View Full Version : Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ 2 ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ VALHALA Κ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ
intruder
14/01/2014, 22:41
καλησπερα συντροχοι-το ταξιδιωτικο(βασικα μια γυρα ειναι) αυτο το μεταφερω απο γειτονικο ιστοτοπο,γιατι μου ζητηθηκε απο καποιους εδω μεσα Κ ΓΙΑ ΟΤΙ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ .ειναι περσινο (2012) κ απο τοτε μπορει να εχουν αλλαξει καταστασεις
intruder
14/01/2014, 22:57
Ετσι όπως εμεις οι ‘’μηχανακηδες’’ μονο ,μπορουμε να καταλαβουμε κ να γουσταρουμε,να μεταφερθουμε σε άλλη διασταση,καβαλωντας το iron horse να πατησουμε τη μιζα κ να ‘’χαθουμε’’ καβαλλωντας τους 2 τροχους για miles away,αντιμετωποι με όλα τα στοιχεια της φυσης καλα η κακα,γεγονος ,που ενας ο οποιος δεν το χει ζησει η δεν το γουσταρει ,να σε αποκαλει μαζοχα!!
307603
Η αιτια το ταξιδι ,κ η αφορμη για ακομη μια φορα το 3ημερο φεστιβαλ το γλυκοτερου ναρκωτικου στον κοσμο αυτό της μουσικης που σε εκφραζει κ την ζεις ,αυτό που ταξιδευεις ακουγοντας το ,σε τοπους μακρινους ,σε χρονους παλαιους κ σε κοσμους μυθικους ,δρακους, αρχαιους θεους ,νεραιδες ,μαγγισες κ πασα δυναμη black or white.HEAVY METAL.Μια παιδικη αγιατρευτη ‘’αρρωστια’’ που οποιος δεν ‘’νοσησει’’ δεν μπορει να καταλαβει την μαγεια της ‘’παιδικης γεματης παραμυθια ‘’ αυτης μουσικης εάν δεν την αγαπησει!
Συνδυασμος αυτων των δυο εχει αποτελεσμα ‘’αδειασματος ‘’του κεφαλιου από τα καθημερινα καλα κ κακα, κ μια μια αντιδραση στο ‘’πρεπει’’ το straight κ του κατεστημενου,που μερικοι θελουν να επιβαλλουν στους πολλους να μην ανοιγουν νεους οριζοντες.Γιατι πραγματι .ένα ταξιδι σε άλλο μερος από αυτό που εσυ εχεις συνηθησει,σε κανει σοφοτερο για τι βλεπεις κ το διαφορετικο,κρατας τα καλα για να γινεις καλυτερος κ τα κακα ως αποφυγη.
Τα οικονομικα μας όπως οι περισσοτεροι πολιτες του ελλαδισταν-κλεψοπολιτικαν-κοιμομαστεορθισταν όχι όπως τα αναμεναμε αλλα δεν γινοταν ,επρεπε να την κανουμε εστω για την ‘’γειτονια μας’’ βορεια.\
307604
307606
intruder
14/01/2014, 23:20
Γιαυτο παμε λοιπον κ στα μεσα ιουνιου 2012 καβαλαμε κ χαιντε κατά παν’.Τα αλογα 2, οι μαυροι λησταρχοι,
οι metal warriors’’ αναβατες 4,
κατά τις 7 ‘πρωινο’’ κινησαν για προμαχων οπου εφτασαν για να περασουν τα συνορα κ να χωθουν στο βουλγαρικο εδαφος.Απο τα πρωτα χλμ η διαφορα οδοστρωματος είναι φανερη ,κ ανεβαινοντας η διαδρομη γινεται ομορφη με έναν ελαφρος φιδισιο δρομο μεσα στο πρασσινο κ το ποταμι(στρυμονας?) να ναι ακριβως από διπλα.
Εδώ εγινε κ η 1η σταση για σαντουι’τς από το σπιτι κ αναπληρωση-αποθεση υγρων ,μιας κ ο καυσωνας ηταν παρων
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/IMGP0969.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/IMGP0969.jpg.html)
Στη συνεχεια κ πιανοντας ευθειες πριν τη σοφια ενας ασυγρατητος ογκος ,ο οποιος ηταν κ αδυνατο να κανεις κουμαντο ,πιεζοντας την αριστερη μπαγκαζιερα μου ,με παρασερνει χωρις οικτο κατά δεξια, κ το χαντακι πλησιαζει επικυνδυνα.Με κινησεις μαγκαιβερ κ ακροβατικα κουνκ φου καταφερνω να το σωσω κ να απομακρυνθω από τον ηλιθιο βουλγαρο οδηγο ιχ που με παρεσερνε για 2-3 δευτερολεπτα κ τα γνωστα ιερατικα καντηλια δινουν κ παιρνουν Παιρνουμε χαμπαρι ότι η οδηγηση εδώ δεν είναι παιξε γελασε κ ότι θελει ακρα προσοχη.Παθημα μαθημα λοιπον κ χωρις να χασω ψυχραιμια συνεχιζω κ στεκωμαι στις 2 ροδες οπου ρολαρουν κατά το βορρα.
τυπικη εικονα στη βουλγαρια
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/IMGP0988.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/IMGP0988.jpg.html)
Ο δρομος αρχιζει κ γινεται φαρδυς με 2 λωριδες ανα κυκλοφορια με διαζωμα στη μεση ,η μουαγιεν ανεβαινει κ τα χλμ εως τη σοφια βγαινουν γρηγορα .Στον επαρχιακο τα πραματα γινονται δυσκολοτερα με κρατηρες στο οδοστωμα,διεσπαρμενους εδώ κ εκει να περιμενουν με ‘’το στομα ανοιχτο’’ σαν τη σκυλλα κ τη χαρυβδη να σε καταπιουν ,η’ στην καλυτερη να στραβωσουν τη ζαντα κ να σε κλαταρουν την αναρτηση.Οι καβαλαρηδες συνεχιζουν όμως αγερωχοι ,αναμεσα από τα καρα με τα πραγματικα αλογα κ τα ασχημα μπετον αρμε των πολυκατοικιων ,κ η εμπειρια στο να οδηγεις στην περιφεριακη βουλγαρικης πρωτευουσας περναει σε καμια περιπου ωρα,οπου περνουμε ανατολικη κατευθηνση για την ‘’πολη των τσαρων’’ οπου θα περασουμε το 1ο μας βραδυ.
εξω απο σοφια
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades037.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades037.jpg.html)
intruder
14/01/2014, 23:24
Θλιψη μου προκαλεσε το γεγονος ότι στη μεση του πουθενα, αναμεσα στα σπαρτα διπλα στον δρομο ,νεες καλιγραμες κοπελες περιμεναν για ‘’πελατη’’.Καταντια του ανθρωπινου ειδους, κ συνενοχοι στο εγκλημα οσοι ‘’προσφερουν μεροκαματα’’ σε τετοιες καταστασεις.ΟΥΣΤ!(αποψη μου κ μονο,αλλα μακαρι η πορτα της φτωχιας κ της αμαθησειας να μην χτυπησει κ τα δικα μας συνορα τοσο πολύ καποια στιγμη.Το να ρχονται πολλοι στο ’’σπιτι’’ σου για να γαμ@νε με μερικα ψωρο ευρο για αυτους, δεν είναι τουλαχιστον καλο))
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/IMGP0993.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/IMGP0993.jpg.html)
Φτανοντας στο veliko tarnovo την παλια πρωτευουσα της βουλγαριας είναι κ η 1η μεγαλη πολη που μπαινουμε μεσα(από χωρια περασαμε παρα πολλα).Ταχτοποιουμαστε κ βγαινουμε να γνωρισουμε την πολη η οποια όπως μαρτυρει εχει ιστορια κ μεγαλο κομματι της είναι παραδοσιακο.Η αρχιτεκτονικη των παλαιων σπιτιων(ενας λογος που ηθελα να επισκεφτω την πολη) είναι ιδια με Βοριοελλαδιτικη , γεγονος που φανερωνει το βορειοελλαδιτικο στοιχειο κ την αλληλοεπιρροη στην βαλκανικη.
Εξαλου εάν δεν κανω λαθος ελληνικες κοινοτητες ηταν διεσπαρμενες σε ολη την βαλκανικη χερσονησο κ όχι μονο ,τους προηγουμενους αιωνες ,μεχρι η οθωμανικη αυτοκρατορια διαλυθει κ χωριστει’’η πιτα’’ στους λαους κ στα εθνη που την κατοικουσαν,χωριζοντας στην γη με νοητες γραμμες στο χαρτη που λεγονται συνορα.,κανοντας το οραμα του Ρηγα Βελεστινλη κατι διαφορετικο από αυτό που φανταζοταν,για τους βαλκανιους 2+ αιωνες νωριτερα
ο δρομος ειχε την δικη του ιστορια-στους βαλκανικους η βουλγαρια ειχε κ ατη τις δικες τις διεκδικησεις στην οθωμανικη κατακερματισσα τοτε αυτοκρατορια
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades094.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades094.jpg.html)
το αγαλμα των τσαρων
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades106.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades106.jpg.html)
intruder
14/01/2014, 23:29
Τρωμε κ το αθλιο φαγητο συνοδιας της πιο αθλιας ever μπυρας ,που εχουμε αποφασισει ομοφωνα ολη η παρεα ,ότι ειπιαμε στην ζωη μας Παμε κ σε κανα δυο μπαρακια για να πιουμε δυστυχως πολυεθνικες στο τελος μπυρες γιατι οι ντοπιες (οσες δοκιμασαμε)ειπαμε είναι αθλιες.Στο τελος της βραδιας αποφασιστηκε ομοφωνα ROFL2: ότι οι βουλγαροι είναι καθολου φιλικοι κ φιλοξενοι ,ψυχροι κ τους βγαζεις τα λογια με το ‘’τσιγγελι’’.,εκτος εάν είναι για ευρα.Οχι ότι είναι κακοψυχοι αλλα ετσι λειτουργουν,κ καμια σχεση δεν εχουν με τους γειτονες τους ,όπως θα δουμε παρακατω.(στην δικια μας εμπειρια)
στενα στην παλαια πολη
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades091.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades091.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades117.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades117.jpg.html)
Το πρωι βολτα στο καστρο το οποιο φαινοταν καλα οχυρωμενο για τις παλιες εποχες κ ηταν μεγαλουτσικο,κ επιστροφη στη βαση για αναχωρηση.Φορτωνουμε κ κιναμε κατά βορρα γιατι σημερα είναι μεγαλη μερα για την heavymetalικη ζωη μας καθως το απογευμα αρχιζει το ostfest κ επιβαλεται να μαστε.
το καστρο
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades126.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades126.jpg.html)
παλαιο σπιτι
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades124.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades124.jpg.html)
intruder
14/01/2014, 23:33
Ο δρομος εως λιγο πριν τα συνορα είναι πανεμορφος κ το πρασσινο οργιαζει,
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades153.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades153.jpg.html)
εως φτανουμε στο δουναβη περναμε τη γεφυρα πανω από τα λασπωμενα νερα του κ welcome to Romania,
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/IMGP1034.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/IMGP1034.jpg.html)
μια χωρα που παντα ηθελα να επισκευτω με πλουσια ιστορια κ θρυλους που εχουν κλεψει πρωτιες στη μεγαλη οθονη κ στην λογοτεχνεια ‘’πασπαλισμενοι κ φτιαγμενοι’’ ετσι όπως ο τηλεθεατης κ αναγνωστης(κοινο) θελει…..δηλαδη αιμα,πολύ αιμα(γιατι κ αυτό πουλαει) κ δωσε ιστοριες για βαμπιρια κ βρυκολακες που πινουν αιμα κτλ………
Πατωντας από την άλλη πλευρα του δουναβη σταματε για συναλαγμα αφου θα κατσουμε μερες κ νιωθουμε ‘’πλουσιοι’’ όχι μονο από τα χιλιαδες λεΊ που κουβαλαμε αλλα κ από την εμπειρια της βολτας μας εως τωρα.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/IMGP1038.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/IMGP1038.jpg.html)
Το βουκουρεστι είναι περιπου την μια ωρα κ στον περιφεριακο,κανουν την εμφανιση τους νεες κοπελες στη ακρη του δρομου(στην κυριολεξια ξεβρακωτες)όπως αυτές που προανεφερα στην βουλγαρια,κ τα βαζω για ακομη μια φορα με αυτους τους ‘’αλλους΄΄
intruder
14/01/2014, 23:37
Εδω μπαίνει για 1η φορα σε αυτό το ταξιδι, στο ‘’cockpit’’ της αραπως το gps πραμα που αποδειχτηκε σοφο γιατι μολις φτασαμε στο σπιτι που ειχαμε κλεισει ,αναρωτιωμασταν εάν δεν ειχαμε αυτό το μαραφετι εάν θα καταφερναμε ποτε να φτασουμε .Βαζουμε τα αλογα στο σταβλο,μπανακι κ βουρ για την συναυλια.Θα μετακινουμασταν με ταξι μες στην πολη τις επομενες μερες κ η φιλοξενη ιδιοκτητρια μας ειπε τα που –πως –γιατι της πολης κ της μετακινησης μεσα σε αυτην κ αποφασισαμε ότι τα ταξι ηταν το ιδανικοτερο για αυτή την μεγαλουπολη,
Παμε στον δρομο σταματαμε ταξι,μπαινουμε κ ζουμε με αδρεναλινη την 1η διαδρομη της πολης, αφου ο οδηγος (κ όχι μονον αυτος )δεν ξερει τι θα πει οδηγικη παιδεια κ ζουμε την ‘’κουρσα του τρομου’’ με απειρα βρισιδια προς τους αλλους οδηγους(μονο μπουνιδια που δεν επεσαν),σφηνες διχως αυριο,ελιγμους διχως ελεος για τα λαστιχα κ τα ανυπαρκτα αμορισερια του dacia που κινηται με υγραεριο όπως κ σχεδον όλα τα οχηματα στην χωρα,αφου η βενζινη για αυτους περι το 1,35-140/λιτρο δεν είναι προσιτη.
Περνουμε τα μαγικα χαρτακια για το 3ημερο με μολις 35 ευρα/ατομο την στιγμη που κατι παραπλησιο στην χωρα μας θα κοστιζε120 κ πανω , κ ανακατωνωμαστε με το πληθος αναζητωντας τη δροσια της πρωτης παγωμενης τοπικης μπυρας που διατιθεται στα μπαρ, η οποια είναι καταπληκτικη,μεσα στον καυσωνα, κ την μουσικη υποκρουση που ακουμε.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades199.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades199.jpg.html)
Η βραδια για σημερα είναι δυνατη κατασταση κ τα λιτρα μπυρας η οποια κοστιζει 1 ευρω/μισολιτρο ‘’κατεβαινουν απειλητικα’’ για τα ‘’λιακατα’’ μας.Ο ψηλος που επαθε αμοκ από τον ηχο των overkill ,κανοντας headbanging ταρζανιες του φυγαν τα γυαλια, κ στην επαφη τους με το εδαφος ο ενας φακος εγινε απλα θρυψαλα Αποτελεσμα να την δει πειρατης για να μην ζαλιζεται!!!!!!!!! :D (το τι κασμερι ακουσε δεν λεγεται).
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades218.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades218.jpg.html)
intruder
14/01/2014, 23:42
Το πρωι παμε για γνωριμια με την πολη(το κεντρο τουλαχιστον) κ περναμε από το ΄΄φτωχικο΄΄ του τσαουσεσκου ο οποιος από ότι καταλαβα κ με τα λεγομενα των ντοπιων ΄΄κακοπερνουσε΄΄ .Δεν ξερω, η αλληθεια παντα πρεπει να είναι καπου στην μεση.Ενα δεκαλεπτο το ταξι κινουνταν μονο στην μιση περιμετρο του!!!
Πρωτο μελλημα ,ανεβρεση/αντικατασταση των γυαλιων του ψηλου με φακους ,γιατι για φακους καινουριους δεν προλαβαιναμε(ακολουθουσε κ κυριακη)Μετα από κανα δυο μουσεια ,ναους κτλ καταληξαμε σε στενακια με φουλ ζωη πεινασμενοι κ πεσαμε σε ‘’σαλλονικιωτικο γυρο’’ ο οποιος ηταν υπεροχος κ λιγδωσε τα’αντερο μας.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades276.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades276.jpg.html)
.Βρισκουμε κ παρακειμενει μπυραρια κ… δωστου…… κοιλιοδουλοι γαρ.Το βραδυ παμε στο OSTFEST ξανα τα ιδια κ στο τελοος,βγαινουν στην σκηνη οι ΄΄πολεμιστες κ υπερασπιστες του αληθινου heavy metal΄΄AXAXAXAXAXA…….SHOW (για οποιον γνωριζει) σεβομενος παντα αυτά που εχουν προσφερει στο χωρο κ της δημιουργιας σιγουρα καποιων από τα καταπληκτικοτερα τραγουδια της επικης μεταλλικης σκηνης.Το σιγουρο είναι ότι τα ντεσιμπελ ηταν παααααρα πολλα κ ο κοσμος ,οπως κ ΜΕΙΣ αλλωστε γουσταρε.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades340.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades340.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades308.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades308.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades305.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades305.jpg.html)
Το τελος της βραδιας με πολλα πυροτεχνιματα το ακολουθησε νυχτερινη εξοδος στο κεντρο της πολης,η οποια ηταν μια ξεχωριστη
εμπειρια,βασισμενη στο υπογειο ‘’underground’’ χωρο του βουκουρεστιου που οπως διαπιστωσαμε εχει χιλιομετρα υπογειων δικτυων τουνελ τα οποια οδηγουν σε ΄΄αλητικα κακοφημα ΄΄μπαρακια με σκοτεινη μουσικη μερικα από τα οποια επισκευτικαμε ζωντας στο πραγματικα underground προσωπο της πολης.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!!!!!
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades312.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades312.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades321.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades321.jpg.html)
intruder
14/01/2014, 23:52
Το πρωι ξανα στην πολη να δουμε κ να περπατησουμε οσο το δυνατο περισσοτερα ,αφου σημερα θα παμε στο χωρο της συναυλιας νωρις γιατι η νυχτα είναι ‘’δυσκολη ‘’σημερα.Η συνεχεια γνωστη εως το τελος της συναυλιας κ επιστροφη στο σπιτι με ταξι του οποιου ο οδηγος θελησε να μας κλεψει στην ταριφα ζητωντας μας τα 3πλασια από ότι πληρωναμε τις προηγουμενες βραδιες για την ιδια διαδρομη και……………………..’’ειδε ο τρελος(ταξιτζης) τον μεθυσμενο (εμεις μετα από συναλια motorhead) και φοβηθηκε’’ αφου τον εκανε την χαρη κ τον πληρωσε ο ψηλος που ηταν πιο συγρατημενος 30 από τα 120 λει που μας ζητησε.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades343.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades343.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades358.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades358.jpg.html)
Ξυπνημα,φορτωμα κ βουρ προς το βορρα να χωθουμε ακομα πιο βαθια μεσα στη ρουμανια,κ μετα από χιλιομετρα την θεση του ξεροκαμμενου καμπου την περνουν πρασσιναδες κ κ λοφακια, Καθως προχωραμε στο δρομο οπου εχει σχετικα καλο οδοστρωμα ,αρχιζουν οι ανηφορικες στροφες κ τα λοφακια γινονται αγρια βουνα πνιγμενα από δαση .
τυπικες εικονες στα βαλκανια
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades376.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades376.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades175.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/veliko%20tarnovo-bucurest/Grades175.jpg.html)
intruder
14/01/2014, 23:58
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/IMGP1161.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/IMGP1161.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades425.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades425.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades396.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades396.jpg.html)
Καλο σχετικα οδοστρωμα, με στροφιλικια, ένα απεραντο φιδι, που σκαρφαλωνει στα καταπρασσινα ρουμανικα βουνα, που δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν από άλλες ευρωπαικες οροσειρες.Και καποτε φτανουμε στην βγαλμενη από παραμυθι sinaia με το ωραιο καστρο οπου το επισκευτηκαμε κ βολταραμε κ στο δασος τριγυρο του.Απλα πενεμορφο,σε ταξιδευει σε άλλες εποχες καθως είναι καλοδιατηρημενο,κ σχετικα για καστρο καινουριο νομιζω 18 αιωνα.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/532574_480596088620652_1010949150_n.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/532574_480596088620652_1010949150_n.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 00:00
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades457.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades457.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades493.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades493.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades463.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades463.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 00:05
Αφηνουμε γοητευμενοι τη sinaia κ κατευθυνομαστε ακομα πιο βορεια αφηνοντας τον κυριο δρομο κ παιρνοντας τον μικρο 73α
για να παμε δουμε την παραμυθα του δρακουμελ,στο καστρο του bran το οποιο ομορφο μεν κ εντυπωσιακο από εξω αλλα ,κ όπως διαπιστωσα οικονομικη φλεβα ,
Οι ντοπιοι το εκμεταλευονται κ καλα κανουν,παραδεχοντας τωρα πια, ότι αυτό το καστρο ουδεμια σχεση ειχε με τον κομη της βλαχιας, γνωστο για την σκληροτητα του ως κομη δρακουλα για τους αγωνες του κατά των οθωμανων,αλλα κ αντιφρονουντων συντοπιτων του,ο οποιος όπως ειπα παραπανω εγινε ιστορια,αλλα ετσι όπως τα μεγαλα κερδη της λογοτεχνιας κ του σιναμα ηθελαν.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades570.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades570.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades563.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades563.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades617.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades617.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades798.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades798.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades504.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades504.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 00:13
Στο δρομο για το brasov περναμε κ από το rasnov του οποιου το καστρο είναι πολύ επιβλητικο ,αλλα η κιτσαρια της μεγαλης οθονης στυλ χολυγουντ το χαλαει πολύ ,όπως κ το γειτονικο brasov,οπου μειναμε για μια βραδια.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades787.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades787.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades674.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades674.jpg.html)
Ταχτοποιουμαστε στο καινουριο ομορφο συγκροτημα διαμερισματων,που είναι ψηλα στην πολη κ ρωταμε το πολύ φιλικο προσωπικο για αληθινη ρουμανικη κουζινα από αυτην που τρων αυτοι κ όχι τα τουριστικα,κ μας προτεινουν ένα εστιατοριο το οποιο μας βγηκε ότι καλυτερο. Κατεβαινουμε τα πλακοστρωτα σοκκακια, τα οποια με τον συγκεκριμενο φωτισμο εδεναν με το ολο τοπιο.Απολαυσαμε από τα καλυτερα πιατα που εχω ποτε φαει,ειδικα η γαλοπουλα με καραμελωμενη κρουστα κ κατι αλλα τρελα,ηταν ‘’αντε γεια’’,συνοδεια με τρανσυλβανικο ποτο,(σαν τη δικη μας ρακι).Βολτα στο κεντρο της πολης για παγωτα,γλυκα κ ότι άλλο γουσταρεις ,η οποια πολύ εσφιζε κ από ζωη κ από τουρισμο’ Πηραμε κ την timishoarena μας για την αυλη του σπιτιου που μεναμε, με θεα την πο’λη κ τα δαση στους απεναντι λοφους μες στην νυχτα,μιλωντας για την αυριανη διαδρομη,που περιμεναμε πως κ πώς να οδηγησουμε σε αυτόν τον πολυδιαφημισμενο –ξακουστο στους μηχανακηδες δρομο
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades727.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades727.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades720.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades720.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades707.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades707.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 00:17
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades782.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades782.jpg.html)
Ξεκινωντας το πρωι με καλο καιρο παιρνουμε δρομο που οδηγει στην πολη fagaras για να κατευθυνθουμε από κει νοτια για το transfagarasan.Mε την συμβουλη του φιλου συνφορουμιτη JTR ότι τον συγκεκριμενο δρομο είναι πιο εντυπωσιακο να τον διασχισεις από τα βορεια προς τα νοτια,πραμα που όπως ανακαλυψαμε ηταν αληθεια(ευχαριστω γιαννη).
Μπαινοντας στον 7c ο δρομος στενεβει κ μας οδηγαει κατά τα ψηλα βουνα.Υπηρχαν φημες ότι ηταν κλειστο το περασμα λογω κατολισθησεων, από την βαρυχειμωνια κ τα πολλα νερα που επεσαν προσφατα.Θα το προσπαθουσαμε αφου ψαξαμε κ εναλακτικο ελιγμο.Ανεβαινοντας η ομορφια του τοπιου ολο κ αυξανεται κ μπαινουμε σε πυκνα δαση κονοφωρων κ όχι μονο.Ανεβαινοντας το τοπιο γινεται αλπικο κ ο δρομος σκαρφαλωνει στην κορυφη του βουνο οπου υπαρχει μια λιμνη κ μπολικος παγωμενος αερας.Κανουμε σταση απολαμβανουμε την θεα του φιδιουσιου δρομου εως κατω τον καμπο ,από κει που ηρθαμε κ ηρεμουμε κοιταζοντας την λιμνη στη οποια καθρεπτιζεται το παγωμενο τοπιο.Περναμε μεσα από το επικυνδυνο θεοσκοτεινο,γεματο νερα που πεφτουν πανω μας τουνελ,βγαινουμε από την άλλη μερια κ απολαμβανουμε διαδρομη εισπνεοντας κατακαθαρο οξυγονο.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/IMGP1171.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/IMGP1171.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/IMGP1265.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/IMGP1265.jpg.html)
επεσε απο τα νερα ο τοιχος του
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/IMGP1266.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/IMGP1266.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 00:20
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades814.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades814.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades808.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades808.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades803.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades803.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/IMGP1274.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/IMGP1274.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/IMGP1273.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/IMGP1273.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 00:29
παμε να πιασουμε ουρανο
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades820.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades820.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades823.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades823.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades830.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades830.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades838.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades838.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades832.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades832.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 00:33
Στο ματι βουνα βουνα κ παλι βουνα ,με αλπικα τοπια κ πυκνα δαση κ η εικονα των ντοπιων τσομπαναραιων που καθοτι καλοκαιριασε πια κ περνουν τα υψομετρα στα βουνα ,όπως τον παλιο καλο καιρο των παραμυθιων.Στην ελλαδα πλεον τα μεταφερουν οι περισσοτεροι με φορτηγα,εδώ όμως η καταστασεις είναι ακομα διαφορετικες κ περναμε αναμεσα από τα καραβανια με τα βαρυφορτωμενα μουλαρια κ τα πιστα τσομπανοσκυλα να κανουν καλα την δουλεια τους.OΡEINH ΑΠΟΛΑΥΣΗ
ο μουργος κρυμμενος καλα αναμεσα στα προβατα κανει καλα τη δουλεια του
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades860.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades860.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades862.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades862.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades851.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades851.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 00:39
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades868.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades868.jpg.html)
. Ωσπου καποτε να,φαινεται κ μια λιμνη με την οποια παιζουμε,ποτε ακολουθοντας τις αποτομες παραλιες κ ποτε παιζοντας κρυφτο αναμεσα από τις πυκνες φυλλωσιες της τοπικης χλωριδας.
Περναμε φραγματα τουνελ ,κατηφοριζουμε μεσα από φαραγγια κ να σου στην κορυφη από ένα λοφο δεσποζει ανεμοδαρμενο ένα ερειπιο καστρου!Το poeinari ηταν οντως ένα από τα καστρα οπου ‘’κονακευε’’ ο δρακουμελ,αφου ηταν αετοφωλια κ δυσκολα προσβασιμο από τον οποιονδηποτε λογω της στρατηγικης του θεσης.Μυθοι κ θρυλοι από τα κοντινα χωριουδακια ακουγονται ακομα κ σημερα, από ότι μας ειπαν ντοπιοι για την φυγαδεψη του δρακουλιαρη από τους χωρικους,,για να μην τον συλλαβουν οι αντιπαλοι του.Σταματαμε στο μοναδικο μαγαζι που υπυρχε στην περιοχη κ παμε να κανουμε κουμαντο για τις πανοπλιες κ τα κρανη.Αφου συμφωνησαμε με το εξυπυρετικο προσωπικο για να αφησουμε τα πραματα μας σε φυλασομενο μερος καναμε την προσπαθεια να σκαρφαλωσουμε τον αποτομο λοφο.1400+ σκαλια –ευτυχως μεσα σε παχια σκια σε μια διαδρομη με πολλη μεγαλη κλιση.Το τσομπανικο ενστικτο μας ελεγε ότι το καλο το παλικαρι-ξερει κι άλλο μονοματι ,κ καναμε κ ελιγμους εκτος μονοπατιου,κυνδυνευοντας ο ψηλος να παθει ‘’εμφραγμα’’ ,αφου ηταν από τις λιγες φορες που εκανε πανω από 15 λεπτα να αναψει τσιγαρο.Οταν επιτελους φτασαμε εδωσα τα συγχαρικια στον φυλακα, που μας ζητησε 1 ευρω το ατομο για εισοδο.,που ανεβαινει εδώ πανω κάθε μερα!Απο δω πανω μπορεις να δεις από ότι μας ειπε την ‘’κοιλαδα των παλουκωμενων’’ στην οποια η τουρκοι βρικαν εκατονταδες πτωματα παλουκωμενα ,κ ειπαν να σταματησουν για λιγο την καταδιωξη.Το καστρο γενικα εχει πολύ καλη θεα,αλλα είναι μονο μισογρεμισμενα ντουβαρια.Αξιζει παντως εάν βρεθει καποιος εκει να παει.Κατεβαινοντας ο ψηλος αναψε κ τσιγαρο για να μην ΄΄λυποθημησει’’!
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades875.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades875.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades881.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades881.jpg.html)
ο ψηλος ανεβαινοντας :tease: :D
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades885.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades885.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/IMGP1320.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/IMGP1320.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades889.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades889.jpg.html)
η θεα απο ψηλα
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades888.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades888.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 00:43
Τωρα δεν υπηρχε καλυτερο πραμα από μια(?) παγωμενη μπυρα κ ένα καλο φαι ,αφου τα παιδακια μας εκαναν αυτό το κατορφωμα,να ανεβουν εως εκει πανω.Πηγαμε κ στο ταβερνακι κ φαγαμε εξαιρετικες ρουμανικες συνταγεςεατικων,παρολο που το μερος ηταν ‘’τουριστικο’’λογω του βραχου.Εκει βρικαμε κ έναν αγγλαρα ο οποιος ειχε στους δρομους 2 μηνες ,κ παρα πολλες παρεες μοτοσυκλετιστων περνουσαν από κει.
ο ψηλος παλι καπνιζει :D
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades927.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades927.jpg.html)
Στην πορεια κατά την curtea de arges ειπαμε να κοψουμε δρομο κ να μην φτασουμε εως κατω αλλα να στριψουμε από κατι χωρια που εδειχνε ο χαρτης κ να βγουμε στον παραλληλο με τον δρομο μας ,αυτή τη φορα προς βορεια αφου θελαμε να φτασουμε στο sibiu για σημερα.Μια από τις πιο ωραιες φασεις του ταξιδιου γιατι ειδαμε ένα ‘’αληθινο’’ προσωπο της υπεροχης αυτης χωρας ,περνωντας από δρομους με λακκουβες,χαλια οδοστρωμα,μεσα από χωριουδακια οπου τα πιτσιρικια μολις εβλεπαν τις μηχανες ετρεχαν κ μας περικυκλωναν για να μας ‘’κολλησουν ‘’το χερι, Θυμυθηκα τα παιδικα μου χρονια στο λασπωμενο τοτε χωρις ασφαλτο ,χωριο μου, που καναμε κ μεις ακριβως το ιδιο σε οποιο εντουρο του τοτε, περνουσε από κει πολύ σπανια.Μακαρι κ αυτά τα παιδακια να καταφερουν να κανουν κατι που ονειρευονται στο μελλον,βλεπεις εδώ η ζωη ακομα είναι σκληρη,με την φτωχια να χει τον πρωτο ρολο,σε αυτό.Παρατηρω τα σπιτια τα οποια ναι μεν είναι φτωχικα,,αλλα δειχνουν νοικοκυρεμενα με ότι τροπο βρισκει ο καθενας το παλευει,με το μπαχτσεδακι τους ,τις γλαστρες,κ τους ομορφους φραχτες.Μπορει πολλα από αυτά τα παιδακια να μην φορουσαν παπουτσια,τα ρουχα τους κουρελιασμενα,κ το μεταφορικο τους όχι τζιπαρα με 250 αλογα,αλλα καρο με ένα αλογο,ειχαν όμως κατι που πραγματικα με αρεσε κ με εδωσε δυναμη για τη ζωη,για αυτά που παραπονουμαστε ,τα καθημερινα μικροπρεπει που μας χαλαν,ενώ νομιζουμε ότι τα εχουμε όλα,αυτοι οι ανθρωποι μες στην φτωχια τους ειχαν ένα χαμογελο ΝΑΑΑΑΑΑ!
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades928.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades928.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades940.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades940.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades949.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades949.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 00:46
Σταματωντας μετα από αρκετα χιλιομετρα σε ένα χωριο να ρωτησουμε κατι νεα παιιδια για τον δρομο,που μαλωναν για πιο θα μας πει πρωτο διαπιστωσαμε ότι εδώ η ασφαλτος σταματαει κ ο δρομος από ότι μας ειπαν δεν ενδυκνυοταν για τις βαρυφορτωμενες μοτοσυκλετες μας.Ετσι πηραμε παλι τον ιδιο δρομο πισω κ βγαινοντας στην curte de arges πιασαμε τον δρομο που οδηγουσε βορεια στο sibiu.
Ενας δρομος για γερα νευρα αφου ηταν με ανωμαλο οδοστωμα ,γλυστερο με αρκετες λακκκουβες,κ παρα πολύ κινηση.Οι νταλικες αμετρητες σχηματιζαν ουρες χιλιομετρων κ από το ένα ρευμα κ από το άλλο.Τα λαδια των αναρτησεων πρεπει να ανεβασαν τοση θερμοκρασια που ανετα τηγανιζες,από την προσπαθεια να απαλυνουν τους κραδασμους στα 500 περιπου κιλα που ζυγιζαν οι μοτοσυκλετες.Καυσαερια με την σεσουλα να πνιγουν οποιον ακολουθαει σε μικρη αποσταση κ οδηγοι που δεν μπορουμε να πουμε ότι ηταν κ προβλεψιμοι.
Το ολο αυτό σκηνικο το αποζημειωνε για ακομα μια φορα η ομορφια αυτης χωρας ,με την διελευση του δρομου που εγλειφε το ποταμι σε πολλα σημεια ,μεσα από ένα εντυπωσιακο φαραγγι που σε επειανε δεος η ολη φαση σε συνδυασμο με το σουρουπο που σιγα σιγα εκανε την εμφανιση του!Προσπερασεις διχως αυριο κ σφηνες σε επικυνδυνα σημεια ειχαν γινει πλεον κολληταρια μας κ καμια φορα ,νυχτα πια φτασαμε στο sibiu.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades961.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades961.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/brasov-tranfagarasan/Grades962.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/brasov-tranfagarasan/Grades962.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 00:49
Μεγαλη πολη με την εισοδο της μαρτυραει ότι εδώ εχει πεσει χρημα κ εχει αναπτυξη σαν άλλη μια μεγαλη πολη της ρουμανιας.Προορισμος το ibis hotel αφου ειδαμε την προηγουμενη ότι η τιμη του μεσο booking ηταν στα 30 ευρα το δικλινα,μα όπως φτασαμε ο φωτεινος τιμοκαταλογος τωρα δειχνει προς απογοητευση μας 60.Παμε μεσα κ τρωμε το ξενερωμα καθως με 60 δεν προκειτε να μεναμε με τιποτα κ πηγαινουμε σε ένα γειτονικο ξενοδοχειο το οποιο είναι φουλ καθως είναι εκει το ρουμανικο show x-factor.Eκει λοιπον μας δινει ενας από το σωου το laptop του κ κλεινουμε από το booking με 30 ευρα ,κ να σου ξανα στην ρεσεπσιον του ibis με φατσα’’ξερεις από σουρδους κ τι εστι το ονομα?’’ κ κλεισαμε για 2 βραδυα.
Ωραια πολη κ κοσμοπολιτικη το sibiu τοπος που ελκυει αρκετους τουριστες κ όχι μονο.νομιζω είναι κ μνημειο της unesko η παλια πολη.Ωραια η αρχιτεκτονικη των παλιων κτιριων κ η τεραστια πλατεια-πεζοδρομος χωραει τους παντες, μικρους μεγαλους.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades999.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades999.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades979.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades979.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades990.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades990.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades998.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades998.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 00:51
Ξεκινωντας το πρωι για ακομα μια μαγευτικη διαδρομη που ειχαμε μπροστα μας (η καλυτερη όπως αποδειχτηκε) πηραμε το δρομο δυτικα για λιγο εως το sebes για να το κοψουμε νοτια στον 67c την περιφιμη transalpina.
Μπαινοντας στον στενο αυτό δρομο πενωντας μικρα χωριουδακια το σκηνικο αρχιζε παλι σιγα σιγα να αλλαζει κ να γινεται πιο ορεινο.Η μυρωδια του φρεσκου αερα που κατεβαζε τις ευωδιες του δασους ηταν ότι πρεπει για ένα καφεδακι σε ένα καινουριο μαγαζακι στην ακρη του δρομου.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/IMGP1364.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/IMGP1364.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1019.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1019.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1034.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1034.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 00:54
Ανεβαινοντας ειδαμε να γινονται εργα συντηρησης του δρομου,ο οποιος ειχε πολλες κατολισθησεις κ ηταν χαλασμενος κ κομμενος σε πολλα σημεια του.Οι ρουμενοι όμως από ότι ειδα εβαζαν μεγαλους σωληνες κατω από το δρομο για να περναν τα αφθονα νερα από τις βροχες κ τα χιονια ,κ να μην αλλοιωνουν την ασφαλτο.Η αληθεια είναι ότι την εποχη που πηγαμε εμεις ο δρομος σε πολλα σημεια ηταν χαλια κ καναμε ολοκληρα χιλιομετρα χωματοδρομου από τους τονους χωμα που επεσαν τον χειμωνα.Οι βαριες μοτοσυκλετες για ακομη μια φορα ,εδειξαν ότι αν θες να πας καπου πας,ότι κ να χεις,εάν οι συνθηκες δεν είναι πολύ ακραιες.Τα βεντιλατερια δουλευαν στο φουλ μεσας στον χωματινο δρομο ,κ ανεσαν όταν πατουσαν ασφαλτο για λιγα χιλιομετρα κ μετα να σου παλι χωματα κ πετρες.Ευτυχως αυτές οι εναλαγες δεν κρατησαν πολύ κ μολις βγηκαμε από τα φαραγγια κ τις γκρεμουρες το πραμα αλλαξε προς το καλυτερο.Απο ότι εμαθα λιγες μερες μετα από μας ο δρομος φτιαχτηκε κατά πολύ (όχι ότι εμας μας δυσκολεψε,αλλα με ανταποδοση την ομορφια του μερους αξιζε αυτή η μικρη οδηγικη εμπειρια! ) Παντως φαινεται ότι στην περιοχη αρχισε να πεφτει πολύ χρημα για την αξιοποιηση της κ πρεπει να χουν βαλει χερακι ξενες εταιριες που εκμεταλευονται ορεινο τουρισμο.Σε λιγα χρονια βλεπω να γινεται εκει πανω σαν τις αλπεις.
για κατολισθησεις
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1027.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1027.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/IMGP1424.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/IMGP1424.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1094.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1094.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 00:58
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1051.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1051.jpg.html)
η φυση οργιαζει
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1061.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1061.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1069.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1069.jpg.html)
τι καλυτερο του να οδηγας σε τετοιυς δρομους?
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1049.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1049.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1056.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1056.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 01:01
Σε μια διασταυρωση παραξενη ,ο φιλος jtr για ακομα μια φορα μου ειχε πει ποιον δρομο να διαλεξω, κ παλι η επιλογη του ηταν διανα.Στην συνομιλια μεταξυ μας, καθως ηταν παραπλευρα μια από τις αρκετες παρεες κ οικογενιες που απολαυβαναν τη φυση κανοντας πικ-νικ,πεταχτηκε ενας ρουμανος μολις ακουσε ελληνικα κ μες την τρελη χαρα μιλωντας σπαστα ελληνικα ηρθε να μας βοηθησει για ότι θελαμε,καθως ερχοταν πολύ συχνα στην ελλαδα λογω του ότι ηταν νταλικιερης.Αφου μιλησαμε για λιγο,εφυγα ευχαριστημενος από αυτή την επαφη που μολις ειχαμε ,γιατι πολύ γουσταρω να μιλαω με φιλικους ντοπιους στα ξενα για μενα μερη
Συνεχισαμε παρεα με το ποταμι κ τα λιβαδια ενώ παραπερα το πυκνο δασος κονοφωρων εδειχνε ότι ηταν ο κυριαρχος της περιοχης.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1129.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1129.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1098.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1098.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1113.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1113.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/IMGP1424.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/IMGP1424.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 01:04
Ανεβηκαμε κ σταση σε μια πανεμορφη λιμνη,που τιποτα σεν ειχε να ζηλεψει από τις άλλες ευρωπαικων προορισμων,κ πηραμε τον ανηφορο για το ψηλο πασσο με την τελεια καινουρια ασφαλτο κ στροφες.Εχοντας πιασει πολύ υψομετρο τα δαση πια τα βλεπαμε από κατω μας ενώ εμεις πατουσαμε από κορφη σε κορφη.ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1082.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1082.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1090.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1090.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1096.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1096.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/IMGP1406.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/IMGP1406.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/IMGP1397.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/IMGP1397.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/IMGP1399.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/IMGP1399.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 01:07
Σταση στο ψηλοτερο κ ανεμοδαρμενο σημειο,για πιασουμε τα συννεφα με το χερι μας κ να απολευσουμε τη θεα γυρω κ κατω μας.Το υψομετρο αρκετο κ οι βουνοκορφες μας περικυκλωνουν.Στο κατεβασμα μια από τα ιδια,κ σταση στο πολύ ομορφο ξυλινο καφε να δενει αρμονικα με το φυσικο περιβαλλον.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1182.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1182.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1180.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1180.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1181.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1181.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1183.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1183.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1188.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1188.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1172.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1172.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 01:10
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1166.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1166.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1163.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1163.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1195.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1195.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1204.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1204.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/sibiu-transalpina/Grades1217.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/sibiu-transalpina/Grades1217.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 01:14
Στα χαμηλα πλεον ρολαρουμε κατά τη hunedoara να επισκευτουμε ένα ακομη καστρο κ να περασουμε το βραδυ.Η πολη δεν ηταν όπως τις προηγουμενες με το βιοτικο επιπεδο αισθητα πιο χαμηλο,αλλα το καστρο ηταν πανεμορφο.δυστυχως ηταν κλειστο κ δεν μπορεσαμε να το επισκευτουμε από μεσα.Διανυχτερευση χωρις εξοδο στην πολη αφου δεν ειχε κ κατι το ιδιαιετερο να παμε.
το καστρο της huneodoara.απλα πανεμορφο
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/IMGP1448.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/IMGP1448.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1258.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1258.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1260.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1260.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1254.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1254.jpg.html)
Την άλλη μερα παιρνουμε το δρομο για την timishoara ,μια μεγαλη πολη πολη που θυμιζει εντονα ευρωπη,αφου πλεον βρισκομαστε πολύ κοντα στην ουγγαρια.Βαλαμε ροτα για τα σερβικα συνορα ,μεσα από την πρωτη δυνατη βροχη που φαγαμε
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/IMGP1465.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/IMGP1465.jpg.html)
.Στα συνορα οι σερβοι εχουν προβλημα με τις ταυτοτητες μας ,αφου δεν ειχαν ημερομηνια ληξης όπως τα διαβατηρια.Οταν τους εξηγησαμε ότι ετσι είναι κ ειδαν ότι ολοι ειχαν το ιδιο μας αφησαν κ περασαμε.Στη σταση που καναμε οι αστυνομικοι μολις εμαθαν που ειμαστε ελληνες μας σημειωσαν στο χαρτη μερικα σημεια ,για μην τρεχουμε πανω από το οριο γιατι τα μπλοκα είναι αυστηρα!!!!!!Την θεση των dacia πλεον την πηραν τα zastava τα οποια ηταν αθφονα.Στην εισοδο της πολης δεν μπορουμε να βρουμε το ξενοδοχειο,ρωταμε έναν με mercedez κ προσφερεται να μας οδηγησει εως εκει,οπου μας δινει την καρτα του ,σαν δικηγορος που είναι ,εάν τον χρειαστουμε στο οτιδηποτε!!!
novi sad
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1307.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1307.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 01:18
Μπανακι κ βουρ για εξω ,στον μεγαλο πεζοδρομο με τον καθεδρικο ναο.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1314.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1314.jpg.html)
Τηλεφωνο στον φιλο μιχαελο οπου είναι σερβο-βοσνιος κ μιλαει ελληνικα,αφου τα εμαθε από έναν καλο φιλο μας στο νοβισαντ οπου σπουδαζαν μαζι-στο τελος εγιναν κουμπαροι!!Σε λιγη ωρα σουρουπωνε κ ηταν στο καφε οπου τον περιμεναμε ,κ μας λεει να τον ακολουθησουμε για να δουμε την ΄΄πραγματικη’’σερβια.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1317.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1317.jpg.html)
Αρχιζουμε με παραδοσιακο ρακαδικο πολύ παλιο,κ δοκιμαζουμε κάθε ειδος ρακη που υπηρχε,ολες ξεχωριστες κ η μια καλυτερη από την άλλη.Εκεινη την βραδια επαιζε κ μπαλα ελλαδα-γερμανια,κ οι περισσοτεροι σερβοι υποστηριζαν ελλαδα,αποδεικνυοντας σε μας για άλλη μια φορα την συμπαθεια τους προς εμας σαν γειτονες.Στη συνεχεια ειχε γυρα στα περιφημα μπαρακια ,στα στενακια πισω από τον καθεδρικο ναο,οπου γινοταν κολαση.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1322.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1322.jpg.html)
Καθως περναμε από ένα μαγαζι-το ειχε ενας συμμαθητης του μιχαελο-με το που ακουει ότι ειμασταν ελληνες μας βαζει μεσα χωρις 2η σκεψη κ φουλ στα ηχεια στανιση κ αλλα τετοια με τις ντοπιες κορασιδες να χορευουν όπως κ στα μπουζουκια στην ελλαδα.Και δωστου ρακες ,όλα κερασμενα από τους φιλοξενους σερβους.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1325.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1325.jpg.html)
Ακολουθει ένα ροκ μπαρακι με δυνατη live μουσικη κ γινεται της ‘’κολασεως’’.Τα λιτρα κατεβαιναν γρηγορα(0,90 η μεγαλη μπυρα,τι περιμενες?) όπως κ η διαθεση ηταν στα φορτε της.Καταπληκτικη βραδια,αξεχαστη με λιτρα αλκοολ στο αιμα μας κ ένα στενο από μπαρακια με πολύ,μα παρα πολύ διασκεδαση κ κοσμο.Η βραδια τελειωνει, αφου ξυπνησα στο τραπεζι από ένα παραδοσιακο σερβικο μαγειριο,αφου αφησαμε τους αλλους 2 να ‘’κυνηγαν’’ με κατι 2μετρες ξαθιες μακρυποδαρουσες,σε παρομοια κατασταση.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/197633_480609355285992_1107080342_n.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/197633_480609355285992_1107080342_n.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 01:21
Πρωι κ βολτα στην παραλια του δουναβη οπου ολοι πηγαινουν εκει για μπανιο,αφου η θαλασσα είναι κατι εκατονταδες χιλιομετρα μακρια.Ειχε κ παραδοσιακους χωρους κ εκδηλωσεις.Σειρα εχει η επισκεψει στο καστρο το οποιο στα παλια χρονια ηταν απορθητο στην κυριολεξια ,αφου δεν ειχε υποταχθει καν στην οθωμανικη αυτοκρατορια όπως κ ολη η ευρυτερη περιοχη της βοιβοντινα ,συμφωνα με τα λογια του μιχαελο.Θεα προς την παλια πολη κ το δουναβη,με το ηλιοβασιλεμα να αποχερεταει την μερα,θυμιζοντας μας ότι δυστυχως είναι η τελευταια μερα αυτης της ωραιας βολτας στις γειτονες χωρες.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1353.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1353.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1348.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1348.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1350.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1350.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1351.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1351.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 01:24
η παλια πολη απο το καστρο
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1357.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1357.jpg.html)
το ρολοι
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1361.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1361.jpg.html)
ο δουναβης
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1365.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1365.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1367.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1367.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1358.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1358.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/255339_480610508619210_556800881_n.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/255339_480610508619210_556800881_n.jpg.html)
στα στενα του καστρου
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1371.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1371.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1373.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1373.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 01:27
Την άλλη μερα μετα από ένα γερο πρωινο φευγουμε με ροτα κατά το νοτο.Ο απεραντος σερβικος καμπος ,μοιαζει ατελειωτος,αφου περναμε το βελιγραδι κ συνεχιζουμε στις απεραντες ευθεις τις εθνικης οδου οπου ειχε κ διοδια.Συνορα με τα σκοπια,ουρες ατελειωτες κ προσπερναμε τα αμαξια.
γεματη ηλιοτροπια η σερβια
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1407.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1407.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1421.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1421.jpg.html)
Φτανοντας στο γκισε, ο ειρωνικος σπασταρχιδας –αργα τα ζα- υπαλληλος μας εχει πρηξει για τις ταυτοτητες τις πρασσινες καρτες,κ ειρωνευεται για τους ελληνες που βλεπουν αυτές τις φτηνες σειρες με ιστοριες ‘’αγαπης κ ερωτα’’ μεταξυ ελληνων κ τουρκαλων ή κ το αντιθετο,λεγοντας με ότι ειμαστε γελοιοι.Τωρα τι να τον πω?δεν ειχε κ αδικο κατά καποιο τροπο,για τα ηλιθια θεματα που κραταν κοιμισμενο ένα μεγαλο μερος των ελληνων.
Κ ετσι για με αποτελειωσει μου λεει κ –ok welcome to Macedonia-θολωσα.γιατι?για ένα ονομα?ολος ο κοσμος πλεον ετσι ξερει αυτο το ψευδοκρατος μακεδονια.εγω προσωπικα δεν το δεχομαι. Κ σκαει εκεινη την ωρα κ μυνημα στο κινητο,καλοσορισατε στην μακεδονια την χωρα του πολιτισμου,κ μπροστα μου σκαει κ μια ταμπελα να,αεροδρομιο μεγας αλεξανδρος.Κ οσο δεν τα θελα να τα περασω τα σκοπια να σου κ ανοιγουν οι ουρανοι κ μαυρη μαυριλα πλακωσε,κ να διοδια κάθε λιγα χιλιομετρα (0,50 ευρα),κ το κορυφαιο μπερδευομαστε .την κανουμε δυτικα,κ βρισκομαστε στο μαυροβο με,βροχη κ κινηση κ χαλια ορεινο δρομο.Το τοπιο ωραιο ορεινο,αλλα οι δρομοι αθλιοι κ γλυστεροι.Καποτε φτανουμε στην στρουγκα κ βλεπω αλβανικες σημαιες υψωμενες ,ενώ το εδαφος είναι σκοπιανο ,φερνοντας στο μυαλο μου τις πριν λιγες ωρες σκεψεις μου.Στην οχριδα παει ο ψηλος να τελειωσει τα καποια διναρια που μας δωσανε ρεστα στα διοδια(οι φιλικοι-να λεμε την αληθεια- υπαλληλοι) , κ ο βενζινας δυσανασχετει γιατι δεν ηταν παρα μονο 3,5 ευρω.ΡΕ ΟΥΣΤ,ΙΣΣΣΣΣ.Περναμε κ από το πλουσιο καποτε με πλουσιο΄΄ελληνικο΄΄ στοιχειο κατά το πλειστον Μοναστηρι,κ να χαρω εγω την πολη Μπιτωλα που πανε κ κατι ‘’δικοι’’ μας για να είναι large.
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1430.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1430.jpg.html)
http://i1354.photobucket.com/albums/q698/intrudew/novisad/Grades1435.jpg (http://s1354.photobucket.com/user/intrudew/media/novisad/Grades1435.jpg.html)
intruder
15/01/2014, 01:32
Νυχτα επιτελους παταμε ελληνικο εδαφος κ αναβουμε τσιγαρο νιωθωντας σπιτι μας.Τι ειρωνια κ αυτό,ενώ λιγα μολις χιλιομετρα από την νοητη στο χαρτη γραμμη είναι οι ΄΄αλλοι,-οι διαφορετικοι΄΄.Ε ρε παραξενος που είναι ο ανθρωπος κ τα κανει δυσκολα.Τελοσπαντων περασαμε κ τη φλωρινα κ να σου μπροστα αραδιασμενα τα εργοστασια της δεη ξεφυσωντας τη βρομα από τα φουγαρα τους.Περνωντας αναμεσα τους καποτε αργα πια τη νυχτα φτασαμε στην τοσο ασχημη,μα αγαπημενη μας Σουρδια ,γεματοι από εικονες ,εμπειριες κ ακομα λιγο πιο ανοιχτομυαλοι (οσο μπορουμε).Μολις μπηκαμε στην πολη στην ακρη του μυαλου ,ηδη αρχισα να ονειρευομαι το επομενο κ να βγαζω αζυμουθια!Ερε ‘’αρρωστια’’αυτή η διτροχη φευγαλα.
Ξεφορτωσα την μαυρη λησταρχινα,την αραπω μου,λασπωμενη,βρομικη,σκονισμενη, μα παντα ακουραστη,και με κοιτουσε σιωπηλα,με ρωταγε με το βλεμα της,για την επομενη φορα που θα ξαμολυθουμε μαζι ,σε κεινο το ατελειωτο φιδι,που συνδεει τους πολιτισμους , διασχυζει τη στερια μεσα από ποικιλλα μερη,κ οναμαζεται δρομος.Της υποσχεθηκα κ την ευχαριστησα για αυτό το συναισθημα κ τη χαρα που απλοχερα σε δινει με ένα ‘’κλικ’’ στη μιζα κ ένα ‘’κλακ’’ στην πρωτη……..κ το ταξιδι αρχιζει,αλλα επιβαλεται κ να τελειωσει,για να ονειρευτεις το επομενο κ τελειωμο δεν εχει………
alexxxcbr
15/01/2014, 09:25
Μπραβο μεταλλαδες, παντα τετοια ωραια ταξιδια ευχομαι.
:beer::beer::beer:
Hell_Rider
15/01/2014, 11:16
Ειστε Ωραιοιιιιιιιι !!!! παντα τετοια !!!! :beer:
( μονο w.a.s.p. ειδατε ? :P )
intruder
15/01/2014, 12:13
Ειστε Ωραιοιιιιιιιι !!!! παντα τετοια !!!! :beer:
( μονο w.a.s.p. ειδατε ? :P )
307613
skylos mauros
15/01/2014, 14:03
ζηλευωωωωωωωω!!!!!
Μπραβο Γιωργη!!!:beer::beer::beer:
Pan (dvs)
15/01/2014, 19:02
ζηλευωωωωωωωω!!!!!
Kαι γω.Θελει πολυ κουραγιο για να κανεις με bandit τετοιο ταξιδι.
Hell_Rider
15/01/2014, 20:46
307613
αααααα τωρα καταλαβα ποιο Live !!! με το που ειδα Manowar :p
amyroukai
16/01/2014, 11:34
Kαι γω.Θελει πολυ κουραγιο για να κανεις με bandit τετοιο ταξιδι.
Γιατί γλυκό αγόρι; Ισα ίσα που ξέρεις ότι θα πας, θα γυρίσεις, χαλαρός και άνετος. Με τι θα έκανες αυτό το ταξίδι δηλαδή;
skylos mauros
16/01/2014, 15:48
δυστυχως δεν θα μπορεσω να κανω ποτε ενα τετοιο ταξιδι.....
Pan (dvs)
16/01/2014, 20:41
Γιατί γλυκό αγόρι; Ισα ίσα που ξέρεις ότι θα πας, θα γυρίσεις, χαλαρός και άνετος. Με τι θα έκανες αυτό το ταξίδι δηλαδή;
Με αυτο που κανω και τα υπολοιπα ταξιδια μου.:D
intruder
16/01/2014, 21:43
δυστυχως δεν θα μπορεσω να κανω ποτε ενα τετοιο ταξιδι.....
γιατι ρε φιλε?δεν θελω να ακουω ΠΟΤΕ.οικονομικα πολυ προσιτο-βαλκανια.οσο για χρονο ειναι κομματι δυσκολο αλλα κ σε ενα 3ημερο σιδηροκολο τα μισα περιπου τα κανεις.ευχομαι εαν το επιθυμεις να γινει-το δυσκολοτερο ειναι η αποφαση(εαν δεν υπαρχει σοβαρος λογος-οικογενειακα-υγειας)
Με αυτο που κανω και τα υπολοιπα ταξιδια μου.:D
με ''λησταρχο'' μαυρο κ ΄΄κακο΄΄ δηλαδη:beer:
skylos mauros
16/01/2014, 23:03
[QUOTE=intruder;2420185]γιατι ρε φιλε?δεν θελω να ακουω ΠΟΤΕ.οικονομικα πολυ προσιτο-βαλκανια.οσο για χρονο ειναι κομματι δυσκολο αλλα κ σε ενα 3ημερο σιδηροκολο τα μισα περιπου τα κανεις.ευχομαι εαν το επιθυμεις να γινει-το δυσκολοτερο ειναι η αποφαση(εαν δεν υπαρχει σοβαρος λογος-οικογενειακα-υγειας)
μεσα επεσες... συμφωνα με τους γιατρους ξεχναω το τιμονι μηχανης - αυτοκινητου για παντα.... για την τιμη των οπλων δεν πουλαω τον ληστη και τον χρησιμοποιω σαν παπι αλλα για μεγαλη διαδρομη δεν το βλεπω... δεν μπορω να παιζω με την τυχη μου.... περυσι το σκεφτομουνα οταν επεστρεφα απο εξωτερικο αλλα ενα προβλημα υγειας που εμφανιστηκε ανετρεψε τα παντα.....
intruder
17/01/2014, 00:45
απο καρδιας φιλε μου σου ευχομαι να παν ολα καλα κ να σαι δυνατος,με την υγεια κ την ασφαλεια δεν ειναι να παιζουμε.
ολα τα αλλα ερχονται δευτερα
Carlos.1on2
17/01/2014, 16:11
Μπορείς να βάλεις και κανένα χάρτη της διαδρομής? Τα μέρη πάνω -κάτω είναι γνωστά αλλά σίγουρα θα μπορείς να δώσεις καλύτερα οδηγικές λεπτομέρειες μέσω ενός χάρτη
intruder
18/01/2014, 14:29
Μπορείς να βάλεις και κανένα χάρτη της διαδρομής? Τα μέρη πάνω -κάτω είναι γνωστά αλλά σίγουρα θα μπορείς να δώσεις καλύτερα οδηγικές λεπτομέρειες μέσω ενός χάρτη
στοπεριπου
https://maps.google.gr/maps?saddr=Kozani,+%CE%9A%CE%BF%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CE%B7&daddr=Veliko+Tarnovo,+Bulgaria+to:Bucure%C5%9Fti,+Rom%C3%A2nia+to:Sinaia,+Prahova,+Rom%C3%A2nia+to:B ran+Castle,+DN73,+Bran,+Bra%C8%99ov,+Romania+to:Bra%C8%99ov,+Rom%C3%A2nia+to:Transf%C4%83g%C4%83r%C4 %83%C5%9Fan,+C%C3%A2r%C8%9Bi%C8%99oara,+Sibiu,+Rom%C3%A2nia+to:Curtea+de+Arge%C8%99,+Arge%C8%99,+Rom %C3%A2nia+to:Sibiu,+Rom%C3%A2nia+to:DN67C,+Sebe%C8%99,+Alba,+%CE%A1%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE %AF%CE%B1+to:DN67C,+Novaci,+Gorj,+%CE%A1%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1+to:Hunedoara,+Rom %C3%A2nia+to:Timi%C8%99oara,+Timi%C8%99,+Rom%C3%A2nia+to:Novi+Sad,+Vojvodina+to:Tetovo,+Macedonia+(F YROM)+to:Ohridsko+Lake,+Ohrid,+Albania+to:Kozani&hl=el&ie=UTF8&sll=43.088905,22.977645&sspn=9.770158,21.643066&geocode=FSXwZgIddXxMASlHNz6NbdJZEzHd2Q1uTavsQg%3BFVpIkQId_-KGASndkZQ9SyGpQDHAXb9pEqAABA%3BFXT8pQIdUVCOASlPrTy_OvmxQDEoppx84zIGrA%3BFXD8swIdHeKFASlfH7yVLBezQDGC v1rFR2BmQA%3BFUOBtgIdfxKDASF_qyHZkieSzykx3hWk5UezQDF_qyHZkieSzw%3BFWOmuAIdMMqGASnxFKIqhluzQDEPHjlU7_ L1bA%3BFWixuQIdovR2ASmvlkw4qt1MRzE3h2C9en5RUA%3BFd_EsAId_5J4ASnz9MhoaTJNRzFOV83JkMd9Mw%3BFTGpugIdm2V wASnVHCz9iGdMRzG0kDNOIZ3eOg%3BFSgTvQIdvY9nASkl7IwAp6JNRzFjOA2CDaYVcA%3BFb5lsQIdcUZpASkl7IwAp6JNRzFjO A2CDaYVcA%3BFR5XugId571dASmfFZZzVIpORzE7IzU87YzzGQ%3BFZMsugId-w5EASmntQ_LfWdFRzFJZ5NzZK9_Uw%3BFZelsgIdUuouASlVNOk9YRBbRzEo_iQ3aH1vCw%3BFUAAgQIdTwpAASnb6FAq6PBTEzF M08pGS-OHVQ%3BFZj4cQIdF647ASnLP-QHAsJQEzHCAa90wAjQxA%3BFSXwZgIddXxMASlHNz6NbdJZEzHd2Q1uTavsQg&oq=transfag&t=h&mra=ls&z=6
Powered by vBulletin® Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.