Σύνδεση

View Full Version : ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ-ΧΟΜΠΙ

MAΝΟΣ
27/04/2014, 20:21
Παιδες καλησπερα....πρωτα απ'ολα δεν ξερω εαν αυτη ειναι η σωστη ενοτητα γιαυτο το θεμα.Οποτε οι διαχειριστες ξερουν.....Μπαινω στο θεμα λοιπον.Εχω νοικιασει εναν υπογειο χωρο γυρω στα 60τ.μ οπου μεσα υπαρχει ενας τορνος ενα φρεζοδραπανο παγκος εργασιας κομπρεσερ αερος μια κορδελα μεταλων και μια κοληση argon .μεσα υπαρχουν ΔΙΚΑ ΜΟΥ μηχανακια και μονο.Δικα μου εννοω ειναι ολα στο ονομα μου και δεν προκειται να μπει καποιο το οποιο δεν μου ανηκει.χρειαζεται καποια αδεια για αυτο?με την γειτονια τι γινεται?δεν μιλαω για θορυβους σε ωρες κοινης υσηχιας βεβαια ενοειται αυτο.εαν γνωριζει καποιος κατι αλλα σοβαρα ας απαντησει.ευχαριστω εκ των προτερων.

SHOOTER045
27/04/2014, 20:46
ΕΦ όσον δεν θα αναλάμβανεις αλλά μηχανάκια δεν υπάρχει πρόβλημα
Και ενός φίλου σου να βάλεις μέσα πάλι είσαι οκ
Αν πλακώσουν και πηγαινοέρχονται και υπάρξει καλοθελητης τότε θα έχεις πρόβλημα

mhakio
27/04/2014, 20:50
Πες σας που είσαι να γίνουμε φίλοι σου.......όχι σε ώρες κοινής υσηχίας

sapila racing
27/04/2014, 21:13
Tι άδεια να χρειάζεται δηλαδή? Για να έχεις σε ενα γκαραζ τα μηχανάκια σου και τα εργαλεία σου δεν χρειάζεται τίποτα.
Για δικό σου καλό καλό είναι να έχεις και ενα πυροσβεστήρα εύκαιρο.

MAΝΟΣ
27/04/2014, 21:18
Tι άδεια να χρειάζεται δηλαδή? Για να έχεις σε ενα γκαραζ τα μηχανάκια σου και τα εργαλεία σου δεν χρειάζεται τίποτα.
Για δικό σου καλό καλό είναι να έχεις και ενα πυροσβεστήρα εύκαιρο.

Ναι ασφαλως και υπαρχει πυροσβεστηρας και συστημα εξαερισμου...

Dbnn
27/04/2014, 21:18
Προσοχή στους καλοθελητές και απο δυσαρεστημένο - ζηλιάρη φίλο / κολλητό.....

Κατα τα άλλα προχώρα, όλη η Ελλάδα έτσι κάνει....

theofilos888
27/04/2014, 21:25
Δεν έχεις κάποιο θέμα! Μιλάω εκ πείρας!

PetranGR
27/04/2014, 21:29
είσαι κοντά Σαλόνικα; να γίνουμε φίλοι σου!

sonic22
27/04/2014, 21:50
Μονο σε περιπτωση φωτιας θα χρειαστει να αποδηξεις οτι τα μηχανακια ειναι δικα σου.
Κατα τα αλλα αν δεν ενοχλεις πολυ (θορυβος και αναθυμιασεις) κανεις δεν θα σε ενοχλησει.

Βαλε και μια φυσουνα για τα καυσαερια.

giorgos.bmw
27/04/2014, 21:51
Έχει ένα χώρο σαν τον δικό μου. Και μηχανάκια φίλων να φτιάχνεις δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Και αστυνομία να φωνάξουν και ότι άλλη υπηρεσία θέλουν σου κλάνουν τα κάκαλα αρκεί όμως να τηρείς το ωράριο κοινής ησυχίας και να έχεις πάρει μέτρα για φωτιά – που πετάς λάδια, διάφορα υγρά που πλένεις – μυρωδιές από καυσαέρια, διαλυτικά κ.α και μην φοβάσαι τίποτα.
Νομίζω χωρίς να είμαι σίγουρος ( ρωτάω αν θες και σου λέω ) αν η αποθήκη είναι σε πολυκατοικία δεν μπορείς να αποθηκεύεις καύσιμα και άλλα εύφλεκτα υλικά σε μη πιστοποιημένα δοχεία.

MAΝΟΣ
27/04/2014, 23:15
.....και στην εφορια αμα σκασει τι θα πω?οσον αφορα τα μηχανακια φιλων?
Έχει ένα χώρο σαν τον δικό μου. Και μηχανάκια φίλων να φτιάχνεις δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Και αστυνομία να φωνάξουν και ότι άλλη υπηρεσία θέλουν σου κλάνουν τα κάκαλα αρκεί όμως να τηρείς το ωράριο κοινής ησυχίας και να έχεις πάρει μέτρα για φωτιά – που πετάς λάδια, διάφορα υγρά που πλένεις – μυρωδιές από καυσαέρια, διαλυτικά κ.α και μην φοβάσαι τίποτα.
Νομίζω χωρίς να είμαι σίγουρος ( ρωτάω αν θες και σου λέω ) αν η αποθήκη είναι σε πολυκατοικία δεν μπορείς να αποθηκεύεις καύσιμα και άλλα εύφλεκτα υλικά σε μη πιστοποιημένα δοχεία.

Dbnn
27/04/2014, 23:20

Τίποτα δεν θα πείς γιατί δεν μπορεί κανείς να αποδείξει τίποτα.
Το αν στην αποθήκη σου έχεις 30 μηχανάκια στο όνομά σου και τα φτιάχνεις είναι παράνομο? Φυσικά και όχι.
Το αν στην αποθήκη σου έχεις μηχανή ή αμάξι φίλου, πατέρα, μάνας, γκόμενας κλπ και το φτιάχνεις είναι παράνομο? Φυσικά και όχι.
Παράνομος θεωρείσαι αν έχεις ήδη συνεργείο εν λειτουργεία ή οποιαδήποτε μορφής επιχείρηση που λειτουργεί κανονικά με επαγγελματικό ΑΦΜ κλπ κλπ κλπ και δεν κόβεις αποδείξεις και δεν αποδίδεις την αυτασφάλισή σου στο ΤΕΒΕ.

giorgos.bmw
27/04/2014, 23:32

Καταρχήν αφού δεν είναι επαγγελματικός χώρος δεν μπορεί να μπει κανένας χωρίς την άδεια σου εκτός από εισαγγελέα. Αν είσαι επαγγελματίας μηχανικός ή μηχανουργός είχες επιχείρηση και την έκλεισες (όχι απαραίτητα στον ίδιο χώρο) τότε μπορούν να επικαλεστούν παράνομη δραστηριότητα.

Dbnn
27/04/2014, 23:48
Καταρχήν αφού δεν είναι επαγγελματικός χώρος δεν μπορεί να μπει κανένας χωρίς την άδεια σου εκτός από εισαγγελέα. Αν είσαι επαγγελματίας μηχανικός ή μηχανουργός είχες επιχείρηση και την έκλεισες (όχι απαραίτητα στον ίδιο χώρο) τότε μπορούν να επικαλεστούν παράνομη δραστηριότητα.

Mε ενδείξεις μόνο....
Κανείς δεν μπορεί να του κάνει τίποτα εκτός άμα γίνει επώνυμη καταγγελία και να μπεί μέσα εισαγγελέας για τα περεταίρω. Δηλαδή οτι πληρώνεται για να παρέχει κάποια υπηρεσία, επισκευή κλπ.
Επώνυμη καταγγελία ξέρετε τι είναι σωστά? Δηλαδή με κάρφωσες και ξέρω ποιός είσαι.... Δεν ξέρω και πολλούς να το κάνουν αυτό την σήμερον.

giorgos.bmw
27/04/2014, 23:51
Mε ενδείξεις μόνο....
Κανείς δεν μπορεί να του κάνει τίποτα εκτός άμα γίνει επώνυμη καταγγελία και να μπεί μέσα εισαγγελέας για τα περεταίρω. Δηλαδή οτι πληρώνεται για να παρέχει κάποια υπηρεσία, επισκευή κλπ.
Επώνυμη καταγγελία ξέρετε τι είναι σωστά? Δηλαδή με κάρφωσες και ξέρω ποιός είσαι.... Δεν ξέρω και πολλούς να το κάνουν αυτό την σήμερον.

Έτσι ακριβός.

soter3gm
28/04/2014, 05:01
Γιώργο να προσέξεις τους καλοθελητές αν φτιάξεις κανενός "φίλου" το μηχανάκι και μείνει "δυσαρεστημένος" μπορεί άνετα να κάνει καταγγελία όχι γιατί δεν του έκανες δουλειά αλλά από ζήλια !!

stam2
28/04/2014, 05:48
Μου ειπαν κι εμενα οτι με εργαλεια στον τοιχο και με ραμπα ανυψωτικη θεωρειται συνεργειο. Αλλα το θεωρω αστηρικτο σαν ισχυρισμο...

byron
28/04/2014, 06:30
Μου ειπαν κι εμενα οτι με εργαλεια στον τοιχο και με ραμπα ανυψωτικη θεωρειται συνεργειο. Αλλα το θεωρω αστηρικτο σαν ισχυρισμο...

:lol::lol::lol:

Οχι ρε ΄σευ? Γιατί αστείο...? Δια νόμου οι ερασιτέχνες μάστορες πρέπει να κρατάνε τα εργαλεία σε καφάσι και να κάθονται στα γόνατα. :bawl:

nicksior
28/04/2014, 07:00
Με επιφύλαξη , καθότι , μη ειδικός..

Τόρνος , φρέζα … Θεωρούνται «βαριά» εργαλεία και συνήθως η εγκατάστασή τους γίνεται υπό προϋποθέσεις και κανόνες καθοριζόμενους από το υπουργείο βιομηχανίας (ή όπως λέγεται σήμερα).

Η δικαιοδοσία της αστυνομίας σταματά στον έλεγχο όσο αφορά την μη όχληση σε ώρες κοινής ησυχίας και την ύπαρξη νόμιμης και σε ισχύ άδειας λειτουργίας , αν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο.

Επίσης ισχύουν και πολεοδομικές διατάξεις και απαγορεύσεις πχ στη περίπτωση που η περιοχή έχει χαρακτηρισμό αμιγούς κατοικίας αλλά αυτό πάλι αφορά επαγγελματικούς χώρους.

Αν η (α)πιθανή καταγγελία γίνει στο υπουργείο βιομηχανίας τότε ακολουθεί αυτοψία κλπ..

Όλα αυτά βέβαια είναι .. παρατραβηγμένα και δεν πρόκειται να συμβούν ειδικά αν έχεις καλές σχέσεις με τη γειτονιά , αλλά και να συμβούν , ε.. δεν θα σου πάρουν και το κεφάλι.

Γιατί δεν ρωτάς έναν δικηγόρο? Ώστε να έχεις έτοιμη απάντηση σε ενδεχόμενη ερώτηση?

Θα κατάλαβες βέβαια ότι σου βάζω δύσκολα γιατί … Σε ζηλεύω! :lol:

Γράψε απ έξω «Ιδιωτικό γκαράζ παρακαλώ μη παρκάρετε»

vaska
28/04/2014, 07:03
Όσο δεν μπορούν ν' αποδείξουν ότι αμείβεσαι γι' αυτό που κάνεις, κανείς δεν μπορεί να σε ενοχλήσει (τηρουμένου βεβαίως ωραρίου κοινής ησυχίας) και αφού δεν ενοχλείς με κάποιον άλλο τρόπο (ας πούμε βαψίματα σε κοινόχρηστους χώρους, οσμές από χημικά, εύφλεκτα υλικά κλπ)

@byron

μου 'λειψε το χιούμορ σου ρε μπαγάσα.

giorgos.bmw
28/04/2014, 09:24
Γιώργο να προσέξεις τους καλοθελητές αν φτιάξεις κανενός "φίλου" το μηχανάκι και μείνει "δυσαρεστημένος" μπορεί άνετα να κάνει καταγγελία όχι γιατί δεν του έκανες δουλειά αλλά από ζήλια !!
Αν θεωρηθεί διαφήμιση παρακαλώ οι συντονιστές να το καθαρίσουν.

Να ξεκαθαρίσω κάτι, ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ότι κάνω το κάνω καθαρά από χόμπι. Έχω εταιρεία με συστήματα ασφαλείας και ασχολούμαι μόνο με αυτό. Το εργαστήριο το έχω καθαρά προσωπικό και εκεί κάνω όλα τα πειράματα μου (δεν το λέω για να παινευτώ αλλά εγώ και ο αδελφός μου έχουμε κάνη δυο παγκόσμιες πατέντες καταχωρημένες στον Ο.Β.Ι.) Κατά καιρούς βοηθάω φίλους και όχι μόνο δεν παίρνω χρήματα αλλά μερικές φορές βάζω και δικά μου. Ανταλλακτικά για μότο δεν τα πουλάω τα χαρίζω σε όποιον τα χρειάζεται, για όλα τα παραπάνω αν θέλουν μπορούν να το πουν αυτοί που με γνωρίζουν.
Τώρα το θέμα είναι να μην μπλέξεις με το ελληνικό δημόσιο, αν σου κάνουν καταγγελία δεν γλιτώνεις με τίποτα το πρόστιμο (απόδειξε ότι δεν είσαι ελέφαντας). Το μόνο παραθυράκι που υπάρχει σε αυτή την περίπτωση είναι να δηλώνεις κάθε χρόνο 100-200€ εισοδήματα από διάφορες δραστηριότητες έτσι μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν κλέβεις το κράτος και αν σου κάθετε καμία αρπαχτεί εσύ αυτό το έξτρα εισόδημα το δηλώνεις

theofilos888
28/04/2014, 09:46
Τσάμπα το κουράζουμε! Καλές οι εναλλακτικές, αλλά ο μάνος είπε πως θα φτιάχνει μόνο δικά του μηχανάκια! Επειδή καλοθελητές υπήρξαν και στη δική μου περίπτωση, ήρθε η αστυνομία με τσαμπουκά (αφού υπήρχε καταγγελία για παράνομο συνεργείο) και έφυγε με την ουρά στα σκέλια ζητώντας 1000 φορές συγνώμη. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να σου πεί τι θα κάνεις με την ιδιοκτησία σου! Κανένας!!! Μπήκανε στο χώρο ΜΟΥ χωρίς άδεια και χωρίς να ρωτήσουνε, τάχα πως πιάσανε τον μέγα απατεώνα! Τους έδειξα τα χαρτιά από το κάθε ένα μηχανάκι που βρισκόταν στο χώρο, τους έκραξα που μπήκαν μέσα φωνάζοντας, μου ζήτησαν συγνώμη και έφυγαν! Βλέπετε ο γείτονας από πάνω στην πολυκατοικία μου είχε πεί "το θέλω για γκαράζ, κάπως θα σε κάνω να φύγεις!" δεν φρόντισε να μάθει, όμως, πως ο χώρος ήταν ήδη αγορασμένος! Ας αφήσουμε τα αστεία και ας δούμε το θέμα σοβαρά! Ακόμα και το πιό επαγγελματτικό εργαλείο να έχεις στο χώρο σου, εφόσον όλα τα μηχανάκια είναι δικά σου, δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα! Και ναί οι γείτονες πάντα κακεντρεχείς θα είναι και έτοιμοι για καρφωτή! (Ίδιον της φυλής μας!)

giorgos.bmw
28/04/2014, 09:49
Τσάμπα το κουράζουμε! Καλές οι εναλλακτικές, αλλά ο μάνος είπε πως θα φτιάχνει μόνο δικά του μηχανάκια! Επειδή καλοθελητές υπήρξαν και στη δική μου περίπτωση, ήρθε η αστυνομία με τσαμπουκά (αφού υπήρχε καταγγελία για παράνομο συνεργείο) και έφυγε με την ουρά στα σκέλια ζητώντας 1000 φορές συγνώμη. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να σου πεί τι θα κάνεις με την ιδιοκτησία σου! Κανένας!!! Μπήκανε στο χώρο ΜΟΥ χωρίς άδεια και χωρίς να ρωτήσουνε, τάχα πως πιάσανε τον μέγα απατεώνα! Τους έδειξα τα χαρτιά από το κάθε ένα μηχανάκι που βρισκόταν στο χώρο, τους έκραξα που μπήκαν μέσα φωνάζοντας, μου ζήτησαν συγνώμη και έφυγαν! Βλέπετε ο γείτονας από πάνω στην πολυκατοικία μου είχε πεί "το θέλω για γκαράζ, κάπως θα σε κάνω να φύγεις!" δεν φρόντισε να μάθει, όμως, πως ο χώρος ήταν ήδη αγορασμένος! Ας αφήσουμε τα αστεία και ας δούμε το θέμα σοβαρά! Ακόμα και το πιό επαγγελματτικό εργαλείο να έχεις στο χώρο σου, εφόσον όλα τα μηχανάκια είναι δικά σου, δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα! Και ναί οι γείτονες πάντα κακεντρεχείς θα είναι και έτοιμοι για καρφωτή! (Ίδιον της φυλής μας!)

:a012: :a18: :a10:

stam2
28/04/2014, 09:57
Ακόμα και το πιό επαγγελματτικό εργαλείο να έχεις στο χώρο σου, εφόσον όλα τα μηχανάκια είναι δικά σου, δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα! Και ναί οι γείτονες πάντα κακεντρεχείς θα είναι και έτοιμοι για καρφωτή! (Ίδιον της φυλής μας!)

δηλαδή αν δεν είναι κάποιο δικό σου αλλά είναι του κολλητού σου θα σου πουν ότι διατηρείς παράνομο συνεργείο???

κατ' αρχήν με ποιό δικαίωμα μπορούν να μπουν στο χώρο σου, χωρίς την άδειά σου, και χωρίς ένταλμα?

George_Sp
28/04/2014, 10:31
1) χωρίς ένταλμα δε μπαίνει κανείς σε ιδιωτικό χώρο.
2) για να βγει ένταλμα θα πρέπει να υπάρχει υπόννοια παράνομης δραστηριότητας

παράνομη δραστηριότητα μιλάμε για διακίνηση ναρκωτικών, λαθραίων αντικειμένων κλπ.
το αν έχεις άτυπο συνεργείο και να φωνάξει κάποιος φιλαράκι του από το ΣΔΟΕ, θα πρέπει επίσης να έχουν χαρτιά στα χέρια τους μετά από καταγγελία που γίνεται επώνυμα, άρα ξέρεις ποιος έκανε την καρφωτή. επίσης το ΣΔΟΕ και οποιαδήποτε παρεμφερή υπηρεσία οικονομικού ελέγχου δε μπορεί να μπει να ελέγξει ΙΔΙΩΤΙΚΟ χώρο δίχως εισαγγελικό χαρτί και παρουσία αστυνομίας.

κοινώς αέρα στα παπάκια σου αρκεί να τηρείς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πυρασφάλειας με βάση τη χρήση των μηχανημάτων όπως ορίζεται από το νόμο.
π.χ. πυρασφάλεια για εύφλεκτα υλικά, περίφραξη ασφαλείας σε μοτέρ υψηλής ισχύος για αποφυγή ατυχήματος αν βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο.
Μπορεί δηλαδή να έχεις το άτυπο συνεργείο στο υπόγειο της πολυκατοικίας στο χώρο που έχεις ΑΓΟΡΑΣΕΙ ως ιδιοκτήτης διαμερίσματος (π.χ. αποθήκη ή θέση parking) αλλά όποιο μηχάνημα έχεις σε κοινή θέα με τον υπόλοιπο χώρο ΠΡΕΠΕΙ να έχει κιγκλίδωμα ασφαλείας για να αποφευχθεί άσκοπη χρήση από τον οποιοδήποτε τρίτο.

zami
28/04/2014, 10:53
Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα...Ειναι περιπου ετσι....
Ας τα παρουμε απο την αρχη:
Καταγγελία: ειτε επωνυμη ειτε ανωνυμη εχει ακριβως την ιδια βαρυτητα νομικα(οι περισσοτερες γινονται ανωνυμα για ευννοητους λογους).Τωρα το αν θα γινει επιτοπιος ελεγχος η οχι αφορα αλλον και οχι εμας..
Ιδιωτικος χωρος: ανετα μπορουν να ελθουν για ελεγχο, αν δεν τους αφησεις και θελουν , ερχονται την επομενη με εισαγγελικη παραγγελία και στα κανουν ολα πουτ@ν@...
Παρανομο συνεργειο: ναι, ισως να μην τους αφησεις να μπουν, οπως λεει ο φιλος με τσαμπουκα, ομως δεν μπορεις να τους εμποδισεις να "γραψουν" ...και αν γραψουν μετα, αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας....
Με λιγα λογια θελω να πω οτι καλο ειναι να μην μπλεξεις γιατι το αποτελεσμα δεν ειναι παντα ευχαριστο....Παρε οσα πιο πολλα μετρα μπορεις (πυρασφαλειας, ρυπανσης, θορυβου κλπ) και προσπαθησε να stay low που λεμε , για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο

stam2
28/04/2014, 12:21
Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα...Ειναι περιπου ετσι....
Ας τα παρουμε απο την αρχη:
Καταγγελία: ειτε επωνυμη ειτε ανωνυμη εχει ακριβως την ιδια βαρυτητα νομικα(οι περισσοτερες γινονται ανωνυμα για ευννοητους λογους).Τωρα το αν θα γινει επιτοπιος ελεγχος η οχι αφορα αλλον και οχι εμας..
Ιδιωτικος χωρος: ανετα μπορουν να ελθουν για ελεγχο, αν δεν τους αφησεις και θελουν , ερχονται την επομενη με εισαγγελικη παραγγελία και στα κανουν ολα πουτ@ν@...
Παρανομο συνεργειο: ναι, ισως να μην τους αφησεις να μπουν, οπως λεει ο φιλος με τσαμπουκα, ομως δεν μπορεις να τους εμποδισεις να "γραψουν" ...και αν γραψουν μετα, αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας....
Με λιγα λογια θελω να πω οτι καλο ειναι να μην μπλεξεις γιατι το αποτελεσμα δεν ειναι παντα ευχαριστο....Παρε οσα πιο πολλα μετρα μπορεις (πυρασφαλειας, ρυπανσης, θορυβου κλπ) και προσπαθησε να stay low που λεμε , για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο

άρα καταλήγουμε στο ίδιο στενάχωρο συμπέρασμα, ότι είτε είσαι στο σπίτι σου, ή όχι, άλλος έχει το πεπόνι, άλλος και το μαχαίρι...

προσωπικά έχω βάλει κάμερα, με την οποία προτίθεμαι αν κάποιος "λειτουργός" του νόμου επιχειρήσει να μπει στον χώρο μου, να χρησιμοποιήσω την καταγραφη....

giorgos.bmw
28/04/2014, 12:30
άρα καταλήγουμε στο ίδιο στενάχωρο συμπέρασμα, ότι είτε είσαι στο σπίτι σου, ή όχι, άλλος έχει το πεπόνι, άλλος και το μαχαίρι...

προσωπικά έχω βάλει κάμερα, με την οποία προτίθεμαι αν κάποιος "λειτουργός" του νόμου επιχειρήσει να μπει στον χώρο μου, να χρησιμοποιήσω την καταγραφη....
Αρκεί να προειδοποιείς και μέσα και έξω με πινακίδες ότι ο χώρος που εισέρχεστε καταγράφεται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

stam2
28/04/2014, 13:03
Αρκεί να προειδοποιείς και μέσα και έξω με πινακίδες ότι ο χώρος που εισέρχεστε καταγράφεται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Θα κουφαθώ τώρα...
σε ιδιωτικό χώρο, μέσα στον οποίο απαγορεύεις την είσοδο, οφείλεις να προειδοποιείς (και να καρφώνεσαι) ότι έχεις κάμερες...???
πές μου ότι ισχύει κάτι τετοιο να τρελαθώ!!!
δεν μιλάω για κάποιο κλιμακοστάσιο κοινόχρηστο, μία δημόσια υπηρεσία, ένα λόμπυ εταιρίας, ή οτιδήποτε άλλο, μιλάω για κλειστό ιδιωτικό γκαράζ σε πλήρως ιδιόκτητη οικοδομή.
δηλαδή σε λίγο θα πρέπει να προειδοποιώ και για το λαπτοπ που έχω στο σαλόνι με τη webcam της logitech επάνω!!!!?

Red Rider
28/04/2014, 13:10
Εάν δεν σε πιάσουν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα δύσκολα θα αποδείξουν ότι δουλεύεις μαύρα.
Όσες καταγγελίες και να σου κάνουν εσύ δεν έχεις πρόβλημα,έστω και αν φτιάχνεις το μηχανάκι του φίλου σου. Τώρα αν ο φίλος σου πάει και πει ότι το μηχανάκι του,που είναι μέσα στο γκαράζ σου,είναι επί πληρωμή...... :a26:

giorgos.bmw
28/04/2014, 13:50
Θα κουφαθώ τώρα...
σε ιδιωτικό χώρο, μέσα στον οποίο απαγορεύεις την είσοδο, οφείλεις να προειδοποιείς (και να καρφώνεσαι) ότι έχεις κάμερες...???
δεν μιλάω για κάποιο κλιμακοστάσιο κοινόχρηστο, μία δημόσια υπηρεσία, ένα λόμπυ εταιρίας, ή οτιδήποτε άλλο, μιλάω για κλειστό ιδιωτικό γκαράζ σε πλήρως ιδιόκτητη οικοδομή.
δηλαδή σε λίγο θα πρέπει να προειδοποιώ και για το λαπτοπ που έχω στο σαλόνι με τη webcam της logitech επάνω!!!!?

Αν το υλικό που κατέγραψες με της κάμερες θες να το χρησιμοποίησης και να μετράει σαν αποδεικτικό στοιχείο σε δικαστήριο πρέπει να :
1. Να έχεις της κάμερες σε εμφανή σημείο
2. Να προειδοποιείς με πινακίδες ότι ο χώρος καταγράφεται
3. Να το αναφέρεις και λεκτικά σε αυτόν που καταγράφεις και να του δήξεις της κάμερες.
Δυστυχώς αυτός είναι ο νόμος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς. Τα αναφέρω αναλυτικά λόγο επαγγέλματος για να σταματήσει κάποια στιγμή η παραπληροφόρηση. Για περισσότερα και πιο αναλυτικά στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Η πινακίδα πρέπει να λέει τα εξής:
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ 2472/79

sapila racing
28/04/2014, 13:55
Ωραία, αφού ξεκαθαρίστηκε το θέμα... :D

μεταφέρεται στο καταλληλο section.

zami
28/04/2014, 14:03
Θα κουφαθώ τώρα...
Ισχυει!δυστυχως! Εισαι υποχρεωμενος να το αναγραφεις εμφανως...

OldMan
28/04/2014, 14:18
Τίποτα δεν θα πείς γιατί δεν μπορεί κανείς να αποδείξει τίποτα.
Μην ορκίζεσαι γιατί αν (τραβηγμενο από τις κοτσίδες αλλα δίκην παραδείγματος) σε εκείνη την φαση υπαρξει οποιαδήποτε χρηματική δοσοληψία (π.χ. πιασε ενα 20αρικο να φερεις σουβλάκια και μπύρες μια και πας για τσιγαρα) δεν καθαρίζεις ευκολα...

Dbnn
28/04/2014, 14:24
Μην ορκίζεσαι γιατί αν (τραβηγμενο από τις κοτσίδες αλλα δίκην παραδείγματος) σε εκείνη την φαση υπαρξει οποιαδήποτε χρηματική δοσοληψία (π.χ. πιασε ενα 20αρικο να φερεις σουβλάκια και μπύρες μια και πας για τσιγαρα) δεν καθαρίζεις ευκολα...

Τραβηγμένο μεν.... Όχι ακατόρθωτο δε.... :uplate:

MAΝΟΣ
28/04/2014, 14:52
ok ολα αυτα παμε στην πραγματικοτητα τωρα....γειτονισσα μου λεει....μου μυριζουν τα λαδια και τα γρασα που εχεις φερει....ειναι τα μονα σε υγρη μορφη που υπαρχουν...δεν εχω ουτε βενζινες ουτε πετραιλεα....εγω θα στο κλεισω...θα φερω πολεοδομια...υπουργειο συγκοινωνιων....και το μ@@νι της μανας της...εχω ασθμα και εχω προβλημα υγειας
λεει η μανταμ!!!

Dbnn
28/04/2014, 15:14
ok ολα αυτα παμε στην πραγματικοτητα τωρα....γειτονισσα μου λεει....μου μυριζουν τα λαδια και τα γρασα που εχεις φερει....ειναι τα μονα σε υγρη μορφη που υπαρχουν...δεν εχω ουτε βενζινες ουτε πετραιλεα....εγω θα στο κλεισω...θα φερω πολεοδομια...υπουργειο συγκοινωνιων....και το μ@@νι της μανας της...εχω ασθμα και εχω προβλημα υγειας
λεει η μανταμ!!!

Της απαντάς: να τους καλέσω και εγώ μάνα μου τώρα αμέσως και φεύγεις. Εφόσον μιλάμε για λογικές ποσότητες γιατί αν έχεις 2 βαρέλια τίγκα μέσα τότε έχεις πρόβλημα.

giorgos.bmw
28/04/2014, 15:17
Άμα είναι στην συσκευασία τους, δεν έχει κάτω στο πάτωμα χυμένα λάδια (εστία φωτιάς) έχεις πυροσβεστήρα (όχι ληγμένο) δεν σου κάνουν τίποτα. Και να πάρει τηλέφωνο και να τους πει ότι της μυρίζει το γράσο κανένας δεν θα της δόση σημασία.
Όλοι ρε που…… μου έχουν στη γειτονιά τους από μια τρελή δεν το καταλαβαίνω και εγώ τα ίδια, στη δικία μου της μυρίζει μέχρι και το σίδερο που ρίχνω στης γαρδένιες, και μένω σε μονοκατοικία.

Dbnn
28/04/2014, 15:22
Στο πατρικό μου έριχνα πολυεστέρες σχεδόν κάθε μέρα.

Έφτιαχνα απο door panel μέχρι φτερά. Ξέρετε πόσους τρελούς είχα να με απειλούνε καθημερινά? Αλλά 1. ήταν ανοιχτός χώρος και αν ήταν κλειστός ήταν η αποθήκη μου και 2. τηρούσα ώρες κοινής ησυχίας.

bruno
28/04/2014, 17:57
O πολυεστέρας μυριζει τρελα,εφτιαξα ένα πλαστικο δεκα ποντους και βρομαγε δυο μερες ολη η πολυκατοικια.Το καλυτερο που μπορεις να κανεις Μανο είναι να βρεις έναν δικηγορο και να τον ρωτήσεις,τωρα εδώ θα σου πουμε το μακρυ και το κοντο του ο κάθε ενας μας.

virus
28/04/2014, 19:55
να πω μια χοντραδα....

μακαρι να εχεις την σωληνα της αποχετευσης της πολυκατοικιας σου μεσα στο συνεργειο σου.

μια μερα πλημυριζεις με νερα το συνεργειο σου πετας και μερικες σερβιετες με κετσαπ σκορπια και φωναζεις την αστυνομια. και θα της ζητησεις αποζημιωση για τα μηχανηματα που χαλασαν με τις σερβιετες που πεταει στην λεκανη. μετα θα ησυχασει

:D

τιποτα δεν μπορει να σου κανει. εσυ το μονο που εχεις να κανεις ειναι να εχεις τον χωρο καθαρο και παστρικο. οποιος και να ερθει (αστυνομια εισσαγγελεας σδοε) μονο που θα δουν ενα χωρο καθαρο και τακτοποιημενο κι εσενα μετριοφρων σιγουρα θα πουν "παλι σε τρελη πεσαμε" και θα φυγουν ησυχα.

Acacius
28/04/2014, 20:10
Στο πατρικό μου έριχνα πολυεστέρες σχεδόν κάθε μέρα.

Έφτιαχνα απο door panel μέχρι φτερά. Ξέρετε πόσους τρελούς είχα να με απειλούνε καθημερινά? Αλλά 1. ήταν ανοιχτός χώρος και αν ήταν κλειστός ήταν η αποθήκη μου και 2. τηρούσα ώρες κοινής ησυχίας.
Δεν είμαι σίγουρος για το νομικό πλαίσιο, όμως οι έντονες οσμές και ειδικά οι χημικές, πρέπει να είναι ικανός λόγος για να σε καταγγείλουν. Θεωρητικά νομίζω ότι μπορούν ακόμα κι αν βάζεις συχνά λουκάνικα στα κάρβουνα και τους έχεις ντουμανιάσει (σε κλειστούς χώρους λογικά πάλι πρέπει να έχεις προβλέψει για τον κατάλληλο εξαερισμό).

Δε στα λέω για να αντιπαρατεθώ, αλλά κι εγώ θέλω δοκιμάσω πολυεστέρα και να βάψω με πιστόλι και δεν το κάνω επειδή καταλαβαίνω ότι θα πηδήξω τους γείτονες.
Μια φορά ξέχασα πιπεριές στην κατσαρόλα και δάκρυσε όλη η πολυκατοικία και τα σπίτια παραδίπλα (τρου στόρυ).

bruno
28/04/2014, 21:21
να πω μια χοντραδα....

μακαρι να εχεις την σωληνα της αποχετευσης της πολυκατοικιας σου μεσα στο συνεργειο σου.

μια μερα πλημυριζεις με νερα το συνεργειο σου πετας και μερικες σερβιετες με κετσαπ σκορπια και φωναζεις την αστυνομια. και θα της ζητησεις αποζημιωση για τα μηχανηματα που χαλασαν με τις σερβιετες που πεταει στην λεκανη. μετα θα ησυχασει

:D

τιποτα δεν μπορει να σου κανει. εσυ το μονο που εχεις να κανεις ειναι να εχεις τον χωρο καθαρο και παστρικο. οποιος και να ερθει (αστυνομια εισσαγγελεας σδοε) μονο που θα δουν ενα χωρο καθαρο και τακτοποιημενο κι εσενα μετριοφρων σιγουρα θα πουν "παλι σε τρελη πεσαμε" και θα φυγουν ησυχα.

Δεν ξερεις που μπορει να πατησει ο γειτονας,σε πρόβλημα υγειας,σε άλλη χρηση χωρου που είναι δηλωμένο το μαγαζι κ.α,υπαρχουν παραθυράκια που ισως να μην τα ξερουμε.Καλυτερα να πληρωσει ένα ποσο Χ και να εχει ένα χαρτι στα χερια,αν χρειαζεται φυσικα,παρα να τρεχει σε δικαστηρια κλπ.

virus
28/04/2014, 21:33
δεν υπαρχει μαγαζι. μια αποθηκη ειναι.

κι οσο για το ασθμα που λεει η κυρα δεν προκαλειτε απο λαδια και γρασσο. αυτα δεν μυριζουν καθολου και σιγουρα θαναι σε κλειστα δοχεια. απλα η κυρα φοβαται μην παρει φωτια οπως ακουει στις ειδησεις για συνεργεια που καηκαν.

για δικαστηριο ουτε λογος. δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλει χρημα για να πληρωσει δικηγορο και να εχει και την αμφιβολια οτι ισως και να μην του κανει τιποτα.

bruno
28/04/2014, 22:37
Αμα είναι :a31: ο γειτονας...ειχα έναν γνωστο που εμενε Παπαγου,μονοκατοικια με μεγαλο κηπο μπροστα.Φτιαχνει μπαρμεκιου,την επομενη πολεοδομια προστιμο και για το αμαξι που εβαζε μεσα συν κατι αλλα που βρηκαν εκει.

Dbnn
28/04/2014, 22:43
Δεν είμαι σίγουρος για το νομικό πλαίσιο, όμως οι έντονες οσμές και ειδικά οι χημικές, πρέπει να είναι ικανός λόγος για να σε καταγγείλουν. Θεωρητικά νομίζω ότι μπορούν ακόμα κι αν βάζεις συχνά λουκάνικα στα κάρβουνα και τους έχεις ντουμανιάσει (σε κλειστούς χώρους λογικά πάλι πρέπει να έχεις προβλέψει για τον κατάλληλο εξαερισμό).

Δε στα λέω για να αντιπαρατεθώ, αλλά κι εγώ θέλω δοκιμάσω πολυεστέρα και να βάψω με πιστόλι και δεν το κάνω επειδή καταλαβαίνω ότι θα πηδήξω τους γείτονες.
Μια φορά ξέχασα πιπεριές στην κατσαρόλα και δάκρυσε όλη η πολυκατοικία και τα σπίτια παραδίπλα (τρου στόρυ).

Κανείς δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα στον τομέα πολυεστέρας, πρόκειται για ανοιχτό χώρο ή ιδιωτικό (σε μονοκατοικία που ήμουν εγώ τότε). Οπότε ούτε σύσταση δεν μπορούσαν να μου κάνουν.
Ο πολυεστέρας ΔΕΝ βρωμοκοπάει όπως λανθασμένα ακούγεται. Θα μυρίσει όταν τον ψήνει ο ήλιος για να στεγνώσει και αυτό διαρκεί 10 λεπτά το πολύ ειδικά το καλοκαίρι όταν πολυεστερώνεις με 35 βαθμούς υπο σκιά.
Γενικά έχω αλλάξει πολλά σπίτια και πάντα ήμουν low profile, σε σημείο να ενημερώνω πως πχ αυριο θα κάνω φασαρία με τον τροχό απο τις 10 μέχρι τις 1 το πρωί. ή θα βάψω ή θα πολυεστερώσω. Για οτιδήποτε καλέστε με στο τηλ. και ευχαριστώ για την κατανόηση.

Ε κανείς όμως δεν βρέθηκε να μου κάνει έστω παρατήρηση πλήν απο μερικούς δικομανής που αν τους πείς καλημέρα πάνε και σου κάνουν μήνυση γιατί την βρήσκουν με τα δικαστήρια. Αλλά και αυτοί δεν κατάφεραν ούτε σύσταστη να μου κάνουν.

yiannis172
29/04/2014, 00:09
Αμα είναι :a31: ο γειτονας...ειχα έναν γνωστο που εμενε Παπαγου,μονοκατοικια με μεγαλο κηπο μπροστα.Φτιαχνει μπαρμεκιου,την επομενη πολεοδομια προστιμο και για το αμαξι που εβαζε μεσα συν κατι αλλα που βρηκαν εκει.

Τι νομος ειναι αυτος που απαγορευει να βαλεις στον ιδιωτικο σου χωρο/κηπο,το αυτοκινητο σου.Σιγουρα εφαγε προστιμο γι'αυτο;

imitrelos
29/04/2014, 00:39
Η λυση στην είπαν low profile .....και συνεννόηση αν τα έχεις καλα δεν θα έχεις κανενα πρόβλημα

Και ναι γίνεται να φας πρόστιμο : p όσο παράλογο αν ακούγεται έτσι την έφαγε ο γειτονας μου που εβαλε ενα περγκολακι με καλαμιές για να βάζει το αμάξι ....Εγώ μετα απο αυτο και ξέροντας οτι μονο το δικο μου και του γειτονα ΔΕΝ ειναι ντόπιων (αλλιώς πρόβλημα δεν θα είχα) προτίμησα την λύση της κουκουλας
Το ίδιο θεμα εχω και με το μηχανάκι που θελω να βαλω ενα προκάτ σπιτακι μικρο να την βάζω μέσα : p

yiannis172
29/04/2014, 02:09
Η λυση στην είπαν low profile .....και συνεννόηση αν τα έχεις καλα δεν θα έχεις κανενα πρόβλημα

Και ναι γίνεται να φας πρόστιμο : p όσο παράλογο αν ακούγεται έτσι την έφαγε ο γειτονας μου που εβαλε ενα περγκολακι με καλαμιές για να βάζει το αμάξι ....Εγώ μετα απο αυτο και ξέροντας οτι μονο το δικο μου και του γειτονα ΔΕΝ ειναι ντόπιων (αλλιώς πρόβλημα δεν θα είχα) προτίμησα την λύση της κουκουλας
Το ίδιο θεμα εχω και με το μηχανάκι που θελω να βαλω ενα προκάτ σπιτακι μικρο να την βάζω μέσα : p

Το προστιμο το εφαγε για το περγκολακι και οχι για το οτι εβαλε το αυτοκινητο μεσα σε ιδιωτικο χωρο.Αλλο αυτο λοιπον.

virus
29/04/2014, 05:30

στα bold. αυτα εχουν σχεση με ΙΚΑ. εκανες μια κατασκευη και απασχολησες μαστορους. διαφυγη ΙΚΑ. καμια σχεση με την υποθεση του παιδιου εδω.

Τι νομος ειναι αυτος που απαγορευει να βαλεις στον ιδιωτικο σου χωρο/κηπο,το αυτοκινητο σου.Σιγουρα εφαγε προστιμο γι'αυτο;

το προστιμο αφορουσε το κομματι του IKA. κατασκευη ακινητου που εμπλεκετε και η πολεοδομια. και ναι περιλαμβανεται και το μπαρμεκιου στα ακινητα.

nicksior
29/04/2014, 07:02
Στο θέμα του φίλου μας.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι , σε κάθε κλειστό γκαράζ θα βρεθούν εργαλεία και ο ιδιοκτήτης του θα κάνει κάποιες μικροδουλειές.

Τώρα αν πιάσουμε το γράμμα του νόμου , πάει τρελαθήκαμε ..

Είναι γνωστό το πρόβλημα του τόπου μας .. Πολυνομία , αλλά και δεκάδες (ή μήπως εκατοντάδες?) ερμηνευτικές διατάξεις για κάθε νόμο , που στο φινάλε τον καθιστούν ανενεργό ..

Άσχετο , αλλά διαβάζοντας τα περί του τραγικού δυστυχήματος στο λούνα Παρκ της Αργυρούπολης , αυτό λειτουργούσε χωρίς άδεια του Δήμου , απέναντι από τον Δήμο γιατί οι προϋποθέσεις έκδοσης της , με καμιά δεκαριά εμπλεκόμενους Δημόσιους φορείς, είναι μια σκέτη τρέλα .

Το τραγικό είναι πως ακόμη κι αν υπήρχε άδεια δεν νομίζω πως (δυστυχώς) θα άλλαζε τίποτα..

Κι εμείς διυλίζουμε τον κώνωπα αν επιτρέπεται ν αλλάξει φίλτρα ο φίλος στο μηχανάκι του στον νόμιμο ιδιωτικό του χώρο..

imitrelos
29/04/2014, 23:58
Βασικά οχι δεν ηταν για το ικα απλα απαγορεύεται λόγο οτι ειναι στα ορια του αιγιαλου
Βρε ναι για το περκολακι την έφαγε απλα ρε γαμωτη στην περιοχή όλοι οι ντόπιοι εχουν κτηρια πανω στο κύμα αλλα εκεί πρόβλημα κανενα ;)
Και ξανα λέω ου μπλεξεις με παραλογους ;)