PDA

View Full Version : tip για να μην αναβουν τα φωτα με το ανοιγμα του διακοπτη

TONYBANDIT
17/05/2014, 15:43
καποιοι που δεν κυκλοφορουμε συχνα με τον ληστη και ειδικα οσοι εχουμε ξενον φωτα να μια λυση να αναβουν ταφωτα αφου παρει μπροστα ο κινητηρας,βοηθωντας την μπαταρια και το κυκλωμα των φωτων.
1 κραταμε πατημενο το μπουτον της μιζας
2 ανοιγουμε τον κεντρικο διακοπτη,τα φωτα δεν αναβουν παρα μονο τα πορειας.
3 παταμε τον συμπλεκτη οπως θα πατουσαμε το μπουτον της μιζας,ο κινηρας παιρνει μπροστα
4αφηνουμε το μπουτον της μιζας και μονο τοτε αναβουν τα φωτα.ακουγετε μπερδεμα αλλα ειναι πολυ απλο μολις το συνηθησεις.

TONYBANDIT
17/05/2014, 15:46
υποψιν ισχυει για ολα τα suzuki ειναι εντελως ακινδυνο καθως ο εγκεφαλος κοβει τα φωτα

Pan (dvs)
18/05/2014, 09:16
Eχω την εντυπωση οτι αυτο κανει κακο στα ξενον.
Ειχα ρωτησει τον μαστορα μου για να βαλω διακοπτη γι'αυτη τη δουλεια και μου ειπε οτι δεν πρεπει να το κανω.

Αν ξερει κανεις περισσοτερα ας μου λυσει την απορεια.

TONYBANDIT
18/05/2014, 09:46
τα ξενον στην εκκινηση δηλ οταν κανει τσαφ το ballast τραβανε 6.5 Α διπλασια απο της απλης λαμπας .πατωντας μιζα με ανοικτα φωτα ζοριζονται τα φωτα,η μπαταρια και η μιζα φυσικα.με το κολπο αυτο αφου εχει παρει μπροστα το μοτερ αναβουν τα φωτα και ολα ζοριζονται λιγοτερο και εαν η μπαταρια ειναι λιγο πεσμενη ανοιγοντας τα φωτα δεν θα παρει εμπρος.

Pan (dvs)
18/05/2014, 10:05
Nαι αλλα μηπως αυτο το τσαφ,που λες,ειναι απαραιτητο εκεινη τη στιγμη?

redfantomas
18/05/2014, 10:09
Nαι αλλα μηπως αυτο το τσαφ,που λες,ειναι απαραιτητο εκεινη τη στιγμη?

και γιατι να μην βαλεις εναν εξτρα διακοπτη και να ανοιγεις τα φωτα κανονικα αφου εχει παρει μπροστα το μοτοσακο? ετσι ειναι σαν να ανοιγουν κανονικα απο καποιον διακοπτη( αρα καμια επιπτωση στα ξενον)

Pan (dvs)
18/05/2014, 11:00
και γιατι να μην βαλεις εναν εξτρα διακοπτη και να ανοιγεις τα φωτα κανονικα αφου εχει παρει μπροστα το μοτοσακο? ετσι ειναι σαν να ανοιγουν κανονικα απο καποιον διακοπτη( αρα καμια επιπτωση στα ξενον)

Αυτο γραφω ρε και πιο πριν.Ηθελα να το κανω και για αλλους λογους,δεν ειναι κατι δυσκολο.Ο μαστορας ,ομως,μου ειπε οτι δεν πρεπει να γινει για καποιους λογους που δημιουργουνε προβλημα στα ξενον.

Ισχυει αυτο,με δουλευε ο μαστορας η κατι δεν καταλαβα καλα?

mreza
18/05/2014, 22:42
καποιοι που δεν κυκλοφορουμε συχνα με τον ληστη και ειδικα οσοι εχουμε ξενον φωτα να μια λυση να αναβουν ταφωτα αφου παρει μπροστα ο κινητηρας,βοηθωντας την μπαταρια και το κυκλωμα των φωτων.
1 κραταμε πατημενο το μπουτον της μιζας
2 ανοιγουμε τον κεντρικο διακοπτη,τα φωτα δεν αναβουν παρα μονο τα πορειας.
3 παταμε τον συμπλεκτη οπως θα πατουσαμε το μπουτον της μιζας,ο κινηρας παιρνει μπροστα
4αφηνουμε το μπουτον της μιζας και μονο τοτε αναβουν τα φωτα.ακουγετε μπερδεμα αλλα ειναι πολυ απλο μολις το συνηθησεις.
ωραίο! :a013:

marioboni
18/05/2014, 23:33
Εγω εβαλα εξτρα διακοπτη κ ξενοιασα
Εννοειται παντα με ανοιχτα παω

Viper4
18/05/2014, 23:38
Το δοκίμασα σήμερα στο GSR μου. Δουλεύει... Πολύ χρήσιμο για όταν η μπαταρία είναι στα τελευταία της ή στα πολύ μεγάλα κρύα!

toyar
19/05/2014, 06:46
Αυτο γραφω ρε και πιο πριν.Ηθελα να το κανω και για αλλους λογους,δεν ειναι κατι δυσκολο.Ο μαστορας ,ομως,μου ειπε οτι δεν πρεπει να γινει για καποιους λογους που δημιουργουνε προβλημα στα ξενον.

Ισχυει αυτο,με δουλευε ο μαστορας η κατι δεν καταλαβα καλα?

για το προβλημα που δημιουργουν τα ξενον σε ολους τους αλλους εχουμε κανενα tip;:rolleyes:

Pan (dvs)
19/05/2014, 07:30
για το προβλημα που δημιουργουν τα ξενον σε ολους τους αλλους εχουμε κανενα tip;:rolleyes:

Η αληθεια ειναι οτι μεχρι στιγμης δεν εχω ενοχληθει απο ξενον μοτοσυκλετας.
Εχω ομως ενοχληθει απο πολλα αυτοκινητων.

TONYBANDIT
19/05/2014, 12:38
viper4 επιασες επακριβως το νοημα.σε ενα ταξιδι που η μπαταρια ειναι τουμπανο με 13 βολτ και πανω και 5 λεπτα να αφησεις τα φωτα ανοικτα παλι θα παρει εμπρος.το θεμα ειναι αν ειναι χειμωνας την εχεις αφησει ακινητη 1 5μερες ανοιγωντας διακοπτη τα φωτα και οχι μονο τα ξενον τραβανε 4.5 αμπερ και 6.5 τα ξενον δηλ το 45% εως και 65% της χωριτικοτητας της μπαταριας μας καθοτι η gt 12 που φοραμε ειναι 10αρα στην πραξη.

DrBig
19/05/2014, 12:54
τα ξενον στην εκκινηση δηλ οταν κανει τσαφ το ballast τραβανε 6.5 Α διπλασια απο της απλης λαμπας .πατωντας μιζα με ανοικτα φωτα ζοριζονται τα φωτα,η μπαταρια και η μιζα φυσικα.με το κολπο αυτο αφου εχει παρει μπροστα το μοτερ αναβουν τα φωτα και ολα ζοριζονται λιγοτερο και εαν η μπαταρια ειναι λιγο πεσμενη ανοιγοντας τα φωτα δεν θα παρει εμπρος.

Στα 150+ που τραβαει η μιζα, τα 6.5 δεν ειναι σταγονα στον ωκεανο?
Παντως ειναι ωραιο τιπ-ακι!

TONYBANDIT
19/05/2014, 13:22
συμφωνω. η μπαταρια μας ειναι 10ah και 230 cca δηλ cold cracking amps δηλ στιγμιαια στην μιζα 230amp.εαν ανοιγωντας τον διακοπτη τραβωντας με τα φωτα την μιση χωρητικοτητα αναλογικα μειωνονται και τα cca που μπορει να σου δωσει στην μιζα.

dimzan
19/05/2014, 13:58
δεν ειχα ποτε προβλημα με τη μπαταρια. εχει τυχει να αφησω τη μηχανη και 20 μερες χωρις να τη βαλω μπρος και πηρε μια χαρα. χωρις να χω συναγερμο ομως. Προς τι η ανησυχια?

THEOD
01/06/2014, 23:19
Το δοκίμασα στο 1000άρι Στρώμα και όντως δουλεύει.
Το μόνο θέμα ότι η σειρά των κινήσεων είναι κόντρα στην συνήθεια ετών και την νοιώθεις "αφύσικη". Θέλει συγκέντρωση και συνειδητή σκέψη για να καταφέρεις να το πετυχεις και να μην βάλεις μπρος μηχανικά με τον παλιό τρόπο... Πάντως θεωρώ ότι με λίγο επιμονή αργά ή γρήγορα θα μπορέσει να γίνει συνήθεια
Nice Tip... ;)

PortisHead
02/06/2014, 01:07
Παντως η μπαταρια δεν εχει προβλημα.Ανοιγω διακοπτη,αναβουν τα xenon,και μεχρι να βαλω γαντια,κρανος,και να τακτοποιησω πραγματα στην μπαγκαζιερα,περναει χαλαρα ενα λεπτο.5 χρονια αντεξε η πρωτη και καθημερινα συναγερμος.

kalamaria
04/06/2014, 20:01
εγω εβαλα ενα κιτ χρονοκαθυστερησεις και ησυχασα......αναβουν 10 δευτερολευπτα μετα και ετσι προλαβενω να πατησω μιζα με ανεση!!!

viper1
04/06/2014, 22:37
εγω εβαλα ενα κιτ χρονοκαθυστερησεις και ησυχασα......αναβουν 10 δευτερολευπτα μετα και ετσι προλαβενω να πατησω μιζα με ανεση!!!

για γράψε λεπτομέρειες για το κιτ

motoexelixis
04/06/2014, 23:16
Οντως για δωσε ινφο αν δε σου κανει κοπο

Dbnn
05/06/2014, 06:09

Διακόπτης με ρελέ σε σειρά με το κύκλωμα παροχής ρεύματος για τα φώτα. Τίποτα άλλο που να μην είναι τόσο απλό και τόσο ακίνδυνο!