View Full Version : ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ( ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ) GLX
mistermplouf
23/01/2014, 21:41
Μετά από 12 χρόνια που το δικό μου πουλήθηκε, έπεσε στα χέρια μου αυτο...
mistermplouf
23/01/2014, 21:43
Και επειδη οι γνωσεις μου περιορίζονται στις απολύτα βασικές, η βοήθεια σας από δω , θα ειναι το πιο χρήσιμο εργαλείο, με δεδομένο ότι γίνει θα είναι do it your self....
giorgos.bmw
23/01/2014, 21:55
Ξεκίνα με το καλό και εδώ είμαστε. :)
mistermplouf
26/01/2014, 11:29
Ρε παιδια , βοηθεια λίγο. Εχω ξεκινήσει να λύνω και έχω μπερδευτει πολύ με τα καλώδια, γιατι πολλά δεν είναι καν συνδεμένα. Ρευμα στο μπουζι δεν ερχετε . ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΝ ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ ΕΙΝΑΙ 6V ή 12V . Μπορεί κάποιος να καταλάβει απο τις φωτογραφίες της μπαταρίας .
308387
308388
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
26/01/2014, 11:30
6v:)
mistermplouf
26/01/2014, 11:45
Εβγαινε ρε παιδια το 6v ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΧΡΏΜΑ?? Γιατι απ'ότι έχω καταλάβει είναι το εργοστασιακό του. Το γράφει και η άδεια του.
Μόνο το ψαλίδι του είναι μλπέ το αρχικό του χρόμα.
mistermplouf
26/01/2014, 11:46
"" χρώμα""
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
26/01/2014, 11:51
η μπαταρια παντος ειναι 6 βολτ. προχορα και ανησηχεις αργοτερα για τα ηλεκτρικα. εχεις πολη δουλια ακομα μεχρι εκι.
supraman
26/01/2014, 12:04
σινεχισε και καλοο κουραγιο ;)
mistermplouf
26/01/2014, 12:19
Στο μηχανακι όλα του τα πλαστικα είναι από GLX και με τέτοια πλαστικά θέλω να το κάνω και γω .
Από ότι καταλαβαίω λοιπόν δεν γίνεται καθώς θα προκύψουν διάφορα προβλήματα όπως το κοντέρ του GLX που δεν θα λειτουργεί με τα 6V . Σωστά ?
Υπάρχει τρόπος μετατροπής σε 12v?
Επίσης με ποιόν άλλο τρόπο εκτός από την μπαταρία μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι 6v ???
Ευχαριστω....
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
26/01/2014, 12:24
δες τις λαμπες τι γραφουνε.
mistermplouf
26/01/2014, 12:54
δες τις λαμπες τι γραφουνε.
6v είναι φίλε μου οι λάμπες
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
26/01/2014, 12:56
ανεβασε περισοτερες φωτο. καπια μαϊμουδια εχει γινη
dimitrisTr
26/01/2014, 13:02
στην αδεια ειναι 50αρι η 90αρι
mistermplouf
26/01/2014, 13:09
Παιδιά στην άδεια είναι 50 αρι. Τώρα βεβαια είανι 72 cc, έτσι τουλάχιστον γράφει απ'έξω ο κύλινδρος .
Σε ένα άλλο ποστ, διάβασα ότι τα στρογγυλοφαναρα 6volta δεν είχαν καθόλου φλοτέρ. Αυτό έχει κανονικά
Μάλλον είναι 2-3 μηχανάκια σε ένα ή καμι'α παραεισαγωγή?? Σε 5 λεπτά ανεβάζω πολλέ φοτο για να με βοηθήσετε παιδιά .
mistermplouf
26/01/2014, 13:15
308391308392308393
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
26/01/2014, 13:20
αν επιτρεπετε τι ειδους ανακατασκευη θελης να κανεις?
ολα καινουργια απο την αρχη οστε να γινη κουτα και νατο κυκλοφορης καθε σου/κου με λιακαδα, η (αρπα - κολα) για καθημερινες μετακινησεις?
το δευτερο δεν θα το εκανα τουλαχιστον εγω.
γνωμη μου ε.
dimitrisTr
26/01/2014, 13:29
το μονο που μπορω να συμπερανω απο τις φωτογραφιες ειναι η οτι η τιμονο πλακα ειναι απο yamaha v 50 και πιστευω οτι η πλεξουδα ειναι απο c 50 12βολτο γιατι υπαρχει και φισα για την ηλεκτρονικη και ο ανορθωτης εχει τρια καλωδια σε αντιθεση με του glx που εχει 4
mistermplouf
26/01/2014, 13:47
Για τις μετακινήσεις μου χρησιμοποιών ένα TRANSALP 700. Το παπάκι θα φτιαχτεί γιατι το γουστάρω, ήταν το πρώτο μου μηχανάκι ( όχι αυτό το συγκεκριμένο ενοείται ) . Θα φτιαχτεί εργοστασιακό GLX, και βόλτα μια στο τόσο .
ΒΑΣΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ : ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΛΩ κοντερ, φλάς , φώτα κ.λπ. του GLX??? ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ 6 V ή πρέπει να μετατραπεί σε 12V ??
ΚΑΙ πρέπει να μετατραπεί σε 12 v , πως θα το κάνω????
mistermplouf
26/01/2014, 13:56
Για τις μετακινήσεις μου χρησιμοποιών ένα TRANSALP 700. Το παπάκι θα φτιαχτεί γιατι το γουστάρω, ήταν το πρώτο μου μηχανάκι ( όχι αυτό το συγκεκριμένο ενοείται ) . Θα φτιαχτεί εργοστασιακό GLX, και βόλτα μια στο τόσο .
ΒΑΣΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ : ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΛΩ κοντερ, φλάς , φώτα κ.λπ. του GLX??? ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ 6 V ή πρέπει να μετατραπεί σε 12V ??
ΚΑΙ πρέπει να μετατραπεί σε 12 v , πως θα το κάνω????
ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ 12 V , ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ???
Το μηχανακι ειναι 3 σε 1....ιστορια μο3 αμαρτια μου......δες τα νουμερα του μοτερ....ειναι τα σωστα;
αν δεν ειναι τοτε προκειτε για συνοθυλευμα ανταλλακτικων σε ενα παλιο κοντραδικο παπι....
glx 6v εβγαινε ,εισαγωγης από Ιαπωνια,το ειχε φιλος και υπηρχε και 70αρι γνησιο 6ν . Αν δεν κανω λαθος ηταν και με την κοντρα μπροστα στο πιρουνι και ειχε έναν μικρο σποιλερακι φιμε που επιανε στο μπροστα φαναρι.Για να το κανεις 12ν,πρεπει να αλλαξεις πλατινοφορο,λαμπες,φλασερ, τα υπολοιπα πολλαπλασιαστης,ανωρθωτης,ηλεκρονικη,κορνα αν δουλεψουν αστα οσο αντεξουν,αν και τα βρίσκεις τσαμπα ιμιτασιόν.Το ειδα και αυτό...τιμονι V 50 YAMAHA σε GLX αρε Τoshiro mifune να κανεις χαρακιρι:cry:
Γιώργος Πλ.
26/01/2014, 16:32
Τρίψε βάψε γυάλισε και μη μασάς εδώ μέσα θα σε βοηθήσουν πολλοί να το κάνης όπως το θες
Καλή αρχή
mistermplouf
26/01/2014, 16:34
Μάλλον πρέπει να ανοίξω άλλο θέμα , με τίτλο τι μηχανάκι έχω???
Διάβασα ένα αντίστοιχο θέμα , άλλα και πάλι δεν έβγαλα άκρη .
Αν μπορεί κάποις να μου ξεκαθαρίσει αυτά που ρώτησα παραπάνω: Δηλαδη:
θέλω να βάλω τιμόνι glx και όχι στρογγυλο. Θα λειτουργεί το κοντέρ και το φως?????
Επίσης αν βγάλω το καπάκι του βολάν και αναρτησω φωτογραφίες , θα μου πείτε με σιγουριά αν είναι 6v ή 12 v???
Όχι δεν φαινεται και το βολαν να βγαλεις,αστο 6ν και τελιωνεις δεν ασχολισε, γιατι βλεπω να μην βγαζεις ακρη.Βρες τα πλαστικα του τιμονιού να δεις αν τεριαζουν στο τιμονι,στην πλεξουδα δεν ξερω τι εχουν κανει, σου ευχομαι να μην την εχουν βιασει παρα φυσιν.
Μάλλον πρέπει να ανοίξω άλλο θέμα , με τίτλο τι μηχανάκι έχω???
Διάβασα ένα αντίστοιχο θέμα , άλλα και πάλι δεν έβγαλα άκρη .
Αν μπορεί κάποις να μου ξεκαθαρίσει αυτά που ρώτησα παραπάνω: Δηλαδη:
θέλω να βάλω τιμόνι glx και όχι στρογγυλο. Θα λειτουργεί το κοντέρ και το φως?????
Επίσης αν βγάλω το καπάκι του βολάν και αναρτησω φωτογραφίες , θα μου πείτε με σιγουριά αν είναι 6v ή 12 v???
φιλε ξεκινα το λεισιμο και μην μασας ενοειτε πος θα βαλεις τιμονι glx μιασ και αθτο ειναι το μηχανακι σου ενοειτε πος θα δουλευουν ολα
η φοτο δεν τηα βοηθηση μιασ και δεν εχουν διαφορα οπτικη (12v και 6v με ηλεκτρονικη)
το οτι δεν φερνει ρευμα μαλλον ορειλετε στο οτι δεν εχει ηλεκτρονικη (λειπει) βαλε μια εστο και ημητασιον και θα δες σπινθηρα
mistermplouf
26/01/2014, 17:58
φιλε ξεκινα το λεισιμο και μην μασας ενοειτε πος θα βαλεις τιμονι glx μιασ και αθτο ειναι το μηχανακι σου ενοειτε πος θα δουλευουν ολα
η φοτο δεν τηα βοηθηση μιασ και δεν εχουν διαφορα οπτικη (12v και 6v με ηλεκτρονικη)
το οτι δεν φερνει ρευμα μαλλον ορειλετε στο οτι δεν εχει ηλεκτρονικη (λειπει) βαλε μια εστο και ημητασιον και θα δες σπινθηρα
Δεν θα θέλουν 12 βολτ για να λειρουργήσουν το φως και το κοντερ?
Συγνώμη παιδιά που σας πρήζω ε...
οχι αυτα δουλευου και χωρις μπαταρια αρκει να παρει μπροστα
Μαλλον το φλοτερ της βενζίνης εννοεις,το κοντερ είναι με ντιζα.Και 12ν να είναι το οργανο θα δουλεψει,μπορει να είναι ισως πιο αργο αλλα θα δειχνει σωστα.Τα φωτα λαμπες 6ν,ολα αυτά εννοείτε ότι θα είναι σωστα συνδεδεμένα με την πλεξουδα του glx.
mistermplouf
26/01/2014, 18:19
Μαλλον το φλοτερ της βενζίνης εννοεις,το κοντερ είναι με ντιζα.Και 12ν να είναι το οργανο θα δουλεψει,μπορει να είναι ισως πιο αργο αλλα θα δειχνει σωστα.Τα φωτα λαμπες 6ν,ολα αυτά εννοείτε ότι θα είναι σωστα συνδεδεμένα με την πλεξουδα του glx.
:a013: Φίλε μου σε ευχαριστω.. με κατατόπισες , γιατι είχα μπερδευτει λιγάκι...
Ναι το φλοτερ εννοω και ενδειξη νεκράς για το κοντερ.
Τα φώτα θα έχουν την ίδια αποδωση με λάμπες 6v.
H πλεξουδα που θα είναι απο 12v , θα έχει κάποιο άλλο πρόβλημα???
Tι εννοεις 12ν?Να αλλαξεις πλεξουδα?
mistermplouf
26/01/2014, 18:33
Ναι , η πλεξούδα του πρέπει να αλαχτει, αυτή είναι χάλια, είνια τα μισά καλώδια κομμένα .
Τι πλεξούδα θα πρέπει να του πάρω??
Ο διακόπτης (ΚΛΕΙΔΙ) του GLX, λειτουργεί με τα 6v??
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
26/01/2014, 18:43
μην αγχωνεσε για το θεμα 6-12 v. ειναι απλα τα πραματα.
Υγ καπου νομιζο οτι εχω πλαξουδα glx οριτζιναλ
giorgos.bmw
26/01/2014, 18:51
:a013: Φίλε μου σε ευχαριστω.. με κατατόπισες , γιατι είχα μπερδευτει λιγάκι...
Ναι το φλοτερ εννοω και ενδειξη νεκράς για το κοντερ.
Τα φώτα θα έχουν την ίδια αποδωση με λάμπες 6v.
H πλεξουδα που θα είναι απο 12v , θα έχει κάποιο άλλο πρόβλημα???
Όταν λέμε πλεξούδα εννοούμε πολλά καλώδια μαζί. Τα καλώδια δεν κατανέμονται σε volt αλλά σε amber. Τώρα τα πηνία στο μηχανάκι αν παράγουν 6 volt όλα τα υπόλοιπα (λάμπες αυτόματος ανόρθωση κλασέρ κτλ) πρέπει να είναι 6 volt. Αν είναι 12 volt τότε και όλα υπόλοιπα πρέπει να είναι 12 volt.
Ναι πλεξουδα GLX θα παρεις,δεν εχεις πρόβλημα με την ταση αν βαλεις c50 δεν εχει φλοτερ κ.α
lefteris95
26/01/2014, 19:14
καλη αρχη κατρχας, λοιπον ειναι πολυ μπερδεμενη ιστορια το παπι σου. Αρχικα ο σκελετος ειναι απο glx το τιμονι ν50 γιαμαχα και τα φλας απ οτι βλεπω απο c50, παμε παρακατω η μπαταρια ειναι 6ν αλλα απ οτι το καπακι του βολαν ειναι απο 12ν γιατι εχω ενα c50 12ν και ενα dax απου ειναι 6ν ακι στο καπακι του βολα εκει που λεει χοντα εχει δυο σταβρωτες βιδες και βγαινει σαν καπακι εκει που λεει χοντα. Α και για να βαλεις κοντερ glx οπως λες πρεπει να βαλεις τιμονι glx ;)
Το καπακι του βολαν είναι glx,του c 50 είναι πιο στρογγυλες γωνιες,με σταυβρvτες βιδες ειχαν όλα αυτά που ειχαν πλατινες,αλλα εκει είναι το πρόβλημα?
mistermplouf
26/01/2014, 19:42
καλη αρχη κατρχας, λοιπον ειναι πολυ μπερδεμενη ιστορια το παπι σου. Αρχικα ο σκελετος ειναι απο glx το τιμονι ν50 γιαμαχα και τα φλας απ οτι βλεπω απο c50, παμε παρακατω η μπαταρια ειναι 6ν αλλα απ οτι το καπακι του βολαν ειναι απο 12ν γιατι εχω ενα c50 12ν και ενα dax απου ειναι 6ν ακι στο καπακι του βολα εκει που λεει χοντα εχει δυο σταβρωτες βιδες και βγαινει σαν καπακι εκει που λεει χοντα. Α και για να βαλεις κοντερ glx οπως λες πρεπει να βαλεις τιμονι glx ;)
Ναι ο σκελετός μου κάνει και μένα glx, έχει και φλοτερ. μόνο το ψαλίδι πρέπει να είναι από στρογγυλοφαναρο. Εν το μεταξυ ρε παιδιά, ο σκελετός είναι ο εργοστασιακός γιατι έχει τον αριθμό πλαισίου και άδειας , αλλά το κουλό είναι ότι στο ταμπελάκι με τον αριθμό πλιασίου γράφει έτος 1981.............Γινεται αυτό? εβγαιναν τέτοι σκελετοι το 1981???
Το καπάκι του βολάν είναι ιμιτασιον του κερατα, πιο κινα μάλλον δεν γίνεται. Ενοείται ότι θα βάλω τιμόνι glx,μα αυτο θέλω άλλωστε και γιαυτό ζορίζομαι να μάθω αν μπορώ να το βαλω και να λειτουργούν τα όργανα ...
mistermplouf
26/01/2014, 19:44
Το καπακι του βολαν είναι glx,του c 50 είναι πιο στρογγυλες γωνιες,με σταυβρvτες βιδες ειχαν όλα αυτά που ειχαν πλατινες,αλλα εκει είναι το πρόβλημα?
Οπότε ρε παιδιά το δικό μου τι έχει , πλατίνες ή ηλεκτρονική???
Κοιτα,τωρα όλα να τα περιμενεις,αφου εχουν βαλει τιμονι v 50 :p μπορει να δεις και πλατινες αναμεσα στα πηνια.
dimitrisTr
26/01/2014, 20:33
ο αριθμος πλαισιου των τζιελεξ ξεκιναει με 92........ ενω του c 50 12v ξεκιναει απο 82......
Για γνησιο glx εισαγωγης φενεται,με το αριθμο πλαισιου θα δεις σιγουρα.
mistermplouf
26/01/2014, 21:18
Ο αριθμός πλαισίου του ξενινάει με " c50- 85" . Σας λέει κατι μήπως ??
Πως θα μάθω από τον αριθμό πλαισίου? Από την honda??
dimitrisTr
26/01/2014, 21:28
εχει μπερδευτει αρκετα το πραγμα
mistermplouf
26/01/2014, 21:44
ΒΟΗΘΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ.
Εν το μεταξύ συνεχίζω να το λύνω και βλέπουμε .
dimitrisTr
26/01/2014, 21:49
βαλε και καμια φωτογραφια....
Είναι μπερδεμενο με τους αριθμούς,υπαρχει C50,C50C,C50E,C50G και εχει κ'αλλα.Αν κρινω από τα αυτοκόλλητα και το χρωμα και η βαφη που φενονται γνησια,πρεπει να είναι glx.
dimitrisTr
26/01/2014, 22:01
οταν βγει το πισω φτερο μπορει να ειναι σιγουρος αν ο σκελετος ειναι γνησιος glx
mistermplouf
26/01/2014, 22:04
οταν βγει το πισω φτερο μπορει να ειναι σιγουρος αν ο σκελετος ειναι γνησιος glx
Το έχω βγάλει το πίσω φτερό φόλε μου... Τι να προσέξω για να καταλάβω αν είναι glx o σκελετός???
mistermplouf
26/01/2014, 22:06
Είναι μπερδεμενο με τους αριθμούς,υπαρχει C50,C50C,C50E,C50G και εχει κ'αλλα.Αν κρινω από τα αυτοκόλλητα και το χρωμα και η βαφη που φενονται γνησια,πρεπει να είναι glx.
Η βαφή του είναι αυτή, δεν έχει άλλο χρώμα απο κάτω, μόνο το ψαλίδι που είναι μπλέ .
dimitrisTr
26/01/2014, 22:06
θα δεις οτι εχει ενα λεπτο χειλακι http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=109651&page=2 ποστ 30
mistermplouf
26/01/2014, 22:15
θα δεις οτι εχει ενα λεπτο χειλακι http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=109651&page=2 ποστ 30
το έχειαυτό το χειλάκι φίλε μου , τι συμα΄νει αυτο??? το στρογγυλοφαναρο δεν το έχει????
dimitrisTr
26/01/2014, 22:17
το φτερο του στρογγυλοφαναρου ειναι ενοιαιο κομματι με τον σκελετο και δεν βγαινει
mistermplouf
26/01/2014, 22:19
ΟΠΟΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ??? ΕΝΑ 6VOLTO GLX???
dimitrisTr
26/01/2014, 22:22
glx σιγουρα τωρα για 6βολτο η 12βολτο παιζεται
mistermplouf
27/01/2014, 15:10
Το μυστήριο ελύθη....
Κατόπιν πληροφοριών του προηγούμενου ιδιοκτήτη το μηχανάκι είναι GLX , 6V .
Το μυστήριο ελύθη....
Κατόπιν πληροφοριών του προηγούμενου ιδιοκτήτη το μηχανάκι είναι GLX , 6V .
δεν υπαρχει αυτο
καστανια καποιου μηχανικου ειναι αυτο
όταν λεμε 6ν,δεν λεμε ότι εχει πλατινες.
όταν λεμε 6ν,δεν λεμε ότι εχει πλατινες.
δεν εχει βγει glx 6c στρογκυλοφαναρο εχει
mistermplouf
27/01/2014, 16:03
Ε τι να πω ρε παιδια, αν γνωρίζει και κάποιος άλλος ας απαντήσει .
Κλείνω πάντως προς την αποψη του BRUNO.
mistermplouf
30/01/2014, 21:32
308391308392308393
Την βοηθεια σας παρακαλώ:
Στην φωτογραφία που φαινεται η μπαταρία , η φίσα που είναι ορφανη είναι της ηλεκτρονικής ????
Πρέπει να είναι οπωσδήποτε πανω για να δίνει ρευμα το μπουζι???
giorgos.bmw
30/01/2014, 21:45
Όπως ηδύποτε.
mistermplouf
30/01/2014, 21:46
Όπως ηδύποτε.
Οπωσδήποτε για ν α δίνει ρευμα ενοείς??
Είναι η φυσα της ηλεκτρονικής??
giorgos.bmw
30/01/2014, 21:50
Απ’ όσο μπορώ να διακρίνω είναι η φύσα της ηλεκτρονικής. Χωρίς ηλεκτρονική δεν φέρνει ρεύμα.
mistermplouf
30/01/2014, 21:52
Απ’ όσο μπορώ να διακρίνω είναι η φύσα της ηλεκτρονικής. Χωρίς ηλεκτρονική δεν φέρνει ρεύμα.
Από που πρέπει να έρχετε η φύσα για να είναι της ηλεκτρονικής???
Επίσης οι ηλεκτρονικές είναι διαφορέτικές για 6 ή 12 volt??? εγω τι να πάρω ??
giorgos.bmw
30/01/2014, 22:02
Από που πρέπει να έρχετε η φύσα για να είναι της ηλεκτρονικής???
Επίσης οι ηλεκτρονικές είναι διαφορέτικές για 6 ή 12 volt??? εγω τι να πάρω ??
Τελικά τη θα το κάνης 6V ή 12V γιατί αν το κάνης 12V άδικα παίδευσε να φέρεις ρεύμα. Βγάλε το αριστερό καπάκι να δεις αν έχει πλατίνες ή είναι με φωτοκύτταρο (που λογικά για να έχει ηλεκτρονική είναι με φωτοκύτταρο) και μετά συνεχίζεις.
mistermplouf
30/01/2014, 22:07
Τελικά τη θα το κάνης 6V ή 12V γιατί αν το κάνης 12V άδικα παίδευσε να φέρεις ρεύμα. Βγάλε το αριστερό καπάκι να δεις αν έχει πλατίνες ή είναι με φωτοκύτταρο (που λογικά για να έχει ηλεκτρονική είναι με φωτοκύτταρο) και μετά συνεχίζεις.
Οχι θα μείνει 6v , ( αν είναι 6v, που δεν ξέρω ακόμα ).
Το έβγαλα το καπάκι, μέσα στο βολάν , δεν φαίνεται τίποτα παρά μόνο τα πηνία. Είναι δυνατόν να έχει πλατίνες και να μην τις βλέπω?? πρέπει να βγεί και το βολάν για να φανούνε? απ'ότι ξέρω φαίνονται και ρυθμίζονται ενώ είναι πάνω το βολάν έτσι???
giorgos.bmw
30/01/2014, 22:17
Βγάλε μια Φώτο το βολάν από κοντά να δω και να σου πω.
mistermplouf
30/01/2014, 22:25
Βγάλε μια Φώτο το βολάν από κοντά να δω και να σου πω.
308759308759
308760
308761
mistermplouf
30/01/2014, 22:25
308762
Θα το βγαλεις το βολαν?:)Δεν εχει μια ηλεκτρονικη να δανιστεις από καποιον γνωστο σου να δοκιμασεις,αφου καθαρισεις το καρπυλατερ πρωτα,να δουλεψει?
mistermplouf
31/01/2014, 18:30
Θα το βγαλεις το βολαν?:)Δεν εχει μια ηλεκτρονικη να δανιστεις από καποιον γνωστο σου να δοκιμασεις,αφου καθαρισεις το καρπυλατερ πρωτα,να δουλεψει?
Ρε παιδιά, δεν έχει κανένας γνωστός μου 6 volto. ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ 6 VOLT ηλεκτρονική σε ολόκληρο το Ηράκλειο ( Κρήτης)
Το βολάν θα το βγάλω, γιατί έχει πολλές ακαθαρσίες ( λάδια ) στα καλώδια που φευγουν απο τα πινία
Εν Χριστό αδελφέ, ηλεκτρονική 6v δεν θα βρείς ούτε με τάμα.
Το παπί είναι the stories from partouza με τόσες αλλαγές που χει φάει (χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είναι μειονέκτημα).
Γνώμη μου, πέτα πλεξούδα, φλασέρ, ότι έχει σχέση με λάμπες/όργανα κλπ. Βρές μια πλεξούδα κομπλέ 12v. Κάνε το μοτέρ 12v ή βρές ένα πιο καινούριο μοτέρ 12v να χει τις ηλεκτρονικές του, τους πολλαπλασιαστές του, τα σεα του τα μεα του γιατί σε βλέπω να τραγουδάς μόλις δώσεις μανιβελιά: http://www.youtube.com/watch?v=qiV2TO6P-O0
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
31/01/2014, 18:54
http://www.youtube.com/watch?v=Hfec8Myi048
xa xa xa
mistermplouf
31/01/2014, 19:14
Εν Χριστό αδελφέ, ηλεκτρονική 6v δεν θα βρείς ούτε με τάμα.
Το παπί είναι the stories from partouza με τόσες αλλαγές που χει φάει (χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είναι μειονέκτημα).
Γνώμη μου, πέτα πλεξούδα, φλασέρ, ότι έχει σχέση με λάμπες/όργανα κλπ. Βρές μια πλεξούδα κομπλέ 12v. Κάνε το μοτέρ 12v ή βρές ένα πιο καινούριο μοτέρ 12v να χει τις ηλεκτρονικές του, τους πολλαπλασιαστές του, τα σεα του τα μεα του γιατί σε βλέπω να τραγουδάς μόλις δώσεις μανιβελιά: http://www.youtube.com/watch?v=qiV2TO6P-O0
Αγαπητέ, ηλεκτρονική ευρέθη σε έναν ηλεκτρολογο που δεν έιχα πάει και μου συστήσανε από τη HONDA..... και ρευματα να δουν τα ματια σου......
Το μπουζι δίνει μια χαρά , πήρε μπροστά με τη δευτερη μανιβελιά .... To μοτερ αυτό θα χρησιμοποιηθεί μέχρι να αντέξει και μετά βλέπουμε, καθώς όπως είπα το μηχανάκι δεν θα χρησιμοποιείται ιδιαίτερα
Το θέμα είναι να φτιαχτεί σωστά γιατί άμα μπλέξεις για τα καλά θα σκάς μηνιάτικα για να το μαζεύεις....
Αν και απο ότι βλέπω ξεκινάς λάθος, εφόσον πήρε και δουλεύει λύστα όλα και στην χειρότερη περίπτωση ΑΦΟΥ τελειώσεις με φανοποιεία κλπ τότε ή βρες μια πλεξούδα αντίστοιχη ή φτιάξε μία μόνος σου.
mistermplouf
31/01/2014, 19:37
Το θέμα είναι να φτιαχτεί σωστά γιατί άμα μπλέξεις για τα καλά θα σκάς μηνιάτικα για να το μαζεύεις....
Αν και απο ότι βλέπω ξεκινάς λάθος, εφόσον πήρε και δουλεύει λύστα όλα και στην χειρότερη περίπτωση ΑΦΟΥ τελειώσεις με φανοποιεία κλπ τότε ή βρες μια πλεξούδα αντίστοιχη ή φτιάξε μία μόνος σου.
Φίλε μου θεωρώ ότι έπρεπε να δω αν δείνει ρευνα και αν δουλευει το μηχανάκι πριν αρχίσω να το λύνω. Να ξέρω τουλάχιστον τι γίνετε . Με τον τρόπο αυτό, τώρα που ξέρω ότι τα ρευματα δουλέυουν θα έχω π.χ. ένα μπουσουλα για το πως θα τα ξανασυνδέσω . Το μηχανάκι φυσικα και θα λυθεί - βαφτεί κ.τ.λ...
:rockon: με προλαβες,τωρα το ειδα,δεν θα εχεις κανενα πρόβλημα και 6ν να το αφησεις,ισως λαμπες να εχουν αρχισει να είναι συσευρετες ειδικα του καντραν,αλλα υπαρχουν τα led.Το μηχανακι δεν βλεπω άλλες μαιμουδιες πανω εκτος από το τιμονι,ετσι βγαινει από την μανα του μην ακους.Με συρμα κατσαρόλας και wd40 τριψε τα νινελ μπας και καθαρισουν,παρε σιγα σιγα και τα πλαστικα με το κοντερ,ντιζες και αναλωσιμα και θα κανεις την δουλεια σου μια χαρα.Ηρακλειοτακη?:) εχω καταγωγή νοτια του Ηρακλειου.
:rockon: με προλαβες,τωρα το ειδα,δεν θα εχεις κανενα πρόβλημα και 6ν να το αφησεις,ισως λαμπες να εχουν αρχισει να είναι συσευρετες ειδικα του καντραν,αλλα υπαρχουν τα led.Το μηχανακι δεν βλεπω άλλες μαιμουδιες πανω εκτος από το τιμονι,ετσι βγαινει από την μανα του μην ακους.Με συρμα κατσαρόλας και wd40 τριψε τα νινελ μπας και καθαρισουν,παρε σιγα σιγα και τα πλαστικα με το κοντερ,ντιζες και αναλωσιμα και θα κανεις την δουλεια σου μια χαρα.Ηρακλειοτακη?:) εχω καταγωγή νοτια του Ηρακλειου.
ελα πες την αληθεια
εσυ του το πουλησες ??
Γιατι το λες αυτό?Αν δεν εχουν πετσοκοψει την πλεξουδα και αφου δουλεψε και ο ανθρωπος το θελει να κανει την δουλεια γιατι να μπλεξει με ρευματα.Εχει πολλα αλλα μαζεματα και 12ν θα μπορουσε να το κανει αργοτερα.
Γιατι το λες αυτό?Αν δεν εχουν πετσοκοψει την πλεξουδα και αφου δουλεψε και ο ανθρωπος το θελει να κανει την δουλεια γιατι να μπλεξει με ρευματα.Εχει πολλα αλλα μαζεματα και 12ν θα μπορουσε να το κανει αργοτερα.
για να γινει 12v χρειαζετε 2 πινεια 12v 1 πολαπλασιαστη και ηλεκτρονηκη και λαμπες
δεν θελει ουτε πλεξουδα ουτε πινιοπλακα το κοστος ειναι πολυ μικρο
δεν βλεπω το λογο να κατηετε να πεδευετε και να μην εχει και φωτα
motomaniac
01/02/2014, 14:04
για να γινει 12v χρειαζετε 2 πινεια 12v 1 πολαπλασιαστη και ηλεκτρονηκη και λαμπες
δεν θελει ουτε πλεξουδα ουτε πινιοπλακα το κοστος ειναι πολυ μικρο
δεν βλεπω το λογο να κατηετε να πεδευετε και να μην εχει και φωτα
ειναι με πλατινες. πραγμα που σημαινει οτι η σφηνα στον στροφαλο ειναι μιο μικρη απο οτι στο 12βολτο. θελει την πατεντα που εκανε ο lspiros στο δικο του με παντρεμα δυο βολαν η ανοιγμα η σφηναυλακα σε μηχανουργειο (που προυποθετει να παρεις τον στροφαλο στο χερι αρα ανοιγμα μοτερ.) η αλλο στροφαλλο απο 12βολτο. μετα πλεξουδα απο 12 ηλεκτρονικη ολες τις λαμπες, πολλαπλασιαστη, ανορθωτη κλπ. να ταιριαξεις τα σκριπακια στα καλωδια της πλεξουδας για να δουλευουν ολα κι αλλα πολλα. και φυσικα θελει πηνιοπλακα. και βολαν. και τροχισμα στο αριστερο καρτερ ενα κοματι που εμποδιζει για να κατσει το πικαπ της ηλεκτρονικης.
Giorgosmbw δεν ειναι φωτοκυταρο. ενα πηνιακι ειναι που φορτιζεται στιγμιαια με ενα αδυναμο ρευμα παλμο, αλλα μαλλον τα ξερεις εσυ απλα το ειπες χαριν ευκολιας. :beer:
ειναι με πλατινες. πραγμα που σημαινει οτι η σφηνα στον στροφαλο ειναι μιο μικρη απο οτι στο 12βολτο. θελει την πατεντα που εκανε ο lspiros στο δικο του με παντρεμα δυο βολαν η ανοιγμα η σφηναυλακα σε μηχανουργειο (που προυποθετει να παρεις τον στροφαλο στο χερι αρα ανοιγμα μοτερ.) η αλλο στροφαλλο απο 12βολτο. μετα πλεξουδα απο 12 ηλεκτρονικη ολες τις λαμπες, πολλαπλασιαστη, ανορθωτη κλπ. να ταιριαξεις τα σκριπακια στα καλωδια της πλεξουδας για να δουλευουν ολα κι αλλα πολλα. και φυσικα θελει πηνιοπλακα. και βολαν. και τροχισμα στο αριστερο καρτερ ενα κοματι που εμποδιζει για να κατσει το πικαπ της ηλεκτρονικης.
Giorgosmbw δεν ειναι φωτοκυταρο. ενα πηνιακι ειναι που φορτιζεται στιγμιαια με ενα αδυναμο ρευμα παλμο, αλλα μαλλον τα ξερεις εσυ απλα το ειπες χαριν ευκολιας. :beer:
δεν ειναι με πλατινες αλλα με ηλεκτρονηκη οποτε ολλα αφτα που λεσ δεν υσχειουν
motomaniac
01/02/2014, 15:27
δεν ειναι με πλατινες αλλα με ηλεκτρονηκη οποτε ολλα αφτα που λεσ δεν υσχειουν
ναι το ειδα πιο προσεκτικα. δηλαδη δεν θελει πατεντα στον στροφαλο. τα αλλα ολα ισχυουν ομως που ειπα.