View Full Version : κλιματιστικό multi
καλημέρα!
Θα ήθελα το συντομότερο να εγκαταστήσω κλιματιστικό στο σπίτι μου και λόγω χώρου ο τύπος multi είναι μονόδρομος.
Ρωτάω τους γνώστες να με συμβουλέψουν, όσον αφορά τα εξής:
Η προσφορά που βρήκα και με ενδιαφέρει είναι της toyotomi το Gosai το οποίο για 1Χ9.000 & 1Χ12.000btu πάει στα 1300 πρπ ευρώ.
Δυστυχώς δεν υπάρχει απόθεμα άρα περιμένουμε μέχρι Φλεβάρη απ' ότι λέει η αντιπροσωπεία ή πάμε σε άλλες επιλογές.
Κάποιες άλλες που μου προτείναν από κατάστημα είναι:
το LG Standard στα 1550 και
το Samsung Maldives στα 1390.
Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να φτάσω κοντά στα 1500-1600 € αλλά αν αξίζει πολύ σαν ποιότητα το LG θα το σκεφτώ.
Η ερώτηση είναι κατ' αρχήν ότι ενώ τα toyotomi είναι made in japan, (είναι?) τα LG και SAMSUNG άραγε τί είναι...???
και μήπως υπάρχει εναλλακτική οικονομικότερη, ή πάω σε αυτά μόνο να διαλέξω?
να περιμένω μέχρι Φλεβάρη για το Toyotomi ή δεν αξίζει....????
help.....???:confused::confused:
yannis24
20/12/2013, 12:26
τι ειναι ο τυπος multi ?
devil's animal
20/12/2013, 12:27
ξερω σιγουρα οτι toyotomi και mitsubishi ειναι made in Japan...
και απο συζητησεις που ειχα με γνωστους που εχουν ενα απο τα 2 μοντελα, αξιζουν και με το παραπανω...
τι ειναι ο τυπος multi ?
2 εσωτερικές μονάδες σε μία εξωτερική
@ devil's animal: κι εγώ τα καλύτερα ακούω για toyotomi... και τότε γιατί ο Ιάπωνας είναι 15% πιο οικονομικός από LG και Samsung....?
AristidisZ
20/12/2013, 12:41
marketing ?
LG και Samsung είναι made in Korea. Για τα LG απλά έχω να σου πω τα καλύτερα. 3 έχω στο σπίτι και όλα τους είναι άψογα. Αυτό που πληρώνεις παραπάνω είναι η ενεργειακή κλάση και το design.:wave2:
Από Samsung θα σου έλεγα μακριά γιατί έχει χάλια αντιπροσωπεία. Παθών ο κουμπάρος μου που έμεινε χωρίς A/C σχεδόν όλο το καλοκαίρι μέχρι να βρουν άκρη με την καμμένη πλακέτα εντός εγγύησης
AristidisZ
20/12/2013, 12:49
Συμφωνώ για τα lg
Πολύ καλά είναι επίσης και τα toshiba, τουλάχιστον τα παλιότερα μοντέλα, και αρκετά καλά σε τιμές
stefanos
20/12/2013, 12:53
Γιαπωνέζικα δεν υπάρχουν ή υπάρχουν ορισμένα μοντέλα.
Υπάρχουν κινέζικα ταιλάνδη μαλαισία κλπ.
Δεν βγάζεις άκτη έτσι γιατί υπάρχουν και υποκατηγορίες κινέζικη συναρμολόγηση εξ ολοκλήρου κινέζικα και ότι περνάει από το νού σου.
Θα έλεγα να κοιτάξεις τι εγγύηση δίνουν και να το πάρεις από μαγαζί που βάζει και συντηρεί κλιματισμούς και όχι πολυκατάστημα ώστε να έχεις κάποιον να κυνηγάς αν σου γίνει στραβή.
Μην πάς σε πολύ ακριβές λύσεις γιατί η τεχνολογία τρέχει.
Lioulios
20/12/2013, 13:13
τι ειναι ο τυπος multi ?
Διάβασα τον τίτλο και λέω ...Θα βάλανε οι μ@λ@κες κλιματισμό στο 1200
nikos_abel
20/12/2013, 13:56
Η μικρή μου εμπειρεία λέει ότι τα LG πάντως έχουν φοβερή υποστήριξη.
AristidisZ
20/12/2013, 14:02
χμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ
DAIKIN δεν πάιζει στα λεφτα αυτά..???
AristidisZ
20/12/2013, 14:09
multi split ;
δύσκολο μπάρμπα...
DAIKIN δεν πάιζει στα λεφτα αυτά..???
;);) κορυφή κι έπονται τα μιτσουμπίσι.
AristidisZ
20/12/2013, 14:22
γιατί ρε παιδιά κορυφή ;
Προφανώς στον πλανήτη που ζείς εσύ, γιατί στη Γη δεν νομίζω.
γιατί ρε παιδιά κορυφή ;
Ο Μπίιλυ δεν ξέρω γιατί το λέει, αλλά εγώ έχω κατι κομματια στην δουλειά από το '95 με λειτουργία 24/7/365 και δεν έχουν κάνει κιχ...
(και έχουν φάει και 3 μετακομίσεις..)
AristidisZ
20/12/2013, 15:02
Ο Μπίιλυ δεν ξέρω γιατί το λέει, αλλά εγώ έχω κατι κομματια στην δουλειά από το '95 με λειτουργία 24/7/365 και δεν έχουν κάνει κιχ...
Μαγευτικός Ασπρόπυργος, back in 2010
15 εσωτερικά σε VRV, δοκιμή εκκίνησης
5 με πρόβλημα στον ανεμιστήρα από το εργοστάσιο...
nikos_abel
20/12/2013, 15:08
χμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ
Προφανώς στον πλανήτη που ζείς εσύ, γιατί στη Γη δεν νομίζω.
2 φορές είχα πρόβλημα με LG (όχι AC, για αυτό γράφω για μικρή εμπειρία) και τις 2 φορές
μόνο ***μπούκια δε μου έκαναν.
DVD - R, ήρθαν, παρέλαβαν, επισκεύασαν, ξαναήρθαν, παρέδωσαν σε 3 μέρες χωρίς να πλερώσω φράγκο, ούτε να
το διανοηθώ δε με άφησαν.
Οθόνη, καμμένο πίκΣελ, αλλαγή άμεσα.
Που δε το πίστευα και εγώ δηλαδή.
Βέβαια αυτό προ 5ετίας να πω την αλήθεια, σήμερα δεν ξέρω τι κάνουν.
Για τον ίδιο λόγο κι εγώ τα θεωρώ κορυφή. 15+ χρόνια, ούτε κιχ. Και φέτος που έβαλα δυο μεγάλα σε δύο διαμερίσματά μου το ένα ήταν daikin και το άλλο mitsubichi (δεν είχε να παραδώσει ο έμπορος και φίλος 2 τεμ daikin). Είναι πάντως αρκετά ακριβότερα από τα άλλα, αλλά νομίζω αξίζει η διαφορά μιας και δεν θα ξαν' ασχοληθείς μαζί τους
Να ρωτήσω γιατι multi?
Γιατί δεν υπάρχει χώρος για δεύτερη μονάδα....
Γιατί δεν υπάρχει χώρος για δεύτερη μονάδα....
ok τότες
Να καταθέσω και εγώ γνώμη για τα LG, οτι μέχρι το 2007 που ημουν στο χώρο, ουτε προβλήματα με αντιπροσωπείες, ουτε με βλάβες (πολυ design βεβαια, αλλα περι ορέξεως κωλοκυθόπιτα)
stefanos
20/12/2013, 20:56
Αυτό είναι σίγουρα καλό για την ΔΕΗ.:)
ok τότες
Να καταθέσω και εγώ γνώμη για τα LG, οτι μέχρι το 2007 που ημουν στο χώρο, ουτε προβλήματα με αντιπροσωπείες, ουτε με βλάβες (πολυ design βεβαια, αλλα περι ορέξεως κωλοκυθόπιτα)
Όχι έτσι βρε, θυμίζει πίτα με κώλους, κολοκυθόπιτα λέμε για πίτα με κολοκύθι
:bawl::bawl: