Σύνδεση

View Full Version : Κακομαθημένοι ποδηλάτες ?

Σελίδες : 1 [2]

Red Rider
17/03/2014, 08:34
"Ιμε γκαιει, αθαιως* κε πωδιλατοισ"

Does this qualify? :lol:

*κλοπυράιτ ελ χυμαδόρ

:lol:

zannisvel
17/03/2014, 13:10
Νομιζω το θεμα εχει ξεφυγει λιγο... Παντως ο κοσμος των 2 τροχων εχει αρκετο χωρο και για μηχανοκινητα και για μη-μηχανοκινητα. Τωρα αν υπαρχουν καποιοι ανεγκεφαλοι δεν ειναι αυτοι που πρεπει να χαρακτηριζουν ολο το ειδος. Θεωρω τον εαυτο μου μηχανοβιο και τα τελευταια 2-3 χρονια και ποδηλατη (ΜΤΒ), την ιδια χαρα μου δινουν και ας μην μπορω να κανω 500 χιλιομετρα ουτε με το ενα ουτε με το αλλο λογω χρονου.

ΥΓ: Και επειδη τυραννιεμαι τωρα τελευταία: XT, XTR, SLX, ή να κρατησω τα alivio? ;)

spyrval
17/03/2014, 14:14
Πεζός που βαριέται να περπατήσει 30 μέτρα για να περάσει από διάβαση: Ο πεζός έχει πάντα προτεραιότητα, να σταματήσουν οι αλήτες να περάσω.

Ποδηλάτης που πιστεύει ότι ο ΚΟΚ είναι γλυκό ή ισχύει μόνο για τους άλλους: Να προσέχετε εσείς ρε κάγκουρες, είμαι ο πιο αργός και αδύναμος χρήστης του δρόμου, θα πάω όπως γουστάρω για να κρατήσω ρυθμό.

Μοτοσακός: Το'χω, αποφεύγω τα εμπόδια εύκολα, χωράω να παρκάρω και να περάσω από παντού. Στην άκρη κ@λ@γρια, είχες και στο χωριό σου πεζοδρόμιο;

Αμάξης: Κάνε στην άκρη ρε με το κ@λόπαπο, αλήτη που είμαι 2 ώρες στο πήξιμο και φτάνεις πρώτος στο φανάρι με το έτσι θέλω. Και ναι, εδώ θα το αφήσω, 2 λεπτά θα κάνω, δεν βλέπω κανέναν ανάπηρο τριγύρω.

Πραγματικά πιστεύω ότι το 80% των ανθρώπων γύρω μας θα μπορούσαν να έχουν και τους 4 ρόλους, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ημέρας.

chester24
17/03/2014, 14:35
να κ ενας σωστος!

κ δευτερος,ειδικα αμα το μισο ποδηλατο κοστιζει οσο ολοκληρο το Κατανα τοτε το θες μαζι σου, αυτοκολητο!!

παμε τωρα στα υπολοιπα.
ημουν κ ειμαι μοτοσυκλετας με πολλα χιλ στην καριερα μου,αρκετα ταξιδια εξωτερικο αλλα κ εντος.κ σαφως συνεχιζω ακομα...
τα τελευταια χρονια ομως κανω κ συστηματικα ποδηλατο (~6.000 ετησιως) με διαδρομες κ αποστασεις χωρις φραγμους...τα 100χιλ/ημερα η' η αναβαση Διονυσου ειναι απλα καφες...
πχ
311972

1)συμφωνω οτι ενα μεγαλο μερος σφαζει κοκκινα κ οδηγει ακρως επικυνδινα,αγνοει βασικα θεματα του ΚΟΚ κ νομιζει οτι εχει ελευθερια παντου.
αυτοι ειναι εφημεροι,πιθανον αναλωσιμοι κ οπως οι μοτο-καγκουρες δινουν λαθος εικονα στην κοινωνια.δεν μπορω να απολογηθω γι'αυτους.προσπαθω να συμβαλω ομως στην εξελιξη τους η οποια ειναι μαλλον αδυνατη....τεσπα.
δυστηχως δεν μπορουμε να τους εξαφανισουμε,περιμενουμε ομως να χαθουν απο μονοι τους ξαφνικα, οπως ηρθαν δλδ,ως κομητες.
2)υπαρχει ομως κ ενα μεγαλο κοματι που ξερει να κινειται στους δρομους,προσεχει,σεβεται κ προπαντως ακουει.φερει εξοπλισμο,φωτα,διακρητικα ασφαλειας κτλ
πιστεψτε με χωρις να βλεπω εχω ακριβη εικονα τι γινεται πισω μου μονο απο τους ηχους,ξερω απο το κορναρισμα/θορυβο κινητηρα κτλ τι ειδους οδηγος ειναι αυτος που θα με προσπερασει...
αυτοι λοιπον νιωθουν το ποδηλατο τους κοματι απο τον εαυτο τους,ξερουν οτι δυσκολα (λογω κοστους) θα το αντικαταστησουν εαν υπαρξει απωλεια κ ετσι το κουβαλουν παντα διπλα τους,σε καφε,εστιατορια κτλ.
συνεπως φιλε Burckley σεβομενος το δικιο σου ισως πρεπει να δεις κ λιγο διαφορετικα το πραμα.η μοτο κλειδωνει εχει συναγερμο κ ζυγιζει 200 κιλα,δεν ''σηκωνεται'' το ιδιο ευκολα οπως ενα κουρσακι των 10 κιλων...
δες τι εγραψες πιο πανω...
Στην άφιξη είμασταν πρώτοι στο μαγαζί και καθόμαστε στο πιο αριστερό τραπεζάκι να ψιλοβλέπουμε και τις γριές.

3)κοψτε αυτην την καραμελα περι τελων κυκλοφοριας/πινακιδων κτλ!ολοι οι ποδηλατες -ηλιθιοι κ μη- πληρωνουν φορους οπως καθε Ελληνας πολιτης κ εχουν δικαιωμα να κινουνται ελευθερα οπου ο νομος το επιτρεπει!!
αν πρεπει να προσεξουν καποιοι τοτε σιγουρα μετα απο αυτους (τους ποδηλατες εννοω) ειναι οσοι περνουν διπλα μας ξυστα κ αγνοουν οτι πρεπει να κραοτυν 1,5 μετρα αποσταση κατα την προσπεραση.:wave2:

Αυτο.. :D

Παιδια δεν χρειαζεται να τα βαζουμε ολα σε ενα τσουβαλι..

Σε ολες τις κατηγοριες ανθρωπων / μοτοσυκλετιστων / ποδηλατιστων / αυτοκινητιστων κλπ κλπ, υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι.

Τα βληματα και οι εξυπνοι.

Οι μοστρατζηδες που πινουν μονο καφε με το οποιοδηποτε ¨1000¨, και αλλοι κανουν τον γυρο του κοσμου με παπακι.

Δεν χρειαζεται να γραψω αλλα.. Ελπιζω να καταλαβαινετε που το παω...

Chill Out αυτοι που μισουν τους ποδηλατες και δεν μπορουν να κανουν ορθοπεταλια, αλλα πρεπει να ομολογησω πως εχουν τα δικια τους..

Chill Out ομως και αυτοι που νομιζουν νομιζουν οτι ειναι οι "i am Lance Armstrong" και σας γραφω ολους στα @@

Υπαρχει χωρος για ολους παιδια.. :beer:

teo_g7
17/03/2014, 14:52
Πεζός που βαριέται να περπατήσει 30 μέτρα για να περάσει από διάβαση: Ο πεζός έχει πάντα προτεραιότητα, να σταματήσουν οι αλήτες να περάσω.

Ποδηλάτης που πιστεύει ότι ο ΚΟΚ είναι γλυκό ή ισχύει μόνο για τους άλλους: Να προσέχετε εσείς ρε κάγκουρες, είμαι ο πιο αργός και αδύναμος χρήστης του δρόμου, θα πάω όπως γουστάρω για να κρατήσω ρυθμό.

Μοτοσακός: Το'χω, αποφεύγω τα εμπόδια εύκολα, χωράω να παρκάρω και να περάσω από παντού. Στην άκρη κ@λ@γρια, είχες και στο χωριό σου πεζοδρόμιο;

Αμάξης: Κάνε στην άκρη ρε με το κ@λόπαπο, αλήτη που είμαι 2 ώρες στο πήξιμο και φτάνεις πρώτος στο φανάρι με το έτσι θέλω. Και ναι, εδώ θα το αφήσω, 2 λεπτά θα κάνω, δεν βλέπω κανέναν ανάπηρο τριγύρω.

Πραγματικά πιστεύω ότι το 80% των ανθρώπων γύρω μας θα μπορούσαν να έχουν και τους 4 ρόλους, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ημέρας.

Άνετα.... Και μετα σε συζήτηση "Όχι ρε εγώ προσέχω και σέβομαι τον ΚΟΚ και τους αλλους χρήστες και μπλα μπλα μπλα"

Και τι συμπερενουμε απο τα παραπανω;
Την παντελή ελλειψη παιδείας (όχι μονο οδηγικης) και στοιχειώδους ευγενιας απο ενα μεγαλο μέρος του πληθυσμού.
Κι όπως λέει κι ενα τραγουδάκι "Καληνύχτα Κεμάλ.Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτε"

nikos_abel
17/03/2014, 15:02
Πεζός που βαριέται να περπατήσει 30 μέτρα ...

...σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ημέρας.

Άνετα.... Και μετα σε συζήτηση "...
...Αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτε"

Να πούμε εδώ βέβαια ότι η τυφλή υπακοή στο νόμο έχει και αυτή τα θέματά της.

Π.χ. την προτεραιότητα που έχεις σε μια διασταύρωση, είναι παράλογο να την τηρήσεις όταν ήδη έχεις
σταματήσει να ελέγξεις και βλέπεις τον επερχόμενο να κόβει και μπορείς να του κάνεις νόημα να περάσει
ώστε να μη καθυστερήσετε και οι δύο -έχοντας ελέγξει επίσης ότι δεν σε προσπερνά κάποιος πυραυλοκίνητος.

Ή ένα κόκκινο στο κέντρο της Αθήνας, νύχτα και με κάτι καλόπαιδα να πλησιάζουν με γοργά βήματα κατά μέρος σου.

Ή να επιμένεις στη προτεραιότητά σου όταν βλέπεις μια γιαγιάκα να σέρνεται πηγαίνοντας προς το επόμενο φανάρι...

MG-KTiNoS
17/03/2014, 15:08
Είχαμε πει με κάτι γερόντια από δω μέσα να πιούμε κανά καφέ παραέξω αλλά τελικά στράβωσε (οργανωνόμαστε λέμε για το άλλο).
Τελικά για να μην πάει χαμένο τελείως το ηλιόλουστο Σάββατο αλλά και γιατί υπήρχαν υποχρεώσεις εκατέρωθεν πήγα με το Γιάννη ( SB3 ) μια γρήγορη στο καφέ της λίμνης του Μαραθώνα.Ώρα άφιξης 0930 και αναχώρησης 1130.Στην άφιξη είμασταν πρώτοι στο μαγαζί και καθόμαστε στο πιο αριστερό τραπεζάκι να ψιλοβλέπουμε και τις γριές.

Η θέα πριν
311964

Οι γριές
311965

Μετά από κανά μισάωρο σκάνε 2 γουανμπή ποδηλάτες και όχι μόνο κάθονται στο ακριβώς μπροστινό τραπεζάκι αλλά παρατάσσουν και τα ποδηλατάκια στο κεραμιδί τοιχάκι και μας μπλοκάρουν τη θέα (εν τω μεταξύ όλα τα υπόλοιπα 25+ τραπεζάκια άδεια ).Α ρε Γιάννη μερικές φορές είσαι ευγενικότερος από ότι πρέπει.
Στην επιστροφή από Μαραθώνος τουλάχιστον σε 4 σημεία ποδηλάτες ανά ζεύγη στην δεξιά λωρίδα ο ένας ΠΛΑΙ στον άλλο αποτελώντας ένα κινούμενο όγκο πλάτους αυτοκινήτου και αναλόγως την ταχύτητα λόγω ανωφέρειας ή όχι να εμποδίζουν από πολύ ως πάρα πολύ τους υπόλοιπους.
Είδα πολλές επικίνδυνες προσπεράσεις και αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνουν ότι κινδυνεύουμε ΟΛΟΙ.
Μάλλον κακομαθημένοι Έλληνες πιο σωστά ο τίτλος ...
ΥΓ κράξτε ελεύθερα.

a. KAI ΓΑΜΩ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ

b. Αν οι Έλληνες κοίταν και λίγο πιο μακριά από το Γκώλο τους σήμερα δεν θα ήμασταν εδώ
που είμαστε.
(εγώ θα τα πέταγα από κάτω ...χαλαρά)
:D

Dbnn
17/03/2014, 16:07
Ο νόμος προβλέπει και πινακίδες...

+1
και πινακίδες, και τέλη και ασφάλεια.

chester24
17/03/2014, 16:17
+1

Ολα καλα ρε παιδια με πινακιδες κ ασφαλειες..

Αλλα τελη γιατι? Χαλαει το οδοστρωμα? Η Ρυπαινει το περιβαλλον? Το μοναδικο που μπορει (ισως) να βλαψει το περιβαλλον ειναι η κλανια του ποδηλατη..

Ενταξει το ξερουμε οτι ολοι μας κλανουμε την ωρα που πεταλαρουμε, αλλα νομιζω πως αυτο δεν κανει κακο στο περιβαλλον..

Ισα ισα.. Afterburner..:cry::cry:

hidefnick
17/03/2014, 16:18
+1

Εδώ και πολλά χρόνια όχι. Και αυτό είναι το πνεύμα σε όλη την Ευρώπη για να σπρώξουν την χρήση του ποδηλάτου.

byron
17/03/2014, 16:44
Αρθρο 88 Κ.Ο.Κ.

Αδεια κυκλοφορίας οχημάτων

1. Δεν επιτρέπεται μηχανοκίνητο όχημα, ρυμουλκούμενο, μοτοποδήλατο,
[ποδήλατο] ή
ζωήλατο όχημα να κυκλοφορεί οπουδήποτε στη χώρα, αν δεν έχει εκδοθεί γι`
αυτό άδεια κυκλοφορίας.

*** Η λέξη "ποδήλατο" διαγράφηκε από την παράγραφο 1 διαγράφηκε
με το άρθρο 80 παρ.1 Ν. 3542/2007 (ΦΕΚ Α΄ 50/2.3.2007)
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΙΣΧΥΣ ΑΠΟ 3.6.2007.

chester24
17/03/2014, 16:48
Ναι ρε παιδια αυτο ειναι το σωστο.. Απο τη στιγμη που ακολουθουν τον ΚΟΚ, ειναι λογικο να εχουν αδεια κυκλοφοριας.

Ενταξει πρεπει να υπαρχει ενας ελεγχος..

Τελη ομως.. Γιατι?

MG-KTiNoS
17/03/2014, 16:58
όχι τέλη... παλούκωμα.

Εδώ κλείνουν τα νοσοκομεία κι αυτοί θέλουν ποδηλατόδρομους.

Η χαρά του κάθε παλιοπ...στη δήμαρχου.

Τέλη ρε να πληρώσουν τον ποδηλατόδρομο !

-να δούμε θα θέλουν ακόμα οι καραγκιόζηδες-

el_hymador
17/03/2014, 17:14
Aμα αλλάξεις το moto.gr με saxorallytoumpano.gr και αντί ποδηλάτων βάλεις μηχανές ένα και το αυτό... το θέμα δεν μπορώ να καταλάβω που είναι... θα μπορουσαν δύο καγκούρια με gsxrR1ZX-10R να έχουν κανει το ίδιο, το ότι το έκαναν ποδηλάτες δεν σημαίνει ότι όσοι καβαλάνε ποδήλατο είναι μ@λ@κες. Απο εκεί και έπειτα πλατιάζετε γενικά για τους ποδηλάτες και δυστυχώς ότι δεν θέλουμε να μας κάνουν, κάνουμε... χαρακτηρισμοί, τσουβάλιασμα, γενικεύσεις, αφορισμοί.... :rolleyes:

el_hymador
17/03/2014, 17:14
όχι τέλη... παλούκωμα.

Εδώ κλείνουν τα νοσοκομεία κι αυτοί θέλουν ποδηλατόδρομους.

Η χαρά του κάθε παλιοπ...στη δήμαρχου.

Τέλη ρε να πληρώσουν τον ποδηλατόδρομο !

-να δούμε θα θέλουν ακόμα οι καραγκιόζηδες-

Φαντάσου τι λέγανε για εμάς όταν ζητάγαμε πίστα ε;

el_hymador
17/03/2014, 17:18
το ¨βάζαιλως" ξέχασες :smokin:

Σύμερα ίμε μαντσαισταιρ του γυουναυτεντ

MG-KTiNoS
17/03/2014, 17:32
Φαντάσου τι λέγανε για εμάς όταν ζητάγαμε πίστα ε;

Είπε κανένας ότι θέλουμε να γίνει πίστα με λ7 του κράτους?
Είπαμε να μην σπάνε @@.
Ιτς ντίφερεντ.

Έχεις σκεφτεί σ ένα δήμο όπως η Καλλιθέα πχ που δεν μπορεί να πληρώσει
τους βρεφονηπιακούς σταθμούς (μεταξύ άλλων) τι πάει να πει να ζητάς τέτοια έργα?

-και ο πρώτος που κάνει κλειστά γκάλοπ είναι ο δήμαρχος-

Dbnn
17/03/2014, 18:21
Ήμουν 16 χρονών περίπου, έτος 2002. Μεσημέρι και έχω κατέβει Μαρούσι να ψωνίσω κάτι ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Ανεβαίνω την Κηφισίας προς Κηφισιά, με ποδήλατο. Μετά το "S" στα σχολεία δεξιά στο άνοιγμα (λίγο πρίν τα ανάβρυτα) έχει μπλόκο για μηχανάκια / μηχανές και ναι κύριοι με σταματάνε!

Άδεια, ασφάλεια, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας μου ζητά η αστυνομικίνα (ένα οπλοπολυβόλο άλλο πράγμα) και της λεω "μα κυρία μου ποδήλατο είναι" και μου απαντάει "βάση του ΚΟΚ υποχρεούστε να φέρετε τα απαραίτητα έγγραφα που σας ζήτησα κύριε". Μου είπε και τον νόμο αλλά δεν τον θυμάμαι μετά απο τόσα χρόνια.
Φυσικά μετά ήρθε ο τροχαίος και με έδιωξε χαριστικά όπως μου είπε χωρίς να με γράψει.

Επίσης δεν θυμάμαι ποιά χρονιά είχε γίνει ντόρος στην τηλεόραση γιατί είχαν γράψει ενα κοριτσάκι σε μπλόκο τροχαίας με το ποδήλατο και είχε βγεί ο διοικητής τροχαίας και είπε πως ο νόμος υπάρχει, είναι σε ισχύ αλλά δεν εφαρμόζεται.

bulmont
17/03/2014, 19:05
Ήμουν 16 χρονών περίπου, έτος 2002. Μεσημέρι και έχω κατέβει Μαρούσι να ψωνίσω κάτι ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Ανεβαίνω την Κηφισίας προς Κηφισιά, με ποδήλατο. Μετά το "S" στα σχολεία δεξιά στο άνοιγμα (λίγο πρίν τα ανάβρυτα) έχει μπλόκο για μηχανάκια / μηχανές και ναι κύριοι με σταματάνε!

Άδεια, ασφάλεια, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας μου ζητά η αστυνομικίνα (ένα οπλοπολυβόλο άλλο πράγμα) και της λεω "μα κυρία μου ποδήλατο είναι" και μου απαντάει "βάση του ΚΟΚ υποχρεούστε να φέρετε τα απαραίτητα έγγραφα που σας ζήτησα κύριε". Μου είπε και τον νόμο αλλά δεν τον θυμάμαι μετά απο τόσα χρόνια.
Φυσικά μετά ήρθε ο τροχαίος και με έδιωξε χαριστικά όπως μου είπε χωρίς να με γράψει.

Επίσης δεν θυμάμαι ποιά χρονιά είχε γίνει ντόρος στην τηλεόραση γιατί είχαν γράψει ενα κοριτσάκι σε μπλόκο τροχαίας με το ποδήλατο και είχε βγεί ο διοικητής τροχαίας και είπε πως ο νόμος υπάρχει, είναι σε ισχύ αλλά δεν εφαρμόζεται.

Στην Μυτιλήνη πρέπει να είχε συμβεί αυτό........

KAWAMANRIDER
17/03/2014, 19:26
[QUOTE=devil's animal;2446155]......................

τελος ο νομος επιτρεπει να κινειστε σε ποδηλατοδρομους...ουτε σε πεζοδρομους, ουτε σε πεζοδρομια, ουτε σε δρομους ταχειας κυκλοφοριας...εκει ειστε εκτος νομου...
αλλα στα παπακια σας ......................[QUOTE=devil's animal;2446155]

πεστα ρε φιλε :a013:, +απειρο

για το συγκεκριμενο θρεντ πιστευω οτι το ιδιο θα μπορουσε να το εχει κανει αλλος μοτοσυκλετιστης ή κουτακιας ή ο οποιοσδηποτε νεοελληνας οδηγος , ασχετως οχηματος , εκει δεν μπορω να κατηγορησω επειδη ειναι ποδηλατες ;)

παντως γενικα , εγω δεν εχω καταλαβει κατι με την νεα φουρνια ποδηλατων , ευχαριστιουνται να κινουνται στις συνθηκες της πολης , ειδικα αθηνα :rolleyes:, γιατι σαλονικα πχ απ' οτι ειδα φτιαχνουν ποδηλατοδρομους , δεν κατανοουν οτι κινουν ενα οχημα σε συνθηκες απαγορευτικες για την ασφαλεια τους :( , εγω απο παιδι επερνα το ποδηλατο μου στο χερι , γυρναγα την αθηνα & τον πειραια με τον ηλεκτρικο , το ποδηλατο το καβαλουσα σε χωρους που επιτρεποτανε & δεν ρισκαρα την ζωη μου & ειχα & χωρο να κανω τα γουστα μου με τους φιλους μου χωρις να κινδυνευω , προφανως δεν καταλαβαινουν οτι η κηφισιας & η μαραθωνος δεν ειναι δρομος για να κινηθει ενα ποδηλατης με ασφαλεια , τι να πω αδειο κρανιο εντελως :(

George_Sp
17/03/2014, 19:32
[QUOTE=devil's animal;2446155]......................

τελος ο νομος επιτρεπει να κινειστε σε ποδηλατοδρομους...ουτε σε πεζοδρομους, ουτε σε πεζοδρομια, ουτε σε δρομους ταχειας κυκλοφοριας...εκει ειστε εκτος νομου...
αλλα στα παπακια σας ......................[QUOTE=devil's animal;2446155]

παντως γενικα , εγω δεν εχω καταλαβει κατι με την νεα φουρνια ποδηλατων , ευχαριστιουνται να κινουνται στις συνθηκες της πολης , ειδικα αθηνα :rolleyes:, γιατι σαλονικα πχ απ' οτι ειδα φτιαχνουν ποδηλατοδρομους , δεν κατανοουν οτι κινουν ενα οχημα σε συνθηκες απαγορευτικες για την ασφαλεια τους :( , εγω απο παιδι επερνα το ποδηλατο μου στο χερι , γυρναγα την αθηνα & τον πειραια με τον ηλεκτρικο , το ποδηλατο το καβαλουσα σε χωρους που επιτρεποτανε & δεν ρισκαρα την ζωη μου & ειχα & χωρο να κανω τα γουστα μου με τους φιλους μου χωρις να κινδυνευω , προφανως δεν καταλαβαινουν οτι η κηφισιας & η μαραθωνος δεν ειναι δρομος για να κινηθει ενα ποδηλατης με ασφαλεια , τι να πω αδειο κρανιο εντελως :(

άδεια τσέπη λέγεται που δεν έχει ούτε 2ευρώ για να πάει στη δουλειά του. 2 χρόνια γύρναγα την Αθήνα με το ποδήλατο και τα επισκευασμένα laptop στη πλάτη γιατί δεν είχα τα 2ευρώ που ζήταγαν το Μετρό και τα λοιπά ΜΜΜ.

KAWAMANRIDER
17/03/2014, 19:46
[QUOTE=KAWAMANRIDER;2446951][QUOTE=devil's animal;2446155]......................

αλλα στα παπακια σας ......................

άδεια τσέπη λέγεται που δεν έχει ούτε 2ευρώ για να πάει στη δουλειά του. 2 χρόνια γύρναγα την Αθήνα με το ποδήλατο και τα επισκευασμένα laptop στη πλάτη γιατί δεν είχα τα 2ευρώ που ζήταγαν το Μετρό και τα λοιπά ΜΜΜ.

αδερφε , κατανοω απολυτα το οικονομικο , αλλα οι ζωες μας δεν κοστολογουνται , σκεψου οτι υπαρχουν & καποιοι πισω απο ' σενα , οικογενεια κτλ , επειδη & εγω δεν ειχα για ΜΜΜ το εκοβα ποδαρατο για χλμ , ναι εκλαιγα την μοιρα μου με το περπατημα αλλα τουλαχιστον δεν ρισκαρα να βγω πατησιων πχ με το ποδηλατο & δεν υποχρεωνα & τους υπολοιπους χρηστες να φτασουν στα ορια της υπομονης τους & των αντανακλαστικων τους με αιτιολογια την τραγικη οικονομικη μου κατασταση , ηταν που ηταν σκ@τα τα πραγματα μην τα κανω & χειροτερα

bruno
17/03/2014, 19:48
Eλα ρε παιδια,μην σχολιαζουμε ποδηλάτες που κανουν την δουλεια τους,συνηθως αυτοι δεν ενοχλουν.Για τα ψωνια πειτε ότι θελετε:D

Dbnn
17/03/2014, 19:58
Παιδιά το να πάρεις το ποδήλατο και να πας στην δουλειά σου ή να κάνεις μια δουλειά προσεκτικά όπως πηγαίνεις και έρχεσαι δεν είναι κακό.

Το να βγαίνουν 500 κουλτουριάρηδες πορεία παρασκευή βράδυ σε δρόμους ταχείας κυκλοφορείας επειδή την είδαν οικολόγοι πάει πολύ.....

Cpt. Haddock
17/03/2014, 20:08
312204

Stabak
17/03/2014, 20:12
Δηλαδή ρε παιδιά για να καταλάβω, να μην χρησιμοποιώ το δικαίωμα μου να ποδηλατώ γιατί ρισκάρω κατα την λογική σας όντας νομιμότατος με τα αντανακλαστικά ??? και τις συνθήκες μιάς πόλης; Τι τσαμπουνάτε εχετε σκεφτεί; Τα ίδια λέγαν οι μανάδες μας πριν 30-40 χρόνια για τα μηχανάκια.... Να καταπιεστώ δηλαδη για να μπορείτε εσεις να κάνετε το κέφι σας στον δρόμο και να μην σας παρενοχλούν ποδηλάτες, καροτσάκια, τρίκυκλα, ηλικιωμένοι με μπαστούνια κλπ στην καθημερινή σας οδήγηση. Πειτε μας επιτέλους ποιοι δρομοι σας ανήκουν και ποιοι είναι ελεύθεροι... ;;

Ρπμ σας διαβάζω και αηδιάζω, δεν μπορώ να χωνέψω οτι σκέφτονται έτσι πρωτιστως μοτοσυκλετιστές και κατ' επέκταση πολίτες. Ακόμα και ταρίφες δεν τα τσαμπουνάνε αυτα...

bruno
17/03/2014, 20:12
Χωρανε 500 ποδηλάτες σε αυτό το τσουβαλι;:p

KAWAMANRIDER
17/03/2014, 20:13
Παιδιά το να πάρεις το ποδήλατο και να πας στην δουλειά σου ή να κάνεις μια δουλειά προσεκτικά όπως πηγαίνεις και έρχεσαι δεν είναι κακό.

Το να βγαίνουν 500 κουλτουριάρηδες πορεία παρασκευή βράδυ σε δρόμους ταχείας κυκλοφορείας επειδή την είδαν οικολόγοι πάει πολύ.....

αν για να πας στην δουλεια σου πρεπει να περασεις απο λεωφορο ειρηνης , κηφισιας , μεσογειων κτλ οχι δεν γινεται με ποδηλατο , εγω προσωπικα με την καμμια , αν κινεισαι σε μικρα δρομακια συνοικιακα & παλι με τεταμενη προσοχη οκ ειναι καπως καλυτερο , για να καταλαβεις ενας συναδελφος που ξεμεινε απο μεταφορικο & πηγαινοερχοτανε στην δουλεια με ποδηλατο & επρεπε να περναει λεωφορους με ' πιανε η καρδια μου , ειδικα το βραδυ που φευγαμε , προσφερθηκα να τον πηγαινοφερνω εγω & δεν μενουμε & κοντα - απ' την μια ακρη στην αλλη - & του προτεινα να του τσονταρω να παρει κανα 50αρι παπι , δεν το λεω για να δειχτω αλλα για να καταλαβεις πως βλεπω την φαση ποδηλατο σε πολη & ειδικα ελλαδα & αθηνα

George_Sp
17/03/2014, 20:20
αν για να πας στην δουλεια σου πρεπει να περασεις απο λεωφορο ειρηνης , κηφισιας , μεσογειων κτλ οχι δεν γινεται με ποδηλατο , εγω προσωπικα με την καμμια , αν κινεισαι σε μικρα δρομακια συνοικιακα & παλι με τεταμενη προσοχη οκ ειναι καπως καλυτερο , για να καταλαβεις ενας συναδελφος που ξεμεινε απο μεταφορικο & πηγαινοερχοτανε στην δουλεια με ποδηλατο & επρεπε να περναει λεωφορους με ' πιανε η καρδια μου , ειδικα το βραδυ που φευγαμε , προσφερθηκα να τον πηγαινοφερνω εγω & δεν μενουμε & κοντα - απ' την μια ακρη στην αλλη - & του προτεινα να του τσονταρω να παρει κανα 50αρι παπι , δεν το λεω για να δειχτω αλλα για να καταλαβεις πως βλεπω την φαση ποδηλατο σε πολη & ειδικα ελλαδα & αθηνα

πίστεψέ με ο λεωφορειόδρομος στους κεντρικούς που πλέον το ποδήλατο κινείται ΝΟΜΙΜΑ είναι καλύτερη λύση από το να στριμώχνεται στα στενάκια και να πρέπει να διασχίζει κάθετα άλλους δρόμους με παρκαρισμένα στις γωνίες και μειωμένο οπτικό πεδίο.
απλά είναι θέμα του να ξέρεις να κάνεις merge με τη ροή και να ξέρεις πότε και πως αλλάζεις λωρίδες. προφανώς και δε μπορεί να κινηθεί σωστά ο καθένας με το ποδήλατο με το καλημέρα σε μια πόλη σαν την Αθήνα. Αλλά για να σου δείξω πόσο λάθος είστε που εστιάζετε στα ποδήλατα λες και 2000 ποδηλάτες αποτελούν το μείζον πρόβλημα στη καθημερινή κίνηση, πήγαινε μια βόλτα από το Σε ΕΙΔΑ να δεις πόσα λέγονται για κουτάκιδες, πόσα για ομοιδεάτες μηχανόβιους παπόβιους σκουτερόβιους και πόσα για ταρίφες, νταλικέριδες, παλιατζίδες με αγροτικά και άλλους σε σχέση με τους ποδηλάτες που οι περισσότεροι από εσάς άντε να πετύχετε έναν σε σύνολο 1000οχημάτων στη διαδρομή που θα κάνετε καθημερινά.

άηντε κλειδώστε το κι αυτό γιατί τα καλύψαμε ξανά όλα.

KAWAMANRIDER
17/03/2014, 20:25
Δηλαδή ρε παιδιά για να καταλάβω, να μην χρησιμοποιώ το δικαίωμα μου να ποδηλατώ γιατί ρισκάρω κατα την λογική σας όντας νομιμότατος με τα αντανακλαστικά ??? και τις συνθήκες μιάς πόλης; Τι τσαμπουνάτε εχετε σκεφτεί; Τα ίδια λέγαν οι μανάδες μας πριν 30-40 χρόνια για τα μηχανάκια.... Να καταπιεστώ δηλαδη για να μπορείτε εσεις να κάνετε το κέφι σας στον δρόμο και να μην σας παρενοχλούν ποδηλάτες, καροτσάκια, τρίκυκλα, ηλικιωμένοι με μπαστούνια κλπ στην καθημερινή σας οδήγηση. Πειτε μας επιτέλους ποιοι δρομοι σας ανήκουν και ποιοι είναι ελεύθεροι... ;;

Ρπμ σας διαβάζω και αηδιάζω, δεν μπορώ να χωνέψω οτι σκέφτονται έτσι πρωτιστως μοτοσυκλετιστές και κατ' επέκταση πολίτες. Ακόμα και ταρίφες δεν τα τσαμπουνάνε αυτα...

φιλε μου ποιο ειναι νομιμο & ποιο ειναι το ασφαλες ? να κινεισαι στην ποσειδωνος , στην μαραθωνος κτλ με ποδηλατο - μεχρι & εθνικη οδο εχω δει ημαρτον - ή συγκρινεις την ασφαλεια & την χρηση της μοτοσυκλετας σε οδο ταχειας κυκλοφοριας , σε λεωφορο κτλ με του ποδηλατου , αν ειναι ετσι εγω προτεινω να κανεις ποδηλατο σε πιστα - μαζι με τα μηχανακια - που διεξαγεται το motogp - ο στεφανακης θα το εκανε :lol:- & στην διοργανωση του ετησιου TT στο ανθρωπονησι :rolleyes:, για να μην με παρεξηγησεις δεν ειρωνευομαι αλλα οπως επιμενω & εγω & αλλοι απο ' δω μεσα καθε πραγμα πρεπει να εχει την ορθη χρηση του ;) & η χρηση ποδηλατου οπως & της μοτοσυκλετας & αναλογα τον κυβισμο δεν ειναι οπουδηποτε ορθη & σωστη οχι μονο απο αποψη νομικη αλλα & απο θεμα ασφαλειας , εγω κλεινω εδω & οποιος το καταλαβαινει αυτο που λεμε το καταλαβε

George_Sp
17/03/2014, 20:30
ο νόμος απαγορεύει το ποδήλατο σε εθνική οδό. μην ξεφεύγεις από τις απαντήσεις μου συνεχώς. η κουβέντα ξεκίνησε για τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και στο οποίο σου απάντησα.

Dbnn
17/03/2014, 20:34

Δηλαδή για να καταλάβω και εγώ, κινείσαι σε δρόμο με μέγιστη ταχύτητα 80χλμ/ω (κηφισίας, μαραθώνος κλπ), εσύ πηγαίνεις με 20 και εγώ με 70, εμένα μου σκάει το λάστιχο και σε περνάω σουβλάκι. Ποιός σε πληρώνει μετά αδερφέ?

KAWAMANRIDER
17/03/2014, 20:34
πίστεψέ με ο λεωφορειόδρομος στους κεντρικούς που πλέον το ποδήλατο κινείται ΝΟΜΙΜΑ είναι καλύτερη λύση από το να στριμώχνεται στα στενάκια και να πρέπει να διασχίζει κάθετα άλλους δρόμους με παρκαρισμένα στις γωνίες και μειωμένο οπτικό πεδίο.
απλά είναι θέμα του να ξέρεις να κάνεις merge με τη ροή και να ξέρεις πότε και πως αλλάζεις λωρίδες. προφανώς και δε μπορεί να κινηθεί σωστά ο καθένας με το ποδήλατο με το καλημέρα σε μια πόλη σαν την Αθήνα. Αλλά για να σου δείξω πόσο λάθος είστε που εστιάζετε στα ποδήλατα λες και 2000 ποδηλάτες αποτελούν το μείζον πρόβλημα στη καθημερινή κίνηση, πήγαινε μια βόλτα από το Σε ΕΙΔΑ να δεις πόσα λέγονται για κουτάκιδες, πόσα για ομοιδεάτες μηχανόβιους παπόβιους σκουτερόβιους και πόσα για ταρίφες, νταλικέριδες, παλιατζίδες με αγροτικά και άλλους σε σχέση με τους ποδηλάτες που οι περισσότεροι από εσάς άντε να πετύχετε έναν σε σύνολο 1000οχημάτων στη διαδρομή που θα κάνετε καθημερινά.

γιατι τα περνεις στο κρανιο αγαπητε συμφορουμιτη ? , νομιζεις οτι τα εχω με τους ποδηλατες , εννοειται πως οχι , υπαρχουν τρεις χειροτεροι απο τους ποδηλατες , μιλαω καθαρα για θεμα ασφαλειας των ποδηλατων & των υπολοιπων χρηστων των δρομων , ειμαι 30χρονια δικυκλιστης συμπεριλαμβανομενου & του ποδηλατου , αλλα βλεπω & την πραγματικοτητα , αν η ελλαδα & ειδικα οι πολεις δεν ειναι μια φορα για μηχανη , για ποδηλατο δεν ειναι ουτε 100 , μακαρι να αλλαξουν οι συνθηκες & να ειναι καλυτερες για ολους μας , αλλα προς το παρον δεν ;) δεν θα σκοτωθουμε κιολας :a10::beer:

Stabak
17/03/2014, 20:38
φιλε μου ποιο ειναι νομιμο & ποιο ειναι το ασφαλες ? να κινεισαι στην ποσειδωνος , στην μαραθωνος κτλ με ποδηλατο - μεχρι & εθνικη οδο εχω δει ημαρτον - ή συγκρινεις την ασφαλεια & την χρηση της μοτοσυκλετας σε οδο ταχειας κυκλοφοριας , σε λεωφορο κτλ με του ποδηλατου , αν ειναι ετσι εγω προτεινω να κανεις ποδηλατο σε πιστα - μαζι με τα μηχανακια - που διεξαγεται το motogp - ο στεφανακης θα το εκανε :lol:- & στην διοργανωση του ετησιου TT στο ανθρωπονησι :rolleyes:, για να μην με παρεξηγησεις δεν ειρωνευομαι αλλα οπως επιμενω & εγω & αλλοι απο ' δω μεσα καθε πραγμα πρεπει να εχει την ορθη χρηση του ;) & η χρηση ποδηλατου οπως & της μοτοσυκλετας & αναλογα τον κυβισμο δεν ειναι οπουδηποτε ορθη & σωστη οχι μονο απο αποψη νομικη αλλα & απο θεμα ασφαλειας , εγω κλεινω εδω & οποιος το καταλαβαινει αυτο που λεμε το καταλαβε

Εξακολουθείς να μου επιβαλεις την ορθή χρήση που ΕΣΥ ορίζεις. Αυτή διαφέρει απο την ορθή χρήση που ΕΓΩ ορίζω. Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ.... το καταλαβαίνεις αυτο; Διοτι κ πριν 30 χρονια το να καβαλάς μηχανάκι δεν ήταν η ορθή χρήση με την λογική σου. Το καταλαβαίνεις αυτο που σου λέω... Ευθύνη σου είναι δε, σε μια πολιτισμένη κοινωνία, να προστατέψεις τον αδύναμο...

Σου λέει πριν το παλικάρι οτι σε δρόμους "ταχειας" που ισχυριζεσαι, είναι ασφαλέστερα απο τα στενά και συμφωνώ. Οπως συμφωνώ και με σένα πως σε καθημερινή χρήση ειναι προτιμότερη μια μηχανή απο ένα ποδήλατο. Μεταξύ μας κ το 50ρι ειναι χάρος στο δρόμο. Δεν θα αποτρέψω ποτέ ομως κάποιον να κάνει αυτό που θέλει μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας (ακομα και έξω απ αυτα) και αν βρισκομαι σε θέση ισχυος θα τον προστατεψω... μιλάμε για κυκλοφοριακή αγωγή και στην ουσία για πολιτισμό....

ΥΓ: Για το θεαθηναι, τα ποδήλατα όπως και τα 50ρια απαγορεύονται στους κλειστούς δρομους λεωφορους (πχ αττικη οδος) και στις εθνικές οδούς. Ολα τα άλλα βαπτίσματα "ταχείας" είναι στο ότι μας βολευει...

George_Sp
17/03/2014, 20:39
γιατι τα περνεις στο κρανιο αγαπητε συμφορουμιτη ? , νομιζεις οτι τα εχω με τους ποδηλατες , εννοειται πως οχι , υπαρχουν τρεις χειροτεροι απο τους ποδηλατες , μιλαω καθαρα για θεμα ασφαλειας των ποδηλατων & των υπολοιπων χρηστων των δρομων , ειμαι 30χρονια δικυκλιστης συμπεριλαμβανομενου & του ποδηλατου , αλλα βλεπω & την πραγματικοτητα , αν η ελλαδα & ειδικα οι πολεις δεν ειναι μια φορα για μηχανη , για ποδηλατο δεν ειναι ουτε 100 , μακαρι να αλλαξουν οι συνθηκες & να ειναι καλυτερες για ολους μας , αλλα προς το παρον δεν ;) δεν θα σκοτωθουμε κιολας :a10::beer:

όχι αλίμονο. δεν τα πήρα κρανίο. όμορφα κουβεντιάζουμε.

να στο πω πιο απλά γιατί το παράδειγμα με το 2ευρω για τα ΜΜΜ δε το κατάλαβες.

προτιμάς να πεθάνεις από την πείνα ή να σου κόψουν το ρεύμα ή να σε πετάξουν από το σπίτι γιατί χρωστάς νοίκια γιατί φοβάσαι να πας στη δουλειά με το ποδήλατο;

λέγεται αίσθημα επιβίωσης και αυτοσυντήρησης. το άδειο στομάχι ή ο ύπνος στο παγκάκι του πάρκου έρχεται γρηγορότερα από το δυνητικό ατύχημα μετά από οδήγηση με το ποδήλατο.
πιθανόν να σε αφήσει ανάπηρο ή να χαιρετήσεις νωρίτερα τούτο τον κόσμο ένα ατύχημα με ποδήλατο, αλλά η ανάγκη για επιβίωση σε μαθαίνει να κινείσαι σε δυσκολότερες συνθήκες όσο υπάρχουν αντοχές.

Stabak
17/03/2014, 20:43
Δηλαδή για να καταλάβω και εγώ, κινείσαι σε δρόμο με μέγιστη ταχύτητα 80χλμ/ω (κηφισίας, μαραθώνος κλπ), εσύ πηγαίνεις με 20 και εγώ με 70, εμένα μου σκάει το λάστιχο και σε περνάω σουβλάκι. Ποιός σε πληρώνει μετά αδερφέ?

Αμα είμαι με μηχανάκι, με μοτοποδήλατο, με το αναπηρικό μου καροτσάκι ή περιμένοντας στην σταση πεζος το λεωφορείο ποιός με πληρώνει;

akis_trevor
17/03/2014, 21:06
ενω η ασφαλιστικη που μετα απο 2-3-4 μηνες εκλεισε θα σε πληρωσει;
πιανουμε το προβλημα στην κορυφη του και οχι στην βαση του αρα ποτε δεν θα λυθει.αν ειχαμε ολοι οδηγικη παιδεια δεν θα υπηρχε αυτο το θεμα τωρα..
και πηγαινε πες σε καποιον που κανει καμια βολτα με το ποδηλατο οτι θα πληρωνει τελη,ασφαλειες κλπ...τι απαντηση θα παρεις;τι απαντηση θα εδινες εσυ αν ησουν στην θεση του;
τοτε να βγαζουν πινακιδα και τα εντουρο,να πληρωνουν κι αυτοι το δασαρχειο κλπ κλπ...

MG-KTiNoS
17/03/2014, 21:15

Έχει και καθαρό αέρα στον λεωφορειόδρομο και τα λωφορεία που ούτε καν σε βλέπουν κάνουν κι αυτά καλό στην υγεία...
Στην εθνική δε (Αθηνών Σουνίου πχ) ΕΚΕΙ κι αν είναι ιδανικά να βολτάρεις με το μαραφέτι.

MG-KTiNoS
17/03/2014, 21:17
ενω η ασφαλιστικη που μετα απο 2-3-4 μηνες εκλεισε θα σε πληρωσει;
πιανουμε το προβλημα στην κορυφη του και οχι στην βαση του αρα ποτε δεν θα λυθει.αν ειχαμε ολοι οδηγικη παιδεια δεν θα υπηρχε αυτο το θεμα τωρα..
και πηγαινε πες σε καποιον που κανει καμια βολτα με το ποδηλατο οτι θα πληρωνει τελη,ασφαλειες κλπ...τι απαντηση θα παρεις;τι απαντηση θα εδινες εσυ αν ησουν στην θεση του;
τοτε να βγαζουν πινακιδα και τα εντουρο,να πληρωνουν κι αυτοι το δασαρχειο κλπ κλπ...

Το εντούρο σύντομα θα απαγορευτεί ΚΑΙ εδώ σε αντίθεση με το ποδήλατο που θα ζήσει μέρας δόξας.
:D

2 πράγματα έχω γουστάρει όσο τίποτα άλλο τα τελευταία

α. Τα αδέσποτα που τους έφαγαν τα καλτσόν στο κέντρο
β. Τον τυπάκο με το καπελάκι ανάποδα και το χαγιαμπούΖα που τους
πέρασε σουβλάκι στη Βουλιαγμένης όταν έκλεισαν τη λεωφόρο για να περάσει
η ορδή...

Πέρα από τη πλάκα δεν σου είπε κανένας να μην κάνεις ποδήλατο, αλλά για όλα
υπάρχει τόπος και χρόνος.
(για κοινή λογική δεν το κουβεντιάζω έχει χαθεί προ πολλού)

Cpt. Haddock
17/03/2014, 22:13
Πέρα από τη πλάκα δεν σου είπε κανένας να μην κάνεις ποδήλατο, αλλά για όλα
υπάρχει τόπος και χρόνος.

Ο οποιος ειναι?

MG-KTiNoS
17/03/2014, 22:16
Ο οποιος ειναι?

Η Αριστερή λωρίδα της Συγγρού που μυρίζουν κι οι πικροδάφνες...

Cpt. Haddock
17/03/2014, 22:18
Α, σορυ, ειχα την εντυπωση οτι μιλαγαμε σοβαρα.

Συνεχιστε.

Μην κλαιτε το θρεντ μετα ομως...

byron
17/03/2014, 22:30
Ρε ΄σεις, την παλεύετε?

Οτι σας κατέβει πετάτε. Αν καβάλαγε το ποδήλατο καμμιά θεά, με το στρινγκ να ειναι απ΄έξω, θα σας χάλαγε το γυρολόγιο ή θα είχατε γεμισει σάλια την άσφαλτο?

el_hymador
17/03/2014, 23:33
Ο νόμος και ο ΚΟΚ ορίζουν πολλά πράγματα τα οποία σαν μοτοσικλετιστές τα γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια. Όχι όλοι πάντως και όχι πάντα. Το ίδιο κάνουν και οι ποδηλάτες. Όχι όλοι πάντως και όχι πάντα... έλα τώρα μ@λ@κιες.... μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνια... ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω... φασούλι το φασούλι... (άσχετο)

George_M.
18/03/2014, 01:08
Ρε ΄σεις, την παλεύετε?

Οτι σας κατέβει πετάτε. Αν καβάλαγε το ποδήλατο καμμιά θεά, με το στρινγκ να ειναι απ΄έξω, θα σας χάλαγε το γυρολόγιο ή θα είχατε γεμισει σάλια την άσφαλτο?

312243

MG-KTiNoS
18/03/2014, 01:52
Α, σορυ, ειχα την εντυπωση οτι μιλαγαμε σοβαρα.

Συνεχιστε.

Μην κλαιτε το θρεντ μετα ομως...

Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ...
:p

Ο νόμος και ο ΚΟΚ ορίζουν πολλά πράγματα τα οποία σαν μοτοσικλετιστές τα γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια. Όχι όλοι πάντως και όχι πάντα. Το ίδιο κάνουν και οι ποδηλάτες. Όχι όλοι πάντως και όχι πάντα... έλα τώρα μ@λ@κιες.... μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνια... ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω... φασούλι το φασούλι... (άσχετο)

ΖΖΖΖΖZNTOΥΠΠΠΠΠ (πετριά)
Σε κεντρικές αρτηρίες είναι μλκια να κάνεις ποδήλατο.
Είναι επικίνδηνο, ανθυγιεινο και ενοχλείς τους άλλους.
Υπάρχουν τόσα όμορφα μέρη να κάνεις το χόμπι σου, εκτώς από την Πανεπιστημίου, Σταδίου, Συγγρού, Καλλιρόης... κλπ κλπ

υγ
Τώρα αν είναι κανένα καλό μνκι...
Ας κάνει και στην Αττική οδό δε μπραζ...
(αν και αυτά έχουν πιο σοβαρά πράματα να κάνουν)
:p

nicksior
18/03/2014, 08:09
Για άλλη μια φορά το ζητούμενο είναι....

Ο κοινός νους! :lol:

Panoskl
14/07/2014, 07:38
Πιστεύω ειλικρινά ότι πολλοί ποδηλάτες επειδή (λογικό είναι) ζορίζονται, αποφεύγουν με κάθε τρόπο το "σταμάτα" για να μην έχουν και το "ξεκίνα".

Έτσι απλά και όμορφα έγινε και χτες...

Όπως πήγαινα με το αυτοκίνητο (ευτυχώς χαλαρά επειδή είχα και τα πιτσιρίκια μέσα) σκάει μύτη από κάθετο δρόμο με stop ποδηλάτης φουλ ντυμένος trendy έτοιμος για το Tour De France (και δεν μιλάω για εξοπλισμό προστασίας). Εννοείται ότι δεν κοίταξε καθόλου και θεώρησε ότι είναι ΟΚ να χωθεί παράλληλα σε μένα που περνούσα ήδη και στα παρκαρισμένα.

Φυσικά το κοκάλλωσα γιατί δεν ήθελα να δουν τα πιτσιρίκια μέρα μεσημέρι πώς φτιάχνεται ένα σάντουιτς ποδηλάτη με 2 αυτοκίνητα.

Όταν τον πέτυχα παρακάτω και του την είπα (τόσο ευγενικά και ψύχραιμα που δεν το περίμενα απο μένα ομολογώ) μου απάντησε κάτι του τύπου "τί να γίνει; Ποδήλατο έχω!".

Δηλαδή, πάρτε το απόφαση. Οι περισσότεροι θεωρούν οτι μας κάνουν χάρη που κυκλοφορούν με ποδήλατο και για το λόγο αυτό, έχουν το δικαίωμα να κινούνται κατά βούληση όπου και όπως θέλουν για να μην κουράζονται ενώ εμείς, και μόνο εμείς οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου, έχουμε την απόλυτη υποχρέωση να τους παρακολουθούμε, να προβλέπουμε κάθε μ@λ@κί@ που μπορεί να κάνουν και να τους προστατεύουμε από τις συνέπειες με κάθε τίμημα.

Έτσι ένα κίνημα όπως θα έπρεπε να είναι, αυτό του ποδηλάτου στην καθημερινή χρήση, πέφτει σιγά σιγά και σταθερά στην "μόδα" και στην trendy φάση.

Να με συμπαθάτε οι συνειδητοί ποδηλάτες αλλά είστε μειοψηφία σε σχέση με τους περιστασιακούς. Εύχομαι να ανατραπεί η αναλογία αύριο κιόλας.

argiris34
14/07/2014, 08:40
Παρόμοιο
προχτες πήγαινα με το μηχανακι με 30 χλμ σε στενά διπλής κατεύθυνσης , δεσποινίς με τρεντυ ποδηλατάκι και τα ακουστικά του iphone σταθερά στα αυτιά αποφασίζει απο δεξιά που βρίσκεται να στρίψει αριστερά στο στενό χωρις να κοιταξει ή εστω, εδω γελαμε, να βγαλει ενα χερακι βρε αδερφε, την απεφυγα στο παρατσακ μας εβγαλε και γλωσσα, την αλλη φορα αμα περνα ο καγκουρας με το ζ διπλωμένο και την στειλει σε τροχια στον εγγυτατο κενταυρου ελπιζω να μην την χαλασει
το εχω πει καποια στιγμη καποιο ποδηλατο θα το εναποθεσω σταθερά στο ορθό καποιου ελπιζω να μην τους χαλασει και τοτε γιατι δεν φταινε τιποτε τα παιδακια μου να ερχονται στον αι στεφανο για επισκεψη μετα απο ανθρωποκτονία απο αμελεια
αι σιχτιρ

amyroukai
14/07/2014, 08:49
Καλά ρε σεις, αφού τα είπαμε, οι άνθρωποι είναι οικολόγοι εναλλακτικοί και δηλαδή άμα πάρουν το αμάξι να 'ουμ και βγουν στο δρόμο θα πήξεις, έτσι; Χάρη σου κάνουν που κυκλοφορούν με το ποδήλατο και άμα θες να ξέρεις έχουν δικαιώματα και επίσης μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα

7Tolis
14/07/2014, 09:13
Εχουν δικαιώματα αρκεί να σταμτάνε και σε κανά κόκκινο φανάρι γιατι τα τροχαία ειναι πολυ συχνα με εμπλεκόμενους ποδηλάτες.Σαν τα νομιστεράκια ένα πράγμα (αν θυμάται κανείς το ανέκδοτο.)

amyroukai
14/07/2014, 09:25
σε είσοδο γκαράζ μπορούν να παρκάρουν; :bawl:

Babis@
14/07/2014, 10:10
Δεν έχετε πετύχει γιαγιάκα με ποδήλατο στο αντίθετο να έρχεται καταπάνω σας σε στροφή...

Μπιούτιφουλ

Vice
14/07/2014, 12:26
Το χέσατε το θέμα πραγματικά! Βοριοι - Νότιοι το καταντήσατε.

Τέλος πάντων δεν εχει κανένας τίποτα με κανένα ποδηλάτη. Το μόνο που λεμε είναι να σέβονται τον Κ.Ο.Κ οπως ΟΛΑ τα υπολοιπα οχήματα, διτροχα και μη. Αν δεν το κάνετε για τα νεύρα μας κάντε το για την ασφάλεια σας και κατ'επέκταση και της δικής μας.

Βαρέθηκα να βλέπω άκυρους στο δρόμο να περνάνε κοκκινα ότι και αν οδηγάνε. Κανείς δεν εξαιρείται του κωδικα. Πολύ σωστά ειπε ενας φίλος πιο πάνω οτι για την καθε μαλακία του ποδηλάτη, σχεδόν πάντα χρεώνεται ο άλλος που δεν σε είδε, δεν σε κατάλαβε, δεν σε μύρισε, δεν προέβλεψε που θα στρίψεις εσύ μετά για να ΜΗΝ σε χτυπήσει και να ΜΗΝ πάει φυλακή μετά απο ανθρωποκτονία απο αμέλεια. Είναι σωστό αυτό;

Αυριο το παιδί σου θα κάνει τα ίδια, θα βλέπει εσένα και τον κάθε ακυρο να σφάζει φανάρια και θα τον παρασύρει κανας κάγκουρας σαν εμένα με το μοτόρι τσίτα τα γκάζια. Αυτό θέλεις; Σου φαινεται οκ; ολα καλα;

Δεν χρειάζεται να κανει κανείς τίποτα παρα μόνο να συμβουλέψει τα δικά του άτομα πως να συμπεριφέρονται με τα δικυκλα. Αν δεν το κανουμε εμεις οι μηχανόβιοι πρώτοι τότε δεν θα το κάνει κανένας ποτέ και θα συνεχίσουμε να βαφουμε με αίμα τους δρόμους.

Φιλικά πάντα.

akis_trevor
14/07/2014, 13:56
μην τους τσουβαλιαζουμε παλι ολους ρε παιδες...εχουμε ξαναπει,οπως υπαρχουν μηχανοβιοι και γτπ "μηχανοβιοι" της καφετεριας κλπ ετσι ειναι και οι ποδηλατες.πολλοι απο εμας οδηγουμε και ποδηλατο εκτος απτα μηχανακια μας και δεν κανουμε τις π@π@ριες που βλεπουμε να κανουν αλλοι "ποδηλατες"...

chris4204
14/07/2014, 14:01
Όοοοοχι φίλε μου......
να τους τσουβαλιάσουμε όλους και με μερικούς τσιμεντόλιθους στη θάλασσα να ησυχάσουμε..........:a08::a08::evil:

Pan (dvs)
14/07/2014, 14:27
Όοοοοχι φίλε μου......
να τους τσουβαλιάσουμε όλους και με μερικούς τσιμεντόλιθους στη θάλασσα να ησυχάσουμε..........:a08::a08::evil:

Nαι ολους,ολους..........εκτος απ'τη γειτονισα.

Ανεβαζει το "ηθικο" ολης της γειτονιας.

paramedic
14/07/2014, 15:12
Nαι ολους,ολους..........εκτος απ'τη γειτονισα.

Ανεβαζει το "ηθικο" ολης της γειτονιας.
Πας καλά ρε φίλε??? Έχεις δει την γειτόνισσά μου? Φέρε το τσουβάλι τώρα λέμε!!!

Pan (dvs)
14/07/2014, 16:26
Πας καλά ρε φίλε??? Έχεις δει την γειτόνισσά μου? Φέρε το τσουβάλι τώρα λέμε!!!

Φιλαρακι τη δικη σου γειτονισσα να τη φας εσυ στη μαπα.Εγω μιλαω για τη δικη μου την οποια πολλοι θα ηθελαν να τους τριφτει στη μαπα.

chris4204
15/07/2014, 07:55
οκ εκτός από τη γειτόνισσα του Pan !

TROOPER
15/07/2014, 08:43
Φιλαρακι τη δικη σου γειτονισσα να τη φας εσυ στη μαπα.Εγω μιλαω για τη δικη μου την οποια πολλοι θα ηθελαν να τους τριφτει στη μαπα.

320060

teogtp
15/07/2014, 11:24
320060

Ασε.....δεν θες.......
Δεν χωραει στο μονιτορ.......

tai
15/07/2014, 14:56
Ο κοκ Η κοινη λογικη Ο αλληλοσεβασμος ΚΛΠ μαλακιες, καταπατούνται όταν ένας ποδηλάτης βρίσκεται στην αριστερή λωρίδα η όταν 5-10 ποδηλάτες καταλαμβανουν ΟΛΟ το οδόστρωμα. Λέγεται παρακώλυση κυκλοφορίας και παίρνεις δώρο ενα ωραιότατο πρόστιμο (ακούτε αγοράκια των everest?)

δεν είμαστε όλοι και πάντα νόμιμοι, αλλά η ποσότητα της παρανομίας ποτέ δεν νόμιμοποιησε μια συμπεριφορα

paramedic
15/07/2014, 15:29
Οκ χέσε την δική μου γειτόνισσα που λέει και το ανέκδοτο και πες μου διέυθυνση να έρθουμε στην δική σου τότε. Έλα μην είσαι μονοφαγάς...:cool:

Pan (dvs)
15/07/2014, 17:27
οκ εκτός από τη γειτόνισσα του Pan !

Tο ευχαριστω ειναι λιγο.

Οκ χέσε την δική μου γειτόνισσα που λέει και το ανέκδοτο και πες μου διέυθυνση να έρθουμε στην δική σου τότε. Έλα μην είσαι μονοφαγάς...:cool:

Δεν ειμαι μονοφαγας αλλα ματακιας και σιγουρα αυτο δεν με τιμαει,αλλα τι να κανω.

320060

Εσυ βολεψου με αυτο που κατεβασα απο το google γιατι αν με δει ο δικος της να τηντραβαω φωτογραφια θα κανω κανενα χρονο να καβαλησω (και δεν εννοω μονο μηχανη)

320100

TROOPER
15/07/2014, 18:20
.........
Εσυ βολεψου με αυτο που κατεβασα απο το google γιατι αν με δει ο δικος της να τηντραβαω φωτογραφια θα κανω κανενα χρονο να καβαλησω (και δεν εννοω μονο μηχανη)

320100

κοιτα ρε...!

και το ματι χανουμε, και τη δουλεια!!!! :mad:

Space
24/07/2014, 22:12
http://9gag.com/gag/aqm3dWQ

Εχει ενα gifaki που αξιζει

MG-KTiNoS
25/07/2014, 07:55
ήταν ένα λίγες μέρες πριν εδώ πιο πάνω στη Σταδίου και πήγαινε προς Σύνταγμα.
Φουλ αθλητική περιβολή.
Καβαλάει το πεζοδρόμιο και ένας πάππους -ετοιμόρροπος- του κάνει παράπονα.
Ο αθλητής αρχίζει το βρισίδι. Τζέντλμαν έτσι.
Προχωράει στην Αιόλου και κοιτώντας πίσω συνεχίζει να βρίζει.
Δεν έχει δει όμως πως ποδήλατα προς του χάρου τα δόντια.
Οι ΔΙΕΣ έχουν βγει στη μέση του δρόμου και τον περιμένουν
Φτάνει σ αυτούς βρίζοντας τον παππού και τους κοιτάει σαν ροφός

-Συγνώμη κύριε ταυτότητα έχετε...?
-,
,
,
,

Ρούφα ρούφα
οκ φύσα τώρα μου μπήκε σεντόνι...

anco
29/07/2014, 22:53
Πιστεύω ειλικρινά ότι πολλοί ποδηλάτες επειδή (λογικό είναι) ζορίζονται, αποφεύγουν με κάθε τρόπο το "σταμάτα" για να μην έχουν και το "ξεκίνα".

Έτσι απλά και όμορφα έγινε και χτες...

Όπως πήγαινα με το αυτοκίνητο (ευτυχώς χαλαρά επειδή είχα και τα πιτσιρίκια μέσα) σκάει μύτη από κάθετο δρόμο με stop ποδηλάτης φουλ ντυμένος trendy έτοιμος για το Tour De France (και δεν μιλάω για εξοπλισμό προστασίας). Εννοείται ότι δεν κοίταξε καθόλου και θεώρησε ότι είναι ΟΚ να χωθεί παράλληλα σε μένα που περνούσα ήδη και στα παρκαρισμένα.

Φυσικά το κοκάλλωσα γιατί δεν ήθελα να δουν τα πιτσιρίκια μέρα μεσημέρι πώς φτιάχνεται ένα σάντουιτς ποδηλάτη με 2 αυτοκίνητα.

Όταν τον πέτυχα παρακάτω και του την είπα (τόσο ευγενικά και ψύχραιμα που δεν το περίμενα απο μένα ομολογώ) μου απάντησε κάτι του τύπου "τί να γίνει; Ποδήλατο έχω!".

Δηλαδή, πάρτε το απόφαση. Οι περισσότεροι θεωρούν οτι μας κάνουν χάρη που κυκλοφορούν με ποδήλατο και για το λόγο αυτό, έχουν το δικαίωμα να κινούνται κατά βούληση όπου και όπως θέλουν για να μην κουράζονται ενώ εμείς, και μόνο εμείς οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου, έχουμε την απόλυτη υποχρέωση να τους παρακολουθούμε, να προβλέπουμε κάθε μ@λ@κί@ που μπορεί να κάνουν και να τους προστατεύουμε από τις συνέπειες με κάθε τίμημα.

Έτσι ένα κίνημα όπως θα έπρεπε να είναι, αυτό του ποδηλάτου στην καθημερινή χρήση, πέφτει σιγά σιγά και σταθερά στην "μόδα" και στην trendy φάση.

Να με συμπαθάτε οι συνειδητοί ποδηλάτες αλλά είστε μειοψηφία σε σχέση με τους περιστασιακούς. Εύχομαι να ανατραπεί η αναλογία αύριο κιόλας.

Δεν ειναι τιποτα απλα δεν ξερει οτι μετα εχει νεκτροτομειο και φωτογραφικο της ΓΑΔΑ, εχω δει περιστατικα και οι ποιο πολυ μαλακες ειναι με κουρσακια, χωρις φωτα μπρος-πισω και στολη για το de France.

Και μετα εχουμε τεχνικους-Ιατροδικαστες για το πορισμα για να κανουν αγωγη στο οδηγο-αυτοκινητου.

Χθες ημουν στο λεοφορειο, γκομενα με walkman στα αυτια, ο οδηγος παει φρενα τυπου Μεγαρα, κορναρει και του κανει και νοημα τι θες......

Epic......

SONone
31/07/2014, 11:09
ξεκίνησα να το διαβάζω όλο και στην 2 σελίδα βαρέθηκα. το θέμα κλασικό , το πρόβλημα μεγάλο.

μικρό spam : θυμάστε μια εποχή που γράφαμε τους πεζούς γιατί περνάγανε δρόμους μακριά από την διάβαση , ή με κόκκινο? ποσo κράτησε το μέτρο? 1-2 μήνες? τότε η κοινή γνώμη έκραζε. αλλά για πείτε μου πόσοι από εμάς τρίφτηκαν στην άσφαλτο για να αποφύγουν έναν πεζό που του καύλωσε να περάσει κάθετα την βουλιαγμένης στο άσχετο? εγώ προσωπικά ξέρω τουλάχιστον 20 άτομα. ο πεζός στα τέτοια του ο μοτοσικλετιστής ξάπλα. spam off

είναι θέμα παιδείας και θέσπισης νόμων. άμα δεν έχουμε την παιδεία να καταλάβουμε ότι αφού κυκλοφορούμε έξω από το σπίτι, σε δημόσιο χώρο σεβόμαστε τους κανόνες της δικιας μας ασφαλιας πάνω από όλα και κατ επέκταση τον ΚΟΚ, τι να μας κάνει ο νομoς μόνος του. αλά και όταν βλέπω αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να αδιαφορούν για τροχαίες παραβάσεις γιατί δεν είναι και καλά στην αρμοδιότητα τους, πρέπει μέσο νόμου να θεσπιστεί κάτι αλο. (δεν μπορείς να τον γράψεις? οκ. σταματά τον, μιλά του για 30 λεπτά, σπαστου τα @@ για την μαλακια που έκανε, καντου και εναν τυπικό έλεγχο και αστον μετα να το σκεφτεί μόνος του... 1-2-3 κόπια στιγμή θα καταλάβει)

όσο και αν δεν μας αρέσει όσο και αν θέλουμε να ζήσουμε σε αναρχική ουτοπική κοινωνία (που από πίσω έχει φοβερές δομές αλά δεν θα το αναλύσουμε εδώ αυτό) δυστυχώς ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι {ηλίθιοι} με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης (που δυστυχώς αναπαραγωντε πιο πολύ από τους υπολοίπους βλ. http://www.imdb.com/title/tt0387808/ ) οπότε και χρειαζόμαστε ΝΟΜΟΥΣ!

έχεις νταλίκα, ΙΧ, μοτοσυκλέτα, ποδήλατο, μονότροχο ποδήλατο, είσαι πεζός, καβαλάς σκούπα ? ΧΕΣΤΙΚΑ
αν ο νόμος λέει ότι το όχημα σου προβλέπετε να πάει σε αυτόν τον δρόμο (πχ 50cc μοτοποδήλατα και κάτω απαγορεύετε να κυκλοφορούν σε αυτοκινητοδρόμους ) να πας αλά θα πας με τους κανόνες του ΚΟΚ. θεσπίστηκε για κάποιο λόγο. Και από την στιγμή που κυκλοφορείς μαζί μου και χρησιμοποιούμε το ίδιο ΟΔΟΣΤΡΟΜΑ θα πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας όπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ (αναλογικά δεν λέω, ας είναι 1 ευρώ τον χρόνο ) και ασφάλεια για την δικια σου πρώτα από όλα κάλυψη (μπορεί να πέσεις σε μια λακκούβα και να τσακιστείς ή να πέσω πάνω σου με την νταλίκα μου, για δικια σου ασφάλεια) και κατ επέκταση γιατί μπορεί εσύ να προκαλέσεις ατύχημα.
δεν είμαι ασφαλιστής , ούτε κυκλοφοριολόγος μηχανικός για να εξηγήσω τι και πως ακριβώς.

και στο κάτω κάτω μαλακα ελληναρα άμα θες να διαμαρτυρηθείς που δεν έχεις ποδηλατοδρόμους με το να μπλοκάρεις τους δρόμους κάθε παρασκευή και οπιες άλλες μέρες σου καυλώνει (και να με αναγκάζεις να πάω από αλλού για να μην με καθυστερήσετε να πάω στην δουλεία μου) ή να πηγαίνεις σαν καθυστερημένη αποβολή μες στην μέση δεν με παίρνεις με το μέρος σου ηλίθιε υπάνθρωπε με βάζεις απέναντι σου. Άμα θες, όπως οργανώνεσαι για αυτές τις μαλακιές οργανώσου να πάμε να διαμαρτυρηθούμε στην βουλή και τότε θα είμαι δίπλα σου γιατί ούτε εγώ σε θέλω στον δρόμο μου.

και όσο για την προσωπική μου άποψη για τους ηλίθιους γενικότερα.

320955

ελεύθερη μετάφραση : δεν λέω να σκοτώσουμε όλους τους ηλίθιους
λέω να αφαιρέσουμε τις προειδοποιητικές ταμπέλες και να αφήσουμε το πρόβλημα να λυθεί μόνο του.

MG-KTiNoS
12/09/2014, 16:59
322847

πρόστιμα λέει σε ποδηλάτες που είναι σε γκρουπ και δεν πάνε ο ένας πίσω από τον άλλο...

Αλληλούια !

spyrakos35
12/09/2014, 20:23
Μεχρι να περασει την Αδριατικη ο νομος...... Ουουουου εχει ψωμι ακομα

gcrook
12/09/2014, 20:33
320955

ελεύθερη μετάφραση : δεν λέω να σκοτώσουμε όλους τους ηλίθιους
λέω να αφαιρέσουμε τις προειδοποιητικές ταμπέλες και να αφήσουμε το πρόβλημα να λυθεί μόνο του.

Η ειρωνεια που γουσταρω με χιλια εγω στον κοινωνικο δαρβινισμο ειναι οτι πολυ συχνα οι θιασωτες του
πανε πρωτοι απο την εφαρμογη του, και μαλιστα πανε και ακλαφτοι και με μεγαλη απορια σχηματισμενη στο προσωπο τους.

Τωρα για τα παραπανω που εγραψες,καταλαβαινω το διλημμα του να γουσταρεις αυταρχισμο αν δεν μπορεις να εχεις την απολυτη ουτοπικη αναρχικη κοινωνια, γιατι ειναι ανεφικτη οπως λες,
αλλα απλα αναλογισου αν εχει λογικη για το καλο τον "κατω" να μην ζητας πρωτα τον παραδειγματισμο η μαλλον την εφαρμογη τους ΣΤΟΥΣ "πανω" αλλα την εφαρμογη απο ΤΟΥΣ
"πανω" στους "αποκατω" .

SONone
14/09/2014, 09:38
Η ειρωνεια που γουσταρω με χιλια εγω στον κοινωνικο δαρβινισμο ειναι οτι πολυ συχνα οι θιασωτες του
πανε πρωτοι απο την εφαρμογη του, και μαλιστα πανε και ακλαφτοι και με μεγαλη απορια σχηματισμενη στο προσωπο τους.

Τωρα για τα παραπανω που εγραψες,καταλαβαινω το διλημμα του να γουσταρεις αυταρχισμο αν δεν μπορεις να εχεις την απολυτη ουτοπικη αναρχικη κοινωνια, γιατι ειναι ανεφικτη οπως λες,
αλλα απλα αναλογισου αν εχει λογικη για το καλο τον "κατω" να μην ζητας πρωτα τον παραδειγματισμο η μαλλον την εφαρμογη τους ΣΤΟΥΣ "πανω" αλλα την εφαρμογη απο ΤΟΥΣ
"πανω" στους "αποκατω" .

εισαι λιγο αλλού. μακριά απο την σκεψη μου και ξεφυγες και σε αυτο που λες απο το θεμα ( δεν θα σου απαντήσω στην προσωπικη επιθεση που μου κανεις λέγοντας με εμεσα φασίστα,το ποιον μου, οι σκεψεις μου και οι αποψεις μου ειναι διατυπωμένες αλλου και οχι σε ενα μοτο φορουμ) ... ουτε λατρεύω τους νομους ουτε τπτ. εχω ηθικούς κανόνες και δεν προέρχονται καν απο θρησκειες.
αν ειναι να πεθάνω γιατι ειμαι ηλίθιος ή δεν εχω αίσθημα αυτοσυντηρησης να πεθανω πρωτος να καθαρίσει και το γενετικο ηλικο του πλανητη.

και για να καταλάβω διαφωνείς με τον Κ.Ο.Κ.?? τι πανω και κατω? εδω μιλαμε για ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ δεν μιλήσαμε για νόμους γενικά.

υγ1. gcrook απολυτη και αναρχικη ειναι 2 λεξεις που δεν πανε στην ιδια προταση , ουτε ειπα οτι ειναι ανεφικτη :nono: μην προβάλεις λογια που δεν ειπα.
υγ2. οταν γραφω κατι ειναι η σεκψη μου,η εμπιρια μου, η μαλακια μου αλλα τουλαχιστον προσέχω να μην προσβάλω καπιον χωρις επιχειρήματα και αν καπιος παρεξηγήθηκε με
αυτο : "και στο κάτω κάτω μαλακα ελληναρα άμα θες να διαμαρτυρηθείς που δεν έχεις ποδηλατοδρόμους με το να μπλοκάρεις τους δρόμους κάθε παρασκευή και οπιες άλλες μέρες σου καυλώνει (και να με αναγκάζεις να πάω από αλλού για να μην με καθυστερήσετε να πάω στην δουλεία μου) ή να πηγαίνεις σαν καθυστερημένη αποβολή μες στην μέση δεν με παίρνεις με το μέρος σου ηλίθιε υπάνθρωπε με βάζεις απέναντι σου. Άμα θες, όπως οργανώνεσαι για αυτές τις μαλακιές οργανώσου να πάμε να διαμαρτυρηθούμε στην βουλή και τότε θα είμαι δίπλα σου γιατί ούτε εγώ σε θέλω στον δρόμο μου."
ζητω συγνώμη για τισ υβριστικές λέξεις αλλα νομιζα πως καπιος διαβάζοντας το θα ειχε την ανώτερη σκεψη και θα καταλαβενε το προβλημα που δημιουργεί με αυτη του την συμπεριφορα και δεν θα κολαγε σε μικρότητες οτι τον ειπα μαλακα και υπάνθρωπο αφου σιγουρα ειναι "καλύτερος" απο εμενα που ειμαι χοντρούλης και δεν αντεχω να καβαλήσω ποδήλατο. :p
υγ3. ας μεινουμε στο θεμα. που ειναι ο ΚΟΚ και οι ποδηλατες.

SHOOTER045
14/09/2014, 10:11
Εγώ πάντως έτυχε να γράψω 3 ποδηλάτες πριν λίγες μέρες
Σταματημενοι σε φανάρι-διασταυρωση εμείς, από απέναντι στο αντίθετο ρεύμα τρεις φουλ πολεμικοί ποδηλάτες, έρχονται ψιλοκοβουν ταχύτητα, μας κοιτάνε και περνάνε όλοι το κόκκινο, γυρνάω τούς σταματάω-τα υπόλοιπα δεν είναι της παρούσης-εκτος τού ότι ο ένας εξ αυτών με είπε παράλογο

MG-KTiNoS
14/09/2014, 10:15
Σταματημενοι σε φανάρι-διασταυρωση εμείς, από απέναντι στο αντίθετο ρεύμα τρεις φουλ πολεμικοί ποδηλάτες, έρχονται ψιλοκοβουν ταχύτητα, μας κοιτάνε και περνάνε όλοι το κόκκινο, γυρνάω τούς σταματάω-τα υπόλοιπα δεν είναι της παρούσης-εκτος τού ότι ο ένας εξ αυτών με είπε παράλογο

Ε ναι ρε μλκ είσαι!!!!
ΆΚου να σταματάς στο κόκκινο...
Που το είδες γραμμένο αυτό πάλι????
:bawl:

SHOOTER045
14/09/2014, 10:34
Εντωμεταξύ κάνα δύο απ αυτούς που ξέρω προσωπικά -όχι οι συγκεκριμένοι που έγραψα, αλλά άλλοι ρεισιγκ ποδηλάτες-εχουν και μηχανάκια, με τα ποδήλατα είναι φουλ φουλε εξοπλισμένο, κράνη, κολάν, γάντια, κλαπατζιμπανα
Με τα μηχανάκια τους όμως σαγιονάρα, γυαλί μαλλί και παντελόνι λι....

amyroukai
14/09/2014, 11:21
Τρακαρα σημερα με ενα τέτοιο μ...πανο που πέρασε κάθετα κεντρική λεωφορο, με κοκκινο. Ευτυχώς δεν έπεσε κανείς μας, θα τον εδερνα ακόμα. Είχε το θράσος να ζητήσει και τα ρέστα...

Ζεύκας
14/09/2014, 11:43

Τι κλήση τους έδωσες;

SHOOTER045
14/09/2014, 12:07
Χαμηλή σε σχέση με παραβίαση κοκκινου από όχημα

MG-KTiNoS
14/09/2014, 12:16
Εντωμεταξύ κάνα δύο απ αυτούς που ξέρω προσωπικά -όχι οι συγκεκριμένοι που έγραψα, αλλά άλλοι ρεισιγκ ποδηλάτες-εχουν και μηχανάκια, με τα ποδήλατα είναι φουλ φουλε εξοπλισμένο, κράνη, κολάν, γάντια, κλαπατζιμπανα
Με τα μηχανάκια τους όμως σαγιονάρα, γυαλί μαλλί και παντελόνι λι....

κι ο γιός έπεσε με το σκέιτ μπορντ πέρσι και έκανε ράμματα στο σαγόνι.
Η γιαγιά του φώναζε να μην ξανακάνει σκέιτ ποτέ κλπ
Εγώ απλά ρώτησα...
-Κράνος είχες?
-Όχι γιατί εκεί δίπλα πήγαινα....
-.... -το ήξερα-

Gia
16/09/2014, 10:19
Χαμηλή σε σχέση με παραβίαση κοκκινου από όχημα

Καλημέρα
μια και είχα αυτην την απορία, πως γράφεις κάποιον για κάτι που δεν προβλέπεται; φαντάζομαι δλδ, οτι δεν προβλέπεται απο το νόμο να γράψεις ποδήλατο για κόκκινο, τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση; Τους γράφεις για κάτι άσχετο; και μετά αυτός δεν μπορεί να κάνει ένσταση ή κάτι τέτοιο;

ευχαριστώ...

SONone
16/09/2014, 10:35
δεν θα απαντήσω για τον SHOOTER γιατι δεν ξερω για νομους για τους ποδηλάτες πολλούς, πρεπει να εχουν πινακιδα αν ειναι χ αποσταση απο την κατοικια τους, αλλα γνωριζω πως υπαρχει νομος για τους πεζους αν περνανε με κοκκινο ή ακομα αν περνανε το δρομο σε σημειο χωρις διαβαση και κανονικα τρωνε κληση. ασχετο αν οι νομοι δεν τηρούνται, τις περισοτερες φορες υπαρχουν και δεν το γνωριζουμε.

αλλα θα ειχε ενδιαφέρον αν καπιος βρει τους νομους να τους ποσταρει

SHOOTER045
16/09/2014, 10:44
Όταν γράφεις ένα όχημα για παράβαση, επισυναπτεις αρ διπλώματος και αρ κυκλοφορίας
Τα ποδήλατα δεν έχουν αρ κυκλοφορίας, αλλά με μια διάταξη του 1930 κάτι, η οποία δεν αναθεωρηθηκε ούτε καταργήθηκε, αλλά έχει ατονισει, λεει λοιπόν
<όλα τα τροχηλατα, οχήματα υποχρεούνται να φέρουν αναγνωριστικη πινακίδα με αριθμό κυκλοφορίας η οποία εκδίδεται από την αρμόδια αρχή >
Εγώ πιτσιρικάς θυμάμαι το ποδήλατο του συγχωρεμενου παππού μου, να έχει πινακίδα, επίσης θυμάμαι τα κάρα τα οποία κυκλοφορούσαν στα χωριά,να φέρουν πινακίδα
Στο θέμα μας τώρα, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να περνάει ερυθρό σηματαδοτη, πεζός κουτσός ,ποδηλάτης κλπ
Και επειδή τα ποδήλατα τους δεν είχαν πινακίδα, τούς έγραψα ως πεζούς, αν έκαναν παραπάνω τούς έξυπνους, ίσα πού θα έβαζαν και πινακίδα επάνω σε αυτά, ΕΦ όσον ο νόμος αυτός είναι ακόμα σε ισχύ

SHOOTER045
16/09/2014, 10:48
So none
Νομίζω σε ένα site-policenet- υπάρχουν οι νόμοι αυτοί και οι διατάξεις, εγώ έχω κάποια αλλά σε έντυπη μορφή, και η μεταφορά εδώ, είναι θέμα
Αν ασχοληθώ θα τα μεταφέρω

Ζεύκας
17/09/2014, 04:21
Όταν γράφεις ένα όχημα για παράβαση, επισυναπτεις αρ διπλώματος και αρ κυκλοφορίας
Τα ποδήλατα δεν έχουν αρ κυκλοφορίας, αλλά με μια διάταξη του 1930 κάτι, η οποία δεν αναθεωρηθηκε ούτε καταργήθηκε, αλλά έχει ατονισει, λεει λοιπόν
<όλα τα τροχηλατα, οχήματα υποχρεούνται να φέρουν αναγνωριστικη πινακίδα με αριθμό κυκλοφορίας η οποία εκδίδεται από την αρμόδια αρχή >
Εγώ πιτσιρικάς θυμάμαι το ποδήλατο του συγχωρεμενου παππού μου, να έχει πινακίδα, επίσης θυμάμαι τα κάρα τα οποία κυκλοφορούσαν στα χωριά,να φέρουν πινακίδα
Στο θέμα μας τώρα, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να περνάει ερυθρό σηματαδοτη, πεζός κουτσός ,ποδηλάτης κλπ
Και επειδή τα ποδήλατα τους δεν είχαν πινακίδα, τούς έγραψα ως πεζούς, αν έκαναν παραπάνω τούς έξυπνους, ίσα πού θα έβαζαν και πινακίδα επάνω σε αυτά, ΕΦ όσον ο νόμος αυτός είναι ακόμα σε ισχύ

Έγραψες ποδηλάτη ως πεζό; Είναι νόμιμο αυτό;

επίσης ποιά η διαδικασία να βγάζουν τα ποδήλατα πινακίδα από το υπουργείο μεταφορών;

spyrakos35
17/09/2014, 06:39
Έγραψες ποδηλάτη ως πεζό; Είναι νόμιμο αυτό;

Ειναι δεν ειναι θελω και γω μπλοκακι......

byron
17/09/2014, 06:41

είσαι λάθος για την πινακίδα. Εχει καταργηθεί ο νόμος απο το 2007

SHOOTER045
17/09/2014, 07:34
Δεν είμαι σίγουρος Βύρων
Θα το κοιτάξω

byron
17/09/2014, 07:52
Δεν είμαι σίγουρος Βύρων
Θα το κοιτάξω

Καλά, δεν τρέχει και τίποτα. Υποχρεωση στην τήρηση του ΚΟΚ δεν έχουν μόνο όσοι έχουν πινακίδες, αλλά όλοι. Είτε πεζοί είτε ποδηλάτες. Είχε γίνει μια κουβέντα παλαιότερα με την συνδρομή του νομικού κλιμακίου :lol: του moto.gr και είχε αναφερθεί η αλλαγή του νόμου.

Αρθρο 88 Κ.Ο.Κ.

Αδεια κυκλοφορίας οχημάτων

1. Δεν επιτρέπεται μηχανοκίνητο όχημα, ρυμουλκούμενο, μοτοποδήλατο, [ποδήλατο] ή ζωήλατο όχημα να κυκλοφορεί οπουδήποτε στη χώρα, αν δεν έχει εκδοθεί γι`αυτό άδεια κυκλοφορίας.

*** Η λέξη "ποδήλατο" διαγράφηκε από την παράγραφο 1 διαγράφηκε
με το άρθρο 80 παρ.1 Ν. 3542/2007 (ΦΕΚ Α΄ 50/2.3.2007)
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΙΣΧΥΣ ΑΠΟ 3.6.2007.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=124717&page=4

Zid
18/09/2014, 13:03
Εγω πάντως παρακολουθώ εδώ που μένω.. μιας και έχουμε κοντά τη σχολή των αστυνομικών...

Οι αστυνομικοι δε γνωρίζουν τι ειναι κόκκινος σηματοδοτης ... 3 φανάρια έχει ολα κι ολα απο την Αμυγδαλέζα μέχρι την Εθνική και όλα τα περνάνε με κόκκινο . Ειτε εν υπηρεσία είτε σχολάνε για να πάνε σπίτι τους.

Η πλάκα είναι οτι σχεδόν 9 στις 10 φορές περνάνε με κόκκινο .. Ενοείτε ολοι με μοτοσυκλέτα ,παπάκι κτλ ... :evil:

Αν κάποιος πιστεύει οτι υπερβάλω τον προκαλώ και τον προσκαλώ να έρθει στο φανάρι επι της Καραμανλή να κάτσουμε παρέα.. να πιούμε ενα καφέ και να θαυμάσει και αυτός .

spyrakos35
18/09/2014, 14:04
Βγαλτους φωτό και δωστους

;)

Billymuse
18/09/2014, 14:08

;)

Και τι να μείνει το Έβερεστ της περιοχής χωρίς δουλειά? ..Ρουφιάνε Σπυράκο...

spyrakos35
18/09/2014, 14:13
Και τι να μείνει το Έβερεστ της περιοχής χωρίς δουλειά? ..Ρουφιάνε Σπυράκο...

μέτοχος?

Billymuse
18/09/2014, 14:16
μέτοχος?

Προμηθευτης

Zid
18/09/2014, 14:19

;)

Μπα δεν ασχολούμαι με περιθωριακούς:lol: