PDA

View Full Version : Πεθανε ο Μαντελα

DrBig
06/12/2013, 20:03
RIP...

Δεν τον ακουσα ομως ποτε να λεει κατι για την κατασταση στη χωρα του μετα την επανασταση....

el_hymador
06/12/2013, 20:06
Θα τραγουδάει 6 χρόνια αρπαχτές ο παγκόσμιος νταλάρας (Bono) για αυτό...

manosamos
06/12/2013, 20:12
εκλαψε ολο το χολλυγουντ,μεχρι και η Ριάνα:blush:

gcrook
06/12/2013, 21:37
RIP...

Δεν τον ακουσα ομως ποτε να λεει κατι για την κατασταση στη χωρα του μετα την επανασταση....

Ουτε εγω,αλλα ισως και να μην ειχαμε τα αυτια μας ανοιχτα.

akis_trevor
07/12/2013, 01:15
ας ειναι καλα εκει πανω...μεγαλη φυσιογνωμια...πολυ..

kordix
07/12/2013, 05:34
Αν είχαμε οι Ελληνες ενα δικό μας "ΜΑΝΤΕΛΑ¨ θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πραγματα στην Ελλαδίτσα μας.

Καλό του ταξίδι.

hidefnick
07/12/2013, 07:24
Από Winnie όμως, έχουμε κάργα....

MG-KTiNoS
07/12/2013, 09:01
Αν είχαμε οι Ελληνες ενα δικό μας "ΜΑΝΤΕΛΑ¨ θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πραγματα στην Ελλαδίτσα μας.

Καλό του ταξίδι.

έλα ντε...

MG-KTiNoS
07/12/2013, 09:04
RIP...

Εγώ φίλε μου είχα πάει εκεί ΠΡΙΝ την επανάσταση και μια μέρα είχα πάει για "μπάνιο" στη παραλία. Μίλησα με κάτι μαύρα γκομενάκια
και σε λίγη ώρα είχαν πλακώσει οι μπάτσοι ...
Δυστυχώς ο Νέλσονας ήταν πολύ μόνος και δεν μπόρεσε να κάνει ΟΛΑ όσα έπρεπε.
(ή γνώριζε ότι τόσα μπορούσε)

Pan (dvs)
07/12/2013, 09:06
Ουτε εγω,αλλα ισως και να μην ειχαμε τα αυτια μας ανοιχτα.

Εγω τα ειχα και δεν ακουσα τιποτε.Σοουμαν....

MG-KTiNoS
07/12/2013, 10:20
Εγω τα ειχα και δεν ακουσα τιποτε.Σοουμαν....

διάβασε το βιβλίο Έβενος το χρώμα της Αφρικής και θα καταλάβεις γιατί ΠΟΤΕ η Αφρική δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι.
(αλλά ΠΟΤΕ)
http://www.biblionet.gr/book/172331/Kapuscinski,_Ryszard,_1932-2007/%CE%88%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82:_%CF%84%CE%BF_%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82 _%CE%91%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82

Από εκεί και πέρα αν ο Μαντέλα ήθελε να κάνει κάτι πραγματα για τη χώρα του έπρεπε να ακυρώσει ΟΛΕΣ τις συμβάσεις που είχε υπογράψει το καθεστώς πριν απ αυτόν.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θα τους έκαναν αν τολμούσαν κάτι τέτοιο.
Από εκεί και μετά κουβεντιάζουμε όσο θέλετε για το πως ήταν πριν και πως είναι τώρα η Ν Αφρική και ο κόσμος όλος.

Aggelos_SV
07/12/2013, 10:31
Πλάκα έχουν αυτά τα "όμως"

Να πω κι εγώ ένα τέτοιο!

Μπήκε φυλακή ο Τσοχατζόπουλος,όμως δεν είδα να επιστρέφει πίσω τα "φαγωμένα"

:a014:

MG-KTiNoS
07/12/2013, 10:39
Πλάκα έχουν αυτά τα "όμως"

Να πω κι εγώ ένα τέτοιο!

Μπήκε φυλακή ο Τσοχατζόπουλος,όμως δεν είδα να επιστρέφει πίσω τα "φαγωμένα"

:a014:

να σΕ πω...

ΑΝ ο Μαντέλα ακύρωνε τις συμβάσεις για τα διαμάντια πχ με την Ολλανδία
και άρχιζε εμφύλιος με όλο τον κόσμο να τον λέει τρομοκράτη (άκα γενοκτονία)
θα έκανες κάτι για αυτό?

Μπιλιάρδο παιδιά παίζουν στη πλάτη τους όπως και στη πλάτη μας....

(κι άσε τα όμως γιατί δεν έχουν καθόλου πλάκα)

cosgili
07/12/2013, 10:54
Δυστυχώς έχω απομυθοποιήσει τους πάντες πλέον. Ακόμη και αυτοί που ξεκινούν με τις καλύτερες των προθέσεων το χάνουν κάπου στην πορεία και συμβιβάζονται με το απάλευτο "σύστημα".
RIP τουλάχιστον τόλμησε αυτό που κανένας άλλος δεν διανοήθηκε...

Aggelos_SV
07/12/2013, 11:01
να σΕ πω...

και άρχιζε εμφύλιος με όλο τον κόσμο να τον λέει τρομοκράτη (άκα γενοκτονία)
θα έκανες κάτι για αυτό?

Μπιλιάρδο παιδιά παίζουν στη πλάτη τους όπως και στη πλάτη μας....

(κι άσε τα όμως γιατί δεν έχουν καθόλου πλάκα)

1ον. Δεν έχω γνώση επί του θέματος.
2ον. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν,το ΑΝ γινόταν πραγματικότητα.
3ον. Σε προσωπικό επίπεδο ΔΕΝ θα έκανα τίποτα (προφανώς).Εδώ την ίδια μου τη ζωή δε μπορώ να κουμαντάρω,όχι τα διαμάντια των Ολλανδών,whatever..
4ον. Δεν ξέρω αν παίζουν μπιλιάρδο/curling/σκάκι στην πλάτη τους/μας,αλλά εξ'απαρχής κόσμου,οι δυνατότεροι πάντα παίζουν τα παιχνίδια τους και με τους κανόνες τους.
5ον. Δεν ξέρω αν τα "όμως" δεν έχουν πλάκα.Πλάκα ΟΜΩΣ έχουν σίγουρα όλες οι ισοπεδωτικές απόψεις.Με τη λογική αυτή τότε ισχύει " Έλα μωρέ με τον Μαντέλα,τί έκανε?Σιγά μωρέ το Απαρτχαιντ που -βοήθησε-να ανατραπεί.Έγινε και πρωθυπουργός/προεδρος και κονόμαγε να 'ουμ."

Γενικώς έχει πλάκα όποτε ανοίγει ένα θέμα όπου μας καλεί να κοιτάξουμε πίσω από τις γραμμές...Από το πολύ διάβασμα του "πίσω από τις γραμμές" ξεχάσαμε τις ίδιες τις γραμμές..Μας ψεκάζουνε λέμεεεε!!!Διαδώστε!

Υ.Γ. Με τόσα ΔΕΝ που έγραψα αρχίζω και φοβάμαι μήπως έγινα ξαφνικά μέλος του κόμματος και δεν το κατάλαβα :a027:

MG-KTiNoS
07/12/2013, 11:13
1ον. Δεν έχω γνώση επί του θέματος.

Άρα σπαμάρεις...

:wave2:

Εγώ στη Ν Αφρική έχω πάει την εποχή του απερχάιντ, (το οποίο πάει να πει διαχωρισμός και βασίζεται στον Χίτλερ)
και σου λέω ότι είναι μια πολύ, μά πάρα πολύ πονεμένη ιστορία που καμία σχέση δεν έχει ούτε με τον Άκη ούτε με
τίποτα απ όσα ξέρεις ή μπορείς να φανταστείς.

Aggelos_SV
07/12/2013, 11:17
Εγώ στη Ν Αφρική έχω πάει την εποχή του απερχάιντ

Διαμάντια αγόραζες??

ΤΩΡΑ σπαμάρω :wave2:

MG-KTiNoS
07/12/2013, 11:23
όχι τώρα γαμάς την κουβέντα...
Μη μπερδεύσαι

Πολυμήχανος
07/12/2013, 11:28
Δεν υπήρχε κανόνας, απαγορεύονται οι θάνατοι στο φόρουμ;

sonic22
07/12/2013, 11:57
και άρχιζε εμφύλιος με όλο τον κόσμο...
Δεν μπορεις να τρεχεις πριν μαθεις να περπατας...
Αν ως ηγετης μια χωρας σε ενδιαφερουν μονο το να τημωρισεις του αλλους ή να προωθησεις την ιδεολογια σου τωτε δεν εισαι ηγετεης χωρας αλλα αρχηγος ομαδας.
Ο μαντελα καταφερε να ενωσει μια χωρα και να κανει κατι προτοφανες για την Αφρικη, να εδρεωσει δλδ μια (οσο γινετε) δημοκρατικη και σταθερη κοινωνια οπου οι μαυροι εχουν δυνατη φωνη και δικαιωματα.
Το αν τα καταφερε αρκετα καλα, το αν οι μαυροι αφρικανοι εξακολουθουν να ειναι οι φτωχοι της υποθεσης, το αν εχει κανει συμφωνιες με τον διαβολο δεν μειωνουν το μεγαλο βημα μπρωστα.
Το να κοιτας μονο το τι δεν κερδιζεις απο μια συμφωνια ειναι τουλαχιστο αντιπαραγωγικο.
Η μετα μαντελα εποχη θα δηξει και την πραγματικη προοδο της χωρας.

DrBig
07/12/2013, 13:02
Στη Νοτια αφρικη ζουν περιπου 40εκ ανθρωποι εκ των οποιων τα 4εκ ειναι ασπροι και οι υπολοιποι μαυροι.
Ολοι ξερουμε οτι πριν τον Μαντελα οι μαυροι, το 90% δηλαδη, ηταν δουλοι του 10%
Αυτο που λιγοι ξερουν ειναι οτι τοτε υπηρχε κρατος και οικονομια που λειτουργουσε σε ευρωπαικα προτυπα, ενω τωρα μπαχαλο απο τα λιγα. Η μεγαλυτερη ισως εγκληματικοτητα στον κοσμο, απιστευτη ανεργια και οι τωρινοι μαυροι ηγετες εχουν πεσει σα τα σκυλια να ξεκοκαλησουν ο,τι πεσει μπροστα τους. Επισης υπαρχει εντονοτατη λογοκρισια και τα νεα δεν διαρρεουν εκτος χωρας . Στατιστικες απλα δεν υφιστανται.

Ο Μαντελα καλα εκανε ο,τι εκανε, κι εγω το ιδιο θα εκανα αν ειχα κοχονες, αυτο που του καταλογιζω ομως ειναι οτι δεν βγηκε ποτε να πει οτι τα πραγματα ειναι χειροτερα τωρα απο πολλες αποψεις, απ'οτι ηταν πρωτα, φοβουμενος προφανως την αναιρεση του εργου του. Θα εκβιαζε ομως ετσι τα μαυρα σκυλια (οπως καποτε εκβιασε τα ασπρα) και ισως αλλαζε η κατασταση προς το καλλιτερο.

Δεν ακουμε τιποτε για κει κατω, αλλα γινεται πραγματικα της πουτανας.

MG-KTiNoS
07/12/2013, 13:15
Στη Νοτια αφρικη ζουν περιπου 40εκ ανθρωποι εκ των οποιων τα 4εκ ειναι ασπροι και οι υπολοιποι μαυροι.
Ολοι ξερουμε οτι πριν τον Μαντελα οι μαυροι, το 90% δηλαδη, ηταν δουλοι του 10%
Αυτο που λιγοι ξερουν ειναι οτι τοτε υπηρχε κρατος και οικονομια που λειτουργουσε σε ευρωπαικα προτυπα, ενω τωρα μπαχαλο απο τα λιγα. Η μεγαλυτερη ισως εγκληματικοτητα στον κοσμο, απιστευτη ανεργια και οι τωρινοι μαυροι ηγετες εχουν πεσει σα τα σκυλια να ξεκοκαλησουν ο,τι πεσει μπροστα τους. Επισης υπαρχει εντονοτατη λογοκρισια και τα νεα δεν διαρρεουν εκτος χωρας . Στατιστικες απλα δεν υφιστανται.

Ο Μαντελα καλα εκανε ο,τι εκανε, κι εγω το ιδιο θα εκανα αν ειχα κοχονες, αυτο που του καταλογιζω ομως ειναι οτι δεν βγηκε ποτε να πει οτι τα πραγματα ειναι χειροτερα τωρα απο πολλες αποψεις, απ'οτι ηταν πρωτα, φοβουμενος προφανως την αναιρεση του εργου του. Θα εκβιαζε ομως ετσι τα μαυρα σκυλια (οπως καποτε εκβιασε τα ασπρα) και ισως αλλαζε η κατασταση προς το καλλιτερο.

Δεν ακουμε τιποτε για κει κατω, αλλα γινεται πραγματικα της πουτανας.

ΩΠΑ

Οικονομία ξέρεις τι ωραία που φτιάχνω όταν έχω εργάτες που δουλεύουν με μια σοκολάτα τη βδομάδα?
Κι όταν λες εκληματικότητα υπολογίζεις ότι οι εργάτες έτρωγαν μια ακτινογραφεία την ημέρα για να μην καταπίνουν τα διαμάντια?
Υπολογίζεις ότι το καθεστώς έχει σκοτώσει χιλιάδες μαύρων?
Υπολογίζεις ότι οι μπάτσοι στο Σοβέτο σκότωσαν 13χρονο?

Αυτά εσύ τα λες Ευρωπαικά πρώτυπα???

Οκ θα μπουν οι Αμερικάνοι στη Ν Αφρική το ξέρουμε (μη σου πω ότι έχουν μπει)
αλλά μη λέμε κι ότι να ναι.
Άκου ευρωπαικά πρότυπα...
:a06:

MG-KTiNoS
07/12/2013, 13:17
305212

DoctoR_k6
07/12/2013, 13:21
ΩΠΑ

Οικονομία ξέρεις τι ωραία που φτιάχνω όταν έχω εργάτες που δουλεύουν με μια σοκολάτα τη βδομάδα?
Κι όταν λες εκληματικότητα υπολογίζεις ότι οι εργάτες έτρωγαν μια ακτινογραφεία την ημέρα για να μην καταπίνουν τα διαμάντια?

:a013:

DrBig
07/12/2013, 13:28
ΩΠΑ

Η οικονομια τους ετσι ηταν ειτε σου αρεσει ειτε οχι. Ζαπλουτη χωρα με δομες. Τωρα ειναι ζαπλουτη χωρα χωρις δομες. Τις δομες που ειχαν χαρακτηρισα ως ευρωπαικες και οχι την καταπιεση του εργαζομενου, η οποια ετσι κι αλλιως ειναι προιον του καπιταλισμου οπως θα σε διαβεβαιωσει και η παπαρηγα.

MG-KTiNoS
07/12/2013, 13:44
Η οικονομια τους ετσι ηταν ειτε σου αρεσει ειτε οχι. Ζαπλουτη χωρα με δομες. Τωρα ειναι ζαπλουτη χωρα χωρις δομες. Τις δομες που ειχαν χαρακτηρισα ως ευρωπαικες και οχι την καταπιεση του εργαζομενου, η οποια ετσι κι αλλιως ειναι προιον του καπιταλισμου οπως θα σε διαβεβαιωσει και η παπαρηγα.

Όπως θα σε διαβεβαιώσει και ο Τζίμερος καμία καπιταλιστική χώρα δεν λειτουργεί με δούλους.
Για να δουλέψει ο καπιταλισμός που λες, πρέπει κάποιος να καταναλώνει
Αυτό που είχαν εκεί δε λέγεται καπιταλισμός λέγετε φασιστικό καθεστώς.
Από εκεί και πέρα για ποιές δομές μιλάς?
Οι άσπροι -που ήταν παράνομα εκεί- είχαν χρήμα και μπορούσαν να αγωράσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ
στη μισή τιμή απ ότι εδώ και οι άλλοι δεν είχαν τίποτα.

Ααααα είχαν κάνει και τα σύνορα τους εθνικά πάρκα ώστε οι λαθρομετανάστες να
γίνονται φαί για τα λιοντάργια.
Ιδέα που άρεσε σε κάποιους εδώ και έριξαν πιράνχας στον Εβρο...
:uplate:

DrBig
07/12/2013, 13:50
Όπως θα σε διαβεβαιώσει και ο Τζίμερος καμία καπιταλιστική χώρα δεν λειτουργεί με δούλους.
Για να δουλέψει ο καπιταλισμός που λες, πρέπει κάποιος να καταναλώνει
Αυτό που είχαν εκεί δε λέγεται καπιταλισμός λέγετε φασιστικό καθεστώς.
Από εκεί και πέρα για ποιές δομές μιλάς?
Οι άσπροι -που ήταν παράνομα εκεί- είχαν χρήμα και μπορούσαν να αγωράσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ
στη μισή τιμή απ ότι εδώ και οι άλλοι δεν είχαν τίποτα.

Ααααα είχαν κάνει και τα σύνορα τους εθνικά πάρκα ώστε οι λαθρομετανάστες να
γίνονται φαί για τα λιοντάργια.
Ιδέα που άρεσε σε κάποιους εδώ και έριξαν πιράνχας στον Εβρο...
:uplate:

περιοδο εχεις? :lol:

Καταλαβε οτι στο παρον θρεντ δεν υποστηριζω το προηγουμενο καθεστως, απλα λεω οτι απο πολλες αποψεις τα πραγματα τωρα ειναι χειροτερα απ'οτι πριν. Ειδικα σε οτι εχει να κανει με τον αριθμο των ανθρωπων που πεθαινουν και τις προοπτικες της χωρας για το μελλον. Για σενα μπορει να μετραει διαφορετικα ο μαυρος που πεθαινει απο ασπρο αφεντικο, για μενα ειτε πεθαινει απο ασπρο ειτε απο μαυρο ειναι το ιδιο πραγμα.

Γκοντ μπλες

audioslave
07/12/2013, 13:52
Yπάρχει καμια αξιοπιστη-αντικειμενικη πηγη να μαθουμε περισσοτερα πραγματα για τον Μαντελα?Η βικιπαιδεια δεν λεει τιποτα σχεδον.Ελληνικα γραμμενη παντα.

Pan (dvs)
07/12/2013, 14:29

Aυτο ειναι ομως αλλη περιπτωση :)

MikeG
07/12/2013, 14:50

Η κουβέντα αναφέρεται στη πολιτικο-οικονομική ζωή της Νοτίου Αμερικής πριν και μετά Μαντέλλα εποχής και ξεκίνησε με αφορμή το θάνατο του Μαντέλλα. Εξού και παραμένει στο αέρα.

MG-KTiNoS
07/12/2013, 15:06
περιοδο εχεις? :lol:

Καταλαβε οτι στο παρον θρεντ δεν υποστηριζω το προηγουμενο καθεστως, απλα λεω οτι απο πολλες αποψεις τα πραγματα τωρα ειναι χειροτερα απ'οτι πριν. Ειδικα σε οτι εχει να κανει με τον αριθμο των ανθρωπων που πεθαινουν και τις προοπτικες της χωρας για το μελλον. Για σενα μπορει να μετραει διαφορετικα ο μαυρος που πεθαινει απο ασπρο αφεντικο, για μενα ειτε πεθαινει απο ασπρο ειτε απο μαυρο ειναι το ιδιο πραγμα.

Γκοντ μπλες

Όλα όσα έγιναν ή πιο καλά δεν έγιναν από το παλιοκαθεστώς είναι αυτά που πληρώνει σήμερα η Ν Αφρική.
(και όχι αυτά που έκανε ο Μαντέλα)

Το ότι δεν μόρφωσαν τους μαύρους πχ το ότι δεν τους δίδαξαν τη δημοκρατία, το ότι σπέρνουν ζιζάνια ανάμεσα τους
(γιατί όλοι οι μάυροι δεν ήταν ίσοι) είναι οι λόγοι που ταλανίζουν τη χώρα και θα την ταλανίζουν για πολλά χρόνια.

Από μια άποψη είναι πολύ κωλόφαρδοι που δεν έγινε το μπραφ από τους μαύρους να γίνουνε όλα πουτάνα εκεί πέρα.

ΦΥΣΙΚΑ και έχουν να γίνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ (όπως και εδώ άλλωστε) πριν να μπορέσεις να πεις ότι μπήκε το νερό
στα αυλάκι και ούτε είναι σίγουρο ότι θα γίνουν.
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι με το ΠΑΛΙΟΚΑΘΕΣΤΩΣ δεν πήγαιναν πουθενά.

(λίγο πονοκέφαλο έχω, αλλά μην τσιμπας μ αυτά που λένε, ευτυχώς που είχαν Μαντέλα και όχι κανένα φωτινό μονοπάτι ή τίποτα κοκκινους Χμερ)

DrBig
07/12/2013, 16:32
Όλα όσα έγιναν ή πιο καλά δεν έγιναν από το παλιοκαθεστώς είναι αυτά που πληρώνει σήμερα η Ν Αφρική.
(και όχι αυτά που έκανε ο Μαντέλα)

Ξερεις ποσες διαφορετικες φυλες ζουν στην Ν. Αφρικη, ποσες διαφορετικες γλωσσες μιλανε και τι ξεκωλιασματα πεφταν πριν πανε οι ασπροι? Αν νομιζεις οτι η Μαυρη Ηπειρος καταστραφηκε απο τους ασπρους ξανασκεψου το. Αυτοι απλα την αρμεξαν εκμεταλλευομενοι την ηδη υπαρχουσα κατασταση εχθρας που ειχαν οι ντοπιοι μεταξυ τους.

Το ότι δεν μόρφωσαν τους μαύρους πχ το ότι δεν τους δίδαξαν τη δημοκρατία, το ότι σπέρνουν ζιζάνια ανάμεσα τους
(γιατί όλοι οι μάυροι δεν ήταν ίσοι) είναι οι λόγοι που ταλανίζουν τη χώρα και θα την ταλανίζουν για πολλά χρόνια.

Καποια πραγματα τα μαθαινεις μονος, η ερχονται γιατι ειναι ωριμη η κατασταση. Κανεις δεν οφειλει να διδαξει κανενα τιποτε, κι αν το κανει ειναι ειτε λογω της καλης του καρδιας, ειτε επειδη υπαρχει συμφερον.

Από μια άποψη είναι πολύ κωλόφαρδοι που δεν έγινε το μπραφ από τους μαύρους να γίνουνε όλα πουτάνα εκεί πέρα.

Ειναι ολα πουτανα εκει περα. Το μπραφ γινεται ηδη με τους μαυρους να συμπεριφερονται στους μαυρους χειροτερα απ'οτι οι ασπροι στους μαυρους. Εχουν πολυ δυναμη και χρημα ανθρωποι καινουργιοι στο κολπο και πολυ πεινασμενοι για δυναμη και χρημα. Ο,τι εγινε κι εδω την δεκαετια του 80. Λαος χαπατο με λυσσωδεις ηγετες. Τα μπραφ εχουν πολλες οψεις. Εχω την αισθηση οτι στεκεσαι μονο στην μια.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι με το ΠΑΛΙΟΚΑΘΕΣΤΩΣ δεν πήγαιναν πουθενά.

Ειναι πολυ πιο πιθανο το τεως-παλιοκαθεστως να εξεγευνιζονταν, παρα το νυν-παλιοκαθεστως.

(λίγο πονοκέφαλο έχω, αλλά μην τσιμπας μ αυτά που λένε, ευτυχώς που είχαν Μαντέλα και όχι κανένα φωτινό μονοπάτι ή τίποτα κοκκινους Χμερ)
Τι λενε και ποιοι?

Pan (dvs)
07/12/2013, 17:10
Θεωρω οτι προσεφερε σιγουρα αρκετα,οχι ομως τοσα οσα θελουνε να μας κανουνε να πιστεψουμε.Πριν υπηρχανε εγκληματιες ασπροι,τωρα υπαρχουνε εγκληματιες μαυροι.Πριν οι μαυροι ητανε αμορφωτοι,μετα απο τοσα χρονια που διαχειριζονται τη χωρα τους υπαρχουνε ελαχιστοι μορφωμενοι.

Πριν πεινουσανε και τωρα το ιδιο.Πριν πεθαινανε στους δρομους απο τις αρρωστιες και τωρα γινεται το ιδιο σχεδον.Στο Σοβετο αλλαξε κατι προς το καλυτερο?Μαλλον οχι.

Οι αλλαγες που γινανε οσο διαστημα ητανε ο Μαντελα στα πραγματα,ητανε πολυ χαμηλοτερες των προσδοκειων μας.Ειχε τοσα χρονια τα φωτα της δημοσιοτητας πανω του.Επρεπε να κανει πολυ περισσοτερα.Σιγουρα του βαζανε αρκετες τρικλοποδιες ,αλλα νομιζω οτι και αυτος επαναπαυθηκε στις δαφνες του.

Δεν εχω ολοκληρωμενη εικονα και σιγουρα καποιος που εζησε απο κοντα την κατασταση θα εχει πιο ολοκληρωμενη αποψη.Μπορει ομως να μου πει καποιος τι εκανε τελικα ο Μαντελα,με την τοση διεθνη υποστηριξη στα τοσα χρονια?

Με δυο λογια:γιατι θα επρεπε να τον θυμαμαι?

TROOPER
07/12/2013, 17:25
:plaf::plaf::plaf:

τι επη διαβαζουμε παλι ρε πουστη μου...!!!

R.I.P. NELSON

el_hymador
07/12/2013, 17:55
Ρε σεις, πέρασε περίπου 30 χρόνια στην φυλακή... και μόνο για αυτό RESPECT! Δυστυχώς, όπως και πολλοί άλλοι κατακρεουργήθηκαν ως σύμβολα από την υπερπροβολή τους και τους κολαούζους (όπως ό μαλάκας ο Bono που ανέφερε πιο πάνω...).

Allst@rf
07/12/2013, 17:59
Το οτι απαλλαξε τους μαυρους απο το ρατσισμο των λευκων ,δεν ειναι σπουδαίο εργο;

Το λεω με την εννοια ,οτι ξεκιναω και κανω κατι σπουδαίο, διχως να γνωριζω την συνέχεια...

Π.χ σχαση του ατομου και ατομικες βομβες.

Ετσι που το θετει ο μπιγκουλας μου δινει την εντυπωση οτι μια ζωη ο Μαντέλα επρεπε να κανει την νταντα των ομοφυλων του...

Allst@rf
07/12/2013, 18:02

R.I.P. NELSON

Ναι ,δε μας λες την αποψη σου ,που οπως φαίνεται ειναι η σωστη ,να ξεστραβωθουμε και μεις λίγο;

:rolleyes:

Pan (dvs)
07/12/2013, 18:17
Ρε σεις, πέρασε περίπου 30 χρόνια στην φυλακή... και μόνο για αυτό RESPECT! Δυστυχώς, όπως και πολλοί άλλοι κατακρεουργήθηκαν ως σύμβολα από την υπερπροβολή τους και τους κολαούζους (όπως ό μαλάκας ο Bono που ανέφερε πιο πάνω...).

Αλλο ο σεβασμος που ο καθενας μας μπορει νοιωθει για τον τροπο που αντιμετωπισε αυτους που τον κυνηγουσανε και αλλο το εργο που εκανε μετα.Εξαλλου υπαρχουνε αλλοι που κατσανε 50 χρονια στη φυλακη για τους ιδιους λογους και δεν τους τιμησαμε ποτε.

Το οτι απαλλαξε τους μαυρους απο το ρατσισμο των λευκων ,δεν ειναι σπουδαίο εργο;

Ναι το εκανε αυτο αλλα εκανε τιποτε αλλο?Αυτο το ειχε κανει στην Αμερικη ο Μαρτιν Λουθερ Κινγκ με λιγοτερη υποστηριξη,χωρις την προβολη που απολαυσε ο Μαντελα,σε λιγοτερο χρονο και με καλυτερα αποτελεσματα 50-60 χρονια πριν.

Μηπως τελικα τον εκανε σταρ το συστημα και τον υπερεκτιμησαμε?

MikeG
07/12/2013, 18:21
Ρε παιδιά, ας μην απαξιώνουμε τόσο εύκολα κάποιους, ούτε παράλληλα να τους θεοποιούμε. Όπως και να το κάνουμε έκανε σημαντικό έργο. Το ότι στη συνέχεια η Ν. Αφρική έγινε αυτό που έγινε δεν φταίει μόνο αυτός αλλά φταίει και αυτός.

Άγιοι και τέλειοι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν άξιοι και ικανοί και αυτός ήταν ένας από αυτούς. Δε χρειάζεται νομίζω να μπαίνουμε σε συγκρίσεις.

R.I.P όπως R.I.P για κάθε άνθρωπο.

DrBig
07/12/2013, 18:22

Το λεω με την εννοια ,οτι ξεκιναω και κανω κατι σπουδαίο, διχως να γνωριζω την συνέχεια...

Π.χ σχαση του ατομου και ατομικες βομβες.

Ετσι που το θετει ο μπιγκουλας μου δινει την εντυπωση οτι μια ζωη ο Μαντέλα επρεπε να κανει την νταντα των ομοφυλων του...

Ειπα οτι του καταλογιζω μονο ενα πραγμα, το οτι δεν επικοινωνησε στο κοσμο την κατασταση της χωρας του ως εχει τωρα και το οτι αν το εκανε, μονο καλο θα εκανε στην χωρα του. Το οτι ηταν σπουδαιος ειναι αυτονοητο.

Kostas2B
07/12/2013, 18:46
Εχει βγει και ταινία για τον Μαντέλα που τον υποδύεται ο Morgan Freeman.
Αλλα το σενάριο ειναι λιγο περίεργο!

AUFGEBRACHT
07/12/2013, 18:52
Έχουμε ξεχάσει να καταλογίσουμε στον εκλιπών ότι οι λευκοί καρχαρίες εξακολουθούν να λυμαίνονται τις ακτές της Νοτίου Αφρικής και να επιτίθενται σε λουόμενους, ότι στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής οι βουβουζέλες κάλυπταν τη μετάδοση και ότι η Charlize Theron δεν έχει φωτογραφηθεί εντελώς γυμνή.
Μετά ας πιάσουμε γιατί σώνει και καλά πρέπει να μνημονεύουμε το Γκάντι που δεν έκανε τίποτα για τα χοιρινά και τις κατσίκες σε αντίθεση με τις ιερές αγελάδες, που η BMW και η KTM συνεργάζονται με ινδικές εταιρίες και βγάζουν μάπα μηχανάκια που χαλάνε και που το νερό του Γάγγη δεν πίνεται με τίποτα λέμε...

Αθάνατο moto.gr, τί άλλο θα διαβάσουμε ρε πούστη μου...

AUFGEBRACHT
07/12/2013, 18:57
Εχει βγει και ταινία για τον Μαντέλα που τον υποδύεται ο Morgan Freeman.
Αλλα το σενάριο ειναι λιγο περίεργο!

Βασικά η ταινία δεν είναι για το Μαντέλα, αλλά για την ομάδα ράγκμπυ της Νοτίου Αφρικής στη μετά απαρχάϊντ εποχή και η οποία "συστήθηκε" εκ νέου για να συμβολίσει τη νέα εικόνα και σελίδα της Ν. Αφρικής με την αρμονική συνεργασία λευκών-μαύρων και κατέκτησε τον τίτλο τελικώς αν θυμάμαι καλά και μέσα στην έδρα της. Ο Μαντέλα είχε προσωπική ανάμειξη στο γεγονός αυτό.

TROOPER
07/12/2013, 18:59
Ναι ,δε μας λες την αποψη σου ,που οπως φαίνεται ειναι η σωστη ,να ξεστραβωθουμε και μεις λίγο;

:rolleyes:

ρε κωστα τι ακριβως σε κανει να πιστευεις οτι αν ηθελα να πω την αποψη μου δεν θα το εκανα?

Allst@rf
07/12/2013, 19:17
ρε κωστα τι ακριβως σε κανει να πιστευεις οτι αν ηθελα να πω την αποψη μου δεν θα το εκανα?

Τίποτα. Απαντω συμφωνα με αυτα που βλεπω ,οχι συμφωνα με αυτα που νομιζω ή πιστευω οτι θα επρεπε να γινουν...

TROOPER
07/12/2013, 19:29
Τίποτα. Απαντω συμφωνα με αυτα που βλεπω ,οχι συμφωνα με αυτα που νομιζω ή πιστευω οτι θα επρεπε να γινουν...

κι εγω συμφωνα με αυτα που βλεπω εκανα απλα την διαπιστωση που διαβασες παραπανω. :wave2:

Allst@rf
07/12/2013, 19:31
Οποτε ολοι ευχαριστημενοι...

:look:

TROOPER
07/12/2013, 19:32
Οποτε ολοι ευχαριστημενοι...

:look:

:a10:

MG-KTiNoS
07/12/2013, 20:39
Ξερεις ποσες διαφορετικες φυλες ζουν στην Ν. Αφρικη, ποσες διαφορετικες γλωσσες μιλανε και τι ξεκωλιασματα πεφταν πριν πανε οι ασπροι? Αν νομιζεις οτι η Μαυρη Ηπειρος καταστραφηκε απο τους ασπρους ξανασκεψου το. Αυτοι απλα την αρμεξαν εκμεταλλευομενοι την ηδη υπαρχουσα κατασταση εχθρας που ειχαν οι ντοπιοι μεταξυ τους.

Καποια πραγματα τα μαθαινεις μονος, η ερχονται γιατι ειναι ωριμη η κατασταση. Κανεις δεν οφειλει να διδαξει κανενα τιποτε, κι αν το κανει ειναι ειτε λογω της καλης του καρδιας, ειτε επειδη υπαρχει συμφερον.

Ειναι ολα πουτανα εκει περα. Το μπραφ γινεται ηδη με τους μαυρους να συμπεριφερονται στους μαυρους χειροτερα απ'οτι οι ασπροι στους μαυρους. Εχουν πολυ δυναμη και χρημα ανθρωποι καινουργιοι στο κολπο και πολυ πεινασμενοι για δυναμη και χρημα. Ο,τι εγινε κι εδω την δεκαετια του 80. Λαος χαπατο με λυσσωδεις ηγετες. Τα μπραφ εχουν πολλες οψεις. Εχω την αισθηση οτι στεκεσαι μονο στην μια.

Ειναι πολυ πιο πιθανο το τεως-παλιοκαθεστως να εξεγευνιζονταν, παρα το νυν-παλιοκαθεστως.

Τι λενε και ποιοι?

R.I.P. NELSON

Αυτό !
:lol:

Χωρίς πλάκα δεν έχεις την παραμικρή ιδέα γιατί μιλάς....

byron
07/12/2013, 21:31
Αυτό !

Χωρίς πλάκα δεν έχεις την παραμικρή ιδέα γιατί μιλάς....

Νομίζω οτι δεν έχεις καταλάβει τι λέει ο dr. Στη ν.Αφρική γίνεται όντως της πουτάνας, και αν ποστάρεις φωτό με σκοτωμένο παιδί πριν 50 χρόνια απ΄το απαρτχάιντ, δεν διαβάζεις εφημερίδες...
Πέρυσι οι μάυροι αστυνομικοί σκότωσαν εν ψυχρώ 34 εργάτες και δεν άνοιξε ρουθούνι.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2196358/Marikana-strike-Police-gun-striking-South-African-miners-killing-30-leaving-scores-wounded.html

Διάβαζα πρόσφατα μια συνέντευξη που αφορούσε Έλληνες της Ν.Αφρικής που τα πουλάνε όλα και φεύγουν κακήν κακώς για Αυστραλία ή Αμερική έπειτα από μια ζωή εκεί καθώς ζουν σε "περιορισμό" λόγω της εγκληματικότητας.

Το απαρτχάιντ ήταν φρικτό, αλλά όταν η χώρα έχει πάει κατά διαόλου έκτοτε κάτι δεν δουλεύει σωστά.

MG-KTiNoS
07/12/2013, 22:44
Νομίζω οτι δεν έχεις καταλάβει τι λέει ο dr. Στη ν.Αφρική γίνεται όντως της πουτάνας, και αν ποστάρεις φωτό με σκοτωμένο παιδί πριν 50 χρόνια απ΄το απαρτχάιντ, δεν διαβάζεις εφημερίδες...
Πέρυσι οι μάυροι αστυνομικοί σκότωσαν εν ψυχρώ 34 εργάτες και δεν άνοιξε ρουθούνι.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2196358/Marikana-strike-Police-gun-striking-South-African-miners-killing-30-leaving-scores-wounded.html

Διάβαζα πρόσφατα μια συνέντευξη που αφορούσε Έλληνες της Ν.Αφρικής που τα πουλάνε όλα και φεύγουν κακήν κακώς για Αυστραλία ή Αμερική έπειτα από μια ζωή εκεί καθώς ζουν σε "περιορισμό" λόγω της εγκληματικότητας.

Το απαρτχάιντ ήταν φρικτό, αλλά όταν η χώρα έχει πάει κατά διαόλου έκτοτε κάτι δεν δουλεύει σωστά.

Σόρι άλλα αλλά θα περιοριστώ μόνο να σου πω ότι όπως πολλοί έτσι κι εσύ βλέπεις την ιστορία σε τεύχη.
Φυσικά η Αφρική έχει πρόβλημα αφού όλα αυτά τα χρόνια οι άσπροι δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να κοιτάνε τη πάρτι τους (δεν ξέρω αν σου θυμίζει κάτι αυτό) και δεν προετοίμασαν καθόλου το μέλλον της χώρας.
ΤΙ περίμενες δηλαδή ότι μετά από τόσα σκλαβιάς οι μαύροι θα ήξεραν πως να διαχειριστούν την ελευθερία και τι να κάνουν για να στήσουν τη χώρα στα πόδια της χωρίς τους σκλάβους?
Και πως λύνεται αυτό?
Ξαναγυρίζοντας πάλι στην σκλαβιά?
Να στο πω απλά.
Οι λευκοί εκεί πρέπει να ανάβουν κερί στο Μαντέλα κάθε πρωί που έστω σήμερα μπορούν και πουλάν για να φύγουν.
Αν οι μαύροι τους είχαν φερθεί με τον ίδιο τρόπο που φέρονταν αυτοί, σήμερα θα ήταν κάπου παλουκωμένοι.
Το τι έχουν κάνει οι άσπροι γενικά, άμεσα οι ίδιοι ή έμμεσα βάζοντας μαύρους χίτλερ να τα κάνουν, είναι ντροπή για το ανθρώπινο είδους.
Διάβασε το βιβλίο που γράφω παραπάνω και θα καταλάβεις τι λέω.
Με λίγα λόγια.
Ας πρόσεχαν και πάλι καλά να λένε...

GFawkes
10/12/2013, 09:14
"Πεθανε ο Μαντελα "

OXI ρε φιλε...ποτε εγινε αυτο....

blackbusa
14/12/2013, 20:00
Η κουβέντα αναφέρεται στη πολιτικο-οικονομική ζωή της Νοτίου Αμερικής πριν και μετά Μαντέλλα εποχής και ξεκίνησε με αφορμή το θάνατο του Μαντέλλα. Εξού και παραμένει στο αέρα.

πολυ καλη φιλη ζει αυτη την στιγμη στο Cape Town...θεωριτικα το upartheid δεν υπαρχει πια αλλα ουσιαστικα ειναι στα φορτε του...οι λευκοι εξακολουθουν να ζουν υπο καθεστως αστυνομευσης σε περιοχες φρουρια...τις ωρες της ημερας αν βγεις εξω απο αυτες τις περιοχες κινδυνευεις πολυ,και απλα τις βραδυνες δεν υπαρχει σαν option...ο ρατσισμος εξακολουθει και απο τις 2 πλευρες αν και οι μαυροι (με το μαυρος τονιζω το χρωμα του δερματος και δεν το εννοω υποτιμιτικα) ειναι πιο ρατσιστες απο τους λευκους...η πεινα ,φτωχεια και εξαθλειωση συνεχιζετε να υπαρχει γιατι απλα ετσι γινετε σε ολο τον κοσμο...πληροφορεια ,απο ασπρο νοτιοαφρικανο που ειχα μιλισει πριν καιρο, οτι στο αυτοκινητο σου επιτρεπετε να εχεις κατι σαν μικρα φλογοβολα απο την εξω πλευρα ωστε να τα χρησιμοποιεισεις στην περιπτωση που θα στην πεσουν σε καποιο φαναρι μου ακουγετε πολυ extreme...τεσπα...

η μονη διαφορα τωρα ειναι οτι ,παλι θεωριτικα,οι μαυροι εχουν τα ισια δικαιωματα με τους λευκους οσο αφορα την παιδεια υγεια κλπ κλπ...α ναι και οτι ψηφιζουν και αυτοι...@@ καπαμα δηλαδη...

Νελσον Μαντελα...εγινε συμβολο γιατι εμεινε 27 χρονια σε μια φυλακη...η κατηγορια ηταν οτι οργανωσε (μαζι με αλλους) ενοπλο ανταρτικο πολεως...ενα ανταρτικο που μεχρι την αποφυλακιση του υπηρχε...βεβαια η ειρωνια ειναι οτι μαζι του φυλακιστηκαν ακομα 8 ατομα που εκαναν σχεδον ολοι τα ιδια χρονια φυλακης με διαφορα 8 μηνων και δεν τους ξερει ουτε η μανα τους...ενας απο αυτους ηταν και λευκος...ειρωνια μεγαλη...αυτα κανουν τα καλα PR...και βεβαια κατι ιστοριες με την Winnie εινουν και περνουν...

anyway...RIP

α ναι...και επειδη καποιος ρωτησε αν ειχε εναν τετοιο η Ελλαδα...βασικα ειχε αλλα τον εφαγαν/εφυγε νωρις...το ονομα του ειναι Αλεξανδρος Παναγουλης...που και να ζουσε πιστευω οτι δεν θα εκανε τιποτα γιατι απλα ο κοσμος ειναι προβατα...αν αληθευουν αυτα...

Στην μεταπολίτευση ο Αλέξανδρος Παναγούλης εκλέγεται βουλευτής της Β΄ Αθηνών με την Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7_%CE%9A%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%9D%CE%AD%CE%B5%CF%82_%CE%94%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%82) (Ε.Κ.-Ν.Δ., σήμερα Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF %8D_%CE%9A%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85)), καθώς αρνείται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και με τον Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίο παρομοίζε με φασίστα και έλεγε πως ήταν ο Έλληνας Μουσολίνι, στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου (http://el.wikipedia.org/wiki/17_%CE%9D%CE%BF%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85)1974 (http://el.wikipedia.org/wiki/1974).

(οσο αξιοπιστη μπορει να θεωρηθει) πηγη http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF %8D%CE%BB%CE%B7%CF%82\

εντιτ...για να μην παρεξηγηθω...ολα τα κομματα σκατα (για εμας) τα εκαναν...

MG-KTiNoS
14/12/2013, 21:57
Ο Παναγούλης ήταν άντρας αλλά και πολύ μόνος
Πέθανε την 1η Μαιού (τυχαίο?)
ΑΝ ζούσε ΙΣΩΣ τα πράγματα να είχαν πάρει άλλο δρόμο.

(εδώ όμως να σου πω για του στραβού το δίκιο ότι κι Αν ζούσε ο Μπακογιάννης ΙΣΩΣ
τα πράγματα να είχαν πάρει άλλο δρόμο)

(αλλά και ΑΝ είχαμε τηρήση τη συμφωνία της Βάρκιζας ίσως...)

Αλλά μπας το όλο θέμα είναι τελικά...
ότι δεν είμασταν τόσο μαλάκες ?

Η Ν Α έχει πολύ δρόμο να κάνει ακόμα όπως και εμείς

Pan (dvs)
15/12/2013, 08:54
Δυστυχως η ευτυχως η ιστορια δεν γραφετε με Ισως.
Περασαν και απο την χωρα μας πραγματικα αξιολογοι ανθρωποι.Επειδη δεν ταξανε και μας ειπανε και μερικες αληθειες τους γυρισαμε την πλατη.
Αν δεν τους γυριζαμε την πλατη ,Ισως....

nikolas1709
16/12/2013, 10:53
τον εθαψε και αυτον ο μητσοτακης