PDA

View Full Version : Τέλη κυκλοφορίας με το χιλιόμετρο;

zannisvel
02/02/2014, 11:54
Υπαρχει περιπτωση να κανουν κατι τετοιο;
Και αν γινοταν κατι τετοιο λετε να βοηθουσε καθολου στη μειωση των κλοπων;
Βεβαια θα καταγραφουν το που και ποτε για καθε μας μετακινηση.

http://www.zougla.gr/money/article/erxonte-elafrinsis-gia-tous-idioktites-ix

ΨΑΡΑΚΑΣ
02/02/2014, 12:02
Είναι λίγο άδικο νομίζω γιατί αν υπάρξει πλαφόν στην τιμή του χιλιομέτρου για όλους τότε εγώ που κάνω 10.000 χλμ το χρόνο με
το μηχανάκι θα πληρώσω πολλά παραπάνω από ότι δίνω τώρα! Οσο για τις κλοπες θα βρουν σιγουρα τροπο να το απενεργοποιουν
δεν νομιζω να βοηθησει!

virus
02/02/2014, 12:17
να παρακαλας να μην το κανουν. βαζουν και τιμη ολανδιας να βγουν λιγα τα τελη. αληθεια στην ολανδια γιατι δεν εφαρμοστηκε; κι οσο για τις κλοπες δεν νομιζω να υπαρχει προβλεψη. δεν τους αφορα.

αλλη μια μιζα το ολο θεμα.:(

Bradipous
02/02/2014, 13:17
Οπως λεει και ο ψαρακας δεν ειναι δικαιο.
Αν και φανταζομαι (τουλαχιστον το λογικο ειναι) πως θα υπαρχει διαφορετικη κοστολογιση του χιλιομετρου για μηχανες, αυτοκινητα, φορτηγα, επαγγελματικα κλπ.
Ομως και παλι οι μηχανες σιγουρα θα πληρωνουν περισσοτερα απο οσα δινουν τωρα αν ισχυσει.
Το μονο -ισως- θετικο ειναι οτι θα ξαναπαρει μπρος η αγορα των 2λιτρων και τουλαχιστον οι κατοχοι δεν θα τα σκοτωνουν για να τα δωσουν.

Υ.γ. σιγουρα θα βρεθουν και τροποι παρακαμψης του, απο τον Ελληναρα που ολο και καποια πατεντα θα σκαρωσει παλι για να κλεψει - εξαπατησει το δημοσιο.

geez996
02/02/2014, 13:18
Όλο βλακείες σκέφτονται.
Δεν μπορούν νς καταλάβουν τα οχήματα δεν ειναι πηγή φόρο εσόδων....

AristidisZ
02/02/2014, 13:22
εγώ είμαι υπέρ της ιδέας πάντως
τέλη κυκλοφορίας λέγονται, αν ο άλλος το βγάζει μία φορά το μήνα είναι άδικο να πληρώνει το ίδιο με κάποιον που κάνει καθημερινή χρήση
τώρα πως θα εφαρμοστεί επί του πρακτέου, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο

Bradipous
02/02/2014, 13:22
Όλο βλακείες σκέφτονται.
Δεν μπορούν νς καταλάβουν τα οχήματα δεν ειναι πηγή φόρο εσόδων....

Με ΦΠΑ κατα την αγορα του, κοστος μεταβιβασης, διοδια, τελη, φορους πολυτελειας, φορο στα καυσημα ειναι μαλλον απο τις καλυτερες πηγες εσοδων για το κρατος. :rolleyes:

sergiosm
02/02/2014, 13:35
τέλη κυκλοφορίας λέγονται, αν ο άλλος το βγάζει μία φορά το μήνα είναι άδικο να πληρώνει το ίδιο με κάποιον που κάνει καθημερινή χρήση

Επί της αρχής + 1

Το θέμα όμως είναι πόσο κοστολογείται το χιλιόμετρο και πως εφαρμόζεται στην πράξη.

Γιατί το gps παραβιάζει ευθέως κάθε προσωπικό δεδομένο και κάμποσες συνταγματικές ελευθερίες.
:wave2:

MikeG
02/02/2014, 13:41
Γιατί το gps παραβιάζει ευθέως κάθε προσωπικό δεδομένο και κάμποσες συνταγματικές ελευθερίες.

+800

Δηλαδή οχήματα που κάνουν διανομές στην Αθήνα πχ θα πληρώνουν τα κέρατα τους. Επίσης αγρότες που πάμε συνέχεια πάνω κάτω χιλιόμετρα σε χωματόδρομους, ενώ σε άσφαλτο πατάμε το 20% των χιλιομέτρων θα πληρώνουμε με βάση το χιλιόμετρο.. και πολλές άλλες περιπτώσεις, πχ Ταξί.

Σαν λογική έχει κάποια βάση, αλλά στη πραγματικότητα το θεωρώ άλλη μια ηλιθιότητα σα το free wifi προς όλους. Θα έπρεπε να οριστούν λογικά τέλη για όλους και τέλος καθώς και να μειωθούν τα διόδια. Αλλά ψάχνονται πάλι με τα έσοδα από τα αυτοκίνητα και θα ακούσουμε τις απίστευτες πίπες.

Pan (dvs)
02/02/2014, 13:53
Τι λεμε ρε παιδια,ο καθε λαλακας θα μπορει να ξερει που βρισκομαι ανα πασα στιγμη?

Καθεστε και το συζητατε αν ειναι δικαιο,σωστο,αμεροληπτο.....Επιτρεψτε μου να διαφωνησω μαζι σας.
Επι της αρχης ειναι περα για περα απαραδεκτο.Αυτο θα επρεπε να συζηταμε κατα την ταπεινη μου γνωμη και τιποτε αλλο.

Δεν δεχομαι αυτο το φακελωμα ακομη και αν κερδισω καποια ψιλοευρουλακια.

AristidisZ
02/02/2014, 13:57
Τι λεμε ρε παιδια,ο καθε λαλακας θα μπορει να ξερει που βρισκομαι ανα πασα στιγμη?

Καθεστε και το συζητατε αν ειναι δικαιο,σωστο,αμεροληπτο.....Επιτρεψτε μου να διαφωνησω μαζι σας.
Επι της αρχης ειναι περα για περα απαραδεκτο.Αυτο θα επρεπε να συζηταμε κατα την ταπεινη μου γνωμη και τιποτε αλλο.

Δεν δεχομαι αυτο το φακελωμα ακομη και αν κερδισω καποια ψιλοευρουλακια.

λέμε για τη χιλιομετρική χρέωση των τελών, δε λέμε για το πως θα εφαρμόζεται ;)

christos01
02/02/2014, 14:21
Με το gps θα σου έρχεται αυτόματα και κλίση για ταχύτητα? :confused:

Pan (dvs)
02/02/2014, 17:52
λέμε για τη χιλιομετρική χρέωση των τελών, δε λέμε για το πως θα εφαρμόζεται ;)

Mαζι δεν πανε αυτα ρε Αριστειδη?Υπαρχει αλλος τροπος υπολογισμου χιλιομετρων?Εκτος αν μας βαλουνε ταχογραφο.

el_hymador
02/02/2014, 18:01
Έχει να πέσει πατέντα... το τι Ταξί με 5.000 χλμ το χρόνο θα υπάρξουν δεν λέγεται... :lol:

virus
02/02/2014, 18:07
λέμε για τη χιλιομετρική χρέωση των τελών,

δεν θαθελα να ακουσω ποσο θα χρεωνουν το χιλιομετρο :dizzy:

ηδη στα διοδια η διαφορα μηχανης με αμαξι ειναι φοβερη. 2,10 το αμαξι 1,50 η μηχανη. χαοτικη διαφορα υπερ αμαξιου. τι φθορες προκαλει ενα αμαξι και τι η μηχανη ;)

χωρια την εταιρεια που θα παρει την προμηθεια για τα gps.

menelaos46
02/02/2014, 18:42
Θα τα πουλήσουμε όλα λέμε.....

Dbnn
02/02/2014, 18:47
Κάποιος θέλει να σπρώξει στην αγορά τα GPS και θα πάρει την προμήθεια.... Ανακαλύψαμε την Αμερική?

Όσο για το κόστος είναι αν θυμάμαι καλά χθες στις ειδήσεις: 0.03Ε / χλμ, δηλαδή 300Ε τα 10.000 χλμ

Πολυμήχανος
02/02/2014, 21:27
Τι σχολιάζετε και κριτικάρετε βρε, μια σάχλα εντελώς εκτός πραγματικότητας, τεχνολογικά ανεφάρμοστη, που έγραψε κάποιος με μπόλικη φαντασία σε ένα site;

:confused:

Pan (dvs)
02/02/2014, 21:29
Τι σχολιάζετε και κριτικάρετε βρε, μια σάχλα εντελώς εκτός πραγματικότητας, τεχνολογικά ανεφάρμοστη, που έγραψε κάποιος με μπόλικη φαντασία σε ένα site;

Μαλλον και εγω εκει καταληγω.

spyrakos35
02/02/2014, 21:41
Δλδ θα πας στο 36ωρο και θα πληρωσεις και τελη κυκλοφοριας ετσι?

Συγκεντρωσουουουουου

taisteal
03/02/2014, 01:55
Εδω δεν εχουν χαρτι για καινουργιες αδειες κυκλοφοριας και δινουν Α4,το gps τους μαρανε...
αν βγει παντως και πεσει πατεντα εγω θα τους κλεβω ψυχρα.μας εχουνε σκισει,θα μας κλεισουν και μεσα στο σπιτι???

να πανε να μαμηθουνε :a17:

makis206
03/02/2014, 03:19
Εδω δεν εχουν χαρτι για καινουργιες αδειες κυκλοφοριας και δινουν Α4,το gps τους μαρανε...

Ναι γιατί θα στο κάνουνε δώρο και μάλιστα με δικαίωμα επιλογής ανάμεσα σε garmin, tom tom κι mls destinator να διαλέξεις, "έλα πάρε πάρε εδώ οι παγκόσμιοι τσάμπα χάρτες λέμεεεεε"..:lol:

BLiTzER
03/02/2014, 03:40
καταγράφει και μεταφέρει ηλεκτρονικά σε έναν κεντρικό κόμβο τα δεδομένα.

Σταμάτησα να διαβάζω εδώ. Ίσως σε κάποια άλλη χώρα. Εδώ δεν έχουμε υποδομή για ηλεκτρονική καταγραφή (+μεταφορά, αποθήκευση, έλεγχο) ούτε των αριθμών του λόττο.

MikeG
03/02/2014, 07:54
Ρε θένε πολύ ραβδί....

http://www.cretalive.gr/economy/view/neo-charatsi-sta-ich-telh-kukloforias-gia-aposursh-h-pwlhsh-sto-ejwteriko/139668

Pan (dvs)
03/02/2014, 08:10
Ρε θένε πολύ ραβδί....

http://www.cretalive.gr/economy/view/neo-charatsi-sta-ich-telh-kukloforias-gia-aposursh-h-pwlhsh-sto-ejwteriko/139668

Δε θενε ραβδι,αλλο θενε,αλλα εχουμε γινει ολοι κοτες και οι κοτες δεν εχουνε απ'αυτο.

Manitu
03/02/2014, 09:27
Αυτός που κάνει παραπάνω χιλιόμετρα από κάποιον άλλο , πληρώνει ήδη παραπάνω φόρο μέσω της βενζίνης …
Δεν νομίζω να το κάνουν έτσι πάντως γιατί στα διόδια πληρώνεις το ίδιο είτε φτάσεις μέχρι τα επόμενα είτε βγεις στην επόμενη έξοδο …

Άσε που τα Gps ποιος θα τα πληρώσει … μάλλον ο κάτοχος του οχήματος …

Όσον αφορά κλοπές GPS Blocker λέγεται η μ@λ@κί@ που κόβει το σήμα και δεν έχει νόημα …

bulmont
03/02/2014, 09:59
Τι του λείπει του ψωριάρη;;;;;

Φούντα με μαργαριτάρι..................

zannisvel
03/02/2014, 10:03
Το σωστο θα ηταν να μεινουν τα τελη οπως ειναι αφου δεν προκειται να κατεβουν και να βαλουν σε ισχυ και αυτον το τροπο υπολογισμου για ολους αυτους που δεν θελουν να τα κινουν, η θελουν να τα κινουν πολυ λιγο ετσι ωστε να μην χρειαζεται να καταθετουν πινακιδες.

Νομιζω αυτο θα ηταν ιδανικο.

Και αν γινοταν και για τα διοδια......

Dbnn
03/02/2014, 11:29
Όλο βλακείες σκέφτονται.
Δεν μπορούν νς καταλάβουν τα οχήματ

α δεν ειναι πηγή φόρο εσόδων....

Για αυτο η καθε οικογενεια εχει απο 3 αυτοκινητα; μη πω για επαρχια που ο πιο φτωχος εχει 2λιτρο

billyP
03/02/2014, 11:33
έλα να μην παραμυθιαζόμαστε ότι μας σκέφτονται οι της εξουσίας

capital.gr

Πολύς θόρυβος έγινε τις τελευταίες ημέρες για επικείμενες αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων. Ακούστηκε αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, μείωση των ετήσιων τεκμηρίων διαβίωσης, μείωση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και κατάργηση του φόρου πολυτελείας. Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο πόρισμα που συνέταξε η ειδική επιτροπή για τις αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων που συνέστησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Ας δούμε όμως ποιες αλλαγές έχει εγκρίνει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και ποιες θα μείνουν στα χαρτιά του πορίσματος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Ειδικότερα:

-μείωση του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης. Είναι η αλλαγή που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr έχει ήδη αποφασιστεί σε κυβερνητικό επίπεδο και μάλιστα πρόκειται να λειτουργήσει και ως προεκλογική παροχή. Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να προχωρήσει στη μείωση του ετήσιου τεκμηρίου κατά 30% καθώς θεωρείται ότι τα υφιστάμενα τεκμήρια είναι εξοντωτικά και δεν συμβαδίζουν πλέον με τη συνολική μείωση των εισοδημάτων στην οικονομία.

-η αντίστοιχη μείωση του ετήσιου του φόρου πολυτελούς διαβίωσης κατά 30% ο οποίος υπολογίζεται ως ποσοστό του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης ΙΧ. Ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 5% για ΙΧ 1.929 έως 2.500 ευρώ και με συντελεστή 10% για ΙΧ υψηλότερου κυβισμού. Ο φόρος επιβάλλεται σε ΙΧ ηλικίας έως 10 ετών. Η αλλαγή αυτή είναι δεδομένη καθώς αποτελεί αποτέλεσμα της μείωσης του ετήσιου τεκμηρίου.

-η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Η επιτροπής πρότεινε διάφορες αλλαγές, όπως τις «διαστημικές» περί καταγραφής των πραγματικών αποστάσεων που καλύπτει κάθε ΙΧ μέσω GPS. Αξιόπιστες πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας δεν θα αλλάξει τίποτε, ενώ έχει εγκαταλειφθεί και η ιδέα για χρέωση των τελών κυκλοφορίας με το μήνα.

-κατάργηση του φόρου πολυτελείας. Πρόκειται για φόρο που επιβάλλεται κατά τον εκτελωνισμό των ΙΧ εργοστασιακής αξίας άνω των 20.000 ευρώ. Ο φόρος έχει προκαλέσει και την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οδεύει προς κατάργηση.

Οι αλλαγές πρόκειται να ισχύσουν από την 1-1-2015 χωρίς όμως να αποκλείεται και μια θετική έκπληξη για τους φορολογούμενους με αναδρομική εφαρμογή τους από την 1-1-2014. Η αναδρομική έναρξη εφαρμογής μπορεί να δώσει κίνητρο σε πολλούς φορολογούμενους να παραλάβουν τις πινακίδες κυκλοφορίας για τα οχήματα υψηλού κυβισμού που διαθέτουν. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου.

emix24
03/02/2014, 12:07
Ειμαι υπερ ενος τετοιου μετρου. Οσο χιλιομετρα κανεις, τοσα τελη να πληρωνεις. Αλλα αυτο θα πρεπει να γινεται και με την ασφαλεια των αυτοκινητων. Αναλογα ποσα χιλιομετρα κανεις (αρα εχεις το οχημα περισσοτερο καιρο εκτεθημενο σε πιθανα ατυχηματα), τοσα ασφαλιστρα να πληρωνεις. Γιατι οταν ενα αμαξι ειναι παρκαριμενο 6 μηνες και κυκλοφορει αλλους 6, οι πιθανοτητες γι ατυχημα ειναι και οι αναλογες!

Pan (dvs)
03/02/2014, 14:25
Ειμαι υπερ ενος τετοιου μετρου. Οσο χιλιομετρα κανεις, τοσα τελη να πληρωνεις. Αλλα αυτο θα πρεπει να γινεται και με την ασφαλεια των αυτοκινητων. Αναλογα ποσα χιλιομετρα κανεις (αρα εχεις το οχημα περισσοτερο καιρο εκτεθημενο σε πιθανα ατυχηματα), τοσα ασφαλιστρα να πληρωνεις. Γιατι οταν ενα αμαξι ειναι παρκαριμενο 6 μηνες και κυκλοφορει αλλους 6, οι πιθανοτητες γι ατυχημα ειναι και οι αναλογες!

Με την ιδια λογικη θα επρεπε να πληρωνω ΙΚΑ αναλογα με τις μερες νοσηλιας μου η αναλογα με τα φαρμακα που παιρνω.ΕΡΤ αναλογα με το ποσες ωρες κοιταω και αν δεν κοιταω καθολου να μην πληρωνω τιποτε.

AristidisZ
03/02/2014, 14:29
Με την ιδια λογικη θα επρεπε να πληρωνω ΙΚΑ αναλογα με τις μερες νοσηλιας μου η αναλογα με τα φαρμακα που παιρνω.ΕΡΤ αναλογα με το ποσες ωρες κοιταω και αν δεν κοιταω καθολου να μην πληρωνω τιποτε.

εσύ πλήρωνε διόδια με μηνιάτικο λοιπόν :p

bros400pgm
03/02/2014, 14:31
Πως θα εξασφαλιστει οτι η κεραια του gps θα πιανει παντα σημα?

MikeG
03/02/2014, 14:32
Μ'αρέσει που το συζητάμε ακόμα και μάλιστα κάποιοι βρίσκουν και νόημα στη πρόταση, μα λοβοτομή έχουμε πάθει.. Ήμαρτον...

stefanos
03/02/2014, 14:33
Ας βάλουν ότι τέλη θέλουν.:)
Σε μια χώρα με 30% ανεργία και τους μισθούς σε αυτά τα επίπεδα η συζήτηση γίνεται για το νοίκι το λογαριασμό της δεη και το φαι.
Τα αυτοκίνητα τελείωσαν.

Pan (dvs)
03/02/2014, 14:37
εσύ πλήρωνε διόδια με μηνιάτικο λοιπόν :p

Εσυ δωσε ιδεες στο Στουρναρα.:D

Μ'αρέσει που το συζητάμε ακόμα και μάλιστα κάποιοι βρίσκουν και νόημα στη πρόταση, μα λοβοτομή έχουμε πάθει.. Ήμαρτον...

Εγω προσωπικα ,μιας και το θεωρω απιθανο να γινει,ασχοληθηκα περιισοτερο με τη συγκεκριμενη λογικη.

amyroukai
03/02/2014, 14:39
Το θέμα ειναι πως το να πληρωνεις ανάλογα με το ποσο χρησιμοποιεις το δρόμο ειναι απολύτως δίκαιο.

Το πως θα υλοποιηθεί, αυτό ειναι αστείο ως ανεκδοτικο. Εδώ δεν μπορούν να το κανουν στα διόδια, θα το κάνουν με τα τέλη;

AristidisZ
03/02/2014, 14:40
Το θέμα ειναι πως το να πληρωνεις ανάλογα με το ποσο χρησιμοποιεις το δρόμο ειναι απολύτως δίκαιο.

my pov επίσης...

taisteal
03/02/2014, 14:43
Ρε παιδια ποιους δρομους να πληρωσουμε??τους ανυπαρκτους???που το θεωρειτε και δικαιο??

AristidisZ
03/02/2014, 14:45
Ρε παιδια ποιους δρομους να πληρωσουμε??τους ανυπαρκτους???που το θεωρειτε και δικαιο??

βρε συ δεν εξετάζουμε τι και πως και πόσο, λέμε, κάνεις τα διπλά από έναν άλλον με το ίδιο όχημα, ας πληρώνεις και τα διπλά τέλη
τώρα αν αυτά θα είναι 500 ευρώ ή 5, ξαναλέω, άλλου παπά...

ggs
03/02/2014, 14:51
...Τέλη τέλη τέλη,
κάλπικε ντουνιά
σ’ έμαθα εντέλει
δε με ρίχνεις πια.
Σ’ έμαθα εντέλει
δε με ρίχνεις πια,
Τούτη η γη σου θέλει
σπίρτο και φωτιά.....

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

AristidisZ
03/02/2014, 14:52
το σέρτικο ξέχασες Γιώργη :p

AUFGEBRACHT
03/02/2014, 14:53

Aκριβώς, ή "αποκάλυψη" ανήκει στα Νέα και το αναπαραγάγει το zougla, εδώ δεν προχώρησε στην hi-tech Ολλανδία ως ανεφάρμοστο και θα προχωρήσει στην Ελλάδα :bawl:
Πιο πιθανό είναι να προχωρήσουν σε μηνιαία τέλη κυκλοφορίας παρά σε αυτό το αποκύημα επιστημονικής φαντασίας...

amyroukai
03/02/2014, 14:54
Βρε αγόρι, τοσα χρόνια τους ανυπαρκτους δεν πληρωνεις;

Αλλά πχ, έχω αυτοκίνητο που "κάθεται" και πες γουσταρω να το 'χω και να το βγάζω δυό βόλτες το χρόνο. Γιατί να πληρώνω όσα κάποιος που το κυκλοφορεί καθημερινά; το αυτό ισχυει και για την ασφάλιση βέβαια.

taisteal
03/02/2014, 14:54
Η μηπως να τα βαζουν στο λογαριασμο της Δ.Ε.Η??

:hmm:

amyroukai
03/02/2014, 15:00
Η μηπως να τα βαζουν στο λογαριασμο της Δ.Ε.Η??

:hmm:στα υβριδικά;

emix24
03/02/2014, 15:03

Δεν μπορεις να προβλεψεις ποτε και αν θ αρρωστησεις. Αλλα με το αμαξι μπορεις. Φαινεται στα συστηματα gps που θα σε υποχρεωσουν να βαλεις αν περασει το μετρο των τελων αναλογως των χιλιομετρων. Και στο θεμα της ΕΡΤ ισως να μπορουσε να γινει κι αυτο. Να βλεπουν δηλαδη ποσες ωρες βλεπεις ΕΡΤ το μηνα και να πληρωνεις. Δεν ειναι καθολου ασχημη ιδεα!

RizlaPlusPlus
03/02/2014, 15:08
Οπως ειπε και ο Πολυμηχανος λιγο πριν, απορω γιατι συζητατε ακομα την περιπτωση του GPS. Ειναι 1000000% ανεφικτο, οχι μονο στο 'ισταν, αλλα και σε καθε αλλη χωρα του πλανητη. Ακου gps...

RaGe_Raptor
03/02/2014, 15:14
Πριν λίγα χρόνια η τιμή των καυσίμων έκανε άλμα με τη δικαιολογία ότι θα υπήρχαν συμβολικά τέλη κυκλοφοριας κι έτσι όποιος έκανε πολλά χλμ άρα καίει και πολύ καύσιμο θα πλήρωνε μέσω της τιμής των καυσίμων τα έμμεσα τέλη κυκλοφορίας. Απλό και δίκαιο. Τη συνέχεια την ξέρετε.

nickald
03/02/2014, 15:19
Και ενα αισθητηρα στο καζανακι για να βλεπουν ποσες φορες Χ3ζουμε και κατ' επεκταση ποσο τρωμε.

Και συστημα ελεγχου εισροών-εκροών στα απαφταρια μας για να ξερουν ποση και τι ειδους χρηση τα κανουμε επισης θα ηταν μια καλη ιδεα.....

Και ενα G-sensor για να καταλαβαινουν αν τον τιναζουμε πανω απο 3 που πιανει για λαλακια.....

Και σε περιπτωση που εβλεπαν καταχρηση να επιβαλλόταν προστιμο.....

psiana
03/02/2014, 15:22
Και ενα αισθητηρα στο καζανακι για να βλεπουν ποσες φορες Χ3ζουμε και κατ' επεκταση ποσο τρωμε.

Και συστημα ελεγχου εισροών-εκροών στα απαφταρια μας για να ξερουν ποση και τι ειδους χρηση τα κανουμε επισης θα ηταν μια καλη ιδεα.....

Και ενα G-sensor για να καταλαβαινουν αν τον τιναζουμε πανω απο 3 που πιανει για λαλακια.....

Και σε περιπτωση που εβλεπαν καταχρηση να επιβαλλόταν προστιμο.....

Έλιωσα μιλάμε.////

alex14
03/02/2014, 15:26
Εγω λεω να βαλουν κερματοδεκτη διπλα απο το τιμονι.

π.χ. 1 ευρω καθε 10 χλμ.
εαν δεν βαλεις κερμα να κλειδωνει το τιμονι και μαλιστα εν κινησει

:p

taisteal
03/02/2014, 15:35
μαρκες απο το υπουργειο και συγκρουομενα κι ετσ..

:lol::lol::lol:

AUFGEBRACHT
03/02/2014, 15:40
Επίσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα diesel θα περιφέρεται στους δρόμους δημοσίως με μια ταμπέλα κρεμασμένη που θα αναγράφει "είμαι τεντυμπόης", ενώ το ΕΣΡ θα ρίξει πρόστιμο στη Citroen για την ανάρμοστη διαφήμιση 1.475 χιλιόμετρα με ένα μόνο γέμισμα...

pipe_smoker
03/02/2014, 15:53
Οπως ειπε και ο pipe_smoker λιγο πριν, απορω γιατι συζητατε ακομα την περιπτωση του GPS. Ειναι 1000000% ανεφικτο, οχι μονο στο 'ισταν, αλλα και σε καθε αλλη χωρα του πλανητη. Ακου gps...

Πότε μίλησα εγώ σε τούτο το θρεντ και δεν το θυμούμαι???:confused:

Παρ'όλα αυτά, σε παλιότερο θρεντ, είχα προφητεύσει σαν άλλος γέροντ.... εεεε Νοστράδαμος, ότι θα έρθει η ώρα που θα μας φορέσουν κι από ένα gps στο όχημα.
Για άλλους λόγους βέβαια το είχα πει τότε μιας και άλλο ήταν το θέμα, και η προφητεία μου δε φαίνεται να επαληθεύεται ακόμα γιατί η συγκεκριμένη "είδηση" μάλλον μπούρδα είναι.

Το βλέπουμε στο μέλλον...

RizlaPlusPlus
03/02/2014, 16:03
Πότε μίλησα εγώ σε τούτο το θρεντ και δεν το θυμούμαι???:confused:

Παρ'όλα αυτά, σε παλιότερο θρεντ, είχα προφητεύσει σαν άλλος γέροντ.... εεεε Νοστράδαμος, ότι θα έρθει η ώρα που θα μας φορέσουν κι από ένα gps στο όχημα.
Για άλλους λόγους βέβαια το είχα πει τότε μιας και άλλο ήταν το θέμα, και η προφητεία μου δε φαίνεται να επαληθεύεται ακόμα γιατί η συγκεκριμένη "είδηση" μάλλον μπούρδα είναι.

Το βλέπουμε στο μέλλον...

Δεν ξερω γιατι εφαγα το σκαλωμα, κατι θα διαβαζα παραληλλα. Πολυμηχανος ηθελα να πω, διορθωνω και το πρωτοτυπο ευθυς αμεσως :wave2:

irinia
03/02/2014, 18:48
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ..........ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ

Τήν πήραν πίσω άμέσως ,δέν τούς έβγαιναν τά gps,μάλλον είχαν στό μυαλό τους
νά μάς βάλουν νά έχουμε καμμία συσκευή έντοπισμού πού καταγράφει χλμ.
ΑΛΛΑ θά έπεφτε ΠΟΛΥ ΚΡΑΞΙΜΟ ,καί γλυτώσαμε τή μαλακία τους...!!
Ότι περνάει κάνουνε τά παιδιά.........έδώ θά έβγαιναν βόλτα νά μάς ψάξουνε
τά τζάκια έπειδή δέν ύπακούαμε καί δέν τά κλείναμε όταν άνέβαινε ή αίθαλομίχλη......
τό φαντάζεστε νά χτυπάγανε πόρτες τό βράδυ καί νά μάς λέγανε αύτή ή πολικατοικία
καπνίζει.......παράνομα..??

Dbnn
03/02/2014, 20:14
Απορώ για ποιό λόγο κάνετε έτσι....

Αφου ότι και να κάνουν ακόμα και 3Ε το λίτρο να πάει η βενζίνη θα πάμε να βάλουμε βενζίνη, θα πληρώσουμε τα τέλη να ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ!
:look:

THEOD
03/02/2014, 21:19
όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαιμού τόσο φαίνεται ο κώλος της...

Έλεος ρε φούστη μου... Δεν εξηγείται αλλιώς.. Ή κάποιος εκεί έσα έχει κάποιιον κολλητό που θέλει να σπρώξει μερικά εκταομμύρια gps και τον εξοπλισμό παρακολούθησης-καταγραφής (με το αζημίωτο βεβαίως-βεβαίως...) ή τους ποτίζουνε ληγμένα

stefanos
03/02/2014, 22:28
Αν βάλεις το πλήθος των οχημάτων τις απαιτήσεις σε δίκτυο για την μεταφορά δεδομένων τον όγκο της πληροφορίας που πρέπει να επεξεργαστούν....

ληγμένα σίγουρα.

Red Rider
04/02/2014, 12:12
Gps στο προσωπικό μου οχημα....
Κατ'επέκταση σε εμένα....
Με καταγραφή των κινήσεων μου....
:a13:

vaska
04/02/2014, 13:09
Σταμάτησα να διαβάζω εδώ. Ίσως σε κάποια άλλη χώρα. Εδώ δεν έχουμε υποδομή για ηλεκτρονική καταγραφή (+μεταφορά, αποθήκευση, έλεγχο) ούτε των αριθμών του λόττο.

Μη σκας ωρέ, θα το αναλάβει η ίντρακομ και θα γίνει άμεσα (σε 3-5 χρόνια)

Sapadak
04/02/2014, 13:12
Μη σκας ωρέ, θα το αναλάβει η ίντρακομ και θα γίνει άμεσα (σε 3-5 χρόνια)

χμμ λες να πάρει τη δουλειά πακέτο (http://www.naftemporiki.gr/finance/story/761099)?

andreas 400
04/02/2014, 21:59
οι ντελιβεραδες και παντος τυπου διανομεις θα πληρωνουν το παπι για καγιεν!!
δεν προκειται να το κανουν ΠΟΤΕΕΕΕΕ

Πολυμήχανος
04/02/2014, 23:49
Gps στο προσωπικό μου οχημα....
Κατ'επέκταση σε εμένα....
Με καταγραφή των κινήσεων μου....
:a13:

Έχε υπόψην σου όμως, ότι μια χοντρική καταγραφή των θέσεών σου, κάνει επί 24ώρου βάσεως η εταιρία της κινητής σου τηλεφωνίας. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, αν εσύ κάνεις γερό έγκλημα στην Αθήνα στους Αμπελόκηπους, και ισχυριστείς ότι ήσουν στην Πάτρα, η δικαστική αρχή μπορεί να διατάξει άρση του απορρήτου του κινητού σου, και να βρει ότι το κινητό σου ήταν στην Αθήνα και μάλιστα στον τομέα του πομποδέκτη των Αμπελόκηπων.

Οπότε μην το δένεις και τόσο ότι ΗΔΗ δεν γίνεται καταγραφή των κινήσεών σου.

TROOPER
05/02/2014, 00:35
δεν εχω καταλαβει γιατι κανουμε θεμα το πως θα πρεπει να αντικατασταθει ενα αδικο μετρο με ενα αλλο αδικο μετρο.

συνεχιστε.

McGyver
05/02/2014, 08:10
Χαλαρώστε, διαβάστε τον τίτλο της κατηγορίας που βρίσκεται το θέμα και μείνετε εντός αυτής...

:smokin:

Pan (dvs)
05/02/2014, 08:33
Πρακτικα αδυνατο για μενα.

Δεν υπαρχει οργανωση εκει που θα επρεπε εδω θα οργανωθουνε?

Οι επαγγελματιες τι θα κανουνε.Θα ισχυσει αλλη χρεωση γι'αυτους η θα δουλευουνε για τα διοδια?
Συμφωνα με το Ολλανδικο μοντελο (0,03*50.000 χλμ) εγω θα πληρωσω 1500 ευρω.Και με 0,01 θα πληρωσω 500.Ποιος νομιζει οτι θα εχω την οικονομικη δυνατοτητα να το κανω?

Αυτοι που εχουνε απαλλαγη τελων λογω αντιρυπαντικης τεχνολογιας τι θα γινουνε?Αν τους χρεωσουνε τελη θα μπορουνε αμεσα να πανε στα ευρωπαικα δικαστηρια και να δικαιωθουνε.Υπαρχει σχετικη δεσμευση της Ελληνικης κυβερνησης απεναντι στα ευρωπαικα οργανα (αν δεν κανω λαθος)

Μας βαζουνε καποιο τυρακι στην παγιδα και εμεις τσιμπαμε.Τους κανουμε το χατηρι να το συζηταμε και στο τελος θα ειμαστε χαρουμενοι οταν θα μας πουνε:μην ανησυχειτε δεν θα ισχυσει αυτο που λετε ,θα ανεβασουμε μονο 25% τα τελη.

Και ολοι θα ειμαστε χαρουμενοι.

devil's animal
05/02/2014, 09:35
αυτο με τα gps ειναι τεραστια π@παρια...:a31:
θα ξερουν ανα πασα στιγμη με ποσα πηγαινω και που πηγαινω...οχι ευχαριστω...:a17:

για να εφαρμοστει ενα πιο δικαιο μετρο απο το ηδη υπαρχον ειναι να υπαρχουν τελη και ασφαλειες με τον μηνα ή και με την ημερα...
και φυσικα να υπαρχει και κλιμακωτη τιμολογηση σε οφελος του πολιτη...
π.χ. 1€ η μερα για τα ΙΧ, 25€ ο μηνας, 120€ το εξαμηνο και 200€ ο χρονος...

οι επαγγελματιες δεν θα εχουν θεμα γιατι θα πανε με τον χρονο και θα τους συμφερει...
το ιδιο και οποιος χρησιμοποιει το οχημα του ολο τον χρονο...
αν καποιος ειναι εποχιακος μοτοσυκλετιστης π.χ. μπορει να τον συμφερει το εξαμηνο ή και συγκεκριμενοι μηνες...

οποιος ειναι μπατιρης ή αντιθετα εχει 10 οχηματα και θελει να τα βγαζει εναλλαξ καθε κυριακη βολτα για να γουσταρει να δινει το κατιτις του, μονο για την συγκεκριμενη μερα...

ειναι εντελως παραλογο π.χ. ο Γιωργος (Da Vintage) να εχει αυτη την αναπαλαιωμενη κουκλα την BMW και να πληρωνει τελη για ολο το χρονο, ενω θα την βγαζει 10-20 φορες τον χρονο εξω...

επισης καποιος που δεν εχει το πακετο των χρηματων για χρονο ή εξαμηνο αλλα παρ'ολα αυτα να θελει κυκλοφορησει το οχημα του και να κανει μια βολτα 700χλμ π.χ., να πληρωσει ενα γιουρο για τελη και 60-70€ μπετζινα και να παει να ξεσκασει...

mankam
05/02/2014, 10:17
αυτο με τα gps ειναι τεραστια π@παρια...:a31:
θα ξερουν ανα πασα στιγμη με ποσα πηγαινω και που πηγαινω...οχι ευχαριστω...:a17:

για να εφαρμοστει ενα πιο δικαιο μετρο απο το ηδη υπαρχον ειναι να υπαρχουν τελη και ασφαλειες με τον μηνα ή και με την ημερα...
και φυσικα να υπαρχει και κλιμακωτη τιμολογηση σε οφελος του πολιτη...
π.χ. 1€ η μερα για τα ΙΧ, 25€ ο μηνας, 120€ το εξαμηνο και 200€ ο χρονος...

οι επαγγελματιες δεν θα εχουν θεμα γιατι θα πανε με τον χρονο και θα τους συμφερει...
το ιδιο και οποιος χρησιμοποιει το οχημα του ολο τον χρονο...
αν καποιος ειναι εποχιακος μοτοσυκλετιστης π.χ. μπορει να τον συμφερει το εξαμηνο ή και συγκεκριμενοι μηνες...

οποιος ειναι μπατιρης ή αντιθετα εχει 10 οχηματα και θελει να τα βγαζει εναλλαξ καθε κυριακη βολτα για να γουσταρει να δινει το κατιτις του, μονο για την συγκεκριμενη μερα...

ειναι εντελως παραλογο π.χ. ο Γιωργος (Da Vintage) να εχει αυτη την αναπαλαιωμενη κουκλα την BMW και να πληρωνει τελη για ολο το χρονο, ενω θα την βγαζει 10-20 φορες τον χρονο εξω...

επισης καποιος που δεν εχει το πακετο των χρηματων για χρονο ή εξαμηνο αλλα παρ'ολα αυτα να θελει κυκλοφορησει το οχημα του και να κανει μια βολτα 700χλμ π.χ., να πληρωσει ενα γιουρο για τελη και 60-70€ μπετζινα και να παει να ξεσκασει...

Πολυ δικαιο:a013:
Μακάρι αυτή την πρόταση να την διάβαζε το Στουρνάρι

bulmont
05/02/2014, 10:36
Πολυ δικαιο:a013:
Μακάρι αυτή την πρόταση να την διάβαζε το Στουρνάρι

Και να την διαβάσει, μήπως θα την καταλάβει;;;;;;

mad shark
05/02/2014, 11:40
Και να την διαβάσει, μήπως θα την καταλάβει;;;;;;
:sad: καλα τα λετε ρε παιδια αλλα πρεπει να καταλαβουμε πως μας γραφουν στα @ρχιδι@ που δεν εχουν οι ανοικανοι ανθελληνες δοσηγωγοι πολλιτικοι που αποφασηζουν για μας χωρις εμας γ@μω την τυχη μου την στραβη:a11::a26::a02::a31::a018::a022:

AristidisZ
05/02/2014, 11:43
:sad: καλα τα λετε ρε παιδια αλλα πρεπει να καταλαβουμε πως μας γραφουν στα @ρχιδι@ που δεν εχουν οι ανοικανοι ανθελληνες δοσηγωγοι πολλιτικοι που αποφασηζουν για μας χωρις εμας γ@μω την τυχη μου την στραβη:a11::a26::a02::a31::a018::a022:

μην είσαι τόσο σίγουρος, με τόσες κατατεθημένες πινακίδες, δεν είναι απίθανο να δούμε τέλη βραχείας διαρκείας...

bruno
05/02/2014, 20:06
Eτσι γινεται παντα,μας πετανε ενα 300αρι απο εκει που πληρωναμε 130π.χ και στο τελος θα ειμαστε ευχαριστημενοι, γιατι θα δουν την αδικια, που θα δοσουμε 200ε.

chr1s_86
10/02/2014, 00:20
Έχε υπόψην σου όμως, ότι μια χοντρική καταγραφή των θέσεών σου, κάνει επί 24ώρου βάσεως η εταιρία της κινητής σου τηλεφωνίας. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, αν εσύ κάνεις γερό έγκλημα στην Αθήνα στους Αμπελόκηπους, και ισχυριστείς ότι ήσουν στην Πάτρα, η δικαστική αρχή μπορεί να διατάξει άρση του απορρήτου του κινητού σου, και να βρει ότι το κινητό σου ήταν στην Αθήνα και μάλιστα στον τομέα του πομποδέκτη των Αμπελόκηπων.

Οπότε μην το δένεις και τόσο ότι ΗΔΗ δεν γίνεται καταγραφή των κινήσεών σου.

+1 για την χοντρική καταγραφή, τη λεπτομερή καταγραφή την κάνει η Google ! :a13:

MikeG
13/02/2014, 11:05
Από το 2015 αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας για τα ΙΧ και θα γίνεται με βάσει την ετήσια χιλιομετρική απόσταση που διανύει ο κάτοχος του ΙΧ, όπως λειτουργεί το «Ολλανδικό μοντέλο». Αυτό φαίνεται πως είναι και το επικρατέστερο από τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση.

Το συγκεκριμένο σύστημα προβλέπει την τοποθέτηση στα ΙΧ ειδικής συσκευής GPS που καταγράφει τις χιλιομετρικές αποστάσεις. Στη συνέχεια ο υπολογισμός των τελών προκύπτει με το γινόμενο των ετήσιων χιλιόμετρων και του συντελεστή 0,03. Δηλαδή ετήσια διανυθέντα χλμ. επί 0,03 ευρώ.

Αν και το σενάριο έχει ένα σημαντικό αγκάθι, αυτού του κόστους των συσκευών GPS, εάν όμως ισχύσει θα επιφέρει σημαντικές αυξήσεις στα μικρομεσαίου κυβισμού ΙΧ προς όφελος των μεγάλων σε κυβισμό.

To caranddriver λαμβάνοντας υπόψη ένα ιδιαίτερα συντηρητικό σενάριο, αυτό των 10.000 διανυθέντων χλμ. κατά μέσο όρο (στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 15.000χλμ./έτος) και κάνοντας έναν απλό υπολογισμό (βλέπε σχετικό πίνακα) παρατηρούμε ότι τα μικρού κυβισμού ΙΧ επιβαρύνονται σημαντικά, ακόμη και με υπερδιπλασιασμό των τελών κυκλοφορίας.

309678

309679

http://www.cretalive.gr/economy/view/aujhsh-sta-telh-kukloforias-apo-to-2015/142108

DimChios
13/02/2014, 11:10
:a018::a018::a018::a018::a018::a018::a018::a018::a018:

Zid
13/02/2014, 11:15
Μέγιστη σαχλαμάρα για να γεμίζουν χώρο στις εφημερίδες και στα blog. Εδω δεν έχει μηχανογράφηση το μισο δήμοσιο και θα βάλουν gps στα οχήματα ...

:bawl:

GFawkes
13/02/2014, 11:19
Μέγιστη σαχλαμάρα για να γεμίζουν χώρο στις εφημερίδες και στα blog. Εδω δεν έχει μηχανογράφηση το μισο δήμοσιο και θα βάλουν gps στα οχήματα ...

:bawl:

Το αυτο...

αλλα ενεκα της αντιπαραθεσεως, αν ειναι να φορεσω κατι για να συνδιαλεγω με το δημοσιο αυτο μαλλον θα ηταν προφυλακτικο διοτι με οτι εχω τραβηζει απο αυτους τους πουστ@#$δες μαλλον καποια στιγμη θα παω να τους πηδ@##ω

2stroker
20/02/2014, 18:05
Για μενα το ποιο λογικο ειναι να πληρωνεις τελη κυκλοφοριας με τον μηνα.Στην Αγγλια ετσι ειναι και τα τελη και η ασφαλεια τα πληρωνεις καθε μηνα.Εχεις λεφτα αυτο το μηνα καλως,δεν εχεις απλα δεν κυκλοφορεις το οχημα σου.Απλα τα πραγματα!

Dbnn
24/02/2014, 17:14
Για μενα το ποιο λογικο ειναι να πληρωνεις τελη κυκλοφοριας με τον μηνα.Στην Αγγλια ετσι ειναι και τα τελη και η ασφαλεια τα πληρωνεις καθε μηνα.Εχεις λεφτα αυτο το μηνα καλως,δεν εχεις απλα δεν κυκλοφορεις το οχημα σου.Απλα τα πραγματα!

Εδώ είναι βαλκάνια αδερφέ.... Εδώ λένε οτι θα ανέβει 0.10Ε η βενζίνη και στήνονται με μπετόνια να φουλάρουν... και μετά μας φταίει ο στουρνάρας!