View Full Version : Παιχνίδια αγοράζετε στα παιδιά σας?
Pardalotzatziki
10/04/2014, 12:28
Οι ίδιες συνθήκες εργασίας/αμοιβώς ισχύουν και στα μεγάλα πολυκαταστήματα, super markets κλπ.
Δεν είναι κάτι νέο, από εκεί και πέρα τι;
Ειναι απο τους χειροτερους μεγαλους, αισχρος. Σε μαρκετ ειναι λιγο καλυτερα. Εκτος απο τον Αρβανιτιδη. Αλλη λερα...
Η λαμπαδα εχει και παιχνιδι πανω επωνυμο:D είναι πολλα πραγματα που εχει για καθημερινη χρηση,σε σχεση τιμης ποιοτητας εχουν βγει πολύ καλα.
Μετα απο αυτα που διαβαζεις θα επρεπε να σταματησεις να πηγαινεις, ασχετο αν μερικα σου βγηκα καλα. Αλλο ειναι το θεμα. Ασε που τα περισσοτερα ειναι κινεζικα σκουπιδια.
Και πολύ καλα κανεις,ομως δεν θα αλλαξει κατι,οι μισθοι θα είναι χαμηλοι, αλλα πραγματα πρεπει να αλλαξουμε ολοι μας.
Το ιδιο με παραπανω...το μποικοταζ σε μια επιχειρηση αλλαζει πολλα
Κάποτε και οι επιχειρηματίες πρέπει να καταλάβουν ότι και ο εργαζόμενος είναι κεφάλαιο της επιχείρησης και πρέπει να επενδύουν και σε αυτόν.
Δυστυχως δεν θα το καταλαβουν ποτε, μονο το τζιρο προσκυνουν. Ημουνα 5 χρονια σε τετοια σλυσιδα(το πιο μεγαλο ονομα θα ελεγα αυτο τον καιρο) και παρολο που λεγανε στους υπαλληλους "ειστε στην πρωτη γραμμη", μας γραφανε κανονικα. Ειμαι σιγουρος, οτι σχολη και να τελειωσανε οι διευθυνταδες, κανενας καθηγητης δεν τους ειπε οτι ο απογοητευμενος υπαλληλος ειναι παραγωγικος. Αντιθετως προοδευουν οι ρουφιανοι και οι γλυφτες(αυτοι με φαγανε και μενα) οι οποιοι αυξανονται λογω κρισης. Εγραψα μια επιστολη 3 σελιδων γεματη με παραπονα και υποδειξεις στον γενικο διευθ. και του ειπα "αντε απολυσε με τωρα". Δυστυχως αυτο που προσκυνουν, το "ουδεις αναντικαταστατος", ειναι λαθος.
Παιδια μια σωστη διευθυντρια γνωρισα τοσα χρονια στην αγορα εργασιας, η οποια ειχε τελειωσει μονο το γυμνασιο και βγηκε μεσα απο τη δουλεια, αξια, σβελτη ηξερε τι εκανε και αναγνωριζε τι αξιζει ο καθενας. Ε, ειχε και καναδυο ελλατωματα, φυσικο ειναι, αλλα δεν γνωρισα καλυτερο προϊσταμενο. Οι αλλοι ειναι διευθυντες @ρχιδι@, αντι για διευθυντες με @ρχιδι@.
Οι προσεγγίσεις ΟΛΩΝ μας είναι συναισθηματικές..
Έτυχε , πριν χρόνια , σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Κίνα να γνωριστώ με τον επιχειρηματία της εν λόγω επιχείρησης. Πρόκειται για έναν πανέξυπνο – υπερδραστήριο άνθρωπο που στα οικονομικά θέματα έβλεπε χρόνια μπροστά .
Οχι, δεν ειναι, ανταποκρινονται στην αληθεια. Πανεξυπνος μπορει να ειναι και να φερνει βουνα απο χαμηλης ποιοτητας και τιμης εμπορευματα, αλλα ξεφτιλιζει το προσωπικο και εκμεταλλευεται την κατασταση με τον χυδαιοτερο τροπο. Αλλο το ενα, αλλο το αλλο. Διαβαζουμε κατα καιρους οτι εταιριες δινουν εξτρα μπονους απο τα κερδη τους στους υπαλληλους(νομιζω η Πορσε τωρα τελευταια;;). Αυτος ειναι το ακριβως αντιθετο. Τοσα κερδη ΚΑΙ να κλεβεις τους υπαλληλους;; Ε...οχι. Και μιλαω γιατι ξερω 3-4 ατομα που εργαζονται εκει.
Pan (dvs)
10/04/2014, 12:36
Δε σε καταλαβα.
Εννοεις αν πρεπει να τεθουν καποια ορια στο μεχρι που μπορει να φτασει ο γαμαζατορας για να φυλαχτει απο τον αγοραστη που φοβαται μην του ψυρισει καμια τσιχλα απ'το ταμειο?
Αν ναι, τοτε σαφως και πρεπει να τραβηχτουν γραμμες.
Οχι ,εννοω οτι δεν πρεπει να ξαναπατησουμε σε αυτα τα μαγαζια,ασχετο με τη συμπεριφορα και τους ορους που μας βαζουνε.
Ειμαι σαφως κατα των απροσωπων πολυκαταστηματων.Μας δημιουργησανε περισσοτερα προβληματα απο οσα μας λυσανε.Επιπλεον ο καταναλωτης αγοραζει πανακριβα, προιοντα χαμηλης ποιοτητας.
Εγω αυτο κανω και δεν εχω βγει χαμενος στις αγορες μου.Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι ειμαι υπερ των μικροτερων και τοπικων επιχειρησεων ανευ ορων.
zannisvel
10/04/2014, 12:41
Οχι ,εννοω οτι δεν πρεπει να ξαναπατησουμε σε αυτα τα μαγαζια,ασχετο με τη συμπεριφορα και τους ορους που μας βαζουνε.
Ειμαι σαφως κατα των απροσωπων πολυκαταστηματων.Μας δημιουργησανε περισσοτερα προβληματα απο οσα μας λυσανε.Επιπλεον ο καταναλωτης αγοραζει πανακριβα, προιοντα χαμηλης ποιοτητας.
Εγω αυτο κανω και δεν εχω βγει χαμενος στις αγορες μου.Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι ειμαι υπερ των μικροτερων και τοπικων επιχειρησεων ανευ ορων.
+600
Νομιζω οτι αυτο ειναι το πιο σωστο post σε ολο το thread.
Μιας και πιασατε τα περι "πολιτικης"καταστηματων να πω και εγω την δικια μου ιστορια.
Σε πολυ γνωστο καταστημα επιπλων στην Θεσσαλονικη,χρειαστηκα ενα καροτσακι αναπηρικο για την συζηγο γιατι ειχε κανει
μια επεμβαση στα ποδια και δεν μπορουσε να περπατησει.
Στην εισοδο του καταστηματος μου ζητησανε να συμπληρωσω μια φορμα με τα στοιχεια μου.
Διαβαζωντας προσεκτικα το φυλλαδιο διαπιστωνω οτι ζητουσαν απαραιτητα το ΑΦΜ και τον αριθμο της ταυτοτητας μου.
Τους απαντησα οτι αυτα τα στοιχεια ειναι προσωπικα δεδομενα και οτι δεν θελω να ΑΓΟΡΑΣΩ το καροτσακι αλλα να το
χρησιμοποιησω.
Η διευθυνση του καταστηματος επεμενε οτι για να δωθει το καροτσι πρεπει να συμπληρωσω ΟΛΑ τα στοιχεια μου
αλλιως καροτσακι δεν εχει.
Φυσικα και μετα απο αυτο δεν με ξαναειδαν.
pipe_smoker
10/04/2014, 12:48
Οκ, άλλο κατάλαβα προφανώς.
Σε αυτά συμφωνούμε.
Στην πράξη όμως το πράγμα ζορίζει πάρα πολύ ειδικά σε συγκεκριμένους κλάδους που έχουν απομείνει 2-3 μεγαλοκαταστήματα να παίζουν όλη την αγορά.
http://www.protothema.gr/greece/article/341284/karelias-moirase-25-ekat-euro-stous-ergazomenous-deite-tis-apisteutes-parohes/
περί ανταποδοτικής σχέσης εργοδότη-εργαζομένου
http://www.thermopilai.org/content/mpiskota-papadopoulou-mia-ellenike-etaireia-pou-agapa-tous-ergazomenous-tes
περί αυξήσεων μισθών μέσα στην κρίση...
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=525143
βλ. περί συγχώνευσης και εργασιακής αποκατάστασης των εργαζομένων της "Δούκας ΑΕ"
http://amanpoiare.blogspot.gr/2011/01/o_13.html
περί εργασιακής αποκατάστασης και εξόφλησης δεδουλευμένων των εργαζομένων της Ατλάντικ
http://etheldrivers.blogspot.com/2013/11/e.html
περί σεβασμού του εξαήμερου και της Κυριακάτικης αργίας
έτσι για να μην ξεχνιόμαστε πως πρέπει να είναι οι μεγάλοι εργοδότες....
Μεγάλοι όχι μόνο στους τζίρους, αλλά και στην ανταπόδοση...
Pardalotzatziki
10/04/2014, 12:51
εμένα μου έδωσε άλλα είκοσι χρόνια ζωής και την πιο όμορφη ανάμνηση που θα κρατήσω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου για πάντα γιατί αυτό μένει στην τελική μάγκες μου
μπορεί να μην ήταν ο πιο όμορφος αετός , μπορεί να μην ήταν ο πιο μεγάλος αλλά ήταν ο ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ που έκατσε και τον έφτιαξε μαζί με τον ΜΠΑΜΠΑ της
my 2c:wave2:
Your 2 cents...ειναι τα καλυτερα και μπραβο σου...!!
Μουστάκας είναι κορυφή πολύ πιο ποιοτικά προϊόντα και καλές τιμές.
Για οσους δεν το ξερετε, ο πατερας του ιδιοκτητη του Jumbo ειχε καποτε την El Greco, εταιρια παραγωγης ποιοτικων παιχνιδιων που πια θεωρουνται πολυ συλλεκτικα και πωλουνται πανακριβα.
Καποιοι θα θυμαστε ας πουμε τα Καστρα και πολιορκητες(που τωρα πανε και ως 300-400Ε!) και πολλα αλλα. Δεν ξερω τι συμπεριφορα ειχε ο πατερας προς τους τοτε εργατες στα εργοστασια του. Απλα μου φαινεται αντιφατικο ενα παιδι που μεγαλωνει και βλεπει την προσπαθεια για ποιοτητα του πατερα του να ειναι τωρα ενας "πανεξυπνος" εμπορος σκουπιδιων.
Επισης ο Μουστακας καποτε ειχε εταιρια παραγωγης παιχνιδιων με ονομασια Πυροπλαστ(μπειτε στο ebay και γραψτε pyroplast greek) και αναμεσα σε αλλα εφτιαχνε και τα
γνωστα σε ολους Airgam boys
https://www.google.gr/search?q=airgam+boys&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=73ZGU9HSFsiRswbrjoBg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1467&bih=669
Χαιρομαι που διαβαζω οτι ως εταιρια παραμενει αξιοπρεπης, τουλαχιστον στην εξυπηρετηση. Εργασιακα δεν ανεφερε καποιος.
Your 2 cents...ειναι τα καλυτερα και μπραβο σου...!!
Για οσους δεν το ξερετε, ο πατερας του ιδιοκτητη του Jumbo ειχε καποτε την El Greco, εταιρια παραγωγης ποιοτικων παιχνιδιων που πια θεωρουνται πολυ συλλεκτικα και πωλουνται πανακριβα.
Καποιοι θα θυμαστε ας πουμε τα Καστρα και πολιορκητες(που τωρα πανε και ως 300-400Ε!) και πολλα αλλα. Δεν ξερω τι συμπεριφορα ειχε ο πατερας προς τους τοτε εργατες στα εργοστασια του. Απλα μου φαινεται αντιφατικο ενα παιδι που μεγαλωνει και βλεπει την προσπαθεια για ποιοτητα του πατερα του να ειναι τωρα ενας "πανεξυπνος" εμπορος σκουπιδιων.
αυτό το ίδιο παιδί είναι που πώλησε την εταιρεία λίγο πριν πτωχεύσει και ξεκίνησε την JUMBO...
Pardalotzatziki
10/04/2014, 13:00
αυτό το ίδιο παιδί είναι που πώλησε την εταιρεία λίγο πριν πτωχεύσει και ξεκίνησε την JUMBO...
Τα δικαιωματα υποθετω (των παιχνιδιων) γιατι η παραγωγη σταματησε..
nicksior
10/04/2014, 13:03
Και έφτιαξε αυτό..
http://www.euro2day.gr/QuotesDetail.aspx?q=265
Και έφτιαξε αυτό..
http://www.euro2day.gr/QuotesDetail.aspx?q=265
και αυτό (http://youtu.be/yq4o6yl-mv4)
Θα μπορουσε να εκοβε τις μισες χαζοδιαφημισεις και τα χρηματα να τα εδινε στους εργαζομενους.
nicksior
10/04/2014, 14:52
και αυτό (http://youtu.be/yq4o6yl-mv4)
:lol:
Ναι!
Μας βγήκε και οικολόγος ..
:bawl:
nicksior
10/04/2014, 14:56
Θα μπορουσε να εκοβε τις μισες χαζοδιαφημισεις και τα χρηματα να τα εδινε στους εργαζομενους.
Φυσικά και θα μπορούσε..
Μόνο που θα κατέληγε ένας απο εμάς (οικονομικά εννοώ) :lol:
notakos600
10/04/2014, 20:58
Και να σκεφτεί κανείς πως ο πατέρας του είχε την El Greco...
Pardalotzatziki
11/04/2014, 00:58
Φυσικά και θα μπορούσε..
Μόνο που θα κατέληγε ένας απο εμάς (οικονομικά εννοώ) :lol:
Με τιποτα...
xristos x
11/04/2014, 01:30
Να παω την κουβεντα λιγο παρακατω; Ποιος ο λογος να δωσει παραπανω λεφτα στους εργαζομενους του; Για την ψυχη της μανας του; Για την καλη του την καρδια; Η μαλλον τι θα τον κανει να δωσει παραπανω; Θα τον πειραξει λετε η φημη οτι δεν ειναι ποιοτικα τα προιοντα του; Μα αυτο διαφημιζει (αν θυμαστε τηλεοπτικη διαφημιση που κατεληγε ..."τα βγαλε τα λεφτα του") ειναι φτηνο και αν χαλασει χ@στηκες θα παρεις αλλο. Για να ειναι πιο παραγωγικοι οι υπαλληλοι του; Υπαρχει το καροτο υπαρχει και το μαστιγιο και στις μερες μας σπανιζουν τα καροτα και το μαστιγιο ειναι "αν δεν σ αρεσει παραιτησου... περιμενουν χιλιαδες βιογραφικα". Δεν αναφερομαι στο συγκεκριμενο μαγαζι αλλα γενικοτερα αφου παρομοιες συνθηκες ισχυουν σε πολλες εταιριες που πολλες μαλιστα δουλευεις και εχεις να λαμβανεις (μιλαω για εταιριες αποδεδειγμενα κερδοφορες, οχι για "μαγαζακια" που δεν βγαζουν μεροκαματο) .
Θα θελα αποψεις αλλα και την αποψη καποιου που ειναι υπερμαχος της """ελευθερης""" αγορας τι πρεπει να κανουν οι εργαζομενοι ή τι πρεπει να γινει;
Pan (dvs)
11/04/2014, 08:12
Να παω την κουβεντα λιγο παρακατω; Ποιος ο λογος να δωσει παραπανω λεφτα στους εργαζομενους του; Για την ψυχη της μανας του;
Θα θελα αποψεις αλλα και την αποψη καποιου που ειναι υπερμαχος της """ελευθερης""" αγορας τι πρεπει να κανουν οι εργαζομενοι ή τι πρεπει να γινει;
Καταρχην αλλο ελευθερη αγορα και αλλο ασυδοτη αγορα.
Τωρα για το πρωτο.Ο καπιταλισμος ειναι ενα οικονομικο συστημα που εχει σαν σκοπο το κερδος (χοντρα-χοντρα).Το κερδος του επιχειρηματια ,ερχετε σε πρωτη φαση απο την μειωση του κοστους παραγωγης και σε δευτερη απο την αγοραπωλησια των προιοντων.
Οσο πιο φθηνα παραγει τοσο μεγαλυτερο ειναι το κερδος του.Αν ομως ο εργαζομενος φτασει στο σημειο να μην μπορει να αγορασει τα προιοντα δεν γινεται να ολοκληρωθει ο κυκλος και να βγαλει κερδος.
Οποτε οταν οι εργαζομενοι δεν εχουνε λεφτα βγαινει χαμενος και ο επιχειρηματιας.Βασικη αρχη του καπιταλισμου ειναι ο κοσμος να εχει λεφτα και να ξοδευει.
εγω παλι εχω μια αλλη απορια αφου πιασατε το συστηματακι.
η ανθιση του καπιταλισμου ηρθε με την βιομηχανικη επανασταση. δλδ η μηχανη αρχισε να αντικαθιστα τον ανθρωπο (χοντρα-χοντρα).
αυτο εγινε με σκοπο τι? την ξεκουραση του ανθρωπου? δλδ υπηρξε μια ουμανιστικη προσεγγιση στην εφευρεση των μηχανων ωστε να ανεβει το επιπεδο επιβιωσης και διανοησης στο ανθρωπινο γενος η με σκοπο τα κερδη και την εξαθλιωση των (πρωην αφου αντικατασταθηκαν απο τις μηχανες) εργατων οι οποιοι ειναι και το μεγαλυτερο ποσοστο ανθρωπων?
και αν καταληξουμε (εκ των πραγματων) στο δευτερο μηπως τελικα το συνθηματακι ''τα πλουτη τους ειναι το αιμα μας'' ξαφνικα βρισκει μια αμεση εφαρμογη στην πραγματικη ζωη?
και οπως ειπε και ο μπογιο (με τον οποιο συμφωνω απαραιτητα σε ολα)...ειναι ο καπιταλισμλος ηλιθιε. :wave2:
εγω παλι εχω μια αλλη απορια αφου πιασατε το συστηματακι.
η ανθιση του καπιταλισμου ηρθε με την βιομηχανικη επανασταση. δλδ η μηχανη αρχισε να αντικαθιστα τον ανθρωπο (χοντρα-χοντρα).
αυτο εγινε με σκοπο τι? την ξεκουραση του ανθρωπου? δλδ υπηρξε μια ουμανιστικη προσεγγιση στην εφευρεση των μηχανων ωστε να ανεβει το επιπεδο επιβιωσης και διανοησης στο ανθρωπινο γενος η με σκοπο τα κερδη και την εξαθλιωση των (πρωην αφου αντικατασταθηκαν απο τις μηχανες) εργατων οι οποιοι ειναι και το μεγαλυτερο ποσοστο ανθρωπων?
και αν καταληξουμε (εκ των πραγματων) στο δευτερο μηπως τελικα το συνθηματακι ''τα πλουτη τους ειναι το αιμα μας'' ξαφνικα βρισκει μια αμεση εφαρμογη στην πραγματικη ζωη?
και οπως ειπε και ο μπογιο (με τον οποιο συμφωνω απαραιτητα σε ολα)...ειναι ο καπιταλισμλος ηλιθιε. :wave2:
314098
tsompanis
11/04/2014, 11:18
. Δεν ξερω τι συμπεριφορα ειχε ο πατερας προς τους τοτε εργατες στα εργοστασια του. Απλα μου φαινεται αντιφατικο ενα παιδι που μεγαλωνει και βλεπει την προσπαθεια για ποιοτητα του πατερα του να ειναι τωρα ενας "πανεξυπνος" εμπορος σκουπιδιων..
Καθόλου αντιφατικό. Ο πατέρας πρέπει να δασκάλεψε καλά τον μικρό στον κόσμο του εμπορίου,
αφού η ιστορία δείχνει πως έχει προλάβει τα πράγματα ...και άνετα;)
Pardalotzatziki
11/04/2014, 11:26
Καθόλου αντιφατικό. Ο πατέρας πρέπει να δασκάλεψε καλά τον μικρό στον κόσμο του εμπορίου,
αφού η ιστορία δείχνει πως έχει προλάβει τα πράγματα ...και άνετα;)
Σιγουρα θα τον δασκαλεψε...αλλα για τις επιλογες του δεν ξερουμε τι δρομο διαλεξε. Για την συμπεριφορα του στους εργαζομενους ξερουμε
καποια πραγματα και για αυτο γινεται η κουβεντα. Και εκει ειναι φαουλ...και fail...
Αντε να το κελειδωσουμε και αυτο...
Απο την αποψη του εργοδοτη φυσικα και θα θελει να βγαλει το μεγιστο δυνατο κερδος. Για ποιο λογο δλδ να κατσει ο εργοδοτης να παρει δανεια, να ασχοληθει μερονυχτα να κλησει συμφωνιες και γενικα να δεσμευσει ενα πολυ μεγαλο μερος της ζωης του (οικονομικης, ψυχολογικης και χρονικης) αν δεν εχει το τελικο στοχο να βγαλει ΠΟΛΛΑ λεφτα;
Απο την αποψη της εταιριας, αν η στρατηγικη για κερδος ειναι η "μετακινηση" τεραστιων ποσοτητων φτηνιαρικων αγαθων με τρελη-αδιακοπη και πανακριβη διαφημιστικη καμπανια ωστε απο μικρο κερδος ανα μοναδα (αλλα παρα πολλες μοναδες αγαθων για να εχει (τρομερα) κερδη), ειναι λογικο και αναμενομενο να προσπαθει να κοψει και να ξεζουμησει απο οπου μπορει (μισθους και λειτουργικα κοστη.
Απο την αποψη του εργαζομενου τωρα. Οχι, με 200 ευρω δεν ζεις. Ουτε με 390. ΑΛΛΑ για καποιον νεο, 18-24, με μηδενικη εργασιακη πειρα και υπο τις παρουσες συνθήκες της αγωρας, δεν θα συμφερε κανεναν εργοδοτη να τον πληρωνει 700ευρω για την αποδοση που θα εχει τα 2-3 πρωτα χρονια. Η εναλλακτικη θα ηταν να δουλευει "μαυρος" ανασφαλιστος για λιγα περισσοτερα χωρις κανενα δικαιωμα.
Με απλα λογια απο το να εμενε ανεργος ή ανασφαλιστος (αυτος και αλλοι 3 μαζι του) μεχρι τα 30+ του και να συντηρειτε απο τους γωνεις του, το να εχει μια δουλιτσα, 200ευρω "χαρτζιλικι" και ασφαλιση ειναι μια καλη αρχη (υπο τις παρουσε συνθηκες).
Με ακομα πιο απλα λογια, αν αυριο τα jumbo (και τα καθε jumbo) κλεισουν ή απολυσουν τους μισους φτηνους εργαζομενους τους, πιο ακριβος θα ειναι το οφελος για την κοινωνια ή τους εργαζομενους; Η ικανοποιηση οτι πληχτικε ο καπιταλισμος;
Ενημερωτικα να σας πω (για να καταλαβαιτε πια ειναι η κατασταση στην αγωρα για τους νεους) το κρατος εχει βγαλει κατι προγραμματα ΜΑΘΗΤΙΑΣ για αποφοιτους Τεχνικων Λυκειων ωστε να συμπληρωσουν τα 3 χρονια ενσημα που χρειαζονται για να παρουν την κανονικη αδεια ασκησεως επαγγελματος.
Σε αυτα τα προγραμματα οι εργοδοτες ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. Το κρατος μοναχα πληρωνει την ασφαληση τους μαζι με κατι ψηχουλα απο τον ΟΑΕΔ.
Ξερετε ποση ζητηση υπαρχει για την ΤΣΑΜΠΑ ΕΡΓΑΣΙΑ? Ελαχιστη και πολυ πιθανο το προγραμμα να μην τρεξει (νομιζω ειναι απο ΕΣΠΑ).
Στην (Κομουνιστικη κατα τα αλλα) Κινα δεν τους βαζουν με το ζορι να δουλεβουν στις φαμπρικες... Ξεκινανε και φευγουν απο τα χωρια τους οι νεοι γιατι τα 40Ευρω τον μηνα ειναι πολυ περισσοτερα χρηματα απο αυτα που θα μπορουσαν να βγαλουν φυτευοντας ριζια και ψοφοντας στην πεινα...
Φυσικα και ειναι εκμεταλευση αλλα βρειτε μια καλυτερη εναλλακτικη που να δουλεβει στον συγχρονο κοσμο.
Η Βορεια Κορεα π.χ. νοικιαζει εργατες-"εθελοντες" (κρατοντας ομοιρους τις οικογενιες τους) σε υλοτομια στην Σιβηρια.
Τελος καποια στιγμη (στην Ελλαδα ειδικα) καλο ειναι να μαθουμε οτι σαν πολιτες (στον καπιταλισμο τουλαχιστον) "ψηφιζουμε" με τα χρηματα μας και δεν περιμενουμε απο το κρατος πατερουλη να μας σωσει απο την χαζομαρα μας.
Το οτι τα jumbo πουλανε φτηνα σκουπιδια ή οτι τα ηλεκτρονικα- οικιακα χαλανε με το που θα ληξει η εγγυηση ή οτι τα αυτοκινητα-μηχανακια μετα τα 3 χρονια ξεκινανε να αυτοδιαλυονται δεν εχει γινει απο σκοτεινες δυναμεις αλλα απο το οτι οι καταναλωτες "τσιμπανε" στην χαμιλη τιμή χωρις να σκευτουν οτι κατι (ειτε αντικειμενο ή υπηρεσια) για να ειναι πιο φτηνο εχει φτιαχτει φτηνα.
tsompanis
11/04/2014, 11:42
Και εκει ειναι φαουλ...και fail...
Ήθελα πάντως να ήξερα αν κάποιος απο τους επικριτές του ήταν στην θέση του τι θα έκανε.
Μάλλον θα μοίραζε μέρισμα απο τα κέρδη στους υπαλλήλους...
Η αγορά είναι ζούγκλα και μόνο αν έχεις κοφτερά δόντια γίνεσαι δυνατός.
Αυτός είναι ο κανόνας δυστυχώς
Pardalotzatziki
11/04/2014, 11:58
Ήθελα πάντως να ήξερα αν κάποιος απο τους επικριτές του ήταν στην θέση του τι θα έκανε.
Μάλλον θα μοίραζε μέρισμα απο τα κέρδη στους υπαλλήλους...
Η αγορά είναι ζούγκλα και μόνο αν έχεις κοφτερά δόντια γίνεσαι δυνατός.
Αυτός είναι ο κανόνας δυστυχώς
Εξαρταται απο που θα ξεκινουσε αυτος που θα ηταν στη θεση του. Π.χ. Ενα φτωχοπαιδο που πετυχε στη ζωη του τα βλεπει αλλιως τα πραγματα...
Τα κοφτερα δοντια για τον ανταγωνισμο...οχι για τους συνεργατες σου...
EDOμεΤΑΧΙ ..3805 χλμ. μακριά από την Αθήνα…στο Γκετεμποργκ.. (http://tvxs.gr/news/kosmos/soyidia-telos-8oro-efarmogi-6oroy-me-idies-apodoxes)
Το δημοτικό συμβούλιο του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας αποφάσισε να μειώσει τις ώρες εργασίας σε έξι, καταργώντας το οκτάωρο στις δημοτικές υπηρεσίες και διατηρώντας παράλληλα τις αποδοχές στο ίδιο επίπεδο.
tsompanis
11/04/2014, 12:06
Τα κοφτερα δοντια για τον ανταγωνισμο...οχι για τους συνεργατες σου...
Πρώτο φαουλ. Οι συνεργάτες σου είναι οι πρώτοι πιθανοί ύποπτοι να γίνουν μελλοντικοί ανταγωνιστές σου ;)
Pardalotzatziki
11/04/2014, 12:07
Πρώτο φαουλ. Οι συνεργάτες σου είναι οι πρώτοι πιθανοί ύποπτοι να γίνουν μελλοντικοί ανταγωνιστές σου ;)
Ασε μη το παμε στις πιθανοτητες.....ολα ειναι πιθανα...
Συνεργατες εννοω τους υπαλληλους.
υ.γ. Οταν ο Γουτεμβεργιος εφηβρε τον εκτυπωτη (Hewlett Packard ητανε νομιζω) το εκανε με στοχο το κερδος (και την δοξα).
Αφησε ανεργους τους γραφιστες της εποχης και η υπεροχη τεχνη του χειρογραφου αντιτυπου αντικατασταθηκε απο την φτηνιαρικη επαναλυψημοτητα της πρεσας.
Το οτι αλλαξε τον κοσμο προς το καλυτερο μαλλον ειναι αμφισβητισημο λοιπον...
Καταρχην αλλο ελευθερη αγορα και αλλο ασυδοτη αγορα.
Τωρα για το πρωτο.Ο καπιταλισμος ειναι ενα οικονομικο συστημα που εχει σαν σκοπο το κερδος (χοντρα-χοντρα).Το κερδος του επιχειρηματια ,ερχετε σε πρωτη φαση απο την μειωση του κοστους παραγωγης και σε δευτερη απο την αγοραπωλησια των προιοντων.
Οσο πιο φθηνα παραγει τοσο μεγαλυτερο ειναι το κερδος του.Αν ομως ο εργαζομενος φτασει στο σημειο να μην μπορει να αγορασει τα προιοντα δεν γινεται να ολοκληρωθει ο κυκλος και να βγαλει κερδος.
Οποτε οταν οι εργαζομενοι δεν εχουνε λεφτα βγαινει χαμενος και ο επιχειρηματιας.Βασικη αρχη του καπιταλισμου ειναι ο κοσμος να εχει λεφτα και να ξοδευει.
Νομίζω ότι το γυροφέρνεις σωστά αλλά ας το ξαναδιατυπώσω και γω μπας και το πετύχουμε.
Το κέρδος, η υπεραξία, έρχεται από τη διαφορά της αξίας (χοντρικά τιμή πώλησης) αν αφαιρέσεις την αξία της εργατικής δύναμης. Κάνεις τα σχετικά μαθηματικά με το αν μια τιμή από αυτές μείνει σταθερή και οι άλλες ανεβοκατεβαίνουν ή αν ανεβοκατεβαίνουν όλες μαζί, τι συμβαίνει.
Δεν είναι απαραίτητο ότι όσο πιο φθηνά παράγει, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κέρδος του. Γιατί μπορεί η αξία (η "τιμή της αγοράς") να είναι γι αυτό το λόγο πολύ χαμηλή ή μπορεί να παράγει φθηνά (με απλήρωτους ή κακοπληρωμένους εργάτες) αλλά να μην πραγματώνεται η υπεραξία, γιατί δεν μπορεί να πουλήσει. Πάντως το συμπέρασμα που λες ότι με αυτό τον τρόπο δε γίνεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος, είναι σωστό.
Στο τελευταίο διαφωνώ. Βασική αρχή είναι να έχουν την εξουσία. Το αν αυτό θα γίνεται με λεφτάκια ή με φερετράκια, είναι ζήτημα ιστορικών συσχετισμών. Μεταξύ μας και ειλικρινά και εγώ την πρώτη επιλογή προτιμώ, αλλά δεν ξέρω αν είναι στο χέρι μου. (Εντάξει είναι, αλλά σε πολλά χέρια μαζί.)
Pan (dvs)
11/04/2014, 13:43
Οπως και να το διατυπωσουμε το ζουμι ειναι το ιδιο.Καπιταλισμος και καταναλωτισμος πανε χερι-χερι.
Οταν δεν πανε παρεουλα η ιστορια εδειξε οτι οδηγουμαστε σε ακραιες καταστασεις.Δεν φαινεται αυτη τη στιγμη,οτι καποιο απο τα δυο μερη ειναι ετοιμο για κατι τετοιο.
Μαγκες μεγαλα παιδια ειμαστε, ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του και των συνεπειων αυτων.
υ.γ. Οταν ο Γουτεμβεργιος εφηβρε τον εκτυπωτη (Hewlett Packard ητανε νομιζω) το εκανε με στοχο το κερδος (και την δοξα).
Αφησε ανεργους τους γραφιστες της εποχης και η υπεροχη τεχνη του χειρογραφου αντιτυπου αντικατασταθηκε απο την φτηνιαρικη επαναλυψημοτητα της πρεσας.
Το οτι αλλαξε τον κοσμο προς το καλυτερο μαλλον ειναι αμφισβητισημο λοιπον...
Θελω να πεις,ποσα επαγγελματα από το λευκο χαρτι μεχρι να τον πας σπιτι σου,χρειαζονται για τον εκτυπωτή.
Θελω να πεις,ποσα επαγγελματα από το λευκο χαρτι μεχρι να τον πας σπιτι σου,χρειαζονται για τον εκτυπωτή.
Για τον εκτυπωτη του Γουτεμβεργιου? :confused:
Πιθανοτατα επιδει δεν το καταλαβες, μιλαω για την βιομηχανικη επανασταση και το ρολο αυτης στην αναπτυξη του καπιταλισμου και αν ολα αυτα ειχαν σκοπο την βελτιωση της κοινωνιας ή του ατομικου κερδους.
Για τον εκτυπωτη του Γουτεμβεργιου? :confused:
Πιθανοτατα επιδει δεν το καταλαβες, μιλαω για την βιομηχανικη επανασταση και το ρολο αυτης στην αναπτυξη του καπιταλισμου και αν ολα αυτα ειχαν σκοπο την βελτιωση της κοινωνιας ή του ατομικου κερδους.
Εγω καταλαβα ότι ενας τα παιρνει χοντρα και οι αλλοι δουλευον γι αυτόν.Το ποσα παιρνουν είναι άλλο θεμα:)
nicksior
11/04/2014, 16:55
Αντιγράφω απο το site της εταιρίας .
1) Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου αριθμεί 66 καταστήματα, εκ των οποίων τα 52 στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 2 στη Ρουμανία, ενώ διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-Jumbo.
2) Από τον Ιούλιο 2013 μέχρι και τον Μάρτιο του 2014, οι πωλήσεις των καταστημάτων Jumbo ανήλθαν σε 410,94 εκατομμύρια ευρώ έναντι 381,85 εκατομμυρίων ευρώ που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
3) Η Jumbo συνεχίζει να επενδύει με στόχο τη δημιουργία περίπου 4 νέων καταστημάτων το χρόνο. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα αναμένεται η λειτουργία 6 με 8 νέων καταστημάτων τα επόμενα 3 με 4 χρόνια, ενώ για τη Ρουμανία εκτιμάται ότι το δίκτυο θα αριθμεί 16 με 18 καταστήματα τα επόμενα 5 χρόνια.
Βέβαια η κεφαλαιοποίηση ~ 1.7 δις που έγραψα πιο πάνω (και το φάγατε αμάσητο) είναι η χρηματιστηριακή και όχι η πραγματική που είναι πολύ πιο κάτω ..
Είναι φανερό πως ή αύξηση του τζίρου γίνεται μέσω της συνεχούς αύξησης των καταστημάτων (4 το χρόνο δεν είναι και λίγα).
Βασίζεται λοιπόν στο καπιταλιστικό μοντέλο της συνεχούς ανάπτυξης.
Το ερώτημα είναι : Με σταθερή τη πίτα (και ελαττωμένη στις μέρες μας) πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτή η ανάπτυξη ?
Θεωρητικά θα έπρεπε να έχει καταρρεύσει , όμως συνεχίζει και η μετοχή της εταιρίας είναι μέσα στις καλύτερες.
Τα εργασιακά είναι άλλη υπόθεση (υποθέτω κινείται στα πλαίσια της νομιμότητας, το ηθικό μέρος το γνωρίζουμε όλοι αλλά είναι γενικότερη κουβέντα ).
Οι αρνητικές κριτικές των πελατών , όπως και σχεδόν όλων εδώ μέσα , είναι γεγονός !
Σίγουρα δεν είναι τυχαίος ..
Εγω καταλαβα ότι ενας τα παιρνει χοντρα και οι αλλοι δουλευον γι αυτόν.Το ποσα παιρνουν είναι άλλο θεμα:)
Με κοντα 70 μαγαζια που εχει φτιαξει καλα κανει και τα παιρνει χοντρα...
Ναι το θέμα είναι πως όλοι βρίζουν τον κυριο jumbo επειδή δεν πληρώνει τους υπαλλήλους, επειδή τρώει τον αγλέωρα αλλά κάθε μέρα στα ταμεία των jumbo είναι λες και είσαι στην εφορία για να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας.
Άρα ποιός φταίει? Εμείς. Καλή μας χώνεψη και καλά να μας τα κάνουν....!
Pan (dvs)
11/04/2014, 19:45
Αντιγράφω απο το site της εταιρίας .
......................................
Θεωρητικά θα έπρεπε να έχει καταρρεύσει , όμως συνεχίζει και η μετοχή της εταιρίας είναι μέσα στις καλύτερες.
...................................
Δεν θελω να πω περισσοτερα,για ευνοητους λογους, αλλα αυτη τη στιγμη καποιοι κολοσσοι που δραστηριοποιουνται στην ελληνικη αγορα,ειναι ηδη χρεωκοπημενοι.Οι μετοχες και οι ισολογισμοι ως γνωστον "μαγειρευονται".
xristos x
11/04/2014, 20:10
Αρα η απαντηση στο τι πρεπει να κανει ο αμεσα θιγόμενος , ο εργαζομενος/οι , ειναι συμφωνα με τα παραπανω:
-Να περιμενει οι καταναλωτες να τον "υπερασπιστουν" και να "τιμωρησουν" τον επιχειρηματια μην ψωνιζοντας απο το μαγαζι του
-Να λεει και ευχαριστω που παιρνει τουλαχιστον 200 και 400 ευρω την σημερον ημερα
-Να πει και τι να κανουμε ετσι ειναι ο καπιταλισμος, ασε που μια μερα μπορει να γινω και εγω σαν τον κυριο τζαμπο
Μου ξεφευγει κατι αλλο;;
Αρα η απαντηση στο τι πρεπει να κανει ο αμεσα θιγόμενος , ο εργαζομενος/οι , ειναι συμφωνα με τα παραπανω:
-Να περιμενει οι καταναλωτες να τον "υπερασπιστουν" και να "τιμωρησουν" τον επιχειρηματια μην ψωνιζοντας απο το μαγαζι του
-Να λεει και ευχαριστω που παιρνει τουλαχιστον 200 και 400 ευρω την σημερον ημερα
-Να πει και τι να κανουμε ετσι ειναι ο καπιταλισμος, ασε που μια μερα μπορει να γινω και εγω σαν τον κυριο τζαμπο
Μου ξεφευγει κατι αλλο;;
Ναι.... Να μην σταματήσει η επανάσταση του μικέλ και της τηλεόρασης.....
Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.... Αν κάναμε κάτι όλοι μαζί σαν λαός θα καταφέρναμε πολλά αλλά έτσι που είμαστε παρτάκηδες....
Pan (dvs)
11/04/2014, 20:16
............
Μου ξεφευγει κατι αλλο;;
Αστο η πλειοψηφια αυτων που ψωνιζουνε την Κυριακη ειναι εργαζομενοι και συνηθως χαμηλομισθοι.
Ουρες κανουνε.....Καλα κανουνε και τους πατανε απο κατω.
xristos x
11/04/2014, 22:22
Το να κάνουν κάτι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν παίζει με τίποτα ε; Κάτι όλοι μαζί; Συλλογικό; Ένα έχει διδάξει η ζωή από τις πρώτες μας μέρες σ αυτή, αν δεν κλάψει το μωρό δεν το ταΐζουν...
taisteal
11/04/2014, 22:24
Οχι δεν παιζει,το 90% εχουν δανεια κτλ,και δεν κουνιουνται καν...
Ειναι ενορχηστρωμενα ολα,ολα μελετημενα..
:wave2:
Το να κάνουν κάτι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν παίζει με τίποτα ε; Κάτι όλοι μαζί; Συλλογικό; Ένα έχει διδάξει η ζωή από τις πρώτες μας μέρες σ αυτή, αν δεν κλάψει το μωρό δεν το ταΐζουν...
Φίλε μου δες τις πορείες που κάνουν....
Μαζεύονται 20.000 άτομα και οι μισοί είναι Ομόνοια, οι άλλοι μισοί Σύνταγμα.... Αντί να μαζευτούν 5.000.000 νοματαίοι κάτω να γονατίσει το σύμπαν.
μια φορα πηγα στο συνταγμα την εποχη των αγανακτισμενων οχι γιατι ημουν υπερ του συγκεκριμενου κινηματος αλλα για να κοψω κινηση
φυσικο επομενο ηταν μια και βρεθηκα στο κεντρο των επεισοδιων να φαω στη μαπα τα δακρυγονα μου χωρις λογο και χωρις σκοπο
φευγοντας σε μεγαλη αποσταση εβλεπα κοσμο που ειχαν βαλει βαζελινη γυρω απο τα ματια και καλα για προστασια αλλα περισσοτερο για εφε μια που καθοταν τελειως αλλου σαν να λεμε βαραντερο τριβαλιτσο με προβολια gps θερμαινομενα ζελατινες κλπ γυαλισμενο εξω απο καφετερια:cry:
τελικα ειμαστε ενας λαος δηθεν που ζουμε σε ενα δηθεν κρατος.............και το μονο πραγμα που ειμαστε καλοι ειναι η μετατοπιση των ευθυνων
Pardalotzatziki
12/04/2014, 01:06
Σε τετοιες επιχ/σεις που δεν υπαρχει συνδικαλισμος, προεδρεια κλπ κλπ δεν κανει κανενας την κινηση/αρχη. Φαντασου τωρα εν καιρω κρισης.
Ο Αρβανιτιδης ειχε απολυσει ομαδικα απεργους. Νομιζω ειχανε γινει δικαστηρια αλλα δεν ξερω αποτελεσμα...
Φίλε μου δες τις πορείες που κάνουν....
Μαζεύονται 20.000 άτομα και οι μισοί είναι Ομόνοια, οι άλλοι μισοί Σύνταγμα.... Αντί να μαζευτούν 5.000.000 νοματαίοι κάτω να γονατίσει το σύμπαν.
Διαιρει και βασιλευε.....δεν ειναι δυνατον να κανεις απεργια συμφωνα με το κομμα που ανηκεις ή με το αν κανεις σημερα ο κλαδος σου και σε ποιο σημειο.
Αλλου τα εργατικα κεντρα, αλλου οι ΠΑΜιτες, αλλου οι καθηγητες κλπ κλπ.....εχουμε και το ανεκδοτο, οι αναρχικοι που ενδιαφερονται για τον εργαζομενο...
Ο λογος που σταματησα να πηγαινω σε πορειες...
devil's animal
12/04/2014, 10:02
http://www.zougla.gr/automoto/article/posa-xrimata-bonus-elavan-i-ergazomeni-se-ferari-porsche-ke-vw
skylaros
12/04/2014, 10:21
εχουμε και το ανεκδοτο, οι αναρχικοι που ενδιαφερονται για τον εργαζομενο...
Ο λογος που σταματησα να πηγαινω σε πορειες...
Οι αναρχικοί είναι που σε απέτρεψαν να πηγαίνεις σε πορείες ??? Δε πειράζει πάντως πλησιάζει Πάσχα, θα μπορέσεις να πας στον επιτάφιο :)
Παντού έτσι έιναι.
Μένω με με την κοπέλα μου.
28 μαρτίου έκλεισε τα 24 και μπηκε 25.
Της κάνανε πόλεμο νεύρων μέχρι να παραιτηθεί η ίδια για να μην την απολύσουν και της δωσουν αποζημίωση...
Όλες οι αγγελίες λένε "νεα μεχρι 24 ετων"
stefanos
12/04/2014, 11:27
Οι αναρχικοί είναι που σε απέτρεψαν να πηγαίνεις σε πορείες ??? Δε πειράζει πάντως πλησιάζει Πάσχα, θα μπορέσεις να πας στον επιτάφιο :)
Ας αποφασίσουμε πρώτα να θυσιάσουμε κανα μεροκάματο σε απεργία (που θα πονέσει κάποιον), και μετά βλέπουμε για πορείες.
skylaros
12/04/2014, 11:53
Ας αποφασίσουμε πρώτα να θυσιάσουμε κανα μεροκάματο σε απεργία (που θα πονέσει κάποιον), και μετά βλέπουμε για πορείες.
Ισχύει αυτό που λες ... Ο περισσότερος κόσμος εκ του ασφαλούς θέλει να παίξει και πάλι. Πριν την "κρίση" αυτό που κράταγε τον κόσμο στα σπίτια του ήταν το μπουζούκι, το γκάζι, οι διακοπές το καλοκαίρι, κάνα γκομενικό ζήτημα ΚΑΙ η ΕΛΠΙΔΑ ότι ΘΑ οικονομήσει, ΘΑ βολευτεί καλύτερα. Με την κρίση όταν χάθηκε η πίστα με τα ντόπερμαν, όταν το γκάζι πάλιωσε και δε πουλάει μούρη πλέον, όταν βάρεσε λόρδα ίσως και απόγνωση, τότε υπήρξε η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, το δόγμα μηδενικής ανοχής, το ξύλο και τα χημικά μέχρι τελικής πτώσης... επειδή όμως οι επαναστάσεις γίνονται από εξαθλιωμένους συνήθως και επειδή ο καπιταλισμός μόνο ηλίθιος δεν είναι (και ας την έχουν δει μερικοί φωτεινοί παντογνώστες ειδικοί τιμωροί του συστήματος και μιλάνε όλη μέρα και όλη νύχτα για πολιτική, ενώ μέχρι πριν τρία χρόνια μίλαγαν για μπάλα) σε αυτή τη φάση αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι ΠΑΛΙ ελπίδα ταΐζει τον κοσμάκη ...
Pardalotzatziki
12/04/2014, 12:33
Εγραψα τρεις σειρες και διαβασες μιση. Να πας σε οφθαλμιατρο ή ξαναπροσπαθησε να το διαβασεις ολο μαζι.
Παντού έτσι έιναι.
Μένω με με την κοπέλα μου.
28 μαρτίου έκλεισε τα 24 και μπηκε 25.
Της κάνανε πόλεμο νεύρων μέχρι να παραιτηθεί η ίδια για να μην την απολύσουν και της δωσουν αποζημίωση...
Όλες οι αγγελίες λένε "νεα μεχρι 24 ετων"
Αν παραιτηθηκε κακως εκανε, οσο πολεμο και αν της κανανε. Μπορουσε να αραξει και να μην κανει τιποτα ολη μερα. Απλα να πηγαινε να κανει το ωραριο της.
Αν εχουν προβλημα οι 20κατι τι να κανουμε και εμεις οι 40 παρα πεντε....
Χαραμισα και μερικα μεροκαματα για καποιες πορειες και σε επιχειρηση λιανικης που συνδικαλιστες οργανωμενοι δεν υπηρχαν και ουτε υπαρχουν.
Το καλο ειναι οτι ηταν καπως πολιτισμενη εταιρια και δεν μπηκαμε στο στοχαστρο για απολυσεις.
Βεβαια βλεπωντας οτι δεν υπαρχει ενοτητα στις πορειες απογοητευτηκα πραγματικα αν και συνεχισα να πηγαινω μεχρι ενα σημειο...
Σε πολη 160.000 να βλεπεις 3 ξεχωριστες πορειες των 300-400 ατομων.
Αυτο που με τρελανε ειναι οτι αποφασισε ο εμπορικος συλλογος να κανει απεργια για την τοπικη ομαδα και να βαλει λεωφορεια γιαι Αθηνα, ενω αλλες φορες περνουσε απο μπροστα τους
πορεια και κοιτουσαν απιο τις πορτες.
Πραγματικα φαινεται σαν η πορειες να ειναι πια ο τρελος του χωριου, ολοι στεκονται στα πεζοδρομια και κοιτανε...
οι απεργιες που πονανε εχουν απαγορευτει (επιστρατευση) ή συκοφαντηθει (συντεχνιακα συμφεροντα)
το μονο που τους ποναει ειναι η ψηφος αλλα και εχει το εχουν φερει στα μετρα τους
και πετανε ποτε-ποτε κανα ψοφιμι (λιαπης) στα σκυλια (αγανακτισμενος λαος) για εκτονωση
Pardalotzatziki
12/04/2014, 12:56
οι απεργιες που πονανε εχουν απαγορευτει (επιστρατευση)
Γιατι μονο το δημοσιο κανει απεργιες;
Το βαρος της οικονομιας πεφτει στον ιδιωτικο τομεα, τον οποιο καταστρεψανε πρωτο.
Και τωρα θελουν απολυσεις απο το δημοσιο. Που να πανε οι απολυμενοι;
Αν ολα αυτα ηταν επιλογες για το καλο της χωρας, θα επρεπε να γινουν θυσιες για να κρατηθει ο ιδιωτικος τομεας ζωντανος.
Και ισως να απορροφησει καποιους απο τον δημοσιο τομεα.
Αλλα τα κινητρα ειναι αλλα, να γεμισουν οι τσεπες των πολιτικων
stefanos
12/04/2014, 13:33
οι απεργιες που πονανε εχουν απαγορευτει (επιστρατευση) ή συκοφαντηθει (συντεχνιακα συμφεροντα)
το μονο που τους ποναει ειναι η ψηφος αλλα και εχει το εχουν φερει στα μετρα τους
και πετανε ποτε-ποτε κανα ψοφιμι (λιαπης) στα σκυλια (αγανακτισμενος λαος) για εκτονωση
Καλά η απεργίες στο δημόσιο είναι για τα γέλια.
Οι διορισμένοι από τους πολιτικούς τα βάζουν με τους πολιτικούς για να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο από τα χρήματα ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ.
Συντεταγμένοι είναι όλοι πολιτικοί ,υπάλληλοι και συνδικαλιστές του Δημοσίου προκειμένου να συνεχίσουν την τζάμπα μάσα.
Στον ιδιωτικό τομέα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τίποτα.
Ούτε κάν ιδιωτικός τομέας υπάρχει.
nicksior
12/04/2014, 18:10
ΟΚ!
Μοιραία όλες οι κουβέντες σε σχέση με τα οικονομικά καταλήγουν στην ... επανάσταση...
Το θέμα είναι , θα κάνω επανάσταση για την επανάσταση ή για να φτάσω κάπου.
Ας μου εξηγήσει κάποιος επαναστάτης αυτό το κάπου , ας το περιγράψει κι ας μου δείξει ένα μοντέλο του..
Γιατί εύκολα μιλάμε για το τι δεν θέλουμε αλλά δύσκολα περιγράφουμε το τι θέλουμε , όχι όμως στη χώρα της ουτοπίας αλλά σε κάποια χώρα του πλανήτη.
Υπάρχει κι η λύση , πορεύομαι με ότι έχω και το βελτιώνω.
gior-gos
12/04/2014, 19:19
Αυτο που εχω εγω στο μυαλο μου ως αποτελεσμα της "επαναστασης" ειναι οτι θα ξαναρχισει ο κυκλος απο την αρχη.
Εκ νεου θεσπιση εργασιακων δικαιωματων και τήρησή τους, συνδικαλισμος, "καλοι" μισθοι, αυξηση της καταναλωσης - ομοιως και της παραγωγης, ευημερια των τραπεζών, "χαρισμα" χρηματων απο τις τραπεζες, ψευτικη ευημερια, υπερχρεωση νοικοκυριων, υποτιμηση της εργασιας, κριση κοκ. Περιπου ιδιο σεναριο δηλαδη απ την αρχη.
Απλα στην αρχη του κυκλου θα νομιζουμε οτι ολα ειναι καλα και δε θα γκρινιαζουμε.
nicksior
12/04/2014, 19:32
Αυτο που εχω εγω στο μυαλο μου ως αποτελεσμα της "επαναστασης" ειναι οτι θα ξαναρχισει ο κυκλος απο την αρχη.
Εκ νεου θεσπιση εργασιακων δικαιωματων και τήρησή τους, συνδικαλισμος, "καλοι" μισθοι, αυξηση της καταναλωσης - ομοιως και της παραγωγης, ευημερια των τραπεζών, "χαρισμα" χρηματων απο τις τραπεζες, ψευτικη ευημερια, υπερχρεωση νοικοκυριων, υποτιμηση της εργασιας, κριση κοκ. Περιπου ιδιο σεναριο δηλαδη απ την αρχη.
Απλα στην αρχη του κυκλου θα νομιζουμε οτι ολα ειναι καλα και δε θα γκρινιαζουμε.
Μαζί σου.
+ ένα διορισμό σε δημόσιο φορέα καθότι ανειδίκευτος.
και για να θυμηθούμε πώς ένα πολυκατάστημα
ΗΤΑΝ αγαπητό,
δημοφιλές σε όλους
και κυρίως επιτυχημένο...
χωρίς να εκμεταλλεύεται υπαλλήλους ή να σπάει @@ σε tv και ράδιο....
ΜΙΝΙΟΝ
http://www.youtube.com/watch?v=95DbadHrBUc