PDA

View Full Version : Νεος .. Ζ ορ νοτ του Ζ??

Nick4ndrew
02/05/2014, 17:08
Καλησπέρα σε όλο τον καλό κόσμου που μόλις ανακάλυψα οτι υπάρχει εδω μέσα!

Θα προσπαθήσω να μην μακρηγορήσω..

Είμαι 25,και ψάχνω να αγοράσω την πρώτη μου μηχανή δρόμου. Ζώ σε επαρχία,και έχω στο μυαλό μου να έχω μια μηχανή όπου θα μπορώ να .. Παω κοντινές βόλτες,για μπάνιο,για καφέ,για δουλειές Λαμία,Λειβαδιά (45λεπτά).. Χαλκίδα..
Κι επίσης.. Και καμια βόλτα ίσως πιο μακρινή με τον καιρό.. Θα δείξει! Δεν θα έλεγα όχι να πάρω μια τσάντα και να εξαφανιστώ..
Ως τώρα.. έχω ένα παπί, (ντελιβεράς), και έκανα 2 χρονιές εξάσκηση μοτο-κροςς.. Τέρμα ερασιτεχνικά και για χαβαλέ φυσικά.. Και πέρυσι αγόρασα ενα δικό μου δίχρονο CR 250..
Επωλήθη λόγο ζημιάς και γενικώς.. το έδωσα γτ δν έχουμε κάποια πίστα εδώ,όσο και να μου αρέσει σαν χόμπι ή ότι.. βαριέμαι να γυρνάω τα βουνά μόνος.. Επίσης έχω κανει λίγες βόλτες με ενα R6 07,φυσικά απλή οδήγηση,εθνική και παραδρόμους.. Ουτε να στριβω ξέρω.. ουτε εχω καποια εμπειρία..

και ΣΚΕΦΤΗΚΑ λοιπον.. να αγοράσω μια μηχανή.. Για τις βόλτες μου.. Και μέσο μεταφοράς, αλλά και την κ@υλ@ μου.. Μιας και είμαι λίγο χέστης με τα πολλά χλμ κλπ.. Θεωρώ πως το μυαλό υπάρχει :blush:
Ξεκίνησα ψάχνωντας για ΧΤ 660 R.. μιας και μου αρέσει η φάση μοταρντ.. και είδα οτι αυτά που μου άρεσαν έπαιζαν στα 3-3.500 ..
Και τελικά έχω κολλήσει Α Σ Χ Η Μ Α, με το Z 750.

Αν και κάνω μηδενική δήλωση,ο λογιστής μου είπε οτι μπορώ να κάνω αγορά και να εμφανίσω έως 5.200 ευρώ. Φυσικά είπε οτι υπάρχουν κι ενα σωρό παραθυράκια.. Πχ να γινει υπευθυνη δηλωση οτι το αγόρασα 1000 πχ αν δέχεται ο πωλητης.... Και στην περίπτωση αντιπροσωπείας.. Είπε οτι υπάρχει ενας τροπος.. Αν κοστιζει 6000 να φανουν τα 3 φετος κι αλλα 3 του χρόνου...

επίσης.. κάποιοι γνωστοι και φίλοι.. προτείνουν να παρω Ζ 1000... μιας και.. η διαφορα στην τιμη τους δεν ειναι μεγαλη.. και σαν μηχανή,συγκριτικά,ειναι πολυ καλύτερη. Ουτε πολυ πιο βαρια.. καλυτερα φρενα,οδηγηση,ξεκουραστη..
στο άκουσμα του 1000 ομολογώ πως ψιλο-φοβάμαι..

Θα ήθελα να μου πειτε την γνωμη σας.. Σαν πρωτο μηχανακι πως σας φαινεται.. Να με καθοδηγησετε ή να με συμβουλέψετε.. Να με ρωτησετε.. οτιδήποτε!!

ΚΑΙ... μιας κι εδω στην επαρχια ειμαστε χαλαρά.. Δεν έχω καν διπλωμα για το παπι.. έχω μονο αυτοκινητου και φορτηγου (Γ).. Την επομενη εβδομάδα φυσικά ξεκινάω.. Να το έχω στα χέρια μου όπως και να ΄χει..
Και θα έχω.. περιπου 800 ευρώ...
Όμως δν μπορω να περιμένω 5-6 μήνες.. Να μαζέψω 4.5-5 χιλιάρικα + 1000 εξοπλισμό .. Ανοίγει ο καιρός και τρελαίνομαι.. Υπάρχει περίπτωση να βρω τρόπο.. να δώσω πχ 1500 προκαταβολη.. και 12 ή 18 δ'οσεις..;
ΚΙ αν ναι μονο σε αντιπροσωπεία; Με κάποιον ιδιώτη παίζει καποιο είδος συμφωνίας ή... κάτι;;;

Τελικά.. Μακρηγόρησα... :D

Sapadak
02/05/2014, 17:12
To Z μια χαρά ειναι (ασε το 1000) αλλά

ΚΑΙ... μιας κι εδω στην επαρχια ειμαστε χαλαρά.. Δεν έχω καν διπλωμα για το παπι.. έχω μονο αυτοκινητου και φορτηγου (Γ).. Την επομενη εβδομάδα φυσικά ξεκινάω.. Να το έχω στα χέρια μου όπως και να ΄χει..
Και θα έχω.. περιπου 800 ευρώ...
Όμως δν μπορω να περιμένω 5-6 μήνες.. Να μαζέψω 4.5-5 χιλιάρικα + 1000 εξοπλισμό .. Ανοίγει ο καιρός και τρελαίνομαι.. Υπάρχει περίπτωση να βρω τρόπο.. να δώσω πχ 1500 προκαταβολη.. και 12 ή 18 δ'οσεις..;
ΚΙ αν ναι μονο σε αντιπροσωπεία; Με κάποιον ιδιώτη παίζει καποιο είδος συμφωνίας ή... κάτι;;;

Τελικά.. Μακρηγόρησα... :D

Με 1500 στο χέρι και τα υπόλοιπα λιγα λιγα ουτε σε μαγαζι δυστυχώς, θα πρέπει να παίζει γνωστος για να το κάνει.
Απο ιδιώτη δόσεις...ΥΟΚ

υγ
ΒΓΑΛΕ διπλωμα και μετα κυκλοφόρα, οχι για να μη σε γράψουν, αλλα για να μη τραβιεσαι μια ζωη και εσυ και οι γονεις σου για μαλακία δική σου ή μαλακία άλλου

Nick4ndrew
02/05/2014, 17:17
Ναι ακριβώς,απο Δευτερα παω να βγαλω το δίπλωμα κι ας πάρω την μηχανη είτε τώρα κοντά,είτε σε 2-3 μηνες.... Δεν ειναι μην με γράψουν.. Μονο.. (ειμαι και γκαντέμης..)
Δάνειο σε τράπεζα; Δλδ.. Ενα καταναλωτικό 3000 κι 1500 να μαζεψω ..4500.. Και να το βαλω για 18 μηνες..; (μπορώ και 12 δόσεις.. ) ΑΛλα δν μπορώ να υπολογίσω τι έξοδα θα έχει η μηχανή αρχικά.. οπότε ας είμαι πιο χαλαρός με 18..
Επίσης.. Περιμένω να παρω 2.500 χιλιάρικα απο ΟΑΕΔ.. αλλα δν ξερω ακριβώς πότε.. Απλώς.. μετά το καλοκαίρι.. ΠΙΚΡΑ!!!!

o_gavros
02/05/2014, 17:25
Παλίκαρε, ως κάτοχος Ζ750 θα σου πω έμπα με τα τσαούλια! (αφου σου αρέσει οπτικά)
Χαμηλόροπο,όπερ γκάζι απο παντού, ξαναμαναόπερ δεν θα χρειάζεται να ανεβοκατεβαζεις ταχύτητες καθως γυροβολάς στο βουνό και κοιτάς τον μελισούλο που προσπαθεί να ξηγησει το όνειρο στη μελισούλα.

Νταξει το μηχανάκι μπορεί να μην είναι ούτε το πρώτο γκάζι, ούτε να έχει το καλύτερο στήσιμο (για την ακρίβεια απέχει παρασάγγας έστω και απο ένα απλά καλό στήσιμο),μέτρια φρένα έχει, αλλά θα σου κάνει και θα σου βγάλει όλα τα γούστα,θα σου συγχωρήσει λάθη όσο το μαθαίνεις, θα σε πάει όπου θελήσεις απροβληματιστα.
Κι όταν με το καλό φτάσεις σε έναεπίπεδο που αυτά του τα μειονεκτηματα σε χαλάνε, τότε είτε το στέλνεις είτε το αναβαθμίζεις με σχετικά εύλογο κόστος.

Το 1000 τώρα.
εκεί είναι άλλη μπάλα.
άλλα γκάζια (που δεν ξέρω τιχρειάζονται στο γυμνό αλλά τέσπα),άλλο στησιμο(αλουμινένια ψαλίδια,αμορτισερ,ρυθμίσεις,πηρούνια,κλπ),άλλα φρένα,όλα άλλα.
Αλλά μέσα στα καλά άλλα έρχονται και τα δυσάρεστα.σήμα 120 € έναντι 55, λάστιχα πιο ακριβά,καταναλωση μεγαλύετρη,γενικά ανεβαίνει η κλίμακα με το 1000.
ότι είναι μηχανάρα δε το συζητώ.αλλά βαση όσων λες,δεν ψάχνεις το όπλο που θα σπέρνει οπότε ίσως το 1000 να ειναι υπερβολή.

Τωρα για ταοικονμικά όπως σου είπαν,χλωμό. Μάλλον υπομονή και θα έρθει κι η ώρα σου.
Για το δίπλωμα,είσαι φάουλ που δεν εχεις ήδη.
Αυτιά.

Nick4ndrew
02/05/2014, 17:34
:look: :evil:
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.. Κι εγώ για το 1000 κάπως έτσι το σκέφτομαι.. Η τελική δεν με νοιάζει.. Δεν έχω σκοπό τέτοιο.. ΑΛλιώς θα έψαχνα σουπερ σπορτ.. και το γκάζι.. γνωρίζω πως δν ειναι απότομο κλπ.. Και μου αρέσει αυτό.. Δεν ψάχνω το "όπλο".. Και αν σε μια προσπέραση πρεπει να κατεβάσω.. Και τι έγινε! Ίσα ίσα που.. γουστάρω! :smokin:

Γενικά.. Το κόστος συντήρησης για ενα Ζ 750 που μπορεί να κυμαίνεται; Φυσικά .. Εξαρτάται σίγουρα απο την χρήση.. και τα χλμ.. Αλλά,εικονικά.. Ενα μεσο όρο; Ανταλακτικα δν ειναι πολυ ακριβα,σωστά;

Επίσης.. Έχω τσεκάρει και τις 189 αγγελίες που υπάρχουν στο car.gr βαση όσων θέλω.. Κοιτάζω απο 07 μοντελο και πάνω.. έχει αρκετά 08-09 που είναι προσιτή η τιμή τους.. Χιλιομετρα προσπαθω να μην ξεπρνανε τα 25.000...
Και κοιτάζω να έχει και κάποια έξτρα.. Πχ Εξατμίσεις.. Σίγουρα θα ήθελα να βάλω,και δν αξίζει να δωσω 1000.. Μανιτάρια.. καμια μανέτα ίσως ή καρίνα δν θα με χαλούσε!!

Επίσης 2.. :p Είχε μια αγγελία ο Βυνιος. Ενα Ζ 750 '08 μοντελο,με σχετικα λιγα χιλιομετρα,που τελοσπαντων μου αρεσε οτι ειδα σαν αγγελία,απο κοντα δν ξερω..
Στις αγγελίες γράφει για γραμμάτια και δόσεις γενικά, δεν θα μπορουσα εκει να βρω μια λύση; :sad:

theofilos888
02/05/2014, 17:51
:look: :evil:
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.. Κι εγώ για το 1000 κάπως έτσι το σκέφτομαι.. Η τελική δεν με νοιάζει.. Δεν έχω σκοπό τέτοιο.. ΑΛλιώς θα έψαχνα σουπερ σπορτ.. και το γκάζι.. γνωρίζω πως δν ειναι απότομο κλπ.. Και μου αρέσει αυτό.. Δεν ψάχνω το "όπλο".. Και αν σε μια προσπέραση πρεπει να κατεβάσω.. Και τι έγινε! Ίσα ίσα που.. γουστάρω! :smokin:

Γενικά.. Το κόστος συντήρησης για ενα Ζ 750 που μπορεί να κυμαίνεται; Φυσικά .. Εξαρτάται σίγουρα απο την χρήση.. και τα χλμ.. Αλλά,εικονικά.. Ενα μεσο όρο; Ανταλακτικα δν ειναι πολυ ακριβα,σωστά;

Επίσης.. Έχω τσεκάρει και τις 189 αγγελίες που υπάρχουν στο car.gr βαση όσων θέλω.. Κοιτάζω απο 07 μοντελο και πάνω.. έχει αρκετά 08-09 που είναι προσιτή η τιμή τους.. Χιλιομετρα προσπαθω να μην ξεπρνανε τα 25.000...
Και κοιτάζω να έχει και κάποια έξτρα.. Πχ Εξατμίσεις.. Σίγουρα θα ήθελα να βάλω,και δν αξίζει να δωσω 1000.. Μανιτάρια.. καμια μανέτα ίσως ή καρίνα δν θα με χαλούσε!!

Επίσης 2.. :p Είχε μια αγγελία ο Βυνιος. Ενα Ζ 750 '08 μοντελο,με σχετικα λιγα χιλιομετρα,που τελοσπαντων μου αρεσε οτι ειδα σαν αγγελία,απο κοντα δν ξερω..
Στις αγγελίες γράφει για γραμμάτια και δόσεις γενικά, δεν θα μπορουσα εκει να βρω μια λύση; :sad:

Λυσε μου μια απορια! Πως σκεφτεσαι να αγορασεις μηχανακι απο εμπορο και δεν εχεις διπλωμα; δεν μπορεις να το ασφαλισεις και χωρις ασφαλεια ο εμπορος δεν μπορει να στο δωσει. Βγαλε διπλωμα και σταματα, σε παρακαλω, να εισαι δημοσιος κινδυνος για ολους και κυριως για τον εαυτο σου!

o_gavros
02/05/2014, 17:52
1)Μην κολλάς μονο με τα δευτερης γενιάς.
Αν σου αρεσει οπτικα,το πρωτης γενιάς και πιο γεμάτο είναι και εξίσου αξιοπιστο.
2)άσε τις μαλακοπιτσικουλιές και τις μανετες για τους επόμενους.το μηχανακι δε το κάνουν οι μανέτες και όλα τα τζιτζιμπλίγκια που τους φοράνε.
άντε μια εξάτμιση να το δεχτώ σαν κριτηριο αναζήτησης.μανιταρια συνήθως έχουνε.
3)προτίμησε ιδιώτη αντί εμπόρου. ο τελευταίος είναι μάστερ οφ ντισκάηζ...

Το κακό για σένα (για την αγορά,γιατι αλλιως μια χαρά είσαι) είναι ότι είσαι επαρχία και επριορίζεσαι.

Τέσπα,ενδεικτικά τιμές,(χωρις εργατικά,τουτεστιν να λερώσεις τα χεράκια σου)
4 λίτρα έξτρα παρθένο λάδι, απο 35 εως 60€ (αλλαγή κάθε 6000 χλμ)
Φίλτρο λαδιού 8€, αλλαγή είτε κάθε που αλλα΄ζεις λάδια είτε κάθε δεύτερη.
4 μπουζί κανα 30€; δε θυμάμαι. αλλαγή κάθε 12000χλμ.
Λάστιχα ανά ένα-δυο χρόνια, απο 230 μέχρι όσο αντέχει η τσέπη σου.
Σήμα 55€,μέχρι νεωτέρας.
Ασφάλεια κάνα 200αρι ετησιως.
Τωρα για περαιτέρω παρελκόμενα τύπου βαλβίδες κλπ,πάρτο πρώτα με το καλό και φτάνεις και εκεί.

Γραμμάτια εγω δεν ξέρω κανέναν να δίνει πλέον.
ίσως οι δόσεις να παίζαν μεσω πιστωτικής αλλά δε νομίζω να μπορέσει να στο απαντησει με σιγουριά κάποιος εδώ.

o_gavros
02/05/2014, 17:57
μη μου τονε προγκάς ακόμα δεν μπήκε ρε.
στασου να μασουμε κανα πελάτη λέμε,κρίση εχουμε διάολε :bawl:

o_gavros
02/05/2014, 17:58
Ναι ακριβώς,απο Δευτερα παω να βγαλω το δίπλωμα κι ας πάρω την μηχανη είτε τώρα κοντά,είτε σε 2-3 μηνες.... Δεν ειναι μην με γράψουν.. Μονο.. (ειμαι και γκαντέμης..)
Δάνειο σε τράπεζα; Δλδ.. Ενα καταναλωτικό 3000 κι 1500 να μαζεψω ..4500.. Και να το βαλω για 18 μηνες..; (μπορώ και 12 δόσεις.. ) ΑΛλα δν μπορώ να υπολογίσω τι έξοδα θα έχει η μηχανή αρχικά.. οπότε ας είμαι πιο χαλαρός με 18..
Επίσης.. Περιμένω να παρω 2.500 χιλιάρικα απο ΟΑΕΔ.. αλλα δν ξερω ακριβώς πότε.. Απλώς.. μετά το καλοκαίρι.. ΠΙΚΡΑ!!!!

Αυτο μολις το'δα.
ρε λεβέντη εσυ έχεις πλάκα λέμε.
άκου δάνειο...

Nick4ndrew
02/05/2014, 18:01
φιλε,θεοφιλε,θα σου λυσω την απορια.
Ειπα,την Δευτερα θα παω να ρωτησω για το διπλωμα,και να το παρω,τι ΔΕΝ καταλαβαινεις; Ειπα οτι θα αγορασω κανα μηχανακι χωρις διπλωμα; Γι αυτο γράφω εδω,τωρα που εχω χρονο ακομη.. Μπας και μου ανοιξει κανεις τα ματια σε κατι που τα εχω κλειστα.
Τι περιμενες; Να ειμαι ετοιμος με τα λεφτα στο χερι,και να εγραφα εδω μεσα;
Χωρις παρεξηγηση! :wave2:

drspeed
02/05/2014, 18:01
Το μεγαλύτερό σου θέμα είναι ότι πρέπει να δώσεις 150+- για το δίπλωμα και στάνταρ ένα 300άρι για ένα αξιοπρεπή εξοπλισμό για το καλοκαίρι.οπότε από αυτά που έχεις τώρα τα μισά € τα ξεχνάς.
Όσον αφορά το Ζ τώρα και γενικά τις μεγάλες μηχανές... είναι ακριβό χόμπι και τα σέρβις πονάνε ειδικά στα 4 κύλινδρα... ένα ζευγάρι λάστιχα( που θα το χρειαστείς μέχρι Σεπτέμβρη) θα σου βγεί από 250-300€ και ένα 150 η ασφάλεια...Οπότε χωρίς την μηχανή μέχρι τώρα ο λογαριασμός έχει βαρύνει αρκετά...
Εγώ θα σου πρότεινα ένα μικρότερο σε κυβικά που θα είναι οικονομικότερο στα πάγια έξοδά του και φθηνότερο όταν κάποια στιγμή σου πέσει κάτω(σταματημένες πέφτουν οι μηχανές) Κοίτα κάτι μέχρι 650 κυβικά 2κύλινδρο που είναι οικονομικότερα από κάθε άποψη και όταν στρώσεις οικονομικά και έχεις μάθεις και 5 πράγματα χτυπάς ότι μηχανή κάνεις κέφι.
Είμαι ο πρώτος που λέει ότι ο καθένας πρέπει να οδηγάει αυτό που γουστάρει ότι και αν είναι αυτό αλλά θα πρέπει να το αντέχει και η τσέπη σου για να το έχεις όπως πρέπει και να το χαίρεσαι με ασφάλεια.

o_gavros
02/05/2014, 18:04
+όσα θελεις παίχτη,σε αυτα που σου λέει ο γιατρός.

Nick4ndrew
02/05/2014, 18:12
Δεν εχω καποιο προβλημα στην συντηρηση και τα εξοδα της μηχανης.. επισης.. το κρανος το υπολογιζω στο 500αρι.. Όσο για μπουφαν θα δανειστώ ενα προσωρινά.
Το πρόβλημα που έχω,είναι οτι δεν έχω υπομονη να μαζέψω τα χρήματα.. :sick:

Bradipous
02/05/2014, 18:28
Επειδη μαλλον δεν το ξερεις ακου και τουτο: για να δωσεις για διπλωμα θα πρεπει να εχεις εξοπλισμο, που σημαινει οτι θα πρεπει να πας στην εξεταση με κρανος, μπουφαν, μποτες, γαντια. Δεν ξερω αν θα σου τα παρεχει η σχολη η οχι αλλα θα πρεπει να τα συνυπολογισεις στο κοστος του διπλωματος, τουτεστιν 1000αρικο με το καλημερα.

Καλυτερα να κανεις λιγο υπομονη και να πας 2-3 μηνες πισω απο το να βιαστεις για να εχεις τη μοτο το καλοκαιρι, αλλωστε απο τον Οκτωβρη και επειτα βρισκεις και καλυτερες τιμες.

EVI
02/05/2014, 18:34
12 ποστ και κανεις δε του ειπε να παρει χορνετ.ΤΑ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ που λεει και ο αρχαιος...που παει αυτο το φορουμ?χαχαχαχ
καλως ορισες Nick , η υπομονη ειναι αρετη.Οταν θα εισαι ετοιμος ξεκινα το υπεροχο ταξιδι στους 2 τροχους.

drspeed
02/05/2014, 18:37
Άποψή μου πάντα... καλά κάνεις και θές το καλύτερο για το κεφάλι σου(οι περισσότεροι εδώ έχουμε κράνη αυτής της κατηγορίας) αλλά ψάξε λίγο εδώ μέσα και θα βρείς άκρες(μαγαζιά) να πάρεις αυτό που θές με λιγότερα λεφτά και θα σου μείνουν να πάρεις δικό σου μπουφάν και γάντια.Αν δεν έχεις πρόβλημα για την συντήριση και τα πάγια της μηχανής τότε με το καλό να την πάρεις και να την χαρείς.
Και μιάς και έχω οδηγήσει και το 750 και το 1000 να σου πώ ότι το 750 οδηγιέται πολύ έυκολα από κάποιον αρχάριο.Το 1000 έχει κάποιες παραξενιές όσον αφορά τις στροφές λόγω 190 πίσω ελαστικού και δεν κόβει το τιμόνι του τόσο όσο του 750 οπότε χάνεις πολύ σε ευελιξία μέσα στην πόλη.

EVI
02/05/2014, 18:43
περιεργο αυτο που λες drspeed οτι δε κοβει το τιμονι τοσο οσο...εχω κανει απειρα χιλιομετρα και με το 750 που ειχα και με το 1000ρι και δεν το παρατηρησα.Εκτος αυτου μενει σε επαρχια και οχι στην Αθηνα.Αλλα ακομα και ετσι κανενα στριτ δε κοβει το τιμονι του οσο ενα παπι η ενα ον οφ ας πουμε.Θεωρω οτι το τελευταιο που θα τον ενοιαζε ειναι αυτο , πιο πολυ το γκαζι ειναι το θεμα σε εναν αρχαριο.

amyroukai
02/05/2014, 18:51
Ναι μανίτσαμ', το γκάζι είναι πολύ για αρχάριο, τα φρένα μετριότατα σε αίσθηση και απλώς επαρκή σε αποτελεσματικότητα, η ανάρτηση έτςκιέτς, το στήσιμο είναι για επίθεση και τίποτα άλλο... Το Ζ έχει "φιλική" απόδοση κινητήρα και εκεί τελειώνει το φιλικό του. Αυτό που έχω στο γκαράζ, το πήρε το παλικάρι για πρώτο του. Και τον έστειλε αδιάβαστο με ένα χέρι ανάπηρο. Θα μου πεις σώνει και καλά φταίει το μηχανάκι; Όχι, αλλά δεν είναι "εύκολο" το 750. Ούτε κατάλληλο για πρώτο. Γνώμη μου απλά... Ότι και να πάρεις, καλόβολτο και πάντα όρθιος.

drspeed
02/05/2014, 19:21
Το θέμα των αρχαρίων είναι ότι δεν ξέρουν να διαχειριστούν τόσο γκάζι.Και από το παπί ή το 250 να πάς στα 1000 με 150 άλογα είναι ένα θέμα.Όχι ότι τα 115 του 750 είναι λίγα αλλά με λίγη τύχη κουμαντάρονται.Στο 1000 η τύχη του αρχάριου τελειώνει με το κούμπωμα της 1ης.
Το Ζ 750 (αφού αυτό γουστάρει) με λίγη προσοχή είναι υπέρ αρκετό.

o_gavros
02/05/2014, 20:11
τα πόσα του εφτάμιση;:bawl:

drspeed
02/05/2014, 21:50
λέμε τώρα... Έτσι έλεγε όταν βγήκε...

EVI
02/05/2014, 22:26
τα πόσα του εφτάμιση;:bawl:

γιατι ρε κουλαδακι? το δικο μου δυναμομετρηση εδειξε ολοστρογγυλα 100 και μαμα λεμε

βαλε και αλλα 50 τα παγκοσμια χερια μου :D

Nick4ndrew
03/05/2014, 00:11
Σύμφωνα με αυτά που διαβάζω.. είναι η επιβεβαίωση... Του οτι καλά κάνω και "φοβάμαι"¨απο πολλές απόψεις το 1000. δεν μου χρειάζεται.

Όσο για το κράνος.. Δεν εχω βρει κάποιο συγκεκριμένο που να κοστίζει 500 ευρώ. Απλώς 2 φίλοι που είχαν μηχανές,μου είπαν απλώς οτι ενα καλό κράνος για μηχανή,το πληρώνεις, 500 ευρώ περίπου λοιπόν,υπολογίζω εγώ.
Όσο για το γκάζι του 750, σαφώς και δεν μπορώ να πω πολλά,μιας και δεν εχω προσωπική εμπειρία.. Αλλά ξέρω πως όσο γλυκό κι αν είναι το κάθε γκάζι, θα χρησιμοποιήσω τον χρόνο μου με ηρεμία,να απολαύσω τις βόλτες μου.. Και με τον καιρό θα το μάθω..
Προσέχω για να έχω γενικώς, οπότε δεν φοβάμαι εμένα ή το μηχανάκι, παρά μόνο τους τριγύρω οδηγούς..

EVI: ευχαριστώ.. Αλλα έχω κολλήσει με το Ζ... !

Όσο για τα μοντέλα.. και τις διαφορές τους.. Μπορείτε να αναλύσετε λίγο περισσότερο;
Είναι "μάταιο" να ψάχνω για 07-08-09 μοντέλο, 4-5 χιλιάρικα.. ;
Ενώ ίσως μπορώ να βρώ κάποιο στην μισή τιμή;

Ξέρω πως ειναι το πρώτο μου μηχανάκι.. Απλώς.. Δεν θα ήθελα να πάρω κάποιο "χρέπι" σώνει και καλά επειδή είναι πρώτο.. και μετά να αγοράσω ενα πιο εξελιγμένο και καινούριο και .. και..

Θα ήθελα να πάρω ένα "σωστό" μηχανάκι, σε πολύ καλή κατάσταση, να μάθω σε αυτό.. Να το σεβαστώ και να με σεβαστεί! Και αν με το καλό τα πηγαίνουμε καλά οι δυο μας.. να μην χρειαστεί να ψάξω κάτι άλλο σύντομα!!

Έτσι σκέφτομαι τώρα, εσείς που έχετε περάσει απο αυτή την φάση.. παρακαλώ τα φώτα σας!

AristidisZ
03/05/2014, 00:13
12 ποστ και κανεις δε του ειπε να παρει χορνετ.ΤΑ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ που λεει και ο αρχαιος...που παει αυτο το φορουμ?χαχαχαχ
καλως ορισες Nick , η υπομονη ειναι αρετη.Οταν θα εισαι ετοιμος ξεκινα το υπεροχο ταξιδι στους 2 τροχους.

διατίθεται hornet σε καλή τιμή, με έμφαση στις δολοφονίες ΑΤΙΑ
χτες πρέπει να καθάρισα κάνα τριχίλιαρο μυγάκια, αφού το βράδυ που γύρναγα από ΠΕΟΑΚ δεν έβλεπα την τύφλα μου :bawl:
επί του θέματος, απορώ ρε παιδιά πως θεωρείτε τόσο λογικό να πάρει κάποιος 4Κ 750 cc για (ουσιαστικά) πρώτο μηχανάκι...

theofilos888
03/05/2014, 04:34
διατίθεται hornet σε καλή τιμή, με έμφαση στις δολοφονίες ΑΤΙΑ
χτες πρέπει να καθάρισα κάνα τριχίλιαρο μυγάκια, αφού το βράδυ που γύρναγα από ΠΕΟΑΚ δεν έβλεπα την τύφλα μου :bawl:
επί του θέματος, απορώ ρε παιδιά πως θεωρείτε τόσο λογικό να πάρει κάποιος 4Κ 750 cc για (ουσιαστικά) πρώτο μηχανάκι...

Εσυ δηλ διαβαζοντας το θεμα του παιδιου καταλαβες, πως αμα του πουμε να παει να παρει ενα μικροτερο θα μας ακουσει. Χαχαχα δεν νομιζω.... ασε το παιδι να παρει ο,τι γουσταρει. Αν εχει η οχι το μυαλο, μονο αυτος το ξερει.

zannisvel
03/05/2014, 08:22
Κατοχος του 1000 gen 2 για 5.5 χρονια.
το καλυτερο μηχανακι που ειχα ποτε. Πολυ καλο στησιμο, πολυ καλα φρενα, αρκετα καλες αναρτησεις, παραπανω γκαζι απο οτι χρειαζεσαι κοκ. ΑΛΛΑ βαρυ, ακριβο, και δεν συγχωρει. Θελει καλους δρομους και μια A εμπειρια. Δε νομιζω οτι απο παπακι και καποιες βολτες με αλλα μηχανακια μπορεις να διαχειριστεις το βαρος του. Πριν το παρω ειχα το R6 για σχεδον 2 χρονια και οταν καβαλησα το Ζ για πρωτη φορα με δυσκολεψε και παραλιγο να το ριξω και κανα δυο φορες. Απο οτι καταλαβες οσο και να το θελω δε μπορω να στο προτεινω. Αν θες κοιτα και το MT-7 της yamaha (5500€ Καινουριο), που νομιζω οτι ειναι οτι πρεπει για αυτο που ζητας και ειναι και στο ιδιο στιλ αλλα πολυ πιο φιλικο για τον επιβατη. Για το750 δυστυχως δε μπορω να πω κατι γιατι δε το ξερω αλλα δε νομιζω να διαφερει και πολυ.

o_gavros
03/05/2014, 08:44
γιατι ρε κουλαδακι? το δικο μου δυναμομετρηση εδειξε ολοστρογγυλα 100 και μαμα λεμε

βαλε και αλλα 50 τα παγκοσμια χερια μου :D

Καλά και μένα σίγουρα παραπάνω πρέπει να κατεβάζει.
Απλά προβληματίζομαι γιατί καμια φορά που είμαι με 275 με καμια 45αριά μοίρες κλίσης μου κάνει κάτι μυστήρια και δε μπορώ να κουμπωσω εύκολα την πέμπτη.
Λες να θέλω ρύθμιση στο μείγμα;:p

Όσογια σένα νέο,πράγματα για εξοπλισμό μπορείς να βρεις και με λιγότερα φράγκα χωρίς έκπτωση στην ασφάλεια.
Τα Ζ τώρα ανεξαρτήτως χρονολογίας,δεν έχουν δείξει πως βγάζουν σοβαρές βλάβες κι έχουν μοτερ ασπαστα.όταν με το καλό μαζευτεις οικονομικά πάρε οποιο εφταμιση σου γυαλίζει(κατόπιν ελεγχου πάντα).
Τα γκαζια του αν δεν είσαι καγκουρό είναι διαχειρισιμα.

Nick4ndrew
03/05/2014, 09:31
Καλά και μένα σίγουρα παραπάνω πρέπει να κατεβάζει.
Απλά προβληματίζομαι γιατί καμια φορά που είμαι με 275 με καμια 45αριά μοίρες κλίσης μου κάνει κάτι μυστήρια και δε μπορώ να κουμπωσω εύκολα την πέμπτη.
Λες να θέλω ρύθμιση στο μείγμα;:p

Όσογια σένα νέο,πράγματα για εξοπλισμό μπορείς να βρεις και με λιγότερα φράγκα χωρίς έκπτωση στην ασφάλεια.
Τα Ζ τώρα ανεξαρτήτως χρονολογίας,δεν έχουν δείξει πως βγάζουν σοβαρές βλάβες κι έχουν μοτερ ασπαστα.όταν με το καλό μαζευτεις οικονομικά πάρε οποιο εφταμιση σου γυαλίζει(κατόπιν ελεγχου πάντα).
Τα γκαζια του αν δεν είσαι καγκουρό είναι διαχειρισιμα.

Μηπως τα πιο καινουρια μοντελα ειναι καλυτερα για εναν νεο οδηγο; abs κλπ; Απο αυτη την αποψη το σκεφτομουν! Εχω ακουσει πως και τα πιο παλια μοντελα δεν εχουν προβληματα.. Φυσικα και τα 05-06 μου αρεσουν παρα πολυ!! Και φυσικα θα με βολευε να κανω αγορα με 2-2.5 χιλιαρικα..
Απλως νομιζα πως καλυτερα να κρατηθω και να αγορασω κατι πιο καινουριο..

P.S ξερετε κατι για το σασμαν μεχρι και 06; Ισχυει καποιο θεμα οτι ηταν πιο σκληρο το σασμαν ή καποιο αλλο προβλημα; Ή απλως ραδιο αρβυλα ;

o_gavros
03/05/2014, 09:40
ότι σου κάνει περισσότερο κλικ. αν αυτο το κλικ μπορεί να συνδυαστεί και με μικρότερο βαβά στην τσέπη, ε τι άλλο να ζητησεις;
Και σου ξαναλέω,καλύτερα να κανεις υπομονή να έχεις το παστό στο χέρι και να βρεις ένα ιδιώτη,να πατε να το δει ένας σωστός μηχανικος και αν δωσει οκ να γινεις ευτυχης κάτοχος, απο το να ψάξεις απο έμπορο και με δόσεις κλπ.
Πριν όλα αυτά όμως,σιγουρεψε το δίπλωμα,κι όταν λέω σιγούρεψε εννοώ να το έχεις στην τσέπη όταν πας με το καλό για αγορά.
οι καιροι είναι πολύ άγριοι πλέον,επαρχία ξεεπαρχία.

Nick4ndrew
03/05/2014, 09:51
Σας ευχαριστω και για τις γρηγορες απαντησεις και για τον χρονο σας αρχικα..

Ξεκαθαριζω,πως το διπλωμα θα το εχω στην τσεπη μου οσο πιο γρηγορα γινεται,και μετα θα κανω οποιαδηποτε κινηση..
Και ξερω οτι εχετε δικιο,να εχω τα χρηματα στο χερι και να βρω απο ιδιωτη.. Ειναι αλλιως ετσι και το αντιλαμβανομαι...

Κατι αλλο ... Ποσο οριο να βαλω σε χιλιομετρα;
Δλδ.. Σιγουρα δν μπορω να βρω 6αρι μοντελο με 10.000 χλμ!
Ομως.. Μεχρι ποσα λετε εσεις ;

theofilos888
03/05/2014, 09:55
Σας ευχαριστω και για τις γρηγορες απαντησεις και για τον χρονο σας αρχικα..

Ξεκαθαριζω,πως το διπλωμα θα το εχω στην τσεπη μου οσο πιο γρηγορα γινεται,και μετα θα κανω οποιαδηποτε κινηση..
Και ξερω οτι εχετε δικιο,να εχω τα χρηματα στο χερι και να βρω απο ιδιωτη.. Ειναι αλλιως ετσι και το αντιλαμβανομαι...

Κατι αλλο ... Ποσο οριο να βαλω σε χιλιομετρα;
Δλδ.. Σιγουρα δν μπορω να βρω 6αρι μοντελο με 10.000 χλμ!
Ομως.. Μεχρι ποσα λετε εσεις ;

Και 40000 να εχει δεν θα εχει παθει κατι. Το θεμα ειναι να ειναι συντηρημένο σωστα. Αν δεν ειναι και τα 10000 πολλα ειναι.

o_gavros
03/05/2014, 10:03
τωρα εδω οι γνωμες ειναι αμετρητες.
εγω το δικο μου ('06) το πηρα το 2012 και ειχε πανω 22Κ +κατι ψηλά.
τωρα εχει 42-43Κ περίπου,και σε όποιον μαστορα κι αν παμε θα πει οτι ειναι σε αψογη κατάσταση.τι θελω να πω με αυτο; οτι αμα το μηχανακι ειναι προσεγμένο,τα χιλιομετρα δεν ειναι προβλημα.ειναι κάλος στο κεφαλι μας επειδη ξερουμε οτι στο σανυ γκρις οι κανιβαλοι υπερτερουν.
Αν ημουν τωρα στη θεση σου και εβρισκα μηχανακι με 40+ χιλιαδες,αν στον ελεγχο εβγαινε κομπλε κι ο ιδιοκτητης δε μου φαινοταν μαϊμουδιαρης,θα το τσιμπαγα.
τα μοτερια αυτα αν προσεχτουν ειναι ασπαστα.
τωρα ρεαλιστικα,πρωτης γενιας Ζ αντο βρεις τωρα,μια δεκαετια μετα δηλαδη,με λιγοτερα απο 30Κ ισως βρωμάει λιγο.ίσως λεω,μη το δεσεις σκουλαρικι.

EVI
03/05/2014, 18:00
καλα κανεις και κολας με το Ζ εμενα το λες?το ειχα το Ζ750 το αγαπω με ολα τα στραβα του απλα κανουμε λιγο πλακα με τους χονταιους εδω μεσα :)
Το οριο με τα χιλιομετρα ειναι σχετικο.Αν ειναι καλα συντηριμενο αν δεν εχει φαει μεγαλη σαβουρα και εχει στραβωσει αν εχει κανει σωστα τα σερβις του αυτα ειναι πιο σημαντικα απο τα χιλιομετρα.Οκ αν βρεις κανα ειλικρηνη που εχει 100.000 χιλιομετρα ε μην το παρεις αλλα μην τρομαζεις και με τα περισσοτερα απο τα 10 και απο τα 20 και τα 30.

zoropatra
14/07/2014, 19:37
Καλησπερα και απο μενα.....
Ας πω και εγω τα δικα μου.......δεν ξερω βεβαια μιας και εχει περασει καιρος τι εχεις κανει.....

Για αρχη θα σου πω απλα οτι ΚΑΝΕΝΑ μηχανακι-μηχανη δεν ειναι επικινδυνη,επικινδυνη γινεται στα χερια μας.
Απο εκει και περα κοιταμε ποιο μηχανακι συγχωρει ποιο ευκολα τα οδηγικα μας λαθη.
Εγω πηρα το Ζ750 το 2004 και πριν ειχα το kaze-r 115.....πραγματικα δεν με τρομαξε ποτε.
Τα σερβις σχετικα φθηνα και αν πιανουν τα χερια σου ειναι και ευκολα εκτος απο μπουζι που πρεπει να βγαλεις τεποζιτο οχι ομως δυσκολο.
Απο ανταλακτικα βρισκεις καργα γιατι ευτηχως ή δυστηχως πουλησε πολλα κομματια το μοντελο αυτο και εγω τον αλλο μηνα θα παρω ενα δευτερο Ζ750 για να φτοιαξω το πρωτο
που λογω δουλειας εμεινε σε λιμανι 7 μηνες χωρις να ειναι σκεπασμενο......παρ'ολα αυτα ομως ο ιαπωνας κραταει γερα!!!

Τωρα περι διπλωματος.....
Εγω οπως σου ειπα πηρα τη μηχανη το 2004 και διπλωμα εβγαλα το 2013......πιστεψε με ειναι απο τις χειροτερες μαλακιες που εχω κανει.....μου ετυχαν και ατηχηματα με αλλους αλλα την γλιτωσα...
Απλα εγω που ειχα για 125 διπλωμα και για αμαξι το μονο που χρειαστικα ειναι περιπου 150-200 ευρω για να δωσω για οδηγηση.....με ενα κρανος δικο μου τιποτα αλλο.
Αυτα βεβαια περσυ δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι στους νομους φετος.

Οτι και να λεμε εσυ ξερεις τι θα διαλεξεις και τι θα οδηγησεις.......καλη επιτυχια!!!!

Υ.Γ Οι αποψεις ειναι ισαριθμες με τα μηχανακια που κυκλοφορουν

Ενημερωσε αν εχεις κανει κατι.