Σύνδεση

View Full Version : Τα δίτροχα στο στόχαστρο των κακοποιών

Αλεξανδρος...!
20/03/2014, 19:51
καλησπερα σε ολους καινουργιο μελος εδω, εχω παρακολουθηση πολλα απο τα θεματα που ειναι υπο συζητηση με πολυ ενδιαφερον και αποφασισα να γραφτω και να συμμετεχω στισ συζητησεις, παραθετω ενα ενδιαφερον αρθρο για τις κλοπες που γινονται σχετικα με τις κλοπες συμφωνα με Ολλανδικη ερευνα. :

Ο πίνακας που δημοσιεύουμε δείχνει τις τάσεις στην Ολλανδία. Μια ανάλυση των κλοπών ανά μάρκα, πληροφορεί τους ιδιοκτήτες για τις πιθανότητες που έχουν να τους κλαπεί το όχημα, ανάλογα με το τι οδηγούν.

Οι πιθανότητες είναι ταξινομημένες κατά φθίνουσα τάξη. Στο τέλος του πίνακα δηλαδή βρίσκονται οι μοτοσυκλέτες με τη μικρότερη συχνότητα κλοπής. Όπως βλέπουμε, πρόκειται για τις μοτοσυκλέτες των μεγαλύτερων κατασκευαστών, που μπορούν να διαθέτουν καλύτερη αντικλεπτική προστασία ή φυλάσσονται σε γκαράζ.

Piaggio: 5,7%, Gilera: 4,0%, Baotian (!): 3,6%, Sym: 1,7%, KTM: 1,3%, Kymco: 1,3%, Peugeot: 1,0%, DIY Motorcycle/kits: 0,6%, Husqvarna: 0,6%, Aprilia: 0,6%, Suzuki: 0,4%, Yamaha: 0,3%, Ducati: 0,3%, Κawasaki: 0,2%, Harley-Davidson: 0,2%, BMW: 0,2%, Vespa: 0,2%, Honda: 0,2%, Triumph: 0,1%.

Το συμπέρασμα είναι πως η τεχνολογία μπορεί να αποτρέψει κάποιες κλοπές, αλλά κοστίζει και γι’ αυτό τα φθηνά δίτροχα που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το κόστος, είναι ουσιαστικά έρμαια της μοίρας τους. Φυσικά υπάρχουν τα πέταλα, οι αλυσίδες και τα λουκέτα.

Όμως όλα αυτά είναι τελείως αναποτελεσματικά όταν ένας αποφασισμένος κλέφτης αποφασίσει απλά να σηκώσει τη μοτοσυκλέτα και να τη μεταφέρει σε ασφαλέστερο γι’ αυτόν τόπο, όπου θα μπορέσει με την άνεσή του να παραβιάσει το οποιοδήποτε σύστημα κλειδώματος.

Διαφωτιστικό σχετικά με την αποτελεσματικότητα των συνηθισμένων μέτρων αποτροπής είναι το βίντεο που παραθέτουμε: Μέσα σε 3:50 μόλις λεπτά ο επαγγελματίας πρωταγωνιστής αχρηστεύει τις τρεις κλειδαριές και φεύγει με τη μοτοσυκλέτα σαν κύριος, έχοντας μάλιστα τον χρόνο να μαζέψει και τακτοποιήσει προσεκτικά και τα εργαλεία της δουλειάς του.

https://www.youtube.com/watch?v=e0e0__FJ6gw

George_Sp
20/03/2014, 20:03
Γεια σου Αλέξανδρε. Τι λέει το newsbeast moto; Δε πιάνει καλά νούμερα και είπες να το ανεβάσεις λιγάκι μπας και δικαιολογηθεί το μεροκάματο για το άρθρο;

https://www.google.gr/search?q=%CF%84%CE%B1+%CE%B4%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B1+%CF%83%CF%84%CE%BF+%CF%83%CF%84%CE% BF%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF&oq=%CF%84%CE%B1+%CE%B4%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B1+%CF%83%CF%84%CE%BF+%CF%83%CF%84%CE%BF%CF% 87%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF&aqs=chrome..69i57.3928j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=122&ie=UTF-8

;)

cosgili
20/03/2014, 20:41
Και χάλια τα πας στα νούμερα, και νούμερο γίνεσαι με την απευθείας διαφήμιση:nono:. ΟΥΡΤ!!!!

Αλεξανδρος...!
20/03/2014, 20:56
Και χάλια τα πας στα νούμερα, και νούμερο γίνεσαι με την απευθείας διαφήμιση:nono:. ΟΥΡΤ!!!!

καμια διαθεση να διαφημισω τον οποιονδηποτε. διεγραψα το λινκ ωστε να μην υπαρχουν παρεξηγησεις. συγνωμη αν φανηκε κατι τετοιο δεν εχω καμια διαθεση να προσβαλω η να διαφημισω κανεναν παρακαλουθω το φορουμ καιρο τωρα και δεν επιθυμο διαμαχες με κανενα αντιθετος. Οσο αφορα το θεμα το τη γινομαι ειναι θεμα δικο μου και μπορεις απλα να με αγνοησεις απο εκει και περα δεν σημαινει οτι μπορει να με προσβαλεις δεν με ξερεις και δεν σε ξερω.. ευχαριστω και καλος σας βρηκα

zannisvel
20/03/2014, 20:56
Δεν το 'πιασα.....

cosgili
20/03/2014, 22:00
καμια διαθεση να διαφημισω τον οποιονδηποτε. διεγραψα το λινκ ωστε να μην υπαρχουν παρεξηγησεις. συγνωμη αν φανηκε κατι τετοιο δεν εχω καμια διαθεση να προσβαλω η να διαφημισω κανεναν παρακαλουθω το φορουμ καιρο τωρα και δεν επιθυμο διαμαχες με κανενα αντιθετος. Οσο αφορα το θεμα το τη γινομαι ειναι θεμα δικο μου και μπορεις απλα να με αγνοησεις απο εκει και περα δεν σημαινει οτι μπορει να με προσβαλεις δεν με ξερεις και δεν σε ξερω.. ευχαριστω και καλος σας βρηκα
Όταν γράφεις "ο πίνακας που δημοσιεύουμε...",κάνεις αμεσότατη διαφήμιση στη δουλειά σου, κάτι που παραβαίνει τους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ, πράγμα που θα ήξερες αν παρακολουθείς το φόρουμ καιρό όπως υποστηρίζεις. Τώρα πάλι λες πως σε παρεξήγησα και σε προσέβαλα, ενώ εσύ ο ίδιος αντί να μπεις να συστηθείς και να "προχωρήσεις", κάνεις εγγραφή και διαφημίζεις την ηλεκτρονική φυλλάδα σου φόρα παρτίδα, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας.

Μάντεψε ποιος είναι λάθος...:wave2:

Αλεξανδρος...!
20/03/2014, 22:18
δεν εργαζομαι σε καποια εταιρια δημοσιογραφιας οποτε δεν διαφημιζω κατι απο εκει και περα ναι ισως το οτι δεν εχω καλη γνωση του φορουμ μπορει να με εφερε σε αυτη τη θεση αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οποιος κανει λαθος πρεπει να τον κρεμαμε ισως ποιο σωστο θα ηταν να μου υποδειξεις το σωστο τροπο και οχι με τον παραπανω το οτι παρακολουθω το φορουμ δεν σημαινει οτι σαν παρατηρητης διαβασα τους κανονισμους ειναι μεσα στο προγραμμα και αυτο.Το να συστηθω ακομα μπορει να μην το εκανα αλλα θα το κανω , δεν υποτιμω κανενα και δεν βρισκομαι εδω για να με υποτιμουν ειμαι εδω γιατι εχω την ιδια καψουρα με ολους εδω μεσα ...την μοτοσυκλετα και να μπορω να συμετασχω σε συζητησεις .....:wave2:

Takata Dome
20/03/2014, 22:29
To αρθράκι αυτό αν κατάλαβα καλά είναι copy paste από κάποια πηγή στο διαδίκτυο; Αν ναι, θα έπρεπε να το αναφέρεις ως πηγή στο τέλος,για να μην παρεξηγηθείς,όπως και έγινε.

Καλώς όρισες.

pektis
20/03/2014, 22:37
καλως ορισες:wave2:

Αλεξανδρος...!
20/03/2014, 22:44
To αρθράκι αυτό αν κατάλαβα καλά είναι copy paste από κάποια πηγή στο διαδίκτυο; Αν ναι, θα έπρεπε να το αναφέρεις ως πηγή στο τέλος,για να μην παρεξηγηθείς,όπως και έγινε.

Καλώς όρισες.
καλος σας βρηκα ετσι ακριβως οπως τα λες και στο τελος μετεφερα το λινκ απο οπου και το πηρα και τη συνεχεια τη διαβασατε επειτα διεγραψα το λινκ ωστε να μην θεωρηθει διαφημιση αλλα ...... και παλι... τελος παντον δεν εχει σημασια απλα βρηκα ενδιαφερον το αρθρο και θεωρησα καλος να το μεταφερω τωρα καλος κακος εγινε δεν ξερω.... :wave2:

καλος σας βρηκα paiktis :wave2: