PDA

View Full Version : Ενδοεπικοινωνία με πόσοοοοοο???

freco
20/02/2014, 22:19
Android-intercom.
ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα ενδοεπικοινωνίας για αναβάτες με συσκευές Android. Η εφαρμογή συνδέει μέσω WiFi ή Bluetooth, κινητό με κινητό, με tablet ή PC που "τρέχει" Android. Δεν χρειάζεται ίντερνετ για να λειτουργήσει. Μπορεί να ξεκινάει είτε πατώντας κάποιο κουμπί (Push to talk), είτε απλά με τη φωνή μας (Voice Detection).
Ψάχνοντας βρήκα ότι υπάρχουν ουκ ολίγες για αυτή τη δουλειά. Πώς μου είχαν ξεφύγει?

Τα εύσημα πάνε στον DoctorAndroid που την ανακάλυψε και μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες. http://www.doctorandroid.gr/2014/02/android-intercom.html
Και φυσικά στους κατασκευαστές. Download link. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.androidintercom

ΥΓ. Αρνητικό είναι ότι δεν έχει (νομίζω) λειτουργία 'Mute". Οπότε ΔΕ συνιστάται σε παντρεμένους. :lol:

makis206
20/02/2014, 22:44
Την έχεις δοκιμάσει; Συνδέονται τα τηλέφωνα με bluetooth κι έχεις μπλα-μπλα όπως μια κανονική ενδοεπικοινωνία;:)

Dbnn
20/02/2014, 22:47
Να σου φάει κανα κόλλημα (περίεργο για android) και να αρχίσει να κεκεδίζει..... Εκεί να σε δώ :lol:

Μην αναφέρω οτι σε ενα έστω και μικρό ταξιδάκι η μπαταρία θα πάει περίπατο... ;)

Viper4
20/02/2014, 22:59
Πάρα πολύ καλό!!!

Viper4
20/02/2014, 23:08
Να σου φάει κανα κόλλημα (περίεργο για android) και να αρχίσει να κεκεδίζει..... Εκεί να σε δώ :lol:

Μην αναφέρω οτι σε ενα έστω και μικρό ταξιδάκι η μπαταρία θα πάει περίπατο... ;)

Γιατί να καταναλώνει πολύ μπαταρία στην λειτουργία μέσω bluetooth? Ενεργοποιείται με την φωνή, και η σύνδεση δεν καταναλώνει πολύ ενέργεια ούτως ή άλλως...

pab-lo
21/02/2014, 01:07
αν το δουλεψει κανεις, ας πει γνωμη.

makis206
21/02/2014, 05:11
αν το δουλεψει κανεις, ας πει γνωμη.

Το δοκίμασα στο τηλέφωνό μου και στης εταίρας και δείχνει να δουλεύει μια χαρά, τουλάχιστον στο σπίτι. Μόλις το τσεκάρουμε και στο δρόμο.. πρέπει να δούμε και τη δυνατότητα που έχουν τα μικρόφωνα των handsfree, πως μεταφέρουν δηλαδή την ομιλία στον άλλο μέσα απ'το κράνος με τον θόρυβο που επικρατεί εκεί μέσα.. :)

yama6336
21/02/2014, 11:59
Το έχω δοκιμάσει κι εγώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όχι εν κινήση όμως ακόμα με κράνος/θόρυβο. Το έχω δοκιμάσει και με bluetooth και με wifi σύνδεση. Το bluetooth έχει μικρή εμβέλεια οπότε είναι μόνο για επικοινωνία αναβάτη-συνεπιβάτη. Μπορεί να γίνει όμως σύνδεση και μέσω wifi οπου έχει σαφώς μεγαλύτερη εμβέλεια. Ρυθμίζεις το ένα κινητό να εκπέμπει το wifi και συνδέεις τη 2η συσκευή στο δίκτυο του πρώτου.

Σε στατική δοκιμή υπήρχε επικοινωνία σε ανοιχτό χώρο σε μία απόσταση περίπου 30 μέτρων οπότε σε αυτή τη χρήση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν επικοινωνία με 2η μοτοσυκλέτα που ακολουθεί σε κοντινή απόσταση. Έχει μια μικρή καθυστέρηση η μετάδοση της φωνής, 1-2 sec περίπου στις δοκιμές που έκανα. Πιθανόν να παίζουν ρόλο και οι συσκευές γιατί με δοκιμή Samsung - Samsung είχε καλύτερη ποιότητα σε σχέση με δοκιμή Samsung - Κινέζικο. Το κινέζικο δεν με άκουγε τόσο δυνατά οπότε ίσως είναι πρόβλημα σε πραγματικές συνθήκες.

VANDA
21/02/2014, 12:17
..και στης εταίρας..

Ετέρας ρε Μάκη.. το έτερον ήμισυ που λέμε.. Οι εταίρες ήταν άλλες.

Bowleno
21/02/2014, 12:33

Κι εσύ που το ξέρεις ότι αναφέρεται στην σύντροφο/αρραβωνιαστικιά/σύζυγό του; :D

Εγώ πιθανολογώ ότι είχε εταίρα στην δοκιμή....:p

makis206
21/02/2014, 13:44

Κι εσύ που το ξέρεις ότι αναφέρεται στην σύντροφο/αρραβωνιαστικιά/σύζυγό του; :D
Εγώ πιθανολογώ ότι είχε εταίρα στην δοκιμή....:p

Τέλος πάντων, το τΈρι μου εννοούσα..:lol:

Viper4
21/02/2014, 14:37
Λογικά σήμερα ή αύριο θα το δοκιμάσω και εγώ με ένα φιλαράκι και θα δούμε τι παίζει.

McGyver
21/02/2014, 14:43

Screenshot captured :evil:...

GFawkes
21/02/2014, 14:51

Ημαρτον:D

ή μαλλον ειμαρτων
ταίρι-βικιλεξικο
http://el.wiktionary.org/wiki/%CF%84%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B9

Bowleno