PDA

View Full Version : New Guy!

IliasZ
20/03/2014, 13:44
Καλησπέρα κυρίες και κύριοι!

Λοιπόν! Επειδή είστε αποτι φαίνεται ψαγμένα παιδιά θέλω την βοήθεια σας σε κάποια πραγματάκια... Καταρχάς να σας πω ότι είμαι 23 ετών, φοιτητής στα τελειώματα, εργάζομαι σε μια πολυεθνική και πριν λίγο καιρό αποφάσισα οτι τώρα που έχω αρχίσει να τακτοποιούμαι σιγά σιγά ήρθε η ώρα να πάρω και το πρώτο μου όχημα. Στην παρούσα φάση βρίσκομαι στα μέσα της διαδικασίας για έκδοση διπλώματος αυτοκινήτου και μηχανής. Λόγω ηλικίας δεν μπορώ να βγάλω απεριόριστου και θα βγάλω Α2 αλλά ευτυχώς με καλύπτει για αυτό που θέλω, τουλάχιστον για την ώρα :lol::p ! Από μικρός είχα τρελή αγάπη για την Chopper του μπαμπά :P μια Kawasaki ZL Eliminator 600 και γενικά σαν looks και σαν sounds είμαι chopper guy! :P Γενικά για τις μηχανές ξέρω λίγα βασικά πράγματα... Δεν έχω καβαλήσει παρά μόνος ποδήλατο και 1-2 φορές τα τελευταία χρόνια την μηχανή του πατέρα καθώς δεν είχα δίπλωμα και γενικά από την στιγμή που δεν σκεφτόμουν να πάρω μηχανή άμεσα δεν ήθελα να γλυκαθώ. :rolleyes: Πρόσφατα πήρα μια πολύ καλή θέση εργασίας και αποφάσισα ότι θέλω μηχανή τώρα που μπορώ να την αγοράσω και συντηρίσω. Αυτά που θέλω από την μηχανή μου είναι να μπορώ να κινούμαι μέσα στην πόλη (κυρίως σε μέρη που δεν με καλύπτεί μετρό, όχι σε κέντρο κτλ), να μπορώ να πάω μέχρι τα πάτρια εδάφη (Καλαμάτα) ή γενικά μια εκδρομή εκτός Αθηνών και να είναι τσόπερ (είναι λίγο όνειρο χαχα) :P . Σκέφτομαι κάτι στα 400cc, λιγότερο νομίζω ότι δεν θα ήθελα καθώς θα με περιορίσει σε έναν βαθμό. Μηχανή θα πάρω μεταχειρισμένη σε πρώτη φάση...! Από τι χρονολογία και μετά να κοιτάξω ώστε να βρίσκω ανταλακτίκα; Τα 400cc θα με καλύψουν για ταξιδάκια; Για αυτά που σας είπα αναφορικά με την καθημερινότητα μου πιστεύετε οτι θα με καλύψει μια μηχανή τέτοιου τύπου;

Ευχαριστώ!

BLiTzER
20/03/2014, 13:49
Από πότε δε μπορείς να βγάλεις δίπλωμα απεριορίστων στα 23;

IliasZ
20/03/2014, 13:57
24 και πάνω λέει μπορείς εκτός και αν έχεις ήδη Α2 μια διετία που τότε μπορείς στα 22...!

ggs
20/03/2014, 13:58
καλως ήλθες :beer::beer:

μεταφερθηκαμε στα ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ (http://www.moto.gr/forums/forumdisplay.php?f=2)

IliasZ
20/03/2014, 14:00
καλως ήλθες :beer::beer:

μεταφερθηκαμε στα ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ (http://www.moto.gr/forums/forumdisplay.php?f=2)

Ευχαριστώ! Σόρρυ δεν ήμουν σίγουρος που να το βάλω! :P :)

BLiTzER
20/03/2014, 14:05
Μάλιστα. 24 για να οδηγήσεις μοτοσυκλέτα.

Ένιγουει, καλώς ήρθες. Δε νομίζω ότι θα βρεις πολλούς να σε συμβουλέψουν περί choppers, αλλά καλή τύχη ^^

400cc είναι υπεραρκετά για οτιδήποτε.

SHOOTER045
20/03/2014, 14:08
Ευχαριστώ! Σόρρυ δεν ήμουν σίγουρος που να το βάλω! :P :)

αμα δεν εισαι σιγουρος που να το βαλεις.....

δεν κανεις για εδω.............................:D

καλως ορισες

ggs
20/03/2014, 14:23
Κοιτα … αν ρωταγες οποιονδήποτε «τι μηχανή να πάρω σαν νέος οδηγός για να κυκλοφορώ καθημερινά μες την Αθήνα» , το τελευταίο πράγμα που θα σου απάνταγε είναι : «chopper»…:lol:

Όμως , επειδή στην αγορά μηχανής η λογική παίζει καμιά φορά δεύτερο ρόλο , από την στιγμή που είναι το όνειρο σου , κυνήγα το…:beer:

Με τα 400 κυβικά μια χαρά βόλτες θα πας και εκτός Αθήνας..

Επισης , σε ότι μπατζετ έχεις βάλει για αγορά μηχανής , να προσθέσεις και ένα καλό ποσό 700-1000€ για αγορά εξοπλισμού… εδώ η λογικη παίζει τον πρώτο και μοναδικό ρόλο…

Με το καλό να βρεις την μηχανή που ονειρεύεσαι..:beer:

Billymuse
20/03/2014, 14:33
Dragstar η virargo

IliasZ
20/03/2014, 14:52
Κοιτα … αν ρωταγες οποιονδήποτε «τι μηχανή να πάρω σαν νέος οδηγός για να κυκλοφορώ καθημερινά μες την Αθήνα» , το τελευταίο πράγμα που θα σου απάνταγε είναι : «chopper»…:lol:

Όμως , επειδή στην αγορά μηχανής η λογική παίζει καμιά φορά δεύτερο ρόλο , από την στιγμή που είναι το όνειρο σου , κυνήγα το…:beer:

Με τα 400 κυβικά μια χαρά βόλτες θα πας και εκτός Αθήνας..

Επισης , σε ότι μπατζετ έχεις βάλει για αγορά μηχανής , να προσθέσεις και ένα καλό ποσό 700-1000€ για αγορά εξοπλισμού… εδώ η λογικη παίζει τον πρώτο και μοναδικό ρόλο…

Με το καλό να βρεις την μηχανή που ονειρεύεσαι..:beer:

:lol::lol: Σίγουρα δεν είναι και πολύ ευκίνητες μηχανές! Έχω υπολογίσει τον εξοπλισμό εννοείται! (κράνος, γάντια, μπουφαν, μπότες, θωρακα και παντελόνι.... ξεχνάω κάτι;) ) :D

SHOOTER045
20/03/2014, 15:04
καταλαβααααααααααααααα
για να λες θωρακα
θα εντουροποιησεις ενα virago?????????

IliasZ
20/03/2014, 15:15
Όχι αλλά αμα θέλω να κάνω μεγάλο ταξίδι δεν είναι καλύτερα να έχω πλήρης προστασία; Σας είπα δεν ξέρω πολλά! :P :lol:

bulmont
20/03/2014, 16:29
1. Θα σε λατρέψει το μέλος ''spyrakos35''...................:bawl::bawl:

2. HONDA SHADOW αν καταφέρεις και βρείς κάνα καλό......................

3.Οπου να 'ναι, κάποιος θα σου προτείνει Transalp ή Vstrom... Mήν τον
ξανακάνεις παρέα..................

PetranGR
20/03/2014, 16:41
αμα δεν εισαι σιγουρος που να το βαλεις.....

δεν κανεις για εδω.............................:D

καλως ορισες

μμμμ ...παντού είσαι εσύ;
καλως ήρθες παλίκαρε,πάρε ότι θες ... αλλλά να είναι honda,άσε τους άλλους να λένε.

IliasZ
20/03/2014, 18:00
Ευχαριστώ για το θερμότατο καλοσόρισμα! :) Μια ερώτηση που ξέχασα: Μιας και ψάχνω για μεταχειρησμένα τα πόσα χιλιόμετρα θα πρέπει να βάλω ταβάνι;

taisteal
20/03/2014, 18:04
Υπαρχουν μηχανακια που γνωριζω με 30.000 χλμ που ειναι χρεπια,και υπαρχουν και μηχανακια με 150.000 χλμ που ειναι μια χαρα.
Τα χιλιομετρα δεν λενε τιποτα απο μονα τους,η γενικοτερη κατασταση και συντηρηση της μοτοσυκλετας λεει.

IliasZ
20/03/2014, 18:04

Transalp ή V Strom εε? Δεν τις πολυσυμπαθώ. Ταιρίαζω καλύτερα με τις Chopper, είναι κλασσικές, διαχρονικές και πατάνε καλά στα "πόδια" τους! :lol:

bulmont
20/03/2014, 18:10
Transalp ή V Strom εε? Δεν τις πολυσυμπαθώ. Ταιρίαζω καλύτερα με τις Chopper, είναι κλασσικές, διαχρονικές και πατάνε καλά στα "πόδια" τους! :lol:

Τα περί κλασσικών και διαχρονικών δεν τα σχολιάζω καν......................

Το θέμα είναι να πατάς εσύ γερά στα πόδια σου.................

IliasZ
20/03/2014, 18:15
Humor..... :p

SHOOTER045
20/03/2014, 22:53
μμμμ ...παντού είσαι εσύ;
καλως ήρθες παλίκαρε,πάρε ότι θες ... αλλλά να είναι honda,άσε τους άλλους να λένε.

τα<καλα>δεν τα αφηνω

stynikop
20/03/2014, 23:14

1. :lol::bawl:

2. +1300 για το σαντοου, οπως και για βιραγκο ενω υπαρχει και το ιντρουντορ (σουζουκι) καπου χαμηλοτερα στη λιστα.

3. :rotflmao::cry:

dimzan
20/03/2014, 23:21
Καλωσηρθες!

Για αρχη βγαλε διπλωμα, και οταν πιασεις το νοημα και δεις οτι σου αρεσει (αν οντως σου αρεσει) δοκιμασε να οδηγησεις 2-3 τυπους μηχανων. Ετσι για να δεις τι σε βολευει.

Κι επειδη θα γινω παλι γραφικος, θα πω κι εγω οχι στα chopper, και θα προτεινω καποιο on off ή street. Φυσικα προϋποθετει να οδηγησεις αυτο που σε ενδιαφερει για να καταληξεις.

Τελος τα 400 κυβικα ειναι μια κατηγορια κατα τη γνωμη μου χρυση τομη σε ολες τις αποψεις. ιδανικη για ξεκινημα, αρκετο γκαζι αλλα οχι αρκουδογκαζο που σκοτωνει αλλα οχι και λιγο ωστε να το βαρεθεις (συντομα). Σχετικα ισσοροπημενο κοστος και τελος εχει αρκετες επιλογες σε μεταχειρισμενα.

SHOOTER045
20/03/2014, 23:29
Καλωσηρθες!

Τελος τα 400 κυβικα ειναι μια κατηγορια κατα τη γνωμη μου χρυση τομη σε ολες τις αποψεις. ιδανικη για ξεκινημα, αρκετο γκαζι αλλα οχι αρκουδογκαζο που σκοτωνει αλλα οχι και λιγο ωστε να το βαρεθεις (συντομα). Σχετικα ισσοροπημενο κοστος και τελος εχει αρκετες επιλογες σε μεταχειρισμενα.

εχει και transalp 400.................:bawl::bawl::bawl:

IliasZ
21/03/2014, 00:00
Μια παρένθεση. Δεν είμαι καθόλου τύπος που αγαπώ την ταχυτητά. Οπότε δεν με πειράζει που τα τσοπερια δεν γκαζώνουν πολύ. :lol::rolleyes:

dimzan
21/03/2014, 00:08
δεν ειναι προβλημα επιταχυνσης. Ειναι θεμα ενεργητικης ασφαλειας στο στριψιμο και στο φρεναρισμα που υστερουν τα chopper σε σχεση με καποιο street ή on off.

αν οδηγησεις καποιο κλασσικο On off και μετα ενα τσοπεροειδες θα καταλαβεις τι εννοω. Βεβαια μπορει εσυ να συμβιβαστεις, αλλα μια προσοχη παραπνω χρειαζεται σε αυτα τα μηχανακια.

400αρι honda steed που οδηγησα παντως ειχε ικανοποιητικη επιταχυνση , και πολυ ωραιο ηχο. Στα υπολοιπα ομως εμενα δε μου εκανε.

IliasZ
21/03/2014, 08:17
δεν ειναι προβλημα επιταχυνσης. Ειναι θεμα ενεργητικης ασφαλειας στο στριψιμο και στο φρεναρισμα που υστερουν τα chopper σε σχεση με καποιο street ή on off.

αν οδηγησεις καποιο κλασσικο On off και μετα ενα τσοπεροειδες θα καταλαβεις τι εννοω. Βεβαια μπορει εσυ να συμβιβαστεις, αλλα μια προσοχη παραπνω χρειαζεται σε αυτα τα μηχανακια.

400αρι honda steed που οδηγησα παντως ειχε ικανοποιητικη επιταχυνση , και πολυ ωραιο ηχο. Στα υπολοιπα ομως εμενα δε μου εκανε.

Αυτό είναι κάτι που μου έχει πει αρκετός κόσμος. Θα το κάνω αν και όλοι ξέρουμε οτι αμα φας κόλλημα με κάτι μετά βρίσκεις δικαιολογίες για να το κάνεις χαχα έχει ένας φίλος μια Varadero θα την κάνω μερικές βόλτες να έχω μια εικόνα! :)

Sapadak
21/03/2014, 08:20
Αυτό είναι κάτι που μου έχει πει αρκετός κόσμος. Θα το κάνω αν και όλοι ξέρουμε οτι αμα φας κόλλημα με κάτι μετά βρίσκεις δικαιολογίες για να το κάνεις χαχα έχει ένας φίλος μια Varadero θα την κάνω μερικές βόλτες να έχω μια εικόνα! :)

Ε βρες κανα ελαφρύτερο να βολτάρεις καλύτερα :lol:

nikos_abel
21/03/2014, 08:58
Καλώς τονα.

Και εγώ όταν αποφάσισα να διτροχίσω, το eliminator και τις τσοπεριές γούσταρα, αλλά μετά από καιρό
άλλαξα γνώμη.

Υ.Γ. μη κοιτάξεις τι καβαλάω, τι θέλω να κοιτάξεις :lol:

IliasZ
21/03/2014, 22:40
Σήμερα πήγα σε σπίτι φίλου ο οποίος, μαζί με τον πατέρα του, έχει μια Kymco Downtown 300i, μια Kawasaki GPX 400cc (ή GFX δεν θυμάμαι καλά) και μια Kawasaki ZL1000 Eliminator.... Ακολούθησα την συμβουλή σας και ομολογώ οτι κατάλαβα (εν μέρη φυσικά) τι εννοείτε..! Είναι όντως αρκετά διαφορετικές οι τσοπεριές στην αίσθηση...! Και είδα πολύ καλά τι εννοείτε για το στρίψιμο (είδικά συγκριτικά με το Kymco...). Αλλά βρε παιδιά... αυτος ο ηχος της eliminator... το στυλ... η ομορφια της... Είμαι κολλημένος... :D :lol: Δηλαδή εκεί που τις κοίταζα οι άλλες μου φαίνονταν απλά μηχανές αλλά η Eliminator μου μίλαγε ρε παιδί μου! :P Απο αυτές που μου προτείνατε έχω φάει λίγο κόλλημα με την Dragstar.....!

SHOOTER045
22/03/2014, 07:10
αν και μπορει να το μετανιωσεις
προχωρα

IliasZ
22/03/2014, 07:34
αν και μπορει να το μετανιωσεις
προχωρα

Μόλις τελείωσω με το δίπλωμα θα πάρω λίγο χρόνο να κάνω μερικές βόλτες ακόμα... Και γύρω στον Ιούνιο θα πάρω την μηχανή, αν και κατα 99% την τσοπερια θα πάρω αλλά θα δώσω λίγο χρόνο για να αποκτίσω κάποια στοιχειώδης επιπλέον εμπειριά και να το επεξεργαστώ λίγο ακόμα. Έχω μερικές ερωτήσεις ακόμα.

Καταρχάς, ψάγνοντας για το κράνος βρήκα ένα της εταιρείας Bayard (FP-30 S) το οποίο είναι full face αλλά μαζί με την ζελάτινα ανασηκώνεται και το σαγόνι, φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα καθώς συνδιάζει και το ανοιχτό και το κλειστό κράνος και απο τα reviews που διάβασα φαίνεται να είναι μια πολυ καλή επιλογή και απο πλευράς ασφάλειας. Το έχει κανείς; Πως σας φαίνεται η ιδέα του 2 σε 1 (και κλειστό και ανοιχτό);

Εν συνεχεία, πέραν απο μπουφάν, γάντια, παντελόνι και κράνος να πάρω μπότες και ζώνη (λέω αυτά που προστατεύουν μέση και κοιλιακή χώρα);

Τέλος, μιας και πάω προς την Yamaha Dragstar απο τι χρονολογία και ύστερα να κοιτάξω να είναι η μηχανή; Βγάζει κάποιο πρόβλημα σαν μοντέλο; Είναι καλή επιλογή για πρώτο chopper;

Ευχαριστώ παίδες! :)

IliasZ
22/03/2014, 07:41
A! Αλλό ένα μοντέλο που εχω δεί που και αυτό γίνεται και jet και full face είναι το GIVI X0.1F. Προτιμάτε κάποια απο τις δυο εταιρείες; Σε ποιο να πάω αν εν τέλη πάρω κάτι τετοιου τύπου;

SHOOTER045
22/03/2014, 08:08
Το givi θα ψηφιζα

dimzan
22/03/2014, 15:55
κατ εμε κοιτα καλυτερα καποιο πιο επωνυμο και ακριβο κρανος.

τα καλυτερα ειανι τα full face που δεν ειναι ανοιγομενα ουτε πεταγονται γυαλια ηλιου απο μεσα κι ενα καρο γκατζετακια.

γενικα μην τσιγκουνευτεις τα χρηματα του κρανους και ολου του προστατευτικου εξοπλισμου.

IliasZ
22/03/2014, 16:56
Φτήνα δεν τα λες! Το Givi κάνει ενα 400αρι στην σελίδα του κατασκευαστή. Τωρα το αν είναι καλά σαν μάρκα σας ρωτάω. Το συγκεκριμενο (Givi) έχει γενικά πολύ καλές κριτικές και με βολεύει το οτι γίνεται και jet και full face καθώς μην ξεχνάμε οτι θα το χρησιμοποιώ κυρίως μέσα στην πόλη. Εννοείται πως δεν θα κάνω τσιγκουνιές στον εχοπλισμό! Απλά ψάχνω να βρω κάτι που να είναι και πολύ πρακτικό και πολύ ασφαλές. Δηλαδή η Givi δεν είναι ιδιέτερα γνωστή εταιρεία;

SHOOTER045
22/03/2014, 17:08
προτιμησε τα full face κρανη οπως ειπε ο dimzan
το να χαζευεις η να κανεις τσιγαρο οδηγωντας δεν ειναι και το φορτε τους
αλλα μπορει να γλιτωσεις ενα σαγονι με full face

taisteal
22/03/2014, 17:11
Περυσι αγορασα givi κρανος οχι για μενα,μια χαρα ειναι,εξαιρετικο γενικα σε ολα.

IliasZ
22/03/2014, 17:33
Ρε παιδιά πραγματικά ευχαριστώ...! Αν δεν σας ειναι κόπος ριξτε μια ματια να το τσεκάρετε το κράνος που σας λέω να έχετε μια καλύτερη εικόνα. Δεν καπνίζω ουτέ το θέλω να γίνεται ανοιγόμενο για τίποτα περισσότερο απο το να μπορώ το καλοκαίρι που θα έχει ζέστη και θα κυκλωφορώ (ελπίζω :D ) στην αθήνα να παίρνω τον αέρα μου χαχα :)

dimzan
22/03/2014, 17:45
Ρε παιδιά πραγματικά ευχαριστώ...! Αν δεν σας ειναι κόπος ριξτε μια ματια να το τσεκάρετε το κράνος που σας λέω να έχετε μια καλύτερη εικόνα. Δεν καπνίζω ουτέ το θέλω να γίνεται ανοιγόμενο για τίποτα περισσότερο απο το να μπορώ το καλοκαίρι που θα έχει ζέστη και θα κυκλωφορώ (ελπίζω :D ) στην αθήνα να παίρνω τον αέρα μου χαχα :)

φιλε μου, αυτος ακριβως ειναι ο λογος που προτεινω σε ολους να μην αγοραζουν ανοιγομενα κρανη αλλα μονο full face. Σε ενδεχομενη πτωση τα στατιστικα δειχνουν 30% πιθανοτητα να χτυπησεις το σαγονι. Επισης λογω χαμηλων ταχυτητων στην πολη ολοι τα προτιμουν γιατι με ανεβασμενο το "σαγονι" του κρανους δροσιζονται καλυτερα. Μαντεψε που γινονται τα περισσοτερα ατυχηματα...

επισης μιας και ο μηχανισμος πρεπει να ειναι πολυ ανθεκτικος κοστιζει. Αρα, αν ειναι να παρεις καλο ανοιγομενο, παιρνεις πολυ καλο full face. Προσωπικα σε αυτα τα χρηματα θα κοιτουσα καποιο shoei.

IliasZ
22/03/2014, 18:02
φιλε μου, αυτος ακριβως ειναι ο λογος που προτεινω σε ολους να μην αγοραζουν ανοιγομενα κρανη αλλα μονο full face. Σε ενδεχομενη πτωση τα στατιστικα δειχνουν 30% πιθανοτητα να χτυπησεις το σαγονι. Επισης λογω χαμηλων ταχυτητων στην πολη ολοι τα προτιμουν γιατι με ανεβασμενο το "σαγονι" του κρανους δροσιζονται καλυτερα. Μαντεψε που γινονται τα περισσοτερα ατυχηματα...

επισης μιας και ο μηχανισμος πρεπει να ειναι πολυ ανθεκτικος κοστιζει. Αρα, αν ειναι να παρεις καλο ανοιγομενο, παιρνεις πολυ καλο full face. Προσωπικα σε αυτα τα χρηματα θα κοιτουσα καποιο shoei.

Ναι μάλλον έχεις δίκιο...! Θα κοιτάξω για full face μονο! Ακόμα και όταν σκοντάφτεις αν το σκεφτείς αμα δεν βάλεις χέρια σαγόνι βαράς! :) Thanks a million guyz! :D

IliasZ
22/03/2014, 18:04
Κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο γύρω στα 200-300 να μου προτείνετε; Αυτό που ήθελα το είχα βρει 200 (εκπτωση 50%)...!

fkol k4
22/03/2014, 21:09
Κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο γύρω στα 200-300 να μου προτείνετε; Αυτό που ήθελα το είχα βρει 200 (εκπτωση 50%)...!

Καλό θα ήταν να μην σου προτείνουμε κάτι.
Το καλύτερο κράνος δεν είναι το «μάρκα τάδε», αλλά αυτό που κάθεται καλύτερα στο κεφάλι σου.
Πάρε σβάρνα τα μαγαζιά και δοκίμασε πολλά διαφορετικά κράνη, θα δεις πως αν και απ' έξω μοιάζουν, από μέσα έχουν τεράστιες διαφορές.
Δεν είναι όλα τα κράνη ίδια.

Βρες ένα που να εφαρμόζει καλά και σχετικά σφιχτά στο κεφάλι σου, αλλά η εφαρμογή να είναι ομοιόμορφη παντού, όχι να χαλαρώνει πχ στα μάγουλα και να σφίγγει στο μέτωπο.

Όσον αφορά το είδος του κράνους, αν και τα έγραψαν και οι προηγούμενοι, κοίτα μόνο full-face.
Για τον υπόλοιπο εξοπλισμό, κατά τη δική μου γνώμη οι μπότες έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα σε σχέση με το παντελόνι, μην τις αμελήσεις.

Άντε και καλές βόλτες!

IliasZ
22/03/2014, 21:34
Καλό θα ήταν να μην σου προτείνουμε κάτι.
Το καλύτερο κράνος δεν είναι το «μάρκα τάδε», αλλά αυτό που κάθεται καλύτερα στο κεφάλι σου.
Πάρε σβάρνα τα μαγαζιά και δοκίμασε πολλά διαφορετικά κράνη, θα δεις πως αν και απ' έξω μοιάζουν, από μέσα έχουν τεράστιες διαφορές.
Δεν είναι όλα τα κράνη ίδια.

Βρες ένα που να εφαρμόζει καλά και σχετικά σφιχτά στο κεφάλι σου, αλλά η εφαρμογή να είναι ομοιόμορφη παντού, όχι να χαλαρώνει πχ στα μάγουλα και να σφίγγει στο μέτωπο.

Όσον αφορά το είδος του κράνους, αν και τα έγραψαν και οι προηγούμενοι, κοίτα μόνο full-face.
Για τον υπόλοιπο εξοπλισμό, κατά τη δική μου γνώμη οι μπότες έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα σε σχέση με το παντελόνι, μην τις αμελήσεις.

Άντε και καλές βόλτες!

Τέλεια, ευχαριστώ. Δυστυχώς έχω άγρια μεσάνυχτα στο θέμα και δεν έχω την παραμικρη ιδέα για το τι γίνεται με τις διάφορες εταιριες. Μπορείτε να μου δώσετε μια εικόνα ποιές είναι αξιόπιστες;

fkol k4
22/03/2014, 21:52
Τέλεια, ευχαριστώ. Δυστυχώς έχω άγρια μεσάνυχτα στο θέμα και δεν έχω την παραμικρη ιδέα για το τι γίνεται με τις διάφορες εταιριες. Μπορείτε να μου δώσετε μια εικόνα ποιές είναι αξιόπιστες;

Στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις δεν υπάρχουν κακά κράνη. Από εκεί και πέρα όλοι έχουν αδυναμία σε κάποια μάρκα (έχει να κάνει με το κεφάλι του καθενός που λέγαμε...).
Πχ εμένα μου αρέσουν πολύ τα XLite Arai και Bell. Άλλος βρίσκει βολικότερα τα Shark, τα Shoei κτλ.

Γενικότερα όμως θα πρότεινα 2 πραγματάκια:

Συνήθως ένα ελαφρύτερο κράνος είναι πιο ξεκούραστο για τον αυχένα (παίζει ρόλο και η αεροδυναμική βέβαια, αλλά για τις χαμηλές ταχύτητες μέσα στην Αθήνα όχι και τόσο). Οπότε, μεταξύ δυο ίδιων κρανών το ελαφρύτερο έχει ένα προβάδισμα.
Το κούμπωμα καλό είναι να είναι με διπλούς κρίκους D (ψάξτο στο google: double D ring), είναι πιο αξιόπιστο δέσιμο. Όχι πως τα άλλα είναι κακά, αλλά το απλούστερο είναι καλύτερο.

IliasZ
22/03/2014, 22:18
Στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις δεν υπάρχουν κακά κράνη. Από εκεί και πέρα όλοι έχουν αδυναμία σε κάποια μάρκα (έχει να κάνει με το κεφάλι του καθενός που λέγαμε...).
Πχ εμένα μου αρέσουν πολύ τα XLite Arai και Bell. Άλλος βρίσκει βολικότερα τα Shark, τα Shoei κτλ.

Γενικότερα όμως θα πρότεινα 2 πραγματάκια:

Συνήθως ένα ελαφρύτερο κράνος είναι πιο ξεκούραστο για τον αυχένα (παίζει ρόλο και η αεροδυναμική βέβαια, αλλά για τις χαμηλές ταχύτητες μέσα στην Αθήνα όχι και τόσο). Οπότε, μεταξύ δυο ίδιων κρανών το ελαφρύτερο έχει ένα προβάδισμα.
Το κούμπωμα καλό είναι να είναι με διπλούς κρίκους D (ψάξτο στο google: double D ring), είναι πιο αξιόπιστο δέσιμο. Όχι πως τα άλλα είναι κακά, αλλά το απλούστερο είναι καλύτερο.

Ευχαριστώ πολύ! Κατατοπιστικότατος! :D Θα πάω μια τσάρκα Δευτέρα που έχω ρεπό να δοκιμάσω να δω τι μου "κάθεται" καλύτερα στο κεφάλι και στην συνέχεια να προβώ σε κάποια αγορά...!

yianyian
23/03/2014, 22:22
Μιας και έχω το yamaha dragstar 400cc του 99, ίσως οι εμπειρίες μου σου είναι χρήσιμες.
Εύκολο μηχανάκι, το καβάλησα πριν κάποια χρόνια ως πρώτη μηχανή χωρίς έχω ιδιαίτερα θέματα με το βάρος του ή το στήσιμό του και πλέον κινούμαι πιο άνετα ακόμα και από μερικά σκουτεράκια ή παπιά στο δρόμο.

Σε ανοιχτό δρόμο μην περιμένεις ταχύτητες πάνω από 130 Km/h και σε ταξίδι η άνετη ταχύτητα λόγω κραδασμών και γενικότερης αίσθησης είναι τα 90-110 km/h.
Από εκεί και πάνω το μηχανάκι σου στέλνει μηνύματα ότι το πιέζεις.
Κατανάλωση ικανοποιητική για τη τεχνολογία του και τα κυβικά του και σε ανοιχτό δρόμο με ταχύτητα ~80 km/h σε φέρνει άνετα και οικονομικά.

Η συντήρηση γίνεται με ελάχιστο κόστος αν και τα πιο εξεζητημένα ανταλλακτικά του μπορεί να είναι λίγο τσιμπιμένα.
Γενικά είναι μια μηχανή τίμια και αν δεν σκίζεις το μοτέρ (ή δεν είναι ήδη σκισμένο) δεν θα έχεις προβλήματα και το μόνο που θα σου ζητάει θα είναι λαδάκι και ένα καλό γυάλισμα (τα λαδάκια τα προσέχεις x2 λόγω αερόψυκτου μοτέρ).
Στα μειονεκτήματα του συγκεκριμένου μοντέλου είναι ότι τις καλές λακούβες τις νιώθεις μέχρι το κόκκαλο και ότι το πίσω φρένο (λόγω ταμπούρου) δεν σου δίνει και την καλύτερη αίσθηση, αλλά το μπροστά δισκόφρενο είναι αρκετά αποτελεσματικό και σώνει τη κατάσταση.
Από την άλλη όμως, ξέρεις τι οδηγάς και δεν κάνεις καφριλίκια με κάτι που είναι στημένο για χαλαρό ρολλάρισμα. :wave2:

Το βρίσκεις από 2000 έως 3000 euros και μπορείς να κάνεις άνετα ταξίδι πολλών χιλιομέτρων..

IliasZ
24/03/2014, 07:11
Μιας και έχω το yamaha dragstar 400cc του 99, ίσως οι εμπειρίες μου σου είναι χρήσιμες.
Εύκολο μηχανάκι, το καβάλησα πριν κάποια χρόνια ως πρώτη μηχανή χωρίς έχω ιδιαίτερα θέματα με το βάρος του ή το στήσιμό του και πλέον κινούμαι πιο άνετα ακόμα και από μερικά σκουτεράκια ή παπιά στο δρόμο.

Σε ανοιχτό δρόμο μην περιμένεις ταχύτητες πάνω από 130 Km/h και σε ταξίδι η άνετη ταχύτητα λόγω κραδασμών και γενικότερης αίσθησης είναι τα 90-110 km/h.
Από εκεί και πάνω το μηχανάκι σου στέλνει μηνύματα ότι το πιέζεις.
Κατανάλωση ικανοποιητική για τη τεχνολογία του και τα κυβικά του και σε ανοιχτό δρόμο με ταχύτητα ~80 km/h σε φέρνει άνετα και οικονομικά.

Η συντήρηση γίνεται με ελάχιστο κόστος αν και τα πιο εξεζητημένα ανταλλακτικά του μπορεί να είναι λίγο τσιμπιμένα.
Γενικά είναι μια μηχανή τίμια και αν δεν σκίζεις το μοτέρ (ή δεν είναι ήδη σκισμένο) δεν θα έχεις προβλήματα και το μόνο που θα σου ζητάει θα είναι λαδάκι και ένα καλό γυάλισμα (τα λαδάκια τα προσέχεις x2 λόγω αερόψυκτου μοτέρ).
Στα μειονεκτήματα του συγκεκριμένου μοντέλου είναι ότι τις καλές λακούβες τις νιώθεις μέχρι το κόκκαλο και ότι το πίσω φρένο (λόγω ταμπούρου) δεν σου δίνει και την καλύτερη αίσθηση, αλλά το μπροστά δισκόφρενο είναι αρκετά αποτελεσματικό και σώνει τη κατάσταση.
Από την άλλη όμως, ξέρεις τι οδηγάς και δεν κάνεις καφριλίκια με κάτι που είναι στημένο για χαλαρό ρολλάρισμα. :wave2:

Το βρίσκεις από 2000 έως 3000 euros και μπορείς να κάνεις άνετα ταξίδι πολλών χιλιομέτρων..

:D:D:D Σε ευχαριστώ πάρα πολύ...!!! Πραγματικά δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα περισσότερο! Απόλυτα κατατοπιστικός! :) :cool:
Σήμερα είμαι Καλαμάτα και σε λίγα λεπτά ξεκινάω βόλτα σε όλους τους εμπόρους για να δω τι παίζει! Την Τετάρτη συνεχίζω σε Αθήνα! :)
Κατά 99% θα παω σε Dragstar... Ελπίζω στο διάστημα των επόμενων 2-3 μηνών να βρώ μια όμορφη και σε καλή κατάσταση μηχανή! Να είστε καλά πάντως!

IliasZ
24/03/2014, 23:20
Καλησπέρα παίδες!

Λοιπόν! Βρήκα πολύ ωραία Dragstar μοντέλο του 97 σε αριστη κατάσταση. Θα πάω αυτές τις μέρες να την τσεκάρω εκτενέστερα! Τι να προσέξω; Τι να κοιτάξω; Περιμένω τις συμβουλές σας! :) :D