View Full Version : Ταξιδι στα Βαλκανια ταυτοτητα?
electronics
13/05/2014, 21:39
Γεια σε ολους! Τον αλλο μηνα θα παμε με δυο φιλους στα Βαλκανια και θελω να ξερω αν αρκει η νεου τυπου ταυτοτητα για να εισελθουμε σε αυτες τις χωρες.
taisteal
13/05/2014, 21:58
Μονο αν μπειτε Κοσσοβο
Billymuse
13/05/2014, 22:14
απο motoadv.gr
Σε χώρες της ΕΟΚ δεν χρειάζεται διαβατήριο, αρκεί η ταυτότητά σας να είναι νέου τύπου, δηλαδή και με λατινικούς χαρακτήρες. Σε περίπτωση που χρειάζεται να εκδώσετε διαβατήριο, η διαδικασία έκδοσης γίνεται από το αστυνομικό τμήμα της περιοχή σας και για την έκδοση του χρειάζονται τα παρακάτω δικαιολογητικά: Αίτηση (συμπληρώνεται στο αστυνομικό τμήμα), μια πρόσφατη (τελευταίου μήνα) έγχρωμη ψηφιακή φωτογραφία 4×6 εκ. καθορισμένων τεχνικών προδιαγραφών, παράβολο τελών έκδοσης (για διαβατήριο 5ετούς διάρκειας 26,40€ ή 10,80€/13 μήνες ή 5,40€/8 μήνες ή τέλος 5,40€/3 μήνες), παράβολο βιβλιαρίου 53€, ταχυδρομικά τέλη 5€, φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου ταυτότητας και υπεύθυνη δήλωση όπου ο ενδιαφερόμενος αναφέρει:
- Αν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για συγκεκριμένα αδικήματα που αφορούν την έκδοση, την χρήση, την απώλεια ή την κλοπή διαβατηρίου
- Αν εκκρεμούν σε βάρος του ποινικές διώξεις ή έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τα παραπάνω αδικήματα
- Αν έχει κηρυχθεί ανυπότακτος ή λιποτάκτης
- Αν εκκρεμεί σε βάρος του απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
- Εάν κατείχε διαβατήριο, εκδοθέν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3103/2003, το οποίο απωλέσθη, εκλάπη ή ζητά την αντικατάστασή του
Συνήθως τα αστυνομικά τμήματα έχουν προσυμπληρωμένες υπεύθυνες δηλώσεις. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε τον αριθμό δημοτολογίου, εφόσον δεν αναγράφεται στο δελτίο ταυτότητάς σας.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε διασχίσαμε Σκοπιά-Αλβανια-Μαυροβούνιο και Κροατια, και τα παιδιά που ταξιδεύαμε παρέα ειχαν μόνο ταυτότητες. Δεν αντιμετώπισαν προβλημα πουθενά.
yianyian
13/05/2014, 22:50
Πέρσυ πέρασα από Κροατία-Σερβία-Σκόπια με ταυτότητα μόνο και χωρίς πρόβλημα.
Κι εγω Βουλγαρια, Ρουμανια,Σερβια,Βοσνια και Fyrom με ταυτοτητα μονο χωρις κανενα προβλημα.
Κοσσοβο με διαβατηριο.Δεν ξερω αν επιχειρησεις να μπεις Σερβια ενω υπαρχει σραγιδα Κοσσοβου αν θα εχεις θεμα.
Τι να κανει στο Κοσσοβο;
Μια χαρα πας με ταυτοτητα αρκει να ειναι νεου τυπου με λατινικα.
Σκοπια δεν ειμαι σιγουρος, ισως θελει διαβατηριο.
Βουλγαρια, Ρουμανια, Σερβια, Ουγγαρια, Κροατια κανενα προβλημα.
Τι να κανει στο Κοσσοβο;
Μια χαρα πας με ταυτοτητα αρκει να ειναι νεου τυπου με λατινικα.
Σκοπια δεν ειμαι σιγουρος, ισως θελει διαβατηριο.
Βουλγαρια, Ρουμανια, Σερβια, Ουγγαρια, Κροατια κανενα προβλημα.
Τι να κανει;πολλοι επισκεπτονται το κομματι αυτο της πρωην Γιουγκοσλαβίας.Σκοπια κανονικα ταυτοτητα.
Εχω παει και πραγματικα δεν βρισκω λογο να παει καποιος...
εκτος εαν ψαχνει για μπελαδες...
tsompanis
14/05/2014, 21:24
Εχω παει και πραγματικα δεν βρισκω λογο να παει καποιος...
εκτος εαν ψαχνει για μπελαδες...
....ή περιπέτεια και λίγο ξεπόρτισμα
ε? ;)
Γεματος ο τοπος π@#$$%@ες ειναι ρε φιλε...
ειναι αναγκη να τραβιεσαι για @λβανιδες εκει πανω....
Whatever....
καλο ταξιδι στον φιλο...
andreastwin
15/05/2014, 19:13
αλβανια μοντενεγκρο κροατια βοσνια κοσσοβο σκοπια τα περασα το 2013 με ταυτοτητα νεου τυπου με λατινικους χαρακτηρες