View Full Version : βαφη σε αλουμινιο??
thomas tuning
31/01/2014, 22:43
εβαψα τις μπουκαλες απο το upside
περασα ασταρι αλουμινιου κ μετα βαφη αλλα..............................δεν!!!!!!!!!1
βγαινειιιιιιιι
καποιος καποια προταση? τι μπορει να εκανα λαθος ??????
εχω ξαναβαψει αλουμινιο με τον ιδιο τροπο κ ολα οκ τωρα?????????????
ακουω γνωμες προτασεις
Εννοεις οτι βγαινει το χρωμα?
Εγω εβαψα στο Ζ πανω σε γυμνο μέταλλο με ασταρι αλουμινιου body 960-961 (το δευτερο ειναι καλυτερο)http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=129412&page=8 και χρωμα με σκληρυντη,
Αν το εβαφα ξανα θα το εκανα ηλεκτροστατικη να μην εχω θεμα με τα χτυπηματα απο πετραδακια, οι μπουκαλες ειναι απο τα ποιο ευαίσθητα σημεια αν παρατηρησεις σε πολλες βαμμενες υπαρχουν σημαδια σαν απο αμμοβολή.
Το αλουμινιο δεν πρεπει να φορτωνεται πολυ ασταρι-χρωμα, εαν το ξαναβαψεις πρεπει να αφαιρεσεις ολο το παλιο χρωμα.
thomas tuning
01/02/2014, 07:11
μπααααααααα θα φανε ενα ντυσιμο με βυνιλιο να τελιωνω ε μα..........
απλα μου τη σπαει οτι πρεπει κ παλι να βγει ολο το παλιο χρωμα
Pan (dvs)
01/02/2014, 07:20
μπααααααααα θα φανε ενα ντυσιμο με βυνιλιο να τελιωνω ε μα..........
απλα μου τη σπαει οτι πρεπει κ παλι να βγει ολο το παλιο χρωμα
Νομιζω οτι υπαρχει ειδικο υγρο για να βγαλεις ευκολα το προηγουμενο χρωμα.
thomas tuning
01/02/2014, 07:31
δυστηχως αλλα κ τελικα ετυχως ετσι απλα με το νυχι βγαινει αστα μαλλον μουφα ασταρι πηρα δεν εξηγητε αλλιως
Pan (dvs)
01/02/2014, 09:13
δυστηχως αλλα κ τελικα ετυχως ετσι απλα με το νυχι βγαινει αστα μαλλον μουφα ασταρι πηρα δεν εξηγητε αλλιως
Εισαι και τυχερος.
thomas tuning
01/02/2014, 09:18
ε ασ φανω κι εγω λιγο τυχερος χααχχααχαχ
εκεινο που μου τη σπαει ειναι οτι οοοοτι αλλο εβαψα σε αλουμινιο ολα τελεια
αλλα στις μπουκαλες πηρα αλλη μαρκα ασταρι γρρρρρρρρρρρρρρρρ
βινυλιο κ παλι βυνιλιο
thomas tuning
01/02/2014, 09:21
αν χρειαστεις να ξανακολλησεις πλαστικο πεσμου
εχω το συστημα που κολλας πλαστικα αναλογα με τι ειδος του πλαστικου πχ pp pu abs αναλογα με τον τυπο εχω το αναλογο υλικο κ γινεται πολυυυ ωραιο
κολλουσαα τους προφυλακτηρες παλια με αυτο
taxidriver109
01/02/2014, 20:57
mankam επειδή θέλω να βαψω και γω αλουμίνιο πρωτα ετριψες μετα πέρασες το 961 μετα ψαναετριψες και εβαψες?εαν βάλω χρωμα θερμοκρασίας ειναι καλυτερα
Για να πιάσει το αστάρι καλά πρέπει να εφαρμοστεί πάνω στο μέταλλο, οπότε η θα κάνεις υαλοβολή την ζάντα η θα την τρίψεις με συρματόβρουτσα σε τροχάκι πάνω η δράπανο, έπειτα περνάς 2 λεπτά χέρια αστάρι μετά τρίβεις με 320 η 400 γυαλόχαρτο, και στην συνεχεία βάφεις με το χρώμα, θα σου πρότεινα εάν δεν εχεις κομπρεσέρ και πιστόλι βαφής να σου ετοιμάσουν απο μαγαζί χρωμάτων αυτοκινήτου ένα σπρέι με σκληρυντή μέσα (περίπου 10 ευρώ έχει) για να αντέξει η βαφή και να μην φύγει με το πιεστικό η πετραδάκια κ.τ.λ. αν και αυτό είναι σχετικό, ΠΡΟΣΟΧΗ το σπρέι αυτό που θα σου φτιάξουν αντέχει 1-2 μέρες μέσα στην φιάλη μετά πετρώνει, οπότε το παίρνεις όταν είσαι έτοιμος για βαφή.
Το χρώμα θερμοκρασίας δεν κάνει για αυτη την δουλειά.
υπάρχει και η ηλεκτροστατική αν θες να κρατήσει στα σίγουρα...
και οι μπουκάλες τρώνε πολύ τσαμπουκά από χαλίκια, σκόνη, βρώμα, καθάρισμα με πιεστικό κλπ....
taxidriver109
05/02/2014, 17:20
ευχαριστώ mankam η ηλεκτροστατική καλη είναι αλλά θέλει να βγαζεις ζάντες να πάνε για αμμοβολή και μετα βάψιμο εγώ για το αυτοκίνητο θέλω να κάνω οποτε θέλει να το τακαρεις δύσκολο δηλαδη