PDA

View Full Version : ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ

SHOOTER045
19/12/2013, 22:22
Σημερα ημουν το πρωι στην δουλεια
Με παιρνει καποια στιγμη τηλ η κυρα μου και λεει
Σε ψαχνουν απ το τελωνειο
Ποιο τελωνειο?
Απο αθηνα ειπαν-μου δινει το τηλ και παιρνω
Λεγομαι ταδε με ψαχνεται και δεν ξερω τον λογο
-κυριε τι τους χρεαζοσαστε 12ασυρματους puxing 777?εισαστε εμπορος?
-οχι,ενστολος ειμαι και τις εχω παραγγειλει για συναδελφους
- αυτοι δεν μπορουν μονοι τους?
-μαλλον οχι
-ποσο τις δινετε?
-οσο τις παιρνω
-εχετε επαγγελματικο αφμ?
-οχι.σας ειπα ειμαι ενστολος.δωστε μου ενα αρ φαξ να σας στειλω ταυτοτητα αφμ κλπ για να πειστειτε
-δωσε μου το αφμ σου και θα το ψαξουμε εμεις,μεχρι τοτε τρεις ασυρματοι θα μεινουν εδω
Μεχρι να εξακριβωσουμε τα λεγομενα σου και ενδεχεται να πληρωσεις προστιμο

Παιζει κατι τετοιο?
Ετυχε σε κανεναν κατι αναλογο?
Για την ιστορια ολες οι παραγγελιες εγιναν απ τον ιδιο κινεζο

akis_trevor
19/12/2013, 22:37
θελω να δωσω ενα στον αδερφο μου που μενει απεναντι,ενα στο φιλο που μενει 300 μετρα παρακατω,ενα στο παιδι για το σχολειο ...αυτο πες τους.. :plaf:

Innersense
19/12/2013, 22:46
Παιζει θέμα ορίου 9 τεμαχίων στα προϊόντα; να ξέρουμε δηλαδή τα κριτήρια τους...

SHOOTER045
19/12/2013, 23:01
τον συγκεκριμενο τον βρηκα στο ebay
ειναι ο ποιο φθηνος με αυτο το αντικειμενο και τις εχω παρει ολες(12)απο αυτον
οι τελευταιες 4 αργησαν
οι 3 ειναι στο τελωνειο και οπου να ναι θα σκασει και η αλλη
τι να εκανα?να αγοραζα απο διαφορετικους?

τα χρονια που ημουν(υπηρετουσα)θεσ/νικη ηξερα και εβλεπα στα στενα του βαρδαρη οτι υπαρχουν δεκαδες αποθηκες με κινεζικα
που ξεφορτωνονται απο πλοια-φορτηγα κλπ και ερχοντουσαν διαφοροι και δικοι μας και αγοραζαν απο εκει χωρις αποδειξεις χωρις τιποτα
ιδιοκτητης αποθηκης ειχε πει οτι δεν πληρωνουν τιποτα(δασμους φορους κλπ)

KotsosDR
19/12/2013, 23:19
του αρεσαν και ειπε να καβατζωσει 3 ...

δε καταλαβαινεις ?.......

SHOOTER045
19/12/2013, 23:37
εχει γινει
δεμα δικο μου η σελιδα αμερικη η κατασκευη στην κινα
παραγγελνω πληρωνω
tracking number-εφυγε σημερα ταδε ωρα ταδε πτηση
εφτασε σημερα αθηνα ε βενιζελος
καθθυστερηση μεγαλη,παιρνω τηλ ρωταω ειναι λεει στα εισερχομενα αλλα εχουμε απεργια
περιμεν! ξανα επικοινωνω,το δεμα<εξαφανιζεται>-μου ειπαν,ηταν αλλα δενειναι-μου ειπαν
μιλαω μεσω ebay με τον αμερικανο,μου απανταει απο το προσωπικο του μαιλ
μου το στελνει με κουριερ πληρωμενο απο αυτον και συγνωμη για την ταλαιπωρια μου
παιρνω το δεμα
μετα απο μερες ερχεται μαιλ απο τον αμερικανο με αντιγραφο αγωγης κατα του τελωνειου για δυσφημιση για απωλεια δεματος κλπ κλπ
και μετα απο πολυ καιρο-μηνες-πηρε αποζημιωση κατι χιλιαρικα

skylaros
19/12/2013, 23:45
Σε ότι αφορά τους ασυρμάτους, άσε τις δικαιολογίες και ο Λιάπης τέτοια έλεγε :pΠέραν της πλάκας λογικό να κάνουν έλεγχο σε μαζική παραγγελία, δε θα έχεις προφανώς θέμα.

Σε ότι αφορά το δέμα από Αμερική που αναφέρεις, λογικά κάποιος το τσίμπησε χρεώθηκε καμιά καταστροφή και πληρώσαμε όλοι το λαμόγιο που την έκανε ... Ο Αμερικάνος πάντως καλά ξηγήθηκε!

bonepeeler
19/12/2013, 23:53
Παίζουν τέτοιες ιστορίες με τις ποσότητες;
Εγώ θέλω να παραγγείλω ένα δεματάκι από Κίνα που θα ζυγίζει μέχρι 4 κιλά αλλά θα περιέχει εξτένσιον (στην κυριολεξία τρίχες).
Μερικές χιλιάδες τουφίτσες.
Τι δικαιολογία να τους πω αν με πάρουν τηλέφωνο;

McTalas
20/12/2013, 00:18
Παίζουν τέτοιες ιστορίες με τις ποσότητες;
Εγώ θέλω να παραγγείλω ένα δεματάκι από Κίνα που θα ζυγίζει μέχρι 4 κιλά αλλά θα περιέχει εξτένσιον (στην κυριολεξία τρίχες).
Μερικές χιλιάδες τουφίτσες.
Τι δικαιολογία να τους πω αν με πάρουν τηλέφωνο;
αλωπεκια...

SHOOTER045
20/12/2013, 00:38
Σε ότι αφορά τους ασυρμάτους, άσε τις δικαιολογίες και ο Λιάπης τέτοια έλεγε :pΠέραν της πλάκας λογικό να κάνουν έλεγχο σε μαζική παραγγελία, δε θα έχεις προφανώς θέμα.

στο συνολο ειναι 12
αλλα δεν τους πηρα ολους μαζι
2-4-2
και οι τελευταιοι εγιναν ενας ενας τμηματικα με διαφορα ημερων οποτε μου λεγανε

GKN
20/12/2013, 00:58
εγω που ειχα παρει 2 περιπου τα ιδια δεν ειχα θεμα...

μηπως με τα 5w ? τι να πω !

skylaros
20/12/2013, 01:15
στο συνολο ειναι 12
αλλα δεν τους πηρα ολους μαζι
2-4-2
και οι τελευταιοι εγιναν ενας ενας τμηματικα με διαφορα ημερων οποτε μου λεγανε

E ακόμα πιο λογικό τότε δε νομίζεις ? Στη λογική αυτός έχει μαγαζί ή τους πουλάει έξω κλπ. Εντάξει δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, αν εξαιρέσεις ότι ίσως θα πρέπει να δείξεις στους φίλους/συναδέλφους σου να χρησιμοποιούν Το e bay :) Στη χειρότερη μια υπεύθυνη δήλωση να ζητηθεί υποθέτω.

vaska
20/12/2013, 07:26
Ψάχνουν για χρήμα και όπου το βρουν. Το καλοκαίρι ίσως θυμάστε είχα θέμα με την μίζα του DR. Ψωνίζω πάντα από το ίδιο μαγαζί στην Αμερική, μιας και οι Αμερικάνοι το έχουν σε μεγάλη υπόληψη το συγκεκριμένο μηχανάκι και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Σε κάθε δέμα είχα έξοδα 3 € (έξοδα τελωνισμού, όπως έγραφε η απόδειξη) και τα πράγματα πολύ πιο φθηνά από την Ελλάδα κι ας είχαν και μεταφορικά. Αυτή τη φορά πλήρωσα και τελωνείο, μ' έγδαραν η αλήθεια είναι.

Προφανώς και θα φας πρόστιμο και θα πληρώσεις και τελωνείο (τα φράγκα που λέγαμε, που τους λείπουν και όπου τα δουν τα μαζεύουν). Λόγους για το πρόστιμο θα σου βρουν μπόλικους.

Καλή τύχη.

Desperado
20/12/2013, 08:50
εχει γινει
δεμα δικο μου η σελιδα αμερικη η κατασκευη στην κινα
παραγγελνω πληρωνω
tracking number-εφυγε σημερα ταδε ωρα ταδε πτηση
εφτασε σημερα αθηνα ε βενιζελος
καθθυστερηση μεγαλη,παιρνω τηλ ρωταω ειναι λεει στα εισερχομενα αλλα εχουμε απεργια
περιμεν! ξανα επικοινωνω,το δεμα<εξαφανιζεται>-μου ειπαν,ηταν αλλα δενειναι-μου ειπαν
μιλαω μεσω ebay με τον αμερικανο,μου απανταει απο το προσωπικο του μαιλ
μου το στελνει με κουριερ πληρωμενο απο αυτον και συγνωμη για την ταλαιπωρια μου
παιρνω το δεμα
μετα απο μερες ερχεται μαιλ απο τον αμερικανο με αντιγραφο αγωγης κατα του τελωνειου για δυσφημιση για απωλεια δεματος κλπ κλπ
και μετα απο πολυ καιρο-μηνες-πηρε αποζημιωση κατι χιλιαρικα

Έτσι!! Συγκρίνεις μια σοβαρή χώρα με την μπανανία μας.....
Πάντως στο θέμα τελωνείο παίζει και λίγο ρίσκο, λίγο λαχείο για την ακρίβεια. Εαν έχεις κάνει όλα τα "γνωστά και προβλεπόμενα" όπως αποστολή με USPS από Αμερική είτε με τα αντίστοιχα κινέζικα ΕΛΤΑ από Κϊνα, έχεις πει στον πωλητή να βάλει αξία εικονική χαμηλή , αν θυμάμαι καλά κάτω από 80-100 δολάρια τότε μειώνεις τις πιθανότητες να σε τσιμπήσουν. Αν σε τσιμπήσουν όμως όπως τώρα καλή ώρα θα πληρώσεις τον εκτελωνισμο....:cry: , πρόστιμο δεν πιστεύω να σου βάλουν πάντως....
Παλιότερα είχα παραγγείλει από Αμερική κάτι πράγματα με αξία 110 ευρώ, επέλεξα αποστολή με UPS ο μακάκας. Το αποτέλεσμα? Μία ολόκληρη μέρα έκανα πάνω κάτω στο Ελ. Βενιζελ για να το εκτελωνίσω και μου κόστισε μαζί με έξοδα αποθήκης, εκτελωνισμό κλπ ψιλά που δεν θυμάμαι περί τα 130 ευρώ επιπλέον!!! :cry: Από τότε έμαθα.....

bros400pgm
20/12/2013, 09:11
Ψάχνουν για χρήμα και όπου το βρουν. Το καλοκαίρι ίσως θυμάστε είχα θέμα με την μίζα του DR. Ψωνίζω πάντα από το ίδιο μαγαζί στην Αμερική, μιας και οι Αμερικάνοι το έχουν σε μεγάλη υπόληψη το συγκεκριμένο μηχανάκι και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Σε κάθε δέμα είχα έξοδα 3 € (έξοδα τελωνισμού, όπως έγραφε η απόδειξη) και τα πράγματα πολύ πιο φθηνά από την Ελλάδα κι ας είχαν και μεταφορικά. Αυτή τη φορά πλήρωσα και τελωνείο, μ' έγδαραν η αλήθεια είναι.

Προφανώς και θα φας πρόστιμο και θα πληρώσεις και τελωνείο (τα φράγκα που λέγαμε, που τους λείπουν και όπου τα δουν τα μαζεύουν). Λόγους για το πρόστιμο θα σου βρουν μπόλικους.

Καλή τύχη.

Δεν ξερω τι εννοεις σε εγδαραν, αλλα αφοσον αγοραζεις αγαθα, εκτος ΕΕ, αυτα υποκεινται σε αγορα με μηδενικο ΦΠΑ της εκαστοτε χωρας και πληρωνεις τους δασμους μετα στην Ελλαδα. Σε ολες τις χωρες ετσι γινεται. Το εαν δεν εκαναν την δουλεια τους και καλομαθαμε ή εαν στην Ελλαδα υπαρχουν 1000 αλλα πραγματα που μας ενοχλουν και μας αρμεγουν, ειναι αλλη υποθεση.

vaska
20/12/2013, 09:37
Δεν ξερω τι εννοεις σε εγδαραν, αλλα αφοσον αγοραζεις αγαθα, εκτος ΕΕ, αυτα υποκεινται σε αγορα με μηδενικο ΦΠΑ της εκαστοτε χωρας και πληρωνεις τους δασμους μετα στην Ελλαδα. Σε ολες τις χωρες ετσι γινεται. Το εαν δεν εκαναν την δουλεια τους και καλομαθαμε ή εαν στην Ελλαδα υπαρχουν 1000 αλλα πραγματα που μας ενοχλουν και μας αρμεγουν, ειναι αλλη υποθεση.

+75% της αξίας τους, αυτό εννοώ γδάρσιμο. πρόσθεσε κι έξοδα κλπ κλπ, που στην τελική πληρώνεις σχεδόν το διπλάσιο της αξίας τους.

bros400pgm
20/12/2013, 10:07
Προσθεσαν δηλαδη τα ΕΛΤΑ, επιπλεον δασμους 75% της αναγραφομενης αξιας?

vaska
20/12/2013, 10:33
Προσθεσαν δηλαδη τα ΕΛΤΑ, επιπλεον δασμους 75% της αναγραφομενης αξιας?

Όχι ρε φίλος, το τελωνείο τα πρόσθεσε και τα εισέπραξαν τα ΕΛΤΑ (για να τ' αποδώσουν στο τελωνείο εικάζω)

bros400pgm
20/12/2013, 10:41
Nαι αυτο εννοω. Δεν ηταν με καποια κουριερ ας πουμε (πχ UPS). Το λεω γιατι βλεπω να κλαιω και εγω τα λεφτα μου με ενα δεμα απο Αμερικη :cry:
Αυτο που δεν μπορω εγω να καταλαβω, ειναι γιατι προσθετουν 75% και οχι 30% :confused:

byron
20/12/2013, 10:49
-δωσε μου το αφμ σου και θα το ψαξουμε εμεις,μεχρι τοτε τρεις ασυρματοι θα μεινουν εδω

Οχου ρε μαν, πως κάνεις έτσι?

Στήσε ένα μπλόκο κατά τις 16,00 που σχολάει, και άρχισε τον έλεγχο στο αυτοκίνητο για να εξακριβώσετε οτι δεν είναι κλεμμένο, έχουν πληρωθεί δασμοί, κτέο, αλκοοτέστ, δεύτερο ζευγάρι γυαλιά, πίεση ελαστικών, κατάσταση αμορτισέρ, db κόρνας, τζόγους κρεμαγιέρας κλπ κλπ κλπ.

stam2
20/12/2013, 10:50
Nαι αυτο εννοω. Δεν ηταν με καποια κουριερ ας πουμε (πχ UPS). Το λεω γιατι βλεπω να κλαιω και εγω τα λεφτα μου με ενα δεμα απο Αμερικη :cry:
Αυτο που δεν μπορω εγω να καταλαβω, ειναι γιατι προσθετουν 75% και οχι 30% :confused:

νταβατζιλίκι λέγεται στην καθομιλουμένη....

σούτερ, το ενδεχόμενο να τους μιλήσεις "αλλιώς" δεν παίζει...? λίγο αγριεμένα εννοώ...?
ή το ενδεχόμενο να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό τους και να "κοπέι" κουστούμι, για σπασμένο καθρέφτη, δυσδιάκριτες πινακίδες, ζώνη ή ότι άλλο λάχει....?

stam2
20/12/2013, 10:51
Μπαίρον στο μυαλό μου είσαι...!

βγές έξω δεν έχει πολύ χώρο!

vaska
20/12/2013, 11:04
Οχου ρε μαν, πως κάνεις έτσι?

Στήσε ένα μπλόκο κατά τις 16,00 που σχολάει, και άρχισε τον έλεγχο στο αυτοκίνητο για να εξακριβώσετε οτι δεν είναι κλεμμένο, έχουν πληρωθεί δασμοί, κτέο, αλκοοτέστ, δεύτερο ζευγάρι γυαλιά, πίεση ελαστικών, κατάσταση αμορτισέρ, db κόρνας, τζόγους κρεμαγιέρας κλπ κλπ κλπ.

Καλά αυτός είναι "ένστολος" και κάπως θα την παλέψει, εγώ το καλοκαίρι που καιγόμουνα γιατί έμεινα μόνο με το DR και τη χοντρή, τι έπρεπε να κάνω???? Να τους πετάω μηδενικά και ασσέους μέχρι να τους πνίξω?????

:confused:

AristidisZ
20/12/2013, 11:07
Καλά αυτός είναι "ένστολος" και κάπως θα την παλέψει, εγώ το καλοκαίρι που καιγόμουνα γιατί έμεινα μόνο με το DR και τη χοντρή, τι έπρεπε να κάνω???? Να τους πετάω μηδενικά και ασσέους μέχρι να τους πνίξω?????

δεν είσαι χακεράκι ; :ninja:

byron
20/12/2013, 11:09

Τους χακάρεις τα pc, και τους καρφώνεις στα favorites link παιδικής πορνογραφίας. :smokin:

theofilos888
20/12/2013, 11:23
Πάρτε το απόφαση!!! Η υπέρτατη αρχή σε μία χώρα είναι το τελωνείο! Άμα ο τελώνας πεί θα πληρώσεις, θα πληρώσεις! Τέλος! Λογικό ή όχι αυτό που θα πεί, αυτό είναι! Τόσα χρόνια στα ΕΛΤΑ αυτό έμαθα. +75% και λίγα είναι. Συνήθως αγοράζουμε κάτι σε χ τιμή και καλούμαστε να πληρώσουμε χ + χ + ό,τι του φανεί του λολοστεφανή!!!! Περιστατικά άπειρα. Ο φίλος μας θα πληρώσει για τους ασυρμάτους και θα τους πάρει. Το ότι κράτησε 3 είναι περισσότερο τυπικό! Λεφτά θέλουν!!!

KAWAMANRIDER
20/12/2013, 11:30
Σημερα ημουν το πρωι στην δουλεια
Με παιρνει καποια στιγμη τηλ η κυρα μου και λεει
Σε ψαχνουν απ το τελωνειο
Ποιο τελωνειο?
Απο αθηνα ειπαν-μου δινει το τηλ και παιρνω
Λεγομαι ταδε με ψαχνεται και δεν ξερω τον λογο
-κυριε τι τους χρεαζοσαστε 12ασυρματους puxing 777?εισαστε εμπορος?
-οχι,ενστολος ειμαι και τις εχω παραγγειλει για συναδελφους
- αυτοι δεν μπορουν μονοι τους?
-μαλλον οχι
-ποσο τις δινετε?
-οσο τις παιρνω
-εχετε επαγγελματικο αφμ?
-οχι.σας ειπα ειμαι ενστολος.δωστε μου ενα αρ φαξ να σας στειλω ταυτοτητα αφμ κλπ για να πειστειτε

Παιζει κατι τετοιο?
Ετυχε σε κανεναν κατι αναλογο?
Για την ιστορια ολες οι παραγγελιες εγιναν απ τον ιδιο κινεζο

πολυ γενικα , χονδρικα & περιληπτικα , το εκαστοτε τελωνειο εχει υπεραυξημενη δικαιοδοσια & αρμοδιοτητα , σε καθε χωρα θεωρειται κατα μια εννοια ως συνορο της χωρας , μπορει να διενεργησει δειγματοληπτικα ή εξ ' ολοκληρου στα εισαγωμενα ειδη ελεγχο ή να παρακρατησει αγαθα για να διεξαγει διαφορους ελεγχους - σε πολλες περιπτωσεις οι ελεγχοι διενεργουνται απο μικτα κλιμακια - ως προς τα υλικα - χρωματα - συσταση κτλ , την ποσοτητα , την προελευση , την ιδιοτητα του εισαγωγεα - μαλιστα πρεπει για να μπορεις να εισαγεις & να εξαγεις απο μια ποσοτητα αγαθων & πανω να εχεις τουλαχιστον αριθμο : eori , υπαρχουν βεβαια διαφορα πλεον πακετα υπηρεσιων εισαγωγων - εξαγωγων οικονομικα , πρακτικα & γρηγορα απο logistics κτλ - πχ dhl & ups αλλα & απο εκτελωνιστες , που αφορουν κατα κυριο λογο εμπορους αλλα αν προκειται να κανεις εισαγωγη για μια ποσοτητα αγαθων μπορεις να συμβουλευτεις εναν εκτελωνιστη ή ενα logistics , για το κοστος δασμου κτλ , πχ μπορει να σε συμφερει να πληρωσεις τελωνειο στην χωρα εξαγωγης & να περασει ατελως το ελληνικο τελωνειο κτλ , το ελληνικο τελωνειο παντως δεν κανει κατι παραπανω - υπαρχουν παντα & τα ακραια - απο τα υπολοιπα τελωνεια ανα τον κοσμο , στην εταιρεια που δουλευω μας εχουν τσακισει ξενα τελωνεια για να εισαγουν στην χωρα τους ειδη που εξαγουμε σε ελεγχους & σε δασμους τους πελατες μας κτλ , μεχρι που μας εχουν απορριψει λιανικη πωληση & μας το γυρισαν πισω γιατι αρνηθηκαν να γινει λιανικη πωληση απο τριτη χωρα στην χωρα τους , εννοειται οτι δεν στεκει αυτο πουθενα αλλα & τι να πεις , με τσαμπουκα μας το γυρισαν πισω , επισης ειναι καλυτερο αν εισαι επιχειρηση & κανεις παραβαση & σε πιασουν , πχ να πουλας με το τσουβαλι χωρις αποδειξη & να σου γραψουν 1.000 αποδειξεις παρα μια παραβαση στο τελωνειο , αγγιζουν σχεδον ολες οι τελωνειακες παραβασεις περαν του φορολογικου το ποινικο

Pan (dvs)
20/12/2013, 14:09
Ρε μπας και η γιατρος εχει γκομενο κανεναν τελωνειακο και περνει τι αιμα της πισω?

Pan (dvs)
20/12/2013, 14:14
Μολις μιλησα με φιλο τελωνειακο.Μου ειπε οτι δεν γνωριζει να ισχυει κατι που να αφορα τα τεμαχια,Αλλα για τοσα τεμαχια ,κανονικα, χρειαζεται αδεια απο τον ΟΤΕ.

byron
20/12/2013, 14:19
Μολις μιλησα με φιλο τελωνειακο.Μου ειπε οτι δεν γνωριζει να ισχυει κατι που να αφορα τα τεμαχια,Αλλα για τοσα τεμαχια ,κανονικα, χρειαζεται αδεια απο τον ΟΤΕ.

Και τι είναι ο ΟΤΕ εκτός από ένα ιδιωτικό πάροχο, που θα χορηγεί άδεια?

Pan (dvs)
20/12/2013, 14:27
Και τι είναι ο ΟΤΕ εκτός από ένα ιδιωτικό πάροχο, που θα χορηγεί άδεια?

Δεν ρωτησα περισσοτερα.Μαλλον εχει να κανει με το αν λειτουργουνε σε συχνοτητες που δεν δημιουργουνε προβλημα.Δεν ξερω,ρε φιλε.

sv9cvk
20/12/2013, 17:22

Δεν χρειαζεται αδεια απο τον ΟΤΕ αλλα οι συγκεκριμενοι ασυρματοι για να τους κατεχεικαποιος νομιμα (εστω και ενστολος)ΠΡΕΠΕΙ να εχει αδεια - πτυχιο ραδιοερασιτεχνη .Δεν μπορεις να τον κατεχεις νομιμα για κανεναν αλλο λογο.
Τωρα φιλε SHOOTER045 ειδαν μεγαλη ποσοτητα και θεωρησαν οτι ισως το πας για εμπορια. Δεν τους αδικω, λογικο ειναι να το ψαχνουν παραπανω ,και καλα το κανουν.
Σε ορισμενες περιπτωσεις ζητανε και την αδεια ραδιοερασιτεχνη ,και μαλιστα τελευταια ,μερικες φορες την ζητανε ακομα και σε εξαρτηματα για ασυρματους-πομπους κλπ

Αυτα!

Α! ελπιζω να μην κανεις οτι και οι συναδελφοι σου εδω που οπου βρουν αδεια συχνοτητα μπαινουν αδιαφορωντας (ισως και αγνοωντας) που και τι παρεμβαλουν!!! (κουβεντουλα σε εισοδο επαναληπτη πχ):mad:
Οσο για τους Puxing οπως και μερικοι αλλοι παρομοιοι με πιο περιεργα ονοματα ειναι πολυ καλοι και αξιοπιστοι για κινεζικοι (και φτηνοι)
Καλα ξεμπερδεματα!:beer::wave2:

vaska
20/12/2013, 18:46
Δεν χρειαζεται αδεια απο τον ΟΤΕ αλλα οι συγκεκριμενοι ασυρματοι για να τους κατεχεικαποιος νομιμα (εστω και ενστολος)ΠΡΕΠΕΙ να εχει αδεια - πτυχιο ραδιοερασιτεχνη .Δεν μπορεις να τον κατεχεις νομιμα για κανεναν αλλο λογο.
Τωρα φιλε SHOOTER045 ειδαν μεγαλη ποσοτητα και θεωρησαν οτι ισως το πας για εμπορια. Δεν τους αδικω, λογικο ειναι να το ψαχνουν παραπανω ,και καλα το κανουν.
Σε ορισμενες περιπτωσεις ζητανε και την αδεια ραδιοερασιτεχνη ,και μαλιστα τελευταια ,μερικες φορες την ζητανε ακομα και σε εξαρτηματα για ασυρματους-πομπους κλπ

Αυτα!

Α! ελπιζω να μην κανεις οτι και οι συναδελφοι σου εδω που οπου βρουν αδεια συχνοτητα μπαινουν αδιαφορωντας (ισως και αγνοωντας) που και τι παρεμβαλουν!!! (κουβεντουλα σε εισοδο επαναληπτη πχ):mad:
Οσο για τους Puxing οπως και μερικοι αλλοι παρομοιοι με πιο περιεργα ονοματα ειναι πολυ καλοι και αξιοπιστοι για κινεζικοι (και φτηνοι)
Καλα ξεμπερδεματα!:beer::wave2:

Σωστό μιας και είναι "ανοιχτοί". Αν ήταν κλειδωμένοι (δεν ξέρω αν οι συγκεκριμένοι μπορούν να κλειδωθούν) στις συχνότητες της αστυνομίας πχ, ένας αστυνομικός μπορεί να τον έχει χωρίς την άδεια του ραδιοερασιτέχνη, μιας και είναι εργαλείο της δουλειάς του, ομοίως πυροσβέστες, λιμενικοί κοκ.

edit
Alinco V+U μάστορα και ξερό ψωμί, γιατί μια φορά ένας κιτρινιάρης ποιοςξερειονομα έκανε τέτοιο μπαμ που ακούστηκε σε όλο το τετράγωνο. :lol::lol:

sv9cvk
20/12/2013, 19:32
Σωστό μιας και είναι "ανοιχτοί". Αν ήταν κλειδωμένοι (δεν ξέρω αν οι συγκεκριμένοι μπορούν να κλειδωθούν) στις συχνότητες της αστυνομίας πχ, ένας αστυνομικός μπορεί να τον έχει χωρίς την άδεια του ραδιοερασιτέχνη, μιας και είναι εργαλείο της δουλειάς του, ομοίως πυροσβέστες, λιμενικοί κοκ.

edit
Alinco V+U μάστορα και ξερό ψωμί, γιατί μια φορά ένας κιτρινιάρης ποιοςξερειονομα έκανε τέτοιο μπαμ που ακούστηκε σε όλο το τετράγωνο. :lol::lol:

Αν και @@@ το θρεντ του SHOOTER ...:) Οχι και για κανεναν λογο .Υπαρχουν ασυρματοι με καναλια για αυτην την δουλεια. Το οτι ειναι αστυνομικοι πυροσβεστες λιμανικοι κλπ δεν τους δινει το δικαιωμα να χειριζονται ασυρματο με τετοιες προδιαγραφες .
Κανονικα ειναι παρανομοι .:rolleyes:
Οσο για τα Alinco θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι δεν τα εχω και πολυ σε υποληψη!!
Τα PUXING για τα λεφτα τους ειναι πολυ καλα!!

SHOOTER045
20/12/2013, 20:45
Αν και @@@ το θρεντ του SHOOTER ...:) Οχι και για κανεναν λογο .Υπαρχουν ασυρματοι με καναλια για αυτην την δουλεια. Το οτι ειναι αστυνομικοι πυροσβεστες λιμανικοι κλπ δεν τους δινει το δικαιωμα να χειριζονται ασυρματο με τετοιες προδιαγραφες .
Κανονικα ειναι παρανομοι .:rolleyes:
Οσο για τα Alinco θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι δεν τα εχω και πολυ σε υποληψη!!
Τα PUXING για τα λεφτα τους ειναι πολυ καλα!!

Λοιπον ακομα απαντηση δεν πηρα και επειδη μεσολαβουν γιορτες γαμα τα
Για την ιστορια προσωπικα εχω ενα alinco bj195
Αλλα αυτα τα μηχανακια-puxing-καμπανιαζουν,εκει που τα υπηρεσιακα icom βγαζουν παρασιτα και εχουν απιστευτο κοστος σε περιπτωση που παθει κατι στα χερια σου
Γι αυτο και παρα πολοι εξ ημων αγοραζουν ι.χ ασυρματους
Οτι θελουν αδεια ρ/νη το γνωριζω,αν ομως το εχεις το εχεις για τις ωρες που εισαι υπηρεσια και δεν κανεις ζαπιγκ σε αλλες συχνοτητες δεν υπαρχει. μεμπτο

nicksior
21/12/2013, 19:54
Πάντως πωλούνται ελεύθερα και οι πωλητές τους ισχυρίζονται πως δεν απαγορεύονται...
Τελικά είναι αστείο να επιτρέπεται , σε κάποια προιόντα, η ελεύθερη πώληση και ταυτόχρονα να απαγορεύεται η χρήση τους.

Εχω ένα ζευγάρι..

http://www.meimaris.com/product.asp?intProdID=2790&gclid=CLab29j_wbsCFQ1L3godZXkAzQ

που είναι πολύ καλοί και τους χρησιμοποιώ σε ορεινές εξορμήσεις όπου το κινητό δεν έχει σήμα αλλά και σαν ραδιοφωνάκι στο ξύρισμα..

Ωχ..
Μόλις διάβασα αυτό..
http://www.offroader.gr/x/index.php/2009-11-19-10-20-59/2304-2013-04-23-17-07-12

και αυτό.

http://www.opengov.gr/yme/?p=2339

Pan (dvs)
21/12/2013, 20:11
To oτι λενε κατι αυτοι που τα πουλανε,δεν ειναι απαραιτητο να ισχυει.Οσο για προιοντα που επιτρεπεται η εισαγωγη και οχι η χρηση τους......Ελλανταρα.

sv9cvk
21/12/2013, 22:31
Λοιπον ακομα απαντηση δεν πηρα και επειδη μεσολαβουν γιορτες γαμα τα
Για την ιστορια προσωπικα εχω ενα alinco bj195
Αλλα αυτα τα μηχανακια-puxing-καμπανιαζουν,εκει που τα υπηρεσιακα icom βγαζουν παρασιτα και εχουν απιστευτο κοστος σε περιπτωση που παθει κατι στα χερια σου
Γι αυτο και παρα πολοι εξ ημων αγοραζουν ι.χ ασυρματους
Οτι θελουν αδεια ρ/νη το γνωριζω,αν ομως το εχεις το εχεις για τις ωρες που εισαι υπηρεσια και δεν κανεις ζαπιγκ σε αλλες συχνοτητες δεν υπαρχει. μεμπτο

Τα επαγγελματικα - υπηρεσιακα ICOM νομιζω οτι εχουν καλυτερη ληψη στην ζωνη που τα χρησιμοποιειτε , Αν μου λες οτι τα PUXING εχουν καλυτερη απο αυτα ,την στιγμη που ειναι ρυθμισμενα να λειτουργουν στο μεγιστο της αποδοσης τους απο 144 - 146MHZ (148) ,στην ραδιοερασιτεχνικη μπαντα ,τοτε μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα!!
Οσο για το τελωνειο στειλε τους τα στοιχεια που ζητανε και(αν δεν κολησουν στην αδεια )το πολυ να πληρωσεις ενα 20 με 30% στην τιμη της αποδειξης (χρεωνουν και τα εξοδα αποστολης :a31: ) :beer:

To oτι λενε κατι αυτοι που τα πουλανε,δεν ειναι απαραιτητο να ισχυει.Οσο για προιοντα που επιτρεπεται η εισαγωγη και οχι η χρηση τους......Ελλανταρα.

Ετσι!!! :rolleyes: