View Full Version : Εκδρομή εκεί που θέλει 2ήμερο.....
Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει ποια διαδρομή θα ακολουθήσετε, αλλά ο δρόμος προς Αγρίνιο -> Αμφιλοχία -> Άρτα έχει μπόλικα άσχημα κομμάτια τα τελευταία χρόνια. Το οποίο είναι κρίμα γιατί είναι υπέροχη διαδρομή.
Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει ποια διαδρομή θα ακολουθήσετε, αλλά ο δρόμος προς Αγρίνιο -> Αμφιλοχία -> Άρτα έχει μπόλικα άσχημα κομμάτια τα τελευταία χρόνια. Το οποίο είναι κρίμα γιατί είναι υπέροχη διαδρομή. απο κατω θα πανε. αιτωλικο αστακο μυτικα βονιτσα
soter3gm
01/03/2014, 07:06
απο κατω θα πανε. αιτωλικο αστακο μυτικα βονιτσα
Σε αυτό το κομμάτι με έπιασε παροξυσμός με κάτι λαλάκες που γέλαγαν με το μοτόρι μου οπότε η γριά π.....να έκανε παιχνίδι μιας που είναι το γήπεδο της (Νιοχόρι-Αρτα) και τα ακούμπησε όλα κάτω
Pan (dvs)
01/03/2014, 07:50
:a10:
Aσε τις χαιρετουρες και κανονηστε και κανα δυο απο εκει κατω....
Aσε τις χαιρετουρες και κανονηστε και κανα δυο απο εκει κατω....
Καλο μηνα Πανο.
Εξαρτατε απο την ημερομηνια που θα αποφασισετε.
Εγω το ψηστηρι το εχω ηδη αρχισει.......
spyrakos35
01/03/2014, 08:33
προστέθηκαν οι χάρτες στο πρώτο ποστ για να μην ψαχνομαστε
:beer:
gior-gos
01/03/2014, 09:32
Καλημερα και καλο μηνα σε ολους :wave2:
Η γνωμη μου ειναι οτι και οι 2 διαδρομες, δηλαδη η παραλιακη (Ακτιο - Πρεβεζα) αλλα και η κλασσικη (Αμφιλοχια), σε σχεση με της κεντρικης Ελλαδας ειναι υποδεεστερες και απο αποψη τοπιου αλλα και οδοστρωματος. Το να παμε βεβαια απο κεντρικα ειναι πολυ... οποτε απο δυτικα ειναι μονοδρομος. Ισως θα μπορουσε να γινει ενα mix δηλαδη ανεβασμα μεχρι Βονιτσα παραλιακα, δεξια για Αμφιλοχια και πανω για Αρτα και Γιαννενα ή και αναποδα, ανεβασμα μεχρι Αμφιλοχια απο "μεσα", αριστερα για Ακτιο - Πρεβεζα και πανω παραλιακα μεχρι Ηγουμενιτσα.
spyrakos35
01/03/2014, 09:42
Καλημερα...
Το μιξ να το συζητησουμε εφοσον εχει κατι να προσφερει και εφοσον τις εχεις κανει και εχεις ιδια αποψη....
Ο χαρτης που εχω δειχνει σχεδον ολη τη διαδρομη του ανεβα με πρασινο δλδ γραφικη/ομορφη.....
anwrimos
01/03/2014, 11:43
Θα το σκεφτομουν πολυ σοβαρα να δηλωσω συμμετοχη μιας και παρακολουθω καιρο τις σιδηροκωλες αλλα μεχρι τωρα δεν ειχα βρει το χρονο. Την περιοχη τη γυρισα αρχες Νοεμβρη οποτε μαλλον χλωμο το κοβω να παω στα ιδια μερη παλι. Απλα ηθελα να δωσω εναλλακτικες διαδρομες. Στο ανεβα πηγα μεχρι Λαμια απο εθνικη μετα Καρπενησι-Δυτικη Φραγκιστα-Γεφυρα Ταταρνας-Νεο Χαλκιοπουλο-Πετρα-Βελεντζικο-Ανω Καλεντινη. Αρχικος σκοπος ηταν να συνεχισω προς Αγναντα-Πραμαντα και να βγω Γιαννενα αλλα ειχε αρχισει να σκοτεινιαζει οποτε βγηκα Αρτα και πηρα το κλασσικο κομματι της "εθνικης". Διανυκτερευση στα Γιαννενα. Δευτερη μερα Ζαγορια με λιγο απο Βαλια Καλντα. Μηλιωταδες-Δολιανη-Φραγκαδες-Τσεπελοβο-Λαιστα-Βωβουσα(χωμα)-λιμνη Αωου-Μετσοβο-Γιαννενα. Τριτη και τελευταια μερα εγνατια μεχρι Μετσοβο και απο εκει Ανηλιο-Χαλικι-Περτουλι-Ελατη-Καρδιτσα-Λαμια-Αθηνα. Το εκανα βεβαια με 2 διανυκτερευσεις στα Γιαννενα, χιλιομετρα μου βγηκαν περι τα 1200 και εξοδα λιγο λιγοτερα απο 300 ευρω. Ξενοδοχειο στο κεντρο στα Γιαννενα με υπογειο παρκινγκ με πρωινο μεσω booking.com, δεν θυμαμαι ακριβως τιμη αλλα ηταν γυρω στο 100αρικο το δικλινο συνολο. Τη διαδρομη Λαιστα-Βωβουσα που ειναι χωμα θα την αγνοησετε αποτι διαβαζω απλα εδωσα ενα στιγμα της διαδρομης μου. Υπαρχουν πολλα παιδια που ειναι γνωστες τις περιοχης αλλα αν χρειαστητε καποια πληροφορια εδω ειμαι. Θα την εχω παντως στα υποψιν τη βολτα αν δεν μου βγει κατι αλλο που σχεδιαζω.:beer:
costas81
01/03/2014, 11:46
μιλας για την διαδρομή της εκδρομής ή για την συμβατική?
both!!!
costas81
01/03/2014, 11:47
άσχετο, αλλά θα ήθελα να μου πει κάποιος που ξέρει , ποια είναι η πιο γρήγορη διαδρομή : 1)αθήνα-λαμία-καλαμπακα-εγνατία-γιάννενα ή 2) αθἠνα-ριο-γιἀννενα?
αν ξεκινάς από Αθήνα σαφώς το 2
costas81
01/03/2014, 11:57
Μόλις είδα τον χάρτη,
παίδες δεν παίζει να φτάσουμε Ηγουμενίτσα παραθαλάσσια και από εκεί από τον παλιό για Ιωάννινα. Απλά δεν παίζει. Θα πεθάνουμε και την επόμενη δεν θα μπορούμε να πάρουμε τα χέρια μας.
Πολύ τολμηρό το βλέπω το πλάνο. Ειδικά αν μας κάνει λίγο άσχημο καιρό την κάτσαμε την βάρκα. Μήπως να αναθεωρήσουμε και να πάμε μέσω αμφιλοχίας και από εκεί δεξιά για Ιωάννινα για να υπάρχουν αντοχές για την Κυριακή;
Άλλο σιδερόκωλη και άλλο δεν μπορώ να κουνήσω τα χέρια μου....
spyrakos35
01/03/2014, 12:05
Γιατι δεν παιζει?
gior-gos
01/03/2014, 12:21
Τη διαδρομη την εχω κανει τον Ιουνιο του 2010 απο Παργα παραλιακα μεχρι Πρεβεζα - Ακτιο - Αμφιλοχια - Αντιρριο - Ριο - σπιτι.
Δεν ξερω αν εχει να προσφερει κατι περισσοτερο ή λιγοτερο αν πας ολο παραλιακα ή ολο απο μεσα.
Παντως, στο κατεβα, το πρωτο μισο της παραλιακης διαδρομης και το δευτερο μισο της απο μεσα διαδρομης δεν ειναι οτι καλυτερο εχω οδηγησει..
Βεβαια, περασα και απο ομορφα κομματια, αλλα δε μπορω να τα συγκρινω με διαδρομες οπως πχ Ναυπλιο - Λεωνιδιο ή Μπραλος - Αθ. Διακος.
Τωρα, για το αναποδο στο ανεβα, δηλ παραλιακα μεχρι Βονιτσα και μετα απο μεσα, δεν ξερω, δεν το εχω κανει.
Απλα σκεφτηκα οτι το παντρεμα των 2 διαδρομων ισως να εχει περισσοτερη ποικιλια και πιο ξεκουραστα χλμ.
Παντως απο οπου κι αν παμε εχω ψηθει ασχημα :a32:
amyroukai
01/03/2014, 12:33
Ωραίος ο ανωριμος, με βάζει σε σκεΠΣεις..
Οι ημερομηνιες μενει να "πεσουν"στο τραπεζι και βλεπουμε.....
gior-gos
01/03/2014, 12:46
Στο ανεβα πηγα μεχρι Λαμια απο εθνικη μετα Καρπενησι-Δυτικη Φραγκιστα-Γεφυρα Ταταρνας-Νεο Χαλκιοπουλο-Πετρα-Βελεντζικο-Ανω Καλεντινη.
Καλησπερα :wave2:
Αυτη τη διαδρομη εκανα κι εγω στο περιπου στο πηγαινε για Παργα.
Οριζοντια διασχιση της κεντρικης Ελλαδας απο ανατολη προς δυση.
Φοβερη διαδρομη αλλα πολλες ωρες πανω στο μηχανακι..
Το ξανακανα ευχαριστως.
anwrimos
01/03/2014, 12:47
Εγω βασικα την πατησα με το σκοταδι γιατι ηταν το πρωτο σκ με το που μπηκε η χειμερινη ωρα οποτε εχασα πολυτιμο φως και κατα συνεπεια ομορφοες διαδρομες. Αν εχει μπει η θερινη ωρα θα εισαστε ακομη καλυτερα. Ο καιρος βεβαια εκει πανω ειναι ενα θεμα αν μιλατε για νωρις. Ημουν τυχερος πετυχα τις καλες λιακαδες αρχες νοεμβρη με θερμοκρασιες μερας περι τους 20 βαθμους παντου. Μη χαλαω ομως το θεμα θα ανεβασω καινουριο με φωτο..
costas81
01/03/2014, 12:52
Γιατι δεν παιζει?
την έχω κάνει αρκετές φορές, είναι διαδρομή που σπάει κόκκαλα. Μέχρι Ηγουμενίτσα οκ, αλλά από εκεί Ιωάννινα με αγροτικά νταλίκες κλπ σε αυτό το κομμάτι αν πας από παλιό και όχι εγνατία είναι γάματα. Η εγνατία από την άλλη είναι αδιάφορη διαδρομή.
Γι αυτό θα έλεγα να το σχεδιάζαμε λίγο πιο gay την πρώτη μέρα για να υπάρχουν αντοχές πολλές για την δεύτερη.
Και όπως είπε και ο ανώριμος οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές στις περιοχές αυτές.
costas81
01/03/2014, 12:55
+1 και εγώ για την πρόταση σου, πάμε μέχρι βόνιτσα κάνουμε μια μικρή επιστροφή προς αμφιλοχία και από εκεί για Ιωάννινα. Έχει ωραία διαδρομή με στροφούλες αλλά σπασμένη άσφαλτο σε πολλά κομμάτια. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.
spyrakos35
01/03/2014, 15:28
διαβάζω τις απόψεις σας και προβληματίζομαι για την απάντηση που πρέπει να δώσω....
ο ανώριμος λοιπόν προτείνει κάτι τέτοιο (https://maps.google.gr/maps?hl=el&tab=wl), για το οποίο προτείνει, αν μας πάρει η μέρα να συνεχίσουμε και προς Αγναντα-Πραμαντα....
Μάλιστα.... βλέπω στον γούγλη οτι το βγάζει 23 χιλιομετρα λιγότερο, αλλά 16 λεπτά περισσότερο και με εθνική αθήνα - λαμία κλασεις ανώτερη (και πιο μεγάλη σε διαδρομή) από την εθνική αθήνα - ρίο.....
Αυτό εμένα μου δίνει να καταλάβω οτι θα πρέπει να ξεκινήσουμε πιο νωρίς από ότι αν πάμε από κάτω.....
ο κώστας81, λέει για την διαδρομή που ανέβασα οτι σπάει χέρια.... αν είναι έτσι, του ανώριμου με τα δεδομένα που έθεσα παραπάνω τι κάνει?
ο κώστας81 λέει "πάμε μέχρι βόνιτσα κάνουμε μια μικρή επιστροφή προς αμφιλοχία και από εκεί για Ιωάννινα. Έχει ωραία διαδρομή με στροφούλες αλλά σπασμένη άσφαλτο σε πολλά κομμάτια. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. " . Επίσης μιλάει για τα αγροτικά και τα φορτηγά που ενδεχομένως μπορεί να βρεθούν στο κομμάτι Ηγουμενίτσα - Αρτα.... Δλδ, από άλλες διαδρομές δεν θα συναντήσουμε τίποτα από αυτά, ο φορτηγατζής προτιμάει να σπάσει τα χέρια του στην παλιά από την Εγνατία (έχει διόδια? - δεν ξέρω) οπότε και προτείνει να την αλλάξουμε.... δεν διαφωνώ, δεν ξέρω και μπορεί να είναι και έτσι, αλλά η σπασμένη άσφαλτος μάλλον δεν μας προβληματίζει.....
ο γιωρ-γος λέει οτι δεν συγκρίνονται τα καλά κομμάτια της διαδρομής με Ναυπλιο - Λεωνιδιο ή Μπραλος - Αθ. Διακος.... εντάξει, βάλαμε δύο από τα καλύτερα κομμάτια της Ελλάδας και συγκρίνουμε.... χαίρω πολύ.... και στο ναυπλιο και στον μπράλλο, μία χαζοδιαδρομή ακολουθάς μέχρι να φτάσεις στο "καλό" κομμάτι.... πώς να το κάνουμε, να πάμε αερομεταφερόμενοι μέχρι τα καλά???
αν είχαμε κανα-δυο μερες ακόμα, και δεν μας ένοιαζε και το οικονομικό θα έβγαζα μία διαδρομή κάπως έτσι (https://maps.google.gr/maps?saddr=%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1,+%CE%9A%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82+%C E%A4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%B1%CF%82+%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD&daddr=38.1733391,23.3805229+to:%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%B9,+%CE%92%CE%BF%CE%B9%CF%89% CF%84%CE%AF%CE%B1+to:38.4183801,22.5374311+to:%CE%99%CF%84%CE%AD%CE%B1,+%CE%A6%CF%89%CE%BA%CE%AF%CE% B4%CE%B1+to:%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B9,+%CE%95%CF%85%CF%81%CF%85%CF%84%C E%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1+to:39.0513025,21.7977041+to:%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1+ to:%CE%A0%CF%8D%CE%BB%CE%B7,+%CE%A4%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1+to:39.3246873,21.1636354+to: 39.1728613,20.9983366+to:39.5478904,21.1089177+to:%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B1&hl=el&ie=UTF8&sll=38.908133,22.153931&sspn=1.955534,4.22699&geocode=FeOVQwIdnhRqASnxQ3AGH72hFDHdjWZ2RTU2Jw%3BFZt6RgIdKsJkASldpiLqzFSgFDH9j4OidXPm7A%3BFeg8SQIdt7 NbASnh1jeseX2gFDFwhbniLL0ABA%3BFcw3SgId1-RXASkz-98hR39fEzEg1QGvvTwscg%3BFe1uSgIdazFWASk9Lw6d7ndfEzHgibniLL0ABA%3BFWjLUQIdNotMASk_qq7Y-95eEzH9hikzkawbFQ%3BFSbgUwIdSJtMASn148j7DddeEzGBAPBAY_dlSQ%3BFbqlWAIdfX5OASl7Hc0uD9lYEzF-Hz5EOOU7Xg%3BFcQbWgIdLO9JASkZ1-imgTxZEzEPgGW4bAqNHg%3BFQ8MWAIdc-5CASkfqnjZv1RZEzG1by3W1kyGjw%3BFf26VQIdwGhAASm_GEvUqRxcEzHKJkcv19arGA%3BFfJzWwIdtRhCASl5FZuvulhZEzHL IBr_8DH0FQ%3BFYU9XQId8zM-ASln3f7eoulbEzHAl7niLL0ABA&mra=dpe&mrsp=11&sz=9&via=1,3,6,9,10,11&t=m&z=9), ψήνεται κανείς?
επειδή λοιπόν δεν έχω καμμία διάθεση με κανέναν να χαλαστώ ή να χαλαστεί καποιος μαζί μου (πραγματικά δεν υπάρχει λόγος), επειδή την άποψή μου δεν θέλω να την επιβάλλω σε κανέναν, επειδή όπως είπα και στο πρωτο πόστ " Εφόσον θα το αποφασίσω (δλδ πάρω το οκ από την κυρά), θα γίνει έστω και αν είναι να πάω μόνος μου...", την εκδρομούλα, όποτε βολέψει ο καιρός θα την κάνω όπως ακριβώς την έχω αναρτήσει....
όποιος θέλει έρχεται, όποιος θέλει δεν έρχεται, όποιος θέλει κάνει την δική του διαδρομή και βρισκόμαστε στα ιωαννινα, όποιος θέλει πάει όποτε θέλει ή δεν πάει ποτέ και καθόλου....
καμμία παρεξήγηση, καμμία κακία, μόνο αγάπη...
sotostzav
01/03/2014, 15:32
διαβάζω τις απόψεις σας και προβληματίζομαι για την απάντηση που πρέπει να δώσω....
ο ανώριμος λοιπόν προτείνει κάτι τέτοιο (https://maps.google.gr/maps?hl=el&tab=wl), για το οποίο προτείνει, αν μας πάρει η μέρα να συνεχίσουμε και προς Αγναντα-Πραμαντα....
Μάλιστα.... βλέπω στον γούγλη οτι το βγάζει 23 χιλιομετρα λιγότερο, αλλά 16 λεπτά περισσότερο και με εθνική αθήνα - λαμία κλασεις ανώτερη (και πιο μεγάλη σε διαδρομή) από την εθνική αθήνα - ρίο.....
Αυτό εμένα μου δίνει να καταλάβω οτι θα πρέπει να ξεκινήσουμε πιο νωρίς από ότι αν πάμε από κάτω.....
ο κώστας81, λέει για την διαδρομή που ανέβασα οτι σπάει χέρια.... αν είναι έτσι, του ανώριμου με τα δεδομένα που έθεσα παραπάνω τι κάνει?
ο κώστας81 λέει "πάμε μέχρι βόνιτσα κάνουμε μια μικρή επιστροφή προς αμφιλοχία και από εκεί για Ιωάννινα. Έχει ωραία διαδρομή με στροφούλες αλλά σπασμένη άσφαλτο σε πολλά κομμάτια. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. " . Επίσης μιλάει για τα αγροτικά και τα φορτηγά που ενδεχομένως μπορεί να βρεθούν στο κομμάτι Ηγουμενίτσα - Αρτα.... Δλδ, από άλλες διαδρομές δεν θα συναντήσουμε τίποτα από αυτά, ο φορτηγατζής προτιμάει να σπάσει τα χέρια του στην παλιά από την Εγνατία (έχει διόδια? - δεν ξέρω) οπότε και προτείνει να την αλλάξουμε.... δεν διαφωνώ, δεν ξέρω και μπορεί να είναι και έτσι, αλλά η σπασμένη άσφαλτος μάλλον δεν μας προβληματίζει.....
ο γιωρ-γος λέει οτι δεν συγκρίνονται τα καλά κομμάτια της διαδρομής με Ναυπλιο - Λεωνιδιο ή Μπραλος - Αθ. Διακος.... εντάξει, βάλαμε δύο από τα καλύτερα κομμάτια της Ελλάδας και συγκρίνουμε.... χαίρω πολύ.... και στο ναυπλιο και στον μπράλλο, μία χαζοδιαδρομή ακολουθάς μέχρι να φτάσεις στο "καλό" κομμάτι.... πώς να το κάνουμε, να πάμε αερομεταφερόμενοι μέχρι τα καλά???
αν είχαμε κανα-δυο μερες ακόμα, και δεν μας ένοιαζε και το οικονομικό θα έβγαζα μία διαδρομή κάπως έτσι (https://maps.google.gr/maps?hl=el&tab=wl), ψήνεται κανείς?
επειδή λοιπόν δεν έχω καμμία διάθεση με κανέναν να χαλαστώ ή να χαλαστεί καποιος μαζί μου (πραγματικά δεν υπάρχει λόγος), επειδή την άποψή μου δεν θέλω να την επιβάλλω σε κανέναν, επειδή όπως είπα και στο πρωτο πόστ " Εφόσον θα το αποφασίσω (δλδ πάρω το οκ από την κυρά), θα γίνει έστω και αν είναι να πάω μόνος μου...", την εκδρομούλα, όποτε βολέψει ο καιρός θα την κάνω όπως ακριβώς την έχω αναρτήσει....
όποιος θέλει έρχεται, όποιος θέλει δεν έρχεται, όποιος θέλει κάνει την δική του διαδρομή και βρισκόμαστε στα ιωαννινα, όποιος θέλει πάει όποτε θέλει ή δεν πάει ποτέ και καθόλου....
Εισαι δυναμιτης...
theofilos888
01/03/2014, 15:45
αν είχαμε κανα-δυο μερες ακόμα, και δεν μας ένοιαζε και το οικονομικό θα έβγαζα μία διαδρομή κάπως έτσι (http://goo.gl/maps/tHjAO), ψήνεται κανείς?
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!!!! Το πώς θα κάνομε τη διαδρομή λίγο με νοιάζει! Το άν θα είναι σπαστήρι το αγνοώ! Όλες οι διαδρομές με το τερατάκι μου είναι πιό δύσκολες! Το άν θα βρούμε χώμα δεν με απασχολεί! Το έχω ξανακάνει και δε με φοβίζει (με ασφάλτινο μηχανάκι) ούτε θα γυρίσω πίσω!!! Το σημαντικό είναι να έχουμε καλή παρέα και να περάσουμε καλά! Άν αυτό γίνει με τάπερ, αλουμινόχαρτο, στο όρθιο ή σε ταβέρνα αργά το βράδυ λίγο με νοιάζει!!! Όπως σου ξαναείπα και πιό πάνω είμαι μέσα! Για κόστος υπολογίζω γύρω στα 300 γιούρα και είμαι καλυμένος! Είτε έρθει μαζί η γυναίκα μου, είτε όχι!!! (που θα έρθει αλλα λέμε....) Το που θα πάμε, σε ποιά στροφή θα στρίψουμε και τι μέρη θα δούμε νομίζω η Ελλάδα μας είναι εδώ για να μας αποζημιώσει! Πάμε και ο θεός βοηθός!!!!!! ολεεεεεεεεεεεεε :beer:
costas81
01/03/2014, 16:07
Σπύρο παρεξηγήθηκα μάλλον. ΤΟ κομματι από ηγουμενίτσα γιάννενα επειδή όλοι πάνε τωρα από εγνατία έχει γίνει η χαρά του τρακτέρ και της εγκατάληψης. Αυτό ήθελα να πω και να προτείνω να κρατήσουμε δυνάμεις για Κυριακη.
spyrakos35
01/03/2014, 17:25
Σπύρο παρεξηγήθηκα μάλλον. ΤΟ κομματι από ηγουμενίτσα γιάννενα επειδή όλοι πάνε τωρα από εγνατία έχει γίνει η χαρά του τρακτέρ και της εγκατάληψης. Αυτό ήθελα να πω και να προτείνω να κρατήσουμε δυνάμεις για Κυριακη.
τώρα το πιασαμε καλύτερα....
αν έχει γίνει σαν τον δρόμο της κατάρας (τον οποίο και δεν επιλεγω στην επιστροφή μας γιατί πριν κάτι χρόνια διαπίστωσα οτι δεν είναι πια διασκεδαστικός λόγω εγκατάλειψης) να το σκεφτούμε σοβαρά....
Παναγιώτης [Pan(dvs)] ακούει να μας πει αν ξέρει?
gior-gos
01/03/2014, 17:38
:whiteflag:
Μεσα απο οποια διαδρομη κι αν παμε.
Pan (dvs)
01/03/2014, 17:42
Του αλλαξατε τα φωτα και αμα βγαλετε ακρη γραφτε μου.
Οπως εβγαλε την αρχικη ο Σπυρος για το Πατρα Ηγουμενιτσα βγαινει μια χαρα.Η διαδρομη ειναι κοντα στη θαλλασσα και ισως να μην ειναι οτι καλυτερο αξιζει τον κοπο.
Αν θελετε να κοπουνε χλμ μπορει να κοπει το Γιαννενα-Ηγουμενιτσα απο την παλια εθνικη και να γινει μεσω Εγνατιας για να ειστε και μια λογικη ωρα στα Γιαννενα.Απο Πρεβεζα προς Ηγουμενιτσα παραλιακα και 20 χλμ πριν την Ηγουμενιτσα (μετα το Μαργαριτι) δεξια και Εγνατια (διοδια 1,70) .
Το Πρεβεζα-Ιωαννινα (εκτος η Ηγουμενιτσα) ειναι μια χαρα δρομος και απο τις ομορφες διαδρομες.Εξισου ομορφη αλλα κουραστικη , χωρις νταλικες και τρακτερ ειναι και η παλια εθνικη Ηγουμενιτσα-Γιαννενα.
Τωρα βαζετε μεσα Τζουμερκα,θα βαλεται σε λιγο και την Θασο....Μια δυημερη εκδρομη ειναι ρε παιδια,δεν γινεται να μπουνε ολα μεσα και να το ευχαριστηθειτε.Θα γινουνε τοσα χλμ και μετα θα περασετε απο τα Τζουμερκα για να χαλαρωσετε?Α και την αλλη μερα Ζαγορια.Ειναι δυσκολες διαδρομες δεν βγαινουνε με αγχος.
Για Ηπειρο μιλαμε,το απροοπτο ειναι κανονας.Οσο λιγοτερα χλμ και περισσοτερος ελευθερος χρονος τοσο το καλυτερο.
spyrakos35
01/03/2014, 17:54
α. το Ηγουμενίτσα - Ιωαννινα ειναι παρατημένο στο έλεός του? (λακούβες, σπασίματα κλπ)
β. όταν λες "Το Πρεβεζα-Ιωαννινα (εκτος η Ηγουμενιτσα) ειναι μια χαρα δρομος και απο τις ομορφες διαδρομες" εννοείς https://www.google.gr/maps/dir/%CE%A0%CF%81%CE%AD%CE%B2%CE%B5%CE%B6%CE%B1/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B1/@39.3118876,20.3519976,10z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x135c38e362512c35:0x57e22b65ea779442!2m2!1d20.7517155!2d38.959264 9!1m5!1m1!1s0x135be9a2defedd67:0x400bd2ce2b997c0!2m2!1d20.8537466!2d39.6650288 ή https://www.google.gr/maps/dir/%CE%A0%CF%81%CE%AD%CE%B2%CE%B5%CE%B6%CE%B1/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B9/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B1/@39.3118876,20.3385294,10z/data=!3m1!4b1!4m19!4m18!1m5!1m1!1s0x135c38e362512c35:0x57e22b65ea779442!2m2!1d20.7517155!2d38.959264 9!1m5!1m1!1s0x135c7bf983145ecd:0xe25bb693a8ea17c4!2m2!1d20.4381254!2d39.3534245!1m5!1m1!1s0x135be9a2 defedd67:0x400bd2ce2b997c0!2m2!1d20.8537466!2d39.6650288?
Pan (dvs)
01/03/2014, 18:03
Σπυρο δεν ειναι τοσο ασχημη η διαδρομη.Καλο ομως ειναι να μην γινει σε τελειωμα ταξιδιου,που θα ειναι ολοι κουρασμενοι.Εναλλακτικα προτεινω την παρακατω διαδρομη.Πινετε και απογευμαρινο καφεδακι στην Παργα που αξιζει τον κοπο για οσους δεν εχουνε παει.
Αμεσως μετα κανεται μια μικρη ομορφη παραλιακη διαδρομη με στροφιλικια και μπαινετε Εγνατια για να κανετε τα τελευταια χλμ ξεκουραστα.
https://www.google.gr/maps?saddr=%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1&daddr=38.4954017,21.1280157+to:%CE%92%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1+to:39.2869136,20.4163268+t o:39.3014623,20.3707679+to:%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B1&hl=el&ie=UTF8&ll=39.307206,20.356979&spn=0.32303,0.472412&sll=39.300831,20.4459&sspn=0.16153,0.236206&geocode=FeOVQwIdnhRqASnxQ3AGH72hFDHdjWZ2RTU2Jw%3BFalkSwIdT2NCASlL-4gJmHdeEzEDx__EwToiog%3BFX7bUQIdXr0-ASmhq5gg0TpcEzFVrz0bVTeC-A%3BFYF4VwIdRoc3ASlfgTsuU2NcEzELRnnc7X8exg%3BFVaxVwIdT9U2ASmnRbelLn1cEzGzsaplLS5xQQ%3BFYU9XQId8zM-ASln3f7eoulbEzHAl7niLL0ABA&mra=dpe&mrsp=4&sz=12&via=1,3,4&t=m&z=11
Ειχα παραλυψει ενα μικρο κομματι της διαδρομης,το διορθωσα.
Pan (dvs)
01/03/2014, 18:04
α. το Ηγουμενίτσα - Ιωαννινα ειναι παρατημένο στο έλεός του? (λακούβες, σπασίματα κλπ)
β. όταν λες "Το Πρεβεζα-Ιωαννινα (εκτος η Ηγουμενιτσα) ειναι μια χαρα δρομος και απο τις ομορφες διαδρομες" εννοείς https://www.google.gr/maps/dir/%CE%A0%CF%81%CE%AD%CE%B2%CE%B5%CE%B6%CE%B1/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B1/@39.3118876,20.3519976,10z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x135c38e362512c35:0x57e22b65ea779442!2m2!1d20.7517155!2d38.959264 9!1m5!1m1!1s0x135be9a2defedd67:0x400bd2ce2b997c0!2m2!1d20.8537466!2d39.6650288 ή https://www.google.gr/maps/dir/%CE%A0%CF%81%CE%AD%CE%B2%CE%B5%CE%B6%CE%B1/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B9/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B1/@39.3118876,20.3385294,10z/data=!3m1!4b1!4m19!4m18!1m5!1m1!1s0x135c38e362512c35:0x57e22b65ea779442!2m2!1d20.7517155!2d38.959264 9!1m5!1m1!1s0x135c7bf983145ecd:0xe25bb693a8ea17c4!2m2!1d20.4381254!2d39.3534245!1m5!1m1!1s0x135be9a2 defedd67:0x400bd2ce2b997c0!2m2!1d20.8537466!2d39.6650288?
Ναι αυτο εννοω αλλα η διαδρομη μεσω Παργας εχει να προσφερει πολυ περισσοτερα.
spyrakos35
01/03/2014, 18:06
ωραία.....
για να λήξει το θεματάκι, φτάνουμε παργα για καφεδάκι και το αποφασίζουμε εκείνη την ώρα....
διατηρώ τους χάρτες στην αρχική τους μορφή έτσι ωστε να έχουμε την εικόνα του δύσκολου....
αμην ρΜπσμ.....
anwrimos
01/03/2014, 20:17
Πραγματικα δεν ηθελα να αναστατωσω το θεμα. Σορρυ, απλα εβαλα τη διαδρομη που ειχα κανει σαν εναλλακτικη. Το ξερω οτι να εχεις φτιαξει μια διαδρομη στο μυαλο σου και να στην αλλαζουνε ειναι ολιγον τι εκνευριστικο (και εμενα με χαλαει καποιες φορες). Οσον αφορα την κουραση ναι η δικια μου με κουρασε αρκετα που και το σκοταδι να μην με επιανε δεν ξερω αν θα ανεβαινα απο Πραμαντα μιας και μετα απο τοση διαδρομη και βουνο ειχα αρχισει να πιανω ορια συγκεντρωσης και δεν ειναι καλο να εισαι και πανω στα βουνα.. Επισης ειχα 3 μερες και οχι 2 πραγμα σημαντικο. Οπως και να εχει παρακολουθω το θεμα και αν κατσει απο θεμα δουλειας ακολουθω.
amyroukai
01/03/2014, 20:26
Ώπα ρε παίδες... Αυτό το ποστ είναι συζήτησης κατά βάση, πίστευα. Οπότε γιατί να μην πέσουν όλες οι γνώμες στο τραπέζι;
anwrimos
01/03/2014, 20:33
Ώπα ρε παίδες... Αυτό το ποστ είναι συζήτησης κατά βάση, πίστευα. Οπότε γιατί να μην πέσουν όλες οι γνώμες στο τραπέζι;
Δεν παρεξηγηθηκε κανενας εννοειται! Απλα ο σπυρος εβαλε μια βολτα που θελει να κανει ο ανθρωπος και (προσωπικα εγω) του εριξα μια προταση με κανενα χλμ ιδιο.. Ε οπως και να το κανεις αυτο δεν ειναι γνωμη, αλλη εκδρομη ειναι με ιδιο προορισμο. Φιλικα ολα εννοειται κανενα ιχνος παρεξηγησης η οτιδηποτε. Οπως πολυ καλα ειπε και ο σπυρος πιο πανω μονο αγαπη! και πολλες :beer:
spyrakos35
01/03/2014, 20:35
Δεν παρεξηγηθηκε κανενας εννοειται! Απλα ο σπυρος εβαλε μια βολτα που θελει να κανει ο ανθρωπος και (προσωπικα εγω) του εριξα μια προταση με κανενα χλμ ιδιο.. Ε οπως και να το κανεις αυτο δεν ειναι γνωμη, αλλη εκδρομη ειναι με ιδιο προορισμο. Φιλικα ολα εννοειται κανενα ιχνος παρεξηγησης η οτιδηποτε. Οπως πολυ καλα ειπε και ο σπυρος πιο πανω μονο αγαπη! και πολλες :beer:
κάντο μπακάρντι γιατί μπύρες δεν πίνω..... :beer:
anwrimos
01/03/2014, 20:37
Να το κλεισουμε σε τσιπουρο?
spyrakos35
01/03/2014, 20:38
Να το κλεισουμε σε τσιπουρο?
μπαααααααααααααααααα.... τεκιλίτσα κίτρινη με βιταμίνες (πορτοκαλάκι) για μένα.....
anwrimos
01/03/2014, 20:40
Επιφυλασσομαι! Σε καποια σιδεροκωλη σου θα τα καταφερω ρπστ μου δεν γινεται με εχουνε στοιχειωσει! Εχει και η γυναικα ολοκληρη τη σειρα απο τα ταπερ...
amyroukai
01/03/2014, 20:59
Στην εν λόγω, δεν με βλέπω τελικά. Ίσως αν το καταφέρω 3ημερο και όπως ειπες βρεθούμε Σάββατο βράδι.
spyrakos35
01/03/2014, 21:32
Στην εν λόγω, δεν με βλέπω τελικά. Ίσως αν το καταφέρω 3ημερο και όπως ειπες βρεθούμε Σάββατο βράδι.
να δεις που αυτή θα σε βάλει να βάλεις και την μαμά εξάτμιση πάνω......... :p
amyroukai
01/03/2014, 23:32
Πως μι νωθς πως μι καταλάβαινς πλια στουν αέρα πιανς γιαβριμ βαι Βάι Βάι...
:bawl:
http://youtu.be/kxbmu0DD1tM
motomaniac
02/03/2014, 00:36
Σπύρο παρεξηγήθηκα μάλλον. ΤΟ κομματι από ηγουμενίτσα γιάννενα επειδή όλοι πάνε τωρα από εγνατία έχει γίνει η χαρά του τρακτέρ και της εγκατάληψης. Αυτό ήθελα να πω και να προτείνω να κρατήσουμε δυνάμεις για Κυριακη. το κομματι αυτο το περασα το καλοκαιρι του 12 τελευταια φορα κι ηταν οπως το θυμομουν. χωρις κινησ λογω εγνατιας με γαμηστερη ασφαλτο ωραιες στροφες και χαραξη και διαδρομη μεσα στο πρασινο. το cbr μου εκει με καταευχαριστησε. διαφωνω καθετα με οσα λες, αλλα συμφωνω οτι δεν θα το εβαζα στο τελος μια τοσο μεγαλης διαδρομης και θα πηγαινα απο εγνατια λογω της κουρασης που θα μου στερουσε την απολαυση. το εν λογω καλοκαιρι εκανα την διαδρομη Βεροια Κοζανη (εγνατια) Κοζανη Ηγουμενιτσα χωρις να μπω καθολου εγνατια μετα τα Γρεβενα. και χορτασα στροφιλικι..
β. όταν λες "Το Πρεβεζα-Ιωαννινα (εκτος η Ηγουμενιτσα) ειναι μια χαρα δρομος και απο τις ομορφες διαδρομες" εννοείς https://www.google.gr/maps/dir/%CE%A0%CF%81%CE%AD%CE%B2%CE%B5%CE%B6%CE%B1/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B1/@39.3118876,20.3519976,10z/data=!3m1!4b1!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x135c38e362512c35:0x57e22b65ea779442!2m2!1d20.7517155!2d38.959264 9!1m5!1m1!1s0x135be9a2defedd67:0x400bd2ce2b997c0!2m2!1d20.8537466!2d39.6650288 ή https://www.google.gr/maps/dir/%CE%A0%CF%81%CE%AD%CE%B2%CE%B5%CE%B6%CE%B1/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B9/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B1/@39.3118876,20.3385294,10z/data=!3m1!4b1!4m19!4m18!1m5!1m1!1s0x135c38e362512c35:0x57e22b65ea779442!2m2!1d20.7517155!2d38.959264 9!1m5!1m1!1s0x135c7bf983145ecd:0xe25bb693a8ea17c4!2m2!1d20.4381254!2d39.3534245!1m5!1m1!1s0x135be9a2 defedd67:0x400bd2ce2b997c0!2m2!1d20.8537466!2d39.6650288? α)οχι. αν κι εχω εναμιση χρονο να περασω απο κει.
να δεις που αυτή θα σε βάλει να βάλεις και την μαμά εξάτμιση πάνω......... :p χαχαχχαχα
costas81
03/03/2014, 04:49
το κομματι αυτο το περασα το καλοκαιρι του 12 τελευταια φορα κι ηταν οπως το θυμομουν. χωρις κινησ λογω εγνατιας με γαμηστερη ασφαλτο ωραιες στροφες και χαραξη και διαδρομη μεσα στο πρασινο. το cbr μου εκει με καταευχαριστησε. διαφωνω καθετα με οσα λες, αλλα συμφωνω οτι δεν θα το εβαζα στο τελος μια τοσο μεγαλης διαδρομης και θα πηγαινα απο εγνατια λογω της κουρασης που θα μου στερουσε την απολαυση. το εν λογω καλοκαιρι εκανα την διαδρομη Βεροια Κοζανη (εγνατια) Κοζανη Ηγουμενιτσα χωρις να μπω καθολου εγνατια μετα τα Γρεβενα. και χορτασα στροφιλικι..
α)οχι. αν κι εχω εναμιση χρονο να περασω απο κει.
χαχαχχαχα
Να σας πώ ότι είναι η μητέρα μου από φιλιάτες και από ηγουμενίτσα η γυναίκα μου. Ανέβηκα πρίν τα χριστούγεννα, τα φώτα και πάλι πριν καμιά βδομάδα. Το κομμάτι ηγουμενίτσα γιάννενα από τον παλιό είναι ωραίο γραφικό και σε πολλά κομμάτια με υπεροχη άσφαλτο. Αλλά εκει που πας στην στροφή βλέπεις ξαφνικά τα κομμάτια της λάσπης από το τρακτερ που βγήκε από το χωράφι.
Εγώ παρ ότι ανεβαίνω με αυτοκίνητο την αποφεύγω αυτή την διαδρομή.
Δεν θέλω να είμαι το μαύρο πρόβατο της παρέας, την δικιά μου εικόνα μεταφέρω.
Ότι θέλει η παρέα.
costas81
03/03/2014, 04:56
http://www.youtube.com/watch?v=Z_Xr98IjcAI
ένα τυχαίο βίντεο από το 2010, φαντάσου τώρα πως είναι
spyrakos35
03/03/2014, 08:29
ένας μαύρο ένας άσπρο....
:cry:
Pan (dvs)
03/03/2014, 09:45
ένας μαύρο ένας άσπρο....
:cry:
Τι σε νοιαζει,αφου βγηκε αυτο το κομματι.:D
spyrakos35
03/03/2014, 10:16
Τι σε νοιαζει,αφου βγηκε αυτο το κομματι.:D
δεν βγήκε (οριστικά) αγάπη μου.....
κλίνω (απο πείσμα πλέον) στο να γίνει και μετά να ξέρω ποιον να κράξω δημοσίως..... :smokin:
Pan (dvs)
03/03/2014, 10:25
δεν βγήκε (οριστικά) αγάπη μου.....
κλίνω (απο πείσμα πλέον) στο να γίνει και μετά να ξέρω ποιον να κράξω δημοσίως..... :smokin:
Ο δρομος ειναι κλασσικος επαρχιακος με τις παγιδες του,αλλα και τις ομορφιες του.Δηλαδη δρομος για μοτοσυκλετιστες (υποκειμενικο αυτο).Οποιος προβληματιζεται πολυ στο τελος χανει και την ουσια.
Το ξαναλεω το κραξιμο δεν με τρομαζει.Ειμαι βιτσιοζος,ΦΤΙΑΧΝΟΜΑΙ.
SHOOTER045
03/03/2014, 10:59
Ρε μηπως να παρετε εντουρα και να το πατε βουνο βουνο?
Παναγιωτη για τι θερμοκρασιες μιλαμε στα βουνα την περιοδο του Απριλη;
Να εχω μια ιδεα για ρουχισμο.Εχω μονο φορμα δερματινη.
Pan (dvs)
03/03/2014, 15:51
Να ειμαστε καλα μεχρι τοτε και θα γινει η αναλογη ενημερωση.Δεν εχει νοημα να γινει απο τωρα γιατι ο καιρος θα αλλαξει 100 φορες.
(Τωρα αν μαζι με τη φορμα σου βρισκεται και κανενα ισοθερμικο ,οχι ιδιαιτερα καλο,η κανενα μπλουζακι φλις νομιζω οτι δεν θα εχεις προβλημα)
SHOOTER045
03/03/2014, 19:02
Σου νοικιαζω κορντουρες πανω κατω-ισοθερμικα κλπ ξερεις με τι ανταλλαγμα.....
spyrakos35
03/03/2014, 19:10
Σου νοικιαζω κορντουρες πανω κατω-ισοθερμικα κλπ ξερεις με τι ανταλλαγμα.....
:a021: ?????????????
:lol:
SHOOTER045
03/03/2014, 19:20
:a021: ?????????????
Με πιανεις Σπυρακο...
Love is in the air........:a07:
mesastou
03/03/2014, 21:05
Μου θύμισες την πρώτη μεγάλη βόλτα που είχα πάει .
Ηταν το 2007 δεν ξέρω αν περιγράφουν κάπου την διαδρομή, βρήκα πάντως τα λινκς:λινκ1 (http://www.mybike.gr/topic/10781-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%BF%CF%85/page__fromsearch__1) & λινκ2 (http://www.mybike.gr/topic/10546-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AD%CF%82-2%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%85/)
Η διαδρομή ήταν με αρκετά λιγότερη ΕΟ και είχε μαζευτεί μπόλικος κόσμος...
Εποχές που είχα ένα Varadero '05 ... καλό ήταν και αυτό αλλά όχι τόσο βολικό για
...
...
...
την
...
λαική :lol:
spyrakos35
03/03/2014, 21:34
costas81
17/03/2014, 16:16
Σπύρο κανά νεο με ημερομηνία;
costas81
30/03/2014, 14:28
Σπύρο;;;
:rolleyes:
Pan (dvs)
30/03/2014, 17:43
Kατι "ακουστηκε" για μετα το Πασχα.Υπομονη......
transalpblack
30/03/2014, 18:00
Κοίτα να δεις που ψήνομαι κι εγώ για δυο λογους.
1. Δεν έχω πάει ποτέ από Στράτο και Μύτικα.
2. Δεν έχω πάει ποτέ Πίνδο.
Επειδή όμως από Μέτσοβο έχω κάνει και τις δυο διαδρομές προς Καλαμπάκα, ευθεία κάτω δηλαδή ή από Γρεβενά, χιλιομετρικά συμφέρει η πρώτη. Από τοπία όμως η δεύτερη
costas81
31/03/2014, 12:33
Kατι "ακουστηκε" για μετα το Πασχα.Υπομονη......
Μετά το Πάσχα περιμένω να μου έρθει η Κόρη!!! Οπότε δύσκολο για εμένα.
Billymuse
31/03/2014, 13:09
Με το καλό :beer:
Pan (dvs)
31/03/2014, 19:49
Η οικογενεια πανω απ'ολα.Καλως να την δεχτεις.
costas81
02/04/2014, 16:06
Σας ευχαριστώ παίδες!!!!
:beer::beer: