View Full Version : KBC VR-4R ,Shark RSI,HJC R-PHA,SUOMY APEX, AGV T2
omrtlegol
04/03/2014, 19:44
Οπως ειδατε και στον τιτλο,περι κρανους ο λογος!
Περιπλανομενος λοιπον σε γνωστο ξενο site επεσα πανω σε αυτα τα μοντελα,και μπορω να πω οτι αρχισα να σκεφτομαι να χτυπησω ενα απο τα παραπανω! Επειδη ποτε δεν ειχα κανενα απο αυτα, (ενα shark s800) εχω τωρα,που μου εχει μεινει απο το παπι,αν καποιο απο αυτα ειναι οντως καλη ευκαιρια,λεω να το παρω!Η εμφανιση μπορω να πω οτι δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα, εχω μια κλιση απλα προς τα ανοιχτοχρωμα! Δεν ειναι οτι εχω και καμια γρηγορη μηχανη,(ενα brosaki) αλλα το δικο μου ακομα και στα 120-130 νιωθω οτι δεν την παλευει! Η προσπαθεια που καταβαλω για να κραταω το κεφαλι μου σταθερο,με αποσπα απο την υπολοιπη οδηγηση! (ουτε τους καθρετες δεν μπορω να κοιταξω καλα καλα! Ολα αυτα που εχω βαλει στον τιτλο τα εχει προσφορες γυρω στα 200ευρα!
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/sec85ea3e8fb6/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/KBC-VR-4R-Zodiac/SubProducts/KBC-VR-4R-Zodiac-0001
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/sec85ea3e8fb6/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Shark-RSI-Karma-White/SubProducts/Shark-RSI-Karma-White-0004
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/sec85ea3e8fb6/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/HJC-R-PHA-10-Atlan/SubProducts/HJC-R-PHA-10-Atlan-0006
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/sec85ea3e8fb6/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Suomy-Apex-Flowers/SubProducts/Suomy-Apex-Flowers-0004
https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/sec85ea3e8fb6/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/AGV-T2-Maori/SubProducts/AGV-T2-Maori-0022
Οποτε τα φωτα σας καλοδεχουμενα!!!
Bradipous
04/03/2014, 19:51
Εγω ψηφιζω το hjc, προσεχε γιατι δεν ειναι διαθεσημα σε πολλα νουμερα και πρωτα μαθε την ημ/νια κατασκευης.
IMHO, μακραν SUOMY APEX...
(και οταν σου περισευουν αλλα 100+ βαλε την υδροφοβικη ζελατινα ιριδιου...μιλαμε δεν θολωνει με ΤΙΠΟΤΑ)
Μακαρι να ειχα λεφτα και θα το χτυπαγα χθες!
Υ.Γ.(σε ποιο πλανητη το Τ2 εχει αρχικη τιμη 550 ευρω?)
omrtlegol
04/03/2014, 20:00
Εγω ψηφιζω το hjc, προσεχε γιατι δεν ειναι διαθεσημα σε πολλα νουμερα και πρωτα μαθε την ημ/νια κατασκευης.
Αυτα τα εχω διαλεξει αφοτου εχω δει οτι υπαρχουν στο νουμερο που φοραω (θα παω να τα δοκιμασω κιολας βεβαια) ευχαριστω ομως για την ευστοχη παρατηρηση!
Την ημερομηνια πως την μαθαινω; Μονο με mail στο site? Υπαρχει περιπτωση το site αυτο να πουλαει κατι κακης ποιοτητας?
akis_trevor
04/03/2014, 20:00
εχωο το hjc ΑΛΛΑ το Plus που εχουν καποιες μικροδιαφορες και εχω να πω πως ειναι παναλαφρο...βασικα πρεπει να δοκιμασεις τι καθεται στο κεφαλι σου καλα..κριμα και δεν προλαβες τα crivit :D
omrtlegol
04/03/2014, 20:04
(και οταν σου περισευουν αλλα 100+ βαλε την υδροφοβικη ζελατινα ιριδιου...μιλαμε δεν θολωνει με ΤΙΠΟΤΑ)
Για κατι τετοια σαν το υστερογραφο σου σας θελω :P
Tα agv και εγω για καποιο οχι εμπεριστατωμενο λογο δεν τα γουσταρω(δεν μου καθονται καλα ρε παιδι μου)
αλλα λεω,550 ευρω ρε παιδι μου,δεν μπορει και το καλυτερο στην κατηγορια του να μην ειναι,παραμενει πολυ καλο :P και πεφτω στην παγιδα!!!
omrtlegol
04/03/2014, 20:08
εχωο το hjc ΑΛΛΑ το Plus που εχουν καποιες μικροδιαφορες και εχω να πω πως ειναι παναλαφρο...βασικα πρεπει να δοκιμασεις τι καθεται στο κεφαλι σου καλα..κριμα και δεν προλαβες τα crivit :D
Σιγουρα η δοκιμη θα παιξει καθοριστικο ρολο,αλλα το κυριο ειναι να ξερω τι παιζει λιγο και απο πριν,αλλα και αν οντως αυτα τα κρανη που εχω βαλει ειναι καλες ευκαιριες ή οι τιμες που γραφει για πριν και μετα ειναι λιγο πλασματικες!
Για κατι τετοια σαν το υστερογραφο σου σας θελω :P
Tα agv και εγω για καποιο οχι εμπεριστατωμενο λογο δεν τα γουσταρω(δεν μου καθονται καλα ρε παιδι μου)
αλλα λεω,550 ευρω ρε παιδι μου,δεν μπορει και το καλυτερο στην κατηγορια του να μην ειναι,παραμενει πολυ καλο :P και πεφτω στην παγιδα!!!
Τα agv ειναι γενικως ''στενομακρα'' μεσα...
Καλυτερα πηγαινε δοκιμασε σε μαγαζια εδω να δεις ποιο σου καθεται καλυτερα και μετα αποφασιζεις!
Υ.Γ. Προσωπικα, μετα το Suomy...το χαος...και μετα το Shark.
200 για HJC k KBC δεν θα δινα.
Bradipous
04/03/2014, 20:10
τι ειναι το ΙΜΗΟ; :confused:
γιατι θεωρεις το σουομι ΜΑΚΡΑΝ καλυτερο απο τα υπολοιπα;
Οσο για το agv μαλλον μπερδευεσαι και δημιουργεις συγχυση στον κοσμο, 549,90 εχει αρχικη! :mad:
omrtlegol
04/03/2014, 20:12
Τα agv ειναι γενικως ''στενομακρα'' μεσα...
Καλυτερα πηγαινε δοκιμασε σε μαγαζια εδω να δεις ποιο σου καθεται καλυτερα και μετα αποφασιζεις!
Υ.Γ. Προσωπικα, μετα το Suomy...το χαος...και μετα το Shark.
200 για HJC k KBC δεν θα δινα.
Οταν λεμε εχει θορυβο,τι ακριβως εννοουμε; Υπαρχει περιπτωση να ειναι πιο θορυβοδες απο αυτο που ηδη εχω;
τι ειναι το ΙΜΗΟ; :confused:
γιατι θεωρεις το σουομι ΜΑΚΡΑΝ καλυτερο απο τα υπολοιπα;
Οσο για το agv μαλλον μπερδευεσαι και δημιουργεις συγχυση στον κοσμο, 549,90 εχει αρχικη! :mad:
In My Honest Opinion, το Σουομυ ειναι καλυτερο λογω ποιοτητας κατασκευης/φινιρισμα/χρωματα, εφαρμογης (στο δικο μου κεφαλι) ,ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ζελατινας (εξτρα σε αυτο το μοντελο) που με κανουν να λεω χαλαλι για τα λεφτα!
Στα μειον το κουμπωμα ζελατινας (τα υπολοιπα δεν βλεπω να εχουν κατι καλυτερο ομως) και ο μηχανισμος αλλαγης της.
Απο ασφαλεια δεν νομιζω να υστερει καποιο.
Υ.Γ. Εχω δει μποτες σε λιανικη με 100 ευρω σε κανονικη περιοδο...και τις βλεπω παλι 100 σε περιοδο εκπτωσεων με αρχικη τα 140...κατι τετοιο εννοω...
Ασε που Αγγλια και Αμερικη εχει πολυ λιγοτερα το Τ2 απο 550. Πρω εκπτωσεων οι Γερμανοι 550 το πουλαγαν?
Αυτο το Σουομυ παντως 200 ευρω δεν το εχω ξαναδει.
Οταν λεμε εχει θορυβο,τι ακριβως εννοουμε; Υπαρχει περιπτωση να ειναι πιο θορυβοδες απο αυτο που ηδη εχω;
Αυτο που εγραψα ηταν απο εμπειρια με αλλο μοντελο Suomy και δεν ξερω αν ισχυει για αυτο, για αυτο το εσβησα οποτε ακυρο.
omrtlegol
04/03/2014, 20:42
[QΑυτο που εγραψα ηταν απο εμπειρια με αλλο μοντελο Suomy και δεν ξερω αν ισχυει για αυτο, για αυτο το εσβησα οποτε ακυρο.[/QUOTE]
Oχι ρε παιδι μου,αυτο με τον θορυβο το εχω καιρο απορια! Οταν λεμε για ενα ακριβο κρανος,οτι εχει θορυβο μπορει να ειναι περισσοτερο απο ενα επωνυμο μεν,των 150 ευρω δε κρανος;
Δεν μπορεις να ξερεις πριν δοκιμασεις στην οδηγηση για το θορυβο...
Παρ'ολα αυτα...π.χ. το ακριβοτερο αραι κανει περισσοτερο θορυβο απο ολα τα φθηνοτερα αραι
Συνηθως οσο ποιο πολλους αεραγωγους εχει τοσο ποιο πολυ θορυβο κανει ενα κρανος ,αλλα αυτο πλεον δεν ισχυει τοσο οσο παλιοτερα.
Επισης καποια κρανη αλλο θορυβο κανουν σε ημισκυφτη θεση σε SS και αλλο θορυβο σε γυμνο...λογω ταργκετ γκρουπ σχεδιασης...κτλ κτλ κτλ
Αν δεν βρεις καποιο να το κανεις βολτα, δυστυχως στον θορυβο δεν μπορεις να ξερεις.
Εμενα δεν με πολυαπασχολει...ειτε ακουω ΦΣΣΣΣ, ειτε φσσσσσ ειτε ΦΣΣΣΣΣ το ιδιο μου κανει...
omrtlegol
04/03/2014, 20:51
Δεν μπορεις να ξερεις πριν δοκιμασεις στην οδηγηση για το θορυβο...
Παρ'ολα αυτα...π.χ. το ακριβοτερο αραι κανει περισσοτερο θορυβο απο ολα τα φθηνοτερα αραι
Συνηθως οσο ποιο πολλους αεραγωγους εχει τοσο ποιο πολυ θορυβο κανει ενα κρανος ,αλλα αυτο πλεον δεν ισχυει τοσο οσο παλιοτερα.
Επισης καποια κρανη αλλο θορυβο κανουν σε ημισκυφτη θεση σε SS και αλλο θορυβο σε γυμνο...λογω ταργκετ γκρουπ σχεδιασης...κτλ κτλ κτλ
Αν δεν βρεις καποιο να το κανεις βολτα, δυστυχως στον θορυβο δεν μπορεις να ξερεις.
Εμενα δεν με πολυαπασχολει...ειτε ακουω ΦΣΣΣΣ, ειτε φσσσσσ ειτε ΦΣΣΣΣΣ το ιδιο μου κανει...
Γιαυτο ρωταω για ποοοσο πια θορυβο μιλαμε σε σχεση με το δικο μου!Γιατι σε εμενα πραγματικα το ΜΟΝΟ που δεν με εχει απασχολησει ειναι ο θορυβος!!!
Bradipous
04/03/2014, 20:56
In My Honest Opinion, το Σουομυ ειναι καλυτερο λογω ποιοτητας κατασκευης/φινιρισμα/χρωματα, εφαρμογης (στο δικο μου κεφαλι) ,ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ζελατινας (εξτρα σε αυτο το μοντελο) που με κανουν να λεω χαλαλι για τα λεφτα!
Στα μειον το κουμπωμα ζελατινας (τα υπολοιπα δεν βλεπω να εχουν κατι καλυτερο ομως) και ο μηχανισμος αλλαγης της.
Απο ασφαλεια δεν νομιζω να υστερει καποιο.
Υ.Γ. Εχω δει μποτες σε λιανικη με 100 ευρω σε κανονικη περιοδο...και τις βλεπω παλι 100 σε περιοδο εκπτωσεων με αρχικη τα 140...κατι τετοιο εννοω...
Ασε που Αγγλια και Αμερικη εχει πολυ λιγοτερα το Τ2 απο 550. Πρω εκπτωσεων οι Γερμανοι 550 το πουλαγαν?
Αυτο το Σουομυ παντως 200 ευρω δεν το εχω ξαναδει.
Αυτο που εγραψα ηταν απο εμπειρια με αλλο μοντελο Suomy και δεν ξερω αν ισχυει για αυτο, για αυτο το εσβησα οποτε ακυρο.
Η αληθεια ειναι οτι απο φινιρισμα και γραφικα η suomy ειναι πολυ μπροστα. Απο κει και περα τα αλλα ειναι προς συζητηση.
Το hjc για παραδειγμα που του προτεινα εγω ειναι παναλαφρο (1250γρ) και μεσα στην συσκευασια υπαρχει επιρρινιο, υποσιαγωνιο, 2η ζελατινα και πινλοκ. Για να τα παρει ολα αυτα με οποιοδηποτε αλλο κρανος θα χρειαστει πανω κατω κανενα 100ρικο.
Joyrider
04/03/2014, 20:57
Αν πας για το rsi σιγουρέψου για το μέγεθος με δοκιμή γιατί έχει περίεργο καλούπι. Ενώ πάντα φορούσα medium (περίμετρος κεφαλιού 57,5), στο rsi carbon που έχω τώρα ήθελα small.
Εφαρμογή άριστη ακόμα, μετά από 4 χρόνια χρήσης. Από αερισμό μέτριο, το ίδιο και από θόρυβο. Από αεροδυναμική πολύ καλό σε γυμνό μηχανάκι σε ημίσκυφτη θέση.
Είχα και το s800 πριν από αυτό. Καμιά σχέση.
Η αληθεια ειναι οτι απο φινιρισμα και γραφικα η suomy ειναι πολυ μπροστα. Απο κει και περα τα αλλα ειναι προς συζητηση.
Το hjc για παραδειγμα που του προτεινα εγω ειναι παναλαφρο (1250γρ) και μεσα στην συσκευασια υπαρχει επιρρινιο, υποσιαγωνιο, 2η ζελατινα και πινλοκ. Για να τα παρει ολα αυτα με οποιοδηποτε αλλο κρανος θα χρειαστει πανω κατω κανενα 100ρικο.
Για αυτο ειπα ''κατα τη γνωμη μου'' ...αλλιως ταιριαζει στο δικο μου σχημα κεφαλιου και αλλιως σε αλλουνου...
Επιρινιο και υποσιαγωνο (νομιζω) εχει και το Apex στανταρ. Με τα 100+ μπορει να παρει την ζελατινα που αναφερα ,και μιας και εχω εμπειρια απο πινλοκ...ΚΑΜΙΑ σχεση...ουτε θολουρες τα φωτα το βραδυ, ουτε ηλιος να πειραζει τα ματια, δεν θολωνει με ΤΙΠΟΤΑ και για καποιο περιεργο λογω τα νερα στην βροχη δεν μειωνουν τοσο την ορατοτητα.
Ειλικρινα αν δεν υπηρχε αυτη η ζελατινα απο την οποια εχω εμπειρια ισως να εριχνα και 2η ματια στα υπολοιπα κρανη.
teo yzf r6
04/03/2014, 21:11
εγω θα σου πρωτηνα το suomy ή να παρεις το kbc ,μην τα φοβασαι σαν κρανοι ειναι τιμια και καλα...
Bradipous
04/03/2014, 21:12
Για αυτο ειπα ''κατα τη γνωμη μου'' ...αλλιως ταιριαζει στο δικο μου σχημα κεφαλιου και αλλιως σε αλλουνου...
Επιρινιο και υποσιαγωνο (νομιζω) εχει και το Apex στανταρ. Με τα 100+ μπορει να παρει την ζελατινα που αναφερα ,και μιας και εχω εμπειρια απο πινλοκ...ΚΑΜΙΑ σχεση...ουτε θολουρες τα φωτα το βραδυ, ουτε ηλιος να πειραζει τα ματια, δεν θολωνει με ΤΙΠΟΤΑ και για καποιο περιεργο λογω τα νερα στην βροχη δεν μειωνουν τοσο την ορατοτητα.
Ειλικρινα αν δεν υπηρχε αυτη η ζελατινα απο την οποια εχω εμπειρια ισως να εριχνα και 2η ματια στα υπολοιπα κρανη.
Τα νερα της βροχης δεν μειωνουν την ορατοτηρα απλα γιατι δεν μενουν νερα στην επιφανεια (για αυτο λεγεται και υδροφοβη).
Και για να το παω λιγο πιο μακρυα θεωρητικα τουλαχιστον μπορουμε οποιαδηποτε ζελατινα (και οχι μονο) να την κανουμε υδροφοβη.
omrtlegol
04/03/2014, 21:16
Βασικα αυτο θελω! Να ειναι ΚΑΜΙΑ σχεση με αυτο που εχω τωρα! Αν ειναι να ειναι λιγο καλυτερο,δεν ειναι καμια τρελη αναγκη να παρω αλλο!! Ουτε 2 χρονια δεν το εχω το δικο μου αλλωστε!!! Ειδα και το RSR2 αλλα αυτα τα 50 ευρα παραπανω με κωλωνουν λιγο μπορω να πω!!!Αν το RSR2 ειναι εφαμιλο με το AGV ή το SUOMY γιατι να μην τα γλυτωσω!?
omrtlegol
04/03/2014, 21:18
εγω θα σου πρωτηνα το suomy ή να παρεις το kbc ,μην τα φοβασαι σαν κρανοι ειναι τιμια και καλα...
Μου κανει εντυπωση που εισαι ο πρωτος που μιλαει για KBC γιατι νομιζα οτι χρηζουν ιδιαιτερης εκτιμησης!!!
omrtlegol
04/03/2014, 21:20
Ααααα δεν ξερω αν μετραει οτι ξεχασα να πω οτι φοραω γυαλια μυωπιας!!! :eyepop:
DoctoR_k6
04/03/2014, 21:22
Hjc rpha plus, rsr2 αντε κ το τ2 ειναι για μενα μια κλαση πανω απο τα αλλα.
Το shark κ το Hjc θεωρω πως μαχονται απο αυτα που εβαλες για το πιο ειναι το καλυτερο απο θεμα βαρους κ αεροδυναμικης.Μεχρι 300 ευρω βρισκεις αρκει να ψαξεις.
Τα νερα της βροχης δεν μειωνουν την ορατοτηρα απλα γιατι δεν μενουν νερα στην επιφανεια (για αυτο λεγεται και υδροφοβη).
Και για να το παω λιγο πιο μακρυα θεωρητικα τουλαχιστον μπορουμε οποιαδηποτε ζελατινα (και οχι μονο) να την κανουμε υδροφοβη.
To ''περιεργο'' που ειπα αναφερεται στο οτι οντως ειναι υδροφοβικη...και οχι απλα στη ''μπροσουρα''...
Σε αντιθεση με το 99% των κρανων που εχουν ''αντιθαμβωτικη'' ζελατινα...μονο με λιακαδα αυγουστο μηνα...
Hjc rpha plus, rsr2 αντε κ το τ2 ειναι για μενα μια κλαση πανω απο τα αλλα.
Το shark κ το Hjc θεωρω πως μαχονται απο αυτα που εβαλες για το πιο ειναι το καλυτερο απο θεμα βαρους κ αεροδυναμικης.Μεχρι 300 ευρω βρισκεις αρκει να ψαξεις.
Απο ποια αποψη περι αεροδυναμικης?
Με το ματι ποιο κανει ποιο αεροδυναμικο?
Αυτο μπορει να κριθει μονο αν ειχαμε εικονα cfd και των 5 ή (υποκειμενικα) αν τα ειχες φορεσει ολα.
Οσο για το βαρος...αλλη δινει το βαρος του small αλλη του medium αλλη μεσο ορο...αν δεν τα ζυγισεις (χλωμο αν δεν το αγορασεις) δεν μπορεις να ξερεις εκτος αν βρεις οτι π.χ. medium shark=ταδε
Γενικα παντως ,οποιο μοντελο shark εχει πεσει στα χερια μου ,μοιαζει να ειναι πουπουλο σε σχεση με τα υπολοιπα της κατηγοριας του.
πυξιδας990
05/03/2014, 08:34
εχω το rsi carbon.εξαιρετικο κρανος.το πηρα μετα απο xr 1000 shoei.εδω και μια τριετια που το εχω ,ειμαι ευχαριστημενος full
hornettrela
05/03/2014, 16:53
Oπου και να διαβαζω βλεπω μονο θετικα σχολια για το HJC...
teo yzf r6
06/03/2014, 08:53
:D δυο kbc εχουν περασει απο τα χερια μου...και suomy ειχα ποιο παλια,παντως και με 100 χλμ θα σε βολεψει και με 200 ,δεν εχιυν προβλημα,απο πτωσεις μοναχα δεν ξερω ευτυχως....ποσο αντοχη εχουν
hornettrela
08/03/2014, 13:56
To R-PHA το εχει δει κανενας απο κοντα? Σε μεγεθος πως ειναι? Ειναι μικρο σαν ARAI ή ειναι κουμουτσα ALIEN HEAD?
Bradipous
08/03/2014, 14:09
To R-PHA το εχει δει κανενας απο κοντα? Σε μεγεθος πως ειναι? Ειναι μικρο σαν ARAI ή ειναι κουμουτσα ALIEN HEAD?
Μικρό δεν το λες αλλά ούτε και γκουμούτσα είναι... μπροστά είναι λίγο ογκώδες όμως πίσω λεπταίνει.
Billymuse
08/03/2014, 14:16
Ααααα δεν ξερω αν μετραει οτι ξεχασα να πω οτι φοραω γυαλια μυωπιας!!! :eyepop:
Παλίκαρε γυαλιά μυωπίας και κράνος ξέχνα τα όπως και γυαλιά ηλίου..ειναι καθαρά θέμα ασφάλειας να φοράς φακούς επαφής
και αν μπορείς φιμέ ζελατίνα...το λόγο τον καταλαβαίνεις και απο μόνος σου φαντάζομαι..
taisteal
08/03/2014, 14:18
Γιατι ρε μπιλ??εγω χωρις γυαλια ηλιου δεν μπορω να οδηγησω.
Θεμα ασφαλειας γιατι??
υ.γ το kbc ειναι το πιο ομορφο κατα την γνωμη μου..
Billymuse
08/03/2014, 14:22
Γιατι ρε μπιλ??εγω χωρις γυαλια ηλιου δεν μπορω να οδηγησω.
Θεμα ασφαλειας γιατι??
υ.γ το kbc ειναι το πιο ομορφο κατα την γνωμη μου..
Mωρε χτύπα ξύλο σε μια πτώση θες να έχεις κάτι μεσα στο κράνος το οποίο εκ των συνθηκών να γίνει αιχμηρό και να σε τραυματίσει..
τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγω δε ξέρω αν είναι εύκολο να συμβεί αλλα το θεωρώ αρκετά επικύνδινο..
taisteal
08/03/2014, 14:25
Εμπειρικα παντως με δυο πτωσεις και φορωντας τα γυαλια δεν κουνηθηκαν,και το κρανος βρηκε ασφαλτο..
Εχει βεβαια μια βαση αυτο που λες..