View Full Version : Kράνος=αξεσουάρ μηχανής!!!!!! Ακατάλληλο για ανηλίκους!!!
alexxxcbr
09/07/2014, 08:59
Περίθαλψη για όλους είπα παραπάνω Alex. Το ότι υπάρχουν ομάδες επικινδυνότητας ανθρώπων είναι κάτι το οποίο χειρίζεται κάθε ασφαλιστική εταιρεία.
Ok καλα να ειμαστε και καλη μερα.:wave2:
theofilos888
09/07/2014, 09:36
ασφαλεια πληρωνεις για να σε καλυψει εφ'οσον γινει η στραβη ενώ εσυ εχεις παρει όλα τα απαραίτητα μετρα για την προστασια σου! ετσι πρεπει να είναι το σωστο και λογικο! από τη στιγμη που εσυ ο ιδιος αδιαφορεις για το τομαρι σου, γιατι να ενδιαφερθεί καποιος άλλος?
(όχι εσυ προσωπικα, γενικα μιλαω ετσι? προς αποφυγη παρεξηγησεων..)
mike σε αγαπαω το ξερεις, αλλα εδω εισαι πολυ λαθος!!!!!
theofilos888
09/07/2014, 09:48
Περίθαλψη για όλους είπα παραπάνω Alex. Το ότι υπάρχουν ομάδες επικινδυνότητας ανθρώπων είναι κάτι το οποίο χειρίζεται κάθε ασφαλιστική εταιρεία.
Μη τα γυρνας οπως σε συμφερουν! Πριν μας ειπες αλλα, και τωρα λες αλλα! Τελικά εσύ όταν κληθείς να πάς σε περιστατικό, όπου ο μοτοσυκλετιστής δεν φορούσε κράνος, θα τον βοηθήσεις; Ή θα του πείς "Συγνώμη κύριε, αλλα δεν φορούσατε κράνος τουτέστιν δεν θα σας βοηθήσω! Μπορείτε να πεθάνετε ήσυχος!" Μή λέτε ό,τι σας κατεβαίνει στο κεφάλι! Άν σας είναι τόσο δύσκολο να οδηγείτε μοτοσυκλέτα μέσα στην πόλη και να εκτείθεστε στους κινδύνους, μην το κάνετε! Το άν κάποιος φοράει κράνος ή όχι είναι επιλογή του. Το θέμα που άνοιξε ο αγαπητός γιατρός, το άνοιξε με σκοπό να δώσει κάποιο κίνητρο σε αυτους που δεν φοράνε κράνος, να το κάνουν! Οι ασφάλειες είναι υποχρεωμένες να σε καλύψουν ό,τι και να έχει γίνει. Αεροπλάνα, ελικόπτερα, παραβιάσεις στόπ, μετεωρίτες! Φέρνετε την καταστροφή και μετά την τραβάτε από τα μαλλιά!
Και να πώ και έναν αντίλογο; Έστω πως η ασφάλεια, βάση των όσων λέτε ορισμένοι, δε σε καλύπτει! Τα κονδύλια που έχεις δώσει, θα τα καρπωθεί. Και μετα τι; Ας μου το εξηγήσει κάποιος!
nikos_abel
09/07/2014, 09:55
Τα κονδύλια που έχεις δώσει, θα τα καρπωθεί. Και μετα τι; Ας μου το εξηγήσει κάποιος!
:a01:
petros1972
09/07/2014, 10:12
ρε σεις , τι λετε?
να απαγορευουμε την προσβαση στην περιθαλψη της υγειας τους επειδη δεν φοραν κρανος?
σοβαρα?
εγω λεω να πλρωνουν και οσοι καβαλαν μηχανες και παθαινουν ατυχημα. ολοι ξερουμε ποσο επικινδυνες ειναι οι μηχανες.
δεν παμε καλα...
συμφωνω.το θεμα ειναι να γινει συνειδηση ολων αλλα δεν το βλεπω.
Είμαι επαγγελματίας αγαπητέ. Σαφώς και θα πράξω βάσει πρωτοκόλλου και καταστατικού. Δεν χωράει καμία αμφιβολία πάνω σε αυτό. Είναι Άλλο η προνοσοκομειακη περίθαλψη phtls και άλλο η νοσοκομειακη. Πραγματικά απορώ πως μπόρεσες να γράψεις κάτι τέτοιο. Η περίθαλψη είναι για όλους ανεξαιρέτως. Το να φοράς κράνος δεν είναι επιλογή. Είναι ο νόμος. Θες να τον παραβεις; Αυτό έχει κυρώσεις, νομικές και πολύ συχνά σωματικές. Το έκανες μία δύο; θα πληρώσεις φίλε μετά. Δεν γίνεται να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του Ελληναρας κτλ.
Μετά από αυτό το βίντεο δεν είμαι σιγουρος οτι θα γκαζώσω πάνω απο 50 και με φουλ εξάρτηση.
Οποιος δεν το είδε καλύτερα να μην το δεί. Τρομαξα
alexxxcbr
09/07/2014, 11:54
Μετά από αυτό το βίντεο δεν είμαι σιγουρος οτι θα γκαζώσω πάνω απο 50 και με φουλ εξάρτηση.
Οποιος δεν το είδε καλύτερα να μην το δεί. Τρομαξα
Δε βλεπω π@π@ριες.:wave2:
paraligo
09/07/2014, 12:15
:wave2:
Μακάρι να ήταν παπαριές και καμια ταινιούλα της πλάκας να το πάρω στο χαλαρό. Το θέμα είναι οτι είναι αλήθεια και αυτό με τρομάζει
Είμαι επαγγελματίας αγαπητέ. Σαφώς και θα πράξω βάσει πρωτοκόλλου και καταστατικού. Δεν χωράει καμία αμφιβολία πάνω σε αυτό. Είναι Άλλο η προνοσοκομειακη περίθαλψη phtls και άλλο η νοσοκομειακη. Πραγματικά απορώ πως μπόρεσες να γράψεις κάτι τέτοιο. Η περίθαλψη είναι για όλους ανεξαιρέτως. Το να φοράς κράνος δεν είναι επιλογή. Είναι ο νόμος. Θες να τον παραβεις; Αυτό έχει κυρώσεις, νομικές και πολύ συχνά σωματικές. Το έκανες μία δύο; θα πληρώσεις φίλε μετά. Δεν γίνεται να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του Ελληναρας κτλ.
Με ενδιαφέρει πολύ η αποψη σου μιας και εργάζεσαι σε κάτι που έχει τον απόλυτο σεβασμό μου για την πρόσφορα στον συνάνθρωπο .
Προσπαθω να καταλάβω τι θες να πεις αλλα καπου με μπερδευεις…
Τι θες να πεις με αυτό :
Το έκανες μία δύο; θα πληρώσεις φίλε μετά. Δεν γίνεται να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του Ελληναρας κτλ.
Αυτό που ισχύει μέχρι τώρα είναι οτι όλοι οι ασφαλισμένοι (κανονικά θα έπρεπε και οι ανασφάλιστοι αλλα τεσπα) έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη ανεξαρτήτως των συνθηκών του ατυχήματος (αν φορας κρανος , αν εχεις διπλωμα , αν εισαι πιωμενος κλπ).
Το να μην φορας κρανος , να μην εχεις διπλωμα , να εισαι πιωμενος κλπ είναι όλα παραβασεις με συγκεκριμενα πρόστιμα και τιμωρια (οικονομικα , στερηση διπλωματος , ακομα και φυλακιση αναλογα την περιπτωση).
Αυτά τα δυο είναι τελείως διαφορετικά πράγματα και δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υγεια και την περίθαλψη (και το κοστος γι αυτά) ως μέσο πίεσης και τιμωρίας για μια παράβαση.
Διαφωνεις σε κατι από τα παραπάνω ?
alexxxcbr
09/07/2014, 12:33
Μακάρι να ήταν παπαριές και καμια ταινιούλα της πλάκας να το πάρω στο χαλαρό. Το θέμα είναι οτι είναι αλήθεια και αυτό με τρομάζει
Καποια βιντεο η φωτο τα οποια θα μου δημιουργησουν φοβιες στην οδηγηση και θα κινδυνευω μετα περισσοτερο για μενα ειναι π@π@ριες.
Φοραω τον εξοπλισμο μου,ειμαι αφοσιωμενος στον δρομο,αυξομειωνω την ταχυτητα μου αναλογα το δρομο και τις καταστασεις κοκ.
Αυτο κανω 20 χρονια τωρα και ολα οκ.Παρακαλαω να μην πεσει κανας μ@λ@κ@ς πανω μου χωρις να τον δω.:wave2:
Συμφωνώ όπως τα λες και προσθέτω λόγια συναδέλφων στον Καναδά και Νορβηγία. Με το πέρας της νοσηλείας κάποια περιστατικά γίνονται follow up ώστε να αποδοθούν ευθύνες είτε στον οδηγό είτε στον κατασκευαστή του δρόμου ή όπου έλαβε χώρα το συμβάν.
Pan (dvs)
09/07/2014, 12:43
Αυτο υποθετω θα ισχυσει και για τους οδηγους των αλλων οχηματων.Πηγαινες με 30 χλμ πανω απο το οριο ,δεν σε φροντιζω.Ειχες ανοιχτα παραθυρα, μπηκε μεσα το εντομο και προκαλεσες ατυχημα,δεν σε φροντιζω.Σε πηρε ο υπνος στο τιμονι,ενω δεν επρεπε και προκαλεσες ατυχημα?σε αφηνω να πληρωσεις το μαρμαρο.
Φυσικα εαν ισχυσουν αυτα το επομενο σταδιο ειναι να ισχυσουνε και τα παρακατω
Ετρεχες οπως ανεβαινες τις σκαλες περισσοτερο απότι επρεπε και εσπασες το ποδι σου?Εφαγες μεχρι σκασμου το Πασχα και κλαταρε η καρδια σου?................. και παει λεγοντας
Αυτο υποθετω θα ισχυσει και για τους οδηγους των αλλων οχηματων.Πηγαινες με 30 χλμ πανω απο το οριο ,δεν σε φροντιζω.Ειχες ανοιχτα παραθυρα, μπηκε μεσα το εντομο και προκαλεσες ατυχημα,δεν σε φροντιζω.Σε πηρε ο υπνος στο τιμονι,ενω δεν επρεπε και προκαλεσες ατυχημα?σε αφηνω να πληρωσεις το μαρμαρο.
Φυσικα εαν ισχυσουν αυτα το επομενο σταδιο ειναι να ισχυσουνε και τα παρακατω
Ετρεχες οπως ανεβαινες τις σκαλες περισσοτερο απότι επρεπε και εσπασες το ποδι σου?Εφαγες μεχρι σκασμου το Πασχα και κλαταρε η καρδια σου?................. και παει λεγοντας
Υποθέτω έχεις δει ότι η περίθαλψη είναι και πρέπει να είναι για όλους ναι; Μέσα σε αυτό που έχεις βάλει σε κουοτ είναι. Δεν το καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αυτό και μάλλον έχουμε βγει εκτός θέματος.
pipe_smoker
09/07/2014, 13:21
Να κάνω ιμα μετάφραση γιατί νομίζω άλλα λέει ο ένας άλλα καταλαβαίνει ο άλλος. (και μπορεί μαλακίες να καταλαβαίνω κι εγώ).
Ο έβδομος τόλης λέει "Είχες ατύχημα γιατί πήγαινες με 300, δε φόραγες κράνος, είχες πιει κλπ... ΝΑΙ θα σε περιθάλψω, θα κάνω ότι θα έκανα για τον οποιονδήπτε για να του σώσω τη ζωή, να γίνεις καλά κλπ. ΑΛΛΑ, μόλις με το καλό γίνεις καλά, δεν έχει "περασμένα ξεχασμένα". Θα φας πρόστιμα χοντρά για το ότι δε φορούσες κράνος ή είχες πιει κλπ."
Δε λέω ότι συμφωνώ ή διαφωνώ.
Απλά το ξεκαθαρίζω (εάν φυσικά έχω καταλάβει τί λέει ο άνθρωπας).
Να κάνω ιμα μετάφραση γιατί νομίζω άλλα λέει ο ένας άλλα καταλαβαίνει ο άλλος. (και μπορεί μαλακίες να καταλαβαίνω κι εγώ).
Ο έβδομος τόλης λέει "Είχες ατύχημα γιατί πήγαινες με 300, δε φόραγες κράνος, είχες πιει κλπ... ΝΑΙ θα σε περιθάλψω, θα κάνω ότι θα έκανα για τον οποιονδήπτε για να του σώσω τη ζωή, να γίνεις καλά κλπ. ΑΛΛΑ, μόλις με το καλό γίνεις καλά, δεν έχει "περασμένα ξεχασμένα". Θα φας πρόστιμα χοντρά για το ότι δε φορούσες κράνος ή είχες πιει κλπ."
Δε λέω ότι συμφωνώ ή διαφωνώ.
Απλά το ξεκαθαρίζω (εάν φυσικά έχω καταλάβει τί λέει ο άνθρωπας).
Αυτό λέω όπως το έγραψες,συν οτι επίσης πληρώνεις και οποια ζημια κάνεις στον δρόμο όπως πχ,να κουρεψες καμια κολώνα φωτισμου κτλ.Απο εκεί και πέρα η ασφάλεια για ασφάλιστρα μάλλον θα σε χρεώσει περισσοτερα λόγω ιστορικου;Ερώτηση είναι η τελευταία πρόταση μιας και δεν το γνωρίζω αν συμβάινει αυτό.
pipe_smoker
09/07/2014, 13:54
Αυτό λέω όπως το έγραψες...
ΟΚ.
Γιατί αν κατάλαβα καλά οι υπόλοιποι αυτό που έπιασαν ήταν ότι επειδή παρανόμησε κι έπεσε δεν πρέπει καν να τον περιθάλψεις κλπ.
Τέσπα.
Ούτε με αυτό όπως το λες συμφωνώ 100% πάντως.
Εάν ο άλλος έχει κινδυνέψει να μείνει φυτό κι έχει παλέψει με το χάρο, ας πάει στο διάολο η κολώνα που κούρεψε κι ας μήν του στείλουνε την κλήση για υπερβολική ταχύτητα.
Κι ας έφταιγε.
Σε κανένα δεν αξίζει να πεθαίνει απλά γιατί έκανε απερισκεψία.
Πόσο μάλλον να τη γλιτώνει και να του το θυμίζει κάποιος με ροζ χαρτάκια προστίμων.
ΥΓ. Δε μιλάω για κανά πρεζέμπορα που επειδή έτρεχε να γλιτώσει τη σύλληψη στούκαρε, να τον αφήσουν ελέυθερο. Εννοείται μετά θα δικαστεί για αυτά που έχει διαπράξει.
Αλλά να βγαίνει ο άλλος από το νοσοκομείο έχοντας γλιτώσει την αιώνια θέα "ανάποδο ραδίκι" και να τον περιμένει απ'έξω ο τροχονόμος, εμένα δε μου κάθεται καλά.
Bladerunner
09/07/2014, 14:08
Και ποιος θα ορίσει τις ενέργειες-δραστηριότητες που θα ενεργοποιούν την εφαρμογή αυτού του νόμου;
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, οι ιατρικές δαπάνες καρδιοπαθή θα καλύπτονται από τον ίδιο εφόσον είναι π.χ καπνιστής;
pipe_smoker
09/07/2014, 14:11
Και ποιος θα ορίσει τις ενέργειες-δραστηριότητες που θα ενεργοποιούν την εφαρμογή αυτού του νόμου;
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, οι ιατρικές δαπάνες καρδιοπαθή θα καλύπτονται από τον ίδιο εφόσον είναι π.χ καπνιστής;
Έλα ντε.
Κι ανάλογα το πόσα καπνίζει τη μέρα.
Κι αν είναι άφιλτρα.
kostas777
09/07/2014, 14:25
Να φοράς κράνος για το κεφάλι σου, όχι για να σώσεις την ελλάδα από την οικονομική καταστροφή.
Αν είναι δυνατόν να μας απασχολούν τα έξοδα περίθαλψης/αποκατάστασης οποιουδήποτε. Λες και έχουμε λύσει τα οικονομικά μας προβλήματα σαν χώρα και έμεινε μόνο αυτή η τρύπα να κλείσουμε. Εδώ που το σύστημα υγείας παραπαίει, μας φταίει ο τραυματίας.
nikos_abel
09/07/2014, 15:11
Έλα ντε.
Κι ανάλογα το πόσα καπνίζει τη μέρα.
Κι αν είναι άφιλτρα.
Ή πίπες με μπάλσα 319856
Pan (dvs)
09/07/2014, 18:32
Υποθέτω έχεις δει ότι η περίθαλψη είναι και πρέπει να είναι για όλους ναι; Μέσα σε αυτό που έχεις βάλει σε κουοτ είναι. Δεν το καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αυτό και μάλλον έχουμε βγει εκτός θέματος.
Kαταλαβα τι ελεγες γι'αυτο δεν γραφω πουθενα περιθαλψη αλλα φροντιδα.Τι να την κανει την δωρεαν περιθαλψη καποιος οταν μετα απο ατυχημα σπασει μονο το ποδι του και στη συνεχεια τον καλεσουνε να πληρωσει απο την τσεπη του 7 αυτοκινητα και 1 κολονα (τυχαια τα νουμερα).Και τι να την κανει την δωρεαν περιθαλψη αν παθει εγκεφαλικο οταν δει τη σουμα.
Με αφορμη και το παρακατω του Bladerunner Και ποιος θα ορίσει τις ενέργειες-δραστηριότητες που θα ενεργοποιούν την εφαρμογή αυτού του νόμου;να συμπληρωσω.
Οδηγει καποιος ζαλιζετε και πεφτει σε κολονα.Τι τον κανουμε,του στελνουμε το λογαριασμο?
Kαταλαβα τι ελεγες γι'αυτο δεν γραφω πουθενα περιθαλψη αλλα φροντιδα.Τι να την κανει την δωρεαν περιθαλψη καποιος οταν μετα απο ατυχημα σπασει μονο το ποδι του και στη συνεχεια τον καλεσουνε να πληρωσει απο την τσεπη του 7 αυτοκινητα και 1 κολονα (τυχαια τα νουμερα).Και τι να την κανει την δωρεαν περιθαλψη αν παθει εγκεφαλικο οταν δει τη σουμα.
Με αφορμη και το παρακατω του Bladerunner Και ποιος θα ορίσει τις ενέργειες-δραστηριότητες που θα ενεργοποιούν την εφαρμογή αυτού του νόμου;να συμπληρωσω.
Οδηγει καποιος ζαλιζετε και πεφτει σε κολονα.Τι τον κανουμε,του στελνουμε το λογαριασμο?
Ωπα,my bad τότε.Εχεις δίκιο έτσι όπως το έθεσες.Υπάρχουν κενά και δε νομίζω να γεμίζουν απο κάποια ασφαλιστική οπότε γυρνάμε στο αρχικο κείμενο του γιατρού.Οσο και αν φανεί παράξενο ναι,παει και λογαριασμός για την κολώνα και δεν ειναι θέμα της αιτίας η απόφαση της πληρωμής αλλα το αποτέλεσμα.Η πεσμένη κολώνα.Εχω δει λογαριασμο για μπαριέρα πριν 15 χρόνια περίπου.
και ακριβως το ιδιο θελω να πω κι εγω! εσεις γιατι το γενικευετε?
chester24
13/07/2014, 17:57
Αν ειναι να καταλαβουν καποιοι την σημασια του να φορας προστατευτικο εξοπλισμο, θα το καταλαβουν μονο αν δουν π.χ. μια "ωμη" διαφημιση / παρουσιαση / καμπανια.
Η -λυπαμαι που το λεω αυτο- αν γινουν οι ιδιοι το "ωμο" παραδειγμα..
Αν ειναι να καταλαβουν καποιοι την σημασια του να φορας προστατευτικο εξοπλισμο, θα το καταλαβουν μονο αν δουν π.χ. μια "ωμη" διαφημιση / παρουσιαση / καμπανια.
Η -λυπαμαι που το λεω αυτο- αν γινουν οι ιδιοι το "ωμο" παραδειγμα..
ΜΟΝΟ στη 2η περιπτωση δυστυχως! ωμες διαφημισεις / παρουσιασεις κυκλοφορουν εκατοντάδες...
Mits-fz6
26/08/2014, 17:34
322315
agamoi-thytai
27/08/2014, 09:19
Δείτε και το Μάκη:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.276439299210061.1073741831.100005319781615&type=1&fref=nf
low pass
27/08/2014, 21:08
Που να δείτε Αλεξαδρούπολη που ήρθαμε με την κυρά, 1 στους 20 φορούσε κράνος. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν αλλά μου έκανε εντύπωση.
Μενω μονιμα στα Χανια και ειμαι απο Αλεξ/πολη....
Στα Χανια ο πρωτος μπατσος που θα σε δει χωρις κρανος δεν θα σου την χαρισει, στην Αλεξ/πολη ΔΕΝ γραφουν για κρανος μεσα στην πολη σχεδον ποτε (μου εχουν κανει ελεγχο και ημουν ξεκρανωτος και δεν αναφερανε καν την λεξη κρανος).....'
akis_trevor
28/08/2014, 14:50
μην ξαναγυρισουμε στο (ρητορικο για μενα) ερωτημα για ποιον φορας κρανος;για τους μπατσους η για την κεφαλα σου;
εδω και πολλα χρονια εχω παψει να κοταω που και ποτε κανουν μπλοκα γιατι πολυ απλα δεν με ενδιαφερει...
Διαφωνω καθετα...
Μεγαλωσα στην Αλεξ/πολη και σαν πιτσιρικι απο 16 ετων με παπια,σκουτερ και ss ακομα για μια δεκαετια δεν φορουσα κρανος πολυ απλα γιατι δεν βρεθηκε ενας "μαλακας" διοικητης τροχαιας να δωσει εντολη να γραφουνε για το γαμηδι...
Ημουν λοιπον κωλοφαρδος που περασα τα οργισμενα νιατα αναιμακτα....
Κωλοφαρδο ομως δεν ηταν το αδερφακι μου που εφυγε στα 17 του...
32 θα ηταν τωρα και θα πιναμε κανενα τσιπουρο παρεα....
akis_trevor
28/08/2014, 15:01
κι εγω διαφωνω καθετα.
λυπαμαι για το αδερφακι σου,ειλικρινα.προπερσι εχασα κι εγω ενα φιλο κολλητο.
δεν περιμενω απο κανενα κρατος,διοικητη κλπ να σωσει το δικο μου κεφαλι..
κι εγω εμαθα πριν παθω ευτυχως.οταν ανεβηκαν λιγο τα κυβικα και ειδα οτι δεν ειναι σαν το παπακι μου,ειπα "φιλε,δεν ειναι να παιζεις τωρα" και δεν το ξαναεβγαλα.
οπως εχει ειπωθει απειρες φορες ειναι θεμα παιδειας,και το φοβητρο της κλησης δεν ειναι λυση.
αν εχεις μαθει απο πιτσιρικακι οτι οταν καβαλαω,οτι διτροχο κι αν ειναι,βαζω κρανος,δεν θα μιλαγαμε τωρα για δικους μας που εχουν φυγει.....
μοτοσυκλετικη παιδία δεν υπηρχε ουτε για αστειο στον κοινωνικο που περιγυρο τοτε...μακαρι να ζουσαν οι δικοι μας και ας φορουσαν κρανος μονο υπο τον φοβο της κλησης. Δεν θελω να το συζητησω αλλο γιατι δεν ειναι ευχαριστο για μενα, μονο να προσθεσω οτι εχω 2 παιδια τωρα και οταν μεγαλωσουν αν καβαλανε θελω ο καθε τροχονομος που τα πετυχενει ξεκρανωτα να τα μαδαει....
Εννοειται οτι θα τους δωσω οτι μπορω απο συμβουλη και γνωση αλλα τα παιδια ειναι παιδια και παρασυρονται...
... μονο να προσθεσω οτι εχω 2 παιδια τωρα....
...οπως εχει ειπωθει απειρες φορες ειναι θεμα παιδειας,και το φοβητρο της κλησης δεν ειναι λυση.
αν εχεις μαθει απο πιτσιρικακι οτι οταν καβαλαω,οτι διτροχο κι αν ειναι.....
Πιστεύω ότι ακριβώς αυτή είναι η λύση, μάθετε όλοι στους μικρότερους που είναι γύρο σας να φοράνε εξοπλισμό από το πρώτο ποδηλατάκι τους.
όταν μεγαλώσουν θα το θεωρούν αυτονόητο, και θα έχουν μάθει και τη χρησιμότητα του αφού θα γλυτώσουν μέχρι τότε πολλά χτυπήματα :)
Καλά καλά. Πες σε πιτσιρικά αδικημένο στο παγκόσμιο wanna be πρωτάθλημα για κράνος για να ακούσεις ναι εντάξει αλλά Κλάιν μαιν. Παίζει να ακούσεις και μπινελίκι. Δε σώζεται με το φιλότιμο. Με αστυνόμευση ίσως κάτι γίνει δυστυχώς.
akis_trevor
29/08/2014, 00:13
Καλά καλά. Πες σε πιτσιρικά αδικημένο στο παγκόσμιο wanna be πρωτάθλημα για κράνος για να ακούσεις ναι εντάξει αλλά Κλάιν μαιν. Παίζει να ακούσεις και μπινελίκι. Δε σώζεται με το φιλότιμο. Με αστυνόμευση ίσως κάτι γίνει δυστυχώς.
αν παει σε μενα αυτο,σορρυ αλλα η παιδεια δεν δινεται στα 16-18.
δεν μιλησα για φιλοτιμο.
Δεν ξέρω αν πρέπει να τα γράψω αυτά που θέλω ποιητικά ή να ξεκινήσω να χώνω ασταμάτητα για ώρα!!!!Let the χώσημο begin!!!!
Ζητώ από τώρα συγγνώμη για αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, και για τον τόνο τους και για το περιεχόμενό τους, αλλά κάπου πρέπει και εγώ να τα πω γιατί δεν μπορώ να βρίσω τους ίδιους.Αρκετοί νομίζω θα με καταλάβουν και θα με δικαιολογήσουν και κάποιο άλλοι όχι.Σε περίπτωση λοιπόν που φάω ban ας μη γίνει ένα ακόμα απλό topic για αντιπαράθεση!
Είμαι γιατρός σε μία ΜΕΘ στην Αθήνα και βαρέθηκα να βλέπω κατεστραμμένες οικογένειες 30άριδων και μανάδες και κοπέλες 20ριδων να κλαίνε ασταμάτητα γιατί το κράνος για μερικούς είναι "αξεσουάρ" μηχανής.
Όχι ρε μ@λάκες δεν είναι αξεσουάρ μηχανής, δεν είναι για την μηχανή ρε βλάχο, που από εδώ και πέρα θα κοιτάς το ταβάνι και θα ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου βάζοντας την γυναίκα σου στα 30 της να σε ξεσκατίζει και να σε ταΐζει με σύριγγα.
Δεν είναι αξεσουάρ μηχανής ρε μόγγολο που η μάνα σου και ο πατέρας σου σε μεγάλωναν μία ζωή και τώρα θα έχουν ακόμα ένα διακοσμητικό φυτό στο σπίτι.
Δεν είναι αξεσουάρ μηχανής ρε προϊστορικέ γίββωνα που τα παιδιά σου δεν θα μπορούν ποτέ να παίξουν μαζί σου γιατί το μόνο πράγμα που μπορείς να κουνήσεις είναι τα βλέφαρά σου.
Δεν είναι αξεσουάρ μηχανής ρε μαλακισμένε κάγκουρα που σου χάλαγε το μαλλί και το έβαζες στον αγκώνα, τώρα όχι μαλλί να βάλεις ζελέ δεν έχεις αλλά ούτε καν οστά στο κρανίο σου.... να δω τι σκατά θα χτενίσεις τώρα.
Δεν είναι αξεσουάρ μηχανής βλαμμένο κοριτσάκι που ανεβαίνεις ξεκράνοτη για να μη χαλάσει το make up στην μηχανή του του απο πάνω κάγκουρα και ο πατέρας σου θα βλέπει μόνο τις παλιές φωτογραφίες σου και θα καταπίνει 10 αντικαταθλιπτικά γιατί δεν θα έχει το κουράγιο να σε δει έτσι όπως έγινες.
Δεν είναι αξεσουάρ μηχανής.....
Είναι για τα κεφάλια σας ρεεεεεεεεεε!!!!!!! Είναι η διαφορά μεταξύ 3 μηνών στην ΜΕΘ και μίας ζωή σαν γαρδένια από μία απλή επίσκεψη στα επείγοντα και μίας ζωής καθ' όλα φυσιολογική. Είναι η διαφορά μεταξύ νεκροταφείου και 2 μηνών με γυψονάρθηκα! Είναι η διαφορά μεταξύ θανάτου και ζωής....
Φτάνει.........:a37:
Αν και απαντας καυστικα, και λιγο απολυτα.
Θα σου πω οτι οταν οδηγας μηχανη το κρανος ειναι λιγο, θελει φουλ εξοπλισμο.
Μαζι με ραχοκοκαλια, και προστατευτικο στερνου.
Μιας και μιλας για αναπηριες (μαλλον αναφερεσαι 5 θωρακικο και 5 αυχενικο),
Οπωτε τυπου ανοιχτο και jet set ειναι απλα για ντεκορ, γναθος-ρινικο-ζυγωματικα και βρεγματικο πανε περιπατο.
Και μιλαμε για κρανη 500+ για να πεις οτι ζεις, αυτοι που το πανε λιγο παραπανω απο τους αγωνες και δεν κανουν τεστ με 50χλμ.
Υ.Σ ας φροντισει και η τροχαια και λιγο τους Tour de france ποδηλατακιδες στο θεμα να σεβονται τον ΚΟΚ, και ας μην σουζαρουν τα δικα τους.
αν παει σε μενα αυτο,σορρυ αλλα η παιδεια δεν δινεται στα 16-18.
δεν μιλησα για φιλοτιμο.
Οχι δεν πάει κάπου συγκεκριμένα. Απλά οι teens δεν καταδεχονται συμβουλές και παίζει να σε βρίσουν κιόλας.
akis_trevor
29/08/2014, 07:28
:a10:
Οχι δεν πάει κάπου συγκεκριμένα. Απλά οι teens δεν καταδεχονται συμβουλές και παίζει να σε βρίσουν κιόλας.
spyrakos35
29/08/2014, 07:42
Υ.Σ ας φροντισει και η τροχαια και λιγο τους Tour de france ποδηλατακιδες στο θεμα να σεβονται τον ΚΟΚ, και ας μην σουζαρουν τα δικα τους.
ας κοιτάξουμε πρώτα την καμπούρα μας και μετά βλέπουμε και των άλλων... ;)
amyroukai
29/08/2014, 07:59
Σπάιρο αυτή ακριβώς η δικαιολογία είναι το γιατί ποτέ δεν συμβαίνει τίποτα πουθενά. Πάντα "πρέπει να ξεκινήσουμε από κάτι άλλο"... Χωρίς να συμφωνώ στο ότι η σειρά είναι αυτή που λέει ο anco σώνει και καλά.
spyrakos35
29/08/2014, 08:09
Σπάιρο αυτή ακριβώς η δικαιολογία είναι το γιατί ποτέ δεν συμβαίνει τίποτα πουθενά. Πάντα "πρέπει να ξεκινήσουμε από κάτι άλλο"...
έτσι....
φαντάζεσαι να σε πω καράφλα???
:uplate:
amyroukai
29/08/2014, 08:23
έτσι....
φαντάζεσαι να σε πω καράφλα???
:uplate:Ε, κοντά θα πέσεις...
Το αστείο θα ξεκινήσει αν σου πω εγώ ότι θέλεις δίαιτα :lol:
Pan (dvs)
29/08/2014, 08:43
Πιστεύω ότι ακριβώς αυτή είναι η λύση, μάθετε όλοι στους μικρότερους που είναι γύρο σας να φοράνε εξοπλισμό από το πρώτο ποδηλατάκι τους.
όταν μεγαλώσουν θα το θεωρούν αυτονόητο, και θα έχουν μάθει και τη χρησιμότητα του αφού θα γλυτώσουν μέχρι τότε πολλά χτυπήματα :)
Aγορασα πριν 3 μηνες στον ανιψιο μου,3,5 χρονων,κρανος για το ποδηλατακι του.
Πριν λιγες μερες επλενα την μηχανη μου στην αυλη (ας πουμε με τη βοηθεια του).Μολις τελειωσα την καβαλλησα και πηγα να τη βαλω στην μερια της,αποσταση 10 μετρων.
Ο ανιψιος "που πας ρεεεε" και πηγε στο ποδηλατο του,πηρε το κρανος του και μου το εδωσε να το φορεσω.
Φυσικα και το φορεσα.
George_M.
29/08/2014, 22:47
ετσι ακριβως,δειτε την συνεχεια εδω.. (http://www.mybike.gr/topic/73981-%ce%bf-%ce%b7%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%82/page__fromsearch__1)
ετσι ακριβως,δειτε την συνεχεια εδω... (http://www.mybike.gr/topic/73981-%ce%bf-%ce%b7%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%82/page__fromsearch__1)
οκ!
George_M.
30/08/2014, 03:17
ναι ετσι ακριβως..μαθε στο παιδακι να φοραει κρανος..
και στα 18 παρτου gsxr..επισης μαθε του ενα καρο..βλακειες..
και η παιδεια το κρανος ειναι:a13:..Μαθε του πρωτα να γινει
ανθρωπος..το κρανος σωζει ζωες..το ειπαμε..
φιλε σε μενα αναφερεσαι...?:uplate:
φιλε σε μενα αναφερεσαι...?:uplate:
:nono:
George_M.
30/08/2014, 12:22
:nono:γενικα!!
μιλαω..δεν αναφερθηκα!σε εσενα..συγκεκριμενα.
απλα μου την εσπασε το κειμενο που παραθεσες..
βλεπεις οταν εγω μικρος εκανα ποδηλατο..δεν υπηρχαν
κρανη..και δεν επαθα τιποτα..;)
οκ ολα ψιλοκαλως,,,
Για μιλά καλυτερα...
Μέχρι να μπουν οι Μοντς δηλαδης και να κανονισουν.
Για μιλά καλυτερα...
Μέχρι να μπουν οι Μοντς δηλαδης και να κανονισουν.
σορρυ..αν εγραψα κατι κακο αλλα δεν αναφερθηκα προσωπικα σε κανενα
μαλλον δεν καταλαβε ο φιλος..κακως ασχολουμαι..:yuck:
.......
φιλε το πηρες προσωπικα δεν αναφερθηκα σε εσενα
εκτος αν εισαι εσυ ο ιδιος που αναφερεσαι στο κειμενο..
αν δες καταλαβες..σορρυ!!
διαβασε τι εγραψα και σκεψου!εννουσα οτι ωραιο το κειμενο
αλλα μηπως πρεπει να μαθουμε..αλλα πραγματα στα παιδακια
πρωτου τα παραταμαι με ενα κρανακι και το ποδηλατακι στο δρομο..
τι δεν καταλαβαινεις..:rolleyes:
George_M.
30/08/2014, 12:34
σορρυ..αν εγραψα κατι κακο αλλα δεν αναφερθηκα προσωπικα σε κανενα
μαλλον δεν καταλαβε ο φιλος..κακως ασχολουμαι..:yuck:
οτι κατι δεν ειναι κατανοητο η επιστημη λεει οτι πρωτα εξεταζουμε εαν φταιει ο πομπος κ μετα ο δεκτης...:wave2:
(σαφως κ ειμαι εγω ρε μεγαλε..κ μαλλον πρεπει να ξαναδιαβασεις το θεμα...)
Καλά προφανώς δεν πήγαινε σε εσένα η "παρατήρηση"
Α και by the way εγώ κατάλαβα παρα πολύ καλά τι ήθελες να σχολιασες.Ο ευθικτος φίλος μας δεν κατάλαβε και αρχισε τα μπινελικια τα οποία σε κάθε περιπτωση είναι απαράδεκτα.
sapila racing
30/08/2014, 12:41
Το βλέπω να κλειδώνει οσονούπω όπως πάει και καλά θα κάνει κιόλας. :rolleyes:
Το βλέπω να κλειδώνει οσονούπω όπως πάει και καλά θα κάνει κιόλας. :rolleyes:
+1!!!!
sapila racing
30/08/2014, 12:46
ας τα ξυρισουν οι μοντς..
δεν τα εγραψα καλα..εγω φταιω..
δεν υπαρχει προβλημα!
εγραψα τι εννουσα..
ο φιλος μου απο επανω εχει το δικιο
του..αλλωστε το κειμενακι εννουσε την χρηση κρανους..
απο μικρη ηλικια..
στο οποιο συμφωνω..
εγω φταιω..:wave2:
Τα κάνεις πρώτα π@@τ@να και μετα πας να τα μαζέψεις, αλλά δεν παει έτσι φίλε.
Ισως νομίζεςι οτι οι mods δεν έχουν άλλες δουλειές απο το να παρακολουθούν ποιός θα γράψει παπαριές και να καθαρίζουν συνέχεια αλλά δεν είναι έτσι.
Δεν τέλειωσε ακόμα το καλοκαίρι και τα banακια είναι οτι πρέπει για τετοιες περιπτώσεις.
Τα κάνεις πρώτα π@@τ@να και μετα πας να τα μαζέψεις, αλλά δεν παει έτσι φίλε.
Ισως νομίζεςι οτι οι mods δεν έχουν άλλες δουλειές απο το να παρακολουθούν ποιός θα γράψει παπαριές και να καθαρίζουν συνέχεια αλλά δεν είναι έτσι.
Δεν τέλειωσε ακόμα το καλοκαίρι και τα banακια είναι οτι πρέπει για τετοιες περιπτώσεις.
ΟΚ!φταιω γιατι ασχολουμαι..
Egine fasina kai sbistikan oi brisies.
Sto epomeno kleidwnei to thema
TONYBANDIT
30/08/2014, 13:25
παιδια τα πραγματα ειναι απλα.ο ελληνας ποναει μονο στην τσεπη.στις διακοπες ημουν κρητη και συγκεκριμενα ιεραπετρα οπως τα τελευταια 15 χρονια.δεν κυκλοφορει κανεις χωρις κρανος καθως οι κλησεις πεφτουν βροχη.βεβαια οι περισσοτεροι ειναι με κρανος jumbo bebe αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια
παιδια τα πραγματα ειναι απλα.ο ελληνας ποναει μονο στην τσεπη.στις διακοπες ημουν κρητη και συγκεκριμενα ιεραπετρα οπως τα τελευταια 15 χρονια.δεν κυκλοφορει κανεις χωρις κρανος καθως οι κλησεις πεφτουν βροχη.βεβαια οι περισσοτεροι ειναι με κρανος jumbo bebe αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια
Εγω παντως φιλε tony..
στην Παρο που παω χρονια..
φοραω μονο για την Διαδρομη που θα κανω Αθηνα_ Πειραια
Γιατι οταν πρωτοπηγα..αισθανομουνα εξωγηινος..
βεβαια καθε χρονο καλοκαιρι.. χαλαρα καποιος..σκοτωνεται:wave2:
George_M.
30/08/2014, 14:03
ολα καλως κ απο μενα,σορυ που δεν καταφερα να κρατησω περισσοτερο τις ισσοροπιες...
:beer:
Αρη κ λοιποι mods ευχαριστουμε για την ανοχη...σκοπος ηταν να πουμε κατι παραπανω να βοηθησουμε αλλα δεν μας βγηκε κ τοσο...
ολα καλως κ απο μενα,σορυ που δεν καταφερα να κρατησω περισσοτερο τις ισσοροπιες...
Αρη κ λοιποι mods ευχαριστουμε για την ανοχη...σκοπος ηταν να πουμε κατι παραπανω να βοηθησουμε αλλα δεν μας βγηκε κ τοσο...
:beer::beer:
xarisiero
19/06/2016, 11:41
Η λογοκλοπή σαφώς και είναι πρόβλημα Γιάννη, αλλά αν αυτό το viral οδηγήσει έστω και εναν-δύο να φορέσει κράνος και εξοπλισμό εμένα προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου .....Τώρα σε ότι αφορά στο θέμα της φωτογραφίας με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο, είναι απαράδεκτη...:beer:
Χαίρομαι που κάτι το οποίο σήμερα με τσιγκλισε και θέλησα να μεταφέρω,τελικά ξεκίνησε απο εδώ!!
Το κείμενο είναι και θα είναι διαχρονικό.
Ελπίζω ο φίλος που το ανέβασε να διαπρέπει σαν επιστήμονας όσο και σαν άνθρωπος.
Λοιπόν...
Διάβασα αυτό το κείμενο πριν από 1-2 χρόνια, είχε αναδημοσιευτεί με το link του σε ένα άλλο φόρουμ μοτοσυκλετιστών. Με άγγιξε πολύ, τόσο που όσο και να περνούσε ο καιρός ποτέ δεν ξέχασα το περιεχόμενο του. Μία παραπάνω ευαισθησία την είχα και την έχω, εργάζομαι σε χώρους με ΑμΕΑ, εκεί είναι όλες οι κατηγορίες (εκ γενετής, ατυχήματα, κλπ), έτσι και βιώνω πολύ συχνά το τι δυσκολίες αντιμετωπίζει κυρίως η οικογένεια...
Πρόσφατα αναδημοσίευσα το link (όχι το περιεχόμενο) σε γκρούπ μοτισυκλετιστών στο facebook, αριθμεί κάτι παραπάνω από 3000 μέλη. Έτυχε να διαβάσω λίγο νωρίτερα σε αυτό το γκρουπ για ακόμα ένα περιστατικό με θύμα οδηγό μηχανής που πάλι δεν φορούσε κράνος, εκεί σκέφτηκα ότι ο τρόπος γραφής του συγγραφέα του ποστ (είπα για εμένα ότι ο τρόπος γραφής του χαράχτηκε ανεξίτηλα ως ανάμνηση και μάθημα ζωής) ίσως και να έσωζε την επόμενη στιγμή-αύριο-στο μέλλον κάποιες ζωές. Ήταν θέμα διάθεσης - timing να ψάξω να βρω το άρθρο, θα μπορούσα να το είχα ποστάρει και στο παρελθόν, δεν ήταν και το πρώτο θύμα που διάβαζα το οποίο δεν φορούσε κράνος. Ίσως και να ένιωσα έστω και λίγο υπεύθυνος, αν το είχα ποστάρει νωρίτερα ίσως και να το είχε διαβάσει - ίσως να τον άγγιζε - ίσως να φορούσε κράνος, ίσως, ίσως... Το μυαλό κάνει περίεργα παιχνίδια όταν η διάθεση δεν είναι και τόσο καλή....
Το ποστ μου ξεκίνησε έτσι και όπως είπα κατέληγε ΜΟΝΟ σε link:
"Όταν δεν φοράς κράνος αλλά και όταν γενικά παίζεις την ζωή σου κορώνα - γράμματα.
ΜΕΘ ή RIP?
Πάντα άλλος θα την πληρώνει για την δική σου μ@λακία...
3135 μέχρι στιγμής μέλη, κάποιοι θα το διαβάσουν, κάποιον θα τον αγγίξει.
ΥΓ: Δεν είμαι εγώ ο συγγραφέας!"
Ξεκίνησαν οι κοινοποιήσεις, όλα καλά... Μέρα με την μέρα πετυχαίνω το κείμενο αυτούσιο, εννοώ χωρίς link και φυσικά χωρίς καμιά αναφορά στο moto.gr.
Λυπάμαι ρε παιδιά, τι να πω λυπάμαι... Αυτό που κάνω όπου πετύχω ανάρτηση χωρίς link γράφω στα σχόλια "Το πρωτότυπο - αρχικό ποστ είναι στο moto.gr από το 2014" και φυσικά το link. Και αυτό γιατί δεοντολογικά τα εύσημα ανήκουν στον συγγραφέα και στο moto.gr που διατήρησε αυτούσια την ανάρτηση του.
Το μόνο που με κάνει να νιώθω καλά είναι ότι το διάβασαν πολλοί, θα το διαβάσουν ακόμα περισσότεροι, κάποιοι θα βάλουν κράνος. Κάποιες οικογένειες θα συνεχίσουν να είναι ευτυχισμένες και ανέμελες οικογένειες...
Αυτά...
ΥΓ: Τώρα βλέπω ότι είμαι μέλος από το 2010 και αυτό είναι το πρώτο μου ποστ... :-(
amyroukai
19/06/2016, 19:22
Χάρη αυτό που είδα ήταν από μπράβο σε άσχετους για το κείμενο... ως "δεν μας παρατάει ο γιατρός, θα πληρωθεί και τις υπερωριες στην ΜΕΘ και θα βγάζει και από εκεί".
Για την ουσία, ουδείς. Τέλος πάντων...
xarisiero
19/06/2016, 19:30
Λοιπόν...
Διάβασα αυτό το κείμενο πριν από 1-2 χρόνια, είχε αναδημοσιευτεί με το link του σε ένα άλλο φόρουμ μοτοσυκλετιστών. Με άγγιξε πολύ, τόσο που όσο και να περνούσε ο καιρός ποτέ δεν ξέχασα το περιεχόμενο του. Μία παραπάνω ευαισθησία την είχα και την έχω, εργάζομαι σε χώρους με ΑμΕΑ, εκεί είναι όλες οι κατηγορίες (εκ γενετής, ατυχήματα, κλπ), έτσι και βιώνω πολύ συχνά το τι δυσκολίες αντιμετωπίζει κυρίως η οικογένεια...
Πρόσφατα αναδημοσίευσα το link (όχι το περιεχόμενο) σε γκρούπ μοτισυκλετιστών στο facebook, αριθμεί κάτι παραπάνω από 3000 μέλη. Έτυχε να διαβάσω λίγο νωρίτερα σε αυτό το γκρουπ για ακόμα ένα περιστατικό με θύμα οδηγό μηχανής που πάλι δεν φορούσε κράνος, εκεί σκέφτηκα ότι ο τρόπος γραφής του συγγραφέα του ποστ (είπα για εμένα ότι ο τρόπος γραφής του χαράχτηκε ανεξίτηλα ως ανάμνηση και μάθημα ζωής) ίσως και να έσωζε την επόμενη στιγμή-αύριο-στο μέλλον κάποιες ζωές. Ήταν θέμα διάθεσης - timing να ψάξω να βρω το άρθρο, θα μπορούσα να το είχα ποστάρει και στο παρελθόν, δεν ήταν και το πρώτο θύμα που διάβαζα το οποίο δεν φορούσε κράνος. Ίσως και να ένιωσα έστω και λίγο υπεύθυνος, αν το είχα ποστάρει νωρίτερα ίσως και να το είχε διαβάσει - ίσως να τον άγγιζε - ίσως να φορούσε κράνος, ίσως, ίσως... Το μυαλό κάνει περίεργα παιχνίδια όταν η διάθεση δεν είναι και τόσο καλή....
Το ποστ μου ξεκίνησε έτσι και όπως είπα κατέληγε ΜΟΝΟ σε link:
"Όταν δεν φοράς κράνος αλλά και όταν γενικά παίζεις την ζωή σου κορώνα - γράμματα.
ΜΕΘ ή RIP?
Πάντα άλλος θα την πληρώνει για την δική σου μ@λακία...
3135 μέχρι στιγμής μέλη, κάποιοι θα το διαβάσουν, κάποιον θα τον αγγίξει.
ΥΓ: Δεν είμαι εγώ ο συγγραφέας!"
Ξεκίνησαν οι κοινοποιήσεις, όλα καλά... Μέρα με την μέρα πετυχαίνω το κείμενο αυτούσιο, εννοώ χωρίς link και φυσικά χωρίς καμιά αναφορά στο moto.gr.
Λυπάμαι ρε παιδιά, τι να πω λυπάμαι... Αυτό που κάνω όπου πετύχω ανάρτηση χωρίς link γράφω στα σχόλια "Το πρωτότυπο - αρχικό ποστ είναι στο moto.gr από το 2014" και φυσικά το link. Και αυτό γιατί δεοντολογικά τα εύσημα ανήκουν στον συγγραφέα και στο moto.gr που διατήρησε αυτούσια την ανάρτηση του.
Το μόνο που με κάνει να νιώθω καλά είναι ότι το διάβασαν πολλοί, θα το διαβάσουν ακόμα περισσότεροι, κάποιοι θα βάλουν κράνος. Κάποιες οικογένειες θα συνεχίσουν να είναι ευτυχισμένες και ανέμελες οικογένειες...
Αυτά...
ΥΓ: Τώρα βλέπω ότι είμαι μέλος από το 2010 και αυτό είναι το πρώτο μου ποστ... :-(
Προσωπική μου άποψη......Πολυ καλά έκανες μερικές φορές καλό είναι να μην χάνουμε τον πραγματικό στόχο που είναι το κράνος και ο προστατευτικός εξοπλισμός...
Πολλοί μπορεί να σου πουν ότι<< δεν θα ενδιαφερθώ εγώ για το κεφάλι του άλλου>>....και δικαίωμα τους ,,
Υπάρχει όμως και μερίδα ανθρώπων που ενδιαφέρεται και πάλι προσωπική μου άποψη καλά κάνει..Αν έστω και ένας παραπάνω φορέσει κράνος για οποιοδήποτε λόγο εμένα με καλύπτει...
xarisiero
19/06/2016, 19:34
Χάρη αυτό που είδα ήταν από μπράβο σε άσχετους για το κείμενο... ως "δεν μας παρατάει ο γιατρός, θα πληρωθεί και τις υπερωριες στην ΜΕΘ και θα βγάζει και από εκεί".
Για την ουσία, ουδείς. Τέλος πάντων...
Το φβ είναι ενας ατελείωτος κουβάς κάθε λογής μ@@κίας σε αυτό συμφωνούμε...Και εγώ τα διάβασα αυτα που λές και με εκνεύρισαν...Ωμως θεωρώ οτι ίσως σε κάποιους να έβαλε λίγο μυαλό ..τι να πώ ίσως να σκέφτομαι λάθος....
amyroukai
19/06/2016, 20:20
Νομίζω οτι αυτή ήταν και η λογική του DrSpeed, μακάρι και με το πρόσφατο viral κάποιον να άγγιξε.
devil's animal
21/06/2016, 19:46
http://www.zougla.gr/automoto/moto/nea/article/sokari-anartisi-giatrou-sto-facebok-gia-motosikletistes-pou-egine-viral:rolleyes:
Pan (dvs)
21/06/2016, 19:57
Νομίζω οτι αυτή ήταν και η λογική του DrSpeed, μακάρι και με το πρόσφατο viral κάποιον να άγγιξε.
Οπως τα γραφει το παλικαρι στο αρχικο ποστ παντα θα αγγιζει.Το κακο ειναι οτι το συνοδευουνε πλεον με κατι υπερβολικες φωτο που προκαλουνε αποστροφη και μαλλον εχουνε το αντιθετο αποτελεσμα.
congate7
23/06/2016, 13:54
Τώρα θα μου πείτε τι ρωτάς, αλλά εγώ θα ρωτήσω γιατί είμαι περίεργος.
Σε αυτή τη φωτογραφία που έχει το κρανίο, προς τα που είναι το πάνω;
Το πρόσωπο σε ποια μεριά είναι;
Το κείμενο είναι πολύ καλό.
Στη χώρα του "ξέρεις σε ποιον μιλάς" όμως δύσκολα περνάς το μήνυμα που θες.
Pan (dvs)
23/06/2016, 14:22
Τώρα θα μου πείτε τι ρωτάς, αλλά εγώ θα ρωτήσω γιατί είμαι περίεργος.
Σε αυτή τη φωτογραφία που έχει το κρανίο, προς τα που είναι το πάνω;
Το πρόσωπο σε ποια μεριά είναι;
Το κείμενο είναι πολύ καλό.
Στη χώρα του "ξέρεις σε ποιον μιλάς" όμως δύσκολα περνάς το μήνυμα που θες.
Πλακα μας κανεις;Μετα απο τετοιο στραπατσο το προσωπο θα βρισκεται καμμια διακοσαρια μετρα μακρια.
Παιδια, να τονισουμε, ιδιαιτερα τωρα το καλοκαιρι, οτι εκτος του κρανους που η χρηση του ειναι αυτονοητη, δεν πρεπει να παραβλεπεται και ο υπολοιπος εξοπλισμος, ειδικα γαντια και μποτακια που πολλες φορες μενουν σπιτι λογω ζεστης ειναι επισης απαραιτητα... Προσφατα σε διαδρομη σε δρομο ταχειας κυκλοφοριας πετρα μου χτυπησε το αριστερο χερι πανω στο τιμονι ακριβως στο κοκαλο πανω απο τα δαχτυλα. Αποτελεσμα να γινει τρυπα στο υφασματινο καλοκαιρινο γαντι που φορουσα το οποιο παντως με προστατεψε. Σκεφτειτε να οδηγουσα χωρις γαντια . Ας μη μιλησουμε για πτωση και την τριβη με την ασφαλτο...
ΠΡΟΣΟΧΗ...
congate7
23/06/2016, 15:24
Πλάκα μας κάνεις;Μετά από τέτοιο στραπάτσο το πρόσωπο θα βρίσκεται καμιά διακοσαριά μέτρα μακριά.
Έχεις δίκιο... Που ήταν θέλω να μάθω γιατί δε μπορώ να καταλάβω πως το βλέπω(από ποια μεριά)
SHOOTER045
23/06/2016, 15:46
http://www.karatzova.com/2016/06/blog-post_667.html?m=1
Desperado
23/06/2016, 16:43
Έχεις δίκιο... Που ήταν θέλω να μάθω γιατί δε μπορώ να καταλάβω πως το βλέπω(από ποια μεριά)
Θα σου λύσω την απορία.....Ο άνθρωπος είναι ξαπλωμένος ανάσκελα, βλέπεις το κεφάλι από την πάνω μεριά, όπου λείπει το δέρμα-τριχωτό της κεφαλής, τα οστά του πάνω μέρους του κρανίου, όλο το περιεχόμενο του κρανίου (εγκέφαλος κλπ) και βλέπεις την κάτω εσωτερική πλευρά του κρανίου...........
congate7
23/06/2016, 16:48
Θα σου λύσω την απορία.....Ο άνθρωπος είναι ξαπλωμένος ανάσκελα, βλέπεις το κεφάλι από την πάνω μεριά, όπου λείπει το δέρμα-τριχωτό της κεφαλής, τα οστά του πάνω μέρους του κρανίου, όλο το περιεχόμενο του κρανίου (εγκέφαλος κλπ) και βλέπεις την κάτω εσωτερική πλευρά του κρανίου...........
newrider125
07/09/2016, 23:57
Παιδιά ομολογώ ότι στη σχολή μου που είναι ένα χιλιόμετρο από το σπίτι μου πάω ακάλυπτος τελείως (εκτός και αν βρέχει ) αλλά επειδή είδα όλο το πόστ ορκίστηκα ότι και μέχρι τη σχολή κράνος μπουφάν γάντια !!!
nikos_abel
08/09/2016, 09:56
Παιδιά ομολογώ ότι στη σχολή μου που είναι ένα χιλιόμετρο από το σπίτι μου πάω ακάλυπτος τελείως (εκτός και αν βρέχει ) αλλά επειδή είδα όλο το πόστ ορκίστηκα ότι και μέχρι τη σχολή κράνος μπουφάν γάντια !!!
Ένα, χιλιόμετρο; Γιατί δεν πας με τα πόδια;
sergiosm
08/09/2016, 11:08
Και μόνο πάντως το γεγονός ότι, εν έτει 2016, μιλάμε ακόμα για το αυτονόητο, μόνο ως ΤΡΑΓΙΚΟ μπορεί να χαρακτηριστεί.
newrider125
09/09/2016, 12:57
Γιατί είναι όλο ανηφόρα (το έκανα τα δύο πρώτα χρόνια ) και τα 400 τελευταία μέτρα είναι 25-30% κλίση ... Επίσης τώρα πια είμαι πάντα στην ώρα μου :rolleyes:
Γιατί είναι όλο ανηφόρα (το έκανα τα δύο πρώτα χρόνια ) και τα 400 τελευταία μέτρα είναι 25-30% κλίση ... Επίσης τώρα πια είμαι πάντα στην ώρα μου :rolleyes:
:uplate: αμ δε θες μηχανάκι, αλλά land rover!
nikos_abel
09/09/2016, 13:42
Κρατώ το θετικό, ότι πλέον φοράς εξοπλισμό. Τώρα το ανηφόρα / κατηφόρα το αφήνω ασχολίαστο.
Έχω συνάδελφο που οδηγάει σκούτερ. Τον έβλεπα πάντα χωρίς κράνος. Όταν τον ρώτησα μου είπε πως δεν του περισσεύουν για να αγοράσει. Οπότε του παρήγγειλα ένα ΜΤ και του το έκανα δώρο. Το φόρεσε για κάνα μήνα και μετά άρχισε πάλι να το "ξεχνάει" που και που. Προχθές έπεσε με αστεία χιλιόμετρα λόγω υγρασίας, χωρίς το κράνος. Την πτώση την σταμάτησε το πρόσωπο του. Τρία ράμματα στο φρύδι και ένα μάτι χειρότερο από του Ροκι μετά τον αγώνα. Και πάλι καλά να λέμε δλδ γιατί αν χτυπούσε πάνω σε καμία πέτρα δεν ήθελε πολύ να μείνει και στον τόπο.
Όταν τον είδα μετά το ατύχημα του λέω "Δες το από τη θετική πλευρά, τουλάχιστον δε χάλασε το κράνος σου". Έσκυψε το κεφάλι και μόνο τα κλάματα που δεν έβαλε.
sergiosm
09/09/2016, 17:10
Όταν τον είδα μετά το ατύχημα του λέω "Δες το από τη θετική πλευρά, τουλάχιστον δε χάλασε το κράνος σου". Έσκυψε το κεφάλι και μόνο τα κλάματα που δεν έβαλε.
Είστε και είρων κύριε. :lol:
Υ.Γ.: ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕΣ. Τουλάχιστον αυτός ήταν τυχερός. Για να δούμε τώρα, θα το φοράει το κράνος του;
γ@μω τα post.....εύγε γιατρε μου !!!!!
εμενα φιλε ptc με κοροιδευε γειτονας ξεχασμενος καγκουρας τον 80s γιατι εδωσα 300+ για κρανος καποτε ενω τα πουλανε 20 ευρω στο λιντλ...ο ιδιος εσπασε το χερι λιγο καιρο μετα γιατι ειχε το κρανος στο χερι και οχι στην κεφαλα..βγαλε συμπερασμα :a31:
amyroukai
10/09/2016, 10:04
Το συμπέρασμα του θα είναι καθόλου κράνος, αφού όταν το έχεις μαζί χτυπάς.
newrider125
11/09/2016, 00:50
Κρατώ το θετικό, ότι πλέον φοράς εξοπλισμό. Τώρα το ανηφόρα / κατηφόρα το αφήνω ασχολίαστο.
Δέν είχα καί τόσο θέμα αλλά μετά από κάποιες βροχές με έπιασαν οι αμυγδαλές μου μετά το γύρισε σε αθρίτιδα και το αποτέλεσμα κορτιζόνη για κάνα χρόνο οπότε πήραμε το όχημα :rolleyes:
newrider125
11/09/2016, 00:51
:uplate: αμ δε θες μηχανάκι, αλλά land rover!
Άστο ειχα κάνει κάτι γάμπες λες και έπαιζα ποδόσφαιρο 2 χρόνια :bawl:
sergiosm
11/09/2016, 08:17
Το συμπέρασμα του θα είναι καθόλου κράνος, αφού όταν το έχεις μαζί χτυπάς.
Σωστό και αυτό :lol:
nikos_abel
11/09/2016, 09:24
Δέν είχα καί τόσο θέμα αλλά μετά από κάποιες βροχές με έπιασαν οι αμυγδαλές μου μετά το γύρισε σε αθρίτιδα και το αποτέλεσμα κορτιζόνη για κάνα χρόνο οπότε πήραμε το όχημα :rolleyes:
Δεν έχω λόγια.
Draculas
16/10/2016, 19:24
Μετά απο μετωπική με κλούβα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=148042&page=3), επιβεβαιώνω κι εγώ ότι το κράνος σώζει!