Σύνδεση

View Full Version : DAINESE VS FURYGAN

nikos cbf250
18/11/2013, 13:41
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
ζηταω την γνωμη σας αναμεσα σε αυτες τις δυο εταιριες για αγορα μπουφαν χειμερινου..δεν με απασχολει το θεμα να ειναι και καλοκαιρινο διοτι υπαρχει καλοκαιρινο μπουφαν της dainese αλλα δεν κολλαω σε αυτο!!προσφατα επεσε στο ματι μου ενα fyrygan titan black/red και η τιμη του ειναι σε αυτο το ποσο που θελω να φτασω 300€.για την dainese ξερουμε οτι ειναι μια εταιρια με πολυ καλη μεριμνα στο θεμα ασφαλειας λογω οτι σου δινει κανονικο κοκκαλο και οχι καουτσουκ.βεβαια απο οτι εχω παρατηρησει και εχω δει δεν σημαινει οτι επειδη δεν ειναι κοκκαλο δεν ειναι ασφαλες!εσεις τι θα μου προτεινατε για μπουφαν χειμερινο για κυριως μεσα στην πολη και σε περιπτωση πτωσης (μακρια απο εμας αυτα) να ειναι ασφαλες.το μονο κριτιριο μου ειναι σιγουρα αδιαβροχο γτ ειμαι αρκετες ωρες εξω και οπως καταλαβαινετε σε περιπτωση βροχης να μην γινω μουσκεμα.....και οπως επεισης να ειναι 3/4 ωστε να μου καλειπτει την μεση διοτι η μηχανη ειναι ενα cbf250 και το αλλο ενα cbf 600!

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ απλα θελω αφου θα διαθεσω που θα διαθεσω λεφτα να παρω κατι καλο.

johnpan
18/11/2013, 13:44
έχω FYRYGAN δέκα χρόνια, μια χαρά τα έχει πάει και σε ταξιδι με βροχη κλπ

spyrakos35
18/11/2013, 13:47
αν κάνεις μία αναζήτηση, θα δεις οτι με πολύ λιγότερα λεφτά παίρνεις εξίσου καλό μπουφάν....

σε ότι αφορά στο θέμα αδιάβροχο, θα δεις οτι συνίσταται πάντα να έχεις αδιάβροχα μαζί σου όσο και σούπερ ντούπερ να είναι το μπουφάν σου....

αν πάλι σου περισσεύουν, πάρε ότι σου κάτσει πιο καλά πάνω σου και όχι γουρούνι στο σακί.... ;)

btw
α. Furygan
β. το Furygan που κοιτάς είναι μεσάτο και όχι 3/4

nikos cbf250
18/11/2013, 14:04
δηλαδη τι προτεινετε απο θεμα ασφαλειας?
και συγνωμη που σας ζαλιζω αλλα δεν θελω να παω στο εκαστοτε μαγαζι οπου ειναι π.χ αντιπροσωπος καποιας εταιριας και να μου πει οτι ξερεις κατι το συγκεκριμενο ειναι top....θα ηθελα να εχω καποια ενημερωση πανω στο θεμα ενδυσης..

και παλι ευχαριστω!

Pan (dvs)
18/11/2013, 14:20
Αν δεν πλακωνεσε ιδιαιτερα τα παρακατω ειναι αρκετα καλες και πιο οικονομικες λυσεις.

http://www.motoexpert.gr/product_info.php?cPath=15_341&products_id=2733

http://www.motoexpert.gr/product_info.php?cPath=15_341&products_id=2303

Τυχαιες οι επιλογες,υπαρχουνε και καλυτερα.

taisteal
18/11/2013, 14:23
κοιτα και τα HELD..απο οσα εχω αγορασει τοσα χρονια,επωνυμα κτλ ειναι το καλυτερο σε ολα..

nikos cbf250
18/11/2013, 14:30
Αν δεν πλακωνεσε ιδιαιτερα τα παρακατω ειναι αρκετα καλες και πιο οικονομικες λυσεις.

http://www.motoexpert.gr/product_info.php?cPath=15_341&products_id=2733

http://www.motoexpert.gr/product_info.php?cPath=15_341&products_id=2303

Τυχαιες οι επιλογες,υπαρχουνε και καλυτερα.

φιλε μου τι εννοεις αν δεν πλακωνομαι ιδαιτερα...???
επησεις αυτο που με ενδιαφερει αρκετα ειναι να μην βαζει η βαρκα νερο ειτε πραγματικο ειτε κρυο!!!!

nikos cbf250
18/11/2013, 14:31
κοιτα και τα HELD..απο οσα εχω αγορασει τοσα χρονια,επωνυμα κτλ ειναι το καλυτερο σε ολα..

τι εννοεις φιλε μου ειναι καλυτερο απο ολα δηλαδη ειναι καλυτερο και απο την dainese?

taisteal
18/11/2013, 14:33
ναι κατ'εμε..και απο alpinestars και αλλες μεγαλες εταιρειες...απο προσωπικη πειρα το λεω,δεν εχω μετοχες πουθενα

nikos cbf250
18/11/2013, 14:35
ναι κατ'εμε..και απο alpinestars και αλλες μεγαλες εταιρειες...απο προσωπικη πειρα το λεω,δεν εχω μετοχες πουθενα

εγω πιστευω οτι το θεμα ειναι να σου καθεται και καλα πανω σου γτ μπορει να παω να δοκιμασω held και να μην μου αρεσει πανω μου....εσυ ασ πουμε πια ειναι τα κριτιρια σου ωστε να καταληξεις οτι τα held ειναι καλυτερα απο ολα???

akis_trevor
18/11/2013, 14:39
εχω κι εγω μπουφαν held,4touring το μοντελο.να σου πω να τσεκαρεις και τα revit.παντως βρες 2-3-4 που σ'αρεσουν και πηγαινε να τα φορεσεις να τα δεις πανω σου..

taisteal
18/11/2013, 14:39
το σημαντικοτερο να καθεται καλα επανω σου.μετα,το κρυο,το ποσο γρηγορα βαζει νερο,γιατι κανενα δεν ειναι αδιαβροχο,και τελος η ποιοτητα κατασκευης.αυτα ειναι τα κριτηρια μου.και ειχα απο ολες τις μαρκες μπουφαν σχεδον..

nikos cbf250
18/11/2013, 14:42
το σημαντικοτερο να καθεται καλα επανω σου.μετα,το κρυο,το ποσο γρηγορα βαζει νερο,γιατι κανενα δεν ειναι αδιαβροχο,και τελος η ποιοτητα κατασκευης.αυτα ειναι τα κριτηρια μου.και ειχα απο ολες τις μαρκες μπουφαν σχεδον..

και εγω με αυτα τα κριτηρια παω αλλα με ενα + ακομα το θεμα ασφαλειας!!!

nikos cbf250
18/11/2013, 14:43
εχω κι εγω μπουφαν held,4touring το μοντελο.να σου πω να τσεκαρεις και τα revit.παντως βρες 2-3-4 που σ'αρεσουν και πηγαινε να τα φορεσεις να τα δεις πανω σου..

φιλε μου ωραιο μπουφανακι οπτικα γενικα εισαι ικανοποιημενος με το θεμα βροχη κρυου και ασφαλειας?

Pan (dvs)
18/11/2013, 14:46
φιλε μου τι εννοεις αν δεν πλακωνομαι ιδαιτερα...???
επησεις αυτο που με ενδιαφερει αρκετα ειναι να μην βαζει η βαρκα νερο ειτε πραγματικο ειτε κρυο!!!!

Eννοω οτι αν βγαινεις εθνικη και πας με 200 χρειαζεσε κατι με αλλες προδιαγραφες.

nikos cbf250
18/11/2013, 14:49
Eννοω οτι αν βγαινεις εθνικη και πας με 200 χρειαζεσε κατι με αλλες προδιαγραφες.

ε οχι τοσο πολυ οχι 200 αντε δηλαδη μεχρι 150 ταβανι αλλα και ταξιδι κιολας μια φορα στο τριμηνο......κατα κυριο λογο εντος πολης θα ειναι η χρηση του και με το cbf250!

taisteal
18/11/2013, 14:51
το μπουφαν ειναι αστακος..δεν θα σου το προτεινα αν δεν ηταν

nikos cbf250
18/11/2013, 14:53
το μπουφαν ειναι αστακος..δεν θα σου το προτεινα αν δεν ηταν

καποιο συγκεκριμενο μοντελο ή γενικα ολα της held?

Billymuse
18/11/2013, 14:55

Με το cbf250 να πάει με 200?

akis_trevor
18/11/2013, 14:55
φιλε μου ωραιο μπουφανακι οπτικα γενικα εισαι ικανοποιημενος με το θεμα βροχη κρυου και ασφαλειας?

εγω εχω ακομα ενα κριτηριο.να εχει αεραγωγους,οχι δειγματα,κανονικους.αφενος γιατι δεν με παιρνει οικονομικα να παρω καλοκαιρινο αφετερου γιατι ο καιρος οπως ειναι τωρα,το μεσημερι στον ηλιο ειναι ζεστα και στις 6 που νυχτωνει,μπαζει αρκετα.
απο κρυο και βροχη ειναι μια χαρα.βροχη απο αμφιλοχια μεχρι πατρα,καλη,δεν εμπασε παρα μονο στο τελειωμα των μανικιων οπου τα γαντια τα ειχα μεσα απτο μπουφαν,αρα εγλυφε και λογικα περασε λιγακι.απο ασφαλεια,στην πλατη εχει αφρωδες προστατευτικο,οποτε ισως χρειαστει αναβαθμιση.εγω εχω βαλει το δικο του προστατευτικο και ενα ακομα απο ενα revit που ειχα παλιοτερα.αν επαιρνα τωρα μπυφαν θα κοιταγα και το revit safari.

Billymuse
18/11/2013, 14:58
Ξεκινα τη μελέτη με τα HELD http://motofashion.gr/for-the-rider-accessories/for-the-rider-accessories-clothes/for-the-rider-accessories-clothes-jackets/for-the-rider-accessories-clothes-jackets-waterproof

taisteal
18/11/2013, 15:01
εγω πηρα το held 4 touring.

nikos cbf250
18/11/2013, 15:04
Με το cbf250 να πάει με 200?

οχι αλλα υπαρχει και ενα cbf 600 στην οικογενοια με αυτο μπορει και να παω 200!!!

taisteal
18/11/2013, 15:06
ντροπη..μην τρεχετε στους δρομους...

:rtr:

:lol:

nikos cbf250
18/11/2013, 15:07
:)
ντροπη..μην τρεχετε στους δρομους...

:rtr:

:lol::):):)

bonepeeler
18/11/2013, 18:17
Furygan.
Προσωπικα δε θα ξανααγορασω Dainese. To Titan θα ειναι το επομενο μου.

nikos cbf250
19/11/2013, 10:53
Furygan.
Προσωπικα δε θα ξανααγορασω Dainese. To Titan θα ειναι το επομενο μου.

καλημερα πες μας τους λογους για τους οποιους καταληγεις εκει και γιατι τοσο αρνητικος με την dainese???

Pan (dvs)
19/11/2013, 13:09
καλημερα πες μας τους λογους για τους οποιους καταληγεις εκει και γιατι τοσο αρνητικος με την dainese???

Νικο δεν ξερω γιατι ο bonepeeler ειναι αρνητικος ,αλλα τα dainese δεν ειναι αυτα που ηταν καποτε.Ισως να ειναι η ιδεα μου,ισως το οτι υπαρχουνε και αλλες πολυ καλες εταιρειες.

Μην περιμενεις να σου πει ο ενας και ο αλλος τι θα παρεις.Ειναι και το τι ζητας εσυ.Σου δωσανε καποιες ιδεες,αλλα απο εκει και περα κανε τη βολτα σου στα μαγαζια.Δοκιμασε αρκετα και απο ενα σημειο και μετα θα καταλαβαινεις και μονος σου αν ειναι κατι ποιοτικο.

Στα 200-200+ ευρω θα βρεις παρα πολυ καλες λυσεις.

MG-KTiNoS
19/11/2013, 16:35
Γενικά με νταινέζε δεν τα έχω πάει καθόλου καλά.
Φερμουάρ που χαλάνε, συχνά βάζουνε νερά και η κοψιά τους δεν είναι για
Ελληνική σιλουέτα.:D
Είναι γενικά πιο ακριβά από τ' άλλα αφού πληρώνεις έξτρα το Ρόσσι και τον (Π)
Ούτσιο.
Αδιάβροχο θες σίγουρα από πάνω γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να καθαρίζεις μπουφάν
από λάσπες λάδια και ότι άλλο πέφτει πάνω όταν βρέχει.
-εκτώς αν είσαι αΖβός και δεν έχεις πρόβλημα με τη βρόμα-
:lol:

AristidisZ
19/11/2013, 16:54
όπως έλεγα και στον Τρούπη χτες, έχω ένα dainese tsunami (goretex) 9 χρόνια, που μέχρι και πέρυσι δεν έβαζε σταγόνα υπό καταρρακτώδη βροχή, και μιλάμε για μονοφόρι, δεν είναι ότι αλλάζω μεταξύ 3~4 μπουφάν...
φέτος σε κάτι ψιλές πάλι δεν είχα θέμα, απλά δε με έχει πιάσει καλή βροχή μέχρι στιγμής
εμένα προσωπικά και το επόμενο dainese θα είναι...

petros1972
19/11/2013, 23:05
εμενα να δεις με τα γαντια απο dainese.na δεις αντιμετωπισει ανυπαρκτη ειδικα οταν τα αγοραζεις απο εξωτερικο.

petros1972
19/11/2013, 23:09
κανενας εξοπλισμος δεν παρεχει 100 % προστασια.οποιο εσυ θεωρεις με το δικο σου ματι καλο να παρεις

yannn
20/11/2013, 02:17

Καλά έ το held,4 touring σε γκρί είναι μιά ομορφιά!!

melowolem
20/11/2013, 03:01
καλημερα...
εμενα φιλος πηρε αυτο και εμεινε αρκετα ικανοποιημενος
http://www.toofast.gr/showprod.php?id=1488

και καποιες προστασιες εχει-και καλοκαιρινοχειμωνιατικο ειναι-αδιαβροχο ειναι(απο οτι λεει ο φιλος δεν εχει βραχει ποτε μεσα)-και εχει καλη τιμουλα...

bonepeeler
20/11/2013, 06:17

Δεν επιτρέπεται να σκίζονται οι ραφές με το παρμικρό σε μπουφάν προστασίας. Και δε μιλάω για πτώση.
Φαντάσου τι γίνεται εκεί. είναι και αδικαιολογήτως ακριβά.
Bering δεκαετίας και πολύ πιό φορεμένο,ήταν μακράν καλύτερο σε αντοχή.
Την Furygan δεν την γνώριζα μέχρι που διάβασα κάποια πραγματάκια από Άγγλους.
Οι προστασίες που έχουν τα μπουφάν είναι πιστοποιημένα όπως και η προστασία της πλάτης και μπορείς να τις αλλάξεις με Level 2 προστασίες πολύ φθηνά.
Επίσης πιστοποίηση έχει και το ίδιο το ύφασμα.
Αυτά μου αρκούν. Δεν έχω φορέσει κανένα μέχρι τώρα να πω την αμαρτία μου αλλά όταν πάω για καινούργιο,θα είναι το πρώτο που θα κοιτάξω.
Ένα μεγάλο + που έχουν τα Dainese είναι η εφαρμογή. Είναι πραγματικά πολύ καλή.

nikos cbf250
20/11/2013, 13:13
Δεν επιτρέπεται να σκίζονται οι ραφές με το παρμικρό σε μπουφάν προστασίας. Και δε μιλάω για πτώση.
Φαντάσου τι γίνεται εκεί. είναι και αδικαιολογήτως ακριβά.
Bering δεκαετίας και πολύ πιό φορεμένο,ήταν μακράν καλύτερο σε αντοχή.
Την Furygan δεν την γνώριζα μέχρι που διάβασα κάποια πραγματάκια από Άγγλους.
Οι προστασίες που έχουν τα μπουφάν είναι πιστοποιημένα όπως και η προστασία της πλάτης και μπορείς να τις αλλάξεις με Level 2 προστασίες πολύ φθηνά.
Επίσης πιστοποίηση έχει και το ίδιο το ύφασμα.
Αυτά μου αρκούν. Δεν έχω φορέσει κανένα μέχρι τώρα να πω την αμαρτία μου αλλά όταν πάω για καινούργιο,θα είναι το πρώτο που θα κοιτάξω.
Ένα μεγάλο + που έχουν τα Dainese είναι η εφαρμογή. Είναι πραγματικά πολύ καλή.

φιλε μου επειδη εχτες πηγα και ειχα μια επαφη με τα συγκεκριμενα μπουφαν εχω να σου πω τα εξης εχουν καλη υφη στο θεμα υφασματος..τα προστατευτικα ειναι αρκετα καλο υλικο οχι σκληρο σε κινησεις αλλα στο θεμα χτυπηματος γινετε σαν κοκκαλο...τιμη σουπερ και κομπλε δηλαδη σου δεινει ολα τα προστατευτικα μεσα στην τιμη.καλη εφαρμογη τουλαχιστον στο δικο μου σωματοτυπο..και τα αρνητικα ειναι οτι δεν εχει ποικιλια στο θεμα σχεδιων χρωματων...
σημερα εχω να παω να δω και held μπουφαν γτ καποιος χρηστης εδω στο forum μου ειπε οτι ειναι ικανοποιημενος οπως και καποιος αλλος χρηστης μου ειπε για revit που επεισης θα παω να δω....απλα θελω να δοκιμασω διαφορες εταιριες και να συγκρινω...
αν κανω λαθος σε κατι πειτε την γνωμη σας!!!

spyrakos35
20/11/2013, 13:15
καλά το πας....

ό,τι και να λέμε εμείς αν δεν το φορέσεις να το δεις πάνω σου δεν γίνεται δουλειά.... ;)

nikos cbf250
25/11/2013, 11:52
καλημερα σας
μετα απο πολυ ψαξιμο και δοκιμες σε διαφορες εταιριες καταληξα σε furygan titan black/white.
το οποιο δεν ξερω γτ ηταν το μονο που ειχε την πιο καλη εφαρμογη πανω μου.βεβαια καλη εφαρμογη πανω μου ειχαν και καποια core-tex απο dainese.
ελπιζω να εκανα καλη επιλογη και να το ευχαριστηθω.
ευχαριστω ολους τους φιλους για τις απαντησης και συμβουλες τους....

AristidisZ
25/11/2013, 11:54
πουλιέται Ελλάδα αυτό ;
για δώσε κάνα link...

ggs
25/11/2013, 11:56
πουλιέται Ελλάδα αυτό ;
για δώσε κάνα link...

Αριστείδη
ο Βασσαλος τα φερνει

http://www.vassalos.gr/

AristidisZ
25/11/2013, 11:58
thnx Γιώργο

δε τα ξερα καν σαν μπουφάν να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια

KostasRS
25/11/2013, 13:31
πριν από 1 μήνα περίπου αγόρασα και εγώ το παρακάτω furigan:
http://www.vassalos.gr/product.php?id=228&cat_id=130
είδα και το titan αλλά όταν ρώτησα τι διαφορά έχει με το mercure μου είπε ότι το μόνο που έχει το το titan παραπάνω είναι οι 2 μικρές επιπλέον εξωτερικές επενδύσεις σε ώμους και αγκώνες...
άσε που ήταν πιο κοντό και πιο ακριβό..!!!!
Το δικό μου μου το άφησε 210€.

Ήταν όμως πολύ πιο όμορφο...!!! το titan

τέλος πάντων.....

καλοφόρετο και αχρείαστο φίλε Νίκο..

MikeG
25/11/2013, 13:42
Το Titan είναι 3/4 ;

KostasRS
25/11/2013, 13:53
όχι, είναι λίγο πιο κοντό...

nikos cbf250
25/11/2013, 13:54
Το Titan είναι 3/4 ;
οχι φιλε μου δεν ειναι 3/4 ειναι λιγο πιο πανω αλλα και οχι ακριβως μεσατο.......
μπορω να πω οτι εχει πολυ καλη εφαρμογη πανω μου και γιαυτο καταληξα εκει!!!!!!!
και εγω αυτο λεω αχρηαστα να ειναι......
και η τιμη που το πηρα 240€.με ολες τις προστασιες και πλατη απλα το μονο που μπορεις να κανεις εχτρα ειναι να βαλεις πλατη level 2!που ειναι λιγο πιο φαρδια.......