Σύνδεση

View Full Version : Να ψωνίσω από τοπικό μαγαζί ή φθηνότερα από eshop του εξωτερικού;

Σελίδες : 1 [2]

taisteal
13/01/2014, 17:10
εγω παντως και λογω επαγγελματος,με ειδη διατροφης κτλ,απο οσο βλεπω στα ιδια ειναι,γιατι οι περισσοτεροι λενε οτι ειχαν κανει μειωσεις και ΠΡΙΝ μειωθει ο φπα..

μπουρδες δηλαδη...

manosamos
13/01/2014, 17:49
Να παρω απο τη Βουλγαρια κουφωματα που ειναι ιδια σχεδον με τα Ελληνικα αλλα στη μιση τιμη?

Nαι,απο εκει να τα παρεις.
Η τιμη του αλουμινιου ειναι 5,5 ευρω το κιλο και οι μαστοροι ζητανε να το πληρωσεις χρυσο.
Για τα κουφωματα στο νησι ηθελα 8000 ευρω και τελικα τα υλικα κοστισανε 3000 και προσωπικη εργασια.
Ξερεις ποση διαφορα το κιλο εχει το θερμομωνοτικο συστημα?
0,5 ευρω το κιλο,αλλα εαν ζητησεις το κουφωμα σου να γινει θερμομωνοτικο...............+400 ευρω για πλακα.

amyroukai
13/01/2014, 19:06
Pan (dvs) αν πάρεις πχ Europa στη μισή τιμή από Βουλγαρία, να τα πάρεις. Εδώ δεν μιλάμε για κράνος Arai από Ελλάδα και Aray από έξω, μιλάμε για το ίδιο ακριβώς προϊόν.

Λειτουργικά έξοδα έχει κάθε επιχείρηση, είτε έχεις μαγαζί είτε έχεις ατομική. Το ζήτημα είναι πως αν ο κάθε ξένος με το τέλος της σεζόν κατεβάζει τιμές στα προϊόντα του, κάνει εκπτώσεις σε προ-παραγγελίες, τα περσινά τα δίνει χαμηλά, όταν καταργείται μοντέλο το δίνει χαμηλά να ξεστοκάρει κλπ, δείχνει πως σέβεται τον πελάτη. Και το fc-moto, το helmetcity ή το motocard έχουν και φυσικό κατάστημα(πολλά τέτοια γνωστά έχουν πάνω από ένα κατάστημα), το motocard συντηρεί και ομάδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, με τιμές στις οποίες ο έμπορος εδώ "δεν βγαίνει μάνα μου". Ο ανταγωνισμός επί ίσοις όροις, γιατί μιλάμε για νόμιμες επιχειρήσεις, έτσι δουλεύει. Και μερικοί το έπιασαν το νόημα... Μερικοί όχι.
Άλλο ολοσέλιδο σε περιοδικό, με ρούχα μηχανής, 289 (και με μικρο-έκπτωση 269) το μπουφάν έξω, 360 διαφημιζόταν εδώ.

Pan (dvs)
13/01/2014, 19:37
Το οτι λογω ογκου πωλησεων ο ξενος εχει την δυνατοτητα να πουλησει σε χαμηλοτερες τιμες ,δεν σημαινει αυτοματα οτι ο Ελληνας εμπορος αισχροκερδει.Σιγουρα υπαρχουνε και αυτοι ,αλλα ειναι αδικο να τους βαζουμε ολους στον ιδιο ντροβα.
Πηγαινε και παρτα (γενικα μιλαω) απο τον Γερμανο αλλα μην κραζεις ταυτοχρονα και ολους τους ντοπιους.Κανεις ζημια και σε σοβαρους επαγγελματιες που ισως να μην εχουνε τη δυναμη να αγορασουνε φθηνα,αλλα πουλανε με μικρο ποσοστο σεβομενοι τον καταναλωτη.

SHOOTER045
13/01/2014, 19:57
Προσπαθω οσο μπορω και με παιρνει να αγοραζω απο σωστους Ελληνες μαγαζατορες
Αλλα καποιες φορες ειναι δυσκολο εως αδυνατο να βγαλεις ακρη-συνενοηση η να βρεις αυτο που θες και οχι να σου πουλησουν κατι αλλο
Προσφατα βρηκα στο νετ ενα τσουνι(scoop wind stop)για το υπηρεσιακο κρανος-airoh miro
Πσιρνω τηλ σε αποκλειστικο εμπορο και μου ελεγε αν εχω περιλαιμιο μπαλακλαβα κλπ
Για την ιστορια αυτο το κωλοκρανος εχει στο κατω μερος ενα διστρητο και ολος ο αερας πηγαινει στην μυτη
Τελικα το πηρα απο ιταλια και ομολογω πως κανει δουλεια
Τωρα εγω ρωταω να το στειλω στον<αποκλειστικο εμπορο>να του δειξω οτι υπαρχει????

Οσο για το φπα εχω να πω οτι παντου υπαρχει ενας μυθος
Προσφατα σταματησα για ελεγχο ενα ζευγαρι απο αθηνα οι οποιοι ηταν για διακοπες στο καιμακτσαλαν(π αγ αθανασιος)και μου λενε- εδω δεν σας επιασε η κριση?πληρωναμε 4,5-5 ευρο τον καφε,στις ταβερνες 2ατομα ειχαμε ενα 50αρικο αβλεπι,ηταν να μεινουμε μια εβδομαδα και φυγαμε στο τριημερο-δεν ξερατε δεν ρωταγατε-τους ειπα
Κατα δηλωση τους ειπαν οτι ο καφες στο αθενς εχει 2-2,5ευρο!!!

AristidisZ
13/01/2014, 20:00
ο καφες στο αθενς εχει 2-2,5ευρο!!!

στο πλαστικό ή σε κανένα καφενείο μπορεί...

Bradipous
13/01/2014, 20:09
Οσο για το φπα εχω να πω οτι παντου υπαρχει ενας μυθος
Προσφατα σταματησα για ελεγχο ενα ζευγαρι απο αθηνα οι οποιοι ηταν για διακοπες στο καιμακτσαλαν(π αγ αθανασιος)και μου λενε- εδω δεν σας επιασε η κριση?πληρωναμε 4,5-5 ευρο τον καφε,στις ταβερνες 2ατομα ειχαμε ενα 50αρικο αβλεπι,ηταν να μεινουμε μια εβδομαδα και φυγαμε στο τριημερο-δεν ξερατε δεν ρωταγατε-τους ειπα
Κατα δηλωση τους ειπαν οτι ο καφες στο αθενς εχει 2-2,5ευρο!!!

Και Σαλλλονικη το βρισκεις με 0,90 τον φραππε σε μαγαζι και μαλιστα αν καθησεις, στο χερι εχει 1€! (και ολα τα υπολοιπα σε αναλογες τιμες)
Αυτος δηλαδη δεν βγαζει κερδος; Φυσικα και βγαζει αφου ειναι ολη μερα γεματο και μαλλον πολυ περισσοτερο απο αλλους που τον εχουν 3-4€ που ζητημα να γεμησει 1 φορα το μαγαζι...

amyroukai
13/01/2014, 20:16
Το οτι λογω ογκου πωλησεων ο ξενος εχει την δυνατοτητα να πουλησει σε χαμηλοτερες τιμες ,δεν σημαινει αυτοματα οτι ο Ελληνας εμπορος αισχροκερδει.Σιγουρα υπαρχουνε και αυτοι ,αλλα ειναι αδικο να τους βαζουμε ολους στον ιδιο ντροβα.
Πηγαινε και παρτα (γενικα μιλαω) απο τον Γερμανο αλλα μην κραζεις ταυτοχρονα και ολους τους ντοπιους.Κανεις ζημια και σε σοβαρους επαγγελματιες που ισως να μην εχουνε τη δυναμη να αγορασουνε φθηνα,αλλα πουλανε με μικρο ποσοστο σεβομενοι τον καταναλωτη.

Η McMotors, επίσημος της Dainese και Arai μεταξύ άλλων, έχει αλλάξει πολιτική και τα προϊόντα νέας κολεξιόν κάμποσο καιρό τώρα τα πουλάει "τιμή web" όσο δίνουν και οι έξω, στα κράνη τουλάχιστον, ενώ δεν έχει τις χαώδεις διαφορές που είχε στα ρούχα. Γιατί να μην τους πω μπράβο γι'αυτό; Αν δεν τους έκραζε κανείς, λες να μείωναν τιμολόγια; Ντάξει, δεν ρίχνει όσο οι έξω τιμές σε παλιά μοντέλα. Αλλά ένα βήμα έγινε.
Χάζευα σήμερα και άλλα, πχ αν δεν κάνω λάθος τα μπουφάν της Scott ο Έλληνας αντιπρόσωπος τα έχει ίδιες τιμές με έξω (έξω βέβαια κάποια λίγα μοντέλα για κάποιο λόγο τα έχουν προσφορά 30 και 40% κάτω). Αυτούς τους έμπορους, γιατί να μην τους προτιμήσουμε;

stefanos
13/01/2014, 20:33
Και Σαλλλονικη το βρισκεις με 0,90 τον φραππε σε μαγαζι και μαλιστα αν καθησεις, στο χερι εχει 1€! (και ολα τα υπολοιπα σε αναλογες τιμες)
Αυτος δηλαδη δεν βγαζει κερδος; Φυσικα και βγαζει αφου ειναι ολη μερα γεματο και μαλλον πολυ περισσοτερο απο αλλους που τον εχουν 3-4€ που ζητημα να γεμησει 1 φορα το μαγαζι...

Σιγά μη βγαίνει...

byron
13/01/2014, 20:43
Η McMotors, επίσημος της Dainese και Arai μεταξύ άλλων, έχει αλλάξει πολιτική και τα προϊόντα νέας κολεξιόν κάμποσο καιρό τώρα τα πουλάει "τιμή web" όσο δίνουν και οι έξω, στα κράνη τουλάχιστον, ενώ δεν έχει τις χαώδεις διαφορές που είχε στα ρούχα. Γιατί να μην τους πω μπράβο γι'αυτό; Αν δεν τους έκραζε κανείς, λες να μείωναν τιμολόγια; Ντάξει, δεν ρίχνει όσο οι έξω τιμές σε παλιά μοντέλα. Αλλά ένα βήμα έγινε.
Χάζευα σήμερα και άλλα, πχ αν δεν κάνω λάθος τα μπουφάν της Scott ο Έλληνας αντιπρόσωπος τα έχει ίδιες τιμές με έξω (έξω βέβαια κάποια λίγα μοντέλα για κάποιο λόγο τα έχουν προσφορά 30 και 40% κάτω). Αυτούς τους έμπορους, γιατί να μην τους προτιμήσουμε;

Κινήσεις σαν αυτές που λες πρέπει να επιβραβεύονται, αλλά το πουλάκι έχει πετάξει.
Για το MC ας μην μιλήσουμε. Το μπλαζέ υφάκι που πούλαγαν μούρη οι πωλητές, οι ζελατίνες για τα Arai στα 110€ και το RX7RR στα 950€ δεν ξεχνιούνται με μια δυό φωτοβολίδες, τώρα που έκαναν κορνίζα το stock.

Μιας και μιλάμε για διαφορές και συμπεριφορά καταναλωτή κλπ κλπ, για πείτε τι να κάνω μιας και ψάχνω πιστόνι για το srx μου που κόλλησε.

Wiseco 97mm Ελλάδα-> 201,13€ (http://3pracing.gr/listing-WISECO+PISTON+KIT-8669.html), άγνωστο αν έχει και μεταφορικά.
Wiseco 97mm ebay -> 113,50€ (http://www.ebay.com/itm/Wiseco-Yamaha-YFM600-YFM-600-Grizzly-Piston-Kit-97mm-2mm-bore-1998-2001-Forged-/331102237280?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&fits=Model%3ASRX600&hash=item4d173b3260&vxp=mtr) με τα μεταφορικά.

Τι να κάνω? :rolleyes:

Pan (dvs)
13/01/2014, 20:44

Δεν διαφωνουμε.:)

SHOOTER045
13/01/2014, 20:46
Να στηριξεις την ελληνικη αγορα βυρων...

Δεν νομιζω να το σκεφτεσαι ε?

kapetan amerika
13/01/2014, 20:52
-Άσπρο!
-Τι λε ρε; Μαύρο, δε χωράει συζήτηση.
-Σκάσε, άσπρο είπα!
-Μαύρο και ρώτα όποιον θες!
-Ρώτησα και όλοι είπαν άσπρο.
-Εμένα ένας θείος μου που είχε πάρει άσπρο, πήγε φυλακή, ψόφησε το καναρίνι του και τα έχασε όλα στο καζίνο.
-Λέγε ότι θες. Άσπρο είπα και το είπα πρώτος!

daz
13/01/2014, 20:54
Έλληνας αντιπρόσωπος μου ζητούσε 40% πάνω σε σχέση με τιμές Γερμανίας + 50 ευρώ μεταφορικά + 23% φπα στα μεταφορικά. :lol: Όλα αυτά γραπτώς σε μαιλ, αφού πρώτα του είχα στείλει τους κωδικούς που χρειαζόμουν.

Δεν βιαζόμουν. Πήρα τηλ σε έναν άλλο στην Ξάνθη. Το σήκωσε μια κυρία που απαντούσε με μόνο με ναι και με όχι. Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες κατάλαβα ότι η συνεννόηση ήταν αδύνατη. Την ρώτησα ευγενικά αν είναι Ελληνίδα και αν θα προτιμούσε να συνεννοηθούμε σε κάποια άλλη γλώσσα καθότι τα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά μου ήταν καλύτερα απ' τα Ελληνικά της. :lol: Όταν μου είπε ότι ήταν Ελληνίδα της ευχήθηκα καλημέρα και το έκλεισα για να μην την αρχίσω στα Γαλλικά.

Ο γενικός αντιπρόσωπος Θεσ/σκής με παρέπεμψε σε συνεργαζόμενα μαγαζιά. Ο ένας ήθελε να του δώσω τους κωδικούς απ' το τηλ γιατί βαριόταν να ανοίξει το μαιλ, στο οποίο απάντησε 1 εβδομάδα αργότερα με τιμές καταλόγου (δλδ +40% από ένα μαγαζάκι που ήξερα στην Αθήνα), ενώ ο δεύτερος δήλωσε άσχετος και απλά θα έκανε τον μεσάζοντα. Τιμές δεν μπορούσε να μου δώσει.

Δεύτερο τηλ στην Ξάνθη, (αφού τσεκάρω πάλι το sait της εταιρείας) μήπως το σηκώσει κανένας άλλος. F@ck πάλι η βλαμμένη! Της ζήτησα κατευθείαν να μου δώσει έναν υπεύθυνο και βραχυκύκλωσε. Απόλυτη σιωπή.

Τα πήρα απ' έξω με 6 ευρώ μτφ.

Εξακολουθώ να τσεκάρω πρώτα τις τιμές Ελλάδας και πολλές φορές μπορεί να αγοράσω κάτι έστω και λίγο ακριβότερα, πράγμα που με έχει ωφελήσει και άμεσα κάποιες φορές.
Στηρίζω την άποψη του mgktinous αλλά συμφωνώ και με τον Βύρωνα.

stefanos
13/01/2014, 21:14

Δεν ξέρω αλλά ο ebays βγαίνει φτηνότερος και από τον wiseco.com
Προσωπικά θα έψαχνα βάσει κωδικού κατασκευαστή και όχι κατά δήλωση καταστηματάρχη.

AristidisZ
13/01/2014, 21:20
Έλληνας αντιπρόσωπος μου ζητούσε 40% πάνω σε σχέση με τιμές Γερμανίας + 50 ευρώ μεταφορικά + 23% φπα στα μεταφορικά. :lol: Όλα αυτά γραπτώς σε μαιλ, αφού πρώτα του είχα στείλει τους κωδικούς που χρειαζόμουν.

Δεν βιαζόμουν. Πήρα τηλ σε έναν άλλο στην Ξάνθη. Το σήκωσε μια κυρία που απαντούσε με μόνο με ναι και με όχι. Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες κατάλαβα ότι η συνεννόηση ήταν αδύνατη. Την ρώτησα ευγενικά αν είναι Ελληνίδα και αν θα προτιμούσε να συνεννοηθούμε σε κάποια άλλη γλώσσα καθότι τα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά μου ήταν καλύτερα απ' τα Ελληνικά της. :lol: Όταν μου είπε ότι ήταν Ελληνίδα της ευχήθηκα καλημέρα και το έκλεισα για να μην την αρχίσω στα Γαλλικά.

Ο γενικός αντιπρόσωπος Θεσ/σκής με παρέπεμψε σε συνεργαζόμενα μαγαζιά. Ο ένας ήθελε να του δώσω τους κωδικούς απ' το τηλ γιατί βαριόταν να ανοίξει το μαιλ, στο οποίο απάντησε 1 εβδομάδα αργότερα με τιμές καταλόγου (δλδ +40% από ένα μαγαζάκι που ήξερα στην Αθήνα), ενώ ο δεύτερος δήλωσε άσχετος και απλά θα έκανε τον μεσάζοντα. Τιμές δεν μπορούσε να μου δώσει.

Δεύτερο τηλ στην Ξάνθη, (αφού τσεκάρω πάλι το sait της εταιρείας) μήπως το σηκώσει κανένας άλλος. F@ck πάλι η βλαμμένη! Της ζήτησα κατευθείαν να μου δώσει έναν υπεύθυνο και βραχυκύκλωσε. Απόλυτη σιωπή.

Τα πήρα απ' έξω με 6 ευρώ μτφ.

Εξακολουθώ να τσεκάρω πρώτα τις τιμές Ελλάδας και πολλές φορές μπορεί να αγοράσω κάτι έστω και λίγο ακριβότερα, πράγμα που με έχει ωφελήσει και άμεσα κάποιες φορές.
Στηρίζω την άποψη του mgktinous αλλά συμφωνώ και με τον Βύρωνα.

και στη βιλαρίμπα...

byron
13/01/2014, 21:37
Δεν ξέρω αλλά ο ebays βγαίνει φτηνότερος και από τον wiseco.com
Προσωπικά θα έψαχνα βάσει κωδικού κατασκευαστή και όχι κατά δήλωση καταστηματάρχη.

Τον έχει ρε Στέφανε στην περιγραφή του προϊόντος 4797M09700 και δίνει και παρακάτω την συμβατότητα των μοντέλων. Και η σελίδα της wiseco συμφωνεί
http://www.wiseco.com/ProductDetail.aspx?ItemID=4797M09700

Ο Ελλην το δίνει με ολίγον άσχετους κωδικούς 4797M1, http://3pracing.gr/listing-WISECO+PISTON+KIT-8668.html με τιμή 199,54.

Τεσπα, δεν θα έπαιρνα wiseco έτσι κι αλλιώς απλά λόγω κουβέντας το έβαλα μιας και ψάχνω για πιστόνι.

EVI
13/01/2014, 21:43

δε ξερω για το αθενς αλλα στο πειραια υπαρχουν δεκαδες καφετεριες με 2,5 ευρω το καφε (το καπουτσινο)εως 3 ευρω. και καθεσαι και σου δινουν και μπισκοτακια :p και βλεπεις και θαλασσα τις βαρκουλες να κουνιουντε . οχι τα μπουσα . :D :p

(και ειναι γεματες )

BLiTzER
13/01/2014, 21:46
Δεν ήθελα καν να αρχίσω να αναφέρω εμπειρίες μου, γιατί θα κλάψει κόσμος, αλλά θα πω αυτό επειδή μου χε κακοφανεί πολύ τότε. Συγκεκριμένα μπουζί NGK, για το - τότε, 3-4 χρόνια πριν - CBR μου. Ρώτησα σε 2 μαγαζιά στον Πειραιά και η τιμή τους ήταν 26 ευρώ ΤΟ ΕΝΑ. Πήρα ακριβώς τα ίδια από ebay Αγγλίας, 4άδα, κάτω από 60ε ΜΑΖΙ με τα μεταφορικά. Και ήρθαν στην πόρτα μου.

AristidisZ
13/01/2014, 21:48
δε ξερω για το αθενς αλλα στο πειραια υπαρχουν δεκαδες καφετεριες με 2,5 ευρω το καφε (το καπουτσινο)εως 3 ευρω. και καθεσαι και σου δινουν και μπισκοτακια :p και βλεπεις και θαλασσα τις βαρκουλες να κουνιουντε . οχι τα μπουσα . :D :p

(και ειναι γεματες )

happy hour οι ξεπεσμένες της πασαρέλας :)
παρότι Πειραιώτης, και παρόλο που γυρνάω όλη μέρα, αλλά και τα βράδια Πειραιά και περίχωρα, καφετέρια της προκοπής δε νομίζω να χουμε
εξαίρεση ο ιστιοπλοϊκός, αλλά εκεί με 2,5 δε παίρνεις ούτε Σουρωτή

:beer:

byron
13/01/2014, 21:55
Δεν ήθελα καν να αρχίσω να αναφέρω εμπειρίες μου, γιατί θα κλάψει κόσμος, αλλά θα πω αυτό επειδή μου χε κακοφανεί πολύ τότε. Συγκεκριμένα μπουζί NGK, για το - τότε, 3-4 χρόνια πριν - CBR μου. Ρώτησα σε 2 μαγαζιά στον Πειραιά και η τιμή τους ήταν 26 ευρώ ΤΟ ΕΝΑ. Πήρα ακριβώς τα ίδια από ebay Αγγλίας, 4άδα, κάτω από 60ε ΜΑΖΙ με τα μεταφορικά. Και ήρθαν στην πόρτα μου.

Αν ανοίξουμε καμμιά κουβέντα ελαστικών για SS να δεις κλάμα που θα πέσει.

MG-KTiNoS
13/01/2014, 21:56

(και ειναι γεματες )

Αφού είναι όλοι άνεργοι που να πάνε???
:(

Billymuse
13/01/2014, 22:00
Είναι απλό, αμα υπάρχει μια διαφορά εως 20-30 ευρό (για ενα προϊον που να κοστίζει 250+ ευρο) πες ας παει στα κομάτια να στηρίηξω τον Έλληνα αλλα θα μου πείτε 30 ευρο ειναι η βενζίνα για να πας ενα καλό ταξίδι..τεσπα το θεμα ειναι στις μικρές διαφορές τιμών να μη γινόμαστε και τόσο σχολαστικοί και όταν ενας έμπορας κάνει κατα καιρούς προσπάθειες
να ανταγωνιστεί τιμές ξένων site αξίζει μια επιβράβευση, προσωπικά 1-2 μαγαζιά τα έχω σε εκτίμηση και όποτε μπορώ τα στηρίζω με μια αγορά που μπορεί να έχω ανάγκη να αποκτήσω το ανάλογο προϊον...

AristidisZ
13/01/2014, 22:06
νομίζω αναφέρθηκε και παραπάνω, το net είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να ξέρουμε τι παίρνουμε και σε τι τιμή

είναι γελοίο το παράδειγμα που παρουσίασε ο byron, αν είναι δυνατόν ίδιο πιστόνι 100€ στο εξωτερικό και 200€ εδώ
σάμπως είναι στοκαρισμένο - άρα και αγορασμένο - ;;;
@@@ με τη ρίγανη, και ο άλλος θα το παραγγείλει απέξω, και βάζει καπέλο ότι γουστάρει, ή αν δε πάει να δαγκώσει, απλά είναι μπούφος και το αγοράζει πιο ακριβά από ότι το βρίσκουμε εμείς με ένα google search σε 15 δεύτερα

σε κάθε περίπτωση, ο άνθρωπος δεν έπρεπε να ασχολείται καν με εμπόριο, και αν υπήρχε τόσα χρόνια υπήρχε επειδή κάποιοι (και δε βγάζω τον εαυτό μου απέξω) κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου

@EVI
δε συμφωνώ, αλλά έχεις δίκιο για το spam, οπότε και σταματάω :p

ειναι 100% σιγουρη οτι τα τραγελαφικα που εχουν συμβει σε μενα που ειμαι γυναικα με εμπορους μοτοσυκλετων/εξοπλισμου(μη πω ΚΑΙ τα συνεργεια αααστο) εδω στην Ελλαδα δεν εχουν συμβει ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ σας. Δεν ξερω αν πρεπει να γελασω που τα θυμαμαι η να παω να τους σπασω στο ξυλο. :cry: σιγουρα παντως λεφτα δε τους δινω :blush:

μπορείς να ανοίξεις πάντως ένα thread να μας πεις τον πόνο σου :tooth:

Drake Ramore
13/01/2014, 22:22
Καλά όλα αυτά που λέτε για τα φυσικά καταστήματα όταν είσαι στην Αθήνα, άντε και στην Θεσσαλονίκη. Στην επαρχία όμως όλες αυτές οι "ευκολίες" που σου παρέχει ένα φυσικό κατάστημα σε σχέση με ένα ηλεκτρονικό, δεν υφίστανται. Όταν έχεις πχ δύο τρία μοτομάγαζα στην πόλη σου που έχουν από δυο τρεις γνωστές αντιπροσωπείες το καθένα, και πας να δοκιμάσεις κράνος και σου λέει "δεν έχω, περίμενε 2 βδομάδες" και θέλεις να δοκιμάσεις παντελόνι και δεν υπάρχει ούτε για δείγμα και στο τέλος σου λέει ότι αν φέρει πρέπει να το πάρεις (οκ, όχι μικρότερο/μεγαλύτερο νούμερο, αλλά πρέπει να πάρεις το σωστό νούμερο που θα σου φέρει στην επόμενη παραγγελία, άλλες 2 βδομάδες) τότε τι κερδίζεις τελικά σε σχέση με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, που μπορεί να του προσάψει κανείς 10 χιλιάδες κατηγορίες, αλλά φέρνει το ίδιο προϊόν με το μαγαζί, σε λιγότερο χρόνο και σε τιμή 40% κάτω;

Προσπαθώ να στηρίζω τα καταστήματα του τόπου μου όταν μπορώ, καθαρά για τοπικιστικούς λόγους, αλλά δεν βοηθάνε καθόλου ρε γαμώτη μου! Πας να ζητήσεις μπαταρία για τρανσαλπ και σου λέει "θα παραγγείλω, έλα μεθαύριο". Για τρανσαλπ σου ζήτησα ρε φίλε! Όχι για Mv Agusta! Κράτα ένα στοκ στα βασικά! Σε αυτήν την κωλοχώρα πούλησε ένα astrea, ένα τρανσαλπ και ένα ΧΤ σε ποσότητες! Jezas Christ! Μεθαύριο θα την έχω και με μεταφορική από Αθήνα/Θεσσαλονίκη και 30% φθηνότερη!

MG-KTiNoS
13/01/2014, 22:26
Κινήσεις σαν αυτές που λες πρέπει να επιβραβεύονται, αλλά το πουλάκι έχει πετάξει.
Για το MC ας μην μιλήσουμε. Το μπλαζέ υφάκι που πούλαγαν μούρη οι πωλητές, οι ζελατίνες για τα Arai στα 110€ και το RX7RR στα 950€ δεν ξεχνιούνται με μια δυό φωτοβολίδες, τώρα που έκαναν κορνίζα το stock.

Μιας και μιλάμε για διαφορές και συμπεριφορά καταναλωτή κλπ κλπ, για πείτε τι να κάνω μιας και ψάχνω πιστόνι για το srx μου που κόλλησε.

Wiseco 97mm Ελλάδα-> 201,13€ (http://3pracing.gr/listing-WISECO+PISTON+KIT-8669.html), άγνωστο αν έχει και μεταφορικά.
Wiseco 97mm ebay -> 113,50€ (http://www.ebay.com/itm/Wiseco-Yamaha-YFM600-YFM-600-Grizzly-Piston-Kit-97mm-2mm-bore-1998-2001-Forged-/331102237280?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&fits=Model%3ASRX600&hash=item4d173b3260&vxp=mtr) με τα μεταφορικά.

Να το πάρεις από Αμερική αλλά ξέχασες κάτι...
Το φόρο εισαγωγής και το ΦΠΑ που δεν πληρώνεις από Αμερική αλλά που όταν το φέρνεις ΝΟΜΙΜΑ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΕΜΠΟΡΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ
Πρόσθεσε λοιπόν αυτά τα 2 στη τιμή και θα δεις ότι εκεί είσαι.
Που καταλήγουμε?

stefanos
13/01/2014, 22:42
Τον έχει ρε Στέφανε στην περιγραφή του προϊόντος 4797M09700 και δίνει και παρακάτω την συμβατότητα των μοντέλων. Και η σελίδα της wiseco συμφωνεί
http://www.wiseco.com/ProductDetail.aspx?ItemID=4797M09700

Ο Ελλην το δίνει με ολίγον άσχετους κωδικούς 4797M1, http://3pracing.gr/listing-WISECO+PISTON+KIT-8668.html με τιμή 199,54.

Τεσπα, δεν θα έπαιρνα wiseco έτσι κι αλλιώς απλά λόγω κουβέντας το έβαλα μιας και ψάχνω για πιστόνι.

Το είδα στη σχετική κουβέντα.
Πάντως εάν δεν παίζει κάτι με τον κωδικό, δεν τον λές τον Έλληνα και ακριβό συγκρινόμενο με την υπόλοιπη Ευρώπη και λαμβάνοντας υπ όψη και το μέγεθος της αγοράς μας.

Και γενικά τα μεγάλα ιντερνετομάγαζα δεν θα κλείσουν μόνο τους Ελληνες αλλά και τους υπόλοιπους μικρούς Ευρωπαίους μαγαζάτορες δεν είναι τοπικό φαινόμενο λόγο απατεωνιάς ή κάτι τέτοιο.

Bradipous
13/01/2014, 22:51
Το φόρο εισαγωγής και το ΦΠΑ που δεν πληρώνεις από Αμερική αλλά που όταν το φέρνεις ΝΟΜΙΜΑ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΕΜΠΟΡΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ
Που που καταλήγουμε?

Αποστολη σαν ανταλλακτικο ή δωρο και το μονο που πληρωνεις ειναι τα μεταφορικα. (για το 1ο δεν ειμαι 100% σιγουρος)

Σε διαφορετικη περιπτωση οντως ειναι πανω κατω στα ιδια λεφτα...

byron
13/01/2014, 23:32
Που καταλήγουμε?

το φπα δεν το πληρώνει ο έμπορας, αλλά εγώ. Οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις δεν ξέρω πόσο είναι, αλλά αμφιβάλλω οτι είναι 70% επί της αξίας του προϊόντος.
Αν η Αμερική είναι ιδιάζουσα περίπτωση, μπορούμε να τσεκάρουμε τιμές από ΕΕ που το ΦΠΑ είναι μέσα, και ΔΕΝ υπάρχουν δασμοί.
Όπως για το παράδειγμα του ψαλιδιού του αυτοκινήτου που έβαλα...

Το παρακάτω πως εξηγείται δηλαδή...
http://www.coloriposto.gr/web/?ProductID=1502&id=9&sub=26
http://www.lidsdirect.co.uk/clearance-sale/clearance-helmets/hjc-r-pha-10-ben-spies-2013.html
150€ στο ίδιο κράνος...

http://www.bikersbargains.co.uk/helmets/arai-quantum-dna-white-motorcycle-helmet.html
http://www.mcmotor.gr/products.php?pid=5&new=0&offer=0&pop=0&com=2&cat=1&u=0&gm=0&gf=0&gp=0&page=1
130€ στο ίδιο κράνος

http://www.mcmotor.gr/products.php?pid=90&new=0&offer=0&pop=0&com=2&cat=1&u=0&gm=0&gf=0&gp=0&page=2
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Arai-VX3-Winner/SubProducts/Arai-VX3-Winner-0007
200€ στο ίδιο κράνος

http://www.lidsdirect.co.uk/shoei-x-spirit-2-kiyonari-tc1.html
http://www.tzortzopoulos.gr/newsite/newproducts.php?cat=419
409€ (!!) στο ίδιο κράνος...

Και δεν πήγα Αμερική.

byron
13/01/2014, 23:44
Και γενικά τα μεγάλα ιντερνετομάγαζα δεν θα κλείσουν μόνο τους Ελληνες αλλά και τους υπόλοιπους μικρούς Ευρωπαίους μαγαζάτορες δεν είναι τοπικό φαινόμενο λόγο απατεωνιάς ή κάτι τέτοιο.

Πιθανόν το παράδειγμα που έβαλα να είναι ακραίο, αλλά καλώς ή κακώς επωφελούμαι. Σίγουρα δεν ειναι οι διαφορές τόσο δραματικές που να αξίζει τον κόπο στα περισσότερα είδη, ιδίως αν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο.
Αν δεν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο όμως και βολεύεσαι με διαφορετικό σχεδιάκι στο κράνος, ή άλλο χρωματάκι στη φόρμα, τα μαγαζιά έξω με το ξεστοκάρισμα που κάνουν σε φετινά μοντέλα, είναι ασυναγώνιστα. Όπως και στην εξυπηρέτηση του διαδικτυακού πελάτη, που στο Ελλάντα είναι μια πολύ λυπηρή ιστορία και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με ΦΠΑ, ούτε με εφορία, ούτε με ΤΕΒΕ.
Τις ιστορίες που έγραψαν τα παιδιά εδώ σχετικά με την ασχετοσύνη και την αρπαχτή, την έχουμε βιώσει όλοι.

MG-KTiNoS
14/01/2014, 00:06
το φπα δεν το πληρώνει ο έμπορας, αλλά εγώ. Οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις δεν ξέρω πόσο είναι, αλλά αμφιβάλλω οτι είναι 70% επί της αξίας του προϊόντος.
Αν η Αμερική είναι ιδιάζουσα περίπτωση, μπορούμε να τσεκάρουμε τιμές από ΕΕ που το ΦΠΑ είναι μέσα, και ΔΕΝ υπάρχουν δασμοί.
Όπως για το παράδειγμα του ψαλιδιού του αυτοκινήτου που έβαλα...

Το παρακάτω πως εξηγείται δηλαδή...
http://www.coloriposto.gr/web/?ProductID=1502&id=9&sub=26
http://www.lidsdirect.co.uk/clearance-sale/clearance-helmets/hjc-r-pha-10-ben-spies-2013.html
150€ στο ίδιο κράνος...

http://www.bikersbargains.co.uk/helmets/arai-quantum-dna-white-motorcycle-helmet.html
http://www.mcmotor.gr/products.php?pid=5&new=0&offer=0&pop=0&com=2&cat=1&u=0&gm=0&gf=0&gp=0&page=1
130€ στο ίδιο κράνος

http://www.mcmotor.gr/products.php?pid=90&new=0&offer=0&pop=0&com=2&cat=1&u=0&gm=0&gf=0&gp=0&page=2
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Arai-VX3-Winner/SubProducts/Arai-VX3-Winner-0007
200€ στο ίδιο κράνος

http://www.lidsdirect.co.uk/shoei-x-spirit-2-kiyonari-tc1.html
http://www.tzortzopoulos.gr/newsite/newproducts.php?cat=419
409€ (!!) στο ίδιο κράνος...

Και δεν πήγα Αμερική.

Το ΦΠΑ είναι πάνω στην τελική τιμή
και η Αγγλία δεν έχει ΦΠΑ στα κράνη και το ξέρεις
Έλεος δηλαδή !

Α το Πάσχα να σου γνωρίσω ένα φίλο μου που πήρε την εταιρία του και την πήγε...
Στο Μάντσεστερ :rolleyes:
να σου πει και τα υπόλληπα αναλυτικά !

MG-KTiNoS
14/01/2014, 00:13
Πιθανόν το παράδειγμα που έβαλα να είναι ακραίο, αλλά καλώς ή κακώς επωφελούμαι. Σίγουρα δεν ειναι οι διαφορές τόσο δραματικές που να αξίζει τον κόπο στα περισσότερα είδη, ιδίως αν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο.
Αν δεν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο όμως και βολεύεσαι με διαφορετικό σχεδιάκι στο κράνος, ή άλλο χρωματάκι στη φόρμα, τα μαγαζιά έξω με το ξεστοκάρισμα που κάνουν σε φετινά μοντέλα, είναι ασυναγώνιστα. Όπως και στην εξυπηρέτηση του διαδικτυακού πελάτη, που στο Ελλάντα είναι μια πολύ λυπηρή ιστορία και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με ΦΠΑ, ούτε με εφορία, ούτε με ΤΕΒΕ.
Τις ιστορίες που έγραψαν τα παιδιά εδώ σχετικά με την ασχετοσύνη και την αρπαχτή, την έχουμε βιώσει όλοι.0

Εγώ θα Ελλάντα δεν θα έλεγα τη χώρα μου...
Σόρι !
Πολλά πράγματα πήγαν ανάποδα εδώ και μερικά χρόνια σίγουρα αλλά το ξαναλέω -και είπα και ονόματα- δεν είναι όλοι ίδιοι και σίγουρα ο φσμοτοντε δεν δείχνει και πολύ πιο καλός...
:D

spyrakos35
14/01/2014, 05:29
Αν ανοίξουμε καμμιά κουβέντα ελαστικών για SS να δεις κλάμα που θα πέσει.

για ελαστικά όμως ρισκάρεις να πέσεις σε καμμια στραβή παρτίδα και να έχεις νταλαβέρια με mail, μαστορους (βαλε - βγάλε, έξοδα δλδ), αποστολές, ξαναπαραλαβές, ξαναμανα μαστόρους κλπ κλπ?

δεν θα σου έρθει ο κούκος αηδόνι?

μήπως για αυτά είναι καλύτερα από εδώ εστω και αν εν γνώσει σου το πληρώνεις πιο ακριβά?

manosamos
14/01/2014, 06:20
happy hour οι ξεπεσμένες της πασαρέλας :)
παρότι Πειραιώτης, και παρόλο που γυρνάω όλη μέρα, αλλά και τα βράδια Πειραιά και περίχωρα, καφετέρια της προκοπής δε νομίζω να χουμε
εξαίρεση ο ιστιοπλοϊκός, αλλά εκεί με 2,5 δε παίρνεις ούτε Σουρωτή

:beer:
Τετοια γραφε και μετα ρωτα γιατι στην πεφτουνε οι γλαροι..........:lol:

byron
14/01/2014, 06:46
για ελαστικά όμως ρισκάρεις να πέσεις σε καμμια στραβή παρτίδα και να έχεις νταλαβέρια με mail, μαστορους (βαλε - βγάλε, έξοδα δλδ), αποστολές, ξαναπαραλαβές, ξαναμανα μαστόρους κλπ κλπ?

δεν θα σου έρθει ο κούκος αηδόνι?

μήπως για αυτά είναι καλύτερα από εδώ εστω και αν εν γνώσει σου το πληρώνεις πιο ακριβά?

Συμφωνώ για τα λάστιχα. Δεν έχω αγοράσει ποτέ για μένα, το έχω κάνει 2-3 φορές για φίλους όμως. Δεν μου κάθετε καθόλου καλά, να πάω με το μηχανάκι μου με τα λάστιχα βραχιόλι και να του πω να τα τοποθετήσει.

@ktinos, έλεος ρε μαν. Δεν χρειάζονται επεξήγηση τι εννοώ Ελλάντα...
Οκ, συμπάσχω με τα προβλήματα του κλάδου, βοηθάω όσο μπορώ, αλλά οι όποιες ενοχές μου επειδή ψωνίζω απ΄το εξωτερικό, φεύγουν όποτε κοιτάω τις κρατήσεις και τον φόρο εισοδήματος στο εκκαθαριστικό μου. :rolleyes:

DrBig
14/01/2014, 07:48

Στην Γλυφαδα που τον πινω εγω, 1.80 περικαλω και οχι take away

Pan (dvs)
14/01/2014, 08:19
Είναι απλό, αμα υπάρχει μια διαφορά εως 20-30 ευρό (για ενα προϊον που να κοστίζει 250+ ευρο) πες ας παει στα κομάτια να στηρίηξω τον Έλληνα αλλα θα μου πείτε 30 ευρο ειναι η βενζίνα για να πας ενα καλό ταξίδι..τεσπα το θεμα ειναι στις μικρές διαφορές τιμών να μη γινόμαστε και τόσο σχολαστικοί και όταν ενας έμπορας κάνει κατα καιρούς προσπάθειες
να ανταγωνιστεί τιμές ξένων site αξίζει μια επιβράβευση, προσωπικά 1-2 μαγαζιά τα έχω σε εκτίμηση και όποτε μπορώ τα στηρίζω με μια αγορά που μπορεί να έχω ανάγκη να αποκτήσω το ανάλογο προϊον...

Μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι.:D

AristidisZ
14/01/2014, 08:40

με προκαλείς :a01:

Bradipous
14/01/2014, 08:52
Προς μεγαλη μου εκπληξη (με αφορμη το ποστ του byron) και για να μην λεμε μονο τα στραβα ειδα οτι τα Arai rx7 gp carbon & agv pista gp ειναι πιο φθηνα στην Ελλαδα απο οπουδηποτε αλλου!

Ιδου το Arai:
Ελλαδα MC (http://www.mcmotor.gr/products.php?pid=637&new=0&offer=0&pop=0&com=2&cat=0&u=0&gm=0&gf=0&gp=0&page=1)
Γερμανια FC (http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/sec28e81e9d92/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Arai-RX-7-GP-RC-Carbon/SubProducts/Arai-RX-7-GP-RC-Carbon-0001)
Αγγλια HC (http://www.helmetcity.co.uk/products/Arai-RX7%252dRC-Carbon.html)

Και το AGV:
Ελλαδα απο MC (http://www.mcmotor.gr/products.php?pid=1338&new=0&offer=0&pop=0&com=7&cat=0&u=0&gm=0&gf=0&gp=0&page=2) & xmoto (http://www.xmoto.gr/gr/ProductView.aspx?Prod_Id=4146&cat=534)
Και απο τον Γερμανο (http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/sec28e81e9d92/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/AGV-Pista-GP-Project-46-Limited/SubProducts/AGV-Pista-GP-Project-46-Limited-0001) Αγγλο (http://www.helmetcity.co.uk/products/AGV-Pista-GP-%252d-Project-46.html) Ισπανο (http://www.motardinn.com/motorcycle-equipment/agv-pista-gp-rossi-project-46-edition-limited/48348/p#)

οκ μπορει να μην ειναι κρανη που απευθυνοντε στο ευρυ κοινο και στον μεσο οδηγο αλλα στο Arai τουλαχιστον η διαφορα ειναι σημαντικη πραγμα που μας δειχνει οτι αμα θελουν μπορουν.

byron
14/01/2014, 09:50
Προς μεγαλη μου εκπληξη (με αφορμη το ποστ του byron) και για να μην λεμε μονο τα στραβα ειδα οτι τα Arai rx7 gp carbon & agv pista gp ειναι πιο φθηνα στην Ελλαδα απο οπουδηποτε αλλου!

Ιδου το Arai:
Ελλαδα MC (http://www.mcmotor.gr/products.php?pid=637&new=0&offer=0&pop=0&com=2&cat=0&u=0&gm=0&gf=0&gp=0&page=1)
Γερμανια FC (http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/sec28e81e9d92/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Arai-RX-7-GP-RC-Carbon/SubProducts/Arai-RX-7-GP-RC-Carbon-0001)
Αγγλια HC (http://www.helmetcity.co.uk/products/Arai-RX7%252dRC-Carbon.html)

Και το AGV:
Ελλαδα απο MC (http://www.mcmotor.gr/products.php?pid=1338&new=0&offer=0&pop=0&com=7&cat=0&u=0&gm=0&gf=0&gp=0&page=2) & xmoto (http://www.xmoto.gr/gr/ProductView.aspx?Prod_Id=4146&cat=534)
Και απο τον Γερμανο (http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/sec28e81e9d92/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/AGV-Pista-GP-Project-46-Limited/SubProducts/AGV-Pista-GP-Project-46-Limited-0001) Αγγλο (http://www.helmetcity.co.uk/products/AGV-Pista-GP-%252d-Project-46.html) Ισπανο (http://www.motardinn.com/motorcycle-equipment/agv-pista-gp-rossi-project-46-edition-limited/48348/p#)

οκ μπορει να μην ειναι κρανη που απευθυνοντε στο ευρυ κοινο και στον μεσο οδηγο αλλα στο Arai τουλαχιστον η διαφορα ειναι σημαντικη πραγμα που μας δειχνει οτι αμα θελουν μπορουν.

Στα 2300 είναι πραγματική ευκαιρία. Όποιος δεν αγοράσει RX7-RC-carbon θα πεθάνει κουλάδι...

OMG + 3 lol...

ggs
14/01/2014, 10:26
Στα 2300 είναι πραγματική ευκαιρία. Όποιος δεν αγοράσει RX7-RC-carbon θα πεθάνει κουλάδι...

OMG + 3 lol...

:lol:

spyrakos35
14/01/2014, 10:58
OMG + 3 lol...

ρε βύρωνα στα πόσα lol κερδίζουμε κανονάκι??? :lol:

byron
14/01/2014, 11:26
ρε βύρωνα στα πόσα lol κερδίζουμε κανονάκι??? :lol:

Δεν ξέρω ρε Σπύρο :lol:
Κάτι πρέπει να αγοράζεις μαζί πάντως με τα 2.5 χιλιάρικα.
Voodoo cat με τις 7 ψυχές περασμένες στον αγοραστή?
Εσωτερική επένδυση με το DNA του Duncan McCloud ?
Το ελιξήριο νεότητας της Sir?
Τα απόκρυφα μυστικά μακροζωίας του Μητσοτάκη?

Κάτι κερδίζεις πάντως, δεν εξηγείται αλλιώς η τιμή :tooth:

teogtp
14/01/2014, 11:36
Δεν ξέρω ρε Σπύρο :lol:
Κάτι πρέπει να αγοράζεις μαζί πάντως με τα 2.5 χιλιάρικα.
Voodoo cat με τις 7 ψυχές περασμένες στον αγοραστή?
Εσωτερική επένδυση με το DNA του Duncan McCloud ?
Το ελιξήριο νεότητας της Sir?
Τα απόκρυφα μυστικά μακροζωίας του Μητσοτάκη?

Κάτι κερδίζεις πάντως, δεν εξηγείται αλλιώς η τιμή :tooth:
Την απεριοριστη ευγνωμοσυνη του κατασκευαστη.......

byron
14/01/2014, 12:03
Update για το Wossner πιστόνι που ψάχνω.

e-shop Wossner 165$ (Περίπου 120€) δεν ξέρω τι μεταφορικά έχει
Ελληνικό ρεκτιφιέ που τα φέρνει 196€

Φλάτζες κυλινδροκεφαλής Athena (http://www.athenaparts.com/eng/products/view/12243/cylinder-head-gasket) 31,48€
Ελληνικό ρεκτιφιέ που τις φέρνει 80€...

Χμμμ...σχεδόν διπλή τιμή το σύνολο

ego_o_idios
14/01/2014, 12:58
na psonizis apo opou 8es ala min pistevis oti ise kapio aristo digma pros mimisi ego exo psonisi olo mou to vios apo to internet ke afto an me simferi den me niazoun i an8ropoi afto ine doulia tou 8eou ego enas aplos katanalotis ime pou kitai to simferon tou as ftinini ke o an8ropos na pao se afton pou 8eli apo rna antikimeno tis okas na vgali mia periousia protimo na ta enapo8eti ston prokto tou na klini to katastima tou mexri na aniksi alos pio prosgiomenos me kaliteres times ke an ke aftos den simorfonete klisimo ke aftos

ke sas protino otan kapion sas leei iperogko poso klotsia ke mpounia kat ef8ian giati den sas sevete

Παιδιά τα πράματα είναι απλά
ΚΑΙ τιμές ΚΑΙ εξυπηρέτηση έχει μόνο ο Θεός.
Ή έχεις καλούς υπαλλήλους (άρα πληρώνεις) ή έχεις χαμηλά λειτουργικά
(χαμηλές τιμές) κι όποιον πάρει η μπάλα.

Το πλεονέκτημα του καταστήματος είναι ακριβώς αυτό.
Πας, βλέπεις, διαλέγεις, πληρώνεις και φεύγεις με το πράμα.
Άμα κάτι δεν μπάει καλά γυρνάς και του τρίβεις στη μούρη.
Εγώ πάντως έχω μια γενική αρχή. ισοπ ξε ισοπ ψωνίζω από ανθρώπους που γνωρίζω και έχω μια σχέση όχι μόνο πελατειακή μαζί τους.

KRS
14/01/2014, 13:40
Σε πάρα πολλά συμφωνώ.... αλλά...θεωρώ την ύψιστη poυσtιa να πηγαινεις στο μαγαζί του

άλλου, να απασχολείς τον υπάλληλό του για να δεις τι νούμερο σου κάνει στο κράνος που σ'

ενδιαφέρει και μετά να το παίρνεις απ' όξω....Όσο Ελληναράς είναι ο έμπορας άλλο τόσο

Ελληναράς είναι ο παραπάνω...και μην ακούσω πίπες του τύπου "τον πληρώνω

τώρα που μπορώ μετο ίδιο νόμισμα και άλλα παρόμοια....". Προσφορές υπάρχουν, βρίσκεις

π.χ suomy στα 2 κατοστάρικα, arai, ναι μεν stock και σχετικά παλιό στα 3, με carbon υλικό

που δεν έχει θέμα χρόνου...όσο για τις γενικότερα φουσκωμένες τιμές τους, όσοι έχουν

επιχείρηση είτε ατομική είτε με υπαλλήλους ας μας πουν τι πληρώνουν στο "Κράτος"

και τις τιμές των υπηρεσιών τους...εκτός αν δω μέσα γράφουν μόνο Δημόσιοι και Ιδιωτικοί,

υψηλά αμοιβόμενοι, Διευθυντές πολυεθνικών και κληρονόμοι, πράγμα που δεν νομίζω...

AristidisZ
14/01/2014, 13:46
Σε πάρα πολλά συμφωνώ.... αλλά...θεωρώ την ύψιστη poυσtιa να πηγαινεις στο μαγαζί του

άλλου, να απασχολείς τον υπάλληλό του για να δεις τι νούμερο σου κάνει στο κράνος που σ'

ενδιαφέρει και μετά να το παίρνεις απ' όξω....Όσο Ελληναράς είναι ο έμπορας άλλο τόσο

τώρα που μπορώ μετο ίδιο νόμισμα και άλλα παρόμοια....". Προσφορές υπάρχουν, βρίσκεις

π.χ suomy στα 2 κατοστάρικα, arai, ναι μεν stock και σχετικά παλιό στα 3, με carbon υλικό

που δεν έχει θέμα χρόνου...όσο για τις γενικότερα φουσκωμένες τιμές τους, όσοι έχουν

επιχείρηση είτε ατομική είτε με υπαλλήλους ας μας πουν τι πληρώνουν στο "Κράτος"

και τις τιμές των υπηρεσιών τους...εκτός αν δω μέσα γράφουν μόνο Δημόσιοι και Ιδιωτικοί,

υψηλά αμοιβόμενοι, Διευθυντές πολυεθνικών και κληρονόμοι, πράγμα που δεν νομίζω...

και εγώ που έχω ατομική επιχείρηση, θες να σου πω πόσοι με παίρνουν τηλ και με ζαλίζουν με το μακρύ τους και το κοντό τους, ζητάνε συμβουλές, και στο τέλος ή δε κάνουν τίποτα ή πάνε σε κάποιον άλλον που τους λέει ένα 20ρικο φτηνότερα ;
that's life...

BLiTzER
14/01/2014, 13:51
Συμφωνώ για τα λάστιχα. Δεν έχω αγοράσει ποτέ για μένα, το έχω κάνει 2-3 φορές για φίλους όμως. Δεν μου κάθετε καθόλου καλά, να πάω με το μηχανάκι μου με τα λάστιχα βραχιόλι και να του πω να τα τοποθετήσει.

Για το μηχανάκι δεν έχω αγοράσει ποτέ λάστιχα απ'έξω, επειδή συνήθως τα θέλω άμεσα, αλλά το έχω κάνει για το αυτοκίνητο και ελαστικά+μεταφορικά από Αγγλία+κούριερ στην πόρτα μου+τοποθέτηση εδώ μου είχε στοιχίσει γύρω στα 80ε φθηνότερα από σκέτα ελαστικά σε οποιοδήποτε ελληνικό κατάστημα ρώτησα.

ego_o_idios
14/01/2014, 13:55
na sou po filaraki den 8a dosoume se kanenan logariasmo ti 8a kanoume me ta lefta mas ke to pos 8a simperifer8oume ston ka8e elinara klefti 8a pame sto magazi tou ke 8a ta doume 8a ta piasoume ke 8a ta dokimasoume ola giati afto ine nomos an ine magkas as exi times deleastikes na to paroume apo afton, to poso plironi sto kratos den mas endiaferi as vgi na diadilosi na tou riksoun tis isfores ke fisika ke kanena alo kostos den mas endiaferi pou den mas afora

ala ti ka8omaste ke sizitame kanena magazi den 8a mini mono gia katis kiries pou kanoun shop therapy 8a minoun

kopeles psonizoun apo to ebay pia i ali me to pedi sto karotsi sto taxidromio pire nike a8litika 20 euro se plistiriasmo as perimenoun i malakes sta katastimata na poulisoun 90 ke 140 euro:lol:

i malakes pe8anane ke oso pio grigora to katalavoune i agiogdites ka8e idous pou poulagan me 200% ke 300% kerdos toso pio grigora 8a sosoun ta magazia tous to grigoro kerdos mono o nekro8aftis to exi pia:lol:

Corki
14/01/2014, 16:10

Πλατεία ?

MG-KTiNoS
14/01/2014, 16:16
και εγώ που έχω ατομική επιχείρηση, θες να σου πω πόσοι με παίρνουν τηλ και με ζαλίζουν με το μακρύ τους και το κοντό τους, ζητάνε συμβουλές, και στο τέλος ή δε κάνουν τίποτα ή πάνε σε κάποιον άλλον που τους λέει ένα 20ρικο φτηνότερα ;
that's life...

Εγώ πάντως έμαθα πολλά απ αυτή τη γκουβέντα.
Παραδέχομαι ότι ήμουν και ρομαντικός και νόμιζα ότι οι κοινωνικοί αυτοματισμοί
είναι μόνο για κανάλια τύπου ΣΚΑΙ...
Δε βαριέσαι όμως, η ζωή συνεχίζεται !

virus
14/01/2014, 18:57
Update για το Wossner πιστόνι που ψάχνω.

Ελληνικό ρεκτιφιέ που τα φέρνει 196€

Ελληνικό ρεκτιφιέ που τις φέρνει 80€...

:plaf:

κλασσικα μια απ τα ιδια :cry:

tzimidis
14/01/2014, 19:10
Ayti i taktiki den einai poostia,einai omos kara-gyftia.

opos eksisou gyftia omos einai na diafimizeis kraxtes kai prosfores pou den yparxoun.

Opos episis einai gyftia stis ekptoseis na krybeis ta kala emporeymata.

Opos episis einai gyftia na kathystereis ton pelati me yposxeseis pou ksereis oti den mporeis na tiriseis, mono kai mono gia na min paei allou.

opos episis einai poostia na krybeis ra syntagografoumena genosima kai na les ston arrosto "pese tosa kai pare to original, ama theleis to dorean na sou to paraggeilo gia tin alli ebdomada.

opos episis einai poostia na min dexesai epistrofes se emporeyma pou poulises en gnosei sou skarto.

Opos episis einai poostia na eisai poostis - kai apo tis 2 pleyres

Oso kai na prospathoun na mas peisoun merikoi oti NOMOS EINAI TO DIKIO TOU EMPOROU, kai opos einai eleytheroi na diamorfonoun tis times kata to dokoun me gnomona posa tous leipoun, etsi kai oi pelates einai eleytheroi na apofasizoun me gnomona to posa mporoun na diathesoun.

Kalos i kakos oi kanones tis eleytheris agoras den isxyan pote stin ellada, kai den to blepo na isxyoun syntoma. Stin ellada tou "kopse mou ena dekariko kai den thelo apodeiksi", stin ellada toy "ama mou zitiseis apodeiksi tha paei 20% pano" - opos eipe kapoios prolalisas exoume tous pelates pou mas aksizoun, kai safos exoume kai tous emporous pou mas aksizoun.......

MG-KTiNoS
14/01/2014, 19:27
den einai poostia,einai omos kara-gyftia.

opos eksisou gyftia omos einai na diafimizeis kraxtes kai prosfores pou den yparxoun.

Opos episis einai gyftia stis ekptoseis na krybeis ta kala emporeymata.

Opos episis einai gyftia na kathystereis ton pelati me yposxeseis pou ksereis oti den mporeis na tiriseis, mono kai mono gia na min paei allou.

opos episis einai poostia na krybeis ra syntagografoumena genosima kai na les ston arrosto "pese tosa kai pare to original, ama theleis to dorean na sou to paraggeilo gia tin alli ebdomada.

opos episis einai poostia na min dexesai epistrofes se emporeyma pou poulises en gnosei sou skarto.

Opos episis einai poostia na eisai poostis - kai apo tis 2 pleyres

Oso kai na prospathoun na mas peisoun merikoi oti NOMOS EINAI TO DIKIO TOU EMPOROU, kai opos einai eleytheroi na diamorfonoun tis times kata to dokoun me gnomona posa tous leipoun, etsi kai oi pelates einai eleytheroi na apofasizoun me gnomona to posa mporoun na diathesoun.

Kalos i kakos oi kanones tis eleytheris agoras den isxyan pote stin ellada, kai den to blepo na isxyoun syntoma. Stin ellada tou "kopse mou ena dekariko kai den thelo apodeiksi", stin ellada toy "ama mou zitiseis apodeiksi tha paei 20% pano" - opos eipe kapoios prolalisas exoume tous pelates pou mas aksizoun, kai safos exoume kai tous emporous pou mas aksizoun.......

Στην Ελλάδα του ψωνίζω απ την Αμερική και λέω στον Αμερικάνο γράψε στο πακέτο δώρο για να μη πληρώσω το φόρους στην Ελλάδα και μετά έρχομαι εδώ και λέω για ΦΠΑ κλπ
Άσ' το καταλάβαμε.

tzimidis
14/01/2014, 19:50
Στην Ελλάδα του ψωνίζω απ την Αμερική και λέω στον Αμερικάνο γράψε στο πακέτο δώρο για να μη πληρώσω το φόρους στην Ελλάδα και μετά έρχομαι εδώ και λέω για ΦΠΑ κλπ
Άσ' το καταλάβαμε.

Ki ayto episis poostia einai.
Oloi mas katalabame ( o,ti thelei o kathenas bebaia, alla katalabame)

manosamos
14/01/2014, 19:53
Oso kai na prospathoun na mas peisoun merikoi oti NOMOS EINAI TO DIKIO TOU EMPOROU, kai opos einai eleytheroi na diamorfonoun tis times kata to dokoun me gnomona posa tous leipoun,..

Το γνωστο ΚΑΡΤΕΛ,που διαμορφωνει τις τιμες και ολοι οι εμποροι ακολουθουν τυφλα.
Εψαχνα καποτε μπουζι για την 156 που ειχα.................καρτελ,300 ευρω ολοι ακατεβατα.Βρισκω εναν στο CAR και ζηταει 230.λεω ωπα εδω ειμαστε.
Παιρνω τηλ..........ναι τοσο ειναι .......χωρις ΦΠΑ.:moutza:
Παραγγελια αγγλια με 90 ευρω ..........................κερδος του σκασμου μιλαμε.
Για να μην πουμε για το καρτελ των φαρμακων...........:rolleyes:

MG-KTiNoS
14/01/2014, 20:00

για πες...

stefanos
14/01/2014, 20:06
Το γνωστο ΚΑΡΤΕΛ,που διαμορφωνει τις τιμες και ολοι οι εμποροι ακολουθουν τυφλα.
Εψαχνα καποτε μπουζι για την 156 που ειχα.................καρτελ,300 ευρω ολοι ακατεβατα.Βρισκω εναν στο CAR και ζηταει 230.λεω ωπα εδω ειμαστε.
Παιρνω τηλ..........ναι τοσο ειναι .......χωρις ΦΠΑ.:moutza:
Παραγγελια αγγλια με 90 ευρω ..........................κερδος του σκασμου μιλαμε.

Ενώ αν έπαιρνες γιαπωνέζικο....:D

MG-KTiNoS
14/01/2014, 20:09

Ο Σοχίρο θα είχε διαλύσει τα καρτέλ???

Ίσως δεν είναι και τόσο μπινές τελικά!!!

manosamos
14/01/2014, 20:13
για πες...
Ζω για την μερα που θα αγοραζω φαρμακα απο το σουπερ μαρκετ.
Ακου κερδος 25%............................. monopoly system

manosamos
14/01/2014, 20:14

Eιχα Civic Vti και εκει εφαγα χρημα για να το κανω αμαξι που παταει στην ασφαλτο αλλα μπαααααααααααααα..............:nono:

stefanos
14/01/2014, 20:16

Πουλάνε και στο internet.

manosamos
14/01/2014, 20:19
Πουλάνε και στο internet.
Δεν λεω για Cialis ρε Στεφανε.............:p

MG-KTiNoS
14/01/2014, 20:20

Ok μόνο που πρέπει να λάβεις υπ όψην σου κάτι

ότι στην Αμερική -που δεν έχει τέτοια κωλοπράματα όπως φαρμακεία-

ένα ναζονεξ σπρέι κορτιζόνης
Nasonex Corticosteroids κοστίζει 157.17 $

Το ίδιο σπρέι στην Ελλάδα στην Ελλάδα κοστίζει

8,31 ε

να πας λοιπόν στο ιντερνετ και να το πάρεις από εκεί...

ΠΟΥΛΑΝΕ !

bikas
14/01/2014, 20:20
αν ενδιαφερει κανεναν η γνωμη μου εγω απο πάντα προτιμουσα τα ελληνικα,κι ετσι πρωτα κοιταω τα ελληνικα eshop καθ οτι επαρχια και καταστηματα γιοκ ,και αν η διαφορα ειναι μικρη τα προτιμάω,αν η διαφορα ειναι τεραστια ή απλα εν υπαρχει εδω τοτε καταληγω στο εξωτερικο

AristidisZ
14/01/2014, 20:21

8,31 ε

να πας λοιπόν στο ιντερνετ και να το πάρει από εκεί...

γιατί δε πουλάς εσύ μέσω ιντερνετ ; :bawl:

akis_trevor
14/01/2014, 20:26
με τα φαρμακια δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα,ο κτηνος ξερει σιγουρα καλυτερα απο μενα αλλα 2 χρονια που τα βλεπω τωρα,αλλιως τα φανταζομουν.και πολλα φαρμακεια πουλανε μεσω νετ..

manosamos
14/01/2014, 20:26
γιατί δε πουλάς εσύ μέσω ιντερνετ ; :bawl:

Ειναι αριστερος αντικαπιταλιστης..................:lol:

SHOOTER045
14/01/2014, 20:36

8,31 ε

ΠΟΥΛΑΝΕ !
κανονικο η γεννοσημο?:confused:

SHOOTER045
14/01/2014, 20:36
σταγονα στον ειρηνικο κτηνε
ετσι νομιζω....

MG-KTiNoS
14/01/2014, 20:42
Ειναι αριστερος αντικαπιταλιστης..................:lol:

Δεν πιστεύω πια στην αριστερά και στην δεξιά...
;)

SHOOTER045
14/01/2014, 20:44
Δεν πιστεύω πια στην αριστερά και στην δεξιά...
;)

ουτε δεξια
ουτε αριστερα....

ΤΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ...........:a25::a25::a25::a25::a25::a25::a25::a25::a25::a25::a25:

MG-KTiNoS
14/01/2014, 20:49
ουτε δεξια
ουτε αριστερα....

ΤΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ...........:a25::a25::a25::a25::a25::a25::a25::a25::a25::a25::a25:

Αν στη μέση λες αυτό που ονομάζουν κέντρο όχι...

Εγώ έχω ένα μικρό φαρμακείο σε μια μάλλον υποβαθμισμένη
περιοχή της Αθηνας.
Κάθε μέρα έρχονται εδώ άνθρωποι κι έχουν βάσανα μεγάλα.
Σε τι μπορεί να διαφέρουν αυτοί οι άνθρωποι?
Στο ότι νομίζουν ότι είναι δεξιοι ή αριστεροί?
Χεσμένους τους έχουν όλοι.
(οκ στις εκλογές, όχι)

Το φάρμακο πρέπει να είναι τσάμπα για όλους.
Είναι θέμα πολιτισμού όχι πολιτικής άποψης

SHOOTER045
14/01/2014, 20:53
δεν το εννοουσα πολιτικα βρε παλαβε....:smokin:

MG-KTiNoS
14/01/2014, 20:58
παλαβός είμαι...
:)

byron
14/01/2014, 21:39

8,31 ε

ΠΟΥΛΑΝΕ !

Κάτι λείπει απο την ιστορία. Ή δεν μιλάμε για το ίδιο φάρμακο, αλλά για την ίδια δραστική ουσία (γενόσημο) και δεν επιτρέπεται η εισαγωγή γενοσημων λόγω πατεντών κλπ στην Αμερική, ή την διαφορά την καλύπτει ο ασφαλιστικός φορέας.

Διαφορετικά υπάρχει ένα τρελό arbitrage που δεν υπάρχει περίπτωση να μην το έχουν πάρει χαμπάρι οι γατούληδες της γειτονιάς. Και οι φαρμακέμποροι δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά της πιάτσας...

byron
14/01/2014, 21:41
Αντε και ένα quiz.
Πόσο στοιχίζει το κομποσχοίνι το απλό και πόσο αυτό με τη χάντρα στον έμπορο/εισαγωγέα? Μιλάμε για τα κομποσχοίνια που πουλάνε στα εκκλησιαστικά πανηγύρια, εκκλησίες, μοναστήρια και άλλα ευαγή ιδρύματα.

Για πείτε...:smokin:

MG-KTiNoS
14/01/2014, 21:49
Κάτι λείπει απο την ιστορία. Ή δεν μιλάμε για το ίδιο φάρμακο, αλλά για την ίδια δραστική ουσία (γενόσημο) και δεν επιτρέπεται η εισαγωγή γενοσημων λόγω πατεντών κλπ στην Αμερική, ή την διαφορά την καλύπτει ο ασφαλιστικός φορέας.

Διαφορετικά υπάρχει ένα τρελό arbitrage που δεν υπάρχει περίπτωση να μην το έχουν πάρει χαμπάρι οι γατούληδες της γειτονιάς. Και οι φαρμακέμποροι δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά της πιάτσας...

Η Αμερική Βύρονα είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ στα φάρμακα -δεν ξέρω τι και πως- αλλά ισχύει.
Το εν λόγω φάρμακο πήγα να το πάρω εγώ από την Ν Υόρκη και τελικά πήρα χαρτομάντιλα κι έφυγα.
Η Ελλάδα εξάγει φάρμακα γιατί έχει τις πιο χαμήλες τιμές στην ΕΕ (η τιμή ορίζεται με βάση τις 2 πιο μικρές στην ΕΕ)
-ΕΥΤΥΧΩΣ-

MG-KTiNoS
14/01/2014, 21:53
Αντε και ένα quiz.
Πόσο στοιχίζει το κομποσχοίνι το απλό και πόσο αυτό με τη χάντρα στον έμπορο/εισαγωγέα? Μιλάμε για τα κομποσχοίνια που πουλάνε στα εκκλησιαστικά πανηγύρια, εκκλησίες, μοναστήρια και άλλα ευαγή ιδρύματα.

Αυριο θα πάω εδώ στην Αγ Μάρκου και θα σου πάρω ένα.
Θα στο φέρω στην πίτα !
:D

Sapadak
14/01/2014, 22:23
Το εν λόγω φάρμακο πήγα να το πάρω εγώ από την Ν Υόρκη και τελικά πήρα χαρτομάντιλα κι έφυγα.
Η Ελλάδα εξάγει φάρμακα γιατί έχει τις πιο χαμήλες τιμές στην ΕΕ (η τιμή ορίζεται με βάση τις 2 πιο μικρές στην ΕΕ)
-ΕΥΤΥΧΩΣ-

Αν πάς το καλοκαίρι θα βρεις και γενόσημο :)

Regretfully there is not. A patent currently prevents any generic Nasonex from being manufactured in the United States. The patent is not set to expire until July 2014.

Ενω στην Ελλαδα (εικάζω) οτι δεν αξιζε το κοπο να τη παντεντάρουν λογο μεγέθους αγοράς και κυκλοφορουν και τα γενοσημα του nasozex και γιαυτο η τιμη του ειναι φθηνη or not?

byron
14/01/2014, 22:28
-ΕΥΤΥΧΩΣ-

Στο USA αν δεν έχεις ασφάλιση, πεθαίνεις στο δρόμο. Δεν ξέρω τι παίζει, πιθανολογώ κάποια ιστορία με τις πατέντες της κάθε φαρμακευτικής εταιρίας. Στον υπόλοιπο πλανήτη όμως που κυκλοφορούν γενόσημα, φαντάζομαι οτι το φάρμακο που είπες πρέπει να έχει λογικές διαφορές.
Η Ελλάδα εξάγει φάρμακα, μήπως γιατί έχει κατακλέψει την σύσταση των γνήσιων φαρμάκων από Ελβετούς-Αμερικάνους? Όχι, οτι είναι απαραίτητα κακό αυτό...

Για το κομποσχοίνι, δεν απάντησες...:smokin:

Sapadak
14/01/2014, 22:30
Η Ελλάδα εξάγει φάρμακα, μήπως γιατί έχει κατακλέψει την σύσταση των γνήσιων φαρμάκων από Ελβετούς-Αμερικάνους? Όχι, οτι είναι απαραίτητα κακό αυτό...

Say wha??

Τα πρωτότυπα δεν ειναι κρυφά, δε χρειάζεται να τα κλεψεις its out there παντενταρισμενα

Αλλου ειναι η μαγκια στο φάρμακο..στη φαρμακομορφη

byron
14/01/2014, 22:32
Say wha??

Τα πρωτότυπα δεν ειναι κρυφά, δε χρειάζεται να τα κλεψεις its out there παντενταρισμενα

Αλλου ειναι η μαγκια στο φάρμακο..στη φαρμακομορφη

say wha nigga?
Δεν ξέρω ρε μαν λεπτομέρειες του χώρου σας. Λογικές υποθέσεις κάνω.

devil's animal
14/01/2014, 22:32
Αντε και ένα quiz.

δεν ειναι το ιδιο ρε φιλε...
οταν το παιρνεις απο την εκκλησια ή το μοναστηρι, εχει την ευλογια του εκαστοτε αγιου/οσιου κλπ...

και φυσικα και αυτα κοστολογουνται αναλογως...
αν πας στους Αγιους Τοπους, μπορει να σου ζητησουν και το σπιτι σου...ειναι για κλαυσιγελο αλλα ειναι πραγματικα απιστευτο τι λεφτα μπορει να κανει τον αλλον να δωσει η "πιστη"...
και ποσα λεφτα μπορουν να δωσουν οι πιστοι αν πιστεψουν οτι το προβλημα που εχουν θα λυθει με αυτο το "κατι"...
:rolleyes:

Sapadak
14/01/2014, 22:37
say wha nigga?

Ε τι ηταν αυτο που ειπες για κλοπη απο αμερικανους και ελβετους?

byron
14/01/2014, 22:38
δεν ειναι το ιδιο ρε φιλε...
οταν το παιρνεις απο την εκκλησια ή το μοναστηρι, εχει την ευλογια του εκαστοτε αγιου/οσιου κλπ...

και φυσικα και αυτα κοστολογουνται αναλογως...
αν πας στους Αγιους Τοπους, μπορει να σου ζητησουν και το σπιτι σου...ειναι για κλαυσιγελο αλλα ειναι πραγματικα απιστευτο τι λεφτα μπορει να κανει τον αλλον να δωσει η "πιστη"...
και ποσα λεφτα μπορουν να δωσουν οι πιστοι αν πιστεψουν οτι το προβλημα που εχουν θα λυθει με αυτο το "κατι"...
:rolleyes:

Αντε το καίω.
Το 2010 είχα δει τιμολόγια για φορτωτική. Κατασκευή από Ινδούς...Αγιορίτες :priest:, με κόστος 0,03 (3 cent) το απλό, και 0,05 αυτό με τη χάντρα. Ούτε η κόκα δεν έχει τέτοιο περιθώριο κέρδους.

Αντίστοιχα το 2010 ένας Εμπορας που έφερνε παπιά από Κίνα, στο τιμολόγιο-φορτωτική έγραφε 250$ έκαστο. :wave2:

makis206
14/01/2014, 22:45
Αντε το καίω.
Το 2010 είχα δει τιμολόγια για φορτωτική. Κατασκευή από Ινδούς...Αγιορίτες :priest:, με κόστος 0,03 (3 cent) το απλό, και 0,05 αυτό με τη χάντρα.

ΕεεΛΛόουουου, από Ινδία έρχονται αδιάαααβαστααα...:a09:

:bawl:

tzimidis
14/01/2014, 22:48
πάντως τα σταυρουδάκια που είδα εγώ, στο Αγ.Ορος, στη μονή Βατοπεδίου (κάθε μοναστήρι έχει το δικό του shop), από πίσω είχαν σφραγίδα Fashion Jewelery made in PRC

daz
14/01/2014, 22:56
Αντε το καίω.

Σε τιμολόγιο ξεχασμένο επάνω στο γραφείο ενός μαγαζιου με ρούχα στην πάτρα, οι τιμές ήταν κάπου στα 2,5 με 3 ευρω και τα ακριβότερα είχαν 7. Φυσικά οι τιμές στο ράφι ήταν για όλα πάνω από 30 ευρώ.

MG-KTiNoS
15/01/2014, 09:38
Στο USA αν δεν έχεις ασφάλιση, πεθαίνεις στο δρόμο. Δεν ξέρω τι παίζει, πιθανολογώ κάποια ιστορία με τις πατέντες της κάθε φαρμακευτικής εταιρίας. Στον υπόλοιπο πλανήτη όμως που κυκλοφορούν γενόσημα, φαντάζομαι οτι το φάρμακο που είπες πρέπει να έχει λογικές διαφορές.

Για το κομποσχοίνι, δεν απάντησες...:smokin:

Κοίτα δεν μπορώ να γράψω σεντόνι για τα φάρμακα τώρα στην επόμενη εφημερία ίσως...
(σε γενικές γραμμές όμως κράτα ότι
οι αλλαγές που θα γίνουν θα μεταφέρουν το κόστος στον καταναλωτή)

Για τ άλλα δες εδώ
http://www.monastiriaka.gr/komposxoinia-c-2_21.html

Αλλα μη μπάρεις θα σου φέρω εγώ απ την Αγ. Μάρκου φθηνό.
Δεν ξέρω πόσο καλό θα είναι αλλά μπορείς να το δανείσεις στο Χιο
να το εκθέσει σε ουρλιαχτά λύκων σκύλων κλπ τα μεσάνυχτα οπότε
θα μπουσταριστεί.

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
15/01/2014, 12:15
δεν βρηκα το σοστο θεμα και το εβαλα εδω. σορι.
πολλη καλος φορτιστης, αλλα παντα με ανθρωπινη παρουσια.
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/SID-A4AE3FC4-782EDD2F/www_lidl_gr/hs.xsl/oi-prosfores-mas.htm?id=118

Pan (dvs)
15/01/2014, 12:20
http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/SID-A4AE3FC4-782EDD2F/www_lidl_gr/hs.xsl/oi-prosfores-mas.htm?id=118

Στελιο στο καλυτερο μερος το εβαλες.Εδω λεμε (καποιοι)να βρουμε τροπο να μην φευγουνε τα λεφτα απο την Ελλαδα.....

byron
15/01/2014, 12:20

Ti κάνει αν δεν είναι άνθρωπος κοντά του? Κατουράει στο σαλόνι?

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
15/01/2014, 12:25

ΚΑΛΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ σε περιπτωση διακοπης ρευματος σταματαη η λειτουργεια του και (δουλευη) αναποδα. χρειαζετε δηλαδη επανεκηνηση

teogtp
15/01/2014, 12:27

:rotflmao::rotflmao:

filam
23/01/2014, 12:54
Εξαρτάται πάντα τι θες να πάρεις. Επιλέγεις φθηνό αν δε σε ενοχλεί το θέμα εγγύησης και επιλέγεις αυτόν που σου δίνει επιβεβαιωμένα εγγύηση για να μην κλαις τα λεφτά σου!