PDA

View Full Version : κρανος απο lidl...

Σελίδες : 1 [2]

Billymuse
22/02/2014, 20:06
Για ξαναδες τι ειπα για τα κινεζικα...που δεν βρισκονται σε σουπερ-μαρκετ αλλα πολλοι τα παιρνουν απο μοτοσυκλετομαγαζα...
Οσο για το 2ο...αυτο λεω τοση ωρα...ο ανθρωπος ρωτησε για το συγκεκριμενο κρανος γτ λογικα εχει καποια πραγματα που θελει σε φθηνη τιμη...μπορει και απλα για εφεδρικο...πρεπει να παρει ντε κ καλα αραι για εφεδρικο?

Τιποτα δεν ειναι ασχετο...ειπες για τις στρωσεις και σου απαντησα γτ εχει οσες στρωσεις εχει.
Το χτυπημα αυτο ειναι βαση καποιων προδιαγραφων?
Ασε που τετοια ''τεστ'' ειναι λιγο ασκοπα και πραπλανητικα...
Περα απο το να αντεχει ενα κελυφος, παιζει πολυ μεγαλυτερο ρολο το πως κατανεμει τις δυναμεις που του ασκουνται.
Με την λογικη σου ενα αμαξι του 60 ειναι ασφαλεστερο απο ενα του 2010+ γιατι οταν τρακαρει δεν θα γινει σμπαραλια οπως το καινουριο...Φανταζομαι ομως ξερεις κατα κανονα ποιο θα ειναι ασφαλεστερο...
Και οχι δεν λεω οτι το κριβιτ ειναι ασφαλεστερο απο το shoei ,απλα οτι το βιντεο που εστειλες δεν μου λεει τιποτα.

Δεν συγκρινα κεφαλι με αγκωνα...μιλησα για αυτους που το παιζουν δεν ξερω τι με το αραι των 800+ στο κεφαλι (πιθανον και καποιοι συνομιλητες εδω) αλλα απο κατω τζινακι και αθλητικο παπουτσακι.......αν ο αλλος φοραει κριβιτ κρανος ,μπουφαν και μποτες και παντελονι σωστο,ποιος θα ειναι ποιο καλυμενος?

Ο λόγος που ένα κράνος αραι κάνει 800+ ευρό ειναι καθαρά για πίστα(τους λόγους φαντάζομαι τους ξέρεις)..επίσης η αραι και η σοει και κανα 2 ακόμα
ειναι οι μόνες που βγάζουν κράνη με μεγέθη ανάλογα την ανάγκη του αναβάτη.. οι πιο πολλές για οικονομία βγάζουν ένα καλούπι και ανάλογα το μέγεθος
βάζουν διαφορετική επένδυση εντός ωστε να καλύψουν τη περίμετρο του κεφαλιού (άλλα μαξιλαράκια το xs άλλα το Large)
Επομένος ειναι πιο εφαρμοστό και ασφαλέστερο στο κεφάλι σου οταν έχει καλύτερη εσωτερική στήριξη.
Το χτύπημα που είδες στο βίδεο δεν αφορά μόνο την ενεργεια της πρόσκρουσης που θα περάσει εσωτερικά στη καμπίνα (ακα το εσωτερικό κέλυφος)
αλλα δείχνει οτι ενα αιχμηρό αντικείμενο δεν έφτασε στο κεφάλι σου να το αγγίξει...αν τρυπήσουν όλες οι στρώσεις και μείνει ανέπαφο το κεφάλι σου εισαι μια χαρά
για την ενέργεια που θα αποροφηθεί απο τα Layers είναι άλλα τεστ που γίνονται
τώρα αν εσύ δε το βλέπεις αυτο στο βιντεάκι και κολάς στα άλλα .. :wave2: :a56:

notakos600
22/02/2014, 20:11
Πόσα ευρώ στοιχίζει ένα κεφάλι ρε παιδιά;
Αν -κτύπα ξύλο- σπάσει, μπορείς να αγοράσεις ένα άλλο και να φύγεις κύριος;

sv1000s
22/02/2014, 20:23
κριβιτ βρε μουτρα!ακου κει αραι και σοει και τριχες!λιντλ ρε συ!ακουσα οτι θα φερει και τακακια με το κιλο!βουρ για τι σουπερ ντουπερ προσφορα!

Drake Ramore
22/02/2014, 20:44
Αυτα τα Νολαν Ν86 (πάνω κάτω τόσο) είναι καλά??

Καλά είναι.
Έχω το N84 εδώ και 4 χρόνια και δεν έχω ούτε ένα παράπονο. Υποστήριξη αντιπροσωπείας για ανταλλακτικά, καλή υποαλλεργική επένδυση, καλή ποιότητα κατασκευής, σχετικά μέτρια προς καλή ηχομόνωση, καλός αερισμός. Προτείνω την σειρά N της Νόλαν για όποιον ψάχνει κράνος από 150 έως 200 ευρώ. Αυτά και τα Shark δίνουν το καλύτερο value for money κατά την γνώμη μου.

stefanos
22/02/2014, 20:57
Ο λόγος που ένα κράνος αραι κάνει 800+ ευρό ειναι καθαρά για πίστα(τους λόγους φαντάζομαι τους ξέρεις)..επίσης η αραι και η σοει και κανα 2 ακόμα
ειναι οι μόνες που βγάζουν κράνη με μεγέθη ανάλογα την ανάγκη του αναβάτη.. οι πιο πολλές για οικονομία βγάζουν ένα καλούπι και ανάλογα το μέγεθος
βάζουν διαφορετική επένδυση εντός ωστε να καλύψουν τη περίμετρο του κεφαλιού (άλλα μαξιλαράκια το xs άλλα το Large)
Επομένος ειναι πιο εφαρμοστό και ασφαλέστερο στο κεφάλι σου οταν έχει καλύτερη εσωτερική στήριξη.
Το χτύπημα που είδες στο βίδεο δεν αφορά μόνο την ενεργεια της πρόσκρουσης που θα περάσει εσωτερικά στη καμπίνα (ακα το εσωτερικό κέλυφος)
αλλα δείχνει οτι ενα αιχμηρό αντικείμενο δεν έφτασε στο κεφάλι σου να το αγγίξει...αν τρυπήσουν όλες οι στρώσεις και μείνει ανέπαφο το κεφάλι σου εισαι μια χαρά

Οποιοδήποτε κράνος είναι πιστοποιημένο κατά snell περνάει το συγκεκριμένο τέστ.

devil's animal
22/02/2014, 20:58
Δεν συγκρινα κεφαλι με αγκωνα...μιλησα για αυτους που το παιζουν δεν ξερω τι με το αραι των 800+ στο κεφαλι (πιθανον και καποιοι συνομιλητες εδω) αλλα απο κατω τζινακι και αθλητικο παπουτσακι.......αν ο αλλος φοραει κριβιτ κρανος ,μπουφαν και μποτες και παντελονι σωστο,ποιος θα ειναι ποιο καλυμενος?

επειδη τυχαινει και φοραω arai με αθλητικο απο κατω και τζην, νομιζω δικαιουμαι να απαντησω σ'αυτο...

θα σου πω λοιπον οτι προτιμω να φοραω κατι σωστο στο ΚΕΦΑΛΙ μου (το οποιο ειναι ζωτικης σημασιας) και κανω τους συμβιβασμους μου στο παπουτσι και στο παντελονι, ξεροντας οτι αν γινει η στραβη ο αστραγαλος και η γαμπα ειναι πιο ευκολο να γιανουν...

τι να το κανω λοιπον, να φοραω το crivit ή το οποιοδηποτε no name κρανος και να φοραω και ολα τα υπολοιπα, οταν πεφτοντας χτυπησω το κεφαλι και ανοιξει το κρανος και το κεφαλι μου στα 2??

ειμαι της αποψης οτι παντα θα κανεις καποιους συμβιβασμους στο θεμα εξοπλισμος...
προτιμω να ειναι το παντελονι και τα παπουτσια, αφου κρανος, μπουφαν, γαντια...φοραω παντα χειμωνα καλοκαιρι...
καποιος αλλος μπορει να κανει αλλους συμβιβασμους και να φοραει κρανος, μποτες...
αυτο ειναι θεμα προσωπικο του καθενα...

το κρανος ομως θεωρω οτι ειναι ο βασικος εξοπλισμος που ΠΡΕΠΕΙ να φορανε ολοι, ακριβως γιατι ειναι ζωτικοτατης σημασιας...
βλεπω κατι κλαρινογαμπρουληδες που φορανε το μπουφαν μηχανης επειδη τους δινει ογκο και φαινονται τιτανοτεραστιοι, χωρις κρανος και καμαρωνουν σαν τα γυφτικα σκεπαρνια...:tomates:

δεν το συζηταμε οτι αν καποιος μπορει να φοραει τα παντα, παντοτε, ειναι το ιδανικο σεναριο...
αλλα αν ειναι να φοραω μαϊμουδιες και να νομιζω οτι θα με προστατεψουν οπως θα με προστατευαν τα επωνυμα, καλυτερα να μην φοραω τιποτα...πιο συνειδητοποιημενος θα ειμαι...
:jrs:

MG-KTiNoS
22/02/2014, 21:23
Ζ'ωο το αθλητικό κάντο μποτάκι του μπάσκετ (έστω) ο αστράγαλος και ο τένοντας είναι πολύ πούσ..ς
;)

irinia
22/02/2014, 22:53
Εγω φοραω μποτες γαντια μπουφαν οποτε το θεμα δεν αναφέρεται σε μενα...

ΕΓΩ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΦΟΡΑΩ

Κολάν καί...........

ΓΟΒΑ ΣΤΙΛΕΤΟ

IRA57
22/02/2014, 23:31

Μαλλον εχεις μεινει χρονια πισω...πολλες εταιρειες βγαζουν διαφορετικα καλουπια (που οπως και αραι) καλυπτουν συνηθως απο μεγεθη...αστο...
Και ο λογος δεν ειναι για να ειναι ποιο εφαρμοστο (αυτο εξαρταται απο το αν παρεις σωστο μεγεθος) αλλα για μειωση βαρους και μετωπικης επιφανειας (στους τυχερους(?) που δεν φορανε μεγαλα μεγεθη)...

Για το 2ο μερος σου απαντησε stefanos...και snell περνανε πολλα κρανη (ολος τυχαιως και το δικο μου scorpion που ειναι snell προδιαγραφης)

μπλα μπλα...μπλα...:

1.crivit φασκει με το noname.
2.το ποσο ευκολα επανερχονται αστραγαλος,καρποι κτλ. πεστο σε αυτους που τα χασανε...να δεις τι θα σου πουνε...
3.απο που και ως που κατι που περναει καποιες προδιαγραφες επισημες ,βαφτιζεται μαιμουδια και συμπεραινεις οτι θα ανοιξει στα 2? για τσεκαρε κατι κρανη στο ebay 0 προδιαγραφων (που θα τα δεις και σε μοτοσυκλετομαγαζα παρεπιπτοντως) να δεις τι ειναι μαιμουδια...

devil's animal
22/02/2014, 23:49
Ζ'ωο το αθλητικό κάντο μποτάκι του μπάσκετ (έστω) ο αστράγαλος και ο τένοντας είναι πολύ πούσ..ς
;)

ενιοτε φοραω τα μπασκετικα μου, αλλα δεν μπορω ρε κτηνε να πηγαινω παντου με τα lebron james...
310366

devil's animal
23/02/2014, 00:02
1.crivit φασκει με το noname.
2.το ποσο ευκολα επανερχονται αστραγαλος,καρποι κτλ. πεστο σε αυτους που τα χασανε...να δεις τι θα σου πουνε...
3.απο που και ως που κατι που περναει καποιες προδιαγραφες επισημες ,βαφτιζεται μαιμουδια και συμπεραινεις οτι θα ανοιξει στα 2? για τσεκαρε κατι κρανη στο ebay 0 προδιαγραφων (που θα τα δεις και σε μοτοσυκλετομαγαζα παρεπιπτοντως) να δεις τι ειναι μαιμουδια...

1. sorry, αλλα εγω γκουγκλαρα crivit και μου εβγαλε αυτο (https://www.google.gr/search?q=crivit&client=firefox-a&hs=EzM&rls=org.mozilla:el:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=jSgJU5LZAs7QsgbsooDYBw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1600&bih=775)...αν εσυ γουσταρεις να αγορασεις κρανος απο μια εταιρεια (που πιθανοτατα ειναι θυγατρικη της lidl) που φτιαχνει απο παπουτσια, μπουφαν, ρολογια μεχρι μηχανακια ψαρεματος, be my guest...

2. εκανα συγκριση με το ποσο ευκολα επανερχονται αυτα σε σχεση με το κεφαλι...αν δεν το καταλαβες, δεν μπορω να κανω κατι...αν μιλας παλι για παντελης απωλεια μελους, θα προτιμησω να χασω τον αστραγαλο μου απο το κεφαλι μου...

3. πολλα πραγματα περνανε προδιαγραφες αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα τα εμπιστευομουν...το ιδιο ισχυει και για τα κρανη... στο ebay ψαχνω επωνυμα κρανη τα οποια υπαρχουν στην μιση τιμη που πουλανε τα εδω μαγαζια...αρα τα 800€ γινονται αυτοματα 400€ και εγω μπορω να αγορασω...αν παλι εβρισκα Ελλαδα καποιο με 400€, ebay το βρισκεις με 200€..αρα μια χαρα τιμη για ενα κρανος...και μην μου πει κανεις οτι εχει να δωσει 3 και 4 χιλιαρικα για μηχανη και δεν εχει 200€ για κρανος....ουτε τα λαστιχα δεν κανουν τοσα....

IRA57
23/02/2014, 00:07
1. sorry, αλλα εγω γκουγκλαρα crivit και μου εβγαλε αυτο (https://www.google.gr/search?q=crivit&client=firefox-a&hs=EzM&rls=org.mozilla:el:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=jSgJU5LZAs7QsgbsooDYBw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1600&bih=775)...αν εσυ γουσταρεις να αγορασεις κρανος απο μια εταιρεια (που πιθανοτατα ειναι θυγατρικη της lidl) που φτιαχνει απο παπουτσια, μπουφαν, ρολογια μεχρι μηχανακια ψαρεματος, be my guest...

2. εκανα συγκριση με το ποσο ευκολα επανερχονται αυτα σε σχεση με το κεφαλι...αν δεν το καταλαβες, δεν μπορω να κανω κατι...αν μιλας παλι για παντελης απωλεια μελους, θα προτιμησω να χασω τον αστραγαλο μου απο το κεφαλι μου...

3. πολλα πραγματα περνανε προδιαγραφες αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα τα εμπιστευομουν...το ιδιο ισχυει και για τα κρανη... στο ebay ψαχνω επωνυμα κρανη τα οποια υπαρχουν στην μιση τιμη που πουλανε τα εδω μαγαζια...αρα τα 800€ γινονται αυτοματα 400€ και εγω μπορω να αγορασω...αν παλι εβρισκα Ελλαδα καποιο με 400€, ebay το βρισκεις με 200€..αρα μια χαρα τιμη για ενα κρανος...και μην μου πει κανεις οτι εχει να δωσει 3 και 4 χιλιαρικα για μηχανη και δεν εχει 200€ για κρανος....ουτε τα λαστιχα δεν κανουν τοσα....

1.Και η yamaha φτιαχνει και κιθαρες...δεν βλεπω κανεναν να το σκεφτεται αυτο οταν αγοραζει γιαμαχα...αρα ακυρο...
2.εγω προτιμαω να εχω και τα 2...και φορωντας κατι αλλο απο αραι που καλυπτει καποιες προδιαγραφες και απαιτησεις δικες μου δεν ειναι απαραιτητο οτι θα χασω το κεφαλι μου....
3α.και πολλες εταιρειες σπονσοραρουν τα προιοντα τους μεσω διασημων...π.χ. κιθαρες,που ουτε εγω εμπιστευομαι οτι επειδη την παιζει ο κλαπτον ή ο μαλμστην ειναι και καλη και ταιριαζει σε αυτο που θελω...
3β.δεν εχω το χερι μου στην τσεπη κανενος για να ξερω ποσα εχει.

devil's animal
23/02/2014, 00:18
1.Και η yamaha φτιαχνει και κιθαρες...δεν βλεπω κανεναν να το σκεφτεται αυτο οταν αγοραζει γιαμαχα...αρα ακυρο...
2.εγω προτιμαω να εχω και τα 2...και φορωντας κατι αλλο απο αραι που καλυπτει καποιες προδιαγραφες και απαιτησεις δικες μου δεν ειναι απαραιτητο οτι θα χασω το κεφαλι μου....
3α.και πολλες εταιρειες σπονσοραρουν τα προιοντα τους μεσω διασημων...π.χ. κιθαρες,που ουτε εγω εμπιστευομαι οτι επειδη την παιζει ο κλαπτον ή ο μαλμστην ειναι και καλη και ταιριαζει σε αυτο που θελω...
3β.δεν εχω το χερι μου στην τσεπη κανενος για να ξερω ποσα εχει.

οκ, με κερδισες....
αγορασε το crivit και πηγαινε με 260 και γυρνα και το κεφαλι...

αν και οταν πεσεις (που το απευχομαι), προσπαθησε να γραψεις εδω να μας πεις τα συμπερασματα σου...

εγω θα παραμεινω κοροϊδο και θα τα σκαω στην arai, για να παιρνει και τα ποσοστα του ο pedrosa και ο haga...
:wave2:

IRA57
23/02/2014, 00:32
οκ, με κερδισες....
αγορασε το crivit και πηγαινε με 260 και γυρνα και το κεφαλι...

αν και οταν πεσεις (που το απευχομαι), προσπαθησε να γραψεις εδω να μας πεις τα συμπερασματα σου...

εγω θα παραμεινω κοροϊδο και θα τα σκαω στην arai, για να παιρνει και τα ποσοστα του ο pedrosa και ο haga...

Δεν ειπα οτι θα παρω κριβιτ και ουτε θα το επαιρνα για να παω με 260 γτ δεν με καλυπτει σε αυτα που θελω (ουτε και το αραι παρεπιπτοντως).
Εχω πεσει και με νολαν και με αραι και με σκορπιον...καμια διαφορα...
Εγω θα τα σκαω σε εταιρειες που δεν παει το budget στην τσεπη του pedrosa αλλα σε R&D που δεν αναλωνεται σε χαζοgimmicks οπως ρυθμιζομες αεροτομες... :wave2:

Drake Ramore
23/02/2014, 02:41
Είναι προφανές ότι βλέπετε το θέμα από εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, οπότε τζαμπα οι διαξιφισμοί. Δεν πρόκειται να πείσει ο ένας τον άλλο, όσα επιχειρήματα και να φέρει.

Το όλο θέμα ξεκινάει για το αν είναι μάπα το κράνος από τα lidl. Για όποιον θεωρεί κράνη των 100-120 ευρώ μάπα, από όπου και να είναι, τότε είναι και αυτό μάπα. Για όποιον θεωρεί ότι κράνη των 100 ευρώ δίνουν προστασία, το crivit έχει εφάμιλλη ποιότητα και κάνει 60 ευρώ αντί για 100-120.

τι μπλέκετε τώρα γυρίσματα του κεφαλιού με 260 και εξωτικά υλικά; Είπε κανείς ότι το κράνος αυτό συναγωνίζεται τα Arai και Shoei σε ποιότητα κατασκευής;

pipe_smoker
23/02/2014, 10:00
Κυριε των δυναμεων...:eleison:

Ή της τρολιας το πανηγυρι γινεται ή υπαρχει τερααααστιο προβλημα:rolleyes:

Pan (dvs)
23/02/2014, 10:04
Ο καθενας πληρωνει οσο νομιζει οτι αξιζει το κεφαλι του.

Δηλαδη αν πληρωσεις 500 ευρω,τοσο αξιζει το κεφαλι σου?Και γιατι να μην δωσεις 800-900 η 1500 ευρω να παρεις ΤΟ καλυτερο?Δεν αξιζει 1500 το κεφαλι σου?

Δινεις 500 ευρω και παιρνεις ΤΟ κρανος και πας στο δρομο με 250.Ο αλλος δινει 150 και παει στο δρομο με 130.Σε περιπτωση πτωσης ποιος θα υποστει μεγαλυτερη ζημια?Και ποιος απο τους δυο τελικα υπολογιζει περισσοτερο το κεφαλι του?

Το ακριβο κρανος και ο ακριβος εξοπλισμος για καποιους ειναι ενα καλο αλλοθι."Πηγαινα με 250,εσπασα το κεφαλι μου και εγινα κομματια.Επειδη ομως ειχα καλο εξοπλισμο θα ξαναπερπατησω σε 25 χρονια".Βρε δεν μας χεζεις?

Για μενα η ουσια ειναι αλλου.Πρεπει να παιρνουμε ,καταρχην, κρανος αναλογα με τη χρηση.Αλλο θα παρει αυτος που το θελει για πολλα ταξιδια με σχετικα υψηλες ταχυτητες η μπαινει σε πιστα και αλλο αυτος που το θελει για την πολη.Το κρανος μου δεν ειναι ακριβο.Γνωριζω μεχρι που μπορει να με προστατεψει και οδηγω με αναλογες ταχυτητες.

Φυσικα οταν καποιος αγοραζει φθηνο κρανος απο το super market πρεπει να γνωριζει οτι και η ζελατινα θα χαραχθει,αρα δεν θα βλεπει καλα και θα θαμπωνει το χειμωνα και δεν θα βλεπει με τη βροχη κλπ,κλπ.Αρα θα επηρεαστει η ασφαλεια του (παθητικη) με αλλους τροπους που μπορει να οδηγησουνε σε ατυχημα.

Ο καθενας στην τελικη και αυτα που λεμε τα ακουω βερεσε ,αγορασει κρανος αναλογα με την τσεπη του και οχι αναλογα με το ποσο κοστολογει την κεφαλα του.
Να μην εχουμε ομως ψευδαισθησεις το φθηνο ειναι φθηνο και σε προστατευει αναλογα.Δεν πρεπει να περναμε στους νεοτερους την αντιληψη οτι και η φθηνοδουλεια κανει τη δουλεια της.

Οσοι μπορειτε αγοραστε κρανη επωνυμα και καλα,αξιζουνε τα λεφτα τους.Οσοι δεν μπορειτε ,αγοραστε κατι αναλογο με αυτο που μπορειτε να πληρωσετε αλλα να ξερετε οτι θα προσαρμοσετε τον τροπο οδηγησης σας αναλογα.

Παλικαρια μου,αλλο η πατατα και αλλο το μπον φιλε.

spyrakos35
23/02/2014, 12:16
νομίζω οτι το είπε και κάποιος άλλος παραπάνω....

το ανοιγόμενο έχει 60 € αυτή την εβδομάδα....

20 νοματαίοι, 3€ έκαστος, σφυρί, κάμερα, τεστ....

όσο για το κόστος, πείτε οτι ήπιαμε καφέ.....

να ανοίξω λογαριασμό? :D

DrBig
23/02/2014, 12:33

Για να ειναι ολοκληρωμενο το τεστ χρειαζομαστε και ενα arai των εξακοσιων....τουτεστιν αλλοι 200 νοματαιοι :)

spyrakos35
23/02/2014, 12:40
Για να ειναι ολοκληρωμενο το τεστ χρειαζομαστε και ενα arai των εξακοσιων....τουτεστιν αλλοι 200 νοματαιοι :)

και δύο εθελοντες να τα φοράνε όταν θα πέσει η σφυριά..... :lol:

AristidisZ
23/02/2014, 12:47

εγώ μέσα
να το κάνουμε καμιά Δευτέρα βράδυ ; :D

sv1000s
23/02/2014, 12:47
απο μενα σφυρι καρεκλα!:bawl:

pipe_smoker
23/02/2014, 13:03
Άμα είναι να είναι και το σφυρί απ'το lidl χέσ'το....

Πιο πιθανό να σπάσει το σφυρί.

sv1000s
23/02/2014, 13:17
:bawl::bawl::bawl:εχει σφυρια στα λιντλ?χαχαχαχαχα!εγω λογο δουλειας μονο επωνυμα εχω!αντε θα βαλω και το αμονι να βαλουμε το κρανος!:a014:

KotsosDR
23/02/2014, 13:44
Εγω παντως εχω ενα LS2 των 100+ Ε , το ειχα παρει για δευτερο κρανος και να πω την αληθεια ειμαι αρκετα ικανοποιημενος . Καποιοι το λενε no name , καποιοι αλλοι ξερουν οτι 70+ αναβατες στο dakar φορανε LS2 αναμεσα τους ο cyril despres και αλλοι ... Αυτο που γνωριζω εγω ειναι οτι ηδη η τιμη τους αρχιζει και ανεβαινει και σε λιγα χρονια θα εκτοξευτει . Ετσι γινεται με καθε νεα εταιρια

Και κατι ακομα .... πολλες εταιριες (μια απο αυτες και η agv ) παραγουν κρανη και τα δινουν αυτουσια σε no name εταιριες η σε εταιριες πχ που ειδικευονται σε ρουχισμο και αξεσουαρ .

Αν καποιος τρεχει με 250 - 300 καλα κανει και κοιταζει να παρει το καλυτερο , αν καποιος θελει να παρει ενα 50αρι scooter για να πηγαινει στο καφενειο στο χωριο με 20 - 30 χλμ /ωρα δεν του χρειαζεται το arai των 800 ...

Και κατι ακομα .... η ειρωνια συναδελφοι και ο μηδενισμος , δεν ειναι μαγκια ... :beer:

spyrakos35
23/02/2014, 13:55
Θεωρητικα μιλωντας, παντα χρειαζεται το αραι ανεξαρτητως μοτο καθως δεν πρεπει να υποτιμαμε την βλακεια που δερνει τους χρηστες των αλλων οχηματων....

spyrakos35
23/02/2014, 13:57
εγώ μέσα
να το κάνουμε καμιά Δευτέρα βράδυ ; :D

Αμα βαλεις το κεφαλι, χαλαλι η παντοφλα

AristidisZ
23/02/2014, 14:08
Αμα βαλεις το κεφαλι, χαλαλι η παντοφλα

άσε να το κάνει κάνας μαλλιάς καλύτερα :p

kerasaki
23/02/2014, 14:08
Εγω ποτε δεν καταλαβα γιατι αυτο που καβαλας πρεπει να χαρακτηριζει και το κρανος σου

οι αποψεις που ειδα απο πανω.....καβαλας παπι μεσα στην πολη->φορας κρανος των 100-150 ευρω
τρεχεις στις εθνικες με 250-----------------------------------> φορας αραι των 800
παντα χαιρομαι οταν βλεπω αναβατες με 50αρια και σκουτερ με 45χμ τελικης να φορανε καλα επωνυμα κρανη γιατι ακομα και στα 35χμ αν αγκαλιασεις μια κολονα/μια σταση λεωφορειων/ενα σταθμευμενο παιζει να ''χαιρετισεις''

IRA57
23/02/2014, 14:33
Εγω ποτε δεν καταλαβα γιατι αυτο που καβαλας πρεπει να χαρακτηριζει και το κρανος σου

Δεν ειναι αυτο που καβαλας και η χρηματικη αξια του ,αλλα η χρηση που θες...
Γιατι καποιος που θελει κρανος π.χ. ανοιγομενο και με φιμε ζελατινα γιατι τον βολευει στη δουλεια του δεν θα το βραι στο αραι rx7...
Γιατι καποιος που θελει να παει ταξιδι ο θορυβος του εξαερισμου του rx7 θα του σπασει τα @@...
Αν καποιος θελει να μπει σε πιστα δεν θα παρει κρανος με εξτρα-φιμε εσωτερικη και ανοιγομενο γτ ειναι βαρυτερο (και απαγορευεται)
κτλ κτλ κτλ κτλ
(να το πω αλλιως...αν παρεις λαμποργκινι κουντας για να πηγαινεις για ψωνια...εχεις το καλυτερο ή εισαι μ.....ς?)

Η ουσια ειναι οτι οι περισσοτεροι που διαφωνισαν δεν ξερουν καν τι τεστ περναει ενα κρανος για να περασει προδιαγραφες και νομιζουν οτι αν το κελυφος αντεξει ενα σφυρι ολα οκ ,αρκει βεβαια το κρανος αυτο να το φορανε στα motogp...(πολυ θαθελα σε λιγα χρονια π.χ. η βεμαρ ,απο εκει που θεωρειται φτηνιαρικη εταιρεια να ξεσκιστει στο σπονσοραρισμα και απο 1-2 αναβατες να καταληξει να γεμισει τα γκριντ...και πολλοι να τα θεωρουν θεικα κρανη)
Αυτοι που εχουν ψαξει κατιτις παραπανω ξερουν οτι καθε κρανος ειναι για συγκεκριμενη χρηση, και οτι το σπονσοραρισμα περναει στην τιμη αγορας, και οτι καθε εταιρεια παιρνει τις πρωτες υλες σε διαφορετικες τιμες ,και οτι μια εταιρει μπορει να προμηθευει και αλλες ή να πουλαει και με 2ο ονομα ,κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ

Υ.Γ. Αν τοτε που επεσε ο Νακανο με 300+ συναντουσε ενα λεωφορειο η μια κολωνα...ουτε αραι θα τον εσωζε ουτ τπτ...

tai
23/02/2014, 18:55
Αυτοι που εχουν ψαξει κατιτις παραπανω ξερουν οτι καθε κρανος ειναι για συγκεκριμενη χρηση, και οτι το σπονσοραρισμα περναει στην τιμη αγορας, και οτι καθε εταιρεια παιρνει τις πρωτες υλες σε διαφορετικες τιμες ,και οτι μια εταιρει μπορει να προμηθευει και αλλες ή να πουλαει και με 2ο ονομα ,κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ

Εαν πάρεις ενα φτηνό κράνος μετά απο ενός χρόνου καθημερινή χρήση και το συγκρίνεις με ενα αισθητά ακριβότερο κράνος, θα δεις οτι τα υλικά του φτηνού τα έχουν παίξει ενώ του ακριβοί διατηρούνται σχεδόν καινούργια.
Εαν συγκρίνουμε το καλοκαίρι με καύσωνα τα 2 κράνη με ταχύτητες πόλης θα καταλάβεις οτι οι μελέτες ροής που έχουν γίνει στο ακριβό κράνος, μεταφέρουν το κόστος όπως τον αέρα που μεταφέρεται στο κεφάλι σου και δεν λιποθυμάς απο υπερθέρμανση φαιας.
Α! και πέρα απο το brand που ανεβάζει την τιμή, την τιμή την ανεβάζει πάρα πολύ, όπως και σε άλλα, οι ώρες έρευνας και εξέλιξης.

devil's animal
23/02/2014, 19:20
Δεν ειναι αυτο που καβαλας και η χρηματικη αξια του ,αλλα η χρηση που θες...
Γιατι καποιος που θελει κρανος π.χ. ανοιγομενο και με φιμε ζελατινα γιατι τον βολευει στη δουλεια του δεν θα το βραι στο αραι rx7...
Γιατι καποιος που θελει να παει ταξιδι ο θορυβος του εξαερισμου του rx7 θα του σπασει τα @@...
Αν καποιος θελει να μπει σε πιστα δεν θα παρει κρανος με εξτρα-φιμε εσωτερικη και ανοιγομενο γτ ειναι βαρυτερο (και απαγορευεται)
κτλ κτλ κτλ κτλ
(να το πω αλλιως...αν παρεις λαμποργκινι κουντας για να πηγαινεις για ψωνια...εχεις το καλυτερο ή εισαι μ.....ς?)

Η ουσια ειναι οτι οι περισσοτεροι που διαφωνισαν δεν ξερουν καν τι τεστ περναει ενα κρανος για να περασει προδιαγραφες και νομιζουν οτι αν το κελυφος αντεξει ενα σφυρι ολα οκ ,αρκει βεβαια το κρανος αυτο να το φορανε στα motogp...(πολυ θαθελα σε λιγα χρονια π.χ. η βεμαρ ,απο εκει που θεωρειται φτηνιαρικη εταιρεια να ξεσκιστει στο σπονσοραρισμα και απο 1-2 αναβατες να καταληξει να γεμισει τα γκριντ...και πολλοι να τα θεωρουν θεικα κρανη)

Υ.Γ. Αν τοτε που επεσε ο Νακανο με 300+ συναντουσε ενα λεωφορειο η μια κολωνα...ουτε αραι θα τον εσωζε ουτ τπτ...

εγω παλι δεν καταλαβαινω, πως γινεται καποιος να θεωρει ασφαλες ενα κρανος ανοιγομενο, επειδη τον βολευει (οπως λεει) στην δουλεια του ή να καπνιζει εν κινησει π.χ.??
αφου ολοι ξερουν οτι αν πεσει με το ανοιγομενο θα υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να ανοιξει στην ενωση απο ενα full face...
αλλα αυτο δεν το υπολογιζει...

επισης καποια πραγματα στα κρανη δεν ειναι υποκειμενικα...ειναι αντικειμενικα...
οπως το οτι το ενα ειναι απο καλυτερα/ελαφρυτερα/ανθεκτικοτερα υλικα απο ενα αλλο...
οπως το οτι το ενα εχει κουπωμα ασφαλειας με διπλο κρικο και οχι ασφαλεια με "κλικ"...
οπως το οτι υπαρχουν περισσοτεροι εξαερισμοι και κανουν καλυτερη δουλεια απο ενα αλλο που εχει λιγοτερους και λιγοτερο αποτελεσματικους...

συμφωνω το οτι το να παρεις ενα κρανος arai rx7 gp το οποιο ειναι σχεδιασμενο να δουλευει σε ss μηχανακια λογω σχηματος, αεροδυναμικης και εξαερισμου και να καβαλας ενα on-off π.χ. δεν ειναι η καλυτερη επιλογη...οχι γιατι ειναι κακο κρανος αλλα γιατι ειναι σχεδιασμενο να δουλευει σε αλλη σταση σωματος/κεφαλιου...(πιο σκυφτη)...

επισης το σπονσοραρισμα για τους αναβατες motogp ή και wsbk παιζει....αλλα και οι αναβατες εκει, δεν θα "ρισκαριζαν" το κεφαλι τους σε μια εταιρεια no name και χωρις προδιαγραφες και standards...οσα λεφτα και να τους εδιναν...

τελος, τα tests δεν γινονται με βαση πιο κρανος αντεχει τις σφυριες ή το αμονι...(δεν το φοραει το coyote :lol:)...
γινονται με βαση πιο κρανος απορροφαει καλυτερα την δυναμη της προσκρουσης και προστατευει το περιεχομενο (δλδ το κεφαλι)...
μπορει το test με το σφυρι που πολλοι απο εδω λενε να κανουν με το crivit να μην δειξει τιποτα...το ζητουμενο ειναι ποσοι που φορεσαν αυτο το κρανος και επεσαν, επαθαν μικρη ή καθολου βλαβη...
γιατι εγω για τα arai ξερω πολλους (συμπεριλαμβανομενου και του εαυτου μου) που επεσαν και δεν επαθαν τιποτα...

χαιρετισμους και μακαρι να μενουν για ολους αγρατζουνιστα και αχρειαστα...

Drake Ramore
23/02/2014, 19:38
μπορει το test με το σφυρι που πολλοι απο εδω λενε να κανουν με το crivit να μην δειξει τιποτα...το ζητουμενο ειναι ποσοι που φορεσαν αυτο το κρανος και επεσαν, επαθαν μικρη ή καθολου βλαβη...
γιατι εγω για τα arai ξερω πολλους (συμπεριλαμβανομενου και του εαυτου μου) που επεσαν και δεν επαθαν τιποτα...

Αυτοί που φοράνε crivit δεν γράφουν σε φόρουμ. Παρόλα αυτά και πολλοί είναι, και ζουν ανάμεσά μας.Σαν κουλούρια τα ξεπουλάει το lidl όταν φέρνει κράνη. Ίσως πολλοί να διαβάζουν και αυτό το νήμα. Αλλά που να τολμήσουν να γράψουν;

nikos_abel
23/02/2014, 19:49
τελος, τα tests δεν γινονται με βαση πιο κρανος αντεχει τις σφυριες ή το αμονι...(δεν το φοραει το coyote :lol:)...
γινονται με βαση πιο κρανος απορροφαει καλυτερα την δυναμη της προσκρουσης και προστατευει το περιεχομενο (δλδ το κεφαλι)...

Θυμάμαι που διαβαζα για τα τεστ ότι τα ορθότερα είναι αυτά που το κράνος αντέχει στο νταπ νταπ νταπ που είναι πιθανότερο πάρα σε ένα μεγάλο ντουπ.

devil's animal
23/02/2014, 19:49
Αυτοί που φοράνε crivit δεν γράφουν σε φόρουμ. Παρόλα αυτά και πολλοί είναι, και ζουν ανάμεσά μας.Σαν κουλούρια τα ξεπουλάει το lidl όταν φέρνει κράνη. Ίσως πολλοί να διαβάζουν και αυτό το νήμα. Αλλά που να τολμήσουν να γράψουν;

δεν ειχα αμφιβολια οτι πουλιωνται πολλα crivit...
αλλωστε καθε τι φτηνο, ειδικα αυτες τις εποχες, βρισκει μεγαλη απηχηση στην μεγαλυτερη μεριδα του κοσμου...
ο προβληματισμος μου ειναι, ποσους απο αυτους που τα φορανε, τους προστατεψε...και δεν εννοω απο την βροχη...

πλεον ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα, παρα πολυ περνουν κινεζικα παπια και κρανη αμφιβολου ποιοτητας...ολα απο s/m...
τι παει να πει αυτο? οτι επειδη τα προτιμαει ο περισσοτερος κοσμος ειναι και καλα?

δεν την λεω σε σενα, απλα το ποστ σου σταθηκε η αφορμη να τα γραψω γιατι πολλα βλεπουμε στον δρομο, αλλα λιγα καταλαβαινουμε τελικα...

TROOPER
23/02/2014, 20:32
μλκς ελα αληθεια πειτε, παιρνετε ναρκωτικα ετσι?

:eyepop::eyepop:

byron
23/02/2014, 20:34
Δεν έχω καταλάβει...

Εδώ κράζουμε όποιους ψωνίζουν απ΄το Lidl ή όσους φοράνε RX-7 χωρίς να το χρειάζονται?

MG-KTiNoS
23/02/2014, 20:35
Άμα είναι να είναι και το σφυρί απ'το lidl χέσ'το....

Πιο πιθανό να σπάσει ΚΑΙ το σφυρί.

Θα πρόσθετα...
:D

MG-KTiNoS
23/02/2014, 20:38

οι αποψεις που ειδα απο πανω.....καβαλας παπι μεσα στην πολη->φορας κρανος των 100-150 ευρω
τρεχεις στις εθνικες με 250-----------------------------------> φορας αραι των 800
παντα χαιρομαι οταν βλεπω αναβατες με 50αρια και σκουτερ με 45χμ τελικης να φορανε καλα επωνυμα κρανη γιατι ακομα και στα 35χμ αν αγκαλιασεις μια κολονα/μια σταση λεωφορειων/ενα σταθμευμενο παιζει να ''χαιρετισεις''

άμα της ρίξεις κεφαλιά της κολόνας δεν παίζει απλά...
Κι αν χαιρετίσεις καλά θα ναι γιατί έχει κι άλλa σενάρια.
:rolleyes:

φτου σκόρδα

IRA57
23/02/2014, 20:53
εγω παλι δεν καταλαβαινω, πως γινεται καποιος να θεωρει ασφαλες ενα κρανος ανοιγομενο, επειδη τον βολευει (οπως λεει) στην δουλεια του ή να καπνιζει εν κινησει π.χ.??
αφου ολοι ξερουν οτι αν πεσει με το ανοιγομενο θα υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να ανοιξει στην ενωση απο ενα full face...
αλλα αυτο δεν το υπολογιζει...

Αν π.χ.ειναι κουριερ και πρεπει καθε τρεις και λιγο να σταματαει/μιλαει/κτλ το full-face θα του σπασει τα @@ και θα καταληξει να μην το φοραει...
Και μην πεις π.χ. ''η ασφαλεια θελει θυσιες'' κτλ αν δεν εχεις χρειαστει ανοιγομενο κρανος...

επισης καποια πραγματα στα κρανη δεν ειναι υποκειμενικα...ειναι αντικειμενικα...
οπως το οτι το ενα ειναι απο καλυτερα/ελαφρυτερα/ανθεκτικοτερα υλικα απο ενα αλλο...

Η ασφαλεια ειναι η ιδια για να καλυπτει καποιες προδιαγραφες...απλα αν το ενα υλικο ειναι ελαφρυτερο,θα καταληξει το κρανος να ειναι ελαφρυτερο...
Και τα πλαισια απο αλουμινιο ειναι ελαφρυτερα απο τα ατσαλινα αν και εχουν περισσοτερο υλικο ,αλλα εχουν ιδια αντοχη με αντιστοιχα ατσαλινα...με πιανεις?

οπως το οτι το ενα εχει κουπωμα ασφαλειας με διπλο κρικο και οχι ασφαλεια με "κλικ"...

Παλι μιλας για θεμα πρακτικοτητας...προσωπικα κρανος με ''κλικ'' δεν μου εχει ανοιξει...Αντιθετως θυμασαι πιανου αναβατη motogp με διπλους κρικους του εφυγε το κρανος λογο κακης εφαρμογης (μαλλι αφανα)???

οπως το οτι υπαρχουν περισσοτεροι εξαερισμοι και κανουν καλυτερη δουλεια απο ενα αλλο που εχει λιγοτερους και λιγοτερο αποτελεσματικους...

Καποιοι προτιμουν ησυχια απο ιγμοριτιδα...παλι τα ιδια θα λεμε?

συμφωνω το οτι το να παρεις ενα κρανος arai rx7 gp το οποιο ειναι σχεδιασμενο να δουλευει σε ss μηχανακια λογω σχηματος, αεροδυναμικης και εξαερισμου και να καβαλας ενα on-off π.χ. δεν ειναι η καλυτερη επιλογη...οχι γιατι ειναι κακο κρανος αλλα γιατι ειναι σχεδιασμενο να δουλευει σε αλλη σταση σωματος/κεφαλιου...(πιο σκυφτη)...

ααααντε? :P

επισης το σπονσοραρισμα για τους αναβατες motogp ή και wsbk παιζει....αλλα και οι αναβατες εκει, δεν θα "ρισκαριζαν" το κεφαλι τους σε μια εταιρεια no name και χωρις προδιαγραφες και standards...οσα λεφτα και να τους εδιναν...

αληθεια?
η σκορπιον,η αιρο(χ) και η βεμαρ ''καποτε'' θεωρουνταν κρανη γτπκ...γιατι τοτε τα φορανε στους αγωνες?

Και ποιος μιλησε για εταιρεια no-name χωρις προδιαγραφες και στανταρ? ξερεις τι ειναι το ECE 22.05?? μηπως εχεις μπερδευτει?

Χωρις απτα στοιχεια μετα απο ερευνα και για κριβιτ και για αραι δεν μπορω να φερω αποψη...
Και εγω οπως ειπα εχω πεσει με αραι και δεν επαθα τιποτα...αλλα εχω πεσει και με σκορπιον και με νολαν δεκαετιας σχεδον και δεν επαθα τιποτα...(εννοειται σε ολες τις φασεις το κρανος ''βρηκε'')...αλλα αυτο παλι δεν λεει τιποτα...

χαιρετισμους και μακαρι να μενουν για ολους αγρατζουνιστα και αχρειαστα...

Στο τελευταιο εννοειται +998

IRA57
23/02/2014, 20:59
Δεν έχω καταλάβει...

Εδώ κράζουμε όποιους ψωνίζουν απ΄το Lidl ή όσους φοράνε RX-7 χωρίς να το χρειάζονται?

Αυτους που κραζουν οσους ψωνιζουν απο το λιντλ ,ενω οι ιδιοι φορανε rx-7 για πουλ-μουρ στην καφετερεια (επειδη το φοραει και ο πεντροζα, αρα ειναι καλο) με τζην και αθλητικο... :D

byron
23/02/2014, 21:01
Αντιθετως θυμασαι πιανου αναβατη motogp με διπλους κρικους του εφυγε το κρανος λογο κακης εφαρμογης (μαλλι αφανα)???

Λάθος παράδειγμα. Καταρχήν το κράνος του αφάνα του το "έβγαλε" η ρόδα του Rossi/Edwards, κατα2ο δεν λύθηκε κανένα D ring. Εσπασε το λουρί από την βάση.

akis_trevor
23/02/2014, 21:08
εγ@μηθηκε το θεμα...εχουμε φτασει να συγκρινουμε τα τζιπι με την χρηση που κανει ο πατερας μου με το παπι και θα βαλει το κρανος του λιντλ στο κεφαλι....:a4:

IRA57
23/02/2014, 21:09
Λάθος παράδειγμα. Καταρχήν το κράνος του αφάνα του το "έβγαλε" η ρόδα του Rossi/Edwards, κατα2ο δεν λύθηκε κανένα D ring. Εσπασε το λουρί από την βάση.

Κανεις λαθος...
To κρανος ΔΕΝ θα εφευγε αν ηταν σωστη η εφαρμογη...εχουν υπαρξει πολυ χειροτερες πτωσεις/κρουσεις που το κρανος δεν εφυγε...
Ειπα εγω οτι λυθηκε το d-ring? Αυτο ΔΕΝ γινεται!
Το θεμα ειναι οτι αν υπαρχει λαθος εφραμογη δεν σε σωζει ουτε αραι ουτε D-ring...

Υ.Γ. υπαρχει επισημη ανακοινωση οτι εσπασε το λουρι? εγω πρωτη φορα το διαβαζω αυτο...

byron
23/02/2014, 21:10
Αυτους που κραζουν οσους ψωνιζουν απο το λιντλ ,ενω οι ιδιοι φορανε rx-7 για πουλ-μουρ στην καφετερεια (επειδη το φοραει και ο πεντροζα, αρα ειναι καλο) με τζην και αθλητικο... :D

φίλε μου τα ταμπελάκια δεν είναι σοβαρά. Οι πουλμουρ συνήθως δεν φοράνε κράνος, και πολύ περισσότερο RX-7. Συνήθως dainese φοράνε, ενίοτε από Αγιά Βαρβάρα.
Εγώ φοράω RX-7 με το scooter και πολύ συχνά με κουστούμι και δερμάτινο παπούτσι. So fucking what δηλαδή? Φοράω το RX-7 γιατί το "φθηνό" των 150€ που είχα για το scooter έγινε σε 6 μήνες κουβάς και σε ένα χρόνο χρήσης σωβρακοφανέλλα.
Απ΄την άλλη το RX-7 είναι το μοναδικό κράνος που στα 200+ με γυμνό μηχανάκι δεν κουνιέται απ΄τη θέση του. Και αφού κυκλοφορώ με 2-3 μηχανάκια διαφορετικών απαιτήσεων κράνους, προτιμώ το καλύτερο και ας περισσεύει στο scooter.

TROOPER
23/02/2014, 21:11
Κανεις λαθος...
To κρανος ΔΕΝ θα εφευγε αν ηταν σωστη η εφαρμογη...εχουν υπαρξει πολυ χειροτερες πτωσεις/κρουσεις που το κρανος δεν εφυγε...
Το θεμα ειναι οτι αν υπαρχει λαθος εφραμογη δεν σε σωζει ουτε αραι ουτε D-ring...

Υ.Γ. υπαρχει επισημη ανακοινωση οτι εσπασε το λουρι? εγω πρωτη φορα το διαβαζω αυτο...

ψηλε θες να πεις δλδ οτι το κρανος του μαρκο δεν εφαρμοζε καλα?

ελα πες ναι να παει στα ανεκδοτα :lol::lol:

byron
23/02/2014, 21:19
Κανεις λαθος...

επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρχε. Είχε κυκλοφορήσει τότε στο net οτι απο τον μοχλό που έκανε η ρόδα με το κράνος, έσπασε η βάση του απ΄το κέλυφος του κράνους.
Τα περί σωστής εφαρμογής πλάκα κάνεις, ναι? Εκτός και ο αφάνας κυκλοφορούσε με δανεικό κράνος του ξαδέλφου/θείου του γιατί δεν είχε λεφτά να πάρει δικό του.

Υγ. Κανένα κράνος δεν σε σώζει με χτύπημα σε σταθερό αντικείμενο με περισσότερα από 80χλμ. Τουλάχιστον αυτό είχε δηλώσει η shoei μετά τον θάνατο του Kato, όχι επειδή δεν αντέχουν τα υλικά, αλλά ο αυχένας.

IRA57
23/02/2014, 21:27
φίλε μου τα ταμπελάκια δεν είναι σοβαρά. Οι πουλμουρ συνήθως δεν φοράνε κράνος, και πολύ περισσότερο RX-7. Συνήθως dainese φοράνε, ενίοτε από Αγιά Βαρβάρα.
Εγώ φοράω RX-7 με το scooter και πολύ συχνά με κουστούμι και δερμάτινο παπούτσι. So fucking what δηλαδή? Φοράω το RX-7 γιατί το "φθηνό" των 150€ που είχα για το scooter έγινε σε 6 μήνες κουβάς και σε ένα χρόνο χρήσης σωβρακοφανέλλα.
Απ΄την άλλη το RX-7 είναι το μοναδικό κράνος που στα 200+ με γυμνό μηχανάκι δεν κουνιέται απ΄τη θέση του. Και αφού κυκλοφορώ με 2-3 μηχανάκια διαφορετικών απαιτήσεων κράνους, προτιμώ το καλύτερο και ας περισσεύει στο scooter.

Και πολυ καλα κανεις και φορας αραι αφου ειναι το καλυτερο ΓΙΑ ΣΕΝΑ γιατι εχει τα χαρακτηριστικα που θες και σου χρειαζονται!
Για αλλους ομως δεν ειναι αυτο που θελουν γιατι δεν εχει καποια χαρακτηριστικα που χρειαζονται...ποσες φορες πρεπει να το πω?

Ταμπελακι ειναι και το ''αραι το καλυτερο κρανος''...
Αφου δεν το φορανε για πουλ-μουρ οσοι το φορανε με τζην και αθλητικο ή κουστουμι και δερματινο παπουτσι ,με ποιο δικαιωμα θα κρινουν αυτον που θα παρει καποιο αλλο κρανος βαση πραγματικων αναγκων του και χρηματικων δυνατοτητων του?ειμαστε σοβαροι?

ψηλε θες να πεις δλδ οτι το κρανος του μαρκο δεν εφαρμοζε καλα?

ελα πες ναι να παει στα ανεκδοτα :lol::lol:

Απο τις πληροφοριες που εγω εχω αυτη ηταν η αιτια...αν σου φαινεται αστειο ειναι αλλο θεμα...
Αν εχεις διαφορετικες πληροφοριες/πηγες παρουσιασε τες...

IRA57
23/02/2014, 21:33
επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρχε. Είχε κυκλοφορήσει τότε στο net οτι απο τον μοχλό που έκανε η ρόδα με το κράνος, έσπασε η βάση του απ΄το κέλυφος του κράνους.
Τα περί σωστής εφαρμογής πλάκα κάνεις, ναι? Εκτός και ο αφάνας κυκλοφορούσε με δανεικό κράνος του ξαδέλφου/θείου του γιατί δεν είχε λεφτά να πάρει δικό του.

Υγ. Κανένα κράνος δεν σε σώζει με χτύπημα σε σταθερό αντικείμενο με περισσότερα από 80χλμ. Τουλάχιστον αυτό είχε δηλώσει η shoei μετά τον θάνατο του Kato, όχι επειδή δεν αντέχουν τα υλικά, αλλά ο αυχένας.

Χωρις να εχω επισημη ανακοινωση εχω πληροφορια απο αλλο φορουμ απο χρηστη που ειναι μηχανικος αλλουνου αναβατη οτι η ανεπισημη αιτια ηταν το μεγαλο νουμερο λογο μαλλιου.
Και επειδη τυχαινει παλλιοτερα να ειχα παρει κρανος σε μεγαλυτερο μεγεθος λογο ραστα μαλλιου ,εχω και προσωπικη εμπειρια οτι το κρανος δεν καθοταν καλα (τοσο μαλλι δεν ειναι κρανιο)...ενυγουευ...για αυτο δεν υπαρχει επισημη ανακοινωση...Αν θες δεχεσαι αυτο που λεω αν δεν θες οχι.

Υ.Γ. ειπα κατι αντιθετο?

TROOPER
23/02/2014, 21:36
...............
Απο τις πληροφοριες που εγω εχω αυτη ηταν η αιτια...αν σου φαινεται αστειο ειναι αλλο θεμα...
Αν εχεις διαφορετικες πληροφοριες/πηγες παρουσιασε τες...

ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ!!!!!!! :rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:

MG-KTiNoS
23/02/2014, 21:40
ΖΗΤΩ Η ΚΑΡΑΦΛΑ
:)

IRA57
23/02/2014, 21:43
ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ!!!!!!! :rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao::rotflmao:

ο Λεμμυ ειναι θεος...εγω ειμαι αθεος...

ΖΗΤΩ Η ΚΑΡΑΦΛΑ

να σου πω...για αυτο λες μετα να κουρευτηκαν ολοι στα motogp γουλι? :D

TROOPER
23/02/2014, 21:45
ο Λεμμυ ειναι θεος...εγω ειμαι αθεος...

ας τα βρουμε σε αυτο λοιπον :rockon::rockon:

byron
23/02/2014, 21:54
Χωρις να εχω επισημη ανακοινωση εχω πληροφορια απο αλλο φορουμ απο χρηστη που ειναι μηχανικος αλλουνου αναβατη οτι η ανεπισημη αιτια ηταν το μεγαλο νουμερο λογο μαλλιου.
Και επειδη τυχαινει παλλιοτερα να ειχα παρει κρανος σε μεγαλυτερο μεγεθος λογο ραστα μαλλιου ,εχω και προσωπικη εμπειρια οτι το κρανος δεν καθοταν καλα (τοσο μαλλι δεν ειναι κρανιο)...ενυγουευ...για αυτο δεν υπαρχει επισημη ανακοινωση...Αν θες δεχεσαι αυτο που λεω αν δεν θες οχι.

Υ.Γ. ειπα κατι αντιθετο?

χωρίς να έχω επίσημη ανακοίνωση, απλά αναφέρω αυτό που είδαν όλοι. Το λουρί στο κράνος ήταν ξεκάθαρα κομμένο και έκοβε βόλτες όπως στριφογύριζε.

http://www.liveleak.com/view?i=108_1319472143

IRA57
23/02/2014, 22:02
χωρίς να έχω επίσημη ανακοίνωση, απλά αναφέρω αυτό που είδαν όλοι. Το λουρί στο κράνος ήταν ξεκάθαρα κομμένο και έκοβε βόλτες όπως στριφογύριζε.

http://www.liveleak.com/view?i=108_1319472143

Κατι φαινεται οντως ,αλλα εγω αυτη την πληροφορια εχω και χωρις επισημη ανακοινωση ,μονο οτι συμφωνουμε οτι διαφωνουμε μπορω να πω.

AristidisZ
23/02/2014, 23:11
ΖΗΤΩ Η ΚΑΡΑΦΛΑ

:a18::a18::a23:

devil's animal
23/02/2014, 23:20
Αν π.χ.ειναι κουριερ και πρεπει καθε τρεις και λιγο να σταματαει/μιλαει/κτλ το full-face θα του σπασει τα @@ και θα καταληξει να μην το φοραει...
Και μην πεις π.χ. ''η ασφαλεια θελει θυσιες'' κτλ αν δεν εχεις χρειαστει ανοιγομενο κρανος...

κανονικα δεν θα επρεπε να υπαρχει δικαιολογια ουτε για θεμα δουλειας...ισα,ισα που οι επαγγελματιες που δουλευουν με μηχανακια θα επρεπε κανονικα να φορουν full face γιατι αυξανονται οι πιθανοτητες για την στραβη απο την στιγμη που ειναι περισσοτερη ωρα στον δρομο, αρα περισσοτερη εκθεση στον κινδυνο...
αρα τα γραφικα "θα του σπασει τα @@", τ'ακουω βερεσε...

Η ασφαλεια ειναι η ιδια για να καλυπτει καποιες προδιαγραφες...απλα αν το ενα υλικο ειναι ελαφρυτερο,θα καταληξει το κρανος να ειναι ελαφρυτερο...
Και τα πλαισια απο αλουμινιο ειναι ελαφρυτερα απο τα ατσαλινα αν και εχουν περισσοτερο υλικο ,αλλα εχουν ιδια αντοχη με αντιστοιχα ατσαλινα...με πιανεις?

μα αυτο λεω...
το οτι ειναι ελαφρυτερο αλλα το ιδιο ανθεκτικο βαση προδιαγραφων, ειναι λογω υλικου...αρα ειναι και απολυτως λογικο να κοστιζει περισσοτερο απο το αλλο που ειναι απο "μαντεμι"...

Παλι μιλας για θεμα πρακτικοτητας...προσωπικα κρανος με ''κλικ'' δεν μου εχει ανοιξει...Αντιθετως θυμασαι πιανου αναβατη motogp με διπλους κρικους του εφυγε το κρανος λογο κακης εφαρμογης (μαλλι αφανα)???

ποσες φορες εχεις πεσει με κρανος που ειχε "κλικ" και μπορεις να βγαλεις και ξεκαθαρα συμπερασματα?? οταν ολοι λενει οτι το D ring ειναι αγωνιστικων προδιαγραφων και βλεπεις ολους τους παγκοσμιους να φορανε D ring, ε..δεν μπορει?? κατι θα σημαινει αυτο...
μπορει να ειναι και στους κανονισμους αλλα βαριεμαι να ψαχνω...
εκτος παλι αν πιστευεις οτι αν σπονσοραρουν οι εταιρειες τα κρανη με "κλικ", θα φορανε αυτα οι παγκοσμιοι και ας ειναι λιγοτερο ασφαλη απο τα αλλα...:rolleyes:

αληθεια?
η σκορπιον,η αιρο(χ) και η βεμαρ ''καποτε'' θεωρουνταν κρανη γτπκ...γιατι τοτε τα φορανε στους αγωνες?

Και ποιος μιλησε για εταιρεια no-name χωρις προδιαγραφες και στανταρ? ξερεις τι ειναι το ECE 22.05?? μηπως εχεις μπερδευτει?

σου ξαναγραφω...υπαρχουν πολλες εταιρειες...καποιες φτιαχνουν καλα κρανη, καποιες φτιαχνουν κακα κρανη, καποιες φτιαχνουν μετρια κρανη και καποιες φτιαχνουν κορυφαια κρανη...
επισης η καθε εταιρεια εχει και απο (τουλαχιστον) ενα κορυφαιο μοντελο...
οι παγκοσμιοι δεν προκειται να παρουν κρανος απο εταιρεια που φτιαχνει κακα κρανη...ακομα ομως και να επιλεξουν μια "μετρια" εταιρεια, θα επιλεξουν στανταρ το ΚΟΡΥΦΑΙΟ της κρανος, που ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι θα πληρει ολες τις προδιαγραφες και το ECE...
παρεπιπτοντως το κορυφαιο κρανος της εκαστοτε "μετριας" εταιρειας, θα κοστιζει πολυ περισσοτερο (στην λιανικη) απο το καλο μιας κορυφαιας εταιρειας...αρα το γ@μαουα airoh κοστιζει ακριβοτερα απο το μετριο/καλο arai...
αυτα ειναι βασικα και δεν θα επρεπε καν, να τα συζηταμε...αλλα εδω ειμαστε ΛΟ-ΛΑ ΝΑ Ε-ΝΑ ΜΗ-ΛΟ...

Χωρις απτα στοιχεια μετα απο ερευνα και για κριβιτ και για αραι δεν μπορω να φερω αποψη...
Και εγω οπως ειπα εχω πεσει με αραι και δεν επαθα τιποτα...αλλα εχω πεσει και με σκορπιον και με νολαν δεκαετιας σχεδον και δεν επαθα τιποτα...(εννοειται σε ολες τις φασεις το κρανος ''βρηκε'')...αλλα αυτο παλι δεν λεει τιποτα...

δεν υπαρχει λογος να κανεις ερευνα εσυ...
κανουν αλλοι για σενα...
εσυ θα επρεπε να ενημερωνεσαι απο αυτους (τους ειδικους)...και μπορεις να δεις βιντεο και στο youtube απο απλους χρηστες οι οποιοι δεν εχουν να κερδισουν κατι (εκτος αν υποστηριζεις οτι τους εχει βαλει η arai για διαφημιση)...
επισης να ακουσεις απο φιλους και γνωστους και να βγαλεις ενα συμπερασμα...
οπως προεγραψα...απο crivit δεν ξερω κανεναν που φοραγε για να μου πει...απο arai, αρκετους...

Στο τελευταιο εννοειται +998

IRA57
23/02/2014, 23:57
1. Προφανως δεν εχεις κανει αυτη τη δουλεια...και αν την εχεις κανει και φοραγες full-face δικαιωμα σου. Αλλους ομως δεν τους βολευει και τους δημιουργει προβλημα...και ενας οδηγος με σπασμενα @@ δεν οδηγαει σωστα...οποτε αυτοι ακουνε ο,τι λες βερεσε.

2. Ειπες οτι ειναι ανθεκτικοτερο...δεν ειναι...τις ιδιες προδιαγραφες καλυπτει ,αλλα ειναι ελαφρυτερο γιατι πρεπει να καλυψει αλλες αναγκες. Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

3. Εχω πεσει με κλικ οπως ειπα και δεν ανοιξε. Δεν λεω οτι ειναι ανθεκτικοτερο απο το D-ring (που το επιβαλουν οι κανονισμοι) αλλα δεν ειναι και επικινδυνο οπως το παρουσιαζεις.

4.Οι εταιρειες που φτιαχνουν κακα κρανη δεν περνανε καν προδιαγραφες και δεν αναφερομαι καν σε αυτες.
Οποτε για τα υπολοιπα...υπαρχουν κρανη που καλυπτουν διαφορετικες αναγκες!
Οσο για τιμες...το σκορπιον-700 που φοραγανε καποιοι στους αγωνες κοστιζει λιγοτερο απο το ''μεσο'' αραι και σιγουρα λιγοτερο απο το ''κορυφαιο''...ενω το σκορπιον-1000 που ηταν το κορυφαιο της γκαμας της ηταν για αλλη χρηση και δεν φορεθηκε στους αγωνες (και παλι φθηνοτερο και του ''μεσου'' και του ''κορυφαιου'' αραι)...δεν ειναι τοσο απλα οπως τα λες...
Παρεπιπτοντως...εχεις την εντυπωση οτι αυτοι διαλεγουν ποια εταιρεια θα τους σπονσοραρει?

5.Οι ειδικοι ποιοι ειναι?
Ο εκαστοτε αναβατης που θα μου πει για το κρανος που πληρωνεται να φοραει οτι ειναι το καλυτερο?
Αυτοι που κανουν τεστ με σφυρια?
Παλι τα ιδια θα λεμε?

Υ.Γ. Τα κρανη ειναι οπως και τα μηχανακια...
και ενα παπι και ενα 1000ςς θα σε πανε εκει που θες...απλα διαλεγεις τον τροπο που θα πας...ο καλυτερος για εσενα ειναι ο χειροτερος του αλλου και τουμπαλιν...

devil's animal
24/02/2014, 01:31
1. Προφανως δεν εχεις κανει αυτη τη δουλεια...και αν την εχεις κανει και φοραγες full-face δικαιωμα σου. Αλλους ομως δεν τους βολευει και τους δημιουργει προβλημα...και ενας οδηγος με σπασμενα @@ δεν οδηγαει σωστα...οποτε αυτοι ακουνε ο,τι λες βερεσε.

οτι και να λεει ο οποιοσδηποτε...το σωστο ειναι ενα. το full face ειναι ασφαλεστερο απο το ανοιγομενο. το λενε ολοι..ασχετα αν δεν το φορανε επειδη τους εξυπηρετει...
και το μεγαλυτερο προβλημα δεν θα ειναι τα σπασμενα τους @@ αλλα το σπασμενο τους σαγονι σε περιπτωση πτωσης...

2. Ειπες οτι ειναι ανθεκτικοτερο...δεν ειναι...τις ιδιες προδιαγραφες καλυπτει ,αλλα ειναι ελαφρυτερο γιατι πρεπει να καλυψει αλλες αναγκες. Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

ναι φυσικα και ειπα οτι υπαρχουν καποια τα οποια ειναι ανθεκτικοτερα καποιων αλλων γιατι το οτι καλυπτουν τις ιδιες προδιαγραφες δεν σημαινει οτι ειναι και ιδια...
δεν μπορει το θερμοπλαστικο να ειναι ιδιο με το carbon ή το kevlar, ουτε σε βαρος ουτε σε ανθεκτικοτητα...

3. Εχω πεσει με κλικ οπως ειπα και δεν ανοιξε. Δεν λεω οτι ειναι ανθεκτικοτερο απο το D-ring (που το επιβαλουν οι κανονισμοι) αλλα δεν ειναι και επικινδυνο οπως το παρουσιαζεις.

δεν ειπα οτι ειναι επικινδυνο...ειπα οτι ειναι λιγοτερο ασφαλες σε σχεση με το αλλο...εχει μεγαλη διαφορα...

4.Οι εταιρειες που φτιαχνουν κακα κρανη δεν περνανε καν προδιαγραφες και δεν αναφερομαι καν σε αυτες.
Οποτε για τα υπολοιπα...υπαρχουν κρανη που καλυπτουν διαφορετικες αναγκες!
Οσο για τιμες...το σκορπιον-700 που φοραγανε καποιοι στους αγωνες κοστιζει λιγοτερο απο το ''μεσο'' αραι και σιγουρα λιγοτερο απο το ''κορυφαιο''...ενω το σκορπιον-1000 που ηταν το κορυφαιο της γκαμας της ηταν για αλλη χρηση και δεν φορεθηκε στους αγωνες (και παλι φθηνοτερο και του ''μεσου'' και του ''κορυφαιου'' αραι)...δεν ειναι τοσο απλα οπως τα λες...
Παρεπιπτοντως...εχεις την εντυπωση οτι αυτοι διαλεγουν ποια εταιρεια θα τους σπονσοραρει?

οι εταιρειες που φτιαχνουν κακα κρανη, περνανε τις προδιαγραφες της χωρας τους οι οποιες μπορει να ειναι της πλακας και να μην συναδουν με της Ευρωπης ή και της Αμερικης...
αν ομως ενας εισαγωγεας τα φερνει και τα πουλαει 20€ επειδη στην κινα εχουν κοστος κατασκευης 1€, αντε μετα να πεισεις το γερο Ελληνα οτι το κρανος ειναι για το μπεο...
για scorpion δεν εχω ιδεα αλλα μπορει να παιζουν πολλα με εξαγορες εταιρειων απο αλλες και βαφτισματα κρανων...βλ. Νοlan και X-lite...αρα οι τιμες να ειναι σχετικες και φυσικα δεν μπορουμε να μιλαμε για τιμες Ελλαδας...
αληθεια ποσοι ξερουν και φορανε τα ιαπωνικα OGK που τωρα εχουν γινει Kabuto??
φυσικα και δεν αποφασιζουν αυτοι, αλλα οσον αφορα την ασφαλεια τους, ε, εναν λογο θα τον ειχαν ή αυτοι οι ιδιοι ή οι managers τους...

5.Οι ειδικοι ποιοι ειναι?
Ο εκαστοτε αναβατης που θα μου πει για το κρανος που πληρωνεται να φοραει οτι ειναι το καλυτερο?
Αυτοι που κανουν τεστ με σφυρια?
Παλι τα ιδια θα λεμε?

οι ειδικοι πρωτιστως, ειναι αυτοι που δινουν τις πιστοποιησεις και μετα ερχονται οι καταναλωτες...δεν μπορει μια εταιρεια να εχει κανει ενα καλο ονομα σε ολες τις χωρες τους κοσμου τοσα χρονια και μια αλλη να μην εχει ακουστει απο κανεναν...οπου υπαρχει καπνος, υπαρχει και φωτια...και το αντιθετο...
αντε κανε ενα γκαλοπ και βγες να ρωτησεις ποιος ξερει τα crivit και ποιος ξερει τα arai...

Υ.Γ. Τα κρανη ειναι οπως και τα μηχανακια...
και ενα παπι και ενα 1000ςς θα σε πανε εκει που θες...απλα διαλεγεις τον τροπο που θα πας...ο καλυτερος για εσενα ειναι ο χειροτερος του αλλου και τουμπαλιν...

αρα υποστηριζεις οτι ενα 1000ss ειναι λιγοτερο ασφαλες ή αν θες το ιδιο, με ενα παπι...γιατι εν προκειμενω μιλαμε για ασφαλεια...ουτε για οικονομια ουτε για στυλ...
τρομερη λογικη...

.....

IRA57
24/02/2014, 03:22
1. Αν δεν εχεις σπασμενα @@ εχεις λιγοτερες πιθανοτητες πτωσης...και οταν οδηγας μες την πολη ισως και 12 ωρες την ημερα παιζει πολυ ρολο αυτο οπως και το να ειναι ανοιγομενο και να εχει φιμε ζελατινα και να ειναι φθηνο γτ δεν εχεις να φας. Δεν φορανε ολοι το κρανακι τους μονο για να πανε για καφε ή κυριακατικη βολτα.Αν δεν το καταλαβαινεις δεν μπορω να κανω κατι για αυτο...

2. Σε διαφορετικες ''ποσοτητες'' το θερμοπλαστικο ΕΙΝΑΙ το ιδιο ανθεκτικο με το καρμπον και εχει και το πλεονεκτημα οτι δεν θρυματιζεται (τι υλικο ειναι το κελυφος των αραι?). Για αυτο και ειναι βαρυτερα σαν κρανη γτ χρειαζονται περισσοτερο υλικο ή ποιο σωστα τα καρμπον ποιο ελαφρια γιατι χρειαζονται λιγοτερο!
Και για καποιον που δεν εχει να πληρωσει ενα κρανος που ειναι π.χ.200γρμ. ελαφρυτερο αλλα περναει τις ιδιες προδιαγραφες και θελει και ανοιγομενο και φιμε ζελατινα on-demand,το βαρος ειναι δευτερευουσης σημασιας...ποσο ποιο απλα να το πω?

3. Απλα...πηγαινε πιασε δουλεια π.χ. ντιλιβερυ οπου θα πρεπει μες το κρυο με γαντια να βαζεις-βγαζεις το κρανος σου 30 φορες την ημερα σε χρονο dt...και ξαναελα...σορρυ αλλα κατανταει κουραστικο να εξηγει καποιος τοσο απλα θεματα...
Υπαρχει λογος που υπαρχουν κρανη με δεσιμο με κλικ...αν δεν σου κανουν μην τα παρεις...
Το D-ring ειναι πολυ απλο και ασφαλες σαν ιδεα ,αλλα μη πρακτικο για πολλους.Σιγουρα θα μπορουσε να γινει R&D και να υπαρξει ενα universal αποδοχης δεσιμο με κλικ ακομα και καλυτερο απο το D-ring αλλα θα κοστιζε πολυ γιατι οποιος ηθελε την πατεντα θα επρεπε να πληρωσει και κανεις δεν ειναι διατεθημενος να το κανει αυτο ,οποτε ο καθενας φτιαχνει την δικη του εκδοχη ή βαζει το απατενταριστο D-ring.

4. Οπως?
Και για να μην το πας αλλου...για κινεζικα χωρις προδιαγραφες σε μοτοσυκλετομαγαζα μιλησα σε πολλα σχολια...αλλα εσυ και αλλοι ειχατε προβλημα με το κριβιτ, το οποιο περναει ευρωπαικες προδιαγραφες.
Οποτε?
Που κολλαει ολη αυτη η προταση για σκορπιον και εξαγορες σε αυτο που σου απαντησα πριν δεν μπορω να αποκρυπτογραφησω...μηπως εχεις χασει το νοημα της συζητησης και ψαχνεις να βρεις τρυπα σε κατι που ειπα?οι τιμες των αραι και των σκορπιον ειναι αντιστοιχα χαμηλοτερες απο εδω στις ηπα οποτε δεν αλλαζει κατι στην συγκριση που εκανα.
Ο Simon που ζει στο Kobe και του οποιου αγορασα την εξατμιση ειναι απο τις καλυτερες πηγες για να αγορασει κανεις OGK KABUTO (ολο μαζι ειναι το σωστο) κατ'ευθειαν απο Ιαπωνια...αμα θες πες μου...βρηκες μαρκα και συ να μου τη πεις... :P
Κανεναν λογο...αν αυριο παει η LS2 ή Crivit ή Κranex (η ελληνικη...χαχαχα) με ενα κρανος που να καλυπτει τις προδιαγραφες (MFJ-FIM) και σκασει το καταλληλο ποσον θα εβλεπες και τον ροσσι να πεταει το agv...νομος της αγορας!

5.Αχ...βαχ...
Πιστοποιηση ECE 22.05 εχει το crivit...αμαν με την καραμελα των πιστοποιησεων...
Διαφημιση στο εκαστοτε ταργκετ γκρουπ ,βλεπε ''αγωνες μοτοσυκλετων'' σου λεει κατι για το ''καλο ονομα''?
Και περισσοτεροι ξερουν την Madonna απο τους Judas Priest...ε και?Τι σκ@τ@ επιχειρημα ειναι αυτο?

6.Απορω που βρισκω τοση υπομονη...ειδικα οταν βλεπω ειρωνια σε κατι που και ενα 10χρονο θα καταλαβαινε...
Το παπι κανει πολυ καλα καποια πραγματα...Αν για να τα κανεις παρεις 1000ςς δικαιωμα σου ,αλλα η λογικοτερη επιλογη θα ηταν το παπι.
Το 1000ςς πολυ καλα καποια αλλα πραγματα...Αν για να τα κανεις παρεις παπι δικαιωμα σου ,αλλα η λογικοτερη επιλογη θα ηταν 1000ςς.
Δεν μπορω να το πω αλλιως γτ θα χαθει το νοημα και θα αρχισεις να συγκρινεις π.χ.φρενα παπιας με 1000ςς για να αλλαξεις το νοημα.
Και αν μελημα σου ειναι πανω απ'ολα η ασφαλεια...το βρισκω υποκριτικο να οδηγεις μηχανη με αραι και οχι Mercedes S-Class...αν κοστολογεις το κεφαλι σου 800 ευρω και οχι 100 χιλιαρικα βαλε και κατσαρολα στο κεφαλι σου (για να παραφρασω προηγουμενο ''επιχειρημα'')

Υ.Γ. Το Σκορπιον-1000 που εχω ειναι προδιαγραφων Snell που για παρα πολλους ειναι ανωτερες της ECE...αρα το Σκορπιον που πηρα με 120 ευρω ειναι ασφαλεστερο του αραι-rx7 των 800+ ευρω...ν'αρχισω να κραζω και γω τωρα δλδ? :P :P :P

byron
24/02/2014, 06:47
Ρε ΄σεις, ήμαρτον. Χάθηκε η μπάλα και ούτε που μπορεί να διαβάσει κανείς την συζήτηση. Βάλτε οτι θέΤε και ας είναι και Kranex
Βγείτε καμμιά βόλτα, αγκαλιάστε τον συνάνθρωπο σας, δώστε του ένα φιλί και πείτε του απλά "σ΄αγαπώ". :tooth:

Καλημέρες.

Pan (dvs)
24/02/2014, 08:22
Ρε ΄σεις, ήμαρτον. Χάθηκε η μπάλα και ούτε που μπορεί να διαβάσει κανείς την συζήτηση. Βάλτε οτι θέΤε και ας είναι και Kranex
Βγείτε καμμιά βόλτα, αγκαλιάστε τον συνάνθρωπο σας, δώστε του ένα φιλί και πείτε του απλά "σ΄αγαπώ". :tooth:

Καλημέρες.

Σε ακουσα και το εκανα στον περιπτερα.

Με κοιταξε γλυκα και μου ζητησε το τηλεφωνο μου.

MG-KTiNoS
24/02/2014, 08:31
(κοιτάτε μόνο να μην είναι Αυγούστης γιατί θα μπλέξετε άσΚημα και πιο καλά να σου βγει το μάτι κλπ κλπ)
Καλημέρες.
:lol:
310473

GFawkes
24/02/2014, 09:16
Such an epic thread...

only in moto.gr!

:uplate:

devil's animal
24/02/2014, 10:39
Υ.Γ. Το Σκορπιον-1000 που εχω ειναι προδιαγραφων Snell που για παρα πολλους ειναι ανωτερες της ECE...αρα το Σκορπιον που πηρα με 120 ευρω ειναι ασφαλεστερο του αραι-rx7 των 800+ ευρω...ν'αρχισω να κραζω και γω τωρα δλδ? :P :P :P

δεν υπαρχει λογος να το συνεχισω...
ειπαμε, εχουμε ελευθερο χρονο, αλλα απο ενα σημειο και μετα κατανταει κουραστικο...
ουτως ή αλλιως, το συνεχισουμε ή δεν το συνεχισουμε, ο κοσμος θα εξακολουθει να αγοραζει αυτο που θελει απο οποιον θελει...

δεν μπορουμε να παμε και αντιθετα στην φυσικη εξελιξη...και οπως και να το κανουμε στο τελος θα κριθουμε απο τις επιλογες μας...

το δυστυχες που εχει αποδειχθει απο την ιστορια ειναι οτι επιβιωνουν αυτοι που εχουν τα λεφτα...ειτε γιατι εχουν να πληρωσουν τον γ@ματο γιατρο που θα τους κανει καλα, ειτε γιατι οδηγουσαν Mercedes S-Class και οχι yugo, ειτε γιατι τα εδωσαν σε μαθηματα css και δεν καρφωθηκαν στην κολωνα (οπως οι φιλοι τους τα μπατηρια), ειτε για πηραν το arai και οχι το kranex...

καλα να ειμαστε και καλους δρομους...

irinia
24/02/2014, 16:06

ΕΓΡΑΨΕ Η SHOEI ΟΤΙ Ο ΑΥΧΕΝΑΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 80 ΧΛΜ.........?????

Πολύ μαλάκες λοιπόν αύτοί μέ τά αύτοκίνητα πού μοιράζουν άστέρια μέ 55χλμ. τελικής ...!!!!!:lol::lol:στά crash tests
Βρείτε μου έναν αύχένα νά άντέχει πάνω άπό 10-15 χλμ...........σέ μετωπική
καί πές μου σέ παρακαλώ τά χάπια πού λέει ό Τρούπερ τά παίρνουν στή shoei...?????,άν τό έγραψαν αύτοί....!!!!

IRA57
24/02/2014, 16:19
Μην μεινετε στους τιτλους...

http://www.bikersrights.com/statistics/statsdatahp.html

http://www.bikersrights.com/statistics/trauma.html

http://www.bikersrights.com/statistics/twisting.html

kostas777
24/02/2014, 17:26
[σημείωση]

Το μόνο πλεονέκτημα του DD Ring σε σχέση με το clip είναι το μικρότερο βάρος.

[/σημείωση]

bros400pgm
24/02/2014, 17:35
[σημείωση]

Το μόνο πλεονέκτημα του DD Ring σε σχέση με το clip είναι το μικρότερο βάρος.

[/σημείωση]

To οτι δεν χαλαρωνει ποτε το διπλο D ring?

kostakis125
24/02/2014, 19:39
πηγε ο πατερας μου και το πηρε στο bazaar του lidl με 30 γιουρα..δεν τον προλαβα! Παντως φαινεται καλο σε σχεση με κατι αλλες μουφιες!

Bradipous
24/02/2014, 20:16
πηγε ο πατερας μου και το πηρε στο bazaar του lidl με 30 γιουρα..δεν τον προλαβα! Παντως φαινεται καλο σε σχεση με κατι αλλες μουφιες!

Το φλιπ απ πηρε; γτ εχουν και ενα τζετ.
Εχει το λιδλ μπαζαρ; :confused:

akis_trevor
24/02/2014, 20:29

του δινουμε 40 για να κανουμε τεστ με σφυροδρεπανο...:D

nikos_abel
24/02/2014, 20:37
Πάντως το μεσημέρι που πήγα μπας και βρω κανά ξώφαλτσο ισοθερμικό για ροτέισον, ούτε οι πινακίδες δεν είχαν μείνει.

spyrval
24/02/2014, 21:35
Πάντως το μεσημέρι που πήγα μπας και βρω κανά ξώφαλτσο ισοθερμικό για ροτέισον, ούτε οι πινακίδες δεν είχαν μείνει.

Άμα τους βάλανε τιμή 0,10€ υπάρχει κόσμος που θα τις αγόρασε κι αυτές.

kostakis125
24/02/2014, 22:26
ναι κανει μπαζαρ αλλα μονο για τους τυχερους της αθηνας καθε 2-3 μηνες με ανοιγμενα προιοντα αλλα καλα.
πηρε τι φλιπ-απ αλλα ηταν απεξω απο τις 6.30 σαν τους αμερικανους που περιμενουν τα πλειστεσιον

Billymuse
25/02/2014, 14:31

:moutza: hahahahaha :lol:

MG-KTiNoS
25/02/2014, 15:31

Εδώ συνεχίζουν να αγωράζουν από το εφ σι μότο ντε...το Λίντλ σε χάλασε...?

Orfeus
25/02/2014, 16:39

Eστω και με πμ μπορεις να μου πεις γιατι το λες αυτο για το εφ σι?

ggs
25/02/2014, 17:06

Eστω και με πμ μπορεις να μου πεις γιατι το λες αυτο για το εφ σι?

Yπάρχει σχετικο θεμα για το fc-moto

ΕΔΩ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=128714)

Acacius
26/02/2014, 04:39
Nομίζω ότι στα κράνη εκεί που έχει το ταμπελάκι με την πιστοποίηση (π.χ. Ε13), λέει και το όνομα του κατασκευαστή καθώς και το μοντέλο, όπως ελέγθηκε. Το Lidl λογικά θα έχει πάρει το κράνος πιστοποιημένο από τον "φασονατζή" κατασκευαστή και απλά βάζει αυτοκόλλητα Crivit. Οπότε όποιος πάει ας κοιτάξει και ας μας πει αν λέει μάρκα.

Έχω πάρει κράνος Madhead από το Louis και έγραφε ότι ο κατασκευαστής ήταν η Gao Jin (http://www.zeus.net.tw).

paramedic
26/02/2014, 10:54
Α ναι την ξέρω αυτη την μάρκα. Φτιάχνει και άλλα καλά προιόντα...:D
http://seitanidishome.gr/shop/stoves/electrical-stove-zeus/

bros400pgm
26/02/2014, 12:40
Α ναι την ξέρω αυτη την μάρκα. Φτιάχνει και άλλα καλά προιόντα...:D
http://seitanidishome.gr/shop/stoves/electrical-stove-zeus/

Συνεργαζονται η σομπα με το κρανος ή θα εχει αιθαλομιχλη? :lol:

nathair
26/02/2014, 13:20
Το διαφημίζουνε και στη τηλεόραση το κράνος τους τα Lidl! Ειδα τρομερή διαφήμιση σήμερα, το κράνος και ισοθερμικά πάνω κάτω. Καλά αν έτρεχε ήδη και την εχετε δει όλοι, αγνοείστε το (δε βλέπω και πολλή τηλεοραση...)

sapila racing
26/02/2014, 14:48
Τελικά θα το πέρει κανείς να κανει κι ένα test να μας πεί αν αξίζει?

Billymuse
26/02/2014, 15:01
Τελικά θα το πέρει κανείς να κανει κι ένα test να μας πεί αν αξίζει?

+500
Σπυράκο θα μαζευτούμε να δώσουμε απο 2-3 ευρο ο καθένας να κάνουμε το τεστ?

devil's animal
26/02/2014, 15:12
+500

και τι θα καταλαβετε ρε σεις με το τεστ?
αν θ'ανοιξει με μια σφυρια ή με 2?
και με τι θα το συγκρινετε? με τα arai και τα shoei που δοκιμαζουν στο youtube?
με ποση δυναμη?
αδειο?
πολλα τα ερωτηματα...

το ιδανικοτερο θα ηταν να το επερνε καποιος και να επεφτε...pipe_smoker, harris_x ακουνε? :lol:

παντως περα απο την πλακα, δεν νομιζω να βγει ακρη αν δεν δοκιμαστει σε κανονικες συνθηκες...
αν υπαρχει καποιος που το εχει και το φοραει (ή καποιος γνωστος καποιου απο εδω μεσα) και να μας πει για την φθορα του σε σημεια μετα απο 2-3 χρονια...

τουλαχιστον να δουμε αν αντεχει στην φθορα του χρονου...

amyroukai
26/02/2014, 15:13
+500
Το τεστ ποιό θα είναι; Θα πάμε βόλτα με τον Τζανή, να γίνει κανονικό πέσιμο ή θα το προσομοιώσετε;

Billymuse
26/02/2014, 15:17
Το τεστ ποιό θα είναι; Θα πάμε βόλτα με τον Τζανή, να γίνει κανονικό πέσιμο ή θα το προσομοιώσετε;

Εγώ πήγα τη βόλτα μου με τον Τζανή και έπεσα..επόμενος κασκαντέρ παρακαλώ..:vroum:

sapila racing
26/02/2014, 15:20
Εγώ πήγα τη βόλτα μου με τον Τζανή και έπεσα..επόμενος κασκαντέρ παρακαλώ..:vroum:

Αμα δεν φόραγες το κρανος του lidl τζαμπα την τούμπα ρε φίλε.
Θέλουμε κανονικό τεστ, εντάξει οχι και με 200 βέβαια.

Για 50 χλμ/ωρα σε ευθεία ψήνεται κανείς? :D

Billymuse
26/02/2014, 15:23
Αμα δεν φόραγες το κρανος του lidl τζαμπα την τούμπα ρε φίλε.
Θέλουμε κανονικό τεστ, εντάξει οχι και με 200 βέβαια.

Για 50 χλμ/ωρα σε ευθεία ψήνεται κανείς? :D

Αυτός ο ΙΡΑ57 που έκανε σε όλα τα ποστ λες και ήταν ο εκπρόσωπος της Crivit, θα του στείλω πμ και αν δεχτεί τα βάζω όλα εγώ
για το crivit οχι το αράι

spyrakos35
26/02/2014, 15:29
Αυτός ο ΙΡΑ57 που έκανε σε όλα τα ποστ λες και ήταν ο εκπρόσωπος της Crivit, θα του στείλω πμ και αν δεχτεί τα βάζω όλα εγώ
για το crivit οχι το αράι

:moutza: :lol:

ggs
26/02/2014, 15:31
13 σελιδες για το crivit νομίζω είναι αρκετές … αν είχε κάνει τόση ανάλυση και ο κατασκευαστής τους , τώρα θα το φόραγαν και οι παγκόσμιοι…
το κλείνουμε το θέμα..Μέχρι την επομένη πρόσφορα των lidl……