PDA

View Full Version : Ιταλια, Αυστρία, Γερμανία με xt660r...

petros-xt660r
22/04/2014, 09:21
Όχι δεν είναι ακόμα γεγονός αλλά το ετοιμάζω για τον Αύγουστο.
Πάτρα, Βενετία, Αυστρία, Γερμανία και πάλι πίσω (περίπου 12 μέρες).
Όποιος έχει καμια ιδέα ή συμβουλή να την ρήξει...
314769
314770
314771

PetranGR
22/04/2014, 13:24
καλό δρόμο ,εφόσων το έχεις σκεφτεί...

Pan (dvs)
22/04/2014, 13:35
Αν παρεις γυναικα μαζι σου,δεν θα εχεις αρκετο χωρο για αποσκευες.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=136668

Bowleno
22/04/2014, 14:51
Μήπως να το προσπαθούσες με άλλο μηχανάκι; παρά τον ανεμοθώρακα που έβαλες, το μηχανάκι αυτό πάνω από τα 110-120 "ψαρεύει" τρελά και θα σε κουράσει αφάνταστα.
Αν βάλεις και γυναίκα, αποσκευές (που δεν θα χωρεσουν όπως λέει και ο pan) θα ελαφρώσει ακόμα πιο πολύ το μπροστινό και θα σου κάνει την ζωή δύσκολη ;)

akis_trevor
22/04/2014, 14:59
οπως θα ξερεις,το μηχανακι δεν ειναι ταξιδιαρικο.αυτο δεν σημαινει ομως πως δεν το κανεις το ταξιδι αυτο.για μενα απλα το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να κανεις ενα καλο πλανο και να εξηγησεις στην γυναικα σου το προγραμμα οτι καθε μερα θα εχει τοσα χλμ,αν θα την παλεψει....

taisteal
22/04/2014, 16:00
Πανω απο τα 110-120???
Σιγα μην ταξιδεψει και με 160...
Τι βλακειες διαβαζω..βολτα θα παει ο ανθρωπος..

devil's animal
22/04/2014, 16:15
Όχι δεν είναι ακόμα γεγονός αλλά το ετοιμάζω για τον Αύγουστο.
Πάτρα, Βενετία, Αυστρία, Γερμανία και πάλι πίσω (περίπου 12 μέρες).
Όποιος έχει καμια ιδέα ή συμβουλή να την ρήξει...
314769
314770
314771

ενταξει, κι'αλλος ανεβαινει τα σκαλια της Παναγιας της Τηνου, γονατιστος...
γουστα ειναι αυτα...:look:

taisteal
22/04/2014, 16:20
Πεφτει πολυ μακρια ε;;;
Και μονοκυλινδρο κιολας..
Μαζοχισμος θα ελεγα...

:a027:

petros-xt660r
22/04/2014, 18:23
καταρχήν τα εξής...
1) Απο Βενετία σε Γερμανία (έως το μέρος που θα μείνουμε) είναι 780 km.
2) Ο δρόμος απο Βενετία σε Γερμανία είναι διεθνής (ο Α30) δηλαδή προδιαγραφών που σε βγάζει κατευθείαν στον προορισμό σου και τα km φεύγουν γρήγορα (συγκριτικά με τους ελληνικούς δρόμους...)
3) Άρα το πλάνο λέει ότι το ταξίδι απο Βενετία σε γερμανία (780 km) θα γίνει σε μια μέρα (προφανώς με πολύ κούραση) αλλά μετά θα έχουμε τον χρόνο να ξεκουραστούμε
4) Η επιστροφή θα γίνει σπαστά με διαμονή σε Αυστρία και μετά σε Ιταλία γυρνώντας τα μέρη που θέλουμε να δούμε.
5) Η μηχανή εκτός απο ανατομική σέλα με gel διαθέτει και ανεμοθώρακα κάτι το οποίο βοηθάει πολύ.

αυτά για αρχή, αν τα οικονομικά μας αντέξουνε...ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ!

FZMAN
22/04/2014, 19:06
Και καλά θα κάνεις.
Μην ξεχνάς ότι στο παρελθόν τα ΧΤ 600 ταξίδευαν παντού χωρίς πρόβλημα.
Σίγουρα η μηχανή σου δεν είναι και το πιο τουριστικό που υπάρχει αλλά να είσαι σίγουρος ότι με σωστό προγραμματισμό της διαδρομής (στάσεις, ανεφοδιασμοί) δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα εφόσον η μοτοσυκλέτα σου δεν έχει κάποιο πρόβλημα.
Θεωρώ ότι μπορείς να πας όπου θέλεις.
Καλό ταξίδι και με προσοχή.
:beer:

Shaolin Monk
22/04/2014, 19:12
Προχθες γνωρισα μια Γερμανιδα που ηρθε οδικώς απο Μοναχο με ενα ΧΤ 600 του 97-98 χαλαρα... Θα γυρισει πισω σε λιγες ημερες μαλλον βολταροντας μεσα στα Βαλκανια.... :beer:

Οποτε πας παντου και μην μασας τιποτα... Οταν δεις τα ορια ταχυτητας στα περισσοτερα μερη, μαλλον θα σκασεις ενα χαμογελο για ολα αυτα.... :cry:

gior-gos
22/04/2014, 19:18
ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ!

Και πολυ καλα θα κανεις! :a013: ;)

3) Άρα το πλάνο λέει ότι το ταξίδι απο Βενετία σε γερμανία (780 km) θα γίνει σε μια μέρα (προφανώς με πολύ κούραση)

Αυτο θα ειναι μεγαλο ζορι με το συγκεκριμενο μηχανακι. Θα πρεπει επισης να συνυπολογισεις οτι, αν δεν εχετε καμπινα, ξεκινωντας για τα 780 χλμ θα κουβαλατε ήδη κουραση απο το θαλασσιο ταξιδι. Αν το σπασεις στα 2 θα βγει πολυ πιο ανετα.

taisteal
22/04/2014, 19:20
Δεν ειναι τιποτα,με 2-3 στασεις θα φτασει και θα ξεκουραστει εκει.

akis_trevor
22/04/2014, 19:21
Αυτο θα ειναι μεγαλο ζορι με το συγκεκριμενο μηχανακι. Θα πρεπει επισης να συνυπολογισεις οτι, αν δεν εχετε καμπινα, ξεκινωντας για τα 780 χλμ θα κουβαλατε ήδη κουραση απο το θαλασσιο ταξιδι. Αν το σπασεις στα 2 θα βγει πολυ πιο ανετα.
+779

και θα δεις και πραγματα....βαλε μια διανυκτερευση που ειχες στο νου σου για το κατεβα και καντην στο ανεβα :)

Pan (dvs)
22/04/2014, 19:23
Ειστε καλα ρε.Αλλοι φτανουνε με παπακια στην ακρη του κοσμου και δεν θα παει Ευρωπη με το ΧΤ?
Με 120 χλμ και ανετα θα παει και θα απολαυσει,πολυ περισσοτερο τα παντα.

Μακαρι να πας ρε μεγαλε και δεν θα υπαρξει κανενα προβλημα.

Α......φιλαρακι,εκει που θα πας εχε το νου σου.Αν δεις κανεναν με μονοκυλινδρο ασπρο bmw να αγκομαχαει στις ανηφορες,δωστου ενα χερακι,δικος μας θα ειναι και αυτος.

DAYMAN
22/04/2014, 19:39
Πιασε το ονειρο σου ολα γινονται.:beer:

taisteal
22/04/2014, 19:43
Α......φιλαρακι,εκει που θα πας εχε το νου σου.Αν δεις κανεναν με μονοκυλινδρο ασπρο bmw να αγκομαχαει στις ανηφορες,δωστου ενα χερακι,δικος μας θα ειναι και αυτος.

:a49:

Lioulios
23/04/2014, 02:23

Αυτό !

Kαλά να περάσετε .

Αφού το πήρες απόφαση , γίνεται .

Παρακάτω μια φωτό από τις αγαπημένες μου εδώ μέσα από το μέλος sid1967

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
ΙΟΥΛΙΟΣ 1989
(το πρωτο ταξιδι εκτος Ελλαδας)

http://www.youtube.com/watch?v=Yln-2ScwlV4

314822

devil's animal
23/04/2014, 09:51

επειδη ψιλοπαρεξηγηθηκε αυτο που ειπα, αισθανομαι την αναγκη να γραψω δυο αραδες παραπανω για να καταλαβει και ο φιλος που ανοιξε το thread και οι "καλοπροαιρετοι"...

ποτε δεν ειπα οτι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...το αντιθετο μαλιστα, το εχω σαν μοτο στο μυαλο μου σε ολη την μεχρι τωρα ζωη μου δλδ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!

φυσικα και πηγαιναν παντου με 50αρια πριν 30-40 χρονια...
φυσικα και παει το XT παντου, αφου ειναι μηχανη 600cc...
φυσικα και πηγαινουν ακομα παντου με μικρου κυβισμου μηχανες..αποδειξη οι βεσπες στο Nordkapp και στον γυρο του κοσμου...

ΑΛΛΑ...
δεν γινεται να μην ειναι κοινως παραδεχτο, οτι υπαρχουν καταλληλοτερα μηχανηματα για να κανουμε συγκεκριμενες βολτες/εκδρομες/ταξιδια...
τι διαολο, μονο εγω ζω στο 2014?? που υπαρχουν πλεον τοσα μοντελα μοτοσυκλετων που απλα δεν μπορεις να τα ξερεις ολα...

με αυτο στο μυαλο, εγραψα οτι για να πας ενα τετοιο ταξιδι, πρεπει να εισαι λιγο μαζοχας καθ'οτι μονοκυλινδρο...

θα παω να πεισω εγω τον αλλον οτι για να ανεβει τα σκαλια πρεπει να ειναι ορθιος, αν το εχει παρει αποφαση οτι αυτος γονατιστος θα τ'ανεβει?? οχι!!

αφου λοιπον θες να πας με το μονοκυλινδρο, πηγαινε...αλλα υπαρχουν και αλλοι πιο ευκολοι και ισως περισσοτερο διασκεδαστικοι τροποι για να κανεις ενα τετοιο ταξιδι...
:wave2:

Lioulios
23/04/2014, 10:10
Εγώ πάντως δεν παρεξήγησα . Μια χαρά καταλαβα

devil's animal
23/04/2014, 10:17
Εγώ πάντως δεν παρεξήγησα . Μια χαρά καταλαβα

το ξερω αγορινα...:a10:

taisteal
23/04/2014, 13:28
Υπαρχουν και καλυτερα μηχανακια να κανεις ταξιδια ναι,αλλα δεν εχουμε ολοι την δυνατοτητα να εχουμε fjr 1300..
Να μπορεις να ταξιδευεις εχει σημασια,οχι το μεσο.

:beer::beer:

devil's animal
23/04/2014, 14:09
Υπαρχουν και καλυτερα μηχανακια να κανεις ταξιδια ναι,αλλα δεν εχουμε ολοι την δυνατοτητα να εχουμε fjr 1300..
Να μπορεις να ταξιδευεις εχει σημασια,οχι το μεσο.

επειδη το πηγες στο αλλο ακρο...
οποιον βλεπω και εγω με c50 θα του λεω να επιχειρησει να κανει τον γυρο της Ευρωπης, ετσι για την εμπειρια...

taisteal
23/04/2014, 14:15
Εσυ το πηγες στο αλλο ακρο,βαζοντας το παραδειγμα της Παναγιας της Τηνου..
Ας μην επεκταθουμε.

devil's animal
23/04/2014, 14:16
Ας μην επεκταθουμε.

συμφωνω

akis_trevor
23/04/2014, 14:18
ρε εδω οι αλλοι ταξιδευουν με χαρχαρλευ.....:p

ggs
23/04/2014, 14:24
Ο φιλαρακος δεν εχει c50 ή fjr 1300 .
εχει ένα ΧΤ660 και θέλει να ταξιδέψει καμιά δεκαριά μέρες στην Ευρώπη .
μια χαρά θα το κάνει και θα το ευχαριστηθεί

Είναι αστείο να κουβεντιάσουμε για άνεση σε ένα ταξίδι με μηχανή.
Αλλά πράγματα , θεωρητικά , αναζητούμε σε ένα τέτοιο ταξίδι.

kerasaki
23/04/2014, 15:09
Ο φιλαρακος δεν εχει c50 ή fjr 1300 .
εχει ένα ΧΤ660 και θέλει να ταξιδέψει καμιά δεκαριά μέρες στην Ευρώπη .
μια χαρά θα το κάνει και θα το ευχαριστηθεί

Είναι αστείο να κουβεντιάσουμε για άνεση σε ένα ταξίδι με μηχανή.
Αλλά πράγματα , θεωρητικά , αναζητούμε σε ένα τέτοιο ταξίδι.

Οπως τα λεει ο φιλος, αστειο ειναι επισης να πουλησεις ενα μηχανακι 660cc και να παρεις ενα υπεροπλο μεγαλων αποστασεως για να κανεις ενα ταξιδι στο τοσο, οταν το χρημα δεν περισσευει. Γιατι αν περισσευε το παλικαρι δεν θα εμπαινε στον κοπο να γραψει εδω μεσα την απορια του. Ο καθενας το παλευει με τα μεσα που διαθετει.
Απο εμενα κανε το ονειρο σου αδελφε κι ασε ολους εμας τους υπολοιπους στη μιζερια μας.

KotsosDR
23/04/2014, 15:41
Με τη λογικη που εχετε μερικοι , μαζοχισμος ειναι να παει γενικα με μηχανη ενω υπαρχουν ....τα αυτοκινητα για τοσο μεγαλο ταξιδι ....

Καλο ταξιδι φιλος !!! Και μη μασας , τα ΧΤ γυρνουσαν ολο το πλανητη καποτε .... :beer:

Bowleno
23/04/2014, 16:01
Ποτέ δεν είπα ότι δεν πάει το μΕχανάκι.
Ότι πάει, πάει. Απλά να ξέρει τι ακριβώς τον περιμένει αν και όποτε το επιχειρήσει (που του το εύχομαι από βάθος καρδιάς :beer: ) τι να κάνεις τον ανεμοθώρακα όταν στα 120 και άνω (όπου δηλαδή αρχίζεις να τον χρειάζεσαι πραγματικά) κουνάει το ΧΤ;
Αν έχει την υπομονή να ταξιδεύει με 90-100 οκ.....

Pan (dvs)
23/04/2014, 16:31
Καλο ταξιδι φιλος !!! Και μη μασας , τα ΧΤ γυρνουσαν ολο το πλανητη καποτε .... :beer:

Ιταλια,Αυστρια,Γερμανια,Γαλλια και ολιγον απο Ισπανια με το xt 550(το 85?).Κανενα προβλημα.

Εκαψε ανορθωτη μολις πατησα το ποδι μου Ελλαδα.

alex k8
25/04/2014, 18:49
Ότι πάει, πάει. Απλά να ξέρει τι ακριβώς τον περιμένει αν και όποτε το επιχειρήσει (που του το εύχομαι από βάθος καρδιάς :beer: ) τι να κάνεις τον ανεμοθώρακα όταν στα 120 και άνω (όπου δηλαδή αρχίζεις να τον χρειάζεσαι πραγματικά) κουνάει το ΧΤ;

ο ανεμοθωρακας ειναι για να μην βαραει ο αερας στεγνα πανω του και κουραζονται τα χερια για να κρατηθει.νομιζω οτι ξερει τι τον περιμενει γιατι ειδα φωτο με μπαγκαζια, ολο και σε καποια εθνικη θα εχει βγει.οσο για το κουνημα δεν τρεχει τιποτα,αυτο θα κουναει και αυτος θα το κραταει, ασε που φωρτομενο θα πηγαινει ωραια και στρωτα
ωραιος φιλε, καλο ταξιδι να εχεις

montechristo
26/04/2014, 12:38
Παντως μιας κι αναφερομαστε σε μεγαλες ταχυτητες (120+), η δικη μου προταση θα ηταν να αποφυγειοσο το δυνατον εθνικες οδους και να προτιμησει τις επαρχιακες. Εκει και πανω απο 100 δεν προκειται να παει και πιο απολαυστικο θα ειναι το ταξιδι (και φθηνοτερο λογω ελλειψεις διοδιων).

Καλο ταξιδι φιλαρακι και καλα να περασεις...

christof40
26/04/2014, 13:28

δεν ξερω τι χτ660 εχεις οδηγησει και κουναγε πανω απο τα 120 αλλα το δικο μου στα 140-150 κοντερισια που ταξιδευω δεν κουναει καθολου

George_M.
26/04/2014, 14:05
μοναδικη μου ενσταση ειναι αυτα τα 780χιλ που θελει να κανει σε μια μερα,θα κουραστει αρκετα ανευ αιτιας,
μια διακυκτερευση στην μεση θα εδινε αλλο χρωμα στο ταξιδι κ θα το εκανε ανετο.
ολα τα υπολοιπα που συζηταμε ειναι ακρως εφικτα κ αμα οργανωθει σωστα θα το φχαριστηθει.

petros-xt660r
26/04/2014, 17:08
Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας!
Να πω οτι στο παρελθόν είχα και άλλα μηχανάκια όπως ένα bandit 1250 το οποίο το είχα σκήσει στα ταξίδια και νομίζω οτι είναι απο τα καλύτερα μηχανάκια για αυτή τη δουλειά! Όμως με τον καιρό τα ταξίδια έγιναν πολύ πιο αραιά και δεν αξίζει να ταλαιπωρείς ενα μηχανάκι 1250 κυβικών όλη μέρα μεσα στην πόλη...
Άρα γνωρίζω οτι δεν θα έχω την άνεση ενός bandit ή μιας μεγάλης τουριστικής μηχανής, ξέρω πως το ταξίδι θα είναι πιο δυσκολο αλλά συνάμα νομίζω και πιο περιπετειώδες.
Επίσης στο ταξίδι θα είναι μαζί και άλλη μηχανή (ο πατέρας μου) με moto guzzi norge 1200. Απο κει και πέρα τα 800 km συνεχόμενα προφανώς και δεν είναι υποχρεωτικό να γίνουν σε μια μέρα η διανυκτέρευση κάπου είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο αν χρειαστεί, για βόλτα πάμε άλλωστε...

να και η προηγούμενη κούκλα μου...
315027

taisteal
26/04/2014, 17:13
Πατερας και γιος,ταξιδακι...

:a012::a012:

petros-xt660r
26/04/2014, 17:17
ναι το έχουμε ξανακάνει...
συγκεκριμένα την διαδρομή αυτή την έχει κάνει πολλές φορές οπότε υπάαρχει μια περισσότερη ασφάλεια λόγο πείρας απο τέτοια ταξίδια, πέρα απο την παρέα

akis_trevor
26/04/2014, 17:55
το λοιπον ανοιξε θεματακι ταξιδιωτικο και δωσε μας φωτο οταν με το καλο πας!!!!:beer:

ypapadio
26/04/2014, 22:40
Εγώ θα σου πρότεινα να κατέβεις Ανκονα και την διαδρομή μέχρι την Αυστρία να τη σπάσεις στα δυο όπου λογικά θα ειναι 500χλμ για κάθε μέρα! Κοστολογικά και χρονικά θεωρώ ότι θα σου βγει το ίδιο αλλά με όφελος πολύ περισσότερες εικόνες!

DrEvil
26/04/2014, 22:55
Δεν εχω διαβασει τα υπολοιπα.

Εχω να πω τα εξης:
Με ΧΤ250 εκανα 2.750 χλμ στη Ελλαδα.
Τυπακι απο αλλο φορουμ με XT660R πηγε Τουρκια με την κυρα και περασε φινα.
Ενας -πολυ προβεβλημενος- πηγε με παπι Καππαδοκια.

Το ερωτημα σου δεν το καταλαβαινω.
Προγραμματισε - εκτελεσε.
Καλο ταξιδι.

tai
27/04/2014, 10:39
O ενας θελει να φτασει στην Νορβηγία αυθημερόν, ας παρει μια Busa.
O άλλος θελει να ξύσει μάγουλα στα αλπικα πασσα, ας παρει ενα SS
ΟΛΟΙ οι άλλοι που θέλουν να κάνουν βόλτα χαζεύοντας την φυση και το περιβάλλον και βγάζοντας φωτογραφίες, ας πάρουν οτι κινείται.
Ιδανικά , να ειναι φτηνό στην βενζίνα και να μην χαλάει εύκολα

Εσένα εαν δεν σε προβληματιζει το που θα κοιμηθείς,, πιάσε μια επαρχιακή οδο που να σε πηγαίνει ΠΡΟΣ τον προορισμό σου (κοιτα στο viamichelin για πράσινες διαδρομές) ώστε αυτά τα χλμ να ειναι απολαυστικά και να μην ασχοληθείς ούτε με την μέση ωριαία ταχύτητα, ούτε με την άνεση, αλλα να ξεχαστείς με αυτα που θα βλέπεις, Nα κάνεις όσες στάσεις θες, είτε για καφε, είτε για φωτογραφίες, και να ξεχάσεις την autostrada.:wave2:

εκτος εαν εισαι το τοπικο ΚΤΕΛ και θες να φτασεις στην ωρα σου για να σχολασεις:lol:

daz
27/04/2014, 11:01
Καλό δρόμο! :beer:

doctoras
27/04/2014, 11:07
καλό ταξίδι φίλε, κανένα ενδοιασμό η xtάρα θα σε ταξιδέψει παντού και άνετα,
επίσης το έχεις πολύ ωραίο και πολύ καλά εξοπλισμένο!!

brosakas
27/04/2014, 11:33
Οι προλαλησαντες καλυψαν σχεδον τα παντα...
Εγω θα πω το εξης...ταξιδακι με τον πατερα σου...ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ..
Καλους δρομους να εχεις...
;);)

buckley
27/04/2014, 12:38
Αυτό !

Kαλά να περάσετε .

Αφού το πήρες απόφαση , γίνεται .

Παρακάτω μια φωτό από τις αγαπημένες μου εδώ μέσα από το μέλος sid1967

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
ΙΟΥΛΙΟΣ 1989
(το πρωτο ταξιδι εκτος Ελλαδας)

http://www.youtube.com/watch?v=Yln-2ScwlV4

314822

Πολλά χρόνια πίσω με πήγες ,Ευρώπη με XZ 550 ...
Όταν διαβάζαμε τις περιπέτειες (και σχεδιάζαμε !) όπως και ο Sid φαντάζομαι άλλωστε του "παιδιού" από κάτω.

http://www.lifo.gr/mag/features/206

ΥΓ Καλή επιτυχία στο φίλο για το καλοκαίρι.