View Full Version : Ποσο λαδι σε 990 adv???
chester24
29/04/2014, 13:59
Ποσο λαδι σε 990 adv???
Ξερω η ερωτηση εχει γινει απειρες φορες... Οι παλιοτεροι συγχωρεστε με αλλα εψαξα και εδω και δεν βρηκα καποιο σχετικο θεμα.
Αλλαξα λαδακια βασει σερβις μανουαλ και μου πηρε περιπου 3400λτ με φιλτρα κλπ κλπ και μου εφτασε, στα 3/4 του οριου MIN-MAX που εχει ο δεικτης. Για να του βαλω λαδια εκανα οτι ακριβως ελεγε το μανουαλ.. Για να τσεκαρω λαδια κανω παλι οι λεει το μανουαλ.
Μετα την αλλαγη ομως μου κοπαναει λιγακι το σασμαν. :hmm:
Πιο πολυ σε χαμηλες ταχυτητες.. Σε ρυθμους πολης δηλαδη. Κατι που πριν την αλλαγη δεν εκανε. Σε εθνικη που το ειδα δουλευε βουτυρο. Επισης οταν το εχω παρκαρει στο διπλο και εχει ο δρομος καποια κλιση ανηφορικη, οταν παω μετα να το βαλω μπροστα, μου χτυπαει η καδενα για ενα δευτερολεπτο.
Απο λαδακια εβαλα Castrol Power 1 Racing 10W-50 (Fully Synthetic)
Για να μας πουν οι εμπειροι.. :D :beer:
Και πρίν τα Castrol 10W-50 χρησιμοποιούσες;;;
chester24
30/04/2014, 09:54
Motorex 10w-50.. Οτι λεει ο κατασκευαστης. Αυτα ειναι πανακριβα ομως και δεν ημουν σε φαση να παρω κατι τοσο ακριβο. Τα castrol μετα απο διερευνηση, επειδη τα ειχαν βαλει καποιοι φιλοι μου, οι οποιοι ειχαν KTM με LC8 κινητηρα, μου ειπαν οτι ηταν πολυ ευχαριστημενοι..
Εχθες θυμηθηκα (και μπορει να με πειτε και μακακα), οτι η δυσκολια στο σασμαν παρουσιαστηκε λιγο καιρο πριν αλλαξω λαδια.. Δεν εγινε τωρα.. Εφαγα φλασια μολις.
Βρε λες να θελει καμια εξαερωση ο συμπλεκτς???
zannisvel
30/04/2014, 10:58
Τα motorex Top Speed synthetic Performance 10w-50 εβαλα και στο ΧΤ και τα πηρα 12€ το λιτρο. Δε τα βρηκα τοσο ακριβα και τα θεωρω απο τα καλυτερα λαδια (προσωπικη αποψη). Ποσο πιο φθηνα ειναι τα Castrol?
την απάντηση γιατι κοπανάει ένω δεν κοπάναγε την έδωσες μόνος σου. προφανώς και τα Castrol θέλουν λίγο ζέσταμα παραπάνω.
όσο για τη ποσότητα, μέσα είσαι. εάν τα αφήσεις να στραγγίσει τελειώς τόσο πέρνει
chester24
30/04/2014, 11:11
Τα motorex Top Speed synthetic Performance 10w-50 εβαλα και στο ΧΤ και τα πηρα 12€ το λιτρο. Δε τα βρηκα τοσο ακριβα και τα θεωρω απο τα καλυτερα λαδια (προσωπικη αποψη). Ποσο πιο φθηνα ειναι τα Castrol?
Το Motorex ηταν αυτο... http://www.xmoto.gr/gr/ProductView.aspx?Prod_Id=4390&cat=608 Το ειχα παρει 18€ αλλα οχι απο αυτο το site..
To Castrol ειναι αυτο http://www.automotooil.gr/index.php?route=product/product&product_id=155 Και το πηρα οσο βλεπεις... Περιπου 30 ευρω κατω, στα 4λτ, σε σχεση με το Motorex..
Φυσικα ειναι παρα πολυ καλα λαδια απλα η τσεπη μου δεν τα αντεχει για την ωρα.. Και οπως ειπα παραπανω τα συγκεκριμενα Castrol ειναι δοκιμασμενα απο φιλους που εχουν μηχανακια με LC8 κινητηρα (ADV, SM, κλπ).
Θα δοκιμασω να κανω και μια εξαερωση στο συμπλεκτη να δω.. ΕΓραψα παραπανω πως, θυμηθηκα οτι το σασμαν σκληρυνε λιγο καιρο πριν την αλλαγη λαδιων.. ;)
chester24
30/04/2014, 11:13
την απάντηση γιατι κοπανάει ένω δεν κοπάναγε την έδωσες μόνος σου. προφανώς και τα Castrol θέλουν λίγο ζέσταμα παραπάνω.
όσο για τη ποσότητα, μέσα είσαι. εάν τα αφήσεις να στραγγίσει τελειώς τόσο πέρνει
Η αληθεια ειναι οτι και ζεστα που ειναι παλι κοπαναει.. Οποτε μου φαινεται οτι παμε για εξαερωση και βλεπουμε. Thanks για την διευκρινηση της ποσοτητας spyro!!
Η αληθεια ειναι οτι και ζεστα που ειναι παλι κοπαναει.. Οποτε μου φαινεται οτι παμε για εξαερωση και βλεπουμε. Thanks για την διευκρινηση της ποσοτητας spyro!!
Ακριβώς για τους ίδιους λόγους έχω βάλει και εγώ τα Castrol με ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. Το πιο πιθανό είναι....ότι πληρέωνουμε παίρνουμε
Το συνηθισμένο είναι να κοπανάνε οι αλυσίδες των εκκεντροφόρων, όσπου να ανεβάσουν πίεση οι εντατήρες των αλυσίδων των εκκεντροφόρων. Αν είναι αυτό που λές κοπάνημα, τ'οτε όλα καλά.
chester24
01/05/2014, 13:58
Το συνηθισμένο είναι να κοπανάνε οι αλυσίδες των εκκεντροφόρων, όσπου να ανεβάσουν πίεση οι εντατήρες των αλυσίδων των εκκεντροφόρων. Αν είναι αυτό που λές κοπάνημα, τ'οτε όλα καλά.
Το κανει και αυτο αλλα οκ.. Γνωριμος ο θορυβος και δεν ανησυχω.
Απλα πριν δεν το εκανε ουτε αυτο...
Το σασμαν μου χτυπαει λιγο.. Γιαυτο λεω οτι κοπαναει
Μήπως έχει ζιγκλεράκι στο συμπλέκτη όπως το 950 και έχει βουλώσει? Εκτός από το κοπάνημα, μήπως έχεις παρατηρήσει διαφορά στη συμπεριφορά του συμπλέκτη(πότε σκληρός, πότε μαλακός)?
Ζιγκλεράκι φυσικά και έχει. LC8 είναι. Για όνομααα.... χρυσόοο μουυυ...φυσικάα και έχειιι..
Ζιγκλεράκι φυσικά και έχει. LC8 είναι. Για όνομααα.... χρυσόοο μουυυ...φυσικάα και έχειιι..
Ε, καθάρισέ το το φουκαριάρικο!!!
chester24
04/05/2014, 10:55
Μήπως έχει ζιγκλεράκι στο συμπλέκτη όπως το 950 και έχει βουλώσει? Εκτός από το κοπάνημα, μήπως έχεις παρατηρήσει διαφορά στη συμπεριφορά του συμπλέκτη(πότε σκληρός, πότε μαλακός)?
Οχι δεν εχω παρατηρησει διαφορα στην σκληροτητα.. Που βρισκεται το ζιγκλερακι ρε αλανια?? Ας μας βαλει καποιος μια φωτο να το δω και αυτο...
martinacos
05/05/2014, 01:00
http://www.ktm950.info/how/Orange%20Garage/Oil%20Change/Oil%20Jet/oil_jet_cleaning.html
http://www.ktm950.info/how/Orange%20Garage/Oil%20Change/Oil%20Jet/oil_jet_cleaning.html
:a013:
Καλό είναι μια στο τόσο να το καθαρίζεις. Μόνο με φύσημα δεν καθαρίζει, μία μι καντίνι από ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα κάνει θαύματα στην περίπτωσή του. Το δικό μου κάποτε έκανε κάτι περίεργα με συμπλέκτη-σασμάν(τη μια σκληρό, την άλλη μαλακό κλπ), από τότε το καθαρίζω όποτε αλλάζω λάδια και το όλο σύστημα δουλεύει άψογα.
chester24
06/05/2014, 15:15
:a013:
Καλό είναι μια στο τόσο να το καθαρίζεις. Μόνο με φύσημα δεν καθαρίζει, μία μι καντίνι από ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα κάνει θαύματα στην περίπτωσή του. Το δικό μου κάποτε έκανε κάτι περίεργα με συμπλέκτη-σασμάν(τη μια σκληρό, την άλλη μαλακό κλπ), από τότε το καθαρίζω όποτε αλλάζω λάδια και το όλο σύστημα δουλεύει άψογα.
Οκ guys!!! Θα το δω συντομα!!!!!! Thanks!!!! :a013:
indianos950
07/05/2014, 16:40
Εμ σου λεγα παρτο μια βολτα το δικό μου τιποτα εσυ. Εμενα παντως δε χτυπάει και ΔΕΝ τα καίει. Καθολου 4000 χωρίς συμπλήρωμα lc8;;;;;