View Full Version : Jawa 350 Retro.
sapila racing
18/12/2013, 21:28
Μετα απο κατι κακάσχημα μοντέλα με ντεμεκ μοντέρνο look που είχα δεί σε εκθέσεις, αλλά δεν τα αγόρασε κανείς, η Τσεχικη Jawa έβγαλε κι αυτή retro μοτοσυκλέτα.
Και πολύ καλά έκανε κατα την γνώμη μου.
Η μοτοσυκλέτα είναι ίδια γενικώς με την παλιά γνωστή 350, αλλά έχει δισκόφρενο, μίζα και τρόμπα μίξης λαδιού.
Είναι όμορφη (για καποιους ίσως..), διαφορετική, φτηνή, πανάλαφρη (149 κιλά) και ευκολοοδήγητη. Εχει χαμηλή ιπποδύναμη αλλά άφθονη ροπή απο τις χαμηλές στροφές όπως ήταν πάντα.
Μια νέα πρόταση που ειδικά τώρα μπορεί να πουλήσει και στην Ελλάδα αν την φέρουν.
Στην αγγλία εισάγεται πάντως, δεν ξερω πως καταφέρνει και περνάει την euroΧΧVII προδιαγραφή, αλλά θα χαρώ να δώ μια τέτοια στον δρόμο.
Περισσότερες πληροφορίες εδω: http://www.jawamotorcycles.co.uk/retro.html
Θυμάμαι παλιά που μεσα στα βαγόνια του ηλεκτρικού είχε διαφημίσεις Jawa Babetta, που ηταν το πιο φτηνό μοτοποδήλατο, προτρέποντας να το πάρει καποιος να έχει δικό του μεταφορικό μέσον.
Τώρα μπορεί κάπιος να πάρει το Retro να είναι πραγματικά ρετρό, και οχι remake, και να κυκλοφορεί και με στύλ.
Παλιότερα έδειχνε παλιομοδίτικη και ξεπερασμένη, τώρα είναι όμορφη και με δικό της στύλ.
:)
καταπληκτικη...μακαρι να τη φερουν.
Joyrider
18/12/2013, 21:40
Είναι όμορφη (για καποιους ίσως..) :)
Θα την δείξω στον φάδερ να τον πάρουν τα ζουμιά :beer:
notakos600
19/12/2013, 05:41
Χρόνια ψάχνω για μια μεταχειρισμένη 350 της εποχής της νιότης μου και τώρα την βλέπω να ξαναβγαίνει στη παραγωγή. :p :beer:
Το 1986-87 κόστιζε καινούρια τα μισά λεφτά από όσο κόστιζε ένα RD 350, για να δούμε τώρα.
πραγματικά είναι όμορφο, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο η νέα retrolook γενιά θέλει να μπλεχτεί με "βρώμικα" δίχρονα.
Αν ταίριαζε το ίδιο ακριβως μηχανάκι με ένα 4Τ μοτέρ -που νομίζω οτι έχει-, θα είχε καλύτερη εμπορική τύχη. Σε μια καλή τιμή θα ήταν δελεαστικότατο.
manosamos
19/12/2013, 07:01
Θυμάμαι παλιά που μεσα στα βαγόνια του ηλεκτρικού είχε διαφημίσεις Jawa Babetta, που ηταν το πιο φτηνό μοτοποδήλατο, προτρέποντας να το πάρει καποιος να έχει δικό του μεταφορικό μέσον.
Το αλογκαν ρου αντιπροσωπου στα μοτοπεριοδικα της εποχης το θυμασε?...............''κανε τα ναυλα σου μοτοσυκλετα΄΄............
spyrakos35
19/12/2013, 07:31
το δισκοφρενο πάντως με χαλάει......
christof40
19/12/2013, 09:01
Το αλογκαν ρου αντιπροσωπου στα μοτοπεριοδικα της εποχης το θυμασε?...............''κανε τα ναυλα σου μοτοσυκλετα΄΄............
εγω θυμαμαι που λεγαμε
simson-mz και jawa τα μαλλια σου τραβα
MG-KTiNoS
19/12/2013, 09:01
Εγώ δε νομίζω ότι μπορεί να βγάλει άδεια αυτό στην ΕΕ εκτώς αν είναι ιντζέξιον.
Είναι?
''κανε τα ναυλα σου κεφαλαιο" ελεγε....
ναι την θυμαμαι και εγω....
MG-KTiNoS
19/12/2013, 10:50
εγω θυμαμαι που λεγαμε
simson-mz και jawa τα μαλλια σου τραβα
κι εγώ θυμάμαι που λέγανε
Καβασάκι καβασάκι
κάθε μήνα πιστονάκι
:lol:
-και τη μπαμπέτα θυμάμαι στο τρένο τότε που έλεγα κοίτα ρε που καταντάει ο άνθρωπος ένεκα της απενταρίας !-
(μετά έμαθα από 1ο χέρι)
sapila racing
19/12/2013, 11:01
κι εγώ θυμάμαι που λέγανε
Καβασάκι καβασάκι
κάθε μήνα πιστονάκι
-και τη μπαμπέτα θυμάμαι στο τρένο τότε που έλεγα κοίτα ρε που καταντάει ο άνθρωπος ένεκα της απενταρίας !-
(μετά έμαθα από 1ο χέρι)
Δεν τα θυμασαι καλά.
Kawasaki καθε μερα και μ&%νάκι.
Honda την κεφαλή σου βρόντα.
κλπ. :D
και "Yamaha, τα μαλλιά σου τράβα. "
:tooth:
Δεν τα θυμασαι καλά.
Kawasaki καθε μερα και μ&%νάκι.
:D
:a23: και άμα έχεις και δυο..... :a8:
Ωραίο το java, και γουστάρω που βγαίνει δίχρονο all time classic
Ποια γέφυρα του Καρόλου και ποιος Κούντερα ρε ? εδώ μιλάμε για την άνοιξη της Jawa όχι της Πράγας (παρασύρθηκα είναι αλήθεια).
Καλά ,οι Εγγλέζοι πάντα τις γούσταραν τις Τσέχες αλλά όντως το δισκόφρενο είναι αλλού για αλλού.
Δεν έβαζαν κανά τέτοιο καλύτερα...
306105
Χρόνια ψάχνω για μια μεταχειρισμένη 350 της εποχής της νιότης μου και τώρα την βλέπω να ξαναβγαίνει στη παραγωγή. :p :beer:
Το 1986-87 κόστιζε καινούρια τα μισά λεφτά από όσο κόστιζε ένα RD 350, για να δούμε τώρα.
Μάλλον πολλά λες...
ΥΓ Άσε που κάνει και γούστα...
http://www.youtube.com/watch?v=3DwVtTeW8I8
Σε μια καλή τιμή θα ήταν δελεαστικότατο.
χμμ...
ποια θα ηταν μια "καλη τιμη" σημερα γι αυτο το μηχανακι?
kokkiklhs
19/12/2013, 14:12
Κουκλί το νέο-παλιό Jawa, μπράβο στους Τσέχους που επιμένουν παραδοσιακά! Διχρονίλα και ξερό ψωμί! Αυτό το μηχανάκι ή θα κάνει τρελλό εμπορικό σουξέ μια και σπάει το 4t-μοντέρνο-φουτουριστικό κατεστημένο της εποχής, ή θα πάει άπατο (μάλλον προς τα εκεί το κόβω, καθόσον το σημερινό αγοραστικό κοινό είναι πια "καλομαθημένο")...
Πάντως το μόνο που με χαλάει και θεωρώ πραγματικά γύφτικο είναι η δισκόπλακα, έπρεπε να βάλουν κάτι πιο ρετρό, όπως π.χ. οι συμπαγείς δισκόπλακες, που έχουν οι ΜεΖέδες... περιμένουμε να δούμε αν θα ροβολήσει και προς τα μέρη μας, κι αν η τιμή του θα είναι Jawa, ή... Hο&%da!! :D
stefanos
19/12/2013, 14:21
Πέραν της πλάκας και της μιάς βόλτας, μιλάμε για μηχανάκια που λειτουργικά ανήκουν στην δεκαετία του 60.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν το 2014 και κρίμα που οι Σλοβάκοι δεν έχουν κάποια σύγχρονη πρόταση.
MG-KTiNoS
19/12/2013, 14:21
χμμ...
ποια θα ηταν μια "καλη τιμη" σημερα γι αυτο το μηχανακι?
Αν είναι με καρμπ δε βγάζει άδεια στην ΕΕ (οπότε τζάμπα η κουβέντα)
Αν είναι ιντζέξιον, άδεια βγάζει μεν, αλλά τα λεφτουδάκια της θα τα θέλει δε.
sapila racing
19/12/2013, 14:31
Πέραν της πλάκας και της μιάς βόλτας, μιλάμε για μηχανάκια που λειτουργικά ανήκουν στην δεκαετία του 60.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν το 2014 και κρίμα που οι Σλοβάκοι δεν έχουν κάποια σύγχρονη πρόταση.
Εχουν 4χρονο 250 με κινητήρα μαλλον δικό τους και 660 με το γνωστό μοτέρ πασπαρτού Minarelli.
Δεν θα τα έλεγα και πολύ σύγχρονα βέβαια.
Το 350 ειναι όντως απαρχαιωμένο, αλλά φαντάζομαι οτι δεν θα εχει τα προβλήματα του παρελθόντος.
Παραμένει μυστήριο πως κυκλοφορεί καινούριο στην Αγγλία και πως περναει προδιαγραφές.
Δεν εχει ψεκασμό, καρμπυρατερ εχει κι εχω βρεί περίεργη φωτό απο δοκιμές/πειράματα στις εξατμίσεις που έκαναν στο εργοστάσιο.
Καταλύτης στους λαιμούς σε δίχρονο? :confused:
γυρω στα 3500 εβρα το πουλανε(!!!!!!) στο u.k ?
THE FACTS
JAWA 350 CLASSIC £2995 = 3500 euro
Power: 23bhp
Engine: 349cc two-stroke twin
http://www.motorcyclenews.com/mcn/news/newsresults/first-rides-tests/2010/june/jun0410-jawa-350-is-back/
αραγε , ποιος ειναι ο ανταγωνιστης του???
taisteal
19/12/2013, 15:22
δενκακο...
Ωραίο το java, και γουστάρω που βγαίνει δίχρονο all time classic
Πώς φαίνεται ο computerάς...
Πώς φαίνεται ο computerάς...
χα αχ αχ αχ οκ οκ
Βγαίνω απο τη σπηλιά μου για να δηλώσω ότι αυτό το πράγμα είναι ένα χάλι μαυρο, είτε απο άποψη αισθητικής (εκτός αν είστε 70 χρονών και κάνατε γουστα με φλορέτες), είτε μηχανολογικά...
Αίσχος κι όσοι απο πάνω το γουστάρετε αίσχος ξανά!
MG-KTiNoS
19/12/2013, 16:15
Εχουν 4χρονο 250 με κινητήρα μαλλον δικό τους και 660 με το γνωστό μοτέρ πασπαρτού Minarelli.
Δεν θα τα έλεγα και πολύ σύγχρονα βέβαια.
Το 350 ειναι όντως απαρχαιωμένο, αλλά φαντάζομαι οτι δεν θα εχει τα προβλήματα του παρελθόντος.
Παραμένει μυστήριο πως κυκλοφορεί καινούριο στην Αγγλία και πως περναει προδιαγραφές.
Δεν εχει ψεκασμό, καρμπυρατερ εχει κι εχω βρεί περίεργη φωτό απο δοκιμές/πειράματα στις εξατμίσεις που έκαναν στο εργοστάσιο.
Καταλύτης στους λαιμούς σε δίχρονο? :confused:
Εγώ νόμιζα ότι είχαν εκείνο τον παλιόρόταξ που είχαν και τα ΚΤΜ πολύ παλία...?
Παράξενα πράματα κάνουν.
το zundapp που φταχνει ο φιλος διπλα πιο μουρατο ειναι κι ας ειναι 50αρι...
Άμα περνάει αυτό το πράμα εκπομπές ρύπων, τα RGV/NSR πώς δεν περνάνε (για να μην πούμε για τίποτα τεράχρονα αερόψυκτα); Εκτός κι αν του μέτρησαν καυσαέρια σβηστό, που εγώ περίμενα ότι κι έτσι θα κοβόταν...
Δε με χαλάει να υπάρχει στην αγορά, αλλά δεν το πολυβλέπω να πουλάει, εκτός κι αν όλοι οι χιπστεράδες αγοράσουν μοτό. Αν δε υπολογίζω την τυπική Ελληνική τιμολόγηση σωστά, κάτω από 4000-4200 δεν το βλέπω αν έρθει .
doctoras
20/12/2013, 08:00
πάντως πόσο γκ@βλωτικός ήχος παράγεται από δικύλινδρο δίχρονο μοτέρ..! ούτε χρονισμός ούτε τίποτα!
http://www.youtube.com/watch?v=DVy7dHd1jSE
άλλες εποχές..!
πάντως πόσο γκ@βλωτικός ήχος παράγεται από δικύλινδρο δίχρονο μοτέρ..! ούτε χρονισμός ούτε τίποτα!
http://www.youtube.com/watch?v=DVy7dHd1jSE
άλλες εποχές..!
Ραπτομηχανή...
http://www.youtube.com/watch?v=0_lzx6UiLDw
doctoras
20/12/2013, 09:56
Ραπτομηχανή...
http://www.youtube.com/watch?v=0_lzx6UiLDw
υπέροχο πράμα!!:a20:
κιμπάρης ο τυπάς έβαλε και ανεμιστήρα πάνω!
nicksior
20/12/2013, 11:02
Μικρό ρεζερβουάρ έχει! :D