Σύνδεση

View Full Version : τι παιζει με τις παραεισαγωγες?

giorgos95
04/02/2014, 12:25
καλησπερα σε ολους,η ερωτηση μου ειναι αυτη στον τιτλο του θεματος.θα ηθελα να μαθω απο οσους γνωριζουν και κυριως απο αυτους που εχουν φερει ελλαδα μηχανη απο εξωτερικο.ειναι παλουκι διαδικασια?υπαρχει κανενα καταστημα που φερνει παραεισαγωγες?και τι παιζει με την χαρτουρα?βγενουν κανονικα πινακιδες εδω στην ελλαδα?
δεκτη καθε απαντηση,ευχαριστω που ασχοληθηκατε ;)

GFawkes
04/02/2014, 13:00
Εαν κυκλοφορει στην Ελλαδα τοτε δεν θα εχεις δυσκολια...αν οχι τοτε ειναι μανικι...

dimzan
04/02/2014, 13:05
καποτε ηταν ευκολο να γινει παραεισαγωγη, η τουλαχιστο πιο προσιτο.

πολλα απο τα 4κυλινδρα 400αρια που βρισκεις στο car ειναι παραεισαγωγης και δεν εισηχθηκαν ποτε επισημα απο τις εδω αντιπροσωπειες.

Καπου ειχα διαβασει οτι εχει αλλαξει η νομοθεσια εδω και καποια χρονια και πρακτικα εγινε για να κοψουν τις εισαγωγες εκτος ΕΕ.

giorgos95
04/02/2014, 13:06
καποτε ηταν ευκολο να γινει παραεισαγωγη, η τουλαχιστο πιο προσιτο.

πολλα απο τα 4κυλινδρα 400αρια που βρισκεις στο car ειναι παραεισαγωγης και δεν εισηχθηκαν ποτε επισημα απο τις εδω αντιπροσωπειες.

Καπου ειχα διαβασει οτι εχει αλλαξει η νομοθεσια εδω και καποια χρονια και πρακτικα εγινε για να κοψουν τις εισαγωγες εκτος ΕΕ.

απο ευρωπη ομως γινεται κανονικα εισαγωγη στην ελλαδα?

AristidisZ
04/02/2014, 13:09
γιατί το πας γύρω γύρω ;
πες ακριβώς τι θες να μάθεις μήπως απαντήσει κάποιος που ξέρει :) :)

Sapadak
04/02/2014, 13:13
απο ευρωπη ομως γινεται κανονικα εισαγωγη στην ελλαδα?

Ναι

dimzan
04/02/2014, 13:23
αν τελικα μαθουμε πως γινοναι οι παραεισαγωγες κρατηστε μου ενα cb400 vtec abs injection

Sapadak
04/02/2014, 13:24
αν τελικα μαθουμε πως γινοναι οι παραεισαγωγες κρατηστε μου ενα cb400 vtec abs injection

Αν έχει εγκριση τυπου δεν εχεις προβλημα

giorgos95
04/02/2014, 13:33
επειδη θα εκανα πολλα για να εχω υπο την ιδιοκτησια μου ενα hornet 250 το ψαχνω απο τωα αν και το διπλωμα που απαιτητε γιάυτο θα το εχω σε κανα 6μηνο+

οποτε σκεφτομαι αν ειναι δυνατον να το βρω καπου στην ευρωπη και να ερθει ελλαδα

Sapadak
04/02/2014, 13:35
επειδη θα εκανα πολλα για να εχω υπο την ιδιοκτησια μου ενα hornet 250 το ψαχνω απο τωα αν και το διπλωμα που απαιτητε γιάυτο θα το εχω σε κανα 6μηνο+

οποτε σκεφτομαι αν ειναι δυνατον να το βρω καπου στην ευρωπη και να ερθει ελλαδα

Αυτό (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?category=&make=22&variant=hornet&price-from=&price-to=&registration-from=&registration-to=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=%3C350&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&gearbox_type=&sort=pra&rg=&radius=&postcode=&modified=&hi=&offer_type=sale)εννοεις? ή το καινούριο?

giorgos95
04/02/2014, 13:48
Αυτό (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?category=&make=22&variant=hornet&price-from=&price-to=®istration-from=®istration-to=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=%3C350&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&gearbox_type=&sort=pra&rg=&radius=&postcode=&modified=&hi=&offer_type=sale)εννοεις? ή το καινούριο?

αυτο εννοω,ομως το πρωτο δεν μου πολυφαινεται στα καλα του και το δευτερο ειναι πουλημενο γτ βρηκα ενα θεμα αυτου που το πουλαει σε ενα φορουν και εδειχνε την ανακατασκευη του.το πρωτο εσεις ομως πως το βλεπεται?η μουρη δεν ειναι δικη του,δεν εχει το στογγυλο φαναρι ;)

AristidisZ
04/02/2014, 13:49
αυτο εννοω,ομως το πρωτο δεν μου πολυφαινεται στα καλα του και το δευτερο ειναι πουλημενο γτ βρηκα ενα θεμα αυτου που το πουλαει σε ενα φορουν και εδειχνε την ανακατασκευη του.το πρωτο εσεις ομως πως το βλεπεται?η μουρη δεν ειναι δικη του,δεν εχει το στογγυλο φαναρι ;)

δε μπορώ να καταλάβω γιατί να "χαλάσεις" ένα τόσο σπάνιο μηχανάκι...

giorgos95
04/02/2014, 13:52
δε μπορώ να καταλάβω γιατί να "χαλάσεις" ένα τόσο σπάνιο μηχανάκι...

ελα μου ντε!

AristidisZ
04/02/2014, 13:56
ελα μου ντε!

από τις φωτό δε μπορώ να καταλάβω βέβαια κάτι, αλλά αν ήμουν κακεντρεχής θα έλεγα ότι ίσως κάπου έσκασε και το original ήταν δυσεύρετο ή/και πανάκριβο, οπότε αλλάχτηκε με πατέντα...

giorgos95
04/02/2014, 14:05
από τις φωτό δε μπορώ να καταλάβω βέβαια κάτι, αλλά αν ήμουν κακεντρεχής θα έλεγα ότι ίσως κάπου έσκασε και το original ήταν δυσεύρετο ή/και πανάκριβο, οπότε αλλάχτηκε με πατέντα...

πολυ πιθανο και αυτο ;) ρε γαμοτο ας υποθεσουμε οτι ακομα δεν ειναι πουλιμενα .μεχι να βγαλω το διπλωμα θα υπαρχουν αυτα? :@ και δεν εχω και τα λεγτα για να το αγορασω απο τωρα :@ οσο για το μπλε πριν την ανακατασκευη ειχε λεει 90κ χιλιομετρα και αλλα 10κ που εχει κανει ως τωρα σαν πολλα δεν ειναι?λετε να εχει προβλημα?

dimzan
04/02/2014, 14:17
πολυ πιθανο και αυτο ;) ρε γαμοτο ας υποθεσουμε οτι ακομα δεν ειναι πουλιμενα .μεχι να βγαλω το διπλωμα θα υπαρχουν αυτα? :@ και δεν εχω και τα λεγτα για να το αγορασω απο τωρα :@ οσο για το μπλε πριν την ανακατασκευη ειχε λεει 90κ χιλιομετρα και αλλα 10κ που εχει κανει ως τωρα σαν πολλα δεν ειναι?λετε να εχει προβλημα?

πιστευεις οτι θα βρεις μηχανακι που παραχθηκε στα τελη του 90 με λιγοτερα απο 100.000χλμ ?? σκεψου το λιγο , ειναι 15 χρονια.

προσωπικα προτιμω να βρω καποιο που να λεει 60-70-80 χιλιαδες χιλιομετρα αλλα να ειναι αληθινα παρα να μου πουλαει φουμαρα οτι δεν κινουνταν πολυ ολα τα χρονια και τετεοια ομορφα. Ειναι σπανιες οι περιπτωσεις να βρεις μηχανη εργαλειο που κινουνταν ελαχιστα.

Αν έχει εγκριση τυπου δεν εχεις προβλημα

το προβλημα ειναι πως βγαινει η εγκριση τυπου. Η ιστορια που εχει γινει με την ΕΕ για να κοψουν τις εισαγωγες απο ιαπωνια εχει να κανει με τους νομους για εγκριση τυπου. Αλλη εγκριση τυπου παιρνουν εκει, αλλη εδω. Γι αυτο το type-r πχ στην ιαπωνια βγαζει 225 αλογα ενω εδω το 225 δε μπορει να εισαχθει (και καλα για ρυπους).

το τελευταιο cb 400 δεν εισηχθηκε ποτε επισημα στην ΕΕ αλλα δεν εχει εκδωθει ευρωπαικη εγκριση τυπου μεχρι στιγμης γι αυτο το μηχανακι. Να φερεις μονος σου απ εξω και να προσπαθησεις να παρεις εγκριση τυπου απο τελωνειο-κτεο στην ελλαδα το βρισκω απιθανο

edit: http://webtao.yme.gov.gr:16004/Default.aspx εδω και το site με ολες τις εγκρισεις τυπου που εχουν δωθει σε ελλαδα, δεν ξερω ομως τι να πατησω σε κωδικους

Sapadak
04/02/2014, 14:54
το τελευταιο cb 400 δεν εισηχθηκε ποτε επισημα στην ΕΕ αλλα δεν εχει εκδωθει ευρωπαικη εγκριση τυπου μεχρι στιγμης γι αυτο το μηχανακι. Να φερεις μονος σου απ εξω και να προσπαθησεις να παρεις εγκριση τυπου απο τελωνειο-κτεο στην ελλαδα το βρισκω απιθανο

Να ξερεις οτι σε άλλες ευρωπαϊκες χώρες μπορουν (δε ξερω πως βεβαια) και φέρνουν πχ αμερικανικα μοντέλα. Ριξε μια ματία αγγλία ή βελγιο μπας και βρεις αυτο που ψάχνεις ;)

kokkiklhs
04/02/2014, 15:15
Μεγάλε, ωραίο το Hornetάκι 250, πραγματικά κι εγώ θα ήθελα να το είχα, αλλά όσο ωραίο εξωτερικά και "μαμά" και να το βρεις σήμερα, θα είναι 85ο χέρι, με 100000+ χιλιόμετρα και κοινώς ξεκWλιασμένο...
Επί πλέον τα ανταλλακτικά του, που σίγουρα θα χρειαστείς αρκετά από αυτά με το καλημέρα σας, είναι ultra δυσεύρετα και φυσικά ακριβά...
Για σκέψου λοιπόν, αξίζει τον κόπο;
Πάρε τώρα κάτι φτηνότερο και σε καλή κατάσταση, π.χ. CBF ή YBR 250, με το δίπλωμα που σε καλύπτει για να κάνεις τη δουλειά σου και να μάθεις να οδηγείς σωστά, και μεθαύριο που θα ανέβεις κατηγορία τσίμπα ένα CB400SF, να γουστάρεις! Παλιά και αυτά, αλλά κυκλοφόρησαν πολύ εδώ και μπορείς να βρεις σε καλή σχετικά κατάσταση, πολύ καλή τιμή κι από ανταλλακτικά δε θα έχεις πρόβλημα...

dimzan
04/02/2014, 15:56
Να ξερεις οτι σε άλλες ευρωπαϊκες χώρες μπορουν (δε ξερω πως βεβαια) και φέρνουν πχ αμερικανικα μοντέλα. Ριξε μια ματία αγγλία ή βελγιο μπας και βρεις αυτο που ψάχνεις ;)

Από Ιαπωνία δεν έρχονται πλέον καθώς έχουν διαφορετικό τρόπο αναγραφής του αριθμού πλαισίου (λιγότερα νούμερα) κάτι που έγινε κυρίως για να σταματήσουν τα grey imports μεταχειρισμένα.

Όσο για το GSR400 δεν μπορώ να το δω, αλλά αν είναι ίδιο με το 600, δεν θα το αγοραζε κανείς.

το καινουριο 400 cbδακι ειναι ονειρο θερινης νυκτος.. και να ρθει δε θα συμφερει οταν με 4000 πλεον παιρνεις hornet abs

Tedvj23
04/02/2014, 16:40
Ριξε μια ματια και για 250-->bandit,zeal,balius,jade,cobra,katana....Η γνωμη μου ειναι αν βρεις ενα απο δαυτα και το γουσταρεις παρτο και σιγα σιγα το φτιαχνεις και το φερνεις στα μετρα σου με χρηματα και υπομονη ειδαλως αν το εχεις στο μυαλο σου οτι θα ψαξω να βρω ενα απο βιτρινα μαγαζιου με τον αερα της τοτε εποχης που τις γεμιζαν και τα ζαχαρωναν οι πιτσιρικαδες οχι απιθανο αλλα αρκετα δυσκολο..:beer:

giorgos95
04/02/2014, 16:43
Μεγάλε, ωραίο το Hornetάκι 250, πραγματικά κι εγώ θα ήθελα να το είχα, αλλά όσο ωραίο εξωτερικά και "μαμά" και να το βρεις σήμερα, θα είναι 85ο χέρι, με 100000+ χιλιόμετρα και κοινώς ξεκWλιασμένο...
Επί πλέον τα ανταλλακτικά του, που σίγουρα θα χρειαστείς αρκετά από αυτά με το καλημέρα σας, είναι ultra δυσεύρετα και φυσικά ακριβά...
Για σκέψου λοιπόν, αξίζει τον κόπο;
Πάρε τώρα κάτι φτηνότερο και σε καλή κατάσταση, π.χ. CBF ή YBR 250, με το δίπλωμα που σε καλύπτει για να κάνεις τη δουλειά σου και να μάθεις να οδηγείς σωστά, και μεθαύριο που θα ανέβεις κατηγορία τσίμπα ένα CB400SF, να γουστάρεις! Παλιά και αυτά, αλλά κυκλοφόρησαν πολύ εδώ και μπορείς να βρεις σε καλή σχετικά κατάσταση, πολύ καλή τιμή κι από ανταλλακτικά δε θα έχεις πρόβλημα...

χχχμμμ δεν ξερω ρε γαμοτο,οπως ειπα ψαχνω απο πολυ νωρις γτ το διπλωμα αργει ακομα και με εχει κ...σει πολυ το συγκεκριμενο μοτερ,τωρα ειδα και το cb400sf ,ενταξει κατι λεει αλλα σαν το hornetaki δεν ειναι :P

giorgos95
04/02/2014, 16:55
Ριξε μια ματια και για 250-->bandit,zeal,balius,jade,cobra,katana....Η γνωμη μου ειναι αν βρεις ενα απο δαυτα και το γουσταρεις παρτο και σιγα σιγα το φτιαχνεις και το φερνεις στα μετρα σου με χρηματα και υπομονη ειδαλως αν το εχεις στο μυαλο σου οτι θα ψαξω να βρω ενα απο βιτρινα μαγαζιου με τον αερα της τοτε εποχης που τις γεμιζαν και τα ζαχαρωναν οι πιτσιρικαδες οχι απιθανο αλλα αρκετα δυσκολο..:beer:

ωραια μοντελακια αυτα που αναφερεις,αν και δεν τα εχω ξαναακουσει να πω την αληθεια,θα τα ψαξω σιγα σιγα να δω τι παιζει και με αυτα ;) κυκλοφορουν ελλαδα αυτα?