Σύνδεση

View Full Version : HJC/ IS-17 η Nolan/ N-86

Pan (dvs)
16/03/2014, 18:58
1)Στην μεσαια (?) κατηγορια ,των 200 ευρω,η οποια ενδιαφερει και τον περισσοτερο κοσμο,ποιο απο τα δυο θεωρειται οτι ειναι καλυτερο?Θεωρητε οτι καποια αλλη μαρκα ειναι καλυτερη στη συγκεκριμενη κατηγορια?

311992 311991

2)Ποια η γνωμη σας για το ανοιγομενο της Nolan/N-91 Special?Δεν θελω να κανετε συγκρισεις αναμεσα στα ανοιγομενα και τα full face.

311990

3)Οταν καποιος αγορασει κρανος μεγαλυτερο απο το νουμερο του,υπαρχει η δυνατοτητα να βαλει μεγαλυτερα μαξιλαρακια και να το φερει στα μετρα του?

TROOPER
17/03/2014, 00:02
1. hjc
2. ειμαι εναντιον των ανοιγομενων οποτε δεν απανταω σε αυτην
3.οχι. το νουμερο παει με βαση το στεφανι οποτε ειτε αλλαξεις μαξιλαρακια ειτε οχι δεν θα ερθει στα μετρα.

DgSensei
17/03/2014, 01:40
Τα δοκίμασα και τα δύο πριν πάρω το hjc is-17.Το hjc μου έδωσε την αίσθηση πολύ ποιό προσεγμένης κατασκευής συνολικά συν το πλήρος αφαιρούμενο εσωτερικό συν τα γυαλιά ηλιού...Για μένα hjc στάνταρ.

Pan (dvs)
17/03/2014, 07:50
Η αληθεια ειναι πως το hjc is-17 με το που το πιανεις στα χερια σου δειχνει πιο στιβαρο.

akis_trevor
17/03/2014, 07:50
εγω εχω μια ιδιαιτερη συμπαθεια στα hjc.κοιτα τις επιμερους λεπτομερειες,καθως και το βαρος τους.βαλτα στο κεφαλι σου και πες μας τις εντυπωσεις σου..

makis206
17/03/2014, 07:56
Τα δοκίμασα και τα δύο πριν πάρω το hjc is-17.Το hjc μου έδωσε την αίσθηση πολύ ποιό προσεγμένης κατασκευής συνολικά συν το πλήρος αφαιρούμενο εσωτερικό συν τα γυαλιά ηλιού...Για μένα hjc στάνταρ.

Κι εγώ το hjc προτιμώ, μου εμπνέει πιο ποιοτική κατασκευή. Μάλιστα το έψαχνα πρόσφατα μιας και τα οικονομικά δεν επέτρεπαν πολλά παραπάνω έξοδα (στο τέλος βέβαια αποφάσισα να βάλω ένα Arai στην πιστωτική) αλλά υπήρχε πρόβλημα διαθεσιμότητας κι έτσι στράφηκα αλλού, στην colori όμως παρέλαβαν πρόσφατα απ'ότι πληροφορήθηκα.

Αυτό που ήθελα να συμπληρώσω όμως είναι ότι και το Nolan διαθέτει δεύτερη εσωτερική ζελατίνα για τον ήλιο κι αν δεν κάνω λάθος σε αυτό, και πλήρως αφαιρούμενο εσωτερικό. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος στο δεύτερο.:)

Pan (dvs)
17/03/2014, 08:01
maki και τα δυο εχουνε το ιδιο ακριβως επιπεδο εξοπλισμου.

est
17/03/2014, 10:52
Και τα δυο ήταν στις επιλογές μου πριν μερικούς μήνες που έψαχνα κι εγω. Κατέληξα στο Nolan (σχέδιο Ghost) λόγω καλύτερης εφαρμογής. Ψηνόμουν για το HJC και περισσότερο με είχαν επηρεάσει αυτά που διάβαζα εδώ μέσα. Σαν ποιότητα να πω την αλήθεια δεν μπορώ να πω πως υπερτερούσε το IS 17. Τουλάχιστον όπως το έπιασα στα χέρια μου και το έβαλα στο κεφάλι μου. Σαν αίσθηση η επένδυση του Nolan μου αρέσει πιο πολύ. Το αρνητικό στο δικό μου είναι πως η επένδυση είναι κόκκινη και έχει ήδη λερωθεί. Για θόρυβο δεν μπορώ να ξέρω πως είναι το HJC αλλά το δικό μου με κλειστούς τους αεραγωγούς έχει βουητό.

Pan (dvs)
17/03/2014, 13:52
Το AGV Κ4 παιζει στην κατηγορια,που θα το τοποθετουσατε σε σχεση με τα αλλα δυο?

312139

DgSensei
17/03/2014, 13:57
Τίμιο κράνος,καλύτερο από το Nolan αλλά χειρότερο από το hjc κατά τη γνώμη μου.

Pan (dvs)
17/03/2014, 14:11
Τίμιο κράνος,καλύτερο από το Nolan αλλά χειρότερο από το hjc κατά τη γνώμη μου.

Τελικα το hjc και απο αλλους που μου εχουνε πει, πρεπει να ειναι πιο μπροστα απο τα αλλα της κατηγοριας.

DgSensei
17/03/2014, 14:19
Κοίτα επειδή είχα λιώσει στο ψάξιμο την συγκεκριμένη κατηγορία κι εγώ εκεί κατέληξα ;)

Bradipous
17/03/2014, 14:28
Δες για το R-PHA10, νομιζω δεν υπαρεχει καποιο καλυτερο value for money αυτη τη στιγμη. :D

http://www.lidsdirect.co.uk/helmets/brand-1/hjc-helmets.html?p=4

marioboni
18/03/2014, 00:02
Εχοντας το is-16 κ τωρα το n85,το νολαν ειναι αιωνες μπροστα
Δεν υπαρχει σημειο καλυτερο στο hjc.
Απαραδεκτη ζελατινα, χαλια βαφη, αεραγωγοι της πλακας που ολοι ξεχαρβαλωθηκαν
Παλιοτερα μοντελα μεν αλλα ιδια σειρα(νομιζω)

SHOOTER045
18/03/2014, 00:14
θεσσαλονικος εισαι κατι παραπανω θα ξερεις...:D

Pan (dvs)
18/03/2014, 07:42
Εχοντας το is-16 κ τωρα το n85,το νολαν ειναι αιωνες μπροστα
Δεν υπαρχει σημειο καλυτερο στο hjc.
Απαραδεκτη ζελατινα, χαλια βαφη, αεραγωγοι της πλακας που ολοι ξεχαρβαλωθηκαν
Παλιοτερα μοντελα μεν αλλα ιδια σειρα(νομιζω)

Δεν μιλαω ρε για το is-16 αλλα για το is-17.Δεν εχουνε καμμια σχεση.

McTalas
18/03/2014, 08:02
Εγω παντως μετα απο 1 χρονο με το hjc δεν εχω μεινει και πολυ ικανοποιημενος...

Pan (dvs)
18/03/2014, 08:08
Εγω παντως μετα απο 1 χρονο με το hjc δεν εχω μεινει και πολυ ικανοποιημενος...

Ποιο εχεις και γιατι δεν εισαι ικανοποιημενος?Ποιο ειναι το αρνητικο?

McTalas
18/03/2014, 08:23
Ποιο εχεις και γιατι δεν εισαι ικανοποιημενος?Ποιο ειναι το αρνητικο?
το δικο μου το HJC R-Pha 10 Plus εχει ενα υποσιαγωνο το οποιο μετα απο 4 μηνες χρηση σκιστικε, αλλα το κυριοτερο προβλημα ειναι πως σε ταξιδι νυχτα με την διαφανη ζελατινα και το πιν λοκ μετα απο 3 ωρες και 200χλμ ειχα τρελη ναυτια σε σημειο που να μην μπορω να σταθω.δημιουργει ειδωλα τα οποια δεν τα καταλαβαινεις σε μικρες αποστασεις, αλλα οταν το φορας για ωρα ζοριζεσαι ασχημα. στο αραι δεν το ειχα αντιμετωπισει ποτε οσα χλμ και αν εκανα με το πιν λοκ...
καλο το Hjc απλα για τα λεφτα του θα ηθελα κατι τις παραπανω...

για το agv ουτε με σφαιρες θα ξαναπερνα, πολυ χαλια ποιοτητα για τα λεφτα του.

Pan (dvs)
07/04/2014, 20:34
Τελικα πηρα το HJC/ IS-17 (mission).

+)Aνετο κρανος και δειχνει αρκετα ποιοτικο για τα λεφτα του (200 ευρω).Η τιμη του στα ελληνικα μαγαζια ητανε αρκετα καλυτερη απο του εξωτερικου.
+)Λειτουργικο
+)Pin lock μεσα στην τιμη.
+)Οι αεραγωγοι κανουνε πολυ καλη δουλεια.
+)Μου αρεσε πολυ η φιμε ζελατινα του.Ανεβοκατεβαινει με πολυ ωραιο τροπο και ειναι και αυτη μεσα στην τιμη.

-)Περιμενα να εχει λιγοτερο θορυβο αλλα ειναι στα αποδεκτα ορια.
-)Γυαλια δεν μπαινουνε αλλα εκανα πατεντα και ειμαι ΟΚ.

Η ζελατινα (ισως λογω του Pin lock) με κουρασε λιγο.Μπορει να φταιει ομως και το οτι εχω προβλημα με τα ματια μου,γι'αυτο και δεν το βαζω στα πλην.Και ο McTalas παρατηρησε κατι παρομοιο,οπως γραφει παρακατω.Το πολυ- πολυ να του βγαλω τη δευτερη ζελατινα.

Σε γενικες γραμμες πιστευω οτι εκανα καλη επιλογη.Ο καιρος θα δειξει.

313737

Ευχαριστω οσους βοηθησανε την κατασταση.:beer:

akis_trevor
07/04/2014, 20:40
ομορφο ειναι,και απο κοντα που το ειδα.εμενα στο rpha10+ δεν μου εχει κανει κατι η ζελατινα,δεν ξερω,ισα ισα απο τα προηγουμενα μου,το πινλοκ εφαρμοζει πολυ πολυ καλυτερα,ουτε που φαινεται...
αχρειαστο να ειναι :beer:

makis206
07/04/2014, 23:07
Καλοφόρετο κι αγραντζούνιστο να είναι!:beer:

DgSensei
08/04/2014, 00:27
Καλοφόρετο!Δεν θα το μετανιώσεις πιστεύω!

TROOPER
08/04/2014, 08:06
μεγεια κι αχρειαστο !!!!!

Pan (dvs)
08/04/2014, 13:54
Ευχαριστω ολους και ελπιζω αχρειαστο.

k7600
24/04/2014, 20:46
Μεγειες κ απο μένα, είχα κ εγω hjc r pha 10, παρά πολυ ευχαριστημένος με το συγκεκριμένο κρανος, το πούλησα για να γυρίσω στην arai που ειναι κ ο μεγάλος μου έρωτας αλλα με βλέπω να ξανά γυρνάω στην hjc.

makis206
25/04/2014, 08:20
-είχα κ εγω hjc r pha 10, παρά πολυ ευχαριστημένος
-το πούλησα για να γυρίσω στην arai που ειναι κ ο μεγάλος μου έρωτας
-αλλα με βλέπω να ξανά γυρνάω στην hjc.

:dizzy:

Ένα hjc Viper gt θα σου πρότεινα εσένα αλλά που να ψάχνεις τώρα..:lol:

jimmis5
25/04/2014, 23:30
καλοφορετο εχω hjc εδω και κανα 6 χρονια ειμαι σχεδον για αλλαγη ελπιζω να δινουν ακομα το επιρυνιο θα το ευχαριστηθεις μπορει να εισαι σαν πιλοτος σε μαχητικο αλλα για μενα που ειχα υγμοριτιδα ειναι εκπληκτικο και χειμωνα ανοιγεις ζελατια και δεν τρεχει τιποτα

Viper4
16/05/2014, 11:13
μια ενημέρωση για όσους πιθανός δεν το γνωρίζουνε, επειδή αναφέρθηκαν θέματα με ναυτία κλπ λόγω πιν λοκ.

Όλα τα πιν λοκ αν δεν είναι σωστά βαλμένα σε οποιοδήποτε κράνος δημιουργούν "είδωλα" και ζάλη στον οδηγό. Η ζελατίνα του πιν λοκ πριν εφαρμοστεί στο κράνος θα πρέπει να είναι πάρα πολύ καθαρή (όπως και η ζελατίνα του ίδιου του κράνους) και να εφάπτεται ΑΠΟΛΥΤΑ στην εξωτερική ζελατίνα. Να μην υπάρχει ούτε το ελάχιστο κενό (που μπορεί να μην φαίνεται εύκολα) γιατί αυτό είναι που δημιουργεί το πρόβλημα.

Όταν βάλετε το πιν λοκ, δοκιμάστε να το κουνήσετε πάνω κάτω... αν κουνιέται έστω και ελάχιστα σημαίνει πως έχει κενό αέρος και πρέπει να την βγάλετε και να την ξαναβάλετε.

Pan (dvs)
16/05/2014, 13:50
Εμενα το πιν λοκ δεν με ικανοποιησε.Εχω κανει σωστα την τοποθετηση αλλα δεν ειναι καλη η ορατοτητα.Δεν ειχα ναυτια,αλλα με κουραζε παρα πολυ.Στην οδηγηση φοραω γυαλια,τα οποια ετσι και αλλιως θολωνουνε.Αναγκαστικα αφηνω λιγο ανοιχτη τη ζελατινα.
Προτιμησα ,λοιπον,να βγαλω το πιν ποκ και τωρα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα.

xristosdino
17/05/2014, 01:49
Ανάμεσα σε αυτα τα 2 κρανη ημουν κ εγω, τελικα αγόρασα αγορασα το Ν86 τα Χριστουγεννα και σας λεω εντυπωσεις απο τη χρήση 5 μηνων.
Η εσωτερικη επένδυση είναι πολυ ικανοποιητικη, ωραιο υφασμα, δεν εχει ζέστες ακομη αλλα δεν πιστευω να με ιδρωνει οπως το παλιο μου, είναι αρκετα σφιχτο σε ολα τα σημεια επαφης του κεφαλιου μου, μαγουλα κλπ και αυτο το κανει να μου φαινεται ελαφρυτερο, σε σχεση με το προηγουμενο παλι Airoh το οποιο ριχνει ολο το βαρος του στο επανω μερος του κεφαλιου μου. Αυτο που λετε για το πινλοκ, οντως εχω παρατηρησει καποια ειδωλα τη νυχτα αλλα δεν με εχει ενοχλησει ποτε, ισα ισα με εχει καταβολεψει που δεν θολωνει. Το αρνητικο τωρα, ειναι η εσωτερικη φιμε ζελατινα. Οδηγω παπι και Versys, οποτε η θεση οδηγησης ειναι ορθια, η ζελατινα δεν κατεβαινει αρκετα χαμηλα, με αποτελεσμα να μου καλυπτει το μισο δρομο και φυσικα ειναι πολυ ενοχλητικο, τοσο, που αν το ηξερα δεν θα το επελεγα.

Deorum
27/05/2014, 11:20
Καλησπέρα και από μένα.

Είμαι νέος οδηγός, και αυτό είναι το πρώτο μου κράνος.
Πιο πριν, μέχρι να έρθει η παραγγελία ήμουν με ένα δανεικό ARAI large (ενώ είμαι medium) φαγωμένο, κτλ, εντάξει ίσα ίσα να περάσουν 10-15 μέρες.
Οπότε εμπειρία και συγκρίσεις είναι μηδενικές.

Το κράνος το πήρα σχεδόν στα τυφλά, δλδ είχα καταλήξει απλώς ότι είμαι medium, και τα άλλα με βάση ότι έλεγαν reviews χαρακτηριστικά γνώμες κτλ.

Στο πακέτο πάντως, είχε και ένα review του motorrad που ήταν 2ο πίσω από ένα άλλο (στα 20 κράνη) με μοναδικό σημείο αδυναμίας το βάρος του.

Anyway, εμπειρία δεν έχω όπως είπαμε να σας πώ.
Αλλά είναι αρκετά καλό. Στην αρχή τα μαγουλάκια μου ήταν πιεσμένα, αλλά 2-3 μέρες μετά έστρωσε.

Μια δοκιμή που βγήκα στην εθνική (110-130χλμ/ω), έχω την εντυπώση πως ο αέρας ήταν πολύ δυνατός, αλλά είχα και ακατάλληλο μπουφάν που "φτερούγιζε" και επίσης έτσι και αλλιώς ήταν μέρα με πολύ πολύ αέρα (ώρες ώρες ένιωθα ότι με πίεζε να αλλάξω λωρίδα), επίσης δεν έχω κανένα άλλο σημείο αναφοράς οπότε με επιφύλαξη τα λέω όλα αυτά.
Γενικά το έχω για την Αθήνα πάντως.

Γενικά καλό μου φαίνεται, δεν έχω μετανιώσει. (πήρα το is-17 fluo, ναι το φωσφοριζέ :P )
Δεν μπορώ να πω κάτι, δεν με ενοχλεί, δεν το "νιώθω" κάπου ότι παρεμβάλεται, οπότε νομίζω αυτή είναι και η αποστολή του και αυτό είναι καλό.
Η φιμέ ζελατίνα είναι μεγάλο +.

Pan (dvs)
27/05/2014, 13:39
Με την ζελατινα βλεπεις κανονικα,η σε κουραζει?

est
27/05/2014, 15:21
... Το αρνητικο τωρα, ειναι η εσωτερικη φιμε ζελατινα. Οδηγω παπι και Versys, οποτε η θεση οδηγησης ειναι ορθια, η ζελατινα δεν κατεβαινει αρκετα χαμηλα, με αποτελεσμα να μου καλυπτει το μισο δρομο και φυσικα ειναι πολυ ενοχλητικο, τοσο, που αν το ηξερα δεν θα το επελεγα.
Κι εγώ με όρθιο μηχανάκι είμαι, αλλά δεν με ενοχλεί σε κάτι.. η ζελατίνα τελειώνει εκεί που κοιτάω για τα όργανα οπότε κομπλέ.
Μόλις βρω λίγο χρόνο θα βγάλω μερικές φωτό από το κράνος μετά από 7 μήνες χρήσης και θα πάω στο θέμα που έχω ανοίξει για review..

pektis
27/05/2014, 15:53
http://coloriposto.gr/web/?ProductID=1562&id=9&sub=26
Σε καλη τιμη απ' οτι φαινεται...

Deorum
28/05/2014, 14:30
Με την ζελατινα βλεπεις κανονικα,η σε κουραζει?

Δεν οδηγάω πολύ πολύ, δλδ ένα 15-20λεπτό μπρος-πίσω στην δουλειά, και μερικές φορές (5-6) που οδήγησα ίσως μια ώρα.
Δεν έχω νιώσει να με κουράζει τίποτα, ούτε η κανονική ζελατίνα ούτε το φιμέ όταν το χρησιμοποιώ. Σημειώνω ότι οδηγώ πάντα με την ζελατίνα κλειστή. Επίσης αν μετράει δεν έχω μυωπία κτλ, δεν φοράω γυαλιά.

Το pinlock δεν το έχω τοποθετήσει ακόμα.

Η μηχανή μου είναι μια f650gs , για να καταλάβετε την θέση μου, οπότε οδηγάω όρθιος, και έχω μια λίγο μεγαλύτερη ζελατίνα μπροστά της. Πάντως έχω καταλάβει, πως λόγω απειρίας μερικές φορές δεν το έχω τοποθετήσει στο κεφάλι μου 100% σωστά, θέλει δλδ λίγο προσοχή το πάνω-κάτω. Χαζό θα μου πείτε, αλλά για μένα είναι όλα καινούργια ακόμα και μερικά αυτονόητα.

Pan (dvs)
28/05/2014, 18:58
Το προβλημα για εμενα ητανε οσο ειχα το πιν λοκ.Μολις το εβγαλα ελυσα το προβλημα μου.

VR46RIDER
28/11/2016, 23:10
Παιδες καλησπερα,αν και λιγο παλια τα σχολια σας ας επαναλθω να ρωτησω κατι.
Εχω το is-17 εδω και 8 μηνες.Τωρα που χειμωνιασε νιωθω οτι το υποσιαγωνο ειναι μικρο με αποτελεσμα να βαζει αρκετο θα ελεγα αερα.Βεβαια με ενα περιλαιμιο ειναι οκ.Ξερει κανεις αν παιρνει αλλαγη το υποσιαγωνο με μεγαλυτερο?Σε κανα δυο μαγαζια που ρωτησα μου ειπανε δεν βγαινει μεγαλυτερο.

ratamahatta
29/11/2016, 14:39
Το ίδιο θέμα έχω και εγώ,ειναι το μόνο αρνητικό που έχω βρεί.
Δεν ξέρω αν κάνει από κάποιο άλλο μοντέλο.
Με μία μπαλακλαβα πάντως είσαι κομπλε

VR46RIDER
03/12/2016, 11:56
ακριβως αυτο ηθελα να ρωτησω τωρα φιλαρακι..Τι ποιοτητα προτεινεις βαμβακι η coolmax?

ratamahatta
04/12/2016, 16:58
Ότι αισθάνεσαι καλύτερα πάνω σου χωρίς να σε ενοχλεί