View Full Version : ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΣΤΑ ΛΟΥΚΙΑ
el_hymador
14/10/2005, 17:23
Σημερα εκανα την διαδρομη Αγ.Στεφανο-Ν.Σμυρνη και πισω.....
Στο γυρνα το ποταμι ειχε πηξει...μπαινω στον διαδρομο (λουκι) που εχουν σχηματισει τα ακινητοποιημενα τουτου και αρχιζω να προχωραω...ταχυτητα χαλαρη 60 χλμ περιπου ....σε μια φαση συνανταω κινηση ακομα και στο λουκι .....απο οτι μπορω να διακρινω ενα μακρυ κορδονι απο μοτοσυκλετες εχει σχηματιστει και η ταχυτητα που κινουμαστε ειναι απο 20χλμ μεχρι τελειως σταματημενοι.....παμε ετσι τραινακι για αρκετη ωρα , μου κανει εντυπωση γιατι ο διαδρομος ειναι σχετικα φαρδυς και επιτρεπει μεγαλυτερη ταχυτητα , δεν μπορω να αλλαξω λουκι γιατι τα τουτου εχουν κανει τειχος ακινητοποιημενα....λιγο πριν την Renault η κινηση καθαριζει καπως και αρχιζουμε να επιταχυνουμε και να προσπερναμε, οποτε βλεπω την αιτια του κακου.....αναβατης παπιου παει στο αριστερο λουκι με ταχυτητα 20 χλμ , φρεναρει συνεχως αμα δει κανα στενεμα .... τι στενεμα δηλαδη που περνουσε goldwing απο εκει....οι ποιο θερμοαιμοι τον προσπερνουν και του τα χωνουν κανονικα.Ενταξει δεν λεω .... μπορει να ηταν πρωταρης , να φοβοταν ... αλλα ρε πουστη κοιτα τους καθρεφτες σου και κανε λιγο στην παντα να περασουν οι αλλοι παλιομαλακα!! η παρε το δεξι λουκι...το αριστερο ειναι παραδοσιακα το ''γρηγορο''!...
Αλλη φαση παλιοτερη αλλα απο την αντιθετη .....ειμαι με το ax-1 στην Κατεχακη .Και εκει το πηξιμο της αρκουδας .Παω αναμεσα απο τα τουτου με μια λογικη ταχυτητα ... βλεπω απο πισω εναν τυπο με μηχανη , on-off πρεπει να ηταν , εχει λυσαξει να περασει , με πλησιαζει με φορα , παει να χωθει , πεφτει στα φρενα και ξανα απο την αρχη ....με την πρωτη ευκαιρια βρισκω ανοιγμα και τον αφηνω να περασει....περναει γαμιοντας στο χιλιοστο και μου λεει και κατι που επιασα μονο το αϊ , και την καταληξη -ησου...τον βλεπω να απομακρυνεται σαν τρελλος .... ποιο κατω τον βρηκα ξαπλα στην ασφαλτο με το μηχανακι του καρφωμενο στην αριστερη πλευρα ενος αυτοκινητου.....μα τι μαλακας θεε μου!!...ειμαι σιγουρος οτι οταν γινοταν καλα (για την ιστορια σταματησα και βοηθησα, ψιλοφτηνα την γλυτωσε ετσι οπως πηγαινε...) θα ελεγε ποσο μαλακες ειναι οι οδηγοι αυτοκινητων που δεν μας προσεχουν κ.τ.λ.-κ.τ.λ.
adam_tsouk
14/10/2005, 19:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Σημερα εκανα την διαδρομη Αγ.Στεφανο-Ν.Σμυρνη και πισω.....
Στο γυρνα το ποταμι ειχε πηξει...μπαινω στον διαδρομο (λουκι) που εχουν σχηματισει τα ακινητοποιημενα τουτου και αρχιζω να προχωραω...ταχυτητα χαλαρη 60 χλμ περιπου ....σε μια φαση συνανταω κινηση ακομα και στο λουκι .....απο οτι μπορω να διακρινω ενα μακρυ κορδονι απο μοτοσυκλετες εχει σχηματιστει και η ταχυτητα που κινουμαστε ειναι απο 20χλμ μεχρι τελειως σταματημενοι.....παμε ετσι τραινακι για αρκετη ωρα , μου κανει εντυπωση γιατι ο διαδρομος ειναι σχετικα φαρδυς και επιτρεπει μεγαλυτερη ταχυτητα , δεν μπορω να αλλαξω λουκι γιατι τα τουτου εχουν κανει τειχος ακινητοποιημενα....λιγο πριν την Renault η κινηση καθαριζει καπως και αρχιζουμε να επιταχυνουμε και να προσπερναμε, οποτε βλεπω την αιτια του κακου.....αναβατης παπιου παει στο αριστερο λουκι με ταχυτητα 20 χλμ , φρεναρει συνεχως αμα δει κανα στενεμα .... τι στενεμα δηλαδη που περνουσε goldwing απο εκει....οι ποιο θερμοαιμοι τον προσπερνουν και του τα χωνουν κανονικα.Ενταξει δεν λεω .... μπορει να ηταν πρωταρης , να φοβοταν ... αλλα ρε πουστη κοιτα τους καθρεφτες σου και κανε λιγο στην παντα να περασουν οι αλλοι παλιομαλακα!! η παρε το δεξι λουκι...το αριστερο ειναι παραδοσιακα το ''γρηγορο''!...
Αλλη φαση παλιοτερη αλλα απο την αντιθετη .....ειμαι με το ax-1 στην Κατεχακη .Και εκει το πηξιμο της αρκουδας .Παω αναμεσα απο τα τουτου με μια λογικη ταχυτητα ... βλεπω απο πισω εναν τυπο με μηχανη , on-off πρεπει να ηταν , εχει λυσαξει να περασει , με πλησιαζει με φορα , παει να χωθει , πεφτει στα φρενα και ξανα απο την αρχη ....με την πρωτη ευκαιρια βρισκω ανοιγμα και τον αφηνω να περασει....περναει γαμιοντας στο χιλιοστο και μου λεει και κατι που επιασα μονο το αϊ , και την καταληξη -ησου...τον βλεπω να απομακρυνεται σαν τρελλος .... ποιο κατω τον βρηκα ξαπλα στην ασφαλτο με το μηχανακι του καρφωμενο στην αριστερη πλευρα ενος αυτοκινητου.....μα τι μαλακας θεε μου!!...ειμαι σιγουρος οτι οταν γινοταν καλα (για την ιστορια σταματησα και βοηθησα, ψιλοφτηνα την γλυτωσε ετσι οπως πηγαινε...) θα ελεγε ποσο μαλακες ειναι οι οδηγοι αυτοκινητων που δεν μας προσεχουν κ.τ.λ.-κ.τ.λ.
Βρίζεις αυτόν με τη μηχανή ενώ και εσύ έβριζες τον παπάκια.
Τι ένας να δυσανασχετεί τι πενήντα. Δεν έχει να κάνει.
Όσο για το αποτέλεσμα... λυπάμαι που το ακούω αλλά όταν τρέχουμε συμβαίνουν...... ακόμα και σε μας.
el_hymador
14/10/2005, 23:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
Βρίζεις αυτόν με τη μηχανή ενώ και εσύ έβριζες τον παπάκια.
Τι ένας να δυσανασχετεί τι πενήντα. Δεν έχει να κάνει.
Όσο για το αποτέλεσμα... λυπάμαι που το ακούω αλλά όταν τρέχουμε συμβαίνουν...... ακόμα και σε μας.
...σου διαφευγει κατι....στην κινηση δεν οδηγαμε βαση των ταμπεραμεντου μας , αλλα χρησιμοποιουμε την λογικη , προκειμενου να ειμαστε ασφαλεις ,πρωτιστως για εμας αλλα και για τους αλλους.Η αναγκαστικη συνυπαρξη με χιλιαδες ταλαιπωρους οδηγους επιβαλλει μια κοινη οδηγικη συμεριφορα.Αν θελω να παω βολτα με 40 χλμ αραχτα ειναι δικαιωμα μου να το κανω , αλλα θα ειμαι απιστευτα επικινδυνος και ενοχλητικος αν το επιχειρησω σε δρομο ταχειας κυκλοφοριας και στην αριστερη λωριδα ....οπως επισης αν με τρωει το χερι μου και θελω γκαζια αναμεσα στα λουκια....για να το καταλαβει αυτο κανεις χρειαζεται μια στοιχειωδης οδηγικη αντιληψη , η αν θελεις αντιληψη γενικοτερα...το σωστο ειναι να προσαρμοζομαστε στην κυκλοφορια , οχι να προσπαθουμε να προσαρμοσουμε την κυκλοφορια στα μετρα μας...
...α! και επισης ποτε δεν βριζω...τουλαχιστον στον δρομο...:wave2:
ktm640lc4
15/10/2005, 14:27
νομιζω εχει δικιο ο elhumador και εμενα μου εχει τυχει κατι τετοιο.
αν θες να πας αργα ή εστω πιο αργα, κανε δεξια να περασει καποιος που ισως τρεχει γιατι κατι του εχει τυχει και ΠΡΕΠΕΙ να τρεξει.
και εγω παω αργα αλλα παω δεξια. βεβαια ποτε δεν μαρσαρω απο πισω, μονο αν δω οτι εχει χωρο να τραβηχτει λιγο αλλα παει λες και ειναι στο χωριο του.
εχω πετυχει παπι δικαβαλο ξεκρανοτοι και οι 2 να πανε αριστερα στην παραλιακη και να γελανε λες και τους καθαριζαν αυγα.
το τι χριστοπαναγια ακουγαν δεν περιγραφεται......!!!!!!
:wave2:
gdevelek
15/10/2005, 15:17
Στο γυρνα το ποταμι ειχε πηξει...μπαινω στον διαδρομο (λουκι) που εχουν σχηματισει τα ακινητοποιημενα τουτου και αρχιζω να προχωραω...ταχυτητα χαλαρη 60 χλμ περιπου
"χαλαρά" τα 60χ/ω όταν τα ΙΧ είναι ακίνητα;;;
Για παράδειγμα:
Αν κάποιος ανοίξει πόρτα για να αδειάσει το τασάκι που γέμισε και ευκαιρία είναι τώρα να το αδειάσει στην άσφαλτο, ως γνήσιος κάφρος, πιστεύεις πως θα σταματήσεις έγκαιρα;
siokatas
15/10/2005, 15:42
:wave2:
να πω και γω κατι ασχετο?γυρνουσα απο χαλιδικη φορτομενος διπλος (με το trasalpaki μου )και τερμα δεξια τα κουτια σταματιμενα με το πολυ 30 χλμ και ενω στους 30-50 ποντους απο μενα υπαρχει καναλι για τα νερα πολυ μικρο και μπαριερες μου χωνετε μια hayabusa και ισα ισα που προλαβα να την δω με χτυπησε και λιγο τον αγκωνα:eyepop: ...οταν γυρισα σαλονικα σκεφτομουνα οτι απο την βλακεια καποιου μπορει να βρεις και τον μπελα σου γιατι με μια απλη κινηση τον εστελνα στις μπεριερες αθελα μου και αντε γεια σου.....ειναι να μην βριζεις μετα τους ανεγκεφαλους.....:yuck:
el_hymador
15/10/2005, 16:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
"χαλαρά" τα 60χ/ω όταν τα ΙΧ είναι ακίνητα;;;
Για παράδειγμα:
Αν κάποιος ανοίξει πόρτα για να αδειάσει το τασάκι που γέμισε και ευκαιρία είναι τώρα να το αδειάσει στην άσφαλτο, ως γνήσιος κάφρος, πιστεύεις πως θα σταματήσεις έγκαιρα;
...οχι
....αλλα αυτο ηθελα να πω με το post....ηταν επιλογη μου να μπω στον αριστερο διαδρομο οπου ολες οι μοτοσυκλετες πηγαιναν με αυτη την ταχυτητα....αν φοβομουν την πορτα που μπορει να ανοιξει τοτε θα πηγαινα με 30 στον μεσαιο διαδρομο....αν μαζι με αυτο φοβομουν και την αποτομη αλλαγη κατευθηνσης καποιου αυτοκινητου θα πηγαινα στον δεξι διαδρομο με 20....αν φοβομουν (αλλο το φοβαμε και αλλο το εχω το νου μου ετσι?) την εθνικη θα γυρναγα απο Φιλαδελφεια.....απλη λογικη , απλη συνειδητοποιηση τον κινδυνων και των ρισκων που βιωνουμε καθημερινα....στο χερι μας ειναι τι θα επιλεξουμε .....
gdevelek
15/10/2005, 16:34
Δεν νομίζω πως οι οδηγοί των κουτιών αριστερά και δεξιά από την "αριστερή" μοτο-λωρίδα συμπεριφέρονται διαφορετικά από εκείνους αριστερά και δεξιά από την "δεξιά" μοτο-λωρίδα...
Πιστεύω πως ρισκάρεις θεωρώντας πως η αριστερή μοτο-λωρίδα είναι εξ ορισμού και η γρηγορότερη. Το πήξιμο των κουτιών ορίζει ποια από τις δύο κινείται ταχύτερα. Μπορεί κάλιστα κάποιος κούρδος να έχει κλείσει την αριστερή (καβαλώντας χωρίς λόγο τη διαχωριστική γραμμή) και να μην κινείται καμιά μοτό εκεί, ενώ η δεξιά να τρέχει.
adam_tsouk
15/10/2005, 16:44
...σου διαφευγει κατι....στην κινηση δεν οδηγαμε βαση των ταμπεραμεντου μας , αλλα χρησιμοποιουμε την λογικη , προκειμενου να ειμαστε ασφαλεις ,πρωτιστως για εμας αλλα και για τους αλλους.Η αναγκαστικη συνυπαρξη με χιλιαδες ταλαιπωρους οδηγους επιβαλλει μια κοινη οδηγικη συμεριφορα.Αν θελω να παω βολτα με 40 χλμ αραχτα ειναι δικαιωμα μου να το κανω , αλλα θα ειμαι απιστευτα επικινδυνος και ενοχλητικος αν το επιχειρησω σε δρομο ταχειας κυκλοφοριας και στην αριστερη λωριδα ....οπως επισης αν με τρωει το χερι μου και θελω γκαζια αναμεσα στα λουκια....για να το καταλαβει αυτο κανεις χρειαζεται μια στοιχειωδης οδηγικη αντιληψη , η αν θελεις αντιληψη γενικοτερα...το σωστο ειναι να προσαρμοζομαστε στην κυκλοφορια , οχι να προσπαθουμε να προσαρμοσουμε την κυκλοφορια στα μετρα μας...
...α! και επισης ποτε δεν βριζω...τουλαχιστον στον δρομο...:wave2:
Στην κίνηση ο νόμος λέει να πηγαίνεις σε σειρά με τα αυτοκίνητα.
Επίσης όταν χώνεσαι δεν υπάρχουν νόμοι! Αργά δεξιά γρήγορα αριστερά! Αλοίμονο! Όπου βρεις χώρο μπαίνεις!
ktm640lc4
15/10/2005, 19:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Δεν νομίζω πως οι οδηγοί των κουτιών αριστερά και δεξιά από την "αριστερή" μοτο-λωρίδα συμπεριφέρονται διαφορετικά από εκείνους αριστερά και δεξιά από την "δεξιά" μοτο-λωρίδα...
Πιστεύω πως ρισκάρεις θεωρώντας πως η αριστερή μοτο-λωρίδα είναι εξ ορισμού και η γρηγορότερη. Το πήξιμο των κουτιών ορίζει ποια από τις δύο κινείται ταχύτερα. Μπορεί κάλιστα κάποιος κούρδος να έχει κλείσει την αριστερή (καβαλώντας χωρίς λόγο τη διαχωριστική γραμμή) και να μην κινείται καμιά μοτό εκεί, ενώ η δεξιά να τρέχει.
σωστος ο gdevelek.
el_hymador
15/10/2005, 21:28
ρε σεις στις μοτολωριδες κυκλοφορουν (κατα κανονα...)μηχανες... εγω εχω παρατηρησει οτι η αριστερη ''παει'' γρηγορα , η μεσαια οτι ακριβως λεει το ονομα της και η δεξια σερνεται .... μαλλον λειτουργουμε με γνωμονα το πως οριζεται η κυκλοφορια οταν ειναι αδειος ο δρομος , παντως συμβαινει.Την δεξια την αποφευγω παντα γιατι στις μεγαλες λεωφορους οι εισοδοι / εξοδοι γινονται απο εκει και πεταγονται η βγαινουν οπως τους ερθει....
δεν μιλαω για τα αυτοκινητα , εχει δικιο ο gdevelek , αλλα για εμας που χρησιμοποιουμε αυτες τις διοδους αναμεσα τους...και κινηση απο κινηση διαφερει, εγω μιλησα για πηξιμο ακραιο χωρις καθολου ροη αυτοκινητων.:wave2: