PDA

View Full Version : Προς κατοχους HJC

Bradipous
24/12/2013, 17:36
Επειδη σκοπευω να αγορασω το RPHA 10 και ειμαι λιγο αναποφασιστος με το νουμερο και θα ηθελα μια βοηθεια.
Σαν νουμερο σε κρανη φοραω Μ οταν ομως δοκιμασα το συγκεκριμενο μου εκατσε και το S καλα στο κεφαλι, γενικοτερα εχω ακουσει οτι τα HJC ειναι πιο ανετα - μεγαλα σαν κρανη σε σχεση με αλλα (π.χ. shoei) στα ιδια νουμερα.
Επισης θεωρω οτι στα μαγουλα οπου πιεζε λιγο περισσοτερο θα υπαρξει ενα σχετικο πεσιμο με την χρηση οποτε θα ερθει στα ισια του.

Ισχυουν τα παραπανω ή να παω για το Μ;

100cc
24/12/2013, 21:08
Οχι πήγαινε στο small γιατι με την χρηση καθονται.

daz
24/12/2013, 21:32
Πάρε αυτό που ταιριάζει στο κεφάλι σου. Τα μάγουλα αλλάζουν. Το s είναι για 55-56 νομίζω, κάνω λάθος? Το κεφάλι σου το έχεις μετρήσει?

Εγώ είμαι στο στο 56 και φοράω S και σε shoei και σε hjc.

Τα Shoei δεν είναι πιο στενά απλά έχουν διαφορετικό σχήμα απ' το hjc. Είναι για πιο οβαλ κεφάλια νομίζω.

Τα hjc ειναι λίγο πιο σφιχτά στα μάγουλα, λόγο επένδυσης όμως, όχι σχήματος. Τα "μάγουλα" αλλάζουν, αλλά ανεβάζουν την συνολική τιμή του κράνους. Εμένα μου αρέσει έτσι όπως κάθεται πάντως (για το δικό μου κεφάλι).

Bradipous
24/12/2013, 21:54
Κοιτα η κουτρα μου ειναι στο 57+ οποτε ειμαι καθαρο Μedium αλλα οταν το δοκιμασα ενιωσα να αγκαλιαζει πιο καλα το κεφαλι μου το Small και τα δυο ομως εκατσαν πολυ καλα.

Τωρα μπερδευτηκα περισσοτερο αν και μαλλον τεινω προς το Μ πλεον...

akis_trevor
24/12/2013, 22:39
εγω παντως 4-5 κρανη που ειχα και εχω σε ολα L φοραω.εχω το rpha και μια χαρα μου εκατσε το λαρτζ.βασικα στο κρανος δεν μπορει να σου πει κανεις τπτ ακομα και να το βλεπει φορεμενο στο δικο σου κεφαλι.μονο εσυ μπορεις να καταλαβεις.αν το small δεν σε πιεζει(εκει που το δοκιμασες αστο 5+ λεπτα στο κεφαλι σου) τοτε να παρεις αυτο.

daz
25/12/2013, 00:56
Στα 5+ δεν θα δείξει και πολλά πράγματα. Πρέπει να ειναι εντελώς ακατάλληλο για το κεφάλι σου για να σου δείξει κάτι τόσο σύντομα.

akis_trevor
25/12/2013, 01:09
συμφωνω,αλλα καποια αλλη λυση δεν βλεπω.δοκιμαζει το ενα ,το αφηνει λιγο στο κεφαλι,δοκιμαζει το αλλο επισης και βλεπει ποιο νιωθει καλυτερα...

amyroukai
13/04/2016, 15:12
Δεν μπορούσα να αποφασίσω αν "πρέπει" να ανοίξω νέο νήμα ή όχι...

Αλλά αφού υπάρχει αυτό από κάποιον που ζητούσε πληροφορίες, πάμε:

Χτεσινή παραλαβή, σημερινή πρώτη δοκιμή.

Η εφαρμογή είναι ΙΔΙΑ με το Shoei XR1100 (και το NXR/GT-air κατ' επέκταση όπως και με το Arai Chaser) στο κρανίο. Έχει λίγο πιο σφιχτά και πιο ψηλά τα μαξιλαράκια στα ζυγωματικά. Αρκετά περισσότερο χώρο μπροστά από το στόμα σε σχέση με τα SHOEI. Αρκετά πιο ελαφρύ (μάλλον το ελαφρύτερο που έχω φορέσει) μετρημένο σε ζυγαριά κουζίνας ακριβώς όσο γράφει πίσω (1220gr). Η ζελατίνα ανεβοκατεβαίνει χωρίς θόρυβο, κλειδώνει "πειστικά" επάνω και έχει κούμπωμα με κλικ κάτω που ασφαλίζει και απασφαλίζει εύκολα με το γάντι, απλά δεν έχει συνηθίσει το χέρι μου ακόμα, ψάχνω στο πλάι όπως στο παλιό.

Αέρα βάζει. Τώρα το πόσο... Νομίζω ότι βλέποντας τον κάθε αεραγωγό μπροστά να εξέχει σαν "σκούπα" περιμένεις τυφώνα μέσα στο κράνος, δεν είναι τόσο έντονη η ροή αέρα. Την νιώθεις όμως. Όταν είναι κλειστοί οι πάνω αεραγωγοί καταλαβαίνεις και την ροή από τον μπροστινό. Δεν δοκίμασα ακόμα το "κουρτινάκι" στο σαγόνι.

Κακή σχεδίαση ή κακό υλικό (σκληρό) το επιρρίνιο, αν δεν προσέξεις πως θα βάλεις το κράνος πονάει την μύτη. Κατά τα άλλα δεν ενοχλεί.

Δεν χωράνε γυαλιά ηλίου μέσα... Ή δεν τα έβαλα σωστά με την πρώτη. Έχει σκούρα ζελατίνα στην συσκευασία, αλλά να κουβαλάς δύο μαζί... Θα το ξαναπροσπαθήσω.

Από τα πρώτα μέτρα κατάλαβα ότι η ζελατίνα δεν είναι τόσο καλοφτιαγμένη όσο της SHOEI και Arai που είχα πριν. Καταλαβαίνεις μικρές παραμορφώσεις με την αλλαγή κλίσης του κεφαλιού, που σημαίνει ελαφρά ανομοιόμορφο πάχος. Συνηθίζεται, αλλά από "κορυφαίο" κράνος δεν περίμενα τέτοια χαζά. Τουλάχιστον σφραγίζει πολύ καλά, δεν σφυράει, δεν μπάζει.

Από τα πρώτα μέτρα καταλαβαίνεις και ότι το κράνος είναι θορυβώδες. Αρκετά. Το καλό είναι ότι ο ήχος δεν είναι υψίσυχνος, αλλά από τα 60 ακόμα αρχίζει και ακούγεται. Λογικό είναι και βλέπεις με το μάτι γιατί, λόγω αεραγωγών που και εξέχουν και έχουν κατασκευή σαν... "Gurney flap" με ανασηκωμένο το χείλος προσβολής αέρα, οπότε σίγουρα κάνουν στροβιλισμό από πίσω. Έκανα και μιά δοκιμή χωρίς ωτοασπίδες, δεν είναι χάλι αλλά είναι χειρότερο από το Arai, δεν συγκρίνεται με το Shoei. Θα μου πεις racing κράνος κλπ, αλλά η ροή αέρα δεν είναι τέτοια που να το δικαιολογεί, όπως είπα ήδη. Το καλό είναι ότι σε ταχύτητες "τέρμα μονοκύλινδρου - χαλαρά τετρακύλινδρου" δεν κουνάει, δεν τραβάει, το κεφάλι γυρίζει όπως θέλεις και δεν έχεις παρατράγουδα αεροδυναμικής, το ζύγισμα είναι ωραίο, δεν σηκώνεται να βγει από το κεφάλι (το XR1100 είχε μιά τάση να το κάνει αυτό). Τα ρυθμιστικά των αεραγωγών είναι λίγο σαν κινέζικο παιχνίδι αλλά είναι μεταλλικά από ότι κατάλαβα, οπότε λογικά θα αντέξουν στον χρόνο. Οι αεραγωγοί δεν σφραγίζουν 100% όπως στο XR1100, το βλέπεις το κενό του χιλιοστού με το μάτι.

Η βαφή δείχνει σε πρώτη φάση παχιά και ποιοτική. Ο χρόνος θα δείξει.

Το εσωτερικό είναι "βελούδο" και λέει ότι είναι και αντιαλλεργικό, δεν έχει αυτό το απαλό χάδι της Arai, δεν είναι όμως και σκληρό όπως άλλα κράνη που νομίζεις ότι ακουμπάς σε πετσί σκουπίσματος αυτοκινήτου.

Αξίζει την τιμή καταλόγου;

Όχι, αν ήταν να έδινα 360 που νομίζω έχει εδώ το μονόχρωμο θα άξιζε λίγα παραπάνω για Shoei (αλλά το NXR μου κολλάει στο στόμα, το GT-air είναι αντίστοιχο σε "χώρο" με ενοχλεί το κούμπωμα που δεν είναι DD). Στα 180 ευρώ της προσφοράς του Άγγλου δεν το συζητάω καν, ευκαιριάρα και παραβλέπω τα μειονεκτήματα.

Pan (dvs)
13/04/2016, 17:15
Γιαννη τα μαξιλαρακια της hjc ειναι λιγο πιο ψηλα απο τα αλλα.Για να μπουνε γυαλια (και παντα με ισιο βραχιονα) εγω εχω κανει πατεντα.Τραβηξα γαζι στο πανω μερος τους.

Χωρις το κουρτινακι στο σαγονι λογικα θα εχεις θορυβο.Μεσα στην πολη δεν θα σε χαλναει,αλλα εξω πιθανοτατα θα εχεις θεμα,

Καλοφορετο.

George_M.
13/04/2016, 17:50
Καλοφορετο Γιαννη κ να το χαρεις.

(κατα την δικη μου αποψη αν ειναι να συγκριθει με καποιο αλλο κρανος θα ηταν ενα ακριβο της Nolan η' καποιο μετριο της X-lite.
σιγουρα οχι με Shoei-Arai τα οποια ειναι κλασεις ανωτερα...)

amyroukai
13/04/2016, 19:20
Από πλευράς ασφάλειας, πραγματικά εύχομαι να μην μάθω ποτέ αν και η ατομική στατιστική είναι κατά μου. Τι να πω, πόσους μπίστους έχει φάει ο Χόρχες, μιά χαρά ήταν το κεφάλι του.

Από πλευράς ποιότητας, το βάψιμο τουλάχιστον δείχνει πολύ ποιοτικότερο των Ιαπώνων σε πρώτη φάση και η στερέωση των αεραγωγών εξίσου καλή με της Shoei και αιώνες μπροστά από Arai. Ξέρω ότι υπάρχουν διαφορές στην φιλοσοφία κατασκευής των Arai στο ζήτημα αεραγωγών σε σχέση με άλλες εταιρίες, αλλά μερικά πράγματα να λέγονται. Τώρα που το γράφω και τούτο βέβαια, θυμήθηκα ότι το Chaser μου από τα κοπανήματα στο ατύχημα άλλαξε σχήμα κυριολεκτικά, αλλά το χρώμα είναι άθικτο... (και παραμένει το πιο συμπαθητικό κράνος που είχα ποτέ, πτάνα κρίση)

Ευχαριστώ θερμά όλους σας για τις ευχές.

7Tolis
13/04/2016, 19:48
Τις παραμορφώσεις ή διαθλάσεις μετά απο κάποιο διάστημα δεν θα τις καταλαβαίνεις καν.Το είχα παρατηρήσει και εγω στη ζελατίνα της hjc στην αρχή σε σημείο πονοκέφαλου.Πλέον δεν τις διαβάζει καν το μάτι.

byron
13/04/2016, 20:55
και η στερέωση των αεραγωγών εξίσου καλή με της Shoei και αιώνες μπροστά από Arai. Ξέρω ότι υπάρχουν διαφορές στην φιλοσοφία κατασκευής των Arai στο ζήτημα αεραγωγών σε σχέση με άλλες εταιρίες, αλλά μερικά πράγματα να λέγονται.

Δεν ξέρω ποια είναι η φιλοσοφία της Arai στους αεραγωγους, ξέρω όμως πως ο κεντρικός αεραγωγος στο RX7 μου, με αποχαιρέτησε κάπου στην Αθηνών Πατρών και έμεινε μια χαριτωμένη τρύπα στη θέση του.
Ευτυχώς βρήκα από eBay με 15€ γιατί ζήταγαν 40(!)...

Και αυτή τη διαδικασία αλλαγής ζελατίνας ρε Arai...ήμαρτον. Ούτε σε κράνος από jumbo τέτοιος μηχανισμός.

ΥΓ. Καμιά γκρίνια για το Arai. Το καλύτερο κράνος που έχω φορέσει.

amyroukai
13/04/2016, 21:02
Υποτίθεται ότι "πρέπει" να αποκολλώνται προκειμένου το πολυδιαφημισμένο R75 σχήμα του κελύφους να ρολάρει στο οδόστρωμα χωρίς να "πιάσει" και να φέρει ανεπιθύμητες ροπές στο σβέρκο ο αεραγωγός.

Eversman
13/04/2016, 21:07
Καλοφορετο και αγρατζουνιστο Γιάννη :beer:

byron
13/04/2016, 21:20
Υποτίθεται ότι "πρέπει" να αποκολλώνται προκειμένου το πολυδιαφημισμένο R75 σχήμα του κελύφους να ρολάρει στο οδόστρωμα χωρίς να "πιάσει" και να φέρει ανεπιθύμητες ροπές στο σβέρκο ο αεραγωγός.

για το μικρό διαφανές τριγωνικο αεραγωγό στο κέντρο μιλάω Γιάννη...

amyroukai
13/04/2016, 21:39
Κατάλαβα ποιόν λες, όλοι με ταινία διπλής όψης και ένα τοσοδά βιδάκι είναι.

pektis
13/04/2016, 22:53
Καλοβολτο ρε...
Το μονοχρωμο με 180?
Τσαμπα το πηρες!

virus
14/04/2016, 05:06
καλοριζικο γιαννη!!!!

αυτο που εχει ακουστει σε κατοχους αρφα ειναι οτι η ζελατινα στο τελευταιο σκαλοπατι που μενει λιιιιγο ανοιχτο στα 80+ χλμ κλεινη. αποτι βλεπω δεν εχει γραψει κανενας οποτε ισως να το βελτιωσαν.

:beer:

amyroukai
14/04/2016, 07:58
Θέλει δύναμη για να κλείσει το κουμπί που την σφραγίζει στο τέλος. Ίσως αν φθαρεί με τα χρόνια;

akis_trevor
14/04/2016, 08:57
Θέλει δύναμη για να κλείσει το κουμπί που την σφραγίζει στο τέλος. Ίσως αν φθαρεί με τα χρόνια;

Σχεδον 3 χρονια το εχω,κανενα τετοιο σημαδι.

omega
14/04/2016, 09:21
Καλοφόρετο κι από εμένα κι αγρατσούνιστος Γιάννη.

Αυτό που παρατηρώ στο πρόσφατα αγορασμενο δικό μου FG-17 είναι ότι ενώ παράγγειλα με βάση την μέτρηση Μ,τα μαξιλαράκια είναι πολύ σφιχτά και ειδικά στο βγάλσιμο(είναι αρχή βέβαια) δίνω μάχη με τα ζυγωματικά..
Στην πορεία νοιώθω ακόμα αρκετή πίεση.Δεν έχει φορεθεί πάνω από 5 φορές κι όχι πέραν των 15 λεπτών.
Θα αναφέρω κι αργότερα για το συγκεκριμένο γιατί ακόμα δεν θα έχει πάρει φορμα.

amyroukai
14/04/2016, 09:25
Αν δεν βρίσκει το κρανίο στο αφρολεξάκι του εσωτερικού αλλά απλά σε πιέζουν τα μαξιλάρια, δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα. Αυτά λογικά θα πάρουν το σχήμα που πρέπει.

omega
14/04/2016, 09:37
Νοιώθω ένα μάγκωμα στο φελιζόλ Γιάννη κι αυτό με ανησυχεί.
Δεν μου αφήνει την δυνατότητα να το βάλω/βγάλω υπό γωνία.

pektis
14/04/2016, 09:51

Παντως ειναι μεχρι να το συνηθίσεις.
Όταν κλεισει δεν περναει τιποτα !
Ασε που η αλλαγή ζελατίνας ειναι παιχνιδακι...κουμπώνει & ξεκουμπώνει πολυ ευκολα!

LogOutGoRide
14/04/2016, 10:07
Σε μένα το μόνο θέμα που έχω είναι το παπαράκι για το σαγόνι και η ζελατίνα που θολώνει αμέσως. Δεν έχω βάλει όμως το πινλοκ. Κατά τα άλλα το κούμπωμα είναι τέλειο.
Έπιασα το Arai GP που έχω για να αλλάξω θέση και παραλίγο να μου πέσει από τα χέρια με το βάρος του. Κράτσα κρούτσα μου έσπασε και το κούμπωμα από βλακεία μου και ο πάνω αεραγωγός χαιρέτησε γρήγορα. Τον άλλαξα με 20€ με ανταλλακτικό από εδώ. Η πιο γρήγορη αλλαγή ζελατίνας my ass. Στο HJC γίνεται πραγματικά γρήγορα και εύκολα.
Καλοφόρετο Γιάννη.

Pan (dvs)
14/04/2016, 14:31

Βαλε λιγη κρεμα για τα χερια.Θα στρωσει συντομα.

virus
14/04/2016, 16:21

για καινουργιο μιλαγανε τα παιδια σε διπλανο φορουμ. αφου δεν εχεις τετοιο προβλημα ακομα καλυτερα. μεγειες και παλι:beer:

o_gavros
14/04/2016, 16:23
Βαλε λιγη κρεμα για τα χερια.Θα στρωσει συντομα.

η Σοει δινει ενα μπουκαλακι με λαδι σιλικόνης.
μπαρμπαγιανν' το'χω εύκαιρο αν θες.
και κράτα τη νιβεα για τα χεράκια σου :p

Pan (dvs)
14/04/2016, 19:59
η Σοει δινει ενα μπουκαλακι με λαδι σιλικόνης.
μπαρμπαγιανν' το'χω εύκαιρο αν θες.
και κράτα τη νιβεα για τα χεράκια σου :p

Eγω τον ξεκινησα απ τα ευκολα για να μην σε εχει υποχρεωση.:D

Cpt_Slow
26/04/2016, 08:02
γεια χαρα και απο εμενα.. μπορει καποιος να μου πει εντυπωσεις απο fg-17? το σκεφτομαι σοβαρα.. επισης πραγματικα ποσο βαρος έχει?

Cpt_Slow
29/04/2016, 22:24
update//

Εβαλα πολλα και ειμαι αναμεσα σε nxr και fg17..
Ξερω οτι θεωρουνται αλλες κατηγοριες ομως για τη χρηση που θα κανω δεν ξερω αν αξιζει τα διπλα λευτα το nxr. cbf600 με φερινκ καθημερινη χρηση για δουλεια σπιτι για βολτα και οταν θα μπορω και κανενα ταξιδακι.
Ταχυτητες οπως καταλαβαινετε δεν θα ειναι υψηλες.. αντε να διακοσαρισω μια δυο φορες να δω πως ειναι για λιγο..

Και τα δυο ειναι fiberglass το ενα το βρησκω στα 180 το αλλο στα 400.. Ξερει κανεις ποιοες οι διαφορες πρακτικα?

amyroukai
30/04/2016, 10:53
Τα έχεις φορέσει; Αν όχι, ξεκινάς από εκεί. Και αν αμφότερα ταιριάζουν στο κεφάλι σου και μπορείς, ψωνίζεις nxr και τέλος.

Αλλά αν σου κάνει το nxr σου κάνει και το rhpa 10+ πως το λένε... Και κάνεις οικονομία 100+ ευρώ και παίρνεις εξίσου καλό με το nxr κράνος και γλυτώνει το νήμα από τα οφτοπικ.

takisdemi
30/04/2016, 17:21
Αυτό που σου είπε ο φίλος amyroukai. Εγω το έψαχνα πολύ και πήρα από lids το rphα 10+ στα 250€ με τα μεταφορικά. Το καλό είναι πως η hjc σου δίνει και τη 2η ζελατίνα φιμε που η shοέi δε δίνει και θέλεις άλλα 60€ δηλ ξεφεύγει πολύ σε τιμή στο σύνολο. Πάντως εγώ έχω το 10+ ενάμιση μήνα περίπου και με καλύπτει πλήρως. Εξαρτάται πόσο αντέχει η τσέπη του καθενός, τα σοέι σίγουρα είναι πιο brand εταιρεία και πληρώνεις και όνομα.
Πάντως το nχr είναι κατηγορία rpha και όχι fg17 που ρωτάς παραπάνω.
Καλή Ανάσταση!

Anritsu
30/04/2016, 17:35
γεια χαρα και απο εμενα.. μπορει καποιος να μου πει εντυπωσεις απο fg-17? το σκεφτομαι σοβαρα.. επισης πραγματικα ποσο βαρος έχει?

Ριξέ μια ματια στο θέμα και ειδικά στο τελευταίο ποστ , το έχω το κράνος 6 μήνες και λέω κάποια συμπεράσματα . Οσο αφορά το βάρος αν θυμάμαι λέει στα 1450+- 50 αλλά αν καίγεσαι θα το ζυγίσω σε μια ζυγαριά μαγειρικής και θα επανέλθω .

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146477

Anritsu
03/05/2016, 23:33
1404 γρ με πιν λοκ . 1375 χωρίς .

Cpt_Slow
04/05/2016, 09:14
ευχαριστώ παιδια. Τα εχω φορεσει και τα 2, καλη εφαρμογη ειχαν με το σοει ενα κλικ καλυτερη. Στο fg ειχα πιο πολυ κενο στο σαγονι που αποτι μου ειπαν ειναι καλο. Με 59cm ειμαι για large αλλα με απασχολει και το ποσο θα ανοιξουν..φοβαμαι μηπως κολυμπαω σε λιγο καιρο.

7Tolis
05/05/2016, 07:05
Ήρθε και εμένα το αρφγδπς δεκαπλας. Βαφή, μια χαρά, εφαρμογή, μια χαρά. Ελαφρύ; Ναι. Ζυγισμα, μια χαρά. Οι ροδέλες των αεραγωγων πιστεύω θα αποχρωματιστουν με το πέρασμα του χρόνου. Ήμουν διστακτικος με τη μάρκα μιας και ένα άλλο που έχω είναι για τον γάιδαρο καβαλα. Άμα πάω και βόλτα θα ξαναγράψω. Το μονδελο είναι το aquilo
https://www.google.gr/search?hl=el-GR&ie=UTF-8&source=android-browser&q=hjc+aquilo&gfe_rd=cr&ei=6tMqV9vdFOzR8gfw_omIBQ&gws_rd=ssl#gfe_rd=cr&gws_rd=ssl&imgrc=7L-p-93c-vtjYM%3A

takisdemi
05/05/2016, 08:50
Ήρθε και εμένα το αρφγδπς δεκαπλας. Βαφή, μια χαρά, εφαρμογή, μια χαρά. Ελαφρύ; Ναι. Ζυγισμα, μια χαρά. Οι ροδέλες των αεραγωγων πιστεύω θα αποχρωματιστουν με το πέρασμα του χρόνου. Ήμουν διστακτικος με τη μάρκα μιας και ένα άλλο που έχω είναι για τον γάιδαρο καβαλα. Άμα πάω και βόλτα θα ξαναγράψω. Το μονδελο είναι το aquilo
https://www.google.gr/search?hl=el-GR&ie=UTF-8&source=android-browser&q=hjc+aquilo&gfe_rd=cr&ei=6tMqV9vdFOzR8gfw_omIBQ&gws_rd=ssl#gfe_rd=cr&gws_rd=ssl&imgrc=7L-p-93c-vtjYM%3A
Αυτό ακριβώς πήρα κι εγώ. Σε όλα καλό αεροδυναμική, εφαρμογή- άνεση και αερισμός. Αυτό που λες με τους διακόπτες των αεραγωγων πάνω έχεις δίκαιο, καθώς στο off αφήνει μια χαραμαδα μισό χιλ.ανοιχτη. Αλλά γενικά είναι καλό κράνος.

Ζεύκας
05/05/2016, 10:09
Προσοχη πως θα το βαζετε στις μπαγκαζιερες γιατι θα σπάσουν οι ροδελες των αεραγωγων

7Tolis
05/05/2016, 19:54
Και δε μου λέτε βρε παιδιά. Βάζω τη ζελατίνα αλλά δε λέει να κουμπωσει.

Το διάβασα το manual.

Με το που την ανοίγω προς τα πάνω ξεκουμπωνει πάλι.

Anritsu
05/05/2016, 20:07
ευχαριστώ παιδια. Τα εχω φορεσει και τα 2, καλη εφαρμογη ειχαν με το σοει ενα κλικ καλυτερη. Στο fg ειχα πιο πολυ κενο στο σαγονι που αποτι μου ειπαν ειναι καλο. Με 59cm ειμαι για large αλλα με απασχολει και το ποσο θα ανοιξουν..φοβαμαι μηπως κολυμπαω σε λιγο καιρο.

Πολύ κενό στο σαγόνι μπορεί να σημαίνει εισαγωγή αέρα , θόρυβο και κρύο . Βέβαια δεν ξέρω το πολύ κενό πόσο που λες πόσο πολύ είναι . Με το προηγούμενο JHC που είχα σε large αυτό ήταν και το μεγάλο πρόβλημα . Το χειμώνα είχα ράψει μια μπλούζα σε μακρόστενο σαν φίδι ας πούμε και γέμιζα το σαγονι να μην μπάζει . Γι'αυτό και πρότιμησα σε FG medium και ας με ψιλοενοχλούσε αρχικά . Αν δοκίμασες medium και δεν σε ενοχλεί στο μέτωπο απλά είναι σφιχτό περιμέτρικα και προφανώς δεν ακούμπαει στο σαγόνι ίσως και να αξίζει το Medium καλύτερα. Λογικά πάντως κάθε κράνος ανοίγει όσο το περιεχόμενο του , οποτε αν σου εφαρμόζει δεν το θεωρω και πολύ πιθανό να ξεχυλώσει πολύ σύντομα τουλάχιστον

byron
05/05/2016, 20:07

Το διάβασα το manual.

Ε; τι εννοείς;

Ζεύκας
05/05/2016, 20:17

Το διάβασα το manual.

δεν κουμπωνει στα αυτακια; σηκωμενη προς τα πανω βαζεις τη ζελατινα

εχει πολυ ευκολο κουμπωμα

7Tolis
05/05/2016, 20:23
Α εντάξει το βρήκα.Γυρνούσε το αυτάκι μπροστά οπότε δεν το σφράγιζε.Με το που έβγαλα τη διάφανη,γυρισαν τα αυτάκια μπροσττά.Επρεπε να τα ξανακάνω πίσω.Το manual γράφει κατευθείαν αλλά εντάξει.Ηθελε το κόλπο του.

Ζευκας :a09:

Ζεύκας
05/05/2016, 20:26
δν καταλαβα ρε μαν αλλά αφού έβγαλες άκρη όλα πόπα :lol:

byron
05/05/2016, 21:23
δν καταλαβα ρε μαν αλλά αφού έβγαλες άκρη όλα πόπα :lol:

+990
Ανοίξει πόρτα αέρα μπει...:lol:

7Tolis
05/05/2016, 22:44
+990

Να μωρε πρώτα τραβάς πίσω τα αυτάκια και βγάζεις τη ζελατίνα.Μετά βάζεις την άλλη με τραβηγμένα τα αυτάκια,κλείνεις και κουμπώνει.Σε εμένα με το που την έβγαλα αυτά τα αυτάκια πήγαν μπροστά παλι.Η ζελατίνα μπήκε αλλά δεν έκανε κλικ για να κουμπώσει οπότε με το που την άνοιγες τέρμα επάνω,ξεκούμπωνε.Αυτά. :D

byron
05/05/2016, 23:18
Να μωρε πρώτα τραβάς πίσω τα αυτάκια και βγάζεις τη ζελατίνα.Μετά βάζεις την άλλη με τραβηγμένα τα αυτάκια,κλείνεις και κουμπώνει.Σε εμένα με το που την έβγαλα αυτά τα αυτάκια πήγαν μπροστά παλι.Η ζελατίνα μπήκε αλλά δεν έκανε κλικ για να κουμπώσει οπότε με το που την άνοιγες τέρμα επάνω,ξεκούμπωνε.Αυτά. :D

για πε καμμια εντυπωση ρε εφτάτολε...Λέει τίποτα το κράνος, ή δικαιολογημένα κλαιγόταν ο κλαψοχόρχες?

7Tolis
06/05/2016, 08:45
Δεν έχω βγεί βόλτα ακόμη.Μπορώ να το φορέσω αμα θες και να το δοκιμάσω με πιστολάκι μαλλιών να δω κατά που σπάει τον αέρα :tooth::tooth:
Αυριο λογικά,να μας ξημερώσει πρώτα.
Σε σχέση με το άλλο hjc που έχω είναι μέρα με νύχτα απο όπου και να το δεις πάντως.

byron
06/05/2016, 08:53
Δεν έχω βγεί βόλτα ακόμη.Μπορώ να το φορέσω αμα θες και να το δοκιμάσω με πιστολάκι μαλλιών να δω κατά που σπάει τον αέρα :tooth::tooth:

Μπορείς να βάλεις ανεμιστήρα για πιο ολοκληρωμένο test. :lol:

virus
06/05/2016, 13:17
+990

κλεισε την πορτα νομιζω πολυς αερας μπηκε πΧια :D

Hayate
06/05/2016, 14:05
για πε καμμια εντυπωση ρε εφτάτολε...Λέει τίποτα το κράνος, ή δικαιολογημένα κλαιγόταν ο κλαψοχόρχες?

Θα σου πώ κ εγώ μετα το TD της Κυριακής...θα μου δώσει ένας φίλος δανεικό.Έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια για το RPHA10+ και ψήνομουν να το δοκιμάσω επειδή είμαι για "αλλαγή" κράνους έτσι κ αλλιώς.

7Tolis
06/05/2016, 14:56
Του Χορχε κατάλαβα πως έγινε η μπινιά. Δεν έχει πορπες να κουμπωσει μπροστά. Απλά σπρωχνεις και θηλυκώνει κάποια στιγμή. Προφανώς δε θηλύκωσε (νέα λέξη) και το μέτωπο του το κατεβαζε σιγά σιγά προς τα κάτω.

Ζεύκας
06/05/2016, 15:24
Θα σου πώ κ εγώ μετα το TD της Κυριακής...θα μου δώσει ένας φίλος δανεικό.Έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια για το RPHA10+ και ψήνομουν να το δοκιμάσω επειδή είμαι για "αλλαγή" κράνους έτσι κ αλλιώς.

Για td να βγάλεις το υποσιάγωγο. Δεν είναι διχτάκι σαν των shoei, κόβει πολύ αέρα από κάτω πράγμα που δν θες στη πίστα.

akis_trevor
06/05/2016, 15:58
μια χαρα κραναρα ειναι και ειδικα για τα λεφτα του.....:wave2:

7Tolis
07/05/2016, 21:02
Λεπόν. Μια χαρά είναι το κράνος, άνω των προσδοκιών μου. Ο θόρυβος του φυσιολογικος, ελαφρώς μπάσσος στο θρόισμα. Αλλαγή κατεύθυνσης κεφαλιού για να τσεκάρεις δεξιά αριστερά σα να μη φοράς κράνος. Καλοζυγισμένο. Με τους αεραγωγους ποτέ δε τα πήγαινα καλά πότε μπαζουν ή όχι. Το καλό εδώ είναι πως δεν έχει σφύριγμα να σε ζαλίζει. Η ζελατίνα, έχει ένα περιμετρικο χείλος για να πατήσει το πινλοκ. Το κάτω μέρος αυτού του χειλους λοιπόν, ενδέχεται να είναι στο οπτικό σου πεδίο υπό προϋποθέσεις όπως, να δεις στροφόμετρο πχ. Μαθαίνει το μάτι αμέσως όμως και το ξεχνάς. Εφαρμογή στο κεφάλι μια χαρά και η αφή του υφάσματος στα μάγουλα πολύ απαλή.
Στα πολλά χιλιόμετρα είναι σταθερό με σωστή αεροδυναμικη. Βαφή επίσης πολύ καλή και για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνω στον εαυτό μου το ποτέ μη λες ποτέ μιας και ήμουν δυσπιστος στην αρχή.
Ικανοποιημενος από την αγορά λοιπόν.

Cpt_Slow
14/05/2016, 20:38
Pαιδια αμα μπορει καποιος να βοηθησει..
Kοιταω fg17 εχω 59cm κεφαλα. Πηγα εβαλα το L και το M σε καταστημα της θεσσαλονικης. Τα ταμπελακια γραφαν για το L 60cm και για το Μ 58cm και κατασκευη 2014. Κοιταω το site της hjc και δινει 57-58 Μ και 58-59 L. Γιατι αυτες οι διαφορες?
Επισης το L ανετο χωρις πιεση στα μαγουλα, το Μ πιο εφαρμοστο και πιεστικο στα μαγουλα. Θελω να μαθω κατα ποσον ανοιγει.
Ο μαγαζατορας ουτε με μετρησε ουτε τπτ επικεντρωθηκε στο να μου λεει ποσο καλο μαγαζι εχει και οτι οπως με εκοψε στην αρχη φαινομουνα για S.
Επισης μου ειπε οτι το σημειο που κανει επαφη στο μετοπο αμα το πατησεις με τα δαχτυλα ανοιγει και σε 5' μπορω να κανω το Μ ενα νουμερο πιο μεγαλο - ασχολιαστο.

alexzafeir
15/05/2016, 22:13
Αν το L ειναι ανετο αφορετο χωρις να σε πιεζει εισαι Μ σιγουρα ...... ετσι απλα

ΥΓ:ολα τα κρανη δεν εναι δυνατον να εφαρμοζουν τελεια σε ολα τα σχηματα (οχι μεγεθος) κεφαλιων

7Tolis
31/05/2016, 14:28
Update στο θέμα τώρα που έκανα περίπου 1000 χλμ με το rpha10+.
Το κρανος είναι μια χαρά,ολίγον θορυβώδες.Πέραν τούτου,τρελλό vfm ειδικά δε,το βάρος του ή μάλλον το ζύγισμά του,κοντράρει εύκολα ακριβότερα κράνη.
Πολύ ικανοποιημένος λοιπόν παρόλο που δεν το περίμενα.