View Full Version : Αυτοσχεδιος εξολκεας για αλλαγη ρουλεμαν στο ψαλιδι
Οι παλιοι πιθανον να το ξερετε το κολπο αλλα δεν πειραζει ας μαθενουν και οι νεοι...δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα να πω οτι το ειδα στο dirt-bike.gr 311543http://forum.dirt-bike.gr/forum/viewtopic.php?f=55&t=7516&st=0&sk=t&sd=a&sid=74ca841205a49a8ceeb0f07e0cecaf32&start=15:beer:
Να προσθέσω ότι και οι δακτύλιοι από παλιά ρουλεμάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν εξολκείς, σε συνδυασμό με βίδες, οπότε αν δεν πιάνουν πολύτιμο χώρο '''''''''''''δεν τα πετάμε.
motomaniac
10/03/2014, 00:30
δεν καταλαβαινω πως δουλευει.
staffaki
10/03/2014, 01:48
δεν καταλαβαινω πως δουλευει.
Όσο σφίγγεις το παξιμάδι, το μικρό καρυδάκι σπρώχνει το ρουλεμαν-σινεμπλοκ προς το μεγάλο καρυδάκι, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο ώστε να το χωρέσει μέσα του. Έτσι βγαίνει χωρίς χτύπημα από την φωλιά του ψαλιδιού.
Αν μπεις στο λινκ στο dirtbike θα καταλάβεις αμέσως!
motomaniac
10/03/2014, 01:55
αν δεν εχεις βγαλει κανενα ρουλεμαν?
staffaki
10/03/2014, 02:02
αν δεν εχεις βγαλει κανενα ρουλεμαν?
Σε μπερδεύει μάλλον η φωτογραφία...το ρουλεμάν που είναι ανάμεσα στα καρυδάκια είναι αυτό που θες να βγάλεις, απλά για λόγους φωτογράφησης παραλείπεται το ψαλίδι...
motomaniac
10/03/2014, 02:05
το πιασα νομιζω. το μικρο καρυδακι πως θα το βαλεις μες το ψαλιδι?
bros400pgm
10/03/2014, 06:58
Το ψαλιδι πρεπει να ειναι τυπου Η και παλι ομως μπορει να μην συμφερει να τα σπρωχνεις απο την μια μερια στην αλλη. Aυτη η πατεντα γινεται κυριως σε μοχλικα.
το μεγαλο καρυδακι κραταει κοντρα στην πατουρα του ψαλιδιου και βιδονοντας το μικρο καρυδακι εισερχετε στο ψαλιδι σπροχνωντας το ρουλεμαν...σιγουρα ειναι καλη πατεντα και αποφευγης τα χτυπηματα, εγω στο βγαλσιμο χρησιμοποιησα βαριοπουλα και κουφοκλειδο κατι που δεν ενδεικνυται αλλα το εμαθα εκ τον υστερων ευτυχος δεν εγινε καμια μακακια στη φωλια...next time we know;)
amyroukai
10/03/2014, 11:55
Ωραίο! Θα δων αν βολεύει για τα μπροστινά (αν και με ελαφρό χτύπημα γύρω γύρω εύκολα έβγαιναν από ότι είχα δει, ακόμα δεν το έχω κάνει μόνος μου)
motomaniac
11/03/2014, 01:07
ρε παιδια αν τα ρουλεμαν εχουν φωλιες αυτο δουλευει?
επειντί εγκό ντεν καταλαβα...
στις παρακάτω φωτό πως μπορεί να χρησιμεύσει το εν λόγω αυτοσχέδιο εργαλείο....?
311611311613
ή είναι μόνο για το μοχλικό...?
bros400pgm
11/03/2014, 09:12
Εαν εχει κενο απο την αλλη μερια, ωστε να χωραει καρυδακι σε διαμετρο ισο με τον εσωτερικο δακτυλιο του ρουλεμαν, θα μπορουσες να πεις οτι ναι, βρισκει εφαρμογη και ας εχει φωλια. Επειδη ομως απο την αλλη μερια εχεις και αλλο ρουλεμαν:D, σφυρακι, καλεμακι και χτυπηματακι :lol:
παιδια για ψαλιδι μιλαμε και μοχλικο, και εγω με χτυπιμα τα εβγαλα απο το ψαλιδι, μετα την βρηκα την πατεντα αλλα στο βαλσιμο θα δοκιμασο αυτον τον τροπο ειναι προτιμοτερο να μπουν σπρωχτά παρα χτυπιτά:D...γνωμη μου παντα δεν ξερω μπορει να κανω και λαθος
Υπαρχει και ενα αλλο με γρασσο
Μην χτυπατε τα ρουλεμαν η τις φωλιες...
Ειναι προτειμοτερο να φτιαξετε εναν εξολκεα σε μηχανουργειο.
οποιος θελει του δειχνω πως.
ego_o_idios
12/03/2014, 15:05
episis panta iparxi ke i patenta me ta revi8ia frazete prota tin mia meria rixnete revi8ia ke nero ke frazete ke tin ali otan fouskosoun ta revi8ia petane ta rouleman ekso ke ka8arises...
episis panta iparxi ke i patenta me ta revi8ia frazete prota tin mia meria rixnete revi8ia ke nero ke frazete ke tin ali otan fouskosoun ta revi8ia petane ta rouleman ekso ke ka8arises...
pistevo oti gnorizeis pos se grafoume sta endoxa paparia mas...
pistevo oti gnorizeis pos se grafoume sta endoxa paparia mas...:lol:
pistevo oti gnorizeis pos se grafoume sta endoxa paparia mas...
grrrrigora στις κουβέντες μεγάλων ανδρών και μικρών παιδιών..!