PDA

View Full Version : η επομενη????

airmav
14/04/2014, 21:04
εφτασε λοιπον η ωρα για αλλαγη δικυκλου. τα χρονια περασαν, ωριμασα, εγινα πιο ταξιδιαρης,διπλος..... κ σκεφτηκα οτι , ναι ωραιο το γυμνο αλλα πρεπει καποια στιγμη να αλλαξω κατηγορια. να παω σε μια πιο ταξιδιαρικη, αφου ειδα στο πρωτο ταξιδι μου εκτος συνορων οτι το φαζερακι μου το γυμνο το 600ρι με πηγε οπου ηθελα αλλα σπαρτιατικα πολυ. οχι οτι με χαλασε....αντιθετως το γουσταρα πολυ....το ιδιο κ η συνεπιβατης...απλα σκεφτηκα οτι αν θελω να το συνεχισω, να της κανω την χαρη και να την βαλω καπου πιο ανετα...οχι τπτ αλλο μη με παρατησει κιολας....κ να μπορω πιο ευκολα να φορτωεκφορτωνω κ οχι λυσε δεσε καθε μερα.
τα μοντελα που εχω επιλεξει ειναι τα παρακατω:
ducati multistrada 1200s
triumph explorer 1200
honda crosstourer 1200
ξερω το πρωτο ειναι ακριβο οποτε λογικα θα παω σε μεταχειρισμενο ενω τα 2 πρωτα ουτε να τα ακουσει δεν θελει ο μηχανικος μου. ειναι ιαπωνας κ δν δεχεται κουβεντα. για να πω την αληθεια με εχει ψιλοπεισει, αλλα θα ηθελα κ την γνωμη των γκουρου απο εδω μεσα...επισης σκεφτομαι κ το μετα, δηλ τα σερβις κ ολα τα παρελκομενα....αξεσουαρ ταξιδιου κ τετοια....
ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας

akis_trevor
14/04/2014, 21:07
σκεφτεσαι αποκλειστικα και μονο αυτα τα μηχανακια;
σουπερ τενερε ας πουμε;

taisteal
14/04/2014, 21:08
Super tenere

airmav
14/04/2014, 21:12
το εχω κ αυτο στο μυαλο μου αλλα ας πουμε εμφανισιακα κ μονο μου αρεσει λιγοτερο απο τα υπολοιπα...

p@nos
16/04/2014, 01:34
αναφερεις δυο ντενεκεδες και ενα μοτο πιστολι...το μουλτι τα κανει ολα και γαμαει, με μονο μειον την τιμη του...για το τενερε 1200 γελαμε....και αλλαξε μαστορα...
το μουλτι ειναι σε αλλη κατηγορια σα μηχανακι δεν εχει σχεση με αυτα που αναφερεις οποτε θα πρεπει να αποφασισεις τι θες απο τη μοτο σου...αμα θες παππουδιστικες βολτες πας αλλου...επισης θα πρεπει να εισαι σιγουρος αμα θες για τουρισμο δικυλιδρο μηχανακι...

irinia
16/04/2014, 04:52
TI TOY ΛΕΤΕ ΡΕ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...???

Μιά χαρά στά λέει φίλε ό μηχανικός σου.
Άλλά ύπάρχουν καλύτερες έπιλογές άπό τό Χόντα.
Μέ τή σειρά θά σού τά γράψω.......προτεραιότητας.
Πρώτο τό σούπερ τενερέ τό καινούργιο όμως.
Μετά Βεστρόμ 1000,Καβασάκι βέρσυς 1000 ,
σούπερ τενερέ τό παλιό,κροστούρερ έπίσης τό καινούργιο
καί τελευταίο τό παλιό κροστούρερ....!!!
Αύτή είναι ή σειρά διαλέγεις καί παίρνεις άνάλογα μέ τήν τσέπη σου
καί πιό σού άρέσει...!!!
Τά ύπόλοιπα.......ίταλικά Πορτογαλλικά,Αύστριακά .....κ.λ.π.......
ΡΩΤΑ τόν μηχανικό σου νά σού πεί γιατί ΟΧΙ....!!!!
Τό θέμα είναι νά σέ πηγαίνει κι όχι νά σέ τρώει.....

Pan (dvs)
16/04/2014, 07:49
.....................

Πρώτο τό σούπερ τενερέ τό καινούργιο όμως.
Μετά Βεστρόμ 1000,Καβασάκι βέρσυς 1000 ,
σούπερ τενερέ τό παλιό,κροστούρερ έπίσης τό καινούργιο
καί τελευταίο τό παλιό κροστούρερ....!!!
Αύτή είναι ή σειρά διαλέγεις καί παίρνεις άνάλογα μέ τήν τσέπη σου
καί πιό σού άρέσει...!!!
Τά ύπόλοιπα.......ίταλικά Πορτογαλλικά,Αύστριακά .....κ.λ.π.......
ΡΩΤΑ τόν μηχανικό σου νά σού πεί γιατί ΟΧΙ....!!!!
Τό θέμα είναι νά σέ πηγαίνει κι όχι νά σέ τρώει.....

H ιστορια δειχνει πως καπως ετσι ειναι τα πραγματα.Αν ξεπερασεις ,φυσικα,το τι σου αρεσει και πας στο τι πρεπει.Το Τενερε θα το εβαζα λιγο κατω απο το Βεστρομ.

montechristo
16/04/2014, 07:59
Μιας κι εγω υπηρξα σε αυτην την θεση, θα σου κανω κανα δυο ερωτησεις: Η μηχανη αυτη θα ειναι το μοναδικο μεταφορικο σου μεσο? Θα ειναι μονο για ταξιδια? Αν ναι, ποσα ταξιδια κανεις το χρονο?

Αν τωρα, κανεις 1-2 ταξιδια το χρονο, με διαρκεια πχ 7-10μερες και 1-2 αποδρασεις ΣΚ, τοτε ισως θα επρεπε να σκεφτεις την λυση της ενοικιασης. Στην τελευταια σκουτεροεκθεση στο περιπτερο της Ντουκατι, υπηρχε φυλλαδιο που διαφημιζε ενοικιαση απο 1 μερα ως ενα μηνα, ειτε Multistrada που σε (με) ενδιαφερει, ειτε Hyper, ειτε Diavel. Η βδομαδα πχ ειχε 630ευρω. Πολλα λεφτα μεν, αλλά αγχος ιδιοκτησιας-συντηρησης κτλ ΜΗΔΕΝΙΚΟ.

Σκεψου το, εγω θα το σκεφτω οταν καταφερω να πουλησω (όχι ανταλλαξω)...

devil's animal
16/04/2014, 08:21
το κακο πλεον με την κριση ειναι οτι δεν κυκλοφορουν πολλα νεα μοντελα στους δρομους..αρα δεν εχουμε γνωστους/φιλους να μας δωσουν feedback για τα μηχανακια...:look:

ετσι οπως τα ειπες, μπορεις να σκεφτεις και για το ΚΤΜ 1190, που εχει το καλο του φορτωματος-ξεφορτωματος αλλα εχει και το γκαζι του fazer1000 (μη σου πω και περισσοτερο:p)

αν θες feedback για το super tenere 1200 ρωτας το μελος Kostas2B (http://www.moto.gr/forums/member.php?u=42347)...

ενναλακτικα μπορεις να κατσεις να διαβασεις αυτο (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=132362&highlight=super+tenere+1200) που τα λεει μεσα χαρτι και καλαμαρι...:lol:

airmav
16/04/2014, 14:32
σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια.... δεν θα αλλαξω μαστορα..ειναι το μονο σιγουρο οπως κ ειμαι λιγο της παλιας σχολης στο θεμα ενοικιασης,θελω απλα το μηχανακι μου...δν ειναι το μονο μου μεσο καθως εχω αυτοκινητο κ ενα c50 για την δουλεια μου...

irinia
16/04/2014, 15:33
H ιστορια δειχνει πως καπως ετσι ειναι τα πραγματα.Αν ξεπερασεις ,φυσικα,το τι σου αρεσει και πας στο τι πρεπει.Το Τενερε θα το εβαζα λιγο κατω απο το Βεστρομ.

TO ΠΑΛΙΟ ΤΕΝΕΡΕ ΝΑΙ...............ΑΛΛΑ

Τό ρετουσαρισμένο........είναι θεωρώ μέ διαφορά τό καλύτερο...!!!
Αύτό πού δέν τό είδαμε άκόμα στήν Έλλάδα έννοώ...!!!
Ότι άτέλειες είχε τό παλιό ,τίς διόρθωσε.
Άξιπιστία κορυφαία έπίσης.....τί άλλο νά ζητήσει κάποιος.
Έν πάσει περιπτώσει γνώμες είναι αύτές.
Τό Βεστρόμ πού τό είδα άπό
κοντά,κερδίζει στήν εύχρηστία ,στά λιγότερα κυβικά
στά άρκετά λιγότερα κιλά ,σαράντα+ .
Έπίσης καί στό ότι άρκεί σάν μηχανάκι,δέ χρειάζονται παραπάνω κυβικά άπό τά χίλια,
ούτε κιλά έπιπλέον...!!
Άλλά τό Γιαμάχα έχει στιβαρότητα,καλύτερη προστασία άπό τόν καιρό,ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ,
καλύτερη ποιότητα κατασκευής άν κρίνω άπό τό παλιό καί γενικά είναι πολύ πιό πλήρης
σάν μηχανή άποστάσεων..!!
Ή παρατήρηση πολύ σωστή γιά τό τί μού άρέσει καί τί ΠΡΕΠΕΙ.
Όταν τύχει καί ταυτιστούν αύτά τά δύο τότε..............είναι ίδανικά..!!
Όσες φορές διάλεξα τό τί μού άρέσει ρισκάρισα καί πολλές φορές μετάνοιωσα
γιά τό τί έπρεπε...!!
Όσες φορές άγόρασα τό τί ΠΡΕΠΕΙ,τουλάχιστον δέν τόν ήπια.....έστω κι άν μερικές φορές ξενέρωσα.

bros400pgm
16/04/2014, 16:11
Aφου εχεις μεταφορικο μεσο, παρε multi1200. Ραγισμενες κεφαλες και στροφαλους βγαζει μονο:lol:
Τα αλλα μπορει να ειναι κονσερβοκουτια αλλα θα κανεις δουλεια σου.

Ps. Μην αλλαξεις μαστορα....... Ειναι απο τους λιγους που θελουν το καλο του πελατη τους. Οι περισσοτεροι σε σπρωχνουν στο χειροτερο για να κονομανε μακροχρονια :smokin:

DrBig
16/04/2014, 17:41
Παρε το caponord 1200 ;)

TROOPER
16/04/2014, 18:12
το εσωρουχο.

Pan (dvs)
16/04/2014, 18:21
TO ΠΑΛΙΟ ΤΕΝΕΡΕ ΝΑΙ...............ΑΛΛΑ

Τό ρετουσαρισμένο........είναι θεωρώ μέ διαφορά τό καλύτερο...!!!

Eνοιωσα οτι ηθελε κατι πιο "δρομησιο" γι'αυτο το εβαλα λιγο πιο πισω.Οχι για λογους ποιοτητας η αξιοπιστιας.

Bradipous
16/04/2014, 18:27
busa :smokin:

teogtp
16/04/2014, 18:33
314490:cool:

motomaniac
17/04/2014, 01:30
vfr....

alres
20/04/2014, 08:22
εφτασε λοιπον η ωρα για αλλαγη δικυκλου.......

Καλημέρα,
Aποκλείοντας το 2 και το 3 για λόγους βάρους και ασχήμιας, νομίζω ότι το νο1 είναι μονόδρομος (σε σχέση με τα άλλα δύο, όχι και γενικά).
Είναι τρελό πολυεργαλείο, με πολλές ευκολίες/μπιχλιμπίδια που θα σου κάνει τα ταξίδια πολύ απλή υπόθεση. Είναι ακριβό (κατά τη γνώμη μου όλα τα μηχανάκια αυτής της κατηγορίας τσιμπάνε και το σχετικό "αέρα" των εταιρειών όταν τα παίρνεις καινούρια) αλλά μεταχειρισμένα με ένα τάληρο κάτω από την αρχική (ίσως και παραπάνω) θα βρεις.

Πάντως ειλικρινά αυτές τις γνώμες των μαστόρων είναι για να τις γράφεις κανονικά. Μηχανάκι που δεν θα τρώει κάθε μέρα κίνηση και θα είναι σε stand by για ταξίδι, τι να κάτσω να υπολογίσω για τα σέρβις; Οκ αν έχεις χρόνο πάρα πολύ και παίζει να κάνεις 20φεύγα χιλιάδες το χρόνο, να το συζητήσουμε. Αν θες να κάνεις όμως ταξιδιωτικά 5-10κ γιατί να σκεφτώ τα σέρβις; Αυτά είναι μαλακίες όσων δεν μπορώ να ξεκολλήσουν την κούτρα τους από αυτά που δουλεύουν καθημερινά και μας τα ζαλίζουν με τη μονομανία τους. Καλοί οι ιάπωνες για κάθε μέρα, αλλά κοντεύουν να μας κάνουν την "τελειότητά" τους κλείσμα ισοβίως. Και δεν το αξίζουν πάντα.

Γνώμη μου ψάξε με μαρούλι στο χέρι το νο1 και όσο περισσότερο μπορείς φορτωμένο (βαλίτσες κλπ). Θα βρεις γιατί είναι η εποχή τέτοια δυστυχώς/ευτυχώς.

Εντελώς εκτός αυτών που προτείνεις, θα σου έλεγα να κοιτάξεις και το πιο παλιό multi ή εν πάσει περιπτώσει ένα πιο μικρό μηχανάκι σε κυβικά (περί τα 800). Θα τα βρεις στη μιση και κάτω (του μεταχείρο 1200s)/, φορτωμένα τις περισσότερες φορές. Με 1-2χιλιάρικα του φτιάχνεις αναρτήσεις/κάνεις βαρβάτο σέρβις και μένει ένα σεβαστό ποσό να το φας σε ταξίδια.

Και εγώ λιγουρεύομαι το 1200s (στα όνειρά μου) αλλά αν ετίθετο ζήτημα ποιο αξίζει περισσότερο, το μηχανάκι ή το ταξίδι, θα διάλεγα με κλειστά μάτια το ταξίδι.

IRA57
20/04/2014, 13:47
VFR...οποιοδηποτε μοντελο...

Ichigo
20/04/2014, 15:13
Σε αυτή την κατηγορία που θες δαγκωτά το Desmo! Ακριβό αλλά το ποιο πλήρες απ όλα σε περιφεριακά και ρυθμίσεις τους. :wave2:
Αν το συντηρείς όπως πρέπει (δηλαδή αντέχει η τσέπη σου) δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Αν δε σηκώνει τότε πας σε Ιάπωνα με το καινούριο VSTROM το 1000αρι να συμφέρει από απόδοση και τιμή (εννοείται ότι περιμένεις να ρίξει την τιμή ο ΣΦΑΚ κατά τις συνήθεις πρακτικές του). Αν και οι 100% ιάπωνες πλέον σπανίζουν, όλα σε Ταϋλάνδες Κίνες και Ταϊβάν συναρμολογούνται.

faraway
20/04/2014, 15:35
ducati multistrada 1200s
triumph explorer 1200
honda crosstourer 1200

Απο τα τρία που αναφέρεις , με βαριά καρδιά θα σου πρότεινα το honda .

Το θες για ταξίδι , από τι λες , και επειδή έχω κάνει και γω την ίδια αναζήτηση πρόσφατα απέρριψα το ducati ( αν και το θεωρώ ότι καλύτερο κυκλοφορεί εκεί έξω ) γιατί ταξίδι σημαίνει να μπορεί να σε πηγαίνει και να σε φέρνει πίσω στο σπίτι σου , και όχι να έρχεσαι παρέα με τον οδηγό της εκάστοτε οδικής . :lol:
Παρόλα αυτά , ξαναλέω το θεωρώ μηχανάρα . :)

Στο triumph δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερα αρνητικό , αλλά μεταξύ των 2 τους που απομένουν ψηφίζω τον v4 της honda !! ;)

IRA57
20/04/2014, 16:38
Θα προτεινω και ενα τελειως outsider...

314677

nicksior
21/04/2014, 06:39
Κάποια εκατομμύρια αναβατών ανα τον κόσμο ταξιδεύουν με κάτι σαν αυτό..

314723

Μόνο τα μέλή ενός μικρού φόρουμ κάπου στα νότια ( στην Ελλάδα νομίζω) διαφωνούν ...
Βέβαια εκεί εκλέγουν και κάτι περίεργους πολιτικούς...

:bawl:

Cpt. Haddock
21/04/2014, 08:27
[...]τα μοντελα που εχω επιλεξει ειναι τα παρακατω:

honda crosstourer 1200
[...]

...
314725

Kostas2B
21/04/2014, 15:01
Το καλύτερο θα ηταν να πας να οδηγήσεις και τις τρεις (ή και άλλες) και βλέπεις μετα ποια θα πάρεις...

Αν ειναι μεσα στο budget σου,εγω θα πρότεινα το νέο GS Adventure! Ειναι,κατα τη γνώμη μου,οτι τελειοτερο εχει φτιαχτεί,αρκεί να αποδειχθεί αξιόπιστο (ειναι νωρίς για να το πούμε αυτο! ).

ΥΓ: όσον αφορά το Super Tenere,το παλιό (!!!) μοντέλο δεν εχει να ζηλέψει τίποτα απο το νέο,μονο τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις (προαιρετικός εξοπλισμός) και το cruise control (αυτο ναι θα το ήθελα). Κατα τ´αλλα το παλιό στα ίδια λεφτα ειχε περισσότερα πράγματα στο βασικό εξοπλισμό.

PQC
21/04/2014, 15:43
to nicksior

Η ιστορία έχει δείξει ότι η μειονότητα έχει δίκιο. Οι πολλοί συνήθως παρασύρονται από κάποιους οι οποίοι κερδίζουν από αυτό.
Τώρα το ότι η Ελλάδα είναι μπουρδέλο δεν σημαίνει ότι το tank που πόσταρες από πάνω είναι μηχανή.
Σεβαστή η άποψη σου, μην την συνδέεις όμως με την κατάσταση στην χώρα και στην κοινωνίας μας.

Cpt. Haddock
21/04/2014, 16:29
[...]
Μόνο τα μέλή ενός μικρού φόρουμ κάπου στα νότια ( στην Ελλάδα νομίζω) διαφωνούν ...

:bawl:

Και εκατομμυρια αναβατων στην Αμερικη καβαλανε Χάρλεϋ, τι να κανουμε τώρα; :lol:

bulmont
21/04/2014, 16:39

Τελικά ήσουν με τους Ρωμαίους ή με τους Γαλάτες;;;;;;;;;;;;;;;;

nicksior
21/04/2014, 18:32
Τελικά ήσουν με τους Ρωμαίους ή με τους Γαλάτες;;;;;;;;;;;;;;;;

Ε.... Με τους Γαλάτες φυσικά :wave2:

Ομως το έχω οδηγήσει - ταξιδέψει .

Ηρεμο , δυνατό , ελαφρύ , ευκολοδήγητο , άνετο .. Η συνεπιβάτισσα το λάτρεψε.. Ούτε πονοκέφαλο το βράδυ ούτε κούραση ...

Αντίθετα ο ιδιοκτήτης του που ταξίδεψε με το δικό μου (το λύσσαξε) έφτασε μια ώρα πιο μπροστά αλλά είχε θέμα με τη δικιά του ..

Εγώ γράφω ΜΟΝΟ σαν οδηγός και μιλάω ΜΟΝΟ για απόλαυση στην οδήγηση και στο ταξίδι.

Αυτά ξέρω , αυτά είδα , αυτά γράφω!

Και ας μη χαλάσουμε το θρεντ του παιδιού με τις γνωστές αντιπαραθέσεις .
Αυτά τα τρία μηχανάκια γουστάρει (δεν έχω οδηγήσει κανένα) , έχει όλο το χρόνο να δοκιμάσει και ν αποφασίσει.

Επίσης σχετικά με τα χάρλευ που έγραψε ο παραπάνω, θα του πω ότι αυτά είναι τρόπος ζωής (μαζί με την αντίστοιχη εμφάνιση) . Δεν τα γουστάρω , αλλά δεν έκοψα και την καλημέρα σ όποιον τα κάνει κέφι

Takata Dome
22/04/2014, 16:25
314789

nicksior
22/04/2014, 17:35
Ομορφη η σαύρα ρε "φαλοκρατικό γουρούνι" :bawl:
Αλλά ο άνθρωπος έχει κορίτσι , το αγαπάει και το θέλει μαζί του .
Που θα το βάλει να κάτσει?
Που θα βάλει η κοπελιά το νεσεσέρ της?
Δεν γράφει για μια γρήγορη βόλτα μέχρι το Σούνιο..
Για ταξίδι γράφει..
:wave2:

Ανύπαντροι ρε πστ μου !! :look:

Η μελλοντικοί χωρισμένοι :bawl:

bulmont
22/04/2014, 17:59
Για ταξίδι γράφει..

314800

airmav
22/04/2014, 21:00
Για ταξίδι γράφει..

πες τα ρε νικ

Takata Dome
22/04/2014, 21:08
Και βαλίτσες έχω λέμεεεε!

314812

motomaniac
23/04/2014, 02:19
πες τα ρε νικ xaxaxxaxaaxxa

Και βαλίτσες έχω λέμεεεε!

314812 ξυστες λεμεε..... παντοφλα noremorse..

irinia
24/04/2014, 18:53
OΛΑ ΑΥΤΑ .............ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ

Είναι...???

Cpt. Haddock
24/04/2014, 19:16
Triumph Trophy...

314937

Kostas2B
24/04/2014, 20:05
^sorry but...

314941

Takata Dome
24/04/2014, 20:09
Kουλτούρα και άρνηση

314942

montechristo
25/04/2014, 07:43
Σε λευκο ειναι πιο ωραιο...:D (Αν δεν παινεψεις το σπιτι σου...;))

irinia
25/04/2014, 17:00
Triumph Trophy...

314937

ΣΑΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΜΕ ΜΑΓΙΩ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ....................ΚΑΙ

Μέ άμφια στή θάλασσα γιά μπάνιο..!!

alres
26/04/2014, 06:13
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οτιδήποτε σε 1000κάτι κυβικά και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας με ηλεκτρονικά και σουξουμουξου, δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο για ταξίδια στο πουθενά εντελώς. Δηλαδή αν σχεδιάζεις ταξίδια Ευρώπη και εν πάσει περιπτώσει κάπου με ζωή, ανθρώπους και συνεργεία/οδικές, ΟΚ, πάρε ό,τι θες (εκτός από honda)

Αν σχεδιάζεις Αφρικές, Ασίες και τα ρέστα, προσωπικά δεν θα έπαιρνα ούτε Ιταλικό ούτε bmw και ας μου τα έδιναν τσάμπα. Θα πήγαινα σε κάτι απλό, πολύ απλό, ελαφρύ, και θα έχωνα φράγκα σε μεγαλύτερο τεπόζιτο, ζελατίνα, αναρτήσεις, άνετη σέλα, φώτα, εργαλεία, δεύτερα λάστιχα μαζί μου, σέρβις για κάθε πιθανή "παιδική ασθένεια". Και τέλος θα επένδυα σε μια μικρή "εκπαίδευση" για επισκευή του κινητήρα όπου όπως αν συμβεί.

Το bmw αν σου πέσει δε γυρνάς. Δεν είναι off ούτε ελαφρύ, ούτε απλό. Επίσης το Ιταλικό αν βγάλει το χαρακτήρα belucci που κρύβει σε καμιά έρημο και πατάς τα κουμπάκια και αντί να παίρνει μπρος σου στέλνει φιλάκια απ την οθόνη, δε φτιάχνεται με τα χέρια ούτε με 100 τεμενάδες στον Προφήτη..(άσε που το 1200 αν δεν κάνω λάθος δεν έχει καν κλειδί...)

doctoras
26/04/2014, 10:11
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οτιδήποτε σε 1000κάτι κυβικά και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας με ηλεκτρονικά και σουξουμουξου, δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο για ταξίδια στο πουθενά εντελώς. Δηλαδή αν σχεδιάζεις ταξίδια Ευρώπη και εν πάσει περιπτώσει κάπου με ζωή, ανθρώπους και συνεργεία/οδικές, ΟΚ, πάρε ό,τι θες (εκτός από honda)

Αν σχεδιάζεις Αφρικές, Ασίες και τα ρέστα, προσωπικά δεν θα έπαιρνα ούτε Ιταλικό ούτε bmw και ας μου τα έδιναν τσάμπα. Θα πήγαινα σε κάτι απλό, πολύ απλό, ελαφρύ, και θα έχωνα φράγκα σε μεγαλύτερο τεπόζιτο, ζελατίνα, αναρτήσεις, άνετη σέλα, φώτα, εργαλεία, δεύτερα λάστιχα μαζί μου, σέρβις για κάθε πιθανή "παιδική ασθένεια". Και τέλος θα επένδυα σε μια μικρή "εκπαίδευση" για επισκευή του κινητήρα όπου όπως αν συμβεί.

Το bmw αν σου πέσει δε γυρνάς. Δεν είναι off ούτε ελαφρύ, ούτε απλό. Επίσης το Ιταλικό αν βγάλει το χαρακτήρα belucci που κρύβει σε καμιά έρημο και πατάς τα κουμπάκια και αντί να παίρνει μπρος σου στέλνει φιλάκια απ την οθόνη, δε φτιάχνεται με τα χέρια ούτε με 100 τεμενάδες στον Προφήτη..(άσε που το 1200 αν δεν κάνω λάθος δεν έχει καν κλειδί...)
315010

alres
26/04/2014, 14:47
315010

Ως βάση ναι. Σε καμία περίπτωση έτσι όπως βγαίνει από το εργοστάσιο. Θέλει έξτρα σίγουρα (και λιιιιιγα αλογάκια...). Πάντως ναι, είναι από αυτά που μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος για να πάει στο πουθενά.

nicksior
26/04/2014, 19:28
Kουλτούρα και άρνηση

314942

Έγκλημα και τιμωρία ..

http://www.youtube.com/watch?v=kB56T9F3Xpk

:lol: