PDA

View Full Version : Ένας φίλος θέλει βοήθεια για αγορά 1ης μηχανής... το ίδιο και εγώ!

nick_VFR
07/04/2014, 16:14
Έχω ένα φίλο και συνάδελφο που μόλις έβγαλε δίπλωμα και έχει καταλήξει ότι ένα τετράχρονο 250άρο εντούρο είναι το πιο κατάλληλο για να ξεκινήσει την καριέρα τους στους 2 τροχούς. Βρήκε λοιπόν το παρακάτω μηχανάκι στο car.gr...

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4884629/

... και έρχεται σε μένα για βοήθεια (συγκεκριμένα, να πάμε να το δούμε μαζί, καθώς είμαι ο πιο σχετικός με μηχανές από τους φίλους του).

Το πρόβλημα είναι ότι είμαι μεν ο πιο "σχετικός", αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι και... πολύ σχετικός!! Πώς λέει το ρητό; "Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος"; Ε, αυτό ακριβώς!! :a21:

Οπότε, θα χρειαστώ λίγη βοήθεια. Ειδικά αν υπάρχει κάποιος νυν ή πρώην κάτοχος του μοντέλου εδώ, θα με βοηθούσε πολύ.
Κοιτάζω πρώτα από όλα για σημάδια από πτώση, ακούω τον κινητήρα να μην κάνει περίεργους θορύβους, τσεκάρω για τυχόν διαρροές, το οδηγώ και βλέπω πώς συμπεριφέρεται... άλλες ιδέες πάνω στο τι να προσέξω;

menelaos46
07/04/2014, 16:18
Εκ πρώτης όψεως μου φαίνεται οκ! Και καλή επιλογή. Σε ποιά περιοχή βρίσκεσαι?

SoulGR
07/04/2014, 16:27
να το πατε σε μηχανικο δε παιζει?

dimzan
07/04/2014, 16:29
γιατι δεν το πατε και σε καποιο μηχανικο να το κοιταξει?

Pan (dvs)
07/04/2014, 19:50
Νικο πες μου αν θελεις να το κοιταξουμε.

ego_o_idios
07/04/2014, 21:16
Ένας φίλος θέλει βοήθεια για αγορά 1ης μηχανής... το ίδιο και εγώ!

ok ama 8elete voi8ia gia proti mixani na parete tin no1 mixani
ine i pio endedigmeni kinisi

lykourgi
07/04/2014, 21:26
Γενικά δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Το μπροστά φτερό μόνο, φαίνεται αλλαγμένο. Από εργοστάσιο βγαίνουν με πράσινο.
Πάντως αξίζει να το κοιτάξεις.

marios93
07/04/2014, 21:41
να το πας σε μηχανικο που τον ξερεις καλα

nick_VFR
08/04/2014, 18:51
Το μηχανάκι βρίσκεται στην Κόνιτσα και είναι λίγο δύσκολο να το φέρουμε στα Γιάννενα σε γνωστό μας μηχανικό ή ακόμη και να φέρουμε μηχανικό στην Κόνιτσα... θα το επιδιώξουμε πάντως!

Έχω πάντως την εντύπωση ότι γίνονται πολλές αγορές μεταχειρισμένων χωρίς πρώτα να το πάει κάποιος το όχημα σε μηχανικό. Εξάλλου, και αυτός μια γνώμη θα σου πει, δεν μπορεί όμως να σου δώσει εγγύηση ότι το μηχανάκι δεν θα βγάλει προβλήματα! Απλά, σου δίνει μια σιγουριά παραπάνω και μπορεί και να σε προφυλάξει από κάποια "στραβοπατήματα"...

devil's animal
08/04/2014, 19:32
Γιαννενα - Κονιτσα ειναι μισο τσιγαρο δρομος...
παρτε τον μηχανικο με οχημα δικο σας και ανεβαστε τον πανω...
δωστε του ενα 40αρι, ταϊστε τον και 2 σουβλακια στην πλατεια της Κονιτσας (στον καλο που ειναι με την βεραντουλα και εχει και κρεοπωλειο ;)) για να κανετε την δουλεια σας σωστα...
μπροστα σε μια βλαβη που μπορει εσεις να μην την δειτε και να την πληρωσετε αργοτερα, αυτα τα εξοδα, δεν ειναι τιποτα...

:wave2:

chrisdoum
08/04/2014, 19:55
σε αυτά τα λεφτά βρίσκεις και ktm εντούρο και από κβ 250 μέχρι και 450...δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει...