PDA

View Full Version : Ρακοκάζανα

SHOOTER045
17/11/2013, 23:04
(κ που σε... οσο για το καζανι,ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΧΑΛΚΟΣ Κ ΜΟΝΟ ΧΑΛΚΟΣ ολα τ αλλα μεταλα βγαξουν δηλητήρια)
οφ τοπικ
ναι μονο χαλκος για καζανια
αλλα και αυτος οξειδωνεται-πρασινιζει-και εκεινο ειναι επισης δηλητηριο
οποτε και εκεινα τα<γανωνουνε>

MikeG
19/11/2013, 14:21
καζανι πατεντα ειναι. βαζω μια τελευταια καζανια να φυγουν τα στραφυλα. μικρακι ειναι τοχουμε κανει απο βαρελι μπυρας. αλλα προσπαθω να πετυχω να μην μου βγαζει την μυρωδια του καμενου. για ρακη μιλαμε. πειραματα κανω :beer:

Με ενδιαφέρει η πατέντα! Αν κάποια στιγμή έχεις όρεξη βγάλε μερικές φωτος και γράψε μας δυο λόγια

:beer:

George_M.
19/11/2013, 18:22
καζανι πατεντα ειναι. βαζω μια τελευταια καζανια να φυγουν τα στραφυλα. μικρακι ειναι τοχουμε κανει απο βαρελι μπυρας. αλλα προσπαθω να πετυχω να μην μου βγαζει την μυρωδια του καμενου. για ρακη μιλαμε. πειραματα κανω :beer:

σιτα αποστατη βαζεις στο κατω μερος εσωτερικα ωστε να μην εχεις αμμεση επαφη της φωτιας με το προιον (στεμφυλα).αν οχι τοτε αυτη ειναι η αιτια,εαν ναι τοτε αλλαζεις καζανι...

τσακω μια προχθεσινη δικη μας..
303881

virus
19/11/2013, 19:50
αυτο ειναι το καζανι. απο βαρελι μπυρας. απλα το εκοψα στην μεση και διαμωρφωσα λιγο τα χειλη του για να μπαινει το ενα μεσα στο αλλο και να το σφραγιζω με σταχτη. και σιτα εχω δοκιμασει και ενα χορτο που ειναι σαν το θυμαρι. αγκαθωτο ειναι. βεβαια να πω με την σιτα και το χορτο βελτιωθηκε παααρα πολλυ. δεν εχει τοσο καμενη αισθηση.

απο σταφυλια βαζουμε ΜΟΝΟ σαββατιανο. δεν ξερω αν παιζει κι αυτο το ρολο του.

το υπολοιπο συατημα το εχω φτιαξει ως εξης. πηρα σωληνα ανοξειδωτη και την περασα στον κουρμπαδορο να κανει σαν το λαιμο του κυκνου και στην συνεχεια πηρα και μια εξαμετρη σωληνα ψιλη την εκανα σπιραλ και την εβαλα μεσα σε ενα απλο βαρελι το οποιο το γεμιζω νερο. ο ψυκτης που λεμε.

διαβασα κι αλλη μια θεωρια οτι μετα το καζανι τους σωληνες του κυκνου και του σπιραλ να τους κανω με χαλκο. και να κρατησω το ιδιο καζανι.

του χρονου θα κανω κι αλλα πειραματα!

303888

303889

303890

virus
19/11/2013, 19:53
303891

303892

μανιανι πολυ μου αρεσει το καζανι σου. εχει και παρα πολυ ωραια φουσκα. ζηλευω :cry:

ρε λες να μου την δωσει και να φτιαξω κανα καζανακι μονος μου απο χαλκο; :evil:

George_M.
19/11/2013, 20:24
[QUOTE
μανιανι πολυ μου αρεσει το καζανι σου. εχει και παρα πολυ ωραια φουσκα. ζηλευω :cry:

ρε λες να μου την δωσει και να φτιαξω κανα καζανακι μονος μου απο χαλκο; :evil:[/QUOTE]

για προχωρα με την Αφρικανα γιατι αγριεψαν τα πραματα (sapillas etc..:D) κ θα τα ξαναπουμε...:lol:

Babis@
21/01/2014, 21:20
οφ τοπικ
ναι μονο χαλκος για καζανια
οποτε και εκεινα τα<γανωνουνε>

inox? δε κάνουν?

nathair
21/01/2014, 21:31

Δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Αν ητανε δηλητήριο θα είχανε πεθάνει όλοι όσοι έχουνε σωλήνες χαλκού. Φυσικά και δεν είναι.

SHOOTER045
21/01/2014, 22:14
Οταν δεν χρησιμοποιειται για καιρο και μενει εκτεθειμενος ο χαλκος στον αερα δημιουργει αυτη την πρασιναδα
Ειχαμε απο παλια εκεινα τα τεραστια σκευη που καναμε μαρμελαδα

virus
21/01/2014, 22:18
ναι αλλα τωρα ο χαλκος εχει πλεον προσμιξεις. για αυτον ακριβως τον λογο.

παλια ηταν ο καλος καθαρος χαλκος ;)

SHOOTER045
21/01/2014, 22:33
Ναι οντως ειχε ποιο καφε χρωμα παλια

Pan (dvs)
22/01/2014, 08:18
Το καλο καζανι ειναι φταγμενο απο βαρυ χαλκο ,χωρις προσμιξεις.Σε αυτη την περιπτωση δεν χρειαζεται γαλβανισμα.Τα ποιο καινουργια χρειαζονται αλλα το καλαι πρεπει να ειναι παρα πολυ καλης ποιοτητας.
Ο λογος που δεν κανουνε ανοξειδωτα ,απ'οτι μου λενε οι παλαιοτεροι, ειναι γιατι ο χαλκος παρακραταει κατα καποιον τροπο αρκετα βλαβερα συστατικα κατα το βρασιμο και δεν τα αφηνει να πανε στο τελικο αποσταγμα.

Πολλα καζανια λογω του οτι τα μαζευουνε με υγρασια βγαζουνε πρασσιναδα.Αυτο ειναι δηλητηριο.Οταν ξαναμπουνε την επομενη χρονια τα καζανια ,πρεπει να καθαριστουνε πολυ καλα και να βγει το πρωτο καζανι μονο με νερο μεχρι να καθαρισει.

308164

SHOOTER045
22/01/2014, 13:44
Το αυτο
+10000000

OldMan
22/01/2014, 14:54
Εγω γιατί βλέπω στις φωτό ότι όλοι οι τεμπέληδες (και μη μερακλήδες) καζανιάζουν με υγραέριο ..?? :D

virus
22/01/2014, 16:41
οπου τεμπεληδες, κι εγω μεσα, βαλε ασχετοι...

αιντε τωρα που θες και χτιστη στια... και τα ξυλα ακριβα πλεον :p

sernodas2
22/01/2014, 17:01
κ το προπανιο κανει την ιδια δουλεια αρκει να μην του δινεις πολυ φωτια,εχοντας προπανιο κ δουλευοντας το ομως με φλογα σαν να ειναι ξυλα ολλα καλα!!!

(δυσκολο σε επαγγελματικο καζανι μιας οι μερες οι ωρες της αδεις λειτουργειας που δινει το τελωνειο ειναι στανταρ, κ μεσα σε αυτες της ωρες πρεπει να βγει η δουλεια)

ακομα καλο θα ηταν τα στεμφυλα που θα μπουν μεσα να μην εχουν πανω τα κοτσανια ,δλδ τα σταφυλια καλο ειναι να τα περναμε απο μηχανημα που βγαζει της ρογες απ τα τσαμπια.οποτε στο βρασιμο θα εχουμε μουστο σαρκα κ τις ρογες απο σταφυλη κ οχι τα κοτσανια τα οποια βγαζουν ξυλοκαινες:dizzy:

αντε στην υγεια μας!!:beer:

sernodas2
22/01/2014, 17:10
κ αμα θελουμε ακομα καλλιτερο αποτελεσμα στο τελικο προιον

βραζουμε 3 φορες

πρωτη τα στεμυλα

δευτερη το τσιπουρο που βγαλαμε

κ μετα παλι το τσιπουρο βγαλαμε

σε καθε βραση σταματαμε την αποσταξη στου 30 βαθμους αλκοολης

την πρωτη σταγονα(κανα μισο κιλο)δεν το βαζουμε μεσα

αφου γινουν ολα αυτα κ βγει το τσιπουρο με βαθμο αλκοολης 50 πχ για να το κατεβασουμε στο 40 με 42 αναλλογος τα γουστα του καθενα,βαζουμε νερο, αλλα οχι απ την βρηση,βαζουμε παλι το καζανι μονο με νερο κ αυτο το αποσταγμα το προσθετουμε στο τσιπουρο μας μεχρι να κατεβει εκει που θελουμε

virus
22/01/2014, 17:19
ερωτηση πρωτη.

το πρωτο μισοκιλο που λες εξαρτατε απο το ποσο μεγαλο ειναι το καζανι ε; δηλαδη αν ενα καζανι βγαζει την καζανια 10 κιλα ρακη ενα αλλο βγαζει καζανια 4 κιλα. μισοκιλο και στις δυο περιπτωσεις;

ερωτηση δευτερη

καζανια με στραφυλα, την καναμε τελειωσε. βαζουμε την ρακη για αποσταξη δευτερη. στο ιδιο καζανι θα την βαλουμε; επειδη το καζανι ειναι μεγαλο και η ρακη λιγη.

ερωτηση τριτη

σκετη την αποσταζουμε την ρακη; δεν βαζουμε τιποτα αλλο μεσα;

και βλεπουμε :D

sernodas2
22/01/2014, 17:32
ερωτηση πρωτη.

το πρωτο μισοκιλο που λες εξαρτατε απο το ποσο μεγαλο ειναι το καζανι ε; δηλαδη αν ενα καζανι βγαζει την καζανια 10 κιλα ρακη ενα αλλο βγαζει καζανια 4 κιλα. μισοκιλο και στις δυο περιπτωσεις;

ερωτηση δευτερη

καζανια με στραφυλα, την καναμε τελειωσε. βαζουμε την ρακη για αποσταξη δευτερη. στο ιδιο καζανι θα την βαλουμε; επειδη το καζανι ειναι μεγαλο και η ρακη λιγη.

ερωτηση τριτη

σκετη την αποσταζουμε την ρακη; δεν βαζουμε τιποτα αλλο μεσα;

και βλεπουμε :D

1 το ποσο βγαζουμε παει αναλλογικα με το καζανι

2 ναι στο ιδιο κ προσθετουμε νερο,νερο τοσο ωστε να μην καψουμε το καζανι(να εχει μεσα δλδ ως την μεση περιπου κ οχι 3 ποντους στο πατο πχ)

3 σκετη(εκτος κ αν θες να βαλει κατι για να προσθεσουμε αρωμα κ γευση ,κανελα,κυδωνια,γλυκανισο,καλο ειναι να μην βαλεις τπτ,γνωμη μου, γιατη μεχρι να βρεις την συνταγη θα εχεις χαλασει αρκετα κιλα τσιπουρο,αντε να βαλεις κανα κυδώνι το πολυ

Pan (dvs)
22/01/2014, 18:14
Εγω γιατί βλέπω στις φωτό ότι όλοι οι τεμπέληδες (και μη μερακλήδες) καζανιάζουν με υγραέριο ..?? :D

Κοιταξε να σε πω....αδικο δεν εχεις.Μια τεμπελια,τουλαχιστον εγω την εχω.

Αν προσεξες,κατω απο το καζανι,εχω συστημα ανατροπης.Πολλες φορες βγαζω και μονος μου καζανια ,οποτε κοιταζω να κανω ευκολη τη ζωη μου.Αλλο ενα καλο του υγραεριου ειναι οτι πετυχαινω σταθερη θερμοκρασια στο καζανι.

Φυσικα γνωστος Κρητικος συναδελφος,προτιμα ξυλα και συγκεκριμενα μαλιστα,για να παιρνει και απο εκει αρωματα η ρακη.Αλλα αυτος ειναι νεο παιδι και εχει ορεξη ακομη.:D

Ενας ακομη λογος ,αγαπητε Βορειε μαστορα,που αποφευγω να βαζω ξυλα ειναι οτι ως γνωστον οπου υπαρχει καπνος υπαρχουνε και καζανια.Για ευνοητους λογους δεν θελουμε να δινουμε στοχο και ενδεχομενως να εχουμε και απροσκλητους επισκεπτες.

OldMan
23/01/2014, 14:11
Ενας ακομη λογος ,αγαπητε Βορειε μαστορα,που αποφευγω να βαζω ξυλα ειναι οτι ως γνωστον οπου υπαρχει καπνος υπαρχουνε και καζανια.Για ευνοητους λογους δεν θελουμε να δινουμε στοχο και ενδεχομενως να εχουμε και απροσκλητους επισκεπτες.[/COLOR]
Άμα βαλετε παραδίπλα μια φουφού με κοψίδια, πραγμα που επιβάλλεται άλλωστε στο καζανιασμα, οι υποψίες θα στραφούν στην τέλεση πικνικ...;)

SHOOTER045
23/01/2014, 17:16
PAN DVS O MOONSHINER ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αμα υπαρχει φουφου με κοψιδια θα ευωδιαζουν δεν θα υπαρχει υποψια βρασμου

matmat
23/01/2014, 17:19
Άμα βαλετε παραδίπλα μια φουφού με κοψίδια, πραγμα που επιβάλλεται άλλωστε στο καζανιασμα, οι υποψίες θα στραφούν στην τέλεση πικνικ...;)

ετσι κι αλλιώς αυτό γινεται γιατι ειτε με ξυλα ειτε με προπάνιο η αποσταξη μυρίζει απο μακρυά ...

τουλάχιστον αυτο καναμε εμεις στο Πωγώνι :rolleyes:

Meni0s
24/01/2014, 09:30
Ο λογος που δεν κανουνε ανοξειδωτα ,απ'οτι μου λενε οι παλαιοτεροι, ειναι γιατι ο χαλκος παρακραταει κατα καποιον τροπο αρκετα βλαβερα συστατικα κατα το βρασιμο και δεν τα αφηνει να πανε στο τελικο αποσταγμα.

308164

Κατά την διάρκεια της απόσταξης δημιουργούνται βλαπτικές ουσίες που ο ανοξείδωτος χάλυβας (inox) σαν ουδέτερος χημικά δεν μπορεί να εξουδετερώσει
σε αντίθεση με το χαλκό ο οποίος έρχεται σε αντίδραση δημιουργόντας σύμπλοκα άλατα μεγάλου μοριακού βάρους άρα μη πτητικά που καθιζάνουν και
δεν μπορούν να περάσουν στο τελικο μας απόσταγμα.

Pan (dvs)
24/01/2014, 13:04

Μπα ξερουνε οτι δεν εχουμε Αμερικανικες συνηθειες ειδικα τους χειμερινους μηνες.Αλλα μην νομιζεις ολο και καποιον θα εχουμε καμμια διακοσαρια μετρα πιο περα να ψηνει.

ετσι κι αλλιώς αυτό γινεται γιατι ειτε με ξυλα ειτε με προπάνιο η αποσταξη μυρίζει απο μακρυά ...

τουλάχιστον αυτο καναμε εμεις στο Πωγώνι :rolleyes:

Ναι μωρε αλλα ο καπνος φαινεται απο πολυ μακρια και το αποφευγουμε.Δεν θελουμε να δινουμε και δικαιωματα.

vaska
24/01/2014, 13:28
Λύστε μου μια απορία που έχω όντας άσχετος με το άθλημα, δεν θέλετε να δίνατε στόχο όταν βράζετε το πράμα γιατί α) είναι παράνομο ή β) δεν γουστάρετε κόσμο μην αναγκαστείτε σε κεράσματα?

zannisvel
24/01/2014, 13:29
Ειναι παρανομο? Δεν το ηξερα. Οσους γνωριζω ρακι και κρασι φτιαχνουν.

vaska
24/01/2014, 13:32
Ειναι παρανομο? Δεν το ηξερα. Οσους γνωριζω ρακι και κρασι φτιαχνουν.

Ναι μωρέ γιαυτό κι εγώ ρωτάω, αλλά μάλλον είναι τσίπηδες :yuck: και δεν θέλουν τα κεράσματα

Pan (dvs)
24/01/2014, 13:38
Λύστε μου μια απορία που έχω όντας άσχετος με το άθλημα, δεν θέλετε να δίνατε στόχο όταν βράζετε το πράμα γιατί α) είναι παράνομο ή β) δεν γουστάρετε κόσμο μην αναγκαστείτε σε κεράσματα?

α)Οταν εχεις αδεια δεν ειναι παρανομο

β)Με την πρωτη ευκαιρια ρε,θα σε ταισω μεχρι να σκασεις.Να μην εχεις να λες.

vaska
24/01/2014, 14:11
α)Οταν εχεις αδεια δεν ειναι παρανομο

β)Με την πρωτη ευκαιρια ρε,θα σε ταισω μεχρι να σκασεις.Να μην εχεις να λες.

Έχω να ρίξω ρουφιανιά λέμε, το καρφί θα πάει γόνατο, έτσι για να με θυμάστε

:a36:

OldMan
24/01/2014, 14:12
Οταν εχεις αδεια δεν ειναι παρανομο
Ταμπελάκια στα καζάνια σας όμως δεν είδα, κορίτσια...

(εκτός αν δεν ξερετε ότι η άδεια αφορά σε συγκεκριμένο καζανι και όχι σε καζαντζή..)

vaska
24/01/2014, 14:14

(εκτός αν δεν ξερετε ότι η άδεια αφορά σε συγκεκριμένο καζανι και όχι σε καζαντζή..)

έτσι έτσι, διαφώτισέ με γέροντα να ξέρω τι θα κοιτάω πριν αρχίσω τα τηλέφωνα

matmat
24/01/2014, 14:22

ειναι απο την πίσω μεριά :p:p:p

Pan (dvs)
24/01/2014, 14:26

Δεν βγαινει καλο με τα ταμπελακια.Ξυνιζει λενε.

virus
24/01/2014, 16:57
Δεν βγαινει καλο με τα ταμπελακια.Ξυνιζει λενε.

ετσι ετσι... οι κακεντρεχεις

ακου τσιπηδες οι καζαναδες :a48:

SHOOTER045
24/01/2014, 19:23

Σιγα μην ειναι και του καζατζιδη...

notakos600
25/01/2014, 06:04
Σιγα μην ειναι και του καζατζιδη...

:lol:
Δεν αφήνεις τα ανέκδοτα και να στείλεις κανά μπουκάλι από το καλό, της καβάτζας ντε... :lol: :beer:

MG-KTiNoS
17/11/2015, 08:32
γμστ....

SHOOTER045
17/11/2015, 14:27
Δεν αφήνεις τα ανέκδοτα και να στείλεις κανά μπουκάλι από το καλό, της καβάτζας ντε... :lol: :beer:

Σορυ τώρα το είδα από τότε, αν δεν το ανεσκαπτε ο κτήνος.
Μάλλον θα είχα φάει μπαν εκεί στα κοντά, και έχασα επεισόδια