PDA

View Full Version : Πέταξε το παραφλού - honda sh150i

gvatos
07/05/2014, 21:31
Καλησπέρα παιδιά! Έχω ένα honda sh150i 2008 το οποίο έχανε λίγο λάδι από μια τρυπίτσα που έχει η τρόμπα νερού στο κάτω μέρος της. Σήμερα λοιπόν το πήρα από το συνεργείο(μου το είχαν συστήσει το μαγαζί από το οποίο το αγόρασα) έπειτα από την αλλαγή της τρόμπας και μόλις έφτασα σπίτι πήρα την μεγαλύτερη απογοήτευση της ζωής μου. Το έβαλα στο σταντ και το άφησα στο ρελαντί για να δω αν θα ανάψει το βεντιλατερ και ότι όλα δουλεύουν κομπλέ. Το μηχανάκι λοιπόν άρχισε να ξερνάει το παραφλού που είχε, μετά από λίγο άναψε το βεντιλατέρ και μετά από 1.5 λεπτό το μηχανάκι έσβησε. Δεν μπήκα καν στην διαδικασία να το βάλω μπροστά και το πήγα σε ένα συνεργείο δίπλα από το σπίτι μου. Για να μην πολυλογώ το μηχανάκι έσβησε διότι έμεινε από μπαταρία(η μπαταρία είναι το πού 20 ημερών καινούρια). Την μέτρησε και είδε ότι με αναμμένο το μηχανάκι και με γκάζι έδινε το πολύ 10v. Τι φταίει που δεν φορτίζει η μπαταρία και γιατί μου πέταξε το παραφλού(σχεδόν όλο)??

catmaster
07/05/2014, 21:37
Καλησπέρα παιδιά! Έχω ένα honda sh150i 2008 το οποίο έχανε λίγο λάδι από μια τρυπίτσα που έχει η τρόμπα νερού στο κάτω μέρος της. Σήμερα λοιπόν το πήρα από το συνεργείο(μου το είχαν συστήσει το μαγαζί από το οποίο το αγόρασα) έπειτα από την αλλαγή της τρόμπας και μόλις έφτασα σπίτι πήρα την μεγαλύτερη απογοήτευση της ζωής μου. Το έβαλα στο σταντ και το άφησα στο ρελαντί για να δω αν θα ανάψει το βεντιλατερ και ότι όλα δουλεύουν κομπλέ. Το μηχανάκι λοιπόν άρχισε να ξερνάει το παραφλού που είχε, μετά από λίγο άναψε το βεντιλατέρ και μετά από 1.5 λεπτό το μηχανάκι έσβησε. Δεν μπήκα καν στην διαδικασία να το βάλω μπροστά και το πήγα σε ένα συνεργείο δίπλα από το σπίτι μου. Για να μην πολυλογώ το μηχανάκι έσβησε διότι έμεινε από μπαταρία(η μπαταρία είναι το πού 20 ημερών καινούρια). Την μέτρησε και είδε ότι με αναμμένο το μηχανάκι και με γκάζι έδινε το πολύ 10v. Τι φταίει που δεν φορτίζει η μπαταρία και γιατί μου πέταξε το παραφλού(σχεδόν όλο)??

η ένδειξη των 10 volt σημαίνει ότι είτε ο ανορθωτής δεν λειτουργεί , είτε τα πηνία δεν παρέχουν ρεύμα , είτε κάποια φίσα στην ένωση πηνίων - ανορθωτή έχει ξεκουμπώσει - καεί

για το αντιψυκτικό που χάνεται πρέπει να πας πίσω στο συνεργείο που σου έφτιαξαν την αντλία νερού και να απαιτήσεις να λυθεί το πρόβλημα ... μπορεί να μην έκαναν εξαέρωση , μπορεί να μην έχουν βιδώσει τους κολιέδες στους σωλήνες νερού με αποτέλεσμα να παίρνει αέρα και να βράζει ... όπως και να έχει πρέπει να στο διορθώσουν

gvatos
07/05/2014, 21:42
Έχω διαβάσει διάφορα για το ότι μπορεί να κάηκε και το μοτέρ άμα ανέβασε πολύ θερμοκρασία και πέταξε το παραφλού και έχω αγχωθεί. Το πήγα για την τρόμπα νερού 2 φορές. Μου βάζουνε καινούρια και την επόμενη μέρα που το κοιτάω... έχανε πάλι λάδι. Του το ξαναπήγα την Δευτέρα και το πήρα σήμερα και έγινε όλο αυτό. Δηλαδή τι να πω... πόσο γκαντεμιά. Τα πηνία στο sh γνωρίζετε που είναι? Είναι στο καπάκι που βρίσκεται και η τρόμπα νερού?

catmaster
07/05/2014, 21:53
Έχω διαβάσει διάφορα για το ότι μπορεί να κάηκε και το μοτέρ άμα ανέβασε πολύ θερμοκρασία και πέταξε το παραφλού και έχω αγχωθεί. Το πήγα για την τρόμπα νερού 2 φορές. Μου βάζουνε καινούρια και την επόμενη μέρα που το κοιτάω... έχανε πάλι λάδι. Του το ξαναπήγα την Δευτέρα και το πήρα σήμερα και έγινε όλο αυτό. Δηλαδή τι να πω... πόσο γκαντεμιά. Τα πηνία στο sh γνωρίζετε που είναι? Είναι στο καπάκι που βρίσκεται και η τρόμπα νερού?

Για να ξερναει παραφλου συνέχεια μιλαμε για καμμένη φλάτζα καυσεως , αλλά φαντάζομαι ότι δεν παίζει τόσο γκαντεμιά - μάλλον έχουν κανει πατατα με την αντλία νερού

Τα πηνία είναι στην δεξιά πλευρά και βγαίνει μια φίσα που ανεβαίνει προς τα πάνω και κουμπώνει σε γραμμή στον ανορθωτή . υπάρχει περίπτωση να έχουν ξεχάσει να την κουμπώσουν

gvatos
07/05/2014, 21:59
Βασικά παραφλού μόνο σήμερα έβγαλε. Από την τρόμπα νερού έχανε λίγο λάδι από μια τρυπίτσα που έχει. Το παραφλού το έβγαζε από μπροστά στο ψυγείο του

gvatos
07/05/2014, 22:08
Έχει κάποιος ιδέα για το κόστος περίπου για την αλλαγή πηνίων, ανορθωτή και για την φλάντζα? Ρωτάω για να γνωρίζω πάνω κάτω τι τιμές παίζουν έτσι ώστε μη την πατήσω και σε αυτό

catmaster
07/05/2014, 22:15
Έχει κάποιος ιδέα για το κόστος περίπου για την αλλαγή πηνίων, ανορθωτή και για την φλάντζα? Ρωτάω για να γνωρίζω πάνω κάτω τι τιμές παίζουν έτσι ώστε μη την πατήσω και σε αυτό

εντόπισε πρώτα τη βλάβη και μετά κάνεις έλεγχο για τιμές ...

vaska
08/05/2014, 00:03
Βασικά παραφλού μόνο σήμερα έβγαλε. Από την τρόμπα νερού έχανε λίγο λάδι από μια τρυπίτσα που έχει. Το παραφλού το έβγαζε από μπροστά στο ψυγείο του

Τρόμπα νερού και να χάνει λάδι??? Πολύ παράξενο μου φαίνεται και όπως σου λέει ο Άκης, πρώτα εντοπίζουμε την βλάβη και μετά ξεκινάμε το ψάξιμο για τιμές ανταλλακτικών.

Η βόλτα σου πρέπει να ξεκινήσει από το συνεργείο που στο επισκεύασε (το συστημένο ντε). Πολλές ματσολιές συγκεντρωμένες βλέπω μάστορα.

gvatos
08/05/2014, 00:23
Τρόμπα νερού και να χάνει λάδι???

Και όμως... μου εξήγησε ότι από την τρόμπα νερού περνάνε και τα 2. Χοντρικά σκέψου ότι μεταξύ τους υπάρχει κενό + ότι διαχωρίζονται και με φλάτζες από την κάθε μεριά. Άμα χαλάσει η φλάντζα του λαδιού πέφτει το λάδι στο κενό και μετά φεύγει από την μικρή τρυπούλα. Αντίστοιχα και άμα χαλάσει η φλάντζα του νερού.

Πολλές ματσολιές συγκεντρωμένες βλέπω μάστορα.

Τι εννοείς αδερφέ??

vaska
08/05/2014, 07:52
Τι εννοείς αδερφέ??

Τι να εννοώ αδερφέ?? Τα αυτονόητα.
Πήγες για αλλαγή αντλίας και χωρίς πρόβλημα στα ρεύματα με μπαταρία 20 ημερών κι αφού έφυγες έμεινες από ρεύμα και το μηχανάκι σου ξέρασε το παραφλού.

Ματσολιά του μάστορα βρωμάει.

notakos600
08/05/2014, 09:17
Αδελφέ, το μοτεράκι στο κάνανε πουτάνα, βρες πρώτα καλό μάστορα να δει τι έχει το μηχανάκι και μετά ψάξε για τα ανταλλακτικά.
Αν και ο Σαρακάκης συνιστά εγκεφαλικό από μόνος του...

gvatos
08/05/2014, 09:56
Παιδιά το πήγα σήμερα πίσω με οδική βοήθεια και ένας από τους 3 που δουλεύουν εκεί γυρνάει κ μου λέει ότι το μηχανάκι μου φταίει και ότι δεν έχει σχέση που αλλάξανε τρόμπα με αυτό που έπαθα τώρα. Ο αρχιμαστοραςγυρνάει και μου λέει ότι επειδή το άφησα στο ρελαντί πολύ ώρα(ούτε 1 λεπτό) και ήταν ζεστό... Γι αυτό μου πέταξε το νερό! Είναι σοβαρά αυτά που ακούω?

theofilos888
08/05/2014, 09:59
Μ@λ@κίες σου λένε. Κατα πάσα πιθανότητα σου έκαναν ματσολιά, όπως σου είπαν και οι παραπάνω, και τώρα κοιτάνε να τα φορτώσουν σε σένα. Σε ποιά περιοχή είσαι;

gvatos
08/05/2014, 10:18
Το συνεργείοείναι στα δικαστήρια στο κέντρο. Εγώ μένω Ηλιούπολη

vaska
08/05/2014, 11:34
Παιδιά το πήγα σήμερα πίσω με οδική βοήθεια και ένας από τους 3 που δουλεύουν εκεί γυρνάει κ μου λέει ότι το μηχανάκι μου φταίει και ότι δεν έχει σχέση που αλλάξανε τρόμπα με αυτό που έπαθα τώρα. Ο αρχιμαστοραςγυρνάει και μου λέει ότι επειδή το άφησα στο ρελαντί πολύ ώρα(ούτε 1 λεπτό) και ήταν ζεστό... Γι αυτό μου πέταξε το νερό! Είναι σοβαρά αυτά που ακούω?

ok πες του να στο φτιάξει, καβάλα το να το κάνεις δοκιμή, αν όλα πάνε καλά, πέρνα από το συνεργείο χαιρέτησέ τους, πέτα κι ένα φιλάκι στον αρχιμάστορα και πες του να έρθει να πληρωθεί στις 32 του μηνός. Μια διευκρίνηση: Αρκεί τα πράγματα να έγιναν όπως τα περιέγραψες.

gvatos
08/05/2014, 11:49
Λες να το έβγαλα από το μυαλό μου ότι με το που το άφησα να δουλέψει για να δω αν θα ανάψει το βέντίλατερ; Τώρα για την μπαταρία μου το είπε ο άλλος που την μέτρησε

vaska
08/05/2014, 12:00
Λες να το έβγαλα από το μυαλό μου ότι με το που το άφησα να δουλέψει για να δω αν θα ανάψει το βέντίλατερ; Τώρα για την μπαταρία μου το είπε ο άλλος που την μέτρησε

Όχι φίλε μου, λέω ότι την εμπειρία μου. Σχεδόν όλοι οι πελάτες μου που για κάποιον λόγο έφεραν το πισι τους στο μαγαζί μου, αν συμβεί κάτι στο πισί τους σε μικρό έως μεγάλο χρονικό διάστημα από την επισκευή του, η ατάκα είναι πια γνωστή: "δεν έκανα τπτ, εκεί που ήμουν στο φ.β ξαφνικά ...μπλα μπλα μπλα....". Και όταν τους λέω με ακρίβεια (όση μπορεί να έχω από τα ίχνη τους) τις κινήσεις τους, το κάνουνε γαργάρα.

Αυτό που λέω λοιπόν είναι ότι αν ο μάστορας σε κορόιδεψε κι έκανε τσαπατσούλικη δουλειά, του αξίζει να πληρωθεί με το ίδιο νόμισμα, αν όχι και η λαλακία είναι δικιά σου ή του προηγούμενου, βάζεις το χέρι στην τσέπη και δεν μιλάς καθόλου. Από την περιγραφή σου όμως φαίνεται ότι εσύ δεν έχεις ευθύνη και μην το καθυστερείς. Όσο πιο γρήγορα πας στο συνεργείο τόσο καλύτερα.

MAIK72
08/05/2014, 12:03
Να πω το πιο απλό που σκέφτομαι; Μπορεί να φταίει η τάπα του ψυγείου .

byron
08/05/2014, 12:23
Να πω το πιο απλό που σκέφτομαι; Μπορεί να φταίει η τάπα του ψυγείου .

To πιο απλό που πρέπει να σκεφτείς είναι οτι κάποια μαλακία έχει γίνει στο συνεργείο. Η τάπα του ψυγείου χάνει λίγο αν δεν στεγανοποιεί το υγρό, δεν βράζει τα υγρά.

MAIK72
08/05/2014, 12:31
Σίγουρα κάτι δεν πήγε καλά στο συνεργείο. Δεν μίλησα για στεγανοποίηση αλλά για πίεση. Δεν το καταλαβαίνεις αν δεν την αλλάξεις. Το έχω αντιμετωπίσει.

gvatos
08/05/2014, 12:48
Όχι φίλε μου, λέω ότι την εμπειρία μου. Σχεδόν όλοι οι πελάτες μου που για κάποιον λόγο έφεραν το πισι τους στο μαγαζί μου, αν συμβεί κάτι στο πισί τους σε μικρό έως μεγάλο χρονικό διάστημα από την επισκευή του, η ατάκα είναι πια γνωστή: "δεν έκανα τπτ, εκεί που ήμουν στο φ.β ξαφνικά ...μπλα μπλα μπλα....". Και όταν τους λέω με ακρίβεια (όση μπορεί να έχω από τα ίχνη τους) τις κινήσεις τους, το κάνουνε γαργάρα.

Αυτό που λέω λοιπόν είναι ότι αν ο μάστορας σε κορόιδεψε κι έκανε τσαπατσούλικη δουλειά, του αξίζει να πληρωθεί με το ίδιο νόμισμα, αν όχι και η λαλακία είναι δικιά σου ή του προηγούμενου, βάζεις το χέρι στην τσέπη και δεν μιλάς καθόλου. Από την περιγραφή σου όμως φαίνεται ότι εσύ δεν έχεις ευθύνη και μην το καθυστερείς. Όσο πιο γρήγορα πας στο συνεργείο τόσο καλύτερα.

Καταλαβαίνω τι λες αφού κάνουμε και την ίδια δουλειά! Αλλά ειλικρινά έγιναν ακριβώς με αυτή τη σειρά που τα περιέγραψα!

vaska
08/05/2014, 13:13
Καταλαβαίνω τι λες αφού κάνουμε και την ίδια δουλειά! Αλλά ειλικρινά έγιναν ακριβώς με αυτή τη σειρά που τα περιέγραψα!

Τότε βούρ για το συνεργείο.
Κι ενημέρωσε για την πορεία της υπόθεσης. Καλό είναι να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους.

:beer:

byron
08/05/2014, 13:20
Σίγουρα κάτι δεν πήγε καλά στο συνεργείο. Δεν μίλησα για στεγανοποίηση αλλά για πίεση. Δεν το καταλαβαίνεις αν δεν την αλλάξεις. Το έχω αντιμετωπίσει.

Αν νοιώθεις καλύτερα, άλλαξε την.

Το πιθανότερο είναι οτι δεν έχει γίνει σωστή εξαέρωση πάντως. :wave2:

MAIK72
08/05/2014, 13:31
Αν νοιώθεις καλύτερα, άλλαξε την.

:confused::uplate::plaf:

:wave2:

byron
08/05/2014, 13:46
:confused::uplate::plaf:

:wave2:

Ε τι θέλεις να σου πουν εκτός απ΄το προφανές?
Αλλαξες κάτι στο μηχανάκι και υπάρχει πρόβλημα. Και θέλεις να αλλάξεις κάτι άλλο που δεν είχε πρόβλημα μέχρι εκείνη τη στιγμή, μπας και βρεις λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την αλλαγή.

Οεό? :uplate:

gvatos
08/05/2014, 14:53
Παιδιά το έχω πάει και περιμένω τηλέφωνό τους. Ελπίζω να ξεμπερδέψω επιτέλους αναίμακτα! Πάντως αυτό με το ότι το άφησα πολύ ώρα αναμμένο στο ρελαντί.. με κούφανε! Μου ήρθε να του πω εκείνη την ώρα "στα φανάρια να προειδοποιώ τους πεζούς γιατί μπορεί να ξεκινήσει το συντριβάνι?"

Βέβαια μετά είπε ότι μπορεί να μην έγινε καλά η εξαέρωση και να ξανα θέλει εξαέρωση και μου φάνηκε πιο λογική η εξήγηση αυτή!

catmaster
08/05/2014, 21:25
Παιδιά το έχω πάει και περιμένω τηλέφωνό τους. Ελπίζω να ξεμπερδέψω επιτέλους αναίμακτα! Πάντως αυτό με το ότι το άφησα πολύ ώρα αναμμένο στο ρελαντί.. με κούφανε! Μου ήρθε να του πω εκείνη την ώρα "στα φανάρια να προειδοποιώ τους πεζούς γιατί μπορεί να ξεκινήσει το συντριβάνι?"

Βέβαια μετά είπε ότι μπορεί να μην έγινε καλά η εξαέρωση και να ξανα θέλει εξαέρωση και μου φάνηκε πιο λογική η εξήγηση αυτή!

παπαριές λένε ... εκατό ώρες στο ρελαντί να το αφήσεις το υδρόψυκτο μηχανάκι δεν παθαίνει κάτι (αρκεί να είναι σωστό το κύκλωμα ψύξης και να δουλεύει το βεντιλατέρ)

και δεν υπάρχει καλή και κακή εξαέρωση ....η κάνεις εξαέρωση και ελέγχεις σε θερμοκρασία λειτουργίας τι κάνει το μηχανάκι η δεν κάνεις εξαέρωση και αρχίζεις να λες μαλακίες στον πελάτη

αυτά ελπίζω να βρείς άκρη ανώδυνα

για τα ρεύματα αν θες μια και είσαι Ηλιούπολη πέρνα αν σε βγάζει ο δρόμος να κάνουμε μια μέτρηση

gvatos
08/05/2014, 21:36
Υπάρχει περίπτωση να έχουν κάνει ζημιά στο πηνίο (κάποιο χτύπημα ή να κόπηκε κανένα καλωδιάκι) και γι αυτό να μην φορτίζει την μπαταρία? Ή απλά μπορεί να μη κούμπωσαν κάποια φύσα και γι αυτό να υπολειτουργεί?

catmaster
08/05/2014, 21:45
Υπάρχει περίπτωση να έχουν κάνει ζημιά στο πηνίο (κάποιο χτύπημα ή να κόπηκε κανένα καλωδιάκι) και γι αυτό να μην φορτίζει την μπαταρία? Ή απλά μπορεί να μη κούμπωσαν κάποια φύσα και γι αυτό να υπολειτουργεί?
όλα υπάρχει η περίπτωση να παίζουν - αλλά αν στο έκανε με το που βγήκες από το συνεργείο θέλω να ελπίζω ότι είναι μαλακία δική τους σε κούμπωμα φίσας και τελειώνει η περιπέτεια σου ανώδυνα

gvatos
08/05/2014, 22:09
όλα υπάρχει η περίπτωση να παίζουν - αλλά αν στο έκανε με το που βγήκες από το συνεργείο θέλω να ελπίζω ότι είναι μαλακία δική τους σε κούμπωμα φίσας και τελειώνει η περιπέτεια σου ανώδυνα

Αυτός μου είπε ότι το έκανε βόλτα από τα δικαστήρια μέχρι την Κηφισσιά για να δει αν λειτουργεί σωστά και δεν χάσει η τρόμπα πάλι λάδι. Αυτό μπορεί να το έκανε και την Τρίτη, μπορεί την Τετάρτη πριν το παραδώσει σε μένα μπορεί και καθόλου και απλά να το είπε έτσι. Εγώ πάντως η απόσταση που έκανα με το μηχανάκι ήταν από τα δικαστήρια μέχρι την Ηλιούπολη όπου και τα κακάρωσε. Λες να ήταν τυχαίο και ότι άμα ήταν μαλακία δικιά τους θα φαινόταν στα πρώτο χιλιόμετρο πχ?

MAIK72
08/05/2014, 22:17
Ε τι θέλεις να σου πουν εκτός απ΄το προφανές?
Αλλαξες κάτι στο μηχανάκι και υπάρχει πρόβλημα. Και θέλεις να αλλάξεις κάτι άλλο που δεν είχε πρόβλημα μέχρι εκείνη τη στιγμή, μπας και βρεις λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την αλλαγή.

Οεό? :uplate:

Ε βέβαια αλλαξες τόσα ρελαντί και τίποτα!!Κάποιο απ΄'ολα θα ταιριάξει ,δεν μπορεί!:rotflmao:

byron
08/05/2014, 22:19
Ε βέβαια αλλαξες τόσα ρελαντί και τίποτα!!Κάποιο απ΄'ολα θα ταιριάξει ,δεν μπορεί!:rotflmao:

E??

gvatos
12/11/2014, 14:24
Παιδιά επανήλθα! Το μηχανάκι τελικά είχε καμένα πηνία και μου τα άλλαξαν και όσο για το παραφλού, υπέθεσαν ότι δεν έγινε καλή εξαέρωση! Μέχρι προχτές δεν μου είχε ξαναπαρουσιάσει ποτέ πρόβλημα με παραφλού και τέτοια (καλοκαίρι σε μεγάλες αποστάσεις δικάβαλο). Προχτές, πήγα από Ηλιούπολη στην Πετρούπολη και με το που παρκάρω.... πάρε πάλι το παραφλού έξω! Υπάρχει περίπτωση να θέλει πάλι εξαέρωση? Γενικά πολλές φορές κάνω μεγάλες αποστάσεις και το ζορίζω αλλά δεν μου το κάνει αυτό. Τι στο καλό γίνεται?