PDA

View Full Version : Ducati Diavel 2014

Billymuse
06/03/2014, 21:11
Προ ολίγον ημερών αποκαλύφθηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης η νεα Ducati Diavel..με αρκετές αλαγές
σε σχέση με το πρηγούμενο μοντέλο κυρίως στα μηχανικά της μέρη όπως... τελευταίας γενιάς Testastretta (υγρόψυκτος L-Twin "DualSpark" κινητήρας των 11 μοιρών), το νέο σύστημα εξάτμισης και τον καινούργιο - full LED - προβολέα/μάσκα.

311255

Χαρακτηριστικά
ιπποδύναμη 162hp(9250 σαλ)
Ροπή 130,5Nm(8000σαλ)

Οι διαθέσιμοι χρωματισμοί είναι τρεις: ένας "Dark Stealth" με μαύρο πλαίσιο και μαύρους τροχούς και δυο που αφορούν στην έκδοση Diavel Carbon: ένας "Ducati Red" με κόκκινο πλαίσιο κι ένας "Star White" με άσπρο πλαίσιο. Και οι δυο αυτές εκδόσεις έρχονται με μαύρους αλουμινένιους τροχούς (Marchesini).

Οι αλλαγές στην αισθητική περιλαμβάνουν κυρίως τον προβολέα και την μάσκα μπροστά, που είναι όλο LED, ένα look που τονίζει τον επιθετικό χαρακτήρα ενός ήδη πολύ επιθετικού μοντέλου! Οπτικά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο πολύ εντυπωσιακό, διπλό, τελικό της εξάτμισης, που έχει διάταξη 2-1-2. Νέοι είναι και οι καθρέφτες, αλλά και η σέλα, η οποία έχει βελτιωθεί ως προς την εργονομία.

311256

και ενα βιδεο με τη παρουσίαση της
http://www.youtube.com/watch?v=75b4NNgizPQ

IRA57
06/03/2014, 21:16
γιατι ρε γαμωτο και μολις εφαγα...? :a04:

akis_trevor
06/03/2014, 21:20
γιατι ρε γαμωτο και μολις εφαγα...? :a04:

τι μηχανακι εχεις,αν επιτρεπεται;

Billymuse
06/03/2014, 21:21

Ξέρουμε οτι έχει κράνος crivit :beer:

theofilos888
06/03/2014, 21:23
Εχει ωραιο ηχο.....

akis_trevor
06/03/2014, 21:23

μα δεν χρειαζεται να δινεις 300-400 ευρω για κατι που σου προσφερουν και τα 60 ;)

el_hymador
06/03/2014, 21:46
To Diavel κάνει όλα τα power cruiser, απλά cruiser...

...νάρα.

IRA57
06/03/2014, 21:47

Χαρλευ Παπινσον 105 SPRRR και cbr1000RR04 (ξεχασα...εχω και ενα ποδηλατο απο τα καρφουρ)

Ξερω οτι δεν ξερετε...:a18:
Νολαν, Αραι και Σκορπιον εχω.

μα δεν χρειαζεται να δινεις 300-400 ευρω για κατι που σου προσφερουν και τα 60 ;)

Δεν ειπα ποτε κατι τετοιο...αν αυτο καταλαβες προβλημα σου.

Bradipous
06/03/2014, 21:51

χοντακιδες ρε φιλε μη δινεις σημασια :a9: :lipssealed:

:D

Και για να μην ειμαι εντελως οφφ τοπικ αν και δεν εχει τιποτα τραγικες αλλαγες, βελτιωσαν καποιες λεπτομερειες που εχριζαν βελτιωσης και βγηκε ωραιο σαν συνολο. Εμενα μου αρεσει και θα το προτιμουσα απο vmax.

byron
06/03/2014, 21:52
Οι διαθέσιμοι χρωματισμοί είναι τρεις: ένας "Dark Stealth" με μαύρο πλαίσιο και μαύρους τροχούς και δυο που αφορούν στην έκδοση Diavel Carbon: ένας "Ducati Red" με κόκκινο πλαίσιο κι ένας "Star White" με άσπρο πλαίσιο. Και οι δυο αυτές εκδόσεις έρχονται με μαύρους αλουμινένιους τροχούς (Marchesini).

Από το παραπάνω καταλαβαίνω οτι το "παλιό" είχε σιδερένιους τροχούς, και το Dark Stealth(!) τους διατηρεί? :uplate:

akis_trevor
06/03/2014, 22:01
Δεν ειπα ποτε κατι τετοιο...αν αυτο καταλαβες προβλημα σου.

μια απλη γνωμη και αν δεν θες,προσπερασε την:χαλαρωσε...πλακα κανουμε..

οσο για το μηχανακι,δεν θα επαιρνα ποτε κατι τετοιο αλλα αν το εβλεπα να περναει στο δρομο,σιγουρα θα το κοιταγα..

IRA57
06/03/2014, 22:13
μια απλη γνωμη και αν δεν θες,προσπερασε την:χαλαρωσε...πλακα κανουμε..

οσο για το μηχανακι,δεν θα επαιρνα ποτε κατι τετοιο αλλα αν το εβλεπα να περναει στο δρομο,σιγουρα θα το κοιταγα..

Δεν ξερω απο που βγαινει το συμπερασμα οτι δεν ειμαι χαλαρος.

Εχω δει το προηγουμενο στο δρομο...και μου ρθε αναγουλα...
Αν το ακριβως ιδιο μηχανακι δεν ειχε Ducati στο ντεποζιτο αλλα Yamaha...σιγουρα θα ασχημαινε στα ματια περισσοτερων απο ο,τι τωρα.

el_hymador
06/03/2014, 22:20
To V-Max είναι το χάλι του το μαύρο σχεδιαστικά και παρά το αρκουδόγκαζο του έχει τον άστριφτο... τούτο εδώ έχει επίσης πολύ γκάζι και πάει και σε κανά στροφιλίκι χωρίς τάματα στον άγιο χριστόφορο. Το να είσαι αραχτός και ξαπλωμένος και να πηγαίνεις τάπα έχει και αυτό τη χάρη του...

KostasV2
07/03/2014, 00:15
Ίδια αηδία με το προηγούμενο. For ameriklans only...

ego_o_idios
07/03/2014, 00:37
den vazete timi i den tin ida?
kapou 22.000 exi afto to prama?

ama iparxi kapios pou 8a dosi toso xrima gia afto ton ntolma 8elo na ton do:lol:

Pardalotzatziki
07/03/2014, 02:22
Ίδια αηδία με το προηγούμενο. For ameriklans only...

Σαν σκουτερ μοιαζει...ειδικα η σελα....πολυ χοντροκομμενο...

golis
07/03/2014, 07:59
το Diavel είναι εργοστάσιο παραγωγής τεστοτερόνης σε ρόδες τα υπόλοιπα υποκειμενικά είναι μπλά-μπλά και νιάουνιάου γατάκια.

IRA57
07/03/2014, 08:55
το Diavel είναι εργοστάσιο παραγωγής τεστοτερόνης σε ρόδες τα υπόλοιπα υποκειμενικά είναι μπλά-μπλά και νιάουνιάου γατάκια.

311278
και αυτη ^ ε.π.τ. ειναι...αλλα... :a04:

notakos600
07/03/2014, 09:18
Απαίσια υποκειμενικά και αντικειμενικά...
Έτσι που την είδα απότομα τη μπέρδεψα με την κουνιάδα μου, μπόγος με ρόδες είναι κι αυτή...

el_hymador
07/03/2014, 09:38
Εντάξει ευτυχώς που δεν ασας αρέσει, ησύχασαν και οι dealers που ήταν στην τσίτα περιμένοντας τσουνάμι παραγγελιών...

devil's animal
07/03/2014, 09:43
ασχημα ομορφο ή ομορφα ασχημο....
διαλεξτε...

αν ημουν και εγω φαν αυτης της κατηγοριας, κατα 99% θα το προτιμουσα απο το vmax...
αλλα δεν το συγκρινω με cb1300, xjr1300, zxr1200, gsx1400...ειναι πολυ πιο φουτουριστικο και "ασχημο"...

πυξιδας990
07/03/2014, 09:54

ama iparxi kapios pou 8a dosi toso xrima gia afto ton ntolma 8elo na ton do:lol:
καμια 10αρια στην ελλαδα:rolleyes:

notakos600
07/03/2014, 09:55
Εντάξει ευτυχώς που δεν ασας αρέσει, ησύχασαν και οι dealers που ήταν στην τσίτα περιμένοντας τσουνάμι παραγγελιών...

Σόρυ κιόλας, πόσο παραπάνω άσχημη έπρεπε να ήταν για να μην σου αρέσει;

theofilos888
07/03/2014, 10:59
ασχημα ομορφο ή ομορφα ασχημο....
διαλεξτε...

αν ημουν και εγω φαν αυτης της κατηγοριας, κατα 99% θα το προτιμουσα απο το vmax...
αλλα δεν το συγκρινω με cb1300, xjr1300, zxr1200, gsx1400...ειναι πολυ πιο φουτουριστικο και "ασχημο"...

zrx 1200 θες να πεις.... :wave2:

devil's animal
07/03/2014, 11:10
zrx 1200 θες να πεις.... :wave2:

ναι μωρε, εκανα αναγραμματισμο..
αυτη την λαχανιδα εννοω...
:a013:
311295

el_hymador
07/03/2014, 13:33
Σόρυ κιόλας, πόσο παραπάνω άσχημη έπρεπε να ήταν για να μην σου αρέσει;

Δηλαδή το V-Max που είναι παρόμοιας φιλοσοφίας καθώς και οποιοδήποτε άλλο muscle-power cruiser είναι πιο όμορφα;

Billymuse
07/03/2014, 14:21
Δηλαδή το V-Max που είναι παρόμοιας φιλοσοφίας καθώς και οποιοδήποτε άλλο muscle-power cruiser είναι πιο όμορφα;

όχι σε σχέση με το diavel που θυμίζει και cruiser του 21ου αιώνα

Da.Vintage
07/03/2014, 14:25
Απο τα πιο παράξενα μηχανάκια που έχει βγάλει η Ιταλική εταιρία τον τελευταίο καιρό... δεν ξέρω καν σε τι κατηγορία να μπεί... τώρα γιατί το βελτιώσανε? μάλλον θα λέγανε οτι φταίνε οι μοίρες στη γωνία του κινητήρα που δεν πουλάει...! :lol:

p@nos
07/03/2014, 15:04
το μηχανακι ειναι πολυ ψαρωτικο και εντυπωσιακο...και αυτο φαινεται απο οσους δεν ασχολουντε με τις μοτο, και θα τους τραβηξει κατευθειαν το ματι...ειναι πολυ επιβλητικο και οταν το κανεις βολτα, γυρνανε ολοι και σε κοιτανε, τραβανε φωτο κλπ...

και απο οδηγηση μονο βαρκα δε το λες, καμια σχεση με αυτο που περιμενεις, οταν το καβαλησα πρωτη φορα εντυπωσιαστικα παρα πολυ(καλα δεν ειναι και σσ αλλα η συμπεριφορα του δεν εχει καμια επαφη με cruiser κλπ και το μονο που το χαλαει ειναι το φαρδυ πισω λαστιχο)

οποιος θελει να τον κοιτανε και να οδηγαει κορδωμενος, το παιρνει...

el_hymador
07/03/2014, 15:18
Του γ@μησατε τα ράματα με τις ταμπέλες και τους χαρακτηρισμούς... πειράζει που εγώ θα ήθελα ένα να πηγάινω κορδωτός τάπα και ας μην με κοιτάνε και μετά να το άκουγα να κάνει τσικι-τσικι ενώ κρυώνει στην στάση για τσιγάρο κάπου σε ένα πλάτωμα ενός ασημένιου επαρχιακού δρόμου Τετάρτη μεσημέρι με τους κρουστούς ήχους και τ΄αρώματα της άνοιξης να με περικυκλώνουν ενώ το μεστωμένο εαρινό -λίγο πριν την ισημερία- φως να λούζει τα πάντα και να θυμάμαι καθάρια εκείνη και τη μάνα μου που με ρώτησε πριν φύγω "γιέ μου που πας;" "μάνα θα παω στα γκαζίδια";

...τώρα που το σκέφτομαι σιγά μην έπερνα Diavel... Μoto Guzzi Griso θα έπαιρνα..

el_hymador
07/03/2014, 15:20
...και τώρα που το ξανασκέφτομαι σιγά μην έχω χρόνο ντάλα άνοιξη να πάω βόλτα με μηχανάκι, τα μελίσσια τι θα τα κάνω;

Billymuse
07/03/2014, 15:20
Η αλήθεια ειναι οτι το πίσω ελαστικό πρέπει να είναι αντιγραφή απο κανένα τέτοιο...

311320

devil's animal
07/03/2014, 15:21
Του γ@μησατε τα ράματα με τις ταμπέλες και τους χαρακτηρισμούς... πειράζει που εγώ θα ήθελα ένα να πηγάινω κορδωτός τάπα και ας μην με κοιτάνε και μετά να το άκουγα να κάνει τσικι-τσικι ενώ κρυώνει στην στάση για τσιγάρο κάπου σε ένα πλάτωμα ενός ασημένιου επαρχιακού δρόμου Τετάρτη μεσημέρι με τους κρουστούς ήχους και τ΄αρώματα της άνοιξης να με περικυκλώνουν ενώ το μεστωμένο εαρινό -λίγο πριν την ισημερία- φως να λούζει τα πάντα και να θυμάμαι καθάρια εκείνη και τη μάνα μου που με ρώτησε πριν φύγω "γιέ μου που πας;" "μάνα θα παω στα γκαζίδια";

...τώρα που το σκέφτομαι σιγά μην έπερνα Diavel... Μoto Guzzi Griso θα έπαιρνα..

μλκ πες αληθεια...
εχεις φυτεψει καλαματιανη φουντα γυρω απο τα μελισσια και πανε και βοσκανε εκει...
:a20:

ego_o_idios
07/03/2014, 15:23
to mixanaki to ida to kavalisa to valame ke mprosta
o ixos iperoxos apokosmos oti prepi gia na epivalese ston dromo

plasika gia ton poutso
sxediasmos gia ton poutso
tigka stin malakia gia na dior8o8oun ke na kriftoun ena karo tsimplekia mono piso ine omorfo

ena tetio mixanaki to ftiaxnis monos sou me oti 8elis paragkelia 300ara roda me psalidia etimi komple
pernis ke ena hayabusha to kanis gimno ke exis glitosi ke 12.000 peripou:lol:

Billymuse
07/03/2014, 15:29
Εξάτμιση μαμά του diavel
http://www.ducati.com/fe-web/mp3/Diavel_long_track.mp3

και τώρα απο Termignoni
http://www.ducati.com/fe-web/mp3/DIAVEL_Acc_long-track.mp3

Πραγματικά ακούστε τις Termignoni...:a23:

Bowleno
07/03/2014, 16:00
Eμένα μου φέρνει κάτι σε allien ένα πράγμα....:yuck::alien::a04::a020:

Απορώ πως μια εταιρία που έχει βγάλει ένα απο τα πιο όμορφα μΕχανάκια όλων των εποχών (916) έβγαλε αυτό το έκτρωμα και την συνέχειά του.....

teogtp
07/03/2014, 16:18

Απορώ πως μια εταιρία που έχει βγάλει ένα απο τα πιο όμορφα μΕχανάκια όλων των εποχών (916) έβγαλε αυτό το έκτρωμα και την συνέχειά του.....

Η απορια σου εχει μια απαντηση..........

Αμερικα my friend!

notakos600
07/03/2014, 17:10
to mixanaki to ida to kavalisa to valame ke mprosta...

Άμα πήρε και μπρος ούτε του παπά μην το πεις... :rotflmao:

sv1000s
07/03/2014, 18:41
Άμα πήρε και μπρος ούτε του παπά μην το πεις... :rotflmao:

:priest::rotflmao::rotflmao::rotflmao:

simeon
07/03/2014, 19:59
απο τις ποιο όμορφεσ μηχανές που κυκλοφορούν σήμερα!!! :smokin:

IRA57
07/03/2014, 21:59

γιατι προσβαλεις τα alien καλε? χαχαχαχα

Το 916 θεωρω οτι ηταν η ποιο πετυχημενη και ταυτοχρονα ξεδιαντροπη αντιγραφη μηχανης εβερ (εδεσε βεβαια και οτι ο v2 ηταν ποιο λεπτος απο v4 με οβαλ εμβολα)...
Το μονο μηχανακι που πραγματικα αξιζε σαν οριτζιναλ σχεδιαση και κονσεπτ απο αυτη την εταιρεια τα τελευταια 20 χρονια ηταν τα παρα-αδικημενα 999...και επειδη δεν πιασαν εμπορικα ξαναγυρισαν (εκσυγχρονισαν) (σ)την 916 και τσουυυπ 1098...
Προσωπικη αποψη παντα...

el_hymador
07/03/2014, 22:19
Το 916 θεωρω οτι ηταν η ποιο πετυχημενη και ταυτοχρονα ξεδιαντροπη αντιγραφη μηχανης εβερ (εδεσε βεβαια και οτι ο v2 ηταν ποιο λεπτος απο v4 με οβαλ εμβολα)...
Το μονο μηχανακι που πραγματικα αξιζε σαν οριτζιναλ σχεδιαση και κονσεπτ απο αυτη την εταιρεια τα τελευταια 20 χρονια ηταν τα παρα-αδικημενα 999...και επειδη δεν πιασαν εμπορικα ξαναγυρισαν (εκσυγχρονισαν) (σ)την 916 και τσουυυπ 1098...
Προσωπικη αποψη παντα...

Πιστεύεις πραγματικά ότι ο Tamburini αντέγραψε το NR750;

IRA57
07/03/2014, 22:30
Πιστεύεις πραγματικά ότι ο Tamburini αντέγραψε το NR750;

Το εχει πει ο ιδιος οτι απο το NR750 ''εμπνευστηκε'' (κατι που ειναι φως φαναρι αλλωστε)...δεν εχει σημασια αν το πιστευω ή οχι.

btw, αν και το αρθρο λεει οτι το nr750 παρουσιαστηκε το 1991 ,ειχε παρουσιαστει νωριτερα στο Τοκυο...

http://www.ashonbikes.com/content/massimo-tamburini

binzis
07/03/2014, 22:59
Η μηχανή είναι απλά γ@μ@τη απο κοντά και μόλις σήμερα είδα και την γραμμή παραγωγής της...:)

p@nos
08/03/2014, 00:13
Το εχει πει ο ιδιος οτι απο το NR750 ''εμπνευστηκε'' (κατι που ειναι φως φαναρι αλλωστε)...δεν εχει σημασια αν το πιστευω ή οχι.

btw, αν και το αρθρο λεει οτι το nr750 παρουσιαστηκε το 1991 ,ειχε παρουσιαστει νωριτερα στο Τοκυο...

http://www.ashonbikes.com/content/massimo-tamburini

ναι αμα τα δεις διπλα διπλα μοιαζουν ειναι κοκκινα και τα δυο...ρε τι μπουρδες διαβαζουμε...

Bradipous
08/03/2014, 00:24

Καπου 22000 εχει η πιο καλη εκδοση. Οντως πολλα λεφτα αλλα συγκριτικα με τον ανταγωνιστη βμαξ καπου στα 25000 ειναι καλα.

Συνεχιζω να αναρωτιεμαι γιατι μια τοσο αντι-εμπορικη κατηγορια μοτο ειναι τοσο ακριβη και τον λογο που το κοστος ειναι τοσο μεγαλο.

IRA57
08/03/2014, 02:22
ναι αμα τα δεις διπλα διπλα μοιαζουν ειναι κοκκινα και τα δυο...ρε τι μπουρδες διαβαζουμε...

Πλακα κανεις ετσι?
''Σχιστα'' φωτα,μονομπρατσο,εξατμισεις στην ουρα ειχαν πολλα ντουκατι στο παρελθον?
Απλα του βγηκαν ποιο ''σεξυ'' οι αναλογιες λογω λεπτου V2 κινητηρα εναντι του ''χοντρου'' V4οβαλ εμβολων.

Υ.Γ. Αλλο πραγμα σημαινει ''αντιγραφη'' και αλλο το ''μοιαζουν''

p@nos
08/03/2014, 16:18
εχουν δυο ροδες, εχουν κλιπον, καινε βενζινη...ελεος φιλε...τωρα αμα εσυ δε καταλαβαινεις τι σημαινει εμπνευση δε θα κατσω να σου μαθω εγω...το nr ειναι σα φακλανα μπροστα στο 916 και εσυ το βλεπεις και αντιγραμενο...μαλιστα...

Takata Dome
08/03/2014, 17:26
Αντιγραφή δεν είναι.Ότι σαν σχέδιο άντλησε πολλά στοιχεία όμως,ναι. Φυσικά όταν το κάνουν αυτό οι Ιταλοί είναι "ιταλικό στύλ και φινέτσα" όταν το κάνουν οι Ιάπωνες είναι απλά για τα μπάζα. Double standards μήπως;

notakos600
08/03/2014, 17:30
Αντιγραφή δεν είναι.Ότι σαν σχέδιο άντλησε πολλά στοιχεία όμως,ναι. Φυσικά όταν το κάνουν αυτό οι Ιταλοί είναι "ιταλικό στύλ και φινέτσα" όταν το κάνουν οι Ιάπωνες είναι απλά για τα μπάζα. Double standards μήπως;

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω και να αναφωνήσω δις... ΖΗΤΩ-ΖΗΤΩ.:a10:

IRA57
08/03/2014, 19:14
εχουν δυο ροδες, εχουν κλιπον, καινε βενζινη...ελεος φιλε...τωρα αμα εσυ δε καταλαβαινεις τι σημαινει εμπνευση δε θα κατσω να σου μαθω εγω...το nr ειναι σα φακλανα μπροστα στο 916 και εσυ το βλεπεις και αντιγραμενο...μαλιστα...

Ξερω τι σημαινει εμπνευση και εμπνευσμενο σχεδιο (βλεπε Ντουκατι 999)...και ξερω τι σημαινει αντιγραφη...
Τα χαρακτηριστικα στοιχεια του 916 που ετρεχαν τα σαλια απο οποιον το εβλεπε ηταν αυτα που αντιγραφτηκαν απο NR δλδ σχιστα φωτα,μονομπρατσο και εξατμισεις στην ουρα...τα οποια ξαφνικα εγιναν και trademark της ducati και οταν τα ξαναεφαρμοσε η Χοντα λεγαν οτι αντεγραψε τη Ντουκατι...μη χεσω...

Το NR εχει V4 κινητηρα με οβαλ εμβολα και εξατμιση 8-4-2-1-2...εννοειται οτι θα ειναι ποιο φαρδυ απο ενα V2 με σωληνωτο πλαισιο...μακαρι το 916 να ειχε την μιση τεχνολογια του NR...

Η αντιγραφη ιδιαιτερων χαρακτηριστικων/στοιχειων αυτο δεν ειναι?
Και να συμπληρωσω στο 2ο που λες οτι για χρονια (και ακομα συμβαινει) οποιο ιαπωνεζικο ειχε/εχει π.χ.εξατμιση στην ουρα ειχε/εχει ''ιταλικο στυλ''....μη χεσω...
π.χ. οταν βγηκε το cbr1000rr με εξατμιση στην ουρα διαβαζαμε για αντιγραφη ιταλικου στυλ...το ποιος αντεγραψε ποιον ειναι ολοφανερο...

Takata Dome
08/03/2014, 19:19
Aντιγραφή για μένα είναι το να πάρεις ένα σχέδιο,να αλλάξεις 2-3 πράγματα και να το πασάρεις στην αγορά.Έμπνευση είναι να πάρεις ένα σχέδιο,και βασιζόμενος σε κάποια στοιχεία του,τα εξελίσσεις.Αντιγραφή τύπου κινέζων δεν είναι,έμπνευση σίγουρα.

IRA57
08/03/2014, 19:35
Aντιγραφή για μένα είναι το να πάρεις ένα σχέδιο,να αλλάξεις 2-3 πράγματα και να το πασάρεις στην αγορά.Έμπνευση είναι να πάρεις ένα σχέδιο,και βασιζόμενος σε κάποια στοιχεία του,τα εξελίσσεις.Αντιγραφή τύπου κινέζων δεν είναι,έμπνευση σίγουρα.

Θεωρητικα ναι...
Στην συγκεκριμενη περιπτωση στην πραξη εγινε το...
Πεταω τα παλια σχεδια...και πανω στο ιδιο μοτερ και σκελετο (στην ουσια) με του 888 βαζω μονομπρατσο,εξατμιση στην ουρα και σχιστα φωτα...και μετα ''ενωνω τις τελειες'' που λενε...
Επρεπε να αντιγραψουν και το μοτερ (εδω γελαμε :D ) για να το πουμε αντιγραφη?

Η Χοντα επισης ηθελε να δωσει εναν ''αερα'' απο την παραδοση που εχει στους αγωνες αντοχης με το μονομπρατσο.
Αν βαλουμε τις λεξεις ''Ντουκατι'' με ''αγωνες αντοχης'' στην ιδια προταση ομως μονο για ανεκδοτο θα μιλαμε.

Takata Dome
08/03/2014, 19:39
Θεωρητικα ναι...
Πεταω τα παλια σχεδια...και πανω στο ιδιο μοτερ και σκελετο (στην ουσια) με του 888 βαζω μονομπρατσο,εξατμιση στην ουρα και σχιστα φωτα...και μετα ''ενωνω τις τελειες'' που λενε...

Η Χοντα επισης ηθελε να δωσει εναν ''αερα'' απο την παραδοση που εχει στους αγωνες αντοχης με το μονομπρατσο.
Αν βαλουμε τις λεξεις ''Ντουκατι'' με ''αγωνες αντοχης'' στην ιδια προταση ομως μονο για ανεκδοτο θα μιλαμε.

Δεν συμφωνώ απόλυτα στα περι αντιγραφής,αλλά δεν πειράζει.Για τους αγώνες αντοχής,και η Ducati συμμετείχε και έχω μάλιστα τεστ της 750 F1 Endurance απ'τους 2 Τροχούς.Αν εννοείς για το αν είχε επιτυχημένη παρουσία ή όχι,δεν το ξέρω αυτό.

el_hymador
08/03/2014, 20:00
...πάντως αν εξαιρέσει κανείς τις εξατμίσεις κάτω από την ουρά και τα VFR 750 του 90΄είχαν "σχιστά" φώτα και μονόμπρατσο, άρα με αυτή την λογική, η σχεδιάση του NR, αντλεί πολλά στοιχεία από εκεί:

311475

Παρθενογέννεση δεν υπάρχει σε τίποτα, όλοι συνειδητά ή ασυνείδητα από κάτι επηρρεάζονται και δημιουργούν, το σενάριο ώστοσο στη περίπτωση ΝR750 - 916, είναι πάρα πολύ τραβηγμένο για να θωρηθεί "αντιγραφή"... ότι και αν έκανε ο Tamburini, ακόμα και αν όντως επηρρεάστηκε από τη σχεδιάση του Honda, η δική του εκδοχή είναι τόσο προχωρημένη και εξελιγμένη που πρέπει να προσπαθήσεις για να βρεις σχεδιαστικούς δεσμούς.

Ότι και να λέμε ο τύπος έτσι και αλλιώς έχει σχεδιάσει την ομορφότερη μοτοσικλέτα όλων των εποχών (MV Agusta F4), οπότε επηρρεάστηκε ή όχι στο 916, το θέμα είναι ότι το έχει περισσότερο απο κάθε άλλο...

IRA57
08/03/2014, 20:13
Προσωπικα θεωρω οτι το NR εχει ''γερασει ποιο καλα'' που λενε και απο το 916 και απο το F4 που πλεον δειχνουν πολυ ξεπερασμενα...οχι οτι δεν δειχνει και το NR τα χρονακια του...Δυσκολα μπορω να σκεφτω μηχανακια που να εχουν γερασει τοσο ομορφα οσο το Aprilia RS250 που ακομα δειχνει σαν να σχεδιαστηκε χτες!
311477

Ε οχι και ''προχωρημενο'' το 916 σε σχεση με το NR ρε παιδια...καποιες τεχνολογιες που ειχε το ΝR δεν τις εχουν ουτε τα σημερινα...

Υ.Γ. Ο,τι και να λεμε...οταν ο ιδιος ο Ταμπουρινης :D εχει ''αναγκαστει'' να πει οτι απο το NR ''εμπνευστηκε'' (στον καλλιτεχνικο χωρο ξερουμε ποσο λεπτη γραμμη ειναι το εμπνευστηκα με το αντεγραψα ετσι?) τα στοιχεια που καποιοι θεωρουν ως ''ταυτοτητα'' της 916 τοτε...

Y.Γ. Το 90 παρουσιαστηκε η NR στο Τοκυο.Το VFR ειναι ο,τι ποιο συγγενικο ειχε η Χοντα στο NR ,λογικο ειναι να τα μοιραζονται.
VFR με οβαλ εμβολα εναι υπο μια εννοια το NR.

Grafton 505
08/03/2014, 22:47
Η μηχανή είναι απλά γ@μ@τη απο κοντά και μόλις σήμερα είδα και την γραμμή παραγωγής της...:)

photo or didn't happen .... :D

IRA57
08/03/2014, 22:51

απο τον ελεγχο ποιοτητας καθρεπτων panigale...
http://seriouslyforreal.com/wp-content/uploads/2014/01/manigale-ducati-1199-wallpaper-11-1600x12003.jpg

notakos600
09/03/2014, 07:37
απο τον ελεγχο ποιοτητας καθρεπτων panigale...
http://seriouslyforreal.com/wp-content/uploads/2014/01/manigale-ducati-1199-wallpaper-11-1600x12003.jpg

Μακάρι να έκαναν το ίδιο και στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη.

byron
09/03/2014, 08:45
Θεωρητικα ναι...

Τσάμπα κουράζεσαι.
Οι Ιάπωνες αντέγραψαν σε αηδιαστικό βαθμό τους Ευρωπαίους, ιδίως κατά τις δεκαετίες 60-70, ενώ ελάχιστες διατάξεις κινητήρα δεν είχαν δοκιμαστεί από τους Ευρωπαίους μέχρι την δεκαετία του 50. Για πλαίσια, ας μην μιλήσουμε καλύτερα...

Απλά οι Ιάπωνες κατάφεραν να τις κάνουν να δουλέψουν με αξιοπιστία. Ούτε λίγο, ούτε μικρό είναι αυτό.

Τα μονόπρατσα ήταν πατέντα της γαλλικής ELF. Σαν σχεδίαση υπήρχαν από καταβολής μοτοσυκλετών σε μικρού κυβισμού μοτό.
Οι εξατμίσεις κάτω απ΄την ουρά, δεν είναι της Honda και του NR, ούτε του 916. Σαν σχεδίαση μπήκε στα αγωνιστικά δίχρονα, με το Suzuki XR14 (http://www.ozebook.com/compendium/suzi/rg500/rg500b.html), σχεδίαση που τα ακολούθησε μέχρι και τα παραγωγής RGΓ500
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος, οτι δεν υπάρχει κάποιο αγωνιστικό του 50-60 που το είχε πρωτοδοκιμάσει..

binzis
09/03/2014, 09:59
311489
311490
311491

binzis
09/03/2014, 09:59
311492
311493

Bradipous
09/03/2014, 10:05
311489
311490
311491

Απο μηχανες μονο ενα agility (?) βλεπω, ντουκατι ουτε για δειγμα...
κατι παραπανω θα ξερουν για να μην εχει κανεις τους... :p

IRA57
09/03/2014, 17:45
Τσάμπα κουράζεσαι.
Οι Ιάπωνες αντέγραψαν σε αηδιαστικό βαθμό τους Ευρωπαίους, ιδίως κατά τις δεκαετίες 60-70, ενώ ελάχιστες διατάξεις κινητήρα δεν είχαν δοκιμαστεί από τους Ευρωπαίους μέχρι την δεκαετία του 50. Για πλαίσια, ας μην μιλήσουμε καλύτερα...

Απλά οι Ιάπωνες κατάφεραν να τις κάνουν να δουλέψουν με αξιοπιστία. Ούτε λίγο, ούτε μικρό είναι αυτό.

Τα μονόπρατσα ήταν πατέντα της γαλλικής ELF. Σαν σχεδίαση υπήρχαν από καταβολής μοτοσυκλετών σε μικρού κυβισμού μοτό.
Οι εξατμίσεις κάτω απ΄την ουρά, δεν είναι της Honda και του NR, ούτε του 916. Σαν σχεδίαση μπήκε στα αγωνιστικά δίχρονα, με το Suzuki XR14 (http://www.ozebook.com/compendium/suzi/rg500/rg500b.html), σχεδίαση που τα ακολούθησε μέχρι και τα παραγωγής RGΓ500
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος, οτι δεν υπάρχει κάποιο αγωνιστικό του 50-60 που το είχε πρωτοδοκιμάσει..

Οι ιαπωνες ,ναι αντεγραψαν (και πολυ περισσοτερο στον χωρο του αυτοκινητου παρα στις μηχανες και ποιο πολυ την εμφανιση)...αλλα πολυ γρηγορα ηρθε αυτο που λεμε εμπνευση (η μεγαλυτερη? Ηonda cub).
Μηχανολογικα τι να αντιγραψεις? Καποια πραγματα ειναι ντεφακτο.

Δεν ισχυριστηκα ΠΟΥΘΕΝΑ οτι η Χοντα ''εφευρε'' τα μονομπρατσα,τα σχιστα φωτα και τις εξατμισεις στην ουρα. Τον συνδυασμο και το γενικο στυλ/εφαρμογη αντεγραψε ο Ταμπουρινη απο NR (και ξαναλεω μονος του ειπε οτι απο αυτο ''εμπνευστηκε'') και απο τοτε οποιος τα εφαρμοζε διαβαζαμε/ακουγαμε παντου οτι ''αντιγραφουν τους ιταλους'' (και ειναι αυτο το τελευταιο που με ενοχλουσε παντα).

Υ.Γ. Πατεντα της ELF σε συνεργασια και αγορα της πατεντας απο τη Χοντα. I know...

KostasV2
09/03/2014, 18:18
Ξεφύγαμε απ' το θέμα μας...

Back on topic: Το Diavel είναι μια φακλάνα για αμερικάνους.- :p

taisteal
09/03/2014, 18:42
Ελεος με το εκτρωμα :a04:

Η υπερβολη στα χειροτερα της..

Allst@rf
09/03/2014, 18:49
Εγω το ειδα στο δρομο να ρολαρει γουργουριστο ,και το ζηλεψα...

Ο ορισμος της μηχαναρας ,που λεγαμε και πιτσιρικαδες...

Billymuse
09/03/2014, 22:03
Απο τι κατάλαβα το Diavel η θα το γουστάρει τρελά κάποιος η θα τον κάνει να ξερνάει μονο που το βλέπει.
Εγω είμαι κάπου στη μέση :a22:

Pardalotzatziki
09/03/2014, 22:30
Για οσους συζητατε για αντιγραφες κ λοιπα...
Αυτο ποιος το σχεδιασε(μοντελο 1990);

Aprilia AF1 125 Futura
http://www.motorsbros.com/images/Aprilia-AF1-125-Futura-08.jpg

est
09/03/2014, 22:46
Το ήδη υπάρχον μοντέλο το έχω δει στο δρόμο και για τον όγκο του μια χαρά ευκίνητο είναι.. σαν κάτι επαγγελματίες χορεύτριες που, αν και έχουν πάρει μερικά κιλάκια, ξαφνικά αρχίζουν τα κόλπα και μένεις.. :eyepop:
Το ότι υπάρχει κάπου κάποιος που θα το πάρει είναι βέβαιο..αλλιώς δεν θα το έφτιαχναν. :p
Το ότι πολλοί από εμάς θα ήθελαν να το πάνε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ βόλτα, επίσης είναι βέβαιο. :cool:
Και για να θες να το πας βόλτα..ε δε μπορεί, κάτι σ'αρέσει.. :smokin:

Takata Dome
09/03/2014, 22:47
Τριχίτσες :p 1987!

311546

IRA57
10/03/2014, 01:10
Για οσους συζητατε για αντιγραφες κ λοιπα...
Αυτο ποιος το σχεδιασε(μοντελο 1990);

Aprilia AF1 125 Futura
http://www.motorsbros.com/images/Aprilia-AF1-125-Futura-08.jpg

Ποιος το σχεδιασε? Και τι αποδεικνυει η φωτο?

Pardalotzatziki
10/03/2014, 01:14
Ποιος το σχεδιασε? Και τι αποδεικνυει η φωτο?

Δεν ξερω, ρωταω τους γνωστες...οσοι ασχολουνται με αυτο το θεμα...

Αποδεικνυει, οπως και η φωτο του Takata, οτι το φρεντ εχει ξεφυγει.... :eek:

IRA57
10/03/2014, 01:17
Δεν ξερω, ρωταω τους γνωστες...οσοι ασχολουνται με αυτο το θεμα...

Αποδεικνυει, οπως και η φωτο του Takata, οτι το φρεντ εχει ξεφυγει.... :eek:

Υπηρξε ''ροη γεγονοτων'' μεταξυ Ντουκατι>σχεδιασμος>Ταμπουρινι>ομολογημενη ''εμπνευση''
...Δεν ψαχνουμε ποιος σχεδιασε τι, απλα διαπιστωνουμε οτι το ''ιταλικο στυλ'' εχει ιαπωνικη καταγωγη τελικα :D

Pardalotzatziki
10/03/2014, 01:22
Υπηρξε ''ροη γεγονοτων'' μεταξυ Ντουκατι>σχεδιασμος>Ταμπουρινι>ομολογημενη ''εμπνευση''
...Δεν ψαχνουμε ποιος σχεδιασε τι, απλα διαπιστωνουμε οτι το ''ιταλικο στυλ'' εχει ιαπωνικη καταγωγη τελικα :D

ΔιαπιστωνουΜΕ;; Ή διαπιστωνεις;;;;

IRA57
10/03/2014, 01:47
ΔιαπιστωνουΜΕ;; Ή διαπιστωνεις;;;;

Εγω το εχω διαπιστωσει εδω και χρονια στην συγκεκριμενη περιπτωση...
Αμα καποιος συνεχιζει να θεωρει ''ιταλικο στυλ'' το μονομπρατσο,τα σχιστα φωτα και τις εξατμισεις στην ουρα της 916 ενω ακομα και ο ιδιος ο Ταμπουρινι λεει οτι ''εμπνευστηκε'' απο το NR750...τοτε κατι αλλο τρεχει...

RaGe_Raptor
13/03/2014, 05:32
Αρκεί να κοιτάξει κανείς μια σύγχρονη MV AGUSTA . Είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο κόσμος της μοτοσικλέτας όσον αφορά το σχεδιασμό. Και γενικά οι π@ύστηδες οι Ιταλοί δεν παίζονται . ο Ταμπουρίνι και να εμπνεύστηκε όντως από το NR το ξεπέρασε κατά πολύ.!

IRA57
13/03/2014, 20:06
Αρκεί να κοιτάξει κανείς μια σύγχρονη MV AGUSTA . Είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο κόσμος της μοτοσικλέτας όσον αφορά το σχεδιασμό. Και γενικά οι π@ύστηδες οι Ιταλοί δεν παίζονται . ο Ταμπουρίνι και να εμπνεύστηκε όντως από το NR το ξεπέρασε κατά πολύ.!

Δεν μου αρεσουν...πλεον δειχνουν τα χρονια τους...

Kαι ακομα ποιο συγκεκριμενα προτιμω το ''form follows function'' απο το ''function follows form'' των συγχρονων mv agusta.

Το Mission R ή την Britten 1000 για παραδειγμα τa βρισκω πολυ ποιο ομορφa.

RaGe_Raptor
13/03/2014, 20:18

Kαι ακομα ποιο συγκεκριμενα προτιμω το ''form follows function'' απο το ''function follows form'' των συγχρονων mv agusta.

Μαζί σου.. Συμφωνώ απόλυτα με το "form follows function" και ναι τα αγκούστα είναι το αντίθετο (ήθελαν ντέ και καλά φαίρινγκ χωρίς ανοίγματα σε Ι4 και φυσικά υπήρχαν προβλήματα ψύξης) αλλά σε πόστερ είναι απίθανα..!!!!

IRA57
13/03/2014, 20:23
αλλά σε πόστερ είναι απίθανα..!!!!

Φωτογενεια...υπαρχει και στα μηχανακια...
Το cbr1000rr08 και μετα για παραδειγμα ειναι κακασκημο στις φωτο αλλα απο κοντα ,αν οχι ομορφο ,σιγουρα δεν το λες ασχημο.(προσωπικη αποψη που πολλοι θα διαφωνησουν ισως)

el_hymador
13/03/2014, 20:29

Ε αν γουστάρεις function over form τότε θα λατρεύεις και την σχεδιάση του Motra υποθέτω...

311815

Στα της σχεδίασης είναι ακόμα νωρίς και για το NR και για την 916 να αποδειχθούν διαχρονικά... σε καμιά 20άρα χρόνια τα λέμε. Προσωπικά δεν έχω φάει το σκάλωμα που έχουν πολλοί με την 916, δεν μπορώ να πω ότι μου έκανε κάτι περισσότερο από το wow του αρχικού εντυπωσιασμού, σε κάθε περίπτωση τόσο το NR όσο και το 916 περισσότερο θα τα θυμόμαστε και θα τα μνημονεύουμε για το τι πράγματικά ήταν και πρέσβευαν παρά για την σχεδιάση τους η οποία έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

IRA57
13/03/2014, 20:33
^
μπομπος μετατροπη ειναι ,οχι οριτζιναλ σχεδιαση.

function δεν εννοειται μονο η λειτουργικοτητα αλλα το πως η σχεδιαση ωφελει την λειτουργια του μηχανολογικου συνολου.

Επιτομη σε αυτο η Britten 1000 και ισως η moto2 Brough Superior (εχω και ενα μικρο κολλημα με την αεροδυναμικη και ειδικα στην τελευταια εχει πεσει δουλεια σε αυτο το τομεα)

RaGe_Raptor
13/03/2014, 20:41
Φωτογενεια...υπαρχει και στα μηχανακια...
Το cbr1000rr08 και μετα για παραδειγμα ειναι κακασκημο στις φωτο αλλα απο κοντα ,αν οχι ομορφο ,σιγουρα δεν το λες ασχημο.(προσωπικη αποψη που πολλοι θα διαφωνησουν ισως)

Με το που το είδα μόνο που δεν ξέρασα...:yuck:
Με το πέρασμα που χρόνου it has grown on me που λένε στο χωριό μου...

el_hymador
13/03/2014, 20:58
^
μπομπος μετατροπη ειναι ,οχι οριτζιναλ σχεδιαση.

function δεν εννοειται μονο η λειτουργικοτητα αλλα το πως η σχεδιαση ωφελει την λειτουργια του μηχανολογικου συνολου.

Επιτομη σε αυτο η Britten 1000 και ισως η moto2 Brough Superior (εχω και ενα μικρο κολλημα με την αεροδυναμικη και ειδικα στην τελευταια εχει πεσει δουλεια σε αυτο το τομεα)

Πιστεύω πως κάθε μοτοσικλέτα, πέραν των streamliner που σπάνε ρεκόρ ταχύτητας έχει περιθώριo αισθητικής παρέμβασης που να μην λειτουργεί εις βάρος της χρηστικότητας. Κλασσικό παράδειγμα τα MX και γενικά οι αγωνιστικές off road μοτοσικλέτες όπου υπάρχει ένα αυστηρό σχεδιαστικο πρωτόκολλο το οποίο υπαγορεύεται από τη χρήση και τις απαιτήσεις.
Ακόμα και εκεί όμως, όπου δεν υπάρxει μεγάλο περιθώριο να παίξουν οι σχεδιαστές, βλέπεις ότι καταφέρνουν να δημιουργούν πολύ όμορφα μηχανάκια και -το κυριότερο- διαφορετικά μεταξύ τους.

Σε καμία περίπτωση οι σχεδιαστές δεν λειτουργούν αυτοβούλως αλλά σε συνεργασία με τους μηχανικούς, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων τους υποδεικνύουν ποια ειναι τα όρια και το πλάισιο που θα κινηθούν και πάνω σε αυτά τα δεδομένα δημιουργούν. Eν ολίγοις δεν πιστεύω ότι υπάρχουν form over function μοτοσικλέτες

Μοτοσικλέτες που φτιάχτηκαν με το design ως προτεραιότητα απέτυχαν παταγωδώς... π.χ.:

311819

Eίναι πολύ μεγάλη κουβέντα τα περί σχεδίασης, καλό θα ήταν να τα συζητάγαμε σε άλλο thread και όχι σε αυτό του Diavel.

IRA57
13/03/2014, 21:39
Kαι ομως υπαρχει το ''function follows form'' (περισσοτερο απο παντου δε στην ιταλια και μετα αμερικη)...κλασσικα παραδειγματα η mv agusta f4 και η Lamborghini Countach...κοινως ''ετσι πρεπει να μοιαζει...τωρα χωρεστε τα ολα εκει μεσα...''

RaGe_Raptor
13/03/2014, 21:41
Ε αν γουστάρεις function over form τότε θα λατρεύεις και την σχεδιάση του Motra υποθέτω...

311815

Στα της σχεδίασης είναι ακόμα νωρίς και για το NR και για την 916 να αποδειχθούν διαχρονικά... σε καμιά 20άρα χρόνια τα λέμε. Προσωπικά δεν έχω φάει το σκάλωμα που έχουν πολλοί με την 916, δεν μπορώ να πω ότι μου έκανε κάτι περισσότερο από το wow του αρχικού εντυπωσιασμού, σε κάθε περίπτωση τόσο το NR όσο και το 916 περισσότερο θα τα θυμόμαστε και θα τα μνημονεύουμε για το τι πράγματικά ήταν και πρέσβευαν παρά για την σχεδιάση τους η οποία έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Νταξ'το ξεχείλωσες όσο δεν πάει...!!:lol:

RaGe_Raptor
13/03/2014, 21:42
Kαι ομως υπαρχει το ''function follows form'' (περισσοτερο απο παντου δε στην ιταλια και μετα αμερικη)...κλασσικα παραδειγματα η mv agusta f4 και η Lamborghini Countach...κοινως ''ετσι πρεπει να μοιαζει...τωρα χωρεστε τα ολα εκει μεσα...''
Σωστός...έτσι είναι.

Da.Vintage
14/03/2014, 12:18

Εμένα μου αρέσει αυτό το σκεπτικό... δινει τροφή στο μυαλό να γίνουν κάποια λειτουργικά πράγματα πιο κόμπακτ!

Αλλιώς θα κυκλοφορούσες για power commander κατι τέτοιο με τρέιλερ απο πίσω
311848