν, γάντια, μπότες) θές και κάπου 150€ - 200€ για μεταβίβαση και ασφάλεια για εξάμηνο. Τέλη αν πας σε μετάχειρο θα είναι πληρωμένα. Αν πας σε καινούργιο νομίζω 25€ είναι στην μικρή κατηγορία.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι το στρητάκι σε αυτό το μέγεθος τουλάχιστον δε μου πολυαρέσει, για αυτό έχω στραφεί προς τα εντούρο. όσο για το 125 το κοιτώ διότι δεν θέλω να πάθει καρδιακό η μάνα μου τουλάχιστον σε πρώτη φάση! ;) (όπως είπαμε είμαι και 21). ενθαρρυντικό το 25€ τέλη. θα συνυπολογίσω και το 200άρι για ασφάλεια-μεταβίβαση στο budget! ευχαριστώ!

steve_m
07/11/2013, 13:13
TROOPER ευχαριστώ πολύ για τις αναζητήσεις σου, θα τις κοιτάξω προσεκτικά μήπως βρω κάτι ενδιαφέρον μέσα σε αυτά. είδα μερικά serow, τα οποία είναι 90-98. θεωρείτε πως αξίζουν τα λεφτά που ζητάνε 1000τοσα? Γενικά ένα τέτοιο μηχανάκι εάν βγάζει συνεχώς προβλήματα θα θέλει προσωπική ενασχόληση με τα μηχανολογικά (που δεν το χω καθόλου, αν και είμαι διατεθειμένος να προσπαθήσω)
τα ΧΤκια του 2006-7 αξίζουν 1500 που ζητάνε στις αγγελίες?
Όσο για το ΑΧ-1 προς απάντηση στον DgSensei, τα κοιτάω και μου αρέσει αρκετά ως μοντέλο, αλλά φοβάμαι ότι είναι παλιό και θα έχει ανάλογα προβλήματα με τα serow.
Τέλος, κανείς δεν έχει κάποια γνώμη για την πιθανότητα ενός καινούριου Cross city ή κάτι ανάλογο? θεωρείτε ότι δεν αξίζουν?

taisteal
07/11/2013, 13:23
μην μπλεκεις με derbi κ τετοιες ιστοριες αφου δεν το κατεχεις το θεμα...βρες το πιο καλο serrow και παρτο,και σιγα σιγα το μαζευεις.

υ.γ

σε αυτα τα χρηματα ολα παλια ειναι,και θα θελουν τα μαζεματακια τους...μην περιμενεις να ειναι σε αψογη κατασταση

dimzan
07/11/2013, 13:43
Ισως γινω γραφικος αλλα τα cbf 125 και 250 τα εχεις αποκλεισει εντελως?

τι διπλωμα εχεις? εξοπλισμο ? (κρανος μπουφαν γαντια)

Γενικα συμφωνω με τις επιλογες του trooper , αν και για το sherrow δεν εχω αποψη και μου φαινεται παλιο. Το xr125 το ειχα νοικιασει σε ενα νησι και εβγαλε ολες τις μετακινησεις ευκολα για 2 ατομα, μου αρεσε πολυ. 125αρια βεβαια να ξερεις οτι δεν πας ταξιδι. Εκτος αν το κανεις οπως ο πατερας μου, που παει αθηνα-λειβαδια με 90χλμ/ωρα με cbf125 . Ειναι μαρτυριο, και καποιες φορες επικινδυνο οσο κι αν πιασεις την δεξια λωριδα. Ιδανικα θα λεγα να ανεβασεις το budget σου και να παρεις καποιο μεχρι 250κκ.

αυτα απο μενα

steve_m
07/11/2013, 13:58
Ισως γινω γραφικος αλλα τα cbf 125 και 250 τα εχεις αποκλεισει εντελως?

τι διπλωμα εχεις? εξοπλισμο ? (κρανος μπουφαν γαντια)

Γενικα συμφωνω με τις επιλογες του trooper , αν και για το sherrow δεν εχω αποψη και μου φαινεται παλιο. Το xr125 το ειχα νοικιασει σε ενα νησι και εβγαλε ολες τις μετακινησεις ευκολα για 2 ατομα, μου αρεσε πολυ. 125αρια βεβαια να ξερεις οτι δεν πας ταξιδι. Εκτος αν το κανεις οπως ο πατερας μου, που παει αθηνα-λειβαδια με 90χλμ/ωρα με cbf125 . Ειναι μαρτυριο, και καποιες φορες επικινδυνο οσο κι αν πιασεις την δεξια λωριδα. Ιδανικα θα λεγα να ανεβασεις το budget σου και να παρεις καποιο μεχρι 250κκ.

αυτα απο μενα

Και εμένα θα μου άρεσε το 250, αλλά δυστυχώς σε αυτή τη φάση και τα χρήματα είναι πολλά, και οι δικοί μου δε θα χαρούν (έχουμε και ιστορικό με ατυχήματα και καταλαβαίνεις). το cbf δεν το απέκλεισα τελείως, μάλιστα είχα δει και αυτό εδώ http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4213662/ που μου φάνηκε ενδιαφέρον, αλλά πάλι νομίζω προτιμώ το εντουρο. Όσο για τα ταξίδια το ξέρω ότι θα είναι μαρτύριο, αλλά τι να κάνω θα δω. αναλόγως και πώς θα κάτσει. αν βρω κάποια ευκαιρία στα 250
και μου αρέσει βέβαια, πιθανότατα θα το τσιμπήσω ;)

btw δίπλωμα είχα το Α1 (35KW), αλλά τώρα με τη νέα νομοθεσία με γάμησαν, διότι αντί να έχω το ίδιο δίπλωμα μετατρέπεται σε 11KW, δηλ 125, και αλλιώς θέλει νέες εξετάσεις για επέκταση. κάτι άκουσα ότι για εμένα που το είχα δύο χρόνια ίσως γίνεται να κάνω επέκταση απλά με ένα παράβολο 40 ευρώ για 250, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το δικαιούμαι.
όσο για τον εξοπλισμό δεν διαθέτω τίποτα :cry:

SHOOTER045
07/11/2013, 16:46
Και εμένα θα μου άρεσε το 250, αλλά δυστυχώς σε αυτή τη φάση και τα χρήματα είναι πολλά, και οι δικοί μου δε θα χαρούν (έχουμε και ιστορικό με ατυχήματα και καταλαβαίνεις). το cbf δεν το απέκλεισα τελείως, μάλιστα είχα δει και αυτό εδώ http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4213662/ που μου φάνηκε ενδιαφέρον, αλλά πάλι νομίζω προτιμώ το εντουρο. Όσο για τα ταξίδια το ξέρω ότι θα είναι μαρτύριο, αλλά τι να κάνω θα δω. αναλόγως και πώς θα κάτσει. αν βρω κάποια ευκαιρία στα 250
και μου αρέσει βέβαια, πιθανότατα θα το τσιμπήσω ;)

btw δίπλωμα είχα το Α1 (35KW), αλλά τώρα με τη νέα νομοθεσία με γάμησαν, διότι αντί να έχω το ίδιο δίπλωμα μετατρέπεται σε 11KW, δηλ 125, και αλλιώς θέλει νέες εξετάσεις για επέκταση. κάτι άκουσα ότι για εμένα που το είχα δύο χρόνια ίσως γίνεται να κάνω επέκταση απλά με ένα παράβολο 40 ευρώ για 250, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το δικαιούμαι.
όσο για τον εξοπλισμό δεν διαθέτω τίποτα :cry:

ενα απο αυτα που σου προτεινε ο trooper
θα σου κατσει
παρε και καποιον εμπειρο μαζι σου
πανε για τσεκ-ιν και καλωσορισες-με κρανος εννοειται....:wave2:

steve_m
07/11/2013, 19:13
ενα απο αυτα που σου προτεινε ο trooper
θα σου κατσει
παρε και καποιον εμπειρο μαζι σου
πανε για τσεκ-ιν και καλωσορισες-με κρανος εννοειται....:wave2:

κράνος πάντα εννοείται! ότι πάρω θα το βάλω φώτο στο ποστ να το επιδείξω ;)

Aleph
07/11/2013, 19:28
XR 125L

steve_m
07/11/2013, 19:44
XR 125L

θεωρείς ότι είναι καλύτερο από το XT 125X/R?

est
07/11/2013, 19:56
Εγώ θα έβαζα στο παιχνίδι και τα μικρά δίχρονα όπως Honda CRM125, Yamaha DT 125-200, Husqvarna WRE 125.
Τα συν που μπορώ να σκεφτώ
α. έχουν πιο οικονομική συντήρηση και επισκευή από τα 4χρονα
β. έχουν περισσότερο νεύρο-δύναμη από τα αντίστοιχα 4χρονα
Τα μείον
α. έχουν αυξημένη κατανάλωση γιατί συνήθως σε τρώει το χεράκι και τα πλακώνεις :vroum:
β. είναι κι αυτά παλιά και πολύ πιθανό να έχουν περάσει δύσκολες ώρες..αν θέλει 1 φορά ψάξιμο για να βρεις πχ. σωστό XR125L, θέλει 2 φορές ψάξιμο για να βρεις αντίστοιχα σωστό CRM 125.
Η διαφορά μεταξύ τους βέβαια η μέρα με τη νύχτα σε όλους τους τομείς.;)

Aleph
07/11/2013, 20:01
θεωρείς ότι είναι καλύτερο από το XT 125X/R?

Ναι.Κοιτα στο motorcyclenews.com στα reviews

steve_m
07/11/2013, 20:10
Εγώ θα έβαζα στο παιχνίδι και τα μικρά δίχρονα όπως Honda CRM125, Yamaha DT 125-200, Husqvarna WRE 125.
Τα συν που μπορώ να σκεφτώ
α. έχουν πιο οικονομική συντήρηση και επισκευή από τα 4χρονα
β. έχουν περισσότερο νεύρο-δύναμη από τα αντίστοιχα 4χρονα
Τα μείον
α. έχουν αυξημένη κατανάλωση γιατί συνήθως σε τρώει το χεράκι και τα πλακώνεις :vroum:
β. είναι κι αυτά παλιά και πολύ πιθανό να έχουν περάσει δύσκολες ώρες..αν θέλει 1 φορά ψάξιμο για να βρεις πχ. σωστό XR125L, θέλει 2 φορές ψάξιμο για να βρεις αντίστοιχα σωστό CRM 125.
Η διαφορά μεταξύ τους βέβαια η μέρα με τη νύχτα σε όλους τους τομείς.;)

όντως είναι ωραία μερικά δίχρονα, δες yamaha DT, aprilia RS, to CRM που είπες και άλλα, και μάλιστα μερικά εντυπωσιακά φτηνά στην αγορά τους (δε νομιζω πως αγοράζονται πλέον, για αυτό). αλλά όπως εξήγησα τα οικονομικά δύσκολα σε τέτοιους καιρούς για ένα φοιτητή (πόσα λεφτά να μαζέψω πια από σερβιτορηλήκι, μοίρασμα εφημερίδων και αγγαρείες σε παππουδογιαγιάδες? :p), και φοβάμαι ότι θα τρώει πολλά σε βενζίνη, άσε που θα είναι και παλιό. βενζίνη, θόρυβος, λάδια, και φθορές φοβάμαι ότι είναι κακός συνδιασμός για να προτιμήσω δίχρονο! άσε που συνήθως τους αλλάζουν τα φώτα στη χρήση, ακριβώς επειδή είναι πιο δυνατά.

dimzan
07/11/2013, 23:25
Καλως, παρε ενα 125 τοτε ωστε να εχεις χρηματα να το κινησεις και να το συντηρησεις.

Το cbf125 ειναι αρκετα εμπορικο , οποτε αν μπορεσεις να πας σε μεγαλυτερη κατηγορια δε θα δυσκολευτεις να το δωσεις χωρις να το σκοτωσεις. Επισης ειναι πολυ οικονομικο σε χρηση και συντηρηση , με 15€ βγαζω καπου 350χλμ εγω εντος πολης. Μονο μειον οτι μπορει να σου βγαλει ζημια στην τρομπα, αλλα ρωτα αν την εχει αλλαξει ο προηγουμενος.Μπορω να σου γραψω απειρα καλα γι αυτο το μηχανακι.

Ενα μεσο 125αρι καιει 2-3 λιτρα ανα 100χλμ. Ενα 250αρι καιει απο 3,5 και πανω. Οποτε ναι, το 250αρι ισως σου πεσει αρκετα βαρυ. Σιγουρα ομως κανεις ταξιδι καλυτερα με 110-120 , και εχεις και δυναμη στα 60 για καμια προσπεραση. Το 125αρι εχει δυναμη μεχρι τα 60-70, τελικη 110 σε κατηφορα , 90 σε ανηφορα.

Με διχρονο σου συνιστω να μη μπλεξεις, μιας και θα ειναι το κυριο μεσο μετακινησης σου.

Για το διπλωμα ρωτα καμια σχολη οδηγων. Αν οντως πληρωνεις ενα παραβολο και αναβαθμιζεται, ή ειναι μικρο το κοστος της εξετασης για μεγαλυτερη μηχανη θα σου ελεγα να το κανεις. Αργα ή γρηγορα θα το θελησεις και θα το κανεις. Αν εχεις χρονο για διαδικαστικα και δεν πνιγεσαι με δουλειες κερδισμενος θα βγεις σε βαθος χρονου.

Για τους γονεις και το γενικοτερο οικογενειακο περιβαλλον εχω να πω οτι καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη. Καλο ειναι παντως να συζητησεις μαζι τους και να τους δειξεις οτι θα το κανεις γνωριζοντας τους κινδυνους και παιρνοντας τον καταλληλο προστατευτικο εξοπλισμο. Κι ας υπηρχε ατυχημα στην οικογενιεα παλαιοτερα. Εχω περασει κατι αντιχτοιχο , οταν ο πατερας μ ειχε πεσει οταν ημουν μικρος. Απο τοτε δεν ξαναοδηγησε, μεχρι που πηρα γω μηχανη. Κρυφα την ειχα αγορασει και την εκρυβα, και δε μου μιλουσε ουτε στο τηλ οταν το εμαθε. Μετα απο λιγο καιρο ξανακοβε βολτες με τη μηχανη μου, μετα ξαναπηρε δικια του κλπ κλπ. Κι εγω εχω ενα μικρο αγχος οταν παιρνει τη μηχανη και παει βολτα, κι αυτος το ιδιο για μενα. Τηρεις τους κανονες ασφαλειας, χαιρεσαι την οδηγηση, και ελπιζεις οταν πεσεις να μη χτυπησεις πολυ, αρα φορας τον καλυτερο δυνατο εξοπλισμο.

Καλες βολτες :)

yannn
08/11/2013, 01:40
εγω θα σου προτεινα και σκουτερακι μεχρι 200κυβικα.και σε καλυπτει το διπλωμα και χαμηλη καταναλωση εχουν και ευελικτα κ ευκολα για αρχαριο οδηγο.δε βρισκω κατι κακο πραγματικα..

steve_m
08/11/2013, 02:17
Καλως, παρε ενα 125 τοτε ωστε να εχεις χρηματα να το κινησεις και να το συντηρησεις.

Το cbf125 ειναι αρκετα εμπορικο , οποτε αν μπορεσεις να πας σε μεγαλυτερη κατηγορια δε θα δυσκολευτεις να το δωσεις χωρις να το σκοτωσεις. Επισης ειναι πολυ οικονομικο σε χρηση και συντηρηση , με 15€ βγαζω καπου 350χλμ εγω εντος πολης. Μονο μειον οτι μπορει να σου βγαλει ζημια στην τρομπα, αλλα ρωτα αν την εχει αλλαξει ο προηγουμενος.Μπορω να σου γραψω απειρα καλα γι αυτο το μηχανακι.

Ενα μεσο 125αρι καιει 2-3 λιτρα ανα 100χλμ. Ενα 250αρι καιει απο 3,5 και πανω. Οποτε ναι, το 250αρι ισως σου πεσει αρκετα βαρυ. Σιγουρα ομως κανεις ταξιδι καλυτερα με 110-120 , και εχεις και δυναμη στα 60 για καμια προσπεραση. Το 125αρι εχει δυναμη μεχρι τα 60-70, τελικη 110 σε κατηφορα , 90 σε ανηφορα.

Υπερ πλήρης φίλε dimzan σε ευχαριστώ πολύ για το feedback. Κάπως έτσι το σκέφτομαι, να κινηθώ σε 125 '06-'07 περίπου μάλλον ΧΤ, αν και δεν αποκλείω και το CBF, ή αλλιώς σε κάποιο παλιό 250άρι τύπου ΑΧ-1, μόνο σε περίπτωση που γνωρίζω ότι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

Για τους γονεις και το γενικοτερο οικογενειακο περιβαλλον εχω να πω οτι καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη. Καλο ειναι παντως να συζητησεις μαζι τους και να τους δειξεις οτι θα το κανεις γνωριζοντας τους κινδυνους και παιρνοντας τον καταλληλο προστατευτικο εξοπλισμο. Κι ας υπηρχε ατυχημα στην οικογενιεα παλαιοτερα. Εχω περασει κατι αντιχτοιχο , οταν ο πατερας μ ειχε πεσει οταν ημουν μικρος. Απο τοτε δεν ξαναοδηγησε, μεχρι που πηρα γω μηχανη. Κρυφα την ειχα αγορασει και την εκρυβα, και δε μου μιλουσε ουτε στο τηλ οταν το εμαθε. Μετα απο λιγο καιρο ξανακοβε βολτες με τη μηχανη μου, μετα ξαναπηρε δικια του κλπ κλπ. Κι εγω εχω ενα μικρο αγχος οταν παιρνει τη μηχανη και παει βολτα, κι αυτος το ιδιο για μενα. Τηρεις τους κανονες ασφαλειας, χαιρεσαι την οδηγηση, και ελπιζεις οταν πεσεις να μη χτυπησεις πολυ, αρα φορας τον καλυτερο δυνατο εξοπλισμο.

Έχεις δίκιο κάθε κατάσταση με γονείς είναι ξεχωριστή. εμένα ο πατέρας μου είχε πάθει παλιότερα ατύχημα και δεν ξαναπερπάτησε από τότε, οπότε του είναι δύσκολο, αλλά το κύριο πρόβλημα έιναι η μάνα μου. και εγώ δε θέλω να το πάρω και να το κρύβω θα το συζητήσω εξαρχής. τώρα πότε θα μου ξαναμιλήσουν ένας θεός ξέρει! ένας άλλος φίλο μου που διαφωνούσαν οι δικοί του πολύ, μια μέρα εμφανίστηκε με μηχανή (700άρα κιόλας όχι αστεία) και δεν του είπαν τίποτα. τώρα τον στέλνουν κάθε μέρα αγγαρείες στο κέντρο :p όπως και να το κάνεις όπως είπες κάθε οικογένεια αλλιώς, θα δούμε τι επιφυλάσσει και για μας ο θεός! όσο για τον κατάλληλο εξοπλισμό, όταν έρθει η ώρα και έχουμε το μοτόρι με το καλό, θα φτιάξω νέο ποστ!!

steve_m
08/11/2013, 02:22
εγω θα σου προτεινα και σκουτερακι μεχρι 200κυβικα.και σε καλυπτει το διπλωμα και χαμηλη καταναλωση εχουν και ευελικτα κ ευκολα για αρχαριο οδηγο.δε βρισκω κατι κακο πραγματικα..

Δέχομαι ότι είναι πολύ χρήσιμα και ευέλικτα τα σκουτεράκια για πόλη, αλλά θέλω να μάθω από νωρίς συμπλέκτη. τι να κάνω, σαν παιδί και γω αγαπάω τις κανονικές μηχανές! :rolleyes:

yannn
08/11/2013, 09:32
Μου λες και εσυ θες κανονικη μηχανη και τεινεις προς 125 κυβικα.(προσεξε δε το κρινω ουτε το λεω κακοπροεραιτα οτι θελει και μπορει ο καθενας)
Και γω με συμπλεκτη εμαθα και τωρα οδηγαω σκουτερ και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Ναι καποια στιγμη θα παω σε κατι αλλο,προς το παρον το σκουτερ μου και παω παντου ανετα =Ρ
Μια προταση εκανα και γω μη θιγεις τα σκουτερακια!!!! :wave2:

VANDA
08/11/2013, 09:59
όπως και να το κάνεις όπως είπες κάθε οικογένεια αλλιώς, θα δούμε τι επιφυλάσσει και για μας ο θεός! όσο για τον κατάλληλο εξοπλισμό, όταν έρθει η ώρα και έχουμε το μοτόρι με το καλό, θα φτιάξω νέο ποστ!!

Μια καλή κίνηση που θα βοηθούσε να καταλάβουν οι γονείς σου πόσο υπεύθυνα βλέπεις το θέμα 'μηχανή' θα ήταν να πάρεις τον απαραίτητο εξοπλισμό σου (κράνος - μπουφάν, τουλάχιστον) ΠΡΙΝ από το μοτόρι. Και φυσικά να είσαι καλυμμένος από δίπλωμα, αν κινηθείς σε περισσότερα κυβικά.

steve_m
08/11/2013, 13:41
Μου λες και εσυ θες κανονικη μηχανη και τεινεις προς 125 κυβικα.(προσεξε δε το κρινω ουτε το λεω κακοπροεραιτα οτι θελει και μπορει ο καθενας)
Και γω με συμπλεκτη εμαθα και τωρα οδηγαω σκουτερ και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Ναι καποια στιγμη θα παω σε κατι αλλο,προς το παρον το σκουτερ μου και παω παντου ανετα =Ρ
Μια προταση εκανα και γω μη θιγεις τα σκουτερακια!!!! :wave2:

Εννοείται πως τα σκουτεράκια είναι άνετα, ευκολοοδήγητα και ιδανικά για την πόλη (άσε που δεν τρως και τις λάσπες του δρόμου) και σε καμία περίπτωση δεν τα θίγω. αλλά από τη στιγμή που θα το σκάσω το 1000άρικο+, ας πάρω κάτι που να μου αρέσει και να με ευχαριστεί κιόλας προσωπικά!! όσο για το 125-250, δυστυχώς είναι το πρώτο βήμα που μπορεί να κάνει ο πτωχός φοιτητής για να πάρει την πρώτη του οικονομική μηχανούλα!!

steve_m
08/11/2013, 13:44
Μια καλή κίνηση που θα βοηθούσε να καταλάβουν οι γονείς σου πόσο υπεύθυνα βλέπεις το θέμα 'μηχανή' θα ήταν να πάρεις τον απαραίτητο εξοπλισμό σου (κράνος - μπουφάν, τουλάχιστον) ΠΡΙΝ από το μοτόρι. Και φυσικά να είσαι καλυμμένος από δίπλωμα, αν κινηθείς σε περισσότερα κυβικά.

φίλε vanda σαν να έχεις δίκιο δεν το είχα σκεφτεί έτσι! όντως αν πάρω πρώτα κράνος κλπ, θα τους προετοιμάσω και για το ζήτημα, θα γίνει και δεδομένο πλέον ότι θα πάρω και μηχανή, θα έχουν και κατά νου ότι για μένα προέχει η ασφάλεια! αργά σταθερά βήματα! θα αρχίσω λοιπόν να ψάχνω και για κάνα κράνος για αρχή! μένω χαλάνδρι. καμιά ιδεα;

Sapadak
08/11/2013, 13:59
μένω χαλάνδρι. καμιά ιδεα;

Εχουν αλλες προδιαγραφές τα κεφάλια στο χαλανδρι? :lol:

notakos600
08/11/2013, 14:00

:lol:

SHOOTER045
08/11/2013, 14:07

:bawl::bawl::bawl:
παρασκευη ειναι σημερα ειπαμε............

steve_m
08/11/2013, 14:09

το δικό μου είναι λίγο μεγάλο λόγω μυαλού. ;)
κοντινό μαγαζάκι με λογικές τιμές ψάχνω!

notakos600
08/11/2013, 14:11
το δικό μου είναι λίγο μεγάλο λόγω μυαλού. ;)
κοντινό μαγαζάκι με λογικές τιμές ψάχνω!

Μυαλωμένος και να αγοράζεις μηχανάκι; Δεν μας τα λες καλά.

nickald
08/11/2013, 14:16
Κανε μια συνολικη κουβεντα πριν παρεις κρανος ή οτιδηποτε...... μπορει να μην τα βρειτε και να σου μεινει το κρανος για γλαστρα για τον βασιλικο.....

steve_m
08/11/2013, 14:19
Κανε μια συνολικη κουβεντα πριν παρεις κρανος ή οτιδηποτε...... μπορει να μην τα βρειτε και να σου μεινει το κρανος για γλαστρα για τον βασιλικο.....

:bawl: πολυ hardcore βασιλικος θα φυτευτει μεσα

steve_m
08/11/2013, 14:20
Μυαλωμένος και να αγοράζεις μηχανάκι; Δεν μας τα λες καλά.

ουπς!

SHOOTER045
08/11/2013, 14:23
ουπς!

καλα να το παρουμε αλλιως
αυτοι που δεν φορανε κρανος,μαλλον εχουν παραπανω μυαλο και δεν χωραει η ξεχειλιζει

Billymuse
08/11/2013, 15:53
καλα να το παρουμε αλλιως
αυτοι που δεν φορανε κρανος,μαλλον εχουν παραπανω μυαλο και δεν χωραει η ξεχειλιζει

εντάξει το καλοκαίρι πες ας πάει στα κομάτια οτι έχει ζέστη και μπλα :a16:,αλλά όταν βλέπεις μεστο καταχείμωνο με 5 βαθμούς έξω και ο άλλος να μη φοράει κράνος για να μη χαλάσει το μαλί και η μόστρα και να τον βλέπουν όλοι στις γύρω καφετέριες ότι έσκασε μύτη...τι να πώ :a06:

zannisvel
08/11/2013, 21:28
εντάξει το καλοκαίρι πες ας πάει στα κομάτια οτι έχει ζέστη και μπλα :a16:,αλλά όταν βλέπεις μεστο καταχείμωνο με 5 βαθμούς έξω και ο άλλος να μη φοράει κράνος για να μη χαλάσει το μαλί και η μόστρα και να τον βλέπουν όλοι στις γύρω καφετέριες ότι έσκασε μύτη...τι να πώ :a06:

Ρε φιλε αυτο σκεφτομουν τωρα που γυρισα σπιτι. κατεβηκα απο το λιμανι και ειχε τη ψυχρα του, και βλεπω ενα BMW GS1200 με τις μπαγκαζιερες του ... τουμπανο, λες και θα πηγαινε μεχρι το Θιβετ, και το καβαλουσε ενας γυλος - κλαρινογαμπρος και πηγαινε για ποτακι.... Ουτε μπουφαν ρε π@@στη μου.

SHOOTER045
08/11/2013, 21:52
Ρε φιλε αυτο σκεφτομουν τωρα που γυρισα σπιτι. κατεβηκα απο το λιμανι και ειχε τη ψυχρα του, και βλεπω ενα BMW GS1200 με τις μπαγκαζιερες του ... τουμπανο, λες και θα πηγαινε μεχρι το Θιβετ, και το καβαλουσε ενας γυλος - κλαρινογαμπρος και πηγαινε για ποτακι.... Ουτε μπουφαν ρε π@@στη μου.

μπουφαννννννννννννννννννννννννν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
και να τσαλακωσει το πουκαμισο???????????????

steve_m
09/11/2013, 03:16

1-το κράνος χαλάει το μαλλί! ξέρεις πόσο κοστίζει ένα καλό gel μαλλιών στις μέρες μας??
2-μπουφάν και κράνος δεν είναι cool. πώς θα δείξεις ότι είσαι σούπερμαν και δεν κρυώνεις με τίποτα? πώς θα δείξεις ότ δε φοβάσαι τίποτα? γιαυτό δεν ρίχνουμε γκόμενες οι προσεκτικοι

paramedic
09/11/2013, 06:50
Ναι ρε συ το καλοκαίρι δεν πέφτεις και λόγω ζέστης δικαιολογείται να μην φοράς κράνος...

zannisvel
09/11/2013, 10:52
1-το κράνος χαλάει το μαλλί! ξέρεις πόσο κοστίζει ένα καλό gel μαλλιών στις μέρες μας??
2-μπουφάν και κράνος δεν είναι cool. πώς θα δείξεις ότι είσαι σούπερμαν και δεν κρυώνεις με τίποτα? πώς θα δείξεις ότ δε φοβάσαι τίποτα? γιαυτό δεν ρίχνουμε γκόμενες οι προσεκτικοι

Ναι αλλα αμα βρουμε τις κραταμε...:bawl:
Τωρα για το gel εχεις δικιο... Εγω βαζω κερι και φορω και το κρανος, απλα μια στις δυο βδομαδες πλενω μαξιλαρακια.

yannn
09/11/2013, 19:30
Εννοείται πως τα σκουτεράκια είναι άνετα, ευκολοοδήγητα και ιδανικά για την πόλη (άσε που δεν τρως και τις λάσπες του δρόμου) και σε καμία περίπτωση δεν τα θίγω. αλλά από τη στιγμή που θα το σκάσω το 1000άρικο+, ας πάρω κάτι που να μου αρέσει και να με ευχαριστεί κιόλας προσωπικά!! όσο για το 125-250, δυστυχώς είναι το πρώτο βήμα που μπορεί να κάνει ο πτωχός φοιτητής για να πάρει την πρώτη του οικονομική μηχανούλα!!

Aπλά αν μπορείς να κάνεις αυτό που λένε και τα παιδιά!Αν μπορείς να ανέβεις στα 200 κυβικά θα καταλάβεις τεράστια διαφορά(μετέπειτα μεν αλλά θα το καταλάβεις)
Και 'γω φοιτητής είμαι και έκανα σχεδόν 3 χρόνια να μαζέψω χρήματα για μηχανή,δίπλωμα εξοπλισμό,αλλά τώρα αποδίδει η υπομονή!!!
Πάντα κράνος φίλε και τα μπουφάν είναι πολύ πιο κουλ απ'το πουκαμισάκι άσε που δε περνάει γρί κρύο :p

TROOPER
09/11/2013, 20:15
φίλε vanda σαν να έχεις δίκιο δεν το είχα σκεφτεί έτσι! όντως αν πάρω πρώτα κράνος κλπ, θα τους προετοιμάσω και για το ζήτημα, θα γίνει και δεδομένο πλέον ότι θα πάρω και μηχανή, θα έχουν και κατά νου ότι για μένα προέχει η ασφάλεια! αργά σταθερά βήματα! θα αρχίσω λοιπόν να ψάχνω και για κάνα κράνος για αρχή! μένω χαλάνδρι. καμιά ιδεα;

αυτο το ''φιλε'' με πεθανε :lol::lol:

οσο για το θεμα κρανος-μπουφαν-γαντια ξεκινα να διαβαζεις στην κατηγορια ''προστατευτικος εξοπλισμος'' και ξεκινα να ρωτας για να βοηθησουμε.:wave2:

steve_m
10/11/2013, 02:04
αυτο το ''φιλε'' με πεθανε :lol::lol:

κακό είναι να είσαι φιλικός?

οσο για το θεμα κρανος-μπουφαν-γαντια ξεκινα να διαβαζεις στην κατηγορια ''προστατευτικος εξοπλισμος'' και ξεκινα να ρωτας για να βοηθησουμε.

σύνοτμα!

TROOPER
11/11/2013, 09:30
κακό είναι να είσαι φιλικός?........

ΚΑΘΟΛΟΥ! :beer:

αρκει να ξερεις ποιον ΜΠΟΡΕΙΣ να κανεις φιλο σου! ;)

notakos600
11/11/2013, 14:13

:lol:

petrinho1997
11/11/2013, 22:54

ενταξει στο ιντερνετ σε συνομιλια με ατομα π δεν τα ξες πως θα τα πεις? το φιλε ή αδερφε ειναι υποκειμενικα σ αυτην τν περιπτωση

steve_m
12/11/2013, 02:06
ενταξει στο ιντερνετ σε συνομιλια με ατομα π δεν τα ξες πως θα τα πεις? το φιλε ή αδερφε ειναι υποκειμενικα σ αυτην τν περιπτωση

με πρόλαβες!

TROOPER
12/11/2013, 08:00

με πρόλαβες!

φιλη η αδερφη ας πουμε και αυτα με μεγαλη επιφυλαξη! ;) :lol:

steve_m
13/11/2013, 09:56

αα τώρα το πιασα! οκ εχεις ένα δίκιο

TROOPER
15/11/2013, 10:50
αα τώρα το πιασα! οκ εχεις ένα δίκιο

:beer:

petrinho1997
23/11/2013, 22:10

αμα τν πεις φιλη ή αδερφη θα σε παρεξηγησει κιολας :look:

steve_m
23/12/2013, 01:55
Προς όλους όσους έγραψαν μια γνώμη και με βοήθησαν στο ψάξιμο και την επιλογή μου!

Το μηχανάκι αγοράστηκε! :D
Η τελική μου επιλογή ήταν ένα derbi senda 125cc 2010, με μόλις 2000 χιλιόμετρα (ο κύριος λόγος που το πήρα είναι ότι ήταν καινουριο), στην τιμή των 1500 ευρώ.
θα βάλω και φωτογραφία από το συγκεκριμένο μόλις το έχω σπίτι (ακόμα μένει στο μαγαζί μέχρι να κάνει το σερβισάκι του), πάντως χονδρικά είναι αυτό:
http://www.bikez.com/pictures/derbi/2006/22940_0_1_2_senda%20sm%20125%204t_Image%20credits%20-%20Derbi.jpg

Όποιος γνωρίζει και θέλει να μου πει οποιαδήποτε γνώμη/σχόλιο είναι ευπρόσδεκτος! Ευχαριστώ όλο το φόρουμ για τη βοήθεια, αλλά και για τα αμέτρητα ενδιαφέροντα ποστ που διαβάζω εδώ! Καλή συνέχεια και... καλές βόλτες!!

:wave2:

TROOPER
23/12/2013, 08:21
καλοβολτος!

:beer: