PDA

View Full Version : Η δολοφονία και ο θάνατος σε φυλακή

Σελίδες : 1 [2]

MG-KTiNoS
30/03/2014, 13:26
Έχουμε χασει τη μπάλα γιατί την έχουμε πετάξει στην κερκίδα από τη σέντρα.

Εφόσον στη χώρα μας (στα @@ μας τι γίνεται στις ΗΠΑ, στη Σουηδία, στο Αφγανιστάν, στην Αγκόλα κλπ) δεν εφαρμόζεται η θανατική ποινή, κανένας δεν έχει το νόμιμο δικαίωμα να θανατώνει κανέναν. Πολύ δε περισσότερο αυτοί που τους πληρώνει το κράτος να εφαρμόζουν τους νόμους.

Ό,τι και να εχει γίνει, ακόμα και το παράδειγμα του βιασμού μωρών που δόθηκε παραπάνω(*), εφόσον συνελήφθη κάποιος και καταδικάστηκε, οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν και τέλος.

Οι υπερ της αυτοδικίας καλό θα ήταν αν δεν οπλοφορουν καθημερινά και είναι έτοιμοι να καθαρίσουν όποιον δεν τους γουστάρει κι επιπλέον είναι έτοιμοι να περάσουν λιγο χρόνο με τον Βαγγέλη τον πηδηχταρά και την παρέα του σε κάποια φυλακή, καλά θα κάνουν να χαλαρώσουν λίγο ή να πάνε να ζήσουν σε χώρα που ισχύει η θανατική ποινή να δουν απο που κλ@νει το μπαρμπούνι. Να σας δω να κάνετε σουζα ή να πηγαίνετε με το μοτοσακό σας 10χαω παραπάνω απο το όριο και να σας σταματάνε δυο-τρείς και να σας σημαδεύουν με τα 45ρια.

(*) Στο παραδειγμα αυτό εξαιρούνται οι γονείς των παιδιών αυτών που σε περίπτωση που πιάσουν επ' αυτοφόρω τον δράστη μπορούν να τον κόψουν κομμάτια με μπαλτά εν ζωή, αφού του έχουν σπάσει όλα τα κοκκαλα με σφυρί και τον σκορπισουν σε διάφορα φαράγγια να τον φάνε τα όρνια.

+1
:)

sonic22
30/03/2014, 13:38
1. Η κοινωνια και η επισημη εκφραση της που ειναι το κρατος θα πρεπει να ειναι παντα πανω απο τον θυμο και τα (ζωωδη) ενστικτα των πολιτων, αν θελει να λεγετε πολιτισμενο-η...
Με αλλα λογια ολοι οι πολιτες θα πρεπει να εχουν ιδια δικαιωματα στην ζωη και στον θανατο.
Μην ξεχναμε οτι το κρατος μπορει να αποφασισει να σε στειλει να σκοτωθεις σε ενα πολεμο.

2. Οταν καποιος βλαψει και αδικησει ενα συνανθρωπο του, βλαπτει αυτοματα και ολη την κοινωνια, γιατι σπαει τους (γραπτους ή αγραπτους) κανονες κοινωνικης συμπεριφορας.
Αρα η κοινωνια θα πρεπει να ειναι αυτη που θα αποφασισει πωτε καποιος βλαπτετε και ποια θα ειναι η ποινη του.
Και για να μην ψαχνομαστε καθε φορα τι, αν και ποσο εχουμε τους νομους του κρατους.

3. Οταν εχεις δημοκρατια οι αποψεις σου, οσο δεν προσβαλουν βασικους κανονες της ανθρωπηνης υπαρξης, δεν διώκονται.
Ακομα και αν μιλας εναντια στην δημοκρατια, τα δικαιωματα που αυτη σου εξασφαλιζει δεν αναστελονται.
Οταν ομως παραβεις τους νομους (που εξασφαλιζουν τα δικαιωματα ολων μας) θα εχεις και τις αντιστοιχες ποινες.
Ο μονος πολιτικος αγωνας σε μια δημοκρατια ειναι αυτος εναντια σε νομους και οχι εναντιων ατομων ή ομαδων.

4. Ο σωφρονισμος ειναι κατι διαφορετικο απο τα βασανιστηρια.
Θα ηταν πολυ καλυτερο αυτος που εβλαψε την κοινωνια να εκανε (ή ακομα και να αναγκαζοταν να κανει) κατι για να βοηθησει την κοινωνια που εβλαψε.
Το να μενει καποιος ανενεργος για πολλα χρονια μεσα στην φυλακη ή να θανατωνετε, μονο σαν σπαταλη ανθρωπινου κεφαλαιου-δυναμικου μιας κοινωνιας μπορει να παρουσιαστει.

sonic22
30/03/2014, 13:46
Στο παραδειγμα αυτό εξαιρούνται οι γονείς των παιδιών αυτών
Δεν εξερουνται, απλα θα εχουν μια αναλλογη αντιμετωπιση απο την δικαιωσηνη που προφανος θα λαβει υποψην της καποια συμαντικα ελλαφρηντικα. Παντος το δικο τους "εγγλημα αυτοδικιας" δεν θα πρεπει να περασει εντελος ατιμωρητο.

Το αυτο και για εναν εξοργισμενο ελεγκτη του νομου (αστυνομικο, φρουρο κτλπ) που θα παραφερθει...

menelaos46
30/03/2014, 14:13
a γιατί όποιος κάνει τέτοια πράματα στα καλά του δεν είναι
β για να μελετήσεις την περίπτωση, μπας και καταλάβεις κάποτε, πως έφτασε εκεί και αποτρέψεις παρόμοια περιστατικά
γ γιατί η θανατική ποινή δεν θα αποτρέψει άλλους τρελούς να κάνουν το ίδιο
και το δ πρόσεξε το καλά

δ γιατί είσαι πολιτισμένος άνθρωπος και δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να φέρεται σαν ζώο.

Μα συμφωνούμε ότι όποιος κάνει τέτοια πράγματα δεν είναι στα καλά του... και νομίζω ότι δε μπορεί να γίνει ΠΟΤΕ στα καλά του. Επίσης η ποινή δε σε αποτρέπει από το να μελετήσεις κάποιον. Βεβαίως και η θανατική ποινή δε θα αποτρέψει άλλους να κάνουν το ίδιο αλλά σίγουρα θα αποτρέψει αυτόν!
Και γιατί είναι πιο πολιτισμένο να κρατάς κάποιον σε ένα κλουβί για μια ζωή από το να του κάνεις ευθανασία????

nikos_abel
30/03/2014, 14:39
Δεν εξερουνται, απλα θα εχουν μια αναλλογη αντιμετωπιση απο την δικαιωσηνη που προφανος θα λαβει υποψην της καποια συμαντικα ελλαφρηντικα. Παντος το δικο τους "εγγλημα αυτοδικιας" δεν θα πρεπει να περασει εντελος ατιμωρητο.

Να τιμωρηθεί έστω και ελάχιστα (ο του παραδείγματος) γιατί; Για να μην το επαναλάβει; 10 φορές να μου τύχει κάτι με το παιδί μου, 10 φορές θα τον κομματιάσω.
Για να παραδειγματιστούν οι άλλοι γονείς; Δε πιστεύω ότι όταν βρεθείς σε τέτοιο σκηνικό (εν βρασμώ ψυχής λέγεται) θα θυμηθείς ή κι αν θυμηθείς ακόμη, θα σε
εμποδίσει και θα σκεφτείς 2η φορά να τον καθαρίσεις ή όχι;

Η τιμωρία σε αυτή τη περίπτωση ίσως έχει μόνο ένα λόγο. Να εμποδίσει κάποιον που ΔΕΝ είναι σίγουρος για το τι έγινε να αυτοδικήσει.

Όσο για αστυνομικούς, φρουρούς, δικαστές και ενόρκους, συμφωνώ και μάλλον η τιμωρία πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη. Η δουλειά τους -λειτούργημά τους- είναι
να προλαμβάνουν-φυλάνε-δικάζουν αμερόληπτα-κρίνουν αμερόληπτα αντίστοιχα.

MG-KTiNoS
30/03/2014, 14:43
Μα συμφωνούμε ότι όποιος κάνει τέτοια πράγματα δεν είναι στα καλά του... και νομίζω ότι δε μπορεί να γίνει ΠΟΤΕ στα καλά του. Επίσης η ποινή δε σε αποτρέπει από το να μελετήσεις κάποιον. Βεβαίως και η θανατική ποινή δε θα αποτρέψει άλλους να κάνουν το ίδιο αλλά σίγουρα θα αποτρέψει αυτόν!
Και γιατί είναι πιο πολιτισμένο να κρατάς κάποιον σε ένα κλουβί για μια ζωή από το να του κάνεις ευθανασία????

Όταν τον σκοτωσεις απλά δεν θα μάθεις, ποτέ τίποτα γιατί δεν θα υπάρξει μελέτη.
Σήμερα αυτός ο άνθρωπος μπορεί να μην γίνει καλά. Σε 10 20 30 χρόνια όμως?
Για το άλλο που λες περί κλουβιών και ηλ. καρεκλών η απάντηση είναι αυτονόητη.

nikos_abel
30/03/2014, 14:45
Και γιατί είναι πιο πολιτισμένο να κρατάς κάποιον σε ένα κλουβί για μια ζωή

Δεν είναι. Πιο πολιτισμένο είναι να τον περιορίσεις μακρυά από αυτό που τον προκαλεί να κάνει κάτι,
να τον εκπαιδεύσεις από την αρχή, να βρεις τα αίτια και να τα καταπολεμήσεις.

Πως γίνεται αυτό; Έλα ντε.

MG-KTiNoS
30/03/2014, 15:05
Δεν είναι. Πιο πολιτισμένο είναι να τον περιορίσεις μακρυά από αυτό που τον προκαλεί να κάνει κάτι,

Υπάρχουν τρόποι (αλλά ως γνωστό... λεφτά υπάρχουν)
Εργασιοθεραπεία πχ και πολλά άλλα.

menelaos46
30/03/2014, 15:12

Εδώ σε θέλω καρδιά μου!

nikos_abel
30/03/2014, 15:13
Εδώ σε θέλω καρδιά μου!

Πάντως σκοτώνοντάς τον δεν γίνεται τίποτα.

sonic22
30/03/2014, 15:34
Να τιμωρηθεί έστω και ελάχιστα (ο του παραδείγματος) γιατί;
Γιατι η κοινωνια (κρατος-νομοι) ειναι η μονη που μπορει να δικασει και να καταδικασει καποιον.
Ειναι βασικη αρχη της κοινωνικοποιησης το οτι θα αυτοπερισορισουμε τα ενστικτα μας για το καλο της κοινωνιας.
Αυτος που περνει τον νομο στα χερια του αυτοεξωριζετε απο την κοινωνια.
Χιλια δικια μπορει να εχει και η κοινωνια πρεπει να δηξει κατανοηση αλλα οχι συμφωνια και επιβραβευση της πραξη του.

Και για να μην στο πω μονο τωσο θεωρητικα...
Στο παραδηγμα που αναφερθηκε...
Αν το παιδακι ειναι ορφανο δεν τρεχει τιποτα ή δικαιουτε ενας ασχετος να αυτοδικησει;
Ο δραστης πρεπει να βασανιστει (πως και ποσο ειναι επιτρεπτο) ή να πεθανει ακαριαια;
Καποιοι που ξεραν την διαστροφη του και δεν εκαναν τιποτα τι αντιμετοπηση πρεπει να εχουν κτλπ..

kostaspetrou
30/03/2014, 15:46
Όσοι είναι κατά της θανατικής ποινής ανεξαρτήτως παρανομίας,ας απαντήσουν στο εξής ερώτημα:

Θεωρούν σωστή ή όχι την εκτέλεση εγκληματιών πολέμου;
Για να το χοντρύνω:έπρεπε ή όχι να εκτελεστούν οι εγκληματίες γερμανοί του 'Β Π.Π. για τα εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας που διέπραξαν;

pipe_smoker
30/03/2014, 16:34
Όσοι είναι κατά της θανατικής ποινής ανεξαρτήτως παρανομίας,ας απαντήσουν στο εξής ερώτημα:

Για να το χοντρύνω:έπρεπε ή όχι να εκτελεστούν οι εγκληματίες γερμανοί του 'Β Π.Π. για τα εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας που διέπραξαν;

Σε πολυ γενικες γραμμες, η θεση μου ειναι οτι σε καιρο ειρηνης, η θανατικη ποινη δεν πρεπει να υφισταται.-

Μην μπερδευεις το τί γινεται σε καιρο πολεμου (ή στα οσα ακολουθουν) με τα "κοινα" εγκληματα.

Δεν εχει καμια μα καμια σχεση το ενα με το αλλο.

nikos_abel
30/03/2014, 16:58

Για να μη το φέρνω από δω κι από κει, είμαι κατά της θανατικής ποινής σε κάθε περίπτωση και για οποιοδήποτε έγκλημα
και υπέρ της αυτοδικίας.

Για τη θανατική ποινή, είμαι κατά γιατί πάντα μπορεί να γίνει λάθος και να σκοτωθεί ένας αθώος. Δεν υπάρχει τρόπος ποτέ να είμαι σίγουρος 100% εγώ που δεν
ήμουν αυτόπτης μάρτυρας στο έγκλημα*. Και η ζωή ενός αθώου, αξίζει όλα τα λεφτά του κόσμου να ταϊζω τζάμπα 1000 ρεμάλια της κΕνωνίας.

Για την αυτοδικία είμαι υπέρ, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. ήμουν εκεί, το είδα, τον έφαγα. Όχι μετά από ένα μήνα για εκδίκηση ε; Τότε η ψυχραιμία πρέπει να κερδίσει πάλι. Εκεί, επιτόπου.
Για να λειτουργήσει όμως τέτοιο σύστημα, χρειάζεται παιδεία, μόρφωση και εκπαίδευση που δεν ξέρω αν το ανθρώπινο ον είναι ικανό.

* Άσε που η ανθρώπινη μνήμη δεν είναι να την εμπιστεύεσαι, αλλάζει με το χρόνο και όσο πιο μακρυά είσαι χρονικά από το συμβάν,
τόσο αλλάζει η μνήμη σου σύμφωνα με αυτά που "πρέπει" ή "θέλεις".

Α, ναι. Όχι δεν έπρεπε να εκτελεστεί κανένας εγκληματίας πολέμου. Υπήρχαν πολλοί τρόποι να εκμεταλευτούν
τη ζωή τους οι δικαστές, απλά έπρεπε να ικανοποιηθεί το αίσθημα της εκδίκησης και της λαϊκής κατακραυγής.
Ζήτω το λυντσάρισμα. Ζήτω ο πολιτισμός. Ζήτω το φαρ ουέστ.

menelaos46
30/03/2014, 18:41
Για να μη το φέρνω από δω κι από κει, είμαι κατά της θανατικής ποινής σε κάθε περίπτωση και για οποιοδήποτε έγκλημα
και υπέρ της αυτοδικίας.

Για τη θανατική ποινή, είμαι κατά γιατί πάντα μπορεί να γίνει λάθος και να σκοτωθεί ένας αθώος. Δεν υπάρχει τρόπος ποτέ να είμαι σίγουρος 100% εγώ που δεν
ήμουν αυτόπτης μάρτυρας στο έγκλημα*. Και η ζωή ενός αθώου, αξίζει όλα τα λεφτά του κόσμου να ταϊζω τζάμπα 1000 ρεμάλια της κΕνωνίας.

Για την αυτοδικία είμαι υπέρ, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. ήμουν εκεί, το είδα, τον έφαγα. Όχι μετά από ένα μήνα για εκδίκηση ε; Τότε η ψυχραιμία πρέπει να κερδίσει πάλι. Εκεί, επιτόπου.
Για να λειτουργήσει όμως τέτοιο σύστημα, χρειάζεται παιδεία, μόρφωση και εκπαίδευση που δεν ξέρω αν το ανθρώπινο ον είναι ικανό.

Είσαι κατά της θανατικής ποινής αλλά υπέρ της αυτοδικίας???? :confused:
Δηλαδή ένα δικαστήριο που δικάζει έναν κατά συρροή δολοφόνο (π.χ.) είναι πιο πιθανό να κάνει λάθος από ένα πλήθος που τον είδε... τον δίκασε... τον έφαγε????
εεεεεε αυτή κι αν τη βρίσκω περίεργη άποψη.....

Cpt. Haddock
30/03/2014, 18:53
Προσπαθω να καταλαβω τι συζητάτε τοσες μέρες... :confused:

nikos_abel
30/03/2014, 20:00
Δηλαδή ένα δικαστήριο που δικάζει έναν κατά συρροή δολοφόνο (π.χ.) είναι πιο πιθανό να κάνει λάθος από ένα πλήθος που τον είδε... τον δίκασε... τον έφαγε????

Nai. Όχι ένα πλήθος, ένας άνθρωπος είπα.

kostaspetrou
30/03/2014, 20:05
Μην μπερδευεις το τί γινεται σε καιρο πολεμου (ή στα οσα ακολουθουν) με τα "κοινα" εγκληματα.

Δεν εχει καμια μα καμια σχεση το ενα με το αλλο.
Xμμ...άντε να πει κανείς ότι οι Γερμανοί με το ζόρι και χωρίς καμμιά πρωτοβουλία έκαναν θανατηφόρα ιατρικά πειράματα,εθνοκαθάρσεις κλπ.
Διαφωνώ βέβαια,ειδικά για τους υψηλόβαθμους του κόμματος της τότε γερμανίας αλλά για χάρη της κουβέντας το προσπερνάω...

Θεωρείς κοινό έγκλημα την κατα συρροή κακοποίηση,βασανισμό και θανάτωση παιδιών;

Τί πάει να πει στο κάτω κάτω "κοινό έγκλημα";

Αν ένα έγκλημα χαρακτηριστεί ειδεχθές παύει να είναι κοινό!

Τί λες γι'αυτό;

kostaspetrou
30/03/2014, 20:10

Ωραία λοιπόν,καθαρίζω εγώ έναν αθώο που τον έχω άχτι και ισχυρίζομαι ότι τον σκότωσα επειδή τον είδα λίγο πριν να εγκληματεί...
Πάω στο Κίεβο λόγου χάρη και όταν δω κάποιον νεκρό αμέσως καθαρίζω έναν γείτονα του οποίου ο σκύλος μου κατουράει το μηχανάκι και ισχυρίζομαι ότι το έκανα επειδή ο γείτονας σκότωσε έναν περαστικό.

Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες δε στέκει,ναι;

nikos_abel
30/03/2014, 20:10

Μαλακίες συζητάμε έχεις δίκιο, αλλά τέλος πάντων. Το κόβω γιατί άκρη δε θα βγάλω.

nikos_abel
30/03/2014, 20:12
Ωραία λοιπόν,καθαρίζω εγώ έναν αθώο που τον έχω άχτι και ισχυρίζομαι ότι τον σκότωσα επειδή τον είδα λίγο πριν να εγκληματεί...
Πάω στο Κίεβο λόγου χάρη και όταν δω κάποιον νεκρό αμέσως καθαρίζω έναν γείτονα του οποίου ο σκύλος μου κατουράει το μηχανάκι και ισχυρίζομαι ότι το έκανα επειδή ο γείτονας σκότωσε έναν περαστικό.

Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες δε στέκει,ναι;

...

και τέλος

:wave2:

kostaspetrou
30/03/2014, 20:16
...
Ξέρεις πολύ καλά ότι αυτό δεν υπάρχει περίπτωση ΠΟΤΕ να συμβεί,οπότε η όλη ιδέα σου είναι απλά ανεφάρμοστη...

Pan (dvs)
30/03/2014, 20:40

Δεν καταλαβες ισως,γιατι αλλα γραφουμε και αλλα πιστευουμε.

Οχι οτι το κανουμε επιτηδες,μαλλον δεν τα εχουμε ξεκαθαρισει στο μυαλο μας.

pipe_smoker
30/03/2014, 22:47
Xμμ...άντε να πει κανείς ότι οι Γερμανοί με το ζόρι και χωρίς καμμιά πρωτοβουλία έκαναν θανατηφόρα ιατρικά πειράματα,εθνοκαθάρσεις κλπ.
Διαφωνώ βέβαια,ειδικά για τους υψηλόβαθμους του κόμματος της τότε γερμανίας αλλά για χάρη της κουβέντας το προσπερνάω...

Δεν ειπα οτι οι Γερμανοι εκαναν με το ζορι και χωρις πρωτοβουλια τα οσα εκαναν.
Αν αυτο καταλαβες απο αυτο που σου εγραψα ή μεγαλη φαντασια εχεις ή κακο σκοπο.

Θεωρείς κοινό έγκλημα την κατα συρροή κακοποίηση,βασανισμό και θανάτωση παιδιών;

Τί πάει να πει στο κάτω κάτω "κοινό έγκλημα";

Αν ένα έγκλημα χαρακτηριστεί ειδεχθές παύει να είναι κοινό!

Τί λες γι'αυτό;

Αυτο που λεω λοιπον, μιας κι ανεφερες τους εγκληματιες πολεμου του ΒΠΠ κλπ ειναι οτι δε χωραει καμια συγκριση του τοτε με το τωρα για ενα σκασμο λογους. Οπως και δε χωρανε συγκρισεις στα εγκληματα πολεμου με τα κοινα εγκληματα. Άμα στειλεις δεκα νοματαιους στον γκρεμο θα σε πανε δικαστηριο. Αμα στειλεις δεκα νοματαιους στο γκρεμο ενω φορανε στολη και υπακουν στις διαταγες σου, θα περασεις (αν κριθει απαραιτητο) στρατοδικειο.
Τη διαφορα την πιανεις?
Το γιατι ενας απλος δικαστης ή ενας απλος πολιτης ως ενορκος δεν μπορει να κρινει τις πραξεις καποιου που ελαβε μια αποφαση κατα τη διαρκεια πολεμου την αντιλαμβανεσαι ή τρολαρουμε για να βρισκομαστε σε δουλεια?

Ακομα κι αν ενα εγκλημα χαρακτηριζεται "ειδεχθες" (απο ποιον? Το δημοσιογραφο που το παρουσιαζει στις ειδησεις?) δε σημαινει οτι δεν εχει υπαρξει παρομοια περιπτωση στο παρελθον.
Αυτο εννοω κοινο (απο τη στιγμη που δεν ανηκει και στα εγκληματα πολεμου οπως προανεφερα).
Ειτε μιλαμε για βιασμο παιδιου, φονους κατα συρροη κλπ.
Εχουν ξαναγινει, ξανα και ξανα, υπαρχουν μυριες οσες μελετες σχετικα με το προβλημα και την οποια αντιμετωπιση του κλπ.

Τα οσα συνεβησαν στο ΒΠΠ δεν ειχαν ξανασυμβει ΠΟΤΕ!
Τουλαχιστον οχι με αυτη τη μορφη, και οχι σε εναν πολιτισμενο και συγχρονο δυτικο κοσμο με δικαστηρια και νομους.
Κοινως, πιασ'τ'αυγο και κουρευ'το.

Παρθηκαν αποφασεις που αν ξαναγινοταν σημερα η δικη μπορει να διεφεραν, γιατι εχουν αλλαξει πολλα πραγματα, εχουμε μαθει πολλα πραγματα, εχουμε αναφορες κλπ.
Δε γινεται σημερα ομως.
Εγινε τοτε.
Και για τα τοτε δεδομενα, παλι καλα που δεν εβαλαν τη συναγωγη της καθε καμενης γειτονιας να αποφασισει τη μοιρα εκαστου εκ των κατηγορουμενων.

Κοιτα μη βγαλεις παλι κανα συμπερασμα οτι δικαιολογω τον δολιο το Γκεσταπιτη που επεσε θυμα του συστηματος:rolleyes:

kostaspetrou
30/03/2014, 23:55
Δεν ειπα οτι οι Γερμανοι εκαναν με το ζορι και χωρις πρωτοβουλια τα οσα εκαναν.
Αν αυτο καταλαβες απο αυτο που σου εγραψα ή μεγαλη φαντασια εχεις ή κακο σκοπο.

:rolleyes:
Δεν κατάλαβα αυτό ούτε υπονοήσα πουθενά ότι αυτό ήθελες να πεις.
Κουβέντα ξεκίνησα,χαλάρωσε.

Αυτο που λεω λοιπον, μιας κι ανεφερες τους εγκληματιες πολεμου του ΒΠΠ κλπ ειναι οτι δε χωραει καμια συγκριση του τοτε με το τωρα για ενα σκασμο λογους. Οπως και δε χωρανε συγκρισεις στα εγκληματα πολεμου με τα κοινα εγκληματα. Άμα στειλεις δεκα νοματαιους στον γκρεμο θα σε πανε δικαστηριο. Αμα στειλεις δεκα νοματαιους στο γκρεμο ενω φορανε στολη και υπακουν στις διαταγες σου, θα περασεις (αν κριθει απαραιτητο) στρατοδικειο.
Τη διαφορα την πιανεις?
Το γιατι ενας απλος δικαστης ή ενας απλος πολιτης ως ενορκος δεν μπορει να κρινει τις πραξεις καποιου που ελαβε μια αποφαση κατα τη διαρκεια πολεμου την αντιλαμβανεσαι ή τρολαρουμε για να βρισκομαστε σε δουλεια?

Γιατί δε διαβάζεις αυτά που σε ρωτάω και πλατυάζεις;
Απλά ανέφερα τους γερμανούς επειδή το έγκλημα είναι έγκλημα,άσχετα αν το κάνει ένστολος εν καιρώ πολέμου και δικαστεί από στρατοδικείο είτε πολίτης και δικαστεί από πολιτικό δικαστήριο.

Ακομα κι αν ενα εγκλημα χαρακτηριζεται "ειδεχθες" (απο ποιον? Το δημοσιογραφο που το παρουσιαζει στις ειδησεις?) δε σημαινει οτι δεν εχει υπαρξει παρομοια περιπτωση στο παρελθον.
Αυτο εννοω κοινο (απο τη στιγμη που δεν ανηκει και στα εγκληματα πολεμου οπως προανεφερα).
Εχουν ξαναγινει, ξανα και ξανα, υπαρχουν μυριες οσες μελετες σχετικα με το προβλημα και την οποια αντιμετωπιση του κλπ.

Είμαι ο τελευταίος που θα μασησει από βοθροκάναλα και τηλεδικαστές,ως εκ τούτου δε μ'ενδιαφέρει η γνώμη τους.
Όταν ένα έγκλημα θεωρηθεί ειδεχθές απ'τη δικαιοσύνη ΔΕΝ θεωρείται,ούτε αντιμετωπίζεται όπως ένα "κοινό" έγκλημα.
Το ειδεχθές φανερώνει τον ψυχικό κόσμο του δράστη.
Άλλη πάστα ανθρώπου είναι ένας που πυροβόλησε και σκότωσε κάποιον επειδή μπήκε στο σπίτι του το βράδυ ή του απέιλησε γυναίκα/παιδιά, άλλη πάστα ο κατα συρροή δολοφόνος που κατακρεουργεί και τρώει τ'ανήλικα θύματά του.
Ως εκ τούτου δε γίνεται ο δράστης να έχει την ίδια ποινή.
Μ'αυτό συμφωνείς;

Τα οσα συνεβησαν στο ΒΠΠ δεν ειχαν ξανασυμβει ΠΟΤΕ!
Τουλαχιστον οχι με αυτη τη μορφη, και οχι σε εναν πολιτισμενο και συγχρονο δυτικο κοσμο με δικαστηρια και νομους.
Κοινως, πιασ'τ'αυγο και κουρευ'το.

Γιατί επικεντρώνεσαι στο "δυτικό" κόσμο;Τα εγκλήματα,η απονομή δικαιοσύνης και η επιβολή ποινών αφορά όλη τη ανθρωπότητα.
Μάο,Στάλιν και Πολ Ποτ τί κάνανε,πάρτυ με μπύρες και χορεύτριες;

Παρθηκαν αποφασεις που αν ξαναγινοταν σημερα η δικη μπορει να διεφεραν, γιατι εχουν αλλαξει πολλα πραγματα, εχουμε μαθει πολλα πραγματα, εχουμε αναφορες κλπ.
Δε γινεται σημερα ομως.
Εγινε τοτε.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια θα συμφωνούσα 100%,πλέον έχω πολλές επιφυλάξεις.
Πάντως είναι πολύ πιθανό να μην είχαμε τόσες εκτελέσεις.

Και για τα τοτε δεδομενα, παλι καλα που δεν εβαλαν τη συναγωγη της καθε καμενης γειτονιας να αποφασισει τη μοιρα εκαστου εκ των κατηγορουμενων.
Σωστό.

Κοιτα μη βγαλεις παλι κανα συμπερασμα οτι δικαιολογω τον δολιο το Γκεσταπιτη που επεσε θυμα του συστηματος:rolleyes:
Ποτέ δε βγάζω συμπεράσματα με υποθέσεις πάνω σε υποθέσεις.

KAWAMANRIDER
31/03/2014, 12:14
Νομίζω έχω εξηγήσει το σκεπτικό μου λίγο πιο πάνω, δε ξέρω αν σε καλύπτω. Με λίγα λόγια είναι ανούσιο να κρατάς έναν άνθρωπο που δε πρόκειται να επανενταχθεί ποτέ στην κοινωνία αποδεδειγμένα σε ένα κελί για όλη του τη ζωή. Είναι μεγαλύτερη τιμωρία αυτό από τη θανάτωση και νομίζω πως τα σωφρονιστικά καταστήματα θα έπρεπε να έχουν το ρόλο της επανένταξης κάποιου στην κοινωνία.

σορυ για το οφ τοπικ , αλλα δεν μπορω να μην απαντησω ,

συγνωμη φιλε μου αλλα συνηδειτοποιεις οτι η ψυχικη ασθενεια οσο βαρια & να ειναι προκειται για ασθενεια ?

ειναι οπως ολοι οι ασθενεις με βαριες χρονιες & ισως ανιατες ασθενειες ,πχ καρκινοπαθεις , τι να κανουμε δηλαδη να εκτελουμε οποιον πασχει απο βαρια ασθενεια επειδη ειναι ανουσιο & δεν θα θεραπευτει ? ειναι εντελως απανθρωπο αυτο που προτεινεις , ξερεις τι αγωνα κανουν αυτοι οι ανθρωποι ? παιρνουν ενα καρο φαρμακα που ειναι επιβλαβη για την σωματικη τους υγεια & παλευουν να μαθουν να ακολουθουν μεθοδους & τεχνικες δυσκολες για να βοηθησουν την ψυχικη τους υγεια μαζι με την βαρια φαρμακευτικη αγωγη που λαμβανουν , ναι ενας τετοιος ανθρωπος μπορει να σκοτωσει & την μανα του γιατι δεν βλεπει οτι ειναι η μανα του αλλα τερας απο τα βαθη της αβυσσου , αλλα ειναι αρρωστος , βιωνει οπτικες , ακουστικες , οσφρητικες κτλ παραισθησεις τοσο ρεαλιστικες σαν ισχυει αυτο στην πραγματικοτητα ,

βιωνουν συναισθηματα πονου & φοβου ανειπωτα & αντι να αυτοκτονησουν & να γλυτωσουν , συμμετεχουν με τους γιατρους & τους νοσηλευτες τους & για μεγαλη περιοδο της ζωης τους σε εγκλεισμο , στην προσπαθεια που γινεται να μαθουν οι γιατροι & εντελλει η ανθρωποτητα πως να θεραπευει σχιζοειδεις παθησεις , απο τις οποιες ειναι πιθανον ο οποιοσδηποτε απο εμας αυριο να νοσησει & δυστυχως η θεραπεια παει βημα βημα & ειναι πολυ δυσκολη & εξειδικευμενη αλλα χαρη σε αυτην την προσπαθεια υπαρχουν σημερα φαρμακα & μεθοδοι που βοηθουν τους ασθενεις αυτους να εχουν μια καλυτερη ποιοτητα ζωης & να διατηρουν τις ασθενειες αυτες σε υφεση ,

σαν ανθρωπος δεν μπορεις ενα αγαπημενο σου προσωπο που οταν η ασθενεια του δεν υποτροπιαζει & ειναι τοτε ενας πολυ καλος , ευαισθητος & γλυκυτατος ανθρωπος να τον εκτελεσεις επειδη ειναι ανουσιο & θα ξαναγινει τερας οταν υποτροπιασει χωρις να φταιει ομως γιατι ειναι αρρωστος , τον περιοριζεις & σε βοηθεια με τους αναλογους επιστημονες & την τηρηση της νομιμοτητας απο το κρατος για την προστασια & των δικων του δικαιωματων - ναι εχουν & οι ψυχικα ασθενεις δικαιωματα , ειναι ανθρωποι δεν ειναι σκουπιδια , προσπαθεις να βοηθησεις στην θεραπεια του & να του προσφερεις καλυτερη ποιοτητα ζωης ,

ολα αυτα τα γραφω - υπαρχουν απειρα πραγματα στο ιντερνετ να διαβασεις & πολυ αναλυτικοτερα - πρωτον για να καταλαβεις για τι πραγμας μιλας & ποσο σοβαρο μπορει να ειναι σε μια πολιτισμενη κοινωνια ανθρωπων
δεν εκτελουμε εναν αρρωστο τον θεραπευουμε

& δευτερον γιατι με προσβαλει βαθια αυτο που εγραψες , επειδη πασχει απο σχιζοειδη ασθενεια πολυ κοντινο συγγενικο μου προσωπο , ευτυχως δεν εχει αφαιρεσει ζωη καποιου ανθρωπου , δυστυχως & ειναι τραγικο θα μπορουσε ομως πολυ ευκολα - αλλα δεν φταιει γι'αυτο , ειναι αρρωστος - βρισκεται υπο περιορισμο & κανει μεγαλο αγωνα ο ιδιος & η υπολοιπη οικογενεια για να θεραπευτει - μαλλον οχι - αλλα τουλαχιστον να διατηρειται η ασθενεια του σε συνεχη υφεση , ενα συγνωμη απο πλευρας σου για τους επικυνδυνους μεν αλλα ψυχικα ασθενεις δε & τις οικογενειες τους δεν θα ηταν ασχημο ,

ολα τα παραπανω εντελως ανθρωπινα & φιλικα :wave2:

σορυ για το οφ τοπικ

THEOD
31/03/2014, 12:35
@KAWAMARIDER

φυσικά το κατά πόσο (και από ποιόν) μπορεί να χαρακτηριστεί "άρρωστος που χρήζει θεραπείας" ο κάθε μούλος που φέρεται έτσι απλά γιατί μεγαλώνοντας μέσα στην παρανομία έχει αποφασίσει ότι η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει τίποτα μπροστά στα θέλω του (που κατά πως φαίνεται με κάτι τέτοιο έχουμε να κάνουμε εδώ) είναι προς συζήτηση εεεε ???

KAWAMANRIDER
31/03/2014, 12:43
@KAWAMARIDER

φυσικά το κατά πόσο (και από ποιόν) μπορεί να χαρακτηριστεί "άρρωστος που χρήζει θεραπείας" ο κάθε μούλος που φέρεται έτσι απλά γιατί μεγαλώνοντας μέσα στην παρανομία έχει αποφασίσει ότι η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει τίποτα μπροστά στα θέλω του (που κατά πως φαίνεται με κάτι τέτοιο έχουμε να κάνουμε εδώ) είναι προς συζήτηση εεεε ???

δεν μιλαω για το οργανωμενο εγκλημα , ουτε για αυτους που δρουν σε καθεστως εκδικησης κατα του συστηματος κτλ , μιλαω για τους αποδεδειγμενα απο την επιστημη ψυχικα ασθενεις ;) που δυστυχως τα συπτωματα της ασθενειας τους μπορει να ειναι τραγικα για αλλους , αλλα για τα οποια δεν ευθυνονται οι ιδιοι , αλλα ευθυνεται η ασθενεια τους & μονο οπως ειναι παραδεκτο απο την απανταχου επιστημονικη κοινοτητα

pipe_smoker
31/03/2014, 13:03
Γιατί δε διαβάζεις αυτά που σε ρωτάω...;

Το ότι οι απαντήσεις που σου δίνω δεν είναι αυτές που θα ήθελες, δε σημαίνει ότι δε διαβάζω τί ρωτάς.

Α και κάτι ακόμη.
Αν θες να χρησιμοποιείς λογικές πλάνες τουλάχιστον δούλεψε τες γιατί τα ad hominem, petitio principii, μεταφορά του onus probandi κλπ βγάζουν μάτι.

Άλλη πάστα ανθρώπου είναι ένας που πυροβόλησε και σκότωσε κάποιον επειδή μπήκε στο σπίτι του το βράδυ ή του απέιλησε γυναίκα/παιδιά, άλλη πάστα ο κατα συρροή δολοφόνος που κατακρεουργεί και τρώει τ'ανήλικα θύματά του.
Ως εκ τούτου δε γίνεται ο δράστης να έχει την ίδια ποινή.

Χρησιμοποιείς την απλοϊκή φράση "πάστα ανθρώπου" για να αναφερθείς σε ένα τόσο σύνθετο ζήτημα.
Η ποινή δεν πάει ανάλογα την πάστα.

Γιατί επικεντρώνεσαι στο "δυτικό" κόσμο;

Μάλιστα....

Εσύ ρώτησες για τις εκτελέσεις των Γερμανών εγκληματιών πολέμου του ΒΠΠ και με ρωτάς γιατί επικεντρώνομαι στο δυτικό κόσμο και σου απαντώ επ'αυτού?
Και τώρα μου αναφέρεις τον Πολ Ποτ και τον Μάο?:lol:

Κουβέντα ξεκίνησα....

Τρολάρισμα ξεκίνησες.
Και η συμμετοχή μου τελειώνει εδώ:wave2:

pipe_smoker
31/03/2014, 13:05
αλλα για τα οποια δεν ευθυνονται οι ιδιοι , αλλα ευθυνεται η ασθενεια τους & μονο οπως ειναι παραδεκτο απο την απανταχου επιστημονικη κοινοτητα

Δεν είναι ακριβώς έτσι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων πολύ συγκεκριμένων διαταραχών.

Αλλά καλύτερα να μην την ανοίξουμε αυτή την κουβέντα ξαναλέω.....

KAWAMANRIDER
31/03/2014, 13:24
Δεν είναι ακριβώς έτσι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων πολύ συγκεκριμένων διαταραχών.

Αλλά καλύτερα να μην την ανοίξουμε αυτή την κουβέντα ξαναλέω.....

συμφωνω να μην ανοιξουμε την κουβεντα , αλλα & εγω αναφερομαι σε
συγκεκριμενες διαταραχες , πχ δεν μιλαω για σωματοποιημενη καταθλιψη , αναφερομαι σε σχιζοειδεις διαταραχες
με αισθητικες παραισθησεις & με εμμονες στις οποιες οταν βρισκονται οι ασθενεις σε υποτροπη η
προσωπικοτητα του ατομου δεν λαμβανεται υποψη γιατι σχεδον δεν υφισταται , ειναι τεραστιο θεμα & δεν μπορει να συζητηθει εδω , αλλα οταν υπαρχουν σοβαρες διαταραχες που εχουν διαγνωσθει δεν εκτελουμε τους αρρωστους τους θεραπευουμε & κλεινω & εγω εδω λεγοντας σε οποιον προτεινει τον θανατο σε τετοιες περιπτωσεις καλο να ρωτησει εναν ειδικο να διαμορφωσει καλυτερη αποψη για να μην το βλεπει το ολο θεμα ελαφρα την καρδια

menelaos46
31/03/2014, 14:15
συμφωνω να μην ανοιξουμε την κουβεντα , αλλα & εγω αναφερομαι σε
συγκεκριμενες διαταραχες , πχ δεν μιλαω για σωματοποιημενη καταθλιψη , αναφερομαι σε σχιζοειδεις διαταραχες
με αισθητικες παραισθησεις & με εμμονες στις οποιες οταν βρισκονται οι ασθενεις σε υποτροπη η
προσωπικοτητα του ατομου δεν λαμβανεται υποψη γιατι σχεδον δεν υφισταται , ειναι τεραστιο θεμα & δεν μπορει να συζητηθει εδω , αλλα οταν υπαρχουν σοβαρες διαταραχες που εχουν διαγνωσθει δεν εκτελουμε τους αρρωστους τους θεραπευουμε & κλεινω & εγω εδω λεγοντας σε οποιον προτεινει τον θανατο σε τετοιες περιπτωσεις καλο να ρωτησει εναν ειδικο να διαμορφωσει καλυτερη αποψη για να μην το βλεπει το ολο θεμα ελαφρα την καρδια

Ρε παιδιά το κάνετε πολλοί. Μη μπερδεύουμε την βούρτσα με την ...... Μα φυσικά και δεν είπα να εκτελούμε τους καρκινοπαθείς και τους άρρωστους ή αυτούς που έχουν Aids. Προς θεού. Μίλησα για συγκεκριμένα παραδείγματα και "ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ" όχι μία φορά. Αυτό που με συγχίζει περισσότερο είναι ότι προτιμούμε να μην πάρει κανείς ευθύνη από το να πάρει κάποιος μία. Και επαναλαμβάνομαι.... ένας άνθρωπος στο μπουρδέλο αυτό κράτος που έχουμε άν σκοτώσει έναν και μπει φυλακή τρώει 16 χρόνια πραγματικά μέγιστο, που σημαίνει στα 8 η 10 θα πάρει ΑΔΕΙΑ!!!!! Αν αυτός ξανασκοτώσει μέσα στη φυλακή ΔΕΝ θα φάει άλλη ποινή αλλά το πολύ πολύ να καθίσει συνολικά 20 χρόνια μέσα!!!!! Αν όσο είναι μέσα σκοτώσει και τρίτο άνθρωπο και 4ο και 5ο ....... και 15ο..... ΜΑΝΤΕΨΤΕ η ποινή του δεν αυξάνεται καθόλου και όποιος θέλει ας με διαψεύσει! Εγώ αυτόν τον άνθρωπο θα τον προτιμούσα ΝΕΚΡΟ όσο σκληρό κι αν είναι αυτό από ζωντανό. ΔΕ μιλάω για κάποιον που σκότωσε μία φορά, για κάποιον που βίασε μία φορά, για κάποιον που λήστεψε δέκα φορές, αλλά για συγκεκριμένα παραδείγματα. Όπως επίσης και τους δραπέτες πριν από λίγο καιρό θα τους προτιμούσα νεκρούς....

Συγνώμη αν είμαι σκληρός η απολίτιστος αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.

ΕΠΙΣΗΣ για να σας προλάβω.... ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ αλλά μετά από δικαστήρια και εφετεία κλπ κλπ κλπ.

KAWAMANRIDER
31/03/2014, 14:35
Ρε παιδιά το κάνετε πολλοί. Μη μπερδεύουμε την βούρτσα με την ...... Μα φυσικά και δεν είπα να εκτελούμε τους καρκινοπαθείς και τους άρρωστους ή αυτούς που έχουν Aids. Προς θεού. Μίλησα για συγκεκριμένα παραδείγματα και "ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ" όχι μία φορά. Αυτό που με συγχίζει περισσότερο είναι ότι προτιμούμε να μην πάρει κανείς ευθύνη από το να πάρει κάποιος μία. Και επαναλαμβάνομαι.... ένας άνθρωπος στο μπουρδέλο αυτό κράτος που έχουμε άν σκοτώσει έναν και μπει φυλακή τρώει 16 χρόνια πραγματικά μέγιστο, που σημαίνει στα 8 η 10 θα πάρει ΑΔΕΙΑ!!!!! Αν αυτός ξανασκοτώσει μέσα στη φυλακή ΔΕΝ θα φάει άλλη ποινή αλλά το πολύ πολύ να καθίσει συνολικά 20 χρόνια μέσα!!!!! Αν όσο είναι μέσα σκοτώσει και τρίτο άνθρωπο και 4ο και 5ο ....... και 15ο..... ΜΑΝΤΕΨΤΕ η ποινή του δεν αυξάνεται καθόλου και όποιος θέλει ας με διαψεύσει! Εγώ αυτόν τον άνθρωπο θα τον προτιμούσα ΝΕΚΡΟ όσο σκληρό κι αν είναι αυτό από ζωντανό. ΔΕ μιλάω για κάποιον που σκότωσε μία φορά, για κάποιον που βίασε μία φορά, για κάποιον που λήστεψε δέκα φορές, αλλά για συγκεκριμένα παραδείγματα. Όπως επίσης και τους δραπέτες πριν από λίγο καιρό θα τους προτιμούσα νεκρούς....

Συγνώμη αν είμαι σκληρός η απολίτιστος αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.

ΕΠΙΣΗΣ για να σας προλάβω.... ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ αλλά μετά από δικαστήρια και εφετεία κλπ κλπ κλπ.

δεν μιλαω για οργανωμενο εγκλημα , δεν μιλαω για "στρατιωτες" εγκληματικων οργανωσεων , αλλα
μαλλον δεν διαβασες με προσοχη τα ποστ μου , σου απαντω πολυ συγκεκριμενα σε αυτο που εγραψες , οτι ατομα που δεν προκειται ποτε να ενταχθουν στην κοινωνια , δεν προκειται να θεραπευτουν , να θανατωνονται
επειδη ειναι ανουσιο να τους κρατας εγκλειστους , δυστυχως υπαρχουν ανθρωποι που μπορει να διαπραξουν στιγερα & αποτροπαια & κατα συρροη εγκληματα , αλλα δεν το κανουν επειδη το θελουν , δεν εχουν αντιληψη των πραξεων τους καν , θελει ολοκληρη διαδικασια για να καταλαβουν & να συνηδειτοποιησουν τι εκαναν , μπορει να παρει & χρονια , ειναι ανθρωποι σαν εσενα & εμενα που απλα αρρωστησαν , οπως γραφει & ο συμφορουμιτης πιο πανω σπανιες διαταραχες αλλα υπαρχουν & αυτες οι πολυ σοβαρες ψυχικες παθησεις & τους αρρωστους λοιπον που πασχουν απο τετοιες παθησεις δεν τους εκτελουμε τους θεραπευουμε , αυτο σου λεω να κατανοησεις

MG-KTiNoS
31/03/2014, 14:56

Αλλά ποτέ κανείς δεν τις εφαρμόζει και δεν μπαίνει στον κόπο ΟΥΤΕ να διαβάσει κι όταν τις ακούει τις διαγράφει μονολεκτικά -ΜΑΛΑΚΙΕΣ-
ΠουΧου...
Φτάνουν παιδιά στο στρατό ως τις μονάδες και εκεί καταλαβαίνουν οι φαντάροι ότι είναι τρελοί για δέσιμο.
ΜΕΤΑ μαθαίνουν πως το παιδί έπασχε από ψυχασθένεια και ο παΤΕΡΑΣ το έκρυψε για να πάρει απολυτήριο στρατού και να ζήσει -ίσως- μια μέρα φυσιολογικά!
(συχνά πυροβολείται ο άμοιρος και μετά φταίει ο στρατός...ΟΧΙ Ο ΜΛΚΣ που τον έβαλε να πει ότι δεν έχει τίποτα ! )
Χοντροειδέστατο παράδειγμα αλλά ΄δειχνει καθάρα πως μια κοινωνία ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ουσιαστικά τους ψυχοπαθείς ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ Γ>>>> ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΡΕ ΠΣΤΜΟΥ....\
ΓΜ τα ΜΠΑΤΡΔ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΜ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ! ! ! !

υγ
Αφού δεν έχετε ιδέα γιατί μιλάτε τι σκατά το ανοίγετε το ριμάδι, να κάνετε αέρα..?

kostaspetrou
31/03/2014, 15:18
Αν θες να χρησιμοποιείς λογικές πλάνες τουλάχιστον δούλεψε τες γιατί τα ad hominem, petitio principii, μεταφορά του onus probandi κλπ βγάζουν μάτι.

Δε χρησιμοποιώ καμμιά λογική πλάνη.

Χρησιμοποιείς την απλοϊκή φράση "πάστα ανθρώπου" για να αναφερθείς σε ένα τόσο σύνθετο ζήτημα.
Η ποινή δεν πάει ανάλογα την πάστα.

:rolleyes:
Όπου πάστα βάλε "το ποιόν" και αν μπορείς απάντησε.

Μάλιστα....

Υπεκφεύγοτας με μάλιστα δεν κάνεις τίποτα.
Ή μήπως είπα ψέμματα για τους Στάλιν,Πολ Ποτ και Μάο;

Εσύ ρώτησες για τις εκτελέσεις των Γερμανών εγκληματιών πολέμου του ΒΠΠ και με ρωτάς γιατί επικεντρώνομαι στο δυτικό κόσμο και σου απαντώ επ'αυτού?
Και τώρα μου αναφέρεις τον Πολ Ποτ και τον Μάο?:lol:

Άστο,δες τί γράφω.
Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
Το ότι ανέφερα αρχικά τους γερμανούς δεν απαγορεύει ν'αναφέρω και άλλους παρανοϊκούς του σύγχρονου κόσμου.

Τρολάρισμα ξεκίνησες.
Και η συμμετοχή μου τελειώνει εδώ:wave2:
Πρέπει να'σαι ο μοναδικός που ζορίζεται και δεν έχει ν'απαντήσει σε "τρολλάρισμα". :wave2:

stam2
31/03/2014, 15:20
η συζήτηση ξεκίνησε από την υπόθεση των δύο θανάτων. Του σωφρονιστικού υπαλλήλου και του καταδικασθέντος εγκληματία.
Το κοινό σενάριο λέει πως η δολοφονία του εγκληματία έγινε από τους υπόλοιπους φρουρους ως εκδίκηση για τον χαμό του συναδέλφου τους.
Ένα δεύτερο σενάριο λέει ότι έγινε από συγκρατούμενους, για να αποδοθεί "δικαιοσύνη" απέναντι στους φρουρούς ώστε να επιστρέψει ισορροπία στη φυλακή και να μην χαθούν προνόμια.
Και υπάρχουν κι άλλα σενάρια.
Όλα όμως τα σενάρια ακολουθούν τους νόμους της φυλακής. Η οποία είναι μια μικρή κοινωνία μέσα στην κοινωνία μας με την οποία κανείς δεν ασχολείται, όσο δεν απασχολεί την επικαιρότητα...

Περί της συζήτησης τώρα... αν έπρεπε να αποδοθεί δικαιοσύνη αφαιρώντας μια ζωή...? Η θανατική ποινή καταργήθηκε με νόμο το '93. Με νόμο. Πάει να πει πως αποφάσισε η τότε κυβέρνηση και όχι άμεσα ο λαός. Ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στην ποινή αυτή και άλλοι που την απορρίπτουν. Ποτέ όμως δεν μάθαμε σε τι ποσοστό ο Ελληνικός λαός θέλει ή όχι την παρουσία της στο Ελληνικό Δίκαιο. Όπως για παράδειγμα έγινε σε πολιτείες της Αμερικής που αποφάσισαν με δημοψήφισμα. Μέχρι τότε μπορούμε να φτιάχνουμε παραδείγματα που καταδεικνύουν την ακαταλληλότητα της χρήσης της, και άλλα που δικαιώνουν τη χρήση της...

menelaos46
31/03/2014, 17:21
δυστυχως υπαρχουν ανθρωποι που μπορει να διαπραξουν στιγερα & αποτροπαια & κατα συρροη εγκληματα , αλλα δεν το κανουν επειδη το θελουν , δεν εχουν αντιληψη των πραξεων τους καν , θελει ολοκληρη διαδικασια για να καταλαβουν & να συνηδειτοποιησουν τι εκαναν , μπορει να παρει & χρονια , ειναι ανθρωποι σαν εσενα & εμενα που απλα αρρωστησαν , οπως γραφει & ο συμφορουμιτης πιο πανω σπανιες διαταραχες αλλα υπαρχουν & αυτες οι πολυ σοβαρες ψυχικες παθησεις & τους αρρωστους λοιπον που πασχουν απο τετοιες παθησεις δεν τους εκτελουμε τους θεραπευουμε , αυτο σου λεω να κατανοησεις

Ο νόμος δεν καταλογίζει τις πράξεις στους ανθρώπους που έχουν διαπράξει στιγερά κατά συρροή εγκλήματα χωρίς να έχουν αντίληψη των πράξεών τους λόγο ψυχικής ασθένειας...... Οπότε ΔΕΝ μπορεί να τους καταδικάσει σε θανατική ποινή κατά συνέπεια. Με βάση αυτό συμφωνούμε!
Το ζήτημα που θέτεις είναι πολύ λεπτό. Δεν μπορώ να έχω καθαρή θέση στο συγκεκριμένο γιατί ακριβώς είναι λεπτό και πολύπλοκο και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις πολύ πιο ξεκάθαρες από αυτή όμως.

golis
01/04/2014, 14:45
http://www.naftemporiki.gr/story/789322/sullipseis-sofronistikon-meta-tis-diokseis-gia-ton-thanato-tou-albanou-barupoiniti

Ο ιατροδικαστής φέρεται να κατέθεσε πως το κάταγμα στο στέρνο είναι κοντά στην ώρα θανάτου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες,
κάμερα στο διάδρομο των φυλακών Νιγρίτας έχει καταγράψει στις 4 το απόγευμα να βάζουν τον κρατούμενο σε κελί χωρίς κάμερα
και δυόμισι ώρες αργότερα, να τον βγάζουν, σέρνοντάς τον δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

archi
01/04/2014, 16:00
εγώ αναρωτιέμαι...
ο ένας ήταν ψυχρός εγκληματίας και έσφαξε τον άνθρωπο μπαμ και κάτω.
Οι άλλοι είναι βασανιστές,( περιμένω να διαβάσω ιατροδικαστική ανακοίνωση που προς το παρών δεν έχει βγει επίσημα αλλά έχουν διαρρεύσει διάφορες καφρίλες) αν ισχύουν αυτά που ακούγονται, συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω πως τέτοιοι άνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθεροι, και τους πληρώνουμε για να κάνουν μια δύσκολη αλλά και απαιτητική δουλειά.

g_m900
01/04/2014, 17:40
Οπως φαινεται σωφρονιστικοι καθως και αστυνομικοι τον σπασανε στο ξυλο και τον αφησανε να πεθανει.
Του αξιζε ο θανατος αλλα ...ολοι αυτοι που πηρανε εκδικηση στο ονομα του αδικοχαμενου Τσιρωνη...ας εξηγησουν τωρα στις οικογενειες τους τι μαλακια κανανε και θα πανε στην Ψειρου.

alres
01/04/2014, 21:54
Αυτός που είναι φυλακή και κάνει ένα φόνο, οκ, έχει αποκτηνωθεί, είναι για τον καιάδα, τι να λέμε τώρα, χαμένο κορμί, στα 3 μέτρα κλπ κλπ

Αυτός που δουλεύει στη φυλακή ή σε τμήμα και κάνει φόνο, βασανιστήρια, συγκαλύψεις, ( και για έξτρα πουλάει προστασία, ναρκωτικά, είναι θαμώνας τσαμπέ κάθε είδους νυχτομαγάζων,) συστηματικά, μεθοδικά, σε συνεργασία με ανώτερους, για χρόνια, χωρίς κυρώσεις, πληρωμένος κάθε μήνα από το ελληνικό κράτος, αυτός τι διάολο είναι; Τι ποινή αξίζει;

Και επειδή έχουν μαζευτεί πολλά τελευταία, Αλέξης, Βελβεντό, πορείες, στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, υπόγεια τμημάτων, Σακελίων, πιτσιρικαραίοι δαρμένοι στη μέση του δρόμου....επειδή οι τύποι σκοτώνουν και συγκαλύπτουν σε ρυθμό ρ ο υ τ ί ν α ς , επειδή την έχουν δει πολύ american cop, δεν ξέρω αν η τιμωρία 3-4 από αυτούς με φυλακίσεις (που αμφιβάλλω ότι θα γίνει), είναι ικανή να σταματήσει τη ρ ο υ τ ί ν α του θανάτου.

Takata Dome
01/04/2014, 22:07
Αυτός που είναι φυλακή και κάνει ένα φόνο, οκ, έχει αποκτηνωθεί, είναι για τον καιάδα, τι να λέμε τώρα, χαμένο κορμί, στα 3 μέτρα κλπ κλπ

Αυτός που δουλεύει στη φυλακή ή σε τμήμα και κάνει φόνο, βασανιστήρια, συγκαλύψεις, ( και για έξτρα πουλάει προστασία, ναρκωτικά, είναι θαμώνας τσαμπέ κάθε είδους νυχτομαγάζων,) συστηματικά, μεθοδικά, σε συνεργασία με ανώτερους, για χρόνια, χωρίς κυρώσεις, πληρωμένος κάθε μήνα από το ελληνικό κράτος, αυτός τι διάολο είναι; Τι ποινή αξίζει;

Και επειδή έχουν μαζευτεί πολλά τελευταία, Αλέξης, Βελβεντό, πορείες, στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, υπόγεια τμημάτων, Σακελίων, πιτσιρικαραίοι δαρμένοι στη μέση του δρόμου....επειδή οι τύποι σκοτώνουν και συγκαλύπτουν σε ρυθμό ρ ο υ τ ί ν α ς , επειδή την έχουν δει πολύ american cop, δεν ξέρω αν η τιμωρία 3-4 από αυτούς με φυλακίσεις (που αμφιβάλλω ότι θα γίνει), είναι ικανή να σταματήσει τη ρ ο υ τ ί ν α του θανάτου.

Το θέμα είναι συγκεκριμένο,και καλό θα ήταν να αποφεύγονται γενικεύσεις. Γιατί στο τέλος κάθε συζήτηση πάει όπου να 'ναι.

menelaos46
01/04/2014, 22:08
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/satanistes_pallhnhs_eleutheros_kai_o_manos_dhmhtrokalhs.2716188.html

Φαντάζομαι αυτός θεραπεύτηκε.... :) :) :)

menelaos46
01/04/2014, 22:10

Καμία σχέση δεν έχουν όλα αυτά μεταξύ τους. Πράγματι γενικεύεις και χάνεται η μπάλα. ΚΑΚΩΣ.

menelaos46
01/04/2014, 22:19
Αν έχουν τα πράγματα όπως διαδίδονται στα διάφορα σαιτ κάποιος θα μπει φυλακή σίγουρα....

Zid
01/04/2014, 22:52
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ!!! αυτή ειναι γενίκευση αγαπητοί...

και όχι οι αναφορές του συμφορουμίτη απο πάνω σε αληθινά γεγονότα.

Takata Dome
01/04/2014, 23:06
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ!!! αυτή ειναι γενίκευση αγαπητοί...

και όχι οι αναφορές του συμφορουμίτη απο πάνω σε αληθινά γεγονότα.

Τα οποία είναι άσχετα με το θέμα που ασχολούμαστε,εκτός αν θέλουμε πάλι να ανοίξουμε κουβέντα για την κακή αστυνομιά,τους αλήτες αριστερούς,τα βίαια ΜΑΤ κλπ. Το περιστατικό είναι συγκεκριμένο,οι συνθήκες (αρκετά) συγκεκριμένες,καλό θα ήταν να μείνουμε σε αυτό.

Zid
01/04/2014, 23:28
Τα οποία είναι άσχετα με το θέμα που ασχολούμαστε,εκτός αν θέλουμε πάλι να ανοίξουμε κουβέντα για την κακή αστυνομιά,τους αλήτες αριστερούς,τα βίαια ΜΑΤ κλπ. Το περιστατικό είναι συγκεκριμένο,οι συνθήκες (αρκετά) συγκεκριμένες,καλό θα ήταν να μείνουμε σε αυτό.

Ε ναι οκ ας μείνουμε στο θέμα .. επεσε το καζανάκι νιαγάρας.. (τέτοια έχουν εκει στις φυλακες) στο κεφάλι βαρυποινίτη και στη συνέχεια.. κοπανησε με το στήθος στο μπιντέ... και πνιγηκε μέσα στη τουρκικη τουαλέτα....

Καλά τα λέω η δε συμφωνείτε? να το αναλύσω λιγο ακόμα.. η θα το γενικεύσω και θα χαλάσει η όμορφη συζήτηση που έχουμε για τα ανεξήγητα φαινόμενα των φυλακών?

menelaos46
01/04/2014, 23:36
Ε ναι οκ ας μείνουμε στο θέμα .. επεσε το καζανάκι νιαγάρας.. (τέτοια έχουν εκει στις φυλακες) στο κεφάλι βαρυποινίτη και στη συνέχεια.. κοπανησε με το στήθος στο μπιντέ... και πνιγηκε μέσα στη τουρκικη τουαλέτα....

Καλά τα λέω η δε συμφωνείτε? να το αναλύσω λιγο ακόμα.. η θα το γενικεύσω και θα χαλάσει η όμορφη συζήτηση που έχουμε για τα ανεξήγητα φαινόμενα των φυλακών?

Νομίζω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης οπότε δεν υπάρχει λόγος οπότε ως τώρα θα έπρεπε να επιβραβεύσουμε το σύστημα και όχι να το κατηγορήσουμε.... Αλλά ξέχασα πρέπει πάντα να φταίει το κράτος.

Zid
01/04/2014, 23:46
Νομίζω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης οπότε δεν υπάρχει λόγος οπότε ως τώρα θα έπρεπε να επιβραβεύσουμε το σύστημα και όχι να το κατηγορήσουμε.... Αλλά ξέχασα πρέπει πάντα να φταίει το κράτος.ι

Εγω νομίζω πως τα καζανάκια νιαγάρας είναι ακατάλληλα και θα πρέπει να αποσυρθούν απο την αγορά το συντομότερο δυνατόν.

ggs
01/04/2014, 23:51
Νομίζω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης οπότε δεν υπάρχει λόγος οπότε ως τώρα θα έπρεπε να επιβραβεύσουμε το σύστημα και όχι να το κατηγορήσουμε.... Αλλά ξέχασα πρέπει πάντα να φταίει το κράτος.

οχι βρε συ.. ποτε εκανε συγκαλύψεις το κρατος για να κανει και τωρα.. φυσικα να του δωσουμε συγχαρητήρια.. αλλοιμονο...τιποτα αχαριστοι ειμαστε... αλλωστε , δεν βλέπουμε πως σκίζεται καθημερινα το κρατος για εμας...

τωρα , αν ειπαν και μια κουβεντα παραπανω στην αρχη της φασης , οτι δηλαδη ο Αλβανος ειχε κανει δυο φονους (ενω ηταν μεσα για δυο απόπειρες) ,οτι ένοιωσε ξαφνικα δυσφορία στο κελι του και ο θανατος προηλθε απο φυσιολογικα αιτια και οτι οι δεσμοφυλακες εβγαλαν αμεσως ανακοινωση να μας πουν ποσο αγαπαν και σεβονται τους κρατουμενους , ε.. ανθρωπινα τα λαθη...

η αληθεια , για μια ακομη φορα , θα λαμψει και ,για μια ακομη φορα θα αποδοθεί δικαιοσύνη....

...ειναι προσωπικη δεσμευση Σαμαρα...

Takata Dome
02/04/2014, 10:53

Μιλάς με προκαταληψεις για τον συνομιλητή σου, και γράφεις πράγματα που δεν έχω πει. Κακώς μπήκα να σχολιάσω εξ'αρχής :wave2:

o_gavros
02/04/2014, 11:05

:plaf:
ελπίζω να τρολάρεις

devil's animal
02/04/2014, 12:47
συμφωνα με αυτο το αρθρο (http://www.zougla.gr/greece/article/8a-me-skotosoun-sti-filaki) αλλαζουν πολλα δεδομενα...

μεχρι και χρηματισμος του σωφρονιστικου που εχασε την ζωη του απο τον ιδιο τον θυτη...

το οτι τον σκοτωσαν στο ξυλο σωφρονιστικοι ή και αστυνομικοι, ειναι πλεον σιγουρο...:rolleyes:

menelaos46
02/04/2014, 13:11
οχι βρε συ.. ποτε εκανε συγκαλύψεις το κρατος για να κανει και τωρα.. φυσικα να του δωσουμε συγχαρητήρια.. αλλοιμονο...τιποτα αχαριστοι ειμαστε... αλλωστε , δεν βλέπουμε πως σκίζεται καθημερινα το κρατος για εμας...

τωρα , αν ειπαν και μια κουβεντα παραπανω στην αρχη της φασης , οτι δηλαδη ο Αλβανος ειχε κανει δυο φονους (ενω ηταν μεσα για δυο απόπειρες) ,οτι ένοιωσε ξαφνικα δυσφορία στο κελι του και ο θανατος προηλθε απο φυσιολογικα αιτια και οτι οι δεσμοφυλακες εβγαλαν αμεσως ανακοινωση να μας πουν ποσο αγαπαν και σεβονται τους κρατουμενους , ε.. ανθρωπινα τα λαθη...

η αληθεια , για μια ακομη φορα , θα λαμψει και ,για μια ακομη φορα θα αποδοθεί δικαιοσύνη....

...ειναι προσωπικη δεσμευση Σαμαρα...

Δε μου λες κάτι, έχεις δει ποτέ κάποιον να κάνει ένα έγκλημα και να λέει αμέσως μετά ναι παιδιά εγώ το έκανα??? Είναι φυσιολογικό αυτός που τον κοπάνησε να προσπαθήσει να το συγκαλύψει. Από κει και πέρα ο ιατροδικαστής και η εισαγγελία λειτούργησαν πολύ σωστά. Αν θέλαν να το συγκαλύψουν (πέρα από τους πέντε δέκα που τον κοπάνησαν γιατί σίγουρα μάζεψε πολύ ξύλο) θα στέλναν έναν μιλημένο ιατροδικαστή και δε θα έφτανε τίποτα στα αυτάκια μας. Οπότε διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά ως τώρα το σύστημα δουλεύει.

menelaos46
02/04/2014, 13:14
συμφωνα με αυτο το αρθρο (http://www.zougla.gr/greece/article/8a-me-skotosoun-sti-filaki) αλλαζουν πολλα δεδομενα...

μεχρι και χρηματισμος του σωφρονιστικου που εχασε την ζωη του απο τον ιδιο τον θυτη...

το οτι τον σκοτωσαν στο ξυλο σωφρονιστικοι ή και αστυνομικοι, ειναι πλεον σιγουρο...:rolleyes:

Δε νομίζω ότι χρειαζόταν το μήνυμα για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα αυτό. Ωστόσο αυτή η είδηση μου κάνει λίγο μπούρδα για τα μάτια του κόσμου....
Καθώς δε μπορεί να επιβεβαιωθεί ποιός το έστειλε...

ggs
02/04/2014, 13:35
Δε μου λες κάτι, έχεις δει ποτέ κάποιον να κάνει ένα έγκλημα και να λέει αμέσως μετά ναι παιδιά εγώ το έκανα??? Είναι φυσιολογικό αυτός που τον κοπάνησε να προσπαθήσει να το συγκαλύψει. .

Πάρα πολλούς …. Συνήθως , οσοι κάνουν εγκλήματα εν «βρασμό ψυχής» αλλά δεν είναι «κατά συρροή» εγκληματίες , πάνε και παραδίδονται μόνοι τους… αλλά , θα συμφωνήσω , θέλει «παντελόνια» για να το κάνεις …

Από κει και πέρα ο ιατροδικαστής και η εισαγγελία λειτούργησαν πολύ σωστά. Αν θέλαν να το συγκαλύψουν (πέρα από τους πέντε δέκα που τον κοπάνησαν γιατί σίγουρα μάζεψε πολύ ξύλο) θα στέλναν έναν μιλημένο ιατροδικαστή και δε θα έφτανε τίποτα στα αυτάκια μας. Οπότε διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά ως τώρα το σύστημα δουλεύει.

Το συστημα , στην συγκεκριμένη περίπτωση , αναγκάστηκε να δουλέψει μιας και η υπόθεση έγινε πρώτο θέμα λογο του θανατου του δεσμοφυλακα , και έχουμε γίνει «καραμούζα» μέχρι και στα αλβανικά μμε… ακομα , βέβαια , δεν εχει τελειωσει …

Σε άλλες υποθεσεις π.χ., που ο νεκρος κρατουμενος είναι πακιστανος στο τμήμα ή πρεζακι σε μεταγωγη με πλοιο ,δεν έχει ανοίξει «ρουθούνι»… ποιος νοιάζεται για τα «σκουπίδια»…

Επισης , η μεγιστη μ@λ@κια που εγινε και τους κανει να τρεχουν , ηταν ότι τελικα ο Αλβανος πέθανε ..

Αν δεν ειχε πεθανει , θα τον περνάγαμε ένα φοτοσοπ και ούτε γατα , ούτε ζημιά…

menelaos46
02/04/2014, 13:45
Πάρα πολλούς …. Συνήθως , οσοι κάνουν εγκλήματα εν «βρασμό ψυχής» αλλά δεν είναι «κατά συρροή» εγκληματίες , πάνε και παραδίδονται μόνοι τους… αλλά , θα συμφωνήσω , θέλει «παντελόνια» για να το κάνεις …

Μη ξεχνάς όμως ότι το έγκλημα αυτό δεν έγινε εν βρασμό ψυχής και δεν έγινε από κάποιον που δεν ξέρει πως κινείται το "πράγμα", ωστόσο αν είναι αληθή αυτά που δημοσιεύονται μερικοί το παραδέχτηκαν μετά από πίεση.

Το συστημα , στην συγκεκριμένη περίπτωση , αναγκάστηκε να δουλέψει μιας και η υπόθεση έγινε πρώτο θέμα λογο του θανατου του δεσμοφυλακα , και έχουμε γίνει «καραμούζα» μέχρι και στα αλβανικά μμε… ακομα , βέβαια , δεν εχει τελειωσει …

Σε άλλες υποθεσεις π.χ., που ο νεκρος κρατουμενος είναι πακιστανος στο τμήμα ή πρεζακι σε μεταγωγη με πλοιο ,δεν έχει ανοίξει «ρουθούνι»… ποιος νοιάζεται για τα «σκουπίδια»…
Επισης , η μεγιστη μ@λ@κια που εγινε και τους κανει να τρεχουν , ηταν ότι τελικα ο Αλβανος πέθανε ..
Αν δεν ειχε πεθανει , θα τον περνάγαμε ένα φοτοσοπ και ούτε γατα , ούτε ζημιά…

Αν δε πέθαινε βεβαίως και δε θα γινόταν τίποτα γιατί απλώς θα το ξέραν μόνο αυτοί που τον δείραν. Επίσης αν ο ιατροδικαστής έλεγε "ξέρετε κάτι κύριοι, πέθανε από παθολογικά αίτια" επίσης δε θα γινόταν τίποτα, αλλά αυτός δεν "αναγκάστηκε" να πει την αλήθεια.

ggs
02/04/2014, 14:15
Μη ξεχνάς όμως ότι το έγκλημα αυτό δεν έγινε εν βρασμό ψυχής και δεν έγινε από κάποιον που δεν ξέρει πως κινείται το "πράγμα", ωστόσο αν είναι αληθή αυτά που δημοσιεύονται μερικοί το παραδέχτηκαν μετά από πίεση.

Αν δε πέθαινε βεβαίως και δε θα γινόταν τίποτα γιατί απλώς θα το ξέραν μόνο αυτοί που τον δείραν. Επίσης αν ο ιατροδικαστής έλεγε "ξέρετε κάτι κύριοι, πέθανε από παθολογικά αίτια" επίσης δε θα γινόταν τίποτα, αλλά αυτός δεν "αναγκάστηκε" να πει την αλήθεια.

Κοίτα , δεν έχει νόημα να το συνεχίζουμε …
Προφανώς , βλέπουμε τελείως διαφορετικά τα πράγματα και βγάζουμε τελείως διαφορετικά συμπεράσματα …
Άλλωστε , απ ότι φαίνεται δεν ενδιαφέρει και κανέναν άλλο το συγκεκριμένο θέμα , οπότε εγώ το αφήνω εδώ ….

menelaos46
02/04/2014, 19:09
Κοίτα , δεν έχει νόημα να το συνεχίζουμε …
Προφανώς , βλέπουμε τελείως διαφορετικά τα πράγματα και βγάζουμε τελείως διαφορετικά συμπεράσματα …
Άλλωστε , απ ότι φαίνεται δεν ενδιαφέρει και κανέναν άλλο το συγκεκριμένο θέμα , οπότε εγώ το αφήνω εδώ ….

Πολύ ωραία ιδέα! :beer:

Lioulios
02/04/2014, 20:51
Είναι περίεργο πάντως που δεν έχει κλειδωθεί ακόμα το θέμα ...

Κάτι άλλα φεύγουν ή κλήνουν με συνοπτικές διαδικασίες .

nicksior
03/04/2014, 12:05

Το θέμα αφορά σε κατάχρηση εξουσίας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους
Οι mods είναι εξουσία …
Όπερ έδει δείξε !
Φυλάγονται μην κατηγορηθούν !!
Απλά πράγματα , τι δεν καταλαβαίνεις???

:bawl:

TROOPER
04/04/2014, 12:54

καλο ειναι να γνωριζουμε τα σκουπιδια που μας περιτριγυριζουν μερικες φορες.

menelaos46
04/04/2014, 12:58

+125

Pan (dvs)
04/04/2014, 13:12

:confused::confused::confused:

o_gavros
04/04/2014, 13:33
313504